Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Με ένα φιλί δώρο ο καφές σε κατάστημα του Σίδνεϊ!

Έχει ανοίξει μόλις τρεις μήνες αλλά η φήμη του έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Η καφετέρια Metro St.James στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας επιχειρεί να φέρει μια άκρως ρομαντική διάθεση στην πόλη, καθώς αντί για χρήματα δέχεται να πληρώνεται με… φιλιά. Το γαλλικό καφέ για όλο τον μήνα Ιούνιο προτρέπει τα ζευγάρια που παραγγέλνουν καφέ από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί να φιληθούν με πάθος για να πιουν τον καφέ τους εντελώς δωρέαν. «Δεν δεχόμαστε χρήματα, μόνο τα φιλιά σας» γράφουν οι ιδιοκτήτες του καφέ στο προφίλ που έχουν φτιάξει στο Facebook.
perierga.gr - Με ένα φιλί δώρο ο καφές σε κατάστημα του Σίδνεϊ!
Το προσωπικό του καταστήματος, όπως ξεκαθαρίζει το καφέ, δεν είναι διαθέσιμο για… φίλημα, ωστόσο, όλοι μπορούν να εκμεταλλευτούν την προσφορά ακόμη και αν δεν έχουν δίπλα τους τον ή την σύντροφό τους. Εάν είστε αρκετά τολμηροί φέρτε και φιλήστε κάποιον έξω στο δρόμο ή έναν συνάδελφο από το γραφείο, λέει ένας σερβιτόρος του καταστήματος. «Σας παρακολουθούμε. Πρέπει να είναι ένα πραγματικό φιλί. Μπορούμε να διακρίνουμε τα ψεύτικα φιλιά. Είμαι ειδικός σε αυτό» λέει.
perierga.gr - Με ένα φιλί δώρο ο καφές σε κατάστημα του Σίδνεϊ!
perierga.gr - Με ένα φιλί δώρο ο καφές σε κατάστημα του Σίδνεϊ!
Πηγή:perierga.gr

Άγνωστα εξωτικά φρούτα της Ανατολής!

Ξεφεύγοντας από τα γνωστά φρούτα που ευδοκιμούν στις μεσογειακές χώρες, η Ασία βρίθει ποικιλιών άγνωστων στιο ευρύ κοινό, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι τοπικές ποικιλίες. Αρωματικά, γευστικά, παράξενα στην όψη και στο σχήμα, τα εξωτικά φρούτα της Ανατολής εντυπωσιάζουν έτσι ή αλλιώς.
1. Jackfruit
perierga.gr - Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής!
Επίσης γνωστό ως «nangka» στη μαλαισιανή γλώσσα, το εξαιρετικά βαρύ φρούτο μπορεί να ζυγίζει μέχρι 80 κιλά. Η σάρκα του είναι κίτρινο-πορτοκαλί και συνήθως τηγανίζεται, ενώ η γεύση του θυμίζει μπανάνα.
2. Wood apple
perierga.gr - Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής!
Κατάγονται από την Ινδία και τη Σρι Λάνκα και ο καρπός έχει ένα ξυλώδες κέλυφος, ενώ η σάρκα θυμίαει ξινόμηλο.
3. Snake fruit
perierga.gr - Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής!
Επίσης γνωστό ως salak, αυτό το φρούτο έχει μια γλυκιά και πικάντικη γεύση όπως ο ανανάς. Οφείλει το όνομά του στο φολιδωτό δέρμα του.
4. Bread fruit
perierga.gr - Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής!
Ο καρπός είναι ιδιαίτερα αμυλούχος και καταναλώνεται ψητός, τηγανητός ή βραστός. Το όνομά του προέρχεται από τη γεύση του, η οποία περιγράφεται σαν πατάτα ή φρεσκοψημένο ψωμί.
5. Noni
perierga.gr - Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής!
Γνωστό και ως mengkudu, ο καρπός του χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους Πολυνήσιους για τη θεραπεία ασθενειών του ήπατος.
6. Water apple
perierga.gr - Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής!
Επίσης γνωστό και ως Jambu στη Μαλαισία, αυτό το φρούτο είναι μικρό, στρογγυλό και ροζ-κόκκινο, ενώ το σχήμα του θυμίζει κουδούνι και είναι πολύ τραγανό και ζουμερό.
7. Pulasan
perierga.gr - Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής!
Λευκά φρούτα, πολύ γλυκά που χρησιμοποιούνται για παρασκευή χυμών και επιδορπίων.
8. Kaffir lime
perierga.gr - Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής!
Έχει τραχιά και ακανόνιστη επιφάνεια και συνληθως γίνεται τουρσί. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για την παρασκευή παραδοσιακής σούπας στην Ταϊλάνδη.
9. Sugar apple
perierga.gr - Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής!
Επίσης γνωστό και ως  atis, αυτό το φρούτο προέρχεται από το δέντρο Annona squamosa. Στη γεύση θυμίζει μήλο, αλλά πολύ πιο γλυκό.
10. Yangmei
perierga.gr - Τα άγνωστα φρούτα της Ανατολής!
Κατάγονται από την Κίνα και μπορούν να καταναλωθούν νωπά, αποξηραμένα ή σε μορφή χυμού και ποτού.
Πηγή:perierga.gr

Θα κολυμπήσει από τις ΗΠΑ στην Κούβα μαζί με τους... καρχαρίες


Αποφασισμένη να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει τη θάλασσα ανάμεσα στην Κούβα και τις ΗΠΑ χωρίς το ειδικό κλουβί που θα την προστατεύει από τους καρχαρίες είναι η Αυστραλή Χλόε Μακάρντελ.
Η 28χρονη κολυμβήτρια από την Αυστραλία θα επιχειρήσει να διασχίσει τα 166 χιλιόμετρα που χωρίζουν τις ΗΠΑ από την Κούβα την Τετάρτη.
«Είναι ο πιο δύσκολος μαραθώνιος κολύμβησης σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε η 28χρονη κολυμβήτρια στους δημοσιογράφους. «Είναι σαν να κερδίσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο ποδόσφαιρο ή να καταρρίψεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ και να πάρεις το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είναι ενδεχομένως ακόμη πιο δύσκολο, γιατί κανείς δεν ήταν σε θέση να το κάνει», είπε η Μακάρντελ.
Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι το Άγιο Δισκοπότηρο για τους κολυμβητές και έχει κατακτηθεί μόνο μία φορά, από τη Σούζι Μαρόνι, επίσης Αυστραλή, η οποία χρησιμοποίησε ένα προστατευτικό κλωβό σε ηλικία 22 ετών το 1997, κολυμπώντας στα πολύ επικίνδυνα ωκεάνια ρεύματα για «μόλις» 25 ώρες.
Από το 2011, έχουν γίνει τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, τρεις από την αμερικανίδα Ντιάνα Νάιντ και μια από συμπατριώτισσα της Μακάρντελ την Πένι Πάλφρι.
Η Μακάρντελ που προπονείται για το εγχείρημά της 50 εβδομάδες το χρόνο έχει ένα προσωπικό ρεκόρ επίτευγμα το διπλό πέρασμα της Μάγχης. Η Αυστραλή κολυμβήτρια θα ξεκινήσει από τη μαρίνα Χεμινγουέι δυτικά της Αβάνας την Τετάρτη το πρωί και θα κολυμπήσει σύμφωνα με τους λεγόμενους κανόνες της Μάγχης, που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να αγγίξει τα σκάφη που θα την συνοδεύουν κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας που εκτιμάται ότι θα κρατήσει 60 ώρες.
Οι μεγαλύτερες προκλήσεις της κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, εκτός από την κούραση, θα είναι το δηλητηριώδες ψάρι ζελέ που βρίσκεται σε αυτά τα νερά, τα κύματα και το ισχυρό και απρόβλεπτο ρεύμα του Κόλπου.
Πηγή:newsit.gr

Οι Anonymous "κατέλαβαν" το site του Εφετείου Αθηνών

Δείτε το μήνυμα της ομάδας των Anonymous οι οποίοι προειδοποιούν για κυβερνοεπίθεση μέσω του site του Εφετείου Αθηνών (Vid)

Άμεση απειλή για ιντερνετικό μπλακ άουτ απηύθυνε η γνωστή ομάδα χάκερς Anonymous η οποία έβαλε στο στόχαστρο την ελληνική κυβέρνηση.
Η απειλή των Anonymous έγινε με βίντεο που ανάρτησε στο Youtube και προειδοποιεί για κυβερνοεπίθεση στις 15 Ιουνίου.
Η ομάδα κατέλαβε το site του Εφετείου Αθηνών στο οποίο μεταδίδουν και ζωντανά το πρόγραμμα της ΝΕΤ με live stream.
Το κεντρικό μήνυμα που έχουν αναρτήσει στο site του Εφετείου:
ONE DAY IF YOU SEE BLACK BROADCASTING ON YOUR TV,

WILL THE DAY THAT DEMOCRACY HAS DIED FOR EVER.

"Χαιρετίζουμε τους πολίτες του κόσμου, είμαστε οι Anonymous. Κυβέρνηση της Ελλάδας έχει υποπέσει στην αντίληψή μας, ότι συνεχίζεται να απολύετε ανθρώπους που έχουν παιδιά. Αυτό είναι απαράδεκτο. Και το χειρότερο απ 'όλα θα απολύσετε 2.656 άτομα", αναφέρουν στο μήνυμα τους.

"Πρέπει να ξέρετε ότι είστε ο στόχος μας τώρα. Να μας περιμένετε στις 15 Ιουνίου. Είμαστε οι Ανώνυμοι. Είμαστε Λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε", καταλήγουν οι Anonymous.
Το site του Εφετείου Αθηνών
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κλείνει την ΕΡΤ η κυβέρνηση. Κόβεται το σήμα από σήμερα τα μεσάνυχτα

"Λουκέτο" στην ΕΡΤ με απόφαση της κυβέρνησης. Τι ανακοίνωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. Οξύτατες αντιδράσεις από εργαζόμενους και κόμματα. Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ (Vid)


Τέλος εποχής για τη δημόσια τηλεόραση. Το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο την αναδιάρθρωσή της ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου.
Μιλώντας με πολύ σκληρά λόγια, έκανε λόγο για "μοναδική περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης" και τόνισε ότι η δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, θα ξαναλειτουργήσει με λιγότερους εργαζόμενους.
"Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.
Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ", ανακοίνωσε ο κ. Κεδίκογλου.
Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά και ότι ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Επίσης είπε ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου οργανισμού οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση Κεδίκογλου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με εργαζόμενους και πολίτες να συγκεντρώνονται στο Ραδιομέγαρο το απόγευμα της Τρίτης.
Τι αναφέρουν για το "λουκέτο" στην ΕΡΤ τα διεθνή ΜΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σ. Κεδίκογλου
"Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού.
Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης.
Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης.
Κι αυτό τελειώνει σήμερα.
Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.
Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!
Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και… οκτώ χρόνια!
Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.
Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος.
Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα.
Για να μην πούμε ότι συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, ενώ διαθέτει δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν, τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα.
Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς.
Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά!
Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.
Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας.
Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης.
Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος Οργανισμός. Και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ.
Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παντού στον κόσμο. Το αρχείο της ΕΡΤ – που αποτελεί αληθινό Εθνικό θησαυρό – θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως.
Επίσης θα αξιοποιηθούν οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ώστε να υπάρξει - επιτέλους - δυναμικός μοχλός προβολής της Ελλάδας, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, αλλά και πολύτιμος καθημερινός δεσμός με την Ελληνική Διασπορά σε όλο τον κόσμο.
Ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα.
Κι από τη λειτουργία του και μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι θα απαλλαγούν από ένα ποσό που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ετησίως.
Ενώ για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη.
Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές!
Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές…
Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση!
Αυτό άλλωστε, ζητάει κι αυτό περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός".
Τι θα ακολουθήσει
Η απόφαση της κυβέρνησης, σημαίνει ότι θα απολυθούν 2.656 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς.
Ομοβροντία κατά της ΝΔ από όλα τα κόμματα
Το μεσημέρι της Τρίτης είχε δημοσιευθεί η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που άνοιγε το δρόμο για το "λουκέτο" στη δημόσια τηλεόραση, καθώς θα διευκρινίζει πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν βάλει λουκέτο.
Ποιοι υπουργοί δεν υπέγραψαν την Πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Σύμφωνα με αυτήν το λουκέτο σε οργανισμούς απαιτεί τρεις υπογραφές: του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο υπό κατάργηση οργανισμός.
Η απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και τριγμού στο εσωτερικό της καθώς διαφωνεί
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Απίστευτοι νόμοι περί γάμου στις ΗΠΑ!

Πραγματικά τρελοί νόμοι που ισχύουν σε πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ. Ο νομοθέτης μάλλον είχε κάτι διαφορετικό στο μυαλό του από αυτό που εμείς σήμερα μπορούμε να κατανοήσουμε…
Οι παρακάτω απίθανοι νόμοι μάλλον το χαμόγελο και την ειρωνία προκαλούν, παρά ρυθμίζουν την ομαλότητα του έγγαμου βίου.
Παντρεύτηκες από πείσμα; Μπορείς να ανακαλέσεις.
Στο Ντελαγουέαρ ο νόμος αναφέρει ότι ο γάμος μπορεί να ακυρωθεί αν ένας από τους δυο ή και οι δυο συμφώνησαν σε αυτόν γάμο ως αστείο ή τόλμημα.
Η πρόταση γάμου είναι σοβαρή ενέργεια
Απίστευτοι νόμοι περί γάμου στις ΗΠΑ!
Σύμφωνα με το νόμο περί αδικημάτων κατά της ηθικής και της αξιοπρέπειας που ισχύει στη Νότια Καρολίνα, θεωρείται παράπτωμα για έναν άνδρα άνω των 16 ετών να κάνει πρόταση γάμου σε μια γυναίκα για να την… αποπλανήσει χωρίς να θέλει πραγματικά να την παντρευτεί.
Φόρα εσώρουχα ή πιτζάμες
Ίσως η πόλη Σάλεμ στη Μασαχουσέτη να έχει ξεφύγει πια από το μύθο περί μαγισσών για τον οποίο έγινε γνωστή, ωστόσο έχει διατηρήσει ακόμα τη σεμνοτυφία της. Σε αυτήν την πόλη, λοιπόν, θεωρείται παράνομο για ένα παντρεμένο ζευγάρι να κοιμάται γυμνό σε ένα νοικιασμένο δωμάτιο.
Άδεια από το σύζυγο για τοποθέτηση μασέλας!
Στο Βερμόντ, μια παντρεμένη γυναίκα θα πρέπει να πάρει τη γραπτή άδεια του συζύγου της για να φορέσει μασέλα, διότι αν το κάνει χωρίς την έγκριση του, παραβαίνει το νόμο!
Να είσαι καλός/ή απέναντι στην πεθερά σου
Στην πόλη Ουιτσίτα στο Κάνσας η κακή συμπεριφορά απέναντι στην πεθερά θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία διαζυγίου για το ζευγάρι. Η πεθερά έχει το νόμο με το μέρος της…
Είσαι άντρας; Απόδειξη!
Στην πόλη Truro στο Cape Cod, ο μέλλων γαμπρός θα πρέπει να αποδείξει την αρρενωπότητά του πριν από το γάμο, κυνηγώντας και σκοτώνοντας είτε έξι πουλιά, τις λεγόμενες τσίχλες είτε τρεις κουρούνες. Είναι ο τρόπος του να δείξει σε όλους τι αξίζει!
Είσαι μεθυσμένος ή απλώς χαζός; Σύνελθε προτού δεχτείς την πρόταση γάμου
Αν στην περιοχή του Μισισιπή ο υπάλληλος που εκδίδει την άδεια του γάμου σου θεωρήσει ότι εσύ ή το ταίρι σου είστε μεθυσμένοι, παρανοϊκοί ή χαζοί, έχει δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση της άδειας του γάμου. Κι αν αυτό γίνει, καλύτερα να αποφύγεις κι έναν ενδεχόμενο γάμο στο Τεννεσί, γιατί αυτός ο νόμος φτάνει μέχρι εκεί.
Είναι ο τέταρτος γάμος με τον ίδιο άνθρωπο; Δεν νομίζω!
Αν έχετε παντρευτεί τον ίδιο άνδρα τρεις φορές κι έχετε χωρίσει ισάριθμες φορές, ίσως είναι η ώρα να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρέπει να είστε με αυτόν τον άνδρα και να πείτε αντίο. Η πολιτεία του Κεντάκι βοηθάει τις γυναίκες της περιοχής να παίρνουν πιο σοφές αποφάσεις, γι’ αυτό και απαγορεύει σε μια γυναίκα να παντρευτεί τον ίδιο άνδρα και τέταρτη φορά. Ως τις τρεις είμαστε εντάξει!
Πρώτα ξαδέλφια παντρεύονται
Στη Γιούτα, πρώτα ξαδέλφια επιτρέπεται να παντρεύονται μεταξύ τους μόνο στην περίπτωση που έχουν ξεπεράσει το 65 έτος της ηλικίας τους. Για ευνόητους λόγους ισχύει ο περιορισμός μάλλον!
Γάμοι ανηλίκων
Για μια μικρή χρονική περίοδο από το 2007 ως το 2008, στο Αρκάνσας θεωρούνταν νόμιμο για παιδιά κάτω των 18 ετών να παντρευτούν με τη συναίνεση των γονιών τους. Μετά, πήραν το νόμο πίσω καθώς παρέβλεψαν να ορίσουν ελάχιστη ηλικία…
Σε αγαπώ όπου και να είσαι
Ορισμένες περιοχές όπως η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Τέξας και η Μοντάνα έχουν θεσπίσει το θεσμό του «γάμου με αντιπρόσωπο». Πιο συγκεκριμένα, σε αυτές τις πολιτείες για να τελεστεί ένας γάμος ανάμεσα σε έναν άνδρα που είναι στο στρατό και στη γυναίκα του, χρειάζεται η παρουσία κάποιου που θα αντικαταστήσει τον γαμπρό ή τη νύφη (ανάλογα που γίνεται ο γάμος) και θα πάρει τη θέση του/της στην τελετή. Στη Μοντάνα επιτρέπονται ακόμα και γάμοι με δυο αντιπροσώπους, δηλαδή χωρίς να είναι κανένας από τους δυο του πραγματικού ζευγαριού παρών.
Απαγορεύονται τα φιλιά την Κυριακή
Αν θέλετε να κάνετε μια ρομαντική βόλτα με το ταίρι σας την Κυριακή στο πάρκο του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ, καλύτερα να αλλάξετε γνώμη. Πηγαίνετε καλύτερα το Σάββατο οπότε και επιτρέπεται να δώσετε κι ένα φιλί στον καλό ή στην καλή σας δημοσίως, γιατί την Κυριακή παρανομείτε!
Πηγή:perierga.gr

Κατάπιε καθαριστικό για να της περάσει ο...λόξιγκας


Μία Αυστραλή νοσηλεύεται ύστερα από την κατανάλωση καθαριστικού φούρνου για να της περάσει ο ...λόξυγγας κατόπιν συμβουλής υπαλλήλου εστιατορίου στο Κουίνσλαντ, αναφέρουν δημοσιεύματα.
Οι υπάλληλοι του εστιατορίου The Point κατά λάθος πέρασαν ένα μπουκάλι χωρίς ετικέτα για συσκευασία ξυδιού, που συχνά δίνεται σε κάποιον για να του περάσει ο λόξιγκας.
"Ήταν ατύχημα, αλλά αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη", δήλωσε στην εφημερίδα Gold Coast Bulletin ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου. "Είναι φοβερό για το εστιατόριο αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται για εμάς. Θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την οικογένεια της", πρόσθεσε.
Πηγή:ant1.gr

Μαθήτριες έδωσαν εξετάσεις χωρίς στηθόδεσμο

Περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες σε ολόκληρη την Κίνα ξεκίνησαν σήμερα τις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο με πολλές από τις μαθήτριες να προσέρχονται... χωρίς στηθόδεσμο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές κατά της αντιγραφής, μέτρα που απαγορεύουν, μεταξύ άλλων, τις μεταλλικές μπανέλες.
Μαθήτριες έδωσαν εξετάσεις χωρίς στηθόδεσμο
Οι μαθήτριες της βορειοανατολικής επαρχίας Τζιλίν απαγορεύτηκε να φορούν ρούχα που θα φέρουν πάνω τους κάτι μεταλλικό (όπως είναι οι μπανέλες του στηθόδεσμου) και οι αρχές του υπουργείου Παιδείας εγκατέστησαν ανιχνευτές μετάλλων στα εξεταστικά κέντρα ώστε να εντοπίζουν τις "συσκευές χωρίς καλώδιο για να κλέβουν οι μαθητές στις εξετάσεις", αναφέρει σε δημοσίευμά της η κυβερνητική εφημερίδα Global Times.
Οι αρχές ανησυχούν όλο και περισσότεροι για τον κίνδυνο οι εξεταζόμενοι/-ες να χρησιμοποιήσουν συσκευές όπως smartphones—κάποιες από τις οποίες έχουν γίνει μικρότερες κι επομένως είναι ευκολότερο να κρυφτούν—ως βοηθήματα στην διάρκεια των εξετάσεων.
Περίπου 9,12 εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου σε ολόκληρη την Κίνα έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στις διήμερες εξετάσεις, αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το υπουργείο Παιδείας.
Μερικά από τα μέτρα που έλαβαν οι μαθητές προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο για τις ετήσιες εξετάσεις είναι ακραία: φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν μία αυτοσχέδια μηχανοκίνητη βάρκα να μεταφέρει έναν μαθητή με την στολή του σχολείου σε απομακρυσμένο εξεταστικό κέντρο στην Εσωτερική Μογγολία.
Η νότια πόλη Γκουανγκτσού παραχώρησε συγκεκριμένες λωρίδες στους δρόμους για τα οχήματα που θα μεταφέρουν τους μαθητές στις εξετάσεις, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ οι γονείς στο επιχειρηματικό κέντρο της Κίνας, τη Σανγκάη, νοίκιασαν ταξί για τα παιδιά τους μία εβδομάδα νωρίτερα.
Οι γονείς σε όλη την χώρα επισκέφθηκαν ναούς για να κάνουν τάματα για την επιτυχία των παιδιών τους, έγραψε η Global Times, ενώ κάποιες φωτογραφίες δείχνουν γονείς να περιμένουν έξω από τις αίθουσες με φαγητό και αναψυκτικά ειδικά παρασκευασμένα για τα παιδιά τους.
Πηγή:e-go.gr