Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Plazz: Η νέα ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα για να κλείνεις ξαπλώστρα στην παραλία [Video]

plazz_1
“Plazz” είναι το όνομα της νέας ελληνικής ψηφιακής πλατφόρμας που έρχεται να προσθέσει μια νέα διάσταση υπηρεσιών που αναβαθμίζει ποιοτικά το τουριστικό προϊόν. Μπαίνεις στο διαδίκτυο και πληκτρολογείς plazz.com ή κατεβάζεις το app Plazz στο smartphone και έχεις στη διάθεσή σου τις ξαπλώστρες των ομορφότερων παραλίων σε όλη την Ελλάδα.
Με πολύ απλά βήματα: κάνεις εγγραφή στο Plazz, διαλέγεις παραλία, ξαπλώστρα, ημέρα και ώρα και αφού κάνεις με ασφάλεια την προ-πληρωμή μέσω της πιστωτικής σου κάρτας είσαι έτοιμος να χαρείς ξέγνοιαστα το μπάνιο σου, την θάλασσα και την χαλάρωση του δικού σου καλοκαιριού!
H Plazz η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 από την παραλία της Astir Βeach στη Βουλιαγμένη, θα βρίσκεται από αυτό το καλοκαίρι και στην Κρήτη, στη Μύκονο, στην Κέρκυρα, στη Τζια, στη Νάξο, στη Σαντορίνη, στην Αντίπαρο, στη Χαλκιδική και σε επιλεγμένους προορισμούς του εξωτερικού.
Μπείτε τώρα στο www.plazz.com και ζήσετε τις πολυτιμότερες ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης του καλοκαιριού σας στη θάλασσα!
Η εφαρμογή Plazz είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο για συσκευές iOS (App Store Link) και σύντομα θα κυκλοφορήσει και για συσκευές Android.

Πηγή:techgear.gr

Προσεχώς σάουνες στα γραμματόσημα της Φινλανδίας


Τα ταχυδρομεία της Φινλανδίας αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μια νέα σειρά με γραμματόσημα που θα απεικονίζουν κάτι εμβληματικό για τη χώρα: τη σάουνα.

Για το λόγο αυτό, ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού: στείλτε μας φωτογραφίες από τη δική σας σάουνα. Οι καλύτερες από τις εικόνες θα έχουν την τιμή να γυρίσουν τον πλανήτη πάνω στα γραμματόσημα που θα κυκλοφορήσουν από την Άνοιξη του 2017.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Φινλανδοί πρωτοπορούν. Το 2014 κυκλοφόρησε μια σειρά γραμματοσήμων με ομοερωτική τέχνη που έφερε την υπογραφή ενός διάσημου: Tom of Finland.

Υπήρξε παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά και κάποιες αντιδράσεις: σε ένα κατάστημα της χώρας αρνήθηκαν να τα πουλήσουν, ενώ Ρώσος βουλευτής ζήτησε από τους Φινλανδούς να μην στέλνουν γράμματα στη χώρα του «σαλιώνοντας» τέτοιου είδους γραμματόσημα.
Πηγή:in.gr

Αυτό είναι το ασχημότερο χρώμα στον κόσμο

Αυτό είναι το ασχημότερο χρώμα στον κόσμο
Μια ομάδα ειδικών πέρασε 3 μήνες προσπαθώντας να διαπιστώσει ποιο είναι το ασχημότερο χρώμα στον κόσμο.
Μετά από ενδελεχή έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο χρώμα προκαλεί τα πιο αρνητικά συναισθήματα στο κοινό, η επιτροπή έχρισε «νικητή» το χρώμα Pantone 448C, ένα λασπώδες καφέ που περιγράφηκε ως «πίσσα», «βρώμικο» ή ακόμη και ως το χρώμα «του θανάτου»!


Όσο για το λόγο που οι ειδικοί αφιέρωσαν τόσο χρόνο στη συγκεκριμένη έρευνα, η απάντηση είναι απλή: Πιστεύουν ότι ίσως η έρευνα είναι το κλειδί για τον περιορισμό του καπνίσματος.
Το 2012, ερευνητές από την εταιρεία Gfk Bluemoon για λογαριασμό της αυστραλιανής κυβέρνησης, σχεδίασαν νέα πακέτα τσιγάρων που θα απέτρεπαν τους ανθρώπους να καπνίζουν. Έτσι άρχισαν να αναζητούν το ασχημότερο χρώμα ώστε να τοποθετηθεί στα νέα πακέτα. Πάνω από 1.000 καπνιστές συμμετείχαν σε 7 διαφορετικές έρευνες, σε μια περίοδο 3 μηνών, ανακηρύσσοντας το Pantone 448C στην κορυφή της ασχήμιας.
Το χρώμα τοποθετήθηκε σε πακέτα τσιγάρων στην Αυστραλία και τώρα έρχεται και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία όπου θα τοποθετείται στα πακέτα τσιγάρων.


Πηγή:e-radio.gr

Μέχρι και 7 χρόνια φυλακή θα τρώνε στην Κίνα όσοι αντιγράφουν στις εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο

Άμα ήταν έτσι στην Ελλάδα θα ήμασταν όλοι στη μπουζού.
Όπως θα φανταζόσασταν, οι Πανκινεζικές εξετάσεις είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο, με περίπου 9,4 εκατομμύρια μαθητές Λυκείου να δίνουν κάθε χρόνο για να μπουν στο πανεπιστήμιο. Αυτό που αγχώνει τις κινεζικές αρχές πάντως είναι ότι για τις εξετάσεις αυτές, που είναι γνωστές ως “γκαοκάο” έχουν γίνει πολλές καταγγελίες πως οι μαθητές αντιγράφουν συνεννοημένοι με τους δασκάλους.
studetns
Το πρώτο βήμα που έκανε το κινεζικό κράτος ήταν να προσπαθήσει να μην έχουν τόσο εύκολη πρόσβαση οι μαθητές σε smartphone καθώς ήταν ένας από τους βασικούς τρόπους αντιγραφής, όπως και το να φέρει ο μαθητής κάποιον άλλο να γράψει αντί γι’αυτόν. Επειδή πάντως προκοπή με αυτά μάλλον δεν είδαν, από την 1η Νοεμβρίου ισχύει νόμος, ο οποίος για την αντιγραφή ή τη διευκόλυνση της κοπανάει ως και 7 χρόνια στη μπουζού.
ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ η φάση
Πηγή:luben.tv

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Κλινική απεξάρτησης από το Facebook άνοιξε στην Αλγερία

Κλινική απεξάρτησης από το Facebook άνοιξε στην Αλγερία

Η χώρα της Βόρειας Αφρικής έχει περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες στο Facebook

Όταν κάποιος άνθρωπος λέει ότι είναι εξαρτημένος από κάτι, συνήθως όλοι σκεφτόμαστε, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ή ακόμα και το πορνό, αλλά δύσκολα πάει το μυαλό μας στο Facebook.
Yevbel animated GIF
Ο εθισμός όμως από την γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, είναι γεγονός και η Αλγερία είναι μια από τις πρώτες χώρες που δημιούργησε κλινική απεξάρτησης, προκειμένου να βοηθήσει ανθρώπους να ξεπεράσουν τον εθισμό. 
computer animated GIF
Η ιδιωτική κλινική άνοιξε το Μάιο στην ανατολική πόλη Constantine.  Μια σειρά από ειδικούς σε θέματα εθισμού και ψυχολόγους, βοηθούν τα εξαρτημένα  από το Facebook άτομα που απευθύνονται σε αυτή. 

Η χώρα της Βόρειας Αφρικής έχει περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες στο Facebook. Δηλαδή οι χρήστες είναι περίπου το 25% του πληθυσμού και ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο 10%. 
facebook animated GIF

Πηγή:protothema.gr

Απίστευτο. Του έγραψαν φάρμακο για ατύχημα με διαστημόπλοιο!

Από τη νοσηλεία εξαιτίας σύγκρουσης με καγκουρό, στο φάρμακο έπειτα από ατύχημα με διαστημόπλοιο.

Σάλος έχει προκληθεί από περιστατικό συνταγογράφησης φαρμάκου αξίας μόλις ενάμιση ευρώ, με αιτιολογία «ατύχημα με διαστημόπλοιο», που παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 με το Γιώργο Παπαδάκη. Ο γιατρός που είχε συνταγογραφήσει το φάρμακο αξιοποίησε κωδικούς του ασφαλιστικού φορέα του ασθενή, προκειμένου ο ασθενής να προμηθευτεί το συγκεκριμένο φάρμακο, σημειωτέον ότι στο πλαίσιο του κανονισμού υπάρχουν και άλλες ακραίες περιπτώσεις όπως αυτή της χορήγησης φαρμάκου για επιπτώσεις έπειτα από "παραμονή σε κενό αέρος".
AdTech Ad

Το Healthview επικοινώνησε με το υπουργείο υγείας προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις διότι και παλαιότερα είχε συμβεί ανάλογο ευτράπελο περιστατικό με ασθενή ο ο οποίος είχε παραπεμφθεί μάλιστα για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο! με αιτιολογία ότι του συνέβη ατύχημα με καγκουρό.
Τότε όπως αποδείχθηκε  ο γιατρός  έστειλε τον ασθενή στο νοσοκομείο με αυτή τη γνωμάτευση, διότι η χώρα μας αντιγράφοντας τα θεραπευτικά πρωτόκολλα  με τις κατευθυντήριες οδηγίες προς τους γιατρούς από το Αυστραλέζικο και Καναδικό  σύστημα Υγείας και δεν είχε προλάβει να τα προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα
Πηγή:news247.gr