Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μην βιαστείς να κάνεις… πονηρές σκέψεις!

perierga.gr - Μην βιαστείς να κάνεις... πονηρές σκέψεις!
Ο τρόπος που ένας σκιτσογράφος χρησιμοποιεί το μολύβι για να φτιάξει το σκίτσο του έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι πρώτες γραμμές που τραβάει μπορεί να σας… αποπροσανατολίσουν ως προς το τελικό περιεχόμενο της εικόνας. Κι αν νομίζετε πως μπορείτε να καταλάβετε από την αρχή τη θεματολογία του σκίτσου, μάλλον είστε γελασμένοι. Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορεί μια «εικόνα να είναι χίλιες λέξεις», όμως πρέπει πρώτα να τη δεις ως το τέλος!

Πηγή:perierga.gr

Σοβαρή αλλεργία στα χρήματα έχει 39χρονη Βρετανίδα

Πολλοί βλέπουν το χρήμα σαν θεό τους. Όχι όμως και η Emma Killilea, η οποία αν αγγίξει χρήματα... αρρωσταίνει κυριολεκτικά.

Η 39χρονη Emma Killilea συνειδητοποίησε από μικρή ηλικία πως είναι αλλεργική στο νικέλιο και έτσι, κάθε φορά που ακουμπά στην παλάμη της κέρματα, την πιάνει φαγούρα, βγάζει σπυριά και πρήζεται.
Δεν είναι μόνο τα χρήματα αυτά που "στερούνται" τα χέρια της. Η ίδια δεν μπορεί να ακουμπήσει οτιδήποτε περιέχει νικέλιο, όπως κοσμήματα, μεταλλικά κουμπιά και φερμουάρ. Έτσι η Emma πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο πιστωτικές κάρτες.
α πράγματα που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω εξαιτίας της αλλεργίας μου είναι περισσότερα από αυτά που μπορώ. Τα ψώνια είναι ένας εφιάλτης για μένα" λέει η ίδια, σύμφωνα με τη βρετανική mirror.
Πηγή:cosmo.gr

Χόλιγουντ : ''Θέριζε'' κόσμο και νόμιζαν πως ήταν ταινία


Νεκρός από πυρά αστυνομικού ένοπλος, ο οποίος είχε τραυματίσει σοβαρά οδηγό αυτοκινήτου στο Χόλιγουντ.

'Ενοπλος άνοιξε πυρ εναντίον οδηγών αυτοκινήτων στην καρδιά του Χόλιγουντ, τραυματίζοντας σοβαρά έναν άνδρα πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, σ' ένα επεισόδιο που αρχικά κάποιοι θεώρησαν ότι επρόκειτο για γύρισμα κινηματογραφικής σκηνής.
Ο δράστης τράβηξε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί οδηγούς αυτοκινήτων στη διασταύρωση των λεωφόρων Sunset Boylevard και Vine Street, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος 'Αντζελες Κλίον Τζόζεφ.
Ο ένοπλος, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστό, ξέμεινε από σφαίρες και έβγαλε μαχαίρι για να συνεχίσει τις επιθέσεις του, πριν τον πυροβολήσει θανάσιμα αστυνομικός.
Πηγή:newsit.gr

"Ellada, agapi mou"

Στους λόγους που πρέπει η Ευρώπη να αγαπά την Ελλάδα αναφέρεται ο καθηγητής Etienne Roland. Ζητά να μην αφεθούν οι τεχνοκράτες να την εξευτελίζουν και να τη γονατίζουν.
Σε άρθρο του στην Γαλλική εφημερίδα "Le monde" με τίτλο "Ellada, agapi mou" ο Etienne Roland, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon καυτηριάζει την εικόνα που δίνεται για την χώρα μας.
O καθηγητής εκφράζει, τη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας την οποία χαρακτηρίζει κοιτίδα του πολιτισμού.
"Αισθάνομαι βαθιά ταπεινωμένος, όταν μία εφημερίδα τολμά να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα είναι μία" χώρα ίσως λιγότερο "ευρωπαϊκή" απ' ότι φαίνεται", σημειώνει και προσθέτει:
"Είμαι ταπεινωμένος, όταν οι Γάλλοι συμπατριώτες μου κάνουν αυτό το κακό στην ιστορία και παρουσιάζουν το μύθο του Έλληνα ψεύτη και πονηρού".
Στη συνέχεια ο κ. Roland, εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και σίγουρα είναι περισσότερο ευρωπαϊκή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.
"Δεν θα σταθώ παρά σε μερικά σημεία. Αν η Ελλάδα δεν είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; Οι Γερμανοί ή η δόλια Αλβιόνα, της οποίας ο πιο μεγάλος της ποιητής Byron, έχει ήδη κατηγορηθεί για την λεηλασία της χώρας του Ομήρου;
Πιο Ευρωπαϊκή είναι η Αγγλία που δεν θέλει καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κυρίως σε εκείνες τις χώρες που της στοιχίζουν χρήματα; Δεν είναι αυτή που έφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου προκαλώντας έναν κατακλυσμό, τον οποίο η χώρα επρόκειτο να πληρώσει πολύ ακριβά. Και αυτό έγινε στη χώρα που μπορεί μάλιστα να καυχηθεί για την αντίσταση της κατά της ναζιστικής κατοχής", αναφέρει ο κ. Rolland.
Θεμέλιο η ελληνική κουλτούρα
Ο καθηγητής εξηγεί τους λόγους ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν ήθελε την επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρώπη και πάλεψε γι' αυτό.
"Ο Ντ' Εστέν ήθελε να επιστρέψει την Ελλάδα στην Ευρώπη επειδή, λέει, η δημοκρατία και η κουλτούρα προέρχονταν από αυτή την χώρα. Ίσως, να υπήρχαν περισσότερα να πούμε για αυτή την αθηναϊκή δημοκρατία, τη δουλεία και τον ιμπεριαλισμό.
Αλλά η έμφαση είναι σε λάθος σημείο, γιατί το πρόβλημα δεν είναι να γνωρίσουμε που γεννήθηκε η δημοκρατία, το πρόβλημα είναι να αναγνωρίσουμε ότι η ελληνική κουλτούρα, ας την πούμε ελληνορωμαϊκή, είναι το μοναδικό θεμέλιο μέσα σε μία ιστορία που δημιουργήθηκε μέσα σε αντιπαλότητες και παγκόσμιους πολέμους. Αυτή η διάσημη ελληνική κουλτούρα έθρεψε την Αναγέννηση, τα γράμματα όπως και τις τέχνες, τους κλασσικούς μας του 17ου αιώνα και εμπότισε τις ελίτ του 18ου αιώνα ανά τον κόσμο. Ο 19ος αιώνας έπαιξε έναν ουσιαστικό ρόλο στην εξάπλωση των ελληνικών τεχνών και γραμμάτων δημιουργώντας ένα ρεύμα "νεο-κλασσικό" που το ξαναβρίσκουμε στο Εδιμβούργο- το οποίο ήταν ένα από τα κέντρα και όπου ήθελαν να χτίσουν έναν Παρθενώνα", σημειώνει.
Υπάρχει κράτος χωρίς χρέη;
Στη συνέχεια, αφού αναφέρεται στις επιδόσεις της Ελλάδας στις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά και στους μεγάλους Έλληνες του 20ου αιώνα, καλεί τους επικριτές της χώρας μας να αναρωτηθούν αν υπάρχει κράτος χωρίς χρέη.
"Όσο για τις κατηγορίες για απάτη και σπατάλη, ποια χώρα δεν σπατάλησε δεκάδες δισεκατομμύρια πρόσφατα;" αναρωτιέται, και καταλήγει ζητώντας να μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους μας.
"Δεν σημαίνει κάτι αν η Ελλάδα είναι περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκή, δεδομένου ότι τα θεμέλια της Ευρώπης δεν υπάρχουν χωρίς τον ελληνισμό. Ανακαλούμε ότι η Ευρώπη είναι μία φοινικική πριγκίπισσα που την απήγαγαν οι Κρήτες, δημιουργώντας συγκρούσεις ανάμεσα στην Δύση και στην Ανατολή. Η Ευρώπη έχει επίσης ανατολίτικες ρίζες. Η Ευρώπη δεν υπάρχει για να θεμελιώσει τράπεζες και τραπεζίτες, υπάρχει για να θεμελιώσει μία κουλτούρα και μία κουλτούρα ελληνική είναι ένα από τα στοιχεία που μας ενώνουν. Δυστυχώς υπάρχουν πια πολύ λίγα!
Ζήτω η Ελλάδα! Ας μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους και αδερφούς μας και ακόμα λιγότερο να τους εξευτελίζουν και να μας εξευτελίζουν".
Πηγή:news247.gr

Ολική έκλειψη Σελήνης το Σάββατο θα γίνει εν μέρει ορατή από την Ελλάδα

Το φεγγάρι θα βαφτεί κόκκινο από το ηλιακό φως που ανακλά πάνω του η Γη
Μια εντυπωσιακή κόκκινη Σελήνη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος.
Πρόκειται για την τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης για το 2011, η εξέλιξη της οποίας θα ξεκινήσει γύρω στις 13:33, ενόσω δηλαδή ο φυσικός μας δορυφόρος θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντά μας.
«Μπορεί η ολική φάση του φαινομένου να μην είναι ορατή από την Ελλάδα, θα μπορέσουμε εντούτοις να δούμε τη Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς που θα χρωματίζει την επιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης» εξηγεί ο διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, κύριος Διονύσης Σιμόπουλος.
«Αν και όχι τόσο θεαματική όσο μία ολική ηλιακή έκλειψη εν τούτοις η όψη μιας ολικής έκλειψης Σελήνης είναι κι αυτό ένα από τις υπέροχες εικόνες του ουρανού. Και αυτό γιατί ενόσω η Σελήνη κρύβεται πίσω από τη σκιά της Γης, η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση τον δορυφόρο μας κάνοντάς τον να φαίνεται σαν “ματωμένος”» προσθέτει ο κύριος Σιμόπουλος.



Κόκκινο θέαμα με τρεις πρωταγωνιστές


Οπως τονίζει ο διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, τρεις θα είναι συνολικά οι πρωταγωνιστές της έκλειψης: ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη.
«Για να συμβεί όμως μία έκλειψη απαιτείται η ευθυγράμμιση των τριών αυτών ουράνιων σωμάτων. Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Σελήνη περιφέρεται γύρω από τη Γη σχεδόνμίαφορά το μήνα, δεν έχουμε εκλείψεις κάθε μήνα. Για να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, ας υποθέσουμε ότιμίαευθεία γραμμή περνάει από το κέντρο του Ήλιου και της Γης και εκτείνεται στην άλλη της πλευρά. Αν η Σελήνη στη διαδρομή της γύρω από τη Γη περνούσε ακριβώς πάνω τη συγκεκριμένη γραμμή τότε θα είχαμε εκλείψεις κάθε μήνα, τόσο ηλιακές, όσο και σεληνιακές» λέει.
Σύμφωνα με τον κύριο Σιμόπουλο, ο μεγαλύτερος αριθμός σεληνιακών και ηλιακών εκλείψεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια ενός χρόνου είναι επτά - όπως έγινε το 1935 με πέντε ηλιακές και δύο σεληνιακές εκλείψεις και το 1982 με τέσσερις ηλιακές και τρεις σεληνιακές εκλείψεις.
Αντίθετα, οι λιγότερες εκλείψεις που μπορούν να παρατηρηθούν μέσα σε διάστημα 365 ημερών είναι δυο και αυτές ηλιακές, όπως και έγινε το 1984. Παρά το γεγονός ότι συνήθως οι σεληνιακές εκλείψεις προηγούνται ή ακολουθούν τις ηλιακές εκλείψεις με διαφορά 15 ημερών, εν τούτοις οι ηλιακές εκλείψεις είναι πολύ πιο συχνές.
Το κρυφτό της Σελήνης πίσω από τη σκιά της Γης θα διαρκέσει μέχρι τις 19:30 και ο «ματωμένος» δορυφόρος μας θα είναι ορατός από όλη τη χώρα.
Πηγή:in.gr

Το 2011 σε 60 δευτερόλεπτα


Σε ένα βίντεο διάρκειας μόλις 60 δευτερολέπτων το Reuters κατάφερε να συγκεντρώσει τα γεγονότα της χρονιάς. Δείτε τι συνέβη το 2011, με μια ματιά
Tην ανασκόπηση της χρονιάς σε εξήντα δευτερόλεπτα με εικόνες αλλά και μεμονωμένα πλάνα δημιούργησε για όλους εμάς το πρακτορείο Reuters.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θυμόμαστε... Το φονικό σεισμό της Ιαπωνίας, την "αραβική άνοιξη", την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, της δολοφονίες των Μπιν Λάντεν και Μουαμάρ Καντάφι.
Δεν θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά ο γάμος του Βρετανικού πριγκιπικού ζεύγους, οι διαδηλώσεις στην Αθήνα, αλλά και η πολύκροτη υπόθεση Στρος Καν...

Πηγή:news247.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Παράξενα έθιμα που έχουν διάφορες χώρες γύρω από το σεξ

Δείτε τι συμβαίνει όταν μπαίνει το σεξ ως ζήτημα σε άλλες χώρες. Έθιμα που καλλιεργούνται γύρω από το σεξ.

1) Στο Λίβανο είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα με την προϋπόθεση πως πρόκειται για θηλυκά ζώα. Το σεξ με αρσενικά ζώα τιμωρείται με θάνατο!
2) Στο Μπαχρέιν ένας γιατρός επιτρέπεται να εξετάζει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας αλλά απαγορεύεται να κοιτάει απ' ευθείας την εξεταζόμενη περιοχή. Μπορεί να κοιτάζει την αντανάκλαση στον καθρέφτη κι έτσι να εξετάζει..


3) Οι Μουσουλμάνοι νεκροθάφτες, υποχρεούνται να καλύπτουν την επίμαχη περιοχή με ένα τούβλο ή ένα κομμάτι ξύλο.
4) Στην Ινδονησία η ποινή για τον αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός.
5) Άνδρες στη Γκουάμ, έχουν ως εργασία πλήρους απασχόλησης να ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες, οι οποίες τους πληρώνουν για να έχουν το προνόμιο να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά. Σύμφωνα με το νόμο αυτό είναι παράνομο να παντρεύονται οι παρθένες.
6) Στο Χονγκ Κόνγκ μία προδομένη σύζυγος έχει το νομικό δικαίωμα να σκοτώσει τον άπιστο άνδρα της αλλά μόνο εάν το κάνει με τα ίδια της τα χέρια. Η ερωμένη του από την άλλη, επιτρέπεται να θανατωθεί με οποιοδήποτε τρόπο...
7) Οι γυμνόστηθες πωλήτριες είναι νόμιμες στο Λίβερπουλ αλλά μόνο σε μαγαζιά με τροπικά ψάρια..
8) Στο Κάλι, στην Κολομβία, μπορεί να γίνει η σεξουαλική πράξη με έναν άντρα και μία γυναίκα εφόσον είναι και η μητέρα της μπροστά.
9) Στο Σάντα Κρουζ, στη Βολιβία, είναι παράνομο για ένα άνδρα να έχει σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα και την κόρη της ταυτόχρονα. (Φαντάσου τι έχουν δει τα ματάκια τους).
Πηγή:cosmo.gr

Η γέννηση της Ευρώπης δύο ταχυτήτων και η απομόνωση της Βρετανίας

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Με διαίρεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο πόλους -Βρετανία και γαλλογερμανικό άξονα-, ένα ρευστό σκηνικό με αβέβαιες συνέπειες για την επόμενη ημέρα, και μία Συνθήκη εντός Συνθήκης με σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία και υπερεξουσίες στην Κομισιόν που έρχεται να επισφραγίσει την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, εκείνων που αποφασίζουν με οδηγό Παρίσι και Βερολίνο και εκείνων που εκτελούν, λήγει η δραματική Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών.
Η στενότερη δημοσιονομική ένωση προς διάσωση του ευρώ που φέρει την υπογραφή της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί οδηγεί την ΕΕ στην πιο ριζική αναδιάρθρωση σε δεκαετίες με τον Ντέιβιντ Κάμερον να ρισκάρει την πολιτική απομόνωση της Βρετανίας με το βέτο που προέβαλε στην αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία.
Το ρήγμα ανάμεσα στους πόλους Βρετανίας και Γαλλίας-Γερμανίας οδηγεί σε Διακυβερνητική Συμφωνία, που περιλαμβάνει εκχώρηση εξουσιών εκ μέρους των εθνικών κυβερνήσεων, και υποστηρίζεται από τα 17 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και, όπως τελικώς διεφάνη, όλα τα υπόλοιπα εννέα κράτη-μέλη πλην Βρετανίας.
Η Ουγγαρία, που αρχικώς είχε συνταχθεί με τη Βρετανία, μαζί με Σουηδία, Τσεχία, Δανία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρομανία και Βουλγαρία παραπέμπουν το ζήτημα της ένταξης στη δημοσιονομική ένωση στα εθνικά Κοινοβούλια. Η Ιρλανδία -σημαντικός εμπορικός εταίρος της Βρετανίας- ενδεχομένως θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την προσχώρηση.
Συνεπώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει να οδεύει σε μία Διακυβερνητική Συμφωνία των «26» με τη Βρετανία απέναντί της, συμφωνία που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο.

Ρήξη και δύο ταχύτητες

Για νέα Ευρώπη, ιστορική ρήξη, γέννηση της Ευρώπης δύο ταχυτήτων και μία Βρετανία που κινδυνεύει με πολιτική απομόνωση κάνουν λόγο οι τίτλοι στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Η στρατηγική εξόδου της Ευρωζώνης από την κρίση, το νέο «Δημοσιονομικό Συμβόλαιο, περιλαμβάνει αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες -ισοσκελισμό των εθνικών προϋπολογισμών με αυτόματες κυρώσεις όταν τα ελλείμματα ξεπερνούν το 3%- με ορίζοντα επικύρωσης το Μάρτιο του 2012.
Ο ρόλος της Κομισιόν ενισχύεται σημαντικά, καθώς θα μπορεί να επιβάλει ακόμη και νέο, διορθωτικό προϋπολογισμό σε χώρες που αποκλίνουν συστηματικά από τους στόχους, ενώ παράλληλα επισπεύδεται η ενεργοποίηση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM) από τα μέσα του 2012.
Σε επείγουσες περιπτώσεις, για την παροχή βοήθειας από τον ESM θα αρκεί η σύμφωνη γνώμη των χωρών που προσφέρουν το 85% των κεφαλαίων του μηχανισμού (και όχι του 100% όπως σήμερα), αρκεί η Κομισιόν και η ΕΚΤ να συμφωνούν ότι απειλείται η οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.
Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες -Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία- που έχουν περίπου το 85% στη διάθεση κεφαλαίων θα αποφασίζουν για την οικονομική πολιτική σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων.
Το Δημοσιονομικό Συμβόλαιο

Στους επικριτές του που μιλούν για κίνηση πολιτικής απομόνωσης ο Ντέιβιντ Κάμερον απάντησε κάνοντας λόγο για «μία δύσκολη, αλλά καλή απόφαση» για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Βρετανίας, τονίζοντας ότι «αν δεν μπορείς να έχει κανείς μία ασπίδα προστασίας εντός της συνθήκης είναι προτιμότερο να μείνει απ' έξω».
Ντέιβιντ Κάμερον και Νικολά Σαρκοζί έδωσαν την τελική τους μάχη στις Βρυξέλλες με τον Γάλλο πρόεδρο να δηλώνει ότι ήταν «απαράδεκτες» οι εγγυήσεις που ζήτησε το Λονδίνο για την προστασία του χρηματοοικονομικού του κλάδου.
Η αδυναμία συμφωνίας στο επίπεδο των «27» οφείλεται στην απαίτηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας να τεθεί το Σίτι του Λονδίνου εκτός του πεδίου ελέγχου των εποπτικών αρχών και των άλλων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή:in.gr

Πρώτη η Ελλάδα σε αυτοκτονίες στην Ευρώπη

Στην οικονομική κρίση οφείλεται η αυξητική τάση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Μόνο το πρώτο πεντάμηνο του έτους, η αύξηση περιστατικών άγγιξε το 40%. Διαβάστε τι "λένε" τα στοιχεία αναλυτικά.

Σύμφωνα με στοιχεία της εθελοντικής οργάνωσης "Get Involved", του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η χώρα κατατάσσεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις ευρωπαϊκές χώρες, που παρουσιάζουν αύξηση των αυτοκτονιών.
Ειδικότερα, μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2011 καταγράφεται ποσοστό αύξηση που αγγίζει το 40%.
Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι τα αίτια της αυτοκτονίας δεν είναι πάντα, ή μόνο, οικονομικά, καθώς συνήθως συνυπάρχουν ή προηγούνται άλλοι παράγοντες, όπως κατάθλιψη ή προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις.
Στην τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία, 1018, οι οικονομικοί λόγοι ήταν η συνήθης αιτία που άκουγαν οι υπεύθυνοι ψυχολόγοι από το 2007, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο, χρονιά κατά την οποία η κρίση δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί στην Ελλάδα.
Από τότε, οι κλήσεις τετραπλασιάστηκαν για να φτάσουν πέρσι τις 2.500.
Σήμερα, όλο και πιο συχνά καταφεύγουν στη γραμμή παρέμβασης άνθρωποι, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της επιστημονικής επιθεώρησης "The Lancet", κατά την περίοδο 2007-2009 οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 17%.
Μετά την Αττική, η Κρήτη είναι η περιοχή με τις περισσότερες κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή 1018, ενώ μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περισσότερα από 20 άτομα αυτοκτόνησαν στην Κρήτη.
Πηγή: News247

Υπνος και Twitter «έσωσαν» θανατοποινίτη

Την αναθεώρηση της δίκης του πέτυχε ένας θανατοποινίτης από το Άρκανσο, καθώς αποδείχτηκε ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ένας από τους ενόρκους κοιμόταν και ένας δεύτερος έστελνε μηνύματα στο λογαριασμό του στο Twitter.Υπνος και Twitter «έσωσαν» θανατοποινίτη
Το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας ακύρωσε την καταδίκη του Έρικσον Ντίμας-Μαρτίνες και διέταξε την επανάληψη της δίκης.
«Το γεγονός ότι ένας ένορκος κοιμόταν και ένας δεύτερος έστελνε μηνύματα συνιστά κακοδικία», αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου.
Ο Ντίμας-Μαρτίνες είχε καταδικαστεί σε θάνατο για φόνο και σε ισόβια κάθειρξη για διάρρηξη. Το 2010 οι δικηγόροι του κατέθεσαν έφεση που όμως απορρίφθηκε και έτσι απευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Υπογράμμιζαν μεταξύ άλλων ότι ένας ένορκος έστελνε μηνύματα στο Twitter παρά τις σαφείς οδηγίες που είχε δώσει ο δικαστής, που τους απαγόρευε να αναφέρονται στη δίκη μέσω του Ίντερνετ.
Αποκάλυψαν επίσης ότι άλλος ένορκος κοιμήθηκε σε κάποια φάση της διαδικασίας, γεγονός που έγινε αντιληπτό από το δικαστήριο. Ο δικαστής όμως αποφάσισε να συνεχίσει τη δίκη.
Σε ένα διάλειμμα της δίκης, ένας ένορκος έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «πρέπει να γίνουν επιλογές, θα σπάσουν καρδιές (...) πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση». Πενήντα λεπτά πριν ανακοινωθεί η απόφαση, σε άλλο μήνυμα, δήλωσε λακωνικά: «Τελείωσε».
«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των οδηγιών του δικαστηρίου», είχε πει τότε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Ντίμας-Μαρτίνες, σημειώνοντας ότι στη σελίδα του συγκεκριμένου ενόρκου ήταν εγγεγραμμένος και ένας δημοσιογράφος. Όμως και πάλι, ο δικαστής συνέχισε τη δίκη αφού ο ένορκος τον έπεισε πως «δεν είχε μιλήσει καθόλου για την υπόθεση» στα μηνύματά του.
Πηγή:e-go.gr

Οι "τεμπέληδες" Έλληνες δουλεύουν περισσότερο απ' όλους

Στατιστική έρευνα τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη θέση, όσον αφορά στον αριθμό δεδουλευμένων ωρών, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Για ανατροπή στερεοτύπων κάνει λόγο ο Guardian

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας "Office for National Statistics" οι Έλληνες τελικά δεν είναι και τόσο τεμπέληδες. Τα ποσοστά θέλουν τους Έλληνες εργαζομένους να έχουν τις περισσότερες εργατοώρες συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Τα δεδομένα θέλουν την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με την Αυστρία στις δεδουλευμένες ώρες σε εργασία πλήρους απασχόλησης, ενώ συνολικά η χώρα μας συγκεντρώνει το ποσοστό του 42,2% που την φέρνει στην πρώτη θέση.




Την Ελλάδα ακολουθεί η Τσεχία με ποσοστό 41.2% και η Πολωνία με 40.6%. Οι "ισχυρές" χώρες κατατάσσονται σε χαμηλότερες θέσεις, με την Γερμανία να βρίσκεται στο 35.6% και η Γαλλία στο 38%.




Σε δημοσίευμα του Guardian, επισημαίνεται ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από τον δείκτη παραγωγικότητας.
Η εφημερίδα τονίζει ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).
Όπως αναφέρει ακόμη, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα.
Καταλήγοντας, ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει, ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.
Πηγή:news247.gr

Τους πήρε ο ύπνος σε σύσκεψη για την... τεμπελιά


Μπήκαν κυριολεκτικά στο θέμα της συζήτησης πέντε υψηλόβαθμοι υπάλληλοι στην Κίνα!
Άλλοι κοιμήθηκαν, άλλοι προτίμησαν να διαβάσουν εφημερίδα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η τεμπελιά εν ώρα εργασίας. Όλοι τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Όλοι τους είναι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι σε φοροτεχνικό γραφείο στη βόρεια επαρχία Σανξί. Συμμετείχαν σε σύσκεψη με αντικείμενο την βελτίωση της συμπεριφοράς των εργαζομένων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Η εκστρατεία ενημέρωσης αποσκοπεί στο να υπενθυμίσει στα υψηλόβαθμα στελέχη ότι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τη θέση τους,να παίζουν παιχνίδια ή να "επιδίδονται σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες" εν ώρα εργασίας.
Σύμφωνα με το Reuters οι Κινέζοι αξιωματούχοι συχνά υποχρεούνται να συμμετέχουν σε πολύωρες, κουραστικές συναντήσεις και να διαβάζουν πομπώδεις εκθέσεις με βαρετά θέματα.
Πηγή:pathfinder.gr

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι χάρτες που δεν μας διδάσκουν στο σχολείο!

Η Γεωγραφία διδάσκει στους μαθητές των σχολείων τα κράτη, τις πρωτεύουσες, τον πληθυσμό, τις χώρες που συνορεύουν μεταξύ τους, ακόμη τη μορφολογία του εδάφους, τα ποτάμια, τις λίμνες και το υψόμετρο των βουνών. Αυτό, βέβαια, είναι το κλασικό μάθημα της Γεωγραφίας, που γίνεται μέσα από τους συνηθισμένους χάρτες. Υπάρχει, όμως, και ένα πιο… προχωρημένο μάθημα για ενηλίκους που διδάσκεται εκτός σχολείων, μέσα από μια σειρά «εκκεντρικών» χαρτών. Αναρωτηθήκατε ποτέ, για παράδειγμα, πώς είναι το μέγεθος του πέους ή του στήθους σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο; Ποιες χώρες «χαμογελούν» περισσότερο από τις άλλες; Πόσο έξυπνοι είναι οι συμπατριώτες σας σε σύγκριση με τα άλλα έθνη; Κανείς δεν σας τα δίδαξε όλα αυτά στο σχολείο; Εμείς σας παρουσιάζουμε τους 5 πιο »διασκεδαστικούς» χάρτες που θα λύσουν όλες τις απορίες σας!
1. Χάρτης μεγέθους πέους
perierga.gr - Οι χάρτες που δεν μας διδάσκουν στο σχολείο!
2. Χάρτης μεγέθους στήθους
perierga.gr - Οι χάρτες που δεν μας διδάσκουν στο σχολείο!
3. Χάρτης… ευτυχίας
perierga.gr - Οι χάρτες που δεν μας διδάσκουν στο σχολείο!
4. Χάρτης κοινωνικής δικτύωσης
perierga.gr - Οι χάρτες που δεν μας διδάσκουν στο σχολείο!
5. Χάρτης IQ
perierga.gr - Οι χάρτες που δεν μας διδάσκουν στο σχολείο!
Πηγή:perierga.gr

Ξόδεψε 250.000 ευρώ για να γίνει γυναίκα

Ξόδεψε 12 χρόνια από τη ζωή του και περίπου 250.000 ευρώ για να γίνει γυναίκα και τα κατάφερε. Ο λόγος για τον 30χρονο τρανσέξουαλ Jason Torres, νυν Nicole Sanders, o οποίoς ήθελε πάντα να μοιάζει με την κούκλα Barbie.

Ετσι ξάπλωσε στο κρεβάτι του πλαστικού, άλλαξε για σχεδόν όλα τα μέλη του σώματός της και έγινε αυτό που ήθελε.

«Οταν ήμουν μικρός, ήθελα να παίζω με την κούκλα Barbie γιατί μου άρεσε πολύ σαν εμφάνιση. Μου άρεσε ο τρόπος που κοιτούσε. Και ήθελα να γίνω σαν αυτή, λαμπερή και όμορφη. Οι επεμβάσεις ήταν πολλές και μου κόστισαν πολλά αλλά πάντα είχα πλούσια αγόρια και μου τις πλήρωναν», είπε η ίδια στους δημοσιογράφους.






Πηγή:protothema.gr

Bosco Verticale: Το πρώτο κατακόρυφο δάσος


Ένα συναρπαστικό νέο ζευγάρι κατοικιών, που ονομάζεται Bosco Verticale, ανεγείρεται αυτές τις μέρες στο Μιλάνο της Ιταλίας. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Stefano Boeri, το Bosco Verticale εκλαμβάνεται ως «ένα έργο για την μητροπολιτική αναδάσωση που συμβάλλει στην αναγέννηση του περιβάλλοντος και την βιοποικιλότητα των πόλεων, χωρίς την επίπτωση της επέκτασης της πόλης».

Όταν ολοκληρωθεί και υψωθεί πάνω από τον ουρανό της πόλης το πρώτο δάσος του κόσμου θα αποτελεί ένα πράσσινο διάλλειμα στο κέντρο μια τεράστιας τσιμεντούπόλης.

Τα 27όροφα κτίρια θα φιλοξενήσουν περίπου ένα εκτάριο δέντρων στα έξυπνα σχεδιασμένα μπαλκόνια του. Συνολικά θα στεγάσουν 900 δέντρα, 5.000 θάμνους και 11.000 φυτά εδαφοκάλυψης.






Πηγή:dinfo.gr

Το βαθύτερο σημείο της Γης

Χαρτογραφήθηκε το βαθύτερο σημείο στον πλανήτη. Ονομάζεται "Challenger Deep" και βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό


Σκάφος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών χαρτογράφησε ένα από τα πιο ξένα και εχθρικά μέρη στον πλανήτη. Ο εκπληκτικός χάρτης παρουσιάζει με την μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια την τάφρο "Marianas", όπου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο στον πλανήτη Γη.
Το σκάφος σε συνεργασία με το κέντρο Παράκτιας και Ωκεάνιας χαρτογράφησης του New Hampshire, κατέγραψε την τάφρο σε όλη την έκτασή της συμπεριλαμβάνοντας ένα ακριβή χάρτη του βαθύτερου σημείο στην Γη που ονομάζεται "Challenger Deep".


Το "Challenger Deep" απεικονίστηκε με την μεγαλύτερη ανάλυση που κατάφερε ποτέ προηγούμενη σάρωση. Ολόκληρη η τάφρος "Marianas" έχει μήκος 2.500 χιλιομέτρων και αγγίζει το εξωπραγματικό βάθος των 10.994 μέτρων.
Στην "Marianas", λαμβάνει χώρα ένα καταπληκτικό φαινόμενο. Δύο τεκτονικές πλάκες συγκρούονται και ο φλοιός του Ειρηνικού Ωκεανού εξαφανίζεται κάτω από την τεκτονική πλάκα στις γειτονικές Φιλιππίνες.


Έτσι, με την βοήθεια της συγκεκριμένης χαρτογράφησης οι επιστήμονες θα μπορέσουν να κατανοήσουν τι συμβαίνει, όταν τα υποθαλάσσια όρη βυθίζονται κάτω από μία άλλη τεκτονική πλάκα.
Πηγή:news247.gr

Μοντέλα... κολάζ χρησιμοποιεί η εταιρεία H&M στην ιστοσελίδα της

Η εταιρεία ρούχων H&M έκανε ένα βήμα πέρα από το photoshop, όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Δημιουργεί fake καλλίγραμμα ψηφιακά σώματα και στη συνέχεια τοποθετεί πάνω τους κεφάλια αληθινών μοντέλων. Και το παραδέχεται!

Είναι πανέμορφες, εντυπωσιακές και σέξι. Τα κορίτσια της H&M είναι αξιοζήλευτα αλλά ψεύτικα!
Η ίδια η εταιρεία παραδέχεται ότι τα περισσότερα από τα μοντέλα που χρησιμοποιεί στην ιστοσελίδα της είναι virtual και δεν υπάρχουν παρά μόνο στην οθόνη του υπολογιστή.
Όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι της H&M, αρχικά σχεδιάζουν ένα σώμα που μπορεί να αναδείξει την κολεξιόν της εταιρείας, στη συνέχεια "ντύνουν" τα μοντέλα, ζωγραφίζοντας πάνω τους τα κατάλληλα ρούχα, και στο τέλος τοποθετούν στα ψεύτικα σώματα τα κεφάλια αληθινών μοντέλων.
Δεν είναι όμως περίεργο να βλέπει κανείς το ίδιο σώμα πάνω σε διαφορετικά κεφάλια; "Καθόλου! Γι' αυτό άλλωστε ένα από τα σώματα που δημιουργήσαμε είναι μαύρο", απαντά ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους δημιουργούς των μοντέλων-κολάζ του photoshop για φυλετικές διακρίσεις!
Πηγή:cosmo.gr

Το πείραμα των MythBusters που παραλίγο να κοστίσει ζωές

Μία μπάλα κανονιού 13,5 κιλών περίπου εκσφενδονίστηκε προς λάθος κατεύθυνση!

Την περασμένη Τετάρτη το συνεργείο της εκπομπής βρισκόταν δίπλα κατοικημένη περιοχή της Καλιφόρνια. Στα πλαίσια ενός νέου πειράματος, θα χρησιμοποιούσαν ξανά ένα κανόνι που έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για να καταρρίψουν μύθους. Αυτή τη φορά όμως λίγο έλειψε να καταρρίψουν σπίτια.
Η βολίδα δεν πέρασε μέσα από το νερό που υπολόγιζαν πως θα καθυστερήσει την πορεία της προς τον επιθυμητό στόχο και έτσι έφτασε στα κοντινότερα σπίτια και τα τρύπησε από άκρη σε άκρη, χάλασε τα κεραμίδια και τελικά κατέληξε σε αυτοκινητόδρομο που για την καλή τύχη όλων δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Οι παρουσιαστές του show Jamie Hyneman και Adam Savage αν και δεν βρίσκονταν εκεί κατα την διάρκεια του πειράματος απολογήθηκαν δημόσια για το περιστατικό,ζητώντας συγνώμη από τις οικογένειας των οποίων η περιουσία υπέστη ζημιές. Το show συνεχίζεται κανονικά.

Δείτε τις ζημιές που έπαθαν τα σπίτια:


Πηγή:zappit.gr

«Έφυγε» ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο


Η Ιαπωνία, συνηθισμένη στα ρεκόρ μακροβιότητας των ανθρώπων, κατέγραψε αυτή την εβδομάδα το θάνατο και του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 26 ετών και εννέα μηνών.
Ο σκύλος, ένας ημίαιμος ονόματι Πουσουκέ, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Δευτέρας. Η ηλικία του αντιστοιχούσε σε ανθρώπινη ηλικία άνω των 120 ετών, αναφέρουν οι ιαπωνικές εφημερίδες.
Το ζώο ξαφνικά σταμάτησε να τρώει και εμφάνισε αναπνευστικές δυσκολίες, είπε η κυρία του, η Γιουμίκο Σινοχάρα, η οποία στάθηκε δίπλα του ως την τελευταία του στιγμή. «Βρισκόταν πλάι μου εδώ και 26 χρόνια, ήταν σαν γιος μου», εξήγησε η Σινοχάρα, η οποία είναι 42 ετών. «Τον ευχαριστώ που έζησε τόσο πολύ». Ο Πουσουκέ είχε αναγνωριστεί πέρυσι ως ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Πηγή:pathfinder.gr

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία

Από την Giulietta Spider του '54 μέχρι το Σκαραβαίο του '38, τα πι ο καλτ αυτοκίνητα στην ιστορία!

Λένε ότι ένα αυτοκίνητο πρέπει να έχει επιδόσεις! Χώρους, πολυτέλεια, ιπποδύναμη, μεταπωλητική αξία, άνεση στην οδήγιση. Η ιστορία του δρόμου, όμως, άλλα διδάσκει. Τα αυτοκίνητα που την έγραψαν δεν είχαν τίποτα από τα παραπάνω. Τουλάχιστον, όχι στον υπερθετικό βαθμό. Και έμειναν στις καρδιές των ανθρώπων που κάθισαν πίσω από το τιμόνι τους για πάντα.

1. Alfa Romeo Giulietta Spider



H πρώτη Giulietta του 1954 ήταν κουπέ. Η δεύτερη ένα οικογενειακό σεντάν. Την τρίτη φορά, όμως, ο Pininfarina που είχε αναλάβει το σχεδιασμό και οι μηχανικοί της Alfa Romeo δε λάθεψαν. Έβγαλαν ένα προβοκατόρικο για τις οδηγικές αισθήσεις ανοικτό διθέσιο 80 ίππων. Και έμεινε στην ιστορία με το όνομα Spider! Ηταν το αυτοκίνητο με το οποίο στη δεκαετία του 60 ήθελες να πας πρώτο ραντεβού με τη γυναίκα της ζωής σου, αυτό που οι Αμερικάνοι GI Joe πήγαιναν σωρηδόν στη χώρα τους μετά από μετάθεση στην Ευρώπη, η απόλυτη δήλωση στιλ της εποχής!

2. Audi Quattro



Μέχρι το 1980, η κίνηση στους τέσσερις τροχούς ήταν συνδεδεμένη με εκτός δρόμου αναζητήσεις. Μέχρι το 1980. Μέχρι που ένας ευφυής μηχανικός της Audi, o Jörg Bensinger, παρατήρησε ότι με ένα τετρακίνητο jeep μπορεί να τα βάλει στο χιόνι με οποιοδήποτε αντίπαλο ανεξαρτήτως ιπποδύναμης. Και άλλαξε την ιστορία του WRC για πάντα κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (1982 και 1984)! Ήταν τόσο ανταγωνιστικό που στο τιμόνι παραλίγο να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και η Μισέλ Μουτόν (2η το 1982 με νίκη και στο Ακρόπολις).

3. BMW 2002



Το 1962 η BMW ήταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Το 1963 ήταν σε θέση να πληρώσει τα μερίσματα στους μετόχους της για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια! Όλα, χάρη στην επιτυχία της BMW Neue Klasse. Ειδικά το 2002, ένα μικρό πισωκίνητο sedan/coupe του 1968, παραμένει ακόμα και σήμερα περιζήτητο από όσους αγαπάνε τα πατιλίκια και τις μπάντες.

4. Chevrolet Corvette Stingray



Ο Γερμανός έχει την Porsche 911, o Βρεττανός την Aston Martin DB, ο Ιταλός την Ferrari 250 GTO και ο Αμερικάνος... την Corvette Stingray. Το σπορ αμερικάνικο όνειρο που κάνεις πραγματικότητα μέχρι τα 30 και κρύβεις στο γκαράζ σου μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το "σαλάχι", η Chevrolet Corvette Stingray του 1962, όχι μόνο πέρασε στην ιστορία σαν ένα από τα πιο επιτυχημένα διθέσια κουπέ αλλά έγινε το αγαπημένο κουπέ των αστέρων του Hollywood για μία τουλάχιστον δεκαετία.

5. Citroen 2CV



Όταν η αγροτική Γαλλία αποφάσισε να περάσει από τα κάρα και τα άλογα στη σύγχρονη εποχή γεννήθηκε το 2CV. Ο-100 σε μία μέρα ήταν το αστείο της εποχής αλλά γέλασε καλύτερα ο Γάλλος. Το ντεσεβό έγινε ένα από τα σύμβολα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας κυρίως για τον απατηλά απλό σχεδιασμό του (η πιο επιτυχημένη εφαρμογή του μιμιμαλισμού και του Bauhaus στην αυτοκίνηση), την εξαιρετική του οικονομία και κάτι θεόμουρλα ράλι τύπου Παρίσι-Ντακάρ γνωστά ως Raids . Παρέμεινε στην παραγωγή για 48 χρόνια.

6. Fiat 500 Topolino



Η ιστορία έχει γράψει ότι το "ποντικάκι" ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του λαού (προηγήθηκε δύο χρόνια του σκαραβαίου). Έμπνευση των δύσκολων μεσοπολεμικών εποχών, μπορούσε να μεταφέρει δύο άτομα και 50 κιλά αποσκευών με κόστος απόκτησης μόλις 5000 λιρέτες. Μετά το 1950, το ψυγείο πήγε πίσω από τον κινητήρα μειώνοντας το αεροδυναμικό προφίλ, δίνοντας ορατότητα στον οδηγό και λίγο χώρο για δύο στριμωχτούς πίσω. Το πρώτο σουπερμίνι πολύ πριν την εποχή των μίνι! Το πρώτο αυτοκίνητο πόλης πριν οι πόλεις γεμίσουν αυτοκίνητα.

7. Volkswagen Beetle



Το Topolino ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του λαού αλλά ο Σκαραβαίος ήταν το πιο επιτυχημένο, κλέβοντας ουσιαστικά τον τίτλο. Έμεινε στην παραγωγή από το 1938 μέχρι το 2003, έγραψε κάπου στα 21 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως (χωρίς να αλλάξει το βασικό σχέδιο), έγινε σύμβολο των των χίπις, οι σέρφερ της Καλιφόρνια του εμπιστεύτηκαν τις σανίδες τους, αγαπήθηκε εξίσου από κομμουνιστές και φιλελεύθερους, έπαιξε σε αμέτρητες ταινίες (μεταξύ άλλων και το Sleeper του Woody Allen), έγινε ταινία (Το κατσαριδάκι), παιδικές σειρές και τελικά το πιο cult σύμβολο του περασμένου αιώνα.
Πηγή:oneman.gr

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αγνώριστο το νέο YouTube- Τι αλλάζει;


Μήπως έτυχε να μπεις στο YouTube χθες ή σήμερα; Αν όχι, η επόμενη επίσκεψή σου στο αγαπημένο site πολλών χρηστών είναι πολύ πιθανό να σε εκπλήξει ευχάριστα -όπως ελπίζουν οι δημιουργοί- αφού έχει μεταμορφωθεί κυριολεκτικά.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε ποτέ στο YouTube και θα δεις ότι η αρχική του σελίδα είναι πλέον χωρισμένη σε τρεις ενότητες. Στα αριστερά βλέπεις διάφορες κατηγορίες βίντεο κι ανάλογα ποια θα επιλέξεις, σου εμφανίζονται στη μεσαία ενότητα τα αντίστοιχα βίντεο. Στη δεξιά στήλη βλέπεις βίντεο που έχουν προταθεί (recommended) από άλλους χρήστες, βάσει του Ιστορικού των βίντεο που έχεις παρακολουθήσει.
Με μια πρώτη ματιά, η νέα εμφάνιση του YouTube θα σου θυμίσει λίγο από Facebook και δεν είναι τυχαίο, αφού με τη νέα του εμφάνιση, γίνεται προσπάθεια να έρθουν στο επίκεντρο τα αγαπημένα μας βίντεο και κανάλια. Γι' αυτό το λόγο, μάλιστα, έχεις τη δυνατότητα να το συνδέσεις με το προφίλ σου στο στο Facebook ή στο Google+ και να μπορείς να βλέπεις τα βίντεο που μοιράζονται οι φίλοι σου στα κοινωνικά δίκτυα.
Βέβαια, αυτό που θα παρατηρήσεις -γιατί πολύ απλά θα ήταν αδύνατο να μην το προσέξεις- είναι το κουτάκι επάνω αριστερά για να κάνεις sign-in και να προσαρμόσεις την αρχική σου σελίδα.

Κλείνοντας, να πούμε ότι κι οι σελίδες του καναλιού έχουν ανανεωθεί, ώστε να έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόζεις ακόμη περισσότερο το περιεχόμενό τους, καθώς επίσης, μπορείς από μεμονωμένα βίντεο να κάνεις εγγραφή στο δημιουργό τους, απλά πατώντας το "+" δίπλα στο όνομα χρήστη του βίντεο.
Πηγή:e-go.gr

 

"Οι Έλληνες σφίγγουν το ζωνάρι με συνταγές από την Κατοχή"

Η λιτότητα που μαστίζει τους Έλληνες τους έχει κάνει να στραφούν στη δημιουργία πιο δημιουργικών γευμάτων με πολύ πιο φτηνά συστατικά σχολιάζει το Associated Press. Δημοφιλείς οι οδηγοί επιβίωσης με συνταγές από την...Κατοχή.

Με τίτλο "Οι Έλληνες σφίγγουν το ζωνάρι με βιβλία μαγειρικής της κρίσης" το Associated Press δημοσιεύει άρθρο του Derek Gatopoulos που εξηγεί πως στην Ελλάδα της κρίσης κάνουν θραύση οδηγοί επιβίωσης με συνταγές από την Κατοχή.
"Καθόλου κρέας, μια αλεσμένη αγκινάρα για φαγητό. Καλό μάσημα της τροφής για να νιώθει το στομάχι γεμάτο και μην ξεχνάτε να μαζεύεται τα ψίχουλα από το τραπέζι σε ένα βαζάκι" με αυτά τα μικρά tips από το βιβλίο μαγειρικής "Οι Συνταγές τη Πείνας" της Ελένης Νικολαϊδου ξεκινά το άρθρο του Associated Press που χαρακτηρίζει το εν λόγω βιβλίο ως "ο απόλυτος οδηγός για να σφίξετε το ζωνάρι". Το άρθρο αναφέρεται στις μεγάλες πωλήσεις που σημειώνει το βιβλίο στην Ελλάδα της κρίσης και εξηγεί πως οι συνταγές του βιβλίου προέρχονται από τα χρόνια της κατοχής της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα δημοσιεύονταν σε μόνιμες στήλες αθηναϊκών εφημερίδων της εποχής.
Στον δημοσιογράφο μιλάει η συγγραφέας και ιστορικός Ελένης Νικολαϊδου η οποία αναφέρεται σε αποσπάσματα από το βιβλίο της που περιγράφουν το πως οι Έλληνες εκείνα τα χρόνια επιβίωναν με το τίποτα. Για παράδειγμα αναφέρει ότι έβαζαν πέταλα αλόγων για να ενισχύουν τις σόλες των παπουτσιών, μιλά για την πλήρη απουσία ζάχαρης και θυμίζει πως τότε τα κουφέτα στους γάμους ήταν μαύρα γιατί ήταν καλυμμένα με σταφίδες και τονίζει πως αντί για καφέ έπιναν ρεβυθόζουμο.
Το άρθρο αναφέρεται και σε μια έρευνα που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ελλάδα σύμφωνα με την οποία 9 στους 10 Έλληνες σήμερα έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τις διατροφικές και καταναλωτικές τους συνήθειες, να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος, ενώ παράλληλα σταδιακά δείχνουν να προτιμούν τα μη επώνυμα και φτηνότερα προϊόντα της αγοράς.
Επίσης μιλά για την αύξηση της κυκλοφορίας βιβλίων με οικονομικές συνταγές ενώ αναφέρει ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα της κατοχής που οι δρόμοι ήταν έρημοι, η σύγχρονη Ελλάδα ακόμα και εν μέσω κρίσης σφύζει από ζωή.
Παράλληλα το άρθρο έχει και δηλώσεις του Έλληνα ιδιοκτήτη του site www.cookingeconomy.com, και σεφ Ευτύχη Μπλέτσα ο οποίος λέει πως οι Έλληνες ακόμα και όταν ξοδεύουν πολλά χρήματα δεν τρέφονται σωστά και τους συμβουλεύει "Μην πετάτε τίποτα, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο, να το καταψύξετε, να το μαγειρέψετε, να το ξαναχρησιμοποίησετε ή απλώς να το δώσετε σε κάποιον που το έχει ανάγκη."
Πηγή:news247.gr

Υποστηρίζει ότι έλυσε τον γρίφο της Μόνα Λίζα

Γυρνώντας το πορτρέτο στο πλάι, εντόπισε τις κρυφές εικόνες που υπάρχουν πίσω από το πρόσωπο της Μόνα Λίζα, ισχυρίζεται ο καλλιτέχνης Ron Piccirillo, που επιμένει ότι βλέπει ένα λιοντάρι, έναν πίθηκο κι ένα βουβάλι (Pics)
Ένας ερασιτέχνης ζωγράφος υποστηρίζει ότι έλυσε το μυστήριο 500 ετών, που έχει να κάνει με το περίφημο πορτρέτο της Μόνα Λίζα.
Ο λόγος για τον Νεοϋορκέζο γραφίστα Ron Piccirillo ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεξιά και αριστερά της Μόνα Λίζα εντόπισε μορφές ζώων.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα κεφάλια ενός λιονταριού, ενός πιθήκου και ενός βούβαλου τα οποία αιωρούνται. Μάλιστα υπάρχει η πιθανότητα να απεικονίζεται και ένας κροκόδειλος ή ένα φίδι το οποίο βγαίνει από την αριστερή πλευρά του πίνακα.
Ο Piccirillo ακολούθησε μια σειρά από οδηγίες, οι οποίες έχουν οριστεί από τον Leonardo Da Vinci, ώστε να αποκρυπτογραφηθεί ο πίνακας.


"Όταν γύρισα τον πίνακα ανάποδα είδα το κεφάλι του λιονταριού", λέει ο ζωγράφος και συμπληρώνει "Μετά παρατήρησα το κεφάλι του βούβαλου και είπα, Θεέ μου κάτι βρήκα, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα".
Ο Piccirillo έχει βρει παρόμοιες εικόνες κρυμμένα σε έργα άλλων ζωγράφων της Αναγέννησης όπως ο Titian και Rafael αλλά και στην Sistine Chapel.


Δεν είναι η πρώτη φόρα που ανακαλύπτονται πράγματα στο διάσημο πίνακα. Μέλη της ιταλικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακάλυψαν πέρσι γράμματα και αριθμούς που είναι ορατά εάν γίνει μεγέθυνση υψηλής ανάλυσης στα μάτια της Μόνα Λίζα.
"Τα σύμβολα αυτά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, αλλά με έναν μεγεθυντικό φακό είναι ξεκάθαρα," αναφέρε ο Silvano Vinceti, πρόεδρος της Επιτροπής.
Πηγή:news247.gr