Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Επιστήμονες σκάνε τις πρώτες σέλφι μιας Μαύρης Τρύπας, το ίντερνετ δεν ενθουσιάζεται

Παιδιά είναι απαιτητικά τα πράγματα στην εποχή των ινφλουένσερ και των social media, δε μπορείς να είσαι απλά ο εαυτός σου

Ήρθε λοιπόν η μεγάλη ώρα, η στιγμή τους γραψίματος της ιστορίας, η φάση που οι απανταχού μαύρες τρύπες θα νιώσουν επιτέλους διεθνή αναγνώριση. Για πρώτη φορά στην ιστορία και δεκαετίες αφότου ένας γνωστός κύριος με ακατάστατο μαλλί έβαλε τις θεωρητικές βάσεις που προέβλεπαν την ύπαρξή τους, οι επιστήμονες στο τηλεσκόπιο Event Horizon Telescope (EHT) κατάφεραν να φωτογραφήσουν την τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο ενός γαλαξία (του Μessier 87 – Μ87 αν έχετε την απορία).
Ή τέλος πάντων περίπου την μαύρη τρύπα, καθώς αυτή δε μπορεί να φωτογραφηθεί, δεδομένου του ότι ούτε το φως μπορεί να διαφύγει από τη βαρύτητά της. Οι επιστήμονες όμως κατάφεραν τουλάχιστον να αποτυπώσουν τον ορίζοντα γεγονότων, ο οποίος είναι η περιοχή της μαύρης τρύπας που αποτελεί το όριο για το φως. Τα νούμερα είναι πολύ εντυπωσιακά: Η εν λόγω μαύρη τρύπα είναι τρία εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη Γη μας ενώ όπως είπε ο Heino Falcke στο BBC, «Αυτό που βλέπουμε είναι μεγαλύτερο από ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα».
Για την ακρίβεια η όλη ανακάλυψη είναι τόσο large που η σχετική ανακοίνωση έγινε σε έξι ταυτόχρονες συνεντεύξεις σε έξι πόλεις: στην Ουάσιγκτον (η κεντρική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF), στις Βρυξέλλες (διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συμμετοχή του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Έρευνα-Επιστήμη-Καινοτομία Κάρλος Μοέδας), στη Σαγκάη της Κίνας, στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, στο Σαντιάγο της Χιλής και στο Τόκιο της Ιαπωνίας.
Αυτή είναι η περίφημη εικόνα:
Όλα καλά μέχρι εδώ. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό, πολύ μικρό πρόβλημα:

Το Ίντερνετ δεν εντυπωσιάστηκε

Όπως τα ακούτε αγαπητές φίλες και φίλοι. Το παγκόσμιο ψηφιακό hive mind αρνείται πεισματικά να καταλάβει πως αυτή η χαριτωμένη εικόνα (που έχει ήδη παρομοιαστεί με ντόνατ) είναι σημαντική και σηκώνει τόσο χαμό.
Το προβλέψιμο αποτέλεσμα είναι ότι η απογοήτευση, ειδικά μετά από τόση αναμονή, έχει μετουσιωθεί στο κλασσικό προϊόν του Ίντερνετ. Σε, κυριολεκτικά αστρονομικής αυτή τη φορά αξίας, memes.
Απολαύστε:



Πηγή:luben.tv

Δέκα ταινίες που μάζεψαν 1 δισ. δολάρια σε λιγότερο από 20 μέρες


Αν μπεις σε αυτό τον κήπο είναι πολύ πιθανό να μην ξαναβγείς...

Αν μπεις σε αυτό τον κήπο είναι πολύ πιθανό να μην ξαναβγείς...
Στην βόρεια Αγγλία, κοντά στα σύνορα με την Σκοτία, υπάρχει ένα κήποςπου ίσως είναι ο πιο επικίνδυνος στον κόσμο. Το κάστρο Alnwick του Northumberland περιβάλλεται από περίπου 48 στρέμματα κήπων. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ένας μικρός αλλά θανατηφόρος κήπος, ο οποίος είναι κλειστός με μαύρες πόρτες και πινακίδες που προειδοποιούν για κίνδυνο.
Οι πόρτες ανοίγουν για τους τουρίστες, αλλά μόνο υπό την επίβλεψη ενός ενημερωμένου ξεναγού. Γιατί αυτός ο κήπος περιέχει 100 περίπου θανατηφόρα φυτά, τα οποία οι επισκέπτες δεν μπορούν να μυρίσουν, να ακουμπήσουν ή να γευτούν.
Μερικές φορές, κάποιοι από τους επισκέπτες λιποθυμούν λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων που εκπέμπουν τα φυτά. Παρόλο που στο σύνολό του ο κήπος του Alnwick περιέχει πολλά ακίνδυνα φυτά και βότανα, εκείνα που βρίσκονται πίσω από τις μαύρες πόρτες, μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρα.
https://www.smithsonianmag.com/travel/step-inside-worlds-most-dangerous-garden-if-you-dare-180952635/
@smithsonianmag.com
Η δούκισσα Jack Percy πήρε τον τίτλο της το 1995. Ο σύζυγός της την είχε προτρέψει να βρει μια εμπορική χρήση για τους κήπους του κάστρου που μέχρι τότε ήταν εντελώς άχρηστοι. Βρήκε λοιπόν έμπνευση στους διάσημους δηλητηριώδεις κήπους των Μεδίκων στην Ιταλία και αποφάσισε να φτιάξει τον δικό της θανατηφόρο κήπο.
Ο μικρός αυτός κήπος εμπεριέχει εξωτικά φυτά, όπως το φυτό Brugmansia από την Βραζιλία, που προκαλεί παράλυση και θάνατο. Εκτός από τα δηλητηριώδη, ο κήπος περιέχει παράνομα ναρκωτικά όπως κάνναβη, κόκα και παπαρούνες. Αρκετές φορές, οι επισκέπτες έχουν αγνοήσει τις αυστηρές οδηγίες και έχουν πέσει αναίσθητοι μέσα στον κήπο.
Πηγή:e-radio.gr

ΜΟΝΟ ΜΕ 0,99$ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ SPOILERS ΤΟΥ GAME OF THRONES ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ

Αν έχεις φίλες/φίλους που τρελαίνονται για το Game of Thrones… Aν είσαι απάνθρωπο ερπετό, παντελώς ανίκανο να σεβαστεί το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τα νέα επεισόδια της αγαπημένης τους σειράς, ώρες ή μέρες μετά την πρώτη προβολή τους… Αν σου περισσεύει ένα δολάριο τη βδομάδα…
Τότε μη χάνεις καιρό, επισκέψου την ιστοσελίδα https://spoiled.io/, κατέθεσε το δολάριο σου και καταχώρησε το νούμερο του θύματος που θα λάβει τα γεμάτα spoilers του Game of Thrones μηνύματα.
Σε περίπτωση που την άλλη μέρα φας καρπαζιές, ουδεμία ευθύνη φέρουμε!
Πηγή:netwix.gr

Πόσα είναι όλα τα λεφτά που υπάρχουν στο πλανήτη

Πόσα είναι όλα τα λεφτά που υπάρχουν στο πλανήτη
Καθημερινά ακούμε για δισεκατομμύρια που χρωστάει η Ελλάδα, για δισεκατομμύρια εξαγορές επιχειρήσεων, για εκατομμύρια σε επενδύσεις και άλλα τέτοια που μας ζαλίζουν.
Τις περισσότερες φορές κάποιοι από εσάς θα έχετε αναρωτηθεί «αλήθεια υπάρχουν αυτά τα λεφτά; Και αν υπάρχουν που βρίσκονται;».
Το World Economic Forum, μέσω ενός video του προσπαθεί να μας κάνει να καταλάβουμε πόσα είναι όλα τα χρήματα που υπάρχουν στον κόσμο, είτε σε καταθέσεις, είτε σε επενδύσεις, είτε σε μετρητά.
Τα νούμερα σίγουρα ζαλίζουν, αλλά τελικά ίσως είναι λιγότερα από όσα νομίζαμε αρχικά.
Δηλαδή, για παράδειγμα, 5 δις από όλα τα λεφτά του κόσμου βρίσκονται σε Bitcoin, το ηλεκτρονικό νόμισμα όπου πριν μερικά χρόνια νόμιζαν ότι θα αλλάξει τον τρόπο που συναλλασόμαστε, αλλά τελευταία δεν περνάει και τις καλύτερές του μέρες.
79 δις από όλα τα λεφτά του κόσμου βρίσκονται στα χέρια του Bill Gates. 90 τρισεκατομμύρια βρίσκονται σε καταθέσεις.


Πηγή:e-radio.gr

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ντύθηκε νύφη και πήγε στον γάμο του πρώην της να τον διεκδικήσει

Κίνα: Εμφανίστηκε στον γάμο του πρώην της ντυμένη νύφη

Ο γαμπρός έμεινε άναυδος όταν είδε την πρώην του να τον παρακαλά γονατισμένη να παντρευτεί εκείνη και όχι την αγαπημένη του.
Ένα απίστευτο περιστατικό που θυμίζει σκηνή από κινηματογραφική ταινία σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες σε επαρχία της Κίνας. Στον γάμο ζευγαριού, την ώρα που ο γαμπρός ετοιμαζόταν να φιλήσει τη νύφη, εισέβαλε στην αίθουσα η πρώην σύντροφός του με σκοπό να τον διεκδικήσει.
Η ακάλεστη γυναίκα μάλιστα είχε φορέσει νυφικό: Έπεσε στα γόνατα και ικέτεψε τον άντρα να παντρευτεί εκείνη. Γαμπρός και -νόμιμη- νύφη έμειναν όπως ήταν αναμενόμενο άναυδοι.
«Ήταν λάθος μου» φώναζε η πρώην εκλιπαρώντας τον για μία δεύτερη ευκαιρία, ενώ ο γαμπρός κρατούσε τη νύφη του και προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Εκείνη κάποια στιγμή εκνευρίστηκε και αποχώρησε από το σημείο με τον άνδρα να την ακολουθεί και την πρώην να κλαίει στο πάτωμα.
Η στιγμή απαθανατίστηκε σε ένα βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων φυσικά έγινε viral.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γαμπρός φέρεται να είχε χωρίσει με την πρώην φίλη του λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.

Πηγή:news247.gr

Τα 10 μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το 2018

Τα μουσεία είναι από τα σημεία που οι περισσότεροι επισκέπτονται κατά το ταξίδι τους σε μια ξένη πόλη, ακριβώς γιατί αποτελούν πολιτιστικούς κόμβους με στόχο να εκπαιδεύσουν ή ακόμα και να ψυχαγωγήσουν το κοινό.
Η αξία των μουσείων είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο υπάρχουν κάποια που θεωρούνται πιο δημοφιλή από άλλα με κριτήριο τον ετήσιο αριθμό επισκεπτών τους. Τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα λοιπόν για το 2018, αποκάλυψε ο ιστότοπος The Art Newspaper.
1. Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι – 10.2000.000 επισκέπτες
Perierga.gr - Τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2019
2. Εθνικό Μουσείο της Κίνας, Πεκίνο – 8.610.092 επισκέπτες
3. Μητροπολιτικό Μουσείο, Νέα Υόρκη – 6.953.927 επισκέπτες
4. Μουσεία του Βατικανού, Βατικανό – 6.756.186 επισκέπτες
5. Τέιτ Μόντερν, Λονδίνο – 5.868.562 επισκέπτες
Perierga.gr - Τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2019
6. Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο – 5.820.000
7. Εθνική Πινακοθήκη, Λονδίνο – 5.735.831 επισκέπτες
8. Εθνική Πινακοθήκη, Ουάσιγκτον – 4.404.212
9. Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη – 4.220.000 επισκέπτες
Perierga.gr - Τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2019
10. Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ, Λονδίνο – 3.967.566 επισκέπτες
Πηγή:perierga.gr

Ο πιο… ήσυχος σιδηροδρομικός σταθμός εξυπηρετεί ένα επιβάτη το μήνα!


Μερικοί από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς του κόσμου βρίσκονται στην Ιαπωνία. Πράγματι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίστηκαν το 2013, ο πιο πολυσύχναστος είναι ο σταθμός Shinjuku στο Τόκιο (εξυπηρετεί 3,6 εκατομμύρια επιβάτες κάθε μέρα ή 1,3 δις τον χρόνο). Αντίθετα, ο σταθμός Shippea Hill στο Cambridgeshire της Βρετανίας έχει κατά μέσο όρο μόλις έναν επιβάτη ανά μήνα, γεγονός που τον καθιστά τον πιο “ήσυχο” σιδηροδρομικό σταθμό, τουλάχιστον στην Βρετανία.
Ο σταθμός εξυπηρετείται από ένα μόνο βαγόνι κατά τις εργάσιμες μέρες, που έρχεται από το Cambridge και σταματά στον εν λόγω σταθμό μόνο εφόσον ζητηθεί εκ των προτέρων. Τις περισσότερες μέρες δεν υπάρχουν επιβάτες.
perierga.gr - Ο πιο... ήσυχος σιδηροδρομικός σταθμός!
Βέβαια, η κατάσταση δεν ήταν πάντα έτσι. Στις μέρες της δόξας του δύο εμπορευματικές αμαξοστοιχίες έφευγαν κάθε μέρα από εδώ φορτωμένες με λαχανικά για το Λονδίνο. Εκατοντάδες επιβάτες χρησιμοποιούσαν τον σταθμό, συμπεριλαμβανομένων των αεροπόρων από το κοντινό RAF Lakenheath. Στη συνέχεια, τα πράγματα άλλαξαν. Τα φορτηγά έκαναν τη μεταφορά των λαχανικών, ενώ το κοντινό χωριό ερήμωσε και το σχολείο έκλεισε το 1970.


perierga.gr - Ο πιο... ήσυχος σιδηροδρομικός σταθμός!

Πηγή:perierga.gr