Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Εργοστασιάρχης μάλαμα: Aφησε κληρονομιά 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στους υπαλλήλους του!


Εργοστασιάρχης μάλαμα: Aφησε κληρονομιά 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στους υπαλλήλους του! [εικόνες & βίντεο]
Μια κληρονομιά ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ έφερε ο... Άγιος Βασίλης στους 250 υπαλλήλους ενός εργοστασίου στο Μπόντιο Λομνάγκο, στις ιταλικές Aλπεις.
Ο κάθε ένας από τους υπαλλήλους έλαβε μια επιταγή με το ποσό που του αντιστοιχούσε από το 1,5 εκατομμύριο που τους κληροδότησε ο ιδρυτής της μονάδας.
Ο Πιέρο Μάκι, ένας άνθρωπος που είχε πάθος για την τεχνολογία και το καλό κρασί, πέθανε τον Ιούνιο σε ηλικία 87 ετών. Το 1957 είχε ιδρύσει το Enoplastic, ένα εργοστάσιο που παράγει πώματα και ετικέτες για μπουκάλια κρασιού. Σήμερα, τα προϊόντα του εξάγονται σε περισσότερες από 80 χώρες.
Λίγο πριν τον θάνατό του ο Μάκι είχε κάνει μια προσθήκη στη διαθήκη του με την οποία κληροδοτούσε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στους 250 εργάτες του Μπόντιο Λομνάγκο.
«Όλα τα κανόνισε η χήρα του, η Κάρλα, η μητέρα μου. Συνόδευσε την επιταγή κάθε υπαλλήλου με μια συγκινητική επιστολή όπου τους εξέφραζε τις ευχαριστίες της» αφηγήθηκε στην Κοριέρε ντέλα Σέρα η Τζοβάνα, η κόρη του Πιέρο και νυν συνδιευθύντρια του εργοστασίου.
Οι επιταγές έφτασαν στα χέρια των εργαζομένων λίγο πριν τα Χριστούγεννα: οι νεοπροσληφθέντες στην επιχείρηση έλαβαν 2.000 ευρώ, οι παλιότεροι 10.000 ευρώ και κάποιες οικογένειες, που ο Μάκι γνώριζε ότι είχαν ανάγκη, ακόμη μεγαλύτερα ποσά.


Πηγή: iefimerida.gr

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Τι σημαίνει η λέξη «ζαβαρακατρανέμια»;

Τι σημαίνει η λέξη «ζαβαρακατρανέμια»;
Αυτό το τραγούδι είχε γραφτεί τον καιρό της δικτατορίας από το Μαρκόπουλο (το τραγούδησε ο Νίκος Ξυλούρης) και επειδή απαγορευόταν να ακούγονται επαναστατικά τραγούδια έπρεπε να βρουν κάτι που να μην ξέρει κανείς τι σημαίνει αλλά να μεταδίδεται και κάποιο μήνυμα στον κόσμο. 
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος εξήγησε σε εκπομπή στην ΕΤ1 με οικοδεσπότη τον Λευτέρη Παπαδόπουλο τα κρυφά μηνύματα.
  • Η λέξη «Αλληλούια» δεν είναι η γνωστή εβραϊκή λέξη, αλλά η ελληνική λέξη «Αλληλουχία» (με τη διαφορά ότι αφαιρέθηκε το χ).
  • Η λέξη «Ζάβαρα» προέρχεται από τη λέξη Ζευς και σημαίνει λάβαρα.
  • Η λέξη «Κάτρα» σημαίνει μαύρα.
  • Η λέξη «Νάμα» σημαίνει βάπτισμα.
  • Η λέξη «Λάμα» σημαίνει λάμα (μαχαιριού).
  • Η λέξη «Νέμια» σημαίνει ηρεμία.
  • Η λέξη «Ίλεως» σημαίνει σπλαχνικός.
Συνολικά οι στίχοι σημαίνουν «Λάβαρα μαύρα ανέμισαν (πειρατές) και παρακαλούμε για έλεος»


Πηγή:e-radio.gr

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ένα νέο app μετράει πόσο... καυτοί είστε

Ένα νέο app μετράει πόσο... καυτοί είστε

Η νέα εφαρμογή που έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο αποκαλύπτει πως σας βλέπουν οι άλλοι και μαντεύει την ηλικία σας 

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς σε βλέπουν οι άλλοι; Ένα νέα site σου υπόσχεται να σου αποκαλύψει πόσο ελκυστική είσαι στην πραγματικότητα  αλλά και πόσο χρονών φαίνεσαι. χάρη σε έναν έξυπνο αλγόριθμο που έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο.





Το  #howhot site δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και λειτουργεί με τον εξής απλό τρόπο:

Ανεβάζετε μία φωτογραφία στο app και αυτό ύστερα σας βαθμολογεί σε μία κλίμακα από το 1 έως το 6 με τους παρακάτω χαρακτηρισμούς: Hmm.. OK, Καλή, Καυτή,  Εκπληκτική, Θεά. 

Στη συνέχεια μαντεύει την ηλικία σας με έναν παρόμοιο τρόπο όπως το πείραμα της Microsoft που όσοι θυμούνται έσπασε τον internet πέρυσι. 

Αν είστε πραγματικά... γενναίοι και αντέχετε να μάθετε την αλήθεια δεν έχετε παρά να κάνετε αυτό το test με ένα κλικ στην σελίδα: http://www.blinq.ch/
Πηγή:protothema.gr

Αυτά είναι τα 5 βιβλία με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών

Αυτά είναι τα 5 βιβλία με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών
Ο Δαρβίνος και το βιβλίο του «Η Καταγωγή των Ειδών» (On the Origin of Species) του 1859 χαρακτηρίστηκε το βιβλίο που έχει επηρεάσει τον ακαδημαϊκό κόσμο περισσότερο από κάθε άλλο.
Το βιβλίο ψηφίστηκε από το 26% όσων συμμετείχαν στην διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργανώθηκε με αφορμή την Ακαδημαϊκή Εβδομάδα Βιβλίου και νίκησε τον Πλάτων, τον Καντ και τον Μαρξ.
Ειδικότερα, η λίστα με τα 5 βιβλία με την μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών είναι:
1. Η Καταγωγή των Ειδών - Δαρβίνος
2. Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο - Μαρξ και Ενγκελς
3. Τα Άπαντα - Σαίξπηρ
4. Πολιτεία - Πλάτωνας
5. Κριτική του Καθαρού Λόγου - Καντ
Η λίστα των 20 κορυφαίων ακαδημαϊκών βιβλίων καταρτίστηκε με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, βιβλιοπωλών, βιβλιοθηκονόμων και εκδοτών, με αφορμή την Εβδομάδα Ακαδημαϊκού Βιβλίου στη Βρετανία και το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει το βιβλίο με την μεγαλύτερη επιρροή. Mεταξύ των υποψήφιων προς ψήφιση έργων, βρίσκονταν πασίγνωστα βιβλία όπως «η Θεωρία της Σχετικότητας» του Αϊνστάιν, το «Δεύτερο Φύλο» της Σιμόν ντε Μποβουάρ, ο «Πρίγκιπας του Μακιαβέλι, το «1984» του Όργουελ και η «Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» του Στίβεν Χόγκινς.

Πηγή:e-radio.gr

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Αυτές είναι οι 10 χειρότερες ταινίες που βγήκαν το 2015

NEESON
Το 2015 ήταν μία καλή χρονιά για τον κινηματογράφο, με ταινίες όπως ο «Αστακός» και το «Mad Max: Fury Road», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και μερικές πολύ κακές ταινίες.
Σύμφωνα με στοιχεία από την ιστοσελίδα Rotten Tomatoes, αυτές είναι οι ταινίες που δεν κέρδισαν το κοινό και τους κριτικούς και μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς.
10. Hot Tub Time Machine 2 (14%)


9. Seventh Son (13%)


8. Mortdecai (12%)

7. Unfinished Business (11%)

6. Fantastic Four (10%)



5. Taken 3 (9%) 

3. Hitman: Agent 47 (8%) (ισοπαλία)

3. Point Break (8%) (ισοπαλία)

2. Hot Pursuit (7%)




1. Paul Blart: Mall Cop 2 (5%)

Πηγή:huffingtonpost.gr

22 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται ρητά να επισκεφθούμε

Με τις καινοτομίες που συμβαίνουν στον τομέα της τεχνολογίας κάθε χρόνο και τις βελτιώσεις στον χώρο των μεταφορών και των ταξιδιών, οι ταξιδιώτες έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικά μέρη που παραμένουν αυστηρώς απρόσιτα για τον κόσμο.
Τα παρακάτω μέρη είναι τα ενδιαφέροντα του πλανήτη, αλλά το καθένα για τον δικό του λόγο απαγορεύετε να τα επισκεφθούμε. Δεν έχετε την περιέργεια να βρεθείτε το θησαυροφυλάκιο, που φυλάσσετε η μυστική συνταγή της Coca-Cola ή να δείτε το νησί που κατοικείται μόνο από φίδια. Κάποια από αυτά τα μέρη είναι προσωρινά κλειστά για το κοινό και κάποια άλλα μόνιμα. Όπως και έχει μας εξάπτουν την περιέργεια και θέλουμε να τα εξερευνήσουμε. Άλλωστε, τα απαγορευμένα είναι πάντα πιο ενδιαφέροντα!
  • Βασιλική Πολεμική Αεροπορία στο Menwith Hill.
lifebuzz-778a4ead31d53435999ff47483f72de1-limit_2000
Βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το Harrogate στο Βόρειο Yorkshire και καλύπτει 640 τετραγωνικά μέτρα βαλτώδους περιοχής. Διευθύνεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), που πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παρακολούθησης στον κόσμο. Οι διακριτικές δομές του που μοιάζουν με μπάλες του γκολφ και είναι γνωστές ως σφαιρικοί θόλοι, πιστεύεται, ότι παρακολουθούν κρυφά τις τηλεπικοινωνίες.
Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση, ειδικά ανάμεσα στους ακτιβιστές, που δεν μπορούν να αποφανθούν, αν οι μυστικές δραστηριότητες που συμβαίνουν εκεί μέσα είναι αποδεκτές ή όχι.
  • Bohemian Grove.
lifebuzz-cdda28cf55761abc5e1570171a3603ea-limit_2000
Περίπου 75 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο υπάρχει το Redwood, μια περιοχή 2.700 στρεμμάτων, που ονομάζεται Bohemian Grove. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων του Ιουλίου, συγκεντρώνονται οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι άντρες του κόσμου για να πιουν ένα ποτό και να ανταλλάξουν μυστικές συνομιλίες. Για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στην συγκεκριμένη λέσχη, πρέπει να είσαι μέλος του Bohemian Group. Παρόλα αυτά έχουν υπάρξει μερικοί που μπόρεσαν να εισχωρήσουν στην λέσχη, όπως ο σκηνοθέτης Alex Jones, που τρύπωσε μέσα με μια κρυφή κάμερα και ο συντάκτης του Vanity Fair, Alex Shoumatoff, που συνελήφθη για παράνομη είσοδο το 2008.
  • Το θησαυροφυλάκιο με την μυστική συνταγή της Coca-Cola.
lifebuzz-e6a25a4d558384e310d448483aa4df2c-limit_2000
H Coca-Cola δημιουργήθηκε από τον φαρμακοποιό John S. Pemberton και η αυθεντική συνταγή της παραμένει μέχρι και σήμερα μυστική. Το 2011, η Coca-Cola μετακίνησε μετά από 125 χρόνια την μυστική αυτή συνταγή από την SunTrust Bank της Ατλάντα στο World of Coca-Cola..
Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το World of Coca-Cola, αφού περάσουν πρώτα από πολύ αυστηρό έλεγχο, και να πάρουν μια μικρή γεύση. Βέβαια, το θησαυροφυλάκιο με την συνταγή παραμένει επτασφράγιστο.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές παρόμοιες συνταγές, αλλά καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί για την αυθεντικότητά της.
  • Τα μυστικά αρχεία στο Βατικανό.
lifebuzz-7a4f722b7b5565a0d209edda00b03ed9-limit_2000
Στο μυστικό και απόρρητο αρχείο του Βατικανού φυλάσσονται αρχεία και προσωπικά έγγραφα από όλες τους Πάπες από τον 8ο αιώνα μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών των εγγράφων είναι ένα αντίγραφο της Παπικής βούλας του Πάπα Λέοντα, που αφόρησε τον Λούθηρο, τον οποίο στην συνέχεια έκαψε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αν και τα αρχεία παρέμεναν απόρρητα για το κοινό στο παρελθόν, ο  Πάπας Λέων ο 13ος παρείχε πρόσβαση σε ειδικούς ερευνητές στα τέλη του 19ου αιώνα.
  • Lascaux.
lifebuzz-d52efbefd071f5b0381772e540a1606f-limit_2000
Το Lascaux ανακαλύφθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία το Σεπτέμβριο του 1940 και παρέχει πολλές πληροφορίες για την προϊστορική τέχνη και την προέλευση του ανθρώπου.
Το 1979, μαζί με άλλα σπήλαια στην κοιλάδα Vézère, το Lascaux τιμήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στο παρελθόν η σπηλιά ήταν προσβάσιμη από το κοινό, αλλά μετά ανακαλύφθηκε ένας μύκητας, που πιστεύεται, ότι οφείλεται στο σύστημα εξαερισμού που εγκαταστάθηκε και στους συχνούς επισκέπτες. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη και έτσι οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν το 2008 να κλείσουν την σπηλιά για 3 μήνες, ακόμα και για τους ερευνητές.
  • Pine Gap.
lifebuzz-5822e7f91d8efdbf2b09791b5d02ce21-limit_2000
Το Pine Gap είναι ένας δορυφορικός σταθμός παρακολούθησης, που βρίσκεται κοντά στην  περιοχή Alice Springs στην κεντρική Αυστραλία. Ο μυστικοπαθής αυτός σταθμός διευθύνεται από την Αυστραλία και την Αμερική και πιστεύεται, ότι συνεργάζεται με την CIA. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν την είχε κατονομάσει ως μια από τις βασικές εγκαταστάσεις παρακολούθησης των ΗΠΑ.
  • Το μετρό-2 της Μόσχας.
lifebuzz-e5a4f97697ea76d5c102325e448d842b-limit_2000
Δεν πρέπει να συγχέεται με τον μετρό της Μόσχας. Το μετρό-2 είναι ένα ειδικό σύστημα σιδηροδρόμου, που φημολογείται, ότι είχε φτιαχτεί την εποχή του Στάλιν. Μερικοί πιστεύουν, ότι σκοπός του ήταν να παρέχει εύκολη πρόσβαση ή διαφυγή, ειδικά στην περίπτωση πυρηνικού πολέμου, σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Κάποιοι περιπετειώδεις άντρες ισχυρίστηκαν, ότι βρήκαν την είσοδό του στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Παρόλο που η ύπαρξη του ούτε έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί, το όνομά του έχει αναφερθεί σε έγγραφα του Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
  • Δωμάτιο 39 ή Γραφείο 39.
lifebuzz-3db88be20d00c2048001b34ac1f74846-limit_2000
Η Βόρεια Κορέα δεν θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, υπάρχει ένα μυστικό γραφείο στο εσωτερικό της χώρας, που ούτε οι ντόπιοι δεν έχουν πρόσβαση.
Το Δωμάτιο 39 δεσμεύεται να διασφαλίσει το ξένο νόμισμα για τους ηγέτες του έθνους. Το γραφείο δημιουργήθηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ στη δεκαετία του 1970, και πιστεύεται ότι είναι ένα κέντρο που χαρακτηρίζεται από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.

  • Mezhgorye.
lifebuzz-1d2d015a7d0ab6faa4ad2cf250ad8e06-limit_2000
Στη Δημοκρατία της Bashkortosan στη Ρωσία, κοντά στο όρος Yamantau, βρίσκεται η κλειστή στρατιωτική πόλη της Mezhgorye.  Η ιδιότητά του σημαίνει, ότι διοικητικά υπάγεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει την εξουσία να χορηγήσει ή να αρνηθεί την πρόσβαση στους επισκέπτες. Στο παρελθόν ονομαζόταν Ufa-105 και Beloretsk-16 και εικάζεται, ότι είναι αποθήκες κατά πυρηνικής επίθεσης. Κάποιοι υποψιάζονται, ότι είναι μια αναπτυσσόμενη πυρηνική βάση.
  • Club 33.
lifebuzz-eb18f12e7176294a79c32e4c3676073d-limit_2000
Αυτή η λέσχη απευθύνεται μόνο σε λίγους ανθρώπους και ιδρύθηκε από τον Walt Disney. Αρχικά, ο κατάλογος περιείχε διάφορους επισήμους, επενδυτές και σελέμπριτις. Η τιμή για κάθε μέλος της λέσχης είναι 11.000 δολάρια τον χρόνο.
Η λίστα αναμονής για τα μελλοντικά μέλη είναι μεγάλη και χρονοβόρα. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να δειπνήσουν για μια μέρα στην λέσχη. Στην λέσχη αυτή ανήκουν και πολλοί σύγχρονοι σελέμπριτις.
  • Περιοχή 51.
lifebuzz-2569d86cf73693dbe2685b2c02dc7da8-limit_2000
Η περιοχή 51 είναι γνωστή για μυστικές επιχειρήσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης σε σχέση με τους εξωγήινους. Πριν από μερικά χρόνια, η CIA έδωσε στην δημοσιότητα ένα έγγραφο, που γνωστοποιούσε, ότι η συγκεκριμένη περιοχή στην Νεβάδα χρησιμοποιείται για κυβερνητικά πειράματα και προγράμματα παρακολουθήσεων.
Η περιοχή 51 τραβάει την προσοχή πολλών ανθρώπων και λέγεται, ότι τα έγγραφα αυτά αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου για το μυστικό που κρύβεται στον θρυλικό αυτό χώρο.
  • Το κέντρο δεδομένων της Google.
lifebuzz-38e76de16bf224ad0ae3e773f143b98c-limit_2000
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως διαχερίζεται η Google όλον αυτόν τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο που παρέχει στους πάνω από 3 δισεκατομμύρια χρήστες της καθημερινά; Καμιά φορά βασιζόμαστε στην Google πιο πολύ από στην ίδια την μνήμη μας. Οι πληροφορίες που παρέχει η Google υπάρχουν μέσα σε τεράστια κέντρα δεδομένων σε όλον τον κόσμο. Ως παγκόσμιος κολοσσός, οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν να φυλάνε τα μυστικά οργάνωσης της εταιρίας.  Το 2012, ωστόσο, η Google δημοσίευσε φωτογραφίες από τα κέντρα δεδομένων της για το κοινό.
Αυτή η φωτογραφία είναι από το κέντρο δεδομένων της στο Douglas County στην Georgia της Αμερικής.
  • Εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου στην Σιών.
lifebuzz-13f3e4ad9d9c0d4a2af0636acc71e112-limit_2000
Η εκκλησία αυτή είναι από τις πιο σημαντικές στην Αιθιοπία. Η Εκκλησία ισχυρίζεται, ότι έχει στην κατοχή της ένα ξύλινο κιβώτιο που φυλάσσονται οι πλάκες με τις 10 εντολές, για τα τελευταία 3.000 χρόνια.
Παρθένοι μοναχοί αφιερώνουν την ζωή τους στην φύλαξη του κιβωτίου. Βέβαια, κανείς δεν το έχει δει ποτέ με τα μάτια του για να να μπορεί να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό.
Σύμφωνα με έναν παραδοσιακό μύθο ο Menelik ήταν γιος της βασίλισσας του Σαβά και του βασιλιά Σολομώντα. Όταν κάποια στιγμή αργότερα ο Menelik πήγε να επισκεφθεί τον πατέρα του και επέστρεψε στην Αιθιοπία με τους πρωτότοκους γιους του, ένας από αυτούς έκλεψε κρυφά το κιβώτιο. Ο βασιλικός γιος θεώρησε, ότι από την στιγμή που δεν έγινε κανένα κακό, θα πρέπει να ήταν θέλημα Θεού.
  • Η λέσχη White Gentleman.
lifebuzz-a5e907fb391d3c996f4577f42c79fe79-limit_2000
H συγκεκριμένη λέσχη είναι ιστορική και βρίσκεται στην οδό St. James’s Street στο Λονδίνο. Αν και η λέσχη είναι προσβάσιμη μόνο σε άντρες, άνοιξε κατ’ εξαίρεση την πόρτα της για την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1991. Η λέσχη περιέχει ένα τεράστιο μενού, μπαρ, τυχερά παιχνίδια και πολλά άλλα. Ο Πρίγκιπας Κάρολος έκανε το μπάτσελορ πάρτι του εδώ πριν από τον γάμο του με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα
  • Μουσείο Εθνικής Ασφάλειας Jiangsu .
lifebuzz-8ac47481be4532ffec3874b355803f7d-limit_2000
Το κατασκοπευτικό μουσείο της Κίνας άνοιξε το 2009 και έχει εκθέματα, όπως όπλα μεταμφιεσμένα σε κραγιόν. Ένας εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε το Associated Press, ότι η συλλογή είναι ακόμα πολύ ευαίσθητη για τα ξένα μάτια, για αυτό και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους.
  • Ilha da Queimada Grande (Το νησί των φιδιών).
lifebuzz-33d16ba657be3e137274d58d779404ed-limit_2000-2
Το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται 90 μίλια από την ακτή Santos στην Βραζιλία. Εδώ υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη από χρυσές οχιές, ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του πλανήτη. Λέγεται, ότι το δηλητήριο τους μπορεί λιώσει το δέρμα γύρω από την περιοχή του τσιμπήματος. Σύμφωνα με το VICE, το δηλητήριο τους είναι τόσο σπάνιο που μπορεί να πουληθεί μέχρι και 30.000 δολάρια στην μαύρη αγορά.
  • Νησιά Heard και McDonald
lifebuzz-9c09f172cf4b7909128dad2e8e8b6ab6-limit_2000-2
Τα νησιά αυτά βρίσκονται στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού και σε απόσταση 1,700 χιλιομέτρων από την Ανταρκτική. Αποτελούν τις μόνες ηφαιστειογενείς μάζες, που φημίζονται για το πλούσιο φυσικό τους περιβάλλον, που περιλαμβάνουν περίεργα φυτά και ζώα. Η περιοχή είναι γνωστή για το Big Ben, ένα ενεργό ηφαίστειο της περιοχής, που υψώνεται στα 2,745 μέτρα.
  • Ο τάφος του Qin Shi Huang.
lifebuzz-9ee5f4fcda5aa8ab8b5805f37ba0f2d9-limit_2000-2
Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huang, στην κεντρική Κίνα. Είναι γνωστός για την δημιουργία του πρώτου ενωμένου έθνους της Κίνας πριν τον θάνατό του το 210 π.Χ.
Σύμφωνα με το Live Science, το άνοιγμα του μαυσωλείου δεν εξαρτάται μόνο από την Κυβέρνηση της Κίνας, αλλά και από την επιστήμη. H εκσκαφή της συγκεκριμένης περιοχής είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί και το παραμικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει τα μυστικά που είναι θαμμένα χιλιάδες χρόνια εκεί.
  • Νησί North Sentinel στον Ινδικό Ωκεανό.
lifebuzz-87e0c4aef717982012e11e2985d1d190-limit_2000-2
Το συγκεκριμένο νησί θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο, καθώς οι κάτοικοί του αρνούνται να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο και σκοτώνουν όποιον προσπαθεί να πάει στο νησί. Επίσης, οι ντόπιοι δεν έχουν κανένα τρόπο να καταπολεμήσουν τις διάφορες ασθένειες. Το νησί είναι σε μέγεθος όσο το Μανχάταν και η κυβέρνηση της Ινδίας στην οποία ανήκει έχει κηρύξει την περιοχή μη προσβάσιμη από το κοινό.
  • Poveglia
lifebuzz-16a353d43688bddf32a92fc5c396c9d1-limit_2000
Αυτό το νησί είναι η άλλη πλευρά της γοητευτικής Βενετίας, που φημολογείται, ότι είναι στοιχειωμένο. Είναι, επίσης, γνωστό για τα θύματα της πανούκλας του 18ου αιώνα και ως άσυλο για ψυχικά ασθενείς του 20ου αιώνα. Λέγεται, ότι γίνονταν πειράματα σε ασθενείς, όπως λοβοτομές. Το νοσοκομείο έκλεισε το 1968, εγκαταλείφθηκε και λίγα χρόνια αργότερα η Ιταλική κυβέρνηση το έβγαλε σε πλειστηριασμό.
  • Ise Jingu.
lifebuzz-426b44ff5b176fbc0fd6d06f0f2079f2-limit_2000
To Ise Jingu είναι ένα από τα 125 πιο ιερά κτίσματα του Shinto. Το εξωτερικό τμήμα είναι αφιερωμένο στον θεό Geku και το εσωτερικό στον θεό Naiku. Αυτά τα δυο κτίσματα ανακαινίζονται κάθε 20 χρόνια. Επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες, αλλά απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και η πρόσβαση σε ενδότερα σημεία.
  • Θησαυροφυλάκιο Svalbard Global Seed.
lifebuzz-14d82098201720129dd63cf95daa0049-limit_2000
Η κυβέρνηση της Νορβηγίας άνοιξε το πιο ασφαλές θησαυροφυλάκιο του κόσμου τον Φεβρουάριο του 2008 σε απόσταση 1,300 χιλιομέτρων από τον Αρκτικό κύκλο.
Στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο φυλάσσονται πολλές ποικιλίες διάφορων τροφών και πάνω από 4.000 διαφορετικά είδη φυτών. Είναι κατασκευασμένο να αντέξει σε κάθε είδους εξωτερικό κίνδυνο και κλιματική αλλαγή. Η κατασκευή του κόστισε στην Νορβηγική κυβέρνηση περίπου 9 δισεκατομμύρια USD. Οι καταθέτες παραμένουν κάτοχοι των σπόρων τους.
Πηγή:tilestwra.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Αυτή είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου! Δείτε γιατί πληρώνεται αυτός ο άνδρας

Αυτή είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου! Δείτε γιατί πληρώνεται αυτός ο άνδρας
Στην Ελλάδα της κρίσης, η ανεργεία είναι ο κανόνας και οι όποιες ευκαιριακές δουλειές είναι απλώς, «καλύτερα απ’το τίποτα».
Στην Αυστραλία όμως, δουλειές υπάρχουν και κάποιες από αυτές παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον!
Ο “John” για παράδειγμα. Είναι 60 ετών, διαζευγμένος και ενίτοτε πληρώνεται για να κάνει σεξ με ιερόδουλες!
Είναι ένας από τους πόλλους ιδιωτικούς ερευνητές που η κυβέρνηση της Αυστραλίας προσέλαβε για να χτυπήσει το trafficking. Η αστυνομία της Αυστραλίας δεν μπορεί εύκολα να εισβάλλει στην ιδιοκτησία κάποιου χωρίς το σχετικό ένταλμα και αυτό καθιστά δύσκολο να βρεθούν οι παράνομοι εκείνοι οίκοι ανοχής που εμφανίζονται να λειτουργούν σαν κέντρα μασάζ.
Αυτή είναι και η δουλειά του John. Επισκέπτεται τέτοια κέντρα μασάζ και στη συνέχεια συντάσσει και καταθέτει την αναφορά του. Οι αναφορές αυτές, πολλές φορές είναι μέχρι τρεις σελίδες και περιλαμβάνουν ημερομηνίες, ώρες, ονόματα, μέρη, ποιος, τι, πότε, πού και πόσο. Πρόκειται για έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούνται στα δικαστήρια, οπότε πρέπει να είναι εξαιρετικά λεπτομερή και ακριβή, όπως λέει ο ίδιος.
Τις περισσότερες φορές, τα κέντρα μασαζ είναι βιτρίνες. «Αν ψάξεις πολύ, μπορεί να βρεις κάποιο που δεν προσφέρει σεξουαλικές υπηρεσίες» αναφέρει ο John, «Όσο καιρό κάνω αυτή τη δουλειά, μόνο σε τρεις περιπτώσεις δεν προσφέρθηκαν τέτοιες υπηρεσίες. »
Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιες φορές του προσφέρεται σεξ, το οποίο και αποδέχεται, τις περισσότερες όμως, προσφέρεται απλώς αυνανισμός. «Θέλουν απλά να τελειώνουν και να περάσουν στον επόμενο πελάτη».
Σίγουρα πολλοί από εσας θα ζηλεύετε το John για τη δουλειά που κάνει. Όπως την περιγράφει και ο ίδιος, «δεν πρόκειται για την τυπική δουλειά με ωράριο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο χρόνο και δεν υπήρξε κάποια στιγμή που ασιθάνθηκα ότι απειλούμαι. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα με ζηλεύουν!»
Πηγή:sportdog.gr

Αυτή είναι η εκδίκηση του... ενοικιαστή! (pic)

Η φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου μέσω των social media. Ένας
ενοικιαστής αποφάσισε να βγάλει στη σέντρα τους ιδιοκτήτες του καταστήματός του! Αιτία; Η άρνησή τους να... του κάνουν μείωση ενοικίου.

Όπως βλέπετε, έκανε το εξής απλό: έγραψε την ιστορία σε ένα μεγάλο χαρτόνι και στη συνέχεια το κόλλησε στη βιτρίνα του καταστήματός του.

Σύμφωνα με όσα έγραψε, είχε νοικιάσει το χώρο πριν από 26 χρόνια για να στεγάσει το μαγαζί του, με τσάντες και παπούτσια.

Όταν εν μέσω κρίσης ζήτησε μείωση ενοικίου από 500€ σε 400€, οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν και του έκαναν έξωση.

Και αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο να τους εκδικηθεί.
Αλλά άφησε το καλύτερο για το τέλος, κυριολεκτικά.

Αποκάλυψε, το τέλος του... σημειώματος, ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες που αρνήθηκαν τη μείωση ενοικίου και του έκαναν έξωση!

Ιδού η φωτογραφία που σαρώνει στο διαδίκτυο!

kamikazi+(2).jpg Πηγή: www.kamikaze.gr

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Σαράντα παράδοξα που δεν ξέρουμε

TAXI DRIVER NEW YORK
Ένα πρωτότυπο δώρο για αυτά τα Χριστούγεννα είναι το βιβλίο 1,234 QI Facts to Leave You Speechless των John Lloyd, John Mitchinson και James Harkin όπου μαθαίνουμε τα πιο τρελά παράδοξα της ιστορίας.
Πιο κάτω έχουμε μεταφράσει μια λίστα με σαράντα από αυτά για να πάρετε μια γεύση.
1) Το Big Bang ήταν πιο ήσυχο από ότι μια συναυλία των Motörhead.
2) Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού, κ. Ιλιουμζίνοφ, πιστεύει ότι οι εξωγήινοι έχουν εφεύρει το σκάκι.
3) Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του γαλλικού Scrabble δεν μιλούσε γαλλικά.
4) Η αρχαία ελληνική θεραπεία για τον καταρράκτη ήταν να ρίχνουν ζεστό σπασμένο γυαλί στα μάτια.
5) Υπάρχουν τουλάχιστον 17 τύποι πάγου, αλλά μόνο ένας υπάρχει έξω από το εργαστήριο.
6) Το Πινγκ πονγκ απαγορεύτηκε στην ΕΣΣΔ από το 1930 έως το 1950 με την αιτιολογία ότι ήταν επιβλαβές για τα μάτια των ανθρώπων.
7)Το λευκό χρώμα φορέθηκε στο Wimbledon ώστε να αποκρύπτεται ότι οι γυναίκες ιδρώνουν.
Στο Λονδίνο του 19ου αιώνα το ψεύτικο παγωτό κατασκευαζόταν από πουρέ γογγύλια.
8) Ο Κιμ Γιονγκ-ουν είναι το μόνος άνθρωπος στη Βόρεια Κορέα που λέγεται Κιμ Γιονγκ-ουν.
kim jongun
9) Τα τέσσερα συνηθέστερα ονόματα ταξιτζήδων στη Νέα Υόρκη είναι: Mohammad, Mohammed, Muhammad και Mohamed.
10) Ούτε ένα αυτοκίνητο δε κατάφερε να πουληθεί από τον Buzz Aldrin τους έξι μήνες που εργάστηκε ως πωλητής αυτοκινήτων μετά την επιστροφή του από τη Σελήνη.
11) Περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν το διαδίκτυο για την κινεζική κυβέρνηση απ' ότι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της.
12) Τέσσερα εκατομμύρια τραγούδια στο Spotify δεν έχουν παιχτεί ποτέ.
13) Ο Κάιζερ Γουλιέλμος ΙΙ αγαπούσε τόσο πολύ την ιππασία, που καθόταν πάνω σε μια σέλα στο γραφείο του. Έλεγε ότι τον βοηθούσε να σκεφτεί πιο καθαρά.
14) Τα μάτια του Άλμπερτ Αϊνστάιν βρίσκονται σε μια θυρίδα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη.
15) Το γάλα των δελφινιών είναι τόσο παχύ όσο μια οδοντόκρεμα.
16) Το 1900, ο Sir Arthur Conan Doyle έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κρίκετ στο Lord’s. Η μπάλα χτύπησε ένα κουτί σπίρτα στην τσέπη του.
17) Ο Πάπας δεν μπορεί να γίνει δωρητής οργάνων, επειδή "το σώμα του ανήκει σε όλη την Εκκλησία".
18) Το μπάνιο έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από ότι η τρομοκρατία.
19) Πριν 15.000 οι κάτοικοι του Somerset ήταν κανίβαλοι.
20) Το 2014, πονταρίστηκαν περισσότερα στοιχήματα για το ποιος σκότωσε τον Lucy Beale στο EastEnders από ότι ο τελικός του Champions League.
21) Αμέσως μετά την πρώτη πτήση των αδελφών Wright, μια ριπή ανέμου γυρίσει το αεροπλάνο πάνω τους και το έσπασε.
22) Όταν αρσενικές γαλοπούλες δουν μια θηλυκή γαλόπουλα κοκκινίζουν.
23) Ο Abraham Lincoln είχε άδεια μπάρμαν.
24) Ο Rod Stewart έχασε τη δουλειά του ως σχεδιαστής ταπετσαριών επειδή είχε αχρωματοψία.
rod stewart
25) Ο παππούς του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ένας σεφ των Στάλιν, Λένιν και του Ρασπούτιν.
26) Το Αφγανιστάν είναι η πλέον χαρτογραφημένη χώρα στον κόσμο.
27) Οι Tlatelcomila του αρχαίου Μεξικού έτρωγαν την ανθρώπινη σάρκα με σάλτσα τσίλι.
28) Ένας Νίντζα ​​έστελνε μυστικά μηνύματα χρησιμοποιώντας χρωματιστούς κόκκους ρυζιού.
29) Κάθε ώρα, ένας Αμερικανός βετεράνος του πολέμου αυτοκτονεί.
30) Ο Walt Disney έβαζε πάγο στους όρχεις του για να ενισχύσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων του.
walt disney vintage
31) Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανελκυστήρων στον κόσμο ονομάζεται Schindler’s Lifts.
32) Όσοι Ταϊλάνδοι αστυνομικοί παρεκτρέπονται πρέπει να φορούν ένα περιβραχιόνιο με την Hello Kitty ως τιμωρία.
33) Ο επιστήμονας ο οποίος ανέλυσε το πλουτώνιο για την πρώτη ατομική βόμβα ονομαζόταν κ Doom.
34) Μαγικά μανιτάρια αναπτύσσονται στους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.
35) Οι μέλισσες μπορούν να ταξιδέψουν ψηλότερα από το Έβερεστ.
36) Η Δανία εισάγει κρατουμένους.
37) Ο Bobby Fischer ήταν στο ίδιο σχολείο με την Barbra Streisand.
38) Το Jingle Bells ήταν το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε στο διάστημα
39) Ο Martin Luther King Jr είχε C + στο μάθημα της δημόσιας ομιλίας.
40) Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας πήρε τους πρώτους ταχυδρομικούς κώδικες το 2015.