Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Χελώνα επιβίωσε μετά από 30 χρόνια ξεχασμένη σε αποθήκη

Μια φορά κι έναν καιρό, η Μανουέλα, μια χελώνα που ζούσε μια χαρούμενη ζωή μαζί με την οικογένεια Αλμέιδα, στα προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας εξαφανίστηκε. Αυτό συνέβη πριν από 30 ολόκληρα χρόνια και συνέπεσε με την παρουσία συνεργείων που ανακαίνιζαν το σπίτι της οικογένειας.Όλοι πίστεψαν τότε ότι κάποιος από το συνεργείο άφησε την πόρτα του κήπου ανοιχτή με αποτέλεσμα η χελώνα να φύγει. Στην πραγματικότητα όμως η Μανουέλα δεν έφυγε ποτέ.
Είχε απλά παγιδευτεί στην αποθήκη όπου ο πατριάρχης της οικογενείας Λιονέλ Αλμέιδα έκρυβε άχρηστα αντικείμενα και παλιές ηλεκτρονικές συσκευές. Εκεί πέρασε τρεις δεκαετίες της ζωής της σε ένα κουτί που περιείχε ένα παλιό πικάπ της δεκαετίας του 1970. Μετά το θάνατο του Λιονέλ πέρυσι, η κόρη του Σουέλι αποφάσισε να καθαρίσει τη σαβούρα και έβγαλε τα άχρηστα αντικείμενα στην αυλή.
perierga.gr - Χελώνα επιβίωσε μετά από 30 χρόνια ξεχασμένη σε αποθήκη!!!
Τότε ένας από τους γείτονες “έπεσε” πάνω στη χελώνα Μανουέλα και ρώτησε προς μεγάλη έκπληξη και χαρά των Αλμέιδα αν θα την πετάξουν και αυτή. Το συγκεκριμένο είδος χελώνας θεωρείται επιδεικνύει ιδιαίτερη αντοχή σε αντίξοες συνθήκες. Ένας κτηνίατρος της περιοχής εκτίμησε ότι πιθανότατα έτρωγε τερμίτες και για δροσιζόταν με ελάχιστο νερό από την υγρασία στους τοίχους.
perierga.gr - Χελώνα επιβίωσε μετά από 30 χρόνια ξεχασμένη σε αποθήκη!!!
Πηγή: econews.gr

Φοιτητές του Χάρβαρντ αποβλήθηκαν επειδή αντέγραψαν


Περίπου εξήντα φοιτητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στη Μασαχουσέτη αποβλήθηκαν προσωρινά επειδή συμμετείχαν σε μια μεγάλη επιχείρηση αντιγραφής στη διάρκεια των εξετάσεων τον περασμένο Αύγουστο και υπάρχουν υποψίες και για τη συμμετοχή άλλων τριάντα, ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του πανεπιστημίου.
Συνολικά 125 φοιτητές κατηγορήθηκαν ότι πήραν μέρος σε αυτήν την ομαδική απάτη. Οι φοιτητές επικοινωνούσαν μεταξύ τους ή αντέγραφε ο ένας από τον άλλον στη διάρκεια των τελικών εξετάσεων.
"Περίπου στους μισούς από τους φοιτητές ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους για ένα συγκεκριμένο διάστημα. Από τους υπόλοιπους, οι μισοί απαλλάχθηκαν και οι άλλοι βρίσκονται υπό επιτήρηση", τόνισε ο κοσμήτορας του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του πανεπιστημίου Μάικλ Σμιθ.
Το Χάρβαρντ είναι ένα από τα ακριβότερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Το κάθε τετράμηνο κοστίζει ως και 63.000 δολάρια (46.000 ευρώ) ενώ η διαδικασία εισαγωγής σε κάποια από τις σχολές του είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική. Το μέγεθος της απάτης αυτής δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Χάρβαρντ, υπογράμμισε ο Σμιθ.
Πηγή:pathfinder.gr

Για να σκοτώσει αράχνη ανατίναξε το σπίτι της!


Προσπάθησε να σκοτώσει με εντομοκτόνο μια αράχνη και ..ανατίναξε το σπίτι της! Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει η αστυνομία του Σίδνεϊ που ερευνά τα αίτια μιας έκρηξης σε σπίτι της περιοχής Κιριμπίλι του Σίδνεϊ.
Από τις αστυνομικές έρευνες προκύπτει ότι μια γυναίκα χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα εντομοκτόνου για να σκοτώσει μια αράχνη που «κρύφτηκε» κάτω από το πλυντήριο της.
Το πλυντήριο δούλευε εκείνη την ώρα με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να προκληθούν μεγάλες ζημιές στο μπάνιο και την κουζίνα του σπιτιού. Ευτυχώς η 66χρονη γυναίκα υπέστη μόνο μικροτραυματισμούς.
Πηγή:ant1.gr

Βγάζει εκατομμύρια πουλώντας αέρα!

Μια απίστευτη ιδέα είχε ένας επιχειρηματίας στην Κίνα. Πουλά φρέσκο αέρα σε κουτάκια, διαμαρτυρόμενος για τη ρύπανση.

Αέρα "κοπανιστό" πουλά, ζάμπλουτος Κινέζος πολυεκατομμυριούχος! Ο λόγος για τον Guangbiao Chen ο οποίος έκανε την περιούσια του, ασχολούμενος επιχειρηματικά με την ανακύκλωση.
Σύμφωνα με Κινεζικά μέσα ενημέρωσης έχουν πωληθεί τις δέκα τελευταίες μέρες δέκα εκατομμύρια κουτιά με αέρα, καθώς τα ποσοστά της ρύπανσης έχουν αναρριχηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.
Ο επιχειρηματίας βρήκε αυτόν το πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μοίρασε αλουμινένια κουτάκια σε πολίτες που περιέχουν καθαρό αέρα από μακρινές περιοχές της Κίνας.

"Θέλω να πω στους δημάρχους, στους επικεφαλής της κομητείας και στους προέδρους των μεγάλων εταιριών: μην κυνηγάτε απλά την αύξηση του ΑΕΠ, μην κυνηγάτε τα μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος των παιδιών και των εγγονών μας, με κόστος το περιβάλλον" δήλωσε ο Guangbiao Chen.
Στη συσκευασία αναγράφεται η φράση "Ο Guangbiao Chen είναι καλός άνθρωπος".
Ο 44χρονος επιχειρηματίας μιλώντας στο Reuters αναφέρει "Περπατώ στο δρόμο με τα πόδια για περίπου είκοσι λεπτά, ο λαιμός μου πονάει και νιώθω ζαλάδα".
Το κόστος τους είναι 80 σέντς και μέρος των εσόδων, θα δίνονται σε φτωχές περιοχές της Κίνας και σε περιοχές με ιστορική σημασία.
Ο Guangbiao Chen έχει περιουσία που αγγίζει τα 740 εκατομμύρια δολάρια και είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση και τις εκκεντρικές του ιδέες.
Πηγή:news247.gr

Εξωγήινοι σε ματς της Φιορεντίνα!


27 Οκτωβρίου 1954. Το ματς ανάμεσα στη δεύτερη ομάδα της Φιορεντίνα και της γειτονικής Πιστοϊέζε βρίσκεται σε εξέλιξη στο «Αρτέμιο Φράνκι».
Τουλάχιστον 10.000 θεατές παρακολουθούν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Ανάμεσα τους και ο Τζίτζι Μπόνι (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία), φανατικός υποστηρικτής της Φιορεντίνα, ο οποίος στα χρόνια που ακολούθησαν ανέλαβε συντονιστής των οργανωμένων οπαδών των «βιόλα». 
Έχοντας πλέον πατήσει τα 80 εξακολουθεί να ανακαλεί με λεπτομέρειες στη μνήμη του την συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ένα ασυνήθιστο γεγονός σημάδεψε την ζωή των θεατών αλλά και των παικτών. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ισχυρίζoνται πως έγιναν μάρτυρες UFO πάνω από το «Αρτέμιο Φράνκι».
"Θυμάμαι που έβλεπα ξεκάθαρα αυτό το απίστευτο θέαμα. Κινούνταν πολύ γρήγορα και ξαφνικά σταμάτησαν. Διήρκεσε για λίγα λεπτά. Θα περιέγραφα αυτό που είδα σαν πούρα Κούβας. Έμοιαζαν στο σχήμα με πούρα" τονίζει ο Μπόνι.
Ξαφνικά το γήπεδο σώπασε. Παίκτες και οπαδοί κοιτούσαν στον ουρανό προσπαθώντας να αντιληφθούν τι συνέβαινε. Από που προέρχονταν αυτά τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα;
Σχεδόν 60 χρόνια μετά ο Μπόνι επιχειρεί να επαναφέρει εκείνη τη μέρα στο μυαλό του. "Νομίζω ήταν κάτι εξωγήινο. Αυτό πιστεύω. Δεν μπορώ να δώσω διαφορετική εξήγηση".
Το συγκεκριμένο θέμα ανακίνησε το BBC ζητώντας από τον Mπόνι αλλά και τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν εκείνη την εποχή στην Φιορεντίνα να επιστρέψουν στο «Αρτέμιο Φράνκι».
Ανάμεσα τους, ο Αρντίκο Μανίνι, ο οποίος θεωρείται «θρύλος» στον ιταλικό σύλλογο. Ήταν ο παίκτης-κλειδί της Φιορεντίνα στη δεκαετία του ’50, ενώ πήρε μέρος και στο Μουντιάλ του 1954.

"Θυμάμαι τα πάντα από το Α μέχρι το Ω. Ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη ξαφνικά όλοι σταμάτησαν και κοιτούσαν επίμονα τον ουρανό. Ήταν κάτι σαν αυγό που κινούνταν αργά, αργά, αργά…Όλοι κοιτούσαν ψηλά, ενώ έπεφτε στη γη μία ασημί λάμψη.
Ήμασταν έκπληκτοι. Δεν είχαμε δει στο παρελθόν ποτέ κάτι τέτοιο. Από την μέρα που το είδαμε σοκαριστήκαμε" αναφέρει ο παλαίμαχος άσος.

Ήταν εξωγήινοι τελικά; Οι ποδοσφαιριστές της Πιστοϊέζε, Ρόμολο Τούτσι και Ρονάλντο Λόμι δεν έχουν καμία αμφιβολία για αυτό. Ο Τούτσι όποιος βρίσκεται στην όγδοη δεκαετία της ζωής του αισθάνεται ευλογημένος για το γεγονός πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας αυτού του παράξενου γεγονότος.
"Ήμουν τόσο περίεργος και συνάμα πολύ χαρούμενος γιατί εκείνα τα χρόνια όλοι μιλούσαν για UFO και εξωγήινους και εμείς είχαμε αυτή την εμπειρία.
Τους είδαμε, τους είδαμε απευθείας, στα αλήθεια". Ο Τούτσι εμφανίζεται βέβαιος πως το UFO προέρχεται από κάποιο άλλο μέρος του γαλαξία.
"Στα αλήθεια το πιστεύω. Βρισκόμασταν στο στάδιο και τους είδαμε. Ήταν κάτι σπουδαίο να το παρατηρούμε".
Η Φιορεντίνα την δεκαετία του ’50 θεωρούνταν μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Την επόμενη σεζόν κατέκτησε εύκολα το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της τερματίζοντας 12 βαθμούς πάνω από την Μίλαν.
Ο επισκέπτης από το διάστημα ήθελε προφανώς λίγη διασκέδαση. Η Φιορεντίνα αποτέλεσε μία έξυπνη επιλογή. Αγαπούν όμως το ποδόσφαιρο οι εξωγήινοι; Το μυστήριο καλά κρατεί…
Πηγή:sport24.gr

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Delivery και για προφυλακτικά!

Γνωστή εταιρία προπφυλακτικών ανακοίνωσε την λειτουργία νέας υπηρεσίας SOS για παράδοσης των προϊόντων της κατ΄οίκον!
Delivery και για προφυλακτικά!
Η υπηρεσία, θα είναι διαθέσιμη μόνο στο Ντουμπάι, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 4 το ξημέρωμα, ενώ όπως αναφέρεται η παράδοση θα γίνεται με διακριτικότητα!
Οι υπάλληλοι ντυμένοι πιτσαδόροι ή αστυνομικοί θα παραδίδουν στον ενδιαφερόμενο την παραγγελία του.
Πηγή:e-go.gr

Βίντεο: Παραιτήθηκε δικαστής γιατί κοιμόταν σε... δική

Ρώσος δικαστής αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του λόγω υπνηλίας. Το βίντεο που οδήγησε στην απόφαση

Ένας Ρώσος δικαστής παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τον δείχνει να κοιμάται κατά τη διάρκεια μιας δίκης, στο τέλος της οποίας ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών.
Το βίντεο που εικονίζει τον δικαστή Γεβγκένι Μαχνό να κοιμάται κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο. "Η Επιτροπή Κρίσεως Δικαστών έκανε δεκτή την παραίτηση του Μαχνό" δήλωσε στο πρακτορείο Ρία Νοβόστι η δικαστής και μέλος της Επιτροπής Βαλεντίνα Ποζάρσκαγια.
Στο βίντεο, που φέρεται να γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας δίκης για απάτη τον περασμένο Ιούλιο στην πόλη Μπλαγκοβεσένσκ φαίνεται ο δικαστής Μαχνό να γέρνει στην καρέκλα του με το κεφάλι κρεμασμένο στη μια πλευρά.
Ο επιχειρηματίας που καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα θα ξαναδικαστεί στις 14 Φεβρουαρίου αφού έγινε δεκτή η έφεσή του.
Ο δικαστής Μαχνό μπορεί να επιστρέψει στην έδρα, εάν το θέλει, αρκεί να ξαναδώσει εξετάσεις, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Πηγή:news247.gr

Live "σεξ" εν ώρα ρεπορτάζ!

Δύο φίλαθλοι της Νόριτς έκαναν "σεξ" σε ζωντανή μετάδοση, την ώρα που η ρεπόρτερ του Sky Sports έδινε το ρεπορτάζ για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Δείτε το απίθανο video!

Το βράδυ της Πέμπτης (31/01), τελευταίας ημέρας των μεταγραφών, το ενδιαφέρον στην Αγγλία ήταν έντονο για τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής.
Στο Sky Sports συνδέονταν ζωντανά με διάφορα γήπεδα ομάδων της Premier League, όπου οι αντίστοιχοι ρεπόρτερς μετέφεραν τα τελευταία νέα.
Όταν λοιπόν συνδέθηκαν με τη ρεπόρτερ που βρισκόταν έξω από το "Carrow Road" της Νόριτς, μία έκπληξη τους περίμενε από τους παρευρισκόμενους φιλάθλους των "καναρινιών". Δείτε το video και θα καταλάβετε...
Πηγή:sport24.gr

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Περίεργες δουλειές του κόσμου

Φανταζόσταν ποτέ πως υπήρχαν οι παρακάτω εργασίες;
Ελεγκτής στρωμάτων
O Reuben Reynoso πληρώνεται για να πηδάει επάνω σε στρώματα. "Δεν είναι αστείο, ούτε εύκολο! Υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος για να το κάνεις". Ο Reynoso, που πηδάει σε 3 στρώματα τη μέρα, ξέρει τον σωστό τρόπο. "Δεν είναι τραμπολίνα, δεν δοκιμάζω πόσο ψηλά μπορώ να πάω. Μιλάμε για στρώματα που κοστίζουν 2.750 δολάρια το ένα. Δεν είναι παιχνίδι", λέει ο ίδιος.
Επαγγελματίας χάκερ
Ένας επαγγελματίας χάκερ πληρώνεται 170.000 δολάρια το χρόνο για να βρίσκει λάθη στα συστήματα εταιρειών, έτσι ώστε να τα κάνει ακόμη πιο ασφαλή και κανένας χάκερ να μην μπορεί να βρει παραθυράκι για να κλέψει στοιχεία ή να ρίξει ιούς.
Ξύστης μολυβιών
Μπορείτε να ξύσετε μόνοι σας τα μολύβια, αλλά τι δουλειά θα κάνει μετά ο David Rees; Ο David είναι ο μετρ της ξύστρας! Φροντίζει έτσι ώστε να έχει τα καλύτερα μολύβια, τα οποία ξύνει με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε η μύτη τους να είναι άψογη!
Επαγγελματίας στις αγκαλιές
Η Jackie Samuel πληρώνεται για να κοιμάται με πελάτες της. Μην την παρεξηγήσετε όμως. Δεν κάνει σεξ μαζί τους. Απλά τους αγκαλιάζει για να χαλαρώσουν.
Γλύπτης τυριών
Η Sarah Kaufmann είναι μία από τους μοναδικούς 3 γλύπτες στην Αμερική που ειδικεύονται στο τυρί. Γιατί όμως τυρί; Όπως αναφέρει, το προτιμά από το να δουλεύει με ξύλο ή μάρμαρο ή άλλα υλικά. "Μπορείς να κολατσίζεις κιόλας κατά τη διάρκεια της δουλειάς!", λέει η ίδια.
Συλλέκτης ούρων από ελάφια
Οι κυνηγοί χρησιμοποιούν ούρα ελαφιού για να προσελκύσουν το θήραμά τους. Και πού το βρίσκουν; Μα από τους συλλέκτες ούρων φυσικά (!). Όπως λέει η Judi Collora, η καλύτερη εποχή είναι το καλοκαίρι, που τα ελάφια διψούν περισσότερο και πίνουν περισσότερο νερό...
Επαγγελματίας δοκιμαστής φαγητού
Δεν είναι γευσιγνώστης. Ελέγχει το φαγητό για να δει αν είναι δηλητηριασμένο. Σημαντικά πρόσωπα, όπως πολιτικοί ή υψηλόβαθμα στελέχη σε οργανισμούς, έχουν μαζί τους ένα δοκιμαστή ώστε να είναι σίγουροι (όπως ο Vladimir Putin ή ο George Bush).
Επαγγελματίας συλλέκτης μπάλας του γκολφ
Πόσες φορές η μπάλα του γκολφ πηγαίνει στα χειρότερα σημεία; Πολλές. Μέσα σε λίμνες, πέρα σε πεδιάδες, εκτός γηπέδου. Νομίζετε πως τις αφήνουν εκεί; Όχι, υπάρχει κάποιος που τις μαζεύει. Μπορεί να μαζέψει μέσα σε μια μέρα χιλιάδες μπαλάκια κρυμμένα μέσα στα πιο τρελά σημεία.

Πηγή:e-radio.gr 

Mega: Η χαρά των «πειρατών» και του πορνό

Μία νέα ανεπίσημη μηχανή αναζήτησης στο πλευρό των τσαμπατζήδων...
Μπορεί η υπηρεσία cloud "Mega" να ξεκίνησε τη λειτουργία της με τις καλύτερες προθέσεις, ακολουθώντας πιστά το νόμο, αλλά φαίνεται ότι οι χρήστες ξεκίνησαν ήδη να κουρσεύουν κάθε λογής περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.
Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμα της υπηρεσίας του Γερμανού Kim Dotcom, μία ομάδα χρηστών ανέπτυξε μία νέα μηχανή αναζήτησης, όπου ο καθένας θα μπορεί να εντοπίζει πειρατικό και πορνογραφικό υλικό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι ταχύτητες λήψης των αρχείων είναι αντίστοιχη των torrents, επιτρέποντας το κατέβασμα μουσικής, λογισμικών και ταινιών μέσα σε λίγα λεπτά.
Η νέα μηχανή αναζήτησης έχει προσθέσει ως επιλογή την αναφορά παράνομων αρχείων, ώστε να καταπολεμηθεί ο βομβαρδισμός των αμφιλεγόμενων συνδέσμων που παραπέμπουν στο mega.co.nz.
Σε περίπτωση που το link που παρέχεται είναι παράνομο, τότε οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας το θέτουν εκτός λειτουργίας.
Πηγή: www.lifo.gr
 

Οικογένεια ζούσε αποκομμένη από κάθε ανθρώπινη επαφή για 40 χρόνια

Το 1978 σοβιετικοί γεωλόγοι, εξερευνώντας τις ερημιές της Σιβηρίας, ανακαλύπτουν εξαμελή οικογένεια χαμένη στα βάθη της τούνδρας.
Το καλοκαίρι λοιπόν εκείνης της χρονιάς το ελικόπτερο που μετέφερε την αποστολή των γεωλόγων διακρίνει μέσα στο έρημο τοπίο της σιβηρικής παγωνιάς ανθρώπινα ίχνη: έναν κήπο! Επρόκειτο για αναπάντεχη ανακάλυψη, καθώς το βουνό απείχε τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο οικισμό, αποτελώντας ανεξερεύνητο και αχαρτογράφητο τοπίο. Οι σοβιετικές Αρχές δεν είχαν μάλιστα μητρώα για την ύπαρξη ανθρώπων εκεί.
Οι 4 επιστήμονες αποφάσισαν να ερευνήσουν το περίεργο εύρημα, ετοιμάζοντας ωστόσο τα πιστόλια τους. Στην πορεία άρχισαν να συναντούν ολοένα και συχνότερα ίχνη ανθρώπινης δράσης, ώσπου κατέληξαν τελικά σε μια παράγκα, που έμοιαζε με παράπηγμα μεσαιωνικής εποχής!

Μέσα στο σκοτάδι δεν διέκριναν αρχικά τις ανθρώπινες φιγούρες που καραδοκούσαν, όταν η σιωπή έσπασε ξαφνικά από λυγμούς και φωνές σε υστερία. Μόνο τότε συνειδητοποίησαν οι επιστήμονες ότι δεν ήταν μόνοι: οι σιλουέτες δύο γυναικών φαίνονταν πλέον καθαρά, με τη μία να μοιρολογεί: «Αυτό γίνεται για τις αμαρτίες μας, τις αμαρτίες μας»...
Οι επιστήμονες εγκατέλειψαν την παράγκα τρομαγμένοι, περιμένοντας έξω μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μισή ώρα αργότερα η πόρτα της καμπίνας άνοιξε και ένας ηλικιωμένος άντρας με τις δυο του κόρες ξεπρόβαλαν. Ήταν σε ημιάγρια κατάσταση και αρνήθηκαν οτιδήποτε τους πρόσφεραν οι επιστήμονες -μαρμελάδα, τσάι, ψωμί-, λέγοντας «δεν μας επιτρέπονται αυτά!».

Όταν η υπεύθυνη της αποστολής, Galina Pismenskaya, ρώτησε τον άντρα αν έχει δοκιμάσει ποτέ ψωμί, αυτός απάντησε πως είχε φάει παλιότερα, οι κόρες του ωστόσο ποτέ. Ο λόγος του ήταν καθαρός και εύληπτος, δεν ίσχυε ωστόσο το ίδιο και για τα κορίτσια: μιλούσαν μια γλώσσα διαστρεβλωμένη από μια ζωή στην απομόνωση, που σίγουρα δεν έμοιαζε με ρωσικά...
Σύντομα, μέσα από πολυάριθμες επισκέψεις των γεωλόγων στην οικία της οικογένειας, η πλήρης τους ιστορία αποκαλύφθηκε. Ο ηλικιωμένος ονομαζόταν Karp Lykov και ήταν μέλος της αίρεσης «Παλιός Πιστός», μιας φονταμενταλιστικής ρωσοορθόδοξης σέχτας που παρέμενε απαράλλακτη από τον 17ο αιώνα. Τα μέλη της αίρεσης είχαν διωχθεί λυσσαλέα από τις μέρες του Πέτρου του Μέγα ακόμα, γεγονότα που ανακαλούσε ο Lykov λες κει συνέβησαν χθες.

Τα πράγματα για την οικογένεια έγιναν ακόμα χειρότερα όταν οι άθεοι Μπολσεβίκοι κατέλαβαν την εξουσία, με τις ούτως ή άλλως απομονωμένες κοινότητες των πιστών της αίρεσης, που διέμεναν ήδη στη Σιβηρία για να γλυτώσουν τους διωγμούς, να αναγκάζονται να αποσυρθούν ακόμα πιο μακριά από τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Κατά τη διάρκεια των σοβιετικών «εκκαθαρίσεων» στη δεκαετία του '30, σοβιετική περίπολος θα σκοτώσει τον αδερφό του Lykov στα περίχωρα της κοινότητας όπου ζούσε η αίρεση. Ήταν ώρα για την οικογένεια να πάρει τα βουνά για να γλυτώσει, γεγονός που συνέβη το 1936, όταν η τετραμελής τότε οικογένεια (ο Karp, η γυναίκα του Akulina, ο 9χρονος γιος του Savin και η μόλις 2 χρονών Natalia) αποσύρθηκε στις εσχατιές της σιβηρικής τούνδρας, όπου έπειτα από περιπέτεια ετών κατέληξαν τελικά στο σημείο που τους βρήκαν οι επιστήμονες.

Δύο ακόμη παιδιά θα γεννιούνταν στην πλήρη απομόνωση, ο Dmitry το 1940 και η Agafia το 1943, τα οποία δεν συνάντησαν ποτέ άλλον άνθρωπο και ό,τι ήξεραν για την ανθρωπότητα το είχαν μάθει από τις διαστρεβλωμένες απόψεις των γονιών τους για τον κόσμο. Ήξεραν ας πούμε ότι υπάρχουν πόλεις όπου ζουν οι άνθρωποι «στοιβαγμένοι» ή ακόμα και χώρες έξω από τη Ρωσία, οι ιδέες αυτές παρέμεναν ωστόσο στο απόλυτο θεωρητικό πεδίο και παραήταν αφαιρετικές για να παίξουν ρόλο στις ζωές τους. Και βέβαια η σύγχρονη ιστορία παρέμενε στο σκοτάδι: δεν γνώριζαν για τον φονικό πόλεμο που αιματοκύλησε την Ευρώπη, με τον Β' Παγκόσμιο να μην έχει συμβεί ποτέ για την οικογένεια των σύγχρονων Μόγληδων...
Όσο βέβαια οι σοβιετικοί γεωλόγοι γνώριζαν καλύτερα τα μέλη της οικογένειας Lykov, συνειδητοποιούσαν ότι είχαν παραγνωρίσει τις ικανότητες και τη νοημοσύνη τους, με το κάθε μέλος να διαθέτει τη δική του προσωπικότητα.

Το πλέον λυπηρό χαρακτηριστικό της παράξενης ιστορίας των Lykov ήταν η ταχύτητα με την οποία χτύπησε η συμφορά την οικογένεια όταν επανεγκαθιδρύθηκε η επαφή με τον έξω κόσμο (είχε επισκεφτεί την οικογένεια και δημοσιογράφος για να καταγράψει τα χρονικά τους). Το φθινόπωρο του 1981 τρία από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας ακολούθησαν τη μητέρα τους στον τάφο, με διαφορά λίγων ημερών το ένα από το άλλο.
Ο Savin και η Natalia έπασχαν από νεφρική ανεπάρκεια (πιθανότατα λόγω της διατροφής), ενώ ο Dmitry πέθανε από πνευμονία, αρνούμενος τη βοήθεια των γεωλόγων, οι οποίοι προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν με το ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο. «Δεν μας επιτρέπεται αυτό», ήταν τα τελευταία λόγια του Dmitry.
Όταν έθαψαν τα τρία παιδιά, οι επιστήμονες προσπάθησαν να πείσουν τους εναπομείναντες Lykov να εγκαταλείψουν την απομόνωση και να μετακομίσουν στο πάλαι ποτέ χωριό τους, με τους διωγμούς να έχουν σταματήσει από χρόνια και την κοινότητα της αίρεσης να έχει ήδη ξανασυσταθεί. Η οικογένεια αρνήθηκε ωστόσο σθεναρά, με τον Karp Lykov να πεθαίνει στον ύπνο του στις 16 Φεβρουαρίου 1988, 27 χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ο οποίος μάλιστα είχε συμβεί την ίδια ακριβώς μέρα που έφυγε και ο Lykov.
Η Agafia παραμένει ακόμα μόνη στις ερημιές της παγωμένης τούνδρας, ως γνήσιο παιδί της Σιβηρίας, πλέον στα 70 της χρόνια...
Πηγή:e-radio.gr

Τέταρτη πιο «δυστυχισμένη» χώρα του κόσμου η Ελλάδα [πίνακας]

Τέταρτη πιο «δυστυχισμένη» χώρα η Ελλάδα [πίνακας]

Ακόμα μία αρνητική κατάκτηση ήρθε για τη χώρα μας, αφού σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη Misery Index, ο οποίος προκύπτει ως συνάρτηση των ποσοστών ανεργίας και πληθωρισμού η Ελλάδα έχει την 4η θέση ανάμεσα στις 10 πιο δυστυχισμένες χώρες.

Πρωταθλήτρια έχει αναδειχθεί η Ισπανία και στη συνέχεια την ακολουθούν η Νότια Αφρική, η Κροατία και η Ελλάδα.

Τον υπόλοιπο πίνακα που δημοσιεύει το Bloomberg τον συμπληρώνουν η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Αίγυπτος και η Ιρλανδία.



Πηγή:iefimerida.gr

Συγκυβερνήτης κλείδωσε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο, γιατί... τον πήρε ο ύπνος


Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί πώς ένας από τους πιλότους της κλειδώθηκε έξω από το κόκπιτ του αεροσκάφους, την ώρα που ο συγκυβερνήτης βρισκόταν μέσα σ' αυτό και... έπαιρνε έναν υπνάκο.
Το επεισόδιο, που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ένα Boeing 737 το οποίο κατευθυνόταν στην Κρήτη, αποκαλύφθηκε από την Ολλανδική Υπηρεσία Ασφαλείας (OVV) στην τριμηνιαία έκθεσή της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της.
"Μετά από δυόμισι ώρες πτήσης ο κυβερνήτης του αεροσκάφους βγήκε από το πιλοτήριο για να πάει στην τουαλέτα. Λίγο αργότερα προσπάθησε να επιστρέψει στο πιλοτήριο", αλλά "δεν υπήρξε καμία αντίδραση εκ μέρους του συγκυβερνήτη όταν χρησιμοποίησε το σύστημα ενδοεπικοινωνίας" αναφέρεται στην έκθεση.
Όταν τελικά ο κυβερνήτης μπόρεσε να μπει στην καμπίνα, διαπίστωσε ότι ο συγκυβερνήτης κοιμόταν. Η OVV σημειώνει ότι θα αποφασίσει τι μέτρα θα πάρει αφού προηγουμένως πάρει την έκθεση της Transavia για το επεισόδιο. Η Transavia είναι θυγατρική του ομίλου Air France-KLM.
Πηγή:newsit.gr

To National Geographic έγινε 125 ετών και γιορτάζει με νέα ιστοσελίδα

To National Geographic έγινε 125 ετών και γιορτάζει με νέα ιστοσελίδα
Σήμερα κλείνει ο Ιανουάριος,ένας πολύ σημαντικός μήνας για το πλέον υπεραιωνόβιο National Geographic, αφού συμπλήρωσε 125 χρόνια ιστορίας, από τον Ιανουάριο του 1888 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.
Όταν πρωτοβγήκε, το έντυπο δεν περιείχε καθόλου φωτογραφίες, παρά μόνο επιστημονικές αναλύσεις, ωστόσο από τότε η ανθρωπότητα άλλαξε, η τεχνολογία προχώρησε και η φωτογραφία εξελίχθηκε από ασπρόμαυρη έγινε έγχρωμη, ενώ στη ζωή μας μπήκε πρόσφατα και η ψηφιακή τεχνολογία.
Το National Geographic ακολουθώντας τις εξελίξεις, έγινε από ένα έντυπο που περιείχε μόνο κείμενο, έναν από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές της φωτογραφίας σε όλο τον πλανήτη και πολλοί φωτογράφοι ονειρεύονται μία μέρα να συνεργαστούν μαζί του, ενώ πάνω από 8 εκατομμύρια συνδρομητές απολαμβάνουν τις εντυπωσιακές εικόνες που βρίσκουν στις σελίδες του.
Με αφορμή τα 125α γενέθλιά του, το National Geographic ξεθάβει τις πιο σημαντικές φωτογραφίες και ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί στις σελίδες του και τις συγκεντρώνει σε μία ειδική ιστοσελίδα που δημιούργησε για αυτό τον σκοπό.
Την ιστοσελίδα μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ

Πηγή:iefimerida.gr

Σκληρό πορνό σε επιβάτες κατά λάθος

Σκληρό πορνό σε τηλεόραση λεωφορείου είδαν επιβάτες σε πόλη της Χιλής. Την τοποθέτησε στο βίντεο κατά λάθος υπάλληλος των λεωφορείων (vid)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιβάτες της γραμμής λεωφορείων στο Valparaiso της Χιλής όταν είδαν στις οθόνες σκληρό πορνό.
Την πορνοταινία τοποθέτησε στο βίντεο υπάλληλος των γραμμών κατά λάθος και πάτησε play.
Σύμφωνα με μετάφραση που έκανε δημοσιογράφος της Huffington Post από ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Χιλής δεν υπήρχαν παιδιά μέσα στο λεωφορείο.
Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα των επιβατών. Ορισμένοι θύμωσαν ενώ άλλοι διασκέδασαν το λάθος.
Πηγή:news247.gr

10 απίθανες πόλεις που δεν υπήρχαν το 1960!

Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου όλα τα είδη των συγχωνεύσεων και των διαχωρισμών κρατών «καταστρέφουν» τους άτλαντες σχεδόν σε ετήσια βάση. Και αν προσθέσουμε τους πολέμους και τα αμφισβητούμενα εδάφη, η άποψη αυτή ενισχύεται κατά πολύ. Όμως, στην περίπτωσή μας, οι 10 πόλεις που θα δείτε στη συνέχεια κυριολεκτικά δεν υπήρχαν μόλις πριν από 50 χρόνια, ενώ μέσα σε δύο ή τρεις γενιές δημιουργήθηκαν σχεδόν από το τίποτα για να είναι σήμερα τεράστια πληθυσμιακά κέντρα και σημαντικά γρανάζια της οικονομικής ανάπτυξης.
10. Incheon, Νότια Κορέα
perierga.gr - 10 εντυπωσιακές πόλεις που δεν υπήρχαν μέχρι το 1960!
Βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και έχει πληθυσμό περίπου 3 εκατομμύρια, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Κορέα. Το 1994, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, αποφάσισε να προβεί σε ένα τολμηρό σχέδιο για την ανάκτηση του εδάφους από τη θάλασσα ανοικτά των ακτών Incheon και να οικοδομήσει τη μεγαλύτερη τεχνολογική πόλη του κόσμου. Με προβλεπόμενο κόστος 40 έως 50 δισεκατομμύρια δολάρι, η πόλη έχει εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2020 και ελπίζει να φιλοξενήσει μέχρι και μισό εκατομμύριο κατοίκους.
9. King Abdullah Economic City, Σαουδική Αραβία
perierga.gr - 10 εντυπωσιακές πόλεις που δεν υπήρχαν μέχρι το 1960!
Όχι μόνο δεν υπήρχε το 1960, αλλά και τώρα βρίσκεται στα σπάργανα. Ο βασιλιάς Αμπντάλα έχει ένα μεγάλο όραμα για μια πόλη του μέλλοντος στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου μία ώρα μακριά από την πόλη της Τζέντα. Με ένα εκτιμώμενο κόστος 100 δισ. δολαρίων, η πόλη αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020 και να φιλοξενήσει περίπου 2 εκατ. ανθρώπους.
8. Iqaluit, Nunavut, Καναδάς
perierga.gr - 10 εντυπωσιακές πόλεις που δεν υπήρχαν μέχρι το 1960!
Το 1971, νότια του Αρκτικού Κύκλου, περίπου 2.000 άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στη νότια ακτή της νήσου Baffin. Οι γηγενείς Ινουίτ ήθελαν ένα δικό τους έδαφος και, το 1999, επίσημα χωρίστηκε από βορειοδυτικά εδάφη του Καναδά και έγινε το κράτος του Nunavut. Δύο χρόνια αργότερα, το Iqaluit επίσημα έγινε η πρωτεύουσα όπου τα τελευταία 10 χρόνια κατοικούν περίπου 7.000 άτομα. Παρά τον μικρό πληθυσμό της, η πόλη Iqaluit καλύπτει πάνω από 750.000 τετραγωνικά μίλια, μια περιοχή μεγαλύτερη και από την πολιτεία της Αλάσκα.
7. Sandouping, Κίνα
perierga.gr - 10 εντυπωσιακές πόλεις που δεν υπήρχαν μέχρι το 1960!
Η περιοχή γύρω από το Sandouping ήταν γνωστή σαν Huangniupu μέχρι το 1984. Η κινεζική κυβέρνηση δημιούργησε την πόλη για να στεγάσει τους 40.000 εργαζομένους που θα έχτιζαν το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γη, δημιουργώντας ουσιαστικά μια νέα πόλη.
6. Putrajaya, Μαλαισία
perierga.gr - 10 εντυπωσιακές πόλεις που δεν υπήρχαν μέχρι το 1960!
Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Μαλαισίας, με πληθυσμό λίγο πάνω από 1,5 εκατ. Όμως, λόγω του υπερπληθυσμού, η κυβέρνηση αισθάνθηκε την ανάγκη να οικοδομήσει μια νέα πόλη για να χρησιμεύσει ως ομοσπονδιακό διοικητικό κέντρο της χώρας. Περίπου 15 λεπτά νότια της Κουάλα Λουμπούρ, η κυβέρνηση έχτισε το 1995 την πόλη της Putrajaya, η οποία έχει σήμερα περίπου 65.000 κατοίκους.
5. Astana, Καζακστάν
perierga.gr - 10 εντυπωσιακές πόλεις που δεν υπήρχαν μέχρι το 1960!
Το Καζακστάν ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τις στάχτες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Η κυβέρνηση αποφάσισε τέσσερα χρόνια μετά ότι ήθελε να μεταφέρει την πρωτεύουσα από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Αλμάτι, στην ιστορική πόλη Tselinograd, η οποία μετονομάστηκε σε Astana και έχει σήμερα 700.000 κατοίκους.
4. Abuja, Νιγηρία
perierga.gr - 10 εντυπωσιακές πόλεις που δεν υπήρχαν μέχρι το 1960!
Η Νιγηρία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1960 και, για την επόμενη δεκαετία, ο πόλεμος μαστίζε τη χώρα. Από τη δεκαετία του ’70, και μετά την ανακάλυψη του πετρελαίου, το χρήμα άρχισε να ρέει μέσα στο έθνος της Αφρικής. Το 1991 η πόλη Abuja σηματοδότησε την απαρχή μιας νέας ζωής για τους κατοίκους, που αριθμούν περί τα 3 εκατομμύρια.
3. Ντόχα, Κατάρ
perierga.gr - 10 εντυπωσιακές πόλεις που δεν υπήρχαν μέχρι το 1960!
Το Κατάρ ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1971. Μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου έφεραν δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα, τόσο πολύ, μάλιστα, που το περιοδικό Forbes ονόμασε το Κατάρ ως το πλουσιότερο έθνος στον κόσμο. Η Ντόχα δημιουργήθηκε το 1963 και έκτοτε έχει αυξηθεί σε μέγεθος, ενώ τώρα στεγάζει ένα εκατομμύριο κατοίκους.
2. Νάβι Μουμπάι, Ινδία
perierga.gr - 10 εντυπωσιακές πόλεις που δεν υπήρχαν μέχρι το 1960!
Η πόλη της Βομβάης έχει πληθυσμό πάνω από 12 εκατομμύρια. Και μεγάλωνε και μεγάλωνε μέχρι που έφτασε στα όριά της το 1972. Έτσι δημιουργήθηκε η Navi Mumbai σε ένα νησί, λίγο πιο έξω από τις ινδικές ακτές για να αναπτυχθεί στη συνέχεια στην ηπειρωτική χώρα, ακριβώς απέναντι από τη Βομβάη. Σήμερα έχει περίπου 1,2 εκατομμύρια κατοίκους.
1. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
perierga.gr - 10 εντυπωσιακές πόλεις που δεν υπήρχαν μέχρι το 1960!
Το 1971, το Ντουμπάι ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το πετρέλαιο που ανακαλύφθηκε στην περιοχή έμελλε να αλλάξει τη γεωγραφική άποψη της περιοχής μια για πάντα. Σε μια περίοδο 40 ετών, ο πληθυσμός διογκώθηκε από μερικές χιλιάδες σε πάνω από 1,5 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ η πόλη απέκτησε τεχνητά νησιά, το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, πολυτελή ξενοδοχεία, υπερκαταστήματα, κι όλα αυτά μετά το 2000. Και συνεχίζει…
Πηγή:perierga.gr

Τα οικιακά βλάπτουν το σεξ

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνει ένας παντρεμένος στις δουλειές του σπιτιού, όπως το μαγείρεμα ή τα ψώνια, τόσο λιγότερο έχει σεξουαλικές σχέσεις, υποστηρίζεται σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου της Αμερικανικής Επιθεώρησης Κοινωνιολογίας.
Τα οικιακά βλάπτουν το σεξ
Το αντίθετο ισχύει επίσης, αν αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο αυτοκίνητο ή τον κήπο, διαβεβαιώνει η μελέτη με τίτλο "Ισότητα, οικιακές δουλειές και συχνότητα των σεξουαλικών επαφών στο γάμο", τα συμπεράσματα της οποίας "φανερώνουν τη σημασία που έχουν οι ρόλοι οι οποίοι είναι παραδοσιακά κατανεμημένοι σε κάθε φύλο, για τη συχνότητα των σεξουαλικών σχέσεων σ' έναν ετεροφυλοφιλικό γάμο".
Σύμφωνα με τον Σαμπίνο Κόρνριτς, ερευνητή του Ινστιτούτου Χουάν Μαρτς της Μαδρίτης, ο οποίος είναι ο διευθυντής της έρευνας, "τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας συμμετέχει περισσότερο στις δουλειές που είναι παραδοσιακά αφιερωμένες στις γυναίκες, κάνουν λόγο για μικρότερο αριθμό σεξουαλικών επαφών".
"Κατά τον ίδιο τρόπο, τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας συμμετέχει περισσότερο σε δουλειές που θεωρούν ότι παραδοσιακά ανδρικές --η κηπουρική, το πλήρωμα των λογαριασμών, η ενασχόληση με το αυτοκίνητο-- αναφέρουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές", από ένα μέσο όρο 5 φορών στη διάρκεια του μήνα που προηγήθηκε της μελέτης.
"Υπάρχει ένα είδος σεξουαλικού σεναρίου καλά προσδιορισμένου από το φύλο, στο οποίο η συμπεριφορά αναλόγως του φύλου είναι σημαντική για τη δημιουργία της σεξουαλικής επιθυμίας και την ολοκλήρωση της πράξης", προσθέτει ο Κόρνριτς, ο οποίος συνυπογράφει τη μελέτη με τις κοινωνιολόγους του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον Τζούλι Μπράινς και Κατρίνα Λεπ.
Όμως τα συμπεράσματα της μελέτης, η οποία βασίζεται σ' ένα ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε από 7.002 πρόσωπα, δεν πρέπει να παρακινήσουν τους άνδρες να παρατήσουν την ηλεκτρική σκούπα: "Η άρνηση της συμμετοχής στις δουλειές του σπιτιού προκαλεί συγκρούσεις στο ζευγάρι και την αίσθηση του ανικανοποίητου στις συζύγους", η οποία συνδέεται επίσης με τη σεξουαλική δραστηριότητα, προειδοποιεί ο ερευνητής.
Πηγή:e-go.gr 

Οι άντρες φορούσαν ψηλοτάκουνα!

Αποτελούν σύμβολο θηλυκότητας και φετίχ γυναικών! Ο λόγος για τα ψηλοτάκουνα! Πώς προήλθαν όμως και πώς ξεκίνησε η μόδα του τακουνιού;
Οι άντρες φορούσαν ψηλοτάκουνα!
Όπως ενημερωθήκαμε από ρεπορτάζ του BBC, τα ψηλοτάκουνα πρωτοφόρεσαν οι άνδρες, αφού αποτελούσαν απαραίτητο αξεσουάρ ιππασίας. Η μόδα αργότερα πέρασε και στην Ευρώπη κι έγινε ένδειξη στάτους! Οι ευγενείς συνήθιζαν να φορούν πιο ψηλά τακούνια για να ξεχωρίζουν ενώ την τάση γρήγορα αγάπησε και ο γυναικείος πληθυσμός.
Η μόδα του τακουνιού άρχισε να αλλάζει λίγο πριν το Διαφωτισμό, οπότε και έγιναν πιο χαμηλά και τετράγωνα ενώ εγκαταλείφθηκε γύρω στο 1740, εποχή κατά την οπόια γυναίκες και άνδρες επέστρεψαν στο χαμηλό παπούτσι .
Το τακούνι επανήλθε στη μόδα των γυναικών στα μέσα του 19ου αιώνα ενώ η σύνδεσή τους με τη θηλυκότητα έχει να κάνει με την πορνογραφία και με τις γυμνές φωτογραφίσεις γυναικών που πόζαραν μόνο με τα τακούνια τους!
Πηγή:e-go.gr

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Γηροκομείο κανόνιζε επισκέψεις ιερόδουλων για τους ηλικιωμένους του

Διαβάστε για ποιο λόγο διεξάγεται έρευνα σε γηροκομείο του Eastbourne, στο Sussex. Σκάνδαλο με επαγγελματίες ιερόδουλες σε γηροκομείο.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του γηροκομείου Chaseley στο Sussex κανόνιζαν καθημερινά επισκέψεις ιερόδουλων.
Ο λόγος; Όπως λένε οι επικεφαλής, οι επισκέψεις αποσκοπούσαν στο να αποτρέψουν τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται από το να "επιτίθενται" σεξουαλικά στο προσωπικό.
"Οι άνθρωποι έχουν ανάγκες και εμείς είμαστε εδώ για να τις ικανοποιούμε. Αποφασίσαμε να προσλάβουμε ένα ανεξάρτητο σύμβουλο ο οποίος κανόνιζε τα πάντα. Οι ασθενείς πλήρωναν μόνοι τους τις επισκέψεις. Εμείς απλά διαμορφώναμε κατάλληλα ένα δωμάτιο και τους το παρείχαμε", δήλωσε η διευθύντρια του γηροκομείου Σου Γουάιτ.
"Πρόθεση μας είναι, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται εδώ να παραμένουν ευτυχισμένοι. Έχουν ανάγκες που αν δεν ικανοποιηθούν, μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στην κατάθλιψη".
Η υπόθεση έχει ονομαστεί από τα βρετανικά μίντια ως το σκάνδαλο της "κόκκινης κάλτσας".
Ταιριαστό όνομα αφού μια τέτοια κάλτσα έμπαινε στο πόμολο της πόρτας κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιούσε το δωμάτιο για να υποδείξει ότι ο χώρος είναι "κατειλημμένος".
Οι επισκέψεις γίνονταν πάντα υπό επίβλεψη, αφού κάθε 15 λεπτά ένα μέλος του προσωπικού χτυπούσε την πόρτα για να διαπιστώσει αν όλα βαίνουν καλώς.
Πρόσφατα, οι υπεύθυνοι του Chaseley, οργάνωσαν ένα "σπέσιαλ" strip show για τους ηλικιωμένους. Εκπρόσωπος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του East Sussex, δήλωσε πως οι αρχές δεν είχαν τη δέουσα ενημέρωση και ότι σε καμία περίπτωση δεν επιδοκιμάζουν το γεγονός. Άγνωστο, το αν τελικά η πρακτική του γηροκομείου θα κριθεί τελικά παράνομη. Η συνέχεια, θα δοθεί στα δικαστήρια.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το καλύτερο βιογραφικό για εύρεση εργασίας που έχετε δει ποτέ!

Το καλύτερο βιογραφικό για εύρεση εργασίας που έχετε δει ποτέ!
Ο Philippe Dubois από τη Γαλλία δημιούργησε ένα πρωτότυπο βιογραφικό το οποίο σίγουρα ξεχωρίζει και μένει αξέχαστο…
Η δημιουργία ενός καλού βιογραφικού είναι πολύ σημαντικό βήμα όταν αναζητούμε εργασία.
Ο Γάλλος web product manager, δείχνει ότι μερικές φορές το να είσαι πρωτότυπος δεν θέλει πολύ κόπο αλλά φαντασία.
Δείτε εδώ τη σελίδα με το βιογραφικό που έχει δημιουργήσει και σαρώνει στο Διαδίκτυο!
Πηγή:drgorilla.gr

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μυστική πύλη στο Μάτσου Πίτσου

Σημαντική ανακάλυψη Γάλλων αρχαιολόγων, που επεκτείνουν τις έρευνες τους στην αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου των Ίνκας. Τι προσδοκούν να βρουν.

Θάλαμοι γεμάτοι χρυσό και αρχαίοι θησαυροί των Ίνκας έρχονται στην επιφάνεια. Αλήθεια ή σενάριο ταινίας του Ιντιάνα Τζόουνς;
Όπως όλα δείχνουν, οι αρχαιολόγοι που ερευνούν νυχθημερόν στην πόλη Μάτσου Πίτσου στο Περού, είναι έτοιμοι να βρεθούν μπροστά σε μια ιστορική ανακάλυψη. Οι ηλεκτρομαγνητικές έρευνες έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς εντόπισαν ένα ανεξερεύνητο "καταφύγιο" στην καρδιά της αρχαίας πόλης.
Η ανακάλυψη για την ώρα χρεώνεται στο Γάλλο μηχανικό Νταβίντ Κρεσπί, ο οποίος πρώτος το 2010 εντόπισε την παρουσία της κρύπτης και την "πόρτα" που οδηγεί σε αυτή. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια σφραγισμένη από τους Ίνκας, πύλη.
Τον Απρίλιο του 2012, μία σειρά από ηλεκτρομαγνητικές έρευνες όχι μόνο επιβεβαίωσαν την ύπαρξη υπόγειου χώρου, αλλά την ύπαρξη πολλαπλών θαλάμων, καθώς και μιας σκάλας που οδηγεί σε μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού. Τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιωθούν.
Ο επίσης Γάλλος αρχαιολόγος Τιερί Ζαμέν ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα: Την αποσφράγιση της πύλης που παραμένει κλειστή πάνω από πέντε αιώνες. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από την κυβέρνηση της χώρας.
Ο ίδιος, έχει ήδη υποβάλλει επίσημη αίτηση έρευνας στις αρμόδιες αρχές του Περού και περιμένει την πολυπόθητη έγκριση που θα ρίξει φως στο μυστήριο υπόγειο κόσμο των Ίνκας.
Η "ομιχλώδης" ιστορία του Μάτσου Πίτσου
Το Μάτσου Πίτσου (στη γλώσσα Κέτσουα σημαίνει "αρχαίο βουνό"), βρίσκεται σε υψόμετρο 2430 μέτρων στις περουβιανές Άνδεις.
Χτίστηκε το 1460 και λειτουργούσε ως αστρονομικό παρατηρητήριο με αρχείο χρονολόγησης, ως λατρευτικό κέντρο και ως θερινό ανάκτορο των βασιλέων.
Για πολλούς, αποτέλεσε το τελευταίο καταφύγιο των Ίνκας, στον αγώνα τους εναντίον των Ισπανών κατακτητών, λόγω της δυσπρόσιτης θέσης του. Παρόλο που οι ακραίες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες δεν είναι χαρακτηριστικό της περιοχής, σε σύγκριση πάντα με το γενικό σύνολο των κορυφογραμμών των Άνδεων, η ανθρώπινη κατοίκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πόλη Μάτσου Πίτσου, δεν είναι εφικτή.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι αρχαιολόγοι δεν δέχτηκαν ότι αυτή η πόλη αποτέλεσε το τελευταίο καταφύγιο των Ίνκας στη διάρκεια της Ισπανικής κατάκτησης.
Η πόλη φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκε όταν ο ηγεμόνας Μάνκο Ίνκα γνωστός και σαν Μάνκο Καπάκ ο Β’ ξεκίνησε τον αγώνα ανεξαρτησίας των Ίνκας από τους Ισπανούς κατακτητές (1529), γιατί όπως φάνηκε από τα ευρήματα, εκείνη την εποχή στη πόλη διαδόθηκε μια θανατηφόρα μεταδοτική ασθένεια.
Έκτοτε κανένας δεν αναφέρθηκε σε αυτή τη πόλη, που ταυτίζεται με τη γενέτειρα των Ίνκας στη μυθολογία τους (Τάμπου-Τόκο), και κανένας δεν ξαναπάτησε το πόδι του εκεί μέχρι το 1911 που ανακαλύφθηκε από τον Αμερικανό ιστορικό και αρχαιολόγο Χίραμ Μπίνγκαμ.
Το Μάτσου Πίτσου κηρύχθηκε ως περουβιανό ιστορικό άδυτο το 1981 από τη κυβέρνηση του Περού και από την ΟΥΝΕΣΚΟ (UNESCO) ως Περιοχή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1983. Είναι επίσης ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου από τις 7 Ιουλίου του 2007.
Πηγή:news247.gr

Εβαλε στο αιδοίο της δηλητήριο για να σκοτώσει το σύζυγό της

Εβαλε στο αιδοίο της δηλητήριο για να σκοτώσει το σύζυγό της
Σάλο έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας ενός άνδρα από τη σύζυγό του, η οποία επιχείρησε να τον δηλητηριάσει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους επαφής.
Η Βραζιλιάνα κατηγορείται από το σύζυγό της ότι είχε τοποθετήσει δηλητηριώδη ουσία στο αιδοίο της, όταν του ζήτησε να της κάνει στοματικό έρωτα. Εκείνος αντιλήφθηκε μια παράξενη μυρωδιά και φέρεται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να την οδήγησε στο νοσοκομείο προκειμένου να την υποβάλλει σε ειδική εξέταση. Τα αποτελέσματα δικαιολόγησαν τους φόβους του, καθώς διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα του είχε σκοπό να τον δηλητηριάσει και πλέον η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης…
Πηγή:tsantirinews.gr

Η Σουηδία στέλνει τους ανέργους της στην Ελλάδα για... δουλειά

Προς την Ελλάδα και την Ισπανία κατευθύνει η υπηρεσία απασχόλησης της Σουηδίας τους νέους ανέργους της. Το σκεπτικό της εκστρατείας.

H σουηδική υπηρεσία για την απασχόληση ξεκίνησε εκστρατεία προτρέποντας τους άνεργους νεαρούς Σουηδούς να αναζητήσουν καλοκαιρινή εργασία στις χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την έλλειψη θέσεων εργασίας, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.
"Εκατοντάδες θέσεις εργασίας για την καλοκαιρινή σεζόν γύρω από τη Μεσόγειο μπορούν να καλυφθούν από νεαρούς Σουηδούς", γράφει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.
Ζητούνται μεταξύ άλλων γυμναστές, χορογράφοι, σκηνογράφοι, τεχνικοί ήχου και εικόνας, έτοιμοι να εξυπηρετήσουν μια πελατεία από τη Σκανδιναβία στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο.
Όλες αυτές οι θέσεις εργασίας θα ανακοινωθούν στη διάρκεια έκθεσης που εγκαινιάζεται στην πόλη Μάλμο στις 4 Φεβρουαρίου.
Ορισμένες από αυτές τις θέσεις εργασίας, που βρίσκονται σε τουριστικά συγκροτήματα, δεν είναι εύκολα προσβάσιμες στους νέους των χωρών αυτών, γιατί απαιτείται η γνώση μιας σκανδιναβικής γλώσσας. Όχι όμως όλες, εξηγεί η Κριστίνα Γκάρντεμπρο Γιόχανσον, σύμβουλος του προγράμματος για τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας (EURES) στη σουηδική υπηρεσία για την απασχόληση.
"Ελπίζουμε ότι οι Σουηδοί νέοι μας θα πάρουν αυτές τις θέσεις εργασίας, τις οποίες προσφέρουν εταιρίες που έχουν καλή εμπειρία με τους Σουηδούς νεαρούς εργαζόμενους", τόνισε.
Το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών στη Σουηδία ανέρχεται στο 24%, ωστόσο απέχει μακράν του αντίστοιχου ποσοστού ρεκόρ στην Ελλάδα και την Ισπανία που ξεπερνά το 50%.
"Είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον που θέλει να μπει στην αγορά εργασίας", δήλωσε η Γιόχανσον.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

18.000 για τη φωτογραφία της Νταϊάνα που ήθελε να κρύψει το Μπάκιγχαμ


Φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνας, που βρετανικό ταμπλόιντ έκρινε ακατάλληλη προς δημοσίευση, πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ για περισσότερα απο 18.000 δολάρια, ανακοίνωσε ο οίκος RR Auctions of Amherst.
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία έχει διαστάσεις 20Χ25 εκατοστά και τραβήχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του \'80. Δείχνει την πριγκίπισσα σε σαλέ σε κάποιο βουνό, μάλλον της Γαλλίας, να χαμογελά στην κάμερα ενώ ακουμπάει αναπαυτικά στα γόνατα ενός νεαρού, περίπου συνομήλικου της, ο οποίος διαβάζει ένα βιβλίο.
Σε πρώτο πλάνο φαίνεται ακόμα ένα πρόσωπο και ένα μπουκάλι ουίσκι, αλλά το πιο περίεργο είναι η φράση Not to be published (Να μην δημοσιευτεί) που είναι γραμμένη πάνω στην φωτογραφία.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον οίκο RR Auctions η τιμή για μια τέτοια φωτογραφία θα ήταν κανονικά 1.000 δολάρια. αλλά ήταν η φράση Να μην δημοσιευτεί που ανέβασε τόσο πολύ την αξία της.

Στο πίσω μέρος της υπάρχει η ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 1981, δηλαδή δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ του επικείμενου γάμου του πρίγκιπα Κάρολου με την Νταϊάνα Σπένσερ.
Η φωτογραφία δεν δείχνει κάτι που να σοκάρει, αλλά και μόνο το γεγονός ότι τραβήχτηκε αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των πριγκιπικών γάμων, έκανε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να αποφασίσουν να μην δημοσιεύσουν την φωτογραφία της Νταϊάνας με έναν άλλο νεαρό άντρα εκτός από τον Κάρολο.

Ο οίκος δημοπρασιών με έδρα το Νιου Χαμσάιρ διευκρίνισε πως η φωτογραφία προέρχεται από το ιδιωτικό ίδρυμα Caren Archive, το οποίο πριν από επτά χρόνια απέκτησε το φωτογραφικό αρχείο της Daily Mirror.
Τα βρετανικά μέσα αναγνώρισαν τον νεαρό άντρα: πρόκειται για τον Ανταμ Ράσελ δισέγγονο του πρώην πρωθυπουργού Στάνλεϊ Μπόλντγουιν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου, ο οποίος δεν αποκαλύπτει το όνομα του αγοραστή της φωτογραφίας.
Πηγή:tlife.gr

Απίστευτο: Δείτε πώς είναι το σπίτι της αγγελίας στην πραγματικότητα

Βλέπετε μια αγγελία για ένα σπίτι σε κάποιο site...


Όλα φαίνονται ωραία, το σπίτι μοιάζει με βίλα και έχει και μια τεράστια πισίνα...
Ή μηπως όχι; Δείτε μια αγγελία σπιτιού στην Κίνα και πώς είναι το σπίτι στην πραγματικότητα. Θα εκπλαγείτε. Το θέμα είναι απλώς από ποια οπτική γωνία τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Πηγή:newsbomb.gr

Το ξυπνητήρι που σας ντροπιάζει!


To συγκεκριμένο ξυπνητήρι είναι μια εφαρμογή του iPhone που σας ξυπνάει την ώρα αφύπνισης που έχετε ορίσει. Ωστόσο έχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τα συμβατικά ξυπνητήρια...
Το πρωτότυπο ξυπνητήρι σας δίνει περιθώριο 15 δευτερόλεπτα για να το απενεργοποιήσετε προτού αναρτηθεί από την εφαρμογή ένα μήνυμα στο Facebook και το Twitter, το οποίο ενημερώνει τους φίλους σας για την αδυναμία σας να ξυπνήσετε.
Το προεπιλεγμένο μήνυμα είναι το εξής: "Είμαι ένα άτομο άξιο περιφρόνησης, δεν μπορώ ούτε καν να ξυπνήσω στην ώρα μου. Δεν αξίζω τη φιλία σας!"
Αν βέβαια τώρα το μήνυμα αυτό σας φαίνεται πολύ ντροπιαστικό, η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να το αλλάξετε με κάποιο άλλο της αρεσκείας σας. Η εφαρμογή κοστίζει $ 0,99.
Πηγή:pathfinder.gr