Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκαρδιστικές επιστημονικές ανακαλύψεις

gallery thumb
Εσείς, από ποια πλευρά κοιτάζετε τον Πύργο του Άιφελ; Οι πιο απίθανες και γελοίες έρευνες βραβεύτηκαν με Ig, δηλαδή τα Νόμπελ παρωδία!
Εξωφρενικές, αστείες, ασυνήθιστες ή απλώς άχρηστες επιστημονικές ιδέες και ανακαλύψεις βραβεύτηκαν για22η χρονιά. Στόχος τωνIg δεν είναι άλλος από το βραβεύονται ανακαλύψεις που «πρώτα κάνουν τους ανθρώπους να γελάνε και μετά τους κάνουν να σκεφθούν».
Τα Ig απονέμονται από τον χιουμοριστικό οργανισμό-περιοδικό «Χρονικά της Απίθανης Έρευνας» και η τελετή, για 22η χρονιά, έγινε στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, με πραγματικούς νομπελίστες να απονέμουν τα φετινά βραβεία-παρωδία.
Το Βραβείο Ψυχολογίας πήραν Ολλανδοί ψυχολόγοι που ανακάλυψαν ότι αν κάποιος γέρνει προς τα αριστερά, ο πύργος του Άιφελ του φαίνεται μικρότερος, ενώ αν γέρνει προς τα δεξιά, του φαίνεται ψηλότερος (γενικότερα, φαίνεται πως η κλίση του σώματος προς τα αριστερά ή τα δεξιά επηρεάζει διαφορετικά την εκτίμηση του μεγέθους ενός αντικειμένου).
Το Βραβείο Νευροεπιστήμης πήραν Αμερικανοί νευροεπιστήμονες που ανακάλυψαν (παραπλανητική) εγκεφαλική δραστηριότητα σε ένα νεκρό σολομό, ενώ Ιάπωνες ερευνητές πήραν το Βραβείο Ακουστικής επειδή δημιούργησαν μια συσκευή (SpeechJammer) που μπερδεύει τα λόγια ενός ανθρώπου και έτσι μπορεί να σωπάσει ακόμα κι έναν πολυλογά καυχησιάρη.
Ακόμα, βραβεία απονεμήθηκαν σε Αμερικανούς επιστήμονες που ανακάλυψαν ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να αναγνωρίζονται μεταξύ τους όταν βλέπουν φωτογραφίες από τα οπίσθιά τους (Βραβείο Ανατομίας), καθώς και σ' ένα Σουηδό ερευνητή που ανακάλυψε γιατί τα μαλλιά των ανθρώπων πρασινίζουν, όταν ζουν σε συγκεκριμένα σπίτια σε μια συγκεκριμένη σουηδική πόλη (Βραβείο Χημείας).
Επίσης, βραβεύτηκαν:
- Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές που χρησιμοποίησαν πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις προκειμένου να εξηγήσουν γιατί οι ουρές των αλόγων πόνι παίρνουν το χαρακτηριστικό σχήμα τους (Βραβείο Φυσικής).
- Αμερικανοί επιστήμονες που με τη βοήθεια της τεχνολογίας μετέτρεψαν παλιά ρωσικά πυρομαχικά σε νέα διαμάντια (Βραβείο Ειρήνης).
- Αμερικανοί ερευνητές που βρήκαν γιατί δύσκολα μπορεί να μεταφέρει κανείς ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς να τον χύσει (Βραβείο Δυναμικής των Ρευστών).
- Γάλλος ερευνητής που ανακάλυψε με ποιό τρόπο οι γαστρεντερολόγοι που κάνουν κολονοσκοπήσεις του εντέρου, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο έκρηξης αερίων μέσα στους ασθενείς τους (Βραβείο Ιατρικής).
Πηγή:newsit.gr

Βρέθηκε κρατήρας με διαμάντια τρισεκατομμυρίων καρατίων στη Σιβηρία!


Το μεγαλύτερο κοίτασμα διαμαντιών όλων των εποχών ισχυρίζονται ότι βρήκαν επιστήμονες στα βάθη του κρατήρα Popigai Astroblem στη Σιβηρία, ο οποίος δημιουργήθηκε από πρόσκρουση μετεωρίτη στη Γη πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, πρόκειται για αποθέματα τρισεκατομμυρίων καρατίων, ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες στην παγόσμια αγορά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός αυτός είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τα συνολικά αποθέματα διαμαντιού στον κόσμο και αρκετός για να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες για διαμάντι για τις επόμενες τρεις χιλιετίες!
Πέρα από την αφθονία τους, γεωλογικές έρευνες έδειξαν ότι τα συγκεκριμένα διαμάντια είναι δύο φορές πιο σκληρά από τα κοινά, κάτι που σημαίνει ότι παρόλο που δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοσμήματα, είναι εξαιρετικά πολύτιμα για πλήθος βιομηχανικών εφαρμογών.
Όσο για τη Ρωσία, φαίνεται πως την ύπαρξη του κοιτάσματος γνώριζε από τo 1970 και ο λόγος που επέλεξε να το κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό ήταν η παραγωγή τεχνητών διαμαντιών για βιομηχανικούς σκοπούς που για πολλά χρόνια της απέφερε τεράστια κέρδη.
Πηγή:techgear.gr

Πάρτι με 150.000 καλεσμένους λόγω... λάθους!

Η αστυνομία του Χάρεν τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς το πάρτι γενεθλίων μιας 16χρονης φαίνεται να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δείτε γιατί.

Η μικρή παράλειψη μίας 16χρονης Ολλανδής, έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής τις αρχές της πόλης Χάρεν στη βόρεια Ολλανδία αφού το ήσυχο πάρτι γενεθλίων που ονειρευόταν θα μοιάζει πιο πολύ με επεισόδιο της εκπομπής super sweet 16.
Δηλώνοντας δημόσια το πάρτι της στο facebook είδε ξαφνικά τους προσκεκλημένους να φτάνουν τους 150.000
Η νεαρή κοπέλα ανάρτησε την πρόσκληση στο προφίλ της στο Facebook και ενημέρωσε τους φίλους της, οι οποίοι με τη σειρά τους κάλεσαν τους δικούς τους φίλους και γνωστούς.
Η πρόθεση της 16χρονης ήταν να καλέσει μόνο λίγους φίλους της. Ωστόσο, επειδή ξέχασε να διευκρινίσει ότι ήταν μια "κλειστή" πρόσκληση, την έλαβαν περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι και από αυτούς οι 2.400 απάντησαν ότι θα πάνε στο πάρτι, στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την εφημερίδα De Telegraaf.
Πολλοί χρήστες του Ίντερνετ έφτιαξαν μπλογκ αφιερωμένα στο πάρτι που το αποκαλούν "Project X Haren", παραπέμποντας στην αμερικανική ταινία Project X που αφηγείται το πάρτι που οργανώνουν τρεις έφηβοι και το οποίο τελικά παρεκτρέπεται.
Το δημοτικό συμβούλιο του Χάρεν, μιας πόλης 18.000 κατοίκων, έλαβε επίσης έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη "εισβολή γλεντζέδων".
Για να αποφύγει τα χειρότερα μάλιστα ο δήμος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μετατρέψει το πάρτι γενεθλίων της 16χρονης σε γιορτή για όλη την πόλη.
Πηγή:news247.gr

Η κατάρα του Lotto: κέρδισε 13,3 εκατ. ευρώ, έχασε γυναίκα, γιο, νύφη και τα λογικά του

Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η σοφή παροιμία των αρχαίων, «μηδένα προ του τέλους μακάριζε», ακόμη και για τους πιο καλοπροαίρετους ανθρώπους...

Ο περήφανος Λουσιέν επιδεικνύει το τσεκ με τα κέρδη το 2009. Η κυρία που στηρίζεται στον ώμο του, πήρε το μερίδιό της και την έκανε λίγους μήνες μετά, «ανοίγοντας το χορό» των απωλειών.
Ενας 77χρονος σήμερα ταξιτζής από το Μόντρεαλ του Καναδά, μετά από μία ζωή σκληρής δουλειάς, κέρδισε το 2009 στο Lotto 16,9 εκατ. καναδικά δολάρια (πάνω από 13,3 εκατ. ευρώ) και θεώρησε ότι η τύχη τον αντάμειψε τελικά.
Στις δηλώσεις που έκανε τότε ο υπερτυχερός Λουσιέν Νολτ, υποσχέθηκε να «κακομάθει την οικογένειά του» και όχι μόνο. Πράγματι, έδωσε στον γιο του Ντάνιελ ένα μεγάλο μέρος των κερδών, ενώ μοίρασε 5 εκατ. δολάρια στους γείτονές του, σε μία εντυπωσιακή κίνηση που εξόργισε ακόμη και την οικογένειά του.

Τόσο μάλιστα, ώστε ο γιος να κάνει φέτος την Ανοιξη μήνυση σε τέσσερις από τους γείτονες, καθώς και τον γαμπρό της πρώην συζύγου του πατέρα του (τον εγκατέλειψε λίγους μήνες μετά την είσπραξη των χρημάτων), απαιτώντας να επιστρέψουν ένα ποσό 1,3 εκατ. δολαρίων.

Στην αγωγή υποστηρίζει ότι μεταξύ άλλων, γειτόνισσα έπεισε τον ηλικιωμένο ταξιτζή να της αγοράσει σπίτι 300.000 δολαρίων και να της πάρει και ένα Mini Cooper 35.000 δολαρίων. Τρεις άλλοι γείτονες «τον εκμεταλλεύτηκαν, καθώς είναι εύκολος στόχος λόγω της κατάστασής του».

Φυσικά, το ίδιο διάστημα ο γιος Ντάνιελ και η σύζυγός του Τερέζα Ρέχελ απολάμβαναν το δικό τους μερίδιο. Το καλοκαίρι έφτιαξαν την καινούργια τους μεγάλη πετρόκτιστη πισίνα. Μέσα σε αυτήν, στις 2 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε πνιγμένη η Τερέζα.

Ο Ντάνιελ πήγε την νεκρή γυναίκα του στον τόπο καταγωγής της, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την ταφή της και επέστρεψε στο Μόντρελ. Χτες Πέμπτη πήγε να βγάλει βόλτα το σκύλο του, ο οποίος του ξέφυγε και πέρασε το δρόμο. Ο Ντάνιελ έτρεξε πίσω του και ουσιαστικά έπεσε στις ρόδες ενός τζιπ που περνούσε μπροστά από το σπίτι. Λίγες ώρες αργότερα, οι γιατροί εγκατέλειψαν την μάχη και ανακοίνωσαν ότι ήταν νεκρός.

Οσο για τον γέρο-Λουσιέν, που πριν τρία χρόνια πίστεψε ότι όλα άλλαξαν προς το καλύτερο, είναι πλέον κλεισμένος σε ένα γηροκομείο, έχοντας χάσει τα λογικά του.

Οπως είπε στα τοπικά ΜΜΕ η γειτόνισσα Ντελβίνα Μαλενφάντ, «είναι μία απίστευτη ιστορία... σκοτώθηκε ούτε τρεις εβδομάδες μετά την γυναίκα του, που πνίγηκε μέσα στην μεγάλη πισίνα που είχαν μόλις φτιάξει».
Πηγή:e-go.gr

Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να γλιτώσει από την πρώην ερωμένη του

Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να γλιτώσει από την πρώην ερωμένη του
Περασμένα μεγαλεία: το πλήρωμα χαιρετάει στρατιωτικά τον καθαιρεθέντα Μάικλ Γουόρντ (κέντρο), πρώην κυβερνήτη του αμερικανικού υποβρυχίου "Πίτσμπουργκ"
Ο Μάικλ Γουόρντ, πρώην κυβερνήτης του πυρηνικού υποβρυχίου «Πίτσμπουργκ», παύθηκε των αρμοδιοτήτων του, μετά από μόλις δέκα ημέρες, όταν αποκαλύφθηκε πως σκηνοθέτησε το θάνατό του προκειμένου να αποφύγει την ενόχληση από την γυναίκα με την οποία απατούσε την σύζυγό του!
Ο 43χρονος κυβερνήτης ήταν παντρεμένος, αλλά είχε γνωρίσει μια άλλη γυναίκα, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση από τον περασμένο Οκτώβριο. Όταν όμως εκείνη του είπε πως είναι έγκυος εκείνος σκηνοθέτησε το θάνατό του προκειμένου να αποφύγει το ξεσκέπασμα της υπόθεσης. Πώς το έκανε αυτό; Έφτιαξε στο Διαδίκτυο έναν ψεύτικο λογαριασμό e-mail και της έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως «Μπομπ, συνεργάτης του Μαικλ Γουόρντ» όπου της γνωστοποιούσε πως ο Μαικλ «πέθανε αιφνιδίως»! 
Η γυναίκα όμως, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ταξίδεψε μέχρι το σπίτι του «μακαρίτη», για να πει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά το βρήκε άδειο. Ένας γείτονας την πληροφόρησε πως ο Γουόρντ στην πραγματικότητα δεν είχε πεθάνει, αλλά είχε μετακομίσει μόνιμα στο Κονέτικατ προκειμένου να αναλάβει την διοίκηση ενός πυρηνικού υποβρυχίου. Αργότερα η γυναίκα απέβαλε.
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού των ΗΠΑ τον έπαυσε των καθηκόντων του και επιπλέον του έχει απαγγείλει κατηγορίες για σωρεία παραβιάσεων της στρατιωτικής νομοθεσίας. «Η συμπεριφορά του κυβερνήτη Γουόρντ απέναντι τόσο στη σύζυγο, όσο και στην εξωσυζυγική του σχέση, δεν συνάδει με τις αξίες του αμερικανικού ναυτικού», δήλωσε ο Βέρνον Παρκς, διοικητής μοίρας πυρηνικών υποβρυχίων των ΗΠΑ.
Πηγή:tovima.gr
 

Ομογενείς δίνουν 600 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, υπό όρους...

Ετοιμη να... ξελασπώσει την Ελλάδα και να εξαγοράσει το συνολικό χρέος της δηλώνει μία οργάνωση ομογενών... Θέτει ωστόσο έναν όρο: ότι το Σύνταγμα θα αλλάξει και θα προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.
Ομογενείς δίνουν 600 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, υπό όρους...
Συγκεκριμένα, η οργάνωση End Νational Debt που έχουν ιδρύσει ομογενείς -κυρίως από την Αμερική- υποστηρίζει ότι βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.
Οπως τόνισε όμως ο πρόεδρος της οργάνωσης Μανώλης Λαμπράκης που μίλησε στο tv creta τα χρήματα αυτά θα δοθούν με δύο όρους:
-Πρώτον να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους και
-Δεύτερον να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Λαμπράκη σε ένα δεύτερο λογαριασμό έχουν συγκεντρωθεί 50 δισ. για το χρέος της Κύπρου. Ηδη, είπε, μια αντιπροσωπεία 8 ατόμων επισκέφθηκε την Κύπρο προσκεκλημένη το προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και συζήτησε μαζί του την προσφορά και τους όρους της.
Ο κ. Λαμπράκης, τέλος, υποστήριξε ότι στελέχη του οργανισμού κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος που μέσω ομολόγων βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών.
Πηγή:newsbomb.gr

Μόνικα Λεβίνσκι: "Ο Μπιλ είχε ακόρεστη επιθυμία για ομαδικό σεξ"


Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για την ερωτική της σχέση με τον Μπιλ Κλίντον, ετοιμάζεται να γράψει η Μόνικα Λεβίνσκι, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη τις συναντήσεις με μεγάλους εκδοτικούς οίκους.
Μια ακόρεστη επιθυμία για ομαδικό σεξ είχε ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α, Μπίλ Κλίντον! Καυτές ερωτικές επιστολές και τις διατροφές του πρώην προέδρου θέλει να αποκαλύψει η Μόνικα Λεβίνσκι η οποία σκέπτεται να εκδώσει βιβλίο για τις περιπέτειες της με τον Πλανητάρχη.
Η 39χρονή σήμερα Μόνικα έχει συναντήσεις με μεγάλους εκδοτικούς οίκους για να διαπραγματευτεί την έκδοση του πικάντικου βιβλίου της.
Σύμφωνα με πληροφορίες φίλων της η Μόνικα με αυτό το ντίλ θα λύσει το βιοποριστικό της ζήτημα καθώς αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο που θα της αποφέρει τουλάχιστον 12 εκατομμύρια δολάρια!
Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail η 39χρονη στις ερωτικές της επιστολές εκφράζει την αγάπη της για τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο και περιγράφει πως θα μπορούσε να τον κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο από τη Χίλαρι. Μερικές μάλιστα από τις επιστολές αυτές δεν του τις έστειλε ποτέ.
Μιλώντας στο National Enquirer ένας φίλος της τόνισε χαρακτηριστικά "Τα απομνημονεύματα της θα μπορούσε να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα υγείας στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς."
Ένας άλλος γίνεται ακόμα πιο μακάβριος "Το βιβλίο της θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από εκδίκηση, θα μπορούσε να τον σκοτώσει!" .
Η Μόνικα ήταν μόλις 22 ετών όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Τον Ιούλιο του 1998 η Μόνικα ομολόγησε στη Δικαιοσύνη ότι είχε εν μέρει σεξουαλικές σχέσεις με τον Πλανητάρχη και παρέδωσε ως πειστήριο του εγκλήματος το περίφημο μπλε "GAP" φόρεμα με τον ακόμα πιο περίφημο λεκέ! Εκείνο το θερμό Αύγουστο ο Κλίντον έπαψε να αρνείται τα πάντα και ομολόγησε πως όντως είχε επαφές με τη Λεβίνσκι που περιορίζονταν στο στοματικό έρωτα και τις περιπτύξεις!
Η έκδοση ενός τέτοιου βιβλίου θα είναι η εκδίκηση που θα πάρει από τον Κλίντον, καθώς θεωρεί ότι εκείνος δεν "πλήρωσε" αρκετά για τη σχέση τους που δημοσιοποιήθηκε.
Ένα τέτοιο βιβλίο, βέβαια, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψει τον γάμο των Κλίντον, αλλά ίσως και τις πιθανότητες η Χίλαρι να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2016.
Πηγή:news247.gr

Forbes: Έξι μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στην Ελλάδα το φθινόπωρο

Δημοσίευμα του Forbes για τις ομορφιές της Ελλάδας. Που να πάτε το φθινόπωρο στη χώρα μας

Πριν από λίγες μέρες το περιοδικό Forbes φιλοξένησε εκτενές δημοσίευμα για την Ελλάδα και τις ομορφιές της.
Το περιοδικό παρουσιάζει έξι υπέροχα μέρη στην χώρα μας που πρέπει οπωσδήποτε ο καθένας να επισκεφτεί μέσα στο φθινόπωρο.
"Πέρα από την εικόνα της κρίσης, των ανθρώπων που διαμαρτύρονται στους δρόμους για τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, η Ελλάδα είναι ακόμα ανοιχτή στον τουρισμό την οποία αξίζει κανείς να επισκεφθεί καθώς είναι σαν μια όμορφη σειρήνα", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το φθινόπωρο είναι μια ωραία εποχή για να επισκεφτεί κανείς την πατρίδα μας καθώς ο καιρός δεν είναι τόσο ζεστός, δεν υπάρχει η πολυκοσμία του καλοκαιριού ενώ έχουν πέσει και τα μελτέμια.
Έτσι, το δημοσίευμα προτείνει έξι μέρη: Τη Σαντορίνη, τις Σπέτσες, τη Νάξο, τη Σχοινούσα, την Ιθάκη και το Costa Navarino.
Σαντορίνη
Η Σαντορίνη παραμένει εντυπωσιακή με το τοπίο στην καλντέρα που «βλέπει» προς το Αιγαίο, ένα τοπίο που τραβά τόσους νεόνυμφους. Παρά το ότι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων διαμαρτύρονται για μείωση των επισκεπτών, τον Ιούλιο τα δωμάτια στο υψηλότερο σημείο της καλντέρας ήταν κλεισμένα. Αυτή την εποχή, όμως, υπάρχει διαθεσιμότητα και πολύ χαμηλότερες τιμές.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στην Οία, με τη ρομαντική θέα και την αρκετή κίνηση, στα μαγαζιά και τα εστιατόριά του.
Σπέτσες
Οι Σπέτσες από την άλλη είναι γνωστή ως παράδεισος εφοπλιστών -που έχουν σπίτια στο νησί αλλά και των “σκαφάτων”. Η απουσία του μαζικού τουρισμού ωφελεί το νησί με τους τουρίστες να μπορούν να κάνουν βόλτες με άμαξες και με τα πόδια.
Νάξος
Η ελληνική κουζίνα μπορεί να μην είναι μία από τις διασημότερες του κόσμου, όμως κάποιος μπορεί εύκολα να αλλάξει γνώμη, εάν επισκεφθεί τη Νάξο. Αυτό το νησί, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων είναι γνωστό για τα πολλά διαφορετικά τοπία- έχει μεγάλες παραλίες με άμμο και ψηλά βουνά, αλλά και για την κουζίνα του, με κάθε χωριό να έχει και το πιάτο του.
Σχοινούσα
Από τη Νάξο, μπορεί κανείς να πάρει ένα μικρό πλοίο ή ναυλωμένο σκάφος και να πάει στη Σχοινούσα, ένα νησί 100 μόνιμων κατοίκων που δεν έχει «αγγιχθεί» από τον τουρισμό. Αυτό που παρατηρεί πρώτο όποιος φτάσει στο λιμάνι του νησιού είναι οι θαλαμηγοί που συνήθως ανήκουν σε εύπορους, με εκτάσεις στη Σχοινούσα. Απομονωμένες παραλίες και απόλυτη ελευθερία συνδυάζονται στη Σχοινούσα.
Ιθάκη
Πρόκειται για μία τοποθεσία μακριά από την τουριστική κίνηση. Τα χωριά της Ιθάκης διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν τα τυρκουάζ νερά της.
Costa Navarino
Εστιατόρια, γήπεδα γκολφ, πισίνες περιλαμβάνονται στο πολυτελές συγκρότημα. Η παραλία είναι πανέμορφη και «μοιράζεται» την ίδια θάλασσα, αυτή του Ιονίου, με την Ιθάκη. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για οικογένειες, από καταδύσεις για τα παιδιά.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ψαράς σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη σε έναν… καρχαρία!


Ψαράς σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη σε έναν… καρχαρία!

Μπορεί οι καρχαρίες να θεωρούνται οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι της θάλασσας, ωστόσο αν τους πετύχεις σε καλή μέρα όχι μόνο δεν σε πειράζουν, αλλά μπορεί να σου σώσουν και τη ζωή, όπως συνέβη με έναν 41χρονο ψαρά.
Σύμφωνα με topontiki.gr, το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο Κιριμπάτι, ένα σύμπλεγμα νησιών στο κέντρο του Ειρηνικού ωκεανού, όπου ο Τοακάϊ Τεϊτόι πήγε για ψάρεμα με τον 52χρονο γαμπρό του. Ενώ οι δύο άντρες βρίσκονταν στη βάρκα τους περιμένοντας να «τσιμπήσει», τους πήρε ο ύπνος, με αποτέλεσμα τα ρεύματα να τους παρασύρουν στα ανοιχτά.
Όταν ξύπνησαν δεν είχαν ιδέα που βρίσκονταν, ενώ στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν, έμειναν μεσοπέλαγα χωρίς στάλα βενζίνη και με ελάχιστο νερό. Τρεις ημέρες αργότερα, ο 52χρονος δεν άντεξε και πέθανε από αφυδάτωση.
«Εκείνο το βράδυ προσευχήθηκα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο Τεϊτόι, και μάλλον οι προσευχές του εισακούστηκαν καθώς την επόμενη μέρα ξέσπασε καταιγίδα και κατάφερε να μαζέψει αρκετό πόσιμο νερό.
Οι μέρες περνούσαν όμως και παρότι είχε τροφή από τα ψάρια που έπιανε και νερό, παρέμενε χαμένος στον ωκεανό, μέχρι που κάποια στιγμή είδε ένα μεγάλο πτερύγιο να πλησιάζει προς το μέρος του.
Προς μεγάλη του έκπληξη, ο καρχαρίας δεν έκανε κάποια κίνηση να επιτεθεί στη μικρή, ξύλινη βάρκα, αλλά αντίθετα την πλησίασε και τη σκουντούσε ελαφρά, σαν να προσπαθούσε να τη γυρίσει από την άλλη πλευρά. Τότε ο άντρας είδε έκπληκτος ότι προς τα εκεί που έσπρωχνε ο καρχαρίας το πλεούμενο, υπήρχε ένα σκάφος διάσωσης που τον έψαχνε.
Πηγή:iefimerida.gr

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν baby sitting για να μπορούν οι γονείς να κάνουν... σεξ


Δύο ώρες δωρεάν baby sitting προσέφεραν οι εργαζόμενοι σε ένα παιδικό σταθμό στη Δανία, προκειμένου οι γονείς να βρουν ελεύθερο χρόνο για να κάνουν σεξ.
Η υπεύθυνη του παιδικού σταθμού Dorte Nyman σημείωσε ότι κάθε χρόνο τα νέα μωρά λιγοστεύουν, άρα το μέλλον για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς είναι αβέβαιο...
Μιλώντας στο BBC είπε ότι την περασμένη Πέμπτη, από τα 42 παιδιά του παιδικού σταθμού, έκαναν baby sitting στα 20.
Μάλιστα, διοργάνωσαν ένα μικρό πάρτι, ώστε και τα παιδιά να διασκεδάσουν, αλλά και οι γονείς να βρουν το χρόνο που χρειάζεται για να κάνουν και άλλους απογόνους.
Και αν τα παιδιά ρωτούσαν γιατί γίνεται το πάρτι, τους έλεγαν ότι οι γονείς τους πρέπει να βρουν χρόνο να μιλήσουν.
Πάντως, όπως λέει η ίδια η κα. Nyman, πολλοί από τους γονείς που δέχτηκαν την προσφορά ξεκαθάρισαν ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν και άλλους απογόνους...
Τονίζεται ότι δεν είναι ο μόνος παιδικός σταθμός που προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του για... ιερό σκοπό, αλλά είναι ο μόνος που σκοπεύει να το κάνει σε εβδομαδιαία βάση, αν αποδειχτεί επιτυχημένο.
Πηγή:newsit.gr

Διαγωνισμός στριπ-τιζ για «πιτσιρίκες» που ψάχνουν δουλειά

Εντονη κριτική έχει προκαλέσει η απόφαση ενός strip club να ανακοινώσει με πηχυαίους τίτλους βραδιά ερασιτεχνών που θα διαγωνιστούν για να κερδίζουν τη δουλειά.
Διαγωνισμός στριπ-τιζ για «πιτσιρίκες» που ψάχνουν δουλειά
Το Penthouse στο Βανκούβερ του Καναδά έχει αυτές τις ημέρες στην είσοδό του το μήνυμα JUNIORS AMATEUR CONTEST SEPT 20, το οποίο μεταφράζεται ως «διαγωνισμός για πιτσιρίκες στις 20 Σεπτεμβρίου».
Η υπόνοια ότι θα «παρελάσουν» μπροστά στα μάτια των πελατών ημίγυμνες ανήλικες έχει προκαλέσει την οργή τοπικών φορέων, γειτόνων και των ΜΜΕ, αλλά όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης, πρόκειται απλώς για παρεξήγηση λόγω του ότι στην πρώτη λέξη δεν μπήκε η απαραίτητη... απόστροφος, που υπάρχει στις αφίσες και το site.

Οπως λέει ο Ντάνι Φιλιπόνε, πρόκειται για όνομα και η πινακίδα ουσιαστικά γράφει: Ο διαγωνισμός ερασιτεχνών του Πιτσιρίκου, στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο «Πιτσιρίκος» είναι ο διαχειριστής του μαγαζιού και κατά το αφεντικό του, έτσι τον ξέρει όλη η πόλη.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι για τους πελάτες ενός στριπτιζάδικου, η υπόνοια και μόνο της εμφάνισης ανηλίκων είναι -αν μη τι άλλο- δέλεαρ. Η άλλη πλευρά θεωρεί ότι μπορεί η ανακοίνωση να είναι νόμιμη, αλλά είναι ανήθικη, αλλά αυτό δεν φαίνεται πτοεί ούτε τις... διαγωνιζόμενες.

Οπως λέει ο Φιλιπόνε, οι κοπέλες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 19, αλλά σε παλαιότερες αντίστοιχες... εκδηλώσεις συμμετείχαν ακόμη και 40άρες που είχαν το κορμί και το... τσαγανό. «Αλλες φορές θέλουν να γίνουν εξωτικές χορεύτριες, άλλες το κάνουν μετά από κάποιο στοίχημα, άλλες απλώς και μόνο για την φάση», όπως λέει.

«Εχουν υπάρξει περιπτώσεις που κορίτσια έπεσαν από τη σκηνή, γλίστρησαν από την μεταλλική κολώνα», θυμάται ο Φιλιπόνε, αλλά επισημαίνει ότι οι ερασιτέχνες «τείνουν να παίρνουν δεκαπλάσιο χειροκρότημα από ότι οι επαγγελματίες».
Πηγή:e-go.gr

Η Disney κρατά ακατοίκητο ένα ολόκληρο «ιστορικό» χωριό στη Γαλλία [εικόνες]

Η Disney κρατά ένα ολόκληρο «ιστορικό» χωριό στη Γαλλία ακατοίκητο [εικόνες]

Ένα ολόκληρο χωριό με σπίτια, δρόμους και κάστρα της Γαλλίας του 19ου αιώνα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Παρίσι παραμένει έρημο αφού ανήκει στην... Walt Disney.
Το εντελώς ακατοίκητο χωριό επέστησε την προσοχή τουΓερμανού φωτογράφου Κρίστοφ Σίλεμ όταν μια μέρα, χωρίς να ψάχνει κάτι συγκεκριμένο, κοιτούσε τους Google Maps, η πόλη φάντασμα ήταν κάτι που τράβηξε αμέσως την προσοχή του.
Η Disney κρατά ακατοίκητο ένα ολόκληρο «ιστορικό» χωριό στη Γαλλία [εικόνες]
Το όνομα του ακατοίκητου χωριού είναι Val d' Europe και βρίσκεται κοντά στην Disneyland.
Ο Σίλεμ αποφάσισε να πάει και να δει από κοντά τι συμβαίνει με αυτό το μέρος και διαπίστωσε πως το χωριό αποτελεί πιστό αντίγραφο γαλλικής κωμόπολης του 19ου αιώνα στο κλασσικό στυλ του βαρώνου Haussman, που ήταν υπεύθνος για την πολεοδομική αναδόμηση του Παρισιού επί βασιλείας Ναπολέοντος του Γ'.
Η Disney κρατά ακατοίκητο ένα ολόκληρο «ιστορικό» χωριό στη Γαλλία [εικόνες]
Το έργο αναπτύχθηκε για την Walt Disney από το αρχιτεκτονικό γραφείο Cooper, Robertson & Partners που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, και αρχικός σκοπός της δημιουργίας του ήταν να προσφέρει κατάλυμα στους υπαλλήλους της παιδικής χαράς.
Η Disney κρατά ακατοίκητο ένα ολόκληρο «ιστορικό» χωριό στη Γαλλία [εικόνες]
Η κατασκευή άρχισε το 1987 και η αρχική ιδέα ήταν ο τόπος να γίνει μια ουτοπική πόλη, όπως στην ταινία «The Truman Show». Αλλά τα ψεύτικα κάστρα, οι κατοικίες με τα φιμέ τζάμια και το περιποιημένο γκαζόν απαρτίζουν μία πόλη που δεν κατοικήθηκε ποτέ. Η απουσία οποιασδήποτε ανθρώπινης ζωής στους δρόμους ενέπνευσε τον φωτογράφο να φωτογραφίσει αυτό το χωριό.
Το μέρος ωστόσο δεν εγκαταλείπεται. Η Disney σχεδιάζει να κατασκευάσει εκεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον έργο που θα προσφέρει στους επισκέπτες την ικανοποίηση του δουν πως ήταν τα αστικά και ημι-αστικά κέντρα της Γαλλίας του 19ου αιώνα.

Πηγή:iefimerida.gr

Η νέα διαφήμιση της Benetton αναζητεί τους "ανέργους της χρονιάς"


Τη λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αναζητεί, με έναν πρωτότυπο τρόπο, ο Alessandro Benetton, ο οποίος έκανε έκκληση σε περίπου 100 εκατομμύρια άνεργους νέους να προτείνουν ιδέες.
Ο 48χρονος πρόεδρος του Ομίλου Benetton εγκαινίασε την νέα διαφημιστική εκστρατεία της οικογενειακής επιχείρησης με τίτλο "UNHATE" υπογραμμίζοντας έτσι τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι άνεργοι κάτω των 30 ετών που προσπαθούν καθημερινά να βρουν δουλειά.
Οι διαφημίσεις--καταχωρήσεις και τηλεοπτικά σποτ--που δείχνουν γεμάτους αποφασιστικότητα νέους να παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, άλλους να περιμένουν να δώσουν συνέντευξη ή να βρίσκονται στο γραφείο ανεργίας, αναμένεται να είναι λιγότερο αμφιλεγόμενες σε σχέση με την τελευταία διαφημιστική εκστρατεία του Benetton.
Η εκστρατεία αυτή κατέληξε στη σύναψη συμφωνίας τον Μάιο, με την εταιρία να κάνει δωρεά σε καθολική φιλανθρωπική οργάνωση για να τερματιστεί νομική διαμάχη που είχε με το Βατικανό εξαιτίας μιας διαφήμισης που έδειχνε τον πάπα Βενέδικτο να φιλάει στα χείλη έναν ιμάμη.
Η νέα παγκόσμια διαφημιστική εκστρατεία θα περιλαμβάνει αφίσες, μπλουζάκια, μια ταινία και έναν διαγωνισμό για την επιλογή 100 "ανέργων της χρονιάς", ο καθένας από τους οποίους θα κερδίσει 5.000 ευρώ για την ιδέα του.
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 30 ετών και άνεργοι. Θα πρέπει να καταθέσουν την ιδέα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.unhatefoundation.org και θα επιλεγούν μέσω διαδικτυακής δημοσκόπησης από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους στην ίδια ιστοσελίδα. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως τις 14 Οκτωβρίου.
Ο Μπένετον υποστηρίζει ότι το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόστηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα μοντέλο το οποίο βασίστηκε σε μια αμείλικτη αύξηση του ΑΕΠ για την εξασφάλιση της ευημερίας, κατέστη απαρχαιωμένο εξαιτίας των ραγδαίων αλλαγών που συντελέστηκαν στα τέλη του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου με την εξέλιξη της τεχνολογίας.
"Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να σκεφτούμε. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι το ΑΕΠ δεν είναι το μοναδικό που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε", είπε σε συνέντευξή του στη "ναυαρχίδα" του ομίλου στη Βρετανία, το κατάστημα στην κοσμοπολίτικη συνοικία Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου.
Όπως είπε ο ίδιος, η νέα διαφημιστική εκστρατεία προέκυψε χάρη στην ομάδα 50 εμπειρογνωμόνων της Benetton οι οποίοι του προσκόμισαν στατιστικά στοιχεία που έδειχναν ότι ο αριθμός των ανέργων σε ολόκληρο τον κόσμο, ηλικίας 15 με 29, ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια, αλλά και με αφορμή ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Ιαπωνία.
Ο ίδιος ανέφερε ως παράδειγμα προς μίμηση την Ιαπωνία, η οποία επέζησε σφοδρής οικονομικής κρίσης στα τέλη της δεκαετίας του '90 και μιας οικονομίας που τα τελευταία 20 χρόνια έχει συρρικνωθεί.
"Την ίδια στιγμή κατάφεραν να την κάνουν καθαρότερη οικονομία. Πηγαίνεις στο Τόκιο και βλέπεις ότι ο θόρυβος είναι μικρότερος, κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δεν υπάρχει ατμοσφαιρική ρύπανση ή τουλάχιστον είναι μικρότερη", λέει ο Μπένετον.
Πηγή:news247.gr

Πάπυρος "αποδεικνύει" ότι ο Ιησούς είχε παντρευτεί

Ένας μέχρι σήμερα άγνωστος πάπυρος γραμμένος στα αρχαία κοπτικά που περιλαμβάνει τη φράση "ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου..." πυροδοτεί έντονες αντιπαραθέσεις στον χριστιανικό κόσμο για το αν ο Ιησούς ήταν ή όχι παντρεμένος.
 
 

Η ύπαρξη του παπύρου, που χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα, έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας, αποκαλύφθηκε από την καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Κίνγκ από το Ντιβίνιτι Κόλετζ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη.
"Η χριστιανική παράδοση εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν ανύπαντρος , ακόμα και αν υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις που να υποστηρίζουν αυτήν την εκδοχή", επισήμανε η Κινγκ.
"Αυτή η φράση δεν αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, αλλά μας λέει ότι το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια στο πλαίσιο των έντονων αντιπαραθέσεων για την σεξουαλικότητα και το γάμο, την εποχή εκείνη", τόνισε η καθηγήτρια.
Ο πάπυρος περιλαμβάνει έναν διάλογο στον οποίο ο Ιησούς αναφέρεται στη σύζυγό του Μαρία και σύμφωνα με την Κινγκ πρέπει να είναι μετάφραση στα κοπτικά ενός ευαγγελίου που γράφτηκε στα ελληνικά τον 2ο μ.Χ αιώνα.
Παρά την επιμονή της Καθολικής Εκκλησίας ότι ο Ιησούς δεν είχε παντρευτεί ποτέ, το θέμα αυτό αποτελεί συχνό θέμα εντάσεων. Το 2003 ο συγγραφέας Νταν Μπράουν στο βιβλίο του "Ο Κώδικας Ντα Βίντσι" αναφέρει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, εξοργίζοντας τους Χριστιανούς.
Η Κάρεν Κινγκ επισήμανε πως το τμήμα παπύρου, η ύπαρξη του οποίου αποκαλύφθηκε στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Κοπτικών Σπουδών, είναι η πρώτη απόδειξη ότι ορισμένοι Χριστιανοί στα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος.
Ο Ρότζερ Μπάγκναλ, διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πάπυρος, τον οποίο η Κινγκ ονομάζει "Το Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού", είναι αυθεντικός.
Όμως το κομμάτι του παπύρου με διαστάσεις 3,8 εκ. Χ 7,6 εκ. το οποίο είναι κίτρινο-καφέ και σε κακή κατάσταση, πρέπει να εξεταστεί από τους ειδικούς. Αυτό που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι η χημική σύσταση του μελανιού.
Ο πάπυρος ανήκει σε ανώνυμο συλλέκτη, ο οποίος επικοινώνησε με την καθηγήτρια Κινγκ για να τον βοηθήσει να το μεταφράσει και να το αναλύσει. Ο ίδιος πιστεύει ότι ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ή ίσως στη Συρία.
Η αμερικανίδα επιστήμονας επισήμανε πως "η χριστιανική παράδοση προέβαλε μόνο εκείνες της φωνές που ισχυρίζονταν ότι ο Ιησούς δεν είχε παντρευτεί ποτέ. Το ευαγγέλιο αυτό δείχνει πως κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη".
Η ανάλυση του παπύρου από την Κάρεν Κίνγκ θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2013 στην Θεολογική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ.
Πηγή:news247.gr

Μετάνιωσε για τη παρτούζα και ζηταει τα ρέστα!















Η Ρόζι Ντοντ, πέρασε μία άγρια νύχτα με τους τρεις νεαρούς, ωστόσο το επόμενο πρωινό το μετάνιωσε...
Έτσι αποφάσισε να καταγγείλει ότι οι νεαροί την μέθυσαν και τη βίασαν διαδοχικά!
Η αστυνομία συνέλαβε και ανέκρινε τους νεαρούς 21, 23, και 25 ετών, οι οποίοι περιέγραψαν ακριβώς το ίδιο σκηνικό: ότι γνώρισαν την Ντοντ σε ένα κλαμπ και ότι μετά εκείνη τους πρότεινε να πάνε στο σπίτι της και να κάνουν σεξ.
Οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν «κολλούσε» στην ιστορία της Ντοντ. Την ανέκριναν και τελικά εκείνη ομολόγησε ότι τους κατήγγειλε μόνο και μόνο επειδή μετάνιωσε που κοιμήθηκε μαζί τους!
Η Δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη με την 20χρονη, που παραλίγο να καταστρέψει τις ζωές τριών νέων.
Η Ντοντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών.
Πηγή:enimerwsi.gr

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Βρέθηκαν 400.000 πάπυροι από την αρχαία Ελλάδα!


H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε... "Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων" .
Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αρχαίων ελλήνων .
Μεταξύ των άλλων θησαυρών που έχουν ήδη ανακαλυφθεί από μια ομάδα επιστημόνων του Παν/μίου της Οξφόρδης υπάρχουν και άγνωστα έως τώρα έργα κλασσικών γιγάντων όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Ησίοδος.
Αόρατη με το κοινό φώς, η ξεβαμμένη μελάνη γίνεται καθαρά ορατή κάτω από υπέρυθρο φώς, με τεχνικές ανάλογες με την επισκόπηση από δορυφόρους.
Τα κείμενα της Οξφόρδης αποτελούν μέρος ενός μεγάλου αριθμού παπύρων που βρέθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα σε έναν αρχαίο σκουπιδότοπο της ελληνο-αιγυπτιακής πόλης του Οξυρύγχου.
Απομένουν χιλιάδες κείμενα να διαβαστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, περιλαμβανομένων έργων του Οβιδίου και του Αισχύλου.
Υπάρχουν περίπου 400,000 κομμάτια παπύρων φυλαγμένα σε 800 κιβώτια στην Βιβλιοθήκη Sackler της Οξφόρδης και αποτελούν το μεγαλύτερο όγκο κλασσικών ελλήνων χειρογράφων του κόσμου.
Οι ακαδημαϊκοί χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την νέα ανακάλυψη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κατά 20% των σωζόμενων ελληνικών έργων.
Μέσα στα έως τώρα άγνωστα κείμενα που κατόρθωσαν να διαβάσουν με την τεχνική αυτή, περιλαμβάνονται τμήματα της χαμένης από καιρό τραγωδίας «Επίγονοι» του Σοφοκλή, μέρος μιας χαμένης νουβέλας του έλληνα συγγραφέα Λουκιανού του 2ου αιώνα, άγνωστο κείμενο του Ευριπίδη, μυθολογική ποίηση του ποιητή Παρθένιου του 1ου αι. π.Χ, έργο του Ησίοδου του 7ου αι., και ένα επικό ποίημα του Αρχίλοχου, ενός διαδόχου του 7ου αι. του Ομήρου, που περιγράφει γεγονότα που οδήγησαν στον Τρωικό πόλεμο.
«Είναι τα πιο φανταστικά νέα. Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ. Το πρώτο είναι πόσο φοβερά επηρέαζαν τις επιστήμες και τις τέχνες οι Έλληνες. Το δεύτερο είναι πόσο λίγα από τα γραπτά τους σώζονται » λένε οι άγγλοι επιστήμονες.
Πηγή:tragiko.gr

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σκελετό βρικόλακα

Βούλγαροι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν έναν σκελετό «βρικόλακα» στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στην πόλη της Σωζόπολης της Βουλγαρίας, με μία ράβδο σιδήρου καρφωμένη στο στέρνο.
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σκελετό βρικόλακα
Ο σκελετός, που ανήκε σε άντρα, ήταν θαμμένος πάνω από 700 χρόνια και είχε μαχαιρωθεί πολλές φορές στο στήθος και το στομάχι, καθώς οι σύγχρονοί του φοβόντουσαν ότι θα αναστηθεί ως βρικόλακας, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", προαναγγέλοντας την προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ στο National Geographic.
Η ανακάλυψη έγινε είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται στη Σωζόπολη ένας τάφος «βρικόλακα».
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Μπόζινταρ Ντιμίτροφ, περισσότεροι από 100 σκελετοί έχουν βρεθεί σε ολόκληρη τη Βουλγαρία με μια ράβδο καρφωμένη στο στήθος τους.
Πηγή:newsbomb.gr

Τουαλέτες με τζαμαρία και... ένθερμο κοινό

Την προσοχή των περαστικών τραβάνε οι τουαλέτες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη. Το τζάμι δεν αφήνει τίποτα κρυφό (Pics)

Είναι υπέροχα να ρεμβάζεις από ψηλά στη Νέα Υόρκη. Προϋπόθεση βέβαια, είναι να μη σε ενοχλεί κανείς καθώς βλέπεις το Μανχάταν, ιδιαίτερα, όταν βρίσκεσαι στην τουαλέτα.
Ένα κατασκευαστικό λάθος στη τζαμαρία του 18ου ορόφου του πολυτελούς Standard Hotel στη Νέα Υόρκη φέρνει τα πάντα στο... φως.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της NewYork Daily News που έχει και το σχετικό φωτορεπορτάζ, αρκετοί ένοικοι μερικές φορές τυφλώνονται από τα φλας του πλήθους που έχει συγκεντρωθεί από κάτω
"Η θέα κοιτώντας μέσα από την τουαλέτα προς τα έξω, στην φωτισμένη Νέα Υόρκη, είναι εξαιρετική. Το πρόβλημα είναι ότι το ίδιο καλά σε βλέπουν και οι απέξω".
Αυτό δήλωσε στην New York Daily News ο 55χρονος Αυστραλός τουρίστας David Langdon από τη Μελβούρνη που βίωσε την εμπειρία του να κάνεις την "ανάγκη" σου με τους περαστικούς από κάτω να σε κοιτάζουν. Ή να σε φωτογραφίζουν.

Οι τουαλέτες του 18ου ορόφου αποτελούν τμήμα του VIP club Boom Boom Room club που βρίσκεται στο εσωτερικό του Standard Hotel, με εξαιρετικά επώνυμο πελατολόγιο όπως ο Leonardo DiCaprio και η Cameron Diaz.
Η Belinda Langdon η οποία επισκέφτηκε το club πίστευε λανθασμένα ότι τα τζάμια ήταν φιμέ και δεν την έβλεπε κανείς από το δρόμο. Ωστόσο φεύγοντας ένοιωσε άσχημα όταν είδε τι πραγματικά συμβαίνει.
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και πελάτες που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό και δεν ενοχλούνται από το πλήθος που τους φωτογραφίζει.
Πηγή:news247.gr

Νέο Mrs Pacman 3D σε συσκευασία.... δωματίου! [βίντεο]

Νέο Mrs Pacman 3D σε συσκευασία.... δωματίου! [βίντεο]
H φράση «συναρπαστική εμπειρία» παίρνει καινούριες διαστάσεις με αυτή την απίστευτη ανανεωμένη έκδοση του γνωστού παιχνιδιού των 80s. Από το «insert-a-coin στάδιο, 30 χρόνια μετά περάσαμε στο στάδιο «pac-man-και στους τοίχους», αφού η συγκεκριμένη έκδοση καλύπτει κυριολεκτικά ένα δωμάτιο στο οποίο η Μις PacMan τρέχει ανέμελα σε ταβάνια και τοίχους με τα συμπαθητικά φαντασματάκια στο κατόπι της.
Η Κίτα Τακαχάσι δημιουργός του Καταμάρι Νταμάσι , πειραματίστηκε με μια ποικιλία από βιντεοπαιχνίδια για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής Babycastles στο Museum of Art & Design στη Νέα Υόρκη.
Η νέα προοπτική της Τακαχάσι για την miss Pac-Man μοιάζει με έναν συνδυασμό Tron και Pacman (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται ωστόσο οι γνωστές φωσφοριζέ ολόσωμες φόρμες.) και μας αποδεικνύει ότι ακόμα και τα ρετρό παιχνίδια μπορούν να γίνουν ξανά δημοφιλή με την κατάλληλη ώθηση.
Μπορεί ο παίκτης να γυρνάει το κεφάλι του σαν το κοριτσάκι απο τον Εξορκιστή για να ακολουθήσει με το βλέμμα την Μις Pacman γύρω στο δωμάτιο, αλλά φαίνεται σίγουρα πολύ διασκεδαστικό και δίνει άλλο αέρα στο κλασσικό '80s παιχνίδι που λάτρεψαν γενιές και γενιές


Πηγή: iefimerida.gr

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η κορυφαία λέξη στον κόσμο είναι ελληνική!

Η κορυφαία λέξη στον κόσμο είναι ελληνική! - Φωτογραφία 1
Εδώ και 2 χρόνια περίπου ο blogger Ted McCagg διεξήγαγε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό, αναζητώντας την ''καλύτερη λέξη στον κόσμο''.

Πολύς κόσμος παρακολούθησε σιγά-σιγά με πολύ ενδιαφέρον τη διαδικασία αυτή, καθώς ο McCagg έκανε τις επιλογές του με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, δίχως συγκεκριμένους κανόνες, επιλέγοντας ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις που ανακάλυπτε σε διάφορα λεξικά Ξεκίνησε επιλέγοντας λέξεις ανά γράμμα και σταδιακά έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό, όπου αναμετρήθηκαν η λέξη ''Gherkin'' (είδος πίκλας) με την ελληνική λέξη ''Dipthong'' (δίφθογγος).

Και φυσικά η ελληνική λέξη επικράτησε κερδίζοντας τον τίτλο της ''καλύτερης λέξης στον κόσμο'', σύμφωνα με τον blogger, ο οποίος απασχόλησε και το περιοδικό Economist, το οποίο παρουσίασε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Ο συντάκτης μάλιστα του περιοδικού, αναρωτήθηκε στο άρθρο του για το ποιά είναι η γνώμη των αναγνωστών, ενώ και ο ίδιος ξεχώρισε σαν ''αγαπημένες'' του, διάφορες άλλες ελληνικές λέξεις
Πηγή: newsbomb.gr

Τεστ εγκυμοσύνης σε παμπ

Παμπ στις ΗΠΑ εγκατέστησε μηχάνημα που προσφέρει τεστ εγκυμοσύνης. Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης της.

Οι γυναίκες που επισκέπτονται την Pub 500 στο Mankato στην πολιτεία της Μινεάπολις μαζί με την μπύρα που απολαμβάνουν έχουν την δυνατότητα να κάνουν και ένα τεστ εγκυμοσύνης.
Το τεστ είναι εγκατεστημένο σε αυτόματο διανομέα στις τουαλέτες των γυναικών και κοστίζει μόλις τρία δολάρια.
Όπως αναφέρει ο συνιδιοκτήτης του μπαρ Tom Frederick στο ABC News τα χρήματα πάνε στον οργανισμό Healthy Brains for Children, τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τις γυναίκες να μην πίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
"Δεν κερδίζουμε τίποτα από το μηχάνημα. Απλά δώσαμε το χώρο στον οργανισμό” και πρόσθεσε "Ελπίζω να υπάρξει μείωση του αριθμού των παιδιών που γεννιούνται με μαθησιακές δυσκολίες λόγω προγεννητική έκθεση στο αλκοόλ"
Η οργάνωση σκοπεύει να εγκαταστήσει εκατό διανομείς στην περιοχή, αναφέρει το ABC News.
Πηγή:news247.gr

Εκκεντρική τεχνολoγία για γερά πορτοφόλια [εικόνες]

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα αγοράζατε αν ξαφνικά ήσασταν πολύ (πολύ όμως!) πλούσιοι; Ένα πιστό αντίγραφο του Μπατμομπίλ, μήπως μία ολόχρυση ψησταριά,ή ένα υποβρύχιο για να αλωνίζετε τα βάθη της θάλασσας; Όλα αυτά και πολλά άλλα κατασκεύασαν εκκεντρικοί επιστήμονες για κοινό με απίθανες απαιτήσεις και γερό πορτοφόλι (αφού το φθηνότερο κοστίζει 75.000 ευρώ).
Δείτε αναλυτικά στις φωτογραφίες που ακολουθούν τις απίστευτες εφευρέσεις και τα χαρακτηριστικά τους:
1. Υποβρύχιο - Φάλαινα δολοφόνος
Τιμή: 75.000 ευρώ
Με το σιδερένιο κήτος εξερευνείτε τους βυθούς ανενόχλητοι και παράλληλα πλέετε σε.. πελάγη ευτυχίας μαζί με το έτερον σας ήμισυ, αφού το υποβρύχιο είναι διθέσιο.


2. Μαγνητικό αιωρούμενο κρεβάτι
Τιμή: 1,2 εκατομμύρια ευρώ
Εμπνευσμένο από την «Οδύσσεια του Διαστήματος» βασίζεται σε μαγνητικά πεδία και ανυψώνεται αυτόματα 40 πόντους από το έδαφος για κοιμάστε σαν... πουλάκι.


3. Χρυσό iPad 2 ενισχυμένο με κόκαλο δεινόσαυρου (!)
Τιμή: 6 εκατομμύρια ευρώ
Το απίστευτο αυτό iPad, διαθέτει λογότυπο της Apple από χρυσό 24 καρατίων, 53 πολύτιμους λίθους και φυσικά τμήματα οστού από τυραννόσαυρο Rex 65 εκατομμυρίων ετών.


5. Bugatti Veyron Super Sport
Τιμή: 1,8 εκατομμύρια ευρώ
Δικαίως θεωρείται το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, αφού πιάνει τελική ταχύτητα 431 χλμ/ώρα


6. Τζετπακ
Τιμή: 75.000 ευρώ
Ονειρευτήκατε ποτέ να μπορούσατε να πετάξετε; Τώρα μπορείτε! Το τζετπακ σας σηκώνει 9 μέτρα από το έδαφος και πιάνει ταχύτητες πτήσης μέχρι και 40 χλμ/ώρα, ενω έχει διάρκεια 4ωρών συνεχούς πτήσης.


7. Χρυσό Μπάρμπεκιου 24 καρατίων
Τιμή: 125.000 ευρώ
Το υπερπολυτελές BeefEater Barbecue είναι ολόκληρο καλυμμένο με ατόφιο χρυσάφι, εκτός βέβαια από την ψηστική επιφάνεια, για να τρώτε με «χρυσά πιρούνια»


8. Αντίγραφο του Μπατμομπίλ
Τιμή: 145.000 ευρώ
Ένα πιστό αντίγραφο του Μπατμομπίλ, για όσους θέλουν λίγη από την αίγλη του «σκοτεινού ιππότη»



Πηγή: iefimerida.gr