Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το «καυτό φιλί» Βενιζέλου-Λοβέρδου που σαρώνει στο διαδίκτυο!

Δεν πρόλαβε να γίνει γνωστή η σύμπραξη του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και οι χρήστες του διαδικτύου επιστράτευσαν το ταλέντο και το χιούμορ τους, δημιουργώντας μια εικόνα που παραπέμπει στη διαφημιστική εκστρατεία της Benetton.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες...η Benetton είχε προκαλέσει αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη με την διαφημιστική της καμπάνια με τίτλο «Unhate» στην οποία εμφάνιζε ηγέτες του κόσμου να δίνουν παθιασμένα φιλιά στο στόμα. 
Μεταξύ αυτών ήταν και ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος ο οποίος απαίτησε την απόσυρση της επίμαχης φωτογραφίας. 
Τώρα οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου δημιουργούν τη δική τους καμπάνι «Unhate» παρουσιάζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο σε μια στιγμή... πάθους!


«Συνάντησε» την Ουκρανέζα μητριά του, σε ομαδικά όργια


«Συνάντησε» την Ουκρανέζα μητριά του, σε ομαδικά όργια

Σάλος προκλήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Ηράκλειο από μια ιστορία που μόνο σε τηλεοπτικό σήριαλ θα μπορούσε να εκτυλιχτεί. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας και πέτρα του σκανδάλου μια 27χρονη καλλονή από την Ουκρανία.
Η όμορφη γυναίκα ήταν παντρεμένη τα τελευταία δύο χρόνια με ένα 53χρονο άντρα, ο οποίος μετά τον χωρισμό από τον πρώτο του γάμο είχε ορκιστεί εργένης και δεν είχε εκφράσει επιθυμία να ξαναπαντρευτεί μέχρι που γνώρισε την 27χρονη. Τόσο οι φίλοι του όσο και ο γιος του από τον πρώτο του γάμο, ήταν αντίθετοι με αυτή τη σχέση και όπως φάνηκε είχαν δίκιο…
Η… δυσάρεστη έκπληξη
Σύμφωνα με δημοσίευμα της cretalive.gr η νεαρή κοπέλα μαζί με μια φίλη της έκλειναν ραντεβού μέσω αγγελιών με πελάτες και κατέληγαν σε «ροζ» γκαρσονιέρες για ομαδικά όργια. Στο τελευταίο ραντεβού της όμως, την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ανάμεσα στους πελάτες ήταν και ο γιος του 53χρονου ο οποίος όταν κατάλαβε ότι η μητριά του ήταν εκεί για να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες, σοκαρίστηκε και άρχισε να επιτίθεται φραστικά στην 27χρονη Ουκρανή. Οπως ήταν φυσικό έσπευσε να ενημερώσει τον πατέρα του ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου.
Πηγή:karfitsa.gr

Αγρότης αντίκρισε 20 τόνους σκουμπριά στο αγρόκτημα του


Ψάρια βλέπεις λέει στον ύπνο σου...λαχτάρα θα περάσεις! Μόνο που ένας 71χρονος αγρότης στη Βόρεια Ιρλανδία πέρασε απίστευτη λαχτάρα στον ξύπνιο του. Πήγε το πρωϊ στο αγρόκτημα του και νόμιζε ότι βρέθηκε... στη θάλασσα! Ο Γκόρντον Φλιν αντίκρισε 20 τόνους σκουμπρί να έχουν χυθεί στο γρασίδι του!Όλα ξεκίνησαν όταν η νταλίκα,που μετέφερε το εμπόρευμα προς το Άρντγκλας της Βόρειας Ιρλανδίας, αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα τα ψάρια να πέσουν στην έκταση που ανήκει στον Φλιν.
Αμέσως κλήθηκαν ένας γερανός και ένας εκσκαφέας, ενώ 12 άντρες δούλευαν για περισσότερο από 7 ώρες για να καθαρίσει το μέρος. Σε πολλά σημεία τα ψάρια έφταναν και τα 2 μέτρα βάθος.
Ο οδηγός ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο δήλωσε ότι δεν κράτησε ούτε λίγα από τα ψάρια. Εξάλλου μετά τον καθαρισμό είπε «Θα κάνω πολύ καιρό μέχρι να θέλω να ξαναδώ ψάρια».

Πηγή:iefimerida.gr

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Από έμπορος... παπάς λόγω κρίσης

Τα χρέη τον έπνιγαν, το μαγαζί που είχε ανοίξει δεν πήγαινε καλά και αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη στροφή στη ζωή του!
Τα παράτησε όλα... και έγινε παπάς! Ο λόγος για γνωστό έμπορο που διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο της πόλης! Το λειτουργούσε εδώ και χρόνια, όμως τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε δεν μπορούσε να καταφέρει να ορθοποδήσει και αποφάσισε να βάλει τέλος στο επιχειρηματικό του εγχείρημα! Κατέβασε ρολά και άλλαξε... ρότα!
Ο συγκεκριμένος έμπορος είχε σχέση με την εκκλησία, θεωρείτο πιστός, και αποφάσισε να φορέσει... το ράσο! Μάλιστα αναζήτησε την λύση του προβλήματός του στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr, είχε «κολλητό» έναν πρωτοπρεσβύτερο. Μόλις έλαβε το θετικό μήνυμα, ανάρτησε στο κατάστημά του πινακίδες για το επικείμενο «ξεπούλημα» και προχώρησε στην υλοποίηση των στόχων του προκειμένου να ξεφύγει από τα επιχειρηματικά του δεινά!
Ανέβηκε στην Αθήνα, χειροτονήθηκε διάκονος και σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών... λειτούργησε και ως παπάς (οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη του λειτουργία έγινε ανήμερα των Θεοφανείων)!
Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με το κλείσιμο του καταστήματός του άφησε πίσω του οικονομικές εκκρεμότητες με αποτέλεσμα αρκετοί να τον ψάχνουν... και να μην τον βρίσκουν! Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για προμηθευτές ή για πρόσωπα με τα οποία είχε άλλου τύπου οικονομικές συναλλαγές, όμως κάποιοι από τους πιστωτές του έφθασαν στο σημείο να ρωτούν τον περιπτερά της γειτονιάς ή άλλους εμπόρους της περιοχής για το αν γνωρίζουν την τύχη του εμπόρου!
Πηγή:NewsIt.gr

Αρνήθηκε bonus 1 εκατ. στερλινών!



Ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland Στίβεν Χέστερ αποφάσισε να μην λάβει ένα επίδομα ύψους σχεδόν 1 εκατ. λιρών, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση για το μπόνους στη Βρετανία, οι πολίτες της οποίας αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση.
Εκπρόσωπος της τράπεζας, η οποία ελέγχεται κατά το 83% από το κράτος μετά την "διάσωσή" της το 2008, είπε ότι ο Χέστερ δε θα λάβει την έκτακτη αυτή αμοιβή σε μετοχές, το ύψος της οποίας εξόργισε πολλούς βρετανούς οι μισθοί των οποίων έχουν παγώσει ενώ οι τιμές αυξάνονται.
Ο μισθός του Χέστερ είναι 1,2 εκατ. λίρες σε ετήσια βάση. Η απόφαση ακολουθεί την παρόμοια ανακοίνωση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της RBS Φίλιπ Χάμπτον.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής προκάλεσε σάλο στο πολιτικό σκηνικό στη Βρετανία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους Εργατικούς, να επιτίθενται στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και να αξιώνουν συζήτηση στη βουλή για το θέμα. Το ήσσον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, επίσης επέκρινε την καταβολή της έκτακτης αμοιβής, ενώ ακόμη και μέλη των Τόρις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παροχή του μπόνους αυτού.
Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν καλωσόρισε την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για μια «λογική και καλοδεχούμενη απόφαση που επιτρέπει στον Στίβεν Χέστερ να επικεντρωθεί στην πολύ σημαντική δουλειά που έχει να επιστρέψει τα δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν στην RBS».
Πηγή:pathfinder.gr

Φραν Ντέσνερ: «Με έχουν απαγάγει εξωγήινοι και μου έβαλαν τσιπάκι»

Φραν Ντέσνερ, Huffington Post, εξωγήινοι, απαγωγή, τσιπάκι, εμφύτευση, νταντά, ν
Τι συμβαίνει όταν η Φραν Ντρέσερ η διασημότερη «Νταντά» του κόσμου εξομολογείται πως την έχουν απαγάγει εξωγήινοι και τις έχουν βάλει και τσιπάκι;
Η 54χρονη σταρ έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση-αποκάλυψη στην ιστοσελίδα Huffington Post και μάλιστα επιμένει ότι η ιστορία της είναι πέρα για πέρα αληθινή. Δεν δίστασε να δείξει και τον καρπό της όπου έχει το σημάδι και λέει ότι στο σημείο αυτό της εμφύτευσαν το τσιπάκι.
Μάλιστα στην ιστορία η διάσημη «νταντά» μπλέκει και τον πρώην άντρα της, Πίτερ Μαρκ Τζέικομπσον, παραγωγό και σεναριογράφο του Χόλιγουντ ο οποίος είχε παρόμοια εμπειρία: «Ξέρετε, είναι αστείο αλλά και ο Πίτερ κι εγώ είδαμε εξωγήινους πριν ακόμη γνωριστούμε, ενώ μας συνέβη με τον ίδιο τρόπο, καθώς βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο με τον πατέρα μας», ανέφερε υποστηρίζοντας τη θεωρία της περί εξωγήινων.
«Ήμασταν και οι δύο στο λύκειο. Λίγα χρόνια αργότερα, συναντηθήκαμε και διαπιστώσαμε ότι είχαμε την ίδια εμπειρία. Πιστεύω ότι με κάποιον τρόπο είχαμε προγραμματιστεί να συναντηθούμε. Και οι δύο έχουμε αυτό το σημάδι. Είναι το ίδιο ακριβώς σημάδι στο ίδιο ακριβώς σημείο»,
Ωστόσο ο πρώην σύζυγος της δεν συμμερίζεται τη θεωρία της περι εξωγήινων και αποδίδει το τραύμα σε κάποιο έγκαυμα αλλά η Φραν Ντέσνερ είναι κάθετη: «Του είπα ότι έτσι μας προγραμμάτισαν οι εξωγήινοι να πιστεύουμε! Αλλά εδώ έχω ένα τσιπάκι!».
Πηγή:iefimerida.gr

Ο πιο σκληρός διαγωνισμός στον κόσμο

Νομίζεις ότι είσαι σκληρός; Μια ματιά στο "Tough Guy Challenge", ίσως σου αλλάξει γνώμη. Δες γιατί (Vid+Pics)

Εάν πιστεύετε ότι άσκηση είναι ένας γρήγορος περίπατος στο πάρκο με συντροφιά το σκύλο σας σίγουρα αυτό το φεστιβάλ δεν είναι για εσάς.
Οι διαγωνιζόμενοι στο Staffordshire της Αγγλίας σε έναν ετήσιο διαγωνισμό για τον πιο σκληρό άνθρωπο περνούν τα πάνδεινα...καίγονται, γδέρνονται, βουτάνε στη λάσπη, ιδρώνουν όσο πουθενά αλλού.


Ο λόγος για τον ετήσιο φιλανθρωπικό διαγωνισμό “Tough Guy Challenge” που λαμβάνει χώρα σε φάρμα στο Perton του Staffordshire από το 1986, στα τέλη του Ιανουαρίου ώστε ο καιρός να είναι κρύος και να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους συμμετέχοντες.



Φημολογείται ότι είναι ο σκληρότερος αγώνας στον κόσμο. Οι διαγωνιζόμενο πρέπει να καλύψουν οκτώ μίλια γεμάτα εμπόδια, φωτιές και λάσπες. Είναι υποχρεωμένοι να περάσουν πάνω από τεράστια ξύλινα οδοφράγματα, να καλυφθούν ολόκληροι με λάσπη, να ξεπεράσουν συρματοπλέγματα, να περάσουν ανάμεσα από φωτιές και όσοι καταφέρουν να φτάσουν στον τερματισμό.




Ο Αγώνας της Κυριακής – ο 25ος στην ιστορία της διοργάνωσης - προσέλκυσε συμμετέχοντες από περισσότερες από 20 χώρες.




Τα χρήματα που απαιτούνται για να δηλώσετε συμμετοχή ξεκινούν από 80 λίρες και φτάνουν ως 1.000. Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι κάθε χρόνο βρίσκονται εκεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 1/3 των διαγωνιζομένων δεν καταφέρνει να τερματίσει!
Πηγή:news247.gr

"Βγάλε τον σκασμό και ξέχνα τις κυρώσεις σε Γερμανία - Γαλλία"

Στο κατά πόσο η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης στέκεται ο Allan Little του BBC. Ποιους δείχνει ως... "ένοχους".
Με τη Γερμανία να έχει παραβεί τους κανόνες του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2003, ο Allan Little του BBC θέτει το ερώτημα εάν αποτέλεσε το κακό παράδειγμα για την Ευρωζώνη.
Εκτιμά μάλιστα πως η πραγματική απάντηση για την έναρξη της κρίσης που πλήττει την Ευρώπη δεν βρίσκεται στην Ελλάδα ή την Ιταλία αλλά πιο βόρεια.
Αφού σημειώνει πως δεν ήταν οι νότιες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης που βύθισαν πρώτες το ενιαίο νόμισμα σε κρίση, ρίχνει στη Γερμανία την ευθύνη για παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας.
Υπενθυμίζει πως το 2003 τόσο το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γερμανίας όσο και της Γαλλίας υπερέβη το όριο του 3% που είχε θεσπιστεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας.
"Μου είπαν να το βουλώσω"
Η δυνατότητα για επιβολή προστίμου στις δύο χώρες υπήρχε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου τότε προέδρευε ο Ρομάνο Πρόντι.
Υπό αυτό το ενδεχόμενο, οι υπουργοί Οικονομικών των 15 τότε χωρών-μελών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να μην υπάρξουν κυρώσεις για καμία από τις δύο χώρες όπως προέβλεπε το Σύμφωνο Σταθερότητας που είχε σχεδιαστεί για να προστατεύεται η σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος.
"Σαφέστατα δεν είχα αρκετή δύναμη. Προσπάθησα, αλλά αυτοί (σ.σ. oι υπουγοί Οικονομικών) μου είπαν να το βουλώσω", ανέφερε ο Ρομάνο Πρόντι στον Allan Little.
"Ομερτά" για τις παραβάσεις
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Jacques Lafette, νέου τότε Γάλλου αξιωματούχου στις Βρυξέλλες και στην υπηρεσία οικοδόμησης του του ενιαίου νομίσματος.
Οι τεχνοκράτες, που εργάζονταν στο συγκεκριμένο project, γνώριζαν, όπως σημείωσε, ότι χρειαζόταν κάποιος κεντρικός μηχανισμός για να βεβαιωθεί πως οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών θα συμμορφώνονταν με τους κανόνες.
"Έγιναν μία σειρά από προτάσεις στα κράτη-μέλη εκείνη την εποχή, αλλά απορρίφθηκαν όλες. Ήμασταν απλώς τεχνοκράτες. Έπρεπε να κλείσουμε το στόμα μας και να ακούσουμε τα κράτη-μέλη που, σχεδόν εξ ορισμού, γνώριζαν καλύτερα. Ήμουν πεπεισμένος ότι δεν ήταν αρκετό", σημείωσε.
Ο John Grant που μετείχε στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών ως πρεσβευτής της Βρετανίας αναφέρει ότι η αξιοπιστία της Επιτροπής και η προθυμία των κρατών-μελών να αποδεχτούν την αρχή της Επιτροπής ως ανεξάρτητου οργάνου επιβολής των κριτηρίων του Μάαστριχτ είχαν υπονομευτεί σοβαρά.
Ανύπαρκτη πίεση για τις υπερδυνάμεις
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Πέτρος Δούκας, θυμάται πως από τη στιγμή τα "μεγάλα αγόρια" δεν θα τηρήσουν και δεν θα επιβάλλουν την πειθαρχία στον εαυτό τους, θα είναι πιο χαλαροί στην επιβολή της Συνθήκης για εμάς.
"Αυτό που εννοώ είναι ότι κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία. Είναι οι ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις και έτσι δεν θα τηρήσουν τους κανόνες. Η πίεση πολύ απλά δεν υπήρχε", θυμάται.
Το παράδοξο της εξέλιξης, όπως σημειώνει ο Allan Little, είναι πως η διαδικασία που είχε ως κίνητρο πριν από 20 χρόνια τον εξευρωπαϊσμό της Γερμανίας έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και έτσι ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα υποχρεωθεί να γερμανικοποιήσει την οικονομική διακυβέρνησή του.
Πηγή:news247.gr

To Facebook "διέγραψε" τον Χάρρυ Κλυνν λόγω Άνγκελα Μέρκελ!


Ο ηθοποιός ειδοποίησε τους "φίλους" του μέσω Twitter για τη φραγή του λογαριασμού του στο Facebook, απορώντας ορθά "τι σόι Έλληνες" είναι αυτοί που έκαναν το report.
Μια φωτογραφία της Μέρκελ "στολισμένη" με μία σβάστικα στάθηκε αφορμή να ειδοποιήσουν οι admins τον Χάρρυ Κλυνν ότι η λειτουργία του λογαριασμού του αναστέλλεται προς το παρόν.


Όσον αφορά την επίμαχη φωτογραφία, πρόκειται προφανώς για προϊόν Photoshop, αλλά οι αυστηρές αρχές ενός, κατά τ' άλλα ανοιχτού στην ελεύθερη έκφραση ιδεών, site κοινωνικής δικτύωσης δεν την "ανέχτηκαν" για πολύ.


Τελικά, ο Χάρρυ Κλυνν με ένα post αργά χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ότι ο αποκλεισμός του έλαβε τέλος και ευχαρίστησε τους χιλιάδες fans για τη συμπαράσταση.

Πηγή:cosmo.gr

Ακτιβίστρια προσέφερε το κορμί της σε άπορους και εργάτες

H Γε Χαιγάν, ακτιβίστρια και blogger, έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από τη γυμνή φωτογράφησή της δίπλα στον καλλιτέχνη Άι Γουέι-Γουέι. Μέσα στη γενικότερη φιλοσοφία του ακτιβισμού μέσω του οποίου καταγγέλλει κακώς κείμενα της κοινωνίας, αποφάσισε για 24 ώρες να παρέχει σεξουαλικές υπηρεσίες δωρεάν σε φτωχούς, μετανάστες και εργάτες... Φυσικά αυτό ήταν αρκετό για να γίνει «κόκκινο πανί» για τις αρχές της Κίνας.
Ο σκοπός της ήταν να καταγγείλει τη σκληρότητα της βιομηχανίας του σεξ, αλλά και να φωτίσει την απελπισία και τη μοναξιά των ανδρών που την επισκέφθηκαν για εκτόνωση της κοινωνικής πίεσης.
«Έστω και για λίγη ώρα τους αντιμετώπισα σαν βασιλιάδες...» εξομολογήθηκε στο blog της.
Πηγή:e-radio.gr

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Οι "Times" βγάζουν στην φόρα την κατάντια

Η κατάσταση στην ελληνική οικονομία και κατ' επέκταση οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον αθλητισμό, έγιναν θέμα στους "New York Times".

Η ηλεκτρονική μορφή της Αμερικάνικης εφημερίδας γράφει τα πράγματα με το όνομα τους και βγάζει προς τα έξω τα... ρεζιλίκια μας. "Χρέος, το νέο ολυμπιακό άθλημα" αναφέρεται στον τίτλο του κειμένου, στον πρόλογο του οποίου τίθεται το σοβαρό ερώτημα: "Τι θα γίνει αν η χώρα που θέσπισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει τους πόρους για να αναδείξει αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου";
Η αφορμή για την ανάλυση ήταν φυσικά η πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής Γυναικών (ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), η οποία επιτεύχθηκε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ελληνίδες αθλήτριες και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
"Οι προπονητές περνούν μήνες χωρίς να πληρωθούν, τα αθλητικά κέντρα κλείνουν το ένα μετά το άλλο κι ο αθλητικός ψυχολόγος που συνεργάζεται με τους αθλητές εργάζεται δωρεάν το τελευταίο διάστημα" αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Κι οι συγκρίσεις αναπόφευκτες. "Η Ελλάδα που έχει πάρει μέρος σε όλους τους αγώνες από το 1896 κι ύστερα, είχε καταφέρει να στείλει αθλητές ακόμη και κατά τη διάρκεια της "Μεγάλης Ύφεσης" το 1932, τη χρονιά που χρεωκόπησε" υπογραμμίζει ο Κεν Μαγκούαιρ, που υπογράφει το κείμενο.
"Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς με κάνει περήφανο. Σκέφτομαι, όμως, καθημερινά την κατάσταση που επικρατεί. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς" δηλώνει ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος έχει να λάβει αρκετούς μήνες τα χρήματα που προβλέπονται (σ.σ 1.400 δολάρια) από την ομοσπονδία. Και μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αναγκάζεται να μείνει -χωρίς να πληρώνει- σε ένα διαμέρισμα που του παραχώρησε ο πατέρας του.
"Σκέφτομαι δυο φορές πριν ξοδέψω έστω κι ένα ευρώ" δηλώνει η Άλκιστις Αβραμίδου, η οποία δεν μπορεί να ζητήσει καν οικονομική βοήθεια από τους γονείς της, μιας κι η σύνταξη του πατέρα της μειώθηκε στο μισό.
Στο άρθρο αραδιάζονται και ορισμένα νούμερα, όπως το γεγονός ότι ο ΣΕΓΑΣ πήρε μόλις τα 3/4 του προϋπολογισμού για το 2011 (9.6 εκ. δολάρια) κι ότι χρειάστηκε η δόση του Δεκεμβρίου (1.6 εκ. δολάρια) για να πληρωθούν οι 23 κορυφαίοι αθλητές. Το νούμερο είναι αισθητά μικρότερο από αυτό της προηγούμενης διετίας, όταν δηλαδή στο "μισθολόγιο" βρισκόντουσαν 60 πρωταθλητές.
Στο κείμενο των "Times" οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, ερμηνεύονται ως η εποχή της ασυδοσίας, ενώ παράλληλα αναλύεται η τακτική της Πολιτείας που χάριζε εκτός από πριμ και θέσεις στο Δημόσιο στους διακριθέντες αθλητές, οι οποίες εξελισσόντουσαν σε "no-show jobs", δηλαδή σε δουλειές που δεν απαιτούσαν παρουσία. Ο νέος νόμος άλλαξε το καθεστώς, γράφτηκε συγκεκριμένα.
"Αυτό είναι το παράδοξο. Σου δίνεται η δουλειά για να προπονηθείς στο άθλημα σου, αλλά στη συνέχεια δεν μπορείς να το κάνεις" τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου, χρυσή Ολυμπιονίκης το 2004 και χάλκινη Ολυμπιονίκης το 2008.
Η ανάλυση περιέχει αρκετά οικονομικά δεδομένα: για το 4ετές πλάνο των 40 εκ. δολαρίων, για την οικονομική ενίσχυση του ΟΠΑΠ (6.5 εκ. δολάρια) που κατά 34% ανήκει στο κράτος, τα δωρεάν εισιτήρια της Ολυμπιακής και την προσπάθεια των Ομοσπονδιών να βρουν μόνοι τους χορηγούς, όπως κάνει η Γυμναστική.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Βασίλη Τσολακίδη, που στα 32 του θα πάρει μέρος στο δίζυγο. Αν και εισπράτει κάποια λιγοστά χρήματα από το κράτος, ο ίδιος μπορεί να κάνει κανονική προετοιμασία χάρις στην "Traffic Oil" με την οποία υπάρχει οικογενειακή σχέση.
"Οι αθλητές τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολύ πιο αγχωμένοι. Ανησυχούν για το πως θα βρουν χρήματα για να ζήσουν" αναλύει με νόημα η Μαρία Ψυχουντάκη, η ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών, που δουλεύει με αθλητές για περισσότερα από 22 χρόνια.
Και τα νούμερα συνεχίζονται: η ελληνική αποστολή (μια από τις μεγαλύτερες) στο Πεκίνο αριθμούσε 150 άτομα και επέστρεψε με 4 μετάλλια και για πρώτη φορά μετά τη Σεούλ (1988) χωρίς ένα χρυσό. Τέσσερα χρόνια μετά 50 αθλητές έχουν ήδη προκριθεί στο Λονδίνο, αν και μόνο 10 αθλητές εισπράτουν 1.000 δολάρια σε μηνιαία βάση για να προετοιμαστούν, ενώ κάθε Ομοσπονδία λαμβάνει 100.000 ευρώ το 2012.
"Αυτός ο τρόπος δεν πετυχαίνει. Πρέπει να βρούμε έναν άλλον" αναφέρει στον επίλογο του κειμένου η Σοφία Μπεκατώρου, η εκπρόσωπος των αθλητών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Πηγή:sport24.gr

Παντρεμένοι 73 χρόνια πέθαναν μαζί με διαφορά λίγων ωρών

Παντρεμένοι 73 χρόνια πέθαναν μαζί με διαφορά λίγων ωρών
Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που ζούσε σε έναν οίκο ευγηρίας στο Κεντάκι των ΗΠΑ, συγκινεί με την ιστορία της αγάπης τους που άντεξε μέχρι το τέλος.
Ο Πρέσλει και οι Έθελ Μπράντσοου, παντρεύτηκαν στις 21 Οκτωβρίου του 1938, πριν από 73 ολόκληρα χρόνια και ζούσαν μαζί και αγαπημένοι, μέχρι που η Έθελ σε ηλικία 95 ετών (πριν από 4 χρόνια) χρειάστηκε να μπει σε οίκο ευγηρίας γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ο άντρας της ο Πρέσλει δεν άντεξε μακριά της και λίγο αργότερα πήγε και ο ίδιος στον οίκο, γιατί όπως έλεγε οι επισκέψεις δεν του αρκούσαν, ήθελε να είναι διαρκώς με την γυναίκα του. Το προσωπικό του οίκου ευγηρίας περιγράφει το ζευγάρι ως την επιτομή της αγάπης «της κρατούσε διαρκώς το χέρι και της έλεγε συνέχεια πόσο την αγαπά» αναφέρει η νοσοκόμα που τους φρόντιζε.
Την περασμένη Δευτέρα ο Πρέσλει πέθανε σε ηλικία 101 ετών, ενώ ύστερα από 4 ώρες έφυγε από τη ζωή και η 99χρονη Έθελ
Πηγή:iefimerida.gr

Όταν τα ζώα «καταστρέφουν» μία ωραία φωτογραφία...

Οι άνθρωποι είναι καλοί στο να «καταστρέφουν» μία φωτογραφία μπαίνοντας στο πλάνο ως «άκυροι», όμως όπως αποδεικνύεται και τα ζώα τελικά είναι το ίδιο αποτελεσματικά σε αυτήν την δουλειά!













Πηγή:iefimerida.gr

Pirate Bay: Ετοιμάσου να κατεβάζεις αντικείμενα από το Διαδίκτυο!

Pirate Bay: Ετοιμάσου να κατεβάζεις αντικείμενα από το Διαδίκτυο!
Θα ξεκινήσουμε με μια ερώτηση. Υπάρχει κάποιος που να μη γνωρίζει τι είναι το Pirate Bay; Μάλλον απίθανο το βρίσκω, αφού δεν είναι λίγοι οι χρήστες που το προτιμούν για να κατεβάσουν αρχεία στον υπολογιστή τους.
Μέχρι τώρα οι επιλογές που είχε ένας «περιορίζονταν» κυρίως σε τραγούδια, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια ή λογισμικό. Τώρα, όμως, φαίνεται ήρθε η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα και να εκσυχρονίσουμε το downloading.
Πώς θα γίνει αυτό; Με το να έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάζουμε αντικείμενα από το Διαδίκτυο, όπως παπούτσια, ανταλλακτικά για το αυτοκίνητο κι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς! Ξέχνα όσα ξέρεις κι ετοιμάσου για downloads που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Το Pirate Bay ανακοίνωσε τη νέα κατηγορία “Physibles”, όπως έχει ονομάσει την εν λόγω κατηγορία. Βέβαια, υπάρχει μια μικρή κι ασήμαντη λεπτομέρεια. Για να μπορεί κάποιος να αποκτήσει πράγματα από το Διαδίκτυο, πρέπει να έχει σπίτι του 3D εκτυπωτή, ώστε να τα κατεβάζει και στη συνέχεια να τα ετκυπώνει!
Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι κάτι που θα μπορούμε να κάνουμε στο άμεσο μέλλον παρά μόνο όταν οι τιμές των 3D εκτυπωτών πέσουν αρκετά και γίνουν προσιτές για όλα τα πορτοφόλια. Τότε θα αποκτούμε στη στιγμή ό,τι μας αρέσει.
Φαντάζει λίγο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι αλήθεια!
Πηγή:e-go.gr

FBI: Πρόβλεψη μελλοντικών εγκλημάτων κάνοντας χρήση των social networks

To FBI εξετάζει αυτή τη στιγμή τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής που αξιοποιώντας το “δημόσιο” περιεχόμενο των κοινωνικών δικτύων, θα επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και την πρόβλεψη τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών που ενδέχεται να συμβούν μελλοντικά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Federal Business Opportunities, το FBI ελπίζει στη δημιουργία ενός προηγμένου εργαλείου που θα είναι σε θέση να χαρτογραφεί και να αναλύει όλα τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter), έτσι ώστε να μπορεί να ανιχνεύει άμεσα όλες τις εν δυνάμει απειλές.
Πιο συγκεκριμένα, το FBI οραματίζεται την εφαρμογή να συλλέγει πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα και να τις τοποθετεί πάνω σε έναν ψηφιακό χάρτη επισημαίνοντας τις “ύποπτες” τοποθεσίες. Μεταξύ άλλων, ο χάρτης θα περιλαμβάνει τρομοκρατικά δεδομένα (τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο), τις τοποθεσίες όλων των προξενείων και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, τις καιρικές συνθήκες και την κίνηση στους δρόμους.
Επιπλέον η εφαρμογή θα παρέχει λειτουργία αναζήτησης, που βάσει λέξεων-κλειδιών θα σκανάρει άμεσα όλα τα δεδομένα των κοινωνικών δικτύων και θα μπορεί να ανιχνεύει ταυτόχρονα 10-20 διαφορετικές απειλές στο ίδιο παράθυρο. Η αναζήτηση θα γίνεται σε τουλάχιστον 12 διαφορετικές γλώσσες και θα παρέχει δυνατότητα ακριβούς μετάφρασης στα αγγλικά.
Πάντως, το ενδεχόμενο να παρακολουθεί μόνο τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στα κοινωνικά δίκτυα με τη συγκατάθεση των χρηστών είναι μάλλον απίθανο. Δύσκολα κάποιος τρομοκράτης ή εγκληματίας να μοιραστεί τις προθέσεις του για μελλοντική τρομοκρατική/εγκληματική ενέργεια στο Facebook, πόσο μάλλον έχοντας το προφίλ του ανοιχτό…
Πηγή:techgear.gr