Δύο μέρες έχουν περάσει από το βράδυ του Σαββάτου όπου διεξήχθη ο τελικός της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και η συντακτική ομάδα του tsiteiko , μετά από πολύ σκέψη και πολλές διαφωνίες θα ήθελε να μοιραστεί κάποιες απόψεις με το πολυπληθές κοινό του.
1.Ελληνική συμμετοχή
Από την επομένη του διαγωνισμού κιόλας έχει ξεκινήσει, μέσω των social media, ένα κύμα υποστήριξης στην Κατερίνα Ντούσκα τόσο για την εμφάνιση, όσο και για τη σκηνική παρουσία.
1.Ελληνική συμμετοχή
Από την επομένη του διαγωνισμού κιόλας έχει ξεκινήσει, μέσω των social media, ένα κύμα υποστήριξης στην Κατερίνα Ντούσκα τόσο για την εμφάνιση, όσο και για τη σκηνική παρουσία.
Η γνώμη μας είναι ότι, αν και το τραγούδι σε πρώτο άκουσμα πριν την eurovision φάνηκε ότι έχει τη δυνατότητα να σταθεί στον αξιοπρεπώς, στον ίδιο τον διαγωνισμό δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν, πράγμα που φάνηκε και από τα προγνωστικά, τα οποία ενώ στην αρχή το έδιναν στην δεκάδα, μετά τις πρώτες πρόβες είχε αρχίσει να παίρνει την κατιούσα. Η πιο όμορφη λέξη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την σκηνική παρουσία είναι αδιάφορη, η φωνή της Κατερίνας, εμφανώς πιο βαριά από το βιντεοκλίπ χάνονταν και η όλη αναγεννησιακού στυλ παρουσίαση ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Αυτά κι αυτά οδήγησαν την Ελληνική συμμετοχή να καταταγεί 21η.
2.Μαντόνα
Τουλάχιστον τραγική η εμφάνιση στυλιστικά, παραφωνία στο φουλ και πολύ πρόχειρη η όλη παρουσίαση. Για τα λεφτά που λένε ότι πήρε, για το ότι εμφανίστηκε στο Τελ Αβίβ και για τον εμφανή γηρασμό της ιέρειας της ποπ μια λέξη μόνο "καληνύχτα".
Oh my days. Looks like her ability to perform disappeared with her integrity. pic.twitter.com/1JwcDJlmQV— Rachael Swindon (@Rachael_Swindon) 18 Μαΐου 2019
3.Πολιτική χροιά
Eurovision και Ισραήλ χωρίς πολιτική χροιά είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Και σημαίες Παλαιστίνης από την αποστολή της Ισλανδίας είδαμε και ένα ολόκληρο κίνημα μεγάλων καλλιτεχνών να ζητούν από τραγουδιστές διάφορων χωρών να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό είδαμε και αρκετές φωνές για την αντίθεση βομβών και eurovision είδαμε και τη Μαντόνα με διπλές σημαίες. Σχεδόν κάθε χρονιά, σε οποιοδήποτε σημείο διεξάγεται ο τελικός, έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές σε πολιτικά ζητήματα. Από τη στιγμή ειδικά που υπάρχει τόση μεγάλη τηλεθέαση. Στο tsiteiko αποφασίσαμε να μην εμπλακούμε περισσότερο σε αυτή τη συζήτηση καθώς πρόκειται απλά για έναν διαγωνισμό τραγουδιού, στον οποίο φέτος το επίπεδο των τραγουδιών ήταν και αρκετά χαμηλό.
4.Νικητής
Το τραγούδι που κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό, το οποίο ήταν και το φαβορί σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, είναι συμπαθητικό αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Η δικιά μας προτίμηση με αρκετά μεγάλη πλειοψηφία ήταν το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν το οποίο ήρθε 7ο
5.Ψηφοφορία
Το φετινό σύστημα έδειξε ξεκάθαρα ότι οι κριτικές επιτροπές είναι πρακτικά άχρηστες και πολύ μακριά από τις αντίστοιχες προτιμήσεις του κοινού. Ο τρόπος που ψηφίζουν σίγουρα περικλείει μέσα την διατήρηση του καλού κλίματος με τις συμμαχίες τους και τους γείτονες τους(και η Ελλάδα μέσα σε αυτό). Βέβαια ο τρόπος παρουσίασης των βαθμολογιών προσφέρει ένα σασπένς ευχάριστο στη λήξη της eurovision, αλλά ως εκεί. Η μεγάλη απόσταση μεταξύ των ψήφων των κριτικών επιτροπών και των αντίστοιχων του κοινού δείχνει πόσο μακριά είναι η λογική τους από την ίδια την eurovision.
6.Κύπρος
Δεν υπάρχει κάτι να αναφέρεις για την συμμετοχή της Τάμτα , γιατί δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς
Αυτές τις λίγες σκέψεις θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας .........
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου