καθημερινότητά μας είναι ήδη πολύ δύσκολη. Δουλειά, λογαριασμοί, φόροι, κίνηση στους δρόμους, νέο θεατρικό από τον Λάκη Λαζόπουλο.
Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι ακόμη περισσότερα προβλήματα. Ειδικά όταν αυτά προκαλούνται από φαινομενικά εύκολα πράγματα, τα οποία δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν για περισσότερα από μερικά δευτερόλεπτα.
Θέλω να πω, σου φέρνει που σου φέρνει κλάματα ο λογαριασμός της ΔΕΗ από μόνος του, δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να τον ανοίξεις και να εκνευρίζεσαι πριν καν φτάσεις να δεις το ποσό που πρέπει να πληρώσεις. Όχι δηλαδή, κρίμα, ξεκινάς με γκολ από τα αποδυτήρια.
Δυστυχώς όμως, η ζωή δεν είναι δίκαιη και τα προβλήματα δεν σταματάνε ποτέ, με τις δυσκολίες να κρύβονται ακόμη και στα φαινομενικά απλούστερα πράγματα.
Το άνοιγμα των σακουλών του σουπερμάρκετ
Πότε: Κάθε φορά που πας να ψωνίσεις.
Η δυσκολία: Είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος. Πραγματικά, από τι υλικό είναι φτιαγμένες οι συγκεκριμένες σακούλες και ποιος τις διπλώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε να είναι πραγματικά αδύνατο αρχικά να τις ξεχωρίσεις μεταξύ τους και στη συνέχεια να τις ανοίξεις; Έξτρα πόντοι δυσκολίας, από το ψυχολογικό άγχος που σου δημιουργείται εξαιτίας της καθυστέρησης που προκαλείς στην ουρά.
Μια πιθανή εξήγηση: Κάποιος έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην ασφάλιση των σακουλών και βγάζει αμύθητα λεφτά κάθε φορά που μία σακούλα σκίζεται.
Το άνοιγμα συσκευασιών τυριών και αλλαντικών
Πότε: Κάθε φορά που σκόπευες να φτιάξεις ένα τοστ για να φας κάτι εύκολο και γρήγορο. Ακόμα γελάει το ζαμπόν.
Η δυσκολία: Εδώ το πραγματικά δύσκολο έρχεται την πρώτη φορά, όταν προσπαθείς να ανοίξεις την ζελατίνα από το σημείο με την ένδειξη ‘ανοίξτε εδώ’, καταλήγοντας τελικά να τη σκίζεις ολοσχερώς. Στη συνέχεια τα τοποθετείς σε ένα τάπερ και κάνεις τη δουλειά σου σαν άνθρωπος. Έξτρα βαθμοί τσαντίλας από την ένδειξη ‘εύκολο άνοιγμα’ που σε κοροϊδεύει μες’ τα μούτρα σου.
Μια πιθανή εξήγηση: Τα καρτέλ των τάπερ συνεργάζονται με αυτά των συσκευασιών για να ξεπουλάνε.
Το να καθαρίσεις ένα ρόδι
Πότε: Όταν θέλησες να το παίξεις γκουρμέ, ρίχνοντας λίγο ρόδι στη σαλάτα σου.
Η δυσκολία: Όλοι ξέρουμε ότι το ρόδι είναι γεμάτο με σπόρια, όμως κανείς δεν ξέρει τον τρόπο να τα βγάλει χωρίς να σπαταλήσει ώρες ή δάχτυλα. Τυχαία νομίζεις ξεκίνησε το έθιμο του σπάσιμου του ροδιού;
Μια πιθανή εξήγηση: Μερικοί σεφ βγάζουν τα σπόρια με τη δύναμη της σκέψης τους.
Το να καταφέρεις να βγάλεις μία και μόνο χαρτοπετσέτα από την ειδική θήκη
Πότε: Όποτε σου αρκούσε μία χαρτοπετσέτα για να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά τελικά τραβούσες τουλάχιστον έξι.
Η δυσκολία: Αλήθεια, ποιος σατανάς εφηύρε αυτές τις τριγωνικές θήκες για τις χαρτοπετσέτες και πόσο πολύ γουστάρει να μας βλέπει να ταλαιπωρούμαστε; Πας να πάρεις μία, πέφτουν όλες, δεν μπορείς καν να τις βάλεις στη θέση τους, τραγωδία σκέτη.
Μια πιθανή εξήγηση: Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, η εξαγωγή χαρτοπετσέτας από τριγωνική θήκη δίχως να πέσουν όλες, ήταν ένας αξιόπιστος τρόπος να εντοπίσουν τους μάγους και να τους οδηγήσουν στην πυρά.
Το να βγάλεις το πρώτο σοκολατένιο πουράκι από τη συσκευασία
Πότε: Όταν έχεις τρομερή όρεξη για σοκολάτα, αισθάνεσαι ήδη τη γεύση στον ουρανίσκο, όμως είναι απλά αδύνατο να βγάλεις το πρώτο πουράκι χωρίς να σπάσεις τα μισά.
Η δυσκολία: Γυρνάς ανάποδα το κουτί, κόβεις λίγο ένα πουράκι, επιστρατεύεις αλυσοπρίονο, ό,τι κι αν δοκιμάσεις, είναι αδύνατο να βγάλεις το πρώτο χωρίς να ιδρώσεις και να σου φύγει κάθε όρεξη για γλυκό.
Μια πιθανή εξήγηση: Πρόκειται για συνωμοσία των διαιτολόγων ώστε να σταματήσει ο κόσμος να τρώει σοκολάτα.
Το να ανοίξεις τα φυστίκια Αιγίνης χωρίς να διαλύσεις τα νύχια σου
Πότε: Όταν έχεις πάει για ένα χαλαρό ποτό ώστε να ξεχαστείς ή θέλεις απλά να τσιμπήσεις κάτι στο σπίτι σου.
Η δυσκολία: Από τα 50 φυστίκια, τα 45 θα ανοίγουν εύκολα, τα 2 θα είναι εντελώς κλειστά και πάντα, θα υπάρχουν εκείνα τα 3 που είναι ελάχιστα ανοιχτά ώστε να προσπαθήσεις να τα ανοίξεις, καταστρέφοντας τα νύχια και τα νεύρα σου.
Μια πιθανή εξήγηση: Τα φυστίκια είχαν δει την περιβόητη εκπομπή του Ευαγγελάτου και αρνούνται να ανοίξουν για να μας προστατεύσουν από τα ούρα.
Το να βγάλεις ένα ποτήρι από μια πολύ-συσκευασία
Πότε: Στη δουλειά, σ’ ένα πάρτι, σε μια συγκέντρωση.
Η δυσκολία: Τα ποτήρια βρίσκονται στοιβαγμένα μέσα στο νάυλον κι εσύ προσπαθείς να πάρεις το τελευταίο, χωρίς να διαλύσεις τη συσκευασία, να τα ρίξεις όλα κάτω ή να γίνεις ρεζίλι στους παρευρισκόμενους. Τελικά πίνεις με το στόμα.
Μια πιθανή εξήγηση: Όλη η συσκευασία είναι ένα πολύ μεγάλο ποτήρι.
Το να ανοίξεις μια σακούλα ντελίβερι χωρίς να τη σκίσεις
Πότε: Όταν το λαχταριστό σου φαγητό έχει μόλις φτάσει κι εσύ ανυπομονείς να το βγάλεις από τη σακούλα και να το φας.
Η δυσκολία: Προσπαθείς να λύσεις τον κόμπο. Σταματάς. Δοκιμάζεις άλλη μία φορά. Κλαις. Σκίζεις τη σακούλα και τρως το φαγητό μαζί με την σακούλα.
Μια πιθανή εξήγηση: Όλοι οι ντελιβεράδες είναι πρώην ναυτικοί.
Το να συνεννοηθείς με έναν αυτόματο τηλεφωνητή
Πότε: Όταν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα με την τράπεζα ή κάποια άλλη εταιρεία/υπηρεσία.
Η δυσκολία: Ο τηλεφωνητής δεν καταλαβαίνει αυτό που λες, εσύ τσαντίζεσαι, φωνάζεις και τελικά καταλήγεις να μην κάνεις καν τη δουλειά σου.
Μια πιθανή εξήγηση: Όλοι οι τηλεφωνητές δεν είναι ρομπότ αλλά άνθρωποι που επίτηδες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν για να σε αναγκάσουν να πας στην τράπεζα.
Το να ανοίξεις ένα χάρτινο μπουκάλι
Πότε: Όταν με την τσίμπλα στο μάτι, θέλεις απλά να πιεις λίγο χυμό ή γάλα.
Η δυσκολία: Για ακόμη μια φορά, χτυπάει η μαγεία του ‘ανοίξτε εδώ’. Το πιστεύεις, προσπαθείς και τελικά το ανοίγεις με μαχαίρι και το πίνεις αναγκαστικά ολόκληρο.
Μια πιθανή εξήγηση: Όλα τα γάλατα και οι χυμοί είναι όντως μίας χρήσεως.
Πηγή:oneman.gr