Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Χανιά "φλερτάρουν" με τον τίτλο της αρχαιότερης κατοικημένης ευρωπαϊκής πόλης

Η αρχαιότερη κατοικημένη πόλη της Ευρώπης είναι πολύ πιθανό να είναι τα Χανιά, σύμφωνα με αρχαιολόγους. Κατοικούνται αδιαλείπτως από το 3.500 π.Χ.

Με τον τίτλο της αρχαιότερης κατοικημένης πόλης της Ευρώπης φλερτάρουν τα Χανιά, αφού σ' αυτό το συμπέρασμα τείνουν οι αρχαιολόγοι που συλλέγουν στοιχεία στην περιοχή της Κυδωνίας, στο λόφο του Καστελίου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πόλη κατοικείται αδιαλείπτως από το 3.500 π.Χ. έως και σήμερα, κάτι που όμως ακόμα δεν έχει αποδειχτεί.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της αρχαιολόγου Κ. Τζανακάκη: " Η Κνωσός είναι πιο σημαντική από την Κυδωνία αλλά σταμάτησε να κατοικείται. Τα Χανιά, οι Κυδωνίες ακόμα και την περίοδο των Σαρακηνών συνέχιζαν να κατοικούνται.
Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που κατοικείται συνεχώς και αδιαλείπτως από το 3500 π.Χ. έως και σήμερα. Μπορεί κατά περιόδους να είχε άλλη μορφή η πόλη αλλά ήταν από τις λίγες σε όλη την Ευρώπη που όλο αυτό το διάστημα κατοικείτο".
Να σημειωθεί ότι τα Χανιά υπέστησαν δύο μεγάλες καταστροφές, το 1.450 π.Χ. και το 350 μ.Χ. από σεισμό, ωστόσο συνέχισαν να κατοικούνται.
Πηγή: haniotika-nea.gr

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο βαρυποινίτης που κάνει τους αστυνομικούς να πεθαίνουν στα γέλια [εικόνα]


Ο Άλαν Ντέιλ Λι έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Αλλά κάθε φορά που τον συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί της Φλόριντα καταλήγουν να του κάνουν πλάκα και να τον γελοιοποιούν εξαιτίας της «χαρακτηριστικής» οδοντοστοιχίας του.
Το παρατσούκλι «Δράκουλας» ακολουθεί τον 45χρονο από την πρώτη σύλληψή του το 2009 για κατοχή μαριχουάνας και επίθεση κατά του αστυνομικού που επιχείρησε να τον συλλάβει.
Από τότε ο Άλαν έχει κάνει τον γύρο των αστυνομικών τμημάτων της πολιτείας κατηγορούμενος για αδικήματα που κυμαίνονται από βιαιοπραγία μέχρι κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ενώ το πρόσωπό του φιγουράρει σταθερά πρώτο στις ανεπίσημες λίστες με τους πιο άσχημους εγκληματίες των ΗΠΑ.

Πηγή:iefimerida.gr

 

Αυτό θα πει φίλος: αντικατέστησε άλλον στη φυλακή - με το αζημίωτο

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας αστυνομικός που πήγε να πάρει συμπληρωματική κατάθεση από 37χρονο σχετικά με υπόθεση για την οποία βρισκόταν «πίσω από τα κάγκελα».
Αυτό θα πει φίλος: αντικατέστησε άλλον στη φυλακή - με το αζημίωτο
Ο δράστης απέφυγε την φυλάκιση, πείθοντας έναν φίλο του (και πληρώνοντάς τον φυσικά) να τον «αντικαταστήσει» μετά τη δίκη και στη συνέχεια κατά την φυλάκισή του. Ο ίδιος εξαφανίστηκε από προσώπου γης ώστε να μην υποψιαστεί κανείς τίποτε, διαφεύγοντας εκτός συνόρων.
Τον Ιανουάριο του 2008 ο νεαρός Σουηδός καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση για διάφορες παραβάσεις, από την κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων και την λαθρεμπορία μέχρι την παραποίηση στοιχείων κοινωνικής ασφάλισης.
Καθώς το αδίκημα δεν ήταν κακουργηματικής φύσης, ο καταδικασθείς είχε το περιθώριο να παραμείνει εκτός φυλακής, μέχρι να διευθετήσει τις προσωπικές του υποθέσεις κατά τρόπο ικανοποιητικό.
Οπως φαίνεται, το σουηδικό δικαστικό σύστημα του παρείχε σχεδόν πέντε χρόνια και η διευθέτηση που πέτυχε ήταν τόσο καλή, ώστε τελικά δεν μπήκε καν φυλακή!
Ο 37χρονος σήμερα φυγάς πήρε φωτογραφίες του φίλου και με αυτές έβγαλε δίπλωμα οδήγησης στο δικό του όνομα (το οποίο έδωσε στον φίλο του ως νέα ταυτότητα).
Στη συνέχεια πήγε στο Αμστερνταμ με χαρτιά του φίλου του και στο σουηδικό προξενείο δήλωσε απώλεια διαβατηρίου, οπότε του έβγαλαν ένα νέο με το καινούργιο του όνομα. Τελικά, πέταξε για κάποια ασιατική χώρα και έκτοτε... «μην τον είδατε τον Παντελή;». Το διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του δεν έφερε αποτέλεσμα, αν και εικάζεται ότι είναι στις Φιλιππίνες.
Πίσω στη Σουηδία, ο φίλος του περίμενε υπομονετικά να εκτίσει την ποινή, μέχρι που τον Μάιο ένας αστυνομικός που πήγε στη φυλακή να πάρει συμπληρωματική κατάθεση για μία υπόθεση, αντελήφθη ότι πίσω από τα κάγκελα ήταν ο λάθος άνθρωπος. Λίγο μετά, τον άφησαν ελεύθερο...
Πηγή:e-go.gr

H «Μόνα Λίζα» είχε… prequel

Main_mona-lisa
Το ομώνυμο ίδρυμα υποστηρίζει ότι ένας πίνακας του ντα Βίντσι που την απεικονίζει νεότερη είναι αυθεντικός.
Είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα τέχνης στον κόσμο. Η «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει εμπνεύσει χιλιάδες αντίγραφα, αλλά κανένα φυσικά δεν συγκρίνεται με το πρωτότυπο που κρέμεται στους τοίχους του Λούβρου, στο Παρίσι. Τώρα, κάποιοι μελετητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχει μια μεγαλύτερη (όσον αφορά τη χρονολογία του πίνακα) «αδερφή», έναν πίνακα που ο ντα Βίντσι ζωγράφισε δέκα χρόνια πριν. Γνωστός και ως «Μόνα Λίζα του Isleworth» ο πίνακας αποκαλύφθηκε λίγο πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον βρετανό συλλέκτη Χιου Μπλέικερ, ο οποίος τον αγόρασε από μια οικογένεια ευγενών. Τον τοποθέτησε στο στούντιό του στο Isleworth της Αγγλίας _εξ ου και ο τίτλος του.
Το έργο είναι λίγο μεγαλύτερο από τη γνωστή «Μόνα Λίζα» και απεικονίζει την Λίζα ντελ Τζοκόντο νεαρότερη από τη βερσιόν του Λούβρου. Η αυθεντικότητα του πίνακα έγινε πολλές φορές αντικείμενο διαμάχης για τους μελετητές. Τώρα όμως, το ίδρυμα Μόνα Λίζα ανακοίνωσε ότι «έχει ιστορικά, συγκριτικά και επιστημονικά στοιχεία» που αποδεικνύουν πως η ο πίνακας είναι αυθεντικός ντα Βίντσι. Μέχρι αύριο βέβαια που θα μας τα αποκαλύψει _σε σχετική παρουσίαση στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και από τον μάστερ παίκτη σκακιού Ανατόλι Κασπάροφ, παρακαλώ, που είναι μέλος του ιδρύματος. Πολύ πιθανόν όμως ακόμα και τότε, η αυθεντικότητα να παραμείνει τόσο μυστήρια όσο και το χαμόγελο της εικονιζόμενης.
Πηγή:tospirto.net

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μια ολόκληρη πόλη πνίγηκε στον αφρό! - Φωτο και βίντεο


Η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου. Η Σκωτία χτυπηθηκε από ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με θυελλώδεις ανέμους στην περιοχή του Αμπερντίν.
Δέντρα έπεσαν και καταπλάκωσαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και όλα ντύθηκαν στα ...λευκά!

 

Στην αρχη όλοι νόμισαν ότι χιόνισε. Όμως το λευκό στρώμα που κάλυψε τα πάντα δεν ήταν χιόνι αλλά... αφρός.
Κάτοικοι της περιοχής έβγαιναν από τα σπίτια τους και κοιτούσαν εμβρόντητοι το φαινόμενο. Η θάλασσα έβγαινε στην ξηρά με τη μορφή αφρού!

"Ηταν σα να είχε γίνει η θάλασσα ένα τεράστιο πλυντήριο", είπε ένας από αυτούς.
Αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους ειδικούς. Όταν το φθινόπωρο ο κυματισμός είναι μεγάλος και οι άνεμοι δυνατοί δημιουργείται αφρός όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα από φυτοπλανγκτον στην θάλασσα.
Πηγή:newsit.gr

Δίνει 50 εκατ. σε όποιον κλέψει την καρδιά της λεσβίας κόρης του

Μεγάλο το πλήγμα για τον δισεκατομμυριούχο - γυναικά Σέσιλ Τσάο Σζε Τσουνκγ, που ισχυρίζεται πως έχει κοιμηθεί με 10.000 γυναίκες. Η πρωτότοκη κόρη του όχι μόνο είναι ομοφυλόφιλη αλλά αποφάσισε να επισημοποιήσει τη σχέση με τη σύντροφό της.
Δίνει 50 εκατ. σε όποιον κλέψει την καρδιά της λεσβίας κόρης του
Ο 76χρονος μεγιστάνας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας, προσφέρει γενναιόδωρη προίκα σε όποιον άνδρα καταφέρει να κερδίσει την καρδιά της λεσβίας πρωτότοκης κόρης του και να την επαναφέρει στον ίσιο δρόμο!
Την ανακοίνωση την έκανε ευθύς μετά το γάμο της κόρης του Γίτζι με την επί επτά χρόνια σύντροφό της, στη Γαλλία.
Αρνούμενος να αποδεχτεί την ένωση του ζευγαριού, ο σαφώς σοκαρισμένος πατέρας, σε μια ύστατη προσπάθεια αποφάσισε να προσελκύσει επίδοξους μνηστήρες με δόλωμα το σεβαστό ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ). Μάλιστα εκτός από την προίκα, ο γαμπρός θα τοποθετηθεί επικεφαλής και σε μια από τις επιχειρήσεις του.
Το χρηματικό έπαθλο όπως άλλωστε τονίζει ο μεγιστάνας, αποτελεί «ένα κίνητρο για να προσελκύσει κάποιον που έχει το ταλέντο, αλλά όχι το κεφάλαιο, για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση».
Σύμφωνα με το BBC, η δεσποινίς Τσάο είπε ότι βρήκε το σχέδιο του πατέρα της «αστείο» και δεν πρόκειται να το πάρει στα σοβαρά μέχρις ότου εμφανιστεί ο πρώτος μνηστήρας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ένταση μεταξύ του κυρίου Τσάο και της κόρης του ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα όταν αυτή, ευρισκομένη σε εκδήλωση στο Πεκίνο, ανακοίνωσε τον γάμο της με την επί χρόνια σύντροφό της Σιν Ειν.
Ωστόσο, ο μεγιστάνας διαψεύδει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τον γάμο και μιλώντας σε περιοδικά και ΜΜΕ τονίζει πως η κόρη του δεν έχει παντρευτεί.
Οι γάμοι ομοφυλοφίλων δεν αναγνωρίζονται στο Χονκ Κόνγκ.
Πηγή:e-go.gr

Παράτησε τρεις γαμπρούς και παντρεύτηκε την παράνυφό της!

Η Kerry από το Essex τελικά δεν ήθελε να παντρευτεί άντρα
Η 29χρονη Kerry από το Essex, μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες να δεσμευτεί με άντρες, αποφάσισε να παντρευτεί την παράνυφό της.
Χώρισε 2 φορές και την τρίτη φορά που νόμιζε πως βρήκε το άλλο της μισό, τον Nick, προγραμμάτισε το γάμο, τη δεξίωση και έστειλε τα προσκλητήρια, η παράνυφός της Sarah της δήλωσε πως είναι ερωτευμένη μαζί της.
Τότε η Kerry ξαφνικά συνειδητοποίησε πως δεν ήθελε να δεσμευτεί με άντρες, αλλά με τη Sarah!
Η Kerry παράτησε τον Nick, αλλά καθυστέρησε να του εξηγήσει τον πραγματικό λόγο που ακύρωνε το γάμο. Μετακόμισε στο σπίτι της Sarah και μετά από 6 μήνες παντρεύτηκαν.
Η χαρούμενη νύφη είπε πως ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της. «Το ξέρω πως μοιάζει λίγο σαν ταινία, όμως καμιά φορά δεν μπορείς να ξέρεις ποιον θα ερωτευτείς. Νόμιζα πως θα ήμουν ευτυχισμένη με έναν άντρα όμως έκανα λάθος, μάλλον γιατί ήθελα να νιώθω φυσιολογική. Μάλλον το θέμα του γάμου με έκανε να αναρωτιέμαι πραγματικά αν ήθελα να περάσω μαζί τους το υπόλοιπο της ζωής μου. Έδινα αρνητικές απαντήσεις, αλλά δεν ήξερα το γιατί… Όταν ετοιμαζόμουν να παντρευτώ τον Nick, η Sarah με έβαλε να καθίσω στο κρεβάτι της και μου είπε "Σʼαγαπώ". Δεν μπορούσα να το πιστέψω… Μετά είπε "Μην τον παντρευτείς". Δεν είχα ιδέα για τα συναισθήματά της. Αλλά όταν άρχισε να μιλάει, άρχισα να νιώθω πως όλα ταίριαζαν».
Πηγή:arionradio.com

"Σβήνουν" τα ελληνικά από τον ψηφιακό χάρτη

Τεχνολογικά ξεπερασμένη θεωρείται η ελληνική γλώσσα. Ποιες γλώσσες κινδυνεύουν να μην "επιβιώσουν" στον ψηφιακό κόσμο του 21ου αιώνα

Η ζωή στην ψηφιακή εποχή "εξαφανίζει" τα ελληνικά αλλά και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, πανευρωπαϊκή έκθεση με την υπογραφή 200 και πλέον ειδικών κρούει τον κώδωνα του... ψηφιακού κινδύνου.
Γλωσσολόγοι από 34 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, βαθμολόγησαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", τις διαθέσιμες γλωσσικές υπηρεσίες και δημιούργησαν ένα "Λευκό Βιβλίο" για κάθε ευρωπαϊκή γλώσσα.
Οι ειδικοί αναζήτησαν μεταξύ άλλων τέσσερα βασικά ηλεκτρονικά εργαλεία. Την ύπαρξη αυτόματης μετάφρασης, τη δυνατότητα φωνητικής αλληλεπίδρασης και ψηφιακής ανάλυσης κειμένου, ενώ παράλληλα διερεύνησαν και τη διαθεσιμότητα γλωσσικών πόρων ή πηγών.
Σε πρώτη φάση εξέτασαν τις ιστοσελίδες που επιτρέπουν στους χρήστες τους να κάνουν online μεταφράσεις.
Εξετάστηκε παράλληλα και η "επικοινωνία" των ελληνόφωνων χρηστών με τις συσκευές τους, όπως για παράδειγμα το να μιλήσει κάποιος στο GPS στη μητρική του γλώσσα.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ενώ υπάρχουν τέτοιες συσκευές, δεν είναι τόσο διαδεδομένες όσο οι αγγλόφωνες.
Το "χρυσό" κατακτά η αγγλική γλώσσα, καθώς οι αγγλόφωνοι χρήστες έχουν την καλύτερη δυνατή τεχνολογική υποστήριξη, κάτι που ευνοεί την περαιτέρω εξάπλωση της γλώσσας.
Από τεχνολογικό... αποκλεισμό κινδυνεύουν περισσότερο η ισλανδική, η λετονική, η λιθουανική και η μαλτέζικη γλώσσα, ενώ σε λίγο καλύτερη μοίρα βρίσκονται η ελληνική, η βουλγαρική, η ουγγρική και η πολωνική γλώσσα που έχουν "αποσπασματική" τεχνολογική υποστήριξη.
"Μέτρια" χαρακτηρίζεται η υποστήριξη χρηστών σε ολλανδική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα.
"Υπάρχουν δραματικές διαφορές στην υποστήριξη της γλωσσικής τεχνολογίας ανάμεσα στις διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες. Το χάσμα μεταξύ "μικρών" και "μεγάλων" γλωσσών ολοένα και διευρύνεται.
Πρέπει να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό των μικρότερων και λιγότερο πλούσιων σε ψηφιακούς πόρους γλωσσών με τις απαραίτητες βασικές τεχνολογίες. Διαφορετικά οι γλώσσες αυτές είναι καταδικασμένες σε ψηφιακή εξαφάνιση", αναφέρουν οι επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Χανς Ουζκοράιτ και Γκέοργκ Ρεμ.
Οι ειδικοί μάλιστα τονίζουν πως χωρίς αποφασιστική δράση, οι γλώσσες αυτές δύσκολα θα "επιβιώσουν" στον ψηφιακό κόσμο του 21ου αιώνα.
Η Μαρία Γαβριηλίδου, μέλος της επιστημονικής ομάδας από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, επισημαίνει πως αυτή η έρευνα δεν λέει πως δεν θα ζήσει η ελληνική γλώσσα ή ότι κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Εξηγεί μάλιστα ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε, γράφουν και επικοινωνούν με μια γλώσσα, τότε αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει.
Είναι όμως σημαντικό να έχουν όλοι οι χρήστες τη δυνατότητα να "μιλήσουν" στις μηχανές στα ελληνικά και να έχουν στη διάθεσή τους γλωσσικά εργαλεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Μεταξύ αυτών των "εργαλείων" είναι οι διορθωτές ορθογραφικών και συντακτικών λαθών, που χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατοντάδες Έλληνες χρήστες και βασίζονται στη γλωσσική τεχνολογία.
"Δεν είναι στα χέρια του μέσου χρήστη. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας για όλες τις γλώσσες.
Οι χρήστες, όμως, πρέπει να απαιτούν να υπάρχουν και στη γλώσσα τους τα μέσα αυτά και να μην ικανοποιούνται με τα αγγλικά", επισημαίνει.
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η απίστευτη φωτογραφία από τις διαδηλώσεις στην Ισπανία που κάνει το γύρο του facebook

Μια μοναδική εικόνα από τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Ισπανία για τα μέτρα λιτότητας κάνει εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του Facebook.
Στη φωτογραφία απεικονίζεται εστιάτορας στη Μαδρίτη ο οποίος φωνάζει σε αστυνομικό προκειμένου να υπερασπιστεί τους διαδηλωτές τους οποίους έχει βάλει μέσα στο μαγαζί του. Η φωτογραφία κάνει το γύρο του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με τη λεζάντα «Να φύγετε κύριε, δεν σερβίρουμε».


Πηγή: iefimerida.gr

Ο άνθρωπος που χώρισε το βουνό στα δύο

Ο Darsath Manjhi θέλησε να βοηθήσει το χωριό του
O Darsath Manjhi, ένας γέροντας στην Ινδία, πέρασε 2 δεκαετίες σκάβοντας ένα δρόμο για να μπορούν οι συγχωριανοί του να μετακινούνται εύκολα.
Το χωριό του βρισκόταν απομονωμένο επάνω στα βουνά. Μάταια οι κάτοικοι ζητούσαν για χρόνια ένα δρόμο - η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους. Και έτσι ο Manjhi αποφάσισε να δράσει.
Για 20 χρόνια έσκαβε το βουνό με ένα φτυάρι και ένα σφυρί. Στο μεσοδιάστημα ο Manjhi έμαθε πως έπασχε από καρκίνο, όμως δεν σταμάτησε την προσπάθειά του.
"Ήθελα να δείξω πως όλα μπορούν να γίνουν. Τα παιδιά μας θα μπορούσαν να πανε σχολείο, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε στα διπλανά χωριά και δεν θα χρειαζόταν να περπατάμε για ώρες για να πάμε στην αγορά" είπε σε εφημερίδα. Και τελικά ο Manjhi τα κατάφερε και με τη θέλησή του χώρισε ένα βουνό στα δύο.
Πηγή:arionradio.com

Κερδίζει το λόττο κάθε φορά που γεννάει


Ο πελαργός που επισκέπτεται κάθε δυο με τρία χρόνια μια νεαρή Νορβηγίδα δεν φέρνει μόνο μωρά, αλλά και βαλίτσες με λεφτά για την ίδια και την οικογένειά της: κάθε φορά που η 29χρονη Χέγκε Ζανέτ Όκσνες γεννάει ένα παιδί, ένα μέλος της οικογένειάς της κερδίζει μια μικρή περιουσία στο λόττο.
Φέτος την οικογενειακή... παράδοση τίμησε ο αδελφός της, ο 19χρονος Τορντ Όξνες, που κέρδισε 12,2 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 1,6 εκ. ευρώ) το περασμένο σαββατοκύριακο, ενώ η 29χρονη είναι ετοιμόγεννη στο τρίτο παιδί της. Πριν από αυτόν, η ίδια η Χέγκε Ζανέτ είχε κερδίσει 8,2 εκατομμύρια κορώνες το 2010, μία ημέρα προτού γεννήσει το δεύτερο παιδί της. Το 2006, όταν η κοπέλα έγινε για πρώτη φορά μητέρα, ο πατέρας της, Λέιφ, κέρδισε 4,1 εκατομμύρια λίγες ώρες μετά τον τοκετό.
"Είναι εντελώς τρελό... Και να φανταστείτε ότι δεν παίζουμε συχνά λότο", σχολίασε η 29χρονη.
Η Χέγκε Ζανέτ έχει άλλους τρεις αδελφούς που, όπως λέει, την πιέζουν να αποκτήσει κι "άλλα δέκα παιδιά" για να κάνουν κι αυτοί την τύχη τους. Ένας εκπρόσωπος της Norsk Tipping, της νορβηγικής λοταρίας, ο Ρόαρ Γένταλ, προσπάθησε να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα: είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστούν πόσες πιθανότητες έχει μια οικογένεια να κερδίσει τρεις φορές το λότο, καθώς υπάρχουν πολλές μεταβλητές που θα πρέπει να καθοριστούν. Όσον αφορά το ερώτημα αν τα μωρά φέρνουν και λεφτά, ήταν κατηγορηματικός: "Εγώ ο ίδιος το προσπάθησα δύο φορές και δεν κέρδισα απολύτως τίποτα", είπε χαριτολογώντας.
Τα μέλη της οικογένειας Όξνες δεν έχουν κάποια "μαγική φόρμουλα", όπως το να παίζουν στο λόττο συγκεκριμένους αριθμούς. Και τις τρεις φορές είχαν αγοράσει έτοιμα δελτία με ήδη συμπληρωμένα τα νούμερα.
Όπως και η αδερφή του, που εξακολουθεί να δουλεύει σε ένα βενζινάδικο στο νησάκι Όστεβολ, κοντά στο Μπέργκεν, έτσι και ο Τορντ θα συνεχίσει να εργάζεται ως εφαρμοστής αλλά θα αγοράσει "ένα-δυο διαμερίσματα" για να εξασφαλίσει τα γεράματά του. Επέτρεψε επίσης στον εαυτό του να αγοράσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, γυαλιά και ρούχα ενώ θα επιστρέψει στην αδελφή του και τα χρήματα που του είχε δανείσει για να πάρει δίπλωμα οδήγησης.
Πηγή:protothema.gr

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η μαϊμού που αμοίβεται με... 15.000 ευρώ

Η μαϊμού που αμοίβεται με... 15.000 ευρώ [εικόνες]
Όχι δεν διαβάσατε λάθος, πρόκειται για την πιο ακριβοπληρωμένη μαϊμού, το κασέ της οποίας δεν κατεβαίνει κάτω από τα 15.000 ευρώ για να παίξει σε κάθε επεισόδιο αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.
Η Crystal είναι η αγαπημένη του NBC και το τηλεοπτικό δίκτυο θα καταβάλει το παραπάνω ποσό στη συμπαθητική μαϊμού προκειμένου να συμπρωταγωνιστήσει στη σειρά Animal Practice.
Η ζάμπλουτη μαϊμού είναι ήδη διάσημη καθώς έχει συμμετάσχει στις παραγωγές: «American Pie», «Dr Dolittle», «Zookeeper», «We Bought a Zoo», «Night at the Museum» και «Hangover II».
Η μαϊμού που αμοίβεται με... 15.000 ευρώ [εικόνες]

Πηγή:iefimerida.gr

Ρόδος: Πούλμαν ισορροπεί πάνω... σε σκάλα

Δείτε την απίστευτη φωτογραφία από το λιμάνι της Ρόδου από παραλίγο ατύχημα με λεωφορείο.

Ο φωτογράφος αποθανάτισε ένα ομολογουμένως σπάνιο και παράξενο περιστατικό.
Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, και λίγο πριν την είσοδο στο εμπορικό λιμάνι της Ρόδου όπου υπάρχει πάρκινγκ χωρίς ιδιαίτερη σήμανση, ο οδηγός του απεικονιζόμενου λεωφορείου προσπάθησε να κάνει έναν δύσκολο ελιγμό εξ αιτίας του άναρχου παρκαρίσματος άλλων οχημάτων στα δεξιά και αριστερά του δρόμου.
Αποτέλεσμα; Το λεωφορείο παραλίγο να "ντελαπάρει", ωστόσο τελικά ισορρόπησε πάνω στη στροφή του δρόμου και το ατύχημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.
Για στήριγμα του λεωφορείου χρησιμοποιήθηκε μάλιστα... μια σκάλα, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορέσουν να αποβιβαστούν ασφαλείς.
Πηγή:news247.gr

Ο Dj αγανάκτησε με τον Παντελίδη

Ο Παντελής Παντελίδης κάνει θραύση στις μέρες μας και αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι dj έχουν αγανακτήσει και αναγκάζονται να βγάζουν ακόμα και ανακοινώσεις...Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις...
Ο Dj αγανάκτησε με τον ΠαντελίδηΈχουν βγει και άλλα διασκεδαστικά βίντεο με το τραγούδι του Παντελίδη, τα οποία εστιάζουν κυρίως στην περίεργη κίνηση που κάνει συνέχεια με το κεφάλι του....            

Πάντως είτε θετικά, είτε αρνητικά τα τραγούδια του αναφέρονται αρκετά συχνα...
 

Έσωσαν” φουσκωτή κούκλα του σεξ από τη θάλασσα


Συναγερμός στην Τουρκία όταν η αστυνομία ειδοποιήθηκε πως στα ανοιχτά της θάλασσας επιπλέει το σώμα μιας γυναίκας.
Δύτες στην Τουρκία ανέσυραν μία φουσκωτή κούκλα του σεξ από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας αφότου η αστυνομία έλαβε κλήση από πανικόβλητους κατοίκους που νόμιζαν ότι επέπλεε στα ανοιχτά το σώμα μιας γυναίκας.
Η αστυνομία απέκλεισε μεγάλο κομμάτι της παραλίας στη βόρεια επαρχία της Σαμσούντας και έστειλε ομάδα δυτών για τη διάσωση της γυναίκας που... πνιγόταν.
Τελικά, οι δύτες βρέθηκαν μπροστά σε μία φουσκωτή κούκλα του σεξ, την οποία ξεφούσκωσαν πριν ρίξουν στον κάδο απορριμμάτων, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Milliyet και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η προέλευση της κούκλας παραμένει άγνωστη.
Πηγή:newsit.gr

Το χωριό με το μεγαλύτερο όνομα!

Οι κάτοικοι δύσκολα το προφέρουν ολόκληρο, ενώ προτιμούν διάφορες συντομογραφίες που έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς μεταξύ τους.
Οι επισκέπτες, πάλι, αρκούνται να αναφέρονται σε αυτό ως «το χωριό με το μεγαλύτερο τοπωνύμιο στην Ευρώπη»!
Άλλωστε δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να το ζητήσει κανείς, ενώ το όνομά του είναι και ο λόγος της μεγάλης διασημότητας του μικρού αυτού καταπράσινου χωριού στην Ουαλία εν ονόματι Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch!
58 γράμματα συνθέτουν την ονομασία του χωριού, που είναι ένα από τα ωραιότερα της βρετανικής επαρχίας, τόπος έλξης πολλών τουριστών ετησίως, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το χωριό και να μάθουν την ιστορία της… ονοματοδοσίας του.
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, λοιπόν, σημαίνει «Η Εκκλησία της Αγίας Μαρίας (Llanfair) σε ένα κοίλωμα (pwll) με λευκές φουντουκιές (gwyngyll) κοντά (goger) στην περιστρεφόμενη δίνη (ychwyrndrobwll) της εκκλησίας του Αγίου Τυσίλιο (llantysilio) με την κόκκινη σπηλιά ([a]g ogo goch)!
Κοινώς, το μακρόσυρτο αυτό όνομα περιγράφει την τοποθεσία που βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Μαρίας, προστάτιδα του χωριού, η οποία έδωσε και την ονομασία στο χωριό, ως μία από τις παλαιότερες στην Ευρώπη.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μικρότερη εκδοχή του ονόματος είναι Llanfairpwllgwyngyll αν και σε όλα τα κτίρια, τις πλατείες και τα μνημεία του χωριού υπάρχει γραμμένο το πρωτότυπο όνομα, που λειτουργεί αν μη τι άλλο ως άριστος τουριστικός… κράχτης!
 Πηγή:tromaktiko.gr

Πολεμικές σαγιονάρες από... Καλάσνικοφ

Σαγιονέρες με.. γεμιστήρα από Καλάσνικοφ κατασκευάζει ένα εργοστάσιο υποδημάτων στην Καμπούλ!
Πολεμικές σαγιονάρες από... Καλάσνικοφ
Η ιδέα ανήκει σε ένα βετεράνο των αμερικανικών δυνάμεων, τον Μάθιου Γκρίφινς, που εμπνέυστηκε βλέποντας είδε έναν υπάλληλο εργοστασίου να ανοίγει τρύπες σε έναν δερμάτινο ιμάντα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αρβυλων του στρατού.
Ελπίζοντας πως οι πολεμικές σαγιονάρες θα γίνουν ανάρπαστες, ο Γκρίφιν έχει ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή τους σε διάφορα σχέδια.

Το κόστος τους θα κυμάινεται από 65 ως 75 δολάρια το ζευγάρι ανάλογα με το σχέδιο
Πηγή:e-go.gr

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μεθυσμένος broker αύξησε κατά λάθος την τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως

Πως ο Steve Perkins, κατάφερε μέσα σε ένα βράδυ να εκτινάξει στα ύψη την τιμή του πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Steve Perkins, broker (μεσίτης συμφερόντων) της PVM Oil Futures, αγόρασε 7 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου μέσω του φορητού υπολογιστή του, οδηγώντας την τιμή του πετρελαίου στη μεγαλύτερη τιμή που έχει "πιάσει" εδώ και οχτώ μήνες.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Steve Perkins ήταν εντελώς μεθυσμένος και μέσα στη ζάλη του ξόδεψε το αστρονομικό ποσό των 520 εκατομμυρίων δολαρίων!
Η "μεθυσμένη" συναλλαγή έγινε στις 30 Ιουνίου του 2011, αλλά ήρθε στη δημοσιότητα μόλις σήμερα.
Την επόμενη ημέρα το πρωί, ο Steve Perkins ξύπνησε με πονοκέφαλο από το κουδούνι της πόρτας του σπιτιού του. Πίσω από την πόρτα ήταν ο εργοδότης του, ο οποίος έντρομος τον ρωτούσε να μάθει για τα 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Πίνω και μεθώ και ξοδεύω
Ο 34χρονος αρχικά ισχυρίστηκε ότι πέρασε το βράδυ στο σπίτι ενός πελάτη της εταιρείας με τον οποίο έκανε και τις συναλλαγές. Ωστόσο, η εμμονή του να μη "δίνει" το όνομα του πελάτη, άρχισε να δημιουργεί υποψίες στους ιθύνοντες της PVM Oil Futures.
Λίγες ώρες μετά την αρχική του εκδοχή, αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια. Παραδέχτηκε ότι ήταν ο υπαίτιος για το ξόδεμα των χρημάτων, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί τις λεπτομέρειες λόγω της μέθης του!
Μέσα σε ένα βράδυ, οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν στα ύψη. Το βαρέλι εκτινάχθηκε κατά 1,50 δολάριο πάνω, μέσα σε μόλις μισή ώρα. Τέτοιες διακυμάνσεις συμβαίνουν μόνο όταν λαμβάνουν χώρα γεγονότα υψίστης γεω-πολιτικής σημασίας. Μέσα σε μία ώρα, τα χρηματιστήρια του πλανήτη πήραν κυριολεκτικά φωτιά.
Η PVM Oil Futures είχε καταγράψει απώλειες ύψους 9,763,252 δολαρίων. Ποσό ίσο με τα ετήσια έσοδα της εταιρείας και είχε σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να κλείσει τη σεζόν με ζημιά 7,6 εκατομμυρίων.
Ο Steve Perkins απολύθηκε αλλά η ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από έρευνα της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Financial Services Authority, FSA). Σύμφωνα με την υπηρεσία που ανέλαβε τις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο Perkins ήταν εντελώς μεθυσμένος μετά από ένα πάρτι σε εκδήλωση γκολφ στην οποία είχε παραστεί.
Το βράδυ της παγκόσμιας... παραζάλης
Ως broker ο ίδιος είχε δικαίωμα να πραγματοποιεί συναλλαγές για λογαριασμό των πελατών της εταιρείας που είχε αναλάβει και όχι να χρησιμοποιήσει ο ίδιος χρήματα της εταιρείας σε συναλλαγές.
Στη 1:34 το βράδυ, πραγματοποίησε όντως μια νόμιμη συναλλαγή για πελάτη του από το προσωπικό του laptop. Ακολούθησαν όμως επτά ακόμα, με ρευστό της εταιρείας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι καταγράφεται μια μεγάλη διακοπή στη δραστηριότητα του μέσα στη νύχτα, με τις συναλλαγές του να εντείνονται λίγο πριν τις 4 το πρωί.
"Έριξε" 520 εκ. δολάρια σε παραγγελίες αργού πετρελαίου μέσω της ICE Futures Europe, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους χρηματιστές να αγοράσουν ή να πουλήσουν αργό πετρέλαιο και να ποντάρουν στο αν οι τιμές θα ανέβουν ή θα πέσουν.
Στη 1:22 το βράδυ η τιμή του πετρελαίου ήταν $71.40 ανά βαρέλι και στις 4, $73.05!
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Perkins ανέβασε την τιμή καθώς ανέβαζε συνεχώς τη ζήτηση, μέχρις ότου έφτασε στο σημείο να είναι ο κύριος υπεύθυνος για το 69% των παγκόσμιων συναλλαγών που είχαν να κάνουν με το αργό πετρέλαιο εκείνο το βράδυ.
Γύρω στις 6.30 το πρωί, με το πρώτο φως του ήλιου, ο μεθυσμένος broker κατάλαβε τι είχε κάνει. Έστειλε ένα sms στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, με το οποίο επικαλέστηκε αδιαθεσία και έγραφε ότι την επόμενη μέρα δεν θα μπορούσε να πάει στη δουλειά.
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο Perkins είχε "περιορισμένη ανάμνηση" του περιστατικού, καθώς δεν μπορούσε να θυμηθεί λεπτομέρειες.
Ο μεθυσμένος κίνδυνος της παγκόσμιας αγοράς
Μεταξύ άλλων, στην κατάθεση του, παραδέχτηκε ότι είχε χρόνιο πρόβλημα με το αλκοόλ και έπρεπε να ξεκινήσει αποτοξίνωση. Η ποινή του ήταν απαγόρευση συναλλαγών για πέντε χρόνια και αρχικό πρόστιμο 150.000 δολαρίων, το οποίο τελικά μειώθηκε στα 72.000 δολάρια.
Μετά το πέρας της απεξάρτησης του, η FSA θα κρίνει αν μπορεί να εργαστεί και πάλι σαν broker. Παρόλα αυτά, άνθρωποι της Δίωξης ανέφεραν ότι "ο κ. Perkins αποτελεί έναν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για την αγορά, όταν είναι μεθυσμένος"... Η PVM πάντως, δε σχολίασε το περιστατικό.
Εν κατακλείδι, ο Steve Perkins κατάφερε μέσα σε ένα βράδυ να γίνει παγκοσμίως γνωστός και να αποδείξει περίτρανα πώς η παγκόσμια αγορά μπορεί να γίνει άνω κάτω εξ αιτίας ενός μεθυσμένου ατοπήματος.
Για την ώρα, ο ίδιος συνεχίζει να διαμένει στο αξίας 340.000 λιρών σπίτι του στο Essex και σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές, αυτή τη φορά νηφάλιος.
Πηγή:news247.gr

Ιαπωνία: Μυστήριοι κύκλοι στον βυθό της θάλασσας


Ποιο είναι το παράξενο εύρημα Ιάπωνα φωτογράφου, Yoji Ookata που εξειδικεύεται σε υποθαλάσσιες φωτογραφήσεις (Pics + Vid)


Ο Ιάπωνας φωτογράφος Yoji Ookata ήρθε αντιμέτωπος με ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα που έχουν φωτογραφηθεί τα τελευταία  χρόνια.
Σε μία από τις υποθαλάσσιες φωτογραφικές του εξορμήσεις,ανακάλυψε στο βυθό της θάλασσας ένα σχήμα που εντυπωσιάζει με την άρτια συμμετρία του.
Η φωτογράφηση έγινε κοντά στην περιοχή Amami Oshima στα νότια της Ιαπωνίας. Το γεωμετρικό μοτίβο που μοιάζει να είναι χαραγμένο στην άμμο, έχει διάμετρο σχεδόν δύο μέτρα, ενώ βρίσκεται 25 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ιστορία... αγάπης στα βάθη της θάλασσας
Υπεύθυνος για τη δημιουργία του παράξενου κύκλου, είναι ένα ψάρι. Οι άνθρωποι του τηλεοπτικού δικτύου NHK, βρέθηκαν στο βυθό της περιοχής και φωτογράφισαν με τη σειρά τους, τον μικρό "ζωγράφο" επί τω έργω.
Για ποιο λόγο το συγκεκριμένο ψάρι δημιουργεί τους συγκεκριμένους κύκλους;


Οι επιστήμονες ανέφεραν πως η εξήγηση είναι απλή. Για να προσελκύσει το ταίρι του. Κοινώς, για να "εντυπωσιάσει" το... αντίθετο φύλο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο σχηματισμός, τόσο πιο πιθανό είναι το ζευγάρωμα.
Τα θηλυκά ψάρια μάλιστα, γεννούν τα αυγά τους στο κέντρο του κύκλου. Σημειώνεται ότι τα ψάρια "ζωγράφοι" είναι τα γνωστά "puffer", ωστόσο κανείς δεν ήξερε μέχρι σήμερα την παράξενη τους "ερωτική" συνήθεια.
Και αν η συγκεκριμένη ιεροτελεστία εντυπωσιάζει για τη σπανιότητα της, αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το National Oceanic and Atmospheric Administration, το 95% των παγκόσμιων ωκεανών δεν έχει ακόμα εξερευνηθεί.
Δείτε εδώ και εδώ wallpaper φωτογραφίες του εντυπωσιακού σχήματος.

Πηγή:news247.gr

Συνελήφθη για τον Γέροντα... Παστίτσιο

Στα χέρια της αστυνομίας 27χρονος από την Εύβοια ο οποίος είχε δημιουργήσει στο Facebook γκρουπ με τίτλο "Γέροντας Παστίτσιο"

Ψαχνά Ευβοίας καθώς φέρεται να διατηρούσε σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.
Ο 27χρονος Έλληνας, είχε δημιουργήσει στο Facebook γκρουπ με τίτλο "Γέροντας Παστίτσιο", στο οποίο αναρτούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του γέροντα και τα μετέφραζε όπως εκείνος ήθελε.
Τους τελευταίους μήνες χιλιάδες καταγγελίες είχαν φτάσει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από χρήστες του Facebook που ενημέρωναν τις αρχές για τις ύβρεις που αναρτούνται στο συγκεκριμένο προφίλ.



















Από την ψηφιακή έρευνα, διακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή και κλιμάκιο Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Σημειώνεται ότι για την εν λόγω σατυρική σελίδα είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.
Παράλληλα, άμεση ήταν η αντίδραση για τη σύλληψη του νεαρού καθώς "φύτρωσε" νέο γκρουπ που σατυρίζει τον Γέροντα Παΐσιο με το όνομα Γέροντας Παρίσιος.
Πηγή:news247.gr

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η γυναίκα που κατέστρεψε την τοιχογραφία του Χριστού διεκδικεί χρήματα!


H Cecilia Giménez έγινε διάσημη μετά τη μεγάλη της εξυπνάδα να συντηρήσει μόνη της μια τοιχογραφία του Χριστού στην εκκλησία Santuario de Misericordia. Το λάθος της όμως ωφέλησε τελικά την εκκλησία, που θησαυρίζει από αυτό!

Το... έργο της Gimenez έχει γίνει τουριστική ατραξιόν και πάρα πολλοί τουρίστες σπεύδουν στην περιοχή για να δουν από κοντά την τοιχογραφία... Όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα El Correo, οι τουρίστες δεν άφηναν αρκετά χρήματα στο παγκάρι και έτσι αποφασίστηκε να κόβουν εισιτήρια για όσους θέλουν να δουν την περίφημη χαλασμένη τοιχογραφία!

Με τούτα και μ' εκείνα, η εκκλησία συγκέντρωσε περίπου 2.000!

Η Cecilia Giménez το έμαθε και αποφάσισε να δράσει - προσέλαβε δικηγόρους ώστε να απαιτήσει χρήματα για τη δημιουργία της.
Πηγή: Akous.gr

9 τρελές προβλέψεις που μπορούν να αλλάξουν εντελώς τα ταξίδια μας

Σε μερικά χρόνια από τώρα είναι πολύ πιθανό να πετάς σε αεροπλάνο χωρίς πιλότο, με διάφανες ατράκτους για να βλέπεις καλύτερα τον ουρανό και προορισμό το... διάστημα. Ακόμη κι αν σου φαίνεται περίεργο, όλα αυτά, πολύ σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα.

Τι κι αν οι παρακάτω προβλέψεις σου φαίνονται απίστευτες, αδιανόητες ή υπερβολικές; Έχουν τις πιθανότητες τους να γίνουν πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, με έναν και μόνο στόχο: να αλλάξουν μια για πάντα τα ταξίδια μας, ελπίζουμε προς το καλύτερο.
1. Τα τρένα Maglev θα αντικαταστήσουν τα αεροπορικά ταξίδια


Πιθανότητα: 99%
Αρχικά να πούμε τι είναι ένα Maglev. Γιαπωνέζικο τρένο που κινείται με ταχύτητα που ξεπερνά τα 500χλμ./ώρα, αιωρούμενο λίγο πάνω από τις ράγες του, με τη βοήθεια μαγνητικών πεδίων. Σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις, το μέσο θα ξεπεράσει το αεροπλάνο ως νούμερο 1 επιλογή μετακίνησης. Το πότε είναι ένα άλλο θέμα, όμως υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιβατών.
2. Αντίο διαβατήρια
Πιθανότητα: 80%
"Μπορώ να δω το διαβατήριό σας, παρακαλώ;" Σύμφωνα με τους μελετητές, αυτή η κλισέ φράση που σε ρωτάνε πριν την αποβίβασή σου στο αεροπλάνο είναι πολύ πιθανό να είναι αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Τι θα τα αντικαταστήσει; Η χρήση των ηλεκτρονικών τσιπ και τα βιομετρικά συστήματα αποθήκευσης δεδομένων κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα θα είναι το μέλλον της ταξιδιωτικής σου ταυτότητας.
3. Διακοπές στο διάστημα
Πιθανότητα: 70%
Μπορεί για τους πλούσιους, ένα ταξίδι στο διάστημα να είναι ήδη εφικτό. Ο Ιταλο-Αμερικανός μεγιστάνας Dennis Tito, ο πρώτος "διαστημικός τουρίστας", χρειάστηκε να σκάσει 20 εκατομμύρια δολάρια για να ταξιδέψει μαζί με τη ρωσική αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2001. Πλέον όμως, παγκόσμιες εταιρείες (όπως οι Virgin Galactic, XCOR Aerospace και Space Adventures σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να το ψάξεις από περιέργεια) δίνουν την ευκαιρία και σε άλλους επίδοξους τουρίστες να ταξιδέψουν στο διάστημα. Και ναι, δε χρειάζεται να είναι στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους του κόσμου.
4. Τα αεροσκάφη θα ταξιδεύουν χωρίς χειριστή
Πιθανότητα: 60%
Πιθανόν να έχετε ακούσει για μη επανδρωμένα τρένα… αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη; Ακούγεται σαν τρέλα, αλλά είναι ακριβώς αυτό που υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές ότι θα συμβεί σε 50 χρόνια. Ισχυρίζονται ότι όταν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα γίνουν ευρέως διαδεδομένα, οι πολιτικές πτήσεις χωρίς χειριστές θα γίνουν πραγματικότητα. Αυτά (θα) είναι ταξίδια.
5. Ξενοδοχείο με θέα από το διάστημα
Πιθανότητα: 50%
Πριν μιλήσαμε για διακοπές στο διάστημα, πού θα μείνει όμως ο επισκέπτης; Η ρωσική Orbital Technologies φρόντισε γι΄αυτό καθώς ισχυρίζεται ότι θα κατασκευάσει ένα διαστημικό ξενοδοχείο ή "Εμπορικό Διαστημικό Σταθμό", η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2016, το οποίο θα φιλοξενεί μόνο μέχρι επτά άτομα ταυτόχρονα και δεν θα έχει… ντουζιέρες!
6. Τα αεροσκάφη θα έχουν διάφανες ατράκτους
Πιθανότητα: 40%
Λίγο τρομακτικό, ελαφρώς περίεργο και για πολλούς περιττό. Όχι όμως για την Airbus που πέρυσι έδειξε πώς σχεδιάζει το αεροπλάνο του 2050. Τα σχέδια περιλαμβάνουν διάφανο το ανώτερο τμήμα της ατράκτου, τεχνολογία "holographic" για παιχνίδια και ιδιαίτερα καθίσματα.
7. Ιπτάμενα αυτοκίνητα
Πιθανότητα: 40%
Αυτό πιθανότατα το έχεις ξαναακούσει. Μπορείς όμως να διανοηθείς ότι οι δρόμοι στη Γη θα μετατραπούν σε εναέριους; Η αμερικανική εταιρεία Terrafugia ισχυρίζεται πως θα είναι η πρώτη που θα το κάνει πραγματικότητα, βασιζόμενη στο προϊόν Transition, ένα διπλής χρήσης εναέριο όχημα- αεροπλάνο που κοστίζει 279.000 δολάρια. Η πρώτη παράδοση του οχήματος σε πελάτη, αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2012.
8. Πτήσεις όπου θα απαγορεύονται τα παιδιά
Πιθανότητα: 20%
Οι Malaysian Airlines ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι απαγορεύουν τα παιδιά κάτω των 12 ετών από ένα τμήμα του στόλου της των A380. Ο λόγος; Τα παράπονα των επιβατών για τη γκρίνια και τις φωνές των μικρών ταξιδιωτών. Οι ειδικοί πάντως δε συμμερίζονται αυτή την πρακτική, οπότε το θέμα ίσως να μείνει εκεί, ή να υπάρχουν και οι 2 επιλογές.
9. Τα αεροσκάφη θα τροφοδοτούνται από ανακυκλωμένο μαγειρικό λάδι
Πιθανότητα: 10%
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα σε κάθε αεροπορικό ταξίδι μας είναι σε τραγικά επίπεδα, οπότε η λύση είναι μια, (ή και περισσότερες, αρκεί να είναι οικολογικές). Μία από τις προτάσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα είναι η χρησιμοποίηση... μαγειρικού λαδιού αντί του καυσίμου. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες όπως οι Etihad, Lufthansa και KLM πραγματοποιούν πτήσεις που λειτουργούν χρησιμοποιώντας ένα μείγμα συμβατικών καυσίμων και "βιοκαυασίμων". Φυσικά, τα εμπόδια είναι πολλά, έτσι οι πιθανότητες για μια ολοκληρωτική "πράσινη λύση" φτάνουν μετά βίας το 10%.
Ένα είναι το 100% σίγουρο. Με ό,τι κι αν... πετάμε στο μέλλον, το ταξίδι θα συνεχίζει να αποτελεί τρόπο (και ανάγκη) ζωής.
Πηγή:cosmo.gr

Σκλάβος επί 27 χρόνια για 40 κιλά ρύζι

Ινδός χωρικός αναγκάστηκε να ζει ως σκλάβος για 27 ολόκληρα ώστε να ξεχρεώσει 40 κιλά ρύζι τα οποία είχε πάρει το 1980.

"Ιδιοκτήτης" του σήμερα 72χρονου ο τοκογλύφος του χωριού.
Και τι έκανε ο άτυχος Ινδός ως σκλάβος;
Προσωπική εργασία στα καλλιεργημένα στρέμματα που άνηκαν στον τοκογλύφο.
Ακούγεται ίσως απλό αλλά δεν ήταν, καθώς ο αγράμματος χωρικός έτυχε της πιο σκληρής εκμετάλλευσης από τον τοκογλύφο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε πλήρως το γεγονός πως ο χωρικός δεν ήξεραν καν πως να μετρά τα χρήματα.
Οι αρχές του κρατιδίου Μπιχάρ, που θεωρείται το πιο φτωχό της Ινδίας, ξεκίνησαν έρευνες για τις πρακτικές που χρησιμοποιούν αυτοί που έχουν περιουσίες σε βάρος αφελών χωρικών.
Οι κτηματίες, που προστατεύονται από τους τοπικούς ιδιωτικούς πολιτοφύλακες, καταφεύγουν συχνά σε άστεγους χωρικούς και τους εξαναγκάζουν να δουλεύουν χωρίς αμοιβή.
Πηγή:news247.gr

Η φανέλα του... τρόμου

Μία εξόχως πρωτότυπη χορηγία εξασφάλισε η ομάδα του Παλιόπυργου η οποία αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα των Τρικάλων.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου έκλεισαν συμφωνία με τοπικό γραφείο τελετών το οποίο διαφημίζουν στην όλομαυρη φανέλα τους με μπλε γράμματα.
Μένει να δούμε αν η συγκριμκένη φανέλα θα φέρει γούρι στην ομάδα ή θα προκαλέσει την...οργή των...πνευμάτων.
Πηγή:cosmo.gr