Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το "Ναι" της Καϊλή ξεσήκωσε fb και twitter

Μηνύματα οργής κατά της βουλευτού Εύας Καϊλή σε fb και twitter. Αντιδράσεις για την αλλαγή στην ψήφο εμπιστοσύνης. Διαβάστε τα σχόλια των πολιτών (Pics)

Απογοητευμένοι δεκάδες φίλοι και χρήστες των social media με την "κωλοτούμπα" - όπως οι ίδιοι χαρακτήρισαν την αλλαγή στάσης - της βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης Εύας Καϊλή.

Η θετική ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το βράδυ της Παρασκευής, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολίτες που ήλπιζαν στην πολιτική αποστασιοποίησή της έστω και την ύστατη στιγμή, με αποτέλεσμα το προφίλ της σε facebook και twitter να κατακλυστεί από εκατοντάδες σχόλια... ακόμα και υβριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, η κ. Καϊλή είχε προαναγγείλει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, σε περίπτωση που δεν αποσύρει ο Γιώργος Παπανδρέου την απόφασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Συγκεκριμένα, σε επιστολή της ανέφερε ότι:
"Με την παρούσα σάς γνωρίζω ότι δεν παραιτούμαι από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς μου, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν θα παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας".
Διαδικτυακή κόντρα για την "κωλοτούμπα"
Ωστόσο, η θετική ψήφος φαίνεται ότι ήταν αρκετή για να στρέψει εναντίον της φίλους και γνωστούς σε fb και twitter, προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους.
"Κυρία Καιλή με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας θα ήθελα να σας εκφράσω αυτό που νιώθει κάθε νέος σε αυτή την χώρα: ΝΤΡΟΠΗ!", αναφέρει χρήστης του διαδικτύου.


Άλλο ένα χαρακτηριστικό σχόλιο αναφέρει: "Κυρία Καϊλή, σε παρέμβασή σας τηλεφωνική στο star και στην επισήμανση του κ. Μαλέλη ότι ήδη ο πρωθυπουργός είχε ματαιώσει το δημοψήφισμα απαντήσατε ότι και πάλι δεν θα δίνατε ψήφο εμπιστοσύνης, παραπέμποντας στην επιστολή σας. Χτες βράδυ ωστόσο όχι μόνο κανένα αίτημά σας δεν ικανοποίησε ο κ. Παπανδρέου, ΑΛΛΑ στον πολωτικό και αυτοαποθεωτικό του λόγο... ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΗΚΕ της επιλογής του πριν 3 μέρες για δημοψήφισμα. Γιατί το κάνατε λοιπόν αυτό;".
Άλλος πολίτης σχολιάζει: "Δυστυχώς, από μια γυναίκα της γενιάς μου, περίμενα περισσότερα. Πλέον, με σιγουριά μπορώ να πω πως η γενιά του Πολυτεχνείου φταίει για την κοινωνικοπολιτική ΚΑΤΑΝΤΙΑ της χώρας μας και η επόμενη γενιά για το ξεπούλημά της....λυπάμαι".
Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, ήρθε και η απάντηση της ίδια της κ. Καϊλή, η οποία εμφανώς εκνευρισμένη και προκειμένου να δώσει συνέχεια στα σχόλια των αναγνωστών που εκδήλωσαν ανοιχτά την απογοήτευσή τους, είπε χαρακτηριστικά: "Να ρωτήσω κάτι κι εγώ; Διάβασε κανείς την επιστολή μου; Όταν ζητάς κάτι και αυτό πραγματοποιείται -αλλάζουν όσα ζητάς- τότε εμμένεις στην αρχική σου τοποθέτηση;".
H κόντρα μεταφέρθηκε και στο προφίλ της στο twitter, με πολλούς χρήστες να δηλώνουν ότι "σταματούν να την ακολουθούν πλέον", ενώ άλλοι επικαλέστηκαν την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό της, που όπως σημείωσαν: "είναι αρκετό για να πούμε ότι δεν κάνεις πια για την παράταξη".


Πηγή:news247.gr

Βίντεο σοκ:φάλαινα κόντεψε να καταπιεί γυναίκα έξω απ'την Καλιφόρνια

Μια κολυμβήτρια που έκανε σερφ έξω από την ακτή της Σάντα Κρουζ παραλίγο να καταλήξει στο στομάχι μιας μεγάπτερης φάλαινας που κατάπινε αντζούγιες.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, η φάλαινα αναδύεται κατακόρυφα με το στόμα ανοιχτό, λίγα μέτρα από την σέρφερ και δύο άνδρες που έκαναν καγιάκ. Η γυναίκα πηδάει έντρομη στο καγιάκ και το κήτος εξαφανίζεται στα βάθη.
Οι μεγάπτερες φάλαινες, γνωστές για τα υποβρύχια τραγούδια τους, μαζεύονται σε ομάδες έξω από τις ακτές της Σάντα Κρουζ κυνηγώντας αντζούγιες, πλαγκτόν και μικρά καρκινοειδή. Η τακτική τους είναι να τρομάζουν τα κοπάδια για να τα αναγκάσουν να ανέβουν κοντά στην επιφάνεια όπου δεν έχουν οδό διαφυγής.
Οι αρχές της Καλιφόρνια ζητούν από τους τουρίστες να μην πλησιάζουν τις φάλαινες σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, προειδοποιώντας τους ότι τα κήτη προστατεύονται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία και η παρενόχλησή τους τιμωρείται με πρόστιμα από 2.500 έως 32.000 δολάρια.
Σύμφωνα όμως με την τοπική εφημερίδα Santa Cruz Sentinel, τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον δύο ατυχήματα -στο πρώτο αναποδογύρισε ένα καγιάκ και στο δεύτερο εμβολίστηκε ένα ιστιοφόρο.
Μια τρίτη επικίνδυνη προσέγγιση απαθανατίστηκε τον Οκτώβριο από τον Καλιφορνέζο φωτογράφο Πολ Σράουμπ (ένθετη πάνω).
Η μεγάπτερη φάλαινα (Megaptera novaeangliae) έχει μήκος μέχρι 16 μέτρα και βάρος μέχρι 36 τόνους.

Ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων εγκλωβισμένοι στις μικροπολιτικές τους στρατηγικές


- Το χαρτί της εξόδου από το ευρώ παίζει από το πρωί ο πρωθυπουργός
- "Θα κάνω τα πάντα με όλες μου τις δυνάμεις", είπε ο Κ. Παπούλιας
- Ο Παπανδρέου με τις κινήσεις τακτικής κέρδισε το παιχνίδι εξουσίας
- Ο Σαμαράς με την άμεση άρνηση έμεινε εκτός του προβλήματος επιδιώκοντας μόνο αυτοδυναμία
- Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται ενώπιον της χρεοκοπίας με μια αδύναμη κυβέρνηση και σε κλίμα διχασμού

Ακόμα ένα μικροπολιτικό παιχνίδι παίζεται έως αυτή την ώρα από τα δυο κόμματα εξουσίας στις πλάτες του ελληνικού λαού. H ευθύνη πρωτίστως ανήκει στον πρωθυπουργό ο οποίος είναι εκείνος που πρέπει να κινήσει τα νήματα...

Η επόμενη ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης βρίσκει τους έλληνες να αναρωτιούνται ακόμα γιατί έχουν γίνει όλα αυτά. Γιατί η χώρα ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται σε μια δίνη πολιτικών εξελίξεων που όπως όλα δείχνουν δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της ΝΔ με την στάση που έχουν κρατήσει μέχρι αυτή την ώρα δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι προσωπικές τους στρατηγικές, οι πολιτικές τους επιδιώξεις και όχι το καλό αυτού του τόπου.

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν είπε απολύτως τίποτα! Δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την κυβέρνηση συνεργασίας, είπε για ακόμα μια φορά το βαρύγδουπο “δεν είμαι κολλημένος σε καρέκλα” και αποχώρησε για να κάνει μια σύσκεψη με τον αντιπρόεδρό του για το γιούρογκρουπ της Δευτέρας.
Και απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον άμεσα δεν φαίνεται να προχωράει τίποτα. Και εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα. Τι θα κάνουν εκείνοι - όπως για παράδειγμα ο κ. Λοβέρδος - που έλεγαν ότι αν δεν γίνει κάτι επι της ουσίας σήμερα το πρωί θα παραιτηθούν; Γιατί επι της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει γίνει.

Ο κ. Σαμαράς από την άλλη περίμενε στο γραφείο του να ακούσει τον κ. Παπανδρέου για να βγάλει μια ανακοίνωση – απάντηση την οποία όμως έως αυτή την ώρα επεξεργάζεται. Η δήλωση ήταν να γίνει στις 2 το μεσημέρι αλλά ακόμα τίποτα...

Εγκλωβισμένοι στις προσωπικές τους φιλοδοξίες, οι δυο ηγέτες δείχνουν να αδιαφορούν παντελώς για την σύγχιση που έχουν προκαλέσει στους πολίτες αυτής της χώρας και δείχνουν μάλιστα να διευκολύνουν ο ένας τον άλλον!

Ο ένας θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός και δεν δείχνει να πιέζει και ιδιαίτερα ή να αναγκάζει τον κ. Σαμαρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.

Ο άλλος εμμένει σε μια πιθανή αυτοδυναμία η οποία θα προκύψει μόνο μέσα από εκλογές και σε όρους στους οποίους δεν ούτε κάνει ούτε βήμα πίσω.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου και ενημέρωσε τον κ. Παπούλια ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για κυβέρνηση συνεργασίας. Του είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να σχηματισθεί αυτή η κυβέρνηση.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπανδρέου, επανέλαβε τα χιλιοειπωμένα. Δεν έδωσε κανένα χρονικό ορίζοντα για όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα, απείλησε ότι αν δεν πετύχουν οι διαβουλεύσεις κινδυνεύει η παραμονή μας στο ευρώ και είπε ότι για την περίφημη κυβερνηση συνεργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν συνεργασίας και επαφές.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ
Ο κ. Παπανδρέου ήδη μετράει το όχι της ΝΔ και το όχι του ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μπακογιάννη αν στο σχήμα δεν συμμετέχει ο Αντώνης Σαμαράς.
Εκείνοι που του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης χθες το βράδυ περιμένουν να τους πει ότι την Δευτέρα θα παραιτηθεί προκειμένου το νέο σχήμα να προχωρήσει με άλλον στο τιμόνι της χώρας.

Πως όμως θα γίνει αυτό; Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να ορίσει:
- Χρονοδιάγραμμα συναντήσεων με τους αρχηγούς.
- Ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός.
- Πότε θα συγκλιθεί η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία πέτυχε πλήρως. Από την στιγμή που τέθηκε σε ισχύ και το Newsit σας είχε προιδεάσει γι' αυτό η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.
Κέρδισε χρόνο τον οποίο θα εκμεταλλευθεί για να μείνει πρωθυπουργός και κανείς δεν θα μπορεί να του πει τίποτα!
Όταν η διαπραγμάτευση με τη ΝΔ ολοκληρωθεί ανεπιτυχώς, οι τόνοι θα έχουν πέσει και θα συνεχίσει να κυβερνά.



Όμως, αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσει ο κ. Παπανδρέου είναι ότι η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί! Μπορεί να κέρδισε την μάχη της τακτικής, όμως οι βουλευτές του κάποια στιγμή θα κάνουν αυτά που εννοούν.
Παπανδρέου και Σαμαράς πέτυχαν χθες κάτι το οποίο δείχνει ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Πέτυχαν τα προσωπικά τους παιχνίδια. Ο κ. Παπανδρέου κέρδισε την εξουσία και ο κ. Σαμαράς είπε όχι αφού διεκδικεί μόνο αυτοδυναμία. Και η χώρα παραμένει με το πρόβλημα.
Η κυβέρνηση προς το παρόν, θα είναι στην θέση της και η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Και θα συνεχίσουμε σα να μην πέρασε μια μέρα.
Πηγή:newsit.gr

7χρονη χορεύτρια σε night club για να στηρίξει τους γονείς της


Οι γονείς της είναι ανάπηροι. Για να τους συντηρήσει, η 7χρονη Χουανγκ Ντουντου αναγκάζεται τέσσερις φορές την εβδομάδα να χορεύει σε night club για να βγάλει λεφτά.
Την ώρα που όλοι οι συμμαθητές της είναι στα κρεβάτια τους και κοιμούνται, εκείνη αναγκάζεται να φοράει «βαρύ» μέικ απ, ψηλά τακούνια και κορμάκια για να χορέψει μπροστά στους θαμώνες ενός ελεεινού club, στο Urumqi της Μογγολίας.
Και όλα αυτά για 80 λίρες το μήνα. «Έχει πλάκα αλλά δεν τελειώνω πριν από τις 11 κάθε βράδυ. Και μετά πρέπει να κάνω τα μαθήματα μου για το σχολείο. Έχει πλάκα, αλλά μερικές φορές τα φιλοδωρήματα βοηθούν να πληρώνω τους λογαριασμούς. Μερικές φορές κουράζομαι, αλλά είναι μια πολύ καλή δουλειά», λέει το 7χρονο κοριτσάκι.
Η μητέρα της δε μπορεί να δουλέψει γιατί έχει τραυματιστεί στο αριστερό πόδι μετά από ατύχημα, ενώ ο πατέρας της πάσχει από χρόνια γαστρίτιδα και δε μπορεί να βρει εύκολα δουλειά.
Η οικογένεια μένει σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα 12 τετραγωνικών. Κάθε φορά που η Χουάνγκ πρέπει να πάει για δουλειά, εκείνη και η μητέρα τους πηγαίνουν με λεωφορείο στο μαγαζί. Μερικές φορές, η διαδρομή είναι 1:30 ώρας.

Πηγή:pathfinder.gr

Επιστολή-σοκ του γερμανικού ομίλου TUI στους ξενοδόχους για πληρωμή σε δραχμές

H αναμνηστική δραχμή έξω από το δημαρχείο της Αθήνας
Βερολίνο, Γερμανία
Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI έχει ζητήσει από τους Έλληνες ξενοδόχους με τους οποίος συνεργάζεται να τους πληρώσει σε ελληνικό νόμισμα, και όχι σε ευρώ, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση. Αυτό τουλάχιστον γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Αν το ευρώ πάψει να είναι το νόμιμο νόμισμα, η TUI θα μπορούσε να πληρώσει με το καινούργιο νόμισμα και η τιμή του συναλλάγματος θα αντιστοιχεί με την τιμή που θα αποφασίσει η κυβέρνηση» σημειώνει η TUI σε επιστολή της προς τους Έλληνες ξενοδόχους, ζητώντας τους, σε αυτή την περίπτωση, να τροποποιήσουν τα συμβόλαια, που έχουν με τον όμιλο.

«Πρέπει να προστατευτούμε από τους κινδύνους ενδεχόμενης αλλαγής. Υπάρχει μια πιθανότητα, περισσότερο από θεωρητική, η Ελλάδα να βγει από το ευρώ» διευκρίνισε στη γερμανική εφημερίδα εκπρόσωπος του ομίλου.

«Πολλοί Έλληνες ξενοδόχοι έχουν λάβει το αίτημα της TUI», επιβεβαίωσε στη Bild ο Ανδρέας Ανδρεάδης πρόεδρος της Ελληνικής Τουριστικής Ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Ουδείς ξενοδόχος θα το κάνει και έχουμε ενημερώσει το υπουργείο Τουρισμού».
Πηγή:in.gr

Στην Ελλάδα η προσοχή των διεθνών ΜΜΕ

Πάνω από πενήντα τηλεοπτικά συνεργεία ζήτησαν άδεια για να καλύψουν τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Ολα τα μεγάλα μέσα μετέδιδαν σε πραγματικό χρόνο την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο

Τοπρωτοσέλιδο της Λιμπερασιόν, στο οποίο κυριαρχούν η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή κρίση. Πρώτο θέμα στα ειδησειογραφικά sites οι εξελίξεις στην Ελλάδα
Τοπρωτοσέλιδο της Λιμπερασιόν, στο οποίο κυριαρχούν η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή κρίση. Πρώτο θέμα στα ειδησειογραφικά sites οι εξελίξεις στην Ελλάδα
Στραμμένα στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την ψήφο εμπιστοσύνης ήταν χθες τα βλέμματα όλων των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία μάλιστα μετέδιδαν σε πραγματικό χρόνο την ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πάνω από 50 τηλεοπτικά συνεργεία από ολόκληρο τον κόσμο ζήτησαν χθες άδεια για να καλύψουν τη διαδικασία και τα σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης έδιναν και έπαιρναν, με τα περισσότερα μέσα να κάνουν λόγο για πολιτική αστάθεια.
Εκτενέστατο ρεπορτάζ και ανάλυση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είχαν χθες οι "Τάιμς της Νέας Υόρκης" σε άρθρο τους με τίτλο "Ανήσυχα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα για την ψήφο εμπιστοσύνης". Στη συνέχεια αναλύονται τα σενάρια για την επόμενη ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης και το κείμενο καταλήγει πως η πολιτική αστάθεια στη χώρα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης, έρχεται σε κρίσιμο σημείο, αφού το διακύβευμα είναι η υπογραφή της νέας δανειακής συνθήκης, αλλά και η χορήγηση της 6ης δόσης, η οποία θα καλύψει τις βασικές ανάγκες του ελληνικού κράτους.
Από την πλευρά του το πρακτορείο "Ρόιτερ" παρουσίασε τρία συγκεκριμένα σενάρια για την ψήφο εμπιστοσύνης, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα και τονίζοντας παράλληλα πως το μόνο σίγουρο, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, είναι ότι "η χώρα έχει βυθιστεί σε μια παρατεταμένη ακυβερνησία που δημιουργεί με τη σειρά της πελώρια ερωτηματικά όσον αφορά τη στάση των δανειστών της χώρας".
Στην Ελλάδα η προσοχή των διεθνών ΜΜΕ
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, σε περίπτωση που κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί και θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τη Νέα Δημοκρατία για τον σχηματισμό κυβέρνησης και δημιουργείται κυβέρνηση τεχνοκρατών με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο. Αυτό το σενάριο λήγει με προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Στο επόμενο σενάριο ο πρωθυπουργός χάνει και η χώρα πηγαίνει σε εκλογές και στο τρίτο σενάριο, το οποίο ονομάζεται ως "άγνωστο", ο πρωθυπουργός δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ψήφο εμπιστοσύνης και τα κόμματα προσπαθούν να σχηματίσουν μεταβατική κυβέρνηση με τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στην Ελλάδα η προσοχή των διεθνών ΜΜΕ
"Φρένο κινδύνου"
Η γερμανική εφημερίδα "Suddeutsche Zeitung" σε άρθρο της αναφέρει πως στην Αθήνα πάτησαν "φρένο κινδύνου", αφαιρώντας το βάρος για το "χάος" από τους ώμους του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μοιράζοντάς το εξίσου στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι "ό,τι και να έκανε η κυβέρνηση για να τον κάνουν να στηρίξει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, πήγαν άδικα".
Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει: "Η αλήθεια είναι ότι ούτε η Ευρώπη ούτε το ευρώ θα διαλυθεί μόνο λόγω της Ελλάδας. Στην πραγματικοτήτα, η μοίρα του "εγχειρήματος Ευρώπη" θα αποφασιστεί στις ιδρυτικές χώρες-μέλη της Ενωσης και ειδικότερα στην Ιταλία".
Στην Ελλάδα η προσοχή των διεθνών ΜΜΕ
Από την πλευρά της η "Deutsche Welle" αναφέρει ότι η πολιτική αναταραχή στην Αθήνα επικράτησε στη Σύνοδο των G20 και τονίζει ότι τα πράγματα για τον Ελληνα πρωθυπουργό γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα.
Η προοπτική της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους με φόντο την Ελλάδα, είναι και το βασικό θέμα της γαλλικής εφημερίδας "Liberation" που είχε τίτλο "Ελληνική κρίση, η Ευρώπη σε δίνη", η οποία σε σχετικό της άρθρο εκτιμά ότι "οι μεγάλες δυνάμεις της G20 επικεντρώθηκαν στο να βρουν ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην κρίση χρέους μια και η ελληνική κρίση μπορεί να πυροδοτήσει "αλυσιδωτή αντίδραση" για την παγκόσμια οικονομία, ζητώντας ταυτόχρονα από την Ευρώπη να λύσει τα προβλήματά της".
Η "Le Monde" γράφει πάντως ότι "το Παρίσι επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ".
Κεντρικό άρθρο της εφημερίδας "Guardian"
"Η ευρωπαϊκή πολιτική εκδικείται την οικονομία"
"Κρίση στην Ευρωζώνη: η εκδίκηση της πολιτικής" είναι ο τίτλος του κεντρικού άρθρου της βρετανικής εφημερίδας "Guardian", η οποία με αφορμή τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα υποστηρίζει ότι οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής οικονομίας πληρώνουν τώρα το τίμημα της επιλογής να θέσουν την πολιτική σε δεύτερη μοίρα.
"Αυτό που φάνηκε στον Παπανδρέου καλή ελληνική πολιτική -το να το παίζει "σκληρός" με ένα απείθαρχο κόμμα- αποδείχθηκε τελικά μια άθλια ευρωπαϊκή στρατηγική", γράφει ο "Guardian" και συνεχίζει: "Δεν έλαβε υπόψη του το πόσο εύθραυστη είναι η συμφωνία των Βρυξελλών: εάν τα συστατικά της καταρρεύσουν, κάθε ευάλωτο κράτος θα μείνει μετέωρο".
Κατανοητός σκοπός
"Το αποτυχημένο σχέδιο του Παπανδρέου για δημοψήφισμα ήταν πάντα πρόχειρο και ριψοκίνδυνο, αλλά τουλάχιστον είχε έναν κατανοητό σκοπό: να προσθέσει στην κρίση της Ευρώπης κάποια δημοκρατική νομιμότητα, για την οποία υπάρχει απεγνωσμένη ανάγκη.
Οι αναμενόμενες βουλευτικές εκλογές μπορεί να αποδειχθούν ένας ακόμη πιο πρόχειρος τρόπος να επιτευχθεί το ίδιο", αναφέρει το άρθρο του "Guardian" το οποίο και καταλήγει: "Οι χρηματαγορές πρέπει να υφίστανται μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο και η λειτουργία τους βασίζεται στο μέτρο της συναίνεσης. Με το να επιβάλλουν αιώνια λιτότητα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ξέχασαν την απλή αλήθεια και τώρα η ήπειρος πληρώνει το τίμημα.
Οι ευρωπαϊκές οικονομίες αγνόησαν εδώ και πάρα πολύ καιρό την πολιτική, και τώρα η ευρωπαϊκή πολιτική παίρνει την εκδίκησή της".
Πηγή:ethnos.gr

Η νύστα του βουλευτή και ο από μηχανής... λογογράφος

Ο ήχος από τα τσόφλια, οι γηραιοί εθνοπατέρες που ήθελαν να κοιμηθούν, ποτό και τσιγάρο συνέθεταν το σκηνικό αγωνίας στη Βουλή. Διαβάστε το πλούσιο παρασκήνιο και ποιός βοήθησε στη σύνταξη της ομιλίας του πρωθυπουργού
Περιμένοντας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αργά το βράδυ της Παρασκευής να ανέβει στο βήμα της Βουλής και να ξεκινήσει την ομιλία του προκειμένου να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, η αγωνία στο εντευκτήριο και τους διαδρόμους του ιστορικού κτιρίου κορυφώνονταν λεπτό προς λεπτό.
Η τρίωρη αναμονή αφόρητη, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα" ένας γηραίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξοργισμένος, αναφώνησε: "Τι να κάνω; Καρτερώ. Μάς είχαν πει για τις οκτώ και πήγε δέκα. Δεν αντέχω άλλο. Θέλω να πάω για ύπνο".
Οι συζητήσεις πολλές, τα πηγαδάκια αμέτρητα και ο καπνός από τα δεκάδες αναμμένα τσιγάρα υποδήλωναν την ασάφεια στις προθέσεις του πρωθυπουργού και τη διάχυτη ανασφάλεια που καλλιεργήθηκε, ακόμα και σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Πανοραμική εικόνα
Στο φυλάκιο της Βασιλίσσης Σοφίας ο μέσος χρόνος αναμονής είναι δέκα λεπτά. Μακιγιαρισμένες μεσήλικες με προσκλήσεις για τα θεωρεία των κομμάτων και ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης περιμένουν υπομονετικά να εισέλθουν στη Βουλή.
Σε καφενείο και εντευκτήριο δεν πέφτει καρφίτσα. Το σασπένς αυξάνεται και πλέον αποτελεί συνάρτηση με τα τσόφλια από τα φιστίκια που πέφτουν στο πάτωμα.
Στους διαδρόμους τα γκαρσόνια πηγαινοέρχονται με δίσκους ασφυκτικά γεμάτους. Ουίσκυ, βότκα. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί ότι η αγωνία είχε φτάσει στο απόγειό της και ένα ποτάκι θα μπορούσε να χαλαρώσει την τεταμένη διάθεση.
Οι σταρ της βραδιάς
"Τι να πω ρε παιδιά. Αν μιλήσω θα παρεξηγηθώ. Αυτοί που πραγματικά ξέρουν τι θα πει ο πρωθυπουργός είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού. Ό, τι και να πω, θα είμαι λάθος", είπε στην εφημερίδα "Τα Νέα", πράσινος εθνοπατέρας. Όλοι οι παλαίμαχοι του ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν τις κάμερες.
Άλλοι με ανακούφιση ενημερώνουν πως έμαθαν ότι άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και άλλοι ενεργοποιούν τα ιστορικά αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ. "Είμαι ΠΑΣΟΚ από το '74 και δεν θέλω να ταπεινώσουν έναν Παπανδρέου", εκμυστηρεύεται πολιτικό στέλεχος.
"Αργεί και φαίνεται ότι τα συμφέροντα θέλουν να τον ρίξουν", αναφωνεί άλλος, σχεδόν σε απόγνωση από την εξαντλητική τρίωρη αναμονή.
Στο πολιτικό κουτσομπολιό δεν συζητείται το ματαιωμένο δημοψήφισμα. Δεν σχολιάζεται το νέο τελεσίγραφο των Γερμανών "ότι θα περιμένουν ακόμα μόνο λίγες μέρες". Το θρίλερ τελείωνε στο περιστύλιο της Βουλής. Το Βερολίνο φάνταζε πολύ μακριά.
Ο Γερουλάνος -  σε ρόλο Μπαμπινιώτη
Η εμφάνιση του πρωθυπουργού είχε οριστεί για τις 8, ωστόσο ο ίδιος έγραφε στο γραφείο του λίγο μετά τις 9.
Αρχικώς, ξεκίνησε να γράφει μόνος του την ομιλία του, αλλά λίγο αργότερα εκλήθη για βοήθεια στο κείμενο που είχε διαμορφωθεί ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Η έκτακτη συνδρομή - παρέμβασή του ηρέμησε αρκετά τον πρωθυπουργό.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν αρχίσει να θορυβούνται για την καθυστέρηση και η αγωνία τους έγινε ακόμα πιο έντονη, όταν γύρω στις 10 το βράδυ, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος που είχε ανέβει στο έδρανό του για να κάνει την προσφώνηση του Παπανδρέου, το εγκατέλειψε και κατευθύνθηκε προς το πρωθυπουργικό γραφείο.
Η μίνι σύσκεψη
Εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε μίνι σύσκεψη με τη συμμετοχή, εκτός του κ. Πετσάλνικου, του Δημήτρη Ρέππα, του Χρήστου Παπουτσή, της Ρεγγίνας Βάρτζελη και του Νίκου Αθανασάκη.
Στο εντευκτήριο της Βουλής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν συμμετέχουν στις εργασίες της Ολομέλειας άρχισαν να διερωτώνται αν άλλαξε κάτι και εάν ο πρωθυπουργός θα αλλάξει την αρχική του απόφαση.
Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν. Ο καπνός πύκνωσε. Και η Βουλή νέκρωσε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Άλλοι έφυγαν με χαμόγελα, άλλοι με απογοήτευση και άλλοι απλά... δεν κατάλαβαν τί ακριβώς συνέβη.
Πηγή:news247.gr

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τα τρία δραματικά σενάρια που "βλέπει" το Reuters για την Ελλάδα

Λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία των βουλευτών, με την αγωνία στο ζενίθ για το αν οι τελευταίοι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό, το πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημά του "βλέπει" τρία δραματικά σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας.

Τρία πιθανά σενάρια για την Ελλάδα αναφέρει το πρακτορείο Reuters για τις επόμενες εβδομάδες μετά το σημερινό βράδυ της ψηφοφορίας, τα οποία έχουν κοινό παρονομαστή την πολιτική αστάθεια και την αβεβαιότητα.
Πρώτο- πιο πιθανό- σενάριο: ο Πρωθυπουργός "κερδίζει"
Χαρακτηρίζοντας το ως το πιθανότερο σενάριο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο καταγράφει ότι ο Παπανδρέου θα πάρει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ενώ εν συνεχεία θα παραιτηθεί. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι διαβουλεύσεις ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ για σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης. Επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης τεχνοκρατών (όπως επισημαίνει) θα τοποθετηθεί ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος αλλά η συμφωνία θα σπάσει καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θα συμφωνήσουν στη διάρκεια ζωής της κυβέρνησης αυτής. Αποτέλεσμα; Πρόωρες εκλογές και χάος στη χώρα στο ενδιάμεσο διάστημα.
Δεύτερο σενάριο: ο Πρωθυπουργός "χάνει"
Το ενδεχόμενο αλλεπάλληλων εκλογών με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα είναι το δεύτερο σενάριο του Reuters. Σημειώνοντας ότι οι εκλογές θα χρειαστούν ένα μήνα αλλά και ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δε διαφαίνεται να παίρνει απόλυτη πλειοψηφία η ΝΔ παρά το προβάδισμα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο τονίζει ότι το πρώτο κόμμα έχει δύο "επιλογές". ΄Είτε θα αναζητήσει πιθανούς συμμάχους, είτε θα προκηρυχθούν νέες εκλογές.
"Είναι αμφίβολο όμως αν οι ξένοι πιστωτές θα εγκρίνουν υπό αυτές τις συνθήκες την εκταμίευση της επόμενης δόσης" προσθέτει το πρακτορείο θέτοντας το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών αφού τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους εξαντλούνται στις 15 Δεκεμβρίου.
Τρίτο σενάριο : Το άγνωστο
Στο τελευταίο και πιο τρομακτικό σενάριο, το Reuters κάνει λόγο για καταψήφιση της κυβέρνησης σήμερα αλλά για άγνωστη συνέχεια. Σύμφωνα με αυτό, υπό την απειλή της μη εκταμίευσης της 6ης δόσης τα πολιτικά κόμματα θα επιχειρήσουν να σχηματίσουν μεταβατική κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα μέχρι αν εξασφαλιστεί η διεθνής βοήθεια. Κάτι τέτοιο όμως είναι πρωτόγνωρο για την πολιτική ζωή της χώρας. Έτσι,στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα θα μείνει μετέωρη για πολύ καιρό.
Πηγή:cosmo.gr

"Αγοράστε Ελλάδα, ακόμα και σε δραχμή"

Ακόμα και αν η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, ακόμα και αν η κυβέρνηση πέσει και επικρατήσει αναρχία, η αγορά ελληνικών μετοχών είναι συμφέρουσα. Διαβάστε τί υποστηρίζει ο Β. Αrends
Με ακούσατε, δεν είμαι τρελός. Αγοράστε Ελλάδα!"..."Εντάξει, είμαι ίσως λίγος τρελός, αλλά δεν αστειεύομαι τελείως. Αγοράστε Ελλάδα. Θα αναρωτιέστε βέβαια τί γίνεται με την οικονομική κρίση και εάν αυτή επηρεάζει τις επενδύσεις σας. Και πάλι, εμμένω... Αγοράστε Ελλάδα. Και εσείς θα μου ανταπαντήσετε: Τί γίνεται με το δημοψήφισμα, με την ψήφο εμπιστοσύνης.
Εγώ θα σας απαντούσα λοιπόν, η κυβέρνηση μπορεί να πέσει και να επικρατήσει αναρχία. Άλλωστε, η αναρχία είναι επινόηση των Ελλήνων και είναι κάτι ανάμεσα στη δημοκρατία, την πλουτοκρατία, την ολογαρχία και  - όπως με ενημερώνουν οι αποστολείς e-mail μου - τον πιτόγυρο.
Και πάλι θα με ρωτούσατε: Μα, τί είδους άνθρωποι θα μπορούσαν να επενδύσουν στην Ελλάδα τη δεδομένη στιγμή; Οκ. Σάς κατανοώ".
Με τα λόγια αυτά, ο Brett Arends σε άρθρο του στην οικονομική ιστοσελίδα marketwatch.com αναλύει τους λόγους που οι αγορές ελληνικών μετοχών είναι συμφέρουσες αυτή την περίοδο.
"Όχι βέβαια κρατικά ομόλογα, αλλά μετοχές", προσθέτει, προτρέποντας με αυτόν τον τρόπο αγοραστές να επενδύσουν χρήματα σε ναυτιλιακές, σε εταιρείες εμφιάλωσης και σε ασφαλιστικές. Είναι φτηνά τώρα", συνεχίζει.
Εξηγώντας τους λόγους που συμφέρει αυτή τη στιγμή η αγορά ελληνικών μετοχών με καθαρά οικονομικούς όρους, ο κ. Arends που ζητούσε μέσω παλιότερου άρθρου του την επιστροφή μας στη δραχμή, αναφέρει πως υπάρχει ένας ακόμα λόγος για επενδύσεις στη χώρα μας.
Επειδή "κάνει τους Έλληνες να νιώθουν καλά, χωρίς να ανησυχούν πως θα αγοράσει η Τουρκία μερικά νησιά τους".
"Ανεξάρτητα από αυτό, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι φτηνή. Και τα απόθέματα των ιδιωτικών εταιριών δεν είναι συνάρτηρη με την κατάσταση του ελληνικού κράτους. Για παράδειγμα, η αγορά των αθλητικών ειδών έχει 6% μερισματική απόδοση", εξηγεί ο οικονομικός αναλυτής, ενώ συμπληρώνει "οι μετοχές είναι πραγματικά περιουσιακά στοιχεία και δεν είναι ονομαστικής αξίας".
Και καταλήγει: "Αν η Ελλάδα πέσει έξω από το ευρώ και προτείνει την επανέναρξη της δραχμής, η χώρα θα ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας. Ναι, μπορείτε να περιμένετε τη δραχμή να πέσει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αποθέματα θα μειωθούν. Αντίθετα, είναι πιθανό να ωφεληθούν", καταλήγει.
Πηγή:news247.gr

92χρονη πήγε για ουίσκι και της ζήτησαν... ταυτότητα!



Τι μπορεί κανείς να πει για έναν άνθρωπο που δεν έδινε σε 92χρονη γυναίκα ένα μπουκάλι ουϊσκι, αν δεν έβλεπε πρώτα την ταυτότητά της για να βεβαιωθεί ότι είναι πάνω από …18 ετών!
 «Νόμιζα ότι ήθελε να μου κάνει κοπλιμέντο», αναφέρει η ηλικιωμένη γυναίκα ενώ μεταξύ αστείου και σοβαρού συμπληρώνει, «δύσκολα μοιάζω κάτω από 25 αλλά με τίποτα δεν με κάνεις πάνω από 78 ετών».
 Τελικά η γυναίκα η οποία απλά ήθελε να αγοράσει ένα μπουκάλι ποτό για τον γιο της, πήγε σε άλλο κατάστημα γιατί …δεν είχε μαζί της την ταυτότητα
Πηγή:newsit.gr
 

Οι Anonymous επιτίθενται σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας


Σε μια νέα επίθεση προχώρησε η ομάδα hackers Anonymous, που δεν έδειξε να πτοείται από τις πρόσφατες συλλήψεις μελών της από το FBI. Αυτή τη φορά, η δημοφιλής ομάδα hackers έχει βάλει στόχο να πολεμήσει την παιδική πορνογραφία στο Internet στα πλαίσια της νέας καμπάνιας της, Operation Darknet.

Συγκεκριμένα, οι Anonymous κατόρθωσαν να “ρίξουν” το server της Freedom Hosting, υπεύθυνο για περισσότερες από 40 ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας! Η δημοφιλέστερη από αυτές ονομάζεται Lolita City και περιέχει περισσότερα από 100GB πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά…
Μάλιστα, η δημοφιλής ομάδα hackers δεν έμεινε εκεί, αφού δημοσίευσε 1.589 username χρηστών των εν λόγω ιστοσελίδων. Όπως ισχυρίζονται οι Anonymous, είχαν προειδοποιήσει τη Freedom Hosting για ενδεχόμενη επίθεση σε περίπτωση που δεν απομάκρυνε όλο το υλικό της, αλλά αρνήθηκε.
Στο παρελθόν έχουμε κατακρίνει τους Anonymous για ουκ ολίγες επιθέσεις τους, όμως αυτή τη φορά μάλλον θα πρέπει να τους συγχαρούμε…
Πηγή:securitynewsdaily

Η μετάλλαξη Παπανδρέου για το δημοψήφισμα

Δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να κρατάμε σημειώσεις και ηχητικά ντοκουμέντα ώστε να θυμόμαστε τι έλεγε πριν ο κ. Παπανδρέου και τι τώρα. Δείτε τι έλεγε για το δημοψήφισμα το 2010 (Vid)

Η ερώτηση του δημοσιογράφου από το Σκάι ήταν σαφής:
Με την παρατήρηση ότι ο πρωθυπουργός αυτοαναιρέθηκε, ρωτά τον κ. Παπανδρέου γιατί δεν έφερε το μνημόνιο σε δημοψήφισμα και επίσης, εφόσον δεν το έκανε γιατί θεωρεί αβάσιμο τον ισχυρισμό πως κυβερνά χωρίς την λαϊκή εντολή;
Η απάντηση του πρωθυπουργού, το Σεπτέμβριο του 2010 ήταν η ακόλουθη, μεταξύ άλλων:
"Νομίζω πως θα βάζαμε την Ελλάδα σε μια περιπέτεια για μία προφανή απάντηση. Αναλάβαμε την ευθύνη έχοντες την λαϊκή εντολή να βγάλουμε τη χώρα από την κατηφόρα χωρίς να κινδυνεύσει η χώρα".
Ένα χρόνο μετά πρότεινε δημοψήφισμα  και μετά τις αντιδράσεις  των Ευρωπαίων ηγετών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ανακάλεσε την  απόφαση του.
Πηγή:news247.gr

Ποιους θα θέλαμε να δούμε στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, το ΜΕΝ 24 κάνει πολιτική παρέμβαση και προτείνει τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της κυβέρνησης συνεργασίας και θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ποιους θα θέλαμε να δούμε στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας
Στην πολιτική δεν φτάνει μόνο να ασκείς κριτική. Πρέπει και να προτείνεις λύσεις. Θα ήταν πολύ εύκολο για μας να καθόμαστε να στηλιτεύουμε τους τακτικισμούς του #GAP, τις τούμπες του Σαμαρά, τις βουτιές του Καρατζαφέρη στον Μπαμπινιώτη (π.χ σπουδαρχίδης) και τις φλεγματικές δορυφορικές συνδέσεις τις Λιάνας με τα αγγλικά δίκτυα. Από τη στιγμή που ο Τσάκας πήρε θέση δηλώνοντας "Τραγικό σενάριο οι εκλογές", καταθέτουμε και εμείς την πρόταση μας για τα πρόσωπα που πρέπει να ηγηθούν στη δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία για τη χώρα.

Μάκης "Μάκαρος" Ψωμιάδης


Βάλε το Μάκαρο σε συνδιάσκεψη κορυφής δίπλα στη Μέρκελ και το Σαρκοζί.

Οχι μόνο θα χεστούν πάνω τους και θα πνιγούν στον καπνό της πουράκλας οι φλώροι, αλλά όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι των διαπραγματεύσεων ο Μάκης έχει τον τρόπο του!

Θα τους σκάσει ένα ταληράκι στον καθένα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών και θα τους πει σε άπταιστα γερμανικά "αγαπούλες κάντε μοκό τώρα, κουρεύτε το χρέος και πείτε σε αυτόν τον μ#$#$@ το Ντράγκι να μου εκταμιεύσει τη δόση μην του δώσω τα τέτοια του σε λαδόκολλα!"

Ιδανική καρέκλα: Του Πρωθυπουργού. Σιγά μη δεχόταν να 'ναι δεύτερο βιολί

Θα τον άλλαζα με: Μόνο τον Μπέο αν δεν ήταν στην φυλακή!

Κώστας Μήτρογλου
Εντάξει δεν είναι δική μου πρόταση.

Το έριξε στο κυβερνοτραπέζι εχθές το kourkouti στηρίζοντας την άποψη του με το απαραίτητο φωτογραφικό αφιέρωμα.

Για να δώσω και μια διασταλτική ερμηνεία (είναι της μοδός τελευταία τούτες), αυτό που λείπει από την πολιτική είναι στελέχη που να βάζουν την μπάλα στα δίχτυα.

Και ποιος είναι περισσότερο κατάλληλος για να φορέσει το κουστούμι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών συνάμα.

Τον συγκεκριμένο τον φαντάζομαι να παίρνει αυτή και όλες τις επόμενες δόσεις και να πανηγυρίζει όπως αυτός ξέρει.

Ιδανική καρέκλα: Του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (μην επαναλαμβανόμαστε)!

Θα τον άλλαζα με: Με κανένα! Αλλαξε τον δηλαδή άμα σου βαστάει εσένα!

Φάνης Γκέκας
Μπορεί να λείπει από μια κυβέρνηση που θα πρέπει να περάσει τα πιο επώδυνα μέτρα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ο πρωταθλητής της κωλοτούμπας;

Εκτός από το να κατατροπώνει τις αντίπαλες άμυνες, ο Φάνης μπορεί να περάσει τα πιο αντιλαικά νομοσχέδια και μετά να ζητήσει συγνώμη. Να εξαγγείλει δημοψήφισμα και να τα γυρίσει όλα τούμπα με μια επιστολή.

Ασε που με το μαλλί λασπωτήρα δεν πρόκειται ποτέ κανείς να τον κατηγορήσει για τσάτσο της Τρόικας.

Δηλαδή ο Γερουλάνος καλύτερος είναι;

Ιδανική καρέλα: Του Υπουργού Οικονομικών.

Θα τον άλλαζα με: Τον Εστογιανόφ καθαρά για λόγους αισθητικής. Εχει περίπου το ίδιο μαλλί με την Λαγκάρντ

Βλάσσης Τσάκας

Τυχαία νομίζεις δήλωσε εχθές ο Τσάκας ότι τον ανησυχεί η πολιτική ρευστότητα; Σε μια τόσο δύσκολη όσο και ιστορική συγκυρία κανείς δεν περισσεύει.

Αλλά σε αυτή τη συγκυρία χρειάζεται ο άνθρωπος που ξέρει να λειτουργεί σαν καταλύτης. Κάτι σαν το Σκανδαλίδη όταν το ΠΑΣΟΚ πέρναγε από τα χέρια του Αντρέα Παπανδρέου στο Σημίτη. Σαν τον Μανώλη Κεφαλογιάννη στις εσωκομματικές της ΝΔ πριν πάνω από μια δεκατία. Τον άνθρωπο που δεν διεκδικεί δάφνες για τον εαυτό του αλλά μπορεί να συνομιλήσει με όλες τις πλευρές, να γεφυρώσει τα χάσματα απόψεων και να εγγυηθεί την ενότητα και την ευρυθμία ενός σχήματος!

Ιδανική καρέκλα: Του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου

Θα τον άλλαζα με: Τον Μουστάκια τον Αναστόπουλο.

Γιατί τον αγαπάει το λιμάνι, τον σέβονται οι Βάζελοι και σε όποια ομάδα έχει πάει έχει βουτήξει κατευθείαν στα βαθιά.

Franco Costanzo
Και hipster είναι το μαλλί του (ιδανικός δηλαδή για να αντικαταστήσει τον hipster πρωθυπουργό σου) και όρθιος στέκεται στα δύσκολα όταν δηλαδή η άμυνα του πολιορκείται (όχι σαν τον πρωθυπουργό σου που καμπουριάζει όταν του τραβάει το αυτάκι η Μέρκελ) και από χρεωκοπίες ξέρει (αργεντίνος γαρ και όχι σαν τον νεόκοπο στις κρίσεις πρωθυπουργό σου).

Ο άνθρωπος απλά έχει το ιδανικό βιογραφικό, αυτή τη στιγμή δεν έχει πολλές υποχρεώσεις με την ομάδα του (άρα μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό) και ωραίο παίδι είναι. Τι άλλο θες;

Ιδανική καρέκλα: Ο πάγκος του Βαλβέρδε.

Θα τον άλλαζα με: Τον Άλεξ Κούγιας. Σε τόσα διοικητικά σχήματα έχει συμμετάσχει ρε π#$% μου, τι έχουμε να χάσουμε;
Πηγή:men24.gr

Πρώτο θέμα ξανά στα διεθνή μέσα οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Αθήνα
Τον γύρο του κόσμου κάνουν για άλλη μία μέρα οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με το σύνολο σχεδόν των διεθνών μέσων ενημέρωσης να έχουν πρώτο θέμα τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απόψε στη Βουλή.
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Οι New York Times αναφέρουν σε άρθρο τους ότι θα πρέπει να λυπεί την Ευρώπη και όχι να της προκαλεί ανακούφιση το γεγονός ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα. Τονίζουν, επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να πιστεύουν ότι οι Έλληνες πολίτες θα είναι πιο συνεργάσιμοι τώρα που έχουν καταλάβει ότι οι απόψεις τους δεν αφορούν καθόλου τους ανθρώπους που διοικούν την Ευρώπη.

Το πρακτορείο Reuters, με τη σειρά του, αναφέρει ότι οι μέρες του Γ.Παπανδρέου στην εξουσία είναι μετρημένες ακόμη και αν καταφέρει να σωθεί από την αποψινή κρίσιμη ψήφοφορία. Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έχει έρθει σε συμφωνία με υπουργούς να παραιτηθεί και στη συνέχια να δώσει την εξουσία σε μεταβατική κυβέρνηση, με την προϋπόθεση να τον στηρίξουν στην αποψινή διαδικασία.

«Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» γράφει το CΝΝ και σημειώνει ότι «αυτό που βλέπουμε δεν είναι η Ελλάδα του 2011, αλλά η Αργεντινή του 2001». Στην κατακλείδα του άρθρου ο συντάκτης γράφει πως «ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως έκανε ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινή Φερνάντο ντε λα Ρούα».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται για άλλη μια φορά να παραιτηθεί» είναι ο τίτλος του BBC, το οποίο αναφέρεται στην «δραματική» έκκληση, όπως την χαρακτηρίζει,του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για παραίτηση του Γ.Παπανδρέου και για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Αναφορά, επίσης, γίνεται στην κρισιμότητα της αποψινής βραδιάς.

Το γερμανικό Spiegel αναφέρεται στην ακύρωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τον Έλληνα πρωθυπουργό και στην πρόθεση της ΝΔ να προχωρήσει σε μεταβατική κυβέρνηση. «Είναι μια ελληνική τραγωδία ή μία κωμωδία;» αναφέρει στο δημοσίευμα του. «Τουλάχιστον οι πολίτες έγιναν θεατές σε ένα μοναδικό πολιτικό θέαμα στην Αθήνα» τονίζει.

Με Ηρακλή παρομοιάζει την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ η Bild, αναφέροντας ότι το κατόρθωμά της να αποσυρθεί τελικά το δημοψήφισμα, μοίαζει με τους άθλους του μυθικού ήρωα. Με τίτλο «Η Ελλάδα το ελαφάκι της Άνγκελα Μέρκ-ακλης» (κατά το Ηρακλής) το δημοσίευμα αναφέρεται στην απόσυρση της πρότασης για δημοψήφισμα από τον Γ.Παπανδρέου, καθώς οι απειλές των Μέρκελ-Σαρκοζί απέδωσαν.

Πρώτο θέμα οι εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Wall Street Journal, η οποία αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παλεύει να επαναφέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Ο Παπανδρέου, αβέβαιος για το μέλλον, σκοτώνει το δημοψήφισμα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν θα γίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο Παπανδρέου ανοιχτός σε μεταβατική κυβέρνηση» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος για την Ελλάδα στην Corriere della Sera. Τονίζει μάλιστα ότι «μετά το σεισμό που προκάλεσε στην ήδη άσχημη οικονομικό κατάσταση της Ευρώπης ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει πίσω».

«Ο Παπανδρέου θέλει να αποσύρει το δημοψήφισμα, αλλά η κρίση συνεχίζεται. Μια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα μπορούσε να γίνει στην Αθήνα» αναφέρει η Liberation.

«Απομακρύνεται η προοπτική του δημοψηφίσματος, ενώ συζητείται ανοιχτά το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης» γράφει ο Monde.
Πηγή:in.gr

Ιλαροτραγωδία!

Ψήφο εμπιστοσύνης για να... παραιτηθεί ζήτησε χθες το βράδυ κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου, στο τέλος μιας ημέρας όπου κυριάρχησαν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, οι ανατροπές και οι μπλόφες.

Η 3η Νοεμβρίου, από τις πρώτες κιόλας ώρες της, ήταν κατά κοινή ομολογία μια κακή ημέρα για την Ελλάδα. Από τις Κάννες, Μέρκελ και Σαρκοζί επέβαλαν στην ουσία τους όρους του δημοψηφίσματος λέγοντας πως από το αποτέλεσμά του θα εξαρτηθεί η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η σκληρή στάση των Ευρωπαίων ηγετών προκάλεσε σοκ και παρά τις όποιες προσπάθειες να τηρηθούν τα προσχήματα η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή.
Λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις των δύο Ευρωπαίων ηγετών ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος σε γραπτή του δήλωση εξέφραζε -πια- αντιρρήσεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος λέγοντας πως η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι μια ιστορική κατάκτηση που δεν μπορεί να εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας.
Οι εξελίξεις πήραν ανεξέλεγκτη τροπή με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση κατά τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Επί ώρες κυκλοφορούσαν φήμες περί επικείμενης παραίτησης του Γ. Παπανδρέου, καθώς και για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. αποτελούμενης όμως από τεχνοκράτες - κυρίως τραπεζίτες. Η πρόταση που διατύπωσε η Ν.Δ. περιλάμβανε τη συμφωνία για βραχύβια κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να επικυρώσει τη δανειακή σύμβαση και να οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές, έχοντας στο μεταξύ διασφαλίσει την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Η στροφή 180 μοιρών του πρωθυπουργού επισημοποιήθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η παρέμβαση Μέρκελ-Σαρκοζί λέγοντας πως "δεν μας έθεσαν ποιο ερώτημα θα βάλουμε εμείς. Αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο για εμάς. Μας εξήγησαν πώς αυτοί θα ερμηνεύσουν την απάντηση του όποιου ερωτήματος".

Αναφερόμενος στη στάση της Ν.Δ. την καλωσόρισε και, μάλιστα, προανήγγειλε ότι οι Δ. Ρέππας και Ν. Αθανασάκης θα μεταβούν στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφ. Συγγρού ενώ ο ίδιος θα μιλούσε με τον Αντ. Σαμαρά "για να δούμε τα επόμενα βήματα, πάνω στη βάση της ευρύτερης συναίνεσης". Ομως λίγα λεπτά αργότερα η Ν.Δ. δήλωνε δια του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη πως δεν περιμένουν κανέναν από το ΠΑΣΟΚ και πως δεν επίκειται κάποιου είδους συνάντηση μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων.

Αργά το απόγευμα ήταν πλέον σαφές πως ο Γ. Παπανδρέου δεν επρόκειτο να παραιτηθεί. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την επιχειρηματολογία του και ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο μιας θυελλώδους όπως όλα δείχνουν συνεδρίασης. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την ομιλία Παπανδρέου η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως άλλα συζήτησαν στο υπουργικό συμβούλιο και άλλα λέει ο πρόεδρος στην Κ.Ο., ενώ η Βάσω Παπανδρέου υιοθέτησε μια πιο σκληρή στάση κατηγορώντας τον Γ. Παπανδρέου πως είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ακόμα και αν είχαν ανοίξει δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αυτοί έκλεισαν γρήγορα. Ο Αντ. Σαμαράς εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, σκληρή επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου τον οποίο κατηγόρησε ότι "λέει ψέματα με απίστευτη ευκολία". Υποστήριξε πως δεν δέχθηκε και δεν ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση με τη συμμετοχή μελών του κόμματός του. "Ζήτησα κυβέρνηση λίγων εβδομάδων, υπό την πρωθυπουργία κάποιου προσώπου κοινής αποδοχής για να φτάσει η χώρα σε εκλογές αφού βγει το «αγκάθι» που λέγεται δανειακή σύμβαση και έκτη δόση" τόνισε.

"Ζητώ από τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός και να διευκολύνει τις εξελίξεις" πρόσθεσε, για να καταλήξει λέγοντας πως η Ν.Δ. αποχωρεί από τη συζήτηση (σ.σ. όχι όμως και από την ψηφοφορία).
Στη δική του τοποθέηση ο Γ. Παπανδρέου διερωτήθηκε αν θα πέσει εξ ουρανού μια νέα κυβέρνηση. "Να παραιτηθεί έτσι μια κυβέρνηση; Είναι υπεύθυνο αυτό; Ή υπάρχει κάποια έτοιμη κυβέρνηση, που περιμένει;" σχολίασε για να προσθέσει:
"Άμεσα να αρχίσουν συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός τέτοιου σχήματος, ευρύτερα αποδεκτού, ικανού, που να υπηρετεί τις εθνικές ανάγκες της δύσκολης φάσης της χώρας και, μετά, έχοντας διασφαλίσει με το καλό την ομαλή πορεία της χώρας (...) να πάμε σε εκλογική διαδικασία".
"Δεν μπορούμε σ’ αυτή την περίοδο να αφήσουμε ένα κενό εξουσίας. Ας το κάνουμε λοιπόν το γρηγορότερο, αλλά ας γίνει σωστά, προσεκτικά, χωρίς κινδύνους για τη χώρα".
Πηγή:enet.gr

Το ίντερνετ ζυγίζει όσο μία... φράουλα

Ολόκληρος ο απίστευτος όγκος των πληροφοριών που κυκλοφορεί στο διαδικτυακό σύμπαν ζυγίζει όσο μία... φράουλα δηλαδή περίπου 50 γραμμάρια, σύμφωνα με μαθηματικούς υπολογισμούς που υπολόγισαν το συνολικό βάρος όλων των κινούμενων ηλεκτρονίων που αντιπροσωπεύουν το σύνολο των διακινούμενων πληροφοριών, σε οποιαδήποτε στιγμή

Το ίντερνετ ζυγίζει όσο μία... φράουλα
Η διενέργεια της μέτρησης, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες "Telegraph" και "Daily Mail", εμπνεύστηκε μετά την ανακοίνωση του καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών Τζον Κουμπιάτοβις του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Μπέρκλεϊ ότι κάθε ηλεκτρονικό βιβλίο που "φορτώνεται" στη συσκευή ψηφιακής ανάγνωσης Amazon Kindle, αυξάνει ανεπαίσθητα το βάρος της.
Σύμφωνα με τους "New York Times", ο Κουμπιάτοβιτς χρησιμοποίησε τη διάσημη εξίσωση E=mc2, για τη σχέση μάζας και ενέργειας, και εκτίμησε ότι το γέμισμα με ηλεκτρονικά βιβλία ενός Kindle χωρητικότητας 4GB, θα αυξήσει το βάρος του κατά ένα δισεκατομμυριοστό του δισεκατομμυριοστού του γραμμαρίου.
Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αποθηκεύονται πληροφορίες (όπως ένα ηλεκτρονικό βιβλίο), τα ηλεκτρόνια στην μνήμη έχουν μεν σταθερό αριθμό, αλλά αυξάνουν την ενέργειά τους και αυτή η αυξημένη ενέργεια "μεταφράζεται" σε οριακά μεγαλύτερη μάζα, δηλαδή σε περισσότερο βάρος.
Με βάση αυτό το σκεπτικό, έγινε το επόμενο βήμα και υπολογίστηκε ότι όλο το διαδίκτυο -με βάση τον όγκο των δεδομένων που διακινείται σε αυτό- ζυγίζει περίπου 50 γραμμάρια. Αρχικά, υπολογίστηκε ότι τα ηλεκτρόνια στο σύνολο του ίντερνετ έχουν ενέργεια περίπου 40 δισεκατομμύρια βατ και στη συνέχεια αυτή η ενέργεια μετατράπηκε σε βάρος 50 γραμμαρίων.
Το ίντερνετ ζυγίζει όσο μία... φράουλα
Στην πραγματικότητα, πάντως, το βάρος θα πρέπει να είναι κάπως μεγαλύτερο, αφού οι υπολογισμοί έγιναν με βάση παρωχημένα στοιχεία του 2006, όταν υπολογιζόταν ότι στον πλανήτη μας υπήρχαν 75 έως 100 εκατ. κεντρικοί υπολογιστές (servers). Από τότε όμως, μια σειρά από μεγάλα κέντρα αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων έχουν κατασκευαστεί από εταιρείες όπως η Google, η Amazon και η Microsoft.
Αν μάλιστα στους υπολογισμούς, εκτός από τους servers, περιληφθούν και οι προσωπικοί υπολογιστές του πλανήτη που χρησιμοποιούν το ίντερνετ, τότε το βάρος του διαδικτύου αυξάνεται σε... τρεις φράουλες!
Σύμφωνα με υπολογισμούς του επικεφαλής της Google Έρικ Σμιτ, στο παγκόσμιο διαδίκτυο υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια terabytes πληροφοριών, από τα οποία η εταιρία του ταξινομεί μόλις το 0,04%.
Πηγή:ethnos.gr

"Η Ελλάδα δεινοπαθεί"

Η Ακρόπολη και η λέξη Greece γραμμένη με το σύμβολο του ευρώ που καταρρέει είναι η εικόνα που φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό του ο Economist, στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων που κλυδωνίζουν όλη την Ευρώπη. Διαβάστε το δημοσίευμα.


Με ένα εύστοχο πρωτοσέλιδο η ευρωπαϊκή έκδοση του Economist επιχειρεί να παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό τις συνέπειες των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, των πολιτικών χειρισμών του πρωθυπουργού και του ορατού πλέον φόβου της εξόδου της χώρας από το ευρώ, όχι μόνο λόγω της σκληρής στάσης που διατηρούν οι αγορές, αλλά και λόγω των ψηφοφόρων που πλέον αντιδρούν.
"Η Ελλάδα περνάει θλίψη" είναι ο τίτλος του άρθρου, με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα το περιοδικό Economist, ενώ στη φωτογραφία επεικονίζεται η Ακρόπολη, η οποία "λούζεται" από τα γράμματα της λέξης Greece. Το σύμβολο του ευρωπαϊκού νομίσματος έχει αντικαταστήσει το γράμμα "e". Η ειρωνεία είναι ότι τελικά η λέξη μετατρέπεται ως Gr - C, δηλαδή Gr για την Ελλάδα και C για την κρίση.
"Ο κ. Παπανδρέου είναι εν μέρη ο αυτουργός της ίδιας της κακοτυχίας του" γράφει ο Economist, σημειώνοντας πως η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα καταδικάστηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες και τελικά ιεωρήθηκε "είτε ανόητος είτε προδότης".
Το κείμενο πραγματοποιεί αναφορές στον εσωτερικό πόλεμο του ΠΑΣΟΚ με τους κυβερνητικούς βουλευτές να εγκαταλείπουν σταδιακά τα έδρανα της Βουλής, με αφορμή της διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ ανφορές γίνονται και στη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί στις Κάννες και το θρίλερ των ατέρμονων διαπραγματεύσεων που έληξαν αργά τα ξημερώματα, χωρίς κοινές δηλώσεις.
"Ο Παπανδρέου έγραψε εν μέρει μόνος του την μοίρα του και έχει κετεθεί βάναυσα", παραδέχεται το δημοσίευμα. "Αναζητώντας την υποστήριξη του ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος, καταδίκασε σε μακρόπνοη αναμονή τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ως ανόητος και προδότης. Πώς τολμά να φέρει την καταστροφή στην ευρωζώνη;", συνεχίζει το κατα τ' άλλα ειρωνικό άρθρο.
Και συμπληρώνει: "Δεν υπάρει αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου έχει δημιουργήσει ένα παντοδύναμο χάος και έχει αφήσει την ευρωζώνη να βασανίζεται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Το δημοψήφισμα έχει ακυρωθεί και το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με τη ΝΔ με επικεφαλής τεχνοκράτη ή ακόμα και όλα αυτά θα τιναχτούν σύντομα στον αέρα. Και όλο αυτό το διάστημα το ρολόι τρέχει. Εντός του μήνα, η Ελλάδα πρέπει να λάβει νέο δάνειο από ΔΝΤ και Ευρωπαίους διασώστες".
Τι πρέπει να γίνει;
"Η κυβέρνηση στην Ελλάδα πρέπει σοφά να ξοδεύει το πενιχρό πολιτικό κεφάλαιο που της έχει απομείνει" επισημαίνει ο Εconomist και υπογραμμίζει ότι "πάνω απ 'όλα, η οικονομία πρέπει να αναπτυχθεί. Παρά το θυμό τους, το 70% των Ελλήνων δηλώνουν ότι θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ, αλλά η ανοχή τους για λιτότητα έχει όρια.
Η κυβέρνηση πρέπει να αφιερώσει λιγότερη προσπάθεια στην καθιέρωση φορολογικών αυξήσεων και να επιδοθεί στην προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική εξυγίανση.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ευρω-δημοψήφισμα ήθελε και ο Ανδρέας Παπανδρέου


Ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στα δύο δημοψηφίσματα που πρότειναν ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1980 και ο Γιώργος Παπανδρέου το 2011.
Πολλοί λένε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ένα πολύ διαφορετικό στυλ διακυβέρνησης από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Όχι όμως όσον αφορά τα δημοψηφίσματα. Και ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Το 1980 ο Ανδρέας Παπανδρέου ζητούσε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ.
Το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της χώρας προτείνει ένα δημοψήφισμα, το οποίο αν και δεν θέτει σε κίνδυνο την ίδια την παρουσία της χώρας στην Ε.Ε. αλλά, όπως διεμήνυσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, διακινδυνεύει την θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.
Επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και όταν συζητείτο στη Βουλή το αν θα έπρεπε η χώρα να εισέλθει στους κόλπους της ΕΟΚ ή όχι, η αντιπολίτευση του Ανδρέα Παπανδρέου ζητούσε σθεναρά να φέρει ο Καραμανλής το θέμα στον λαό με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ ήταν κάθετα αντίθετοι στην είσοδο στην ΕΟΚ, ειδικά χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού.
Εδώ βλέπετε ένα χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της εποχής.


Οι ομοιότητες ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις είναι πολλές. Το δίλημμα τουλάχιστον ομοιάζει αρκετά. Όχι όπως το πρότεινε αρχικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος προφανώς και δεν θα ήθελε να θιγεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά όπως το έθεσαν Μέρκελ και Σαρκοζί.
Ακόμα και ο αναβρασμός στο Κοινοβούλιο ήταν παρόμοιος με τον σημερινό. Με την τότε αξιωματική αντιπολίτευση να ζητάει δημοψήφισμα και τον Καραμανλή να προχωράει ως γνωστόν στην ιστορική συμφωνία.
Το 1980 δεν φτάσαμε σε δημοψήφισμα. Φτάσαμε σε εκλογές έναν χρόνο μετά την επικύρωση της συμφωνίας. Το τι θα γίνει το 2011 μένει να το μάθουμε τις επόμενες ώρες
Πηγή:cosmo.gr

4χρονο κοριτσάκι απαθανάτισε... φαντάσματα την ώρα που κάνουν σεξ!

Μια απίστευτη, υπερφυσική φωτογραφία ισχυρίζεται ότι τράβηξε ένα μικρό κοριτσάκι, στην οποία φαίνεται η σεξουαλική επαφή δύο... φαντασμάτων!

Η φωτογραφία δείχνει τα φαντάσματα να κάνουν σεξ στο σαλόνι μου", αναφέρει σοκαρισμένη η Dianne Carlisle από το Οχάιο των ΗΠΑ, δείχνοντας τη φωτογραφία που τράβηξε η 4χρονη εγγονή της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesun.
"Μπορείς να δεις καθαρά πώς κάνουν σεξ, ξεχωρίζουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της γυναίκας" συνεχίζει η Dianne Carlisle λέγοντας πως η στάση του... ζεύγους των φαντασμάτων προτίμησε- όπως φαίνεται στη φωτογραφία- την ιεραποστολική στάση.
Η οικογένεια Carlisle δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της, ενώ κοίταζε και ξανακοίταζε την εικόνα με τις "ερωτοτροπίες" των φαντασμάτων! "Δεν έχω ξαναδεί κάτι σαν κι αυτό. Εννοώ, τα φαντάσματα έχουν συναισθήματα;...Κάνουν σεξ;", κατέληξε όλο απορία η Dianne.
Μητέρα τριών παιδιών, η κόρη της Dianne, De'Onna Burnett πάει ένα βήμα παραπέρα την απίστευτη (κυριολεκτικά!) αυτή ιστορία, καθώς, όπως είχε ισχυριστεί στο παρελθόν, το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού στεκόταν μπροστά της και την κοίταζε.

Πηγή:cosmo.gr

Ταϊλάνδη: Το ένα πέμπτο της πρωτεύουσας καλύπτεται από νερό

Κάτω από το νερό βρίσκεται το ένα πέμπτο της Μπανγκόκ, με τα προβλήματα να επικεντρώνονται στο βόρειο και δυτικό τμήμα της.
Εντεκα χιλιάδες άνθρωποι στην Ταϊλάνδη ζουν προσωρινά σε κέντρα υποδοχής, βιώνοντας μία από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών.
Όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές "Περίπου το 20% της χώρας έχει πλημμυρίσει, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν πληγεί".
Οι δημοτικές αρχές έχουν ζητήσει την απομάκρυνση των κατοίκων από οκτώ περιοχές της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, που έχει συνολικά 12 εκατομμύρια κατοίκους. Από άλλες τέσσερις περιοχές έχει ζητηθεί η μερική απομάκρυνση των κατοίκων.
 Όμως, πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας αποφάσισαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και ασθενειών.


 Οι πλημμύρες, οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών, έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 435 ανθρώπων τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ εκατομμύρια έχουν πληγεί.

       
Πηγή:deltiokairou.gr

"Παίζοντας πόκερ με τους Έλληνες"

Οι Ευρωπαίοι αρχηγοί "μπλοφάρουν" με την στάση τους απέναντι στην Ελλάδα. Ζητούν να πράξει με τον δικό τους τρόπο, ειδάλλως να μην περιμένουν εκ νέου βοήθεια

Με σημερινό της άρθρο, η εφημερίδα "Economist" αναφέρει ότι οι αποφάσεις των Ευρωπαίων αρχηγών Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί θύμιζαν περισσότερο ένα παιχνίδι πόκερ, με εκείνους φυσικά να έχουν το πάνω χέρι.
Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και να τονίσει, πως οι Έλληνες δεν θα πρέπει να περιμένουν βοήθεια, αν δεν ψηφίσουν με τον προσδοκώμενο τρόπο.
"Είναι όμως η στάση της ευρωπαϊκής ηγεσίας δικαιολογημένη;", διερωτάται ο αρθρογράφος, υπογραμμίζοντας ότι μία ελληνική αποχώρηση θα αποδειχτεί καταστροφική για την χώρα, με τα έσοδά της να υποτιμούνται, αφού θα επιστρέψει στη δραχμή.
Παράλληλα, όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και οι τράπεζες και ο ιδιωτικός τομέας θα οδηγηθούν σε χρεωκοπία, ενώ η χώρα θα πρέπει να σταματήσει τις μεταφορές ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό, αφού θα πρέπει να ισοσκελίζει μόνη της τον εγχώριο προϋπολογισμό.
Από την άλλη μεριά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ακόμα κι αν μερικές τράπεζες χάσουν χρήματα, οι κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού νότου θα μπορέσουν να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους, χρησιμοποιώντας χρήματα που θα πλήρωναν στην Ελλάδα.
Ωστόσο, η πραγματική απειλή κρύβεται αλλού, συνεχίζει το δημοσίευμα. Το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεωκοπίας μπορεί να προκαλέσει φόβο στους κατοίκους άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Τόσο οι αυτοί όσο και οι επενδυτές ομολόγων είναι πιθανό να εμπιστευτούν τράπεζες της Γερμανίας, παρά αντίστοιχες στην Πορτογαλία και Ιταλία.
Το άρθρο καταλήγει τονίζοντας, ότι είναι εμφανές ότι η σκληρή στάση της ευρωπαϊκής ηγεσίας είναι σε ένα μέρος μία "μπλόφα", αφού σίγουρα τρέμουν μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ.
Πηγή:news247.gr

Οι έφηβοι τα «τσούζουν» από τα 13

Η ηλικία έναρξης της χρήσης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξη των συμπεριφορών των εφήβων, επιβεβαιώνει η έρευνα που παρουσιάζουμε σήμερα αναφορικά με τη συμπεριφορά των νέων 11-15 ετών σε σχέση με τη χρήση νόμιμων και παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Παρ' όλο που η χώρα εμφανίζει ακόμη χαμηλά ποσοστά ανάμεσα σε 40 χώρες στη χρήση κάνναβης, της πρώτης παράνομης ουσίας που χρησιμοποιούν οι έφηβοι, ανησυχητικά αυξημένη παρουσιάζεται η χρήση του αλκοόλ με μέση ηλικία έναρξης της κατανάλωσης τα 13 έτη.
Η αναγκαιότητα της πρόληψης και μάλιστα στοχευμένης και εξειδικευμένης προβάλλει στην Ελλάδα των Μνημονίων κρισιμότερη παρά ποτέ.
Η κάνναβη είναι η πρώτη παράνομη ουσία με την οποία αρχίζουν να πειραματίζονται οι έφηβοι, σύμφωνα με μία από τις επικρατέστερες θεωρίες (θεωρία της πύλης εισόδου, «gateway theory»). Η πρώιμη έναρξη της κατανάλωσης αλκοόλ και καπνού στην εφηβεία συχνά οδηγεί στη χρήση κάνναβης και σηματοδοτεί την πρώιμη έναρξη χρήσης άλλων παράνομων ουσιών.
Στην παρούσα έρευνα (σε 3.944 μαθητές από 306 σχολικές μονάδες) ο αριθμός των 15χρονων μαθητών που κάνουν χρήση κάνναβης έχει αυξηθεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια και αυτό εγείρει ανησυχίες, αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη ότι η χώρα μας ήταν έως πρόσφατα (έρευνα ESPAD 2007) μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά στη χρήση κάνναβης στους εφήβους.
Τα κύρια ευρήματα της έρευνας:
Καπνός
* Ενας στους πέντε 15χρονους εφήβους (20,2%) έχει καπνίσει τσιγάρο τουλάχιστον μία φορά και ένας στους 10 (10,2%) καπνίζει καθημερινά, με την πλειονότητα αυτών να καπνίζουν τουλάχιστον 6 τσιγάρα.
* Διαχρονικά, από το 1998 έως το 2010 παρατηρείται τάση μείωσης του ποσοστού των 15χρονων εφήβων που καπνίζουν καθημερινά (13,7% το 1998 και 10,2% το 2010).
Οινοπνευματώδη
* Ενας στους τρεις 15χρονους καταναλώνει κάποιο οινοπνευματώδες ποτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
* Καταναλώνουν οινοπνευματώδη περισσότερο τα αγόρια από ό,τι τα κορίτσια, ιδιαίτερα όσο αυξάνονται η συχνότητα και η ποσότητα που καταναλώνεται.
* Ενα στα 4 αγόρια και ένα στα 5 κορίτσια ηλικίας 15 ετών πίνουν σε κάθε συνηθισμένη τους έξοδο τουλάχιστον 3 ποτά στη σειρά.
* Δύο στους 5 εφήβους ηλικίας 15 ετών έχουν μεθύσει τουλάχιστον μία φορά.
* Ενας στους 5 εφήβους ηλικίας 11-15 ετών αναφέρει ότι πολλοί φίλοι του πίνουν οινοπνευματώδη.
* Συγκριτικά με το 2006, το 2010 έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των 15χρονων μαθητών που καταναλώνουν οινοπνευματώδη σε εβδομαδιαία βάση.
Αλλες ουσίες
* Χρήση κάνναβης έχουν κάνει το 7,2% των 15χρονων μαθητών (10,6% των αγοριών και 3,7% των κοριτσιών), ενώ τα 2/3 αυτών έχουν επαναλάβει τη χρήση τρεις ή και περισσότερες φορές. Διαχρονικά, καταγράφεται σημαντική αύξηση στη χρήση κάνναβης στους 15χρονους από 3,7% το 2006 στο 7,2% το 2010.
* Χρήση κάποιας παράνομης ουσίας εκτός κάνναβης και έκσταση έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά το 3,1% των 15χρονων εφήβων.
* Χρήση εισπνεόμενων ουσιών έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά το 8% των 15χρονων εφήβων.
* Χρήση ηρεμιστικών/υπνωτικών φαρμάκων (χωρίς τη σύσταση γιατρού) έχουν κάνει το 3% των 15χρονων μαθητών.

Πηγή:enet.gr

Τι προβλέπει το Σύνταγμα αν πέσει η κυβέρνηση

Τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που η κυβέρνηση καταρρεύσει αναλύει ο Νομικός Βασίλης Σωτηρόπουλος

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής, τότε αναπτύσσονται οι εξής συνταγματικές δυνατότητες:
α) αν παραιτηθεί η κυβέρνηση ή αποσύρει η Βουλή την εμπιστοσύνη της σε αυτή (κατά τοάρθρο 84 περί ψήφου εμπιστοσύνης), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει αυτήν από τα καθήκοντά της και ακολουθεί την διαδικασία των διερευνητικών εντολών (άρθρο 38 παρ. 1).
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης στο δεύτερο σε πλειοψηφία εδρών κόμμα της Βουλής και εάν αυτή δεν τελεσφορήσει, στο τρίτο (άρθρο 37).
Εάν υπάρχει κάποιο θέμα ίσου αριθμού εδρών ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο ή το τρίτο και το τέταρτο κόμμα, το maximum των εντολών είναι τέσσερις, σύμφωνα με την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 37. Εάν δεν προκύψει κυβέρνηση, ο ΠτΔ καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων με σκοπό τη δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό την προεδρία ενός από τους προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, προκειμένου να οδηγήσει σε εκλογές.
γ) αν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει πρωθυπουργό αυτόν που θα προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, εφόσον αυτό το κόμμα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, δηλ. 151 βουλευτές (άρθρο 38 παρ. 2).
Εδώ πρέπει να γίνει η εξής επισήμανση: το Σύνταγμα αναγνωρίζει ότι το κυβερνών κόμμα μπορεί να διαθέτει 151 βουλευτές, αλλά και να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Εάν όμως το κόμμα αυτό δεν διαθέτει πια 151 βουλευτές, τότε ο ΠτΔ δεν διαθέτει αυτή τη δυνατότητα διορισμού.
Άλλο λοιπόν η "ανεξαρτητοποίηση" βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα κι άλλο η παραμονή στην κοινοβουλευτική ομάδα με απόσυρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Επίσης σε αυτήν την περίπτωση υποστηρίζεται ότι μπορεί να υπάρξει εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός.
Εάν δεν υπάρχει κόμμα με απόλυτη πλειοψηφία εδρών, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο πρόσωπο που θα υποδείξει το κόμμα που διαθέτει την σχετική πλειοψηφία των εδρών (κι εδώ εισέρχονται οι ερμηνείες για την ανάθεση σε εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό, λύση που δεν προβλέπεται ρητά από το Σύνταγμα). Εάν δεν τελεσφορήσει, ακολουθείται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
Πηγή:news247.gr

Κανέλλη: "Μας ρωτάνε αν θέλουμε να πεθάνουμε ή να μας σκοτώσουν"

Με βρετανική ψυχραιμία, αγγλικό φλέγμα και σαφέστατη τοποθέτηση διαποτισμένη με μπόλικη δόση χιούμορ, η βουλευτής του ΚΚΕ έκλεψε την παράστασή με τις δηλώσεις της στο βρετανικό Channel 4 και το δημοσιογράφο Jon Snow (vid)


"Στην Ελλάδα νιώθουμε ακόμα όμορφοι, αλλά χρειάζεστε ακόμα την Ακρόπολη για να έχετε μια ιδέα του ευρωπαϊκού πολιτισμού", ήταν τα πρώτα λόγια της Λιάνας Κανέλλη στη live συνέντευξή της στο βρετανικό κανάλι Channel 4 και μετά την πρώτη ερώτηση του Jon Snow για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Μία απάντηση με εμφανή δηκτική απόχρωση
Για να συνεχίσει:
"Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ανακοίνωση και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την οποία δεν ακολουθήθηκε καμιά απολύτως δημοκρατική διαδικασία.
Φυσικά", είπε "και εναντιωνόμαστε στο δημοψήφισμα διότι είναι ένα ψεύτικο δημοψήφισμα πρόκειται για ωμό εκβιασμό καθώς γίνεται εν μέσω κρίσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο".
Σε ερώτηση του Βρετανού δημοσιογράφου σχετικά με το ερώτημα του δημοψηφίσματος, η κ. Κανέλη υπήρξε εντελώς φλεγματική.
"Το ερώτημα θα είναι θέλετε να πεθάνετε η να σας σκοτώσουμε";
Ακόμα πιο καυστική η κ. Κανέλη παρατήρησε, όταν ο δημοσιογράφος της είπε ότι δεν υπάρχει σύστημα φοροείσπραξης και οι πλούσιοι δεν πληρώνουν τους φόρους, πως υπάρχουν χρήματα που κλάπηκαν από τους Έλληνες και πήγαν σε ελβετικές τράπεζες η σε μπίζνες σε όλο τον κόσμο και τώρα καλείται αυτός ο λαός να πληρώσει έξι φόρους μέσα σε δυο μήνες και με το μισθό μειωμένο στα δύο. Αυτό δεν γίνεται, τόνισε.
"Στις δημοκρατίες μία είναι η λύση. Εκλογές. Αφήστε τον λαό να δείξει τι μπορούμε να κάνουμε τι μπορούμε να παράγουμε, τι να πληρώσουμε και να δείξει η Ελλάδα πως μπορεί όντως να είναι μια πλούσια χώρα. Εκλογές αλλιώς δεν είναι δημοκρατία και δεν καταλαβαίνω γιατί η Ευρώπη φοβάται τόσο πολύ τις εκλογές", κατέληξε η βουλευτής του ΚΚΕ.
Πηγή:news247.gr

Πόσο χαβά θα αντέξουμε?Τώρα λέει ότι ήταν μπλόφα το δημοψήφισμα - Ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ:
- "Χρειάστηκε να απειλήσουμε με δημοψήφισμα για να δεχτεί ο Σαμαράς κυβέρνηση εθνικής ενότητας"
- Πληροφορίες ότι πρότεινε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ότι θα μιλήσει το βράδυ στην Βουλή
- ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Συνάντηση Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση παρουσία Μόσιαλου
- REUTERS: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα εισηγηθούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με Λ. Παπαδήμο

Οι πρώτες πληροφορίες από όσα λέει ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου βλέπουν το φως. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα ήταν ένα τρικ, μια μπλόφα για να δεχτεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Επίσης, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός θα μιλήσει απόψε στην Βουλή.
Από νωρίς το πρωί δεκάδες σενάρια, εισηγήσεις και πολύ παρασκήνιο για το αν ο κ.Παπανδρέου μετά τις δραματικές εξελίξεις της περασμένης νύχτας, θα παραιτηθεί, θα παραμείνει πρωθυπουργός, ή θα τον ρίξουν οι υπουργοί και οι βουλευτές του.
Και λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ενώ το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο δεν είχε αρχίσει, η γενική γραμματέας παρα τω πρωθυπουργώ, Ρεγγίνα Βάρτζελη, και όχι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωνε στο Reuters:
"Ο πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε και ούτε προτίθεται να παραιτηθεί"


Νωρίτερα στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή έμπαιναν και έβγαιναν στενοί του συνεργάτες, ενώ στη Βουλή είναι ακόμα σε εξέλιξη η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση!
Σε καμία στιγμή, από τα ξημερώματα της Πέμπτης έως και αυτή την ώρα ο κ. Παπανδρέου δεν συζητούσε καν θέμα να παραιτηθεί από το αξίωμά του.
Και αναζητούνταν λύσεις για να παραμείνει πρωθυπουργός. Τουλάχιστον εως ότου υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.
Πηγή:newsit.gr

Ράδιο Αρβύλα: Άλλα βίντεο για το δημοψήφισμα

Κι άλλα δύο βίντεο για την απόφαση του ΓΑΠ για το δημοψήφισμα....


ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ: O Χίτλερ για το Ελληνικό δημοψήφισμα

Αυτή η σκηνή έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από το "Ράδιο Αρβύλα" αλλά κάθε φορά έχει την αξία της....

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

"Το κακομαθημένο παιδί έκαψε όλον τον κόσμο"

Επικριτικός είναι και ο τουρκικός Τύπος σχολιάζοντας την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος. Για "σοκ" από τον "κακομαθημένο" Παπανδρέου κάνει λόγο η εφημερίδα "Turkiye"
"Το κακομαθημένο παιδί, έκαψε όλο τον κόσμο", γράφει η εφημερίδα "Turkiye", υποστηρίζοντας πως η απόφαση του για να θέσει σε δημοψήφισμα το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ προκάλεσε "σοκ σε όλο τον κόσμο".
Η "Millyet" κάνει λόγο για "τζόγο του Γιώργου", σημειώνοντας η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει το νέο σχέδιο βοήθειας σε δημοψήφισμα "προκάλεσε μεγάλη αναταραχή".
Η "Hurriyet" τέλος, αναφέρεται σε "σεισμό Γιώργου στην Ευρώπη", υπογραμμίζοντας πως η αιφνιδιαστική απόφαση του Παπανδρέου προκάλεσε αναταραχή στην ΕΕ.
Εκτός αυτού όμως, στέκεται με απορία και στην επίσης αιφνιδιαστική απόφαση (όπως τη χαρακτηρίζει) να αλλάξει μέσα σε μια νύκτα και ξαφνικά την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες.
Πηγή:news247.gr

Ηigh tech τρίφυλλα

Νέου τύπου τσιγαριλίκια χασίς εισήγαγε από την Ολλανδία νεαρή Ελληνίδα, η οποία συνελήφθη στον αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" χθες.
Ηigh tech τρίφυλλα

Πρόκειται για μία 28χρονη, την οποία εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατά την επιστροφή της από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας.
Στις αποσκευές της μετέφερε 12,5 γραμμάρια χασίς "έτοιμο προς χρήση", το οποίο δεν χρειάζεται "στρίψιμο".
Η έπληξη των αστυνομικών ήταν μεγάλη, αφού είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουν τέτοιου τύπου τσιγαριλίκια. Όπως εκτιμούν, η νεαρή θα τα διέθετε στην αγορά.
Όπως είπε η 28χρονη,τα τσιγαριλίκια τα είχε αγοράσει από κατάστημα που πουλά ελεύθερα χασίς, στο κέντρο της Ολλανδικής πρωτεύουσας.
Πηγή:ethnos.gr

Κατάσχεση 2.600 κουτιών μπύρας σε φυλακή για αστυνομικούς


Η γενική επιθεώρηση της αστυνομίας του Ρίο ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την παράνομη παράδοση 2.600 κουτιών μπύρας σε μια φυλακή όπου κρατούνται άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας.
Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας, ο συνταγματάρχης Σοάρες Φίλχο, δήλωσε στον Τύπο ότι «αγνοεί» ποιος είχε δώσει εντολή για την παράδοση της μπύρας σε 276 αστυνομικούς κρατούμενους στο ειδικό σωφρονιστικό τάγμα στη βόρεια πλευρά του Ρίο.
Ωστόσο είπε ότι συνελήφθη ο αστυνομικός που επέτρεψε την είσοδο του φορτίου της μπύρας στη φυλακή.
Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ρίο, ο Ζοζέ Μαριάνο Μπελτράμε, δήλωσε ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αστυνομικοί μπορεί να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους.
Ο βραζιλιάνικος Τύπος γράφει ότι η φυλακή αυτή είναι γνωστή ως «θερινή κατασκήνωση», μεταξύ των κρατουμένων αστυνομικών, που φορούν ρούχα επώνυμων σχεδιαστών και κοσμήματα.
Το Μάιο του 2009 σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας O Globo, αστυνομικοί έφευγαν από τη φυλακή τους το βράδυ, με ορισμένους να εντάσσονται στη δράση ένοπλων οργανώσεων και να μετέχουν σε δολοφονίες.
Το Σεπτέμβριο, ο αστυνομικός Κάρλος Άρι Ριμπέιρου, γνωστός ως «Καρλάου» δραπέτευσε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Καρλάου είχε διοργανώσει στη φυλακή μεγάλη γιορτή για τα γενέθλιά του, με πολύ ποτό. Φωτογραφίες από το κοσμικό γεγονός στο σωφρονιστήριο είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Extra.
Πηγή:pathfinder.gr

Το φάντασμα ενός σκύλου σε τελετή για ήρωες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου

Το φάντασμα ενός σκύλου που ήταν πιστός σύντροφος της μοίρας, Dambusters, από τη Βρετανική αεροπορία, φέρεται να εμφανίστηκε σε μια τελετή μνήμης για τα θύματα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και διακρίθηκε η συγκεκριμένη μοίρα στην επιχείρηση Chastise.
Οι κυνηγοί φαντασμάτων υποστηρίζουν πως το φάντασμα του σκύλου-μασκώτ των Dambusters δεν εγκαταλείπει τη βάση της ομάδας.
Επίσης πιστεύουν πως ο επικεφαλής της ομάδας, Guy Gibson, ιδιοκτήτης του λαμπραντόρ στοιχειώνει και αυτός το αρχηγείο της ομάδας.



Η παρακάτω φωτογραφία, είχε τραβηχτεί τη δεκαετία του '80, και δείχνει ένα σκυλί Labrador ανάμεσα σε μαθητές, στην τελετή μνήμης για τους Dambusters.



Ο φωτογράφος υποστήριξε πως το σκυλί εμφανίστηκε από το πουθενά, όταν τραβούσε τη φωτογραφία και, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, δεν έφευγε με τίποτα!
Μόλις όμως βγήκε η φωτογραφία, το σκυλί εξαφανίστηκε μυστηριωδώς!
Πηγή:cosmo.gr

«ΧΑΟΣ» σε… άπταιστα ελληνικά στο πρωτοσέλιδο της Liberation!

Με αυτόν τον… εύγλωττο τίτλο στο πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί την Τετάρτη η γαλλική εφημερίδα Liberation, αποτυπώνοντας ανάγλυφα την κατάσταση στην Ελλάδα, έτσι όπως την βλέπουν οι Ευρωπαίοι πολίτες και τα ΜΜΕ.
Η έγκυρη εφημερίδα γράφει πως η εξαγγελία δημοψηφίσματος επί της απόφασης της τελευταίας Συνόδου Κορυφής έσπειρε τον πανικό στις αγορές και απ’ άκρου εις άκρον στην ΕΕ, οδηγώντας το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα στο… χάος.
Στο σχετικό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι η Αθήνα «παίζει κορώνα-γράμματα» το ευρώ και οδηγεί τη συνοχή της ευρωζώνης στο χείλος του γκρεμού.
Παράλληλα, κάνει λεπτομερή αναφορά στα γεγονότα που μεσολάβησαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μέχρι την απόφαση των Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ να προσκληθεί στις Κάννες και στη σύνοδο των G20 ο Έλληνας πρωθυπουργός, για να δώσει… εξηγήσεις στους εταίρους του.
Πηγή:inews.gr

"Ελλάδα: Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο"

Μία διαφορετική άποψη σχετικά με τη δύναμη της Ελλάδας και τη "φρίκη" που θα ακολουθήσει στην Ε.Ε., σε περίπτωση που η χώρα απορρίψει τη δανειακή σύμβαση, εκφράζουν αρχισυντάκτες οικονομικών ΜΜΕ.

Μετά τον καταιγισμό των αρνητικών δημοσιευμάτων που αφορούν στη χώρα μας, που ακολούθησαν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο John Carney, αρχισυντάκτης του πρακτορείου CNBC.com και υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ, επιχειρεί να παρουσιάσει την εικόνα μιας "'αλλης Ελλάδας", αυτής που τους τελευταίους μήνες... εσκεμμένα αποσιωπούν τα μέσα ενημέρωσης.
Ο John Carney μιλά για μία Ελλάδα που στο παρελθόν έχει πολλές φορές αντισταθεί σε επαχθή μέτρα και η "παθητική αποδοχή των συνθηκών λιτότητας που η ευρωπαϊκή ελίτ επέβαλε στον ελληνικό λαό, ως προϋπόθεση για τη διάσωση και τη μη έξοδο της χώρας από το ευρώ, ήταν πρωτόγνωρη", σημειώνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Wall Street.


"Η Ελλάδα διαθέτει μια αρχαία και ευγενή παράδοση πολλών ετών και αναμφίβολα, σε περίπτωση που βλάψουν το ελληνικό κράτος, είναι σίγουρο ότι και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη θα έχουν ακόμα περισσότερα να χάσουν", επισημαίνει ο John Carney.
Έτσι οι παρατηρήσεις της αρχισυντάκτριας του Moneyweek.com, Merryn Somerset Webb σε προσωπικό της blog (Merryn's blog) βρίσκουν τον ίδιο περισσότερο σύμφωνο, καθώς παραδέχεται και η ίδια με τη σειρά της ότι η "Ελλάδα είναι η πιο ισχυρή χώρα".
Στο άρθρο της, με τον ομώνυμο τίτλο, η Merryn Somerset Webb περιγράφει ότι: "Η Ελλάδα έχει όλη την εξουσία. Η συζήτηση γύρω από τα bail - outs αποτελεί πολύ περισσότερο μία συζήτηση σχετικά με το τί η Γερμανία μπορεί να δώσει, παρά με το τί μπορεί να αποδεχτεί η Ελλάδα.
Και η Γερμανία αποτελεί ισχυρή οικονομική δύναμη, αλλά η Ελλάδα έχει αποδείξει στις αγορές, ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι".
Αιτιολογεί ότι η άρνηση αποδοχής των νέων όρων δανεισμού από την ελληνική Βουλή ή αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν τους πολυαρέσει η δανειακή σύμβαση και επιθυμήσουν την έξοδό τους από το ευρώ, τότε θα επέλθει το τέλος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος για όλα τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης. "Το παιχνίδι του ευρώ θα τελειώσει για όλους", αναφέρει συγκεκριμένα στο προσωπικό της blog, η Merryn Somerset Webb.
"Το κραχ στην γερμανική οικονομία, λόγω των ελλιπών εξαγωγών, θα είναι αναπόφευκτο", συμπληρώνει.
Παρέλαση φρίκης...
Στο τέλος του άρθρου, η συντάκτρια επιχειρεί την αφύπνιση των ευρωπαϊκών κρατών, υπογραμμίζοντας ότι "είναι ώρα για όλους μας να είμαστε περισσότερο ευγενικοί με την Ελλάδα και τους Έλληνες".
Πρόσφατα, υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ διαπίστωσε, με εκνευρισμό ότι: "Άλλες χώρες πραγματοποιούν μακροχρόνιες θυσίες, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των δημοσιονομικών τους μεγεθών. Αν η φτωχή ηγεσία στην Ελλάδα, δεν καταφέρει να αποφύγει μία τραπεζική κρίση, θα πρέπει να κάνει ακόμα μερικές θυσίες, τις οποίες θα υποστεί ο απλός πολίτης".
Ορατό είναι και το ενδεχόμενο η ευρωζώνη να εισέλθει σε "παρέλαση φρίκης, σε περίπτωση που η ίδια η Ελλάδα, αποκυρήξει το χρέος της", συμφωνούν οι οικονομικοί συντάκτες, προσθέτοντας ότι "και οι πόρτες των πιστωτικών αγορών θα είναι μόνιμα κλειστές για το σύνολο της ευρωζώνης".
Άλλη μια οπτική για τη δυναμική της χώρας που βλέπουν οι οικονομικοί συντάκτες είναι ότι οι περισσότερες εταιρίες είναι επιφυλακτικές ως προς τη χορήγηση επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ωστόσο, στο μέλλον, οι επενδύσεις σε μία χώρα που θα διαθέτει καθαρό ισολογισμό και το ενδεχόμενο επικείμενης χρεοκοπίας θα είναι μηδαμινό, ίσως αποτελέσει χρυσή ευκαιρία για τη χώρα".
Το κείμενο της Merryn Somerset Webb, καταλήγει με το συμπέρασμα: "Η εκδίκηση, μετά από όλα αυτά, δεν αποτέλεσε ποτέ οικονομική στρατηγική".
Πηγή:news247.gr

Le Figaro «χαστουκίζει» Παπανδρέου: «Ο άνθρωπος που βάζει το ευρώ σε κίνδυνο»

Le Figaro «χαστουκίζει» Παπανδρέου: «Ο άνθρωπος που βάζει το ευρώ σε κίνδυνο»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου… φιγουράρει ως «Ο άνθρωπος που βάζει το ευρώ σε κίνδυνο» στο σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.
«Η γαλλική προεδρία της G20 τα είχε προβλέψει όλα για τη Σύνοδο των Καννών… Αλίμονο, όμως, αυτός ο τέλειος μηχανισμός που είχε στηθεί από το μέγαρο των Ηλυσίων συνεθλίβη βίαια από την απόφαση- έκπληξη του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να διοργανώσει δημοψήφισμα» γράφει στο κεντρικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα.
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, με την αναγγελία του, ο Γ. Παπανδρέου υπέσκαψε αυτό που εδώ και καιρό είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι στους Κινέζους και Αμερικανούς εταίρους τους, δηλαδή να προσέλθουν ενωμένοι στη σύνοδο της G20. «Η κίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού επαναφέρει δραματικά την κρίση του ευρώ στην κορυφή της ατζέντας της Συνόδου», τονίζει με δυσαρέσκεια ο συντάκτης του άρθρου.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr