Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Πήραν το κύπελλο… βλακείας!

Perierga.gr - Πήραν το κύπελλο... βλακείας!
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Περίπου 400 οπαδοί της Μπιλμπάο έχασαν τον τελικό του Europa League με την Ατλέτικο γιατί μπέρδεψαν το Βουκουρέστι με την Βουδαπέστη!
Πραγματικά τα λόγια στερεύουν για αυτό που έκαναν κάποιοι από τους οπαδούς της Αθλέτικ, οι οποίοι μπέρδεψαν τα ονόματα των δύο πόλεων και έφτασαν στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, αντί να πάνε σε αυτή της Ρουμανίας, στην οποία ήταν και το μεγάλο ραντεβού της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Μπορεί η ομάδα τους να έχασε 3-0 από τους Ροχιμπλάνκος, όμως οι ίδιοι όλο και κάποιο μετάλλιο θα πρέπει να φορέσουν.
Στα αγγλικά τα ονόματα των δύο πόλεων μοιάζουν, αφού είναι Budapest και Bucharest, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους Βάσκους, οι οποίοι μόλις έφτασαν, δεν βρήκαν ούτε άλλους οπαδούς της Αθλέτικ, αλλά ούτε και της Ατλέτικο Μαδρίτης στους δρόμους! Οταν κατάλαβαν ότι η γκάφα που έκαναν θα γράψει ιστορία, προφανώς θα πήγαν σε κάποιο μπαρ να δουν τον αγώνα. Αν δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε αυτό…
Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όταν αναχωρούσαν από την Ισπανία για την Ουγγαρία, δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να παρατηρήσει ότι 400 τύποι με εμφανίσεις και κασκόλ πάνε σε λάθος προορισμό και να τους ενημερώσει σχετικά.
Πηγή: gazzetta.gr

Το Facebook ξεκινάει τις χρεώσεις- Μέχρι και δυο δολάρια για κάθε post

Το Facebook ξεκινάει τις χρεώσεις- Μέχρι και δυο δολάρια για κάθε post
16%, το ποσοστό δηλαδή των facebook φίλων σου που κοιτάζουν τα status updates σου, είναι πολύ χαμηλό. Αν θέλεις να τους αναγκάσεις να σε προσέξουν, προσεχώς θα μπορείς. Αρκεί να δεχτείς να πληρώσεις για το νέο highlight button.
Το νέο Highlight tool που, σύμφωνα με το περιοδικό Stuff και το website TechCrunch έχει ήδη αρχίσει το Facebook να δοκιμάζει σε δείγμα των χρηστών του, σου δίνει την δυνατότητα να αναγκάσεις τους φίλους σου να προσέξουν συγκεκριμένα post ή status updates σου.
Εκπρόσωπος του facebook που ρωτήθηκε σχετικά δεν διευκρίνισε πόσο σκοπεύει να χρεώνει το facebook αυτή την υπηρεσία, αν και οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μιλούν για εξωφρενικά νούμερα, όπως δυο δολάρια για κάθε post.
Πέρα από την οικονομική διάσταση του θέματος, υπάρχει και η κοινωνική. Σε ένα μετά Highlight κόσμο, οι χρήστες και οι ιστορίες που θα φαίνονται στο news feed σου δεν θα είναι οι πιο δημοφιλείς, αυτές που άρεσαν σε περισσότερο κόσμο, αλλά εκείνες για τις οποίες κάποιος ξόδεψε περισσότερα χρήματα για να προωθήσει.
Επίσης θα είναι πολύ ενδιαφέρον να μπορείς να δεις τι είναι αυτό που θεώρησε κάποιος τόσο σημαντικό να ξέρεις για εκείνον, ώστε δέχτηκε να πληρώσει για να το υπογραμμίσει.
Αν και οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα μπορείς να ξεχωρίσεις τα highlighted post από τα κανονικά, ακριβώς για να μην πέσει το κράξιμο της αρκούδας σε όσους αποδειχτούν τόσο ελεεινά ματαιόδοξοι.
Πηγή:iefimerida.gr

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Προσκάλεσε τους φίλους του στην τελευταία του κατοικία!


Ο Καρλ Άλμπρεχτ ήταν πλακατζής σε όλη του τη ζωή και αποφάσισε να χαρίσει λίγο γέλιο στους φίλους του ακόμη και μετά θάνατον: έβαλε μια αγγελία σε τοπική εφημερίδα, προσκαλώντας τους στο "νέο σπίτι" του, που δεν ήταν άλλο από την. . . τελευταία του κατοικία.
Ο Άλμπρεχτ, που ήταν ασφαλιστής, άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο μήνα πλήρης ημερών, στα 88 χρόνια του. Είχε φροντίσει όμως να γράψει ο ίδιος τη νεκρολογία του που ήταν συνταγμένη σαν αναγγελία μετακόμισης. "Μόλις μετακόμισα. Η νέα μου διεύθυνση είναι: Κοιμητήριο Όλσντορφ-Ρούχεβαλτ, περιοχή Βx 65/28C" ανέφερε, καλώντας όλους τους φίλους του να γιορτάσουν μαζί του στο νεκροταφείο του Αμβούργου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπιλντ ο ηλικιωμένος είχε αφήσει οδηγίες στην οικογένειά του να δημοσιεύσει την αγγελία στην τοπική εφημερίδα Χαμπούργκερ Άμπεντμπλατ. Η χήρα του, Αναστάζια, είπε στην εφημερίδα ότι ο άνδρας της ήταν πάντα "πειραχτήρι" και του άρεσε να γελάει. "Στον τάφο θα έχουμε σφηνάκια για όλους τους καλεσμένους. Θα του άρεσε κάτι τέτοιο", είπε, ζητώντας από τις γυναίκες που θα παραβρεθούν στο "επικήδειο πάρτι" να φορέσουν ζωηρόχρωμα, λουλουδάτα ρούχα. "Κανείς δεν πρέπει να μαυροφορέσει. Ο Καρλ μου δεν θα άντεχε την κατήφεια", κατέληξε η γυναίκα.
Πηγή:pathfinder.gr

Δασκάλα φόρεσε σε μαθητές κολάρο για σκύλους!

Δασκάλα φόρεσε σε μαθητές κολάρο για σκύλους!
Άλλη μια απίστευτη δασκάλα, με μια απίστευτη μέθοδο!
Η Laurie Bailey-Cutkomp, που δίδασκε στο γυμνάσιο της περιοχής Zephyrhills στη Florida, χρησιμοποίησε κολάρα σκύλων για να επιβάλει την τάξη στα πιο άτακτα παιδιά!
Ανάγκασε οκτώ μαθητές της να φορέσουν το κολάρο που φορούν οι σκύλοι όταν υποβάλλονται σε κάποια επέμβαση. Η διοίκηση του σχολείου έμαθε για το περιστατικό όταν ορισμένοι μαθητές ανέβασαν φωτογραφίες στο Facebook!
"Μένω άφωνη που φορέσατε κολάρα για σκύλους στους μαθητές σας, όποιος κι αν ήταν ο λόγος", έγραψε η αρμόδια επόπτης στην επιστολή με την οποία ζητεί την απομάκρυνση της δασκάλας. Γονιός που βγήκε στην τηλεόραση δήλωσε: "Νιώθω αηδία, ξεφτίλισαν το παιδί μου!"
Κάποιοι άλλοι γονείς μιλούν για τη Laurie με τα καλύτερα λόγια...
Πηγή:e-radio.gr

 

Έκανε τον εαυτό του γιγαντοαφίσα και... βρήκε δουλειά

Διαβάστε πως νεαρός άνεργος κατάφερε να βρει δουλειά και να εντυπωσιάσει με την πρωτότυπη ιδέα του.

Η ανεργία δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο και οι νέοι σε όλο το κόσμο κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βρουν δουλειά. Έτσι και ένας 23χρονος άνεργος στη Μινεσότα έβαλε γιγαντοαφίσα σε ταράτσα κτιρίου και... προσλήφθηκε.
Αυτό τον παράξενο αλλά και πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ο Bennett Olson για να βρει δουλειά, καθώς απελπισμένος έβλεπε τα ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ να έχουν ''χτυπήσει κόκκινο''.
Για να τραβήξει το ενδιαφέρον των εργοδοτών ενοικίασε διαφημιστικό χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης και τοποθέτησε την αγγελία εργασίας του σε μια γιγαντοαφίσα με σλόγκαν ''Προσλάβετέ με''.
''Έχασα τη δουλειά μου στο καζίνο και κάθε επόμενη προσπάθεια εξεύρεσης δουλειάς ήταν άκαρπη'' δηλώνει ο 24χρονος.
Αν και η μέθοδός του ήταν λίγο παράδοξη, ήταν σίγουρα αποτελεσματική μιας και δέχτηκε αρκετές προτάσεις για δουλειά και εν τέλει προσελήφθη από εταιρεία μάρκετινγκ, που εκτίμησε τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του.
Χρειάζεται μόνο μία μικρή λεπτομέρεια για να σε κάνει να ξεχωρίσεις από το πλήθος και ίσως αυτή η ευφάνταστη αγγελία να δώσει ιδέες σε πολλούς που βρίσκονται στην ίδια θέση.
Πηγή:news247.gr

Έχασε τη δουλειά του και έγινε «λυκάνθρωπος»- Τον ψάχνουν στο δάσος

Έχασε τη δουλειά του και έγινε «λυκάνθρωπος»- Τον ψάχνει η αστυνομία στο δάσος
Σε απόγνωση η οικογένειά του ψάχνει ένα σημείο ζωής του 37χρονου που τα παράτησε όλα για να κρυφτεί στο δάσος όπου δεν θα είχε ανάγκη ούτε δουλειά, ούτε γραφείο, ούτε σπίτι για να μείνει.
Η αστυνομία ενημέρωσε την οικογένεια του Γουέιν Μόργκαν, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως «λυκάνθρωπος» για την εικόνα που είχε την τελευταία φορά που τον είδε κάποιος, ότι ο άνδρας είναι πιθανότατα ζωντανός.

Στο δάσος της Νότιας Ουαλίας όπου κρύβεται βρέθηκε από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας ένα μεγάλο βαρέλι το οποίο ήταν μάλλον το κρησφύγετό του καθώς υπήρχαν εκεί υπολείμματα τροφής, στοίβες από παλιές εφημερίδες και ενδείξεις ότι κάποιος είχε μαγειρέψει ανάβοντας φωτιά.

Οι εφημερίδες μάλιστα ήταν σχετικά πρόσφατες γεγονός που ανησυχεί τους αστυνομικούς καθότι προφανώς ο Μόργκαν διάβασε ότι τον ψάχνουν και κρύφτηκε ακόμη πιο βαθιά στο δάσος και θα είναι πολύ δύσκολο να τον εντοπίσουν καθώς αφενός ζει πολύ καιρό εκεί, αφετέρου ξέρει όλα τα κατατόπια καλύτερα από τον καθένα ως δασονόμος που ήταν.
«Του είχε προσφερθεί βοήθεια, τροφή και ένα μέρος για να μείνει αλλά δεν δεχόταν τίποτα. Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν σε άθλια κατάσταση. Πάρα πολύ βρώμικος. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος να ζει έτσι», κατέθεσε στους αστυνομικούς μέλος της οικογένειάς του.

Μέχρι στιγμής πάντως ο «λυκάνθρωπος» είναι άφαντος παρότι τον αναζητούν από ξηρά και αέρος (με ελικόπτερα). Εκτιμάται ότι τρέφεται αποκλειστικά με λαγούς, φυτά και βατόμουρα που βρίσκει στο δάσος ενώ απορίας άξιο είναι πώς προμηθεύεται τις εφημερίδες.
«Είναι κάτι σαν τον Ράμπο του δάσους! Απορούμε πώς έχει καταφέρει να επιζήσει από το παγερό κρύο του χειμώνα», δήλωσε αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες εντοπισμού του Μόργκαν.
Πηγή:iefimerida.gr

"Είμαι κελεπούρι": 70χρονη λέει πως είναι πια έτοιμη να χάσει την παρθενιά της


Η Pam ψάχνει έναν ψηλό, μελαχρινό και γοητευτικό εκατομμυριούχο και δεν θα συμβιβαστεί για τίποτα λιγότερο.
Ο μέσος άνθρωπος έρχεται σε σεξουαλική επαφή για πρώτη φορά γύρω στα 17 του χρόνια, σύμφωνα με παγκόσμιες στατιστικές. Στην περίπτωση της Pam Shaw όμως, ο αριθμός αυτός δεν ισχύει αφού η 70χρονη γυναίκα δηλώνει ακόμα παρθένα.
Η Pam μιλά στην εφημερίδα The Sun και αναφέρει πως δεν πιστεύει στο σεξ πριν το γάμο. Έως σήμερα είχε αφοσιωθεί στην καριέρα της ως τραγουδίστρια και χορεύτρια σε καμπαρέ, αλλά τώρα είναι έτοιμη να παντρευτεί και να βρεθεί στο κρεββάτι με έναν άντρα.


(H Shaw τη δεκαετία του ΄60)
Τα στάνταρ της παραμένουν υψηλά βέβαια, αφού λέει πως θέλει τον σύζυγο της ψηλό, μελαχρινό, γοητευτικό και εκατομμυριούχο. Θεωρεί τον εαυτό της κελεπούρι γιατί μπορεί να είναι εβδομήντα αλλά είναι νέα στην καρδιά και, όπως λέει, κανείς δεν την πιστεύει όταν τους λέει την ηλικία της.


(Η Shaw με αμφίεση "Tina Turner")
Παρόλο που απείχε από το σεξ για τόσο καιρό, το stage name της Shaw είναι "The Sexational Pam". Αναφέρει πως τα αρσενικά πάντα έκαναν λανθασμένες υποθέσεις για το άτομό της λόγω του επαγγέλματος και της εικόνας της, όμως εκείνη έχει μόνο φιληθεί με άντρα.
Όσο για την απόφασή της να παντρευτεί και να κάνει σεξ στα 70 της, η Pam λέει πως ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα.
Πηγή:cosmo.gr

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πόσο κοντά βρίσκεται η νέα περίοδος των παγετώνων;


Πριν από περίπου 2.800 χρόνια, την εποχή, δηλαδή, που γράφονταν τα Ομηρικά έπη, η δραστηριότητα του Ηλιου είχε εξασθενίσει τόσο με αποτέλεσμα η Γη να γνωρίσει ένα ναδίρ ηλιακής ακτινοβολίας. Το ανησυχητικό είναι ότι οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το φαινόμενο να επαναληφθεί και στο μέλλον...
Το «Ομηρικό Ελάχιστο», όπως ονομάστηκε το φαινόμενο εξαιτίας του γεγονότος ότι συνέπεσε με την εποχή που γράφονταν τα Oμηρικά έπη, μελέτησαν ερευνητές του γερμανικού κέντρου ερευνών GFZ.
Οπως γραει η Daily Μail, η έρευνα των επιστημόνων στηρίχτηκε στη μελέτη ιζημάτων από τη γερμανική λίμνη Μεερφέλντερ Μάαρ, τα οποία επιτρέπουν την ακριβή χρονολόγηση των διαδοχικών μεταβολών του κλίματος.
Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι υπήρξε μια απότομη ύφεση της έντασης της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας γύρω στο 800 π.Χ., η οποία προκάλεσε ατμοσφαιρικές αλλαγές, πτώση της θερμοκρασίας και ευρύτερη κλιματική αλλαγή και όλα αυτά σε λιγότερο από μία δεκαετία.
Η μεταβολή του κλίματος διήρκεσε περίπου 200 χρόνια και οδήγησε σε ψύχρανση του πλανήτη, σε συνδυασμό με αύξηση της υγρασίας και της έντασης των ανέμων στην τροπόσφαιρα.
Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η πρόσφατη νέα ένταση της δραστηριότητας των ηλιακών κηλίδων μπορεί να σημαίνει ότι σύντομα θα ακολουθήσει μία περίοδος νέου «ηλιακού ελάχιστου» με συνέπειες για το κλίμα της Γης αντίθετες με αυτές της υπερθέρμανσης.
Μερικοί κάνουν λόγο ακόμα και για μια επερχόμενη νέα περίοδο παγετώνων, κάτι που δεν αποδέχονται όμως πολλοί κλιματολόγοι και γεωεπιστήμονες.
Αυτό που είναι ευρέως αποδεκτό είναι ότι πριν από περίπου τρεις αιώνες, εξαιτίας μίας ανάλογης μείωσης της εισερχόμενης ηλιακής ακτινοβολίας, υπήρξε τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ μια περίοδος μεγάλου κρύου, που μερικοί ονομάζουν «μικρή εποχή παγετώνων».
Η εποχή αυτή συνέπεσε με αυτό που είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ως «Ελάχιστο Μάουντερ» (από το όνομα του αστρονόμου που την επεσήμανε πρώτος), δηλαδή μία ασυνήθιστα παρατεταμένη εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων από το 1645 έως το 1715.
Η συσχέτιση ανάμεσα στις αυξομειώσεις της δραστηριότητας του Ήλιου και στις κλιματικές μεταβολές έγινε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ΄70 και έκτοτε το θέμα παραμένει επίμαχο, επειδή ορισμένοι σκεπτικιστές που δεν αποδέχονται τη σοβαρότητα της κλιματικής αλλαγής στην εποχή μας, αντιτείνουν ότι είναι πιο πιθανό η Γη, αντί να υπερθερμανθεί, τελικά να παγώσει και πάλι, ανάλογα με τα «κέφια» του Hλιου.
Η νέα έρευνα έρχεται να προσφέρει νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στο «ελάχιστο» της ηλιακής δραστηριότητας και στην πτώση της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας.
Πηγή:iefimerida.gr

Στις εκλογές ψήφισε και ο κάπταιν Τζακ Σπάροου!

Πολλά θα δουν το φως της δημοσιότητας. Ευφάνταστα ψηφοδέλτια που προκαλούν γέλιο ακόμα και αυτές τις ώρες...Ο συγκεκριμένος ψηφοφόρος αποφάσισε να ψηφίσει το Κόμμα των Πειρατών αλλά δεν έμεινε εκεί. Δεν του άρεσε προφανώς ο μόνος υποψήφιος και έγραψε το εξής:

Πηγή:newsit.gr

Στοιχήματα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ... ΤΕΛΟΣ


Όσοι πρόλαβαν να στοιχηματίσουν ότι θα βγούμε από το ευρώ, πρόλαβαν. Η εταιρία Ladbrokes δεν δέχεται πλέον στοιχήματα για τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Όσοι πρόλαβαν να στοιχηματίσουν ότι θα βγούμε από το ευρώ, πρόλαβαν. Η εταιρία Ladbrokes δεν δέχεται πλέον στοιχήματα για τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Αν κανείς θέλει να στοιχηματίσει για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ίσως να είναι ήδη αργά, καθώς η ραγδαία αύξηση των στοιχημάτων ανάγκασε τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία του τομέα αυτού, την Ladbrokes, να αναστείλει τον στοιχηματισμό αφού είχε μειώσει επανειλημμένα τις αποδόσεις για τις πιθανότητες εξόδου της χώρας ως τα τέλη του 2012, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει για το ίδιο θέμα ότι η "αβεβαιότητα" μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και οι δυσκολίες στον σχηματισμό κυβέρνησης ανάγκασαν την εταιρία να προχωρήσει σε αναστολή των στοιχημάτων, αφού η σεναριολογία για το θέμα αυτό έχει ενταθεί ξανά.
"Είναι ασφαλέστερο για εμάς να αναστείλουμε τον στοιχηματισμό από το να μειώνουμε τα ποσοστά", δήλωσε εκπρόσωπος τηςLadbrokes. "Μειώσαμε τις αποδόσεις επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες. Εάν πάρουμε θετικές ειδήσεις θα ανοίξουμε ξανά τα στοιχήματα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με το Ρόιτερς δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να στοιχηματίζουν ότι η κρίση στην Ελλάδα θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για το ενιαίο νόμισμα, ενδεχόμενο για το οποίο η Ladbrokes προσφέρει απόδοση 33/1.
Η εταιρία στοιχηματισμού, που έχει περίπου 2.100 καταστήματα στη Βρετανία, προσφέρει απόδοση 5/6 ότι το ευρώ θα έχει πάψει να υπάρχει ως τα τέλη του 2015 και 4/1 ότι δύο ή περισσότερες χώρες θα έχουν εγκαταλείψει την ευρωζώνη ως τα τέλη της χρονιάς,προσθέτει το Ρόιτερς.
Πηγή:newsit.gr

Πόσο Έλληνες είστε; Κοιτάξτε τα πόδια σας!

Τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου και όχι μόνο κάνουν οι πληροφορίες για το κληρονομικό «ελληνικό πόδι» που στην αρχαιότητα ανέδειξαν οι Έλληνες γλύπτες.
Πόσο Έλληνες είστε; Κοιτάξτε τα πόδια σας!
Σύμφωνα με τους ορθοπαιδικούς, υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι πέλματος:
το φυσιολογικό «αιγυπτιακό πόδι», στο οποίο το μεγάλο δάχτυλο είναι το μακρύτερο και τα υπόλοιπα σταδιακά μικραίνουν, το «ρωμαϊκό πόδι», όπου τα δάχτυλα έχουν περίπου το ίδιο μήκος, και το «ελληνικό πόδι», στο οποίο το δεύτερο δάκτυλο είναι πιο μπροστά από το μεγάλο.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία δυσμορφία, σε σχέση με το 70%-80% του παγκόσμιου πληθυσμού που έχει «αιγυπτιακό πόδι», η οποία επιστημονικά ονομάζεται «Πόδι του Μόρτον», από τον επιστήμονα που το κατέγραψε.
Το ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό φέρεται να είναι κληρονομούμενο!
Ετσι, το «ελληνικό πόδι» που αποτέλεσε κορυφαίο αισθητικό πρότυπο από την αρχαιότητα μέχρι την Αναγέννηση και ως τις μέρες μας (έφτασε μέχρι το Αγαλμα της Νέας Υόρκης και συνεχίζει), αποτελεί πρακτικά και έναν δείκτη γονιδιακής σύνδεσης μεταξύ του... «κατόχου» και των μοντέλων και γλυπτών της ελληνικής αρχαιότητας.
Οπότε, στο εγγύς μέλλον ίσως δούμε συνεντεύξεις Τύπου όπου κόμματα θα ζητούν από δημοσιογράφους να προσέρχονται ξυπόλητοι.
Πηγή:e-go.gr

Wall Street Journal: Πειραματόζωο προς συμμόρφωση των Εταίρων η Ελλάδα

Wall Street journal: Η Ελλάδα έγινε πείραμα προς... γνώση και συμμόρφωση
Η αμερικανική εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα, μέσα από αναφορές για τις θέσεις της Μέρκελ, ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως «πείραμα» για μια «πειθαρχημένη Ευρώπη» στο δημοσιονομικό τομέα ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να έχει προτείνει εξ αρχής την αναδιάρθρωση χρέους και, παρόλο που ο Στρος – Καν ήταν θετικός, την ιδέα την απέρριπταν οι Γερμανοί!
Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενή αναφορά στα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη συμφωνία εφαρμογής του δανειακού προγράμματος διάσωσης, καταγράφονται τα γεγονότα των δυο τελευταίων χρόνων και επισημαίνεται ότι το ριζοσπαστικό σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας και την προστασία του ευρώ, έχει γίνει σήμερα απειλή για την ενότητα του κοινού νομίσματος.
Εκτιμάται μάλιστα ότι η αυξανόμενη αναταραχή στη χώρα μας είναι το αποκορύφωμα ενός ριζοσπαστικού πειράματος και μιας κακής οικονομικής διαχείρισης.
«Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι το πιο δαπανηρό στην ιστορία για τη σωτηρία μιας χώρας. Εκτός από τις ευρωπαϊκές ευθύνες για τη διαχείριση της κρίσης, ευθύνες υπάρχουν σε μια «ελληνική πολιτική τάξη» που δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για γρήγορη οικονομική ανάκαμψη, διευρύνοντας έτσι τη δυσπιστία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
«Ο άτυχος Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος διαπραγματεύτηκε την αρχική διάσωση, στη συνέχεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, από εξέγερση στο κόμμα του, το περασμένο φθινόπωρο», αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει πως όταν ο τότε πρωθυπουργούς ζήτησε από τη Μέρκελ ηπιότερα μέτρα το 2010, η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε πως το πρόγραμμα βοήθειας έπρεπε να πονέσει, επειδή «θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κανένας άλλος δεν θα θέλει αυτό».
Αφού σημειώνονται οι τελευταίες εξελίξεις, αναφέρεται ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η διεξαγωγή εκλογών τον Ιούνιο, χωρίς καμία εγγύηση ότι θα προκύψει κάποια σταθερή κυβέρνηση. «Από τον επόμενο μήνα πρέπει η Αθήνα να λάβει μέτρα για περικοπές ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και αν δεν πάρει τα χρήματα από τα δάνεια θα πρέπει να εκτυπώσει το δικό της νόμισμα», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα .
Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να δημιουργήσει «μαζική φυγή» κεφαλαίων από την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλα μέλη της Ευρωζώνης, καταγράφοντας τις γενικότερες πιθανές επιπτώσεις στον τραπεζιτικό τομέα, θέτοντας σε κίνδυνο το ευρώ.
Πηγή:iefimerida.gr

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τώρα μπορείτε να ταξιδέψετε στην αρχαία Αίγυπτο... από το σαλόνι σας

Αρχαία Αίγυπτος, τρισδιάτατο ταξίδιο, ταξίδι, πυραμίδα του Χέοπα
Την ευκαιρία να δούμε από κοντά την πυραμίδα του Χέοπα και όλο το κτηριακό σύμπλεγμα που την περιέβαλε και μάλιστα τρισδιάστατα μας δίνει η γαλλική εταιρεία Dassault Systems.
Η συγκεκριμένη εταιρία ειδική στο λογισμικά απεικόνισης 3D ανέπτυξε το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης (ΗΠΑ) και την εντυπωσιακή συλλογή του από αρχεία της νεκρόπολης.
Η αναπαράσταση επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν μέσα στη νεκρόπολη, να επισκεφθούν τους τάφους, τις στοές και τους ταφικούς θαλάμους και να διεισδύσουν στις πυραμίδες του Χέοπα και του Μυκερίνου.
Μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο εδώ
Πηγή:iefimerida.gr

Χάπι προστατεύει τους υγιείς από τον ιό του AIDS

Η Αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα μελέτης, που δείχνει ότι το χάπι Truvada μπορεί να βοηθήσει τους υγιείς ανθρώπους να μην μολυνθούν από τον HIV.

Tο χάπι Truvada αποδεικνύεται ένα πολύ ισχυρό όπλο σε ότι αφορά την πρόληψη της μόλυνσης του ιού HIV.
Η λήψη ημερησίων δόσεων του φαρμάκου μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης του HIV κατά 44% όταν συνδυάστηκε με προφυλακτικό.
Σύμφωνα με υπολογισμούς το ετήσιο κόστος του στις ΗΠΑ θα κυμαίνεται περίπου από 3.700 έως 10.000 ευρώ, ενώ παραμένει άγνωστο αν το κόστος θα καλύπτεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες ή τα κυβερνητικά προγράμματα.
Τέλος, αυτοί που λάμβαναν κατά τη θεραπεία το χάπι "ευλαβικά" παρουσίασαν μείωση του κινδύνου κατά 73%.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη για να συζητήσει το κατά πόσον το Truvada πρέπει να εγκριθεί για άτομα που διατρέχουν κίνδυνο από τον ιό HIV μέσω της σεξουαλικής επαφής.
Όπως όλα δείχνουν το χάπι θα γίνει το πρώτο φάρμακο που εγκρίθηκε για την πρόληψη της HIV σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.
Η πρώτη μελέτη
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιατλ συνέλεξαν 4.758 ζευγάρια στα οποία ο ένας σύντροφος είχε μολυνθεί με HIV. Ο άλλος σύντροφος σε κάθε ζεύγος λάμβανε καθημερινά είτε το φάρμακο τενοφοβίρη ενάντια στο ΑΙDS, είτε ένα συνδυαστικό φάρμακο που περιείχε τενοφοβίρη καθώς και μια δεύτερη ουσία ενάντια στον HIV που ονομάζεται εμτρισιταμπίνη, είτε εικονικό φάρμακο.
Όπως προέκυψε μόλις 13 συμμετέχοντες που λάμβαναν το συνδυαστικό φάρμακο Truvada μολύνθηκαν με τον ιό σε σύγκριση με 78 άτομα στην ομάδα που λάμβανε εικονικό φάρμακο (μείωση του κινδύνου της τάξεως του 73%).
Πρόσφατα ερευνητές ζήτησαν διεύρυνση των προγραμμάτων χορήγησης αντιρετροϊκών θεραπειών σε χώρες που εμφανίζουν και τα υψηλότερα ποσοστά μολυσμένων με τον HIV ατόμων. Στόχος των επιστημόνων είναι όχι μόνο η θεραπεία των ασθενών αλλά και η πρόληψη εξάπλωσης του ιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η διεύρυνση της χρήσης τέτοιου είδους θεραπειών θα μπορούσε να σώσει 7,4 εκατομμύρια ζωές ως το 2020.
Πηγή:news247.gr

5χρονη Πικάσο είναι η νεότερη επαγγελματίας καλλιτέχνης παγκοσμίως, με κέρδη πάνω από 120.000 ευρώ


Το παιδί θαύμα από την Αυστραλία άρχισε να ζωγραφίζει πριν αρχίσει να περπατάει.
Η 5χρονη Aelita Andre είναι ήδη μια επιτυχημένη ζωγράφος, την οποία ο τύπος έχει συγκρίνει με τον Πικάσο και τον Νταλί. Χρησιμοποιεί ακρυλικές μπογιές και πολλές φορές προσθέτει στους πίνακές της φτερά, κομματάκια από κορμούς δέντρου και μικρά κλαδιά. Οι πίνακες της, της έχουν φέρει έσοδα που ξεπερνούν τα 120.000 ευρώ.


Η Aelita, που ζει στην Αυστραλία, άρχισε να ζωγραφίζει από όταν ήταν 11 μηνών, πριν ακόμα αρχίσει να περπατάει. Οι γονείς της είδαν σ' αυτήν ένα ξεχωριστό ταλέντο και όταν η μικρή έγινε 2 ετών, παρουσίασαν σε έναν ατζέντη τέχνης τα έργα της χωρίς αναφέρουν την ηλικία της. Αυτός εντυπωσιάστηκε.




"Διαλέγει τη χρώματα από μόνη της. Είναι αποφασισμένη, δυναμική και κατηγορηματική και θυμώνει αν προσπαθήσεις να της προτείνεις ένα άλλο χρώμα", λέει ο πατέρας της μικρής για τον τρόπο που ζωγραφίζει η 5χρονη.


Η Aelita έχει κάνει δύο εκθέσεις, με κριτικούς από το ΒΒC και το ABC News να επαινούν το ταλέντο της. Η τρίτη της έκθεση ανοίγει στη Νέα Υόρκη τον άλλο μήνα. Οι πίνακες της συνήθως πωλούνται από 5.000 έως 10.000 δολάρια, με εξαίρεση έναν πίνακα με θέμα το διαστημικό σταθμό Russian Mir που πουλήθηκε 24.000 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ.

Πηγή:cosmo.gr

Κατέβαζαν στη... ζούλα ταινίες και προγράμματα

Ειδικός φρουρός και υπάλληλος του ΙΚΑ, 30 και 46 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία. Οι συλληφθέντες ήταν διαχειριστές της ιστοσελίδας warezoula.com., η οποία έδινε τη δυνατότητα σε χρήστες του διαδικτύου να «κατεβάζουν» ταινίες, video games και προγράμματα. Η ζημιά την οποία υπέστησαν οι εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα, ανέρχονται τουλάχιστον σε 15 εκατομμύρια ευρώ.
Κατέβαζαν στη... ζούλα ταινίες και προγράμματα
Ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος.
Πηγή:e-go.gr

Παράλυτη ολοκλήρωσε το μαραθώνιο του Λονδίνου φορώντας βιονική φόρμα [Video]


Χάρη στην τεράστια ψυχική της δύναμη και τη βοήθεια της τεχνολογίας, η 32χρονη Claire Lomas κατόρθωσε ώντας παράλυτη να ολοκληρώσει το μαραθώνιο του Λονδίνου φορώντας μια ολόσωμη βιονική φόρμα.

Η νεαρή γυναίκα έμεινε παράλυτη από το στήθος και κάτω το 2007 όταν έπεσε από το άλογο που ίππευε. Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και όπως αποδείχτηκε δικαιώθηκε. Την κούρσα ολοκλήρωσε όχι σε μία αλλά σε 16 ολόκληρες μέρες, διάστημα κατά το οποίο ο κόσμος της έδειχνε έμπρακτα την υποστήριξη του. Στο τέρμα την περίμενε πλήθος κόσμου που κυριολεκτικά την αποθέωσε.
Σκοπός της συμμετοχής της ήταν να συλλέξει χρήματα για έρευνες που αφορούν την αποκατάσταση παράλυτων ανθρώπων και μέχρι στιγμής έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει περισσότερα από €96.000.
Σύμμαχος στην προσπάθεια της ήταν η βιονική φόρμα ReWalk, εφεύρεση του Ισραηλινού Amit Goffer, που επιτρέπει σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα να στέκονται, να περπατούν και να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες. Περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία θα βρείτε στο video που ακολουθεί:

Πηγή:TechGear

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

18 μήνες αξύριστη και συνεχίζει

Μια 28χρονη φοιτήτρια αποφάσισε να καταπολεμήσει τα ταμπού και τα κοινωνικά πρότυπα διοργανώνοντας εξτρατεία κατά της... αποτρίχωσης.
18 μήνες αξύριστη και συνεχίζει
Η Emer O' Toole έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα τόσο για να διαφημίσει το σχέδιό της να παραμείνει τριχωτή για περισσότερο απο ένα χρόνο όσο και για να καταγράψει τις αντιδράσεις του κόσμου.
Όπως λέει με την πράξη της αυτή θέλει να διαπιστώσει αν θα μπορέσει να αγαπήσει το τριχωτό της σώμα και να ερευνήσει κατά πόσο αυτό θα γίνει αποδεκτό από τον ανδρικό πληθυσμό. Οπως βέβαια ισχυρίζεται μέχρι στιγμής δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με τους άνδρες οι οποίοι όπως λέει φαίνεται να είναι εξοικειωμένοι με την τρίχα.
Πηγή:e-go.gr

Ευτράπελα της κάλπης σε όλη την Ελλάδα

Ευτράπελα της κάλπης σε όλη την Ελλάδα
Εκλογές χωρίς ευτράπελα δεν γίνονται, γι'αυτό διαβάστε τι συνέβαινε σε διάφορες περιοχές της χώρας όταν εσείς ψηφίζατε...
Σε εκλογικό κέντρο της Ρόδου σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής. Αφορμή στάθηκαν οι αφίσες που τοποθέτησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στο χώρο.
Όταν οι ψηφοφόροι των Σερρών πήγαν να ψηφίσουν, με έκπληξη διαπίστωσαν πως τα ψηφοδέλτια που κρατούσαν στα χέρια τους ήταν του νομού Θεσπρωτίας. Το λάθος εντοπίστηκε από δικαστικό αντιπρόσωπο και η τάξη επανήλθε άμεσα. «Ήταν λάθος του τυπογραφείου» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.
Στο Αγρίνιο νεαρός άντρας εισέβαλε σε εκλογικό κέντρο κρατώντας ένα πιστόλι κρότου-λάμψης, ενώ όπως διαπιστώθηκε αργότερα βρισκόταν υπό κατάσταση μέθης.
Στην Έδεσσα τουλάχιστον 400 πολίτες παρέδωσαν τις ταυτότητές τους, απέχοντας έτσι από το εκλογικό τους δικαίωμα.
Στο χωριό Βρυττά της Έδεσσας αγρότες κατέφθασαν στο εκλογικό τμήμα με τρακτέρ, κρατώντας μαύρες σημαίες, για να εκφράσουν την δυσφορία τους στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έχουν υποστεί.
Στην Κρήτη άντρας, ο οποίος δεν έδειξε να εμπιστεύεται το αυτοκόλλητο του φακέλου, ενίσχυσε το κλείσιμο του φακέλου του με το σάλιο του!
Στη Λαμία κάποια μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν παρουσιάστηκαν, ωστόσο η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά με ένα ή δύο μέλη.
Στο Κιλκίς εκλογικός αντιπρόσωπος κόμματος κλείδωσε μέσα στην αίθουσα τη δικαστική αντιπρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, επειδή διαφώνησε μαζί τους για τη διαδικασία!
Πηγή:e-radio.gr

10 χρόνια ζει χωρίς χρήματα σε σπηλιές!

Ο 51χρονος Daniel Suelo είναι σίγουρα ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο, αφού από το 2001 ζει μέσα σε σπηλιές στην έρημο Moad της Γιούτα, χωρίς καθόλου χρήματα, αναζητώντας τροφή στη φύση γύρω του!
perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!
Αφήνοντας όλη την περιουσία του (μόλις 30 δολάρια, δηλαδή!) μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, ο Daniel αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη φύση, η οποία δεν θα βασίζεται στους κανόνες του σύγχρονου καπιταλισμού αλλά σε «αυτό που του λέει η καρδιά του».
perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!
Έτσι περπατώντας με ένα σακίδιο στον ώμο (τα μόνα υπάρχοντά του) βρέθηκε στην έρημο όπου αναζήτησε κατάλυμμα σε σπηλιές και τροφή στα δέντρα και τα μικρά ζώα. Άγρια μούρα, ρακούν και σκίουροι έγιναν τα γεύματά του, ενώ νερό έβρισκε σε κοντινά ποτάμια και πηγές.
perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!
Όταν έγινε γνωστή η ιστορία του, όλοι τον χαρακτήρισαν «τρελό», και όχι άδικα! «Τα χρήματα είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί όταν το σπίτι σας σήμερα κοστίζει 500.000 δολάρια και αύριο 300.000, τι απέγιναν αυτά τα 200.000;», είχε πει τότε ο Daniel.
perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!
Ο στενός φίλος του και συγγραφέας Mark Sundeen είχε χάσει αρκετά χρόνια τα ίχνη του και μόλις μετά την οικονομική κρίση του 2008 ξαναθυμήθηκε τον Daniel. «Έγινε πρότυπο για πολλούς Αμερικανούς. Έτσι θέλησα να γράψω κάτι για τη ζωή και τη φιλοσοφία του», λέει ο Mark αναφερόμενος στο βιβλίο του με τίτλο «The Man Who Quit Money» (σ.σ. «Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε τα χρήματα»).
perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Daniel όχι μόνο εγκατέλειψε τα χρήματα αλλά πέταξε την άδεια οδήγησης και το διαβατήριό του, ενώ άλλαξε το όνομά του από Shellabarger σε Suelo, που στα Ισπανικά σημαίνει «Γη».
perierga.gr - Άφησε τα χρήματα και ζει σε σπηλιές!
Πηγή:perierga.gr

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ποιοι διάσημοι δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο!

Μπορούν να κερδίζουν χρυσά αγαλματίδια και να αμείβονται με εκατομμύρια δολάρια για κάθε τους ταινία, δεν μπόρεσαν όμως να τελειώσουν το σχολείο!
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται η λίστα με τους… «αμόρφωτους» ηθοποιούς του Χόλιγουντ, που δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο είναι μακρά!
Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε πέντε τρανταχτές περιπτώσεις.
Τζόνι Ντεπ (Johnny Depp):
Εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 του, όταν αποφάσισε να γίνει ροκ σταρ. Λογικό για έναν 15χρονο…. Το παράλογο είναι ότι όταν αποφάσισε να επιστρέψει, δυο εβδομάδες μετά, ο γυμνασιάρχης του είπε ότι είναι καλύτερα να κυνηγήσει το όνειρο του!
Χίλαρι Σουάνκ (Ηilary Swank):
Πήρε το τροχόσπιτο που έμενε με την μητέρα της και μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να γίνει ηθοποιός, αφήνοντας το σχολείο πίσω. «Δεν είμαι περήφανη που δεν πήρα το απολυτήριό μου. Είναι ντροπή μου. Δική μου και της χώρα που γενικά έχει τεράστιο πρόβλημα στο θέμα της παιδείας», δήλωσε σχετικά με αυτή της την απόφαση η ηθοποιός. Ωστόσο, αυτό δε την εμπόδισε να κερδίσει 2 βραβεία Όσκαρ!
Ντρου Μπάριμορ (Drew Barrymore):
Είχε ιδιωτικό δάσκαλο από τα τέσσερα της, όταν πρωταγωνίστησε στην πρώτη της ταινία, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει απολυτήριο. Λογικό, αφού από τα εννιά της μπαινόβγαινε σε κλινικές αποτοξίνωσης…
Αλ Πατσίνο (Al Pacino):
Παιδί χωρισμένων γονιών, ονειρευόταν μικρός να γίνει επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ, αν και το παρατσούκλι του ήταν «Ο Ηθοποιός». Έχοντας πατώσει πανηγυρικά σε όλα τα μαθήματα πέρα από την έκθεση, αποφάσισε στα 16 του να τα παρατήσει. Η μάνα του διαφώνησε με την απόφαση αυτή και τον πέταξε έξω από το σπίτι.
Τζιμ Κάρεϊ (Jim Carrey):
Πέρασε την εφηβεία του του στο Τορόντο δουλεύοντας ταυτόχρονα σε τρεις δουλειές του ποδαριού, προκειμένου να συντηρήσει ολομόναχος την πάμπτωχη οικογένειά του.

Κοπάδι προβάτων έφαγε χασισόδεντρα!

Χαλκιδική,χασισόδεντρο,δενδρύλλιο,κάνναβη,κήπος,βλάστηση,πρόβατα,κατσίκια
Το πιο ακατάλληλο σημείο επέλεξε για να καλλιεργήσει τη μίνι χασισοφυτεία του ένας 53χρονος στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, καθώς δεν γνώριζε ότι από εκεί διέρχονταν κοπάδια ζώων που πήγαιναν για βοσκή.
Εξαιτίας της άγνοιάς του, πρόβατα και κατσίκια έφαγαν τα 8 από τα 10 χασισόδεντρά του, ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να γλιτώσει τη σύλληψη, καθώς αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι του, βρήκαν ακέραια τα δυο εναπομείναντα δενδρύλλια, ύψους 60 εκατοστών, φυτεμένα στον κήπο του, μέσα σε πυκνή βλάστηση.
Ο 53χρονος, εκτός από τα χασισόδεντρα, καλλιεργούσε και παπαρούνες για την παραγωγή οπίου.
Πηγή:iefimerida.gr

Εκδικήθηκε τον άντρα της κομματιάζοντας τα 50.000 γουάν του

 Σε έξαλλη κατάσταση ο άντρας πήγε τα απομεινάρια της περιουσίας του σε μια τράπεζα ζητώντας βοήθεια. Δώδεκα υπάλληλοι δουλεύουν μέρα νύχτα για να... συναρμολογήσουν τα χαρτονομίσματά του.
Έκπληκτος ο διευθυντής μιας τράπεζας της Κίνας είδε τους υπαλλήλους του να κουβαλούν ένα σακί γεμάτο τεμαχισμένα χαρτονομίσματα (7.500 ευρώ περίπου) -τα οποία έμοιαζαν να έχουν περαστεί από ηλεκτρονικό σαρωτή- και να μην ξέρουν... τί να τα κάνουν.

Ο άντρας, ο οποίος παρέδωσε τα 50.000 γουάν στους υπαλλήλους κλαίγοντας και ζητώντας βοήθεια, διευκρίνισε ότι η σύζυγός του κατά τη διάρκεια νευρικής κρίσης προσπάθησε να τον εκδικηθεί για την κακή του συμπεριφορά, κομματιάζοντας όλα του τα λεφτά.

Υποστήριξε μάλιστα ότι είχε νωρίτερα ο ίδιος σηκώσει αυτά τα χρήματα προκειμένου να πληρώσει τον γιατρό και το νοσοκομείο όπου θα έμπαινε η σύζυγός του, η οποία πάσχει από νευρικές διαταραχές.

Οι υπάλληλοι καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να βρουν τα τέλεια κομμάτια κάθε χαρτονομίσματος αλλά έπειτα από έξι ώρες είχαν καταφέρει να συναρμολογήσουν μόλις ένα!

Η αγωνία τους για τη περίπτωση λάθους είναι μεγάλη καθώς μόλις παραδώσουν τα λεφτά στον κάτοχό τους εκείνος... θα τα καταθέσει στη τράπεζα πριν τα χρησιμοποιήσει...
Πηγή:iefimerida.gr

Έδινε συνέντευξη στην τηλεόραση και του πέταξαν αυγό


Ο λόγος για τον ηγέτη του βρετανικού εργατικού κόμματος Εντ Μίλιμπαντ.
Ο Εντ Μίλιμπαντ βρισκόταν στο Σαουθάμπτον όπου έδινε ζωντανά στη μέση του δρόμου συνέντευξη. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας πολίτης και του σπάει κανονικά το αυγό στον ώμο! Ο Μίλιμπαντ μένει ατάραχος, γελάει, βγάζει το σακάκι του και συνεχίζει κανονικά την συνέντευξη του...
Δείτε το βίντεο

Πηγή:newsit.gr

Ψήφισε στα 111 του χρόνια

Μπορεί το ποσοστό της αποχής να έφτασε γύρω στο 35%, αλλά από τις φετινές κάλπες δεν έλειψε ο Χαράλαμπος Μητσόγλου που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα 111 του χρόνια (Vid)

Ακόμα και στα 111 του χρόνια, ο κύριος Χαράλαμπος Μητσόγλου προσήλθε στο εκλογικό κέντρο Νυμφόπετρας του δήμου Βόλβης και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, αφήνοντας έκπληκτους εφορευτική επιτροπή και δικαστικό αντιπρόσωπο.
Ο κύριος Χαράλαμπος δεν δέχτηκε καμιά βοήθεια για να ανέβει τις σκάλες του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκονταν το εκλογικό κέντρο, ούτε και στο να επιλέξει το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας του μέσα στο παραβάν.
"Έχω ακόμη να φτάσω τα 19" απάντησε ο κύριος Χαράλαμπος όταν η κυρία της επιτροπής, σύμφωνα με το emvolimanea.blogspot.com, τον ρώτησε αστειευόμενη αν έγινε 18 ή 19 χρονών.
Πηγή:news247.gr

Είναι μεγάλη τύχη να γεννηθείς Έλληνας. Το σκίτσο του Αρκά που σαρώνει στο facebook (ΦΩΤΟ)


Μια μέρα μετά τις εκλογές και τα πολιτικά σχόλια,δίνουν και παίρνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.....
Το έξυπνο σκίτσο του Αρκά που κυκλοφορει τις τελευταίες ώρες, συγκεντρώνει πολλά like και κοινοποιήσεις...
Πηγή:on-news.gr 

Το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου


Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.
Στο 100% των εκλογικών τμημάτων (20.605), και επί 9.949.401 εγγεγραμμένων, προσήλθαν και ψήφισαν 6.476.751 πολίτες (65,10%).
Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 6.324.104 (97,64%), τα άκυρα 116.887 (1,80%) και τα λευκά 35.760 (0,55%).
Αναλυτικά, τα κόμματα έλαβαν:


ΚόμμαΠοσοστόΨήφοιΈδρες
ΝΔ18,85%1.192.054108
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ16,78%1.061.26552
ΠΑ.ΣΟ.Κ.13,18%833.52941
Ανεξ. Έλληνες10,60%670.59633
Κ.Κ.Ε.8,48%536.07226
Χρυσή Αυγή6,97%440.89421
ΔΗΜ.ΑΡ.6,11%386.11619
ΟΙΚ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ2,93%185.366
ΛΑ.Ο.Σ.2,90%183.466
ΔΗΜ.ΣΥΜ.2,55%161.510
Δημιουργία, ξανά!2,15%135.932
Δράση - ΦΣ1,80%114.094
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.1,19%75.439
Κοιν. Συμφωνία0,96%60.753
ΟΧΙ (ΔΑ-ΕΠΑΜ)0,92%58.459
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ0,88%55.646
Ένωση Κεντρώων0,61%38.439
Σ. Εθν. Ενότητας0,60%38.193
Κόμμα Πειρατών0,51%32.487
ΚΟΙΝΩΝΙΑ0,45%28.502
ΚΚΕ (μ-λ)-Μ-Λ ΚΚΕ0,25%16.049
ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ0,10%6.095
Κόμμα Φιλελευθέρω0,06%3.622
Ανεξ. Υποψήφιος0,05%3.088
Ο.Α.Κ.Κ.Ε.0,04%2.616
ΟΚΔΕ0,03%2.002
Αξιοπρέπεια0,01%775
Κ.Ε.ΑΝ.469
ΑΝΕΞ.ΑΝ.ΑΡΙΣΤ...307
ΠΑΝΑΘΗΝ. ΚΙΝΗΜΑ107
Π.Α.Α.96
Δημ. Βεργής66
Πηγή:in.gr

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τσουνάμι και Τιτανικός είχαν ίδια αστρική συγκυρία με την Κυριακή των εκλογών

Τσουνάμι και Τιτανικός είχαν ίδια αστρική συγκυρία με την Κυριακή των εκλογών
Η 6η Μαΐου σίγουρα είναι μια πολύ περίεργη μέρα.
Ελλάδα, Γαλλία και Σερβία έχουν εθνικές εκλογές, ενώ φυσικά φαινόμενα θα επηρεάσουν ψυχολογικά τους ψηφοφόρους και τις χώρες, όπως λένε οι αστρολόγοι. Ακόμη και η NASA ασχολήθηκε με την περίπτωση αυτή - το φαινόμενο της «Σούπερ Σελήνης» (Super Moon). Η «Σούπερ Σελήνη» εμφανίζεται όταν Γη και Σελήνη είναι αρκετά κοντά.
Αν και κάθε χρόνο έχουμε 4 έως 6 φορές «Σούπερ Σελήνη», δεν είναι όλες το ίδιο ισχυρές, ούτε ως προς την ένταση, ούτε ως προς τη διάρκεια της επίδρασής τους. Η σελήνη όμως της Κυριακής θα είναι τρομερά ισχυρή!
Υπάρχει μία θεωρία που θέλει τον Τιτανικό να βυθίστηκε από μία αντίστοιχη ισχυρή «Σούπερ Σελήνη», όπως αντίστοιχη σελήνη υπήρχε και στο τσουνάμι της Ιαπωνίας!
Οι αστρολόγοι επισημαίνουν πως η πανσέληνος βρίσκει τη Σελήνη στις 16 μοίρες του Σκορπιού και τον Ήλιο απέναντί της, στις 16 μοίρες του Ταύρου. Μαζί με τη Σελήνη βρίσκεται και το καθόλου τυχερό αστέρι Zuben Elgenubi, του αστερισμού του Ζυγού, που έχει μια μάλλον κακή φήμη.
Ακόμα, αναφέρουν ότι ο Ερμής της 6ης Μαΐου συμβολίζει τα οικονομικά του λαού και αφού βρίσκεται στο 12ο οίκο, που είναι ο οίκος του εγκλωβισμού και της απώλειας, χτυπημένος όπως είναι από τον Κρόνο, οδηγεί το λαό σε οικονομικές απώλειες...
Πηγή:e-radio.gr

Η εφαρμογή που σου λέει πόσο άσχημος είσαι

Η εφαρμογή που σου λέει πόσο άσχημος είσαι
Μέχρι σήμερα οι εφαρμογές μετρούσαν την ομορφιά, το Ugly Meter είναι η πρώτη εφαρμογή που κάνει το αντίθετο, μετράει την ασχήμια.
Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες εφαρμογές που λένε τόσο απροκάλυπτα την αλήθεια και γι'αυτό έχει τόσο μεγάλη επιτυχία.
Η εφαρμογή εμφανίστηκε στο App Store της Apple και είναι διαθέσιμη σε κινητά iPhone και iPad.
Το ασχημόμετρο απαντάει στην ερώτηση "πόσο άσχημος είμαι" με μια κλίμακα από το 1 έως το 10 με το 10 να είναι το χειρότερο.
Η εφαρμογή έχει χιουμοριστική διάθεση και όχι διάθεση να μειώσει ή να προσβάλει τον άλλον και γι'αυτό έχει τόσο μεγάλη επιτυχία.
Ο χρήστης πρέπει να ανεβάσει μια φωτογραφία του και στη συνέχεια το ασχημόμετρο θα αναλάβει να τον ενημερώσει για το πόσο άσχημος είναι.
Το αποτέλεσμα συνοδεύεται από ένα καυστικό σχόλιο και μπορεί να μοιραστεί στα social media για να δουν και οι άλλοι πόσο άσχημοι είστε.
Αν και η εφαρμογή κοστίζει 0.79 ευρώ, έχει ήδη σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.
Πηγή:e-go.gr