Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Χρυσοπουλήθηκε ο πρώτος Apple‑1 του 1976 που ακόμα δουλεύει

Χρυσοπουλήθηκε ο πρώτος Apple‑1 του 1976 που ακόμα δουλεύει

Η τιμή του το 1976 ήταν 666,66 δολάρια

Έναντι 375.000 δολαρίων πουλήθηκε ένας υπολογιστής Apple-1, το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε η εταιρεία το 1976, σε δημοπρασία στη Βοστώνη. Τον σχεδιασμό του μηχανήματος υπογράφει ο Steve Wozniak, γνωστός ως Woz, ο συνιδρυτής της Apple. Ο Wozniak είχε έρθει σχετικά γρήγορα σε κόντρα με τον Στιβ Τζομπς και είχε αποχωρήσει από την εταιρεία.
Ο υπολογιστής της δημοπρασίας -η τιμή του οποίου το 1976 ήταν 666,66 δολάρια- δουλεύει ακόμη και είναι ένας από τους λίγους λειτουργικούς μέχρι σήμερα, όπως μεταδίδει το BBC. Ο αγοραστής είναι ένας ανώνυμος επιχειρηματίας, ο οποίος υπέβαλε την προσφορά του ηλεκτρονικά.
Εκτιμάται ότι οι Τζομπς και Βόζνιακ είχαν πουλήσει περίπου 200 Apple-1 σχεδόν σε ένα χρόνο, χάρη στη συμφωνία που είχαν κάνει με ένα τοπικό κατάστημα στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας. Σύμφωνα με μια ανεπίσημη καταμέτρηση (όχι της Apple) έχουν απομείνει 79 από αυτά τα ιστορικά μηχανήματα.


Πηγή:e-radio.gr 

Η NASA πληρώνει 13.000 ευρώ για να μείνεις 70 ημέρες στο κρεβάτι για χάρη της επιστήμης


Η NASA αναζητά «εργαζόμενους» που θα δεχτούν να περάσουν 70 ημέρες αποκλειστικά στο κρεβάτι, προσφέροντας πάνω από 13.000 ευρώ! Στόχος η μελέτη για τις επιπτώσεις της ζωής στο διάστημα. Όσοι νιώθουν πως αντιμετωπίζουν έλλειψη ύπνου και ξεκούρασης, θα βρουν άκρως ελκυστική την αγγελία της NASA η οποία προσφέρει 15.700 δολάρια, ήτοι περίπου 13.500 ευρώ, σε όποιον δεχθεί να μείνει για 70 ημέρες στο κρεβάτι προκειμένου να βοηθήσει την επιστήμη!

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αναζητά ανθρώπους για έρευνα η οποία περιλαμβάνει συνεχή παρακολούθηση των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες πρέπει να ζουν, να τρώνε, να γυμνάζονται να ντύνονται, αποκλειστικά στο κρεβάτι! Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες θα συλλέγουν δεδομένα, όπως την πίεση, τους καρδιακούς παλμούς, την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών, την κατανάλωση ενέργειας, την οστική μάζα, ακόμη και τη διάθεση των συμμετεχόντων, προκειμένου να κατανοήσουν τις επιπτώσεις της ζωής στο διάστημα, χωρίς βαρύτητα.

Παρότι όσοι κάνουν υπερωρίες, μπορεί να ακούν με φθόνο τη συγκεκριμένη δουλειά, η NASA λέει ότι οι περισσότεροι γρήγορα αρχίζουν να βαριούνται και γι’ αυτό τους παρακινούν να βάζουν στόχους όπως η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας. Όσοι προσληφθούν, άλλωστε, θα μπορούν να δέχονται επισκέψεις μελών της οικογένειας και φίλων.
Πηγή:www.tilestwra.com