Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald’s

Τι είναι η «ροζ γλίτσα»;Κατά τον τηλεοπτικό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald’s για να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald’s χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) όπως είπε.
Τα McDonald’s απέσυραν τελικά την
ουσία αυτή από τα προϊόντα τους αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε ολόκληρη τηλεοπτική εκστρατεία εκ μέρους του Όλιβερ. Ο Τοντ Μπέικον πάντως -διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των McDonald’s στις ΗΠΑ-, αρνήθηκε ότι η απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων είχε σχέση με την εκστρατεία του Όλιβερ. «Η απόφαση να αφαιρέσουμε αυτό το προϊόν από το σύστημα των McDonald’s δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού. Τα McDonald’s εναρμονίζονται με τα κυβερνητικά προαπαιτούμενα και κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων» είπε.
Ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας Τζέραλ Ζίρνσταϊν υποστηρίζει ότι η χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου πρέπει να απαγορευθεί: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης».

Ημέρα μποϋκοτάζ στο Twitter

Τις δυνάμεις τους ενώνουν σήμερα οι twitter-άδες ανά τον κόσμο. Διαβάστε για την πολιτική της εταιρείας που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Οι χρήστες του site, με σύνθημα "Κανένα tweet σήμερα", αντιδρούν στην νέα πολιτική της εταιρίας, να λογοκρίνει τα "τιτιβίσματα" και τους λογαριασμούς, ώστε να μην είναι ορατά στους χρήστες συγκεκριμένων χωρών.
Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό hashtag, που χρησιμοποιείται από τους χρήστες που θα "νεκρώσουν" τα tweets τους, το #twitterblackout, με τις αναρτήσεις που το περιλαμβάνουν, να δημοσιεύονται με συχνότητα 12 ανά λεπτό.
Δύο ημέρες πριν, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δυνατότητά της να λογοκρίνει και κατ' εφαρμογήν της διακριτικής της ευχέρειας να μπλοκάρει tweets και προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών, στο πλαίσιο συνεργασίας με τις κυβερνήσεις πολλών χωρών, που επιθυμούν το "φιλτράρισμα" των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.
Πριν από αυτήν την κίνηση, το Twitter μπορούσε να μπλοκάρει tweets και προφίλ σε παγκόσμιο επίπεδο γενικά.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο, που τα διαδικτυακά δικαιώματα βρίσκονται στο "στόχαστρο" των νέων ρυθμίσεων, που προωθούν τα νομοσχέδια ACTA και SOPA/PIPA.
Το Twitter πάντως υπεραμύνθηκε αυτής της πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως εξακολουθεί να προασπίζεται την ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο.
"Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μας είναι να υπερασπιζόμαστε τη φωνή κάθε χρήστη ξεχωριστά. Προσπαθούμε και θέλουμε να δημοσιεύεται κάθε ανάρτηση, όταν αυτό είναι δυνατό και θέλουμε τα
Πηγή:news247.gr

Το νεογνό που νίκησε το θάνατο

Διαβάστε στο News247.gr πως "ξεγέλασε" τον θάνατο ένα νεογνό με την βοήθεια των γιατρών του.

O Οliver Morgan είναι παράδειγμά για όλους. Δεν είχε ακόμα γεννηθεί και έπρεπε να παλέψει για τι ζωή του. Ενώ η μητέρα του βρισκόταν στην 37,5 εβδομάδα κύησης αισθάνθηκε να αιμορραγεί.
Όταν έφτασε εσπευσμένα στο νοσοκομείο οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι εμφάνισε μια σπάνια πάθηση και έτσι μπήκε στο χειρουργείο.
Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι το αίμα ήταν του εμβρύου το οποίο έπασχε από την ασθένεια Vasa Previa
Η 36χρονη Katy γέννησε με καισαρική τομή. Το μικρό πλασματάκι που είχε στην κοιλία της δεν είχε σφυγμό, ήταν κατάχλομο και ακίνητο.


Για 25 λεπτά οι γιατροί έδιναν μάχη να τον επαναφέρουν στη ζωή. Του έκαναν μαλάξεις στην καρδιά, του έδωσαν οξυγόνο και του έκαναν μετάγγιση αίματος από τον ομφάλιο λώρο που δεν του τον είχαν κόψει ακόμη.
Ξαφνικά ο πρώτος παλμός ακούστηκε στον καρδιογράφο. Το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη λόγω της έλλειψης οξυγόνου.
Ο Oliver παρέμεινε σε θερμοκοιτίδα με ειδική θερμοκρασία στους 33 βαθμούς Κελσίου, ώστε το αίμα να έχει κανονική ροή στις φλέβες του και να αιματώνονται σωστά ο εγκέφαλος και η καρδιά του.


Πέρασαν άλλες τρείς μέρες και οι γιατροί ανέβασαν τη θερμοκρασία στη θερμοκοιτίδα στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ παρείχαν μητρικό γάλα στο μωρό διοχετεύοντάς το κατευθείαν στο στομάχι του.
Σήμερα είναι 15 μηνών, υγιέστατος, ένα χαρούμενο μωρό.
Πηγή:news247.gr

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός της είναι η ενημέρωση του ευρωπαίου πολίτη για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία στην εποχή των υπολογιστών και του ίντερνετ αμφισβητούνται και ακυρώνονται, όχι μόνο από κρατικές υπηρεσίες, αλλά και από ιδιωτικούς φορείς. Τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν προϋπόθεση για την άσκηση άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της ελευθερίας του λόγου και της συνείδησης.
Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται και περιγράφει ένα άτομο, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση κλπ), φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία (προϋπηρεσία, εργασιακή συμπεριφορά κλπ), οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά), ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες. Αρμόδια για την προστασία τους στην Ελλάδα είναι η συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Πρώτη στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Τουρκία

Πρώτη στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Τουρκία
Η Τουρκία το 2011 έχει παραβιάσει την ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα 159 φορές. Πάνω από 16.000 σχετικές υποθέσεις εναντίον της Τουρκίας εκκρεμούν -αριθμός ρεκορ.
Δεύτερη σε παραβιάσεις ανθρωπινών δικαιωμάτων (121) καταχωρείται η Ρωσία και ακολουθεί η Ουκρανία με 105.
Η Ελλάδα με 69, η Ρουμανία με 58 και η Πολωνία με 54 έχουν παραβιάσει τουλάχιστον ένα άρθρο της Σύμβασης.
Το 2010 το Δικαστήριο είχε καταχωρήσει στην Τουρκία (1η στον πίνακα) 228 παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη Ρωσία 204, στη Ρουμανία 135, στην Ουκρανία 107 και στην Πολωνία 87.
Η Τουρκία παρά το γεγονός ότι το 1990 αναγνώρισε τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, δεν έχει επικυρώσει μέχρι σήμερα τα πρωτόκολλα της Σύμβασης.
Πηγή:ethnos.gr

Αποζημίωση γιατί τον ξέχασαν 22 μήνες στην απομόνωση


Ο Στέφεν Σλέβιν δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου της Σάντα Φε ότι τον είχαν "ξεχάσει" στη φυλακή, ποτέ δε δικάστηκε, ενώ έπασχε από κατάθλιψη και είχε ανάγκη από φάρμακα τα οποία δεν έλαβε.
Το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε ως αποζημίωση για απάνθρωπη μεταχείριση ένας άνδρας που είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και είχε τεθεί στην απομόνωση για 22 μήνες σε φυλακή στο Νέο Μεξικό, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
"Άνθρωποι με έβλεπαν κάθε μέρα, έβλεπαν την επιδείνωση της υγείας μου κάθε μέρα και δεν έκαναν τίποτα", δήλωσε ο 57χρονος Σλέβιν στο δικαστήριο.
Όταν το Μάιο του 2007, ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική, είχε χάσει το ένα τρίτο του βάρους του, η γενειάδα του είχε μεγαλώσει τόσο που έφτανε ως το στήθος του, ενώ τα νύχια του είχαν γυρίσει προς τα μέσα και είχε πληγές.
Ακόμη, ο Σλέβιν, ο οποίος ανέφερε ότι δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για τα χρήματα, είχε αναγκαστεί να βγάλει μόνος του ένα δόντι του.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις κρατουμένου που έχει επιδικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο στην ιστορία των ΗΠΑ.
Πηγή:newsit.gr

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η ηλιακή καταιγίδα προκαλεί εκτυφλωτικό Βόρειο Σέλας

Perierga.gr - Η ηλιακή καταιγίδα προκαλεί εκτυφλωτικό Βόρειο Σέλας
Η ηλιακή καταιγίδα που πλήτει τον πλανήτη μας, επέτεινε το φαινόμενο του Βόρειου Σέλατος στον ουρανό των χωρών του βορρά. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα φωτός στο νυχτερινό ουρανό.
Ακόμη και οι Σκανδιναβοί που είναι συνηθισμένοι στο φαινόμενο, εντυπωσιάστηκαν από την έντασή του, ενώ ακόμη και οι κάτοικοι χωρών που βρίσκονται νοτιότερα, όπως η Αγγλία και η Ιρλανδία, είχαν τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν το χορό των χρωμάτων στον ουρανό.
Το Βόρειο Σέλας προκαλείται από ρεύματα φορτισμένων σωματίων του Ήλιου (ηλιακός άνεμος) που αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης, διεγείροντας τα μόρια της ατμόσφαιρας.
Πηγή:perierga.gr

«Κατέρριψε» πτήση της United Airlines... ανάβοντας τσιγάρο

Ενας επιβάτης σε πτήση από το Χιούστον του Τέξας προς την Καλιφόρνια αποφάσισε ότι δεν θα σταματούσε ούτε για λίγες ώρες την αγαπημένη του συνήθεια
«Κατέρριψε» πτήση της United Airlines... ανάβοντας τσιγάρο
Η ταυτότητά του δεν έγινε γνωστή, καθώς κατέληξε υπό κράτηση από τις ομοσπονδιακές Αρχές και εξετάζεται η απαγγελία κατηγοριών.
Σύμφωνα με όσα γράφουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ του Σαν Αντόνιο, όπου έκανε μία «στάση» το αεροσκάφος, ο επιβάτης άναψε τσιγάρο μέσα στην καμπίνα των επιβατών, προκαλώντας την αντίδραση κάποιων και την επέμβαση των αεροσυνοδών.
Παρά ταύτα, αρνήθηκε να σβήσει το τσιγάρο και η ένταση κλιμακώθηκε, με αποτέλεσμα να καταλήξει να παλεύει με ένα από τα μέλη του πληρώματος της καμπίνας.
Τελικά, δόθηκε εντολή στον πιλότο να προσγειωθεί άμεσα και το αεροσκάφος κατέβηκε στο Σαν Αντόνιο, όπου και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, πριν συνεχίσει για το αεροδρόμιο του Οντάριο στην Νότια Καλιφόρνια, με δίωρη καθυστέρηση.
Πηγή:e-go.gr

My precious! Ιδού, το μεγαλύτερο σμαράγδι του κόσμου (ΦΩΤΟ)


Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας; Ναι, καλά! Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μάλλον θα σας αλλάξουν γνώμη!
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σμαράγδι του κόσμου, καταπράσινο όπως τα ομορφότερα μάτια που έχει δει ποτέ κανείς...
Βρέθηκε στη Βραζιλία, κόπηκε στην Ινδία και πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο στην πόλη Κελόουνα, στον Καναδά.
57,500 είναι τα καράτια του, ζυγίζει 11,5 κιλά και το ονόμασαν Teodora.
My precious...

Συγγνώμη αγαπητέ, χρειάζεστε ειδικό φακό για να δείτε τέτοιο πράγμα;
Πηγή:newsit.gr

Έλληνας πήγε στο Νότιο Πόλο περπατώντας


Νέο, άπιαστο παγκόσμιο ρεκόρ από Έλληνα της Αυστραλίας που κατάφερε να πάει στον Νότιο Πόλο περπατώντας 2.300 χιλιόμετρα σε 89 μέρες.
Άλλο ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ έχει στην κατοχή του ο ομογενής Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης), ο οποίος μαζί με τον φίλο του Τζάστιν Τζόουνς περπάτησαν χωρίς καμιά βοήθεια, από την ακτή της Ανταρκτικής έως το Νότιο Πόλο και πίσω.
Συνολικά, έκαναν μια απόσταση 2.300 χιλιομέτρων, μέσα σε 89 μέρες. Στο διάστημα αυτό, το βάρος και των δύο μειώθηκε κατά 55κιλά! Ο επικός τους άθλος ολοκληρώθηκε την Ημέρα της Αυστραλίας και μόλις λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η τελευταία, για αυτή την εποχή, πτήση από την Ανταρκτική!
Οι δυο νέοι έκαναν κάτι που πολλοί τόλμησαν στο παρελθόν αλλά κανείς δεν το είχε καταφέρει. Διέσχισαν την Ανταρκτική έως το Νότιο Πόλο και γύρισαν πίσω στον Όρμο του Ηρακλή, από όπου επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος για την επιστροφή τους. Μαζί τους έσερναν και εκατοντάδες κιλά τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα αντικείμενα. Μεταξύ άλλων, είχαν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες έως και 50βαθμούς υπό το μηδέν, χιονοθύελλες, ψύξεις, τραυματισμούς και άλλες αντιξοότητες και έφτασαν στα όρια της εξάντλησης.
Ο 29χρονος Καστριτσιώτης και ο 28χρονος Τζόουνς έχουν στο ενεργητικό τους και άλλα παγκόσμια ρεκόρ. Μεταξύ άλλων, το 2008,μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, όταν διέσχισαν τον ωκεανό μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας με ένα καγιάκ, κάτι που κανείς άλλος στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει. Ο τελευταίος τους άθλος όμως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός.
Στόχος τους, εκτός από το ρεκόρ, ήταν να συγκεντρώσουν χρήματα για την δημιουργία αυστραλιανών κέντρων πρόληψης και θεραπείας καρκίνου σε παιδιά.
Πηγή:newsit.gr

Οι κοτομπουκιές του θανάτου


Μια 17χρονη που τρώει μόνο κοτομπουκιές τα τελευταία 15 χρόνια κινδυνεύει να χάσει τη ζωή της αν συνεχίσει την αγαπημένη της διατροφική συνήθεια.
Από την ηλικία των δύο ετών η Stacey Irvine τρέφεται αποκλειστικά με κοτομπουκιές. Σήμερα στα 17 της οι γιατροί την προειδοποιούν ότι εάν δεν αλλάξει τις συνήθειές της θα πεθάνει.
Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail η Stacey πρωτοδοκίμασε τις κοτομπουκιές όταν της έδωσε η μάνα της σε ηλικία 2ετών και τις άρεσαν τόσο πολύ που που εδώ και 15 χρόνια δεν τρώει σχεδόν τίποτα άλλο!
Χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο με προβλήματα αναπνοής, όπου οι γιατροί διέγνωσαν αναιμία και παρατήρησαν πως οι φλέβες στην γλώσσα της ήταν διογκωμένες.
"Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι είναι πραγματικά κακό για μένα. Τα Nuggets κοτόπουλου του McDonald 's είναι το αγαπημένο μου. Μοιράζομαι είκοσι με το φίλο μου με πατάτες. Μου αρέσουν επίσης αυτά των KFC αλλά και άλλες μάρκες που βρίσκω στα σούπερ μάρκετ μάρκες.
Το κύριο γεύμα μου κάθε μέρα είναι πάντα κοτομπουκιές", αναφέρει η νεαρή και προσθέτει "Θα πρέπει να σταματήσει αυτόν τον περίεργο εθισμό και να αρχίσει να τρώει και άλλες τροφές όπως λαχανικά και φρούτα που δεν τα έχει αγγίξει ποτέ μέχρι τώρα", λένε οι γιατροί.
Πηγή: news247.gr

Best Seller η Βίβλος στη Νορβηγία


Οι Νορβηγοί αγοράζουν μανιωδώς τη μετάφραση της Βίβλου στη γλώσσα τους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των εκδοτών της. Λες να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;
Πέρισσότερα από 80.000 αντίτυπα έχει πουλήσει μέχρι τώρα η νορβηγική μετάφραση της Βίβλου, κατατάσσοντας το "ιερό βιβλίο" στη λίστα των best seller τους τρεις τελευεταίους μήνες.
Η ζήτηση της μεταφρασμένης Βίβλου ξεπέρασε κάθε προσδοκία Αρχικά είχαν τυπωθεί μόλις 25.000 αντίτυπα, καθώς κανείς δεν περίμενε μεγάλη ζήτηση, τα περισσότερα βιβλιοπωλεία όμως "ξεπούλησαν" ήδη από την πρώτη μέρα.


Πολλοί λένε ότι το φαινόμενο οφείλεται στο μακελειό που έγινε στο νησί Ουτόγια, το οποίο πιθανόν να επηρέασε τους Νορβηγούς και να τους ώθησε προς τη θρησκεία. Οι υπεύθυνοι έκδοσης της νορβηγικής Βίβλου όμως έχουν άλλη άποψη. Υποστηρίζουν ότι η επιτυχία της Βίβλου οφείλεται στο ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, αφού για τη μετάφρασή της εργάστηκαν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες και θεολόγοι, αλλά και γιατί είναι η πρώτη φορά που η Βίβλος εκδίδεται σε γλώσσα απλή και κατανοητή από όλους.
Πηγή:cosmo.gr

Απείλησαν με λιντσάρισμα την πρωθυπουργό της Αυστραλίας

Την επέμβαση των αστυνομικών αρχών χρειάστηκε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, προκειμένου να σωθεί από την επίθεση που δέχθηκε από περίπου 200 οργισμένους ομογενείς διαδηλωτές.
Απείλησαν με λιντσάρισμα την πρωθυπουργό της Αυστραλίας
Οι διαδηλωτές παγίδευσαν τόσο την πρωθυπουργό της χώρας, Julia Gillard όσο και τον αρχηγό του κόμματος της αντιπολίτευσης, Tony Abbott, οι οποίοι βρίσκονταν σε εστιατόριο κοντά στο παλιό Κοινοβούλιο.
Αυτό συνέβη καθώς την ίδια ώρα πραγματοποιείτο εκδήλωση από Αβορίγινες που διαμαρτύρονταν για τα δικαιώματά της μειονότητας πλέον των γηγενών της Αυστραλίας.
Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το λόμπι του μαγαζιού και σπάζοντας τα τζάμια, φώναζαν «ντροπή» και «ρατσισμός».Τουλάχιστον 50 αστυνομικοί, μαζί με τα ΜΑΤ, έσπευσαν στο σημείο και τελικά οι δύο πολιτικοί ηγέτες κατάφεραν να αποδράσουν από μια πλαϊνή πόρτα του καταστήματος, 20 λεπτά αργότερα.
Οι διαδηλωτές θέλησαν να θυμίσουν όλα όσα έγιναν στις 27/01/1972 όταν τέσσερις αβορίγινες πήραν μια μεγάλη ομπρέλα και την έστησαν έξω από το κοινοβούλιο θέλοντας έτσι να δείξουν ότι δεν πρέπει να αγνοούνται από τους υπόλοιπους "Αυστραλούς". Η κίνηση αυτή ονομάστηκε ως "Η πρεσβεία των Αβορίγινων".
Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη φυγάδευσή της, η κα Γκίλαρντ "έχασε" και το ένα της παπούτσι.

Πηγή:newsbomb.gr

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι γυναίκες κάνουν σεξ για 237 λόγους και όχι από αγάπη

κλινικοί ψυχολόγοι, σεξ, γυναίκες, λόγοι, βιβλίο, Βρετανία, γιατί οι γυναίκες κά
Έχετε αναρωτηθεί για ποιους λόγους οι γυναίκες κάνουν σεξ; Νομίζετε πως ξέρετε την απάντηση; Μην είστε σίγουροι. Το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε στη Βρετανία με τίτλο «Γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ» προσφέρει όχι ένα, ούτε δύο αλλά 237 λόγους για τον οποίο οι γυναίκες κάνουν σεξ. Και μαντέψτε, η αγάπη δεν είναι μέσα σ' αυτούς!
Το βιβλίο φέρει την υπογραφή δύο κλινικών ψυχολόγων, της Σίντι Μέστον και του Ντέιβιντ Μπας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησαν ρώτησαν πάνω από 1000 γυναίκες σχετικά με τον λόγο για τον οποίο συνεβρίσκονται ερωτικά με ένα άνδρα.
Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις, οι γυναίκες κάνουν σεξ για φυσικούς, συναισθηματικούς και χρησιμοθηρικούς λόγους. Και η αγάπη; Η απάντηση δυστυχώς δεν είναι καταφατική.
«Ποτέ δεν περιμέναμε τέτοια διασπορά στις απαντήσεις», δηλώνουν οι συγγραφείς. «Ακούγαμε απαντήσεις που ξεκινούσαν από αγνό αλτρουϊσμό και τελείωναν στο απόλυτο κακό. Τι εννοούμε κακό; Να κάνεις σεξ για να μεταδόσεις αφροδισιακά νοσήματα».
«Οι άνθρωποι πίστευαν ότι η απάντηση στο ερώτημα ήταν προφανής: να περνάμε καλά, να νιώσουμε ηδονή. Κανείς όμως δεν είχε μιλήσει πραγματικά για τους λόγους που οδηγούν τις γυναίκες στο κρεβάτι: εκδίκηση στον πρώην σύντροφο, ναρκωτικά, αυτοπεποίθηση, ανασφάλεια, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες», συμπληρώνουν.
«Πρέπει να σπάσουμε τη στερεοτυπική εικόνα που θέλει τις γυναίκες να κάνουν σεξ λόγω έρωτα και τους άντρες απλά για απόλαυση. Η απάντηση είναι απλή: οργασμός, οργασμός, οργασμός»
Οι δύο ψυχολόγοι τονίζουν πως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες στο να κάνουν σέξ, όπως ιατρικοί αφού φαίνεται πως πολλές γυναίκες κάνουν σεξ για να ξεπεράσουν τις ημικρανίες, αφού οι ενδομορφίνες που εκλύονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δρουν ως... παυσίπονα!
Άλλες γυναίκες πάλι χρησιμοποιούν το σεξ για να απορρίψουν τον σύντροφό τους ή για να νιώσουν ελκυστικές ενώ άλλες απλά γιατί θέλουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο και θέλουν να τουμπάρουν τον άντρα τους. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συνδέουν την ψυχική δομή και σύσταση της κάθε γυναίκας στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το σεξ καθώς και με τα βιώματά της.
Πηγή:iefimerida.gr

Αγωνίστηκε να οδηγήσει και σκοτώθηκε σε τροχαίο

Διαβάστε για το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στη Manal al Sherif (Vid+Pics)
Η Manal al Sherif, ακτιβίστρια, η πρώτη γυναίκα που τόλμησε να αψηφίσει το σκληρό νόμο στην Σαουδική Αραβία που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν δημόσια έχασε την μάχη με τη ζωή σε τροχαίο.
Η νεαρή γυναίκα είχε κάνει την επανάσταση της στην υπερσυντηρητική χώρα, την μόνη στην οποία η γυναίκες δεν οδηγούν και έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών.
Μαζί της ήταν μια φίλη της η οποία τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται. Δυστυχώς για την 32χρονη ο θάνατος ήταν ακαριαίως.
Η Manal είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή, όταν τον Μάιο του 2010 είχε ξεκινήσει μέσω Facebook μια καμπάνια για την άρση της απαγόρευσης με επιχείρημα πως οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας χρειάζεται ένα ξέρουν να οδηγούν για να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.


Η σελίδα της "Teach me how to drive so I can protect myself"- "Δίδαξέ με πως να οδηγώ, ώστε να προστατεύω τον εαυτό μου" ήταν ευρέως γνωστή αλλά είχε προκαλέσει και τόσο πολύ ώστε να συλληφθεί.
Μάλιστα τότε οι αρχές της χώρας είχαν συλλάβει την al Sherif γιατί είχε ανεβάσει ένα σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο.
Πηγή:news247.gr

Anatomy Awards 2011: Βραβεία για το καλύτερο γυμνό σε μικρή και μεγάλη οθόνη


Είναι σαφώς πολύ λεπτά τα όρια που χωρίζουν την τέχνη από την πρόκληση, το γυμνό που πλαισιώνει αριστοτεχνικά τις εικόνες και τα νοήματα μιας ταινίας από τις σεξουαλικές σκηνές που θυμίζουν αισθησιακές παραγωγές.
Όσο άβολη είναι η παρακολούθηση μια σκηνής σεξ με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σε μια σοβαρή και ευυπόληπτη ταινία ή σειρά, άλλο τόσο άστοχες είναι οι σκηνές που δεν προσδίδουν καμία αληθοφάνεια, που δεν αντικατοπτρίζουν τα εκάστοτε αισθήματα των ηρώων.
Το να εμφανίζονται στην μικρή ή στην μεγάλη οθόνη γυμνά πορτρέτα των πρωταγωνιστών και σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου δεν πρέπει να μας ταράζει, καθώς η σωστή αφήγηση μιας ιστορίας προϋποθέτει την έξυπνη και όμορφη διαχείριση των αλληλεπιδράσεων των πρωταγωνιστών. Ακόμα και των σεξουαλικών.
Σίγουρα όλα αυτά όμως δεν απασχολούν την ιστοσελίδα Mr. Skin, η οποία εξειδικεύεται στο γυμνό του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και μάλιστα απονέμει και τα δικά της βραβεία για τις καλύτερες γυναικείες τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές εμφανίσεις.
Στο video που ακολουθεί, εμφανίζονται οι υποψηφιότητες για το 2011...

Πηγή:cosmo.gr

Θες να κάτσεις στο παγκάκι; Πλήρωσε

Αν δεν πληρώσεις τότε μπορεί να έχεις κάποιες συνέπειες που δεν θα σου είναι και πολύ ευχάριστες αν καθίσεις...Ο Γερμανός σχεδιαστής Fabian Brunsing δημιούργησε ένα «παράδοξο» παγκάκι που το ονόμασε «Pay & Sit Bench», δηλαδή μεταφράζοντας σε απλά ελληνικά: «Πλήρωσε για να καθίσεις, φίλε»! Ο λόγος;
Αυτοί που δεν θέλουν να μοιράζονται το παγκάκι τους με κάποιον άλλον στο πάρκο και επιθυμούν «prive» χαλάρωση πρέπει να πληρώσουν! Πέρα, όμως, από το αστείο του... θεάματος, στην ουσία ο σχεδιαστής κατασκεύασε ένα κανονικό παγκάκι, στην επιφάνεια του οποίου τοποθέτησε μεταλλικές «αιχμές», που μπαινοβγαίνουν! Κάτι σαν βασανιστήριο του Μεσαίωνα, δηλαδή!
Ο ανυποψίαστος περιπατητής του πάρκου που θέλει να ξαποστάσει πρέπει να ρίξει 50 λεπτά μέσα στην ειδική θήκη που υπάρχει κάτω από το παγκάκι.
Στη συνέχεια, μπορεί να καθίσει άνετα χωρίς να... βλάψει στο ελάχιστο τα οπίσθιά του! Το «μαρτύριο», όμως δεν τελειώνει εδώ!Μετά από ορισμένο χρόνο (όχι πολύ, μη φανταστείτε - ίσα να πιεις το καφεδάκι σου και να φας το σαντουιτσάκι σου, δηλαδή!) μια βοή ακούγεται που σε τραντάζει ολάκερο!
Αυτός είναι ο ενσωματωμένος συναγερμός που ειδοποιεί τον «καθήμενο» ότι ο χρόνος της ξεκούρασης τελείωσε! Ή πρέπει, λοιπόν, να σηκωθείς άρον άρον, πριν οι αιχμές μπουν... εκεί που δεν πρέπει ή να ρίξεις κανένα ευρώ παραπάνω για να συνεχίσεις να κάθεσαι...

Πηγή:newsit.gr

Έχασε το σχολικό και... πήρε το αυτοκίνητο


Ένας δεκάχρονος βγήκε το πρωί να πάρει το σχολικό όμως δεν το πρόλαβε. Τι να κάνω σκέφτηκε; Μπήκε σπίτι πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του πατέρα του και βουρ στον δρόμο!
Έχοντας χάσει το σχολικό του, ένα αγόρι 10 ετών πήρε τα κλειδιά του Renault Megane του πατέρα του σήμερα το πρωί και έκανε διαδρομή δύο χιλιομέτρων, έχοντας πάρει στον δρόμο και έναν εννιάχρονο συμμαθητή του που είχε χάσει επίσης το σχολικό λεωφορείο,μέχρι να πέσει σε κολώνα και να συλληφθεί από την αστυνομία μαζί με τον συνεπιβάτη του.
"Φορούσα ζώνη", δήλωσε στους αστυνομικούς, που ειδοποίησαν τους γονείς του.
Η αστυνομία της Βαλάνς τους πήρε κατάθεση για "οδήγηση χωρίς δίπλωμα" και "καταστροφή δημόσιας περιουσίας". Δεν τραυματίσθηκαν.
Η εισαγγελία της Βαλάνς θα αποφασίσει για τη δικαστική συνέχεια της υπόθεσης.
Πηγή:newsit.gr

Τα "πορνοπαρκόμετρα" έσπασαν ταμεία

Ο δήμος πλέον δε χάνει ούτε σεντς από τον κλάδο της βιομηχανίας του σεξ
Τα  πορνοπαρκόμετρα  έσπασαν ταμεία
Επεκτείνει τα «πορνοπαρκόμετρα» η Βόννη μετά την τεράστια επιτυχία τους! Όπως είχαμε γράψει παλαιότερα, η γερμανική αυτή πόλη ήταν η πρώτη που εισήγαγε τον πορνοφόρο ενώ για την πάταξη της φοροδιαφυγής τοποθέτησε και αντίστοιχες ταμειακές μηχανές στους δρόμους όπου συχνάζουν οι ιερόδουλες.
 Με τον τρόπο αυτό ο δήμος πλέον δε χάνει ούτε σεντς από τον κλάδο καθώς εισπράττει φόρο τόσο από τους οίκους ανοχής όσο και από τις λεγόμενες «πιάτσες». Τα φορολογικά έσοδα μάλιστα της βιομηχανίας του σεξ «έσπασαν τα ταμεία» αποφέροντας έσοδα 250.000 ευρώ το 2011 οπότε και οι υπέυθυνοι αποφάσισαν να τα επεκτείνουν σε περισσότερες περιοχές της πόλης.
Τα μηχανήματα αυτά έκδοσης εισιτηρίων που μοιάζουν με τα αντίστοιχα που ρησιμοποιούν συνήθως οι οδηγοί αυτοκινήτων έχουν την ίδια λειτουργία. Κάθε βράδυ οι ιερόδουλες οφείλουν να προμηθευτούν το απαραίτητο «εισιτήριο» που θα τους επιτρέψει να ασκήσουν το επάγγελμά τους στο συγκεκριμένο δρόμο. Το εισιτήριο ισχύει από τις 20:00 έως τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας και στοιχίζει 6 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό πελατών.
Μάλιστα, για να εξασφαλίσει τη εφαρμογή του μέτρου, ο δήμος ανέθεσε σε αρμόδιους υπαλλήλους τον έλεγχο του. Σε περίπτωση παράβασης, αρχικά οι ιερόδουλες δέχονται μια σύσταση ενώ αν βρεθούν για δεύτερη φορά να ασκούν το επάγγελμα δίχως να έχουν πληρώσει φόρο το πρόστιμο είναι αρκετά τσουχτερό. Μάλιστα σε περιπτώσεις συνεχών παραβάσεων οι ιερόδουλες απειλούνται και με απαγόρευση εργασίας.
Οι δημοτικές αρχές εκτιμούν ότι 200 γυναίκες του πεζοδρομίου εργάζονται περιστασιακά στη Βόνη, ενώ κατά μέσο 20 δουλεύουν σε σταθερή βάση. Η πορνεία θεωρείται νόμιμη δραστηριότητα στη Γερμανία.
Πηγή:e-go.gr

 

«Το ηφαίστειο της Σαντορίνης έχει φουσκώσει σαν παραμορφωμένο κέικ»

«Οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως ... προειδοποιεί» - είπε το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλιανάτος, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση -5,3 ρίχτερ 48 χλμ. Νοτιοδυτικά της Σαντορίνη«Το ηφαίστειο της Σαντορίνης έχει φουσκώσει σαν παραμορφωμένο κέικ»- που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης.
«Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης» είπε ο κ. Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.
Οπως είπε, οι αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν εξετάσει σενάρια και τρόπους αντίδρασης, γιατί ακόμη και η πιο «απλή» εκδοχή, το να αρχίσει να βγαίνει τέφρα από το ηφαίστειο, θα έχει συνέπειες, επηρεάζοντας -αν μη τί άλλο- τα αεροπορικά δρομολόγια.
Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην ευρύτερη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 6μηνο στην περιοχή της Σαντορίνης, όπου μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 20 σεισμικές δονήσεις, εντάσεως ως και 3,5 ρίχτερ, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με τον κ. Βαλλιανάτο συνιστούν μια προειδοποίηση ότι ενδέχεται «κάτι να συμβεί», ενώ παραπέμπει στη δεκαετία του '50, οπότε είχε παρουσιαστεί ένα παρόμοιο φαινόμενο που είχε «φέρει» έναν πολύ ισχυρό σεισμό.
Οι σεισμολόγοι, ωστόσο, εμφανίζονται καθησυχαστικοί και συνιστούν ψυχραιμία, ενώ δεν συνδέουν τον σημερινό σεισμό με τις δονήσεις που έχουν προκληθεί τελευταία στην περιοχή της Σαντορίνης. Καθησυχαστικός για την μικροσεισμική πλην παρατεταμένη δραστηριότητα που παρατηρείται στη Σαντορίνη εμφανίστηκε ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.
Το φαινόμενο διερευνάται από τους σεισμολόγους, οι οποίοι εξετάζουν όλες τις παραμέτρους με επιφυλακτικότητα. Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι μεταβολές που εμφανίζονται στον φλοιό δεν συνεπάγονται κατ' ανάγκην ενεργοποίηση του ηφαιστείου και ότι οι έως τώρα εκτιμήσεις δεν είναι παρά προκαταρκτικά συμπεράσματα.
Ενα πολύπλοκο γεωλογικό φαινόμενο, το οποίο βρίσκεται υπό επιστημονική παρακολούθηση, εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στη Σαντορίνη. Στην περιοχή έχει καταγραφεί πλούσια σεισμική δραστηριότητα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύεται από παραμορφώσεις στον στερεό φλοιό της γης.
Οπως εξηγούν οι σεισμολόγοι, τους τελευταίους 7 με 8 μήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του ηφαιστείου. Οι πολλαπλές δονήσεις που έχουν καταγραφεί δεν υπερβαίνουν σε μέγεθος τα 3,3 Ρίχτερ, ενώ το τελευταίο διήμερο παρουσιάστηκε μια έξαρση των φαινομένων. Παράλληλα εντοπίζονται παραμορφώσεις στον στερεό φλοιό της γης, οι οποίες δεν είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού αλλά ανιχνεύονται με GPS. Ακόμη κι αν αυτά επιβεβαιωθούν, όπως επισημαίνουν, η πολυπλοκότητα της φύσης εμποδίζει την εξαγωγή βέβαιων συμπερασμάτων: οι μηχανισμοί της δεν λειτουργούν πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, ακόμη κι αν επικρατούν πανομοιότυπες συνθήκες.
Οι σεισμολόγοι εξηγούν, άλλωστε, ότι η παραμόρφωση δεν αποκλείεται να προκύπτει από καθαρά σεισμοτεκτονικές διαδικασίες που δεν έχουν σχέση με το ηφαίστειο. Αναλύοντας την εκδοχή αυτή επισημαίνουν ότι στη Σαντορίνη έχουν ιστορικά εκδηλωθεί σεισμικές δονήσεις μεγάλης έντασης, και ως εκ τούτου η παραμόρφωση ίσως οφείλεται σε μεταβολές των ρηγμάτων που υπάρχουν στο υπέδαφος του νησιού και όχι σε μεγαλύτερα βάθη δηλαδή στο ηφαίστειο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκδηλώσεις για το θέμα έχουν διοργανώσει και οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σαντορίνης, με καλεσμένους Ελληνες αλλά και ξένους επιστήμονες, οι οποίοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί ως προς τον κίνδυνο υψηλού σεισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Από πέρυσι, πάντως, η Σαντορίνη βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων. Σεισμολόγοι και ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τη σεισμική ακολουθία που εκδηλώνεται.
Η ασυνήθιστη δραστηριότητα που καταγράφεται στο ηφαίστειο της Θήρας οφείλεται στη στάθμη του μάγματος που ανεβαίνει από τον πυθμένα του ηφαιστείου αυξάνοντας την πίεση στον κώνο του κρατήρα.
Οι σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται είναι χαμηλής έντασης, αλλά όπως εξηγούν οι επιστήμονες το εστιακό βάθος βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιφάνεια της Σαντορίνης και το φαινόμενο εξηγείται με την άνοδο της στάθμης του μάγματος από τον πυθμένα του ηφαιστείου το οποίο πιέζει τον κώνο του κρατήρα.
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι μικρής διάρκειας με βραδείς ρυθμούς εξέλιξης, αλλά συχνά η χαρακτηριστική οσμή κλούβιου αυγού που αναδίδει το θειάφι, το οποίο υπάρχει σε αφθονία στο ηφαιστιογενές υπέδαφος του νησιού, γίνεται μερικές φορές όλο πιο έντονη.
Το νησιωτικό σύμπλεγμα της Σαντορίνης αποτελεί παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο ηφαιστείου με καλντέρα. Το μισοφέγγαρο που ονομάζουμε Σαντορίνη, η Θηρασιά και το Ασπρονήσι σχηματίζουν έναν νοητό κύκλο, στην μέση του οποίου βρίσκεται η καλντέρα της Σαντορίνης, η μεγαλύτερη στο κόσμο.
Το ηφαίστειο αφυπνίστηκε για πρώτη φορά πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια και συνέχισε την δραστηριότητα του μέχρι και σήμερα. Σε αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα έχουν συμβεί 12 εξαιρετικά μεγάλες εκρήξεις.
Η Νέα Καμμένη και η Παλαιά Καμμένη σχηματίστηκαν από υποθαλάσσιες εκρήξεις και αποτελούν το πιο πρόσφατα κομμάτια γης της Μεσογείου. Ο σχηματισμός της Νέας Καμμένης άρχισε μόλις πριν 440 χρόνια με τα τελευταία κομμάτια ηφαιστειακής λάβας πετρώνουν πάνω της μόλις εδώ και 50 χρόνια.
Η τελευταία έκρηξη έγινε το 1950. Οι κάτοικοι την έζησαν δίνουν τρομακτικές περιγραφές: «Οι φλόγες ξεπηδούσαν από την θάλασσα», «Η λάβρα εκτινασσόταν», «Κάπνα ξετυλιγόταν», «Πυρακτωμένο μάγμα ανέβλυζε», «Η θάλασσα κόχλαζε» «Οι δυνατοί σεισμοί και οι εκτινάξεις ηφαιστειακής τέφρας μας ταλαιπώρησε». Πρόκειται για μερικές μόνο από τις μαρτυρίες που κόβουν την ανάσα...
Πηγή:iefimerida.gr

Η Nasa αποκαλύπτει την πιο εντυπωσιακή εικόνα της Γης

Μια μοναδική φωτογραφία της γης έδωσε στη δημοσιότητα η NASA που δείχνει τον πλανήτη μας πιο εντυπωσιακό από ποτέ.
Χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα φωτογραφικά μέσα του "τότε", τα μέλη του πληρώματος Apollo 17 στην πορεία τους προς τη Σελήνη η NASA είχαν φωτογραφίσει τη Γη από το διάστημα το 1972.


Τώρα, 40 χρόνια μετά, η ΝΑSA έδωσε στην δημοσιότητα μια νέα, υψηλής ευκρίνειας φωτογραφία της Γης.
Ο τίτλος της είναι "Blue Marble 2012" ενώ η ανάλυσή της είναι 8000*8000 pixel. Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή μέχρι σήμερα εικόνα που θυμίζει ζωγραφιά.


Ουσιαστικά η εικόνα αυτή αποτελεί μια σύνθεση εικόνων από δεδομένα που συνέλεξε ο δορυφόρος Suomi NPP, αντικαθιστώντας εκείνη του 1972. Οι διαφορές είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.
Πηγή:cosmo.gr

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το ΣΔΟΕ «έφαγε πόρτα» στο Αγιο Όρος!


Έφοδο στο Άγιο Όρος θέλησαν να κάνουν οι άνδρες του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, τo ΣΔΟΕ θέλησε να ελέγξει την πρόοδο των έργων στο Άγιο Όρος. Τα έργα αυτά είχαν πραγματοποιηθεί κυρίως με κοινοτικά κονδύλια. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας λοιπόν, ο προϊστάμενος του σώματος δίωξης οικονομικών εγκλημάτων επικοινώνησε με την επιστασία του Αγίου Όρους και έθεσε και επίσημα το αίτημα για έλεγχο των ιερών μονών.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των μονών στις Καρυές, όπως γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, και αποφάσισαν να μην επιτρέψουν τον έλεγχο αν δεν δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες από το ΣΔΟΕ... Όπως αναφέρει όμως και ο συντάκτης, η έφοδος εμπεριέχει την έννοια του αιφνιδιαστικού... αλλιώς είναι έφοδος συνεννοημένη.
Πηγή:e-radio.gr

Πορνοστάρ υποψήφιες δήμαρχοι κάνουν προεκλογικό pole-dancing

Ο Δήμος του Ταράντο, της αρχαίας ελληνικής αποικίας στη νότια Ιταλία, θα απασχολήσει περισσότερο από ποτέ τα ιταλικά ΜΜΕ για τους υποψηφίους δημάρχους του.
Πορνοστάρ υποψήφιες δήμαρχοι κάνουν προεκλογικό pole-dancing
Αιτία, η έλευση στο προσκήνιο δύο νέων υποψηφίων, που το ιταλικό κοινό -ειδικά το αντρικό- γνωρίζει εξαιρετικά καλά, από πολλές απόψεις.
Η Αμάντα Φοξ και η Λουάνα Μπόρτζια ετοιμάζονται για μία διαφορετικού είδους αναμέτρηση «στήθος με στήθος» όπως γράφει η βρετανική «Σαν».
Ηδη, οι υποστηρικτές τους ετοιμάζουν πρωτότυπες εκδηλώσεις, όπως βραδιά pole-dancing, για την... ενημέρωση του κοινού. Ο μάνατζερ Μίμο Παβέζε δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα ότι «επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, προσκαλούμε κάθε άλλο υποψήφιο να έρθει και αυτός να χορέψει».

Η ίδια η Αμάντα αρκέστηκε να δεσμευτεί ότι θέλει «οι ψηφοφόροι να δούνε τον πραγματικό μου εαυτό»...
Πηγή:e-go.gr

 

Δημοσκόπηση σοκ για το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC για τα "Επίκαιρα". Πρώτη η ΝΔ. Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ

Ως πέμπτο κόμμα καταγράφεται στη δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό "Επίκαιρα", το ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την πλάτη, έστω και με μικρή διαφορά όλων των κομμάτων της Αριστεράς.
Για την είσοδο στη Βουλή παλεύουν η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμμαχία και το Άρμα Πολιτών.
Η δημοσκόπηση αναμένεται να σημάνει πολιτικό συναγερμό σε όλα τα κόμματα, αφού αλλάζει άρδην το υπάρχον σκηνικό.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,5% και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα.
Λογικό και επόμενο, αφού η ΝΔ έχει και τάσεις συσπείρωσης και συλλέγει πλέον μεγάλο μέρος των δυσαρεστημένων πολιτών, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από την κυβέρνηση.
Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά με 13%, ενώ τις επόμενες δύο θέσεις μοιράζονται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο ποσοστό,12,5%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το κομμουνιστικό κόμμα χάνει την παραδοσιακή τρίτη θέση στο κοινοβούλιο, όμως έχει και αυτό, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαντική άνοδο.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται ως πέμπτο κόμμα με ποσοστό 12%, ενώ απώλειες, λόγω συγκυβέρνησης, έχει και ο ΛΑΟΣ, που βλέπει τα ποσοστά του να συρρικνώνονται στο 6%.
Οριακά, περνούν το κατώφλι της Βουλής οι Οικολόγοι Πράσινοι, που καταγράφουν ποσοστό 3%.
Και στο 2,5% βρίσκονται πια τρία κόμματα, τα οποία παλεύουν για την είσοδό τους στη Βουλή.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, το Άρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή, ενώ σταθερή εμφάνιση έχουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και το Κόμμα Κυνηγών με 0,7%.
Να σημειωθεί πως σημαντική άνοδο έχει η Χρυσή Αυγή, ενώ παρά το 30% της Νέας Δημοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση ούτε με το ΛΑΟΣ ούτε με το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή:news247.gr

Η ιστορία των Sex Toys: Από το πορνό των σπηλαίων μέχρι τις δονήσεις του κινητού σου

Από το πορνό των σπηλαίων μέχρι τις κούκλες του σεξ που μιλάνε. Από τα ξύλινα και πέτρινα βοηθήματα του σεξ μέχρι τις δονήσεις που έρχονται στο κινητό σου, κάποιος ίδρωσε πολύ περισσότερο από σένα. Με λίγη βοήθεια από τους φίλους μας τα καταφέρνουμε τόσα χρόνια. Διάβασε και λίγο ιστορία.
Το αγαλματίδιο βρέθηκε το 2008 σε μια σπηλιά κοντά στην Στουτγκάρδη και είναι μια 35.000 ετών ζουμερή απόδειξη του πιο παλιού πορνό από ελεφαντόδοντο, με φουσκωμένα στήθη και τεράστιο αιδοίο. Όπως σχολιάζει ο ανθρωπολόγος Paul Mellars του Πανεπιστημίου Stony Brook, ήταν "τρελοί για σεξ", καθώς η υπερβολή στα σημεία μιλάει από μόνη της. 



Η πέτρινη 28.000 ετών Αφροδίτη του Willendorf, χωριού της Αυστρίας όπου ανακαλύφθηκε, λόγω του μεγέθους της, 20,32 cm x 3,81, πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν πολύ έξυπνα από τους κατασκευαστές της.



Γύρω στο 500 π.χ. οι Ελληνίδες έδιναν τον προκάτοχο του δονητή σε φίλες, των οποίων οι άντρες έλειπαν στον πόλεμο ή είχαν πεθάνει. Η λέξη "δονητής" χρησιμοποιήθηκε πολύ στην Ιταλία της Αναγέννησης το 1400 και οι πρώτοι ήταν υπερβολικοί σε μέγεθος, φτιαγμένοι από ξύλο ή δέρμα.



Πρώτοι οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν τις βλεφαρίδες από τις κατσίκες για την αύξηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Το "δαχτυλίδι" δενόταν γύρω από το πέος και βοηθούσε την στύση να διατηρηθεί. Γρήγορα έχει συμβολο κύρους και οι πλούσιοι χρησιμοποιούσαν σπάνια και εξωτικά υλικά για να κοσμούν τις δικές τους προεκτάσεις.



Το 500 μ.Χ. οι ασημένιες μπάλες τις γκέισας (όπως είναι αρχικά γνωστές) προορίζονταν για την ανδρική ευχαρίστηση. Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι λίγη εξάσκηση από την γυναίκα στην πυελική χώρα βοηθά στην δημιουργία εντονότερων οργασμών και για τους δύο. Σήμερα κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα κατασκευασμένες από σιλικόνη.



Την ιδέα της κυριαρχίας και της δουλειάς στην κρεβατοκάμαρα την έβαλε αρχικά ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ το 1791 με το  μυθιστορημά του Justine. Ο μισός όρος του σαδισμού - μαζοχισμού του ανήκει, αλλά το M, στο S&M, ανήκει στον συνάδελφο συγγραφέα Leopold von Sacher-Masoch, ο οποίος έγραψε για την αρσενική υποβολή.



Για να μην κουράζονται οι γιατροί που προσπαθούσαν να θεραπεύσουν γυναίκες σε υστερία, το 1869 ο Dr. George Taylor, εφηύρε τον πρώτο ατμοκίνητο δονητή. Η πυελική ένταση, το άγχος, η ευερεθιστότητα, αλλά και το tennis elbow μειώθηκαν, όπως και ο επαγγελματικός κίνδυνος του ιατρικού επαγγέλματος.



Όσο περισσότερο έμπαινε η ηλεκτρική ενέργεια στα αμερικανικά σπίτια, τόσο περισσότερο εισχωρούσε και ο δονητής στις πρίζες. Διαφημίζονταν στα γυναικεία περιοδικά ως βοηθήματα χαλάρωσης και παρέμειναν ταμπού μέχρι την δεκαετία του '60.



Από την στιγμή που το Sex and the City παρουσίασε τον "The Rabbit", το κουνέλι - ο δονητής έγινε ανάρπαστος, αφού  δούλεψε με την σεμνή και άτολμη Charlotte, αλλά και μόδα, μαζί με τα Manolo Blahniks.



To 2008 στο Τέξας το δικαστήριο έκρινε ότι η απαγόρευση πώλησης ερωτικών παιχνιδιών παραβιάζει το δικαίωμα του ατόμου να κάνει ό,τι θέλει στην ιδιωτική ζωή του. Το ίδιο συνέβη στην Λουιζιάνα, το Κάνσας και το Κολοράντο. Την ίδια στιγμή, όμως, στην Αλαμπάμα και την Τζώρτζια, οι ιδιοκτήτες σεξ καταστημάτων μπορούσαν ακόμα και να μπουν φυλακή για κάθε χρήσιμο προς τόνωση των γεννητικών οργάνων εργαλείο, που θα βρίσκονταν στην κατοχή τους. Μία ακόμα μάχη, είχε, πάντως κερδηθεί.



Μετά το 2009, τα πράγματα, έγιναν πιο απλά, καθώς ακόμα και το κινητό σου μπορεί με τις apps και τα vibes του να βοηθήσει. Η ένταση της δόνησης σίγουρα (?) δεν μπορεί να σε φτάσει σε οργασμό, αλλά έρχεται σύντομα ο υπολογιστής με σύνδεση δονητή που θα φέρνει πιο κοντά υπεραστικούς εραστές, χρησιμοποιώντας και πάλι την φωνή σας και μόνο.



Μπορεί να μην σκουπίζει ή να μαγειρεύει, αλλά κάνει όλα τα υπόλοιπα. Η Roxxxy, όπως λέει ο δημιουργός της Douglas Hines, μπορεί να μιλάει μαζί σου βρώμικα, καθώς έρχεται εξοπλισμένη με λειτουργία αναγνώρισης της φωνής σου. Αντίθετα με όλες τις άλλες κούκλες του σεξ, μπορεί να σας ρωτήσει για την ημέρα σας στη δουλειά, να συζητήσετε πολιτικά ή ακόμα και να γκρινιάξει όσο επιθυμείτε (λόγω κουμπιού off). Για τις κυρίες υπάρχει ο Rocky. Ο άνθρωπος λάστιχο. 

Πηγή:cosmo.gr

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου

Διαβάστε τι γράφει ο διεθνής Τύπος για τον χαμό του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη

Το γύρο του κόσμου κάνει από τα ξημερώματα η είδηση του απρόσμενου θανάτου του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από γύρισμα σε κεντρικό δρόμο της Δραπετσώνας.
Το πρακτορείο reuters αναφέρεται στο θέμα συνδέοντας την είδηση του θανάτου του μεγάλου δημιουργού με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα ήταν το αντικείμενο της ταινίας που γύριζε την στιγμή που τον παρέσυρε η μοτοσυκλέτα.

 
"Γνωστός για το αργό και ονειρώδες σκηνοθετικό του στιλ, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, σκοτώθηκε σε τροχαίο την ώρα που δούλευε την τελευταία του ταινία", αναφέρει το associated press, το οποίο κατέταξε την είδηση στις πρώτες και τις σημαντικότερες.


 
Η Γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε την είδηση με την φωτογραφία από την απονομή του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες το 1998 για την ταινία Μία αιωνιότητα και μία μέρα, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στις βραβεύσεις και τις ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα του σκηνοθέτη.

 
"Εσβησε ο δημιουργός Τεό Αγγελόπουλος", είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος της Le Figaro, η οποία επίσης αναφέρεται στο θέμα.

 
Την είδηση της τραγικής απώλειας του Θ.Αγγελόπουλου μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μιλώντας για έναν "βραβευμένο Έλληνα κινηματογραφιστή, γνωστό για το αργό και ονειρικό του στυλ σαν σκηνοθέτη".

 
"Ο Αγγελόπουλος κέρδισε μεγάλο αριθμό βραβείων για τις ταινίες του, τα περισσότερα σε ευρωπαϊκά κινηματογραφικά Φεστιβάλ, στη διάρκεια μιας καριέρας που εκτεινόταν περισσότερα από 40 χρόνια» αναφέρει το περιοδικό Time.
Πηγή:news247.gr

«Είμαι 39 ετών και φυλάω την παρθενιά μου για το σωστό άντρα»


Πολλές το είπανε, ελάχιστες το έκαναν και η Σάρλοτ Μπερντ είναι μια από αυτές. Η γυναίκα το Μάιο θα γίνει 40 ετών και δηλώνει ότι όχι απλώς δεν έχει κάνει ποτέ σεξ στη ζωή της, αλλά ούτε καν έχει φιλήσει κάποιον άνδρα, επειδή «το φυλάει» για τον άντρα τον σωστό που περιμένει να έρθει στη ζωή της.
Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Sun, η Σάρλοτ, η οποία ζει στο Έσεξ, δήλωσε ότι πήρε την απόφαση να παραμείνει παρθένα μέχρι να βρει τον Mr. Perfect όταν ήταν μόλις 11 ετών, αλλά ακόμα αυτός δεν έχει εμφανιστεί στη ζωή της.
«Ξέρω ότι πολλοί μπορεί να σοκάρονται από την απόφασή μου, αλλά εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένη και ζω μια ήσυχη ζωή, έχοντας τον πλήρη έλεγχό της, γεγονός που με κάνει να νιώθω πολύ ασφαλής. Εξάλλου δεν ξέρω πως είναι το σεξ, οπότε δε μου λείπει», πρόσθεσε η γυναίκα.
Η Μπερντ είναι θεατρική παραγωγός και όπως λέει η δουλειά της, της προσφέρει πολλές συγκινήσεις καθημερινά, ενώ τονίζει ότι δεν κάθεται στο σπίτι της παρέα με γάτες περιμένοντας τον κατάλληλο άνδρα, αλλά ταξιδεύει, έχει πολλούς φίλους και μαύρη ζώνη στο καράτε.
Μάλιστα, θεωρεί ότι η απόφασή της να απέχει από σεξ ολοκληρωτικά είναι σωστή γιατί έτσι βελτιώνει τον εαυτό της και προετοιμάζεται καλύτερα για την τέλεια σχέση που είναι σίγουρη ότι θα έρθει ξαφνικά στη ζωή της, εκεί που δεν θα το περιμένει.
Βέβαια, όπως είναι λογικό, η απόφασή της να «φυλάξει τον εαυτό της», σημαίνει ότι η ερωτική της ζωή είναι στα τάρταρα, καθώς την τελευταία 10ετία έχει βγει μόλις δύο ραντεβού. Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω, ενώ ελπίζει ότι ο τέλειος άντρας που θα γνωρίσει, και τον οποίο θέλει ψηλό, γυμνασμένο, υπεύθυνο, με καλή καρδιά και ζωώδη ένστικτα, θα είναι και αυτός παρθένος και μαζί θα ανακαλύψουν τη χαρά του σεξ.
ΟΚ...!