Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η κρίση δεν άγγιξε τους μισθούς των βουλευτών

Ανέπαφες παραμένουν οι αποζημιώσεις των βουλευτών, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012. Υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Παράπονα για "στοχοποίηση" από τα ΜΜΕ
Υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από τους βουλευτές της τρικομματικής κυβερνητικής συνεργασίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ο προϋπολογισμός της Βουλής για το έτος 2012, που περιλαμβάνει συνολικές πιστώσεις 170,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι μειωμένες κατά 27 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Παρά το γεγονός ότι έγιναν περικοπές, αυτές αφορούν κυρίως τους μισθούς, υπαλλήλων και μισθωμάτων και άλλων δαπανών, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αποδοχές των βουλευτών έμειναν σχεδόν ανέγγιχτες.
Συγκεκριμένα για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, την ώρα που το ποσό το 2011 ήταν 36 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά:
*Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ) προβλέπονται 35.016.200 ευρώ , δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα  σε σχέση με το 2011.
*Για βουλευτικές  αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ  (όσα και το 2011)
*Αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ  (για το 2011 ήταν 5 εκατ. ευρώ)
*Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ, (39.400 ευρώ λιγότερα από πέρσι)
*Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ (όσο και το 2011)
*Έξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ (μειωμένα κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011)
*Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ (αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011)
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τον προϋπολογισμού, διευκρινίζοντας ότι η στάση τους δεν έχει να κάνει με την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και την διαφάνεια των κονδυλίων του, αλλά με την αντιλαϊκή μνημονιακή λογική από την οποία διαπνέεται. Παράλληλα, τα δύο κόμματα δεν ενέκριναν τον απολογισμό για το έτος 2010, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αιχμή σε ότι αφορά την χρηστή διαχείριση των οικονομικών της Βουλής.
Τα παράπονα των βουλευτών
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κριτική, ιδιαίτερα από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, που δέχεται η Βουλή και οι βουλευτές, κάνοντας λόγο για σκόπιμη και άδικη στοχοποίηση που οδηγεί στην υποβάθμιση του κορυφαίου αυτού θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος.
"Βασικός γνώμονας και κύριος στόχος του νέου προϋπολογισμού είναι η ουσιαστική συμβολή μας στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας", ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, σημειώνοντας παράλληλα ότι "η συνολική μείωση τα τρία τελευταία χρόνια αντιστοιχεί σε 51 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε ποσοστό 23,03%".
"Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι ισχυρίζονται ότι οι βουλευτές εμπλέκονται στη πολιτική για να γίνουν πλούσιοι. Κανείς βουλευτής δεν γίνεται εύπορος. Το μεράκι της συμμετοχής είναι το έναυσμα τους. Η συμμετοχή είναι μια συναρπαστική πορεία, αρκεί να έχει αρχές, κανόνες, ηθική και σεβασμό στους πολίτες", συμπλήρωσε. Όπως εξήγησε, "οι πραγματικές αμοιβές των βουλευτών από το 2010 μέχρι και τον νέο προϋπολογισμό μειώθηκαν πάνω από 40% σε ετήσια βάση", ενώ "με το ενιαίο μισθολόγιο καταργούνται για τους υπαλλήλους της Βουλής, όπως στο υπόλοιπο δημόσιο, τα επιδόματα, πλην του επιδόματος επίτευξης στόχων".
Αναφερόμενη στη περιστολή των δαπανών που προβλέπεται στον προϋπολογισμό, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου έκανε λόγο για απόφαση σωστή που στέλνει το κατάλληλο μήνυμα αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή.
"Ο προϋπολογισμός κινείται σωστά. Η μείωση στην αποζημίωση των βουλευτών ήταν η μεγαλύτερη που έγινε. Το διακύβευμα για τον πολίτη είναι αν αυτός που τον εκπροσωπεί θα είναι ανεξάρτητος ή θα είναι μια Βουλή των ολίγων", ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, μεταξύ άλλων, επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για καταργηθεί το προνόμιο των βουλευτών να έχουν δύο συντάξεις, ενώ υποστήριξε ότι η συζήτηση που γίνεται για τις αποδοχές των υπαλλήλων είναι αποπροσανατολιστική και χρησιμοποιείται σαν όπλο για να περάσουν σκληρά μέτρα.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης άφησε αιχμές για τα μέσα ενημέρωσης, στα οποία, όπως είπε, υπάρχει σιγή για τη δραστική μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων, ενώ εξέφρασε την αντίθεση του να ενισχύονται με διάφορες παροχές οι ευρωβουλευτές. "Δεν μπορεί να χτυπιέται "η τελευταία τρύπα του ζουρνά" που είναι οι βουλευτές. Στους ευρωβουλευτές που είναι μέσα στα λούσα, το Ευρωκοινοβούλιο δίνει 17.500 ευρώ για να προσλαμβάνουν όσους συνεργάτες θέλουν. Γιατί τους δίνει η χρεοκοπημένη Ελλάδα άλλους πέντε;", αναρωτήθηκε.
Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας υπογράμμισε ότι οι δραστικές περικοπές στο προϋπολογισμό του 2012 της Βουλής δεν γίνονται μετά από συζήτηση ή εξορθολογισμό για την άρση των ανισοτήτων, αλλά μέσα στο φορτισμένο κλίμα της μνημονιακής πολιτικής.
Πηγή:news247.gr

Ένα νησί γεννιέται στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα των Κανάριων

Στη δορυφορική εικόνα που έστειλε στο in.gr η ESA, το ηφαιστειακό υλικό χρωματίζει καφέ το νερό γύρω από το νησί Ελ Χιέρο (κάτω αριστερά)
Λας Πάλμας
Πίδακες νερού υψώνονται 20 μέτρα από την επιφάνεια, η θάλασσα βράζει, η δυσάρεστη μυρωδιά του θείου γεμίζει την ατμόσφαιρα. Ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο κοντά στο σύμπλεγμα των Κανάριων Νήσων βρυχάται και πλησιάζει την επιφάνεια, με τη φιλοδοξία να αναδυθεί ως νέο νησί.

Το ηφαίστειο, λίγο νότια του κατοικημένου νησιού Ελ Χιέρο στον Ατλαντικό, απείχε μόλις 70 μέτρα από την επιφάνεια στις αρχές της εβδομάδας, ανακοίνωσε το Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο της Ισπανίας. Και καθώς ο κρατήρας ανυψώνεται, δίνες ζεστού, λασπώδους νερού εξαπλώνονται από τον κρατήρα σε αποστάσεις εκατοντάδων μέτρων.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις νότιες ακτές του Ελ Χιέρο για να αποφύγουν τα ρεύματα τέφρας, τα αέρια και τις ελαφρόπετρες που πετάγονταν από τον υποθαλάσσιο κρατήρα. Μπορούσαν κυριολεκτικά να μυρίσουν τον κίνδυνο από το θειάφι που παρέσερνε ο αέρας.

Το Ελ Χιέρο θα μπορούσε πράγματι να κινδυνεύσει αν μια μεγάλη έκρηξη εκτοξεύσει υπέρθερμο ατμό σε μεγάλες αποστάσεις. Δεδομένου όμως ότι το ηφαίστειο δεν βρίσκεται στην ξηρά, η πιθανότητα καταστροφής θεωρείται μικρή.

Οι πρώτες ενδείξεις ηφαιστειακής δραστηριότητας ήρθαν τον Ιούλιο, όταν ξεκίνησαν οι χιλιάδες ασθενείς σεισμικές δονήσεις που συνεχίζονται ως σήμερα. Οι σεισμοί αυτοί παρουσιάζουν το τυπικό μοτίβο της ροής μάγματος, ένδειξη ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα θα συνεχιστεί.

Το φαινόμενο μπορεί όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να ενταθεί: Το Ηφαιστειολογικό Ινστιτούτο των Κανάριων Νήσων καταγράφει τριπλασιασμό της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα, ένδειξη για πιθανή επικείμενη έκρηξη.

Κανάρια, παιδιά του Ηφαίστου


Το νέο ηφαίστειο νότια του Ελ Χιέρο είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε νέο νησί. Ηφαιστειακή, εξάλλου, είναι η προέλευση όλων των νησιών του συμπλέγματος.
Όπως συμβαίνει και με το σύμπλεγμα της Χαβάης, τα Κανάρια Νησιά πιστεύεται ότι βρίσκονται πάνω από έναν γιγάντιο θάλαμο μάγματος που κρύβεται βαθιά στο γήινο μανδύα. Ο θάλαμος αυτός παραμένει σε σχετικά σταθερή θέση, ενώ από πάνω του κυλούν αργά οι λιθοσφαιρικές πλάκες του φλοιού.
Το μάγμα που σπρώχνει ο θάλαμος προς την επιφάνεια διαπερνά το φλοιό και σχηματίζει το ένα νησί μετά το άλλο πάνω στον «κυλιόμενο διάδρομο» της υπερκείμενης τεκτονικής πλάκας (ένθετη αριστερά).

Ως αποτέλεσμα, τα νησιά του συμπλέγματος διατάσσονται σε μια σχεδόν ευθεία γραμμή, όπως συμβαίνει και με τα νησιά της Χαβάης.

Η περιοχή των Κανάριων παραμένει εξαιρετικά ενεργή από γεωλογική άποψη και μάλιστα έχει δημιουργήσει ανησυχία για ενδεχόμενο τσουνάμι. Στο Λα Πάλμα, στη βορειοδυτική άκρη του συμπλέγματος, ολόκληρη η δυτική πλευρά του νησιού θα μπορούσε μια μέρα να καταρρεύσει και να βυθιστεί στον Ατλαντικό, σηκώνοντας ένα φονικό κύμα που θα σάρωνε τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.
Όμως πολύ πριν έρθει αυτή η απόλυτη καταστροφή, το σύμπλεγμα των Κανάριων θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με ένα ακόμα μέλος.
Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι κάτοικοι του συμπλέγματος έχουν ήδη αρχίσει να προτείνουν ονόματα για το νέο παιδί του Ηφαίστου.
Πηγή:in.gr

Ελαφρύ σαν τον αέρα

Ένα νέο μεταλλικό υλικό που αποτελείται από αέρα κατά 99,99%, αποτελεί πλέον το ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο. Διαβάστε πώς δημιουργήθηκε
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια Caltech, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάϊν και των Εργαστηρίων HRL, με επικεφαλής τον δρα Τόμπολας Σέντερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", πέτυχαν να φθάσουν σε τόσο χαμηλή πυκνότητα, χρησιμοποιώντας μία μοναδική αρχιτεκτονική ''μικρο-πλέγματος''. Συγκεκριμένα, κατασκεύασαν ένα πλέγμα διασυνδεμένων κοίλων νανοσωλήνων, οι οποίοι έχουν τοιχώματα πάχους 1.000 φορές πιο λεπτά από μία ανθρώπινη τρίχα.
Η καινοτομική δομή του "αέρινου" υλικού τού προσδίδει μοναδική μηχανική συμπεριφορά, καθώς, μεταξύ άλλων, ''ανακάμπτει'' πλήρως στην αρχική κατάστασή του μετά από μεγάλη συμπίεση (άνω του 50%) και υπερβολικά μεγάλη απορρόφηση ενέργειας.
"Τα υλικά στην πραγματικότητα γίνονται πιο ισχυρά, όσο οι διαστάσεις τους συρρικνώνονται στη νανοκλίμακα", δήλωσε ο μηχανικός Λορέντσο Βάλντεβιτ.
Το νέο υλικό αναπτύχθηκε για λογαριασμό της περίφημης υπηρεσίας DARPA του Πενταγώνου των ΗΠΑ, που χρηματοδοτεί διάφορα ερευνητικά έργα στην αιχμή της επιστήμης.
Το πανάλαφρο υλικό μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί σε ηλεκτρόδια μπαταριών, συσκευές απορρόφησης ηχητικών δονήσεων ή ενεργειακών σοκ, θερμομόνωση κ.α.
Πηγή:news247.gr

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η πορνοστάρ που θέλει τη δική της ομάδα ποδοσφαίρου!

Η Τσέχα Κλαρίσα Λεόνε βλέπει πολύ ποδόσφαιρο όταν δεν γυρίζει ταινίες πορνό. Όνειρό της, η Ίντερ Πράγας.

Η πορνοστάρ Κλαρίσα Λεόνε είναι δηλωμένη φαν της Ίντερ και απ' ό,τι φαίνεται τα χρήματα που έχει κερδίσει από το απαιτητικό της επάγγελμα είναι αρκετά ώστε να τα επενδύσει πάνω στην "αδυναμία" της που είναι οι άντρες, έεεε, το ποδόσφαιρο.
Στα 32 της, λοιπόν, η Κλαρίσα Λεόνε θέλει να αγοράσει τη δική της ομάδα στην Τσεχία, την οποία θα ονομάσει (όταν κι εάν) Ίντερ Πράγας.
Βέβαια, η Λεόνε κλέβει μια παρόμοια ιδέα της ηθοποιού της Sybil Danning, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ίντερ Πράγας δεν θα έχει στο πλάι της εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες οπαδούς από την αρχή.

 Πηγή:cosmo.gr

Ο Darth Vader διεκδικεί έκταση στην Ουκρανία

Άναυδοι έμειναν οι υπάλληλοι στο δημαρχείο της Οδησσού, όταν είδαν μπροστά τους τον... Darth Vader με μια αίτηση στα χέρια. Δείτε το βίντεο!

Μία μικρή έκταση στην Οδησσό, την πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, ζήτησε ο Darth Vader για να παρκάρει το... διαστημόπλοιό του.
Ένας κάτοικος της Οδησσού, ντυμένος με το κοστούμι του κακού από τον Πόλεμο των Άστρων, επισκέφθηκε το γραφείο του δημάρχου αυτή την εβδομάδα όπου κατέθεσε αίτηση ζητώντας να του παραχωρηθεί δωρεάν ένα κομμάτι γης επικαλούμενος την ουκρανική νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα σε κάθε κάτοικο να έχει στην κατοχή του 1.000 τ.μ. γης.
Η επίσκεψή του ακολουθεί απόφαση των αρχών της πόλης να παραχωρήσει παραθαλάσσια, προνομιούχα οικόπεδα σε μία ομάδα πολιτών, γεγονός που σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραπέμπει σε διαφθορά.
Το γραφείο του δημάρχου έκτοτε ανακοίνωσε ότι έσφαλλε, αλλά δεν προέβη σε κάποια διορθωτική κίνηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Dumskaya.net.
"Είμαι ο Darth Vader, το δεξί χέρι του αυτοκράτορα Πάλπατιν". Έτσι συστήθηκε ο άνθρωπος αυτός στους έκπληκτους αστυνομικούς.
"Γνωρίζοντας ότι πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι και ο δήμαρχος έχουν περάσει στη Σκοτεινή Πλευρά...ήρθα να ζητήσω ένα οικόπεδο...για το διαστημόπλοιό μου".
Οι δημοτικοί υπάλληλοι δέχτηκαν την αίτησή του όταν εκείνος τους έδειξε το διαβατήριό του και έβγαλε το μαύρο κράνος που φορούσε το οποίο ήταν εξοπλισμένο με μηχάνημα αλλοίωσης της φωνής.
"Η αίτησή του καταχωρήθηκε και θα εξεταστεί. Δεν είμαστε στη Σκοτεινή Πλευρά, είμαστε άνθρωποι της φωτεινής πλευράς," σχολίασε στο Reuters εκπρόσωπος του γραφείου του δημάρχου.
Πηγή:news247.gr

Έγδυσαν και χτύπησαν κλέφτη

Ένας επίδοξος κλέφτης θέλοντας να ληστέψει μια ανήμπορη γριούλα βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή περαστικών. Τον λιθοβόλησαν και τον παράτησαν γυμνό στο δρόμο (Vid)


Το νόμο στα χέρια τους πήραν πολίτες της πόλης του Μεξικό όταν ένας άνδρας αποπειράθηκε να ληστέψει μια ηλικιωμένη.
Στο βίντεο που ακολουθεί και τραβήχτηκε από ένα διερχόμενο βλέπουμε τι μπορεί να συμβεί όταν εξαγριωμένοι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.
Όταν αποπειράθηκε να ληστέψει την γριούλα δέχθηκε επίθεση από περαστικούς οι οποίοι για να τον τιμωρήσουν τον έγδυσαν, τον λιθοβόλησαν και τον παράτησαν γυμνό στο δρόμο.
Πηγή:news247.gr

Απίστευτη επιστολή μιας γιαγιάς 96 ετών σε διευθυντή τραπέζης

Οι New York Times πριν λίγο καιρό δημοσίευσαν την επιστολή μιας γιαγιάς 96 ετών (!) που απευθυνόταν στον διευθυντή της τράπεζας με την οποία συνεργαζόταν.
Θα διαπιστώσετε ότι η Αμερικάνα γιαγιά και χιούμορ διαθέτει και εξυπνάδα και αν μη τι άλλο μας βάζει …ιδέες.
Perierga.gr - Απίστευτη επιστολή μιας γιαγιάς 96 ετών σε διευθυντή τραπέζης
«Αγαπητέ κύριε, Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!
Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 δολαρίων που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά μου.
Έχω προσέξει πως κάθε φορά που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας η μόνη μου παρηγοριά είναι η απρόσωπη και ασύμφορη οντότητα που έχει γίνει η Τράπεζά σας.
Από εδώ και στο εξής, όπως ακριβώς κάνετε κι εσείς, θα κάνω τις συνδιαλλαγές μου μαζί σας προσωπικώς.
Οι πληρωμές της υποθήκης και του δανείου μου δε θα γίνονται αυτόματα, αλλά θα φτάνουν στην Τράπεζά σας με επιταγή στο όνομα ενός υπαλλήλου, που θα ορίσετε εσείς. Να θυμάστε πως είναι αδίκημα να ανοιχτεί η αλληλογραφία που θα περιέχει την επιταγή από κάποιον άλλον και όχι από τον παραλήπτη.
Σας επισυνάπτω την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει ο υπάλληλος που θα ορίσετε. Σας ζητώ συγγνώμη για το 8σελιδο μέγεθός της, αλλά θα πρέπει να γνωρίζω γι’ αυτόν όσα γνωρίζει η Τράπεζά σας για μένα.
Σημειώστε πως όλες οι πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του θα πρέπει να υπογραφούν από το αρμόδιο Υγειονομικό τμήμα, ενώ και οι πληροφορίες για τα οικονομικά του θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κατάλληλα θεωρημένα αντίγραφα-ντοκουμέντα.
Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδώσω ένα PIN, τον οποίο θα χρησιμοποιεί ο υπάλληλός σας στις συναλλαγές μαζί μου.
Λυπάμαι, αλλά δε θα είναι μικρότερο από 28 νούμερα – τόσα είναι και τα νούμερα που πληκτρολογώ κάθε φορά που καλώ το telephone banking και πρέπει να συνδεθώ με το λογαριασμό μου. Κι επειδή, όπως λένε, η μίμηση είναι η υπέρτατη κολακεία, επιτρέψτε μου να σας αντιγράψω!
Επιτρέψτε μου επίσης να σας γνωστοποιήσω και τα ακόλουθα. Όταν θα μου τηλεφωνείτε, θα πατάτε τα ακόλουθα κουμπιά:
1: Για να κλείσετε ραντεβού να με δείτε.
2: Για να με ρωτήσετε για μια πληρωμή που δεν έγινε.
3: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο σαλόνι σε περίπτωση που είμαι εκεί.
4: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην κρεβατοκάμαρα σε περίπτωση που κοιμάμαι.
5: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην τουαλέτα σε περίπτωση που με καλεί η φύση..
6: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο κινητό μου σε περίπτωση που λείπω από το σπίτι.
7: Για να στείλετε e-mail στον υπολογιστή μου, απαιτείται ένας μυστικός κωδικός, ο οποίος και θα σας αποσταλεί εν ευθέτω χρόνω.
8: Για να επιστρέψετε στο κύριο μενού και να ξανακούσετε τις επιλογές 1-7.
9: Για να διατυπώσετε κάποιο αίτημα ή παράπονο. Κατόπιν θα μπείτε σε αναμονή ανάλογα με την πληρότητα του αυτόματου τηλεφωνητή μου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του τηλεφωνήματος θα παίζει χαλαρωτική μουσική.
Αν, ωστόσο, χρειαστεί να περιμένετε πολύ, λυπάμαι, αλλά ακολουθώντας και πάλι το παράδειγμά
σας, θα πρέπει να σας χρεώσω με ένα ποσό για τη διαδικασία.
Κλείνοντας, σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και λιγότερο κερδοφόρο νέο έτος.
Η ταπεινή σας πελάτισσα.»»
Πηγή:perierga.gr

Καθηγήτρια διαχειριζόταν πορνοσάιτ με... καθηγήτριες

Και μάλιστα χρησιμοποιούσε τον υπολογιστή που της παρείχε το Γυμνάσιο που εργαζόταν.
 
Καθηγήτρια διαχειριζόταν πορνοσάιτ με... καθηγήτριες
Η Χάιντι Κέσλιν είχε προσέξει στο παρελθόν ότι τα αγόρια στις τάξεις που δίδασκε πρόσεχαν ελάχιστα αυτά που τους έλεγε και πολύ περισσότερο αυτά που τους... έδειχνε.

"Την περισσότερη ώρα κοιτούσαν το στήθος μου", παραδέχθηκε σε μία από τις αναρτήσεις στις ιστοσελίδες που διατηρούσε η όμορφη 35χρονη ξανθιά εκπαιδευτικός από το Στόκτον.
Σκέφτηκε λοιπόν να κάνει το επόμενο βήμα και να εκμεταλλευτεί εμπορικά αυτό το... μαθησιακό ενδιαφέρον, δημιουργώντας μία σειρά από συναφείς διαδικτυακούς χώρους, με "ναυαρχίδα" έναν του οποίου το όνομα θα μεταφραζόταν περίπου ως "η-τσούλα-δασκάλα-μου.com".
Το εμπορικό της δαιμόνιο προχώρησε και στα προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως μπλουζάκια με λογότυπο "αγαπώ τις καθηγήτριες" και άλλα συναφή. Βασικός συνεργάτης της ήταν ένας πρώην αστυνομικός που φαίνεται ότι είχε... κενά από την μαθητική του ζωή.
Η επιτυχία των πορνοσάιτ ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, γεγονός που οδήγησε τελικά και στην έρευνα. Η διπλή της καριέρα είχε απότομο και μάλλον άδοξο τέλος, καθώς οι Αρχές εντόπισαν τα ίχνη της και όταν έγινε σαφές ότι ήταν εκπαιδευτικός, παύθηκε άμεσα από τη θέση της στο γυμνάσιο του Λίνκολν όπου δίδασκε.
Επιπλέον, της ασκήθηκε δίωξη και γιατί φαίνεται ότι διαχειριζόταν τις επιχειρήσεις από το φορητό Mac που της παρείχε το σχολείο.
Κερασάκι στην τούρτα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ήταν η πληροφορία ότι αυτός που την "κατέδωσε" ήταν ο σε διάσταση πλέον σύζυγός της!
Πηγή:e-go.gr

 

Παγκόσμια Ημέρα... Δημόσιας Τουαλέτας


Κι όμως υπάρχει και αυτή. Η Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου.
Καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους.
Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Δημόσιας Τουαλέτας είναι η ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμα του σε ένα καλύτερο περιβάλλον στις τουαλέτες και η διεκδίκηση του από τους ιδιοκτήτες των τουαλετών, αλλά και η υποχρέωσή του χρήστη να συνεισφέρει στη διατήρηση, την καθαριότητα και την υγιεινή τους.
Στατιστικά Στοιχεία:
- Ο μέσος άνθρωπος επισκέπτεται την τουαλέτα 6-8 φορές την ημέρα, 2.500 φορές τον χρόνο. Περνά περίπου 3 χρόνια της ζωής του στην τουαλέτα!
- 2.6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει επαρκή αποχέτευση.
- Η αποφυγή διούρησης εξαιτίας των βρόμικων τουαλετών μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στο ήπαρ και την κύστη.
- Για να αποφύγει κάποιος την διούρηση σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δεν πίνει υγρά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από αφυδάτωση.
- Οι πιο πολλές τουαλέτες έχουν σχεδιασθεί λανθασμένα.
- Οι γυναίκες χρειάζονται 3 φορές μεγαλύτερη τουαλέτα απ' ότι οι άνδρες. Τις περισσότερες φορές οι τουαλέτες είναι ίδιες και για τα δύο φύλα.
Η τουαλέτα παραμένει θέμα-ταμπού και οι άνθρωποι αποφεύγουν να το συζητάνε.
Πηγή:pathfinder.gr

Celebrities στην "ψάθα" - Ο Nicolas Cage και οι άλλοι σταρ που χρωστάνε. Πολλά!

Τι και αν είναι διάσημοι και έβγαλαν χρήματα με τη σέσουλα; Τελικά δεν τους έμεινε δεκάρα τσακιστή. Όχι, για να μη νομίζετε, δηλαδή, ότι μόνο εμείς έχουμε τη ρετσινιά της χρεωκοπίας. (pics)
Nicolas Cage
 

Πώς γίνεται να βρίσκεσαι στην κορυφαία λίστα με τα μεγαλύτερα κασέ χολιγουντιανών ταινιών, να φθάνεις την περιουσία σου στα 15 εκατομμύρια δολάρια και να μένεις πανί με πανί και το 2009, μόνο ο Nicholas Cage το ξέρει. Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός κατάφερε να βγάλει στο σφυρί 3 κάστρα, δύο νησιά, ένα λίαρ τζετ, δύο γιοτ και 20 αμάξια. Μην ξεχνάμε και τη βίλα στο Μπελ Αιρ για την οποία ωστόσο δεν βρέθηκε κανένας αγοραστής εξαιτίας της κιτς διακόσμησης, λένε οι φήμες…
Mike Tyson
 

Μετά από επτά χρόνια υπαγωγής της περιουσίας του στο άρθρο 11 περί χρεωκοπίας, ο πολλά βαρύς μποξέρ Mike Tyson δήλωσε επίσημα πέρυσι ότι είναι απένταρος. Και να φανταστεί κανείς ότι στις δόξες του «καθάριζε» μέχρι και τα 30 εκατομμύρια δολάρια για κάθε αγώνα. Αλλά αυτά παθαίνει όποιος βάζει στο μάτι μια χρυσή αλυσίδα με 80 καράτια αξίας 174 χιλιάδων δολαρίων αλλά δεν την πληρώνει ποτέ. Έρχεται σου έρχεται με το χαρτί της εφορίας και ιδού τα αποτελέσματα.
Wesley Snipes
 

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους φοροφυγάδες. Τουλάχιστον στην Αμερική. Διότι κύριε Wesley Snipes μου, όταν κάνεις γαργάρα 7 εκατομμύρια δολάρια από το 1999 έως το 2001, πώς περιμένεις να μη σε καταγγείλει η εφορία έστω και δέκα χρόνια αργότερα; Μα που νομίζεις ότι ζεις; Στην Ελλάδα; Κάτσε τώρα μέσα στη στενή και έχει ο Θεός.
Tony Braxton
 

«Unbreak my debt» τραγουδά αυτές τις μέρες η μαύρη αοιδός Tony Braxton στο δικαστήριο του Λος Άντζελες για να γλιτώσει την κατάσχεση του υποθηκευμένου πατρικού της σπιτιού. Το μέγεθος των οφειλών της κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με στοιχεία του 2010 ωστόσο αυτό δεν την απέτρεψε από το να χρεωθεί πρόσφατα άλλα 2,5 εκατομμύρια για λούσα.
Annie Leibovitz
 

Ένα κλικ με τον φακό της και ήταν αρκετό για να αγοράσει μια χούφτα ακίνητα. Ο λόγος για την κορυφαία φωτογράφο διασημοτήτων, Annie Leibovitz η οποία κόλλησε τη ρετσινιά της κακοπληρώτριας και έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής πριν από δύο χρόνια. Βάζοντας υποθήκη την τέχνη της, δηλαδή το περιζήτητο φωτογραφικό της έργο, πήρε τελικά δάνειο ύψους 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων από το φιλότεχνο ίδρυμα Art Capital με έδρα το Μανχάταν και τη γλίτωσε.
Stephen Baldwin
 

Πίστευε και μη ερεύνα λέει το ρητό, το οποίο ακολούθησαν κατά γράμμα οι απανταχού Αμερικάνοι χριστιανοί προκειμένου να βοηθήσουν τον «αδελφό» τους και πρώην περιζήτητο ηθοποιό, Stephen Baldwin ο οποίος φέσωσε την εφορία το 2009 με 2,3 εκατομμύρια δολάρια. Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας για την οικονομική ενίσχυση του Baldwin http://www.allthatknowhim.org/, υποστήριξαν ότι «από τη στιγμή που ο Stephen ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, τα έσοδα του έχουν μειωθεί κατά 70%, επειδή πλέον απορρίπτει ταινίες που περιέχουν σκηνές σεξ και βίας».
Sarah Ferguson
 

Το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας θέλησε να ανακατευτεί με τα χρηματιστηριακά και την πάτησε. Η εταιρία Hartmoor LLC που ίδρυσε το 2006 η κοκκινομάλλα Sarah Ferguson με έδρα τη Νέα Υόρκη βάρεσε κανόνι μόλις 18 μήνες από την είσοδο της στο χρηματιστήριο. Με τούτα και με κείνα, τα οικονομικά ανοίγματα της Δούκισσας του Γιορκ έφτασαν τα 4 εκατομμύρια ευρώ και τώρα μέχρι και η Μπέντλεϊ σαπίζει στο γκαράζ άνευ σέρβις.
Mc Hammer
 

Όσοι διασκεδάζετε τη δεκαετία του 1990, σίγουρα έχετε λικνιστεί τους ποπ ρυθμούς του κομματιού «U Can’t Touch This». Αν πάλι όχι, ιδού η ευκαιρία σας εδώ (http://www.dailymotion.com/video/x2qt5_mc-hammer-u-can-t-touch-this_music) Ο ράπερ πίσω από το χιτ εκείνης της εποχής δεν είναι άλλος από τον Mc Hammer ο οποίος είδε το χρώμα του χρήματος μέσα σε μια νύχτα και από τότε τον έφαγε η μαρμάγκα. Χωρίς άλλο παρόμοιο χιτ, ο τραγουδιστής έκανε τη μεγάλη ζωή ώσπου το 2006 προχώρησε σε «υπεύθυνη δήλωση» χρεωκοπίας με την εφορία να τον κυνηγά για 13,7 εκατομμύρια δολάρια.
Marion Jones
 

Από το πρώτο σκαλί του βάθρου στον πάτο. Η κορυφαία Αμερικανίδα σπρίντερ Marion Jones είδε την περιουσία της να κάνει φτερά όταν το 2007 παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση αναβολικών ουσιών ρίχνοντας την αυλαία στην καριέρα της. Οι μηνύσεις έπεσαν βροχή και έτσι, μαζί με τα αθλητικά της παπούτσια και τα χρυσά της μετάλλια, η «σούπερ Μάριον» αποχωρίστηκε την έπαυλη αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα τα περιουσιακά της στοιχεία αγγίζουν μετά βίας τα δύο χιλιάδες δολάρια.
Τόλης Βοσκόπουλος
 

Για το τέλος αφήσαμε μια οικονομική λαμογιά made in Greece. «Το φεγγάρι πάνωθέ μου ασημένιο τάλιρο» τραγουδά ο λαϊκός ερμηνευτής του έρωτα και της αγάπης Τόλης Βοσκόπουλος μόνο που στη δική του περίπτωση ήταν πολλά τα τάλιρα. Συγκεκριμένα 5,5 εκατομμύρια ευρώ κατέγραψε η εφορία ότι είναι τα χρωστούμενα του από το 1993 έως το 2009 και έτσι ο πασίγνωστος τραγουδιστής καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3 ετών. Στις παράπλευρες απώλειες αξίζει να σημειωθεί η παραίτηση της συζύγου του, Άντζελας Γκερέκου από τη θέση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.
Πηγή:cosmo.gr

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τους έβαλαν να πληρώσουν τα καύσιμα του αεροπλάνου

Επιπλέον 20.000 λίρες καταγγέλλουν ότι κλήθηκαν να πληρώσουν οι επιβάτες μίας πτήσης τσάρτερ αυστριακής αεροπορικής εταιρείας, από την Ινδία στην Βρετανία , προκειμένου να καλύψουν το κόστος των καυσίμων και της προσγείωσης για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού τους.

Τους έβαλαν να πληρώσουν τα καύσιμα του αεροπλάνου
Επιβάτες της πτήσης δήλωσαν σήμερα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι υποχρεώθηκαν να πληρώσουν επιπλέον όταν το αεροσκάφος της Comtel Air πραγματοποίησε ενδιάμεσο σταθμό στη Βιέννη στη διάρκεια της πτήσης από το Αμριτσάρ στο Μπέρμιγχαμ, στα βόρεια του Λονδίνου.
Η αεροπορική εταιρεία η οποία εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο από τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνα μετά τις καταγγελίες.
"Ακουσα τι έγινε, δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί και θα πραγματοποιήσω έρευνα για τους λόγους που συνέβη. Εκείνοι που κλήθηκαν να καταβάλουν τα χρήματα θα αποζημιωθούν", δήλωσε ο Μπουνπίντερ Κάντρα, διευθυντής των υπηρεσιών επιβατών της Comtel Air στο Μπέρμιγχαμ.
Οι αρχές του αεροδρομίου του Μπέρμιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η εταιρία πραγματοποιεί με επιτυχία πτήσεις στο Αμριτσάρ και εξέφρασαν την ανησυχία τους προσθέτοντας ότι θα ξεκινήσουν κι οι ίδιες ξεχωριστή έρευνα για το γεγονός.
Εκπρόσωπος του Φόρεϊν Οφις στο Λονδίνο δήλωσε ενήμερος ότι κάποιοι Βρετανοί υπήκοοι είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα σε πτήση της Comtel Air και θα ζητήσει διευκρινίσεις.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει ένα πρόβλημα που αφορά ξένη αεροπορική εταιρεία.
Πηγή:ethnos.gr

Διχάζει την κοινή γνώμη το φιλί των πολιτικών αρχηγών για την Benetton

"Σταματήστε το μίσος": Αυτός είναι ο τίτλος της προκλητικής και πρωτότυπης νέας διαφήμισης της Benetton που δείχνει τον Μπαράκ Ομπάμα να φιλιέται ενθέρμως με τον κινέζο ομόλογό του και τη Μέρκελ να δίνει με τη σειρά της φιλί στο στόμα στον Σαρκοζί. (pics+vid)
Η διαφημιστική καμπάνια με τίτλο "Unhate" χρησιμοποιεί τους παγκόσμιους ηγέτες σε "εφευρετικό" φωτομοντάζ, το οποίο προκάλεσε την οργή της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ ταυτόχρονα δίχασε την κοινή γνώμη για το κατά πόσο προκλητική είναι.
 Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε "διαβήματα προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Αγίου Πατέρα".
"Πρόκειται για μια σοβαρή έλλειψη σεβασμού προς τον Πάπα, αποτελεί προσβολή για τα συναισθήματα των πιστών, μια σαφή απόδειξη του πώς μπορούν να παραβιαστούν σε μια διαφήμιση, οι θεμελιώδεις κανόνες του σεβασμού προς ένα πρόσωπο για να προσελκύσει την προσοχή μέσω της πρόκλησης" τόνισε το Βατικανό.
Οι αντιδράσεις για τη νέα καμπάνια έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους New York Times να αρνούνται να δημοσιεύσουν τη διαφήμιση και πολλούς αναλυτές να κάνουν λόγο για ένα μεγάλο ρίσκο.

Μέρκελ-Σαρκοζί

Ομπάμα-Ζιντάο (κινέζος ομόλογός του)

Ομπάμα- Ούγκο Τσάβεζ
Πάπας- Αχμέντ Μοχάμεντ Ελ Ταγιέμπ
Από την πλευρά της η Benetton λάνσαρε και το Unhate Foundation, καλώντας τους χρήστες να ανεβάσουν κι αυτοί τη δική τους φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Πηγή:cosmo.gr

Οι πιο αισθησιακές φωτογραφίες όλων των εποχών από το περιοδικό Life

Μοναδικές φωτογραφίες από τα κινηματογραφικά πλατώ, μοιραίες λήψεις από τις πασαρέλες, ή -απλά- καθημερινές στιγμές στον ήλιο και τη θάλασσα. Τίποτα δεν έχει ξεφύγει από το δαιμόνιο μάτι των φωτογράφων του περιοδικού Life, το οποίο δημοσιεύει τις πιο σέξι φωτογραφίες που έχει τραβήξει ποτέ. (pics) 
Το αμερικανικό περιοδικό Life, για να γιορτάσει τα 75 χρόνια δυναμικής παρουσίας του, αποφάσισε να κάνει ένα ιδιαίτερο δώρο στους αναγνώστες του.
Έτσι δημοσίευσε ένα αφιέρωμα με όλους εκείνους που φωτογράφησαν τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι-χωρίς κόπο, αλλά με αυθορμητικότητα- καταφέρνουν να κερδίσουν τα βλέμματα.
Η Marilyn Monroe κοιτά με προκλητικό ύφος το φακό φορώντας το μαύρο ζιβάγκο της, την ώρα που η Brooke Shields ξαπλωμένη στην άμμο δείχνει πιο αισθησιακή από ποτέ. Οι Sophia Loren και Steve McQueen από την πλευρά τους, δε χρειάζεται να προσπαθήσουν καν για να κάνουν το φωτογραφικό φακό ολοκληρωτικά δικό τους.
Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες:

-Marilyn Monroe (ηθοποιός)

-Brooke Shields (ηθοποιός)

-Sophia Loren (ηθοποιός)

-Steve McQueen (ηθοποιός)

-Brigitte Bardot (ηθοποιός)

-Rita Hayworth (ηθοποιός, χορεύτρια)

- Clint Eastwood (ηθοποιός, κινηματογραφιστής)

- Jeanne Crain (ηθοποιός)

- Faye Dunaway (ηθοποιός)

- Suzy Parker (μοντέλο)

- Τυχαία γυναίκα στη Γαλλική Πολυνησία
Πηγή:cosmo.gr

Δικαστήριο "κατέβασε τον διακόπτη" διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ

Δικαστήριο απαγόρευσε τη διακοπή της παροχής ρεύματος σε καταναλωτή, στον οποίο είχε χρεωθεί υπέρογκο ειδικό τέλος ακινήτου, από λάθος υπολογισμό. Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση


 
Η πρωτοδίκης Αμ. Παπαδάκη, με απόφασή της χθες Τετάρτη, διέταξε προσωρινά τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο τελευταίος, υποστηρίζοντας ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο.
Η εν λόγω οικογένεια, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό των 2.235,60 ευρώ για το έκτακτο τέλος ακινήτων.
Σημειώνεται δε, πως είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ.
Το δικαστήριο έκρινε, ότι πράγματι ο υπολογισμός του τέλους ακινήτων ήταν εσφαλμένος και διογκωμένος, επειδή αφενός μεν υπήρχε λανθασμένη αντικειμενική τιμή ζώνης για τον υπολογισμό του ύψους αυτού και αφετέρου είχε γίνει χρέωση σε παραπάνω τετραγωνικά μέτρα από την πραγματικά δομημένη επιφάνεια.
"Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), καθίσταται 'απόφαση - οδηγός' για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση αυτού", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
ΔΕΗ: Δεν υπάρχει αύξηση απλήρωτων λογαριασμών
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία, σημειώνεται πως δεν υπάρχει πέραν του συνήθους αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών.
Με βάση τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία, δεν προκύπτει σημαντική μεταβολή στις συνήθειες των καταναλωτών σχετικά με την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
"Σήμερα, έξι μέρες μετά τη λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τη χρέωση του Νόμου 4021/11 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), πάνω από το 73% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχουν εξοφληθεί. Δηλαδή, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν ήδη έχουν εξοφληθεί οι 63.082", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
"Επομένως, με βάση τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος", καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
Πηγή:news247.gr

Οι Γάλλοι αγανακτισμένοι χορεύουν συρτάκι για να στηρίξουν τον ελληνικό λαό!



Περισσότεροι από 1.000 Γάλλοι ακτιβιστές του κινήματος "Les Indignes" χόρεψαν συρτάκι προς τιμήν του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται.
H συνοικία La Defense του Παρισιού χόρεψε ελληνικά με πάνω από 1.000 Γάλλους αγανακτισμένους να χαρίζουν έναν χορό αλληλεγγύης στους Έλληνες ομολόγους τους.
Να σημειωθεί ότι σαν τον Ζορμπά είχαν χορέψει και πολλοί Έλληνες ομογενείς και στον Καναδά νωρίτερα το 2011.
Πηγή:cosmo.gr

Τα τρακτέρ αποκτούν δικό τους "facebook"

Στο νέο κοινωνικό δίκτυο τα μέλη αντί να ανεβάζουν φωτογραφίες τους, μοιράζονται φωτογραφίες από καλλιέργειες σόγιας και κάνουν "like" στα τελευταία μοντέλα τρακτέρ.

Τα τρακτέρ αποκτούν δικό τους  facebook
Ενα νέο κοινωνικό δίκτυο στα πρότυπα του φέισμπουκ δημιουργήθηκε στην Αργεντινή. Στο νέο όμως κοινωνικό δίκτυο τα μέλη αντί να ανεβάζουν φωτογραφίες τους, μοιράζονται φωτογραφίες από καλλιέργειες σόγιας και κάνουν "like" στα τελευταία μοντέλα τρακτέρ.
Το ονομαζόμενο SojaBook (www.sojabook.com), ιδρυτής του οποίου είναι ένας 21χρονος δικηγόρος από την Αργεντινή βρήκε πρόσφορο έδαφος στη χώρα αυτή της Νότιας Αμερικής.
Πέραν του ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές σόγιας, η Αργεντινή διαθέτει και έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς χρηστών των κοινωνικών δικτύων.
Μέχρι στιγμής διαθέτει μόλις 1.000 μέλη.
Πηγή:e-go.gr

"Απαγορεύεται ο αυνανισμός"

Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του St Andrews, όπου φοίτησε και το πριγκιπικό ζεύγος της Μ.Βρετανίας Κάθριν και Ουίλιαμ, σάστισαν όταν είδαν μια διαφορετική από τα συνηθισμένα ανακοίνωση

 Απαγορεύεται ο αυνανισμός
Παλαιότερα συνηθίζαμε να βλέπουμε ανακοινώσεις του τύπου "Απαγορεύεται το πτύειν"! Πλέον που η συνήθεια αυτή μετριάστηκε και σχεδόν κόπηκε, οι ανακοινώσεις αυτού του τύπου έδωσαν τη θέση τους σε άλλες πιο... "σύγχρονες".
Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του St Andrews, όπου φοίτησε και το πριγκιπικό ζεύγος της Μ.Βρετανίας Κάθριν και Ουίλιαμ, σάστισαν όταν είδαν μια διαφορετική από τα συνηθισμένα ανακοίνωση έξω από τις τουαλέτες των ανδρών, που ενημέρωνε πως απαγορεύεται ο αυνανισμός! Η ανακοίνωση που φέρει την σφραγίδα και το λογότυπο του Πανεπιστημίου, ενημερώνει πως ο αυνανισμός αποτελεί παραβίαση των πανεπιστημιακών κανονισμών και καλεί τους φοιτητές να μην λερώνουν το πρόσφατα ανακαινισμένο πάτωμα της τουαλέτας με σπέρμα!
Όπως αναφέρεται "το πάτωμα της τουαλέτας δεν έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται το σπέρμα σας".
Μάλιστα, όπως τονίζεται, δεδομένου πως η υπερβολική ποσότητα σπέρματος λεκιάζει τα πλακάκια σε βαθμό που να απαιτείται επαγγελματικός καθαρισμός, κάτι που κοστίζει μερικές χιλιάδες λίρες, αν αυτή η συνήθεια συνεχιστεί θα έχει αντίκτυπο στα δίδακτρα του επόμενου έτους.
"Είναι τα δικά σας χρήματα" καταλήγει η ανακοίνωση και παρακαλεί όποιον βαριέται και θέλει να αυνανιστεί να πάει σπίτι του και να μη το κάνει σε χώρους του Πανεπιστημίου.
Τέλος, στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως η γραμματεία της βιβλιοθήκης μπορεί να λύσει οποιαδήποτε απορία επί του θέματος!
Πηγή:e-go.gr

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Παρωδία των Simpsons για το Angry Birds [Video]

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζετε την απήχηση του κορυφαίου mobile game της Rovio, Angry Birds, το οποίο έχει σπάσει όλα τα κοντέρ σε θέματα πωλήσεων και εσόδων για την εταιρία, όπως και τη γνωστή κωμική σειρά The Simpsons που παίζεται για περισσότερο από 20 χρόνια με τεράστια επιτυχία σατιρίζοντας την καθημερινότητα μας και όχι μόνο.
The Simpsons "Furious Fliers"
Επομένως, ήταν θέμα χρόνου οι δημιουργοί της σειράς να ασχοληθούν με το Angry Birds, εμφανίζοντας το ως “Furious Fliers” στην έκθεση E4 (αντί E3), όπου ο Homer συνοδεύει τον Bart και τη Lisa. Δείτε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω:



Πηγή:techgear.gr

Ρωσίδα έχει τυλίξει εξωγήινο σε σελοφάν και τον φυλά 2 χρόνια στην κατάψυξη

Εξωγήινο στην κατάψυξή της υποστηρίζει πως έχει μια Ρωσίδα η οποία έχει ενημερώσει τους επιστήμονες.
Η Marta Yegorovnam είπε στη Sun πως βρήκε ένα παράξενο πλάσμα πριν 2 χρόνια και από τότε το έβαλε στην κατάψυξή της.
Τον εξωγήινο εντόπισε ύστερα από μια έκρηξη που ακούστηκε έξω από το σπίτι της στη δυτική Ρωσία. Όταν βγήκε να δει τι συμβαίνει βρήκε ένα φλεγόμενο μεταλλικό αντικείμενο και ανεξήγητη ζέστη.
Το παράξενο πλάσμα που μοιάζει με το  Jabba The Hutt από το Star Wars τύλιξε με διάφανο σελοφάν.
Άλλοι βέβαια υποστηρίζουν πως δεν είναι παρά ένα σάπιο λαχανικό.
Ωστόσο διενεργούνται έρευνες και εξετάσεις για να δουν τι είναι αυτό το αντικείμενο που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή.
Πηγή:cosmo.gr

Στο μυαλό μιας γυναίκας εν ώρα οργασμού

Επαναστατική μελέτη έδειξε τι γίνεται στο μυαλό μιας γυναίκας όταν αυτή έρχεται σε οργασμό. Διαβάστε τι είπαν οι επιστήμονες (Vid)

Για πρώτη φόρα βλέπουμε τι συμβαίνει στο γυναικείο μυαλό κατά τη διάρκεια του οργασμού! Επιστήμονες χρησιμοποιώντας  εικόνες σάρωσης του εγκεφάλου δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο βλέπουμε πως αντιδρά ο γυναικείος εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Η μελέτη έγινε από την ομάδα του καθηγητή ψυχολογίας του πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ Barry Komisaruk.
Για να δημιουργηθεί το βίντεο οι ερευνητές παρακολουθήσαν τον εγκέφαλο μιας γυναίκας σε με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας.
Με το βίντεο οι επιστήμονες κατάφεραν να "παγιδεύσουν" ογδόντα ξεχωριστές περιοχές του εγκεφάλου που αλλάζουν κατά τη διάρκεια του οργασμού.
"Ο στόχος αυτής της έρευνας είναι να κατανοηθεί πώς ο οργασμός συσσωρεύεται από την διέγερση των γεννητικών οργάνων και ποια τμήματα του εγκεφάλου που κινητοποιούνται", δήλωσε ο καθηγητής Komisaruk, ο οποίος παρουσίασε το έργο στην  ετήσια συνάντηση συνεδρίου  Νευροεπιστήμης  στην Ουάσιγκτον.
Όπως εξηγεί ο καθηγητής  κατά τη διάρκεια του οργασμού από τον υποθάλαμο απελευθερώνεται  μια χημική ουσία που ονομάζεται οξυτοκίνη που προκαλεί ευχάριστη αίσθηση. Η ουσία αυτή διεγείρει τη μήτρα και την κάνει να συσπάται.
Μετά τον οργασμό, η δραστηριότητα στον υποθάλαμο ηρεμεί σταδιακά.

Πηγή:news247.gr

Με τις…πάνες στη Γιουνάιτεντ

Μεταγραφή… πεντάχρονου από τη Γιουνάιτεντ!
Καλά-καλά δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση. Ξέρει, όμως, πολύ καλά να κλωτσά το τόπι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο του. Ο λόγος για τον Τσάρλι Τζάκσον, τον πεντάχρονο Άγγλο που αγωνίζεται, πλέον, στα τμήματα υποδομής των «κόκκινων διαβόλων».
Και αν απορείτε πότε πρόλαβαν τα «λαγωνικά» της Γιουνάιτεντ να τον ανακαλύψουν, τότε η έκπληξή σας θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη όταν μάθετε ότι οι σκάουτερς του συλλόγου τον είδαν πρώτη φορά να κλωτσά την μπάλα όταν ήταν τριών ετών!
Τα βρετανικά Μέσα, επικαλούμενα πηγές μέσα από το σύλλογο, κάνουν λόγο για εκπληκτικές ποδοσφαιρικές ικανότητες του πεντάχρονου, ενώ οι υπεύθυνοι των ακαδημιών της ομάδας ήθελαν να τον αποκτήσουν από το 2009.
Τι τους εμπόδισε; Ότι δεν υπήρχε κλιμάκιο για τέτοιες ηλικίες στα τμήματα υποδομής των «κόκκινων διαβόλων».
Ο πεντάχρονος Τσάρλι ανήκει πλέον στο δυναμικό της Γιουνάιτεντ και προπονείται με μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά (6-8 ετών).
Από την πλευρά τους, οι γονείς του δηλώνουν «πιο ευτυχισμένοι από ποτέ», αν και οι ίδιοι είναι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι. «Αγαπημένοι παίκτες του γιου μου είναι ο Τζο Χαρτ και ο Μάριο Μπαλοτέλι, αλλά αυτό μάλλον θα αλλάξει σύντομα. Είναι τρομερή ευκαιρία γιατί είναι μεγάλο ταλέντο και ελπίζω να μάθει τα βασικά του ποδοσφαίρου στις ακαδημίες της ομάδας», τόνισε ο πατέρας του Τζάκσον, Άντι, και αποκάλυψε ότι οι προπονητές του έχουν μείνει έκπληκτοι με το ταλέντο του.
Πηγή:england365.gr

Προσέξτε την αναζήτηση στο Λυκόφως, προειδοποιεί η Norton

Διαδικτυακές παγίδες έχουν στήσει επίδοξοι κλέφτες σε όσους αναζητούν λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο φινάλε της σειράς Twilight. H εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ασφάλειας, Norton προειδοποιεί ότι έχουν «φυτέψει» κακόβουλα λογισμικό σε δικτυακούς τόπους που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Με ένα κλικ, υπολογιστής, smartphone ή tablet μολύνονται με ιούς αλλά και με τους λεγόμενους keylogger. Οι keylogger είναι προγράμματα που καταγράφουν και επιστρέφουν στον εντολέα τους οτιδήποτε πληκτρολογεί ο χρήστης, με προφανή σκοπό να υποκλέψει πιθανά πολύτιμους κωδικούς εισόδου σε υπηρεσίες Web Banking.
Σύμφωνα με την Norton, οι κυριότεροι όροι αναζήτησης που επιστρέφουν «μολυσμένα» αποτελέσματα είναι οι παρακάτω και, προφανώς, πρέπει να τους αποφύγετε ή να είστε επιφυλακτικοί όταν κάνετε κλικ στα αποτελέσματα:
  • Nude pictures of Taylor Lautner
  • Robert and Kristin kissing
  • Twilight true love
twilight 4
Έλεγχος link πριν το κλικ

Οι ειδικοί της Symantec θυμίζουν ότι υπάρχουν εργαλεία που ελέγχουν link πριν το κλικ, όπως το Norton Safe Web Lite. Εάν λοιπόν προβληματίζεστε αλλά ο τίτλος σας «προκαλεί», ελέγξτε την αξιοπιστία του εισάγοντας την διεύθυνσή του στο δικτυακό τόπο της Norton http://safeweb.norton.com/lite

Πάντως, το In.gr Ψυχαγωγία στη διεύθυνση http://entertainment.in.gr/html/ent/956/ent.115956.asp αποδεικνύεται ΟΚ από την Norton και σας προτείνουμε να το επισκεφτείτε για να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το τρέιλερ της ταινίας The Twilight Saga: Χαραυγή Μέρος 1o που κάνει πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου 2011.
Πηγή:in.gr

Πορνογραφικές και βίαιες εικόνες εισβάλλουν σε λογαριασμούς στο Facebook

Facebook: ποτέ δεν ξέρεις τι θα αντικρίσεις 

Νέα Υόρκη
Οι υπεύθυνοι του Facebook επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι οι λογαριασμοί πολλών χρηστών μεταδίδουν εν αγνοία τους πορνογραφικές, βίαιες ή αποκρουστικές εικόνες, πιθανώς εξαιτίας κάποιου άγνωστου προς το παρόν ιού.
Οι πρώτες αναφορές χρηστών για την «πορνογραφική επίθεση» εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο πριν από μερικές μέρες, δείχνουν όμως να έχουν αυξηθεί ραγδαία από το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρει το ZDnet.
«Η προστασία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook από spam και κακόβουλο περιεχόμενο είναι πρώτη προτεραιότητα για μας [....] Πρόσφατα καταγράψαμε αύξηση των αναφορών. Ερευνούμε και αντιμετωπίζουμε το θέμα» δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Facebook Άντριου Νόις.
Σύμφωνα με το BBC, «χιλιάδες» χρήστες του Facebook σχολιάζουν το πρόβλημα στο Twitter. «Ανακάλυψα ένα νέο πορνογραφικό δικτυακό τόπο. Λέγεται Facebook» γράφει ένας από αυτούς.
Άλλοι αναφέρουν ότι αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν τα προφίλ τους όταν είδαν φωτογραφίες πτωμάτων ή κακοποιημένων ζώων.
Όπως αναφέρει ο Γκράαμ Κλάλεϊ, σύμβουλος ασφάλειας υπολογιστών στην εταιρεία Sophos, οι μολυσμένοι λογαριασμοί μπορούν να μεταδίδουν τις ακατάλληλες εικόνες στους «φίλους» του χρήστη ακόμα κι αν ο ίδιος δεν τις βλέπει στο προφίλ του.
Παραμένει αδιευκρίνιστο τι προκαλεί την πορνογραφική καταιγίδα, πιθανώς όμως πρόκειται για κάποιον ιό, o οποίος ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κλικάρει φαινομενικά αθώους συνδέσμους που ανοίγουν κερκόπορτες.
Μια άλλη θεωρία είναι ότι πρόκειται για επίθεση που είχαν προαναγγείλει οι «χακτιβιστές» Anonymous, ωστόσο εκπρόσωποι της οργάνωσης διαβεβαίωσαν ότι αυτό δεν ευσταθεί.
Για τον Γκράαμ Κλάλεϊ της Sophos, το τελευταίο περιστατικό είναι πιθανό να έχει συνέπειες για το Facebook. «Αυτό ακριβώς είναι το είδος του προβλήματος που μπορεί να αναγκάσει τον κόσμο να φύγει από τον δικτυακό τόπο.
Πηγή:in.gr

Ελλάς: Χώρα της τρέλας, της διαφθοράς και των... επιτροπών!


epitropes

Το αθάνατο και... χιλιοτραγουδισμένο ελληνικό δημόσιο δεν είναι μόνο γραφειοκρατία, αναποτελεσματικότητα αλλά και...επιτροπές. Πολλές και...τρελές επιτροπές. Από επιτροπή για τον σκύλο   Dax που έχει τσιμπούρια μέχρι επιτροπή αγοράς χαρτιού υγείας!  Βλέπετε, στην χώρα μας φαίνεται ότι συστήνονται επιτροπές για κάθε «επικίνδυνη» αποστολή, τα μέλη των οποίων προφανώς συμμετέχουν σε αυτές με το αζημίωτο.
Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τριμελής επιτροπή για τη «μηνιαία εξέταση και τη θεραπεία αποπαρασιτισμού του αστυνομικού σκύλου Dax». Ο τελευταίος είναι ένα συμπαθές τετράποδο που χρησιμοποιούν οι αρχές για να βρίσκουν ναρκωτικά. Ως τετράποδο όμως, ενίοτε υποφέρει από... τσιμπούρια. Να μην συσταθεί λοιπόν μια επιτροπή που να προσέχει την υγεία του;
Αντιστοίχως, άλλη επιτροπή συστήθηκε στην Ρόδο για τον έλεγχο των αιματολογικών εξετάσεων ενός άλλου αστυνομικού σκύλου, της Gina, ενώ ένας άλλος σκύλος στην Μυτιλήνη έχει για ... πάρτη του μια τριμελή επιτροπή που έχει αναλάβει την προμήθεια των υλικών της ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε όλες αυτές τις επιτροπές, τα μέλη δεν είναι κτηνίατροι αλλά... αστυνομικοί (!)«κάτι που ενδεχομένως δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το εύρος των γνώσεων που πρέπει πλέον να έχει σήμερα ένας αστυνομικός», όπως επισημαίνουν τα «Νέα».
Δεν υπάρχουν όμως στο αθάνατο ελληνικό δημόσιο μόνο επιτροπές για... σκύλους. Στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Σιάτιστα συστάθηκε τριμελής επιτροπή υπαλλήλων με αποστολή την «αναζήτηση προσφορών από το ελεύθερο εμπόριο για την προμήθεια χαρτιού υγείας και επαγγελματικού χαρτιού υγείας». Μάλιστα, ρητά επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιστολή οφείλει «να εργάζεται μέχρις ότου ολοκληρωθεί το έργο της», γεγονός που αποδεικνύει τη ύψιστη σημασία της αποστολής της.
Στην Κατερίνη η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας πρόσφατα συνέστησε επίσης τριμελή επιτροπή με θέμα«την εξεύρεση από το ελεύθερο εμπόριο διαφόρων εδεσμάτων για την διοργάνωση μικρής δεξίωσης κατά τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου», προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλες τριμελείς επιτροπές ανέλαβαν να ελέγξουν αν λαμπύριζε το πάτωμα στα κρατητήρια και αν είχαν εξαφανιστεί οι σκόνες από τους φοριαμούς των αστυνομικών τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.
Μια άλλη τριμελής επιτροπή συστήθηκε για την δημοσίευση προκήρυξης πρόσληψης διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, αφού φαίνεται ότι τρία άτομα είναι απαραίτητα για να επιβλέψουν αν δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες.
Άλλες επιτροπές συστήθηκαν με σκοπό την ανεύρεση... προμηθευτή παγωτών για τις ανάγκες του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Τίρυνθας και του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου.  Τέλος, στο 6ο τμήμα κοινοτικών προγραμμάτων και δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συστάθηκε επιτροπή για να ελέγξει αν πράγματι έπρεπε να δαπανηθεί το... μυθικό ποσό των 9,85 ευρώ (!) για την αποστολή του φακέλου. 
Πηγή:theinsider.gr

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τσιγάρα με...πυρασφάλεια

Από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, όλα τα τσιγάρα που κυκλοφορούν στην ΕΕ θα πρέπει να συμμορφώνονται με νέες προδιαγραφές ώστε να σβήνουν μόνα τους αν εγκαταλειφθούν αναμμένα

Την υποχρεωτική κυκλοφορία, από τις 17 Νοεμβρίου, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ τσιγάρων με "μειωμένη ροπή ανάφλεξης", δηλαδή τσιγάρων που σβήνουν από μόνα τους όταν δεν χρησιμοποιούνται και τα οποία είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιές, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η αλλαγή που εφαρμόζεται, βάσει των νέων προτύπων, αφορά τη μείωση της "ροπής ανάφλεξης" στην οποία οφείλεται η ικανότητα ενός τσιγάρου που εγκαταλείπεται αναμμένο να προκαλέσει πυρκαγιά. Οι κατασκευαστές τσιγαρόχαρτου έχουν τροποποιήσει την παραγωγή του προϊόντος τους για να τοποθετήσουν δύο δακτυλίους από πιο παχύ χαρτί στα δύο άκρα του τσιγάρου.
Αν το τσιγάρο εγκαταλειφθεί, ο καπνός που καίει θα φθάσει στον έναν από αυτούς τους δακτυλίους και θα πρέπει να σβήσει από μόνος του διότι ο δακτύλιος περιορίζει την παροχή αέρα/οξυγόνου. Τα τσιγάρα αυτά μειώνουν το χρόνο καύσης, περιορίζοντας τις πιθανότητες να πάρουν φωτιά τα έπιπλα, τα κλινοσκεπάσματα ή άλλα υλικά.
Τα τσιγάρα που εγκαταλείπονται αναμμένα αποτελούν μία από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης θανάσιμων πυρκαγιών στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία των κρατών μελών, για την περίοδο από το 2003 έως το 2008, προκύπτει ότι στην ΕΕ οι πυρκαγιές που οφείλονται σε τσιγάρα ανέρχονται σε περισσότερες από 30.000 ετησίως, προκαλώντας περισσότερους από 1.000 θανάτους και περισσότερους από 4.000 τραυματισμούς. Από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να μειωθεί κατά περισσότερο από 40% με την εισαγωγή των τσιγάρων με "μειωμένη ροπή ανάφλεξης".
Αυτό το μέτρο ασφάλειας εφαρμόζεται ήδη σε ορισμένες χώρες ανά τον κόσμο (ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία) και, εντός της ΕΕ, στη Φινλανδία από τον Απρίλιο του 2010. Η εμπειρία της Φινλανδίας, όπου ο αριθμός των θυμάτων από πυρκαγιές που προκαλούνται από ανάφλεξη τσιγάρων μειώθηκε κατά 43%, δείχνει ότι θα μπορούσαν να σώζονται στην ΕΕ περίπου 500 ζωές ετησίως.
Προβλέπεται ότι μόλις δημοσιευθούν τα νέα πρότυπα ασφάλειας στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, όλες οι καπνοβιομηχανίες που πωλούν τσιγάρα στην Ευρώπη θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα εν λόγω μέτρα. Θα εναπόκειται στις εθνικές αρχές να επιβάλλουν την εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου πυρασφάλειας.
Ο αρμόδιος για θέματα υγείας και καταναλωτών επίτροπος Τζον Ντάλι δήλωσε τα εξής: 'Δεν υπάρχει ασφαλές τσιγάρο και, βέβαια, το ασφαλέστερο είναι να μην καπνίζουμε καθόλου! Αλλά εάν κάποιοι επιλέγουν να καπνίζουν, τότε τα νέα πρότυπα τα οποία πρόκειται να τεθούν σε ισχύ, θα επιβάλουν στις καπνοβιομηχανίες να παράγουν μόνο τσιγάρα με μειωμένη ροπή ανάφλεξης και, δυνητικά, θα προστατεύσουν εκατοντάδες πολίτες από αυτόν τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς".
Πηγή:news247.gr

Τον άφησαν έξω από το... ερωτικό τρίγωνο!

 

Κρύο καιρός για...τρίο σκέφτηκε ένα ζευγάρι. Μόνο που ο άνδρας τελικά έμεινε στην απ'έξω και τα έκανε γυαλιά καρφιά

Ο 22χρονος Jorge Silva και η σύζυγός του, οι οποίοι διαμένουν στη Νάπολη της Ιταλίας, αποφάσισαν να κάνουν ερωτικό τρίγωνο με μια άλλη γυναίκα.
Ωστόσο, όταν άρχισαν οι ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ των τριών, ο 22χρονος θύμωσε γιατί, όπως υποστηρίζει, οι δύο γυναίκες τον άφησαν έξω από το… παιχνίδι.
Τότε, άρπαξε την τηλεόραση και την πέταξε προς το μέρος τους. Οι γυναίκες, έντρομες κρύφτηκαν στην ντουλάπα.
Ο 22χρονος έσπασε την ντουλάπα και άρχισε να χτυπά τη γυναίκα του.
Ο σύζυγος συνελήφθη. Όπως υποστήριξε, έγινε έξαλλος επειδή η γυναίκα του φίλησε την άλλη γυναίκα, αποκόπτοντάς τον από το ερωτικό τρίγωνο.
Ο δικαστής, πάντως, του έριξε "καμπάνα" 5.500 ευρώ.
Πηγή:newsit.gr

“Την Ελλάδα θα την αγοράσουμε εμείς”



 

Όχι, δεν είναι οι Γερμανοί, είναι Ιταλοί και όχι μόνο. Απλοί πολίτες, διανοούμενοι, ευρωβουλευτές... πολλοί έβαλαν την υπογραφή τους

όχι για να αγοράσουν την Ελλάδα, αλλά να μην την αφήσουν να βγει στο σφυρί. Τη χώρα μας και όποια άλλη μπει στη ... σειρά.
Η ιδέα ανήκει σε μια Ιταλίδα, είναι η Κλαούντια Μπέτιολ που ακούγοντας τα προβλήματα της χώρας μας και το ενδεχόμενο να βγουν στο σφυρί λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες, επιχειρήσεις και ό,τι άλλο σκέφτηκε πως κάποια στιγμή (δεν ήταν τελικά μακρυά αυτή η στιγμή) θα έρθει και η σειρά της Ιταλίας.
Σκέφτηκε λοιπόν να αντιδράσει. Έφτιαξε την ιστοσελίδα www.europeancommongoods.org όπου καλεί όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να αντιδράσουν.
Πηγή:newsit.gr