Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σκύλος καταδικάστηκε σε θάνατο!!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένα δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ, καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού, έναν...σκύλο!

Ο εν λόγω σκύλος, κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους και δικαστές.
Ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ τρομοκρατώντας δικαστές και δικαζόμενους και αρνούμενος να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.
Ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι είναι καταραμένος και ως εκ θαύματος, λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος αλλά ο ίδιος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.
Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές "ακάθαρτο" με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες.
Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Αγωγή κατά του δικαστηρίου για την περίεργη αυτή απόφαση κατατέθηκε από μια ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.Το άρθρο έχει παρθεί από το cosmo.gr
Μάλλον το αντίθετο πρέπει να γίνει, να καταδικαστούν όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Καλό είναι να ξεσηκωθούν όλες οι φιλοζωικές και να τρίξουν λίγο τα δόντια σε αυτούς τους κολλημένους θρησκόληπτους.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Οι 10 καλύτερες παραλίες στον κόσμο

Σύμφωνα με το site του yahoo πάντως, οι 10 καλύτεροι προορισμοί για μπάνιο, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τα κριτήρια είναι οι εξής:
1.Anse Lazio, Σεϋχέλες

2.Sanur Beach, Μπαλί

3.Hahei Beach, Νέα Ζηλανδία

4.Ka 'anapali, Μάουι Χαβάϊ

5.Cas Abao Beach, Κουρακάο

6.Coronado Beach, Σαν Ντιέγκο Καλιφόρνια

7.Santa Marta, Κολομβία

8.Santa Rosa Beach, Φλόριντα

9.Playa Norte, Μεξικό

10.Monterrico, Γουατεμάλα



Τα σχόλια δικά σας....

Οι δέκα καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ψηφοφορία που έγινε στην ιστοσελίδα thalassa.gr, 488.472 αναγνώστες από 66 χώρες, ψήφισαν τις 10 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
1. Πόρτο Κατσίκι, Ν. Λευκάδας
2. Μύρτος, Ν. Κεφαλληνίας
3. Άγιος Προκόπιος - Νάξος, Ν. Κυκλάδων
4. Ζαχάρω, Ν. Ηλείας
5. Κάθισμα, Ν. Λευκάδας
6. Σάρτη, Ν. Χαλκιδικής
7. Κουκουναριές - Σκιάθος, Ν. Μαγνησίας
8. Γέρακας, Ν. Ζακύνθου
9. Ελαφονήσι, Ν. Χανίων
10. Φαλάσαρνα, Ν. Χανίων
Πολλοί από εσάς πιθανόν να έχετε άλλες παραλίες στο μυαλό σας, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού η Ελλάδα μας είναι γεμάτη από όμορφα μέρη για να κάνεις μπάνιο...
Δείτε τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας που ψηφίστηκαν:
Το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα
Η παραλία Μύρτος στην Κεφαλλονιά

Άγιος Προκόπιος Νάξου

Η παραλία της Ζαχάρω
Η παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα

Η παραλία Σάρτη στη Χαλκιδική

Οι κουκουναριές στη Σκιάθο
Παραλία του Γέρακα στη Ζάκυνθο
Το Ελαφονήσι στα Χανιά
Τα φαλάσαρνα στα Χανιά

Ο ανασχηματισμός(χα,χα)

Όπως χαρακτηριστικά είχε πει και ο Λάκης Λαζόπουλος, όταν άρχισε να πρωτοκάνει το γύφτο, ο ανασχηματισμός δεν έχει καμία σχέση με πρόσωπα αλλά με καρέκλες. Άσε εσύ τη μία καρέκλα και παρε την άλλη. Άστείο φαίνεται έ? Αλλά για να σκεφτούμε λίγο, πριν από μία μέρα όταν ο κόσμος μαζεμένος φώναζε να φύγουν, άρχισε όλο το παιχνίδι. Έτσι από το ή ψηφίζουμε το μεσοπρόθεσμο ή καταστρεφόμαστε, περάσαμε στις αντιδράσεις και παραιτήσεις βουλευτών , υπό την πίεση του κόσμου πάντα, περάσαμε στην κυβέρνηση Εθνικής συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πήγαμε στις ολονύκτιες διαβουλεύσεις για τα σωστά πρόσωπα και φτάσαμε τελικά σε μια από τα ίδια.Δηλαδή δώσαμε στα μίντια κάτι για να ασχολούνται, να ηρεμήσουμε και λίγο τον κόσμο, να βγάλουμε και κανά 2 μέτρα από το μεσοπρόθεσμο, για να καταγράψουμε μηδέν εις το πηλίκον.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται άλλο να ασχοληθούμε σοβαρά με το συγκεκριμένο πρωθυπουργό, ίσως όταν ξυπνήσει από το μόνιμο λήθαργο και αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την χώρα που τον επέλεξε. Αυτός δεν ήταν που έλεγε λεφτά υπάρχουν??Αυτός δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια για να τον βγάλουνε??Έ αυτός είναι που συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ίδιο κόσμο.....

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Στον κόσμο του......



Ύστερα από τις συνεχόμενες αντιδράσεις, τις παρατεταμένες κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων που κορυφώθηκαν (αλλά και αμαυρώθηκαν με τα επεισόδια των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας) την Τετάρτη 15 Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό που αγκομαχούσε να βρει διέξοδο, ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, προχώρησε σε (ένα ακόμη) διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Με σχετικά ήρεμο ύφος και πολύ πιο... κατασταλαγμένος από όσο θα περίμενε ο περισσότερος κόσμος (οι φήμες για την παραίτησή του είχαν πάρει τεράστιες διαστάσεις τις τελευταίες ώρες), ο πρωθυπουργός άλλαξε πλάνα και προτάσεις και αντί για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, πρότεινε ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης, προφανώς επηρεασμένος από το οικογενειακό περιβάλλον του, το οποίο οι πληροφορίες λένε πως τον πίεσε πολύ να μην αφήσει τη θέση του.
Με τη φράση "ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας" και τονίζοντας ότι το μείζον ζήτημα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, ο Γιώργος Παπανδρέου κατέληξε στο "εγώ θα συνεχίσω, στον ίδιο δρόμο", ενώ επίσης τόνισε:
"Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για την πατρίδα, για την οικονομία, για τους πολίτες, για αξίες. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα. Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό. Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Είναι ώρα ευθύνης".Το άρθρο έχει παρθεί από το yahoo.gr
Η μέρα βέβαια σήμερα είναι μεγάλη αφού ήδη εν αναμονή της νέας κυβέρνησης, έχουν αρχίσει οι παραιτήσεις. Πάντως ο κ.Παπανδρέου δείχνει να συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε μόνος του.....στον δικό του κόσμο...εν αναμονή των εξελίξεων βέβαια...

Ντου της Ελένης Λόυκά στο Γιώργο Παπαδάκη




Και εκεί που παρακολουθείς προβληματισμένος τις εξελίξεις που συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο ξαφνικά βγαίνει μια Ελένη Λουκά με την ντουντούκα και σου φτιάχνει το κέφι!
Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που ο Γιώργος Παπαδάκης είχε ζωντανή σύνδεση με το Σύνταγμα με θέμα τους Αγανακτισμένους ξαφνικά εμφανίστηκε η Ελένη Λουκά με μια ντουντούκα στο χέρι να διαλαλεί το κήρυγμα του Θεού!
"Μόνο ο Χριστός μπορεί να μας σώσει! Αφήστε με να μιλήσω! Μόνο ο Χριστός μπορεί να μας σώσει", φώναζε η Ελένη Λουκά.
Ο κ. Παπαδάκης βέβαια απάντησε λέγοντας: "Έλα βρε Ελένη μου, έλα βρε Ελένη... Ας κάνουν κάτι οι συνάδελφοι εκεί παιδιά. Ο Χριστός μαζί σου Ελένη μου".
"Μόνο ο Χριστός μπορεί να μας σώσει... Ειρήνη υμίν", απάντησε ο κ. Παπαδάκης στα παράπονα της Ελένης Λουκά...
Πηγή: cosmo.gr

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πρόταση για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»

Διατεθειμένος να προχωρήσει είτε σε οικουμενική κυβέρνηση, είτε σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, στην 20λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκειας 20 λεπτών τηλεφωνική συνομιλία, ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Σαμαρά ότι εφόσον, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, μπορέσουν να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους, υπάρξουν χρονικές δεσμεύσεις για τις διαπραγματεύσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τότε και μόνο τότε ο ίδιος θα μπορούσε να συμφωνήσει και σε σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης, ακόμα κι αν δεν θα ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση για να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση είναι να υπάρξει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα από ώρα σε ώρα. Οι δηλώσεις από πλευράς ΝΔ θα γίνουν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.Το άρθρο έχει παρθεί από το in.gr.

Τελικά απ' ότι φαίνεται μετά και τις συνεχόμενες παραιτήσεις βουλευτών (βλέπε Λιάνης) και κυρίως την πίεση του κόσμου, από την οποία προήλθαν και οι παραιτήσεις, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κάνει μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι. Το τι τελικά θα αποφασίσει δε το ξέρουμε, αλλά ότι τα έχει κάνει σκατά, μετά συγχωρήσεως, είναι αλήθεια. Τώρα όσο για το σχήμα που θα προκύψει μια τεράστια απαισιοδοξία υπάρχει, αλλά τουλάχιστον είναι θετικό ότι βγήκε έστω και για λίγο από τον κόσμο του.

Κουκουλοφόροι ουστ!!!!

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις, οι μεγάλες πορείες, το συνεχόμενο κύκλωμα της Βουλής επί 20 μέρες δεν μπορούν να αμαυρωθούν έτσι εύκολα από 50-100 άτομα που τόσα χρόνια δρουν ανενόχλητα. Δεν υπάρχει ούτε μια δικαιολογία για τη δράση αυτών των τυχάρπαστων ανθρωπάκων που χορεύουν όπως τους σφυρίζουν κάποιοι. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για αυτό το αίσχος αυτών που λέγονται, χωρίς να είναι ,είτε αντιεξουσιαστές είτε αναρχικοί. Οι πραγματικοί αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, μπορεί να συγκρούονται με τις αρχές, αλλά δεν θα αναύρωναν έτσι μια από τις ειρηνικότερες συγκεντρώσεις που έχουμε δει ως Έλληνες. Θα συμμετείχαν....Όπως έχουμε δει και σε παλιότερα ερασιτεχνικά βίντεο, υπήρχε συναλλαγη μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων.Ακόμα και σήμερα
προβληματισμός έχει προκληθεί από δημοσίευση φωτογραφιών όπου διακρίνονται άνθρωποι να περνούν με καροτσάκια ξύλινα ρόπαλα ανάμεσα από αroστυνομικούς.
Οι φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσίευσε το realdemocracygr.wordpress.com έχουν τραβηχτεί την Τετάρτη (15/6) τη μέρα της μεγάλης διαδήλωσης στο Σύνταγμα, αν και η ΕΛΑΣ δηλώνει ότι οι φωτογραφίες είναι παλιότερες και αναφέρονται σε κατάσχεση. Η δικιά μας άποψη είναι ότι όλοι αυτοί που προβοκατόρικα πήγαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων, είναι όργανα κάποιου που ήθελε να κάνει κακό στο ξεσηκωμό μας, μάλλον επειδή μας φοβούνται. Και αν αυτός δρα για λογαριασμό του κράτους ή της αστυνομίας, τότε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.
Η ομορφότερη σκηνή που είδα στην τηλεόρασή είναι οι διαδηλωτές να κηνυγούν κουκουλοφόρους. Όπως δεν επέτρεψαν κομματικές σημαίες, έτσι δεν έπετρεψαν κουκούλες. Μόνο πολίτες χωρίς μάσκες και ταμπέλες,Μόνο πολίτες...

Διώξτε όποιον φοράει κουκούλα...

Κουκουλοφόροι παρεισφρήσαν μέσα στο πλήθος. Επεισόδια και συγκρούσεις και μεταξύ διαδηλωτών στο Σύνταγμα. Και πάλι οι γνωστοί άγνωστοι ήρθαν για να αμαυρώσουν κάτι όμορφο που ξεκίνησε....Το κράτος έστειλε και πάλι τα παιδιά του για να μπορούν μετά ήρεμοι να λένε για τα επεισόδια και να μην ασχολούνται με την ουσία.Όμως αυτή τη φορά ελπίζω να μην είναι σαν τις άλλες.Να τι γράφουν άτομα από τη συγκέντρωση:
-Από αυτόπτη μάρτυρα, ακινητοποιήθηκε κουκουλοφόρος ο οποίος έφερε αστυνομική ταυτότητα.
-Απίστευτες εικόνες. Για πρώτη φορά κουκουλοφόροι έφυγαν με κλοτσιές από διαδήλωση
-Έπεσε μολότοφ στην Μεγάλη Βρετανία διαδηλωτές κυνηγούν τον κουκουλοφόρο που την έριξε
Συνεχίστε έτσι και διώξτε από τη συγκέντρωση όποιον φοράει κουκούλα!!!

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τον αποκλεισμό της Βουλής.

Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου, λόγω της πανελλαδικής απεργίας και των πολιτικών εξελίξεων. Διαβάστε τι γράφουν για τις κινητοποιήσεις
Πρώτο θέμα στο BBC η απεργία. "Η Ελλάδα παραλύει από την γενική απεργία" και προσθέτει "Η χώρα παραλύει καθώς το κοινοβούλιο ετοιμάζει νέα αυστηρά μέτρα για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπληρώσει το χρέος της", συνεχίζει το ρεπορτάζ.

 

Σε ίδιο μήκος κύματος και οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες οι οποίες έχουν κάνει την απεργία στην χώρα μας πρώτο θέμα. Με γενικούς όμως τίτλους και όχι πολύ αυστηρούς παρουσιάζουν το θέμα λέγοντας πως η χώρα παραλύει από την γενική απεργία.


Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Guardian  στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα την ίδια ώρα που η Ευρώπη δεν εμφανίζεται με κοινή γραμμή. Οι συνεχείς διαδηλώσεις στην Ελλάδα, οι κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις και η ραγδαία πτώση της επιρροής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης δημιουργούν ένα ομιχλώδες τοπίο.

 

Στο αναλυτικό τους ρεπορτάζ όμως αναφέρονται και στα σκληρά μέτρα που πρέπει να πάρει η χώρας μας για να αποπληρώσει το χρέος της ενώ δεν λείπουν πάλι οι "κακίες" του τύπου: "Γιατί να σώσουμε την Ελλάδα" και "Γιατί να μην την αφήσουμε να χρεοκοπήσει".


Η Le parisien  αναφέρεται και αυτή στην απεργία και τον αποκλεισμό της Βουλής. "Οι Αγανακτισμένοι κλείνουν τον Σύνταγμα και την Βουλή προσπαθώντας να αποτρέψουν τα αυστηρά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση μέχρι το 2015 για να αποπληρώσει το χρέος της στην Ε.Ε και το ΔΝΤ"

Αποκλεισμένη από χιλιάδες διαδηλωτές η Βουλή

Αποκλεισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές είναι αυτή την ώρα το Μέγαρο Μαξίμου και το κτήριο του Κοινοβουλίου, εν όψει της έναρξης της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Κρίσιμες ώρες για την κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται στη μία το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ένταση δημιουργήθηκε στην βασ. Σοφίας, έξω από τα ανθοπωλεία, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη γύρω από τη Βουλή. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

 

Ένα μπράβο στο «ΘΕΟΔΩΡΙΔΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ » του Δήμου Καρδίτσας

Μια συγκινητική στιγμή είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι δημότες του Νομού Καρδίτσας, την περασμένη Κυριακή 5 Ιουνίου στις 7 και 30, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, όταν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες του Θεοδωρίδειου Κέντρου έδωσαν μια μοναδική παράσταση.
Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια από την υπεύθυνη του Κέντρου,κ. Ζωή Έξαρχου, η οποία μαζί με την εθελόντρια του "Ερυθρού Σταυρού" κ.Ζανέτα Βλαχούτα και το κ.Σπύρο Μπουντούρη από το Θεατρικό Εργαστήρι "Τέχνης Παίδευσις", αφιέρωσαν χρόνο και κόπο ώστε να δημιουργήσουν αυτή την όμορφη παρασταση. Το θεατρικό που ανέβασαν έχει τίτλο "Ένα πουλί στη χώρα των γάτων" και είναι διασκευή από το έργο "Ένας γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει" ενός Χιλιανού συγγραφέα.
Η παράσταση έγινε για να δώσει χαρά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Κέντρου, τα οποία ανταποκρίθηκαν με μεγάλη επιτυχία στους ρόλους τους. Στη παράσταση ακόμα πήραν μέρος εθελόντριες του "Ερυθρού Σταυρού" και η υπεύθυνη του Κέντρου Ζωή Έξαρχου. Η αίθουσα του Κινηματοθέατρου ήταν γεμάτη από κόσμο και από συγκίνηση, καθώς οι δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Η παράσταση λογικά θα δοθεί και σε άλλες πόλεις.

΄Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επαινούνται και να τυγχάνουν προβολής και στήριξης από όλους μας. Είναι πολύ όμορφο να προσπαθείς να δόσεις σε αυτά τα παιδιά όσα περισσότερα μπορείς. Γι αυτό κι εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο σε όλους αυτούς που κόπιασαν γι αυτήν την πολύ όμορφη παράσταση.....

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τα Εξάρχεια δικό τους νόμισμα!

Η Λιρέτα Εξαρχείων είναι πλέον γεγονός. Ολόκληρη Ευρώπη μπορεί να βασανίζεται για το πώς θα σώσει το νόμισμα της, το ευρώ, όμως οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων έχουν ήδη έτοιμο το... Σχέδιο Β.


Πρόκειται για ένα νόμισμα που έκανε εδώ και λίγες ημέρες την εμφάνιση του ως αφίσα στους τοίχους των Εξαρχείων, ενώ το Λαϊκό Ταμείο Εξαρχείων διατείνεται ότι έχει ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμο προς χρήση!
Στα χαρτονομίσματα υπάρχουν φιγούρες ιστορικών προσώπων που έζησαν και έδρασαν στα Εξάρχεια και σκοπός είναι να αποδειχθεί πως δεν είναι απαραίτητο το χρήμα που εκδίδεται από τις κεντρικές τράπεζες.
Πρόκειται για μία κίνηση στα πρότυπα της Αργεντινής, όπου μετά τη χρεοκοπία πολλές επαρχίες τύπωσαν τα δικά τους νομίσματα.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις περίπου το 20% του πληθυσμού της Αργεντινής συναλλασσόταν με τα τοπικά νομίσματα.Πηγή:cosmo.gr

Με το Γκάλη, το Γιαννάκη ..........

Σαν σήμερα ήταν, 24 χρόνια πριν, όταν αυτή η μεγάλη Εθνική Ελλάδας σήκωνε στον ουρανό του ΣΕΦ το βαρύτιμο τρόπαιο.Ήταν 14 Ιουνίου του 1987, όταν η παρέα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα, του Χριστοδούλου και των άλλων παιδιών (όπως έλεγε και το γνωστό σύνθημα) οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης και όλους τους Έλληνες στα ουράνια.
Μια στιγμή που στις δύσκολες μέρες που περνάμε σαν Ελλάδα, σχεδόν όλα τα site τη μνημόνευσαν για να δείξουν ότι όταν οι Έλληνες θέλουν, μπορούν.Όταν υπάρχει ενότητα κάτω από το κοινό συμφέρον, είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα.
Για την ιστορία τι έκαναν οι παίκτες μας στον μεγάλο τελικό: Γκάλης 40, Γιαννάκης 10, Καμπούρης 10, Ρωμανίδης 3, Ανδρίτσος 10, Φασούλας 12, Ιωάννου 8, Χριστοδούλου 10, Φιλίππου

EUROBASKET 1987 CONTRA by contratv

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αυτή είναι διασκευή!!

Και για να γελάσουμε λίγο,μια από τις κορυφαίες διασκευές σε ξένο τραγούδι...τα παλικάρια κάναν καλή δουλεια...δείτε

Buena Vista Social Club - Chan Chan


Κι ένα τργούδι για να χαλαρώσουμε μετα από τα τόσα σοβαρα που συμβαίνουν....μπαίνει και καλοκαίρι και η Κούβα είναι απαραίτητη...απολαύστε

Η Κρήτη δείχνει το δρόμο με εξώδικα


Μετά τους 1.380 κατοίκους του Ηρακλείου, ένας ακόμα νομός της Κρήτης αναλαμβάνει δράση, με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών να αποστέλλουν εξώδικο διαμαρτυρίας στον Ιωσήφ Βαλυράκη, τον Ευτύχιο Δαμιανάκη και την Ευαγγελία Κουρουπάκη.
Η διαμαρτυρία, με την οποία καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα γιατί αν το πράξουν θα πρέπει να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους, κοινοποιήθηκε και προς τον Βουλευτή Χανίων Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όπως σημειώνει το flashnews.gr
"Περιμένουμε από αυτούς που εκλέγουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, και όχι τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου", επισήμανε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Κίνησης  Ανεξάρτητων Πολιτών Χανίων  Σάκης Κουβάτσος.
Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε η Κρήτη, ώστε κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ότι πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη των αποφάσεων τους, και όχι να ακολουθούν τυφλά την όποια κομματ΄κή γραμμή.

Η Βουλή περικυκλώνεται!


Τη δική τους απάντηση στο μεσοπρόθεσμο υπόσχονται να δώσουν οι «αγανακτισμένοι» θέτοντας τους εαυτούς τους ως οδόφραγμα μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και γενικής απεργίας, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κάνουν ένα βήμα μπροστά και αποφασίζουν να «καταλάβουν» τη Βουλή.
Το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 07:00 το πρωί ώρα που θα στηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το χώρο του κοινοβουλίου, φράζοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο στους παροικούντες σε αυτό, τους έλληνες βουλευτές.
Εκτός από την περικύκλωση της Βουλής, οι «αγανακτισμένοι» έχουν δώσει ραντεβού για την ίδια ώρα, έξω από το μετρό Ευαγγελισμού και το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα».Το άρθρο έχει παρθεί από το newsbomb.gr
Κατα τη δική μας άποψη είναι πάντως πολύ προκλητικό από την κυβέρνηση να γράφει, εκεί που δεν πιάνει μελάνι, τον κόσμο που μαζεύεται κάθε μέρα και να συνεχίζει απτόητη τη ληστρική επιδρομή που έχει ξεκινήσει με τις πλάτες του Δ.Ν.Τ. Η ανικανότητά τους ακόμα και τώρα να ακούσουν το λαικό αίσθημα, είναι ακόμα ένα τρανό παράδειγμα του κατά πόσο σέβονται το λαό που κυβερνάνε. Εκτός από το συγνώμη αποτύχαμε δε τους μένει και τίποτα άλλο. Ήδη έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και έχουν κλέψει από παντού. Όλοι αυτοί είναι οι ίδιοι που συμμετέχουν τόσα χρόνια σε όλο αυτό τον άχρηστο κομματικό ιστό που έχει στηθεί και τρώει την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια.Να ξέρετε όμως ότι όλοι αυτοί που είναι μαζεμένοι απέξω δεν είναι για πλάκα.Σοβαρευτείτε λοιπόν την τελευταία έστω στιγμή και αποδείξτε έστω και για μια φορά ότι δεν είστε εντελώς άχρηστοι. Μην ψηφίζεται τη νέα φοροεπιδρομή......

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Αυτή είναι απάντηση!!

Στα τηλεοπτικά σκουπίδια τύπου "βρείτε τη λέξη" δώθηκε και μια κορυφαία απάντηση......απολαύστε την:

Οι Αγανακτισμένοι έκλεισαν τους βουλευτές στα σπίτια τους!

Το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει αναγκάσει τους βουλευτές να αποφεύγουν συστηματικά τις επισκέψεις στα εστιατόρια, αφού πλέον φοβούνται μήπως αντι να την καταπιούν, φάνε τη σαλάτα στο πρόσωπο!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, πλέον οι 300 της Βουλής προτιμούν τα... delivery και τα γεύματα σε φίλους.
Απαγορευμένη ζώνη - ειδικά σε ώρες αιχμής - είναι αυτή του Κολωνακίου - Συντάγματος.
Όπως γράφει η Βίβιαν Μπενέκου στο Έθνος της Κυριακής, οι εστιάτορες πλέον στέλνουν τα φαγητά τους στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών, αφού οι ίδιοι δεν πηγαίνουν με το φόβο της γιούχας από τους πολίτες.

Μάλιστα, εάν θέλουν να βγουν, ζητούν από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου να τους παραχωρήσουν απόμερα τραπέζια ή  ακόμα και να μπουν απο την πίσω πόρτα.
"Πριν από λίγο καιρό, γνωστός πολιτικός μου ζήτησε να μπεί στο ρεστοράν όχι από την είσόδο όπου θα τον έβλεπαν όλοι να περνάει, αλλά από άλλη είσοδο. Μην έχοντας άλλη επιλογή αναγκάστηκα να τον περάσω από διπλανό χωράφι, από όπου ανέβηκε τη μάντρα για να βρεθεί στην πίσω αίθουσα όπου εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κόσμος",
λέει στο Έθνος ιδιοκτήτης διάσημης ψαροταβέρνας στα Βόρεια Προάστια.
To άρθρο έχει παρθεί από το cosmo.gr

Πάγκαλος: "Κανείς Έλληνας δεν είναι τίμιος"

Δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ το στόμα του κλειστό και επανέρχεται με νέες προκλητικές δηλώσεις!!!!Φαίνεται πως έχει σβήσει τη λέξη ντροπή από το λεξικό του και όπου σταθει και όπου βρεθεί συνεχίζει την επίθεση σε αυτούς που τόσα χρόνια τον ανέχονται.
Μάλλον ξεχνάει ότι σε όποια Εθνική υπόθεση μπλέχτηκε τα έκανε....(μετα συγχωρήσεως) και πως έχει συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στο έσχατο σημείο.Συγκεκριμένα σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης και αν υπάρχει έστω και ένας τότε θα πρέπει να του στήσουμε άγαλμα.
"Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι, ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, υποστήριξε ότι θα ήταν πολύ άσχημο για το μέλλον της χώρας μας και για την ιστορία να εξάγουμε το συμπέρασμα πως κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα των Ελλήνων και αυτή είναι η αιτία της κρίσης.
"Το 70% των δαπανών του κράτους είναι για μισθούς και συντάξεις, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, γι’ αυτό είπα ότι όλοι μαζί τα φάγαμε!", σημείωσε, επεξηγώντας το αλησμόνητο "μαζί τα φάγαμε".
Η διαφθορά στο Δημόσιο, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, προέκυψε από τους πολίτες που πληρώνουν "γρηγορόσημο", για να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους, ενώ ο ίδιος είδε τη γενικευμένη διαφθορά να έρχεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του Κώστα Σημίτη.
"Υπάρχουν, άραγε, κάποιοι που δεν ανήκουν στο σύστημα; Για παράδειγμα, τα μικρά κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αθώα;" διερωτήθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Πρέπει και αυτός όπως και όλοι μας να καταλάβει ότι έχει γίνει επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τη χώρα, και να αποσυρθεί έιτε σε άλλη χώρα είτε σε ένα μέρος που να μην έχει επαφή με κανέναν. Αλλά πάνω απ'όλα να μάθει να το κρατάει κλειστό, γιατί δεν αντέχουμε άλλες......