Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

H πιο ακριβή φωτογραφία όλων των εποχών

H πιο ακριβή φωτογραφία όλων των εποχών

Μυθικό ποσό για ένα κλικ

Το ρεκόρ της ακριβότερης φωτογραφίας κρατά η εικόνα του Ρήνου που τράβηξε ο Andreas Gursky το 1999 και το 2011 πουλήθηκε σε δημοπρασία.
Η φωτογραφία του γερμανού καλλιτέχνη με το όνομα «Rhein II» έπιασε στον οίκο Christie’s της Νέας Υόρκης τα 4,3 εκατ. δολάρια!
Η πρωτοκαθεδρία της τριών μέτρων εικόνας δεν φαίνεται να απειλείται και οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι παρά την άνοδο της τιμής των φωτογραφιών τέχνης, δύσκολα θα χάσει τα σκήπτρα της.


Πηγή:e-radio.gr

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Βοσκός βλέπει πρώτη φορά drone και... τρέχει να σωθεί

Βοσκός βλέπει πρώτη φορά drone και... τρέχει να σωθεί
Ένας 70χρονος βοσκός από την Τουρκία δεν είχε ξαναδεί drone ποτέ στη ζωή του και όταν ένας ιπτάμενος επισκέπτης βρέθηκε στο διάβσα του, τότε εκείνος πήρε την τρομάρα της ζωής του.
Ο άνθρωπος βρισκόταν σε ένα λιβάδι και πρόσεχε της αγελάδες του όταν ένα περίεργο αντικείμενο τον πλησίασε. Ο 70χρονος τρομοκρατήθηκε, αφού δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο και νόμιζε πως δέχεται επίθεση.



Πηγή:athensparty.com

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Φλωρεντία: Οι τουρίστες θα πληρώνουν πρόστιμο αν...τρώνε στον δρόμο


Οι τουρίστες που θα τρώνε στους δρόμους της Φλωρεντίας θα πληρώνουν πλέον πρόστιμο ύψος €150 έως €500.
Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ, καθώς η πόλη αγωνίζεται να διαχειριστεί την τεράστια αύξηση των τουριστών, που προσελκύονται από πτήσεις χαμηλού κόστους και φτηνά ενοίκια για διαμονή σε σπίτια μέσω ιστοσελίδων όπως η Airbnb.
Οι Times αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο τους τουρίστες που τρώνε πανίνι, φοκάτσιες και πίτσες στους δρόμους και αφήνουν απορρίμματα πίσω τους.
Η απαγόρευση ισχύει στους δρόμους κοντά σε ένα ντελικατέσεν, το «All Antico Vinaio», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στη Φλωρεντία από ταξιδιωτικό περιοδικό.
Η ανακήρυξή του οδήγησε σε υψηλές βαθμολογίες στο TripAdvisor και αυτό οδήγησε στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στους ήδη συμφορημένους δρόμους.
Το ζήτημα ήρθε στο φως, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος δερμάτινων ειδών λογομάχησε με μια οικογένεια Ισπανών που καθόταν και έτρωγε στην είσοδό του - οι ντόπιοι τώρα παραπονούνται ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα καταστήματά ή τις κατοικίες τους λόγω των πολλών τουριστών που κάθονται κάτω.
Οι δρόμοι που επηρεάζονται είναι οι Via de’Neri, Via della Ninna, Piazzale degli Uffizi και Piazza del Grano.
Τα καταστήματα έχουν κολλήσει αφίσες που συμβουλεύουν τους τουρίστες να μην τρώνε στο δρόμο και να «σέβονται τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες οδούς».
Ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα υπέγραψε τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και ενδέχεται να υπάρξει και παράταση στη συνέχεια.
Η απαγόρευση ισχύει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μμ και από τις 6 μμ έως τις 10 μμ.
Εάν οι τουρίστες τρώνε το σάντουιτς τους ενώ περπατούν τότε θα ξεφύγουν από το πρόστιμο, αλλά αν σταματήσουν να απολαύσουν το σνακ τότε οι αρχές μπορούν να λάβουν μέτρα.
Ο δήμαρχος είπε: «Ο νέος κανόνας δεν στοχεύει στον τουρισμό γενικά αλλά στους απαίδευτους επισκέπτες που στρατοπεδεύουν στους δρόμους με το γεύμα τους. Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, επειδή οι τουρίστες γευματίζουν στις πόρτες τους».
Ένας εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής εξήγησε: «Μπορείτε να τρώτε ενώ περπατάτε, αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε».
Νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με τη New York Post, ανακοινώθηκε ότι οι τουρίστες στην Ιταλία θα πληρώνουν πρόστιμο έως 7.742 δολάρια αν αγοράζουν αναμνηστικά από πωλητές σε παραλίες.
Το νησί Κάπρι ανακοίνωσε επίσης σχέδια για περιορισμό των παραθεριστών. Πέρυσι ο δήμαρχος του αποκάλυψε ότι ανησυχούσε ότι το Κάπρι θα «εκραγεί» εξαιτίας των πλήθους επισκεπτών που δέχεται το καλοκαίρι.

8 κλεμμένα πολύτιμα αντικείμενα που δεν έχουν βρεθεί ακόμα

Πριν από λίγες μέρες, ο φάκελος μιας από τις διασημότερες ληστείες στην ιστορία του κινηματογράφου έκλεισε οριστικά. Τα κόκκινα γοβάκια που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στον 'Μάγο του Όζ', το υπέροχο φιλμ του 1939, επέστρεψαν στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους, τον συλλέκτη Μάικλ Σο.
Ο Σο είχε δανείσει τα παπούτσια στο μουσείο που ιδρύθηκε προς τιμήν της Τζούντι Γκάρλαντ στη γενέτειρά της, το Γκραντ Ράπιντς της Μινεσότα. Τα εμβληματικά ρουμπινί γοβάκια αποτελούσαν το βασικό έκθεμα του μουσείου μέχρι το 2005, όταν και εκλάπησαν, μια νύχτα που οι κάμερες ασφαλείας ήταν απενεργοποιημένες. Ο δράστης δεν άφησε πίσω του ούτε ίχνη, ούτε αποτυπώματα, ούτε το παραμικρό στοιχείο DNA και παρά την επικήρυξη και την αμοιβή που έφτασε ως και τα 2 εκ. δολάρια, τα γοβάκια παρέμειναν εξαφανισμένα μέχρι την Τρίτη 04/09, όταν η Τζόαν Σάνμπορν, εκπρόσωπος Τύπου του FBI, ανακοίνωσε (χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες) ότι τα παπουτσάκια της μικρής Ντόροθι εμφανίστηκαν από το πουθενά και πολύ σύντομα θα επιστρέψουν στην προθήκη τους.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, θυμηθήκαμε μερικές ακόμα διαβόητες ληστείες με λεία περίφημα κειμήλια ή έργα τέχνης, τα οποία αγνοούνται ακόμα.

Το βιολί της Έρικα Μορίνι

Στα μέσα της δεκαετίας του 1930, η Αυστριακή βιολονίστα Έρικα Μορίνι απέκτησε ένα Stradivarius. Το υπέροχο βιολί ήταν κατασκευασμένο το 1727, έφερε την ονομασία 'Davidov' (ήταν αφιερωμένο στον τσελίστα Καρλ Ντάβιντοβ) και της το έκανε δώρο ο πατέρας της. Ήταν το όργανο με το οποίο πορεύτηκε στη ζωή και στα κονσέρτα της, μέχρι που αποσύρθηκε από τη μουσική το 1976.
(Η Erica Morini και το βιολί της σε φωτογραφία του 1942 / AP Photo)
Τον Οκτώβρη του 1995, σε ηλικία 91 ετών, η Μορίνι εισήχθη σε νοσοκομείο της Νεάς Υόρκης (εκεί διέμενε τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της) με πρόβλημα στην καρδιά και στις 31 Οκτωβρίου απεβίωσε. Εκείνες τις μέρες, κλάπηκε από το διαμέρισμά της το περίφημο βιολί μαζί με μια κασετίνα γεμάτη γράμματα, παρτιτούρες και προσωπικές σημειώσεις της σολίστ που χαρακτηρίστηκε 'η πιο συναρπαστική γυναίκα βιολονίστα του 20ου αιώνα'.
Το Davidov Stradivarius της Έρικα Μορίνι αναζητείται ακόμα. Την εποχή της κλοπής του, άξιζε 5 εκ. ευρώ. Η σημερινή του αξία, επαυξημένη με το μυστήριο της κλοπής και την πάροδο δύο ακόμα δεκαετιών, είναι ανυπολόγιστη.

Ο πίνακας του Σεζάν

Τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου του 1999, την ώρα που οι κάτοικοι της Οξφόρδης (μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπότητα) χάζευαν τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύονταν στον ουρανό της πόλης για την υποδοχή του Millenium, ένας άνδρας εισέβαλε το μουσείο Ashmolean, εξουδετέρωσε τις κάμερες ασφαλείας με τη χρήση καπνογόνων κι έκλεψε τον πίνακα 'Θέα της Auvers-sur-Oise', ένα τοπίο που φιλοτέχνησε ο Πολ Σεζάν κάπου ανάμεσα στο 1879 και το 1882.
Το μόνο για το οποίο είναι σίγουρες οι Αρχές είναι ότι ο δράστης ήταν ένας (ακόμα κι αν είχε συντονιστική ομάδα πίσω του, στο μουσείο εκείνη τη νύχτα εισέβαλε μόνο ένας άνδρας). Το FBI τον έχει συμπεριλάβει στο Top 10 των καταζητούμενων για εγκλήματα στο χώρο της Τέχνης. Η βασική εικασία των ερευνητών είναι ότι η ληστεία έγινε κατά παραγγελία – ο κλέφτης ενήργησε κατόπιν εντολής κάποιου συλλέκτη ή κάποιου οργανισμού. Η εμπορική αξία του γαλήνιου εμπρεσιονιστικού τοπίου του Σεζάν υπολογίζεται στα 5 εκ. ευρώ.

Η κατάνα των Σογκούν

Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την παράδοση των Ιαπώνων, πολλά ιστορικά κειμήλια και πολύτιμα αντικείμενα Τέχνης μεταφέρθηκαν ως λάφυρα από τους αμερικανούς στρατιώτες στις ΗΠΑ. Ανάμεσά τους κι ένα σπουδαίο σπαθί, μια κατάνα κατασκευασμένη τον 14ο αιώνα από τον θρυλικό οπλοποιό Μασαμούνε.
Η κατάνα που λέγεται ότι μπορούσε να κόψει στα δύο ένα μεταλλικό κράνος, χρησιμοποιήθηκε στο πέρασμα των αιώνων από Σογκούν και ηγεμόνες και το 1939 χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο πολιτισμού της Ιαπωνίας εθνικός θησαυρός. Αμέσως μετά τον Πόλεμο εξαφανίστηκε. Πιθανότατα μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ από έναν στρατιώτη τον οποίο οι αρχές αναζητούσαν επί δεκαετίες με το όνομα Cole D.B. Moore. Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι έρευνες για την ανεύρεση του πολύτιμου σπαθιού απέβησαν άκαρπες γιατί στράφηκαν σε ένα πρόσωπο που δεν υπήρξε ποτέ. Το πραγματικό όνομα του στρατιώτη ήταν Coldy Bimore, αλλά δεν εντοπίστηκε ποτέ. Το ίδιο και η κατάνα του Μασαμούνε.

Οι 5 πίνακες του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού

Τον Μάιο του 2010 πραγματοποιήθηκε μια από τις διασημότερες και πιο κινηματογραφικές ληστείες έργων Τέχνης. Ο Βιέραν Τόμιτς, που βαφτίστηκε 'Spiderman' από τα γαλλικά media, σκαρφάλωσε στον εξωτερικό τοίχο του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού, έσπασε ένα τζάμι, έκοψε ένα λουκέτο με τανάλια, μπήκε σε μια από τις κεντρικές αίθουσες και βγήκε έχοντας κάτω απ' τη μασχάλη του έναν Πικάσο, έναν Ματίς, έναν Μπρακ, έναν Μοντιλιάνι κι έναν Λεζέρ. Η μπάζα του υπολογίστηκε στα 100 εκ. ευρώ και η δράση του χαρακτηρίστηκε από τον διευθυντή του μουσείου 'σοβαρό έγκλημα κατά της κληρονομιάς ανθρωπότητας'.
(Η κλεμένη 'Γυναίκα με βεντάλια' του Αμεντέο Μοντιλιάνι)
Όλες οι κινήσεις του Τόμιτς καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του μουσείου, οπότε η σύλληψή του ήταν μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Οι πίνακες, όμως, δεν βρέιθηκαν. Στις ανακρίσεις, ο Τόμιτς υποστήριξε ότι πάνω στον πανικό του, τους πέταξε σε έναν σκουπιδοτενεκέ του Δήμου. Το πιο πιθανό είναι ότι φυγαδεύτηκαν εκτός συνόρων. Λογικά, κοσμούν ήδη κάποια ή κάποιες κρυφές ιδιωτικές συλλογές.

Πηγή:oneman.gr

38χρονη Γαλλίδα παντρεύτηκε τον εαυτό της στη Σαντορίνη -Την παράτησε ο γαμπρός

Είχε ένα σκοπό στη ζωή της: Να παντρευτεί στη Σαντορίνη. Και το έκανε, έστω και αν ο γαμπρός την παράτησε. 
Η 38χρονη Γαλλίδα Laëtitia Nguyen ονειρευόταν από παιδί ένα γάμο με φόντο το ηλιοβασίλεμα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης. 
Και ενώ το σχέδιό της έμοιαζε να βαίνει καλώς, ξαφνικά, λίγο πριν πραγματοποιηθεί, διαλύθηκε. 
Ο αρραβωνιαστικός της τον περασμένο Φεβρουάριο αποφάσισε να χωρίσουν και να ακυρώσει το γάμο τους που είχαν πραγματοποιήσει για το Μάιο, στη Σαντορίνη. 
Ωστόσο, τίποτα δεν πτόησε την 38χρονη. Εφόσον οι ετοιμασίες ήταν σε εξέλιξη, δεν σταμάτησε καμιά. Συνέχισε κανονικά να προετοιμάζει το γάμο της στο ελληνικό νησί. 
Και όχι, δεν έψαξε να βρει νέο γαμπρό. Απλά αποφάσισε να παντρευτεί τον εαυτό της. 
«Ακόμα είμαι πληγωμένη και πάντα θα με πονάει, ωστόσο η ζωή είναι ένα δώρο και πρέπει να το χαρώ» δηλώνει η Λετίσια, οικονομική διευθύντρια στο επάγγελμα, προσθέτοντας: «Δεν μπορείς να σβήσεις μια μερα, για αυτό χρειαζόμουν να την μετατρέψω σε κάτι ευχάριστο. Ήταν ένας ‘κανονικός γάμος, απλά χωρίς γαμπρό».
«Είναι ντροπιαστικό να σε χωρίζουν και είναι ακόμα χειρότερο όταν γίνεται λίγο διάστημα πριν από το γάμο σου. Αυτή η τελετή  μου έδωσε πίσω την αυτοπεποίθησή μου και ξανβρήκα τον ευτό μου, είναι σαν να ξαναγεννήθηκα», συμπληρώνει. 
Μετά το γάμο η Λετίσια, παρέμεινε για δύο βδομάδες στη Σαντορίνη για το... ταξίδι του μέλιτος και πέρασε όμορφα έστω και χωρίς σύντροφό: «Κανένας άντρας δεν ήθελε να με παντρευτεί, αλλά ήθελα να με ‘παντρευτω΄ εγώ γιατί είμαι καταπληκτική και το ξέρω, δεν ντρέπομαι».


Πηγή: iefimerida.gr 

Γυναίκα από τη Λαμία ανακάλυψε ξαφνικά ότι είναι παντρεμένη και μάλιστα με... γυναίκα!

Γυναίκα από τη Λαμία ανακάλυψε ξαφνικά ότι είναι παντρεμένη και μάλιστα με... γυναίκα!
Απέραντη ήταν η έκπληξη μιας γυναίκας από τη Λαμία, η οποία πληροφορήθηκε από τον ΕΦΚΑ ότι είναι... παντρεμένη με γυναίκα! 
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής (9/9), όταν σε τυχαίο έλεγχο μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΕΦΚΑ, η Χριστίνα ανακάλυψε ότι ήταν παντρεμένη και μάλιστα με άτομο του ίδιου φύλου ονόματι Μαρία 36 ετών (σύμφωνα με το ΑΜΚΑ της). «Καταλαβαίνετε το σοκ που έπαθα», λέει στο LamiaReport η γυναίκα η οποία είναι άγαμη και την πάντρεψε… με το ζόρι η ηλεκτρονική εφαρμογή.


Πηγή: iefimerida.gr 

Η μεγαλύτερη συλλογή κρασιών στον κόσμο

Η Μολδαβία είναι μια μικροσκοπική χώρα και μία από τις φτωχότερες της Ευρώπης. Ωστόσο, υπάρχει ένα προϊόν το οποίο «εκτοξεύει» την οικονομία της και αυτό είναι η καλλιέργεια σταφυλιών, η οποία δίνει ζωή στη Μολδαβία και κρασί σε όλο τον κόσμο.
Οι χαμηλοί λόφοι της Μολδαβίας, οι πεδιάδες της, οι παρατεταμένες ηλιόλουστες ημέρες, τα ρέματα και τα δύο μεγάλα ποτάμια αλλά και το ότι βρέχεται από τη Μαύρη θάλασσα, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες που απαιτούνται για την καλλιέργεια σταφυλιών. Το κρασί είναι το πιο γνωστό προϊόν της Μολδαβίας που εκτιμάται σε ανατολή και δύση.
Η πλούσια παράδοση της Μολδαβίας στον τομέα της οινοποίησης χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα απολιθώματα δείχνουν ότι τα πρώτα σταφύλια αναπτύχθηκαν φυσικά στην περιοχή πριν από 25 εκατομμύρια χρόνια, ενώ η καλλιέργεια σταφυλιών και η οινοποίηση είναι τουλάχιστον 4.000 έως 5.000 ετών. Τα οινοποιεία της Μολδαβίας μπορούν να υπερηφανεύονται για χιλιάδες στρέμματα αμπελιών, αν και η μαγεία… βρίσκεται υπόγεια.
Perierga.gr - Η μεγαλύτερη συλλογή κρασιών στον κόσμο στη Μολδαβία
Στην κοινότητα Mileştii Mici, υπάρχει ένα τεράστιο υπόγειο συγκρότημα με χιλιόμετρα από σήραγγες που φιλοξενούν μεγάλες ποικιλίες κρασιών. Σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες, είναι η μεγαλύτερη συλλογή κρασιών στον κόσμο με 2 εκατομμύρια μπουκάλια αποθηκευμένα σε κελάρια που εκτείνονται για περίπου 200 χιλιόμετρα.
Οι σήραγγες ανήκαν σε ένα παλιό ορυχείο ασβεστόλιθου, το οποίο, όταν έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, αναδιαμορφώθηκε για να γίνει κελάρι που θα φιλοξενεί κρασιά. Οι σήραγγες χαρακτηρίζονται από υψηλή υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τους 12-14 ° C καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους – συνθήκες ιδανικές για γήρανση του κρασιού.
Το κελάρι είναι τόσο μεγάλο, που στις σήραγγες έχουν δοθεί ονόματα δρόμων, για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να πλοηγηθούν πιο εύκολα είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια σε αυτή την «υπόγεια πόλη κρασιού» στη Μολδαβία.
Perierga.gr - Η μεγαλύτερη συλλογή κρασιών στον κόσμο στη Μολδαβία
Σε κοντινή απόσταση από την κοινότητα Mileştii Mici, βρίσκεται το οινοποιείο Cricova, που περιλαμβάνει επίσης ένα εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων σηράγγων που εκτείνονται για περίπου 120 χιλιόμετρα. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κελάρι κρασιού στον κόσμο που διαθέτει 1.5 εκατομμύρια φιάλες σπάνιου κρασιού. Οι τεράστιες υπόγειες σήραγγες του οινοποιείου Cricova είναι αρκετά ευρύχωρες, ώστε ακόμα και ένα μεγάλο φορτηγό μπορεί να τις διασχίσει.

Perierga.gr - Η μεγαλύτερη συλλογή κρασιών στον κόσμο στη Μολδαβία
Perierga.gr - Η μεγαλύτερη συλλογή κρασιών στον κόσμο στη Μολδαβία

Πηγή:perierga.gr

Πιλότος αεροπλάνου κέρασε 40 πίτσες τους επιβάτες επειδή καθυστέρησε η πτήση

Η πολύωρη καθυστέρηση ενός δρομολογίου της American Airlines στάθηκε η αφορμή για μία ασυνήθιστη παραγγελία στο αεροδρόμιο της Γουιτσιτά στο Τέξας των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πτήση τους Boeing 737 με προορισμό την Καλιφόρνια παρουσιάστηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, αναγκάζοντας τον πιλότο να προσγειωθεί εσπευσμένα στο αεροδρόμιο του Τέξας.  

Όμως, επειδή η πτήση αναμενόταν να έχει μικρή διάρκεια, δεν υπήρχε στο αεροσκάφος αρκετό φαγητό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των περίπου 40 επιβατών κι έτσι ανέλαβε δράση ο πιλότος.

Με μία ασυνήθιστα γενναιόδωρη κίνηση, ο πιλότος παρήγγειλε από τοπικό κατάστημα περίπου 40 πίτσες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συνδράμει τους πεινασμένους επιβάτες, ενώ η παράδοση της παραγγελίας από το delivery έγινε μέσα στον χώρο του αεροδρομίου.


Mάλιστα, ο πιλότος μοίρασε χέρι με χέρι τις πίτσες σε κάθε έναν από τους επιβάτες για να βεβαιωθεί ότι κανένας δεν θα έμενε πεινασμένος και παραπονεμένος, κερδίζοντας μία θέση μεταξύ των πιο εξυπηρετικών πιλότων.




Πηγή:tilestwra.com