Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Όταν οι Έλληνες είχαμε Yahoo το 1984 οι άλλοι δεν είχαν καν Ίντερνετ [εικόνα]


Όταν οι Έλληνες είχαμε Yahoo το 1984 οι άλλοι δεν είχαν καν Ίντερνετ [εικόνα]  
Σωτήριον έτος 1984. Λέξεις όπως ίντερνετ, ευρυζωνικότητα, μόντεμ και φυσικά Google και Υahoo είναι παντελώς άγνωστες στο παγκόσμιο λεξιλόγιο. Κι όμως εμείς οι Έλληνες είμασταν τόσο μπροστά που από τότε ακόμα είχαμε Yahoo...
Bέβαια όπως θα δείτε στην εικόνα, το δικό μας «Γιαχού» δεν είναι η δημοφιλής ιστοσελίδα αλλά...έξοχον χυτήριον πρώτης ποιότητος που έφτιαχνε καπάκια για την ΕΥΔΑΠ. Φυσικά η εν λόγω εικόνα έχει γίνει ήδη viral στο διαδίκτυο προσφέροντας άφθονο γέλιο και επιβεβαιώνοντας περίτρανα για άλλη μια φορά ότι το έθνος των Ελλήνων είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.
 
Πηγή:iefimerida.gr

Επέβαλαν την άμεση αλλαγή της διαφήμισης της Jumbo
















Σε άμεση προσαρμογή της διαφήμισής της θα πρέπει να προχωρήσει η εταιρεία Jumbo με βάση απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας η οποία είναι αποτέλεσμα προσφυγής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Η Επιτροπή εξέτασε λεπτομερώς τις..
υπό κρίση επικοινωνίες JUMBO (3 τηλεοπτικά spots και 1 ραδιοφωνικό spot) και μετά από διεξοδική συζήτηση έκρινε κατά πλειοψηφία ότι το υπό έλεγχο ραδιοφωνικό spot μπορεί να παραπλανήσει μέρος των καταναλωτών και να λειτουργήσει δυσφημιστικά απέναντι σε κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, η Επιτροπή έκρινε ότι ο συνδυασμός του λεκτικού «ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται», που αποτελεί παράφραση της γνωστής φράσης «ξύλο που σας χρειάζεται», με το ηχητικό (ήχος «ξυλιάς») στο ραδιοφωνικό και με το οπτικό (απεικόνιση ξύλου/σανίδας) και το ηχητικό (ήχος «ξυλιάς») στα 3 τηλεοπτικά spots, υπαινίσσεται βίαιη συμπεριφορά και για το λόγο αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 4.3 του ΕΚΔ-Ε και πρέπει να γίνει η ανάλογη τροποποίηση εντός 4 ημερών.
Πηγή:enimerwsi.gr

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Επίδοξος βιαστής αθωώθηκε γιατί το θύμα ήταν... τραβεστί

Άνδρας που αποπειράθηκε να βιάσει μια γυναίκα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες όταν αποδείχτηκε πως το θύμα επρόκειτο για… τραβεστί.
Επίδοξος βιαστής αθωώθηκε γιατί το θύμα ήταν... τραβεστί
"Το έγκλημα δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει" εξήγησε ο δικαστής εξηγώντας την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.
Όταν ο 61χρονος άνδρας αποπειράθηκε να βιάσει το θύμα δεν είχε ιδέα πως επρόκειτο για τραβεστί που είχε ακολουθήσει ορμονική θεραπεία για να φαίνεται σαν κανονική γυναίκα.
Το περιστατικό συνέβη μπροστά από το σπίτι του πρώην συντρόφου του θύματος, ο οποίος μάλιστα επενέβη για να σταματήσει τον βιασμό. Όταν η αστυνομία κατέφθασε στο σημείο συνέλαβε τον επίδοξο βιαστή.
Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε πως ο 61χρονος προσπάθησε να βιάσει το θύμα πιστεύοντας πως είναι γυναίκα, αλλά από τη στιγμή που αποδείχτηκε πως είναι άνδρας ο βιασμός δε θα μπορούσε να εξελιχθεί.
Πηγή:e-go.gr

Κτηνοτρόφος έκανε σεξ με πρόβατο και κατέληξε στο νοσοκομείο!


Η αλήθεια είναι ότι η κτηνοβασία στην ελληνική επαρχία δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο, ένας κτηνοτρόφος από το Αγρίνιο κατέληξε πριν από λίγες ημέρες στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους μετά τη… σεξουαλική συνεύρεσή του με ένα πρόβατο!
Σύμφωνα με το agrinionews.gr ο άντρας αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο όταν παρουσίασε συμπτώματα εκτεταμένης μόλυνσης στα γεννητικά του όργανα και είχε αρχίσει να έχει οξείς πόνους.
Ο κτηνοτρόφος υποβλήθηκε σε εξετάσεις ούρων και αίματος οι οποίες έδειξαν την ύπαρξη μύκητα που κολλάει από πρόβατο!
Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα των ζώων συνήθως είναι μη συμβατά με τους ανθρώπους, αλλά μολύνσεις μπορεί να υπάρξουν.
Πηγή:protothema.gr

Αυτό το βιβλίο σβήνει αν δεν το διαβάσεις αρκετά γρήγορα (video)

Αυτό το βιβλίο σβήνει αν δεν το διαβάσεις αρκετά γρήγορα (video)
Ο ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος της Αργεντινής, η Eterna Cadencia, κυκλοφόρησε μια ανθολογία νέων Λατινοαμερικάνων συγγραφέων. Ως εδώ η είδηση δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Μόνο που η έκδοση αυτή τυπώθηκε με ένα ειδικό μελάνι που σβήνει μέσα σε 2 μήνες από τη στιγμή που το βιβλίο θα έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα…

Το «βιβλίο που δεν μπορεί να περιμένει» είναι μια έξυπνη ιδέα για να σπρώχνει τους αναγνώστες να διαβάζουν πιο γρήγορα τα βιβλία που αγοράζουν, δίνοντας με τον τρόπο αυτό την ευκαιρία σε νέους κυρίως συγγραφείς να κερδίζουν την απαραίτητη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει και το ειδικό video που έφτιαξε ο εκδοτικός οίκος: «Τα βιβλία είναι αντικείμενα με μεγάλη υπομονή. Τα αγοράζουμε και εκείνα μας περιμένουν να τα διαβάσουμε. Ημέρες, μήνες ακόμα και χρόνια. Αυτό όμως δεν είναι καλό για τους νέους συγγραφείς. Αν οι αναγνώστες δεν διαβάσουν τα πρώτα τους βιβλία τότε δύσκολα θα αποκτήσουν τη δυναμική ώστε να προχωρήσουν στην επόμενή τους προσπάθεια».

Πηγή:akous.gr

Άστεγος έβρισκε καταφύγιο σε πολυτελή ξενοδοχεία

Πως κατάφερνε ο άστεγος David Price από το Ορλάντο, να "τρυπώνει" και να περνάει τα βράδια του σε πολυτελή ξενοδοχεία (Vid)
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
30χρονος άστεγος όμως, δεν είναι μια ακόμα περίπτωση ανθρώπου που λόγω της ανέχειας βρέθηκε στο δρόμο.
Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα να τον οδήγησαν στο να μείνει εκτός στέγης, ωστόσο η ευρηματικότητα του, του είχε εξασφαλίσει μια ζωή μέσα στη χλιδή. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, που η ομολογουμένως παράξενη ιστορία του ήρθε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη huffingtonpost, ο David Price παρακολουθούσε τους πελάτες ακριβών ξενοδοχείων που έκαναν check out, έμπαινε κρυφά στα δωμάτιά τους και μετά έπαιρνε τηλέφωνο στη ρεσεψιόν, υποδυόμενος τον πελάτη και λέγοντας ότι θέλει να παρατείνει τη διαμονή του.
Όταν αντιλαμβανόταν ότι ο πελάτης έκανε check out, εισέβαλε αμέσως στο ξενοδοχείο, έμπαινε στο δωμάτιο και πριν καν προλάβει κανείς να έρθει να το καθαρίσει έπαιρνε τηλέφωνο από το δωμάτιο, εμφανιζόταν ως πελάτης και απλά ανήγγειλε την παράταση της διαμονής του. Πολλές φορές έως και 10 ημέρες. Και έφευγε σαν κύριος.
Μέχρι πριν λίγο καιρό κατάφερνε μάλιστα να βρίσκει καταφύγιο σε μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Ορλάντο, συμπεριλαμβανομένου και του "Ritz Carlton" ακολουθώντας την αλάνθαστη μέθοδο του. Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που προτιμούσε, ήταν το "Hard Rock Hotel" αλλά και το "Portofino Bay".
Ο 30χρονος είχε καταφέρει να τρυπώσει στο δωμάτιο του Joseph Barak από το Ohio, να χρεώσει την πιστωτική του με 9.000 δολάρια και να γευματίσει στο υπερπολυτελές εστιατόριο του "Portofino Bay Hotel".
Η χλιδάτη ζωή του ωστόσο τελείωσε άδοξα την Παρασκευή το βράδυ. Μπαίνοντας στο δωμάτιο του "Hard Rock Hotel" βρέθηκε σε μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού είχε προλάβει να μπει υπάλληλος του ξενοδοχείου. Ο οποίος μάλιστα γνώριζε ότι ο πελάτης είχε ήδη φύγει. Μάταια ο David προσπάθησε να πείσει ότι ήταν εκείνος.
Οι υπεύθυνοι όχι μόνο δεν τον πίστεψαν αλλά κάλεσαν και την αστυνομία η οποία τον οδήγησαν στις φυλακές του "Orange County".
Πηγή:news247.gr

Γιατί η Κίνα έφτιαξε μια πόλη-φάντασμα στην Ανγκόλα; [εικόνες]

Yποτίθεται πως θα ήταν μια πόλη-διαμάντι για την Αγκόλα αλλά το Nova Cidade de Kilamba που κατασκευάστηκε από τους Κινέζους κινδυνεύει να μετατραπεί στην πρώτη πόλη-φάντασμα της Αφρικής.
Η πόλη, που αποτελεί προάστιο της πρωτεύουσας Λουάντα, θα ήταν η κατοικία 500.000 ανθρώπων και θα περιελάμβανε εμπορικά κέντρα, σχολεία και πολυτελείς κατοικίες. Το μόνο πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχει... κατοίκους αφού ελάχιστοι είναι εκείνοι που διαθέτουν τις 80.000 ευρώ για να μετακομίσουν στην περιοχή.
Έτσι το όλο σχέδιο, που αποτιμάται στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από κινεζικές κατασκευαστικές εταιρείες, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού σε διάστημα 12 μηνών από τα 2.200 διαμερίσματα πουλήθηκαν μόλις τα 200.
Σύμφωνα με την Daily Mail, όλα τα οικοδομικά project που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα εντάσσσονται σε μια γενικότερη πολιτική «αποικιοκρατίας» του Πεκίνου στην μαύρη ήπειρο, την οποία προσδοκά να δορυφοροποιήσει. Άλλωστε η Κίνα επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της μέσω διμερών δανείων που προσφέρει στα αφρικανικά κράτη, ενώ την τελευταία δεκαετία έχουν εγκατασταθεί πάνω από 750.000 Κινέζοι.







 
Πηγή:iefimerida.gr

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ο άνθρωπος που ζει χωρίς καρδιά

Ποιος είναι ο άνθρωπος που καταφέρνει να επιβιώνει εδώ και τέσσερις μήνες χωρίς να έχει καρδιά.

Η ιστορία του 37χρονου πυροσβέστη Γιάκουμπ Χάλικ εντυπωσιάζει. Ο 37χρονος έπασχε από καρκίνο και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς.
Συγκεκριμένα, οι γιατροί τοποθέτησαν δύο αντλίες στη θέση της καρδιάς του και ο ασθενής έχει καταρρίψει ήδη το ρεκόρ επιβίωσης.
Όπως επισημαίνει ο χειρουργός Γιαν Πιρκ, ο οποίος πραγματοποίησε την πρωτοποριακή επέμβαση, "είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει ασθενής να επιβιώσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να γίνει μεταμόσχευση καρδιάς".
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", ο Τσέχος χειρούργος, έχει μετατραπεί σε πραγματικό "σταρ" στην πατρίδα του. Ο ίδιος εξηγεί ότι η περίπτωση του Χάλικ ήταν εξαιρετικά περίπλοκη αφού είχε διαγνωστεί με κακοήθη όγκο στο ζωτικής σημασίας όργανο, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει να αποφύγουν πάση θυσία μια μεταμόσχευση.
Όπως επισημαίνει, η μεταμόσχευση ενός οργάνου προϋποθέτει τη λήψη ισχυρών φαρμάκων, με στόχο την αποδοχή του ξένου οργάνου από τον οργανισμό του ασθενούς, τα οποία όμως έχουν μεγάλες πιθανότητες να πολλαπλασιάσουν τα κακοήθη κύτταρα.
Κατά συνέπεια, ο Χάλικ θα πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει με τις αντλίες στη θέση της καρδιάς έως ότου οι γιατροί διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει μετάσταση και άρα ότι μπορεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής της Πράγας, η αναμονή για τον Χάλικ ενδέχεται να κρατήσει από έξι έως και εννέα μήνες.
Αισιόδοξος ο χειρούργος
Ωστόσο, ο Πιρκ εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του πυροσβέστη, καθώς, όπως επισημαίνει, ο ασθενής δείχνει να ανταποκρίνεται πολύ καλά στις νέες συνθήκες, ενώ υπενθυμίζει πως η μοναδική περίπτωση στην οποία έχει επιχειρηθεί η χρήση παρόμοιας τεχνικής αφορούσε σε έναν άνδρα στο Τέξας των ΗΠΑ ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγες μόλις ημέρες μετά την επέμβαση.
Μοναδική ενοχλητική τεχνική λεπτομέρεια είναι το γεγονός ότι ο Χάλικ πρέπει να κουβαλάει μαζί του τις μπαταρίες που δίνουν "ζωή" στις αντλίες που αιματώνουν τον οργανισμό του και οι οποίες πρέπει να επαναφορτίζονται κάθε 8 με 12 ώρες.
Βέβαια, ο καρδιοχειρουργός του σπεύδει να προσθέσει πως "η ποιότητα της ζωής του ασθενούς για όσο διάστημα δεν έχει καρδιά είναι σαφώς χαμηλότερη σε σύγκριση με κάποιον που θα είχε κάνει μεταμόσχευση".
Όπως τονίζει, ο Χάλικ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κολυμπήσει, να τρέξει, να ανέβει σκάλες ή να κάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα τον κουράσει ή έστω που θα τον αγχώσει.
250.000 ευρώ το συνολικό κόστος της επέμβασης
Παρά τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα της πρωτοποριακής επέμβασης που πραγματοποιήθηκε στο Τσέχικο Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής της Πράγας (IKEM), το οποίο εξειδικεύεται στην καρδιοχειρουργική, το κόστος για να τοποθετηθούν σε έναν ασθενή οι συγκεκριμένες αντλίες χωρίς βαλβίδες παραμένει αρκετά υψηλό. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του κέντρου, οι αντλίες που τοποθετήθηκαν στον Γιάκουμπ Χαλίκ κοστίζουν περί τα 80.000 ευρώ, ενώ μαζί με την επέμβαση το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 250.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο καρδιοχειρουργός Γιαν Πιρκ, ο οποίος μονοπωλεί τις τελευταίες εβδομάδες τα εγχώρια ΜΜΕ και είναι υποψήφιος για το πλέον σημαντικό βραβείο του επιστημονικού και τεχνολογικού κλάδου που απονέμεται στη Τσεχία, τονίζει πως η συγκεκριμένη τεχνική παραμένει κατά πολύ φθηνότερη από την τοποθέτηση τεχνικής καρδιάς.
Πηγή:news247.gr

Σφραγισμένο διαμέρισμα στο Παρίσι ανοίχτηκε μετά από 70 χρόνια! (pics)

Σφραγισμένο διαμέρισμα στο Παρίσι ανοίχτηκε μετά από 70 χρόνια! (pics)
Ερμητικά κλειστό είχε μείνει ένα διαμέρισμα στο Παρίσι για 70 χρόνια, κρύβοντας στο εσωτερικό του μια παράξενη ιστορία. Συγκεκριμένα, το άνοιγμα του διαμερίσματος αποκάλυψε έναν παράνομο έρωτα, ένα διάσημο ζευγάρι και σπάνια έργα τέχνης μεγάλης αξίας… Όλα αποκαλύφθηκαν όταν η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών.
Λίγο πριν ξεσπάσει ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, η 20χρονη Marthe de Florian κλείδωσε για τελευταία φορά το διαμέρισμά της κοντά στην εκκλησία Sainte-Trinité του Παρισιού και έφυγε εσπευσμένα για τη νότια Γαλλία. Το 2010 η κα. de Florian απεβίωσε και οι κληρονόμοι της άρχισαν απογραφή της περιουσίας και των υπαρχόντων της.
Εντόπισαν το διαμέρισμα του Παρισιού που παρέμενε ερμητικά κλειστό για 71 χρόνια και όταν το επισκέφθηκαν έμειναν άφωνοι. Ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε «Όταν ανοίξαμε, νόμιζα ότι βρισκόμουν στο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης, όπου ο χρόνος είχε σταματήσει από το 1900». Συμπλήρωσε ότι «Περπατώντας κάτω από ξύλινες οροφές βρήκαμε μια παλιά ξυλόσομπα, έναν πέτρινο νεροχύτη και ένα παιχνίδι Μίκυ Μάους που χρονολογείται πριν από τον πόλεμο».
Την προσοχή των επισκεπτών όμως τράβηξαν τα έργα τέχνης που βρίσκονταν στο διαμέρισμα, μεταξύ των οποίων πίνακες σπουδαίων καλλιτεχνών. Ένας από αυτούς εμφάνιζε μια όμορφη γυναίκα με ροζ φόρεμα. Ο πίνακας έκρυβε ένα μυστικό, καθώς στο πίσω μέρος του βρισκόταν ένα πακέτο από παλιά ερωτικά γράμματα, δεμένα με πολύχρωμη κορδέλα…
Ο πίνακας και τα γράμματα ανήκαν στον Ιταλό ζωγράφο του 18ου αιώνα Giovanni Boldini και δήλωναν τον παράνομο έρωτά του (καθώς ήταν παντρεμένος) με τη διάσημη Γαλλίδα ηθοποιό της Μπελ Επόκ, Marthe de Florian. Πρόκειται για τη γιαγιά της κυρίας de Florian που άφησε το σπίτι κλειδωμένο για 70 χρόνια!
Για την ιστορία, ο πίνακας του Boldini, που χρονολογήθηκε στα 1898, δημοπρατήθηκε για 1,5 εκ. δολάρια. Μέχρι τότε κανένας πίνακάς του δεν είχε πιάσει τέτοια αστρονομική τιμή, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην αίσθηση που έκανε η ιστορία του σφραγισμένου διαμερίσματος και του παράνομου έρωτα.

Σφραγισμένο διαμέρισμα στο Παρίσι ανοίχτηκε μετά από 70 χρόνια! (pics)













Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα κάποια ερωτήματα της ιστορίας παραμένουν αναπάντητα και προσδίδουν στο διαμέρισμα της Trinité ένα συναρπαστικό πέπλο μυστηρίου. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί η εγγονή de Florian δεν επέστρεψε ποτέ στο Παρίσι από τότε που έφυγε. Κανείς δεν έμαθε γιατί κράτησε την ύπαρξη του διαμερίσματος απολύτως μυστική για 71 χρόνια. Και τέλος, κανείς δεν βρήκε πώς για 7 δεκαετίες το ενοίκιο πληρωνόταν κανονικά (άγνωστο από ποιον)…
Πηγή:akous.gr





Το επιπλέον δευτερόλεπτο "τρέλανε" τα υπολογιστικά συστήματα

Προβλήματα σε ιστοσελίδες προκάλεσε η δημιουργία του "έξτρα" δευτερόλεπτου. Διαβάστε γιατί.

Η διόρθωση του ατομικού ρολογιού που έγινε στις 30 Ιουνίου, με την πρόσθεση ενός επιπλέον δευτερολέπτου, προκάλεσε σημαντικές δυσλειτουργίες σε δεκάδες ιστοσελίδες, ανάλογες με εκείνες του "ιού της χιλιετίας" πριν μία δεκαετία που ήταν κεντρικό ζήτημα κατά την έλευση του 2000.
Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Reddit, ανέφερε ότι το σύστημα Java, με το οποίο λειτουργεί η σελίδα, αντιμετώπιζε προβλήματα. Το ίδιο συνέβη και με τον Mozilla, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Le Monde.
Τα sites επίσης που βασίζονται στο Linux, όπως τα FourSquare, Yelp, LinkedIn, Gawker, StumbleUpon, δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένα στην αναμενόμενη αλλαγή του εμβόλιμου δευτερολέπτου.
Το "έξτρα" δευτερόλεπτο προστέθηκε κατά το τελευταίο λεπτό της τελευταίας μέρας του Ιουνίου. Αυτού του είδους οι παρεμβάσεις γίνονται προκειμένου να συγχρονίσουν το χρόνο που κάνει πραγματικά η Γη, για να κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά της, με το χτύπο 86.400 δευτερολέπτων που έχουμε ορίσει εμείς ως τη διάρκεια μίας ημέρας.
Πηγή:news247.gr

Δεκαεξάχρονη Αιγύπτια κατάφερε να παράγει βιοκαύσιμα από πλαστικό


Mια εκπληκτική εφεύρεση δημιούργησε η 16χρονη Αζά Αμπντέλ Χαμίντ Φαϊάντ από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου η οποία παράγει βιοκαύσιμα από πλαστικό.
Η Φαϊάντ κέρδισε το βραβείο European Fusion Development Agreement στον 23ο διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Φινλανδία το Σεπτέμβριο του 2011 και που συγκέντρωσε 130 διαγωνιζόμενους από 37 χώρες ενώ θα φτάσει μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία να παρουσιάσει το σχέδιό της στο Κέντρο Ενέργειας Σύντηξης του Κούλαμ.
Απώτερος στόχος της είναι η εκμετάλλευση του πλαστικού στην Αίγυπτο, όπου οι καταναλώσεις είναι πολύ υψηλές πλησιάζοντας το ένα εκατομμύριο τόνους ετησίως.
Τα πλαστικά σκουπίδια θέτουν ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα στην Αίγυπτο, όπως και στις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες.
Η 16χρονη Φαϊάντ ανακάλυψε ότι ο καταλύτης βεντονίτης διασπά το πλαστικό. Η αποσύνθεση του πλαστικού παράγει αέρια, όπως μεθάνιο, προπάνιο και αιθάνιο, τα οποία εν συνεχεία μετατρέπονται σε καύσιμη αιθανόλη.
Πηγή:iefimerida.gr

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει ένα... δονητή

Εστησαν ολόκληρη επιχείρηση για τη σύλληψη διαρρήκτη που τελικά ήταν... δονητής!
Κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει ένα... δονητή
Ενοικος σε συγκρότημα κατοικιών σε πόλη της Γερμανίας ενημέρωσε την αστυνομία πως ένας διαρρήκτης προσπαθούσε να εισβάλει στο διαμέρισμα του γείτονά του, χρησιμοποιώντας τρυπάνι.
Μάλιστα όπως είπε ο άνδρας οι δονήσεις ήταν τόσο δυνατές που ο θόρυβος ακουγόταν μέσα στο σπίτι του.
Οταν η αστυνομία κατέφθασε στο σημείο, εντόπισε πως ο θόρυβος προερχόταν από το υπόγειο κι έτσι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη.
Προς έκπληξή τους βέβαια, όταν εισέβαλαν στην αποθήκη, αντί για διαρρήκτη ήρθαν αντιμέτωποι με ένα δονητή που πέφτωντας από το ράφι είχε τεθεί σε λειτουργία και είχε προσγειωθεί σε ένα σωλήνα, δημιουργώντας εκκωφαντικό θόρυβο.
Πηγή:e-go.gr

Ημίγυμνη διαμαρτυρία σε εφορίες και τράπεζες

Με τα εσώρουχα εισήλθαν δεκάδες Ιταλοί σε εφορίες και τράπεζες. Τι φώναζαν κατά τη διάρκεια της... "εισβολής".

Έναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι Ιταλοί φορολογούμενοι για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στο κράτος και κυρίως στην οικονομική του πολιτική.
Πήγαν σε εφορίες και τράπεζες γδυμένοι, φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους και φωνάζοντας:
"Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα! Εμείς το χρέος δεν το πληρώνουμε".
Σύμφωνα με τον ιταλικό ιστότοπο Agi , η συγκεκριμένη ομάδα που φαίνεται και στη φωτογραφία, μπήκε σε τράπεζα της Νάπολης με το σύνθημα "κάντε κατάληψη στις τράπεζες".
Πηγή:news247.gr

Απίστευτο: Βρέθηκε απόγονος της...Εύας

Απίστευτο: Βρέθηκε απόγονος του Αδάμ και της Εύας
Δεν πίστευε στα αφτιά του ο Βρετανός συνταξιούχος Ίαν Κίνερντ, όταν έμαθε ότι είναι μακρινός συγγενής της Εύας, καθώς, μετά από εξέταση DNA στην οποία υποβλήθηκε, βρέθηκε ότι το γενεαλογικό του δέντρο φτάνει ως την πρώτη γυναίκα που έζησε στην Γη, πριν από 190.000 χρόνια.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sun, ο 72χρονος συνταξιούχος λέκτορας του Πανεπιστημίου Χόλκερκ φέρει τον γενετικό δείκτη L1B1, ο οποίος προέρχεται από αρχαία αφρικανική γενεαλογία και εντοπίζεται για πρώτη φορά στη Δυτική Ευρώπη.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που έκανε το τεστ DNA στον 72χρονο, «ο Ίαν θα μπορούσε να περιφέρεται στους κήπους της Εδέμ. Η περίπτωσή του αποδεικνύει ότι ακόμα και οι Αγγλοσάξονες Προτεστάντες κατάγονται από τη μαύρη Εύα, τη μητέρα όλων των ανθρώπων».
Ο Κίνερντ έχει μιτοχονδριακό DNA το οποίο κληρονόμησε από τη θηλυκή πλευρά των προγόνων του, έχει ηλικία 30.000 ετών και διαφέρει από αυτό της «μαύρης Εύας» μόνο κατά δύο μεταλλάξεις, όταν το DNA των περισσότερων ανθρώπων υφίστανται περισσότερες από 200 γενετικές μεταλλάξεις από γενιά σε γενιά.

 
Πηγή:iefimerida.gr

Υποφέρει από πονοκεφάλους κάθε φορά που παρακολουθεί πορνό!

Υπεργκαντέμης: Υποφέρει από πονοκεφάλους κάθε φορά που παρακολουθεί πορνό!
Το τελευταίο πράγμα που περιμένει να νιώσει κάποιος όταν παρακολουθεί «ροζ» ταινίες, είναι πονοκέφαλος τόσο έντονος, που δεν αντέχεται. Και όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει σε έναν 24χρονο, κάθε φορά που παρακολουθεί πορνό.
Εδώ και 2 χρόνια, ο 24χρονος Ινδός, ο οποίος ζει στη νέα Υόρκη και το όνομα του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, νιώθει το κεφάλι του έτοιμο να εκραγεί, κάθε φορά που παρακολουθεί έστω και ένα μικρής διάρκειας βίντεο πορνό.
Ο άντρας, μηχανικός λογισμικού στο επάγγελμα, ζήτησε ιατρική βοήθεια στο κέντρο νευρολογίας Μοντεφιόρε στη Νέα Υόρκη, όπου λόγω της ιδιαίτερης περίπτωσης του, έγινε αντικείμενο μελέτης από νευρολόγους.
Οι γιατροί έκπληκτοι παρατήρησαν ότι οι πονοκέφαλοι δεν εμφανίζονται όταν ο άντρας αυνανίζεται, ούτε όταν κάνει σεξ, παρά μόνο όταν απλώς παρακολουθεί πορνό. Μάλιστα, ακόμα και όταν του παρείχαν ισχυρή δόση αναλγητικών πριν την «προβολή», εκείνος άντεξε να παρακολουθήσει μόλις 10 λεπτά, προτού διπλωθεί από τον πόνο.
Ενώ όμως τον υπέβαλλαν σε ένα σωρό εξετάσεις, δεν μπορούν να βρουν τί προκαλεί την περίεργη κατάστασή του, καθώς κατά τα άλλα είναι υγιέστατος, ενώ και τα εγκεφαλογραφήματα δεν έδειξαν κάποια ανωμαλία.
Πηγή:iefimerida.gr