Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Πέντε εργασιακοί χώροι που οι υπάλληλοι δουλεύουν... γuμνοί

Όλες οι δουλειές έχουν τις δυσκολίες τους και τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά κάποιες είναι λίγο πιο ιδιαίτερες. Κατά καιρούς, έχουν υπάρξει επαγγέλματα και εταιρείες που... απαιτούσαν να εργαστεί κάποιος γuμνός. Ή έστω φορώντας τα απολύτως απαραίτητα...
Διαβάστε πέντε περιπτώσεις από αυτές.
1. Οι γυμνοί μπαρίστας της Ουάσινγκτον
Το να σερβίρεις καφέ φορώντας μπικίνι ή και τίποτα δεν είναι το πιο συνηθισμένο αλλά στην Ουάσινγκτον συνέβη και μάλιστα προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Μάλιστα ένας τοπικός δημοτικός σύμβουλος προσπάθησε να το πατάξει αλλά η προσπάθεια δεν έπιασε τόπο.
2. Οι γυμνοί γιόγκι
Περνώντας τη γιόγκα σε άλλο επίπεδο αυτό το στούντιο στο Τσέλσι κάνει γυμνά μαθήματα που σημαίνει ότι γυμνός είναι και ο καθηγητής. Μάλιστα οι υπεύθυνοι είναι αυστηροί καθώς όλα τα μέλη εστιάζουν στην εκγύμναση.
3. Η βρετανική εταιρεία λογισμικού που προσλαμβάνει γυμνούς προγραμματιστές
Το 2011 μια εταιρεία λογισμικού στο Ηνωμένο Βασίλειο προσλάμβανε γυναίκες προγραμματιστές web με την απαίτηση να εργάζονται γυμνές από τη στιγμή που θα έφταναν στην εργασία τους μέχρι να φύγουν για να πάνε στο σπίτι τους. Το γuμνό σήμαινει ότι δε θα φορούσαν καθόλου ρούχα ή παπούτσια. Ο ιδρυτής ισχυρίζεται ότι είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο όπου οι εργαζόμενοι είναι εντελώς γυμνοί.
4. Οι ημίγυμνες οικιακοί βοηθοί
Με 99 δολάρια μπορεί κανείς να έχει μια οικιακή βοηθό που θα του καθαρίσει το σπίτι στο Λος Άντζελες φορώντας μόνο το κάτω μέρος του εσωρούχου. Για την ακρίβεια βέβαια τα 99 δολάρια είναι μια ώρα και τουλάχιστον για 2 ώρες αλλά το ξεσκόνισμα είναι με αυτό τον τρόπο μια διαφορετική εμπειρία.
5. Οι γυμνοί κηπουροί
Συζήτηση προκάλεσε μια εταιρεία με κηπουρούς στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες πελάτισσες μπορούν να δουν την φροντίδα του κήπου τους να γίνεται από γuμνούς κηπουρούς. Οι παραγγελίες έπεσαν βροχή και από άλλα μέρη του κόσμου ενώ η φωτογραφία που κοινοποίησε η εταιρεία στο Facebook μοιράστηκε χιλιάδες φορές.


Πηγή:e-radio.gr

Βρήκαν μπάλα βουτύρου 2.000 ετών!

Ένα μεγάλο αντικείμενο που βρέθηκε θαμμένος σε αρχαίο βάλτο της Ιρλανδίας αποδεικνύεται ότι είναι βούτυρο ηλικίας 2.000 ετών, αναφέρει το BBC. Ο Jack Conway, συλλέκτης τύρφης που εργαζόταν στο βάλτο, μετέφερε το γαλακτοκομικό εύρημα των 10 κιλών στο κοντινό Μουσείο του Cavan County Museum, όπου οι ειδικοί κατάλαβαν τη σύστασή του από τη δυνατή μυρωδιά. “Δεν μυρίζει πολύ ωραία, θυμίζει πολύ δυνατό τυρί”, ανέφερε η επιμελήτρια του μουσείου Savina Donohoe.
perierga.gr - Εδώδιμο βούτυρο... 2.000 ετών!
Το βούτυρο ή οτιδήποτε είχε σχέση με τις αγελάδες θεωρείτο κάποτε σύμβολο κύρους και ευμάρειας. «Το βούτυρο ήταν είδος πολυτελείας εκείνα τα χρόνια» εξήγησε η Donohoe. “Το γεγονός ότι βρέθηκε σε τέτοιο βάθος δείχνει ότι μπορεί να θάφτηκε ως προσφορά στους θεούς για να κρατήσει ασφαλή τη γη και τα ζώα της”, πρόσθεσε. Η δύσοσμη ανακάλυψη πρόκειται τώρα να υποβληθεί σε ραδιοχρονολόγηση στο Εθνικό Μουσείο του Δουβλίνου πριν τελικά γίνει έκθεμα. Οι υπεύθυνοι αναφέρουν πως κάποιος θα μπορούσε να το δοκιμάσει, αν και δεν θα το συνιστούσαν.
Πηγή:perierga.gr

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

10 ιδιαίτερες παραλίες στην Ελλάδα

Σεληνιακά τοπία, σπάνια γεωλογικά φαινόμενα, μνημεία αρχιτεκτονικής, πολύχρωμα βότσαλα και άλλα εξωπραγματικά τοπία σε δέκα ελληνικές παραλίες.
10 ιδιαίτερες παραλίες στην Ελλάδα

Περίεργοι γεωλογικοί σχηματισμοί. Βουτιές στη σκιά ναυαγισμένων πλοίων. Πολύχρωμα πετράδια που λαμπυρίζουν στην αμμουδιά. Σεληνιακά τοπία και μνημεία στην άκρη της ακτής. Δείτε δέκα παραλίες της Ελλάδας που διαθέτουν εξωπραγματική ομορφιά και ιδιαίτερη γοητεία που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. 

Σεϊτάν Λιμάνια, Χανιά 
Ξεχωρίζει
: Για τις στενές τιρκουάζ λωρίδες που σχηματίζονται στους ορμίσκους της 

Τα «Διαβολολιμάνια» αποτελούσαν μυστική παραλία των ντόπιων, μιας και μέχρι πρόσφατα δεν οδηγούσε αυτοκινητόδρομος ως την περιοχή, αλλά σιγά-σιγά το μυστικό διαρρέει. Οι ακτές – μόλις 22 χιλιόμετρα από τα Χανιά – ονομάστηκαν έτσι για τα επικίνδυνα απόνερα που έφταναν στην περιοχή. Ωστόσο, στην άκρη σχηματίζονται ασφαλείς στενόμακροι όρμοι, προστατευμένοι από το κύμα, και με εντυπωσιακά, κάθετα μαρμάρινα βράχια που χαρίζουν στα νερά άγρια γοητεία και μια απόχρωση του μπλε που σίγουρα δεν έχετε ξαναντικρίσει. Οι συγκεκριμένοι όρμοι είναι γνωστοί στους ντόπιους και ως «παραλία του Στέφανου», που φυσικά, δεν είναι οργανωμένη. 

Λάμπη, Πάτμος 
Ξεχωρίζει
: Για τα πολύχρωμα βότσαλά της 

Όταν ο ήλιος καθρεφτίζεται πάνω στα πολύχρωμα βότσαλα της Λάμπης, το μπάνιο των λουόμενων γίνεται… υπερθέαμα. Οι σπάνιες πετρούλες παίρνουν διάφορα χρώματα, από μαύρο και μωβ ως λευκό και πράσινο. Χρειάζεται όμως… αυτοσυγκράτηση στην παρόρμησή σας να μαζέψετε λίγα χρωματιστά βότσαλα για ενθύμιο: Το έχουν κάνει χιλιάδες πριν από εσάς, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός τους. 

Σιδάρι, Κέρκυρα 
Ξεχωρίζει: 
Για το “canal d’ amour”, το Κανάλι της Αγάπης 

Μια λιλιπούτεια κερκυραϊκή αμμουδιά πλαισιώνεται από δύο βράχια, τα οποία συνεχίζουν την «πορεία» τους μέσα στη θάλασσα. Χάρη στην αμμώδη τους φύση, το νερό και ο άνεμος τα έχουν σμιλέψει με ιδιαίτερο τρόπο: Έτσι, πάνω τους θα δείτε παράξενους, εξωτικούς σχηματισμούς, με αποκορύφωμα το «κανάλι της αγάπης», ένα μικρό θαλάσσιο μονοπάτι κάτω από τους βράχους, με θαλάσσιες σπηλιές στα «πόδια» του. Ο τοπικός μύθος λέει πως αν ένα ζευγάρι κολυμπήσει μαζί στα νερά του, δεν θα χωρίσει ποτέ. 

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική 
Ξεχωρίζει
: Για την σμιλεμένη στα βράχια γοργόνα 

Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στην ακτή «Πορτοκάλι» στην περιοχή της Βουρβουρούς και του Αρμενιστή, θα κάνετε ηλιοθεραπεία παρέα με μια γοργόνα. Πρόκειται για ένα πέτρινο γλυπτό, μια πανέμορφα σμιλεμένη γοργόνα που σκαλίστηκε πάνω στον ίδιο τον βράχο της ακτής πριν από δύο περίπου δεκαετίες. Στην σκιά της, είχαν βρει καταφύγιο για αρκετά χρόνια οι γυμνιστές της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια όμως το μυστικό της εξωτικής παραλίας με τα περίεργα βράχια, τα υπέροχα νερά και την φουντωτή βλάστηση διέρρευσε, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία από τις πλέον πολυσύχναστες της Χαλκιδικής. 

Σαρακήνικο, Μήλος 
Ξεχωρίζει
: Για τα σεληνιακά βράχια 

Ολόλευκα βράχια που «καθρεφτίζουν» το κυκλαδίτικο φως. Αμμουδερά κομμάτια ανάμεσά τους. Καταγάλανα νερά με απόκοσμες σπηλιές για φόντο τους. Αυτό είναι το σεληνιακό τοπίο που έκανε πασίγνωστη τη Μήλο σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία και τα βράδια με φεγγάρι: Το φως της σελήνης αντανακλάται ατμοσφαιρικά στα κατάλευκα βράχια και στο νερό κάτω από τα ηφαιστειογενή σπήλαια – ένα τοπίο σπάνιο, που δεν θα ξεχάσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Κολώνα, Κύθνος 
Ξεχωρίζει
: Για την… double face αμμουδιά 

Μόλις τρία χιλιόμετρα από τη Χώρα βρίσκεται η πιο διάσημη παραλία της Κύθνου: Η Κολώνα, χάρη στην φαρδιά λωρίδα άμμου που χωρίζει τη θάλασσα στη μέση, διαθέτει δύο αμμουδιές… στη συσκευασία της μίας. Αφού χορτάσετε βουτιές, θα περπατήσετε αυτή τη λωρίδα γης για να φτάσετε στο νησάκι του Αγίου Λουκά με το ομώνυμο ξωκλήσι. 

Ναυάγιο, Ζάκυνθος 
Ξεχωρίζει
: Για το ναυαγισμένο πλοιάριο στην αμμουδιά 

Είναι ίσως η διασημότερη και πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό: Διαθέτει τα πιο τιρκουάζ νερά που έχετε δει, τα οποία «ξέβρασαν» εκεί το πασίγνωστο ναυαγισμένο πλοίο που της έδωσε το όνομά της. Πρόκειται για το πλοίο «Παναγιώτης» που κουβαλούσε λαθραία τσιγάρα όταν μια καταιγίδα το έριξε στα βράχια της Ζακύνθου. 

Ρώσικος Ναύσταθμος, Πόρος 
Ξεχωρίζει
: Για το διατηρητέο μνημείο στην άκρη της παραλίας 

Μακροβούτια με φόντο ένα αρχιτεκτονικό μνημείο; Λέμε ναι, και τα επιχειρούμε στον Πόρο, στην παραλία που πήρε το όνομά της από το κτίριο του Ρώσικου Ναυστάθμου που φιλοξενούταν κάποτε εκεί. Χάρη στο εγκαταλελειμμένο σήμερα κτίσμα, ο όρμος έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο μεγάλου αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Στα μπόνους της παραλίας, η θέα προς το νησάκι του Δασκαλιού καθώς βουτάμε. 

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος 
Ξεχωρίζει
: Για το τέλειο ημικυκλικό σχήμα της 

Βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από την Πύλο, πλάι στον υδροβιότοπο της Γιάλοβας και κοντά σε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους. Κι όμως, η Βοϊδοκοιλιά κλέβει την παράσταση από όλα τα παραπάνω, χάρη στο εξωπραγματικό σχήμα της, που μοιάζει να χαράχτηκε με μοιρογνωμόνιο, αλλά και στα καθαρά, τιρκουάζ νερά και την λεπτή, λευκή άμμο της. 

Βλυχάδα, Σαντορίνη 
Ξεχωρίζει
: Για τους σεληνικούς σχηματισμούς στα βράχια της 

Μπορεί να μην φημίζεται για τα εξωπραγματικά νερά της, αλλά η Σαντορίνη – να’ ναι καλά το ηφαίστειο και η ιδιαίτερη μορφολογία του νησιού – διαθέτει τοπία… από άλλον κόσμο στις ακτές της. Μία από τις πιο εντυπωσιακές είναι αυτή της Βλυχάδας στα νοτιοδυτικά της Θήρας, και διαθέτει σκουρόχρωμη άμμο, στην άκρη της οποίας ορθώνονται λεία ηφαιστειακά βράχια, σκαλισμένα έτσι από την αλμύρα, που μοιάζουν με θεόρατα γλυπτά… από το φεγγάρι. Μπορείτε μάλιστα να σκαρφαλώσετε σε αυτά, και να ανακαλύψετε τις μικρές σπηλιές που δημιουργούνται εκεί. 
Πηγή:in2life.gr

Περίεργες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο

Από την πιο λευκή άμμο στον κόσμο, μέχρι την παραλία των… Lego

Το καλοκαιράκι έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και όσοι μπορούν να ξεκλέψουν λίγο χρόνο και αντέχουν τις βουτιές στα (ακόμη) κρύα νερά, έχουν αρχίσει ήδη να επισκέπτονται τις παραλίες για να απολαύσουν τα «χάδια» του ήλιου και τις βουτιές στο νερό.
Η Ελλάδα φημίζεται ανά τον κόσμο για τις πανέμορφες παραλίες της και τα ασυναγώνιστης ομορφιάς νησιά της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που δύο ελληνικές παραλίες συγκαταλέγονται στις 10 καλύτερες της Ευρώπης και που επτά ελληνικά νησιά συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα με τα καλύτερα της Ευρώπης.
Φυσικά, σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να βρει κανείς εντυπωσιακές παραλίες, απαράμιλλης ομορφιάς, που ξεχωρίζουν για κάποιο «ιδιαίτερο» λόγο.
Όπως αυτές που θα δείτε παρακάτω.
Σας παρουσιάζουμε 16 από πιο περίεργες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο...
1. Perran Sands - Κορνουάλλη, Αγγλία
Κάθε μέρα εκατοντάδες μικροσκοπικά κομματάκια Lego εμφανίζονται στην παραλία Perran Sands της Κορνουάλλης και σε άλλες γειτονικές ακτές. Το περίεργο φαινόμενο οφείλεται σε ένα γεγονός που συνέβη το 1997, όταν τα τεράστια κύματα αναποδογύρισαν το πολλών τόνων φορτίο ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μπορείτε να δείτε πολλά από τα αντικείμενα που ξεβράζονται στις ακτές της περιοχής στη σελίδα Lego Lost at Sea στο Facebook.
2. Punalu'u Beach - Χαβάη
Η άμμος σε αυτήν την παραλία της Χαβάης δε θυμίζει σε τίποτα τις εξωτικές, χρυσές, αμμώδεις παραλίες που έχουμε συνηθίζει να κοιτάζουμε στις σελίδες ταξιδιωτικών περιοδικών. Η συγκεκριμένη παραλία δημιουργήθηκε από τη λάβα ενός ηφαιστείου που έφτασε μέχρι τον ωκεανό και για το λόγο αυτό είναι… κατάμαυρη.
3. Papakolea Beach - Χαβάη
Εκτός από τη μαύρη παραλία, η Χαβάη διαθέτει και μία… πράσινη παραλία στο Μεγάλο Νησί της. Η περίεργη απόχρωση της παραλίας αυτής οφείλεται στην παρουσία του ορυκτού ολιβίνη. Στον κόσμο υπάρχουν τρεις ακόμη «πράσινες παραλίες»: στο Γκουάμ, τα νησιά Γκαλαπάγκος και τη Νορβηγία.
4. Playa de Gulpiyuri - Llanes, Ισπανία
Η παραλία Playa de Gulpiyuri είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ισπανία και παρότι βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα… έχει πάντα νερό, χάρη σε ένα υπόγειο σύστημα σηράγγων και στην παλίρροια.
5. Chandipur - Odisha, Ινδία
Η παλίρροια στην παραλία Chandipur στην περιοχή Odisha της Ινδίας είναι τόσο εντυπωσιακή που… απλώνεται σε απόσταση 3 μιλίων.
6. Hot Water Beach - Νέα Ζηλανδία
Στη χερσόνησο Coromandel της Νέας Ζηλανδίας υπάρχει ένα παραθαλάσσιο τμήμα που διαθέτει… «υποδαπέδια θέρμανση». Οι υπόγειες θερμές πηγές φιλτράρονται μέσα από την άμμο και σε κάθε άμπωτη, οι επισκέπτες της παραλίες μπορούν να σκάψουν τις δικές τους αυτοσχέδιες «πισίνες στην άμμο» με ζεστό νερό.
7. Cow Beach - Goa, Ινδία
Με κάθε μας επίσκεψη σε κάποια παραλία ερχόμαστε κοντά στη Φύση. Τόσο κοντά όμως που να κυκλοφορούν ανενόχλητα ανάμεσά μας… αγελάδες… μόνο στην Ινδία μπορούμε να το βρούμε.
8. Hoshizuna no Hama - Irimote, Ιαπωνία
Η συγκεκριμένη παραλία της Ιαπωνίας έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη χάρη στην ιδιαιτέρως περίεργη άμμο της. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς στα εκατομμύρια μικροσκοπικά καρκινοειδή σε σχήμα αστεριού που σχηματίζουν την παραλία.
9. Hyams Beach - Jervis Bay, Αυστραλία
Η παραλία Hyams Beach της Αυστραλίας έχει αναγνωριστεί από τα ρεκόρ Γκίνες ως η πιο λευκή, αμμώδης παραλία που υπάρχει στον κόσμο.
10. Bowling Ball Beach - Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Αν σας αρέσει το μπόουλινγκ, αλλά και οι βουτιές στη θάλασσα… τότε ο ιδανικός συνδυασμός για εσάς βρίσκεται στη μακρινή Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η παραλία Bowling Ball Beach -όπως αποκαλύπτει το όνομά της- είναι γεμάτη, όχι με μπάλες του μπόουλινγκ, αλλά με τεράστιους ογκόλιθους που θυμίζουν γιγαντιαίες μπάλες του μπόουλινγκ.
11. Zlatni Rat - Brac, Κροατία
Η στενή αυτή αμμώδης χερσόνησος «μπαίνει» 275 μέτρα μέσα στη θάλασσα και αλλάζει μέγεθος και σχήμα, ανάλογα με τα ρεύματα.
12. Pink Sands - Μπαχάμες, Καραϊβική
Η ροζ παραλία στο νησί Harbour Island είναι πασίγνωστη στον κόσμο για το -ομολογουμένως- πολύ ιδιαίτερο χρώμα της άμμου. Το χρώμα της παραλίας οφείλεται στα εκατομμύρια μικροσκοπικά, τρηματοφόρα καρκινοειδή που υπάρχουν εκεί.
13. Glass Beach - Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Επί πολλά χρόνια στις αρχές του προηγούμενου αιώνα οι κάτοικοι της παραλιακής αυτής περιοχής της Καλιφόρνια, κοντά στην πόλη Fort Bragg, πετούσαν τα σκουπίδια τους στις ακτές της περιοχής, γνωστής ως «The Dumps». Το 1967 η περιοχή έκλεισε για μια μακρόχρονη προσπάθεια καθαρισμού. Τα κύματα της θάλασσας βοήθησαν στη δημιουργία των γυάλινων βότσαλων της παραλίας και από το 2002 που η «γυάλινη παραλία» άνοιξε ξανά, αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν της περιοχής.
14. Genipabu - Natal, Βραζιλία
Οι γιγαντιαίοι αμμόλοφοι κάνουν τους επισκέπτες της παραλίας Genipabu στο Natal της Βραζιλίας να πιστεύουν ότι βρίσκονται… στη μέση της ερήμου. Μέχρι που αντικρίζουν μπροστά τους τα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού.
15. Shell Beach - Shark's Bay, Αυστραλία
Η παραλία των κοχυλιών δε μοιάζει με καμία άλλη παραλία στον κόσμο. Είναι καλυμμένη με τρισεκατομμύρια μικρά, λευκά κοχύλια, που σε ορισμένα σημεία φτάνουν και τα 10 μέτρα σε βάθος, σύμφωνα με το αυστραλιανό γραφείο τουρισμού.
16. Islas Marietas - Μεξικό
Το σύμπλεγμα ακατοίκητων νησιών Islas Marietas στο Μεξικό βρίσκεται μερικά μίλια έξω από τις ακτές Nayarit.
Αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό χάρη στην πλούσια θαλάσσια ζωή που ζει στην περιοχή, η οποία προστατεύεται με νόμο από την αλιεία και το κυνήγι.
Πηγή:newsbeast.gr