Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Εντυπωσιακή εφαρμογή: Δείτε Live τι καιρό κάνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη!


Τη δυνατότητα να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο τι καιρό κάνει σε όλο τον πλανήτη προσφέρει ένας νέος διαδραστικός 3D χάρτης. 

Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να εστιάσει σε όποια περιοχή επιθυμεί και να επιλέξει ποιες καιρικές συνθήκες θέλει να εμφανίζονται στην οθόνη (συννεφιά, βροχόπτωση κλπ, ακόμα και τροπικές καταιγίδες).
 
Δείτε την εφαρμογή κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
Πηγή:topontiki.gr

Συλλήψεις για τους πιο γελοίους λόγους

Ζουν γύρω μας. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας και έγιναν σχεδόν διάσημοι για τους λάθος λόγους. Συνελήφθησαν για τους πιο αστείους λόγους, σε ένα θέμα που παρουσιάζει η Telegraph. 

Ιδού ορισμένες περιπτώσεις...

Ο λάτρης της πίτσας Robert Wheeler, 48 ετών, φόρεσε χειροπέδες όταν χτύπησε ένα πιτσαδόρο επειδή εκείνος ξέχασε να του παραδώσει σκορδόψωμο. 


Μια οργισμένη κοπέλα επιτέθηκε σύντροφό της γιατί εκείνος κορύφωσε πάρα πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια του σεξ, σύμφωνα με την αστυνομία. Η 24χρονη Racquel Gonzalez, προκάλεσε στον σύντροφό της μώλωπες και γδαρσίματα. 


Ο αστυνομικός Lawrence Michael Jonap συνελήφθη καθώς είχε τη φαεινή ιδέα να …αεριστεί στο πρόσωπο ενός συναδέλφου του. 


Ισως η πιο ανόητη σύλληψη: ο Nicholas Wig πιάστηκε όταν ξέχασε να βγει από το Facebook σε σπίτι όπου νωρίτερα είχε διαρρήξει 


Δεν κατάφερε να κλείσει αίθουσα για τη δεξίωση του γάμου του και έκανε φάρσα στο μαγαζί λέγοντας ότι έχει τοποθετήσει βόμβα. Ο Neil McArdle πέρασε 12 μήνες πίσω από τα κάγκελα ενώ δικαιολογήθηκε στο δικαστήριο 
λέγοντας ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την αρραβωνιαστικιά του. 


Ο 24χρονος Anthony Stallard έκανε το …φάντασμα σε νεκροταφείο τρομάζοντας τους επισκέπτες. 



Η Tonya Ann Fowler, 45 ετών, συνελήφθη γιατί σπατάλησε πολύτιμο χρόνο της αστυνομίας όταν τηλεφώνησε προκειμένου να παραπονεθεί για την... παραπάνω φωτογραφία (όταν αφέθηκε ελεύθερο) . 
Πηγή:newsbeast.gr

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Δείτε την αγγελία για γραμματέα που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου! (photo)


Μόνο σε ελληνική επιχείρηση τέτοιες απαιτήσεις!

Κι εκεί που ψάχνεις δουλειά για γραμματειακή υποστήριξη και νομίζεις οτι πληρείς κάθε προϋπόθεση, συναντάς κάτι τέτοιο.

Στη συγκεκριμένη εταιρεία όχι μόνο ψάχνουν για γραμματέα αλλά και για μοντέλο καθώς απαιτούσαν συγκεκριμένες αναλογίες σώματος!

Δείτε και μόνοι σας τη φωτογραφία:

Πηγή:gegonota.net

Δήμαρχος σε απόγνωση: Ζήτησε τη βοήθεια του Ιησού για να μην παίρνουν άδειες οι υπάλληλοι!


Είναι τρελοί αυτοί οι Ιταλοί… Ο δήμαρχος της πόλης του Λόκρι, στην περιφέρεια της Καλαβρίας, Τζιοβάννι Καλαμπρέζε, με δημόσια επιστολή του, ζήτησε την «παρέμβαση του Ιησού Χριστού» για να σταματήσουν, επιτέλους, οι δημοτικοί υπάλληλοι, να παίρνουν συνεχείς και αδικαιολόγητες άδειες!
 
Γράφει στην επιστολή του: «Αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσένα διότι είμαι, πλέον, σε απόγνωση. Πρέπει να παραδεχθώ ότι μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των δημοτικών υπαλλήλων εργάζεται με σοβαρό και έντιμο τρόπο»
 
Ο δήμαρχος εκτιμά ότι σε σύνολο εκατόν είκοσι πέντε υπαλλήλων, μόνον είκοσι με είκοσι πέντε εργάζονται με ζέση. Οι υπόλοιποι, «περιμένουν μόνον το τέλος του μηνός για να τους κατατεθεί στην τράπεζα ο βασικής σημασίας μισθός, τον οποίο, όμως, δεν κερδίζουν με τον ιδρώτα τους».
 
Σύμφωνα με την επιστολή, οι περισσότεροι υπάλληλοί του «συνηθίζουν να παρουσιάζουν ιατρικά πιστοποιητικά τα οποία αναφέρονται σε συμπτώματα κατάθλιψης, σε ενοχλήσεις στην μέση, στην αδυναμία να παραμείνουν επί αρκετή ώρα σε ορθοστασία».
 
Μάλιστα πριν λίγες εβδομάδες ο δήμαρχος αναγκάσθηκε να οδηγήσει ο ίδιος το πουλμανάκι το οποίο μεταφέρει από το σπίτι στο σχολείο- και το αντίστροφο- τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς ο οδηγός ήταν και πάλι άρρωστος…
 
«Τι να κάνω, να παραιτηθώ και να αφήσω να κερδίσουν οι ασυνείδητοι υπάλληλοι; Δεν θα το κάνω ποτέ, όσο και αν μου κοστίσει η στάση μου αυτή», δήλωσε, τέλος, στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο Τζιοβάννι Καλαμπρέζε.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 10 καθημερινές κινήσεις που μπορούν να καταστρέψουν τον ανθρώπινο οργανισμό

Είναι συνηθισμένες, αλλά ταυτόχρονα καταστροφικές για την ανθρώπινη υγεία. Οσο κι αν οι περισσότεροι προσπαθούν να αποφεύγουν κινήσεις με τις οποίες καταπονείται το σώμα τους ή ο οργανισμός τους, τόσο ασυναίσθητα επιλέγουν εκείνες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες, χωρίς καν να το καταλάβουν.
Πολλές φορές ένας ξαφνικός πονοκέφαλος στο γραφείο ή μια ζαλάδα είναι πιθανό να προέλθει από αυτές τις κινήσεις.
Ιδού οι 10 πιο συνηθισμένες:
    1. Η καθημερινή χρήση υπολογιστή μπορεί να αποβεί καταστροφική για την υγεία. Η φωτεινότητα της οθόνης, προκαλεί πολλές φορές πονοκεφάλους, αλλά και καταπόνηση των ματιών. Μάλιστα, κάποιοι υπολογιστές -κυρίως παλαιότερης τεχνολογίας- είναι τόσο τοξικοί που είναι πιθανό να προκαλέσουν στον ανθρώπινο οργανισμό και βλάβη νευρολογικής φύσης.
    2. Εξ αιτίας της υπερβολικής ζέστης που εκπέμπει το πιστολάκι με τα οποία στεγνώνουν συνήθως οι γυναίκες τα μαλλιά τους, δημιουργείται ένα είδος χημικής ένωσης με υδρογόνο υπαίτιο της πτώσης των τριχών της κεφαλής.
    3. Κατά τη διάρκεια της μελέτης ή της εργασίας πολλοί άνθρωποι είτε από αμηχανία είτε από άγχος δαγκώνουν ένα μολύβι ή στυλό. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουν ότι όχι απλώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στην οδοντοστοιχία τους, αλλά και να δηλητηριαστούν από την κατάποση των χημικών συστατικών των εν λόγω αντικειμένων.
    4. Το να αμελεί κανείς να φορά αντηλιακό και στην καθημερινή ζωή και όχι μόνο στην παραλία είναι κατά τους δερματολόγους ανόητο. Ο ήλιος είναι επικίνδυνος παντού και όχι μόνο στη θάλασσα. Επίσης το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα όχι μόνο από τον κίνδυνο της δημιουργίας μελανώματος αλλά και από τη φωτογήρανση.
    5. Το καθημερινό ντους με καυτό νερό σε συνδυασμό με δυνατό τρίψιμο που αγγίζει τα όρια της απολέπισης απομακρύνει τα απαραίτητα για το δέρμα λιπίδια, τα οποία συγκρατούν την υγρασία που χρειάζεται το σώμα.
    6. Το εξαντλητικό τζόκινγκ όσο κι αν κάποιοι νομίζουν ότι έχει μόνο θετικές συνέπειες, κάνουν λάθος. Τελικά, η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε αρθριτικά και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα γόνατα εξ αιτίας των κραδασμών.
    7. Η κατανάλωση λεμονιών δεν επιδρά μόνο θετικά στον οργανισμό μέσω των βιταμινών και αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών, το οποίο είναι απαραίτητο για ένα υγιές στόμα.
    8. Ποπ κορν και τηλεόραση είναι ένας κακός συνδυασμός από κάθε άποψη. Εκτός από τις πολλές θερμίδες, ιδίως αν είναι αλατισμένα, συνήθως κολλούν ανάμεσα στα δόντια και προκαλούν λοιμώξεις.
    9. Οι άνθρωποι που έχουν μια καθιστική εργασία που μεταφράζεται σε περισσότερες από έξι ώρες πάνω σε μια καρέκλα, είναι κατά 64% πιο επιρρεπείς σε καρδιακή προσβολή.
    10. Η συνήθεια -ιδίως τις κρύες μέρες του χειμώνα- να φοράτε κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου πρέπει να κοπεί μαχαίρι. Ο λόγος δεν είναι άλλος πως οι κάλτσες εμποδίζουν τα κύτταρα να αναπνέουν και κατά συνέπεια είναι βλαβερές και για τα δερματικά κύτταρα, αλλά και τα εγκεφαλικά.


    Πηγή:iefimerida.gr

    «Ideas Island»: Δωρεάν διαμονή για να σας… κατέβουν ιδέες!

    Εμπνευστής των «Ideas Island» είναι ένας εκατομμυριούχος Φινλανδός, ο Fredrik Haren, που δημιούργησε τρία νησάκια προκειμένου να φιλοξενεί άτομα που θέλουν να σκεφτούν και να χαλαρώσουν δίπλα στη φύση χωρίς ούτε ένα ευρώ. «Τα τελευταία 14 χρόνια προσπαθώ να εμπνέω τους ανθρώπους, κυρίως μέσα από ομιλίες και βιβλία, με σκοπό να σκέφτονται πιο δημιουργικά. Το “Ideas Island” αποτελεί ένα δημιουργικό καταφύγιο για κάθε άνθρωπο της γης», σχολιάζει ο ίδιος. Τα νησάκια είναι μικρές οάσεις που βρίσκονται τα δύο στη Στοκχόλμη και το ένα στις Φιλιππίνες και προσφέρουν διαμονή σε τυχερούς ταξιδευτές.Χωρίς υπερπολυτελείς ανέσεις αλλά με τα βασικά, οι μικροί παράδεισοι υπόσχονται «να καθαρίσει το μυαλό και η σκέψη σε όσους τα επισκεφθούν»…
    perierga.gr - "Ideas Island": Δωρεάν διαμονή για να σας... κατέβουν ιδέες!
    «Θέλω οι άνθρωποι που σκέφτονται κάτι στο μυαλό τους, που έχουν μια ιδέα και θέλουν να την πραγματοποιήσουν, που γράφουν ένα βιβλίο, που έχουν ένα project ημιτελές να έρθουν εδώ, δίπλα στη φυση, στην ηρεμία, κοντά στη θάλασσα και να εμπνευστούν», συμπληρώνει ο Haren. Τα νησιά στη Σουηδία είναι «ανοιχτά» από την 1η Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, ενώ στις Φιλιππίνες, το νησί θα δέχεται τους τυχερούς όλο το χρόνο, εκτός από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο λόγω των βροχών και των τυφώνων. Η επιλογή γίνεται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη με βάση το προσωπικό του κριτήριο και το σχέδιο που του αναπτύσσει ο υποψήφιος, το οποίο θέλει να ολοκληρώσει.
    perierga.gr - "Ideas Island": Δωρεάν διαμονή για να σας... κατέβουν ιδέες!
    perierga.gr - "Ideas Island": Δωρεάν διαμονή για να σας... κατέβουν ιδέες!
    perierga.gr - "Ideas Island": Δωρεάν διαμονή για να σας... κατέβουν ιδέες!
    Πηγή:perierga.gr

    Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

    Δημιουργήθηκε το χάπι που κάνει τους ανθρώπους... έξυπνους - Δείτε πόσο κοστίζει

    Τα συστατικά του "μαγικού" χαπιού είναι το βότανο ύσσωπος (ή bacopa), γνωστό από τον Ιπποκράτη, το αμινοξύ L-theanine, που απελευθερώνει την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη από τον εγκέφαλο, που με την σειρά τους προκαλούν ευφορία και συγχρόνως διεγείρουν την προσοχή και τη μάθηση και λίγη ποσότητα καφεΐνης για να προκαλείται εγρήγορση στον εγκέφαλο.
    Δημιουργήθηκε το χάπι που κάνει τους ανθρώπους... έξυπνους - Δείτε πόσο κοστίζει
    Σε μια εντυπωσιακή ανακοίνωση προέβη πρόσφατα η φαρμακευτική εταιρεία Nootrobox. Όπως λέει, δημιούργησε χάπια που αυξάνουν την… εξυπνάδα των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για χάπια που βοηθούν τον εγκέφαλο να βρίσκεται σε… φουλ φόρμα, να λειτουργεί εν προκειμένω στο ανώτερο σημείο τους ενισχύοντας την μνήμη, την συγκέντρωση και την προσοχή.
    Τα συστατικά του "μαγικού" χαπιού είναι το βότανο ύσσωπος (ή bacopa), γνωστό από τον Ιπποκράτη, το αμινοξύ L-theanine, που απελευθερώνει την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη από τον εγκέφαλο, που με την σειρά τους προκαλούν ευφορία και συγχρόνως διεγείρουν την προσοχή και τη μάθηση και λίγη ποσότητα καφεΐνης για να προκαλείται εγρήγορση στον εγκέφαλο.
    Τα χάπια έχουν πράσινο χρώμα και βρίσκονται μέσα σε μπλε μπουκάλια. Μπορεί κάποιος να παραγγείλει 30 χάπια για 29,70 δολάρια, 70 χάπια για 59 δολάρια και 7 χάπια, για δοκιμή, με 9 δολάρια. Σύμφωνα με συντάκτη του Businessinsider, Dylan οποίος και δοκίμασε το χάπι εξυπνάδας, με την χρήση του είχε την δυνατότητα να συγκεντρώνεται ευκολότερα, να έχει λιγότερο άγχος ενώ σύμφωνα με τους οικείους του έδειχνε να έχει μεγαλύτερη ενέργεια και να είναι πιο ομιλητικός.
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν μόνο ένα χάπι το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ κάποιοι έχουν πάρει και έξι ημερησίως.
    Οπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων έχει κρίνει ασφαλή τα συγκεκριμένα συμπληρώματα.

    Τα συμπληρώματα διατροφής παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι το 2020 θα φτάσουν τα 60 δις δολάρια.
    Πηγή:e-go.gr

    Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

    Δείτε πώς είναι ένα πρόβατο που παρέμεινε ακούρευτο για 6 χρόνια (pics)P

    Ο Shrek δεν είναι ένα τυχαίο πρόβατο. Μεγάλωσε και μεγαλούργησε στη Νέα Ζηλανδία.
    Έγινε ένα είδος celebrity, αφού ήταν το μοναδικό πρόβατο που για ιδιαίτερους λόγους κατάφερε να μην το κουρέψουν για έξι χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνει το αξιοθέατο στη Νέα Ζηλανδία.
    Ο Shrek είναι πρόβατο ράτσας merino, που έτσι κι αλλιώς έχουν πλούσιο τρίχωμα.
    Όμως κάποια στιγμή κατάφερε να δραπετεύσει από τον φράκτη και έζησε μόνο του σε άγρια κατάσταση, μέσα σε σπηλιές, επί 6 χρόνια.
    Ο ιδιοκτήτης του κάποια στιγμή το ξαναβρήκε και έμεινε έκπληκτος από το τρίχωμά του.
    Ο Shrek έγινε πασίγνωστος και ο κόσμος έτρεχε να τον δει.
    Ακόμη και όταν κάποια στιγμή τον κούρεψαν, έγινε ολόκληρο event.
    Ξέρετε πόσο ζύγιζε το τρίχωμά του; 27 κιλά.
    Ο Shrek πέθανε το 2011 σε ηλικία 16 ετών.
    Η φήμη του όμως ακόμη ζει, με διάφορα αφιερώματα που γίνονται όχι μόνο στα μέσα ενημέρωσης της Ζηλανδίας, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
     Πηγή:e-radio.gr

    Οκτώ πραγματικά παρανοϊκοί φόροι - Υποχρεωτικό κάπνισμα, γενειάδες, παράθυρα, καπέλα ακόμη και... αέρια

    Οκτώ πραγματικά παρανοϊκοί φόροι - Υποχρεωτικό κάπνισμα, γενειάδες, παράθυρα, καπέλα ακόμη και... αέρια
    Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες «χορεύει» στον ρυθμό του ΕΝΦΙΑ με πάρα πολλούς πολίτες, αλλά και οικονομικούς αναλυτές να θεωρούν ότι πρόκειται για έναν παράλογο φόρο ο οποίος θα επιφέρει νέα προβλήματα στα ήδη χτυπημένα νοικοκυριά.
    Ωστόσο, δεν οι ιστορίες φορολογικές τρέλας είναι ένα κλασικό φαινόμενο σχεδόν από τότε που επινοήθηκε η ιδέα της απόδοσης φόρων. Παρακάτω ακολουθούν δέκα χαρακτηριστικά παρανοΪκά παραδείγματα.
    Φόρος γενειάδας
    Τον σκαρφίστηκε ο τσάρος Πέτρος ο Μέγας της Ρωσίας, ριζοσπάστης για αρκετούς, παλαβός για άλλους. Το 1698 αποφάσισε να φορολογήσει όσους έφεραν γενειάδα, εκτιμώντας ότι η τριχοφυία δεν ταιριάζει με την πολιτισμένη Δύση. Απαιτούσε, ακόμη, οι γενειοφόροι να φέρουν παράσημα που θα καταγράφουν ότι παραδέχονται την γελοιότητα της εμφάνισής τους.
    Βέβαια, ο φόρος της γενειάδας, όπως αναφέρει το Εθνος, παρουσιάστηκε και στην Βρετανία, όταν, τον 16ο αιώνα, ο βασιλιάς Ερρίκος ο 7ος αποφάσισε να βάλει φόρο σε κάθε πολίτη ο οποίος ήταν αξύριστος. Αργότερα η κόρη του, Ελισάβετ Α', επανέφερε το μέτρο, φορολογώντας όλες τις γενειάδας άνω των δύο εβδομάδων.
    Φόρος υποχρεωτικού καπνίσματος
    Το 2009 η κυβέρνηση της Κίνας διέταξε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και δημοσίους υπαλλήλους να καπνίζουν τουλάχιστον 250.000 πακέτα κινεζικών τσιγάρων τον χρόνο. Μάλιστα οι αξιωματούχοι «που αποτύγχαναν να εκπληρώσουν το στόχο» ή συλλαμβάνονταν να καπνίζουν ανταγωνιστικά τσιγάρα απειλούνταν με πρόστιμο
    Φόρος παραθύρων
    Ο Βρετανός βασιλιάς Ουίλιαμ ο Γ', το 1696 φορολόγησε όλα τα παράθυρα σε Αγγλία και Σκωτία. Το σκεπτικό ήταν ομολογουμένως βλακώδες: Οσο περισσότερα παράθυρα έχει ένα σπίτι τόσος περισσότερος ο πλούτος του ενοίκου του. Κάθε Άγγλος πολίτης ήταν υποχρεωμένος να πληρώνει περίπου 11 λίρες για κάθε σπίτι που διέθετε έως 9 παράθυρα. Από τα 10 παράθυρα και επάνω η... ταρίφα ανέβαινε.
    Φόρος «αερίσματος»
    Η Νέα Ζηλανδία, το 2003, υποχρεωμένη από τη συνθήκη του Κιότο δεσμεύτηκε να περιορίσει τις εκπομπές αερίων στα επίπεδα του 1990. Σύμφωνα με τότε έρευνα, η μεγαλύτερη πηγή αερίων είναι τα κοπάδια. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση πρότεινε την φορολόγηση των «εκπομπών μεθανίου από τα πρόβατα και τις αγελάδες». Ο φόρος αυτός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού, με αποτέλεσμα , αντί για αυτόν, να προωθηθεί η έρευνα για τη δημιουργία εμβολίου που θα «ομαλοποιεί» τις αναθυμιάσεις των ζώων, άρα θα συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
    Φόρος καπέλων
    Μεταξύ του 1784 και του 1811 οι κάτοικοι της Αγγλίας ήλθαν αντιμέτωποι με ακόμη έναν παρανοϊκό νόμο, καθώς, ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν για τα... καπέλα που είχαν στην κατοχή τους. Η βρετανική κυβέρνηση, θεσπίζοντας τον συγκεκριμένο φόρο, κινήθηκε με βάση την παραδοχή ότι όσο πλουσιότερος είναι κάποιος πολίτης, τόσο περισσότερα καπέλα θα έχει.
    Φόρος δειλίας
    Το 1100, πάλι στην Αγγλία, ο βασιλιάς Ερρίκος Α' είχε θεσπίσει τον φόρο δειλίας, επιβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο στους πολίτες που δεν επιθυμούσαν να παλέψουν για τον βασιλιά τους. Ο φόρος, όσο παράλογος κι αν ακούγεται, επιβίωσε επί 300 χρόνια μέχρι που αντικαταστάθηκε από άλλες μεθόδους συγκέντρωσης πόρων υπέρ στου στρατού.
    Φόρος ονόματος
    Πριν από τριάντα χρόνια θεσπίστηκε στη Σουηδία ο «νόμος ονόματος». Σκοπός του ήταν αρχικά να εξαλειφθεί η χρήση «βασιλικών» ονομάτων από μη ευγενείς. Οι φορολογικές αρχές έπρεπε να επιβλέπουν και να εγκρίνουν τα ονόματα που σκόπευαν να δώσουν οι γονείς στα νεογέννητα παιδιά τους. Οι γονείς έπρεπε να δηλώσουν το όνομα μέχρι και τρεις μήνες μετά τη γέννηση. Το μέτρο προκάλεσε την αντίδραση πολλών Σουηδών με χαρακτηριστικότερη εκείνη ενός ζευγαριού, της Ελίζαμπεθ Χάλιν και του Λάσε Ντίντιγκ, οι οποίοι το 1991αποφάσισαν να ονομάσουν το παιδί του Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (προφέρεται Άλμπιν). Καθώς δεν κατάφεραν να πιστοποιήσουν το όνομα μέχρι τα πέμπτα γενέθλια του παιδιού, κλήθηκαν από δικαστήριο να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 5.000 κορωνών. Ως απάντηση στο πρόστιμο, οι γονείς δήλωσαν το όνομα των 43 χαρακτήρων τον Μάιο του 1996. Το δικαστήριο απέρριψε το όνομα και απέσυρε το πρόστιμο. Το 2007, ένα άλλο ζευγάρι αποφάσισε να ονομάσει την κόρη του «Metallica», κατά το διάσημο συγκρότημα της μέταλ. Αν και το βρήκε «ανάρμοστο», το δικαστήριο δεν κατάφερε να μπλοκάρει την ονοματοδοσία. Οι φορολογικές αρχές αν και αρχικά δεν ενέκριναν την έκδοση διαβατηρίου στο παιδί, αργότερα αναγκάστηκαν να αποσύρουν την ένστασή τους. Ο νόμος βρίσκεται ακόμη σε ισχύ.
    Φόρος «Μάικλ Τζόρνταν»
    Ο φόρος αυτός που ξεκίνησε μάλλον για «εκδίκηση», έφτασε σήμερα να αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ. Πρωτοεπιβλήθηκε το 1991, όταν ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε για πρώτη φορά μέρος σε τελικό NBA, γεγονός που σήμανε το τέλος της κυριαρχίας των Los Angeles Lakers και την αρχή της δυναστείας των Chicago Bulls. Τότε, λίγο μετά τον τελικό, η πολιτεία της Καλιφόρνια ενημέρωσε τον Μάικλ Τζόρνταν ότι θα έπρεπε να πληρώσει φόρο για τις ημέρες που πέρασε στο Λος Άντζελες. Ως απάντηση, το Ιλινόις πέρασε έναν νόμο που έμελλε να γίνει διάσημος ως «η εκδίκηση του Μάικλ Τζόρνταν» - κάθε φορά που ο Air Jordan θα έπαιζε στο Λος Άντζελες, μέρος των χρημάτων που θα έβγαζε από τους αγώνες εκεί θα καταβαλόταν ως φόρος στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Από τότε, περίπου οι μισές πολιτείες έχουν υιοθετήσει τον συγκεκριμένο φόρο, γνωστό και ως «φόρος τζοκ», παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μερίδιο από ακριβοπληρωμένους αθλητές και καλλιτέχνες.


    Πηγή: iefimerida.gr