Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!

Τα φυτά που μας περιβάλλουν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας αλλά και της ύπαρξής μας σε αυτό τον πλανήτη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γιατί θα πρέπει, λοιπόν, η καλλιέργειά τους να περιορίζεται στις γλάστρες ή στο έδαφος; Ορισμένοι καινοτόμοι κηπουροί επιδιώκουν να τιμήσουν το πράσινο με απροσδόκητους τρόπους. Αυτά οι 13 παράξενοι κήποι που θα δείτε στη συνέχεια ενσωματώνουν το πράσινο με τον πιο περίεργο και απροσδόκητο τρόπο: Από τις δημόσιες τουαλέτες και τις τσέπες των ρούχων μέχρι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα σκουλαρίκια…
1. Φυτά στις τσέπες των ρούχων
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Ο σχεδιαστής Egle Cekanaviciute δημιούργησε μια σειρά από παντελόνια, φορέματα και σακάκια που ενσωματώνουν ειδικά σχεδιασμένες τσέπες γεμάτες χώμα και λίπασμα όπου μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά της επιλογής σας.
2. Γκαζόν στο δάπεδο μιας εκκλησίας
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Σε καθεδρικό ναό της Αγγλίας καλλιεργήθηκε φυσικό γκαζόν που κάλυψε ολόκληρο το δάπεδο της εκκλησίας, το οποίο διατηρήθηκε για αρκετό καιρό.
3. Διαφημιστική πινακίδα
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Αντί διαφημίσεων… φυτά διά χειρός του καλλιτέχνη Stephen Glassman σε αυτοκινητόδρομο του Λος Άντζελες.
4. Ενδύματα από φυσικό γκαζόν
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Ο Stevie Famulari, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου NDSU δημιούργησε εκπληκτικά ενδύματα από γκαζόν, που φοριούνται άνετα, καθώς αποτελούνται από αδιάβροχο υλικό, ενώ συνεχίζουν να αναπτύσσονται κανονικά και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή και το πότισμα!
5. Υπόγειος κήπος
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Κάτω από τους δρόμους του Τόκιο καλλιεργούνται λαχανικά και βότανα, απασχολώντας νέους ανέργους που ετοιμάζονται να μπουν για εργασία στον γεωργικό τομέα.
6. Χορταριασμένες…σαγιονάρες
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Αν σας αρέσει η αίσθηση του χόρτου μεταξύ των δακτύλων σας, αυτές οι σαγιονάρες είναι ό,τι πρέπει.
7. Γλαστράκια για ποδήλατα
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Πάρτε τα φυτά μια βόλτα με το ποδήλατό σας, για να πρασινίσει λίγο παραπάνω η διάθεσή σας αλλά και η πόλη σας.
8. Σκουλαρίκια… με μικρόφυτα
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητα οικολογικά κοσμήματα που θα ξεχωρίσουν αλλά θα σας κάνουν και υπερήφανους για την ιδέα σας.
9. Γλάστρες σε κουτιά εφημερίδων
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Στο Τορόντο αποφάσισαν να επαναχρησιμοποιήσουν τα «παροπλισμένα» κουτιάεφημερίδων στους δρόμους φυτευοντας διάφορα βότανα. Ο δυόσμος και ο βασιλικός που επέλεξαν σίγουρα θα διώξουν τις άσχημες μυρωδιές της πόλης.
10. Σχολικά ουρητήρια γίνονται… κήποι
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Τα ουρητήρια των αγοριών σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο στην Αυστραλία μεταμορφώθηκαν σε μικρούς κήπους, όπου οι έφηβοι της πόλης αναπτύσσουν καθημερινά τις κηπουρικές ανησυχίες τους.
11. Τηλεφωνικοί θάλαμοι-γλάστρες
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Τηλεφωνικοί θάλαμοι εν αχρηστία αποτελούν τον ιδανικό χώρο για custom-made ξύλινες γλάστρες.
12. «Πράσινοι» ηλεκτρονικοί υπολογιστές
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Παλιά κουτιά από υπολογιστές διατηρούν τη χρήση τους, καθώς η θερμότητα βοηθά το γκαζόν να αναπτυχθεί και μεταμορφώνονται σε εντυπωσιακές γλάστρες.
13. Ανάποδες γλάστρες στη θέση στράγγισης των πιάτων
perierga.gr - 12+1 παράξενα σημεία για την καλλιέργεια φυτών!
Πρωτότυπη ιδέα για να μην πηγαίνει χαμένο το νερό από τη στράγγιση των πιάτων, αλλά και για να έχετε φρέσκα μυρωδικά για το φαγητό ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Πηγή:perierga.gr

Τουλάχιστον 100 δισ. πλανήτες στον Γαλαξία!

Perierga.gr - Τουλάχιστον 100 δισ. πλανήτες στον Γαλαξία
Ομάδα αστρονόμων στις ΗΠΑ προσπάθησε να υπολογίσει τον αριθμό των πλανητών που υπάρχουν στον γαλαξία μας. Οι ερευνητές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε ένα πλανητικό σύστημα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα το οποίο θεωρούν αντιπροσωπευτικό των πλανητικών συστημάτων που σχηματίζονται στον Γαλαξία. Δεν μπορούν φυσικά να δώσουν με ακρίβεια έναν αριθμό, αλλά δίνουν μια τάξη μεγέθους αναφέροντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 δισ. πλανήτες στον γαλαξία μας.
Η μελέτη
Αστρονόμοι του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) μελέτησαν το πλανητικό σύστημα Kepler 32 που βρίσκεται σε απόσταση 915 ετών φωτός από τη Γη. Γύρω από το άστρο του συστήματος έχουν εντοπιστεί να κινούνται μέχρι στιγμής πέντε πλανήτες. Το άστρο ανήκει στην κατηγορία των κόκκινων νάνων, που αποτελούν σύμφωνα με τους ειδικούς το 75% των άστρων του γαλαξία μας.
Οι ερευνητές έκαναν συγκρίσεις και αναλύσεις του Kepler 32 με άλλα πλανητικά συστήματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα. «Υπάρχουν τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια πλανήτες στον γαλαξία μας, μόνο στον γαλαξία μας! Αν το σκεφτείς πρόκειται για ένα απίστευτο νούμερο» αναφέρει ο Τζόναθαν Σουίφτ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Astrophysical Journal».
Πηγή: tovima.gr

Οργιάζουν οι φήμες για το πιο μυστηριώδες μνημείο των ΗΠΑ [εικόνα]

 Η Τζόρτζια των ΗΠΑ μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει το πιο μυστηριώδες, αμφιλεγόμενο και σκοτεινό μνημείο σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, το οποίο έχει γίνει εξακολουθητικά αντικείμενο ερευνών, φημών και συνωμοσιολογικών θεωριών.
Οι 6 όρθιοι γρανιτένιοι όγκοι που στέκονται λίγο έξω από την πόλη Έλμπερτον τοποθετήθηκαν εκεί το 1980: 1 κεντρικός στύλος, 4 περιφερειακολι και μία κορωνίδα, η οποία φέρει και στις τέσσερις επιφάνειές της επιγραφές γραμμένες σε τέσσερις διαφορετικές αρχαίες γλώσσες, οι οποίες επαναλαμβάνουν το ίδιο ρητό: «Είθε ετούτοι οι στύλοι να γίνουν ο καθοδηγητικός φάρος στην Εποχή της Λογικής».
Οι δε 4 περιφερειακοί στύλοι φέρουν και αυτοί επιγραφές σε οκτώ διαφορετικές σύγχρονες γλώσσες, όπου διατυπώνονται σε 10 κατευθυντήριες γραμμές-εντολές, οι οποίες έχουν γίνει αφορμή για φήμες οι οποίες ξεπερνούν τα σύνορα της βορειοανατολικής Τζόρτζια.
Οι γρανιτένιοι ογκόλιθοι της Τζόρτζια είναι την ίδια στιγμή αστρονομικό παρατηρητήριο, αλλά και χάρτης προς την ανοικοδόμηση του πολιτισμού. Μαζί του έχουν ασχοληθεί ουκ ολίγοι αποκρυφιστές και μανιακοί με την Αποκάλυψη, ενώ το μνημείο έχει χαρακτηριστεί από άλλους μελετητές του ως «πρίσμα νοήματος».
Στο επίκεντρο ωστόσο όλης αυτής της σύγχυσης που το περιβάλλει άρχει το μεγάλο ερωτηματικό: ποιος βρίσκεται από πίσω του; Ποιος συνέλαβε, σχεδίασε και χρηματοδότησε την ανέγερση του μνημείου;
Συνωμοσιολόγοι έχουν κατά καιρούς υποστηρίξει ότι ο άνθρωπος πίσω από το μνημείο είναι μέλος της μυστικής κοινότητας των Ροδόσταυρων και ότι οι ογκόλιθοι είναι μέρος της απόκρυφης παράδοσής τους.
Μάλιστα, εσχάτως έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται ειδική παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα το μνημείο, όπου κάνει την εμφάνισή ο «ντόπιος» ιστορικός Ρέιμοντ Ουάιλι, ενώ κυκλοφορεί και ειδικό βιβλίο με τα διασημότερα μεγαλιθικά μνημεία των ΗΠΑ, όπου γίνεται αναφορά και στο συγκεκριμένο μνημείο.


Πηγή:iefimerida.gr

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για 26χρονο... κλεφτοκοτά!


Δεν έχει προηγούμενο η... πανευρωπαϊκή καταδίωξη ενός 26χρονου Ρουμάνου, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα και τελικά συνελήφθη στην Πάτρα.
Εις βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ρουμανικών αρχών και αναζητείτο εδώ και καιρό.
Θα πίστευε κανείς ότι πρόκειται για κάποιον επικίνδυνο εγκληματία ή για μέλος οργάνωσης με πλοκάμια στη Ευρώπη, για να έχει μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών, αλλά η πραγματικότητα αγγίζει τα όρια της φάρσας, καθώς ο... εγκληματίας αναζητείτο, επειδή ήταν κλεφτοκοτάς!
Ο Ρουμάνος είχε κλέψει στο χωριό του 19 κότες, αξίας περίπου 70 ευρώ...
Στη χώρα του αυτό θεωρείται σοβαρή πράξη και γι' αυτό εκδόθηκε ένταλμα για να αναζητηθεί... διεθνώς.
Πηγή:akous.gr

Είναι εκατομμυριούχος και καθαρίζει δρόμους

Μια Κινέζα εργάζεται στις υπηρεσίες καθαριότητας, παρά το γεγονός ότι είναι πάμπλουτη. Πώς εξηγεί η ίδια τη στάση της (Pics)

Εάν δει κάποιος στο δρόμο την Yu Youzhen δεν θα πιστέψει ότι αυτή η γυναίκα είναι εκατομμυριούχος. Θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα στα παιδιά της εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια ξυπνάει στις τρεις το πρωί και επί έξι ώρες καθαρίζει συγκεκριμένο κομμάτι δρόμου μήκους 3 χιλιομέτρων στην πόλη Wuhan έναντι μισθού 1,420 γουάν.
Το ποσό είναι ψίχουλα μπροστά στα ενοίκια που παίρνει από τα εκατοντάδες ακίνητα που της ανήκουν.
Στις αρχές της δεκαετίας του 80 η Yu ήταν μια απλή αγρότισσα που καλλιεργούσε λαχανικά στο χωρίο Huojiawan. Εκεί εργαζόταν σκληρά με τη βοήθεια του συζύγου της για να μπορεί να επιβιώσει.
Μετά από χρόνια κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα τριώροφο σπίτι. Εκείνη την εποχή, πολλοί άνθρωποι πήγαιναν στο Wuhan να εργαστούν και πολλοί από αυτούς χρειάζονται ένα μέρος για να μείνουν.
Έτσι η Yu ξεκίνησε να νοικιάζει δωμάτια του σπιτιού της για 50 γιουάν το μήνα. Η πολυμήχανη γυναίκα χρησιμοποίησε τα επιπλέον κέρδη για την κατασκευή ακόμη περισσότερων σπιτιών με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να έχει τρεις πενταώροφες πολυκατοικίες τις οποίες σήμερα έχει εκμισθώσει.
Αντί να μείνει στο σπίτι και τα καταμετρά τα πλούτη της η Yu συνέχισε να εργάζεται ως καθαρίστρια.
"Θέλω να δώσω το παράδειγμα στο γιο και την κόρη μου. Να τους κάνω να καταλάβουν ότι δεν μπορεί κάποιος να κάθεται σπίτι και να τρώει την περιουσία. Μάλιστα τους έχω απειλήσει ότι αν δεν βρουν δουλειά, θα τα χαρίσω όλα στο κράτος" τους προειδοποίησε.
Ο γιος της εργάζεται ως οδηγός λεωφορείου έναντι 2.000 γουάν στην Donghu Scenic Area και κόρη της ως υπάλληλος γραφείου έναντι 3.000 γουάν.
Πηγή:news247.gr

Η τέχνη στα πόδια σου: Τα πιο παράξενα μέρη για να περπατήσεις (και να το απολαύσεις)

Από ομπρέλες που αιωρούνται μέχρι μώβ καυσόξυλα που δημιουργούν ένα πρωτότυπο μονοπάτι: Όταν οι καλλιτέχνες παίρνουν έμπνευση από το (φυσικό) περιβάλλον, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Δες για να πειστείς.
Μωβ μονοπάτι
Ο καλλιτέχνης αξιοποίησε μερικές εκατοντάδες κορμούς καυσόξυλων δημιουργώντας μωβ μονοπάτι 30 μέτρων, το οποίο εγκαταστάθηκε το 2006 στο Πάρκο Γλυπτικής Franconia στο Shafer της Μινεσότα. Μια απλή ιδέα που εκτελέστηκε υπέροχα.

Ομπρέλες στον ουρανό
Μια θάλασσα από πολύχρωμες ομπρέλες κατέκλυσε τον περασμένο Αύγουστο τον ουρανό της πόλης Agueda στην Πορτογαλία, στα νότια του Πόρτο. Οι ομπρέλες δείχνουν απλά να αιωρούνται, όμως στην πραγματικότητα ο εμπνευστής και δημιουργός κατάφερε να τις ισορροπήσει με ένα καλώδιο που δεν φαίνεται.


Κάνοντας τραμπολίνο
Ένα "τύπου" πεζοδρόμιο στην περιοχή Nikola-Lenivets στην Ρωσία, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Salto Architects στην Εσθονία, επιτρέπει στους πεζούς να διασχίζουν μια απόσταση κάνοντας... τραμπολίνο.


Το τρενάκι του δρόμου
Ένα roller coaster έχει μετραταπεί σε (φαινομενικά) επικίνδυνο μονοπάτι για αυτούς που συνδυάζουν το περπάτημα με τη διασκέδαση. Στο λούνα παρκ του Duisburg στην Γερμανία.


Κάθε βήμα και (διαφορετικό) χρώμα
Η ομάδα Design Electroland είναι ταλέντο στη δημιουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων αλλά για μεγάλων δημοσίων έργων τέχνης, όπως το Lightspan. Μια γέφυρα 60 μέτρων μετατρέπεται σε μονοπάτι που αλλάζει φώτα κάθε φορά που κάποιος κινείται πάνω της.


Νιώσε τη γη να κινείται
Οι κάτοικοι του Bourges της Γαλλίας έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν ένα μαλακό, γεμάτο με νερό μαξιλάρι με τη μορφή τούβλων τοποθετήθηκε αριστοτεχνικά στο πεζοδρόμιο, το οποίο από απόσταση έμοιαζε απλά με εξόγκωμα. Όχι, δεν κατηγόρησε κανείς την Σχολή Καλών Τεχνών που κρυβόταν πίσω από την πρωτότυπη κατασκευή: αντίθετα, παιδιά, σκυλιά αλλά και μεγαλύτεροι στάθηκαν λίγο περισσότερο σε ένα σημείο του δρόμου που υπό άλλες συνθήκες θα προσπερνούσαν αδιάφορα.


Γέφυρα-τραμπολίνο στο Σηκουάνα
"Γιατί να μη δημιουργήσουμε μια γέφυρα αφιερωμένη στη διασκέδαση;", σκέφτηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο AZC Studio, θέτοντας υποψηφιότητα σε διαγωνισμό αρχιτεκτονικής (όπου μάλιστα κέρδισε) για τη δημιουργία μιας γέφυρας -τραμπολίνου στο Σηκουάνα. Η γέφυρα θα αποτελείται από τρία φουσκωτά "δαχτυλίδια" με τραμπολίνο στο κέντρο, προστατευμένο με δίχτυ, έτσι ώστε οι περαστικοί να μπορούν να απολαύσουν το Σηκουάνα χωρίς να κάνουν βουτιά στο νερό. Δε θα μπορούσε να έχει καλύτερη θέα.


Η γέφυρα του Μωυσή
Μπορεί από μακριά να είναι αόρατη με γυμνό μάτι, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά η γέφυρα του Μωυσή είναι ικανή να προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο ολλανδικό φρούριο "Fort de Roovere" του 17ου αιώνα: και φυσικά ένα εντυπωσιακό θέαμα. Πρόκειται για την πρώτη γέφυρα στον κόσμο που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη, κατεβαίνοντας βαθιά μέσα στο έδαφος, ενώ η στάθμη του νερού παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα πλαϊνά τοιχώματα της. Θαύμα.
Πηγή:contra.gr

Βρήκε μισό εκατομμύριο δολάρια στο δρόμο και τα επέστρεψε

Να βρει τρόπο να επιστρέψει τα χρήματα που βρήκε στο δρόμο προσπάθησε ένας Ιορδανός. Στο σάκο υπήρχαν 450.000 δολάρια!

Βραβείο υποδειγματικού πολίτη κερδίζει ο Ιορδανός, Ναγιέλ Τζαμάαν, ο οποίος βρήκε στη μέση ενός δρόμου της πόλης Ζάρκα έναν σάκο που περιείχε 450.000 δολάρια και αμέσως προσπάθησε να βρει τρόπο για να τον επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του.
"Ο Ναγιέλ Τζαμάαν βρήκε σήμερα 320.000 δηνάρια (450.000 δολάρια) που ανήκαν σε τράπεζα, ενώ περπατούσε στην οδό Στρατού στη Ζάρκα", ενημέρωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Χασάν Θάχερ, μεταδίδει το πρακτορείο Πέτρα.
"Αμέσως ήλθε σε επαφή με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για να του ζητήσει βοήθεια προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα. Τώρα έχουμε τα χρήματα και έχουμε ξεκινήσει τις έρευνες", πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Οι έρευνες της αστυνομίας δεν διήρκεσαν πολύ: τρεις μεταφορείς χρηματαποστολής είχαν δηλώσει νωρίτερα στην αστυνομία την απώλεια "ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού" ενώ μετέφεραν χρήματα από τράπεζα της πόλης, προσθέτει το Πέτρα.
Στο τηλεγράφημα δεν προστίθεται εάν η τράπεζα, ή η εταιρεία χρηματαποστολών πρόκειται να επιβραβεύσουν με χρηματικό ποσό τον Τζαμάαν για την εντιμότητά του.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Βρήκε το ποδήλατό της μετά από 59 χρόνια!

Η απίστευτη ιστορία ενός ροζ ποδηλάτου, που το κατάπιε ένα δέντρο. Δείτε το βίντεο (Vid)

Δεν πίστευε στα μάτια της η 99χρονη Helen Puz όταν όταν αντίκρισε το χαμένο, εδώ και 59 χρόνια, ποδήλατό της σφηνωμένο στον κορμό ενός δέντρου!
Το ποδήλατο της το είχαν δωρήσει το 1954 για την προσφορά της στην κοινότητα του Vashon Island στην πολιτεία της Washington κι εκείνη με τη σειρά της το χάρισε στον 8χρονο τότε γιο της Don.
Ωστόσο ο μικρός το παράτησε στο δάσος, καθώς ήταν ροζ και οι φίλοι του τον κορόιδευαν ότι είναι κοριτσίστικο.
Σύμφωνα με το ABC News η 99χρονη έμαθε ότι πρόκειται για το ποδήλατό της όταν διάβασε σε τοπική εφημερίδα για ένα ποδήλατο που το είχε "καταπιεί" ένα δέντρο.
Μητέρα και γιος επισκέφτηκαν το δάσος και όταν είδαν το ποδήλατο επιβεβαίωσαν ότι είναι αυτό που είχε παρατήσει ο μικρός πριν 59 χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις κακουχίες η μπροστινή ρόδα του ποδηλάτου ακόμα κινείται.
Πηγή:news247.gr

Καταδίκασαν μονόχειρα επειδή... χειροκροτούσε

Ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης, όπως συνομολογούν το σύνολο σχεδόν των πολιτικών ηγετών παγκοσμίως, αντιμετωπίζει με τον «παραδοσιακό» τρόπο των αυταρχικών πολιτικών ο,τιδήποτε θεωρεί ότι τον απειλεί: με φυλάκιση. Ακόμη και όταν κάποιοι τον χειροκροτούν!
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει τεθεί στο διπλωματικό περιθώριο από ΕΕ, ΗΠΑ και τις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά απολαμβάνει την προνομιακή σχέση με τη Ρωσία.
Στην προεδρία της Λευκορωσίας από το 1994, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο εξοντώνει συστηματικά αντίπαλα κόμματα και πολιτικούς και «σαρώνει» στις εκλογές με ποσοστά σταλινικού τύπου, άνω του 90% (αν και στις τελευταίες «συμβιβάστηκε» με ένα 80%).
Οι πολίτες δεν μπορούσαν να εκφράσουν την οργή και την απέχθειά τους, μέχρι που κάποιοι άρχισαν να τον χειροκροτούν ειρωνικά, όπως και τους συνεργάτες του: η ιδέα γρήγορα εξελίχθηκε σε νέο κίνημα αμφισβήτησης και ο Λουκασένκο απάντησε κατάλληλα: απαγόρευσε με νόμο το χειροκρότημα.
Η αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει όποιον χειροκροτούσε και συχνά και αυτούς που στέκονταν κοντά, ακόμη και απλώς έμοιαζαν έτοιμοι να χειροκροτήσουν. Και τα δικαστήρια υπάκουσαν και αυτά στον παραλογισμό, ακόμη και στις πιο προφανείς περιπτώσεις.
Η τελευταία που κάνει το γύρο του κόσμου, αφορά τον Κονσταντίν Κάπλιν, που καταδικάστηκε αν και είχε σοβαρά τεκμήρια υπέρ της αθωότητάς του: έχει μόνο ένα χέρι!
«Η δικαστής διάβασε το κατηγορητήριο» θυμάται ο Κάπλιν, «και ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι πράγματι χειροκροτούσα ... Η πρόεδρος ήταν εμφανές ότι ντρεπόταν για τον εαυτό της, αλλά μου επέβαλε την ποινή».
Στο περιθώριο αυτής της ιστορίας, λευκορώσος δημοσιογράφος είπε στα δυτικά ΜΜΕ ότι έχει υπάρξει και καταδίκη κωφάλαλου επειδή φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα...
Πηγή:e-go.gr

Σε φυλακή στη Γερμανία ο "βασιλιάς του πορνό"

Σε φυλακή στη Γερμανία ο  βασιλιάς του πορνό
Ο ιδιοκτήτης του YouPorn και του Pornhub, Φαμπιάν Τίλμαν (Fabian Thylmann) έχει εκδοθεί στη Γερμανία μετά τη σύλληψή του στις αρχές Δεκεμβρίου στο Βέλγιο για φοροδιαφυγή.
Ο Τίλμαν κατηγορείται ότι έχει πληρώσει πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε δεδομένου ότι σε ετήσια βάση κερδίζει περισσότερα από 73 εκατομμύρια δολάρια.
Άλλωστε, τα YouPorn και Pornhub συγκαταλέγονται στις πλέον δημοφιλείς ιστοσελίδες παγκοσμίως, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Alexa, ενώ οι εταιρεία Manwin, ιδιοκτησία του Τίλμαν, έχει γραφεία σε Λουξεμβούργο, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Καναδά, Κύπρο κι Ηνωμένες Πολιτείες.
Της φυλακής τα σίδερα είναι για το «Ζούκερμπεργκ του πορνό» όπως τον αποκαλούν, συγκρίνοντάς τον με τον ιδιοκτήτη του Facebook και κρατείται πλέον σε κελί στην Κολωνία της Γερμανίας.
Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το Pornhub είχε ανάψει φωτιές όταν αποφάσισε, εκμεταλλευόμενο τη μεγάλη επισκεψιμότητά του να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό, το οποίο και θα δώριζε για να στηρίξει την έρευνα κατά του καρκίνου του μαστού.
Πηγή:e-go.gr

Οι 10 δημοφιλέστερες ιστοσελίδες torrents για το 2013


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ξεκίνημα του νέου έτους μας φέρνει τη λίστα με τις 10 δημοφιλέστερες ιστοσελίδες torrents σε όλο τον κόσμο. Στην κορυφή για ακόμη μια φορά βρίσκεται το The Pirate Bay παρόλο που η δημοφιλής ιστοσελίδα έχει απαγορευτεί εδώ και μερικούς μήνες σε Μ. Βρετανία και Ολλανδία.

Κατά τα άλλα, το 2012 το Pirate Bay αντικατέστησε τα torrents με magnet links, είδε τον ιδρυτή της να συλλαμβάνεται στην Καμπότζη και μετακόμισε σε cloud servers, κρυπτογραφημένους και διασκορπισμένους σε όλο τον κόσμο.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το σχετικά νέο KickAssTorrents (2009) ενώ την τριάδα συμπληρώνει το Torrentz που διαφοροποιείται από τις παραπάνω δύο ιστοσελίδες λόγω του ότι δε φιλοξενεί αρχεία torrents αλλά επανεκατευθύνει τους χρήστες σε εξωτερικές τοποθεσίες. Σημαντικότερες απουσίες για τη φετινή χρονιά είναι αυτές των BTJunkie και Demonoid που διέκοψαν τη λειτουργία τους.
Τις 10 δημοφιλέστερες ιστοσελίδες torrents θα βρείτε παρακάτω, μαζί με την κατάταξη τους στο Alexa και τη θέση που είχαν την περσινή χρονιά:
  1. The Pirate Bay: Alexa Rank: 74 / Compete Rank: 398 / Last year #1
  2. KickAssTorrents: Alexa Rank: 116 / Compete Rank: 719 / Last year #3
  3. Torrentz: Alexa Rank: 166 / Compete Rank: 882 / Last year #2
  4. Isohunt: Alexa Rank: 213 / Compete Rank: 1,935 / Last year #4
  5. ExtraTorrent: Alexa Rank: 279 / Compete Rank: 1,973 / Last year #6
  6. 1337x: Alexa Rank: 1,031 / Compete Rank: 9,228 / Last year #10
  7. EZTV: Alexa Rank: 1,128 / Compete Rank: 16,622 / Last year #8
  8. Bitsnoop: Alexa Rank: 1,159 / Compete Rank: 5,648 / Last year #9
  9. TorrentReactor: Alexa Rank: 1,314 / Compete Rank: 4,530 / Last year #NA
  10. H33T: Alexa Rank: 1,403 / Compete Rank: 6,234 / Last year #NA
Πηγή:techgear.gr

Αυτές είναι οι 12 πιο σημαντικές φωτογραφίες του 2012 για το National Geographic

Ένα εντυπωσιακό ημερολόγιο με αναμνήσεις από την χρονιά που μόλις έφυγε συνθέτει το National Geographic με φωτογραφίες που μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.
Με μία χαρακτηριστική φωτογραφία για κάθε έναν μήνα του, το National Geographic αποχαιρετά το 2012 με τον πιο εκφραστικό τρόπο.
Από το πρώτο βράδυ της χρονιάς κάπου στο Λος Άντζελες μέχρι μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τη ζούγκλα της Ονδούρας, οι 12 εικόνες που επιλέχθηκαν μετά από διαγωνισμό από το N.G. ισοδυναμούν με πάνω από 12.000 λέξεις.
Ιανουάριος 2012

Το 2012 έχει μόλις μπει κι ένας άντρας στο Λος Άντζελες προσπαθεί μόνος να επικοινωνήσει μέσω του κινητού του, ενώ χαρούμενα ζευγάρια χορεύουν και φιλιούνται δίπλα του.
Φεβρουάριος 2012
Blue Mosque, Κωνσταντινούπολη. Μια νεαρή μουσουλμάνα κοιτάζει ψηλά στο τζαμί, σε αυτόν τον ουρανό από μικρές λάμπες.
Μάρτιος 2012
Ένα σπίτι που παραδόθηκε στο έλεος των τυφώνων τον Μάρτιο στο Harrison του Tennessee και η προσπάθεια να καθαριστεί λίγες μέρες μετά.
Απρίλιος 2012

Το Color Run στην Καλιφόρνια έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής, οι συμμετέχοντες σταματούν και γεμίζουν τον τόπο χρώμα.
Μάιος 2012
Κάπως έτσι απεικονίζεται η διαδικασία αναπαραγωγής του φυκιού Spirogyra algae. Έτσι τουλάχιστον μαρτυρά το μικροσκόπιο.
Ιούνιος 2012

Ατσάλινες μπάρες έχουν καρφωθεί στο σώμα Κινέζουν εργάτη, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να τις κόψουν και οι γιατροί να τις αφαιρέσουν. Τα κατάφεραν μετά από 5ωρο χειρουργείο.
Ιούλιος 2012
Αυτό είναι το Sacrilege, μια φουσκωτή ρέπλικα του Stonehenge, το οποίο στήθηκε στο Λονδίνο τον Ιούλιο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αύγουστος 2012
Σύριοι αντάρτες πυροβολούν μέσα από σπίτι που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο στα μέσα Αυγούστου.
Σεπτέμβριος 2012
Ο Femi Kuti δίνει συναυλία στο Λάγος της Νιγηρίας και μια χορεύτρια περιμένει τη σειρά της για να ανέβει στη σκηνή.
Οκτώβριος 2012
Μια στρατιά από γυρίνους κολυμπά ανάμεσα από χιλιάδες θαλάσσιους κρίνους. Μια τέτοια φωτογραφία δεν θα μπορούσε να λείπει από μια best-of λίστα του National Geographic.
Νοέμβριος 2012
Δυο αεροσυνοδοί αγκαλιάζονται διακριτικά λόφω του ψύχους που επικρατεί στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Δεκέμβριος 2012
Μια πανοραμική άποψη από την ζούγκλα της Ονδούρας. Πράσινο παντού, αλλά στη μέση ξεχωρίζει ένα ξερό δέντρο και τα γυμνά κλαδιά του.
Πηγή: National Geographic