Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Φοράει κλουβί στο κεφάλι του για να κόψει το κάπνισμα (video)

Φοράει κλουβί στο κεφάλι του για να κόψει το κάπνισμα (video)
Η πατέντα που σκέφτηκε ο Ibrahim Yücel είναι ιδιαιτέρως περίεργη και πιστεύουμε πως κανένας δεν θα ακολουθούσε τη μέθοδό του για να κόψει το κάπνισμα.
Ο Ibrahim τα δοκίμασε όλα για να σταματήσει το τσιγάρο, όμως τίποτα δεν μπορούσε να τον βοηθήσει.
Έτσι, σκέφτηκε το απίστευτο: να φορέσει ένα κλουβί στο κεφάλι του.
Ο 42χρονος δήλωσε στην εφημερίδα Hürriyet πως ο πατέρας του πρόσφατα πέθανε από καρκίνο στους πνεύμονες. Αυτό ήταν αρκετό για να τον κάνει να πάρει τη μεγάλη απόφαση, μια δύσκολη απόφαση, αν σκεφτεί κανείς πως κάπνιζε από τα 16 του 2 πακέτα την ημέρα.

Πηγή:e-radio.gr

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Βάλε την ημερομηνία γέννησής σου και μάθε τον αριθμό σου στην αλυσίδα ζωής της Γης

Βάλε την ημερομηνία γέννησής σου και μάθε τον αριθμό σου στην αλυσίδα ζωής της Γης
O καθένας είναι μοναδικός. Η τουλάχιστον έτσι θέλει να αισθάνεται. Η αλήθεια είναι όμως πως στον παγκόσμιο πληθυσμοί, ο κάθε άνθρωπος αποτελεί ουσιαστικά έναν αριθμό. Και ποιος δεν θέλει να μάθει με ποια... σειρά έφτασε σε αυτό τον πλανήτη; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να λυθεί η απορία, με ένα απλό «κλικ» στον υπολογιστή.
O πληθυσμός της Γης ξεπέρασε τα 7 δισεκατομμύρια το 2011. Ακολουθώντας έναν πολύ αργό ρυθμό αύξησης στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της ανθρωπότητας, οι κάτοικοι του πλανήτη υπερδιπλασιάστηκαν τα τελευταία 50 χρόνια.
Το BBC έχει τον τρόπο να μάθει κανείς σε κλάσματα δευτερολέπτου με ποια σειρά έφτασε στον πλανήτη- πιο απλά ποιος «αριθμός» είναι από την αρχή της ιστορίας. Και επίσης ποιος «αριθμός» ήταν ανάμεσα στους κατοίκους της Γης τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσει ο καθένας την ημερομηνία γέννησής του και να περιμένει να αποκαλυφθεί μπροστά στα μάτια του το... μυστήριο (δείτε εδώ πώς). Ολα αυτά υπολογίζονται με τα στοιχεία που διαθέτει ο ΟΗΕ για τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Πηγή: iefimerida.gr
 

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Γέμισε το facebook με εικόνες της Ελλάδας: 21 Ιουλίου γίνεται promote Greece Day

Γέμισε το facebook με εικόνες της Ελλάδας: 21 Ιουλίου γίνεται promote Greece Day
Το Promote Greece είναι μία εθελοντική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου και μας καλεί στις 21 Ιουλίου να βομβαρδίσουμε τα social media με φωτογραφίες και βίντεο από την πανέμορφη Ελλάδα.
Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τις ομορφιές της χώρας μας, με τέτοιο τρόπο, έτσι...
ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Το έχουμε καταφέρει αυτό με το να ενημερώνουμε και να εμπλέκουμε τους θαυμαστές μας στις προσπάθειές μας. Δεν προωθούμε μόνο φωτογραφίες και βίντεο, αλλά οποιαδήποτε θετική είδηση για την Ελλάδα. Μάλιστα πρόσφατα κλειθήκαμε από το TEDxAthens στην εκδήλωση "Thinking Cities in the Networked Society", για να μιλήσουμε για το έργο μας, γράφουν οι ίδιοι στην σχετική ιστοσελίδα.
Το Promote Greece ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα event στο Facebook διαφορετικό από τα άλλα, το "PromoteGreece Day". Για μία μέρα, στις 21 Ιουλίου, όλοι οι Έλληνες, είτε οι ξένοι που αγαπάνε την Ελλάδα έχουνε την ευκαιρία να γίνουνε πρεσβευτές της χώρας μας. Η διαδικασία είναι απλή: απλά βομβαρδίστε τα social media και κυρίως το Facebook με φωτογραφίες και βίντεο από την πανέμορφη χώρα μας.
Μοιραστείτε το με τους φίλους και διαδώστε το. Ας διαφημίσουμε όλοι την αληθινή πλευρά της χώρας μας. Ας γίνουμε μία γροθιά σε αυτή την προσπάθεια.
Η 21η Ιουλίου είναι η μέρα για την Ελλάδα μας.
Για οποιαδήποτε περεταίρω διευκρίνιση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας . Περισσότερες πληροφορίες, όπως κια την σελίδα της εκδήλωσης θα βρείτε στην σελίδα μας στο Facebook facebook.com/PromoteGreece, γράφουν.








Πηγή:iefimerida.gr
 

Οι 7 πιο ανθυγιεινές επεξεργασμένες τροφές

Οι 7 πιο ανθυγιεινές επεξεργασμένες τροφές
Επτά, από τις πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές που καλό είναι να αλλάζετε διάδρομο όταν τις βρίσκετε μπροστά σας στο σουπερ μάρκετ.

Οι επεξεργασμένες τροφές, για όσους ειδικά ζούμε στην πόλη και δεν έχουμε τη δυνατότητα της διατήρησης του προσωπικού μας μποστανιού ή τον χρόνο και το κέφι για μαγείρεμα, είναι αναπόφευκτο κακό. Οι συχνότερες δικαιολογίες είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για το μαγείρεμα και την προετοιμασία ενός υγιεινού γεύματος.
Παρ' όλες τις δικαιολογίες όμως, κάποιες τροφές που το εμπόριο μας τις παρέχει στην χειρότερη επεξεργασμένη έκδοσή τους, καλό είναι να τις αποφεύγουμε, ακόμα και στις μεγάλες πείνες, αφού δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον οργανισμό. Ακόμα και αν πιστεύετε ότι ικανοποιούν την πείνα σας, πλανάστε!
Ακολουθούν επτά, από τις πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές που καλό είναι να... αλλάζετε διάδρομο, όταν τις βρίσκετε μπροστά σας στο σουπερ μάρκετ.
Μπουκιές κοτόπουλου
Η αλήθεια είναι πως οι μπουκιές κοτόπουλου, έχουν... λίγα κοινά με το κοτόπουλο. Μπορεί να νομίζετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό στις μπουκιές είναι πρωτεΐνη, αλλά η αλήθεια είναι ότι παραπάνω από το 50% είναι λίπος, ενώ περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες απ' ό,τι πρωτεΐνες. Οι υδατάνθρακες μάλιστα, είναι «κακοί», αφού προέρχονται από τις προσθήκες τις κρούστας στις μπουκιές. Ακόμα, οι περισσότερες μπουκιές κοτόπουλου, είναι προτηγανισμένες σε λάδι με ακόρεστα λιπαρά, το οποίο προκαλεί παραμορφώσεις στις κυτταρικές μεμβράνες του οργανισμού, που οδηγούν στην ανάπτυξη ασθενειών όπως ο διαβήτης.
Αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από θερμίδες και πόντους στην περιφέρειά σας. Επιπλέον κάνουν περισσότερο κακό, αφού εκτός της ζάχαρης, περιέχουν γλυκαντικές ουσίες όπως είναι το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, που κάνει ακόμη μεγαλύτερο κακό από τη ζάχαρη. Όχι μόνο βλάπτει το συκώτι αλλά και διαταράσσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.
Επιπλέον, τα αναψυκτικά είναι μια από βασικές ουσίες που παράγουν οξέα εντός του οργανισμού, καθιστώντας το φυσικά αλκαλικό pH του σώματος πιο όξινο. Σε ένα τέτοιο όξινο περιβάλλον ευημερούν τα καρκινικά κύτταρα, ενώ το ίδιο περιβάλλον είναι περισσότερο δεκτικό σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων, αφού συνολικά πέφτουν οι άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος.
Hot dog και άλλα επεξεργασμένα κρέατα
Τα επεξεργασμένα κρέατα της αγοράς όπως είναι τα hot dogs, έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, συντηρητικά, τεχνητές γεύσεις και άκρως ανθυγιεινές προσθήκες. Το χειρότερο, δε, είναι ο τεχνητός διαχωρισμός των πουλερικών από τα υπόλοιπα κρέατα αφού η εν λόγω διαδικασία περιλαμβάνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή πίεση, ώστε όποια διατροφική αξία και να έχει το κρέας εξαρχής, διαλύεται κατά την επεξεργασία.
Κουλουράκια, κέικ και κράκερς εμπορίου
Τα κουλουράκια και τα περισσότερα αρτοποιήματα που αγοράζετε και δεν παρασκευάζετε οι ίδιοι, είναι γεμάτα ζάχαρη, αλάτι και ακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά προτιμώνται από τις επιχειρήσεις αφού είναι πιο φτηνά και ρίχνουν κατακόρυφα το κόστος παραγωγής, αλλά και επειδή παρατείνουν την ημερομηνία λήξης των τροφίμων και τους δίνουν την υφή που τα κάνουν τόσο λαχταριστά. Υπάρχουν μάλιστα εργαστήρια που δουλεύουν αποκλειστικά με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των ακόρεστων λιπαρών για την καλύτερη δυνατή υφή τέτοιων τροφών.
Δημητριακά για το πρωινό
Αρκετά δημητριακά που προτιμούν πολλοί για το πρωινό τους, είναι τεχνητά εμποτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, γιατί αλλιώς δεν θα είχαν απολύτως τίποτα να προσφέρουν. Και σε αυτή την περίπτωση όμως που τους προστίθενται εκ των υστέρων οι βιταμίνες, τεχνητά, δεν ανεβαίνει και ιδιαίτερα η θρεπτική τους αξία, αφού για παράδειγμα, ο τύπος της βιταμίνης D που προστίθεται, δεν μεταβολίζεται εύκολα από τον οργανισμό.
Ακόμα, όπως και τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι γεμάτα με ζάχαρη και σιρόπι καλαμποκιού. Εάν μάλιστα περιέχουν και καλαμπόκι στη σύστασή τους, που είναι και το πιθανότερο, τότε μάλλον είναι γενετικά τροποποιημένο, καθώς είναι πολύ χαμηλότερου κόστους.
Το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι έχει αποδειχθεί μέσα από επιστημονικές έρευνες πως βλάπτει σοβαρότατα την υγεία.
Μπάρες δημητριακών
Μπορεί να μην το περιμένατε, αλλά οι μπάρες δημητριακών δεν είναι το υγιεινό σνάκ που όλοι νομίζουμε. Το μάρκετινγκ αυτών των εταιρειών και η διαφημιστική εκστρατεία, είναι άκρως παραπλανητικά αφού, όλες σχεδόν οι εταιρείες, περιλαμβάνουν στα συστατικά τους σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το οποίο όπως αναφέρουμε και παραπάνω δεν είναι από τις καλές τροφές. Ακόμα και όσες ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν μέλι, οφείλουν τη γλυκύτητά τους στο σιρόπι καλαμποκιού, που προσθέτουν, και όχι στο μέλι. Εκτός αυτού, οι μπάρες δημητριακών, έχουν υψηλή περιεκτικότητα και σε ακόρεστα λιπαρά.
Έτοιμες σάλτσες
Και στην περίπτωση των έτοιμων σως, βασικός πρωταγωνιστής είναι το σιρόπι καλαμποκιού. Το σιρόπι καλαμποκιού όχι μόνο είναι φτηνό αλλά έχει το καλό, για τους κατασκευαστές, να προσθέτει «πόντους» στη γεύση του τελικού προϊόντος. Πολλές, ακόμα, περιέχουν ακόρεστα λιπαρά και άλλα προσθετικά.
Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν υπολογίζουμε το κακό που προκαλούν οι έτοιμες ως και σάλτσες, όταν εν τέλει τις καταναλώνουμε, αφού ξεχνάμε ότι μια υγιεινή σαλάτα μπορεί να χάσει τη συνολική διατροφική της αξία, αν την «ποτίσουμε» με σως του εμπορίου. Καλύτερα είναι λοιπόν, να φτιάχνουνε οι ίδιοι τις σάλτσες μας, ελέγχοντας τα συστατικά, αφού μπορούν άλλωστε να διατηρηθούν στο ψυγείο για μια εβδομάδα περίπου.
Πηγή:newsbomb.gr

Δήμαρχος ετών …τεσσάρων!

Ο δήμαρχος της μικροσκοπικής τουριστικής πόλης Ντόρσετ, στη Μινεσότα, είναι γνωστός για την αγάπη του στο παγωτό και στο ψάρεμα. Και μπορεί να μην είναι και το πρώτο μπόι, αλλά έχει τον σερίφη της κομητείας στο τσεπάκι του!
Πρόσφατα, έδειξε τι αξίζει, όταν οδήγησε μια ομάδα 20 ατόμων σε μία βόλτα στο κοντινό μονοπάτι Heartand, για να μαζέψουν λεφτά για φιλανθρωπικό ίδρυμα. Φορούσε το αγαπημένο του μαύρο καπέλο, στολισμένο με δολώματα ψαρέματος και μία μεγάλη κονκάρδα με τη φωτογραφία του και έμοιαζε ανεξάντλητα ενεργητικός.
 
Είναι ο Ρόμπερτ Ταφτς ή απλά Μπόμπι και είναι μόλις τεσσάρων ετών. Ακόμα δεν έχει πάει στο σχολείο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κερδίσει τις περσινές εκλογές για τη δημαρχεία του Ντόρσετ. ΟΚ, την περσινή …κλήρωση.
Το Ντόρσετ, που αυτοαποκαλείται ως η “Παγκόσμια Πρωτεύουσα των Εστιατορίων”, έχει πληθυσμό μόλις 28 κατοίκων και καμία επίσημη δημοτική αρχή. Κάθε χρόνο, οι πολίτες μαζεύονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ “Γεύση του Ντόρσετ” και κληρώνουν έναν τυχερό, ο οποίος θα είναι ο δήμαρχος.

Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όσες φορές θέλει – κάθε ψήφος κοστίζει 0,78 ευρώ. Ο Μπόμπι, που είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, θα κληρώσει τον επόμενο δήμαρχο στις 4 Αυγούστου και ελπίζει να επιλέξει το χαρτάκι με το δικό του όνομα. 
 
Ο …μίνι δήμαρχος, σαν σωστός πολιτικός, κάνει βόλτες στο Ντόρσετ, χαιρετά τον κόσμο και μοιράζει κάρτες της προεκλογικής του εκστρατείας. Στη μία πλευρά της κάρτας, απεικονίζεται ο ίδιος, με σοβαρό κούρεμα, να φορά ένα γιλέκο ψαρέματος πάνω από ένα σακάκι κοστουμιού. Η άλλη πλευρά, δείχνει τον Μπόμπι να κάθεται σε μια κούνια με την κοπέλα του, Σόφι. “Θα μου άρεσε να είμαι ο δήμαρχός σας, όσο αγαπώ τη Σόφι”, το σλόγκαν του.
“Νομίζω ότι είναι ένας χαριτωμένος διαβολάκος και νομίζω πολλοί άνθρωποι τον βλέπουν όπως εγώ κι αυτό είναι καλό”, είπε ο σερίφης της κομητείας, Κόρι Όκς. “Πόσο συχνά βλέπεις ένα μικρό παιδί να είναι τόσο άνετο και να μην φοβάται να δείξει την  προσωπικότητά του; Είναι φοβερός”, πρόσθεσε.
 
Η δουλειά του Μπόμπι ως δήμαρχος είναι να καλωσορίζει τους ανθρώπους που έρχονται στο Ντόρσετ, που βρίσκεται ανάμεσα στα πεύκα και τις λίμνες της βόρειας Μινεσότα. Ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εσόδων για την μικρή πόλη, της οποίας ο κεντρικός δρόμος είναι γεμάτος κάθε είδους εστιατόρια.
“Έχει κάνει καλή δουλειά και φοβερές δημόσιες σχέσεις για την πόλη”, δήλωσε η μητέρα του, Έμα Ταφτς. Αυτό που έχει σίγουρα ανεβάσει είναι το παγωτό στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας. “Σοκολάτα. Και βανίλια. Φράουλα. Με μαλλί της γριάς. Και σορμπέ ουράνιο τόξο”, οι αγαπημένες του γεύσεις όπως τις απαρίθμησε ο δήμαρχος Μπόμπι.
Πηγή:pathfinder.gr

Νόμος υποχρεώνει τους Κινέζους να... επισκέπτονται τους γονείς τους

Ακόμη και με ποινή φυλάκισης απειλούνται οι ενήλικοι Κινέζοι που δεν επισκέπτονται τους γονείς τους, σύμφωνα με τον νέο νόμο που τίθεται σε ισχύ από  Δευτέρα 1/7.
 Νόμος υποχρεώνει τους Κινέζους να... επισκέπτονται τους γονείς τους

Στόχος του «Νόμου για τα δικαιώματα των ηλικιωμένων» είναι να αντιμετωπίσει το συνεχώς εντεινόμενο πρόβλημα της μοναξιάς των ανθρώπων προχωρημένης ηλικίας. Ο νέος νόμος υποχρεώνει τους ανήλικες να νοιάζονται για τις «πνευματικές ανάγκες» των γονιών τους και «να μην παραμελούν ή να αδιαφορούν για τους ηλικιωμένους ανθρώπους».
Καθώς όμως ο νόμος δεν συνοδεύεται από ένα λεπτομερές πρόγραμμα το οποίο θα ελέγχει τη συχνότητα των επισκέψεων τις οποίες υποχρεούνται να κάνουν τα παιδιά προς τους γονείς τους, πολλοί στη χώρα εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος νόμος. «Πώς μπορεί να καθορίσει κανείς το ”συχνά”;», αναρωτιούνται Κινέζοι μιλώντας στο BBC.

«Είναι δύσκολο να τεθεί σε εφαρμογή αυτός ο νόμος, όχι όμως αδύνατο», δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο κορυφαίος δικηγόρος.

«Αν μια υπόθεση πάει στο δικαστήριο στη βάση αυτού του νόμου, νομίζω πως είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος ειρηνικός διακανονισμός. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τεχνικά μιλώντας, το δικαστήριο μπορεί να αναγκάσει το άτομο να επισκέπτεται τους γονείς του συγκεκριμένες φορές το μήνα. Αν το άτομο παραβιάζει το νόμο, μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο ή και ποινή φυλάκισης».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, το 2010 ζούσαν στην Κίνα περισσότερα από 178 εκατ. Κινέζοι ηλικίας 60 ετών ή μεγαλύτεροι. Μέχρι το 2030, ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί.
Πηγή:e-go.gr

 
 
 
 
 

Με μεγεθυντικούς φακούς θα ψηφίσουν οι Αυστραλοί!

H Εκλογική Επιτροπή της Αυστραλίας, είναι αναγκασμένη να παραγγείλει περίπου 40.000 μεγεθυντικούς φακούς για να βοηθήσει τους ψηφοφόρους της πολιτείας της Βικτώριας να ασκήσουν αποτελεσματικά τα εκλογικά τους καθήκοντα στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Το ψηφοδέλτιο έχει μήκος ένα μέτρο, και τουλάχιστον 57 ονόματα κομμάτων και ανεξάρτητων υποψηφίων. Πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο στην αυστραλιανή ιστορία και το μέγεθος της γραμματοσειράς έπρεπε να περιοριστεί ώστε συμπεριλάβει όλα τα ονόματα. Αυτό βέβαια προκάλεσε δυσκολία στην ανάγνωση του κειμένου, γεγονός ανεπίτρεπτο και μη πολιτικώς ορθό.
Perierga.gr - Με μεγεθυντικούς φακούς θα ψηφίσουν οι Αυστραλοί!
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Επιτροπής, οι πλαστικοί μεγεθυντικοί φακοί θα επιβαρύνουν με περίπου 14.000 ευρώ το συνολικό κόστος των εκλογών, που ήδη ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ. «Έχοντας τόσους πολλούς υποψήφιους στον κατάλογο το έργο της καταμέτρησης θα είναι αρκετά δύσκολο και θα πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι άνθρωποι», είπε.
Ανάμεσα στα κόμματα που ανταγωνίζονται για τις έξι από τις 12 έδρες που εκπροσωπούν την Βικτώρια στη Γερουσία (με τις εκλογές ανανεώνεται μόνο το ήμισυ των μελών της Γερουσίας) υπάρχει το κόμμα του Wikileaks, το κόμμα της εθελούσιας ευθανασίας, το κόμμα των πειρατών και το κόμμα που θέλει να θέσει τέλος στην απαγόρευση της μαριχουάνας. Οι υποψήφιοι είναι διπλάσιοι από τις τελευταίες εκλογές του 2010.
Πηγή:perierga.gr

Κοριτσάκι 14 μηνών αγόρασε αυτοκίνητο στο eBay, παίζοντας με το κινητό του πατέρα της

Ένα κοριτσάκι μόλις 14 μηνών αγόρασε ένα αυτοκίνητο στο eBay, ευτυχώς μεταχειρισμένο και σε κακή κατάσταση, ενώ έπαιζε με το κινητό του πατέρα της (Vid)

Τι και αν δεν θα μπορέσει να οδηγήσει για τα επόμενα δέκα και χρόνια, αυτό δεν εμπόδισε την 14 μηνών Σορέλα Στιουτ να αγοράσει ένα αυτοκίνητο στο eBay.
Η μικρή από το Όρεγκον έπαιζε με το κινητό του πατέρα της και μπήκε στο eBay όπου και "χτύπησε" top bid ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο του 1962 προς 225 δολάρια.
Ο πατέρας της μικρής έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από το eBay που τον ενημέρωνε ότι είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο χωρίς να καταλάβει στην αρχή πως είχε γίνει αυτό.
Ο ίδιος αποφάσισε να μην ακυρώσει την παραγγελία του και να κρατήσει το αυτοκίνητο προκειμένου να το δωρίσει στην κόρη του όταν γίνει 16 ετών.
Ο Πολ και η σύζυγός του αποφάσισαν να βάλουν κωδικό πρόσβασης στα τηλέφωνά τους προκειμένου να μην προχωρήσει η μικρή Σορέλα σε άλλες αγορές.
"Χαίρομαι που δεν αγόρασε την Πόρσε που είχα δει η οποία είχε 38.000 δολάρια", είπε ο πατέρας της.
Πηγή:news247.gr

Τα 87 επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση την επόμενη επταετία

Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα παρουσιάσουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την επόμενη επταετία παρουσίασε ο ΣΕΒ. Δείτε αναλυτικά ποια είναι αυτά.

Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την επόμενη επταετία (ως το 2020) έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ, παρουσιάζοντας το "Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες" που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Στην ομιλία του στην εκδήλωση, που αναμένεται το απόγευμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ. Δασκαλόπουλος πρόκειται να αναφερθεί στη «Νέα Ελλάδα των αξιών και των αξίων που έχουμε ανάγκη», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αυτή μπορεί να προέλθει μόνο από την ανάδειξη μιας νέας γενιάς πολιτικών, επιστημόνων και επιχειρηματιών απαλλαγμένων από τις νοοτροπίες και αμαρτίες του παρελθόντος».
Ο μηχανισμός που παρουσιάστηκε σήμερα, συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με τις διαφαινόμενες τεχνολογικές, οικονομικές, ρυθμιστικές εξελίξεις και τάσεις σε επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας, σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα και αναλύει τις επιπτώσεις τους στα επαγγέλματα, από πλευράς απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Τα συμπεράσματα επαληθεύονται από ομάδες Εμπειρογνωμόνων και Στελεχών Επιχειρήσεων και ακολουθεί διαβούλευση πριν οριστικοποιηθούν.
Σε αυτή τη φάση, ο μηχανισμός λειτουργεί σε 8 Επιχειρηματικούς Τομείς, που θεωρείται ότι παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία και είναι οι: Τρόφιμα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Δομικά Προϊόντα, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Μέταλλο, Υγεία.
Τα επαγγέλματα που συνδέονται με την ανάπτυξη των κλάδων αυτών, όπως προέκυψαν από τη μελέτη, είναι:
Τομέας της Ενέργειας
1. Ενεργειακός Μελετητής
2. Εξειδικευμένο Στέλεχος σε Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
3. Εξειδικευμένο Στέλεχος σε Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας
4. Τεχνικός Αυτοματισμών
5. Τεχνικός Φωτοβολταϊκών Συστημάτων
6. Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Αυτοματισμών
7. Σύμβουλος Ενεργειακών Επενδύσεων
8. Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος
9. Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας
10. Εξειδικευμένο Στέλεχος στο Βιοκλιματικό Σχεδιασμό & Κτιριακές Εφαρμογές
11. Εξειδικευμένο Στέλεχος σε Συστήματα - Δίκτυα Aερίων
12. Τεχνικός Αιολικών Συστημάτων.
Τομέας των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
1. Ειδικός Ανάπτυξης Εφαρμογών Κινητής Τηλεφωνίας [Mobile Applications Developer]
2. Ειδικός Ανάπτυξης Λογισμικού ή Προγραμματιστής [Software Engineer (Developer)]
3. Αναλυτής Συστημάτων/ Σχεδιαστής Δικτύων [Systems Analyst/ Network Planner]
4. Αναλυτής Επιχειρησιακών Αναγκών και Διαδικασιών [Business Analyst]
5. Υπεύθυνος Διαδικτύου [Digital Media Specialist and/or Web Master]
6. Μηχανικός Δικτύων [Network Engineer]
7. Σχεδιαστής Ενοποιημένων Συστημάτων [Enterprise and Systems Architect]
8. Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης Δικτύων [Development and Network Engineering Management]
9. Υπεύθυνος Ποιότητας Πληροφοριακών Συστημάτων/ Δικτύων [Quality Assurance Manager]
10. Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων/ Δικτύων [ICT Security Manager]
11. Μηχανικός Υλικού [Hardware Engineer]
12. Ειδικός Εφαρμογής Eλέγχων στην Aνάπτυξη Λογισμικού και στην Eγκατάσταση Υλικού [Test Specialist]
13. Yπεύθυνος Σχεδιασμού Προϊόντων ή/και Υπηρεσιών [Product and/or Services Manager]
14. Υπεύθυνος Έργων ΤΠΕ [ICΤ Project Manager]
15. Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων και Κέντρων Δεδομένων [Database & Data Center Administrator]
16. Υπεύθυνος Πληροφοριακού Συστήματος/ Λειτουργίας Δικτύου [Business Information/Network Manager].
Τομέας των Τροφίμων
1. Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων
2. Υπεύθυνος Μarketing Τροφίμων
3. Επιστημονικός Σύμβουλος Εταιρειών Τροφίμων
4. Επιστήμονας R&D
5. Στέλεχος Εργαστηρίων Ελέγχου Ποιότητας
6. Υπεύθυνος Νομοθεσίας και Επικοινωνίας
7. Υπεύθυνος Προμηθειών Α' Υλών
8. Εξειδικευμένο Στέλεχος Παραγωγής Τροφίμων
9. Μηχανικός Υποδομών & Συντήρησης.
Τομέας Δομικών Προϊόντων
1. Εξειδικευμένο Στέλεχος Περιβαλλοντικής Προστασίας - Ανακύκλωσης Δομικών Προϊόντων
2. Εξειδικευμένο Στέλεχος Διαχείρισης Ποιότητας Δομικών Προϊόντων
3. Μηχανικός Κατασκευών με έμφαση στη Διαχείριση Ενέργειας
4. Εξειδικευμένο Στέλεχος Παραγωγής Δομικών Προϊόντων
5. Στέλεχος Προώθησης και Πώλησης Ενεργειακά Οικονομικών Δομικών Προϊόντων (Green Marketing).
6. Αρχιτέκτονας Βιοκλιματικής Δόμησης
7. Στέλεχος Έρευνας και Ανάπτυξης Δομικών Προϊόντων
8. Εξειδικευμένο Στέλεχος Οικονομίας Δομικών Προϊόντων
Τομέας του Περιβάλλοντος
1. Ειδικός Αντιρρύπανσης
2. Εξειδικευμένο Στέλεχος Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Ειδικών Αποβλήτων (βιομηχανικά κτλ)
3. Υπεύθυνος Παρακολούθησης Υδάτινων Αποδεκτών και Ποιότητας Πόσιμου Νερού
4. Σύμβουλος Βιομηχανικής Συμβίωσης σε θέματα Περιβάλλοντος
5. Οικονομολόγος του Περιβάλλοντος
6. Ειδικός στον Περιβαλλοντικό Έλεγχο και Πιστοποίηση
7. Επαγγέλματα Εφαρμογών στον Τομέα του Περιβάλλοντος
8. Νομικός Περιβαλλοντικών Θεμάτων.
Τομέας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics)
1. Υπεύθυνος Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Manager)
2. Υπεύθυνος Μεταφορών (Transportation Manager)
3. Υπεύθυνος Logistics (Logistics Manager)
4. Υπάλληλος Logistics (Logistics Coordinator)
5. Υπεύθυνος Διανομής (Distribution Manager)
6. Υπεύθυνος Εξαγωγών (Export Manager)
7. Υπεύθυνος Αποθηκών (Warehouse Manager)
8. Μηχανικός Logistics (Logistics Engineer)
9. Υπεύθυνος Σχεδιασμού Ζήτησης (Demand Planner)
10. Υπεύθυνος Αγορών/Προμηθειών (Purchasing / Procurement Manager)
11. Υπάλληλος Αποθηκών (Warehouse Coordinator)
12. Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service Manager).
Τομέας του Μετάλλου
1. Εξειδικευμένο Στέλεχος Περιβαλλοντικής Προστασίας - Ανακύκλωσης Προϊόντων Μετάλλου
2. Μηχανικός Εκμετάλλευσης Μεταλλείων και Ορυκτών Πόρων
3. Μηχανικός Τεχνολογίας Μεταλλικών Υλικών
4. Τεχνίτης Κατασκευών Αλουμινίου
5. Γομωτής
6. Χειριστής Μηχανημάτων Έργου
7. Εφαρμοστής, Τεχνίτης - Εφαρμοστής Μηχανημάτων
8. Ηλεκτρολόγος - Ηλεκτρονικός - Ειδικός Αυτοματισμών
9. Τεχνίτης Μεταλλικών Κατασκευών
10. Συγκολλητής και Κόπτης Μετάλλων - Ηλεκτροσυγκολλητής - Οξυγονοκολλητής
11. Χειριστής Εργαλειομηχανών Κοπής/Μορφοποίησης Μετάλλων.
Τομέας της Υγείας
1. Χημικός Μηχανικός ή Χημικός -στην Έρευνα και Παραγωγή Φαρμακευτικών & Παραφαρμακευτικών Προϊόντων
2. Ιατρός Κλινικός Γενετιστής
3. Κλινικός Παθολόγoανατόμος (Clinical Pathologist)
4. Φαρμακοποιός - Φαρμακολόγος
5. Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας (Ιατρικός έλεγχος- Αξιολόγηση) (Medical Auditor)
6. Μοριακός Βιολόγος
7. Κλινικός Φαρμακοποιός
8. Ιατρός Επείγουσας Ιατρικής (Emergency Doctor-Acute Medicine)
9. Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων
10. Νοσηλευτής Γηριατρικής
11. Πληροφορικός της Υγείας (Health Informatics).
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του ΣΕΒ κ. Δ. Νικολάου επεσήμανε σχετικά: «Οι σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό με ευρύτερες επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες, τις οποίες όμως το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα δεν παρέχει επαρκώς. Στη σύγχρονη οικονομία η γνώση σε συνδυασμό με την καινοτομία και τη δια βίου εκπαίδευση, αποτελούν το νέο συντελεστή παραγωγής».
Στην εκδήλωση τονίστηκε ακόμη ότι η δυναμική των αλλαγών στον εργασιακό χώρο καθιστά απαραίτητη την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των δεξιοτήτων που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις στο σημερινό και αυριανό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Επισημάνθηκε τέλος ότι παρά τα κονδύλια που έχουν ξοδευτεί τα τελευταία πολλά χρόνια, σήμερα απουσιάζει στη χώρα μας ένας μηχανισμός που να αποτυπώνει τις αναπτυξιακές ανάγκες σε εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες του στελεχιακού δυναμικού.
Πηγή:news247.gr