Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ασυνήθιστη ερώτηση σε υποψήφιους φοιτητές στη Ρώμη


Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία μια ασυνήθιστη ερώτηση που συμπεριλαμβανόταν στις εφετινές εισαγωγικές εξετάσεις της σχολής της ιατρικής του πανεπιστημίου της Ρώμης, της Σαπιέντσα.
Οι εξεταστές ζήτησαν από τους δεκαοκτάχρονους επίδοξους φοιτητές να απαντήσουν στην ερώτηση «ποιες είναι οι πραγματικές γεύσεις της παραδοσιακής γρανίτας που σερβίρεται σε χαρακτηριστικό κιόσκι της Αιώνιας Πόλης, γνωστής με το όνομα γκρατακέκα: βύσσινο, λεμόνι, μέντα η σοκολάτα;».
Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι σχέση μπορεί να έχει η γκρατακέκα (που φτιάχνεται με τριμμένο πάγο, σιρόπι και ψιλοκομμένα φρούτα) με την γενικότερη, απαιτούμενη μόρφωση, για να μπορεί να εισέλθει κανείς στην σχολή της ιατρικής.
Παράλληλα όμως σχολιαστές υπενθυμίζουν ότι πριν λίγα χρόνια το ανάλογο τεστ περιείχε και την ερώτηση «πώς άρχισε την καριέρα της η σουμπρέτα Ελισαμπέτα Κανάλις;», που εκ πρώτης όψεως απέχει ακόμη περισσότερο από το πεδίο της ιατρικής επιστήμης.
Μερικές από τις υπόλοιπες φετινές ερωτήσεις γενικής, «εγκυκλοπαιδικής» μόρφωσης, αφορούσαν το σκάνδαλο Λιουίνσκι, την Μόνα Λίζα, τον Κώδικα Ντα Βίντσι του Νταν Μπράουν και την αιχμαλωσία του Μπενίτο Μουσολίνι.
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου, ερωτηθείς σχετικά με την «πρωτότυπη» επιλογή των ερωτήσεων, απάντησε ότι στις εισαγωγικές εξετάσεις συμπεριλαμβάνονται θέματα και ερωτήσεις που απαιτούν την αξιοποίηση της λογικής των φοιτητών.
Πολλοί νέοι, όμως, που σχολίασαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, υπογράμμισαν ότι με τον τρόπο αυτό, ευνοούνται φοιτητές που ζουν και μεγάλωσαν στην Ρώμη, ενώ πολλοί απόφοιτοι του λυκείου που προέρχονται από άλλες πόλεις και θα ήθελαν να φοιτήσουν στο Λα Σαπιέντσα, τίθενται αυτόματα σε μειονεκτική θέση, αφού αγνοούν ακόμη και την ύπαρξη της χαρακτηριστικής γρανίτας της Ρώμης. Πηγή:pathfinder.gr
Για να λυθεί το μυστήριο, η Sora Maria (κυρά Μαρία) που εργάζεται στο συγκεκριμένο κιόσκι, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι «οι παραδοσιακές γεύσεις και τα σιρόπια που χρησιμοποιούνται στην γκρατακέκα είναι λεμόνι, μέντα, βύσσινο, αλλά ποτέ, σε καμία απολύτως περίπτωση, σοκολάτα».

Λάμποντας μπροστά από τον Ήλιο

Μια εκπληκτική εικόνα κατέγραψε διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ. Βοήθησε επιστήμονες να ανακαλύψουν κρυμμένα "δαχτυλίδια" της τροχιάς του πλανήτη Κρόνου
Και όμως μπορεί η φωτογραφία του Κρόνου να μοιάζει πως είναι ένα φουτουριστικό αποτέλεσμα ενός καλλιτέχνη, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Είναι ο Κρόνος μπροστά από τον Ήλιο.
Την εν λόγω φωτογραφία έβγαλε το διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ Cassini το 2006, το οποίο εκινείτο στη σκιά του Κρόνου επί 12 ώρες. Μάλιστα το διαστημόπλοιο συνεχίζει να κινείται γύρω από την τροχιά του.
Ο ήλιος φωτίζει τον Κρόνο δίνοντάς του μια ημι-διάφανη όψη, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακά διαγράφονται τα "'δαχτυλίδια" της τροχιάς του.
Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ, η φωτογραφία βοήθησε τους επιστήμονες να ανακαλύψουν και άλλα "δαχτυλίδια" που δεν ήξεραν ότι υπήρχαν.

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Θεσσαλονίκη

Οργή λαού στη Θεσσαλονίκη. Μπουκάλια και αντικείμενα στα ΜΑΤ. Οι ταξιτζήδες θέλησαν να ρίξουν τα κιγκλιδώματα. Ξερίζωσαν μέχρι δέντρα οι διαδηλωτές. Προσαγωγές και συλλήψεις από την ΕΛΑΣ (Vids+Pics))
Ένταση επικράτησε  στη πεζή πορεία των ιδιοκτητών ταξί έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης». Η κεφαλή της πορεία σταμάτησε αναγκαστικά στην ΔΕΘ λόγω των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων, όπου και προσπάθησε να ρίξει τα κιγκλιδώματα.
Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν κάνει νωρίτερα κατάληψη στο χώρο μπροστά στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) πέταξαν προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Στη συνέχεια, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν το μπλοκ των διαδηλωτών, που κινήθηκαν προς αυτές με ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων.
Απίστευτη είναι η οργή των διαδηλωτών οι οποίοι πετούν πέτρες, αυγά ενώ ξεριζώνουν μέχρι και δέντρα από τον πεζόδρομο Αγγελάκη!
Λέγεται μάλιστα πως αυτή είναι και η μεγαλύτερη συγκέντρωση καθώς σύμφωνα με την αστυνομία οι ταξιτζήδες υπολογίζονται σε 7.000 άτομα

Παράλληλα, οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας μάχονται με τη σειρά τους με τα ΜΑΤ, στην οδό Τσιμισκή. Οδομαχίες και κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Μολότοφ και δακρυγόνα παντού, μυρίζει μπαρούτι η περιοχή καθώς ενώνονται όλες οι πορείες έξω από το Βελλίδειο.
Νωρίτερα, κάποιοι από τους οπαδούς πήγαν και στο Ιβανώφειο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους ιδιοκτήτες ταξί
Στις 18:00 ξεκίνησαν την πορεία τους και οι φοιτητές, οι οποίοι υπολογίζονται περίπου 3.000.Την ίδια ώρα οι ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ και στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.
Στην πλατεία Αριστοτέλους βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι με πανό και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής κινούνται  μέσω κεντρικών οδών με μέτωπο το Βελλίδειο, όπου αναμένεται να φτάσουν περίπου την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού. Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν, επίσης, από την Αθήνα και μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω
Χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν τη ΔΕΘ φωνάζοντας συνθήματα θέλοντας να ακουστεί η φωνή του λαού.
Δείτε εδώ τι καιρό θα κάνει τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη.
Με μαύρες κορδέλες, ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των μισθών τους, ενώ εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου της επιχείρησης, κατά της ιδιωτικοποίησής της.
Μάλιστα έγινε και μηχανοκίνητη πορεία.
Νωρίτερα, με τους Αγανακτισμένους άνοιξε ο κύκλος των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν καθορίσει (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου).

 

Προσαγωγές και συλλήψεις
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχουν γίνει μέχρι τώρα 94 προσαγωγές, ο ένας εκ των οποίων προσήχθη για κατοχή βεγγαλικών. Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ έγιναν τρεις συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται ο άνδρας που πάνω του βρέθηκαν βεγγαλικά ενώ ένας για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αστυνομικοί με πολιτικά και ένστολοι στο γύρω χώρο της ΔΕΘ είναι άγρυπνοι φρουροί.
Σημειώνεται ότι τα μέτρα που έχει λάβει φέτος η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) είναι πρωτοφανή- πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στη ΔΕΘ-με σχεδόν 6000 αστυνομικούς να φρουρούν κάθε γωνιά του κέντρου.
Στην οδό Μ. Ανδρόνικου- από το ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ- και στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου (στη διασταύρωση με τη Μ. Αλεξάνδρου) έχει πάρει τη θέση του ο μεταλλικός φράχτης που ήρθε από την Αθήνα για να ενισχύσει στο μέγιστο τα μέτρα ασφαλείας. Ο φράχτης, που το καλοκαίρι είχε χρησιμοποιηθεί στο Σύνταγμα, μαζί με τον Αίαντα, την αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων, είναι οι δύο "καινοτομίες" στο σχεδιασμό των αστυνομικών δυνάμεων στη φετινή ΔΕΘ.
Εκτός του μεταλλικού φράχτη και του Αίαντα, κλούβες και κιγκλιδώματα έχουν στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου «Ι.Βελλίδης», το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό» οι αστυνομικοί, όπως και τους γύρω χώρους. Όποιος θέλει να προσεγγίσει το Βελλίδειο θα πρέπει, εκτός της πρόσκλησης, να φέρει μαζί του και την αστυνομική του ταυτότητα.Πηγή:news247.gr

10 χρόνια από το τρομοχτύπημα που άλλαξε τον κόσμο

Οι επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους προκάλεσαν σοκ και δέος, αλλάζοντας τη ροή της ιστορίας. Ο τρομο-πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ περιόρισε τις ελευθερίες, πυροδότησε συρράξεις και γέννησε το Γκουαντάναμο. Σύμφωνα με την "Ιντιπέντεντ" η 11η Σεπτεμβρίου 2001 σηματοδοτεί και την αρχή της αμερικανικής παρακμής
Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 οι ατομικές και πολιτικές ελευθερίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη υπήρξαν το κυριότερο θύμα του κλίματος τρομο-υστερίας που επικράτησε
Ο περιορισμός των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών των πολιτών των ΗΠΑ και της Ευρώπης υπήρξε το κυριότερο θύμα του κλίματος τρομο-υστερίας που επικράτησε μετά τις εγκληματικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
Δέκα χρόνια πριν, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους και στην Ουάσινγκτον άλλαξαν τον κόσμο ανάγοντας την τάξη και την ασφάλεια σε ύψιστες αξίες, παρότι η ιστορία δείχνει ότι πολύ συχνά η τάξη και η ασφάλεια οδηγούν στον περιορισμό της δημοκρατίας και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη, οι νόμοι έγιναν αυστηρότεροι, η γλώσσα που χρησιμοποιείται εναντίον των μεταναστών και όσων αιτούνται πολιτικού ασύλου είναι όλο και σκληρότερoι. Μία εβδομάδα πριν από τη θλιβερή επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων, το Συμβούλιο της Ευρώπης κατήγγειλε αμέτρητα εγκλήματα εναντίον αθώων στη διάρκεια του παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα την πλήρη καταρράκωση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
"Η απάντησή μας στην τρομοκρατία πρέπει να βασίζεται στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου", επισημαίνουν ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θ. Ζάγκλαντ, ο προεδρεύων της Επιτροπής υπουργών του Οργανισμού Κ. Κρουσένκο και ο πρόεδρος της Συνέλευσης Μ. Τσαβούζογλου. Σε κοινή τους δήλωση οι εκπρόσωποι των τριών θεσμικών οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης υπογραμμίζουν ότι η τρομοκρατία δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει εθνικότητα και δεν έχει καμία θρησκεία.
Οι εικόνες των επιζώντων που απομακρύνονταν από τα ερείπια είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Η Αμερική δεχόταν το μεγαλύτερο πλήγμα εντός των συνόρων της
Οι εικόνες των επιζώντων που απομακρύνονταν από τα ερείπια είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Η Αμερική δεχόταν το μεγαλύτερο πλήγμα εντός των συνόρων της
Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας οδήγησε στα βασανιστήρια, στη φυλακή-κολαστήριο Αμπού Γκράιμπ, στις πτήσεις της CIA, στο Γκουαντάναμο, στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν και οι Αμερικανοί εντόπισαν και εξολόθρευσαν τον υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενο στον πλανήτη, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα που έσπειρε τον θάνατο στους Δίδυμους Πύργους και στην Ουάσιγκτον, οι τρομοκρατικές επιθέσεις θυμίζουν Λερναία Υδρα. Κόβεις ένα κεφάλι στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν ή στην Υεμένη και ξεπετιούνται άλλα αλλού.
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ είχαν μία πρωτοφανή υποστήριξη σε όλο τον κόσμο. Μέσα σε δύο χρόνια, όμως, η υποστήριξη αυτή εξαφανίστηκε. Ο Τζορτζ Μπους και ο Ντικ Τσέινι έγιναν μισητοί σε όλο τον αραβικό κόσμο και πέραν απ' αυτόν. Παρά τις προσπάθειες του Ομπάμα, η εικόνα της Αμερικής στις ισλαμικές χώρες εξακολουθεί να είναι αρνητική.
Η αμερικανική σημαία όρθια ανάμεσα στα ερείπια. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 σηματοδότησε την έναρξη της αμερικανικής παρακμής
Η αμερικανική σημαία όρθια ανάμεσα στα ερείπια. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 σηματοδότησε την έναρξη της αμερικανικής παρακμής
Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 δεν είναι η αιτία της αμερικανικής παρακμής. Σηματοδοτεί, όμως, την έναρξή της, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα "Ιντιπέντεντ".
Οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν θα κοστίσουν συνολικά 4 τρισ. δολάρια. Και αυτό το ποσό δεν καλύφθηκε με αύξηση των φόρων, όπως είθισται να συμβαίνει στους πολέμους, αλλά με δανεισμό. Με αυτήν την έννοια η 11η Σεπτεμβρίου συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στη σημερινή οικονομική κρίση, φέρνοντας σε δεινή θέση τον πλανητάρχη.
Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ένας νέος ουρανοξύστης υψώνεται στο «Σημείο Μηδέν»
Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ένας νέος ουρανοξύστης υψώνεται στο «Σημείο Μηδέν»
ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ
Δέκα χρόνια μετά μπορούν να δηλωθούν οι κερδισμένοι και οι χαμένοι. Ο πιο προφανής χαμένος είναι φυσικά ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σχολιάζει η εφημερίδα "Ιντιπέντεντ". Η οργάνωση που ίδρυσε όχι μόνο αποκεφαλίστηκε, αλλά αποδεκατίστηκε. Κάθε εβδομάδα σκοτώνεται ή συλλαμβάνεται ένας διοικητής της Αλ Κάιντα, καθώς τα έγγραφα που βρέθηκαν στο καταφύγιό του φαίνεται ότι ήταν αποκαλυπτικά. Οσο για το όνειρό του να δημιουργηθεί ένα νέο χαλιφάτο, που θα εκτείνεται από την Ινδονησία μέχρι την Ισπανία, αυτό φαντάζει ακόμα πιο μακρινό σήμερα. Το αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, και η "Αραβική Ανοιξη", οι εξεγερμένοι ζητούν τις πολιτικές ελευθερίες και τις οικονομικές ευκαιρίες που θεωρούνται δεδομένες στη Δύση.

Λεπτό προς λεπτό
Το χρονικό της τραγωδίας που συγκλόνισε την ανθρωπότητα
08:46, Νέα Υόρκη: Ενα Boeing της American Airlines που κατέλαβαν αεροπειρατές αμέσως μετά την απογείωσή του από τη Βοστόνη προσκρούει με ταχύτητα 790 χλμ./ώρα στον βόρειο πύργο του World Trade Center(WTC). Οι πάνω όροφοι (93ο-99ο) διαλύονται και τυλίγονται στις φλόγες.
9:03: Ενα δεύτερο Boeing, που είχε επίσης απογειωθεί από τη Βοστόνη, πέφτει με 950 χλμ./ώρα στον νότιο πύργο του WTC μεταξύ 77ου και 85ου ορόφου.
9:05, Σαρασότα, Φλόριντα: Ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους διαβάζει ένα παραμύθι στα παιδιά ενός δημοτικού σχολείου, όταν του ψιθυρίζουν: "Ενα δεύτερο αεροπλάνο έπεσε στον δεύτερο πύργο. Δεχόμαστε επίθεση". Ο πρόεδρος συνεχίζει για αρκετά λεπτά να διαβάζει.
9:30: Ο Μπους ανακοινώνει στους μαθητές ότι πρέπει να φύγει γιατί συνέβη μια "εθνική τραγωδία".
9:35: Ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι φυγαδεύεται από τον Λευκό Οίκο σε ασφαλές καταφύγιο.
9:37: Boeing της American Airlines που έχουν καταλάβει οι αεροπειρατές μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντάλας της Ουάσιγκτον, συντρίβεται στο Πεντάγωνο.
9:42: Οι αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας κλείνουν τον αμερικανικό εναέριο χώρο.
9:59: Ο νότιος πύργος του WTC καταρρέει τυλιγμένος στις φλόγες σβήνοντας κάθε ίχνος DNA εκατοντάδων θυμάτων.
10:03, Σάνκσβιλ, Πενσιλβάνια: Boeing της United Airlines, που απογειώθηκε από το Νιούαρκ (Νιου Τζέρσι), συντρίβεται σε έναν αγρό. Επιβάτες που είχαν ενημερωθεί μέσω κινητών για την τραγωδία στο WTC αντιστάθηκαν στους αεροπειρατές.
10:28: Καταρρέει ο βόρειος πύργος του WTC.
11:15: Κλείνει η Wall Street.
13:04, Λουιζιάνα: Ο Μπους μεταφέρεται στη στρατιωτική βάση Μπαρκσντέιλ και κηρύσσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού επισημαίνοντας: "Σήμερα το πρωί η ελευθερία δέχτηκε επίθεση".
13:27, Ουάσιγκτον: Ο δήμαρχος Αντονι Ουίλιαμς κηρύσσει την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
15:35: Αμερικανός αξιωματούχος δηλώνει ότι η οργάνωση Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν θεωρείται ύποπτη.
18:54: Επιστροφή του Μπους στον Λευκό Οίκο.
20:30: Ο Αμερικανός πρόεδρος υπόσχεται ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν και ότι δεν θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά οι τρομοκράτες από εκείνους που τους βοήθησαν.


Ανεξίτηλα τα σημάδια στην ψυχική υγεία των ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη
Ενας νέος ουρανοξύστης θα υψωθεί στο "Σημείο Μηδέν"
Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου που βύθισαν στο πένθος τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλαξαν για πάντα τις ζωές εκατομμυρίων Αμερικανών, ένας νέος ουρανοξύστης υψώνεται στο "Σημείο Μηδέν". Στη θέση των Δίδυμων Πύργων που αποτελούσαν σημείο κατατεθέν της Νέας Υόρκης έχει αρχίσει να χτίζεται εδώ και μερικούς μήνες, εν όψει της 10ης "μαύρης επετείου, ένας πύργος ο οποίος θα αποτελείται από 104 ορόφους και το ύψος του θα φτάνει τα 541 μέτρα (1.776 πόδια, αριθμός που θυμίζει την αμερικανική ανεξαρτησία).
Ηδη με τα δύο τρίτα του κτιρίου να έχουν ολοκληρωθεί το "1ο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου", όπως ονομάζεται ο ουρανοξύστης, ξεπερνά σε ύψος τα κτίρια που τον περιβάλλουν και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2014, ενώ ένας δεύτερος ουρανοξύστης θα ανοίξει το 2013 στο "Σημείο Μηδέν" και στα χαρτιά βρίσκονται δύο ακόμα πύργοι και ένα μουσείο. Στο σημείο αυτό όπου για πολλά χρόνια υπήρχε μια μεγάλη τρύπα που υπενθύμιζε στους Νεοϋορκέζους την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, έχει αρχίσει να στήνεται και ένα μνημείο που θα εγκαινιαστεί την Κυριακή, δύο δεξαμενές με τα τοιχώματα να θυμίζουν καταρράκτες και 3.000 ονόματα θυμάτων χαραγμένα πάνω τους.
Ανάμεσά τους, σε έναν κήπο με 400 λευκές βελανιδιές θα φυτευτεί και το "δέντρο της επιβίωσης", ένα δέντρο που για ανεξήγητο λόγο επέζησε της επίθεσης.
Για την αναγέννηση του "Σημείου Μηδέν" γίνονταν πολλές συζητήσεις και οι ιδέες που είχαν προταθεί ήταν η δημιουργία μνημείου, άλλου κτιρίου, καθώς και πάρκου. Την ώρα που αναμορφώνεται η περιοχή, ανεξίτηλα είναι τα σημάδια της επίθεσης στη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά την ώρα της τραγωδίας.
Αμερικανοί ερευνητές επεσήμαναν πριν από μερικές ημέρες ότι οι πυροσβέστες που εκτέθηκαν σε τοξική σκόνη τη μέρα της επίθεσης διατρέχουν 19% περισσότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Ερευνες έχουν δείξει επίσης ότι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στην περιοχή εκείνη τη "μαύρη" ημέρα και παιδιά που έχασαν τον ένα γονιό τους στην επίθεση εμφανίζουν ψυχικές διαταραχές, όπως μετατραυματικό στρες και κατάθλιψη, που είναι αρκετά πιθανό να επιδεινωθούν με τα χρόνια.
Πηγή:e-go.gr

Μεθυσμένο ελάφι "κόλλησε" σε μηλιά!

Σοκ έπαθε ένας άνδρας στη Σουηδία όταν είδε ένα μεθυσμένο ελάφι να έχει κολλήσει σε μια μηλιά

Ο Per Johansson βγήκε έντρομος από το σπίτι του να δει τι συμβαίνει όταν άκουγε περίεργους ήχους που έβγαζε το ελάφι.
Αμέσως κάλεσε σωστικά συνεργεία για να απελευθερώσουν το παγιδευμένο ελάφι που είχε πλεχτεί ανάμεσα στα κλαδιά.
Δεν είναι ασυνήθιστο το φαινόμενο να βλέπει κανείς συγκεκριμένα είδη ελαφιών μεθυσμένα κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου καθώς εκείνη την εποχή τα δέντρα είναι γεμάτα με μήλα.
Γείτονες του Saro είπαν στο BBC πως και τις προηγούμενες μέρες είδαν σε όχι και τόσο νηφάλια κατάσταση το ελάφι. Πηγή:cosmo.gr

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 8 ακριβότερες πόλεις του κόσμου. Βγήκε από την 20άδα η Αθήνα

Για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, η Αθήνα δεν συμπεριλαμβάνεται στις 20 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ελβετικής τράπεζας UBS, καταλαμβάνοντας την 38η θέση. Ποιες είναι, όμως, οι πιο "τσουχτερές" πόλεις που θα πρέπει να το σκεφτείς διπλά πριν επισκεφτείς; (pics)
8η θέση: Ελσίνκι, Φινλανδία

 
7η θέση: Σίδνεϊ, Αυστραλία

 
6η θέση: Τόκιο, Ιαπωνία


5η θέση: Στοκχόλμη, Σουηδία

 
4η θέση: Κοπεγχάγη, Δανία

 
3η θέση: Γενεύη, Ελβετία

 
2η θέση: Ζυρίχη, Ελβετία

 
Και η ακριβότερη πόλη στον κόσμο: Όσλο, Νορβηγία

 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ελβετικής τράπεζας, οι σκανδιναβικές πόλεις μοιάζουν ιδιαίτερα ακριβές, με 4 συμμετοχές στην τελική 8άδα (+την ακριβότερη πόλη του κόσμου), το ίδιο και δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελβετίας.
Για τα πλήρη στοιχεία της έκθεσης, πατήστε εδώ.

Ο χρυσός της Γης «έπεσε σαν βροχή από το Διάστημα»

Χωρίς τους μετεωίτες, ο γήινος φλοιός μπορεί να μην είχε χρυσάφι   (Φωτογραφία:  Reuters)
Χωρίς τους μετεωίτες, ο γήινος φλοιός μπορεί να μην είχε χρυσάφι   
      
          (Φωτογραφία: 
          <a href="#" alt="Reuters" class="disclaimer" rel="no-follow">Reuters</a>)

Μπρίστολ: Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει την θεωρία ότι οι μετεωρίτες δεν μετέφεραν στην Γη μόνο τα δομικά υλικά της ζωής (όπως πιστεύει μια μερίδα επιστημόνων) αλλά έφεραν μαζί τους και πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και η πλατίνα. Σύμφωνα με την θεωρία αμέσως μετά την δημιουργία της Γης μια βροχή μετεωριτών μπόλιασε τον πλανήτη με πολύτιμα μέταλλα.

Η «χρυσή» βροχή


Κατά την διαδικασία μορφοποίησης και στερεοποίησης του πλανήτη μας λιωμένος σίδηρος βυθίστηκε στο υπέδαφος καταλήγωντας στο κέντρο του δημιουργώντας τελικά τον πυρήνα του. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο λιωμένος σίδηρος συμπαρέσυρε μαζί του όλα τα πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και έτσι στα ανώτερα στρώματα όπως ο μανδύας και ο φλοιός δεν θα έπρεπε να υπάρχει παρουσία τους.
Έτσι αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όπως συνέβη με διάφορα στοιχεία έτσι και ο χρυσός μαζί με άλλα πολύτιμα μέταλλα έφτασαν στην Γη με μετεωρίτες. Η γέννηση της Γης τοποθετείται πριν από περίπου 4,5 δισ. έτη και η διαδικασία μορφοποίησης και στερεοποίηση της εκτιμάται ότι διήρκεσε περίπου 500 εκατομμύρια έτη.
Σύμφωνα με την θεωρία αυτή αμέσως μετά την στερεοποίηση της η Γη βομβαρδίστηκε από μετεωρίτες που έπεφταν μαζικά στον πλανήτη και περιείχαν ανάμεσα στα άλλα και πολύτιμα μέταλλα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την διαδικασία σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος.

Τα πετρώματα «αποδείξεις»


Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές ανέλυσαν δείγματα από πετρώματα στην Γροιλανδίας τα οποία υπολογίζεται ότι αναδύθηκαν στην επιφάνεια της Γης πριν από 3,8 δισ έτη. Η ανάλυση των πετρωμάτων οδήγησε τους ερευνητές σε δύο εντυπωσιακά συμπεράσματα.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι με βάση τα ευρήματα τους αποδεικνύεται το γεγονός του βομβαρδισμού της Γης από μετεωρίτες το συγκεκριμένο χρονικό σημείο (δηλαδή αμέσως μόλις στερεοποιήθηκε) και η έλευση μαζί τους διαφόρων μετάλλων ανάμεσα στα οποία και πολύτιμα μέταλλα.
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι στον πυρήνα της Γης υπάρχουν τεράστια αποθέματα πολύτιμων μετάλλων. Εκτιμούν μάλιστα ότι τα αποθέματα αυτά είναι τόσο μεγάλα που αν ποτέ αναδύονταν θα μπορούσαν να καλύψουν όλη την επιφάνεια της Γης με ένα στρώμα πάχους τεσσάρων μέτρων!
Πηγή: In.gr

 

Έκρηξη σούπερ-νόβα ορατή από τη Γη

Οι αστρονόμοι εντόπισαν μια σπάνια σε μέγεθος έκρηξη σούπερ-νόβα. Η έκρηξη θα είναι ορατή από τον πλανήτη μας ακόμα και με κιάλια (Vid)

 Οι ερασιτέχνες παρατηρητές του ουρανού στο βόρειο ημισφαίριο (όπου και η Ελλάδα) μπορούν να στρέψουν τα όργανά τους, αν ο νυχτερινός ουρανός είναι καθαρός, στην κατεύθυνση της Μεγάλης Άρκτου, πάνω αριστερά από τα τελευταία δύο άστρα της, από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε το φαινόμενο (σε μπλε-άσπρη απόχρωση) θα γίνει πιο ορατό. Για πολλούς ανθρώπους θα είναι πιθανότατα η μοναδική ευκαιρία στη ζωή τους να δουν με γυμνά μάτια μια έκρηξη σούπερ-νόβα, καθώς η επόμενη μπορεί να συμβεί σε 100 χρόνια. Η έκρηξη, που πρωτοεντοπίστηκε στο γαλαξία του «Τροχού», στις 24 Αυγούστου, από τον αστρονόμο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ Πίτερ Νιούτζεντ, γίνεται συνεχώς πιο λαμπερή κάθε λεπτό που περνάει. Είναι η πιο ορατή στους ουρανούς μετά το 1954, ενώ πρόκειται για μια από τις πιο κοντινές στη Γη αστρικές εκρήξεις μετά το 1987. Το άστρο (PTF-11kly) που εξερράγη με την μορφή σούπερ-νόβα, ήδη παρακολουθείται στενά από διάφορες αστρονομικές ομάδες στον πλανήτη, ενώ έχει επιστρατευτεί και το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τις βρετανικές «Γκάρντιαν», «Ιντιπέντεντ» και «Ντέιλι Μέιλ». Πρόκειται για μια από τις πιο έγκαιρες στην ιστορία ανακαλύψεις έκρηξης σούπερ-νόβα (του λεγόμενου "τύπου 1α"),σχεδόν από το ξεκίνημά της, και δεν αποκλείεται έτσι να μελετηθεί επιστημονικά περισσότερο από κάθε άλλη τέτοια έκρηξη μέχρι σήμερα. «Υπάρχουν δισεκατομμύρια άστρα στο γαλαξία μας, αλλά αυτή η σούπερ-νόβα θα τα επισκιάσει όλα μέσα στο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Νιούτζεντ. Σε λίγες μέρες η λάμψη της θα αργοσβήσει και το φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο με μεγάλο τηλεσκόπιο, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Εκρήξεις αυτού του είδους συμβαίνουν όταν ένα μεγάλης πυκνότητας άστρο «λευκός νάνος», περίπου όσο η Γη σε μέγεθος, αλλά με μεγαλύτερη μάζα από τον ήλιο μας, εκρήγνυται εκτοξεύοντας μεγάλες ποσότητες ύλης σε μεγάλες αποστάσεις. Η ύλη αυτή κάποια στιγμή θα αποτελέσει την «μαγιά» για τη δημιουργία νέων άστρων και πλανητών. Έχουν υπάρξει ακόμα πιο φωτεινές εκρήξεις σούπερ-νόβα στο γαλαξία μας, με την πιο πρόσφατη το 1572, η οποία ήταν ορατή με γυμνό μάτι επί μήνες. Είχε προηγηθεί μια ακόμα πιο θεαματική έκρηξη, το 1006 μ.Χ., που έχει καταγραφεί στα κινεζικά και αραβικά αρχεία. Ήταν τόσο φωτεινή, που οι άνθρωποι μπορούσαν να διαβάζουν τις νύχτες απλώς με το φως της. Πηγή:news247.gr

Στη δημοσιότητα η λίστα των μεγαλοοφειλετών

Το είπε και το έκανε το υπουργείο Οικονομικών. Στη φόρα τα ονόματα των επιχειρήσεων που χρωστάνε στο κράτος. Διαβάστε αναλυτικά για ποιες πρόκειται. Και ποδοσφαιρικές ομάδες στον κατάλογο

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριών τα ονόματα 6.000 νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από € 150.000.
Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου
Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα € 30 δισ. από τα € 42 δισ. συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών.
Στην πρώτη θέση ο ΟΣΕ
Μεταξύ των 6.000 επιχειρήσεων που έχουν συνολικά χρέη προς το δημόσιο περισσότερα από 30 δισ. ευρώ, βρίσκονται μεταξύ άλλων: Ο ΟΣΕ με χρέη 1,262 δισ. ευρώ που φιγουράρει πρώτος στον κατάλογο ως ο μεγαλύτερος οφειλέτης, ενώ ακολουθούν στις πρώτες θέσεις ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών με 163,5 εκατ. ευρώ, αλλά και η Ολυμπιακή Αεροπορία με 152 εκατ. ευρώ.
Ακόμη τα ναυπηγεία Νεώριον Σύρου έχουν οφειλές 146,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ χρωστά 103,2 εκατ ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το αναγραφόμενο ποσό η ΠΑΕ ΑΕΚ θα πληρώσει το 5%, καθώς έχει υπαχθεί στο άρθρο 44.
Η πτωχευμένη εταιρεία Γραμμή ΑΕ εμφανίζεται στη λίστα με χρέη 77,9 εκατ ευρώ. Η Λάρκο μεταλλευτική έχει χρέη 70,7 εκατ ευρώ, η Artisti Italiani 62,9 εκατ. ευρώ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ 68,4 εκατ. ευρώ.
Η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Γενικών Ασφαλειών, που πτώχευσε, έχει οφειλές 38,5 εκατ. ευρώ, το Νέο Κανάλι Ραδιοτηλεοπτική - που επίσης έχει πτωχεύσει - εμφανίζεται με οφειλές 38,48 εκατ. ευρώ όπως και το Μινιόν με χρέη 22,32 εκατ ευρώ και η Πειραϊκή Πατραϊκή με οφειλές 20,6 εκατ ευρώ.
Ο Πανιώνιος έχει χρέη 21,8 εκατ ευρώ, η Εξπρές Σέρβις 19,3 εκατ. ευρώ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας 18,7 εκατ. ευρώ ενώ η ΠΑΕ Αθηναϊκός 15,9 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία Αφοί Μιμίκου Κοτόπουλα έχει οφειλές 22,6 εκατ ευρώ, η Άρης Καλαθοσφαιρική ΑΕ 21,2 εκατ. ευρώ. Η Θεμελιοδομή Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία ( που επίσης έχει πτωχεύσει) εμφανίζεται με οφειλές 20,45 εκατ. ευρώ ενώ στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η ΑΚΡΟΝ ΙΛΙΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛ με χρέη 19,9 εκατ. ευρώ. Η Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ έχει οφειλές 13,74 εκατ. ευρώ και η ΑΕΛ (Λάρισα) χρωστάει 6,7 εκατ. ευρώ.
Αναμένονται και τα φυσικά πρόσωπα
Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Οικονομικών.
Στις συγκεκριμένες καταστάσεις δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της ΠΟΛ 1185/2011.Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

150 παιδιά από ένα... πατέρα!


Πως θα σας φαινόταν αν είχατε 150 αδέλφια; Σίγουρα δεν είναι καλό ειδικά αν δεν είχατε ιδέα που μπορεί να βρίσκονται αυτά σας τα "αδέλφια"...
Πριν από επτά χρόνια, η Σίνθια Ντέιλι και ο σύντροφός της κατέφυγαν σε δωρητή σπέρματος. Ήλπιζαν πως μια μέρα ο γιος τους θα μπορούσε να γνωρίσει μερικά από τα ετεροθαλή αδέλφια του και να σχηματίσει ένα είδος σύγχρονης διευρυμένης οικογένειας, έτσι η Σίνθια αναζήτησε μέσω του Ιντερνετ άλλα παιδιά που είχαν γεννηθεί από τον ίδιο δωρητή.
Και διαπίστωσε πως, στη διάρκεια των ετών, ο αριθμός των παιδιών αυτών δεν έπαψε να αυξάνεται.
Σήμερα υπάρχουν 150 παιδιά, που όλα έχουν συλληφθεί με το σπέρμα του ίδιου δότη. Και συνεχίζουν να αυξάνονται.
Καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να αποκτήσουν παιδί χωρίς σύντροφο και μεγαλώνει ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται με τεχνητή γονιμοποίηση, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους υπερμεγέθεις ομάδες ετεροθαλών αδελφών. Η ομάδα του παιδιού της Σίνθιας Ντέιλι είναι από τις μεγαλύτερες, αλλά πολλές άλλες, οι οποίες περιλαμβάνουν 50 ή περισσότερα αδέλφια,εμφανίζονται επίσης σε ιστότοπους και σε ομάδες συζήτησης.
Με ανάλογο ρυθμό αυξάνονται όμως και οι ανησυχίες μεταξύ γονιών, δωρητών και ιατρικών εμπειρογνωμόνων για τις εν δυνάμει αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει το γεγονός ότι τόσο πολλά παιδιά προέρχονται από τον ίδιο δωρητή. Γονίδια σπάνιων ασθενειών μπορεί να διαδοθούν έτσι ευρύτερα, ενώ μερικοί ειδικοί επισημαίνουν πως αυξάνεται η πιθανότητα τυχαίας αιμομιξίας μεταξύ ετεροθαλών αδελφών.
Οι επικριτές επισημαίνουν πως οι κλινικές γονιμότητας και οι τράπεζες σπέρματος αποκομίζουν τεράστια κέρδη επιτρέποντας να συλλαμβάνονται υπερβολικά πολλά παιδιά με το σπέρμα δημοφιλών δωρητών και πως πρέπει να δίνονται στις οικογένειες περισσότερες πληροφορίες για την υγεία των δωρητών, καθώς και για την υγεία των παιδιών που συλλαμβάνονται με το σπέρμα τους. Ζητούν επίσης να τεθούν νόμιμα όρια για τον αριθμό των παιδιών που συλλαμβάνονται χρησιμοποιώντας το σπέρμα του ίδιου δωρητή, καθώς και να επανεξεταστεί η ανωνυμία που καλύπτει πολλούς δωρητές.
Ενώ σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Σουηδία, καθορίζεται διά νόμου ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να έρθουν στον κόσμο με το σπέρμα του ίδιου δωρητή, στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν όρια, παρά μόνο οι κατευθυντήριες γραμμές που δημοσιεύονται από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Αυτή η επαγγελματική οργάνωση συνιστά, σε πληθυσμό 800.000, να περιορίζονται οι γονιμοποιήσεις στα 25 μωρά ανά δωρητή. Ουδείς γνωρίζει με σιγουριά πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ χάρη στο σπέρμα δωρητών. Μερικοί υποστηρίζουν πως μπορεί να είναι από 30.000 ως 60.000, ίσως και περισσότερα.
Οι μητέρες παιδιών δωρητών καλούνται να αναφέρουν σε εθελοντική βάση στην τράπεζα σπέρματος τη γέννηση ενός παιδιού, όμως το κάνει μόνο το 20%-40%, λέει η Γουέντι Κρέιμερ, ιδρύτρια του Donor Sibling Registry, ενός είδους μητρώου των παιδιών που γεννιούνται με το σπέρμα δωρητών. Πολλές οικογένειες έχουν στραφεί μέχρι σήμερα στον ιστότοπο donorsiblingregistry.com για να βρουν πληροφορίες για τα ετεροθαλή αδέλφια κάποιου παιδιού. Και πολλοί μένουν εμβρόντητοι όταν ανακαλύπτουν πόσα ετεροθαλή αδέλφια έχει το παιδί τους.
Πηγή: "Τα Νέα"

Ενοικιάζεται διαμέρισμα. Τιμή: Σεξ δύο φορές το μήνα!


Αυτό θα πει να πληρώσεις με είδος και όχι μόνο. Σίγουρα όμως σου μένει το ενοίκιο στην...άκρη!


Πληθώρα σπιτιών υπάρχει στο Παρίσι για να νοικιάσει κανείς. Είναι τόσο πολλά, ώστε μπορεί κανείς να βρει σπίτι ακόμα και χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλει χρηματικό ποσό ως ενοίκιο. Στις ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων, αλλά και σε αγγελίες, υπάρχουν προσφορές για σπίτια κάθε είδους, οπουδήποτε στην Πόλη του Φωτός.
Η εφημερίδα «Λιμπερασιόν» ξεκίνησε μια έρευνα ειδικά για τα σπίτια που νοικιάζονται χωρίς ο ιδιοκτήτης να ζητεί χρήματα και εκείνο που διαπιστώθηκε είναι ότι τα ανταλλάγματα δεν είναι πάντοτε νόμιμα ή «ηθικά» με την κοινωνικά αποδεκτή έννοια του όρου.
Πολλοί από εκείνους που... νοικιάζουν χωρίς να ζητούν ενοίκιο ζητούν από τους ενοικιαστές να κάνουν δουλειές, όπως για παράδειγμα να καθαρίζουν εκτός από το δικό τους διαμέρισμα ή δωμάτιο και εκείνο του ιδιοκτήτη.
Αλλοι ζητούν πλύσιμο ρούχων ή άλλες εργασίες. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που αναζητούν σεξ. «Σεξ δύο φορές το μήνα» έγραφε μια αγγελία, ενώ μια άλλη σημείωνε χαρακτηριστικά ότι ζητείται ενοικιαστής ανοιχτός στο μυαλό και αλλού.
Διαμέρισμα με αντάλλαγμα ακόλαστες υπηρεσίες ήταν γραμμένο σε μια τρίτη. Στις περισσότερες τέτοιες αγγελίες οι ιδιοκτήτες ήταν άντρες που νοίκιαζαν σπίτια έναντι σεξουαλικών υπηρεσιών.
Το φαινόμενο έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που οργανώσεις για τα δικαιώματα των ενοικιαστών έχουν ξεκινήσει προσπάθεια εντοπισμού αυτών των ιδιοκτητών, ώστε να προστατευτούν όσοι αναζητούν σπίτι.Πηγή:newsit.gr

Τα σοκολατούχα που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία

Από το Carnation (που έβγαλε τη Λόλα από τη φωτιά) μέχρι το όνομα και πράμα Milko, θυμόμαστε τα γάλατα με γεύση σοκολάτα που έμειναν αξέχαστα
Τα σοκολατούχα που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία
Λίγα πράγματα χαράχτηκαν βαθιά στο μυαλό μας κατά τη διάρκεια των παιδικών μας χρόνων. Το Disneyclub, οι κόντρες Άρη-ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο, τα πρώτα σήριαλ του MEGA, το Milko και η τυρόπιτα ήταν τα βασικότερα. Λέγοντας Milko, δεν εννοούμε μόνο το ομώνυμο γάλα. Το λήμμα “milko” υπονοούσε (και υπονοεί) όλο τον πλούτο των σοκολατούχων της χώρας.
Carnation
Όλο το μυστικό βρισκόταν στο τσίγκινο κουτάκι και στο μότο της διαφήμισης “την απίστευτη γεύση να πίνεις, άντρας σαν τον Carnation να γίνεις”. Ίσως το μοναδικό από τα παρακάτω γάλατα που ήταν 27 φορές πιο απολαυστικό όταν το έπινες ζεστό, ή τουλάχιστον όχι παγωμένο. Οι μύστες των σοκολατούχων θα με καταλάβουν.

Yoko Choco Το ρόφημα-σφηνάκι. Το κιτρινοκαφέ του χάρτινο κουτάκι με το ενσωματωμένο καλαμάκι ήταν το αντικείμενο-φετίχ των μαθητικών μας χρόνων. Σήμερα, στα ψυγεία των σούπερμάρκετ μπορείς να βρεις το Yoko Choco Junior. Καμία σχέση. Βεβήλωση του ονόματος και των αθώων μας ψυχών.

Choco (της ΦΑΓΕ)
Η τρομοκρατική για το παιδικό μάτι συσκευασία του Choco αδίκησε υπερβολικά το συγκεκριμένο γάλα. Αυτό το χοντροκομμένο διάφανο μπουκάλι έκρυβε ένα γάλα με πολύ ιδιαίτερη γεύση (αν και φανερά παχύρρευστο) που λίγα παιδιά τολμούσαν να κατεβάσουν από το ράφι. Το εκτιμήσαμε όταν πια δεν μας έκαναν εντύπωση οι συσκευασίες με ζωγραφιές και ζωάκια. Αργά.

Dolca
“Γάλα με κακάο, όλο δύναμη και όλο νοστιμιά”. Θυμόμαστε περισσότερο τη φιγούρα του λαγού στη διαφήμιση και στο κουτάκι, παρά το γάλα itself. Εσύ;

N'Joy

Ιστορικό. Ήταν το πρώτο που κόντραρε στις συνειδήσεις μας τόσο έντονα το Milko στα μέσα των 90s. Η πρόταση της ΦΑΓΕ ενισχύθηκε πολύ από τη μεταμοντέρνα συσκευασία του N'Joy με το καπάκι που άνοιγε μετά από το τράβηγμα της πλαστικής περόνης. Στη συνέχεια, η ΦΑΓΕ έκανε το ίδιο λάθος με τη ΔΕΛΤΑ. Το έβγαλε και σε μπουκάλι

το σοκολατούχο της) EBΟΛ
Ποιότητα. Το καμάρι της Μαγνησίας. Το σοκολατούχο που δεν κέρδισε τους πιστούς του με τη διαφήμιση και το promotion, αλλά μόνο με την αξία του. Δηλαδή τη γεύση του. Ρώτα έναν Βολιώτη να σου πει.

Action
Ποντάραμε πολλά στο Action. Ήταν η εποχή που όλοι οι νυν “30 παρά λίγο” παίζαμε κάποιο άθλημα και νομίζαμε ότι είμαστε καλοί σε αυτό. Βγαίνει λοιπόν το Αction (σοκολατούχο γάλα με μέλι και βύνη), υπόσχεται φουλ ενέργεια και φτερά στα πόδια και ξαφνικά θεωρήσαμε ότι βρήκαμε το κλειδί για τα παρκέ του ΝΒΑ. Πολύ καλή και ιδιαίτερη γεύση, αλλά καριέρα στο μπάσκετ δεν κάναμε ποτέ.

ΤΟΠΙΝΟ
Το πίνω ακόμα. Τίμιο σοκολατούχο. Αν έπαιζε μπάσκετ στην Εθνική Ελλάδος, θα ήταν ο Μάικ Μπράμος. Δεν έχει τρελάνει κόσμο, δεν έχει απογοητεύσει κανέναν.

Ροδοπάκι
Ίσως η καλύτερη ανάμνηση όσων έχουν πάει φαντάροι στον Έβρο.

Mars
Το ίδιο πρόβλημα με το παγωτό Mars. Η Mars είναι η καλύτερη σοκολατομπάρα. Ούτε σε παγωτό, όμως, ούτε σε γάλα. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή. Δεν χρειαζόταν να γίνει γάλα. Το πίνεις και μετά διψάς χειρότερα.

And the ultimate winner is:

Milko
Το να μπεις στη διαδικασία να αναλύσεις το ρόλο του Milko (του χάρτινου Milko) στην διαπαιδαγώγηση και τη σφυρηλάτηση της προσωπικότητάς μας είναι σαν να προσπαθείς να αποδείξεις ότι η Kate Beckinsale είναι πιο ωραία γκόμενα από την Donatella Versace. Μάταιο. Να ενημερώσουμε επί τη ευκαιρία τη ΔΕΛΤΑ ότι το μιλκομπούκαλο δεν έχει το αγαπημένο μας γάλα μέσα. Έχει κάτι άλλο.

Πηγή:men24.gr

Τα χειρότερα τραγούδια των 90s!

Το περιοδικό Rolling Stone ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν για τα χειρότερα τραγούδια της δεκαετίας του '90 και εκείνοι απέδειξαν το ιδιαίτερα κακό τους γούστο.
7. Celine Dion, "My Heart Will Go On"
Το τραγούδι που έντυσε τον κινηματογραφικό "Τιτανικό" και ακούγεται ακόμα και μέσα από το πόστερ της ταινίας με την Κέιτ Γουίνσλετ και Ντι Κάπριο στην πλώρη του καραβιού. Οι αναγνώστες του Rolling Stone κρίνονται επιεικώς αυστηροί.
Εντάξει, δεν το ακούγαμε και στην walkman (την εποχή εκείνη), αλλά κακό δεν το λες. Εκτός αν θέλεις να σε πάρουν όλες οι γυναίκες στο κυνήγι.

6. Hanson, "MMMBop"
Τα τρία ξανθά αγόρια από την Οκλαχόμα, εκ των οποίων τα δύο τα περνούσες άνετα και για κορίτσια, βρίσκονται δικαίως στη συγκεκριμένη λίστα. Θα μπορούσαν να πάρουν και ψηλότερη θέση.

5. Chumbawamba, "Tubthumping"
Tο συγκεκριμένο τραγούδι -το πιο.. ελαφρύ από το έργο μιας βαθιά πολιτικοποιημένης μπάντας- ήταν στο soundtrack του Fifa '98. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να λοιδωρήσω όσους το ψήφισαν

4.Vanilla Ice, "Ice Ice Baby"
Έκλεψε απροκάλυπτα τη μπασογραμμή του "Under Pressure" των Queen. Ντροπή στον Vanilla Ice. Να μείνει εσαεί στη λίστα με τα χειρότερα των 90s. Τουλάχιστον

3. Billy Ray Cyrus, "Achy Breaky Heart"
Ο μπαμπάς της Miley Cyrus. TV περσόνα από το 2000 και μετά, ο Billy Ray ήταν μόλις 20 χρονών όταν το παρακάτω τραγούδι τον έκανε διάσημο overnight. Το τραγούδι ακούγεται, το μαλλί θυμίζει Λοχαγό Μαρκ και λύκους του Οντάριο

2. Los del Rio, "Macarena"
14 εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Hot 100 στα μέσα των 90s. Ωραία κορίτσια στο βίντεοκλίπ. Έχει απογειώσει χιλιάδες trash πάρτι ανά την υφήλιο. Του αξίζει μια καλύτερη θέση στη μουσική ιστορία. Δεν θα το άκουγες στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά τη δουλειά του, την έκανε και με το παραπάνω

1. Αqua, "Barbie Girl"
Τα τρελόπαιδα από την Δανία ενδέχεται και να πανηγυρίζουν με την κατάληψη της πρώτης θέσης στα χειρότερα 90s hits. Θυμήσου παρακάτω το βίντεοκλίπ και δες με πόσο κόπο πασχίζουν να φαίνονται (και να ακούγονται) τραγικοί. Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε.

Πηγή:cosmo.gr

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Χαμός στο διαδίκτυο από το Batmanning!


Μετά το planking σάλο στο διαδίκτυο κάνει το Batmanning με νέους που προσπαθούν να μιμηθούν τον Μπάτμαν.
Το επικίνδυνο σπορ έχει επιρροές από το planking με νέους να κρέμονται ανάποδα από διάφορα παράξενα σημεία σαν τον Μπατμαν!
Η παρέα νεαρών αυτοαποκαλείται ως Batman Boilers και τα βίντεό τους έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου με χιλιάδες views.

Πηγή:cosmo.gr

Τα 5 πιο περίεργα σεξουαλικά ρεκόρ

Με πόσους άνδρες μπορεί μια γυναίκα να συνευρεθεί ερωτικά μέσα σε μια ημέρα; Ποιο είναι το μεγαλύτερο όργιο του κόσμου και πότε ένας άνδρας θεωρείται πραγματικά προικισμένος; Οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν.
Τα 5 πιο περίεργα σεξουαλικά ρεκόρ
Με πόσους άνδρες μπορεί μια γυναίκα να συνευρεθεί ερωτικά μέσα σε μια ημέρα; Ποιο είναι το μεγαλύτερο όργιο του κόσμου και πότε ένας άνδρας θεωρείται πραγματικά "προικισμένος"; Οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν. Συγκεντρώσαμε τα 5 πιο περίεργα σεξουαλικά ρεκόρ που ισχύουν μέχρι σήμερα και σας τα παρουσιάζουμε:

1. Η γυναίκα που πήγε με 919 άνδρες σε μια ημέρα
Η 35χρονη Lisa Sparxxx, γνωστή αμερικανίδα πορνοστάρ είχε σεξουαλική επαφή με 919 άντρες την ίδια μέρα! Η γνωστή πορνοστάρ από το Κεντάκι κατέκτησε το ρεκόρ στο τρίτο ετήσιο παγκόσμιο πρωτάθλημα Gangbang του Eroticon της Βαρσοβίας το 2004.
2. Ο άνδρας με τις 52.000 ερωτικές επαφές
Το ρεκόρ των περισσότερων ερωτικών συνευρέσεων ανήκει σε έναν άνδρα που όπως έχει καταγραφεί είχε περισσότερες από 52,000 ερωτικές επαφές σε διάστημα 30 ετών. Με άλλα λόγια είχε ερωτική συνεύρεση τουλάχιστον 33 φορές μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.
3. Η πιο μακρινή εκσπερμάτωση
Το μέγιστο ύψος αλλά και μήκος στο οποίο μπορεί να φτάσει το σπέρμα μετά από εκσπερμάτωσης είναι άλλο ένα από τα πιο περίεργα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες. Τα ρεκόρ, μαζί με εκείνο της μέγιστης ταχύτητας εκσπερμάτωσης ανήκουν στον ίδιο άνδρα, ονόματι Horst Schultz που κατάφερε να πετύχει "εκτόξευση" σε μήκος 5,40 μέτρα και ύψος 3,70 μέτρα.
4. Το μεγαλύτερο όργιο στον κόσμο
Τα σκήπτρα κρατά η Ιαπωνία. 250 άνδρες και γυναίκες συγκεντρώθηκαν σε μια αποθήκη εμπορευμάτων και έκαναν έρωτα ταυτόχρονα πετυχαίνοντας να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το όργιο μάλιστα καταγράφηκε από φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές που απαθανάτισαν το γεγονός! Το dvd πωλήθηκε έναντι 40 δολαρίων
5. Το ρεκόρ του μεγαλύτερου πέους
Το επίσημο ρεκόρ για το μεγαλύτερο πέος του κόσμου ανήκει στον κατά πολύ "προικισμένο" Αμερικανό Jonah Falcon. Η μέτρηση έγινε από τον Δρ. Robert Dickinson που πιστοποίησε πως το πέος έχει μήκος 34,29 εκατοστά και 15,88 εκατοστά περιφέρεια.
Πηγή:e-go.gr

Ελεύθεροι οι χρήστες, ισόβια στους εμπόρους

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ναρκωτικά. Τι προβλέπει για τις ποινές των χρηστών ναρκωτικών. Βαριές τιμωρίες για τους εμπόρους του θανάτου

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποποινικοποιείται η χρήση, η προμήθεια και η κατοχή (για προσωπική χρήση) ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο η Πολιτεία αλλάζει στάση απέναντι στους χρήστες και αυστηροποιεί τις διατάξεις που αφορούν τους εμπόρους ναρκωτικών.
Ετησίως σημειώνονται 300 θάνατοι από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, στις δε φυλακές της χώρας είναι έγκλειστοι (κατάδικοι και υπόδικοι) περίπου 4.500 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Εάν δε ο αριθμός αυτός των παραβατικών ατόμων συνδυαστεί και με άλλα αδικήματα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών, όπως είναι κλοπές, βιασμοί κ.λπ., τότε το περίπου 50% των κρατουμένων εμπλέκεται στη "σφαίρα" και τον "κόσμο" των ναρκωτικών ουσιών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το κόστος εφαρμογής του επίμαχου νομοσχεδίου είναι "ελάχιστο, μπροστά στο κοινωνικό όφελος" και προσέθεσε ότι όλα οδεύουν σύντομα ώστε μέσα στις φυλακές να χορηγείται η μεθαδόνη, ως υποκατάστατο των ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο:
*Δεν τιμωρείται όποιος για δική του αποκλειστική χρήση προμηθεύεται ή κατέχει με οποιονδήποτε τρόπο ναρκωτικά σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την ατομική του χρήση.
*Όποιος για δική του αποκλειστική χρήση καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την ατομική του χρήση, τιμωρείται με κράτηση μέχρι τριών μηνών και με πρόστιμο μέχρι 1.000 ευρώ.
Η διαπίστωση του σκοπού εξυπηρέτησης της ανάγκης για δική του αποκλειστικά χρήση γίνεται με συνεκτίμηση του είδους, της καθαρότητας και της ποσότητας του συγκεκριμένου ναρκωτικού, σε συνδυασμό με τη συχνότητα χρήσης, τον χρόνο χρήσης, την ημερήσια δόση και τις ιδιαίτερες ανάγκες χρήσης του συγκεκριμένου δράστη.
*Όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών σε δημόσιο χώρο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών και με πρόστιμο μέχρι 2.000 ευρώ.
*Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος καταρτίζει πλαστή, νοθεύει ή χρησιμοποιεί πλαστή ιατρική συνταγή χορήγησης ναρκωτικών με σκοπό τη χρήση τους από τον ίδιο.
Όταν οι υποθέσεις ναρκωτικών οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, τότε δεν θα λαμβάνεται υπόψη μόνο η ιατρική γνωμάτευση (έκθεση πραγματογνωμοσύνης) προκειμένου οι δικαστές να εκτιμήσουν εάν ο κατηγορούμενος είναι χρήστης ή όχι, αλλά θα χρησιμοποιείται κάθε αποδεικτικό μέσο που θα προσκομισθεί στο δικαστήριο (παρακολούθηση προγραμμάτων απεξάρτησης, χορήγηση υποκατάστατων κ.λπ.).
Τέλος, με το νομοσχέδιο εισάγεται το δικαίωμα στα δικαστήρια να επιβάλλεται ως εναλλακτικό μέτρο της ποινής η απεξάρτηση (κατοχύρωση της θεραπείας).
Βαριές ποινές για τους εμπόρους
"Ο χρήστης είναι ασθενής, δεν είναι εγκληματίας", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και για το λόγο αυτό με το εν λόγω νομοσχέδιο "η προμήθεια και η κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνον για την αποκλειστική χρήση του χρήστη, δεν τιμωρείται". Τιμωρείται, όμως, "με κράτηση μέχρι τρεις μήνες και πρόστιμο μέχρι χίλια ευρώ, όποιος καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό που δικαιολογείται μόνον για ατομική του χρήση και έξι μήνες και πρόστιμο μέχρι δύο χιλιάδες ευρώ όποιος κάνει χρήση σε δημόσιο χώρο".
Προνομιούχο, όπως χαρακτηρίστηκε, πλημμεληματικού χαρακτήρα αντιμετώπιση θα έχουν οι διακινητές μικροποσότητας ναρκωτικών ή προμήθειας ναρκωτικών σε συγγενείς (πατέρας για το παιδί, αδελφός για την αδελφή του κ.λπ.) και το γνωστό "κέρασμα".
Οι λόγοι της ηπιότερης αυτής μεταχείρισης - τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου- είναι "η ιδιαίτερα μικρή απαξία - επικινδυνότητα της συμπεριφοράς, σε συνδυασμό με την πιεστική ανάγκη εξασφάλισης της καθημερινής δόσης του δράστη, η έλλειψη σκοπού κέρδους και η ψυχολογική πίεση που ασκείται στο δράστη από τον οικείο ή τον άλλο χρήστη".
Αντίθετα, η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χαρακτηρίζεται κακούργημα και τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, ή με κάθειρξη 5-20 ετών και με χρηματική ποινή μέχρι 600.000 ευρώ.
Επίσης, απειλείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών (10 - 20 έτη) και χρηματική ποινή από 50.000 μέχρι 500.000 ευρώ η τέλεση διακίνησης από σωφρονιστικό υπάλληλο, φαρμακοποιό και κάθε άλλο πρόσωπο που νόμιμα ασχολείται με τα ναρκωτικά ή τη διακίνησή τους σε ευαίσθητους χώρους, όπως είναι στρατόπεδα, καταστήματα κράτησης, σχολεία κ.λπ.).
Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρείται και ο δράστης που έχει σκοπό να προκαλέσει τη χρήση ναρκωτικών από ανήλικο ή να μεταχειρισθεί ανήλικο ή όπου ο δράστης αναμιγνύει ναρκωτικά με τρόφιμα κ.λπ. ή είναι φαρμακοποιός και χορηγεί εν γνώσει του ναρκωτικά παράνομα ή γιατρός που εκδίδει, χωρίς ιατρική ένδειξη, συνταγή για ναρκωτικά ή ουσίες για να παρασκευαστούν ναρκωτικά.
Πηγήnews247.gr

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Chuck Palahniuk: ο συγγραφέας του Fight Club έχει ακόμη καλύτερα βιβλία. Πάρε χαρτί και σημείωσε.

Ο Chuck Palahniuk, συγγραφέας-είδωλο μιας γενιάς, και δημιουργός του “Fight Club” κυκλοφορεί το 13ο του βιβλίο. Είναι μακράν το πιο φιλόδοξο της καριέρας του - και μαζί, το πιο επίπονο.
Chuck Palahniuk: “Έγραψα αυτό το βιβλίο ενώ η μητέρα μου πέθαινε από καρκίνο”

Ο πιο ρομαντικός νιχιλιστής της αμερικάνικης λογοτεχνίας, ο Chuck Palahniuk στα 49 του χρόνια έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως ένας σύγχρονος Bret Easton Ellis, - ο συγγραφέας που με την ακραία πένα του καταφέρνει σταθερά εδώ και 15 χρόνια να εκφράζει τα άγχη, τους προβληματισμούς, την σιωπηλή κοινωνική οργή μιας ‘ευνουχισμένης’ και κοινωνικά καταπιεσμένης γενιάς.
Στα έργα του δεν έχει φοβηθεί ποτέ να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε ζήτημα, κυνηγώντας πάντα ως τα άκρα κάθε φιλοσοφική, θεολογική, κοινωνική και ηθική προέκτασή του. Στο νέο του βιβλίο με τίτλο “Damned”, το 13ο του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μες στον Οκτώβρη, ο Palahniuk γίνεται πιο υπερφιλόδοξος από ποτέ: Στέλνει την 13χρονη Μάντισον στην Κόλαση, δίχως εκείνη να ξέρει πόσο θα κάτσει εκεί - αλλά προσπαθεί να ζήσει την εμπειρία όσο πληρέστερα μπορεί.
Ήταν και το δυσκολότερο γι’αυτόν. Όχι μόνο χρειάστηκε δυόμισι χρόνια για να ολοκληρωθεί (αντιθέτως, το “Fight Club” που ήταν το ντεμπούτο του Palahniuk, ήταν για εκείνον ένα βιβλίο 6 βδομάδων), αλλά την περίοδο της συγγραφής έπρεπε να ζήσει από κοντά τη δυσάρεστη εμπειρία του να βλέπει τη μητέρα του να πεθαίνει από καρκίνο, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Guardian.
Η ζωή του ούτως ή άλλως είχε πάντα κάτι το διαταραγμένο - ο πατέρας του Palahniuk και η σύντροφός του, δολοφονήθηκαν πριν 12 χρόνια από τον πρώην σύζυγο εκείνης. Οι επιρροές του μπορεί να μοιάσουν και σχιζοφρενικές: Το “Damned” το χαρακτηρίζει σε ίσα κομμάτια ‘απόγονο’ της Κόλασης του Δάντη, της “Τελευταίας Εξόδου”, των “Lovely Bones” και του... “Breakfast Club”.
To φοβερό με την περίπτωση του συγγραφέα, είναι ότι παρόλο που έγραψε το διασημότερο έργο του με το καλημέρα, δεν το άφησε ποτέ να βαρύνει την μετέπειτα καριέρα του. Κανένα άγχος, καμία σκιά, κανένα βάρος ευθύνης. Είναι ευγνώμων για την επιτυχία του “Fight Club”: “Μου έδωσε ένα τεράστιο αναγνωστικό κοινό,” λέει. “Όλοι μου έλεγαν στη διαδικασία της παραγωγής ότι δε γίνεται να γυριστεί. Είμαι ενθουσιασμένος όπως όλοι, που τελικά έγινε.”




Ο Palahniuk, που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο δημοσιογραφίας του Όρεγκον το 1986 κι έκτοτε ζει στο Πόρτλαντ, παραμένει συναρπαστικά παραγωγικός και με κάθε του βιβλίο να βρίθει ιδεών και προκλητικών (με τον καλύτερο δυνατό τρόπο) ερωτημάτων. Μέχρι να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο “Damned”, αυτά είναι τα 6 βιβλία του που πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε - αν έχεις κάπως γερό στομάχι.



1. “Fight Club” (1996)Δεν είναι το καλύτερό του βιβλίο, αλλά αυτή η ιστορίας χάους, αναρχίας και σαπουνιού για ομάδες γιάπηδων που ξεσπούν την κοινωνική τους καταπίεση παίζοντας παράνομο ξύλο σε καταγώγια, εκκίνησε την καριέρα του, δημιούργησε το cult του Chuck - και αποτέλεσε βάση για την καλύτερη ταινία της τελευταίας 25ετίας.



2. “Lullaby” (2002)Το ωραιότερό του βιβλίο, αυτή η ποίηση τρόμου εξελίσσεται σε δύο χρόνους καθώς ένας ρεπόρτερ ανακαλύπτει ότι ένα αφρικάνικο νανούρισμα σκοτώνει όποιον άνθρωπο το ακούσει - και το αποστηθίζει για προσωπική του χρήση. Μαγεία, υπερφυσική σαπουνόπερα, σκληρή κοινωνική σάτιρα, αστυνομικό θρίλερ, και μια κορύφωση που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.



3. “Survivor” (1999)To τελευταίο μέλος ενός cult του οποίου τα μέλη αυτοκτόνησαν ομαδικά, ρίχνει τον εαυτό του στο μέσο της mainstream κουλτούρας του Δυτικού πολιτισμού. Και γίνεται είδωλο. Με αυτή τη μαύρη κωμωδία που ο Palahniuk αφηγείται αντίστροφα (το βιβλίο ξεκινάει από το τελευταίο κεφάλαιο και τελειώνει με το πρώτο), θα σου λυθούν περίπου όλα τα ερωτήματα της ζωής.



4. “Invisible Monsters” (1999)Πρώην μοντέλο με αποκρουστική παραμόρφωση στο πρόσωπο ύστερα από πυροβολισμό, βρίσκει μια νέα μέντορα, την Brandy Alexander. Είναι στην πραγματικότητα του πρώτο βιβλίο του Palahniuk που απλώς εκδόθηκε τρίτο, ύστερα από την επιτυχία του “Fight Club”. Όχι τυχαία, είναι εκεί που τουλάχιστον η μουσική βιομηχανία έχει αγαπήσει περισσότερο

5. Diary (2003)To λες και συνταρακτικό αυτό το διήγημα γραμμένο σε μορφή ημερολογίου, για μια καλλιτέχνιδα που τώρα δουλεύει ως σερβιτόρα. Ο άντρας της βρίσκεται σε κώμα, μια συνωμοσία απειλεί εκατοντάδες ζωές, και απολύτως τίποτα δεν είναι αυτό που νομίζεις. Μάλλον το πιο έντονο βιβλίο τρόμου του συγγραφέα, παραμένει το πιο πολυσυζητημένο του μετά το -εκτός συναγωνισμού- ντεμπούτο του. “Just for the record, the weather today is slightly sarcastic.”



6. Snuff (2008)Σαχλαμαρίτσα σε σχέση με τα αριστουργήματά του, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν πολυπαίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά: Ακολουθεί την ιστορία μιας ιέρειας της βιομηχανίας πορνό η οποία θέλει να κλείσει “ένδοξα” την καριέρα της κάνοντας ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία ταινία. Η δομή του βιβλίου ακολουθεί σε σταθερό rotation κεφαλαίων τους 4 βασικούς χαρακτήρες καθώς τα κίνητρα του καθενός που βρίσκονται σε αυτά τα γυρίσματα, αποκαλύπτονται.
Πηγή:men24.gr

Σεξ με το ζόρι

Είστε παντρεμένος, δουλεύετε σκληρά και αδυνατείτε να εκπληρώσετε τα..συζυγικά σας καθήκοντα;Προσοχή όμως. Υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι εποχές άλλαξαν. Η απρονοησία μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά
Το ποσό των 10.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας Γάλλος στην πρώην σύζυγο του για την έλλειψη σεξ κατά τη διάρκεια των 21 ετών κοινής τους συμβίωσης.
Σύμφωνα με το άρθρο 215 του Αστικού Γαλλικού Κώδικα, τα παντρεμένα ζευγάρια πρέπει να συμφωνήσουν σε μια κοινή ζωή.
Ο δικαστής απεφάνθη ότι ο συγκεκριμένος νόμος συνεπάγεται ότι "οι σεξουαλικές σχέσεις πρέπει να αποτελούν μέρος ενός γάμου".
Η σπάνια αυτή δικαστική απόφαση παρήλθε, μετά από την αίτηση διαζυγίου της 47χρονης πριν από δύο χρόνια, θέτοντας ως αιτία διαζυγίου της έλλειψη της σεξουαλικής δραστηριότητας.
Τότε,  ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση, στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, ενέκρινε το διαζύγιο με αποκλειστικό υπεύθυνο τον 51χρονο Jean-Louis B.
Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την "αδικημένη σύζυγο". Ξαναπήγε τον πρώην σύζυγο της στο δικαστήριο ζητώντας αυτή τη φορά 10.000 ευρώ, ως αποζημίωση για την έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας.
Η "κούραση και τα προβλήματα υγείας", ήταν οι λόγοι που επικαλέστηκε για τις χαμηλές του επιδόσεις.
Αλλά ο δικαστής δεν δέχτηκε τα επιχειρήματα του συζύγου υποστηρίζοντας  πως "η σεξουαλική σχέση μεταξύ του ανδρόγυνου είναι η έκφραση αγάπης μεταξύ τους και στην προκειμένη περίπτωση ήταν απούσα, και προσέθεσε "Με το γάμο τα ζευγάρια συμφωνούν να μοιράζονται τη ζωή τους και αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι θα έχουν σεξουαλικές σχέσεις  μεταξύ τους".Πηγή:news247.gr

Μέτρα σοκ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σοκ και δέος για τους Έλληνες πολίτες. Με το μαχαίρι στο λαιμό η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα μέτωπα. Τι αποφασίστηκε για κλειστά επαγγέλματα, μισθούς και εφεδρεία στο δημόσιο. Σε τρεις εβδομάδες το νέο φορολογικό σύστημα
Στη λήψη σκληρών αποφάσεων με άμεση εφαρμογή κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο.
Αποφασίστηκε η εργασιακή εφεδρεία να εφαρμοστεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με εξαίρεση τους μόνιμους υπαλλήλους.
Αποφασίστηκε ακόμα το ενιαίο μισθολόγιο να επεκταθεί σε όλους τους υπαλλήλους και να καταργηθεί η λεγόμενη "προσωπική διαφορά".
Επίσης προωθούνται άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας με την επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.
Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται τα μισθολογικά ρετιρέ και οι υπάλληλοι με τα ίδια χρόνια, την ίδια θέση και τα ίδια προσόντα θα έχουν ίδιες αμοιβές.
Επίσης, η κυβέρνηση με αφορμή το θέμα των ταξί, προχωρά σε αναθεώρηση του ανοίγματος όλων των κλειστών επαγγελμάτων.
Βενιζέλος: "Πρέπει να συμφωνούμε με τους δανειστές μας"
Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι η Ελλάδα θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, ανοίγοντας αμέσως όλα τα μέτωπα.
Σημείωσε ότι οφείλουμε να συμφωνούμε με τους δανειστές μας, όσον αφορά τους στόχους, ωστόσο όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, είναι θέμα της Ελλάδας να τις προχωρήσει.
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε καταργήσεις και συνενώσεις φορέων άμεσα, αλλά και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.
Ανακοίνωσε επίσης την επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας σε όλο το δημόσιο τομέα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση του κρατικού υπαλλήλου, ο οποίος θα μετακινείται σε οποιαδήποτε υπηρεσία.
Αναφερόμενος στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι με ευθύνη του εκάστοτε υπουργείου θα προωθηθούν άμεσα οι αλλαγές.
"Αυτή είναι η γενική κατεύθυνση" είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βενιζέλος εξήγγειλε ενιαίο φορολογικό σύστημα το οποίο θα παρουσιαστεί σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.
Ο υπουργός χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους στην ομιλία του και σημείωσε ότι οι αποφάσεις είναι οριστικές και θα έχουν άμεση εφαρμογή.Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

9 οικολογικά ξενοδοχεία του μέλλοντος

Ξεχάστε τα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα που ξέρατε.Έρχονται τα οικολογικά ξενοδοχεία του μέλλοντος, που, ακόμα κι αν τελικά δεν πραγματοποιηθούν, αξίζει να τα "χαζέψουμε". Δείτε τα.
1. Hilton Bariloche


Σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον θα είναι το Hilton στην περιοχή Bariloche της Αργεντινής, αφού σχεδόν δεν το ξεχωρίζει κανείς από το πράσινο που το περιβάλλει. Παρόλα αυτά, η ιδέα κατασκευής του ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις από εκείνους που ανησυχούν για τις επιπτώσεις του στα εντυπωσιακά αργεντίνικα βουνά.

2. Aerotel


Σχεδιασμένο από τον Ρώσο Αλεξάντερ Ασαντόφ, το Aerotel είναι ουσιαστικά ένα τεχνητό νησί, απολύτως οικολογικό, αφού η κατασκευή του δεν θα επηρέαζε ούτε στο ελάχιστο το υδάτινο οικοσύστημα που το περιβάλλει. Αν ποτέ χτιστεί, θα έχει 65 μέτρα ύψος και 200 μέτρα πλάτος.

3. Waterworld


Έχει σχεδιαστεί για μια μαγευτική τοποθεσία στο Songjiang της Κίνας. Διαθέτει 400 πολυτελή δωμάτια, καφέ, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνα και υποβρύχια guest rooms και εναρμονίζεται άψογα με το φυσικό περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χάρη σε αυτό, το αρχιτεκτονικό γραφείο Atkin's Architecture Group κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

4. Foldable - Ξενοδοχείο... τσέπης


Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο με νοοτροπία... κάμπινγκ, αφού μπορεί να μεταφερθεί, όπως θα μετέφερε κανείς μια σκηνή (λέμε τώρα)! Το concept είναι το εξής: Στήνεις το ξενοδοχείο σου στον τελευταίο καυτό τουριστικό προορισμό και όταν τελειώσει η σεζόν, το μαζεύεις και φεύγεις για το επόμενο hot spot, χωρίς επιπτώσεις για το περιβάλλον. Το πρωτότυπο δημιούργημα φέρει την υπογραφή της αγγλικής αρχιτεκτονικής εταιρείας m3 Architects, στην οποία, απ' 'ο,τι φαίνεται, διαθέτουν πολλή φαντασία!

5. Poseidon


Η ιδέα για την κατασκευή του Poseidon ανήκει στον πρόεδρο της U.S. Submarines, Inc, L. Bruce Jones και για την κατασκευή του έχει επιλεγεί η κοραλλιογενής περιοχή κοντά στις ακτές Φίτζι. Το υποβρύχιο ξενοδοχείο θα διαθέτει 22 ευρύχωρα δωμάτια (50 τ.μ. το καθένα) και όλα θα βλέπουν "βυθό", αφού οι πελάτες θα έχουν οπτικό πεδίο 270  μοιρών στον ωκεανό, χάρη στα ακρυλικά τζάμια, πάχους 100mm, τα οποία θα αποτελούν το 70% των τοίχων. Και για να μην βαριέστε ποτέ, θα έχει επίσης βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδρίων εστιατόριο, μπαρ, spa ακόμα και εκκλησάκι για γαμήλιες τελετές, αλλά και πολυτελή σουίτα 110 τ.μ. για τους πιο απαιτητικούς.

6. Oil Ring



Κατεξοχήν οικολογικό ξενοδοχείο, αφού ανακυκλώνει τα oli rings, τις πλατφόρμες που κατασκευάζονται για να αντλείται το πετρέλαιο στη μέση του ωκεανού, οι οποίες, μετά την ημερομηνία λήξης τους, ανατινάσσονται. Η εταιρεία Morris Architects όμως είχε μια άλλη ιδέα: να τις μετατρέψει σε πολυτελή resorts, στα οποία θα μπορούν να προσαράζουν τα κρουαζιερόπλοια!

7. Lunatic

Ένα... εξωγήινο ξενοδοχείο, χτισμένο στη Σελήνη! Ιδανικό για όσους θέλουν να ζήσουν μια διαστημική εμπειρία, ενώ παράλληλα πατούν σε σταθερό έδαφος! Δεν είναι και τόσο ουτοπικό, αφού η εταιρεία Hans-Jurgen Rombaut and Wimberly Allison Tong & Goo υπόσχεται ότι μέχρι το 2050 θα έχει θέσει το Lunatic σε πλήρη λειτουργία!

8. Aeros

Ένα ξενοδοχείο που πετάει και όχι μόνο: η εταιρία WATG το σχεδίασε έτσι, ώστε να μπορεί να απογειώνεται σαν αεροπλάνο και να προσγειώνεται σαν ελικόπτερο. Εκτός από εστιατόριο, μαγαζιά, πολυτελή δωμάτια και σουίτες θα διαθέτει και πολλά διαφανή πατώματα,  ώστε οι πελάτες του να μπορούν απολαμβάνουν τη θέα από ψηλά.

9. Galactic  Suite

Το διαστημικό ξενοδοχείο Galactic Suite έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ! Προορίζεται μόνο για λίγους, όχι μόνο γιατί οι 3 διανυκτερεύσεις θα κοστίζουν το εξωφρενικό ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και επειδή θα διαθέτει τρία δωμάτια που θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά έξι άτομα. Η διαμονή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όμως απαιτεί και κάτι παραπάνω: όλοι οι πελάτες θα πρέπει να περάσουν εντατική εκπαίδευση διάρκειας 8 εβδομάδων πριν τη διαμονή τους, ενώ εντός του ξενοδοχείου θα πρέπει να φορούν συνεχώς ειδικές στολές Velcro. 

Πηγή: Geoleon.blogspot



Πες μου το μήνα που γεννήθηκες να σου πω που θα διαπρέψεις!

Κι όμως, είναι εφικτό: Όσοι θέλουν το παιδί τους να γίνει ένας λαμπρός οδοντίατρος, καλύτερα να "προγραμματίσουν" τη γέννα για Δεκέμβριο, ενώ αν ο πιλότος είναι η επιλογή τους, ας αφήσουν τα γεννητούρια για το Μάρτιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία Βρετανών ερευνητών.
Το όνειρο πολλών γονέων μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Το παιδί τους, ανάλογα με το μήνα που θα επιλέξουν οι ίδιοι να γεννηθεί, είναι "γονιδιακά" πιο κοντά στο επάγγελμα της επιλογής τους, σύμφωνα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η Βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Μήνας: το "κλειδί" της υπόθεσης
Ο μήνας που ένα παιδί έρχεται στον κόσμο επηρεάζει και τη μετέπειτα επαγγελματική του εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.
 Όσοι γεννιούνται το μήνα Ιανουάριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παθολόγοι γιατροί αλλά και φοροεισπράκτορες, ενώ είναι κακός μήνας για τους εργαζομένους σε μεταλλευτικές εταιρείες.
 Ο Φεβρουάριος είναι ο τέλειος μήνας για τις καλλιτεχνικές φύσεις ενώ ο Μάρτιος για τους πιλότους. Όσο για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, παρουσιάζουν μια μεγαλύτερη γκάμα επαγγελμάτων, ενώ έχουν ηγετικές τάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χίτλερ και ο Σαντάμ Χουσεΐν που γεννήθηκαν τον Απρίλιο αλλά και ο ο Τζον Κένεντι και ο Τόνι Μπλερ ήρθαν στον κόσμο το μήνα Μάιο.
Βέβαια, αν θέλετε το παιδί σας να γίνει ένας νέος Μπέκαμ, καλύτερα να μην επιλέξετε το μήνα Μάιο, ακόμα και αν ο ίδιος γεννήθηκε τότε. Σύμφωνα με την Dailymail, ο άσσος του ποδοσφαίρου αποτελεί εξαίρεση!
Όσο για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιος είναι καλός μήνας για διευθύνοντες συμβούλους κι επισημαίνεται ότι οι 5 από τους 22 τελευταίους βραβευμένους με Νόμπελ είναι γεννημένοι αυτόν τον μήνα. Οι καλοί οικοδόμοι γεννιούνται τον Ιούλιο, όπως επίσης και οι μέλλοντικοί επιτυχημένοι καλλιτέχνες! (βλ. Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Χάρι Πότερ) Ο Αυγουστιάτικος μήνας είναι κατάλληλος για οικοδόμους αλλά και για... προέδρους, μιας και οι δύο πρόσφατοι Αμερικανοί πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, έχουν τον ίδιο μήνα τα γενέθλια τους.
Τα κυρίαρχα επαγγέλματα του Σεπτεμβρίου είναι φυσικοί και αθλητές ενώ έχουν την τάση να ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Οι πιο τυχεροί φαίνεται να είναι οι γεννημένοι το μήνα Οκτώβριο αφού ζουν περισσότερο όλων, κατά μέσο όρο 215 ημέρες, ενώ έχουν τη τάση να γίνονται επιτυχημένοι με ό, τι καταπιάνονται.
Ας περάσουμε και στους πιο "άτυχους" οι οποίοι φαίνεται να είναι όσοι έχουν γεννηθεί το Νοέμβριο : Οι ίδιοι, έχουν πολλές πιθανότητες να καταλήξουν κατά συρροή δολοφόνοι ή σχιζοφρενείς!
Τέλος, τον μήνα Δεκέμβριο γεννιούνται οι καλύτεροι οδοντίατροι.(Άρα την επόμενη φορά που θα επισκεπτούμε κάποιον, ας τον ρωτήσουμε το μήνα γενεθλίων του!)
Εξέχοντα μέλη διοικητικού συμβουλίου, μεσίτες και άλλα επαγγέλματα απαντώνται σε όλους τους μήνες γέννησης.
Καθοριστικός ο μήνας για τους ευφυείς και υγιείς
Ο μήνας γέννησης δεν αποκαλύπτει μόνο τις μελλοντικές κλίσεις του παιδιού. Ο ίδιος μπορεί να επηρεάσει τη ζωή και την εξέλιξη του ατόμου από το πόσο έξυπνο είναι μέχρι και το μήκος ζωής του.
Τα παιδιά της άνοιξης αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας όπως το άσθμα, ο αυτισμός και το Αλτσχάιμερ. Μπορεί επίσης να υπολείπονται σε ευφυΐα σε σύγκριση με συμμαθητές τους γεννημένοι άλλους μήνες.
Οι διαφορές αυτές εξαρτώνται από την έκθεση της εγκυμονούσας στο φως του ηλίου, καθώς οι ηλιακές ακτίνες ενεργοποιούν την παραγωγής βιταμίνης D και η έλλειψή της κατά τους πρώτους μήνες της κύησης μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, σύμφωνα με την έρευνα.
Αν και δεν μπορούν να εξηγηθούν επακριβώς αυτές οι τάσεις, η συσχέτιση μεταξύ των μηνών γέννησης και συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας έχει επιστημονική βάση.
Όπως τόνισε επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: "Υπάρχουν μικρές επιρροές αλλά είναι ξεκάθαρες. Δεν δίνω σημασία στην αστρολογία, αυτό είναι ανοησία, αλλά δεν αδιαφορούμε για την επιρροή της εποχής γέννησης στην εξέλιξη του παιδιού."
"Μπορεί να φαίνεται παράλογο ότι ο μήνας γέννησης μπορεί να επηρεάζει την εξέλιξη του ατόμου, αλλά το μήκος ζωής , το ύψος του παιδιού, οι σχολικές επιδόσεις, ο δείκτης μάζας του ενήλικα, το να είναι πρωινός ή βραδινός τύπος και πόσο πιθανόν είναι να ασθενεί είναι όλα κατά έναν τρόπο σχετικά με την εποχή που γεννιέται κάποιος", συνέχισε.Πηγή:cosmo.gr

Αγελάδα... έκοβε βόλτες σε κατάστημα ρούχων!

Η συγκεκριμένη αγελάδα έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα από όλες τις άλλες! Η Laura, όπως ονομάζεται, αποφάσισε να πάει μια βόλτα για "ψώνια" σε κατάστημα ρούχων στην πόλη SerfausTyrol στην Αυστρία!
Το μεγαλόσωμο ζώο, που όπως φαίνεται έχει μια αδυναμία στο shopping therary, "επισκέπτηκε" ένα κατάστημα με ρούχα στην ορεινή πόλη SerfausTyrol στην Αυστρία.
Η πανέμορφη Laura, ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη της, αλλά κάτι τέτοιο δε φαίνεται να την πτόησε.
Μετά από μια βόλτα του ζώου στην αίθουσα του καταστήματος, οι φύλακες ασφαλείας  την εντόπισαν και την έβγαλαν έξω.
Εκεί την περίμενε ο ιδιοκτήτης της, ο οποίος ένιωσε ανακούφιση που την είχε και πάλι κοντά του, ενώ εντυπωσιάστηκε με τα περίεργα καμώματά της...
Το αστείο σκηνικό κατέγραψαν οι κάμερες του καταστήματος ρούχων, δημοσιεύοντάς το στο διαδίκτυο!Πηγή:cosmo.gr

"Έβρεχε" εσώρουχα στο Οχάιο..

Πολύχρωμος έγινε ο ουρανός στην πόλη του Λάνκαστερ του Οχάιο καθώς έβρεχε χιλιάδες γυναικεία εσώρουχα όλων των σχεδίων και όλων των αποχρώσεων.
Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, εντοπίστηκαν περισσότερα από 3.000 γυναικεία εσώρουχα πάνω σε δέντρα!
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της αμερικανικής πόλης, μερικά από τα εσώρουχα ήταν ακόμη μέσα σε συσκευασία, ενώ άλλα φαινόταν να ήταν χρησιμοποιημένα!
Συνεργεία του δήμου έσπευσαν να μαζέψουν τα σκόρπια εσώρουχα που είχαν κατακλύσει την πόλη, γεμίζοντας δέκα μεγάλες σακούλες σκουπιδιών.
Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν για το θέαμα: "Δεν ξέρω ποιος το έκανε αλλά όποιος και να είναι πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Πρέπει να βρεθεί αυτός που το έκανε".Πηγή:news247.gr

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Χάκεψε κι εσύ το Facebook!

Μπορείς! Και μάλιστα, όχι στα κρυφά και στα παράνομα, αλλά με τις ευλογίες του ίδιου του Facebook. Ξέρω, ίσως να έχεις εκπλαγεί και να μην είσαι σίγουρος αν διάβασες σωστά, αλλά σε διαβεβαιώνω δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος
Χάκεψε κι εσύ το Facebook!
Παρά το γεγονός ότι ο βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων μας έχει συνηθίσει σε ενέργειες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, αυτή τη φορά πραγματικά έκανε την έκπληξη, αποφασίζοντας να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις των περισσοτέρων από 700 εκατομμυρίων χρηστών του.
Ανακοινώθηκε, λοιπόν, από εκπροσώπους του Facebook ότι εφόσον το θες, μπορείς ελεύθερα να προσπαθήσεις να χακέψεις το site, είτε είσαι επαγγελματίας ερευνητής σε θέματα ασφαλείας, είτε χάκερ από χόμπι, προκειμένου να εντοπίσεις αδυναμίες στο σύστημα ασφαλείας του και στη συνέχεια να τις γνωστοποιήσεις σε αυτούς.
Να σε προλάβω και να σου πω ότι δε θα το κάνεις εθελοντικά. Ίσα ίσα, ο κόπος σου, σε καμία περίπτωση, δε θα πάει χαμένος. Αν και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, το Facebook είναι γενναιόδωρο και θα σε πληρώσει αδρά για τις υπηρεσίες που θα του προσφέρεις, μιας και τέτοιου είδους πληροφορίες του κρίνονται ζωτικής σημασίας.
Συγκεκριμένα, οι αμοιβές που υπόσχεται ξεκινούν από 500 δολάρια και μπορούν να φτάσουν τα 7.000 δολάρια ή και να τα ξεπεράσουν ανάλογα με το πόσο σημαντικές πληροφορίες θα τους δώσεις. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες κι ήδη δύο "εθελοντές χάκερ" έχουν εισπράξει 5.000 και 7.000 δολάρια ο καθένας. Μάλιστα, ο δεύτερος παρουσίασε στην ομάδα του Facebook έξι σημαντικά προβλήματα, εξ ου κι η υψηλή αμοιβή.
Όπως καταλαβαίνεις, λίγο ελεύθερο χρόνο κι ικανές γνώσεις επί του θέματος να έχεις είναι αρκετό για να φουσκώσει αρκετά η τσέπη σου, ενώ το όνομά σου θα προστεθεί στη λίστα ευχαριστιών του Facebook μαζί με τους περισσότερους από 45 μέχρι στιγμής ερευνητές, οι οποίοι προέρχονται από 16 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πηγή:e-go.gr

Ένα σύγχρονο γαλατικό χωριό στην καρδιά της Ιταλίας!

Το Filettino των μόλις 550 κατοίκων απασχολεί εδώ και λίγες μέρες όλο τον κόσμο, μετά την απόφαση του δημάρχου του να κηρύξει την ανεξαρτησία του από την Ιταλία. Αιτία του ξεσηκωμού είναι οι μειώσεις που εξήγγειλε ο Μπερλουσκόνι στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, το Filettino έκοψε και το δικό του νόμισμα.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα μέτρα του Μπερλουσκόνι, το Filettino (που απέχει μόλις 100 χιλιόμετρα από τη Ρώμη) θα πρέπει να συγχωνευθεί με την κοινότητα του Trevi, κάτι που θα έχει ως άμεση συνέπεια την απόλυση του δημάρχου του πρώτου, Luca Sellari.
Ο Sellari, σαν μοντέρνος Asterix, αποφάσισε να κηρύξει την ανεξαρτησία της μικροσκοπικής αυτής πόλης, με τη στήριξη πάντα των λιγοστών κατοίκων της, οι οποίοι τον αποδέχονται ως μονάρχη.
Η περίπτωση του Filettino έχει γίνει τόσο γνωστή που ακόμα και οι New York Times έσπευσαν να μιλήσουν με τον δήμαρχο, ο οποίος δήλωσε "αν αυτό χρειάζεται για να διατηρήσουμε την αυτονομία του Filettino, αυτό θα κάνουμε".
Ο αθεόφοβος Sellari -που μικρός πρέπει να έβλεπε πολύ Αστερίξ- προχώρησε στην κοπή τοπικού χαρτονομίσματος, το οποίο ονομάστηκε Fiorito και φέρει επάνω του τη μορφή του ίδιου.
Η ιστορία του Filettino έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον πολλών τουριστών που καταφτάνουν στο μικρό χωριό για να πάρουν ως σουβενίρ το συλλεκτικό χαρτονόμισμα, αφού τα πλάνα για ανεξαρτητοποίηση είχαν γίνει γνωστά εδώ και αρκετό καιρό.
Αν ο Sellari βρει και έναν Οβελίξ για παρτενέρ, τότε ο Μπερλουσκόνι θα έχει σοβαρό πρόβλημα.
Πηγή:cosmo.gr

Κάνναβη... μπράουνις σοκολάτα

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκαν τρεις υπάλληλοι του δήμου της πόλης της Βικτώριας στο Καναδά όταν ένιωσαν ζαλάδα μετά από κατανάλωση μπράουνις σοκολάτας.

Η αστυνομία της πόλης που διερεύνησε την υπόθεση ανέφερε ότι στο κέικ βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης με αποτέλεσμα μετά την κατανάλωσή του από τους υπαλλήλους να νιώσουν άβολα και να οδηγηθούν στο τοπικό νοσοκομείο.
Το κέικ το έφερε στο γραφείο μια γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, η οποία κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δήλωσε ότι το κέικ το πήρε από το ψυγείο της χωρίς να γνωρίζει ότι μέσα "είχε κάτι που θα προκαλούσε κακό".
Μετά από έρευνα ανακαλύφθηκε ότι την ποσότητα κάνναβης την είχε βάλει μέσα στο κέικ ο γιος της ο οποίος το προόριζε για προσωπική του χρήση.
Η αστυνομία σύμφωνα με τα καναδικά μέσα ενημέρωσης αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες στη γυναίκα καθώς όπως αναφέρει δεν είχε εγκληματική πρόθεση
Όσον αφορά τους τρεις ασθενείς μετά την ολιγόωρη "μαστούρα" τους επέστρεψαν σώοι στα σπίτια τους.Πηγή:news247.gr

Έκανε σεξ με βάρκα και έφυγε μαζί της

Ένας ιδιοκτήτης βάρκας στις ΗΠΑ, την είδε να... κακοποιείται σεξουαλικά από 32χρονο. Τι είπε ο δράστης στην αστυνομία

Όλοι απολαμβάνουμε τα παιχνίδια στη θάλασσα το καλοκαίρι και τη βόλτα με μια φουσκωτή βάρκα ωστόσο κάποιοι συνάνθρωποί μας τα απολαμβάνουν περισσότερο.
Ένας άνδρας από το Οχάιο, κατηγορείται ότι έκανε σεξ με φουσκωτή βάρκα σε ένα σοκάκι.
Ο 32χρονος Τσαρλς Τομπέργκτα, συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του στο Χάμιλτον μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη της βάρκας, ο οποίος καλούσε τον δράστη να σταματήσει, αλλά το πάθος του ήταν ασταμάτητο.
Σύμφωνα με την αναφορά της τοπικής αστυνομίας, "ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι έκανε σεξ με τη βάρκα, καθώς την κρατούσε έχοντας κατεβάσει το παντελόνι του".
Όταν ο Τομπέργκτα έγινε αντιληπτός, ανέβασε το παντελόνι του και έφυγε μαζί με τη βάρκα.
Λίγο μετά τη σύλληψή του, ομολόγησε την πράξη του και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το έκανε επειδή έχει πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια και τους παρακάλεσε να μην τον βάλουν φυλακή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Cincinnati Enquirer", ο 32χρονος έχει συλληφθεί άλλες 5 φορές για τον ίδιο λόγο, με πιο πρόσφατη το 2008.Πηγή:news247.gr