Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πολυκατοικία που γέρνει περισσότερο από τον Πύργο της Πίζας

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση της ανέγερσης κτιρίων, όπως δείχνει αυτό το ατυχές αποτέλεσμα κατασκευής συγκροτήματος κατοικιών.
Πολυκατοικία που γέρνει περισσότερο από τον Πύργο της Πίζας
Στα βόρεια προάστια της Μπανγκόκ και συγκεκριμένα στο Παθούμ Θάνι κατασκευάζεται αυτή την περίοδο ένα διπλό επταόροφο συγκρότημα κατοικιών που έστω και για λίγο κατέκτησε παγκόσμια φήμη.
Χτισμένο πάνω σε μπάζα που σκέπασαν ένα έλος, για να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μεγάλο mall της περιοχής, το ένα από τα δύο κτίρια άρχισε, το βράδυ της Κυριακής, να... κινείται.
Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι και φύλακες στο σημείο εγκατέλειψαν πανικόβλητοι το χώρο και όταν έφτασαν οι Αρχές, το ισόγειο είχε σχεδόν χαθεί κάτω από το έδαφος, ενώ το κτίριο είχε πάρει κλίση 10 μοιρών προς τα βόρεια και 5 προς τα ανατολικά.
Πλέον, μοιάζει περισσότερο με τον διάσημο Πύργο της Πίζας, τον οποίο έχει ξεπεράσει, καθώς αυτός «γέρνει» μόλις κατά 4 μοίρες. Από την άλλη πλευρά, μάλλον δεν θα ζήσει τόσο, ώστε να έχει την ίδια φήμη ανά τους αιώνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική πολεοδομία έκανε κάτι ιδιαίτερα γνώριμο και στα δικά μας μέρη: ανακοίνωσε ότι οι άδειες βγήκαν από την προηγούμενη διοίκηση, όπως και η επέκταση του χρόνου για την ολοκλήρωσή των έργων...
Πηγή:e-go.gr

Σάλος στην Ολλανδία: Νόμιμο το κόμμα των παιδεραστών

Πρωτοφανής απόφαση του Εφετείου στην Ολλανδία. Έκρινε ότι το κόμμα Martijn, που προωθούσε την παιδεραστία δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου.

Η ολλανδική οργάνωση παιδεραστών Martijn, η οποία προωθούσε την "αποδοχή από την κοινωνία" των "συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων" μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, προτού διαλυθεί τον περασμένο Ιούνιο, δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου, αποφάσισε την Τρίτη το εφετείο που εξέταζε την υπόθεση αυτή.
"Το έργο της οργάνωσης αντιτίθεται στη δημόσια τάξη, όμως δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της κοινωνίας", εξήγησε το Εφετείο του Άρνεμ-Λόιβαρντεν στην ανακοίνωσή του.
Διεκδικώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης, ο πρόεδρος της οργάνωσης Μάρτιν Ουιτενμπόγκαρτ, είχε ασκήσει έφεση στην απαγόρευση και τη διάλυση της ομάδας του, την οποία είχε διατάξει τον περασμένο Ιούνιο το δικαστήριο του Άσεν.
Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1982 και δηλώνει ότι στόχος της είναι να γίνουν αποδεκτές οι συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αλλά αντιτίθεται κατηγορηματικά σε κάθε είδους κακοποίηση ανηλίκων.
To σκεπτικό της απόφασης
Το Εφετείο έκρινε ότι οι παλαιότερες καταδίκες ορισμένων μελών της οργάνωσης για κακοποίηση δεν μπορούν να συνδεθούν με την ίδια την οργάνωση, η οποία ουδέποτε διέπραξε εγκληματικές πράξεις.
Τα κείμενα και οι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της είναι νόμιμα και επιπλέον ποτέ δεν δόθηκαν "συμβουλές" σε κάποιον για το πώς να αποκτήσει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά.
Η δράση της οργάνωσης δεν μπορεί να οδηγήσει στη "διάλυση" της κοινωνίας μολονότι προωθεί ως "κάτι το συνηθισμένο" τη σεξουαλική επαφή με παιδιά, "μιλά θετικά για αυτές τις επαφές, ακόμη και τις εξυμνεί", σημειώνει το δικαστήριο.
Ο Ουιτενμπόγκαρτ σχολίασε την απόφαση στο λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας: "Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πεφωτισμένοι δικαστές".
Ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Αντ φαν ντεν Μπεργκ καταδικάστηκε το 2011 σε φυλάκιση τριών ετών για κατοχή φωτογραφιών, ταινιών και περιοδικών παιδικής πορνογραφίας.
Πηγή:news247.gr

Ανακαλύφθηκε η αρχαία Πύλη του Άδη

Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν τη μυθική Πύλη του Άδη στη νοτιοδυτική Τουρκία (Pics)
Ψηφιακή αναπαράσταση του ιερού

Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται πως κατά τη διάρκεια ανασκαφών ανακάλυψαν τη μυθική Πύλη του Άδη που σύμφωνα με τους αρχαιοελληνικούς και ρωμαϊκούς θρύλους οδηγούσε στον κάτω κόσμο.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τη γνωστή και ως πύλη του Πλούτωνα στην Ιεράπολη της αρχαίας Φρυγίας που σήμερα ονομάζεται Pamukkale, στη νοτιοδυτική Τουρκία.
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Παλέρμο Francesco D' Andria, που είναι επικεφαλής των ερευνών, εξήγησε, μιλώντας στο Discovery News, πως ανακάλυψε με την ομάδα του την Πύλη του Άδη "ανακατασκευάζοντας" τη διαδρομή μιας ιαματικής πηγής.
Το σημείο, σύμφωνα με ιστορικές πηγές, περιγραφόταν ως ένα άνοιγμα γεμάτο με θανατηφόρες και αποπνικτικές αναθυμιάσεις.
 
"Αυτός ο χώρος είναι γεμάτος από τόσο πυκνό ομιχλώδη ατμό που κανείς μπορεί να δει μετά βίας το έδαφος. Κάθε ζώο που περνά μέσα βρίσκει ακαριαίο θάνατο" είχε γράψει ο Στράβωνας .
"Έριξα μέσα σπουργίτια και ακαριαία εισέπνευσαν την τελευταία τους ανάσα και πέθαναν", είχε παρατηρήσει.
Οι αρχαιολόγοι βρήκαν κίονες ιωνικού ρυθμού και μια επιγραφή με αφιέρωση στις θεότητες του κάτω κόσμου, του Πλούτωνα και της Κόρης.
Ανακαλύφθηκαν επίσης τα ερείπια ενός ναού, μιας αρχαίας "πισίνας" και μια σειρά σκαλιών πάνω από τη σπηλιά, στοιχεία που ταιριάζουν με τις περιγραφές στις αρχαίες πηγές.
"Μπορούσαμε να παρατηρήσουμε τις θανατηφόρες ιδιότητες της σπηλιάς κατά τη διάρκεια της ανασκαφής", περιγράφει ο Francesco D' Andria.

"Αρκετά πουλιά [σσ. όπως φαίνονται και στη φωτογραφία] πέθαιναν, καθώς προσπαθούσαν να πλησιάσουν το ζεστό άνοιγμα, εξαιτίας των αερίων διοξειδίου του άνθρακα", παρατήρησε.
"Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις ιερές τελετές από αυτά τα σκαλιά, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή κοντά στο άνοιγμα. Μόνο οι ιερείς λογικά θα μπορούσαν να σταθούν μπροστά από την Πύλη", σχολίασε.

Πηγή:news247.gr

HBO: Η πειρατεία είναι κολακευτική για το Game of Thrones, καθώς ενισχύει αντί να μειώνει τις πωλήσεις!

game-of-thrones-piracy
Με αφορμή την πρεμιέρα της άκρως επιτυχημένης σειράς ‘Game of Thrones‘ προχθες το βράδυ, ο διευθυντής προγράμματος του τηλεοπτικού καναλιού HBO, Michael Lombardo, μίλησε σχετικά με την πειρατεία:
“Πιθανότατα δε θα έπρεπε να το λέω αυτό, αλλά η πειρατεία όχι μόνο δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις DVD αλλά μάλλον τις έχει ενισχύσει. Η πειρατεία είναι κάτι αναμενόμενο σε μια τόσο δημοφιλή σειρά που παίζεται σε συνδρομητικό δίκτυο.”
Πράγματι το ‘Game of Thrones’ αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο πειρατικό TV show με περισσότερα από 4 εκατομμμύρια παράνομα downloads ανά επεισόδιο. Το Φεβρουάριο κυκλοφόρησε σε DVD η δεύτερη σεζόν της σειράς η οποία κατέγραψε 241.000 πωλήσεις και σημείωσε αύξηση 44% συγκριτικά με την πρώτη σεζόν. Οι πωλήσεις των μεμονωμένων επεισοδίων ανήλθαν στις 355.000 παρουσιάζοντας άνοδο 112% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.
Μάλιστα, το χθεσινό επεισόδιο σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ αφού κατόρθωσε μέσα σε μία μόλις μέρα να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο downloads. Το αρχείο διαμοίραζαν ταυτόχρονα περισσότεροι από 160.000 peers ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 144.663 peers που κατείχε η πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς ‘Heroes’.
Πηγή:techgear.gr

Πόσο είναι το ψηλότερο βουνό που μπορεί να υπάρξει στη Γη; [Video]

Mountain
Αλήθεια ποιό είναι το μεγαλύτερο ύψος στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα βουνό στον πλανήτη μας?
Σύμφωνα με τον Henry Reich της ομάδας MinutePhysics, το ψηλότερο βουνό του ηλιακού μας συστήματος (Olympus Mons) έχει ύψος 21.000m πάνω από την επιφάνεια του Άρη, 2,5 φορές σχεδόν μεγαλύτερο από αυτό του Έβερεστ (8.848m). Όπως εξηγεί, το ψηλότερο βουνό που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ στον πλανήτη μας κάτω από βέλτιστες συνθήκες δεν θα απείχε και πολύ από το υψόμετρο του Έβερεστ. Δείτε την εξήγηση του στο παρακάτω video:

Πηγή:techgear.gr

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αυτή είναι δουλειά: Ζητείται υπάλληλος να… κοιμάται και να κάνει βόλτες!

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι αιτήσεις-ΔΕΙΤΕ φώτο και θα καταλάβετε


Απρόσμενη ανταπόκριση είχε η αγγελία που έβαλε ένας Φιλανδός ξενοδόχος, ο οποίος ζητά έναν υπάλληλο για προσωρινή εργασία 35 ημερών: θα αναλάβει να. . . κοιμάται κάθε βράδυ σε διαφορετικό δωμάτιο του ξενοδοχείου και να γράφει τις εμπειρίες του σε ένα blog.
«Πίστευα ότι θα είχα καμία εκατοστή υποψήφιους αλλά ήδη έχουν φτάσει τους 800 απ’ όλο τον κόσμο και η προθεσμία υποβολής βιογραφικών λήγει σε ένα μήνα», εξήγησε ο ξενοδόχος Τίο Τίκα.

Η ιδέα του επιχειρηματία ήταν απλή. Επί 35 ημέρες θα πληρώνει έναν άνθρωπο για να δοκιμάζει κάθε βράδυ και διαφορετικό δωμάτιο του ξενοδοχείου Finn, στο κέντρο του Ελσίνκι. Την ημέρα ουπάλληλος θα κάνει βόλτες στην πόλη και η μοναδική υποχρέωσή του θα είναι να γράφεικαθημερινά τις εμπειρίες του στο ιστολόγιο του ξενοδοχείου.

«Αναζητούμε κάποιον που να εκφράζεται ωραία, ώστε τα κείμενα να είναι ενδιαφέροντα. Αν έχει εμπειρία στον τουριστικό τομέα, θα θεωρηθεί προσόν», είπε ο Τίκα, που αγόρασε το ξενοδοχείο πριν από δυόμισι χρόνια.

«Μόλις τελειώσαμε τις εργασίες ανακαίνισης. Ήταν πολύ κουραστικό και ήθελα να κάνουμε κάτι πιο διασκεδαστικό», πρόσθεσε.

Ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση θα πρέπει να γνωρίζει άπταιστα αγγλικά, δεν είναι όμως υποχρεωτικό να ξέρει και φινλανδικά. Ο μισθός που θα του καταβληθεί δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Αυτό είναι το ξενοδοχείο:



Πηγή:lay-out.gr

Μάθημα πορνογραφίας στο κολέγιο της Pasadena

Ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φοιτητών στο κολέγιο της Pasadena. Έχει ως θέμα την πορνογραφία και μάλιστα προσκαλούνται και επαγγελματίες του είδους (Vid)


"Πλοήγηση στη Πορνογραφία" ονομάζεται ένα μάθημα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές του Pasadena City College. Με το μάθημα αυτό οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τη βιομηχανία ενηλίκων σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον.
Η ιδέα ήταν του καθηγητή Hugo Schwyzer, ο οποίος και διδάσκει το μάθημα. Μάλιστα προσκάλεσε και πορνοστάρ να μιλήσουν στους φοιτητές για το επάγγελμά τους.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο στο Fix College τόνισε ότι "το μάθημα έχει στόχο να προσφέρει στους φοιτητές τα στοιχεία αυτά ώστε να κατανοήσουν την πορνογραφία σαν ένα εργαλείο ιστορικό και σύγχρονο. Οι φοιτητές ζουν σε μια κοινωνία που είναι γεμάτη με πορνογραφικό υλικό, όμως έχουν σπάνια την δυνατότητα να μάθουν κάτι σχετικά με το θέμα".
Διευκρίνισε μάλιστα ότι στο μάθημα δεν υπάρχει προβολή ροζ ταινιών, καθώς αυτή είναι μια δραστηριότητα που καλούνται οι φοιτητές να την κάνουν σπίτι, ως εργασία.
Μια από τις καλεσμένες, που μίλησαν στους φοιτητές ήταν και η Jessica Drake, μια βετεράνος των ερωτικών ταινιών που έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες σταθμό της βιομηχανίας πορνό όπως η "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων: XXX παρωδία" και "Οι άνδρες με τα μαύρα: H Hardcore παρωδία".

Η Drake ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επικοινωνεί με φοιτητές. Άλλωστε και η ίδια σπούδαζε Ψυχολογία στο Τέξας και παράλληλα δούλευε ως στριπτιζέζ.
Η 38χρονη σήμερα Drake μίλησε σε μια τάξη 40 φοιτητών για το πως στα 25 της άφησε τις σπουδές και από τα στριπ κλάμπ του Τέξας μπήκε στη βιομηχανία του πορνό.
Η Jessika Drake δήλωσε ότι όλο και πιο νέα παιδιά παρακολουθούν πορνό.
"Μέσω των Smartphones έχουν τη δυνατότητα να δουν ερωτικές ταινίες ακόμα και σε απευθείας σύνδεση", είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο μέσω της επικοινωνίας που έχει με τους φοιτητές προσπαθεί να καταρρίψει κάποια στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από τους ηθοποιούς ερωτικών ταινιών.
πως αναφέρει, "όλοι νομίζουν ότι ξέρουν τι είναι το πορνό. Πολλοί νομίζουν πως εμφανιζόμαστε στη σκηνή και κάνουμε σεξ με οποιονδήποτε. Όμως, δεν είναι έτσι. Το κάνω μόνο με ανθρώπους που νιώθω ότι υπάρχει χημεία".
Πηγή:news247.gr

Μαθητές δηλητηρίαζαν συστηματικά καθηγητή

Δύο 13χρονοι μαθητές Γυμνασίου συνελήφθησαν από τις Αρχές όταν επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον από τις αρχές του έτους συστηματικά πρόσθεταν στα ροφήματα ενός ανύποπτου καθηγητή απολυμαντικό υγρό.

Μαθητές δηλητηρίαζαν συστηματικά καθηγητή
Η αντιπάθεια δύο μαθητών για έναν από τους καθηγητές τους στο Γυμνάσιο Χάινς του Νιούπορτ Νιούζ της Βιρτζίνια τους οδήγησε σε μία αντίδραση πολύ πέρα από τα συνηθισμένα και τελικά στην Δικαιοσύνη.
Οι δύο 13χρονοι που φοιτούσαν σε δημόσιο γυμνάσιο της πόλης, άρχισαν να ρίχνουν συστηματικά καθαριστικό χεριών στα ροφήματα που άφηνε στην έδρα ή αλλού το θύμα, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, όπως προέκυψε από την έρευνα.
Κάποια στιγμή ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από κάποιον άλλο μαθητή ή καθηγητή και άρχισε η «παρακολούθηση» των πρακτικών τους, η οποία και επιβεβαιώθηκε τελικά, οδηγώντας στην αποβολή τους από το συγκεκριμένο σχολείο.
Οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν σε άλλο σχολείο, ωστόσο η εξέλιξη της έρευνας έδειξε την διάρκεια και την επικινδυνότητα όσων έκαναν επί δύο ως τρεις μήνες, έτσι τελικά συνελήφθησαν στις αρχές του μήνα και προ ημερών η υπόθεση ήρθε στο φως με την ενημέρωση των γονέων των άλλων μαθητών.
«Αυτά τα πράγματα τα ακούς συνήθως μόνο στην τηλεόραση», σχολίασε μία μητέρα, «δεν ακούς συχνά για 13χρονα που από μόνα τους αποφασίζουν να κάνουν κάτι τέτοιο σε άλλο άνθρωπο. Δεν με νοιάζει εάν συμπαθείς τον δάσκαλό σου, είναι πραγματικά τρομακτικό αυτό που συνέβη, τι θα γινόταν αν το έκαναν σε μαθητή;».
Πηγή:e-go.gr

Προφυλακτικά με γεύση μπέικον

Για τους λάτρεις του φαγητού και όχι μόνο, μόλις κυκλοφόρησαν προφυλακτικά με γεύση μπέικον (Pic)

Απίστευτο και όμως αληθινό! Δύο από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή, δύο σε ένα για να συμφέρει. Μάλλον αυτό σκέφτηκε αμερικανική εταιρεία τροφίμων και κατασκεύασε προφυλακτικά και λιπαντικό με γεύση μπέικον.
Ποιος είπε πως το μπέικον είναι μόνο για συνταγές μαγειρικής; Από σήμερα θα το έχετε και στο κρεβάτι σας. Τα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από λάτεξ, φέρουν την επωνυμία της εταιρείας και θυμίζουν κατά πολύ... μπέικον.
Η ιδέα για τα προϊόντα ξεκίνησε ως αστείο, ωστόσο γρήγορα διαπιστώθηκε η επιτυχία τους και πέρασαν στη φάση της δημιουργίας.

Η εταιρεία είναι γνωστή για τα παράξενα αντικείμενα που παράγει καθώς όλα έχουν σαν βάση κάποιο φαγώσιμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα lip balm με γεύση μαγιονέζα.
Για όσους ενθουσιάστηκαν να σας ενημερώσω πως η εταιρεία J&D's Foods παράγει και αντηλιακό με άρωμα μπέικον. Έρχεται και καλοκαίρι.
Δεν είναι τυχαίο πως το μότο της εταιρείας είναι : ''Τα πάντα πρέπει να είναι μπέικον''.
Τα εν λόγω προφυλακτικά πωλούνται σε συσκευασία των τριών για περίπου 10 δολάρια. Αν και η τιμή τους είναι λίγο ''τσιμπημένη'' οι παραγγελίες δε σταματούν.
Προσοχή στις απομιμήσεις!
Πηγή:news247.gr