Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μηχανή του Χρόνου: Γιατί ο βασιλιάς της Αγγλίας απαγχόνισε τον αληθινό Anonymous και τη "συνωμοσία της πυρίτιδας;"

"Remember, remember, the fifth of November". Ποιος ήταν ο Γκάι Φοκς που μεταξύ άλλων ενέπνευσε το V for Vendetta.


Ήταν 31 Ιανουαρίου του 1606, όταν τα μέλη της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας, μαζί με τον εμπνευστή της Γκάι Φοκς, οδηγήθηκαν στην αγχόνη και κατόπιν διαμελίστηκαν για παραδειγματισμό.

Το χρονικό της συνωμοτικής δράσης
Σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου, στη Βρετανία, ο προτεστάντης Βασιλιάς Ιάκωβος Α’, ασκούσε την εξουσία με τρόπο βίαιο και τυραννικό. Οι μαζικές εκτελέσεις, οι κατασχέσεις περιουσιών και οι εκδιώξεις από τα αξιώματα, αποτελούσαν μια οδυνηρή πραγματικότητα για τους Καθολικούς.
Ένας Άγγλος στρατιώτης από το Γιορκ, ο Γκάι Φοκς, ανέλαβε την οργάνωση μιας ομάδας Καθολικών, που στόχο είχε τη δημιουργία Καθολικής επανάστασης σε ολόκληρη την Αγγλία.
Το εγχείρημά του Φοκς στηρίζονταν στη θεωρία του Ντόμινο.
Ευελπιστούσε πως η πυροδότηση μιας σειράς έκρυθμων γεγονότων στο Λονδίνο θα δημιουργούσε χάος και αναρχία, που θα εξαπλώνονταν σε όλη την επικράτεια και με τη βοήθεια του καθολικού στέμματος της Ισπανίας, θα γινόταν εφικτή η ανατροπή της Μοναρχίας, επιφέροντας ταυτόχρονα ένα καίριο χτύπημα στον Προτεσταντισμό.

  Το σχέδιό του ήταν απλό.
Θα ανατίναζε μαζί με τους συντρόφους του το Παλάτι του Γουέστμινστερ, γνωστό και ως Σπίτι του Κοινοβουλίου, δολοφονώντας το Βασιλιά Ιάκωβο Α’, τη βασιλική οικογένεια, τους βουλευτές και όσα μέλη της αριστοκρατίας και της προτεσταντικής εκκλησίας θα παρευρίσκονταν εκεί.
Η επόμενη μέρα θα ήταν χωρίς την παραδοσιακή ελίτ.
Για το σκοπό αυτό ο Φοκς και οι συνωμότες του νοίκιασαν το Δεκέμβριο του 1604 ένα κελάρι που έφτανε μέχρι το υπόγειο του κτιρίου της Βουλής και άρχισαν να το γεμίζουν με βαρέλια γεμάτα μπαρούτι, τα οποία έκρυβαν κάτω από σωρούς από κάρβουνα.
Ως το Μάρτιο του επόμενου έτους, το κελάρι είχε μετατραπεί σε μπαρουταποθήκη, αριθμώντας 36 βαρέλια με πυρίτιδα.
Η ευκαιρία για την εκτέλεση του ριψοκίνδυνου τολμήματος, δόθηκε όταν γνωστοποιήθηκε ότι στις 5 Νοεμβρίου του 1605, ο βασιλιάς Ιάκωβος και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας, θα παρευρίσκονταν σε μια διευρυμένη συνέλευση της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων.
Το μοιραίο λάθος
Ωστόσο, κάθε συνωμοσία που δεν τηρεί τους συνωμοτικούς κανόνες είναι καταδικασμένη.
Την παραμονή του χτυπήματος στο Κοινοβούλιο, ένας από τους συνωμότες, ο Φράνσις Τρίσμαν, θεώρησε ορθό να στείλει μία επιστολή στον καθολικό βουλευτή και γαμπρό του, Λόρδο Μόντιγκλ, προειδοποιώντας τον να μη παρευρεθεί στη συνεδρίαση της επόμενης μέρας.
Η επιστολή αυτή προβλημάτισε τον Λόρδο, που έσπευσε να ενημερώσει την κυβέρνηση. Λέγεται μάλιστα πως για τις υπηρεσίες του αυτές στο Στέμμα, έλαβε αργότερα 700 χρυσές λίρες.
Αμέσως διενεργήθηκαν έρευνες στις υπόγειες σήραγγες κάτω από τη Βουλή και ως τις πρώτες πρωινές ώρες οι αρχές ανακάλυψαν το κελάρι, συλλαμβάνοντας επ’ αυτοφώρω τον Γκάι Φοκς.
Τα βασανιστήρια
Αν και παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόθεσή του να ανατινάξει το Κοινοβούλιο, ο Φοκς βασανίστηκε σκληρά για να μαρτυρήσει τα ονόματα και των υπολοίπων συνωμοτών.
Σε ένα από τα βασανιστήρια μάλιστα, τον έδεσαν σε ένα κρεβάτι χειροπόδαρα με δερμάτινα λουριά και τον τραβούσαν μέχρι να κοπούν οι μύες και να εξαρθρωθούν τα άκρα του.
Αρχικά η απάντηση του Φοκς στους βασανιστές του ήταν ένα πλατύ χαμόγελο, γεγονός που αιτιολογεί και τη γελαστή έκφραση που έχει η λευκή μάσκα που τον απεικονίζει σήμερα, έπειτα όμως «έσπασε». Η άλλη εκδοχή είναι ότι τον σημάδεψαν με τέτοιο τρόπο που φαινόταν να γελάει συνέχεια.
Σύντομα πραγματοποιήθηκαν 11 ακόμη συλλήψεις, στις οποίες ο βασιλιάς φρόντισε να συμπεριλάβει ανάμεσα στους υπαίτιους και άλλους πολιτικούς εχθρούς του.
Οι «Συνωμότες της Πυρίτιδας», όπως έμειναν στην ιστορία, δικάστηκαν στις 27 Ιανουαρίου και καταδικάσθηκαν σε θάνατο.
Απέναντι από το κτίριο που σκόπευαν να ανατινάξουν στήθηκε μια εξέδρα και ένας, ένας απαγχονίζονταν και διαμελίζονταν.
Τελευταίος προς εκτέλεση έμεινε ο Φοκς, ο οποίος όμως κατά τη μεταφορά του στην εξέδρα, μην έχοντας τον έλεγχο των άκρων του από τα βασανιστήρια, γλίστρησε και έπεσε με το κεφάλι.
Ο θάνατος ήταν ακαριαίος και ο Βασιλιάς ενοχλημένος, διέταξε να κατακρεουργηθεί το σώμα του και να αποσταλούν τα κομμάτια απ’ άκρη σε άκρη σε όλο το βασίλειο, για να υποδηλώνουν την «τύχη των προδοτών».
Μάλιστα, από το ίδιο έτος καθιέρωσε την 5η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού της σωτηρίας του και επικράτησης της Μοναρχίας.
Σήμερα η γιορτή είναι γνωστή με την ονομασία «Νύχτα του Γκάι Φοκς».
Κατά τον εορτασμό της πλήθος πυροτεχνημάτων φωτίζουν τον ουρανό, ενώ συνηθίζεται σε όλη την επικράτεια της Βρετανίας να καίγονται ομοιώματα του Γκάι Φοκς.
Αυτά ντύνονταν πάντα με περίεργα ρούχα και με τα χρόνια η λέξη «Guy», πέρασε στην Αγγλική αργκό, για να χαρακτηρίσει όσους συνήθιζαν να κυκλοφορούν με παρεμφερή ρούχα, ενώ πλέον χρησιμοποιείται ως προσφώνηση του «παλιόφιλου». Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων τα παιδιά κυκλοφορούν φορώντας τη μάσκα με τη μορφή του Φοκς, ενώ μικροί και μεγάλοι σιγοψιθυρίζουν στιχάκια της εποχής:
«Remember, remember, the fifth of November
The Gunpowder treason and plot!
Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας και η απειλή της ζωής του Βασιλιά ενέπνευσαν τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ για το έργο «Μάκβεθ». Ήταν ο ίδιος ο θρύλος του Γκάι Φοκς που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το κόμικ των Άλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λοιντ, «V for Vendetta» με κεντρικό ήρωα τον μυστηριώδη V, που κρύβει το πρόσωπό του πίσω από μια μάσκα του Γκάι Φοκς. Διασκευή αυτού του κόμικ αποτελεί και η ομώνυμη ταινία του 2005, με τους Hugo Weaving και τη Natalie Portman.

  Φόρο τιμής στον  Γκάι Φοκς απέδωσε και ο Τζον Λένον, στο άλμπουμ του 1970 John Lennon/Plastic Ono Band, χρησιμοποιώντας λίγο πριν ακουστεί μία έκρηξη, στον τελευταίο στίχο του τραγουδιού «Remember», τον στίχο «Remember, remember, the 5th of November».
Σήμερα η μορφή του Γκάι Φοκς έχοντας ξεπεράσει τον χαρακτηρισμό του προδότη, που του αποδόθηκε τα πρώτα χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά της Μοναρχίας, αποτελεί σύμβολο αγωνιστικότητας εναντίον κάθε είδους εξουσίας και καταπίεσης.
Στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων  στη μνήμη της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, κάνει πάντα την εμφάνισή του το εξής σύνθημα :«Remember, remember, the 6th of December»…
Πάραυτα, ο Γκάι Φοκς, ίσως παραμένει ο μόνος άνθρωπος που μπήκε ποτέ σε Κοινοβούλιο έχοντας ειλικρινείς προθέσεις…
Πηγή:news247.gr

Ένας δάσκαλος από το Ιράν παραδίδει το καλύτερο μάθημα ζωής

Έχει ανακηρυχθεί σε ήρωα των ημερών και έχει απασχολήσει με τη συμπεριφορά του τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για έναν υποδειγματικό δάσκαλο και έναν εξαιρετικό άνθρωπο.
Ένας δάσκαλος από το Ιράν παραδίδει το καλύτερο μάθημα ζωής
Ο λόγος για τον Ali Mohammadian, δάσκαλο του δημοτικού σχολείου Sheikh Shaltoot, μιας κουρδικής πόλης στα δυτικά του Ιράν, που αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης σε έναν καραφλό μαθητή του που ήταν ο περίγελος του σχολείου. Ο μόλις 8 χρονών Mahan Rahimi έχασε τα μαλλιά του εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας και έκτοτε τα περιπαικτικά σχόλια των συμμαθητών του τον έκαναν να στραφεί στον εαυτό του και να σταματήσει να χαμογελάει.
Ο δάσκαλος, θέλοντας να δώσει τέλος στον εμπαιγμό και τα σχόλια, εμφανίστηκε μία ημέρα στην αίθουσα έχοντας ξυρίσει και ο ίδιος τα μαλλιά του. Λίγες ημέρες αργότερα και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου ακολούθησαν το παράδειγμά του. Ο Πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, τον επαίνεσε, η κυβέρνηση πρόσφερε οικονομική στήριξη για την ιατρική περίθαλψη του μαθητή και η ιστορία του έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της χώρας του.
Ένας δάσκαλος από το Ιράν παραδίδει το καλύτερο μάθημα ζωής
Ο ίδιος στην εφημερίδα Guardian δήλωσε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που αυτή η κίνηση άγγιξε τις καρδιές τόσων ανθρώπων και που όλοι αντέδρασαν τόσο θετικά. Οι συμμαθητές του Mahan έγιναν οι υποστηρικτές του και το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπό του».
Μία σπουδαία πράξη ανθρωπιάς που λειτουργεί παραδειγματικά σε μία εποχή όπως η σημερινή που ο ρόλος των δασκάλων και των καθηγητών τίθεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση.

Διαγωνισμός πεολειχίας με lego

Την περασμένη εβδομάδα γνωστή πορνοστάρ, η Κρίστι Μακ, τουίταρε πως θα πρόσφερε τον καλύτερο στοματικό έρωτα σε όποιον της προσέφρε την καλύτερη κατασκευή lego για το σαλόνι του σπιτιού της.

Διαγωνισμός πεολειχίας με lego

Όπως ήταν φυσικό, το τουίτ προκάλεσε τα σχόλια χρηστών και οι δηλώσεις συμμετοχών εκτοξεύθηκαν! Δεκάδες νεαροί έβγαλαν τα lego από το συρτάρι κι επιδόθηκαν στις κατασκευές.

Η καταληκτική ημερομηνία καθορίστηκε και οι φωτογραφίες των συμμετοχών άρχισαν να δημοσιεύονται με κάποιες από αυτές να είναι "κλεμένες" από το διαδίκτυο κι άλλες ευφάνταστες κι αποτέλεσμα κόπου.
Προς απογοήτευση των θαυμαστών της γνωστής πορνοστάρ, ο διαγωνισμός έληξε άδοξα, μετά την νομική προσφυγή της εταιρίας.
Πηγή:e-go.gr

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αν οι ξένες σειρές του σήμερα κυκλοφορούσαν σε 80s βιντεοκασέτες....

Εκπληκτικό άρθρο στο luben.tv, βάζει τις σειρές του σήμερα στη λογική των 80s. Αλλάζει τίτλους και εξώφυλλα......πραγματικά αξίζει. Παρακάτω το άρθρο με τις φωτογραφίες...

Πριν τα torrents, πριν τα DVD και πριν καν υπάρξει τρίτο κανάλι στην τηλεόραση, υπήρχαν οι βιντεοκασέτες. Αν ήθελες να ρημαδοπεράσεις κάπως το βράδυ τη δεκαετία του '80, έπαιρνες την εντούρο σου, πέρναγες μπροστά από πιτσαρίες και σχολές καράτε και πήγαινες στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς. Εκεί σε περίμενε μια ψυχεδελική υπερπληθώρα άθλιων εξωφύλλων (φτιαγμένων με ψαλίδι και ούχου), παραπλανητικών φωτογραφιών και εντελώς κουκουρούκου τίτλων που μόνο ένας… τρελός-τρελός μεταφραστής θα σκεφτόταν.
Προσπαθησαμε να φανταστούμε πώς θα ήταν αν η αισθητική της Ελληνικής βιντεοκασέτας είχε φτάσει μέχρι σήμερα, με 16 σύγχρονες ξένες σειρές ως πειραματόζωα:



Homeland
Homeland80s


Grey's Anatomy
GreysAnatomy80s


Breaking Bad
BreakingBad80s
Εναλλακτικός 80s τίτλος: «Βάλε τον Καθηγητή στην… Πρέζα!»


Game of Thrones
GameofThrones80s


House MD
HouseMD80s
Εναλλακτικός 80s τίτλος: «Ο δρ Ατσίδας»


Community
Community80s


It's Always Sunny in Philadelphia
AlwaysSunny80s


How I Met Your Mother
EtaIotaMuUpsilonMu80s


The Walking Dead
WalkingDead80s


Supernatural
Supernatural


Big Bang Theory
BigBangTheory80s
Εναλλακτικός 80s τίτλος: «Θεωρία… Που Κάνει ΜΠΑΜ!»


Dexter
Dexter80s


Doctor Who
DoctorWho80s


Hannibal
Hannibal80s
Εναλλακτικός 80s τίτλος: «Γρανίτα από… Μυαλά!»


House of Cards
HouseofCards80s


Sherlock
Sherlock80s

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κέρασε καφέ... το διαρρήκτη!

Πρωτοφανή επίδειξη ευγένειας και αυτοσυγκράτησης έκανε ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος ο οποίος ξύπνησε τα ξημερώματα για να βρει στο μπαλκόνι του σπιτιού του έναν άγνωστο.

Κέρασε καφέ... το διαρρήκτη!

Ο Τόμας Χόλμπεργκ και η γυναίκα του κοιμόντουσαν στο κρεβάτι τους στο διαμέρισμά τους στο Κβαρνόσεν της Σουηδίας, όταν ακούστηκαν περίεργοι θόρυβοι έξω από την μπαλκονόπορτα, γύρω στις μία το βράδυ. Ο σύζυγος σηκώθηκε και ανοίγοντας απότομα την πόρτα, είδα μπροστά του έναν νεαρό, τον οποίο ακινητοποίησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και κάλεσε την αστυνομία.

Στη συνέχεια μετέφερε τον 21χρονο... συλληφθέντα στην κουζίνα (στη Σουηδία οι πολίτες μπορούν να συλλάβουν άλλο άτομο για παράνομη πράξη επ' αυτοφώρω, αρκεί να τον παραδόσουν άμεσα στις Αρχές) και... τον κέρασε ένα καφέ!
«Εδειχνε συντετριμένος και εντελώς παγωμένος, οπότε θεώρησα ότι μία γουλιά καφέ θα του έκανε καλό», είπε αργότερα ο Χόλμπεργκ στην τοπική Västerbottens Folkblad.
Ο νεαρός ζήτησε συγγνώμη από τον Χόλμπεργκ για την απόπειρα ληστείας και ήπιε ήσυχα τον καφέ του μέχρι που έφτασε η αστυνομία για να τον παραλάβει...
Πηγή:e-go.gr

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πόσο μ@λ@κ@ς είσαι; Ναι, βγήκε τεστ που σου δίνει την απάντηση [κουίζ]

Πόσο μ@λ@κ@ς είσαι; Ναι, βγήκε τεστ που σου δίνει την απάντηση [κουίζ]

Δώδεκα εύκολες, βατές, ερωτήσεις που έχουν σχέση με τη συμπεριφορά και δείχνουν σε κάθε χρήστη πόσο πολύ.... είναι. Χωρίς να το δει άλλος, μόνο για τα μάτια του.
Το κουίζ κάνει φυσικά θραύση και ανήκει στη γνωστή σειρά που έχει καθιερώσει το buzzfeed.
Μπορείτε να το κάνετε ΕΔΩ.

Πηγή: iefimerida.gr

Η μεγάλη απάτη με τις αναπάντητες κλήσεις -Σε ποια τηλεφωνήματα δεν πρέπει να απαντάμε [λίστα]

Η μεγάλη απάτη με τις αναπάντητες κλήσεις -Σε ποια τηλεφωνήματα δεν πρέπει να απ

Επιτήδειοι και απατεώνες έχουν βρει ένα νέο τρόπο για να βγάζουν χρήματα σε βάρος των χρηστών κινητών τηλεφώνων, χρεώνοντας τους με μεγάλα ποσά χωρίς καν να το καταλαβαίνουν οι τελευταίοι. Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού και μάλιστα νυχτερινές ώρες, ώστε να περιορίζεται η πιθανότητα να απαντηθούν οι κλήσεις.
Οπως γράφουν και τα ΝΕΑ, οι επιτήδειοι σε αυτό ακριβώς ποντάρουν: οι καταναλωτές να μην απαντήσουν και να καλέσουν πίσω στον αριθμό που έχει εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού τους. Αυτοί, όμως, οι αριθμοί είναι συνήθως εξαιρετικά υψηλής χρέωσης.
Πώς στήνεται η κομπίνα:
  • Γίνεται αναπάντητη κλήση στο κινητό (συνήθως νυχτερινές ώρες)
  • Ο χρήστης βλέπει την αναπάντητη κλήση και καλεί τον αριθμό για να δει ποιος τον αναζητούσε
  • Το νούμερο που καλεί είναι μία διεθνής κλήση και μάλιστα εξαιρετικά υψηλής χρέωσης
  • Λίγα δευτερόλεπτα «φουσκώνουν» το λογαριασμό 10 – 25 ευρώ
Οι αριθμοί στους οποίους δεν πρέπει να απαντούν οι συνδρομητές
  • +3598920111 (Βουλγαρία)
  • +37127913091(Λετονία)
  • +375602605281(Λευκορωσία)
Επίσης οι απατεώνες στέλνουν και μαζικά sms σε τυχαίους αριθμούς και μετά περιμένουν οι συνδρομητές να καλέσουν πίσω προκειμένου να τους χρεώσουν και να εισπράξουν ένα μέρος τα διεθνών τελών κλήσεων.

Πηγή:iefimerida.gr

Τα... αέρια αγελάδων ανατίναξαν την οροφή μονάδας γαλακτοκομικών


Τα... αέρια αγελάδων ανατίναξαν την οροφή μονάδας γαλακτοκομικών
Φρανκφούρτη Το μεθάνιο που είχαν «εκπέμψει» 90 αγελάδες ευθύνεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την φωτιά που ξέσπασε σε μονάδα γαλακτοκομικών στο Ράσντορφ της γερμανικής Έσσης. Η φυσική απελευθέρωση μεθανίου από τις αγελάδες είχε δημιουργήσει «σύννεφο» στο χώρο, σύμφωνα με την εκτίμηση της Πυροσβεστικής. Σπίθα από μηχάνημα στην εγκατάσταση ανέφλεξε το αέριο, το οποίο εξερράγη και προκάλεσε φωτιά στην οροφή. Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά πριν πάρει μεγάλη έκταση. Στο περιστατικό υπέστη εγκαύματα μία αγελάδα.
Πηγή:in.gr

Μεγάλοι σταρ υποψήφιοι να... γευτούν τα “Χρυσά Βατόμουρα”

Παραδοσιακά μία μέρα πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Oscars, ανακοινώθηκαν τα Χρυσά Βατόμουρα, που ξεχώρισαν και φέτος για την... "κακία" τους, έχοντας στη λίστα τους παρουσίες που πραγματικά πρέπει να πόνεσαν πολύ. 
 
Οι νικητές θα αποκαλυφθούν την 1η Μαρτίου, φυσικά μία μέρα πριν την απονομή των βραβείων Oscars. Αναλυτικά οι υποψηφιότητες:
Χειρότερη Ταινία:
After Earth
Grown Ups 2
The Lone Ranger
A Madea Christmas
Movie 43
Χειρότερη Πρώτη Αντρική Ερμηνεία:
Johnny Depp - "The Lone Ranger"
Ashton Kutcher - "jOBS"
Adam Sandler - "Grown Ups 2"
Jaden Smith - "After Earth"
Sylvester Stallone - "Bullet To The Head", "Escape Plan" & "Grudge Match"
Χειρότερη Πρώτη Γυναικεία Ερμηνεία:
Halle Berry - "The Call" & "Movie 43"
Selena Gomez - "Getaway"
Lindsay Lohan - "The Canyons"
Tyler Perry - "A Madea Christmas"
Naomi Watts - "Diana" - "Movie 43"
Χειρότερη Δεύτερη Αντρική Ερμηνεία:
Chris Brown - "Battle of the Year"
Larry The Cable Guy - "A Madea Christmas"
Taylor Lautner - "Grown Ups "2"
Will Smith - "After Earth
Nick Swardson - "Grown Ups 2" & "A Haunted House"
Χειρότερη Δεύτερη Γυναικεία Ερμηνεία:
Salma Hayek - "Grown Ups 2"
Katherine Heigl - "The Big Wedding"
Kim Kardashian - "Temptation: Confessions Of S Marriage Counselor"
Lady Gaga - "Machete Kills"
Lindsay Lohan - "InAPPropriate Comedy" & "Scary Movie 5"
Χειρότερος συνδυασμός:
Άπαντες στο "Grown Ups 2"
Άπαντες στο "Movie 43"
Lindsay Lohan & Charlie Sheen - "Scary Movie 5"
Tyler Perry & Larry The Cable Guy ή αυτό που φορούσε περούκα και φόρεμα - "A Madea Christmas"
Jaden Smith & Will Smith - "After Earth"
Χειρότερο Πρίκουελ/Ριμέικ/Κλοπή/Σίκουελ:
Grown Ups 2
The Hangover Part III
The Lone Ranger
Scary Movie 5
The Smurfs 2
Χειρότερη σκηνοθεσία:
Dennis Dugan - "Grown Ups 2"
Tyler Perry - "A Madea Christmas" & "Temptation: Confessions Of A Marriage Counselor"
M. Night Shyamalan - "After Earth"
Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, William A. Graham, James Gunn, Bob Odenkirk, Brett Ratner & Jonathan van Tulleken - "Movie 43"
Gore Verbinski - "The Lone Ranger"
Χειρότερο Σενάριο:
After Earth
Grown Ups 2
The Lone Ranger
A Madea Christmas
Movie 43
 

Πηγή πληροφοριών το Angry Birds για την NSA

Μπορεί να παίζει κανείς με τα Angry Birds στο κινητό του τηλέφωνο και να πετά πουλιά πάνω στα γουρουνάκια, ωστόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς και άλλες εφαρμογές επιτρέπουν στις αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πηγή πληροφοριών το Angry Birds για την NSA
Εγγραφο της NSA δείχνει τοποθεσίες, ιστοσελίδες και επαφές που βρίσκονται ανάμεσα στα δεδομένα που βρίσκονται στο στόχαστρο από εφαρμογές κινητών τηλεφώνων.
Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νιου Γιορκ Τάιμς, της ProPublica και του Guardian, η NSA και η βρετανική GCHQ έχουν συνεργαστεί από το 2007, ώστε να αναπτύξουν τρόπους να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω εφαρμογών «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και tablet.
Μέχρι στιγμής η κλίμακα των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο, οι αναφορές κάνουν λόγο για δεδομένα που έχουν αποκτηθεί από μία ποικιλία εφαρμογών χαρτών, παιχνιδιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τη χρήση τεχνικών ομοίων με αυτών που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της κίνησης στο διαδίκτυο και των sms.
Επίσης, τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι οι δύο υπηρεσίες έχουν πειστεί για τη μεγάλη σημασία των δεδομένων των εφαρμογών των smartphone.
Το πρόγραμμα αυτό κατασκοπείας σημαίνει ότι οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή Google Maps σε ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο υποστηρίζει σύστημα της GCHQ, όπως αναφέρει έγγραφο του 2008 της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας.
Αλλη αναφορά της GCHQ, το 2012, τονίζει τον τρόπο με τον οποίο αποκτώνται πληροφορίες από τους χρήστες της εφαρμογής Angry Birds στο λειτουργικό σύστημα των Android. Το παιχνίδι αυτό έχει ληφθεί 1,7 δισεκατομμύρια φορές σε όλον τον κόσμο.
Η βρετανική μυστική υπηρεσία ανέφερε ότι δεν θα σχολιάσει θέματα των υπηρεσιών, αλλά ισχυρίστηκε ότι όλες αυτές οι ενέργειες είναι «απαραίτητες και εξουσιοδοτημένες».
Άλλο έγγραφο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών περιέγραψε ένα «χρυσό ψήγμα», ένα τέλειο σενάριο σύμφωνα με το οποίο αναλυτές της NSA μπορούν να αποκτούν ένα μεγάλο εύρος πληροφοριών από εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων δικτύων στα οποία είναι συνδεδεμένο το τηλέφωνο, δεδομένων που έχει «κατεβάσει» ο χρήστης, δίκτυα που έχει επισκεφθεί, καθώς και λίστες φίλων.
Στην πράξη, στις περισσότερες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, όταν κάνει ένας χρήστης μία ανάρτηση ή φωτογραφία δίνονται δεδομένα όπως η γεωργαφική τοποθεσία. Παρόλα αυτά, αναλόγως με το πότε γίνεται αυτή η ανάρτηση, τέτοια δεδομένα μπορεί ακόμη για λίγη ώρα να είναι διαθέσιμα προς συλλογή από τις υπηρεσίες, καθώς «ταξιδεύουν» στα δίκτυα.
Ανάλογα με το ποιο προφίλ πληροφοριών διαθέτει ο χρήστης, τα έγγραφα αναφέρουν, ότι η υπηρεσία μπορεί να συλλέγει σχεδόν κάθε λεπτομέρεια - κλειδί για τη ζωή του χρήστη, όπως χώρα διαμονής, τρέχουσα τοποθεσία, ηλικία, φύλο, οικογενειακή κατάσταση, εθνικότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό, επίπεδο μόρφωσης ή αριθμό παιδιών.
Η εκμετάλλευση των τηλεφωνικών πληροφοριών και τοποθεσιών είναι μία προσπάθεια υψηλής προτεραιότητας για τις μυστικές υπηρεσίες και άλλοι στόχοι καθιστούν ζωτικής σημασίας τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των ενεργειών τους, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιούν κινητά σε ζώνες συγκρούσεων. Η NSA έχει δαπανήσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για αυτές της τις παρακολουθήσεις.
Σύμφωνα με τον Guardian, η NSA αρνήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για το πώς αναπτύσσει καθημερινά δυνατότητες πρόσβασης σε εφαρμογές, όπως και η βρετανική GCHQ, η οποία ωστόσο τόνισε ότι όλες οι ενέργειές της είναι σύμφωνες με τον βρετανικό νόμο.
Τη Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως επετεύχθη συμβιβασμός με πέντε μεγάλες εταιρείες του χώρου του Διαδικτύου σχετικά με το αίτημά τους να δημοσιοποιήσουν λεπτομέρειες για το πώς ανταποκρίθηκαν σε εντολές από την NSA και άλλες υπηρεσίες.
Η Google, η Microsoft, η Yahoo, το Facebook και το LinkedIn είχαν προηγουμένως μηνύσει την αμερικανική κυβέρνηση, απαιτώντας να τους επιτραπεί να παρέχουν στο κοινό περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι αποκάλυψαν στις υπηρεσίες πληροφοριών.
Πηγή:ethnos.gr 

Οδήγησε πάνω σε παγωμένο ποτάμι για να γλιτώσει τα διόδια!

Στα άκρα έφτασε ένας Κινέζος για να αποφύγει τα διόδια που θα πλήρωνε για να περάσει τον Κίτρινο Ποταμό σε περιοχή της Μογγολίας, διασχίζοντας το ποτάμι που είχε παγώσει με το αυτοκίνητό του και ρισκάροντας τη ζωή του.
 Perierga.gr - Οδήγησε πάνω σε παγωμένο ποτάμι για να γλιτώσει τα διόδια!
Σύμφωνα με την Daily Mail, κατέβηκε στο ποτάμι με το όχημά του, διστακτικά στην αρχή και μετά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθώς από το πάχος του πάγου, κατάλαβε ότι είναι εφικτό να περάσει απέναντι. Όλα αυτά για να γλιτώσει το κόστος των διοδίων που συνήθως αναλογεί σε ποσό από 5 ως δέκα γουάν δηλαδή από μισή ως μία βρετανική λίρα.
 Perierga.gr - Οδήγησε πάνω σε παγωμένο ποτάμι για να γλιτώσει τα διόδια!
Πρόσφερε παράλληλα και ένα συναρπαστικό θέαμα σε αυτούς που βρίσκονταν στο σημείο κρατώντας τους σε αγωνία για το αν ο πάγος θα σπάσει και θα τον «καταπιεί» ή θα καταφέρει να διασχίσει το ένα χιλιόμετρο που χρειαζόταν – πράγμα που του πήρε περίπου δέκα λεπτά. Έχοντας γλιτώσει τη ζωή και τα ψιλά του, πάτησε γκάζι και έφυγε ευχαριστημένος.
 Πηγή: nooz.gr

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το πορνό κυριαρχεί και στο... The Pirate Bay

H έκφραση "Internet is for porn" έχει καταντήσει έως και... κλισέ, ωστόσο το περιεχόμενό της επιβεβαιώνεται καθημερινά. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του The Pirate Bay, που ανακοίνωσε ότι το 35% του περιεχομένου που ανεβαίνει στα torrents του αφορά... πορνό.
Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό, σαφώς αυξημένο από πέρισυ και με συνολικά αυξητικές τάσεις τις τελευταίες χρονιές. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση, όσον αφορά τα ποσοστά του περιεχομένου που ανεβαίνει στο The Pirate Bay, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνουν φυσικά οι ταινίες αλλά και οι τηλεοπτικές παραγωγές με ποσοστό 44%.
Η σημαντική αύξηση της κατηγορίας πορνό εξηγείται και από το γεγονός ότι, μέσα στο 2012, το The Pirate Bay έκανε public την σχετική κατηγορία, η οποία έως τότε ήταν ορατή μόνο σε χρήστες που είχαν κάνει log in.
Σε αντίθεση με τα movies, την TV, αλλά και το πορνό, πτωτικές τάσεις ωστόσο παρουσιάζει το upload μουσικής, κάτι που εξηγείται από την αυξανόμενη χρήση τελευταία music streaming υπηρεσιών.
Πηγή:digitallife.gr

Έρχεται η πρώτη σχολή για... νεκροθάφτες! Διαβάστε τα προτεινόμενα μαθήματα

Έρχεται η πρώτη σχολή για... νεκροθάφτες! Διαβάστε τα προτεινόμενα μαθήματα
 Προσεχώς νεκροθάφτες με... πτύχιο καθώς το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος προτείνει την ίδρυση Σχολής Τελετών Επαγγελμάτων... Κηδείας και προτίθεται να συζητήσει άμεσα το θέμα με τους αρμόδιους των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.
Στόχος σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος κ. Μιχάλη Παναγιώτου, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, είναι να υπάρχουν στο χώρο αυτό, «μόνο άνθρωποι που θα μπορούν να κάνουν με τον απαραίτητο επαγγελματισμό τη δουλειά τους, σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή πόνου...».

Η σχολή, που σκοπός είναι να λειτουργήσει σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ, πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος, το οποίο έχει μελετήσει και συντάξει με κάθε λεπτομέρεια τη λειτουργία της, τόσο όσον αφορά στα μαθήματα που θα διδάσκονται όσο και στην πιστοποίηση που θα λαμβάνουν οι εκπαιδευόμενοι, που θα κρίνονται ικανοί να μπαίνουν στον κλάδο και να ασκούν το εν λόγω επάγγελμα.

«Υπήρχε πάντα ένα κενό σε αυτό το επάγγελμα. Κανείς δεν έχει εκπαιδευτεί για να το κάνει. Μπορεί κάποιος με μεγάλη ευκολία, απλά εκδίδοντας μια άδεια λειτουργίας γραφείου τελετών, να μπει στον χώρο. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα, να υπάρχουν σήμερα πολλοί ...άσχετοι, οι οποίοι λόγω κακών συμπεριφορών τους, από τη μία βεβηλώνουν τους νεκρούς και απ΄ την άλλη κάνουν κακό στον κλάδο δυσφημίζοντάς τον και δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις γι’ αυτό που είμαστε και κάνουμε...», τονίζει ο κ. Μιχ. Παναγιώτου, εξηγώντας για την ανάγκη που ώθησε στην πρόταση δημιουργίας της Σχολής Τελετών Επαγγελμάτων Κηδείας.

«Πρέπει να προσφέρουμε στους νεκρούς μας, τις τιμές και τον σεβασμό που τους αξίζει, όπως αυτό μας δίδαξαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Υπάρχουν άτομα στον χώρο που δεν δείχνουν τον ανάλογο επαγγελματισμό και κρίνεται επιτακτική ανάγκη να εκπαιδευτούν, ώστε να ανταποκριθούν τα μέγιστα σε αυτή τη δύσκολη και ιερή στιγμή του ανθρώπου...», καταλήγει ο πρόεδρος του Σωματείου.


Σκηνοθεσία, δίκαιο ταφής, ιστοριά κηδείας και άλλα μαθήματα...

Την ανάγκη για εξειδικευμένη εκπαίδευση των ανθρώπων που θα αναλαμβάνουν τις τελετές κηδειών και φροντίδας του νεκρού, εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου, κ. Νίκου Αγγελέτος, ο οποίος διευκρίνισε τι περιλαμβάνει η πρόταση λειτουργίας της σχολής: «Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του Σωματείου μας. Ανάλογες σχολές, σαν κι αυτή που προτείνουμε, λειτουργούν χρόνια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με μεγάλη επιτυχία. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν σήμερα σε αυτές, πολύ καλοί επαγγελματίες και να γίνεται μια σοβαρή δουλειά, όπως αρμόζει, στους νεκρούς μας και με σεβασμό στον πόνο των συγγενών τους.

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται και για τα οποία κρίνεται ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν αυτές τις γνώσεις, για να παρέχουν τις υπηρεσίες φροντίδας, είναι μεταξύ άλλων τα εξής: Ανατομία, δίκαιο ταφής, γενική ψυχολογία, Βιολογία, ιστορία κηδείας, συμβουλευτική δύναμη, κοινωνιολογία κηδείας, λογιστικά, κηδεία: σκηνοθεσία και πρακτικές, λειτουργία και διαχείριση επιχειρήσεων, επαγγελματική ασφάλεια, κανόνες υγιεινής...κ.α.

Οι εκπαιδευόμενοι θα πιστοποιούνται για τις γνώσεις τους, μετά το τέλος της εκπαίδευσής τους και έπειτα θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα. Όσον αφορά στους εκπαιδευτές, που θα διδάξουν, προτείνουμε να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως βιολόγοι, κοινωνιολόγοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι...κ.α., ένα δυναμικό που διαθέτει ο τόπος μας έχοντας να επιδείξει αξιόλογους επιστήμονες».

Επίσης ο κ. Αγγελέτος υποστηρίζει ότι εκτός των παραπάνω γνώσεων, τα άτομα που θα ασχολούνται με τις τελετές κηδειών, θα πρέπει απαραίτητα να τους διακρίνουν κι άλλα χαρακτηριστικά, όπως: « Να είναι άνθρωποι πάνω απ΄ όλα! Να σέβονται τους συγγενείς των νεκρών και η συμπεριφορά τους να είναι ανάλογη απέναντι σε ανθρώπους που πονούν για το χαμό ενός δικού τους προσώπου. Να σέβονται τους νεκρούς και να τους παρέχουν την πρέπουσα φροντίδα».

Να σημειωθεί ότι τον ερχόμενο μήνα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μελών του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος, με αρμόδιους των δύο Υπουργείων. Φέτος μάλιστα προγραμματίζεται να γίνει και το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελμάτων Κηδείας, στον Βόλο.
Πηγή:newsit.gr

Τα 20 πιο… παχύσαρκα επαγγέλματα!


Κατά το περίφημο… πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω πόσο χοντρός είσαι(!), οι ερευνητές σε Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ ανέλυσαν το Δείκτη Μάζας Σώματος σε διαφορετικούς εργασιακούς τομείς, από τις μεταφορές μέχρι την υγεία και την περίθαλψη, ώστε να διαπιστώσουν σε ποια επαγγέλματα εμφανίζονται οι υψηλότεροι δείκτες παχυσαρκίας. Η παρακάτω λίστα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Preventing Chronic Disease και τα δεδομένα βασίστηκαν σε 37.626 εργαζόμενους από την πολιτεία της Ουάσινγκτον. Δείτε ποιοι είναι οι δείκτες παχυσαρκίας ανά επαγγελματική κατηγορία:
 perierga.gr - Τα 20 πιο... παχύσαρκα επαγγέλματα!
1. Οδηγοί φορτηγών – 38,6%
2. Μεταφορές και μετακινήσεις – 37,9%
3. Σώματα ασφαλείας (αστυνομία, πυροσβεστική κ.λπ.) – 33,3%
4. Συνεργεία καθαρισμού και κατασκευών – 29,5%
5. Υπηρεσίες Υγείας – 28,8%
6. Μηχανικοί και συνεργεία επισκευών – 28,9%
7. Διοικητικοί υπάλληλοι – 27,9%
8. Υπηρεσίες – 27,2%
9. Τεχνική υποστήριξη – 26,6%
10. Πωλητές – 25,4%
11. Νοσηλευτές – 22,6%
12. Κτηνοτρόφοι και αλιείς – 22,3%
13. Δάσκαλοι – 21,8%
14. Δικηγόροι και δικαστές – 21,8%
15. Μηχανολόγοι και αρχιτέκτονες – 20,2%
16. Εστίαση (μάγειρες, υπάλληλοι κ.λπ.) – 20,1%
17. Κατασκευές – 19,9%
18. Επαγγελματίες υγείας (εκτός νοσηλευτών) 18,2%
19. Καθηγητές πανεπιστημίου – 17,6%
20. Διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας – 11,6%
Πηγή:perierga.gr

Βιβλίο διαβάζεται με 6 διαφορετικούς τρόπους!


Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια και εντυπωσιακά συνάμα βιβλία που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σουηδίας και αποτελεί το δίχως άλλο ένα λογοτεχνικό όσο και βιβλιοδετικό διαμάντι! Ο λόγος για ένα λατρευτικό κείμενο που εμπεριέχεται σε έναν δερματόδετο τόμο και γράφτηκε στη Γερμανία του 16ου αιώνα.

perierga.gr - Βιβλίο διαβάζεται με 6 διαφορετικούς τρόπους!
Το παράδοξο του δεσίματός του περιλαμβάνει δερμάτνο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, ενώ οι μεταλλικές «πόρπες» στην επιφάνειά του επιτρέπουν στο χρήστη να το ανοίξει με 6 διαφορετικούς τρόπους παρουσιάζοντας ταυτόχρονα 6 διαφορετικά βιβλία δεμένα σε έναν τόμο. «Στην πραγματικότητα πρόκειται για 6 βιβλία που το καθένα ανοίγει διαφορετικά και κλείνει με ένα μικρό κούμπωμα», επισημαίνει ο Erik Kwakkel, ένας ιστορικός βιβλίων του Μεσαίωνα στο Πανεπιστήμιο Leiden. Παρόμοια βιβλία υπάρχουν ελάχιστα στον κόσμο προκαλώντας το ενδιαφέρον κοινού αλλά και επιστημόνων…
 perierga.gr - Βιβλίο διαβάζεται με 6 διαφορετικούς τρόπους!
Πηγή:perierga.gr

Πού Πάει το Βλέμμα Σου όταν Κοιτάζεις μία Ιστοσελίδα;



Ο εντοπισμός του βλέμματος αποτελεί πάντα ένα ενδιαφέρον θέμα, ειδικά αν λάβουμε ως δεδομένο ότι συνήθως συνοδεύεται από διασκεδαστικούς χάρτες θερμότητας με φωτεινούς πορτοκαλί κύκλους, που βρίσκονται πάνω στα τα πιο καμπυλωτά μέρη του σώματος ενός μοντέλου μπικίνι - και μας κάνουν όλους να γελάμε με τα βρώμικα μυαλά των ανθρωπων. Αλλά για τις διαδικτυακές εταιρείες που προωθούν ένα προϊόν ή που απλά προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να κάνει κλικ στις διαφημίσεις και τα λινκκ τους, η καταγραφή των κινήσεων των ματιών μπορεί να κάνει τη διαφορά ώστε να έχει κανείς μια κερδοφόρα επιχείρηση, αντί απλά να σπαταλά $14 για το domain που χρησιμοποιεί.
Για το σκοπό αυτό υπάρχει μια πληθώρα εταιρειών marketing που παρέχουν ανάλυση του πού εστιάζει το βλέμμα των χρηστών σε μια ιστοσελίδα. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι η EyeQuant, μια γερμανική startup που πρόσφατα κέρδισε μισό εκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση, και συμπεριλαμβάνει στο πελατολόγιό της τη Google. Η EyeQuant αυτοχαρακτηρίζεται ως εταιρεία νευροεπιστήμης που προσπαθεί να αναγάγει τη διαδικασία εντοπισμού της προσοχής, σε επιστήμη.
Στο εργαστήριο Νευροβιοψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Osnabrück στη Γερμανία, η εταιρεία αναζητά τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται το βλέμμα των ανθρώπων, ενώ περιπλανιέται σε διάφορα σχέδια, είτε αυτά είναι online, είτε είναι φυσικά προϊόντα. Τότε τροφοδοτεί έναν υπολογιστή με τα δεδομένα που λαμβάνει, ώστε να δημιουργήσει ένα μοντέλο πρόβλεψης, ενώ χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση ώστε να βελτιώσει το μοντέλο σε έναν αλγόριθμο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των ιστοσελίδων των πελατών. Η μακροπρόθεσμη ιδέα είναι να «διδάξουν τους υπολογιστές να βλέπουν το Ίντερνετ όπως το βλέπουν και οι άνθρωποι».
Σήμερα, η εταιρεία δημοσίευσε τα αποτελέσματα της τελευταίας μελέτης παρακολούθησης των κινήσεων του ματιού, η οποία εξέτασε 46 άτομα που ψώνιζαν σε 200 ιστοσελίδες. Τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αυτά που θα περίμενε κανείς - αν και αξίζει να σημειωθεί ότι η ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων είναι προς το συμφέρον της εταιρείας, δεδομένου ότι [αυτή] πουλάει εξειδικευμένες αναλύσεις.
Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η μελέτη διαπίστωσε πως τα μάτια των ανθρώπων δεν κλίνουν αμέσως σε πρόσωπα ή μεγάλα κείμενα, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Αντ 'αυτού, τα μικρότερα τμήματα κειμένου τα οποία είχαν σχεδιαστεί με κάποιο τρόπο ώστε να ξεχωρίζουν, καθώς και τα εργαλεία πλοήγησης, έτειναν να έλκουν περισσότερο το βλέμμα.


Άλλα στοιχεία που προέκυψαν, δεν προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη. Μαντέψτε ποιο σημείο της ιστοσελίδας της Victoria’s Secret προσέλκυσε τα περισσότερα βλέμματα.

Όπως ανέφερα, αυτή είναι μόνο η πιο πρόσφατη από τις πολλές προσπάθειες χρησιμοποίησης των ματιών ως παραθύρων στον εγκέφαλο των καταναλωτών που περιηγούνται στο διαδίκτυο. Ο Business Insider έχει συνοψίσει μερικές από τις πιο αστείες ιδέες, από διάφορες εταιρείες νευρομάρκετινγκ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Είναι σαν ματάκι στην ανθρώπινη ψυχή. Στις αθλητικές διαφημίσεις, οι άνδρες κοιτάνε τον κορμό και τον πισινό του αθλητή, ενώ οι γυναίκες βλέπουν το πρόσωπο και τα παπούτσια. Eπίσης διαπίστωσε ότι όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα - μερικές λέξεις μπορούν να προσελκύσουν περισσότερη προσοχή από ό, τι ένα τεράστιο, τυχαίο πρόσωπο. Και κανείς δεν κοιτάζει ποτέ τις διαφημίσεις banner.
Το μέλλον της τεχνολογίας παρακολούθησης των ματιών είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EyeQuant, Fabian Stelzer, δήλωσε στο Fast Company ότι πληροφορίες που θα έχουν συγκεντρωθεί από την παρακολούθηση της προσοχής, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καθοριστεί σε ποιες ιστοσελίδες το ενδιαφέρον περιεχόμενο υπερισχύει εκείνου που αποσπά την προσοχή. Η αξιολόγηση αυτή θα μπορούσε να καταλήξει σε αλγορίθμους μηχανών αναζήτησης. Τα μάτια των χρηστών θα μετρούσαν τις ιστοσελίδες σαν κριτές καλλιστείων - και μια χαμηλή αξιολόγηση θα μπορούσε να καταβαραθρώσει ένα site στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Επίσης, τα μάτια μετακινούνται συχνά, ξεκινώντας από ένα ορισμένο σημείο δεδομένων. Εδώ και λίγο καιρό, διάφορες εταιρείες εργάζονται για την ανάπτυξη video games, φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων που θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας παρακολούθησης του βλέμματος.
Το να ελέγχει κανείς το κινητό του μόνο και μόνο κοιτάζοντάς το, σίγουρα θα ήταν βολικό, ειδικά για όσους έχουν μεγάλο αντίχειρα ή φοράνε γάντια. Τρέμω όμως στη σκέψη του τι θα συμβεί στους σκληροπυρηνικούς gamers, οι οποίοι ήδη υποφέρουν από τραυματισμούς στα χέρια, αφού τα ‘χουν τεντωμενα για 14ωρες, πειράζοντας με αστραπιαία ταχύτητα τους μοχλούς στα τηλεχειριστήριά τους.
Πηγή:vice.com

Το πιο ακριβές ρολόι στον κόσμο “χάνει” ένα δεύτερο κάθε 5 δισ. χρόνια

Οι επιστήμονες δημιούργησαν τον καλύτερο διάδοχο του “ρολογιού κβαντικής λογικής”, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένοι με την ακρίβειά του: είτε καθυστερούσε είτε “έτρεχε” γρηγορότερα κατά ένα δευτερόλεπτο ανά 3,7 εκατομμύρια χρόνια.
Το πιο ακριβές ρολόι στον κόσμο “χάνει” ένα δεύτερο κάθε 5 δισ. χρόνια
Το “ρολόι πλέγματος στροντίου” θέτει νέα πρότυπα για την ακρίβεια και τη σταθερότητα, καθώς κερδίζει ή χάνει ένα δευτερόλεπτο ανά πέντε δισεκατομμύρια χρόνια (περισσότερο και από τη διάρκεια ζωής που απομένει στη Γη).
Η επίδοση του ατομικού ρολογιού υπολογίζεται με δύο βασικούς παράγοντες: τη σταθερότητα και την ακρίβεια. Η σταθερότητα δείχνει τις αλλαγές ταχύτητας και γι’ αυτό καθορίζει πόση ώρα πρέπει να “τρέξει” το ρολόι, ώστε να επιτύχει την καλύτερη απόδοσή του. Η ακρίβεια δείχνει πόσο κοντά το ρολόι πλησιάζει την πραγματική ηχητική συχνότητα (τικ-τακ) στην οποία τα άτομα ταλαντεύονται μεταξύ δύο ενεργητικών επιπέδων.

Οι επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) ισχυρίζονται πως το νέο ρολόι είναι περίπου το ίδιο σταθερό με το ατομικό ρολόι υπερβίου που παρουσίασαν πέρυσι.

Όμως, το ρολόι πλέγματος στροντίου είναι περίπου 50% πιο ακριβές από ό, τι το προηγούμενο, καθώς είναι το πρώτο ικανό να κρατήσει σε τόσο μεγάλη διάρκεια τη σταθερότητά του, από τότε που τα ατομικά ρολόγια καισίου πρωτοεμφανίστηκαν το 1990.
Αν και η νέα εφεύρεση μας δίνει  το πιο ακριβές ρολόι που έχει ποτέ κατασκευαστεί, εξ ορισμού δεν υπάρχουν ρολόγια που μπορούν να ξεπεράσουν στην ακρίβεια εκείνα βασισμένα στο κέσιο. Αυτά είναι τα ρολόγια που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για τον διεθνή ορισμό των μονάδων του χρόνου και είναι οι επίσημοι “χρονομετρητές” στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, στο NIST πιστεύουν ότι η νέα γενιά ρολογιών πλέγματος στροντίου μπορεί στο μέλλον να “αναλάβει τα ηνία” της χρονομέτρησης παγκοσμίως.
Κι αυτό διότι το ρολόι στροντίου -και μερικά ακόμα πειραματικά ρολόγια- λειτουργούν σε οπτικές συχνότητες, που είναι πολύ ανώτερες από τις συχνότητες μικροκυμάτων που χρησιμοποιούν τα ρολόγια καισίου.

Πώς μετράται ο χρόνος με το νέο ρολόι; Μερικές χιλιάδες άτομα του χημικού στοιχείου στροντίου διατηρούνται «παγιδευμένα» σε μια στήλη που καλείται «οπτικό πλέγμα» και δημιουργείται από ισχυρό φως λέιζερ.
Οι επιστήμονες καταγράφουν τα «τικ-τακ» του στροντίου (με ρυθμό 430 τρισεκατομμυρίων ανά δευτερόλεπτο), φωτίζοντας τα άτομά του με το σταθερό ερυθρό φως ενός λέιζερ, το οποίο έχει την ίδια ακριβώς οπτική συχνότητα με αυτή της ταλάντωσης των ατόμων μεταξύ δύο ενεργειακών επιπέδων τους.

Σκηνικό ταινίας πορνό έγινε μέρα μεσημέρι πανεπιστήμιο της Βρετανίας


Σκηνικό ταινίας πορνό έγινε μέρα μεσημέρι πανεπιστήμιο της Βρετανίας
Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο Στα δικαστήρια θα λύσουν όπως φαίνεται τις διαφορές τους ένας παραγωγός ταινιών πορνό και η διοίκηση του University of the West of England στο Μπρίστολ. Στους διδάσκοντες του Ιδρύματος έφτασαν καταγγελίες ότι ο παραγωγός χρησιμοποίησε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου για να γυρίσει σκηνές από αισθησιακή ταινία. Μέρα μεσημέρι. Όλα έγιναν σε φοιτητική εστία εντός του Πανεπιστημίου, μάλιστα το σενάριο της ταινίας ταίριαζε με τον χώρο, αφού η πρωταγωνίστρια υποτίθεται ότι ήταν φοιτήτρια ψυχολογίας. «Λυπάμαι ειλικρινά που το πανεπιστήμιο χρησιμοποιήθηκε κατά αυτό τον τρόπο και μάλιστα από κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με την φοιτητική κοινότητα. Είναι εντελώς λάθος το μήνυμα που περνά για το ρόλο και την αποστολή του Πανεπιστημίου» δήλωσε εκπρόσωπός του. Αλλη άποψη έχει ο παραγωγός των ταινιών, υποστηρίζοντας ότι δεν καταπάτησε κανένα νόμο. «Δεν χρησιμοποίησα εσωτερικούς χώρους, οι εξωτερικοί χώροι είναι δημόσιοι» δήλωσε.
Πηγή:in.gr

«Κοιτάξτε, καταζητούμαι» είπε στο Facebook και συνελήφθη

«Κοιτάξτε, καταζητούμαι» είπε στο Facebook και συνελήφθη

Πενσιλβάνια
Δεν ήταν και η πιο έξυπνη κίνηση. Άνδρας έκανε «share» στο Facebook δημοσίευση που είχε ανεβάσει η αστυνομία, όπου αναγραφόταν ότι καταζητείται. Συνελήφθη από αστυνομικούς 45 λεπτά αργότερα.
Ο Άντονι Τζέιμς Λέσκοβιτς Τζούνιορ προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψή του από τον Νοέμβριο, αλλά συνελήφθη όταν ανέβασε το μήνυμα της αστυνομίας που ανέφερε ότι καταζητείται.
Ο 35χρονος άνδρας ανέβασε την δημοσίευση της αστυνομίας μόλις τρία λεπτά μετά την αρχική ανάρτηση, γράφοντας από κάτω: «Το λατρεύω. Μ**άκες».
Αρκετοί φίλοι του έσπευσαν να πατήσουν like, ενώ κάποιοι τού ευχήθηκαν καλή τύχη.
Ο αστυνομικός Τ.Τζ. Ρέντσλερ υποδύθηκε μία γοητευτική γυναίκα και έπιασε κουβέντα με τον καταζητούμενο, ρωτώντας τον για την εν λόγω ανάρτηση.
Μέσα σε μισή ώρα, ο αστυνομικός συγκέντρωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τον Λέσκοβιτς και κανόνισε να τον συναντήσει για ένα τσιγάρο.
Όταν ο ύποπτος έφτασε στο σημείο, συνάντησε τους αστυνομικούς και συνελήφθη.
Ο Λέσκοβιτς κατηγορείται μαζί με άλλους τρεις άνδρες για επίθεση κατά ενός άνδρα, με στόχο τη ληστεία.
Πηγή:in.gr

Το βιβλίο που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να διαβάσει και να αποκρυπτογραφήσει [εικόνες]

Το βιβλίο που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να διαβάσει και να αποκρυπτογραφήσει [εικόνες]

Αποτελείται από 360 σελίδες και βασίζεται σε ένα φανταστικό κόσμο με άκρως σουρεαλιστικές και αφηρημένες εικονογραφήσεις. Για παράδειγμα από ένα αγαπημένο ζευγάρι προκύπτει ένας αλιγάτορας ενώ σε μια άλλη σελίδα τα ώριμα φρούτα στάζουν αίμα.
Το μυθιστόρημα ονομάζεται Codex Seraphinianus, και πρόκειται για μια εικονογραφημένη εγκυκλοπαίδεια ενός μυστικού και ακόμη ανεξερεύνητου κόσμου. Το βιβλίο αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα αίνιγμα για τους γλωσσολόγους, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν το νόημα του αλφαβήτου που χρησιμοποιήθηκε γι αυτό το απόκοσμο παραμύθι.
Πίσω από αυτό το αλλόκοτο βιβλίο βρίσκεται ο Luigi Serafini, ένας Ιταλός καλλιτέχνης και σχεδιαστής που το εξέδωσε το 1981. Χρειάστηκαν περίπου 30 μήνες για να αρχίσει και να ολοκληρώσει την κωδικοποιημένη γλώσσα την οποία χρησιμοποιεί στο βιβλίο.
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη σύνταξη που χρησιμοποιείται στο βιβλίο, απάντησε λέγοντας ότι πολλά από αυτά ήταν το αποτέλεσμα της «αυτόματης γραφής», και πως ήθελε να αναδημιουργήσει το συναίσθημα που βιώνουν τα παιδιά, τα οποία δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν και ωστόσο κατανοούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Είναι ενδεικτική η υποδοχή του βιβλίου από εγνωσμένης αξίας συγγραφείς, όπως ο Ίταλο Καλβίνο που έγραψε εγκωμιαστικά σχόλια για τον Serafini.
Είναι πλέον δύσκολο να βρει κάποιος αντίγραφο του βιβλίου, ωστόσο διατίθεται ολόκληρο σε μορφή PDF.









Πηγή: iefimerida.gr