Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το Pinterest είναι πλέον το τρίτο δημοφιλέστερο social network!


Όπως φαίνεται το Pinterest ήρθε για να μείνει, διαψεύδοντας πανηγυρικά όσους πίστευαν ότι μετά τα Facebook και Twitter δεν υπάρχει χώρος για άλλα social networks.
Η σχετικά νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης κατόρθωσε πολύ σύντομα να γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Για του λόγου το αληθές, το μήνα Φεβρουάριο κατέγραψε 17.8 εκατομμύρια unique visitors μόνο στις ΗΠΑ, ανάμεσα στους οποίους και ο Barack Obama.

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Experian, το Pinterest αποτελεί αυτή τη στιγμή το τρίτο δημοφιλέστερο social network στον κόσμο, εκτοπίζοντας πανισχυρές ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως τα LinkedIn, Tumblr και Google+.
Τον περασμένο Δεκέμβριο βρισκόταν στη 10η θέση της κατάταξης, εκπλήσσοντας τους περισσότερους με την επιτυχημένη πορεία του. Από τον Ιανούαριο μέχρι το Φεβρουάριο, το Pinterest είδε την κίνηση του να αυξάνεται κατά 50% και δικαιωματικά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση.
Οι χρήστες του Pinterest ξοδεύουν κατά μέσο όρο 89 λεπτά το μήνα στο site, αριθμός που υστερεί σημαντικά των 405 λεπτών του Facebook αν και φυσικά είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συγκρίσεις.
Πηγή:techgear.gr

Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος φτερωτός δεινόσαυρος που υπήρξε ποτέ


Είχε μήκος όσο ένα λεωφορείο. Ζύγιζε περισσότερο από 1.600 κιλά. Το σώμα του ήταν καλυμμένο με όμορφα πολύχρωμα φτερά, που το κάθε ένα ξεπερνούσε τα 25 εκατοστά.
Το άνοιγμα των φτερών του, ήταν εντυπωσιακό και δημιουργούσε μια τεράστια σκιά όταν τα άνοιγε. Μέχρι σήμερα η ύπαρξη του ήταν άγνωστη. Οι επιστήμονες έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν ανακάλυψαν τα απολιθώματα του...

Πρόκειται για ένα σαρκοφάγο δεινόσαυρο, άγνωστο μέχρι σήμερα, τα απολιθώματα του οποίου ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στη βορειο – ανατολική Κίνα.
Πηγή:newsit.gr

Αυγά, γιαούρτια και συνθήματα σε δελτίο ειδήσεων


Δείτε τον πανικό που επικράτησε από την εισβολή αγνώστων σε τηλεοπτικό στούντιο στην Ήπειρό. Με γιαούρτια κατά του παρουσιαστή, εξαιτίας του ακροδεξιού καλεσμένου (Vid)
Επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος Tv1 έκαναν το βράδυ της Παρασκευής στις 21.20 οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι των Ιωαννίνων και ενώ το δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη με καλεσμένο στο studio.
Ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο studio, επιτέθηκε φραστικά τόσο στον καλεσμένο, αλλά και πετώντας αυγά και γιαούρτια στον παρουσιαστή Παναγιώτη Μπούρχα.
Ο λόγος της ενέργειας αυτής ήταν γιατί την περασμένη Πέμπτη στην εκπομπή "ΕΝ ΛΕΥΚΩ" o Παναγιώτης Μπούρχας φιλοξένησε τηλεφωνικά στον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής.
Πηγή:news247.gr

Λίμνη στην Παταγονία εξαφανίζεται για δεύτερη φορά με μυστηριώδη τρόπο


Ένα παράξενο φαινόμενο, που έκανε για δεύτερη φορά την εμφάνισή του φέτος στη Χιλή, προβληματίζει τους επιστήμονες.
Μια λίμνη εξαφανίστηκε για δεύτερη φορά αυτή τη χρονιά αφήνοντας άφωνους τους επιστήμονες. Πρόκειται για τη λίμνη Cachet 2 στην Παταγονία της Χιλής, που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή, εξαιτίας του παράξενου φαινομένου.


Η λίμνη άρχισε να "αδειάζει" πριν από μερικές μέρες, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να μειωθεί κατά 31 μέτρα τις τελευταίες 48 ώρες.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει εξηγήσουν ακόμα το φαινόμενο. "Δεν γνωρίζουμε το γιατί, αλλά η λίμνη άδειασε πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν είχε πάλι γεμίσει μετά από περίπου δύο μήνες", δήλωσε η Φαμπιάν Εσπινόζα , διευθύντρια κέντρου θαλασσίων ερευνών και πρόσθεσε ότι από το 2008 το ίδιο φαινόμενο είχε καταγραφεί 11 φορές.

Πηγή:cosmo.gr

Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου

Μπορεί να είναι γραμμένα ή μεταφρασμένα σε δεκάδες ή και εκατοντάδες γλώσσες, οι εκδόσεις τους να διαφέρουν εντυπωσιακά, να βρίσκονται στα χέρια ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, έχουν όμως κάτι κοινό: είναι τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου.
Perierga.gr - Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου
Το μυστικό της επιτυχίας τους, που τα κάνει να μιλούν στις καρδιές και το νου τόσο διαφορετικών ανθρώπων, δεν είναι πολλές φορές γνωστό ούτε για τους ίδιους τους τούς συγγραφείς. Η πραγματικότητα όμως είναι αδιαμφισβήτητη: βρίσκονται σε εκατομμύρια βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο ενώ κάποια από αυτά ελκύουν τους ανθρώπους ολόκληρους αιώνες.
9. Το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ»
Η συγκινητική ιστορία της 14χρονης Εβραιοπούλας που έζησε τη θηριωδία του Γ’ Ράιχ έχει πουλήσει 27 εκατομμύρια αντίτυπα.
8. «Όσα παίρνει ο άνεμος»
Μπορεί στους περισσότερους να είναι γνωστή η κινηματογραφική μεταφορά του έργου και το μυθιστόρημα όμως έχει πουλήσει 33 εκατομμύρια αντίτυπα.
7. «Twilight- The Saga»
Η ρομαντική πλευρά του έρωτα ενός βρυκόλακα και μιας… κοινής θνητής συγκινεί μικρούς και μεγάλους. 43 εκατομμύρια αντίτυπα.
6. «Κώδικας Da Vinci»
Οι περιπέτειες του καθηγητή Robert Langdon με φόντο το Λούβρο έχουν διαβαστεί από περισσότερους από 57 εκατομμύρια αναγνώστες.
5. «Ο Αλχημιστής»
Οι άνθρωποι πάντα αγαπούσαν τη μαγεία. Ο Πάολο Κοέλο τη μετέφερε στο χαρτί με την αριστουργηματική του πένα, κάτι που έκανε το βιβλίο του να πουλήσει 65 εκατομμύρια αντίτυπα. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1987, έγινε φυσικά best seller, έχει μεταφραστεί σε 67 γλώσσες και κέρδισε τον τίτλο του πιο πολυμεταφρασμένου βιβλίου από συγγραφέα που είναι εν ζωή, στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.
4. «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»
Η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» έχει πουλήσει 103 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως.
3. «Χάρι Πότερ»
Το… πνευματικό τέκνο της J. K. Rowling αν και ξεκίνησε ως παιδικό βιβλίο άλλαξε τη ροή του αναγνωστικού κοινού. Και τα επτά βιβλία έχουν πουλήσει 400 εκατομμύρια αντίτυπα.
2. Η «Κόκκινη Βίβλος»
Το πολιτικό μανιφέστο του ιστορικού ηγέτη της Κίνας έχει πουλήσει περισσότερα από 820 εκατομμύρια αντίτυπα.
1. «Βίβλος»
Μετρά πολλούς αιώνες ζωής. Παραμένει όμως -κυριολεκτικά και μεταφορικά- το ιερότερο ανάγνωσμα για δισεκατομμύρια πιστών Χριστιανών και όχι μόνον. Αρκεί να πούμε ότι μόνο τους τελευταίους αιώνες που υπάρχουν επίσημα στοιχεία από βιβλιοπωλεία έχουν πωληθεί 3,9 δισεκατομμύρια αντίτυπα!
Πηγή: 24h.gr

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβαινε στο παρασκήνιο των Friends

Friends, Ρος, Ρέιτσελ, Φοίβη, Τσάντλερ, Τζόι, Vanity Fair, NBC,Six of One, R.E.M
Αρχικά λεγόταν Six of One, ο πρόεδρος του στούντιο θεωρούσε την Μόνικα τσούλα και όλοι σιχαίνονταν την ιδέα της Ράτσελ να βγαίνει με τον Τζόι. Μερικά μόνο από τα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας το νέο βιβλίο Inside the Rise and Fall of Must See TV, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύεται στο επόμενο Vanity Fair.
Το Shiny Happy People των R.E.M. είχε σχεδόν κλειδώσει ως τραγούδι τίτλων για την φιλόδοξη νέα κωμική παραγωγή με τίτλο Six of One, που ετοιμαζόταν να λανσάρει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC στις αρχές των 90s. Ενώ υπήρχε και προηγούμενος, ακόμη χειρότερος τίτλος υπό σκέψη, το Insomnia Café (καφέ αϋπνία). Τελικά επικράτησε η λογική και η απλότητα και η σειρά ονομάστηκε λακωνικά Friends.
Πριν όμως ξεκινήσει την υπερ-επιτυχημένη πορεία του στην τηλεόραση και την ζωή μας, το Friends πέρασε ακόμη μισή ντουζίνα παραλίγο καταστροφές, επιλογές δηλαδή που θα είχαν αλλάξει για τα καλά το χαρακτήρα του. Συγκεκριμένα:
- H πρώην σύζυγος του Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Τέα Λεόνι, βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει τον ρόλο της Ρέιτσελ. Ενώ το ίδιο συνέβη με τις Σάντρα Μπούλοκ και Μόλι Ρίνγκγουολντ. Το ίδιο δηλαδή που πήγαμε να πάθουμε και με τον Τσάντλερ, τον ρόλο του οποίο είχε σχεδόν κλείσει ο Νίλ Πάτρικ Χάρις.
- Ο Μάθιου Πέρι στην αρχή αρνήθηκε να συμμετέχει στην σειρά, γιατί βρισκόταν στα γυρίσματα ενός γελοίου πιλότου με τίτλου Whose Line Is It Anyway? , σχετικά με μια παρέα υπαλλήλων αεροδρομίου στο έτος 2194.
- Η Λίζα Κούντροου προστέθηκε στο καστ τελευταία στιγμή, όταν και απολύθηκε από το spin off του Fraser κατά την διάρκεια των προβών. Το ειρωνικό είναι ότι ο σκηνοθέτης που την απέλυσε, ήταν ο ίδιος που γύρισε τον πιλότο και τα 15 πρώτα επεισόδια των Friends.
- O πρόεδρος του NBC ήταν τόσο ενάντια στο να κάνει σεξ η Μόνικα με τον Paul the Wine Guy, που επέμενε να μοιράσουν ένα ερωτηματολόγιο στο κοινό που ήταν παρών κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, ώστε να τικάρουν αν θεωρούν την Μόνικα εύκολη, τσούλα ή πόρνη.
- Όλοι οι πρωταγωνιστές σιχαίνονταν την ιδέα του Τζόι και της Ρέιτσελ να αρχίσουν να βγαίνουν. Μάλιστα πήγαν όλοι μαζί στους σεναριογράφους και απαίτησαν –χωρίς επιτυχία- να αλλάξουν την συγκεκριμένη υποπλοκή.
- Στην αρχή ο Ρος και η Ρέιτσελ δεν κατέληγαν να είναι μαζί. Όπως δήλωσε ο παραγωγός της σειράς, Ντέιβιντ Κρέιν «στην αρχή σκεφτήκαμε να έχουμε ένα διφορούμενο φινάλε όπου οι δυο τους δεν καταλήγουν μαζί, αλλά υπάρχει απλά η προοπτική να καταλήξουν μαζί. Ύστερα όμως σκεφτήκαμε ότι ταλαιπωρούμε αυτόν τον κόσμο 10 χρόνια. Είναι σαδισμός να συνεχίσουμε να το κάνουμε».
Πηγή:iefimerida.gr

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Προτιμούν στο κρεββάτι το κατοικίδιο και όχι το ταίρι τους!


Κι όμως, οι Αυστραλοί προτιμούν να κοιμηθούν παρέα με το κατοικίδιό τους, παρά με τον ή την σύντροφο τους!
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του πανεπιστημίου CQ, που μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Αυστραλοί απολαμβάνουν καλύτερα το βραδινό τους ύπνο εάν στη θέση του συντρόφου τους έχουν το κατοικίδιο τους και το ταίρι τους βρίσκεται σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού.
Ο Ντριου Ντόσον ερευνητής του πανεπιστημίου CQ είπε στο εθνικό κανάλι ABC πως το 8.,9% από τους 13.089 ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην έρευνα προτιμά να κοιμάται με τη γάτα, το σκύλο ή όποιο κατοικίδιο έχει, ποσοστό διπλάσιο από τους γονείς εκείνους που δήλωσαν πως αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται το βράδυ μαζί τους.
Η Αυστραλία έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά κατοικίδιων ζώων.
Πηγή:newsit.gr

«Μανιακός» κόβει μαλλιά ανύποπτων περαστικών!

Το δικαστήριο τον τιμώρησε με απαγόρευση κατοχής... ψαλιδιού σε δημόσιους χώρους για τρία χρόνια.
«Μανιακός» κόβει μαλλιά ανύποπτων περαστικών!
Ο 48χρονος Ντάρεν Ντίξον από το Σάλφορντ, κοντά στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, δεν φαινόταν ύποπτος όταν περπατούσε, μαζί με άλλους περαστικούς, στους δρόμους της περιοχής. Οπως αποδείχθηκε ωστόσο, είχε ένα ιδιαίτερα εξεζητημένο γούστο για τα γυναικεία μαλλιά, αλλά και το πώς και... πού πρέπει να τα κόβει κανείς.
Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η τοπική αστυνομία, στις δύο τελευταίες περιπτώσεις που καταγράφηκαν για την υπόθεση, ο Ντίξον επιτέθηκε σε δύο νεαρές με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο.
Στην πρώτη περίπτωση, μία 19χρονη περπατούσε σε ένα δρόμο του Φάλοουφιλντ, λίγο μετά το μεσημέρι, όταν πέρασε σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση τον Ντίξον. Δεν έδωσε σημασία και πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο, όταν άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι ο άνδρας την ακολουθούσε κατά πόδα.
Ενώ είχε αρχίσει να ανοίγει το βήμα της, ένιωσε κάτι να αγγίζει τα μαλλιά της και την ίδια στιγμή «άκουσε έναν μεταλλικό ήχο, σαν κάτι να πέφτει στο έδαφος», όπως είπε στην αστυνομία. Γυρίζοντας, είδε έντρομη τον Ντίξον να σηκώνει το ψαλίδι, μαζί με μία τούφα από τα μαλλιά της.
Το δεύτερο θύμα, επίσης μία νεαρή γυναίκα, ψώνιζε αργά το βράδυ σε κατάστημα του Τράφορντ, όταν της συνέβη κάτι αντίστοιχο, την ώρα που κοιτούσε τα ράφια με τα σαμπουάν.
Οπως σχολίασε ο Λόρενς Γκάλαχερ από την Αστυνομία, «ο Ντίξον δεν έδωσε σε κανένα σημείο της υπόθεσης μέχρι την καταδίκη του, οποιαδήποτε ένδειξη για το λόγο ή το σκοπό αυτών των επιθέσεων ... Αν και δεν τους προκάλεσε κανένα τραύμα, θα τους πάρει καιρό να το ξεπεράσουν».
Πηγή:e-go.gr

Το ανέκδοτο του έτους:Στο Δημόσιο μαθαίνουν τρόπους - Ηρθε το σαβουάρ βιβρ των υπαλλήλων

Στο Δημόσιο μαθαίνουν τρόπους - Παρουσιάστηκε το σαβουάρ βιβρ των υπαλλήλων
Ήρθε το σαβουάρ βιβρ των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να μπει ένα οριστικό τέλος στην εικόνα που έχουν συνηθίσει πολλοί να αντικρίζουν σε δημόσιες υπηρεσίες, με τους εργαζόμενους αντί να δουλεύουν και να εξυπηρετούν το κοινό, να κάνουν διάλειμμα, μιλούν στο τηλέφωνο ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας παρουσίασε τον Οδηγό Ορθής Διοικητικής Συμπεριφοράς, μέσα στον οποίο περιγράφεται αναλυτικά το πρότυπο του δημοσίου υπαλλήλου
Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσιεύει σήμερα τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι όταν έρχονται σε επαφή – άμεση ή τηλεφωνική – με τους πολίτες καθώς και κατά τον χειρισμό των υποθέσεών τους, προκειμένου να είναι «σωστοί» στην εργασία τους. Για τη δημιουργία του οδηγού και τη σύνταξη των κανόνων συμπεριφοράς υπήρξε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη.
Μεταξύ άλλων, το σαβουάρ βιβρ των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει πως η ευπρέπεια και ο σεβασμός των πολιτών, ο επαγγελματισμός στην άσκηση των καθηκόντων, η τήρηση της νομιμότητας και η εντιμότητα είναι μερικά από τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. «Οι υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων συνιστούν αντίστοιχα τα δικαιώματα των πολιτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον Οδηγό, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, τόνισε πως η συμπεριφορά των υπαλλήλων συνδέεται άρρηκτα με την εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης.
Οι 10 υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων:
  1. Ο υπάλληλος θα πρέπει να απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών και εάν είναι αναρμόδιος να τους διευκολύνει να βρουν τους υπευθύνους
  2. ∆εν επιτρέπεται η άρνηση παροχής πληροφόρησης και η αναγραφή σε γκισέ δημοσίων υπηρεσιών της φράσης «δεν δίνονται πληροφορίες»
  3. Ο υπάλληλος οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα και τις Αρχές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για την προστασία τους ύστερα από αρνητική αντιμετώπιση υπόθεσής τους από τη ∆ιοίκηση.
  4. Αν μια υπόθεση είναι περίπλοκη και δεν μπορεί να τη διεκπεραιώσει ή να παράσχει πληροφορίες και διευκρινίσεις, θα πρέπει να ζητήσει από τον πολίτη να υποβάλει γραπτώς το αίτημά του
  5. Σε περίπτωση απώλειας φακέλου σχετικού με υπόθεση πολίτη, ο υπάλληλος οφείλει να αναλάβει όλες τις ενέργειες για την επανασύστασή του
  6. Ο υπάλληλος οφείλει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις και εάν αναλάβει να αποστείλει γραπτή απάντηση, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή να δεχθεί τον πολίτη στην υπηρεσία, θα πρέπει να ανταποκριθεί πλήρως.
  7. Οταν οι νομοθετικές ρυθμίσεις τού παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ περισσότερων νόμιμων λύσεων, οφείλει να επιλέξει την επιεικέστερη για τον πολίτη
  8. Εάν λάβει αίτηση πολίτη για την οποία δεν είναι αρμόδια η υπηρεσία του, ο υπάλληλος φροντίζει για τη διαβίβαση εντός τριών ημερών στην αρμόδια υπηρεσία και τη σχετική ενημέρωση του πολίτη
  9. Ο δημόσιος υπάλληλος δεν δημοσιοποιεί πληροφορίες που αφορούν την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή πολιτών ή άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά δεν μπορεί να επικαλείται γενικά το απόρρητο για τη μη χορήγηση άλλων εγγράφων
  10. Πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, πρέπει να καλέσει τον ενδιαφερόμενο και να τον ενημερώσει σχετικά
Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ
  • Να απευθύνεται στους πολίτες στον πληθυντικό
  • Να τηρεί κανόνες καλής συμπεριφοράς ανεξαρτήτως της ψυχικής του διάθεσης
  • Να διατηρεί την ψυχραιμία του ακόμη και απέναντι σε δύστροπους και εριστικούς πολίτες
  • Να έχει επιμελημένη και ευπρεπή εμφάνιση
  • Να μην καπνίζει
  • Να μη διακόπτει για προσωπικές του υποθέσεις την επικοινωνία με τον πολίτη
  • Να μην ακούει μουσική
  • Να μην κάνει χρήση του υπολογιστή και του Ιντερνετ εκτός των υπηρεσιακών αναγκών.
Πηγή:iefimerida.gr

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Θέλει γάμο στα...111


Ο Σέλμπι Χάρις μπορεί προ ημερών να έγινε 111 ετών, όντας πλέον ο γηραιότερος άνδρας στην Αμερική, ωστόσο το αίμα του φαίνεται ότι βράζει.
Ο γεννηθείς το 1901, παππούς παντρεύτηκε δύο φορές στη ζωή του και έκανε τρεις κόρες, με έναν τρίτο γάμο να είναι μέσα στα σχέδια του. "Θα ήθελα να παίξω μπέιζμπολ και να παντρευτώ ξανά. Μόλις άρχισα να ζω..." δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπέργηρος Σέλμπι, ο οποίος πάντως δεν έχει βρει ακόμα την μέλλουσα γυναίκα του.
Το απωθημένο με το μπέιζμπολ πάντως θα του φύγει σύντομα, αφού μέσα στις επόμενες μέρες θα κάνει την πρώτη βολή σε αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος.
Πηγή:news247.gr

Βρήκαν τον αγνοούμενο γάτο τους μετα από... 16 χρόνια


Ο Πόλντι βρέθηκε να κάθεται πάνω σε ένα κορμό δέντρου σε δάσος κοντά στο χωριό Αγίνγκ από τον 19χρονο Κίλιαν Σέτελ, ο οποίος θεώρησε ότι είναι αδέσποτος.
Ο Πόλντι είχε χαρακτηριστεί αγνοούμενος το 1996 και πρόσφατα βρέθηκε σε ένα δάσος κοντά στο Μόναχο. Ένα μισοσβησμένο τατουάζ(προπομπός του μικροτσίπ) ήταν εκείνο που κατέστησε εφικτή την αναγνώρισή του και έτσι ο Πόλντι θα επιστρέψει σήμερα στην ιδιοκτήτριά του.
Ήταν πολύ αδύνατος και εμφανώς γερασμένος. Η οικογένεια Σέτελ είπε ότι ο Πόλντι της έδειξε εμπιστοσύνη και αφού τον τάισαν για μερικές μέρες εντόπισαν το τατουάζ.
Ο Πόλντι μεταφέρθηκε στο καταφύγιο ζώων του Μονάχου, όπου αποκωδικοποιήθηκε το τατουάζ του και έλαβε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Ο αριθμός του τατουάζ του βρέθηκε στα αρχεία με τα εξαφανισμένα κατοικίδια κι έτσι εντοπίστηκε και ειδοποιήθηκε η ιδιοκτήτριά του. Ο Πόλντι έχει προβλήματα με το συκώτι και τον θυρεοειδή του και έχει χάσει μερικά από τα δόντια του. Σύμφωνα,μάλιστα, με δημοσίευμα της Muenchener Abendzeitung, είναι αποστεωμένος.
Η εκπρόσωπος του καταφυγίου Εβελιν Κόζενμπαχ είπε ότι ο Πόλντι μάλλον το έσκασε από το σπίτι του επειδή δεν τα πήγαινε καλά με μια άλλη γάτα του σπιτιού.
Πηγή:newsit.gr

Το ιδιόχειρο σημείωμα του αυτόχειρα που συγκλονίζει

Ο 77χρονος συγκλόνισε την κοινή γνώμη όταν αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.
Το ιδιόχειρο σημείωμά του, που δόθηκε αργότερα στη δημοσιότητα, είναι συγκλονιστικό.
Στο σημείο από εχθές έσπευσε πλήθος κόσμου για να αφήσει λουλούδια και σημειώματα.
Χθες το απόγευμα οι Αγανακτισμένοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα "Όλοι στο Σύνταγμα. Να μην συνηθίσουμε στο θάνατο".
Το βράδυ δημιουργήθηκαν επεισόδια όταν οι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους άρχισαν να πετούν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Ο πετροπόλεμος και η χρήση χημικών συνεχίστηκε μπροστά στο σημείο των ξενοδοχείων και έπειτα πάλι στην πλατεία Συντάγματος. Oι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί ως επί το πλείστον κοντά στα σκαλιά και τις εισόδους του μετρό.
Όταν η ένταση εκτονώθηκε περίπου 1.000 άτομα έμειναν μέχρι τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στην πλατεία.
Πηγή:e-radio.gr

Photoshop και σε φωτογραφία του Πατριάρχη


Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ρωσία με φωτογραφία του Πατριάρχη που έχει υποβληθεί σε επεξεργασία
Η Ρωσική Εκκλησία παραδέχθηκε σήμερα ότι δημοσιοποίησε στον ιστότοπό της μια φωτογραφία η οποία είχε υποβληθεί σε επεξεργασία και παραδέχθηκε ότι το γραφείο Τύπου της διέπραξε ένα "ατυχές σφάλμα" όταν εξαφάνισε από τον καρπό του Πατριάρχη Κύριλλου ένα ακριβό ρολόι.
Το γραφείο Τύπου "διέπραξε ένα ατυχές σφάλμα", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο πρακτορείο Interfax.
"Μια από τις βασικές μας αρχές είναι ότι αρνούμαστε να χρησιμοποιήσουμε προγράμματα που αλλοιώνουν τις φωτογραφίες για να αλλάξουμε το περιοχόμενό τους (...) διαπράχθηκε μια τεράστια παραβίαση της δεοντολογίας", πρόσθεσε.
Σάλο προκάλεσε χθες Τετάρτη στο διαδίκτυο μια φωτογραφία στον ιστότοπο του Πατριαρχείου που δείχνει τον προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας να μην φορά τίποτε στον καρπό του, την ώρα που στο γραφείο όπου ακουμπούσε είναι εμφανής η αντανάκλαση ενός ρολογιού.
Εκτοτε έχει ανέβει στο ίντερνετ η φωτογραφία χωρίς την επεξεργασία.
Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις καθώς ο Πατριάρχης Κύριλλος έχει δεχθεί στο παρελθόν επικρίσεις επειδή φορούσε ένα ρολόι αξίας άνω των 30.000 δολαρίων.
Εξάλλου, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, που φέρεται να πρόσκειται στον ισχυρό άνδρα της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορείται από τα μέσα ενημέρωσης ότι πλούτισε στη δεκαετία του 1990 πουλώντας καπνό και αλκοόλ.
Επιπλέον, στα τέλη Μαρτίου σκάνδαλο ξέσπασε όταν έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα διαμένει σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες συνοικίες της Μόσχας και το οποίο ανήκει στον Πατριάρχη Κύριλλο.
Τέλος, ο Πατριάρχης επικρίθηκε για την αδιαλλαξία του απέναντι σε τρεις νεαρές Ρωσίδες, που ανήκουν στο πανκ συγκρότημα Pussy Riot, οι οποίες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε επτά χρόνια κάθειρξη εξαιτίας μιας "πανκ προσευχής" που τραγούδησαν στον καθεδρικό Ναό του Σωτήρα στη Μόσχα και η οποία καταφέρεται εναντίον του Πούτιν.
Η Ρωσική Εκκλησία από την πλευρά της καταγγέλλει μια εκστρατεία δυσφήμησης της για "πολιτικούς" λόγους και το Πατριαρχείο ζήτησε να τελεστεί στις 22 Απριλίου σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μια προσευχή "για την υπεράσπιση της πίστης".
Πηγή:newsit.gr

Σοκ σε όλο τον κόσμο από την αυτοκτονία στο Σύνταγμα


Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοκτονίας 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος. Τα διεθνή ΜΜΕ, κάνουν λόγο για αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας.
Με γκρίζα χρώματα περιγράφει το πρακτορείο Reuters την αυτοκτονία του άτυχου 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αναφέρει ότι "τα χρέη και η κρίση οδήγησαν τον ηλικιωμένο στην εν λόγω κίνηση απόγνωσης".
Στα ίδια μήκη κύματος και το δημοσίευμα της Telegraph για την αυτοκτονία 77χρονου λόγω χρεών "στην Αθήνα της κρίσης και της απόγνωσης", ενώ δεν παραλείπεται και η αναφορά σε παρόμοια θλιβερά περιστατικά στην Ιταλία, λόγω οικονομικού αδιεξόδου.
"Ηλικιωμένος Έλληνας αυτοκτόνησε στην μεγαλύτερη πλατεία της χώρας" αναφέρει το περιοδικό Time, το οποίο σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι αυτοκτονίες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση την τελευταία διετία, λόγω των μέτρων λιτότητας.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι εκτός από τις αυτοκτονίες αύξηση παρουσιάζουν και οι πάσχοντες με κατάθλιψη στη χώρα μας.
Αναφορά, στην αυτοκτονία του 77χρονου κάνει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, βάσει των οποίων οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.
"Ένας 77χρονος Έλληνας αυτοκτόνησε στην κεντρική πλατεία της Αθήνας σε μία απόπειρα διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης" γράφει η Wall Street Journal.
"Αθήνα: Πολίτης αυτοκτόνησε δημόσια" είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro η οποία γράφει:"Ένας ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς", τονίζει η εφημερίδα.
"Ένας Έλληνας αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται η Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα κατά τις πρωινές ώρες, που στην περιοχή υπάρχει αυξημένη κίνηση και πολύς κόσμος" είναι ο τίτλος της εφημερίδας "La Presse".
"Η πλατεία Συντάγματος είναι το επίκεντρο των διαμαρτυριών και των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια μαστίζεται από περικοπές, ανεργία και ύφεση, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα" επισημαίνεται ακόμα στο δημοσίευμα.
Πηγή:news247.gr

Καθηγητής ανάγκαζε τις μαθήτριες του να κάνουν σεξ μαζί του για καλούς βαθμούς

Καθηγητής ανάγκαζε τις μαθήτριες του να κάνουν σεξ μαζί του για καλούς βαθμούς
Είχε διαφορετικά-από τα συνηθισμένα-κριτήρια αξιολόγησης για τις μαθήτριες του. Ο καθηγητής τις βαθμολογούσε ανάλογα με τις σεξουαλικές επιδόσεις τους αφού ουσιαστικά τις ανάγκαζε να περνούν από το κρεβάτι του...για να μπορούν να προοδεύσουν.
Ο 32χρονος καθηγητής από την Οκλαχόμα είχε μετατρέψει σε σεξουαλικό καταφύγιο τις αίθουσες διδασκαλίας
Ο Casey Hauff σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να έπειθε νεαρές μαθήτριες του να κάνουν σεξ μαζί του με αντάλλαγμα καλύτερους βαθμούς.Όπως αποκαλύπτει ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός KJRH ο 32χρόνος διώκεται για έντεκα κακουργήματα. Πολλές από τις σεξουαλικές επαφές έλαβαν στο σχολείο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Ο καθηγητής είχε μετατρέψει τις αίθουσες διδασκαλίας, σε αίθουσες «αμαρτίας» ικανοποιώντας τις σεξουαλικές του ορέξεις. Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο νεαρός κατηγορείται ότι ασέλγησε σε τουλάχιστον πέντε μαθήτριές του.
Μάλιστα κάποιες από αυτές αφού τις ανάγκασε να δουν μαζί του άσεμνο πορνογραφικό υλικό τις σοδόμισε. Ο 32χρόνος παραιτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ αναμένεται η δίκη του στις 18 Απριλίου.
Πηγή:iefimerida.gr

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Έρχεται η φαλακρή Barbie για τα παιδάκια με καρκίνο


Τα αξεσουάρ της; Θα είναι μια συλλογή καπέλων, μαντηλιών για το λαιμό, αλλά και περουκών. Σύμφωνα με το σημερινό ανακοινωθέν του, ο κατασκευαστής παιχνιδιών Mattel από τις αρχές του '13 θα κυκλοφορήσει μια φαλακρή κούκλα --στηρίζοντας ψυχολογικά τα παιδιά με καρκίνο. "Η φίλη της Μπάρμπι θα μπει, πολύ σύντομα, στην καθημερινή μας ζωή...μάς ζήτησαν, κάτι τέτοιο, 157 χιλιάδες άνθρωποι, μέσω Facebook".
Η "Φίλη της Μπάρμπι" --της κούκλας με τη μεγάλη απήχηση στον παιδόκοσμο, την οποία ο Mattel κατασκεύασε πριν χρόνια--, θα δωρίζεται στα παιδιά με καρκίνο, που υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία του Καναδά και στις ΗΠΑ, λέει το ίδιο ανακοινωθέν.
"Θέλουμε να μπορούν να παίξουν με την 'φίλη της Μπάρμπι' τα παιδιά εκείνα, που χρειάζονται περισσότερο τέτοιο παιχνίδι... ο γνώμονάς μας, εν προκειμένω, δεν είναι το κέρδος", ανέφερε ο εκπρόσωπος της ίδιας εταιρίας, Αλάν Χίλοβιτζ, συνομιλώντας σήμερα με το Γαλλικό πρακτορείο.
Πηγή:newsit.gr

Στα μαχαίρια Παρίσι και Φιλιατρά...για τον Πύργο του Αϊφελ

UNESCO, πύργος του Αϊφελ, Φιλιατρά, δήμαρχος, Παρίσι, Πελοπόννησος, αναφορά, πρε
Στα μαχαίρια βρίσκονται τα Φιλιατρά της Πελοποννήσου με την Πόλη του Φωτός, λόγω του ομοιώματος του Πύργου του Άιφελ. Αιτία; Η αναφορά του δημάρχου Μπερτράν Ντελανοέ, ο οποίος ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή του ως κακόγουστου ομοιώματος που προσβάλει τον γαλλικό πολιτισμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος» ο δήμαρχος Παρισίων επέδωσε αναφορά στην UNESCO, στις 27 Μαρτίου, ζητώντας την «άμεση απομάκρυνση του ομοιώματος του Πύργου του Άιφελ, που πρόκειται για καρικατούρα αισχίστης μορφής και υψίστης αισθητικής προσβολής στο γαλλικό πολιτισμό και την παγκόσμια αρχιτεκτονική διανόηση, και βρίσκεται σε μικρή επαρχιακή κωμόπολη της Πελοποννήσου στην Ελλάδα»!
Η αναφορά του Μπερτράν Ντελανοέ
Η αναφορά του δημάρχου του Παρισιού επιδόθηκε στο γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού και την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι και, επίσης, απεστάλη στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
«Τον πόλεμο στην Ελλάδα κήρυξε ο Μπερτράν Ντελανοέ, ο σοσιαλιστής δήμαρχος του Παρισιού, για ομοίωμα του παγκοσμίου φήμης σήματος κατατεθέντος της πόλης του Παρισιού, Πύργου του Άιφελ, σε μικρή επαρχιακή κωμόπολη της Πελοποννήσου», αναφέρει με τη σειρά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο στο ρεπορτάζ του τονίζει πως «δεν είναι η ιδέα κατασκευής του ομοιώματος στην ελληνική επαρχιακή κωμόπολη αυτή καθαυτή που εξόργισε τον Μπερτράν Ντελανοέ, αλλά η αρχιτεκτονική του σχεδίαση και αισθητική διανόηση της κατασκευής, χωρίς καμία αίτηση χορήγησης αδείας και παροχής συμβουλευτικών τεχνικών προδιαγραφών και εικαστικών πληροφοριών».
Η αναφορά του δημάρχου του Παρισιού «στολίζει» κανονικά τα Φιλιατρά αφού κάνει λόγο για «φύρδην μίγδην αρχιτεκτονική», «μέτρια, βιαστικής σύλληψης και πρόχειρης εκτέλεσης αρχιτεκτονική» και ένα «φανταχτερά άσχημο και κακόγουστο ομοίωμα, που πρόκειται για καρικατούρα αισχίστης μορφής και υψίστης αισθητικής προσβολής στο γαλλικό πολιτισμό και την παγκόσμια αρχιτεκτονική διανόηση».
«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά αντίθεσή μου για αυτό το κατασκεύασμα, που "στήθηκε" στην ελληνική επαρχιακή κωμόπολη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πόλης του Παρισιού», τονίζει ο σοσιαλιστής δήμαρχος, ο οποίος ζητά την άμεση παρέμβαση της UNESCO ποκειμένου το ομοίωμα να απομακρυνθεί.
Τι απαντά η Ελλάδα
«Αυτή είναι η προσωπική γνώμη του δημάρχου του Παρισιού και δεν έχει καμία νομική σημασία και υπόσταση», ήταν η λιτή απάντηση του εκπροσώπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι.περιορίστηκε να σχολιάσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, με τον οποίο λίγο έλειψε να σημειωθεί διπλωματικό επεισόδιο εξαιτίας του ύφους και του πνεύματος των λεχθέντων του εκπροσώπου του Μπερτράν Ντελανοέ που μετέβη στην Πρεσβεία να επιδώσει την αναφορά!
Από τη Γραμματεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, το σχόλιο στο Γαλλικό Πρακτορείο ήταν πως «μελετάμε την αναφορά και θα απαντήσουμε παρέχοντας εξηγήσεις και διευκρινίσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της UNESCO, διατυπώνοντας, παράλληλα, με σαφήνεια τις απόψεις μας, ύστερα από συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το τοπικό Δήμο».
Φέρονται, δε, να θεωρούν «τραβηγμένη» την αντίδραση και «αστείο» το αίτημα για απομάκρυνση του ομοιώματος του Πύργου του Άιφελ.
Έχετε σοκαριστεί από το διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η «είδηση» αποτελεί πρωταπριλιάτικο αστείο της εφημερίδας «Θάρρος» της Καλαμάτας. Ο συντάκτης της εφημερίδας Ηλίας Γιαννό πουλος έχει παρελθόν στα επιτυχημένα πρωταπριλιάτικα «ρεπορτάζ» αφού πρόπερσι οι κάτοικοι της Κυπαρρισίας αναζητούσαν στα στενά της Ανω Πόλης τους χολιγουντιανούς ηθοποιούς που θα γύριζαν ταινία για τον Τρωικό Πόλεμο, ενώ πέρυσι στους Γαργαλιάνους είχε γίνει όργιο με σαραντάρες και νεαρούς!
Πηγή:iefimerida.gr

Πόσο κοστίζει μία ημέρα στην Ελλάδα της κρίσης

Διαβάστε τα συμπεράσματα έρευνας που έκανε 21χρονος Γάλλος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη. Όταν γύρισε στη χώρα του, τα δημοσίευσε στη Liberation. Πόσο κοστίζει η Ελλάδα του 2012 και πώς τα βγάζουν πέρα απλοί μισθωτοί;

Από τη Γαλλία στη Θεσσαλονίκη για έξι μήνες. Από γαλλικό πανεπιστήμιο σε ελληνικό δημόσιο ΑΕΙ της συμπρωτεύουσας για το πρόγραμμα Erasmus.
Ένας 21χρονος Γάλλος φοιτητής αποφάσισε να σηκωθεί από τον καναπέ του και να αποδείξει πόσο κοστίζει μία ημέρα στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστώσει την εγκυρότητα δημοσιευμάτων του διεθνή τύπου για την αλόγιστη ακρίβεια στη χώρα μας και για τις τιμές που οδεύουν στα ύψη, μετατρέποντας το βιοτικό επίπεδο πολλών νοικοκυριών... δυσβάσταχτο.
Αφού πέρασε μια ημέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέτρησε τα έξοδα και έκανε την απλή πρόσθεση. Τα συμπεράσματά του δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Liberation, με τον τίτλο: "Η ελληνική κρίση δεν είναι όπως φαίνεται από τον καναπέ στη Γαλλία".
Το πρόγραμμα της ελληνικής ημέρας του 21χρονου κατέληξε στα εξής:
10:20 π.μ: Στο δρόμο για το κολέγιο, σταμάτησα  σε ένα περίπτερο και αγόρασα  ένα πακέτο των 25 τσιγάρων: 3 €.
12:40: Κάθισα σε ένα γυράδικο και παρήγγειλα μια πίτα για 2,90
13:30: Αποφάσισα να κάνω ψώνια για να καλύψω εν μέρει το άδειο ψυγείο. Εδώ είναι η λίστα αγορών μου.
- Ψωμί: 75 λεπτά
- Ελαιόλαδο (1 λίτρο): € 3,53
- 1 μελιτζάνα: 1,05 €
- 5 μπανάνες: € 1,8
- Γάλα (1L): € 1,29
- Μια σαλάτα: € 2,47
- Φέτα τυρί: 2,65 €
- Ένα βάζο της Nutella: € 2,15
- Μικρό μέλι: € 4,83
- Χαρτί υγείας (8 ρολά): € 4,72.
Σύνολο: € 25,24
Το απόγευμα φίλοι μου τηλεφώνησαν να πιούμε έναν καφέ και να απολαύσουμε τον ήλιο.  Καπουτσίνο: € 3,5 (ο φθηνότερος είναι ο ελληνικός καφές που κοστίζει 2,5 €).
18.45: Εισιτήριο λεωφορείου: 0,90 σεντς
19.00: Πήγαμε σε μια ταβέρνα λίγο έξω από το κέντρο της πόλης με τοπική πελατεία. Κόστισε  περίπου 10 ευρώ ανά άτομο.
22.00: Ο συγκάτοικός μου, ο οποίος είναι Έλληνας, με παίρνει με το αυτοκίνητο. Σταματάμε για να βάλουμε  καύσιμα σε ένα βενζινάδικο. Αμόλυβδη 95: 1.819 € / L.
22.35 μ.μ.: Παρήγγειλα  μια μπύρα στο μπαρ όπου πήγαμε: 3 € για 33cl, η ίδια τιμή με το ποτήρι κρασί.
1:10: Πίσω στο σπίτι. Οι συνολικές δαπάνες της ημέρας ήταν  48, 54 € (μη συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου που δεν το έχω πληρώσει).
Τι συμπέρασμα έβγαλε ο Γάλλος από το οδοιπορικό σε δρόμους της συμπρωτεύουσας και τα ψώνια με είδη πρώτης ανάγκης; "Αν και οι τιμές είναι ουσιαστικά οι ίδιες με αυτές στη Γαλλία, οι μισθοί δεν είναι".
Και τόνισε: "Πώς να ταΐσει κάποιος την οικογένειά του, να πληρώσει το ενοίκιο, τους φόρους, το γιατρό, το σχολείο, τη βενζίνη και τα χρέη του, όταν κερδίζει μόνο € 700 το  μήνα δουλεύοντας από 8 έως 10 ώρες την ημέρα;  Πώς να ζήσει με τη μερική απασχόληση όταν πληρώνεται μόνο με  € 250 το μήνα;
Πώς να επιβιώσεις, όταν είσαι άνεργος για αρκετούς μήνες, δεν μπορείς να βρεις  δουλειά και η οικογένειά σου  δεν είναι πλέον σε θέση να σε στηρίξει;".
Και κατέληξε: "Αυτά είναι τα ερωτήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους Έλληνες καθημερινά", ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί σωστή οικονομική πολιτική για την.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αθώο το Focus για το εξώφυλλο της Αφροδίτης

Αθώος κρίθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού «focus» από την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους που αφορούσε το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, τον Φεβρουάριο του 2010, με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.
Αθώο το Focus για το εξώφυλλο της Αφροδίτης

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του εκδότη καθώς το ύφασμα με το οποίο ήταν τυλιγμένη η Αφροδίτη της Μήλου, δεν ήταν η ελληνική σημαία. Νωρίτερα το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε αποδοθεί σε πέντε δημοσιογράφους του περιοδικού, κρίνοντας ότι το αδίκημα δεν υφίσταται καθώς τα επίμαχα κείμενα αναφέρονταν σε πράξεις Ελλήνων πολιτικών και δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τον ελληνικό λαό.

Επίσης, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο για το αδίκημα της εξύβρισης που επίσης βάραινε τους δημοσιογράφους καθώς με το νέο νόμο η εξύβριση έγινε πταίσμα και παραγράφεται υφ΄όρων.

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απέβαλε την πολιτική αγωγή (δικηγόροι και πολίτες) κρίνοντας ότι δεν υφίσταται άμεσο έννομο συμφέρον τους και ζημιά των μηνυτών. Εκ των μηνυτών ο δικηγόρος Θεόδωρος Φραγκάκης δήλωσε: "Μετά απο δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχτεί όλους τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, δέχτηκε τις ενστάσεις των Γερμανών ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε. Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα".
Πηγή:ethnos.gr

Έκρηξη στο γραφείο του Κώστα Σημίτη

Φωτιά στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Οφείλεται σε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.

Σε γκαζάκια οφείλεται η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις εννέα το βράδυ της Τρίτης έξω από πολιτικό γραφείο στην οδό Ακαδημίας 35.
Το γραφείο, όπως γίνεται γνωστό, ανήκει στον Κώστα Σημίτη, τον πρώην πρωθυπουργό και βρίσκεται στον πέμπτο όροφο.
Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, οι οποίοι δίνουν μάχη για να ελέγξουν την πυρκαγιά.
Δεν φαίνεται να υπάρχουν τραυματίες, αν και στους κάτω ορόφους φαίνεται πως υπήρχαν εργαζόμενοι σε άλλα γραφεία.
Πηγή:news247.gr

17χρονη πλάκωσε στο ξύλο επιδειξία

Ο σαστισμένος «σάτυρος» προσπάθησε να το βάλει στα πόδια, αλλά η ηλικία του και η φυσική του κατάσταση δεν τον βοηθούσαν να απομακρυνθεί από το «θύμα» του.
17χρονη πλάκωσε στο ξύλο επιδειξία
Την περασμένη Τρίτη, μία 17χρονη από την Πάτρα επέστρεφε στο σπίτι με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, περπατώντας στην οδό Ακρωτηρίου, κοντά στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας, σύμφωνα με όσα γράφουν τοπικά site.
Οταν έστριψε προς τα Προσφυγικά, στο ύψος του σχολείου, είδε λίγα μέτρα παρακάτω έναν άνδρα περίπου 60 ετών, να στέκεται με το πρόσωπο προς τον τοίχο.
Πλησιάζοντας, ωστόσο, αυτός γύρισε προς το μέρος της, για να της αποκαλύψει... τα γεννητικά του όργανα! Μάλιστα, συνόδευσε την κίνηση και με την παρότρυνση να τον κοιτάξει.
Η νεαρή μετά το στιγμιαίο σοκ, όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκε, αλλά πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση. Με όπλο τις τσάντες με τα ψώνια, άρχισε να τον χτυπάει, ενώ παράλληλα με τις φωνές της «έβγαλε στα μπαλκόνια» τους περίοικους.
Ο σαστισμένος «σάτυρος» προσπάθησε να το βάλει στα πόδια, αλλά η ηλικία του και η φυσική του κατάσταση δεν τον βοηθούσαν να απομακρυνθεί από το «θύμα» του. Ετσι, η μικρή «μαινάδα» του κατάφερε πολλά χτυπήματα, πριν τελικά καταφέρει να ξεφύγει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η περίπτωσή του έχει απασχολήσει κι άλλες φορές τις γυναίκες της περιοχής, που στο πρόσωπο της 17χρονης φαίνεται ότι βρήκαν την κατάλληλα απάντηση.
Πηγή:e-go.gr

Δωρεάν σοκολάτες με… υπόσχεση μιας καλής πράξης!

Ένα εντυπωσιακό κατάστημα με σοκολάτες άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό μόλις τον περασμένο μήνα στο κέντρο της Κοπεγχάγης και ήδη έχει γίνει το hot spot της πόλης για μικρούς και μεγάλους.
perierga.gr - Δωρεάν σοκολάτες με... υπόσχεση μιας καλής πράξης!
Ο λόγος; Για να αγοράσει ο κόσμος σοκολάτες δεν απαιτούνται χρήματα αλλά η υπόσχεση μιας καλής πράξης προς έναν φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειας! Πιο συγκεκριμένα, οι ταμειακές μηχανές έχουν αντικατασταθεί με iPads συνδεδεμένα στο Facebook, προκειμένου να διαλέξετε από τη λίστα των φίλων σας αυτό τοπρόσωπο στο οποίο θα κάνετε την καλή πράξη.
perierga.gr - Δωρεάν σοκολάτες με... υπόσχεση μιας καλής πράξης!
Στη συνέχεια, η υπόσχεση που δίνετε για να πάρετε τις σοκολάτες δημοσιεύεται στον τοίχο σας στο Facebook, δρώντας ως πρόσθετο κίνητρο για να γίνουν… τα λόγια πράξη, ενώ ένα παρόμοιο μήνυμα φαίνεται και στον τοίχο του αποδέκτη!
perierga.gr - Δωρεάν σοκολάτες με... υπόσχεση μιας καλής πράξης!
Η λίστα των καλών πράξεων είναι ατελείωτη με πιο δημοφιλείς υποσχέσεις τις ακόλουθες: «δεν θα σχολιάζω την οδήγηση της φίλης μου για μία εβδομάδα», «θα σερβίρω πρωινό στο κρεβάτι για έναν μήνα», «θα βοηθήσω το φίλο μου να καθαρίσει το σπίτι του», «δεν θα λέω λόγια για τις φίλες μου πίσω από την πλάτη τους για έναν μήνα» κ.ο.κ.
perierga.gr - Δωρεάν σοκολάτες με... υπόσχεση μιας καλής πράξης!
Σχεδόν κανείς δεν αγγίζει την υπόσχεση «δεν θα πω ψέματα στον πατέρα μου για μία εβδομάδα», ενώ απλησίαστο είναι το «δεν θα κάνω chat για έναν μήνα»! Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι θετικές, ενώ ουρές πελατών όλων των ηλικιών σχηματίζονται καθημερινά έξω από το κατάστημα.
perierga.gr - Δωρεάν σοκολάτες με... υπόσχεση μιας καλής πράξης!
Ο σκοπός της σοκολατοποιίας Anthon Berg είναι να προωθήσει τα προϊόντα της και να γίνουν οι σοκολάτες της γνωστές σε περισσότερους καταναλωτές, ενώ η εν λόγω προσφορά θα διαρκέσει λίγες μόνο ημέρες. Επιπλέον, «είναι και ένας καλός τρόπος για να θυμηθούν οι περισσότεροι την έννοια μιας καλής πράξης…», λέει ο υπεύθυνος.
Πηγή:perierga.gr

Η Σίφνος ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου!

Tο περιοδικό National Geographic κατέταξε την όμορφη Σίφνο ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά!
Το νησί βρέθηκε στο top 10 των παγκόσμιων προτιμήσεων για διακοπές, ανάμεσα στις Μπαχάμες, τις Σεϋχέλλες, τη Γαλλική Πολυνησία, τις Ολλανδικές Αντίλλες και άλλους εκπληκτικούς προορισμούς.
Η πολυτελής έκδοση "Journeys of a lifetime - 500 of the Word's Greatest Trips", κατατάσσει το νησί μας στην 9η θέση του top 10 στην κατηγορία "Νησιά κάτω από τον ήλιο", αναφέροντας πως είναι "Κουκίδα στον ωκεανό, που δύσκολα διακρίνεται στο χάρτη. Αν όμως βρεθείτε εκεί, θα νιώσετε ότι δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος στη γη"...
Η Σίφνος ξεχώρισε για το καλό φαγητό (το καλύτερο -όπως αναφέρουν- στις Κυκλάδες), τις παραλίες και τη νυχτερινή ζωή. Αλλά και το περιοδικό Forbes αναφέρει τη Σίφνο ως έναν σικ προορισμό!



Πηγή:e-radio.gr

Μια φάρσα με νόημα

Μια φάρσα με μήνυμα αποφάσισε να κάνει ο δήμος της Φιλαδέλφεια στις Η.Π.Α. προσπαθώντας να επιστήσει την προσοχή στους πολίτες.
Μια φάρσα με νόημα
Οι δημοτικές Αρχές έβαλαν λωρίδες στα πεζοδρόμια για όσους πολίτες περπατούν στέλνοντας μηνύματα και όσους ακούν μουσική.
Όπως τονίζουν η παραπάνω φάρσα είναι ένας τρόπος να δείξουν στους πολίτες και κυρίως στους απρόσεκτους πεζούς πόσο επικίνδυνο είναι να περπατάς έχοντας άλλού το μυαλό σου.
Πηγή:e-go.gr

Δασκάλα μήνυσε το εκπαιδευτικό σύστημα επειδή της ζητήθηκε ο κωδικός της στο Facebook

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πολύ συχνά το φαινόμενο οι εργοδότες να ελέγχουν τα προφίλ των υπαλλήλων τους στο Facebook, απαιτώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τους κωδικούς πρόσβασής τους.
Πρόσφατα η Facebook πήρε θέση στο ζήτημα, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί παραβίαση του προσωπικού απορρήτου τόσο του ίδιου του εργαζομένου όσο και των φίλων του και απειλώντας με αγωγές σε οποιαδήποτε εταιρεία αιτήσει τους κωδικούς πρόσβασης των υπαλλήλων της.

Τη νομική οδό αποφάσισε να ακολουθήσει και η Kimberly Hester, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στο Michigan, όταν της ζητήθηκε να παραχωρήσει τα στοιχεία του λογαριασμού της στο Facebook. Αφορμή στάθηκε η φωτογραφία μιας συναδέλφου της με το παντελόνι κατεβασμένο μέχρι τους αστραγάλους που η Hester είχε ανεβάσει στο Facebook τον Απρίλιο του 2011.
Η εν λόγω φωτογραφία ενόχλησε τη μητέρα ενός μαθητή που ήταν φίλη της στο κοινωνικό δίκτυο και η οποία επικοινώνησε άμεσα με τη διεύθυνση του σχολείου. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και αρμόδια σχολική επιτροπή ζήτησε από τη Hester να της αποκαλύψει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού της στο Facebook.
Όταν αυτή αρνήθηκε, το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί σε διαθεσιμότητα. H δασκάλα κατέθεσε αγωγή ενάντια στο εκπαιδευτικό σύστημα και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τον επόμενο μήνα.
Πηγή:techgear.gr

Έρχεται το αυτοκίνητο που... πετάει

Η αμερικανική εταιρία Terrafugia δοκίμασε με επιτυχία το αυτοκίνητο-αεροπλάνο της με την ονομασία "Transition" («Μετάβαση»), φέρνοντας ένα όνειρο της επιστημονικής φαντασίας πιο κοντά στην πραγματοποίησή του. Το «τεστ-ντράιβ» (ή μάλλον το τεστ πτήσης) διήρκεσε οκτώ λεπτά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, και η εταιρεία, που έχει εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από τις αμερικανικές αρχές, προσδοκά ότι το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά σε ένα χρόνο περίπου.
«Με το τεστ μας αποδείξαμε ότι είναι εφικτό αυτό που κάποτε εθεωρείτο ένα αδιανόητο όνειρο» δήλωσε ο Καρλ Ντίτριχ, ιδρυτής της εταιρίας που εδρεύει στη Μασαχουσέτη.
Το αυτοκίνητο-αεροπλανάκι είναι διθέσιο και έχει πάρει πολλά στοιχεία από το "Fiat 500". Το πλάτος του είναι 2,3 μέτρα, δηλαδή όσο ενός αυτοκινήτου και έτσι χωρά σε ένα κανονικό γκαράζ, αλλά αυξάνεται στα οκτώ μέτρα όταν τα φτερά ανοίγουν. Τα φτερά διπλώνουν όταν δεν πετά και κυκλοφορεί στο δρόμο. Το ιπτάμενο όχημα χρειάζεται περίπου 750 μέτρα διάδρομο για να απογειωθεί.
Δείτε ΤΟ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Η αρχική τιμή πώλησης είναι γύρω στα 279.000 δολάρια (215.000 ευρώ) και ήδη έχουν γίνει 100 παραγγελίες από ενδιαφερόμενους αγοραστές. Το αυτοκίνητο-αεροπλάνο έχει ακτίνα δράσης 787 χλμ. Βέβαια, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι επίσης πιλότοι και να έχουν τουλάχιστον 20 ώρες πτήσης στο ενεργητικό τους. Δύο ακόμα εταιρίες που σχεδιάζουν να παρουσιάσουν ιπτάμενα αυτοκίνητα στο όχι μακρινό μέλλον, είναι η ολλανδική PAL-V (έχει ήδη δοκιμάσει ένα πρωτότυπο και προγραμματίζει να βγάλει στην αγορά τα πρώτα μοντέλα της το 2014) και η αμερικανική Moller International (που έχει δημιουργήσει ένα όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης).
Πηγή:newsit.gr

Ντοκουμέντο: Το παγόβουνο που κατέστρεψε τον τιτανικό

Δέκα ώρες μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, το μοιραίο παγόβουνο απαθανατίστηκε για πρώτη φορά. Δείτε ποιος τράβηξε την φωτογραφία.

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο που θα συζητηθεί λίγο πριν συμπληρωθούν εκατό χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία βλέπουμε το παγόβουνο που κατέστρεψε τον Τιτανικό  και έστειλε 1.514 ανθρώπους  στον υγρό τάφο των παγωμένων νερών του  Βόρειου Ατλαντικού
Η φωτογραφία τραβήχτηκε λιγότερο από δέκα ώρες μετά την τρομακτική καταστροφή από τον Mabel Fenwick επιβάτη του RMS Carpathia που βρέθηκε στην περιοχή και περισυνέλεξε  705 επιβάτες του Τιτανικού.
Το θαύμα που κατέληξε σε τραγωδία
Ο Τιτανικός είναι το  πιο πολυμνημονευμένο ναυάγιο όλων των εποχών.  Ήταν ένα βρετανικό υπερωκεάνιο επιβατηγό πλοίο, που ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία Harland και Wolff, στο Μπέλφαστ, για την εταιρία "White Star Line".
Ο Τιτανικός αποτελούσε στην εποχή του κυριολεκτικά ένα θαύμα της ναυπηγικής, αποτελώντας ένα πρωτοποριακό τύπο πλοίου.
Ενσωμάτωνε πολλές καινοτομίες για την εποχή του. Ανελκυστήρες για γρήγορη πρόσβαση στα διάφορα καταστρώματα, χαμάμ, γυμναστήριο, πισίνα, ταχυδρομείο και υπέρμετρη πολυτέλεια, ιδιαίτερα το σέρβις και το φαγητό που πρόσφερε σε επιβάτες της Α' θέσης ήταν πολύ πλουσιότερο και από τα αντίστοιχα των σύγχρονων ξενοδοχείων 5 αστέρων.
Στις 23:40 14 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού του, συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Το παγόβουνο έσκισε το κύτος του πλοίου, ξεκινώντας από την πλώρη, όπου κατέστρεψε και τα 5 στεγανά μέρη του πλοίου επιτρέποντας την εισροή υδάτων στο σκάφος.
Το πλοίο είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε ακόμα και αν πλημμύριζαν 4 στεγανά να μπορούσε να επιπλεύσει,όχι όμως και τα 5.
Ο Τιτανικός βυθίστηκε δύο ώρες και σαράντα λεπτά αργότερα στις 02:20 στις 15 Απριλίου.Το κύτος κατά την βύθιση έσπασε σε 2 κομμάτια, αφού ενώ βυθιζόταν με την πλώρη προς τα κάτω και την πρύμνη προς τα πάνω, κόπηκε στην μέση το πλοίο, λόγω του τεράστιου μεγέθους της πρύμνης.
Η βύθισή του παρέσυρε στο θάνατο 1.517 από τους 2.223. Όσοι σώθηκαν ανέβηκαν σε σωσίβιες λέμβους και παρακολουθούσαν το τραγικό γεγονός.
Πηγή:news247.gr

Πήγαν στην εκκλησία για κήρυγμα, αλλά τελικά είδαν γκέι πορνό

Σατανάς,ιερέας,κήρυγμα,τεχνολογία,μπελάς,βίντεο,πορνό,γκέι,Ιρλανδία
Όργανο του Σατανά φαίνεται πως είναι το laptop ενός ιερέα, ο οποίος θέλησε να κάνει το κήρυγμα του λίγο πιο μοντέρνο, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, αλλά τελικά βρήκε το μπελά του, καθώς αντί για το Powerpoint άνοιξε ένα βίντεο με γκέι πορνό.
Ο πάτερ Μάρτιν ΜακΒέιχ κήρυττε το λόγο του θεού σε εκκλησία της Βόρειας Ιρλανδίας, μπροστά σε 26 ενήλικες και ένα 8χρονο αγόρι, όταν τον χτύπησε η καταστροφή. Άνοιξε το laptop του, συνέδεσε το USB με την παρουσίαση που είχε ετοιμάσει στο μηχάνημα, αλλά αντί για την παρουσίαση για το Χριστό και τη θυσία του, ξεκίνησε να παίζει ένα βίντεο με γκέι πορνό.
Το σοκαρισμένο ποίμνιο είχε ανάμικτες αντιδράσεις, με κάποιους να αρχίσουν να φωνάζουν και να βρίζουν τον αποσβολωμένο ιερέα, και κάποιους άλλους να αποχωρούν σιωπηλά. Ο ίδιος, κατακόκκινος από ντροπή και χωρίς να πει κουβέντα, αποσύρθηκε στα ενδότερα του ναού και κανείς δεν τον ξαναείδε.
Η επισκοπή στην οποία υπάγεται η εκκλησία έστειλε το USB στην αστυνομία για να ερευνήσει το περιεχόμενό του, και όταν η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σε αυτό, αποφασίστηκε να απολυθεί ο ιερέας, με την αιτιολογία ότι δημοσιοποίησε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Πηγή:iefimerida.gr

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

O Άνταμ Σάντλερ είναι και επίσημα ο χειρότερος ηθοποιός στην Ιστορία

Άνταμ Σάντλερ, Χρυσά Βατόμουρα, Τζακ και Τζιλ, Αλ Πατσίνο, χειρότερος ηθοποιός
Δέκα Χρυσά Βατόμουρα κέρδισε ο Άνταμ Σάντλερ στην τελετή απονομή των αντι-βραβείων που έλαβε χώρα την Πρωταπριλια, συντρίβοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Όλα αυτά για την ταινία Τζακ και Τζιλ στην οποία υποδύθηκε ένα διαφημιστή και την δίδυμη αδελφή του.
«Δεν έπαιξε τρίδυμα ή τετράδυμα, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κερδίσει παραπάνω βραβεία ακόμη και αν το είχε κάνει», δήλωσε ο ιδρυτής του θεσμού των Χρυσών Βατόμουρων, Τζον Γουίλσον.
Πέρα από το βραβείο χειρότερης ταινιάς, ο Άνταμ Σάντλερ κέρδισε το βραβείο χειρότερου ηθοποιού τόσο στην αντρική, όσο και στην γυναικεία κατηγορία.
Ενώ μαζί του πήρε η μπόρα και τους συμπρωταγωνιστές του, Κάτιε Χόλμς και Αλ Πατσίνο, που επίσης βραβεύτηκαν ως χειρότερο ζευγάρι επί σκηνής.
Συγκεκριμένα ο Αλ Πατσίνο κέρδισε (απολύτως δίκαια, όπως γνωρίζουν όσοι είχαν την ατυχία να δουν την ταινία) και το βραβείου χειρότερου Β αντρικού ρόλου.
Συνολικά το Τζακ και Τζιλ κατέληξε να είναι η μοναδική ταινία στην 32χρονη ιστορία των Χρυσών Βατόμουρων που κέρδισε βραβείο σε κάθε κατηγορία που ήταν υποψήφια.
Πηγή:iefimerida.gr

Αστυνομικοί συνέλαβαν...τον Μπάτμαν


Το περιπολικό της αστυνομίας εντόπισε μια εντυπωσιακή μαύρη Lamborghini Gallardo χωρίς πινακίδες και θέλησε να την ελέγξει.
Φανταστείτε την έκπληξη των αστυνομικών όταν πλησίασαν και είδαν στη θέση του οδηγού να κάθεται...ο Μπάτμαν!
Στην Αμερική όλα τα βλέπεις και ο κύριος που είχε τη Lamborghini Gallardo την έχει δει...Μπάτμαν! Η πλάκα που έγινε κατά τη διάρκεια του ελέγχου έχει καταγραφεί στο βίντεο.

Πηγή:newsit.gr

Γεννήθηκε χωρίς αίμα και επέζησε

Διαβάστε για το μωρό που γεννήθηκε χωρίς...αίμα αλλά επέζησε χάρη σε θαύμα και πλέον ζει μια κανονική ζωή (Pic)
Η μικρή Ολίβια Νόρτον δεν θύμιζε σε τίποτα νεογέννητο όταν βγήκε από την κοιλιά της μητέρας της, αφού ήταν κάτασπρη λόγω του ότι...δεν είχε αίμα ή για την ακρίβεια είχε τόσο λίγο που δεν αρκούσε για να αιματωθεί!
Το έξι μηνών σήμερα κοριτσάκι, γεννήθηκε κάτασπρο λόγω μιας σοβαρής μορφής αναιμίας, κατά την οποία τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης είναι πολύ χαμηλά και δεν επαρκούν για να ζήσει ο οργανισμός.


Να σημειωθεί ότι στα νεογέννητα η αναιμία είναι σπάνια να εμφανιστεί. Με αυτά τα δεδομένα είχε δύο ώρες ζωής, με τους γιατρούς να της κάνουν ουκ ολίγες μεταγγίσεις αίματος, ελπίζοντας σε ένα θαύμα.
Το οποίο έγινε, με την μικρή Ολίβια να βγαίνει μετά από δύο εβδομάδες από το νοσοκομείο δυνατή και με...χρώμα.
Πηγή:news247.gr

Γερμανικό μουσείο επιστρέφει αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς

Φαίνεται πως οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς τη χώρα μας δεν περιορίζονται μόνο σε αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Διαβάστε τη λίστα με τα μνημεία που επιστρέφονται.

Οι εκκρεμότητες της χώρας μας με τη Γερμανία δεν είναι μόνο για τα θέματα των οικονομικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, ανοιχτές παραμένουν και οι εκκρεμότητες της επιστροφής αρχαιολογικών θησαυρών που αφαιρέθηκαν βιαίως και παρανόμως από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της Κατοχής (1941-1944).
Όπως μάλιστα αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη δράση των δυνάμεων της κατοχής είναι η Κρήτη, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Σάμος και η Θεσσαλία.
Πρόσφατα, το 2010, η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών ενημερώθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Pfahlbaumuseum της Γερμανίας, ότι στο συγκεκριμένο μουσείο φυλάσσονται αρχαιότητες, προερχόμενες από την παράνομη ανασκαφή νεολιθικού οικισμού στη Θεσσαλία, η οποία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Γερμανούς.
Η Διεύθυνση επικοινώνησε άμεσα με το εν λόγω Μουσείο και τα αρχαία θα επαναπατρισθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή τους, επισημαίνεται στο έγγραφο του κ. Ρέππα.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θυμίζει ότι, τα προηγούμενα χρόνια, εκδόθηκαν δύο εγκύκλιοι από τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων προς τις Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την καταγραφή των απωλεσθεισών αρχαιοτήτων, καθώς και όσων επαναπατρίσθηκαν.
Από τις απαντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διαφαίνεται ότι μικρός μόνο αριθμός αρχαίων επεστράφη. Για τα περισσότερα δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους, αφού δεν υπήρχε η αναγκαία φωτογραφική ή σχεδιαστική τεκμηρίωση.
Από τις επιστροφές, στο έγγραφο του κ. Ρέππα, γίνεται ενδεικτική μνεία στο μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα, κλαπέν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, επιγραφές από την Αμφίπολη, το άγαλμα της Φιλίππης, μια λακωνική κύλικα και τρία κιβώτια με αρχαία από τη Σάμο (Μουσείο Βαθέως), χάλκινος τράγος (μουσείο Θέρμου), ανάγλυφο με παράσταση θράκα ιππέα (Έδεσσα), μαρμάρινη κεφαλή θεραπαινίδος από το επιτύμβιο μνημείο (Παιανία).
Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δια της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών επιχείρησε, το 2011, να αποσαφηνίσει ποιες αρχαιότητες έχουν επαναπατρισθεί και να καταγράψει αναλόγως και ποια βυζαντινά/μεταβυζαντινά μνημεία είχαν αρπαγεί ή καταστραφεί.
Οι απαντήσεις των αρμοδίων Εφορειών Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών συγκεντρώθηκαν και δημιουργήθηκε ένας κατάλογος μνημείων, τα οποία είχαν υποστεί λεηλασίες ή καταστροφές.
Στο έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρονται ενδεικτικά:
*Στο νομό Ιωαννίνων, οι πυρπολήσεις των μοναστηριών Μολυβδοσκέπαστου, Κοίμησης Γρεβενιτίου, Αγίου Δημητρίου Γρεβενετίου, Θεοτόκου Ασπραγγέλων, Αγίου Νικολάου Τριστένου, Γεννήσεως Θεοτόκου Τριστένου, Αγίου Αθανασίου Τριστένου, Αγίου Αθανασίου Καστανώνα, Προφήτη Ηλία Δόλιανης, Κοίμησης Θεοτόκου Ανθρακίτη.
*Στο νομό Τρικάλων, το μοναστικό συγκρότημα Μετεώρων, ο Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων, η Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας, Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Δολιανών, Παναγία Λιμποχόβου.
*Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, το Κάστρο Βόνιτσας, η Κοίμηση Θεοτόκου Ακαρνανίας, Γενέσιο Θεοτόκου Ρέθα Βάλτου, Εισόδια Θεοτόκου Μυρτιάς Θέρμου, Παντοκράτορας Αγγελοκάστρου, Γενέσιο Θεοτόκου Κατερινούς, 'Αγιος Συμεών Μεσολογγίου.
Η πλειονότητα των προαναφερθέντων μνημείων αποκαταστάθηκαν μεταπολεμικώς, αναφέρει ο κ. Ρέππας επισημαίνει όμως ότι έχουν αφαιρεθεί εικόνες, χειρόγραφα και εκκλησιαστικά κειμήλια από διάφορες Μονές και ιερούς ναούς: Μονή Ταξιαρχών Γκούρας, Μονή Βελλάς στην Κόνιτσα και Ι.Μ. Ρουσάνου στο Καλπάκι.
Το έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων, το Κατοχικό δάνειο και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατίας Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη που είχε καλέσει τα αρμόδια υπουργεία να απαντήσουν αν θα τα διεκδικήσουν άμεσα.
"Η εν προκειμένω εκκρεμότητα υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική εξέλιξή της. Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεων της", ξεκαθαρίζει ο υπουργός και ενημερώνει ότι "η ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογήσει την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με τη διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας στην οποία παρενέβη και η χώρα μας, υπό το φως της σταθερής και διαχρονικής θέσης ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό".
Πηγή:news247.gr

Είπαν "μπάσταρδο" τον βασιλιά και το πληρώνουν

Τα λόγια του τραγουδιού τους στοίχισαν...
Είπαν  μπάσταρδο  τον βασιλιά και το πληρώνουν
Πρόστιμο επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας σε ένα συγκρότημα πανκ, τους Ardor de Estomago ("Καρδιοκατακτητές"), επειδή προσέβαλε τον βασιλιά της χώρας Χουάν Κάρλος, με ένα από τα τραγούδια του.
Το τραγούδι αποκαλεί τον 74χρονο μονάρχη "μπάσταρδο" και "αηδιαστικό δικτάτορα" και ακούστηκε για πρώτη φορά το 2009 σε φεστιβάλ στην πόλη Σεγκόγια.
Οι αρχές της Σεγκόγια χρηματοδότησαν μάλιστα το CD του συγκροτήματος, αλλά όπως δήλωσε ο δήμαρχός της Πέδρο Αραχουέτες, δεν γνώριζε τους ασεβείς στίχους του τραγουδιού.
Τα τρία μέλη του συγκροτήματοςθα πρέπει να πληρωσουν από 900 ευρώ το καθένα για την άσεμνη πράξη τους.
Πηγή:e-go.gr

Χαρτί υγείας με τα μηνύματα από το Twitter

Τη δυνατότητα να εκτυπώσουν σε χαρτί υγείας τα μηνύματα που έστειλαν ή έλαβαν οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου, δίνει νέα υπηρεσία του Twitter που ξεκίνησε να λειτουργεί πρόσφατα.
Perierga.gr - Χαρτί υγείας με τα μηνύματα από το Twitter
Το προϊόν ονομάζεται Shitter και κοστίζει περίπου 30 ευρώ, χωρίς τα έξοδα αποστολής.
Το Shitter επιτρέπει να τυπωθούν τόσο τα μηνύματα του ίδιου του χρήστη όσο και το περιεχόμενο της λίστας των ανακοινώσεων των φίλων του, ή ο κατάλογος με επιλεγμένες εγγραφές ή μηνύματα οποιουδήποτε άλλου χρήστη του Twitter.
Perierga.gr - Χαρτί υγείας με τα μηνύματα από το Twitter
Μάλιστα, με τα 30 ευρώ ο ενδιαφερόμενος θα παραλάβει όχι ένα αλλά τέσσερα ρολά χαρτί υγείας.
Πηγή:perierga.gr

Οι Έλληνες πρόλαβαν τους Μαορί στη Ν. Ζηλανδία;

Οι Αρχαίοι Έλληνες πήγαν παντού, ακόμα και στη μακρινή Νέα Ζηλανδία. Διαβάστε τι ισχυρίζεται βιβλίο καθηγητή πανεπιστημίου που θα συζητηθεί.
Οι Έλληνες κατοίκησαν πρώτοι τη Νέα Ζηλανδία! Πριν ακόμα και από τους Μαορί! Τον μάλλον εξωφρενικό αυτό ισχυρισμό διατυπώνουν τρεις ερευνητές σε βιβλίο τους που παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες και παραθέτουν "στοιχεία" που "αποδεικνύουν" ότι δεν ήταν οι Μαορί, αλλά Έλληνες με Ισπανούς και Αιγύπτιους που εγκαταστάθηκαν πρώτοι στη Νέα Ζηλανδία!
Καθηγητής του πανεπιστημίου AUT, Πολ Μουν, απορρίπτει τον ισχυρισμό των τριών ερευνητών-συγγραφέων λέγοντας πως "δεν είναι αξιόπιστοι καθώς δεν έχουν σχέση με την ιστορία, την αρχαιολογία, την ανθρωπολογία και άλλες σχετικές επιστήμες".
Το αμφιλεγόμενο βιβλίο, με τίτλο "To the End of the Earth" (Ως την άκρη του κόσμου) με 378 σελίδες επιμελήθηκαν από κοινού οι ερευνητές Maxwell C Hill, Gary Cook και Noel Hilliam και απεικονίζονται αρχαίοι χάρτες, σχεδιασμένοι την προ Χριστού εποχή, και στους οποίους οι δημιουργοί σχεδίασαν με λεπτομέρεια την ακτογραμμή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Λαξευμένοι βράχοι, πέτρινα κτίρια και μνημεία, όλα αποδίδονται στους ευρωπαϊκής καταγωγής που ζούσαν στη Νέα Ζηλανδία, αιώνες πριν την άφιξη των Πολυνήσιων, λένε οι συγγραφείς του βιβλίου.
Τα τεχνουργήματα περιλαμβάνουν ένα πέτρινο γλυπτό που απεικονίζει ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο που βρέθηκε στην Taupo, ένα πέτρινο πυλώνα με ένα ακριβή χάρτη των ακτών της Νέας Ζηλανδίας, όπου φαίνεται η Λίμνη Taupo, στο σχήμα που είχε κατά την πριν το 232μ.Χ. έκρηξη, και σκαλίσματα σε βράχους στο Raglan.
Πηγή:news247.gr

Πλωτός κινηματογράφος!


Στο κινηματογραφικό φεστιβάλ "Film on the Rocks Nao Yoi" στην Ταϊλάνδη μία υπέροχη έκπληξη περίμενε τους θεατές, που είδαν ταινία σε πλωτό κινηματογράφο.
Ο πρώτος πλωτός κινηματογράφος, που ονομάστηκε Archipelago Cinema, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ole Scheeren.
To σινεμά που φτιάχτηκε από ανακυκλώσιμα υλικά είναι εντυπωσιακότατο και όσοι βρέθηκαν εκεί μιλούν για μία εμπειρία ζωής. Λίγο το ασυνήθιστο του πράγματος, λίγο οι υπέροχοι βράχοι στο Nao Yoi, λίγο ο ήχος της θάλασσας, το σκηνικό ήταν τόσο ειδυλλιακό, που αναρωτιόμαστε αν κανείς θα θυμάται την ταινία.


Πηγή:e-radio.gr

Τα 10 δημοφιλέστερα πρωταπριλιάτικα video!


Με αφορμή τη σημερινή ημέρα σας παρουσιάζουμε τα 10 δημοφιλέστερα πρωταπριλιάτικα video που σαρώνουν στο Διαδίκτυο. Απολαύστε τα και γιατί όχι “ψαρώστε” και τους φίλους σας.
1. Introducing Gmail Motion


2. Penguins- BBC


3. Legend of Zelda Movie Trailer Premiere


4. Google Translate for Animals


5. Top 5 Viral Pictures of 1911


6. IKEA Hundstol Dog Highchair


7. The Secret Behind Nike Air


8. Being a Google Autocompleter


9. StarCraft Returns to Consoles


10. StarCraft: Motion Overdrive


EXTRA: Δείτε στο παρακάτω video την ιστορία της Πρωταπριλιάς

Πηγή:techgear.gr