Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Τρία ελληνικά νησιά στη δεκάδα των φθηνότερων προορισμών στην Ευρώπη

Τρία ελληνικά νησιά στη δεκάδα των φθηνότερων προορισμών στην Ευρώπη

Τρία νησιά της χώρας μας αποτελούν τουριστικούς παράδεισους λόγω... χαμηλών τιμών, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού ιστότοπου «Price of Travel» που τα συγκαταλέγει ανάμεσα στους 10 φθηνότερους προορισμούς στην Ευρώπη.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αξιολογεί τουριστικούς προορισμούς κοντά σε παραλίες, που έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν επισκέπτες, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους επιφάνειας.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Κως, για την οποία το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα ξενοδοχεία είναι προσιτά και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.
Την έκτη θέση καταλαμβάνει η Μήλος «με τις υπέροχες παραλίες της», νησί που είναι εύκολα προσβάσιμο, καθώς -σύμφωνα με το Price of Travel-, «οι επισκέπτες είναι εύκολο να βρουν φθηνές πτήσεις από την Αθήνα και άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο για να την επισκεφθούν».
Στην όγδοη θέση βρίσκεται η Ρόδος, ένα νησί με περίπου 500 ξενοδοχεία και γενικά προσιτές τιμές τόσο στις υποδομές όσο και στις υπηρεσίες, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Price of Travel.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η παραλία του Ούλτσινι στο Μαυροβούνιο, στη δεύτερη θέση η παραλία Σάνι Μπιτς (Sunny Beach) στη Βουλγαρία, στην τρίτη οι Αγιοι Σαράντα της Αλβανίας και στην τέταρτη θέση η παραλία Μαμάια στη Ρουμανία.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνεται ή δεν γίνεται; Το βίντεο με τον «φύλακα άγγελο» που σώζει ποδηλάτη και προκαλεί σάλο

Γίνεται ή δεν γίνεται; Το βίντεο με τον «φύλακα άγγελο» που σώζει ποδηλάτη και π

Πολλά ερωτηματικά για την αυθεντικότητά του προκαλεί το βίντεο που καταγράφει ένα περιστατικό... τηλεμεταφοράς στην Κίνα και το οποίο τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Το περιστατικό «τηλεμεταφοράς» σημειώθηκε στην Κίνα το περασμένο έτος και κατεγράφη από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας και ελέγχου της κυκλοφορίας των δρόμων.

Τι βλέπουμε σε αυτό; Εναν ποδηλάτη που ενώ λογικά -έτσι όπως πετάχτηκε- θα έπρεπε να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του φορτηγού, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τη σύγκρουση εξαφανίζεται από το συγκεκριμένο σημείο και εμφανίζεται πέντε μέτρα πιο πίσω στη διάβαση πεζών, σώος και αβλαβής.
Το περιστατικό επαναλαμβάνεται στο βίντεο αρκετές φορές και βλέπουμε σε αυτό έναν πεζό που εμφανίζεται από το πουθενά και σώζει τον ποδηλάτη μεταφέροντάς τον στην άκρη του δρόμου.

Ολα αυτά σε κλάσματα του δευτερολέπτου και ενώ στο σκηνικό εμφανίζονται... περίεργες λάμψεις.
Επιστήμονες που εξέτασαν τη γνησιότητα του βίντεο διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι το βίντεο είναι πέρα για πέρα αυθεντικό, τονίζοντας ότι σε τέτοιου είδους βίντεο που προέρχονται από δίσκους ελέγχου κυκλοφορίας δεν μπορεί να γίνει ψηφιακή επεξεργασία.

Ορισμένοι, βέβαια, με το που το είδαν άρχισαν να κάνουν λόγο για περιστατικό «τηλεμεταφοράς», ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για το γνωστό από την ελληνική παράδοση «φύλακα άγγελο» που έκανε τελευταία στιγμή την εμφάνισή του και έσωσε τον ποδηλάτη.
Ότι κι αν έγινε στην πραγματικότητα, ο ποδηλάτης είχε σίγουρα άγιο, είτε ήταν ο πεζός από το πουθενά, ή η μηχανή τηλεμεταφοράς που τον έσωσε.

Τα σχόλια δικά σας...

Πηγή:iefimerida.gr

Γυμνός άντρας με πλαστική κούκλα παραμάσχαλα τρέχει σε δρόμο της Κίνας κυνηγημένος από γυμνή γυναίκα [εικόνες]

Το γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και μέρες φωτογραφία που δείχνει έναν γυμνό άντρα να τρέχει βράδυ σε δρόμο της Κίνας, κρατώντας παραμάσχαλα μία πλαστική κούκλα, ενόσω τον κυνηγάει μία γυμνή γυναίκα.
Η ταυτότητα των δύο ατόμων δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί.
Δείτε τις φωτογραφίες:






Πηγή:iefimerida.gr

Μυστήριο με την προέλευση των Μάγιας

Η δραματική κατάρρευση του πολιτισμού των Μάγιας πριν από μια χιλιετία είναι ένα από τα πιο διαρκή μυστήρια του κόσμου. Μυστηριώδης είναι, όμως, και η προέλευσή τους…
Μυστήριο με την προέλευση των Μάγιας

Πρόσφατες ανασκαφές έδειξαν ότι μερικές πλατφόρμες τελετών και πυραμίδες είναι εκατοντάδες χρόνια παλαιότερες από όσο νομίζαμε αλλά ο λόγος της κατασκευής τους παραμένει άγνωστος.
Οι βαθμιδωτές πυραμίδες και οι ανοικτές πλατφόρμες ήταν χαρακτηριστικές των πόλεων των Μάγιας από περίπου το 800 π.Χ. Εκείνη την εποχή, επικρατούσε επιρροή και κυρίαρχος πολιτισμός στην Κεντρική Αμερική ήταν οι Ολμέκοι. Κι επειδή βαθμιδωτές πυραμίδες του 800 π.Χ. βρέθηκαν και στην Ολμεκική τοποθεσία La Venta, πολλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν πως οι Μάγιας έμαθαν από τους Ολμέκους την ανέγερση πυραμίδων. Ωστόσο, τα νέα ευρήματα από την αρχαία τοποθεσία των Μάγιας Ceibal, στην κεντρική Γουατεμάλα, δείχνουν κάτι το διαφορετικό.
Ο ανθρωπολόγος Takeshi Inomata του πανεπιστημίου της Αριζόνα ανακάλυψε με τους συναδέλφους του μια μικρή πυραμίδα καθώς και μερικές μεγάλες πλατφόρμες – με μια να έχει πλάτος 55 μέτρων και ύψος ενός. Τα ευρήματα αυτά είναι αναμφίβολα παρόμοια με εκείνα που συνδέονται με την Ολμεκική La Venta. Η χρονολόγηση των κτισμάτων με τη μέθοδο του άνθρακα έδειξε πως η μικρή πυραμίδα ανάγεται στο 850 π.Χ. (δηλαδή προτού διαδοθούν οι πυραμίδες στη La Venta) ενώ η πλατφόρμα στο περίπου 1000 π.Χ. Αυτό την καθιστά κατά 200 χρόνια προγενέστερη των άλλων μνημείων των Μάγιας και των κτισμάτων στη La Venta. Επομένως, αν και οι πρώτοι Μάγιας ίσως επηρεάστηκαν από τους Ολμέκους σε κάποιους τομείς, είναι μάλλον απίθανο να διδάχτηκαν από αυτούς την ανέγερση μνημείων.
Ποιος έχτισε την πρώτη πυραμίδα
Άραγε, οι Μάγιας ανέπτυξαν ανεξάρτητα τη δική τους τεχνοτροπία; Ίσως, αλλά κάποια ευρήματα στην περιοχή δείχνουν πως μπορεί και να δανείστηκαν εντέλει την ιδέα–απλά όχι από τους Ολμέκους. Υπάρχουν ακόμη αρχαιότερες κατασκευές πλατειών και πυραμίδων στην Κεντρική Αμερική, κοντά στις ακτές του Ειρηνικού. Η τοποθεσία Ojo de Agua, κοντά στα σύνορα Μεξικού-Γουατεμάλας, δεν έχει σχέση με τους Ολμέκους, αλλά έχει εντυπωσιακές κατασκευές που είναι 50 με 100 χρόνια αρχαιότερες από αυτές στη Ceibal.
«Η περιοχή Ojo de Agua μοιάζει να είναι η αρχαιότερη τοποθεσία με πλατφόρμες και πυραμίδες» λέει ο Inomata. «Χρειαζόμαστε ωστόσο περισσότερες ενδείξεις προτού αποφασίσουμε πως η Ojo de Agua είναι το λίκνο των πυραμίδων και των σχετικών τελετουργικών κτισμάτων». Επομένως, οι Μάγιας επηρεάστηκαν από πολιτισμούς αρχαιότερους των Ολμέκων.
Πηγή: newsbeast.gr
 

Κατασχέθηκε τσιγάρο μαριχουάνας μήκους ενάμισι μέτρου!

Perierga.gr - Κατασχέθηκε τσιγάρο μαριχουάνας μήκους ενάμισι μέτρου!
Ένα τσιγάρο μαριχουάνας μήκους ενάμιση μέτρου και βάρους σχεδόν ενός κιλού κατέσχεσε η αστυνομία της Καλιφόρνιας από ένα Πανεπιστήμιο, όπου οι φοιτητές έκαναν πάρτι για την έναρξη των διακοπών τους.
Όλα αυτά συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας όπου οι φοιτητές γιόρταζαν το περασμένο Σαββατοκύριακο την έναρξη των διακοπών τους. Η γιορτή τους μάλιστα ξεκίνησε στις 4:20 το πρωί. Ένας φοιτητής ξεπέρασε ωστόσο κάθε όριο, εμφανίζοντας στην ομήγυρη ένα τσιγάρο μαριχουάνας μήκους 1,5 μέτρου και βάρους 1 κιλού.
2 Pound Joint Taken by UCSC Cops
Μπορεί να είναι νόμιμο στην Καλιφόρνια να κατέχει κάποιος μικροποσότητα μαριχουάνας, είναι ωστόσο παράνομο να έχει στην κατοχή του κανείς 1 κιλό από αυτήν οπουδήποτε στις ΗΠΑ.
Οι αστυνομικοί προτίμησαν να κατασχέσουν το τσιγάρο αντί να συλλάβουν τον άνθρωπο που το έφτιαξε.
O ιδιοκτήτης του τεράστιου τσιγάρου η αξία του οποίου εκτιμάται στα 5.000 με 6.000 δολάρια, δεν ήταν ωστόσο και τόσο ευγενικός όταν του το αφαίρεσαν. Απείλησε μάλιστα να μηνύσει τους αστυνομικούς για παρενόχληση.
Πηγή: ethnos.gr

Δεδομένα του σώματος που ίσως δε γνωρίζετε!

Δεδομένα του σώματος που ίσως δε γνωρίζετε!
Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, υπάρχουν όμως και μερικές λειτουργίες του που δεν τις γνωρίζουμε.
Διαβάστε παρακάτω ενδιαφέροντα δεδομένα για το ανθρώπινο σώμα…
1. Τα αποτυπώματα των δακτύλων των ποδιών μας είναι εξίσου μοναδικά με τα δακτυλικά μας αποτυπώματα.
2. Όταν κοιμόμαστε χάνουμε την αίσθηση της όσφρησης.
3. Ο μέσος άνθρωπος βλέπει πάνω από 1.460 όνειρα το χρόνο!
4. Κανένα μωρό δεν αναγνωρίζει χρώματα πέραν του μαύρου και του άσπρου, όταν είναι νεογέννητο.
5. Όταν η μύτη μας είναι βουλωμένη, είναι αδύνατον να μουρμουρίσουμε.
6. Είναι αδύνατο να φτερνιστούμε με τα μάτια ανοιχτά.
7. Γενικά, οι άνθρωποι διαβάζουν κατά 25% πιο αργά στην οθόνη του υπολογιστή από ό,τι στο χαρτί.
8. Ο εγκέφαλός μας είναι πιο ενεργός και σκέφτεται περισσότερο τη νύχτα από ό,τι στη διάρκεια της μέρας.
9. Η γλώσσα είναι ο δυνατότερος μυς του σώματός μας.
10. Το σώμα ενός ενήλικου ανθρώπου διαθέτει περίπου 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα!
11. Η γλώσσα μας έχει 3.000 γευστικούς κάλυκες.
12. Ο εγκέφαλός μας αποτελείται κατά 80% από νερό.
13. Ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να πονέσει. Παρόλο που τα σήματα του πόνου περνάνε από τον εγκέφαλο, ο ίδιος δεν νιώθει πόνο.
14. Τα οστά ενός ενήλικου ανθρώπου υπολογίζονται στο 14% του συνολικού σωματικού του βάρους.
15. Όταν γεννιόμαστε διαθέτουμε 300 οστά στο σώμα μας, αλλά στην ενήλικη ζωή μας έχουμε μόνο 206. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά από τα κόκκαλα ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα μεγαλύτερο οστό.
16. Το εξωτερικό ενός οστού είναι σκληρό, αλλά, εσωτερικά, τα κόκκαλα είναι μαλακά, καθώς αποτελούνται κατά 75% από νερό.
17. Οι άνδρες παθαίνουν λόξυγκα πιο συχνά από τις γυναίκες.
18. Ένα φτέρνισμα μπορεί να ξεπεράσει σε ταχύτητα τα 160 χλμ. την ώρα, γι’ αυτό καλύτερα να μην προσπαθούμε να το καταπνίξουμε όταν μας έρχεται.
19. Το φαγητό κατευθύνεται από το στόμα στο στομάχι μέσω του οισοφάγου μέσα σε επτά δευτερόλεπτα.
20. Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν σχεδόν τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τα νύχια των ποδιών.
21. Η καρδιά των γυναικών χτυπάει πιο γρήγορα από των ανδρών. Επίσης, οι γυναίκες πεταρίζουν τα μάτια τους πιο πολύ από τους άνδρες.
22. Κατά τη διάρκεια μιας μέρας, η καρδιά μας χτυπάει 100.000 φορές.
23. Τα νεφρά μας φιλτράρουν περίπου 1,3 λίτρα αίματος κάθε λεπτό και αποβάλλουν μέχρι και 1,4 λίτρα ούρων τη μέρα.
24. Οι γυναίκες έχουν περίπου 4,5 λίτρα αίματος στο σώμα τους, ενώ οι άνδρες έχουν 5.6 λίτρα.
25. Οι άνθρωποι με πιο σκούρο δέρμα δεν αποκτούν τόσο γρήγορα ρυτίδες όσο οι άνθρωποι με πιο ανοιχτό δέρμα.
26. Το μόνο σημείο του σώματος μας που δεν αιματώνεται είναι ο κερατοειδής χιτώνας του ματιού, καθώς παίρνει κατευθείαν οξυγόνο από το περιβάλλον.
27. Κάθε σταγόνα αίματος του σώματός μας φιλτράρεται στο ίδιο το σώμα μας πάνω από 300 φορές.
28. Ως μωρά γεννιόμαστε με ροζ πνεύμονες, οι οποίοι όμως γίνονται πιο σκουρόχρωμοι όσο αναπνέουμε μολυσμένο αέρα, δηλαδή την ατμόσφαιρα (και το κάπνισμα!).
29. Καίμε περισσότερες θερμίδες όταν κοιμόμαστε, παρά όταν βλέπουμε τηλεόραση.
30. Ο σκελετός μας αλλάζει κάθε δέκα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε δεκαετία το σώμα μας ανανεώνεται μόνο του.
31. Το αριστερό μέρος του εγκεφάλου μας έχει τον έλεγχο της δεξιάς πλευράς του σώματός μας, ενώ το δεξί μέρος είναι υπεύθυνο για την αριστερά πλευρά του σώματος.
32. Ο εγκέφαλος μεγαλώνει γρηγορότερα μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.
33. Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει 20 μέρες χωρίς τροφή, αλλά μόνο δυο μέρες χωρίς νερό.
34. Στο πρόσωπό μας διαθέτουμε 14 οστά.
Πηγή:perierga.gr

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας ήταν... στη Νινευή

Μια ιστορική παρεξήγηση έχει συμβεί πιθανότατα με ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου, τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας. Σύμφωνα με διακεκριμένη Βρεανίδα ιστορικό, τελικά μάλλον βρίσκονταν σε άλλη πόλη, τη Νινευή.
Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας ήταν... στη Νινευή
Μερικοί αρχαιολόγοι πιστεύουν πως οι κρεμαστοί κήποι δεν υπήρξαν ποτέ, καθώς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν ίχνη τους στις ανασκαφές, αλλά η έρευνα της Βρετανίδας ιστορικού συμπέρανε ότι το αρχαίο «θαύμα» όντως υπήρξε- αν και σε άλλη πόλη.
Η δρ. Στέφανι Ντάλεϊ του Ασιατικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μετά από 20ετή εξονυχιστική έρευνα, ανακοίνωσε ότι, πέρα από κάθε αμφιβολία, οι θαυμαστοί κήποι ήσαν στη μεγάλη ανταγωνίστρια της Βαβυλώνας, τη Νινευή, σχεδόν 500 χιλιόμετρα βορειότερα, κοντά στη σημερινή πόλη Μοσούλη του Ιράκ, σύμφωνα με τις βρετανικές Guardian και Independent
Οι κήποι χτίστηκαν στη Νινευή από τον μεγάλο Ασσύριο ηγεμόνα Σεναχερίμπ και όχι, όπως πίστευαν ως τώρα οι ιστορικοί, από τον βαβυλώνιο βασιλιά Ναβουχοδονόσορα. Η Στ. Ντάλεϊ διατύπωσε για πρώτη φορά την επίμαχη θεωρία της το 1992 και έκτοτε συγκέντρωνε ολοένα περισσότερα στοιχεία υπέρ της άποψής της. Μέσα στον Μάιο πρόκειται να εκδώσει και σχετικό βιβλίο («Το μυστήριο των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνος» από τις εκδόσεις Oxford University Press), που θα τεκμηριώνει την επιχειρηματολογία της και το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσει νέες επιστημονικές διαμάχες.
Μεταξύ άλλων, η Βρετανίδα ιστορικός έχει ανακαλύψει ένα ανάγλυφο γλυπτό από το παλάτι του Σεχανερίμπ στη Νινευή, το οποίο ταιριάζει ακριβώς με την κλασσική ιστορική περιγραφή των κρεμαστών κήπων της Βαβυλώνας. Αν και το πρωτότυπο του εν λόγω γλυπτού χάθηκε τον 19ο αιώνα, έχουν διασωθεί αντίγραφα του σχεδίου του.

Επιπλέον, η Στ. Ντάλεϊ αναφέρει ότι μετά την κατάληψη της Βαβυλώνας από τους Ασσυρίους το 689 πΧ, η ασσυριακή πρωτεύουσα Νινευή εθεωρείτο η «Νέα Βαβυλώνα», γεγονός που βοήθησε ώστε να δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση πως οι κρεμαστοί κήποι βρίσκονταν στην ίδια τη Βαβυλώνα. Ακόμα, τουλάχιστον μια ακόμη πόλη στη Μεσοποταμία περιγραφόταν ως «άλλη Βαβυλώνα» ήδη από τον 13ο αιώνα πΧ.
Εξάλλου, όπως επισημαίνει η Στ. Ντάλεϊ, που είναι ειδική στις αρχαίες μεσανατολικές γλώσσες, ο Σεναχερίμπ, αφού κατέκτησε τη Βαβυλώνα, καταστρέφοντας τους μεγάλους ναούς της ξακουστής πόλης και σοκάροντας όλο τον Μεσοποταμιακό κόσμο, μετονόμασε τις πύλες της Νινευή, δίνοντάς τους τα ονόματα θεών που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για τις πύλες της Βαβυλώνας, έτσι ώστε να τονίσει την εντύπωση πως η ασσυριακή πρωτεύουσα ήταν όντως η «νέα Βαβυλώνα».
Ένα άλλο επιχείρημα κατά της ύπαρξης των κρεμαστών κήπων στη Βαβυλώνα είναι ότι η επίπεδη τοπογραφία τής γύρω περιοχής θα καθιστούσε σχεδόν αδύνατο να μεταφέρεται συνεχώς τόσο νερό για να ποτίζονται οι κήποι, ενώ αντίθετα στη Νινευή η μορφολογία του εδάφους βοηθούσε περισσότερο για τη δημιουργία μεγάλων υδάτινων καναλιών.
Ακόμα, η Στ. Ντάλεϊ ισχυρίζεται ότι οι αρχικές περιγραφές των κρεμαστών κήπων γράφτηκαν από Έλληνες ιστορικούς που στην πραγματικότητα είχαν επισκεφτεί τη Νινευή και όχι τη Βαβυλώνα. Ερευνώντας την μετα-ασσυριακή ιστορία της Νινευή, η Στ. Ντάλεϊ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε στην πραγματικότητα στρατοπεδεύσει κοντά σε αυτή την πόλη το 331 πΧ, λίγο προτού νικήσει τους Πέρσες στην μάχη των Γαυγαμήλων. Τον Αλέξανδρο πλαισίωναν αρκετοί Έλληνες ιστορικοί, όπως ο Καλλισθένης, ο Κλείταρχος και ο Ονεισίκριτος, των οποίων τα έργα έχουν χαθεί, αν και χρησιμοποιήθηκαν ως πηγές (μάλλον λανθασμένα) από μεταγενέστερους συγγραφείς.
Σύμφωνα με τη Στ. Ντάλεϊ, οι κρεμαστοί κήποι είχαν κατασκευαστεί με αμφιθεατρικό σχήμα (όπως τα αρχαία θέατρα) σε ένα τεχνητό λόφο με ύψος περίπου 25 μέτρων. Στη βάση τους υπήρχε μια μεγάλη λίμνη, η οποία τροφοδοτείτο από ρυάκια που έρρεαν από διάφορες κατευθύνσεις. Δέντρα και λουλούδια είχαν φυτευτεί στην κορυφή στεγασμένων κιονοστοιχιών.
Ο μεγάλος κήπος, ο οποίος φαίνεται πως χτίστηκε περίπου το 700 πΧ (ή λίγο μετά) στο παλάτι του Σεχαρίμπ, είχε μήκος περίπου 120 μέτρων και ποτιζόταν με τουλάχιστον 35.000 λίτρα νερού, που έρχονταν μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος καναλιών, φραγμάτων και υδραγωγείων από απόσταση έως 80 χιλιομέτρων. Όταν έφθανε στον κήπο, το νερό ανυψωνόταν μηχανικά στις διαδοχικές αναβαθμίδες με ειδικές αντλίες από χαλκό, έτσι ώστε να ποτίζονται τα φυτά μέχρι το υψηλότερο επίπεδο.
Έως τώρα η περιοχή γύρω από τη Μοσούλη και την αρχαία Νινευή εθεωρείτο όλα αυτά τα χρόνια υψηλού κινδύνου, γι' αυτό λίγες μόνο ανασκαφές έχουν γίνει.
Πηγή:e-go.gr

Follow σε πορνοστάρ στο twitter από τον... ΟΗΕ

Οι συντάκτες ενός περιοδικού πολιτισμού και τεχνολογίας βρήκαν «διαμάντι» στους followers διάφορων πορνοστάρ .
Follow σε πορνοστάρ στο twitter από τον... ΟΗΕ
Οπως γράφει το Verge, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στο twitter παρακολουθεί 537 άλλους λογαριασμούς, κυρίως διεθνείς οργανισμούς όπως π.χ. η Παγκόσμια Τράπεζα, ή κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο Μπιλ Γκέιτς.
Εχει ωστόσο και πιο «πιπεράτες» επιλογές, όπως δείχνει η παρουσία της Πενέλοπε Μπλακ Ντάιαμοντ, ή αλλιώς @BigBustyStar.
Η γερμανίδα ηθοποιός του ερωτικού σινεμά, με μία δεκαετή παρουσία στο χώρο, αυτοσυστήνεται ως πρώτη στον ευρωπαϊκό κλάδο με διαφορά... στήθους.
Λίγο μετά το δημοσίευμα, οι διαχειριστές του λογαριασμού αφαίρεσαν την συγκεκριμένη επιλογή, αλλά το κακό είχε γίνει.
Οπως γράφει το Verge, ο ΟΗΕ παρακολουθεί ακόμη τη Σακίρα, τον Ρίκι Μάρτιν και άλλους...
Πηγή:e-go.gr

Το μεγαλύτερο ρολόι-κούκος της Βρετανίας

Δείτε το εντυπωσιακό επίτευγμα του 72χρονου Richard Pim που έχει μανία με τα ρολόγια (Pics + Vid).

Ο 72χρονος Richard Pim κατασκεύασε το μεγαλύτερο ρολόι-κούκο της Βρετανίας και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Μιλάμε για ένα 7,5 μέτρων ρολόι-κούκο, κόστους 20.000 λιρών. Κοινώς, 23754 ευρώ.
Ο κούκος μεγέθους περίπου ενός μέτρου ανήκει στον Βρετανό κηπουρό Richard Pim που τον κατασκεύασε με τα ίδια του τα χέρια.
Ο ξύλινος κούκος "χτυπάει" τις ώρες κανονικά κάθε ώρα. Τον συνοδεύει μάλιστα και ένα τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο. Η όλη λειτουργία του βασίζεται στη δύναμη του νερού και υποβοηθείται από ένα σύστημα τροχαλιών και αντίβαρων.
Ο Richard Pim είναι συνταξιούχος μηχανικός υδροκατασκευών και αξιοποίησε την εργασιακή του εμπειρία για να φέρει εις πέρας το τεράστιο ρολόι του που έχει το μέγεθος ενός κανονικού σπιτιού.
Τι σκεφτόταν όταν κατασκεύαζε τον κούκο του; "Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα έκανε τον κόσμο να γελάει", δηλώνει με απόλυτη ειλικρίνεια.
Η γνώση του Pim στις σύνθετες υδροκίνητες δομές, προέρχεται από την πρότερη καριέρα του σε αγροτικές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία και το Νεπάλ.
Ωστόσο το ρολόι θέλει δουλειά ακόμα για να γίνει "ελβετικό". Για την ώρα κάθε μέρα, "χάνει" κι από ένα λεπτό. Ο δημιουργός του εξηγεί σχετικά: "Η ζέστη προκαλεί πολύ μακρές παραμορφώσεις στο ξύλο και επηρεάζει τη ροή του νερού μέσα από το ξύλινο σύστημα σωλήνων που χρησιμοποιείται για τον κούκο".
Πλέον, το ρολόι είναι ένα από τα κεντρικά αξιοθέατα στο "Westonbury Mill Water Gardens". Πρόκειται για ένα πάρκο έκτασης 3,5 στρεμμάτων. Στο ίδιο πάρκο, ο Richard Pim έχει φτιάξει έναν πύργο με gargoyles και ένα ιγκλού χτισμένο από γυάλινα μπουκάλια.

Πηγή:news247.gr

Τι πονά περισσότερo: Η γέννα ή μια κλωτσιά στα “αχαμνά”;


Η ASAP Science δίνει απάντηση στο αιώνιο ερώτημα για το ποιος πόνος είναι μεγαλύτερος, αυτός της γέννησης ενός παιδιού ή μιας κλωτσιάς στα αντρικά γεννητικά όργανα και το αποτέλεσμα είναι ισοπαλία.
Όπως εξηγεί, ο πόνος γίνεται αντιληπτός μέσω αισθητικών νευρώνων γνωστών ως αλγοϋποδοχείς οι οποίοι αποστέλουν σήματα στη σπονδυλική στήλη ή στον εγκέφαλο. Ένα δυνατό χτύπημα στους όρχεις επιφέρει πολύ δυνατό πόνο επειδή στην περιοχή αυτή βρίσκονται πολλοί αλγοϋποδοχεις που επιπλέον συνδέονται με το στομάχι και το κέντρο του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη ναυτία και τον εμετό.
Μεγάλος αριθμός αλγοϋποδοχέων όμως υπάρχει και στη μήτρα, ο δυνατός πόνος προκαλεί επίσης ναυτία ενώ η διάρκεια του είναι μεγαλύτερη. Ωστόσο μιας και ο πόνος είναι υποκειμενικός και επειδή κανένας άνθρωπος δε μπορεί να νιώσει και τους δύο πόνους για να μπορέσει να εκφέρει άποψη, η ASAP Science τους χαρακτηρίζει εξίσου επώδυνους. Περισσότερες λεπτομέρειες στο video που ακολουθεί:

Πηγή:techgear.gr

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Πουκάμισο φοριέται 100 μέρες χωρίς να πλυθεί!!!

Ένα πουκάμισο που μπορεί να φορεθεί έως και 100 ημέρες χωρίς να χρειάζεται να πλυθεί ή να σιδερωθεί είναι το όνειρο πολλών αντρών (και γυναικών!) σε όλο τον κόσμο. Τώρα, στην εταιρεία Wool & Prince, το θαύμα έγινε πραγματικότητα. Πριν από έξι μήνες ο Mike Major, υπεύθυνος της εταιρείας, έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει ένα… πουκάμισο που θα παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο, δεν θα μυρίζει και δεν θα φθείρεται. Μετά από μεγάλη έρευνα και πειράματα οι ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το μαλλί είναι 6 φορές πιο ανθεκτικό από το βαμβάκι καθώς αντιμετωπίσει με φυσικό τρόπο τις οσμές, χωρίς οποιεσδήποτε πρόσθετες χημικές ουσίες.
perierga.gr - Πουκάμισο φοριέται 100 μέρες χωρίς να πλυθεί!!!
Και προχώρησαν στο διά ταύτα: Ένα πουκάμισο που ο Mike το δοκιμάσετε πρώτα στον εαυτό του. Το ρούχο πέρασε εξαντλητικές δοκιμές; «Πέραν από το γεγονός ότι το φορούσα διαρκώς, έτρεχα με αυτό αρκετά χιλιόμετρα κάθε μέρα κάνοντας τη γυμναστική μου. Και μπορεί να μούσκεψε από τον ιδρώτα και να τσαλακώθηκε λίγο, όμως το επόμενο πρωί ήταν πάλι φρέσκο φρέσκο για να το ξαναφορέσω. Και αυτό κράτησε 100 ολόκληρες ημέρες!», λέει ο ίδιος. Και να θέλεις δηλαδή να αλλάξεις πουκάμισο, δεν μπορείς! Τον επόμενο Δεκέμβριο αναμένεται να βγει στην αγορά, ενώ το υλικό της δημιουργίας του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.
Πηγή:perierga.gr

Εργοδότης εταιρείας: Αύξηση 15% σε όσους κάνουν τατουάζ το λογότυπο

Την αφοσίωσή τους στην εταιρία την οποία εργάζονται έδειξαν με ένα πρωτότυπο τρόπο οι εργαζόμενοι της μεσιτικής εταιρείας Rapid Realty που έχει έδρα την Νέα Υόρκη (Vid)

Σύμφωνα με το CBS ο εργοδότης τους υποσχέθηκε 15% αύξηση, αν κάνουν το λογότυπο της εταιρείας τατουάζ στο σώμα τους!
Μάλιστα ήδη 40 από τους 800 συνολικά υπαλλήλους χτύπησαν το λόγκο της εταιρίας πάνω τους.
Ο εργοδότης δεν επιβάλει ούτε το μέγεθος ούτε το σημείο του τατουάζ. Για παράδειγμα η Brooke Koropatnick δήλωσε πως το έκανε πίσω από αυτί της. Για τους περισσότερους βέβαια κίνητρο ήταν η αύξηση. Ο Adam Altman βλέπει έναν ακόμη λόγο "αν το έχω στο χέρι μου, θα μου θυμίζει ότι πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά", δήλωσε.
Μάλιστα, όλα αυτά ξεκίνησαν από έναν συνάδελφό τους. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Anthony Lolli , πρώτος έκανε τατουάζ το λογότυπο της εταιρείας ένας υπάλληλος με δική του απόφαση. Όταν το αποκάλυψε στον εργοδότη του, αυτός εμπνεύστηκε να επεκτείνει το σχέδιο και στους άλλους υπαλλήλους.
Η εταιρεία καλύπτει το κόστος του τατουάζ που είναι περίπου 300 δολάρια.
Πηγή:news247.gr