Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο: 93 χιλιάδες δολάρια για άγριο ξεφάντωμα στην Αυστραλία [εικόνες]

Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο: 93 χιλιάδες δολάρια για άγριο ξεφάντωμα στην Αυστραλία [εικόνες]
Ποιος είπε ότι η δουλειά δεν είναι διασκέδαση; Σίγουρα όχι ο νεαρός Καλιφορνέζος Άντριου Σμιθ που πληρώνεται 68.000 ευρώ (93.000 $) για να ξεφαντώνει στην Αυστραλία, στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας για τη Νέα Νότια Ουαλία.
Ο Σμίθ συμμετείχε σε διαγωνισμό και ήταν ο τυχερός ανάμεσα σε χιλιάδες υποψήφιους που διεκδικούσαν το εισιτήριο για την καλύτερη δουλειά του κόσμου: 802.000 στιγμές απόλυτης διασκέδασης στο πλαίσιο προωθητικού προγράμματος για τη Νέα Νότια Ουαλία. Τώρα ζει εκεί, κάνει ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και πολλά άλλα σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη για να διαφημίσει στους επισκέπτες πόσο διασκεδαστική είναι η περιοχή.
Οι εργασιακές συνθήκες που είναι αναγκασμένος να ...ανέχεται φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.



Ο τυχερός εργαζόμενος, από το Δεκέμβριο που βρίσκεται στην Αυστραλία, έχει ζήσει μέχρι τώρα τις 480.000 στιγμές ξέφρενης διασκέδασης από τις συνολικά 802.000 που πρέπει να «αντέξει», δηλαδή τόσες όσα είναι και τα τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιοχής που διαφημίζει.

«Το πρόγραμμά μου μέχρι το τέλος Ιουνίου είναι πολύ φορτωμένο με μεγάλα γεγονότα και ταξιδιωτικές εμπειρίες", δηλώνει ο Σμιθ που γι αυτόν η πρόκληση δεν είναι να βρει τη διασκέδαση, αλλά να χωρέσει όση περισσότερη μπορεί μέσα στο τρέχον εξάμηνο.




Πηγή: iefimerida.gr

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Παράξενο φρούτο με γεύση… σοκολάτας!

Το μαύρο sapote είναι ένα εξωτικό φρούτο της Νότιας Αμερικής, που ευδοκιμεί κυρίως στο Μεξικό και είναι το μόνο φρούτο στον κόσμο που η γεύση του θυμίζει πουτίγκα σοκολάτας. Χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε βιταμίνη C γίνεται ανάρπαστο κάθε φορά που κάνει την εμφάνισή του στο τραπέζι.
perierga.gr - Το παράξενο φρούτο με γεύση… σοκολάτας!
Το νόστιμο αυτό φρούτο συγγενεύει με τον λωτό, ενώ το εσωτερικό του είναι κολλώδες και έχει σοκολατί χρώμα. Η γεύση του είναι ήπια γλυκιά, θυμίζει αρκετά το καρύδι με νότες σοκολάτας και κακάο. Τρώγεται σκέτο αλλά και συνοδευτικά με παγωτό, κρέμα γάλακτος χτυπημένη ή σαντιγί. Επιπλέον, χρησιμοποιείται σε γλυκά με βάση το κέικ, ενώ γίνεται και αρωματικό λικέρ.
perierga.gr - Το παράξενο φρούτο με γεύση… σοκολάτας!
perierga.gr - Το παράξενο φρούτο με γεύση… σοκολάτας!
perierga.gr - Το παράξενο φρούτο με γεύση… σοκολάτας!
perierga.gr - Το παράξενο φρούτο με γεύση… σοκολάτας!
perierga.gr - Το παράξενο φρούτο με γεύση… σοκολάτας!
Πηγή:perierga.gr

Τα δέκα πράγματα που κλέβουμε δίχως ίχνος ντροπής

Τα δέκα πράγματα που κλέβουμε δίχως ίχνος ντροπής
Υπάρχουν κάποιες μικρές ζαβολιές που κάνουμε και το παραδεχόμαστε σχετικώς εύκολα! Όπως έδειξε μια βρετανική έρευνα, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία κλέβουμε εύκολα.
Δείτε ποια είναι αυτά:
  • Σαμπουάν και άλλα πράγματα από τα ξενοδοχεία (93%)
  • Ξεκλείδωτο WiFi (93%)
  • Καρυκεύματα από εστιατόρια (55%)
  • Ποτήρια μπίρας από μπαρ (37%)
  • Χαρτικά είδη από το γραφείο (27%)
  • Τσάι / καφέ από το γραφείο (22%)
  • Καραμέλες (17%)
  • Φρούτα από σούπερ μάρκετ (11%)
  • Στιλό και μολύβια από πολυκαταστήματα (8%)
  • Λουλούδια από το πάρκο (3%)


Πηγή:  E-Radio.gr

Η κιβωτός του Νώε μπορεί να επέπλεε με 70.000 ζώα

Μέχρι και 70.000 ζώα θα μπορούσε να μεταφέρει η Κιβωτός του Νώε χωρίς να βυθιστεί, αν χτιζόταν σύμφωνα με τις διαστάσεις που αναφέρονται στη Βίβλο, σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστημίου του Leicester.
Η κιβωτός του Νώε μπορεί να επέπλεε με 70.000 ζώα
Η κιβωτός του Νώε θα μπορούσε να επιπλεύσει ακόμη και αν μεταφέρονταν στο εσωτερικό της δύο ζώα από κάθε είδος, υπολόγισαν οι επιστήμονες.

Αν και οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πως τελικά όλα τα ζώα θα χωρούσαν σε αυτό το τεράστιο σκάφος, είναι βέβαιοι όμως πως θα άντεχε το βάρος των 70.000 πλασμάτων χωρίς να βυθιστεί.
Μια ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών από το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Leicester, μελέτησε τις ακριβείς διαστάσεις της Κιβωτού, όπως αναφέρονται στο βιβλίο της Γένεσης.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός έδωσε εντολή στο Νώε να κατασκευάσει ένα σκάφος με διαστάσεις 300 πήχεις μήκος, 50 πήχεις πλάτος και 30 πήχεις ύψος – συνιστώντας ξύλο gopher (έτσι αναφέρεται στη Βίβλο) για την τεράστια σωσίβια λέμβο.

Οι φοιτητές υπολόγισαν πως η εβραϊκή και αιγυπτιακή μέθοδος μέτρησης πήχεων αντιστοιχεί στα 48,2 εκατοστά, με αποτέλεσμα η Κιβωτός να έχει μήκος 144 μέτρα.

Χρησιμοποιώντας τις διαστάσεις αυτές, όπως επίσης και την αρχή του Αρχιμήδη για την πλευστότητα καθώς και το μέγεθος των ζώων, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Κιβωτός του Νώε θα μπορούσε να επιπλεύσει.
Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι περίπου 35.000 είδη ζώων θα μπορούσαν να είχαν σωθεί από τον Νώε.

Οι μαθητές έπρεπε να αντικαταστήσουν το ξύλο gopher με ξύλο κυπαρισσιού, καθώς οι ειδικοί σε Βιβλικά θέματα συνεχίζουν να εικάζουν πως αυτό πρέπει να ήταν το ξύλο gopher.

Ο φοιτητής Τόμας Μόρις, 22 ετών, δήλωσε: «Δε νομίζω πως η Βίβλος μπορεί να θεωρηθεί επιστημονικά ακριβής πηγή πληροφοριών, οπότε υποθέτω πως εκπλαγήκαμε όταν ανακαλύψαμε πως όντως αυτό μπορούσε να είναι και σωστό. Δεν αποδεικνύουμε πως είναι αλήθεια, αλλά η ιδέα σίγουρα θα μπορούσε να ευδοκιμήσει».

Είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα, αν όλα τα ζώα θα μπορούσαν να χωρέσουν σε μια κιβωτό αυτών των διαστάσεων, οι φοιτητές φυσικής απλά υπολόγισαν την άνωση της κιβωτού.
Πηγή:e-go.gr

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πούλησε τα πάντα και αγόρασε ένα έρημο νησί

Πούλησε τα πάντα και αγόρασε ένα έρημο νησί
Ο Ian Usher πούλησε όλη του τη ζωή και εξαφανίστηκε!
Ο 50χρονος βαρέθηκε τον αστικό τρόπο ζωής, τις κοινωνικότητες, την κοσμική ζωή και τη δουλειά και τα βρόντηξε κι έφυγε. Εγκατέλειψε τα εγκόσμια και αφού πούλησε όλα του τα υπάρχοντα στο eBay, αγόρασε ένα ερημικό νησί στον Παναμά για να ηρεμήσει!
Ο 50χρονος με καταγωγή το Durham της Βρετανίας αγόρασε το νησί προς 216.000 λίρες και ενώ στην αρχή τον ακολούθησε και η σύντροφός του, Vanessa, δεν άντεξε και γύρισε στον πολιτισμό.
Δεν έχει όμως σημασία, γιατί ο Ian δηλώνει ευτυχισμένος και ήρεμος... αν και μόνος!

Πηγή:e-radio.gr

Split app-η απόλυτη εφαρμογή: Σας ειδοποιεί που βρίσκονται αυτοί που δεν θέλετε να δείτε ούτε ζωγραφιστούς -Πώς λειτουργεί

Split app-η απόλυτη εφαρμογή: Σας ειδοποιεί που βρίσκονται αυτοί που δεν θέλετε να δείτε ούτε ζωγραφιστούς -Πώς λειτουργεί
Πόσες φορές δεν έχετε πέσει μούρη με μούρη με κάποιον που δεν θέλατε με τίποτα να συναντήσετε; Πόσες φορές έχετε ευχηθεί λόγω μιας τέτοιας συνάντησης να ανοίξει η γη να σας καταπιεί; Μια νέα εφαρμογή διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα σας ενημερώνει πού δεν πρέπει να πάτε αν δεν θέλετε να έχετε δυσάρεστα τετ α τετ.
Η εφαρμογή Split app, που κατασκεύασε ο Βρετανός Udi Dagan, υπόσχεται ότι μπορεί να αποτρέψει όλες τις συναντήσεις με τα ανεπιθύμητα για εσάς πρόσωπα, πρώην φίλους και αγαπημένους, πρώην εργοδότες, αντιπαθείς συγγενείς, γείτονες ή οποιοδνήποτε τέλος πάντων σας προκαλεί εκνευρισμό.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή  έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter ενώ έχει τη δυνατότητα να σας προειδοποιήσει πριν από την έξοδό σας σε ποια σημεία βρίσκονται οι άσπονδοι φίλοι σας για να μην έχετε δυσάρεστες συναντήσεις. Συγκεκριμένα, ειδοποιεί που βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή τα πρόσωπα που έχετε εισάγει σε αυτήν ως ανεποθύμητα, ενώ  παράλληλα σας δείχνει και πώς μπορείετε νε ξεφύγετε, δείχνοντάς σας ους πιθανούς δρόμους διαφυγής από τα «επικίνδυνα» σημεία.


Πηγή: iefimerida.gr

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σας αρέσει η Ελλάδα ή ετοιμάζετε βαλίτσες για το εξωτερικό; Κάντε το τεστ για να δείτε ποια χώρα σας ταιριάζει

Σας αρέσει η Ελλάδα ή ετοιμάζετε βαλίτσες για το εξωτερικό; Κάντε το τεστ για να δείτε ποια χώρα σας ταιριάζει
Ισπανία ή Γαλλία; Αυστραλία ή Αμερική; Ή μήπως Ελλάδα; Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω των καθημερινών απαιτήσεων έχετε πει πως θα πάρετε τα βουνά. Μάλιστα, αρκετές φορές έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να φύγετε από την Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο. Θέλετε πραγματικά όμως να εγκαταλείψετε μία τόσο όμορφη χώρα, με μαγευτικές παραλίες και ονειρεμένα τοπία, όπου η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο; Και αν που θα θέλατε τελικά να πάτε; Ποια είναι η χώρα που θα ταίριαζε στον χαρακτήρα σας. Κάντε το τεστ εδώ και δείτε τελικά ποιο μέρος είναι το ιδανικό για εσάς.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε τις 5 χώρες με τους περισσότερους εκατομμυριούχους

Αναζητώντας τους καλύτερους φορολογικούς παραδείσους οι εκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου μετακομίζουν διαρκώς.

Αποτέλεσμα να... δημιουργούνται νέα
κέντρα πλούτου συνεχώς και και να αλλάζει η ισορροπία χρήματος σε ολόκληρη την υφήλιο.

 Σύμφωνα με τη New World Wealth, την τελευταία δεκαετία πρώτη στις προτιμήσεις των απανταχού κροίσων είναι η Βρετανία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ του 2003 και του 2013, 114.1000 εκατομμυριούχοι (έχουν περιουσία 1 εκατ. δολ. και πάνω, εξαιρούμενης της βασικής κατοικίας) μετανάστευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
 Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη η οποία προσέλκυσε 45.000 από το 2003 έως το 2013, χάρη στη χαλαρή φορολογική πολιτική και την ασφάλεια που προσφέρει. 
Ακολουθούν οι ΗΠΑ με 42.400 εκατομμυριούχους, η Αυστραλία με 22.200 και το Χονγκ Κονγκ με 22.200.