Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κεφαλικός φόρος σε όλα τα εισοδήματα μέχρι το 2015!!


Από 1% έως 4% ενδέχεται να ανέλθει ο «κεφαλικός φόρος» (ή εισφορά αλληλεγγύης όπως την ονομάζει το υπουργείο Οικονομικών) που θα επιβληθεί σε όλα σχεδόν τα εισοδήματα έως το 2015.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε την Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ότι ο φόρος θα είναι από 1% έως 3% ή 4% και θα ισχύσει καθ' όλη τη διάρκεια του προγραμματος.
Από την εισφορά θα εξαιρεθούν οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Ο φόρος θα επιβληθεί από τα εισοδήματα του 2010.Το ύψος του εισοδήματος πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται ο φόρος καθώς και οι συντελεστές αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το βασικό σενάριο κάνει λόγο για επιβολή της εισφοράς σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (όσο είναι το αφορολόγητο όριο), αλλά δεν αποκλείεται ο «πήχυς» να πέσει χαμηλότερα, στα 8.000 ή ακόμα και στα 6.000 ευρώ.
Ο συντελεστής 1% θα επιβάλλεται στα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, ο συντελεστής 2% έως 40.000 ευρώ και ο υψηλότερος συντελεστής στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.
Εφόσον το υπουργείο αποφασίσει να επιβάλει και συντελεστή 4% τότε θα επιβαρύνονται τα υψηλά εισοδήματα, δηλαδή άνω των 60.000 ευρώ.
Εάν τελικά προχωρήσει το βασικό σενάριο, τότε για ετήσια εισοδήματα 15.000 ευρώ ο πρόσθετος φόρος θα είναι 150 ευρώ, ενώ για εισοδήματα 30.000 ευρώ ο φόρος θα είναι 600 ευρώ.
Ο «κεφαλικός φόρος» σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των τεκμηρίων διαβίωσης, θα φέρει πρόσθετες επιβαρύνσεις σε χιλιάδες φορολογούμενους.
Η εισφορά θα επιβάλλεται στο φορολογητέο εισόδημα, δηλαδή σε αυτό που δηλώνουν οι φορολογούμενοι ή σε αυτό που θα προκύπτει από τα αυξημένα έως 50% τεκμήρια διαβίωσης.
Δηλαδή, αν για παράδειγμα κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, αλλά από τα τεκμήρια προκύπτει εισόδημα 30.000 ευρώ, τότε η εισφορά θα επιβάλλεται στα 30.000 ευρώ.Το άρθρο πάρθηκε από το in.gr.
Αν δεν κάνω τρομερό λάθος επί τουρκοκρατίας είχε επιβληθεί ανάλογος φόρος. Το λεγόμενο χαράτσι ήταν και επιβάλλονταν σε όλους τους μη μωαμεθανούς. Αυτά για να καταλάβουμε τι ακριβώς εκπροσωπεί αυτή η κυβέρνηση και αυτοί οι πολιτικοί...και δε μιλάω μόνο γι'αυτή που έχουμε τώρα αλλά και για όλες όσες πέρασαν τα τελευταία 30 χρόνια.... 

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Προηγείται η Εθνική τράπεζα από τα θύματα της Ρικομέξ!!

Τελικά η δικαιοσύνη είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδοθεί ακόμα και με το πέρασμα του χρόνου. Αρεοπαγίτικη απόφαση δικαίωσε τις τράπεζες έναντι των συγγενών των θυμάτων της "Ρικομέξ", κρίνοντας ότι οι αξιώσεις τους προηγούνται.

Πέρασαν δώδεκα ολόκληρα χρόνια από το σεισμό των 6 βαθμών ρίχτερ, της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι από την κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ.
Παρ' όλα αυτά, δέκα συγγενείς τριών θυμάτων εξακολουθούν να μάχονται και να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα γρανάζια της Δικαιοσύνης, χωρίς να μπορούν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους.
Τώρα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, έκανε δεκτή την αίτηση της Εθνικής Τράπεζας και αναίρεσε αποφάσεις του Εφετείου, οι οποίες είχαν δικαιώσει του συγγενείς των θυμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, οι συγγενείς των θυμάτων της "Ρικομέξ" προηγούνται στον τομέα των αξιώσεων των άλλων που έχουν οικονομικές απαιτήσεις από την εταιρεία, χωρίς χρονικούς περιορισμούς ως προς το χρόνο διενέργειας του πλειστηριασμού των ακινήτων που θα καλύψουν τις αξιώσεις των συγγενών κ.λπ.

Αντίθετα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι απαιτήσεις των Τραπεζών προηγούνται αυτών των συγγενών των θυμάτων της "Ρικομέξ".
Να σημειωθεί πως τέθηκαν σε πλειστηριασμό δύο ακίνητα της "Ρικομέξ" προκειμένου όσοι διεκδικούν χρήματα να μπορέσουν να τα πάρουν.
Οι αποζημιώσεις που διεκδικούσαν οι συγγενείς των θυμάτων ήταν συνολικού ύψους 1.060.658 ευρώ.
Οι συγγενείς, κατατάχθηκαν σε προνομιακή θέση στον πίνακα των δανειστών, προκειμένου μετά τον πλειστηριασμό να λάβουν τα χρήματά τους πριν από άλλα πρόσωπα (φυσικά και νομικά) που διεκδικούν και αυτά χρηματικά ποσά.
Αντίθετα, η Εθνική Τράπεζα έμεινε έξω από τον πίνακα και στη συνέχεια, άσκησε αναίρεση επί της εφετειακής απόφασης.
Οι αρεοπαγίτες όμως έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση δεν ισχύει καθώς και ότι οι απαιτήσεις της Εθνικής Τράπεζας προηγούνται αυτών των συγγενών θυμάτων.Το άρθρο έχει παρθεί από το cosmo.gr.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν φτάνει που έχουν δώσει τα πάντα στις τράπεζες σ'αυτή τη χώρα, παίρνουν τη σειρά κι από άλλους. Τι θα έχανε δηλαδή η τράπεζα αν περίμενε λίγο ακόμα για να πάρει τα λεφτά της? Οι άλλοι που έχουν δικαιωθεί εδώ και καιρό και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τα χρήματα τι θα κάνουν? Η ντροπή των ατόμων που έβγαλαν αυτή την απόφαση πρέπει να'ναι μεγάλη.Έχασε και η τράπεζα αδερφό και πατέρα εκεί μέσα? Άντε......


 

Νέα ανέκδοτα Chuck Norris

Βλέποντας την τρέλα που επικρατεί στο internet με τα ανέκδοτα για τον Τσακ Νόρις, κι έχοντας ήδη δημοσιεύσει κάποια από αυτά, σας παραθέτω και άλλες επιλογές από διάφορα site: 
Ο Τσακ Νόρις είναι ο μόνος που χτύπησε το ρεύμα

Ο Chuck Norris είναι τόσο μπροστά, που όταν κοιτάζει πίσω βλέπει το μέλλον.
Ο Chuck Norris απέναντι σε 7 κακούς βγάζει το εξάσφαιρο.Ο 7ος πεθαίνει από σεβασμό.
Ο Chuck Norris ξέρει ποιος σου έμαθε τα Σμυρνέικα τραγούδια.
Ο Chuck Norris έχει κάνει προσπέραση σε καρουζέλ.
Ο Τσακ Νορις μπορει να ξεμαθει ποδηλατο.
Ο Τσακ Νορις δεν κανει καμψεις, σπρωχνει τη Γη
Ο Τσακ Νορις μπορει να κανει τα κρεμμυδια να κλαινε
Μερικοι μαγοι περπατουν στο νερο. Ο Τσακ Νορις κολυμπαει στην ξηρα.
Ο Τσακ Νορις παλεψε με τον Σουπερμαν. Ο ηττημενος θα φορουσε το βρακι του απ εξω.
Ο σατανας ειδε τον Τσακ Νορις και εκανε τον σταυρο του!
Όταν ο Τσάκ ρίχνει το μπούμερανγκ αυτό φοβάται να γυρίσει πίσω.
Ο Τσακ Νορις πηγε με τον Χριστο φανταρος
Ο Τσακ Νορις ξερει που πηγε ο ταξιτζης τον Διονυσιου.
Ο Chuck Norris πρωταγωνιστουσε και στα 6 Star Wars ως η Δυναμη (Use the Force)
Τα φαντάσματα, κάθονται γύρω από τη φωτιά και λένε ιστορίες για τον Chuck Norris.
Ο Chuck Norris τελείωσε το διάβασμα του Facebook.
Το Google όταν θέλει να βρει κάτι, ψάχνει στο Chuuckle.
Η λέξη Τσακ Νόρις είναι απο τις ελάχιστες που διαβάζονται και αντιστρόφως. Μην το δοκιμάσεις, γίνεται.
Όταν ο Mark Zuckerberg έφτιαξε το facebook είχε ήδη ένα αίτημα φιλίας από τον Τσακ Νορις!
Ο διάολος είδε τον Τσάκ Νορις κι έκανε το σταυρό του
Ο Τσακ Νόρις βλέπει την τυφλα του.
Ο Τσακ Νόρις αρρώστησε την σοκολάτα υγείας
Ο Τσακ Νόρις σκοτώνει τα κουνούπια για να πάρει το αίμα του πίσω
Ο Τσακ Νόρις ξέρει γιατί η Όλγα Τρέμει
O Τσακ Νόρις έχει ασημένιο χρυσόψαρο
Ο Τσακ Νόρις δεν γερνάει , ανεβαίνει level.
Ο Τσακ Νόρις ξέρει ΠΟΥ πάει ο Καραμήτρος...
Ο Τσακ Νόρις ξέρει που είναι του διαόλου η μάνα!

Tέτοιο πέναλτι ...δεν υπάρχει...



Αυτή την απίστευτη εξέλιξη χτυπήματος πέναλτι, βρήκαμε στο contra.gr και δεν υπήρχε περίπτωση να μη γίνει ανάρτηση σχετική στο blog μας.... το είχε πει και ο Ιβιτσα Όσιμ, ότι η μπάλα είναι πόρνη δηλαδή,  το βλέπουμε χαρακτηριστικά στη φάση που έχει το πάνω βίντεο.....πραγματικά πάντως τέτοια εξέλιξη...δεν υπάρχει...

Τούμπα στο διαγωνισμό playmate!!



Αυτή η όμορφη τούμπα έγινε στο διαγωνισμό playmate 2011 και δύσκολα θα μπορούσε να μην αναρτηθεί.Απολαύστε τι παθαίνουν κάποιοι από αυτούς που προσπαθούν να ισορροπήσουν σε 18ποντα .......

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αυτή είναι μετάδοση αγώνα!!!!!


Η πιο μαμάτη μετάδοση αγώνα που έχω ακούσει....την άκουσα στις επαναλήψεις του "Ράδιο Αρβύλα" ...απλά απολαυστική!!!!