Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μπέμπης-σφουγγαράκης για καλύτερο καθάρισμα


Πώς ένα παιδικό ρούχο μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο στις μαμάδες και να τις ξεκουράσει. Το μωρό κινείται και τα κάνει αόρατα! (Pics)
Γυναίκα, σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη και μέσα σε όλα αυτά και νοικοκυρά; Δεν προλαβαίνετε να μπείτε στο σπίτι και αμέσως ξεκινάτε τις δουλειές, ενώ παράλληλα φροντίζετε τα παιδιά σας; Παραπονιέστε πώς κανείς δε σας βοηθά και όλα περνούν από το χέρι σας;
Η λύση είναι εδώ και έρχεται από τα ίδια τα μωράκια σας, τα οποία μπορούν παράλληλα να μάθουν να περπατούν και να γίνουν και νοικοκύρηδες...
Όταν το παιδικό φορμάκι μετατρέπεται σε σφουγγαρίστρα, οι μητέρες ανά τον κόσμο μπορούν να κοιμούνται ήσυχες, καθώς αποκτούν μία πολύ σημαντική βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού.
Τα ειδικά πανάκια είναι προσαρμοσμένα στο ρουχαλάκι του μωρού σας. Όταν μπουσουλάει καθαρίζει παράλληλα και όλες τις επιφάνειες, από τις οποίες περνά.
Και κάνει τη βόλτα του και σας ξεκουράζει από το σφουγγάρισμα. Έτσι κι αλλιώς θα λερωθεί, γιατί να μην συνεισφέρει με τον τρόπο του κι αυτό;
Το Baby Mop κοστίζει 40 δολάρια και διατίθενται από την ιστοσελίδα BetterThanPants.com
Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας αντιμετωπίζουν με χιούμορ την εφεύρεση και τα σχόλια που έχει δεχτεί το προϊόν είναι κατά κύριο λόγο θετικά.
Πηγή:news247.gr

Ελέφαντας κατάφερε να μιλήσει!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένας ελέφαντας στην Κορέα κατάφερε να μιμηθεί ανθρώπινη ομιλία.
Ελέφαντας κατάφερε να μιλήσει!
Ελέφαντας στην Κορέα μαθαίνει να μιλάει! Ο 22χρονος αρσενικός ελέφαντας ο Κόσικ, φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο Έβερλαντ στην Γιονγκίν και μπορεί να προφέρει 5 κορεάτικες λέξεις!
Μπορεί να λέει "annyeong" (γειά σου), "Anja" (κάτσε), "Aniya" (όχι), "nuo" (ξάπλωσε) και "Ιωαχ" (καλό).
Αν και είναι γνωστό πως οι ελέφαντες προσπαθούν να μιμούνται ήχους είναι η πρώτη φορά που ένας ελέφαντας καταφέρνει να μιμιθεί την ανθρώπινη ομιλία.
Καθώς οι ελέφαντες δεν έχουν χείλη, ο Κόσικ έχει καταφέρει με ένα τρικ, ακουμπώντας το στόμα στο σώμα του να σχηματοποιεί φωνή του καταφέρνοντας τελικά να... μιλήσει!
Όπως λένε οι επιστήμονες πιθανότατα ο ελέφαντας έμαθε να μιλά προκειμένου να κοινωνικοποιηθεί ευκολότερα με τους ανθρώπους...
Πηγή:e-go.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στο σφυρί το γραφείο όπου έγραψε ο Στόκερ τον "Δράκουλα"


Το γραφείο στο οποίο ο Μπραμ Στόκερ έγραψε το διάσημο βιβλίο του "Δράκουλα" το 1897 θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα αφού προηγουμένως επισκευάστηκε ώστε να γίνει έργο τέχνης, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας Profiles in History.
Το γραφείο, το οποίο θα βγει στο σφυρί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου από τον οίκο που εδρεύει στην Καλιφόρνια, έχει πολύχρονη ιστορία, καθώς στη διάρκεια του περασμένου αιώνα κόντυναν τα πόδια του και χάθηκαν τα συρτάρια του.
Ο γεννημένος στην Ιρλανδία Στόκερ, ο οποίος πέθανε το 1912, έδωσε αρχικά το γραφείο στον φίλο του Τζ.Σ.Ρ Φίλιπς. Ο σημερινός ιδιοκτήτης ζήτησε από τον επιπλοποιό και σχεδιαστή με έδρα τη Βρετανία Μαρκ Μπρέζιερ-Τζόουνς να το συντηρήσει, αλλά και να το μετατρέψει σε έργο τέχνης, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας.
Ο Μπρέζιερ -Τζόουνς αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, μεταξύ των μετατροπών που έκανε στο έπιπλο ήταν και η επένδυση με δέρμα δύο μυστικών συρταριών που θα αποκαλυφθούν μόνο στο νέο ιδιοκτήτη του.
Η εταιρεία αναμένει πως το γραφείο, μαζί με ένα καντηλέρι σχεδιασμένο από τον Μπρέζιερ -Τζόουνς ειδικά για να ταιριάζει με το έπιπλο αυτό, θα πουληθούν στην τιμή των 60.000 - 80.000 δολαρίων.
Πηγή:ant1.gr

Κίνα: Έκανε μήνυση στη γυναίκα του επειδή ήταν άσχημη

Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του Κινέζου Jian Feng. Το "πλαστικό" μυστικό της συζύγου και η κόρη που αποκάλυψε την αλήθεια!

Ένας Κινέζος όχι μόνο χώρισε, αλλά και μήνυσε τη σύζυγό του επειδή ήταν άσχημη και τελικά το δικαστήριο τον δικαίωσε.
Ο Κινέζος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ήταν πολύ ερωτευμένος με τη γυναίκα του και ζούσαν ευτυχισμένοι, μέχρι που εκείνη έμεινε έγκυος.
Όταν γεννήθηκε η κόρη τους άρχισαν τα προβλήματα, καθώς η μικρή σύμφωνα με τον Jian Feng ήταν άσχημη σε "ανατριχιαστικό βαθμό", όπως είπε, ενώ δεν έμοιαζε καθόλου σε κανέναν από τους δύο γονείς της.
Αρχικά κατηγόρησε τη σύζυγο του για εξωσυζυγικές σχέσεις και τελικά εκείνη του αποκάλυψε το μεγάλο της μυστικό. Πριν τον γνωρίσει είχε ξοδέψει περισσότερα από 100.000 δολάρια σε πλαστικές επεμβάσεις για να βελτιώσει την εικόνα της, κάτι που δεν του είχε αποκαλύψει ποτέ.
Το δικαστήριο δικαίωσε τον Feng και αποφάσισε ότι η γυναίκα θα πρέπει να καταβάλει ως αποζημίωση 120.000 δολάρια στον πρώην σύζυγό της.
Πηγή:news247.gr

Έκαναν σεξ πάνω στο τραπέζι εστιατορίου

Με τίποτα δεν κρατιόταν ένα ζευγάρι από τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Δίχως να πτοούνται από την παρουσιά άλλων - ακόμη και παιδιών - έκαναν σεξ πάνω στο τραπέζι ενός εστιατορίου.
Έκαναν σεξ πάνω στο τραπέζι εστιατορίου
Ο διευθυντής του εστιατορίου, ο κύριος Τομ Μέρφι, μετά από παράπονα πελατών προσπάθησε να παρέμβει για να τους σταματήσει. Η απάντηση που βέβαια έλαβε ήταν αφοπλιστική: Η τίφανη δεν μπορεί να σηκωθεί αυτή τη στιγμή" του είπε ο 32χρονος ερωτύλος Κάιλο.
Όταν μάλιστα ο διευθυντής απαίτησε να πληρωθεί για το λογαριασμό ύψους 10-1 δολαρίων, ο άνδρας έγραψε τη λέξη "όχι" πάνω σε μια επιταγή και του την παρέδωσε. Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε από έναν εργαζόμενο.
Όταν έφτασε η αστυνομία το ζευγάρι συνελήφθη αν και κανένας από τους παρευρισκόμενοπυς πελάτες του μαγαζιού δε θέλησε να δώσει κατάθεση για το περιστατικό.
Πηγή:e-go.gr

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

«Λευκό» ουίσκι για πρώτη φορά στην αγορά!

Η διάσημη ανά τον κόσμο μάρκα ουίσκι Jack Daniel’s φέρνει επανάσταση στο χώρο του εν λόγω αγαπημένου ποτού εμφιαλώνοντας «άχρωμο» ουίσκι στα αναγνωρίσιμα μπουκάλια της, με σκοπό να προσφέρει κάτι διαφορετικό στους λάτρεις του brand. Το αποστακτήριο της εταιρείας στο Τενεσί των ΗΠΑ παρουσίασε πρόσφατα ένα ουίσκι «λευκό», το οποίο παράγεται από σίκαλη και έχει «γλυκό φρουτώδες άρωμα, έντονη αίσθηση της σίκαλης αλλά και ένα πικάντικο τελείωμα», σύμφωνα τον ποτοποιό Jeff Arnett.
perierga.gr - "Λευκό" ουίσκι για πρώτη φορά στην αγορά!
Ειδικότερα η «συνταγή» περιλαμβάνει 70% σίκαλη, 18% καλαμπόκι και 12% βύνη κριθαριού και υπόσχεται να παρέχει στους λάτρεις του ουίσκι «μια νέα και μοναδική γευστική εμπειρία». Αξίζει να σημειώσουμε ότι το καστανό χρώμα στο ουίσκι είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας ωρίμανσης, ενώ αρκετές φορές χρησιμοποιείται και καραμελόχρωμα προκειμένου να σκουρύνει το αλκοόλ.
perierga.gr - "Λευκό" ουίσκι για πρώτη φορά στην αγορά!
Στο «νεόκοπο» ουίσκι, η εμφιάλωση του ποτού θα γίνεται άμεσα χωρίς να μπει το ποτό στη διαδικασία παλαίωσης, για να διατηρεί έτσι το «λευκό» χρώμα. Το «Unaged Rye Jack Daniel», όπως θα ονομάζεται το «άχρωμο» ουίσκι, θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο σε επιλεγμένα καταστήματα στις ΗΠΑ στην τιμή των 50 περίπου δολαρίων.
perierga.gr - "Λευκό" ουίσκι για πρώτη φορά στην αγορά!
Πηγή:perierga.gr

Δημοπρατήθηκε το σουτιέν - Γκίνες

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τον μεγαλύτερο στηθόδεσμο.
Δημοπρατήθηκε το σουτιέν - Γκίνες
Στο ποσό των 3.601 λιρών Αγγλίας "έκλεισε" η προσφορά για το μεγαλύτερο σουτιέν στον κόσμο που δημοπρατήθηκε μέσω e-bay.
Όπως είχε ανακοινωθεί το ποσό θα δοθεί για την ενίσχυση του αγώνα εναντίον του καρκίνου του μαστού.
Το σουτιέν έχει όγκο περίπου όσο δύο γήπεδα τένις κι έχει βάρος όσο 1800 φυσιολογικοί στηθόδεσμοι.
Πηγή:e-go.gr

Προσεχώς “έξυπνοι” φωσφορούχοι αυτοκινητόδρομοι στην Ολλανδία


O σχεδιαστής Daan Roosegaarde σε συνεργασία με τη Heijmans Infrastructure δημιούργησε το πρωτότυπο ενός “έξυπνου αυτοκινητόδρομου” με οδική διαγράμμιση που φωσφορίζει τη νύχτα για ασφαλέστερη οδήγηση.


Οι αυτοκινητόδρομοι θα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και δε θα απαιτούν άλλου είδους φωτισμού ή σήμανσης τη νύχτα (θα φωτίζουν για περίπου 10 ώρες). Επιπλέον, θα ενημερώνουν τους οδηγούς για τον καιρό και θα μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα ενώ βρίσκονται εν κινήσει.

Οι έξυπνοι αυτοκινητόδρομοι αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στην Ολλανδία από τα μέσα του επόμενου έτους. Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου:
First meters Smart Highway ‘Best Future Concept’ at Dutch Design Award
Roosegaarde and Heijmans are building the ‘Route 66 of the Future’
Designer and innovator Daan Roosegaarde and Heijmans Infrastructure are presenting the first prototypes of the ‘Smart Highway’ during the Dutch Design Week. Using the latest techniques, they are building the first ‘Smart Highways’ in Europe, roads that are more sustainable, safe and intuitive.
Selected ‘Best Future Concept’ by the Dutch Design Awards, these highways will be realized mid 2013 in the Netherlands.
Smart Highway
Instead of focusing on the car to innovate the driving experience, Daan Roosegaarde and Heijmans are innovating the highway. Innovative designs such as the Glow-in-the-Dark Road, Dynamic Paint, Interactive Light, Induction Priority Lane and Wind Light will be realized within the following five years. The goal is to make roads that are more sustainable and interactive by using interactive lights, smart energy and road signs that adapt to specific traffic situations.
First prototypes Glow-in-the-dark Road and Dynamic Paint
The pathways of the Glow-in-the-dark roads are treated with a special foto-luminising powder making extra lighting unnecessary. Charged in day light, the Glow-in-the-dark road illuminates the contours of the road at night up to 10 hours. Dynamic Paint, paint that becomes visible in response to temperature fluctuations, enables the surface of roads to communicate relevant and adequate traffic information directly to drivers. For example ice-crystals become visible on the surface of the road when it’s cold and slippery. Although Dynamic Paint and Glow-in-the-dark Road will be realized next year, the first pieces of the ‘Smart Highway’ are open for the public during the Dutch Design Week in Eindhoven, the Netherlands.
Updating the Dutch Landscape
The unique collaboration between Roosegaarde and Heijmans is a true example for the creative industry and those multinationals with a desire for innovation. The design and interactivity from Studio Roosegaarde and the specific knowledge and craftsmanship of Heijmans combine the best of both worlds. Despite their big differences, they focus on the process instead of the product and that is innovating the Dutch landscape.
Πηγή:techgear.gr

Μητέρα πιστεύει πως γέννησε το διάβολο...



Μία μητέρα στην Κολομβία ισχυρίζεται πως έφερε στη ζωή το διάβολο. Η περίεργη συμπεριφορά του νεογέννητου και η έρευνα των γιατρών

Μία περίεργη υπόθεση έχει αναδειχθεί στην Κολομβία με μία μητέρα να ισχυρίζεται πως ο γιος της, που μετρά τέσσερις εβδομάδες, είναι δαιμονισμένος, καθώς βγάζει φωτιές από το στόμα και περπατά σαν ενήλικος, χωρίς να χρειάζεται βοήθεια.
Η Ana Feria Santos, 28 ετών, στην πόλη Λόρικα, κοντά στην ακτή της Καραϊβικής, προφανώς πιστεύοντας σε δεισιδαιμονίες και στη μεταφυσική, διαδίδει στην τοπική κοινωνία τους φόβους της ότι το παιδί της είναι ο διάβολος μεταμορφωμένος.
Αναφέρει πως η χαρά της εγκυμοσύνης και της γέννησης κράτησε μόνο για λίγο, αφού αμέσως μετά τον τοκετό κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί της. Ένοιωσε φόβο της απομόνωσης και θέλησε να αποκρύψει την ιδιαιτερότητα του παιδιού της.
Άρχισε γρήγορα να παρατηρεί αρκετές ανωμαλίες, όπως το βλέμμα του βρέφους που ήταν εξαρχής τρομακτικό. Στη συνέχεια η ανάπτυξη των υπολοίπων αξιοπερίεργων συμπεριφορών, καθόλου συμβατών με την ηλικία του, την έκανε να βεβαιωθεί πως είχε δώσει ζωή στο διάβολο.
Θυμίζοντας έντονα την ταινία του 1976, ''Ο Οιωνός'', η μητέρα των πέντε συνολικά παιδιών της οικογένειας αναφέρει πως το νεογέννητο κρύβεται στο σπίτι και γελά ''διαβολικά''.
Η μητέρα μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε πως: '' Περπατά σαν ενήλικας, κρύβεται κάτω από το κρεβάτι, μέσα σε μια βαλίτσα, στο πλυντήριο ή το ψυγείο''.
Οι γείτονες είναι πεπεισμένοι ότι το παιδί έχει κυριευτεί από κάποιο σατανικό πνεύμα, για αυτό και πετούν πέτρες ''στο σπίτι που στεγάζει το διάβολο''.
Οι γιατροί, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πιστεύουν τις εικασίες της οικογένειας και έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσουν αν το παιδί έχει κακοποιηθεί.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Οι ταινίες τρόμου… αδυνατίζουν!

Η παρακολούθηση της «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», του «Εξορκιστή», της «Λάμψης», ακόμη το «Saw» ή το «Άλιεν» και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» μπορούν να αποδειχτούν ο καλύτερος τρόπος για να αδυνατίσει κάποιος, από ό,τι εάν κάνει τρέξιμο ή «λιώνει» στο γυμναστήριο! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η «Λάμψη», μάλιστα, έρχεται πρώτη στη λίστα των ταινιών τρόμου που… αδυνατίζουν περισσότερο, καθώς παρακολουθώντας τον Τζακ Νίκολσον μπορείτε να «κάψετε» ούτε λίγο ούτε πολύ 184 ολόκληρες θερμίδες!Κι αν ακόμη δεν καταλάβατε περί τίνος πρόκειται σας εξηγώ πάραυτα:
perierga.gr - Οι ταινίες τρόμου... αδυνατίζουν!
«Βλέποντας μια ταινία τρόμου μπορείτε να κάψετε αρκετές θερμίδες, όσες θα χάνατε κάνοντας τρέξιμο ή ποδήλατο για 30 λεπτά», λέει ο Δρ Ρίτσαρντ Μακένζι από το Πανεπιστήμιο του Westminster, ο οποίος πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα, καταφέρνοντας να συνδυάσει τις ταινίες τρόμου με το αδυνάτισμα! «Επιλέξαμε 10 ταινίες και καταγράψαμε την καρδιακή συχνότητα, την πρόσληψη οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στους θεατές, ανάλογα με το φιλμ που επέλεξαν να δουν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα συναισθήματα φόβου προκάλεσαν απελευθέρωση της αδρεναλίνης η οποία με τη σειρά της αύξησε το μεταβολικό ρυθμό», λέει ο Μακένζι.
perierga.gr - Οι ταινίες τρόμου... αδυνατίζουν!
Η αδρεναλίνη είναι γνωστό ότι μειώνει την όρεξη, αυξάνει το βασικό μεταβολικό ρυθμό και τελικά καίει θερμίδες. Έτσι οι ταινίες τρόμου αποδεικνύονται σωτήριες για όσους θέλουν να αδυνατίσουν, ενώ ο καθηγητής -για να διευκολύνει περισσότερο τους ενδιαφερομένους- έφτιαξε μια λίστα με τις «αδυνατιστικές» ταινίες και δίπλα τοποθέτησε τις θερμίδες που θα κάψει κάποιος στα 90 περίπου λεπτά της παρακολούθησής τους. Σημειώστε, λοιπόν, και πετάξτε στα σκουπίδια τον κλασικό θερμιδομετρητή!
perierga.gr - Οι ταινίες τρόμου... αδυνατίζουν!
1. «Η Λάμψη», 184 θερμίδες
2. «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», 161 θερμίδες
3. «Ο Εξορκιστής», 158 θερμίδες
4. «Alien», 152 θερμίδες
5. «Saw», 133 θερμίδες
6. «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες», 118 θερμίδες
7. «Μεταφυσικά Φαινόμενα», 111 θερμίδες
8. «Blair Witch Project», 105 θερμίδες
9. «Ο δολοφόνος με το πριόνι», 107 θερμίδες
10. «[Rec]» (ή «Καραντίνα» στα Ελληνικά), 101 θερμίδες
Πηγή:perierga.gr

Έχει Lamborghini, αλλά όχι λεφτά να πληρώσει το πρόστιμο!


Η Lamborghini Aventador είναι ένα από τα κορυφαία super car, ένα τεχνολογικό αριστούργημα που απευθύνεται όμως σε ανθρώπους με«γερά πορτοφόλια», αφού κοστίζει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκίνητων φυσικά και δεν έχουν ανάγκη από 500 δολάρια. Εκτός από ένα 22χρονο Καναδό, ο οποίος αν και έχει στην κατοχή του μια Aventador, όταν κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο για παράβαση, δήλωσε ότι δεν έχει τα χρήματα.
Ο νεαρός, είναι κάτοικος στο Richmond του Καναδά και ιδιοκτήτης της μιας λευκής Lamborghini. Δεν έχει όμως ασφάλεια στο αυτοκίνητο και όπως λέει και ο ίδιος ούτε λεφτά να πληρώσει το πρόστιμο που του επέβαλλε η τροχαία. Τώρα, πως το αγόρασε και πως μπορεί και βάζει καύσιμο σε αυτό το αυτοκίνητο και το κινεί καθημερινά είναι ένα θέμα. Διότι, 500 δολάρια είναι μόνο η βενζίνη για μια εβδομάδα.
Πηγή:monopoli.gr

«Επιτραπέζιο παραβάν» αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ


Έχει διαστάσεις μόλις 18 επί 26 εκατοστά, είναι φτιαγμένο από ξύλο με έναν ένθετο δίσκο από άσπρο νεφρίτη, τοποθετείται πάνω σε τραπέζι και η αξία του σε δημοπρασία που έγινε στη Γαλλία ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Το «επιτραπέζιο παραβάν», αντικείμενο διακόσμησης και διαλογισμού του 18ου αιώνα προέρχεται πιθανόν από την αυτοκρατορική αυλή της Κίνας, γι' αυτό θεωρείται και τόσο σπάνιο. Στο πίσω μέρος του είχε χαραγμένο ένα ποίημα του αυτοκράτορα Τσιανλόνγκ.
Η δημοπρασία διεξήχθη σε αίθουσα τέχνης στην πόλη Σαρτρ και το 1,04 εκατομμύριο ευρώ που πλήρωσε για να το αποκτήσει ζευγάρι από την Ταϊβάν έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας στη συγκεκριμένη γκαλερί.
Το σπάνιο αυτό αντικείμενο ανήκε στην οικογένεια κατοίκου της περιοχής, ο οποίος αποφάσισε να το πουλήσει επειδή θα μετακόμιζε σε άλλη πόλη. Ο ίδιος δήλωσε πως πάντα πίστευε ότι το «επιτραπέζιο παραβάν» είχε μια κάποια αξία.
Οι υπεύθυνοι της γκαλερί εκτιμούσαν ότι θα μπορούσε η τιμή πώλησής του να φτάσει τα 60.000 με 80.000 ευρώ.
Πηγή:ant1.gr

Ίχνη μαριχουάνας και κοκαΐνης στον αέρα της Ιταλίας

Ίχνη κοκαΐνης και μαριχουάνας εντόπισαν στον αέρα οχτώ ιταλικών πόλεων ερευνητές του Ινστιτούτου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης.
Ίχνη μαριχουάνας και κοκαΐνης στον αέρα της Ιταλίας
Οι πόλεις που αποπνέουν άρωμα ναρκωτικών είναι η Μπολόνια, η Φλωρεντία, το Μιλάνο, η Νάπολη, το Παλέρμο, η Ρώμη το Τορίνο και η Βερόνα.
Ωστόσο, οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι τα επίπεδα ναρκωτικών που ανιχνεύθηκαν στον αέρα είναι χαμηλά και δεν προκαλούν επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.
Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις ναρκωτικών στον αέρα ανιχνεύθηκαν στο Τορίνο και οι χαμηλότερες στο Παλέρμο. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις μαριχουάνας ανιχνεύθηκαν στη Φλωρεντία.
Οι ιταλικές Αρχές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας για να αξιολογήσουν τις συνήθειες των Ιταλών
Πηγή:perierga.gr

Χάθηκε φορτηγό πλοίο με τεράστιο φορτίο χρυσού

Τα ίχνη ενός φορτηγού πλοίου, το οποίο μεταφέρει 700 τόννους μετάλλευμα χρυσού και 9μελές πλήρωμα, χάθηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ρωσικές ακτές, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.
Χάθηκε φορτηγό πλοίο με τεράστιο φορτίο χρυσού
Το μετάλλευμα που ανήκει στην εταιρεία Polymetal, μεταφερόταν για περαιτέρω επεξεργασία για χρυσό.
Ένα αεροσκάφος και πλοία ερευνούν για τον εντοπισμό του πλοίου Amurskaya κοντά στα νησιά Σαντάρ στη Θάλασσα του Οχότσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
Το πλοίο κατευθυνόταν την Κυριακή στο Οχότσκ όταν έστειλε σήμα κινδύνου.
Πηγή:e-go.gr

Έβρισε το αφεντικό της, πήρε κι αποζημίωση


Οδηγός λεωφορείου στη Νά Ζηλανδία είπε στο αφεντικό της “να βάλει τη δουλειά του...” και πήρε αποζημίωση 8.200 δολ. ΗΠΑ.
Πώς έγινε αυτό; Σύμφωνα με την εφημερίδα Dominion Post του Ουέλινγκτον, η δικαστής της Επιθεώρησης Εργασίας της χώρας αποφάσισε ότι η εταιρεία λεωφορείων Valley Flyer δεν είχε τηρήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες.
Η δικαστής κάλεσε την εταιρεία να καταβάλει στην 44χρονη Κάζνα Ουάκα έξι χιλιάδες δολάρια Νέας Ζηλανδίας για τον λόγο αυτό και άλλα 4.000 δολάρια για αδικαιολόγητη απόλυση.
Το δεύτερο ποσό πάντως μειώθηκε επειδή η Ράιαν έκρινε ότι η Ουάκα είναι κατά 50% υπεύθυνη για την κατάσταση η οποία οδήγησε στην αδικαιολόγητη απόλυσή της.
Η Επιθεώρηση Εργασίας είναι ένα ανεξάρτητο σώμα το οποίο ιδρύθηκε με βάση τον εργατικό νόμο που ισχύει στη Νέα Ζηλανδία για την επίλυση των εργασιακών διαφορών. Οι αποφάσεις της είναι δεσμευτικές για όλους τους εμπλεκόμενους.
Πηγή:newsit.gr

Οι ΗΠΑ του Σάντι μέσα από εικόνες


Το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, όπως το αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός (Pics)

Εικόνες απόλυτης καταστροφής καταφθάνουν από τις ΗΠΑ, μετά την επέλαση του τυφώνα Σάντι από τις ανατολικές πολιτείες, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την αδυναμία του ανθρώπου μπροστά στη δύναμη της φύσης.

Στο πέρασμά του άφησε 16 νεκρούς, δρόμοι και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα της θάλασσας, μαζικές διακοπές ρεύματος και φονικές πτώσεις δέντρων: Οι νεοϋορκέζοι χτυπήθηκαν σκληρά από την σούπερ καταιγίδα Σάντι.


Η άνοδος της στάθμης του νερού λόγω της παλίρροιας, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη περιοχή του Μπάτερι στο Μανχάταν, αλλά και στις σήραγγες στο Ιστ Ρίβερ και τον ποταμό Χάτσον.

Ζωτικές οδικές αρτηρίες και σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί, μετατρέποντας τη Νέα Υόρκη σε μία πόλη-φάντασμα, βυθισμένη στο σκοτάδι εξαιτίας των παρατεταμένων διακοπών ρεύματος σε αρκετές πολιτείες.. Εκτός λειτουργίας βρίσκονται και οι αστικές συγκοινωνίες στη Βοστώνη και το Νιου Τζέρσεϊ.





Την ίδια στιγμή, στην παραλιακή κωμόπολη Μπρίζι Πόιντ του Κουίνς, ξέσπασε τεράστια πυρκαγιά, προκαλώντας την καταστροφή δεκάδων κατοικιών, ευτυχώς χωρίς θύματα.

Η πόλη που ''δεν κοιμάται ποτέ'', αναγκάστηκε να κάνει ένα διάλειμμα και να αντιμετωπίσει με κάθε δυνατό μέσο την σούπερ καταιγίδα Σάντι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταστροφές που προκάλεσε αναμένεται να ξεπεράσουν τα 45 εκατομμύρια δολάρια.

Στο μεταξύ, φράγμα στο βόρειο Νιου Τζέρσι έσπασε, πλημμυρίζοντας τις πόλεις Μούναχι, Λιτλ Φέρι και Καρλσταντ, όπου η στάθμη των υδάτων έφτασε το 1,2 ως 1,5 μέτρο.

Αν και ο τυφώνας απομακρύνεται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την κήρυξε την Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ σε κατάσταση "μεγίστης καταστροφής", ενώ ο δήμαρχος Μάικλ Μπλουμπεργκ, δήλωσε πως: "Η μεγαλούπολη θα χρειαστεί ημέρες για να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της".

Συναγερμός έχει σημάνει στον πυρηνικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ με τις αρχές να προειδοποιούν ότι η περαιτέρω άνοδος του επιπέδου του νερού είναι πιθανόν να καταστήσει αναγκαία τη χρήση των αποθεμάτων νερού που προορίζονται για πυρόσβεση για την ψύξη των χρησιμοποιημένων ράβδων ουρανίου.


Ο Σάντι προκάλεσε επίσης το ναυάγιο του αντιγράφου του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Ένα μέλος του πληρώματος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο καπετάνιος του πλοίου.

Παράλληλα με τις καταστροφές την εμφάνισή τους έκαναν ψεύτικες φωτογραφίες από τον τυφώνα, όσο και μη αληθείς ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις, μέσω ενός λογαριασμού στο Twitter.
Πηγή:news247.gr

Καρχαρίας στους δρόμους του Νιου Τζέρσει;


Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook από κάτοικο του Νιου Τζέρσεϊ. Τον Κέβιν Μακ Καρτι. Στην αρχή κανείς δεν τον πίστεψε. Αλλωστε είναι πολλοι εκείνοι που ανεβάζουν ψεύτικες φωτογραφίες για να εντυπωσιάσουν.
Ο Κέβιν όμως επέμενε. Και για του λόγου το αληθές ανέβασε και άλλη φωτογραφία.
Οι φίλοι του δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μέχρι στιγμής πάνω από 6.500 άνθρωποι έχουν μοισραστεί αυτές τις φωτό στο Facebook. Αλήθεια ή ψέμματα; Μην εκπλαγείτε πάντως αν έχει βοηθήσει και λίγο το photoshop....
Πηγή:gegonota.net
 
 

Τα 10 πιο ακριβά burger στον κόσμο

Φαίνονται λαχταριστά. Αλλά το πορτοφόλι σου δεν θα σε αφήσει να τα δαγκώσεις.
Το θεωρώ λίγο γελοίο να υπάρχουν τόσο ακριβά burger σε κάποιο εστιατόριο αλλά ποιος είμαι εγώ να κρίνω; Σεφ ανά τον κόσμο επιλέγουν να μπλέξουν τρούφα, αστακό και χαβιάρι στα burger τους για να ανέβει η τιμή του προϊόντος.
Δεν έχουμε δοκιμάσει κάποιο από όλα αυτά για να κρίνουμε εκ τους ασφαλούς. Ότι το Kobe beef ταιριάζει στο burger το ξέρουμε. Είχα δοκιμάσει ένα Kobe burger στο καζίνο της Πάρνηθας. Το ότι ταιριάζει η τρούφα στο burger είναι κάτι που το επιβεβαιώνουν δεκάδες σεφ στο Λονδίνο που το προσφέρουν με πολύ λιγότερα ευρώ. Για τα flakes χρυσού και τον αστακό πάνω σε Wagyu beef δεν ξέρουμε καθόλου. Οπότε θα πρέπει να κρίνεις μόνος σου.

FleurBurger 5000


Πόσο κοστίζει: 3873 ευρώ (5000 δολάρια εξου και το όνομα)
Τι έχει μέσα: Μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά Wagyu και foie gras με σως τρούφας και κομμάτια μαύρης τρούφας. Για να δικαιολογήσουν την τιμή, το σερβίρουν με ένα μπουκάλι Bordeaux αξίας 2500 δολαρίων σε ποτήρια Ichendorf που τα παίρνεις σπίτι σου. Ό,τι να 'ναι.
Πού θα το φας: Στο Fleur de Lys στο Las Vegas.

The 777$ Burger



Πόσο κοστίζει: 602 ευρώ
Τι έχει μέσα: Έναν συνδυασμό από Kobe beef και αστακό Maine. Τριγύρω στα κυρίως θα βρεις καραμελωμένα κρεμμύδια, τυρί brie, προσούτο και balsamico 100 ετών. Σερβίρεται μαζί με ένα μπουκάλι Dom Perignon.
Πού θα το φας: Στο Le Burger Brasserie στην περιοχή Paris του Las Vegas.

The 666 Douche Burger



Πόσο κοστίζει: 516 ευρώ
Τι έχει μέσα: Γεμιστό με foie gras μπιφτέκι Kobe, με λιωμένη σε αφρό σαμπάνιας γραβιέρα, αστακό, τρούφα, χαβιάρι και BBQ sauce φτιαγμένη από κόκκους καφέ Kopi Luwak.
Πού θα το φας: Στο εστιατόριο 666 Burger στην Νέα Υόρκη.

Absolutely Ridiculous Burger



Πόσο κοστίζει: 386 ευρώ
Τι έχει μέσα: Κατ' αρχάς να πούμε ότι είναι και το βαρύτερο burger που πωλείται. Κατά τα άλλα, απλά πράγματα. Μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, bacon, τυρί και διάφορες σως.
Πού θα το φας: Στο Mallie's Sports Bar and Grill στο Southgate του Michigan.

Serendipity Burger



Πόσο κοστίζει: 228 ευρώ
Τι έχει μέσα: Μπιφτέκι από μοσχάρι Waygu αρωματισμένο με ένα βούτυρο λευκής τρούφας με 10 μυρωδικά. Χειροποίητο cheddar από το Somerset και μαύρη τρούφα 18 μηνών. Αυγό ορτυκιού, creme fraiche και χαβιάρι Kaluga ολοκληρώνουν το burger.
Πού θα το φας: Στο εστιατόριο Serendipity 3 στην Νέα Υόρκη.

One Burger


Πόσο κοστίζει: 155 ευρώ
Τι έχει μέσα: Wagyu beef, λευκή τρούφα, χοιρινό Pata Negra, onion straws, balsamico από την Modena, μαρούλι, αλάτι από τα Ιμαλάια, μαγιονέζα, σαφράν, κουράστηκα.
Πού θα το φας: Στο One Burger King του Λονδίνου.

Richard Nouveau Burger



Πόσο κοστίζει: 135 ευρώ
Τι έχει μέσα: Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, flakes χρυσού, 25 γρ μαύρης τρούφας, foie gras και παλαιωμένη γραβιέρα.
Πού θα το φας: Στο Wall Street Burger Shoppe στην Νέα Υόρκη.

DB Royal Double Truffle Burger



Πόσο κοστίζει: 93 ευρώ
Τι έχει μέσα: Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, foie gras, τρούφα, σως ντομάτας, λαχανικά.
Πού θα το φας: Είτε στο DB Bistro Moderne στην Νέα Υόρκη είτε στην Daniel Boulud Brasserie στο Las Vegas.

The Million Rupiah Hamburger



Πόσο κοστίζει: 83 ευρώ
Τι έχει μέσα: Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, foie gras, μανιτάρια portobello και αχλάδια από την Κορέα.
Πού θα το φας: Στο Four Seasons στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Grand Burger



Πόσο κοστίζει: 77 ευρώ
Τι έχει μέσα: Μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, τυρί, onion straws, bbq sauce και ένα φιλέτο μινιόν.
Πού θα το φας: Σε μια ιρλανδέζικη pub, την McGuire's Irish Pub στην Pensacola της Florida.
Πηγή:oneman.gr