Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μανιτάρι καταλαμβάνει έκταση 2.200 στρεμμάτων!!!

Είναι καταχωρημένο στα βιβλία φυσικής ιστορίας με την επιστημονική ονομασία «Armillaria ostoyae» αλλά οι περισσότεροι το γνωρίζουν με το κοινό του όνομα «Honey fungus» ή »Μελένιο μανιτάρι» ελληνιστί. Πρόκειται για έναν πολύ συνηθισμένο μύκητα, που φυτρώνει εύκολα σε δάση και κήπους, αλλά διατηρεί μια ασυνήθιστη «πρωτιά»!
perierga.gr - Μανιτάρι καταλαμβάνει έκταση 2.200 στρεμμάτων!
Είναι ο μεγαλύτερος ζωντανός οργανισμός που έγινε ποτέ και υπάρχει στη φύση, ξεπερνώντας ακόμη και τον ελέφαντα! Μάλιστα, πολύ καλά διαβάσατε. Κι όσο κι αν δεν το πιστεύετε, αρκεί να σας πούμε ότι το μεγαλύτερο δείγμα «Honey fungus» που έχει καταγραφεί καταλαμβάνει έκταση 2.200 στρεμμάτων και ανακαλύφθηκε στο εθνικό δάσος του Όρεγκον, ενώ η ηλικία του είναι μεταξύ 2.000-8.000 ετών!
perierga.gr - Μανιτάρι καταλαμβάνει έκταση 2.200 στρεμμάτων!
Το μεγαλύτερο μέρος του μανιταριού φύεται κάτω από το έδαφος, αφού οι ρίζες του έχουν τη μορφή τεράστιου χαλιού, ενώ οι ποδίσκοι εμφανίζονται στην επιφάνεια, κοντά σε δέντρα ή ανάμεσα σε θάμνους. Το χρώμα του ποικίλλει από ανοιχτό μπεζ μέχρι κιτρινωπό, ενώ το σχήμα του εξαρτάται από την ποικιλία, και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα δείγματα μυκήτων. Αν και συχνά φυτρώνει σε ομάδες, έρευνες απέδειξαν ότι στην ουσία πρόκειται για έναν ενιαίο οργανισμό, γεγονός που του χάρισε και τον ξεχωριστό αυτό τίτλο.


perierga.gr - Μανιτάρι καταλαμβάνει έκταση 2.200 στρεμμάτων!
Πηγή:perierga.gr

Νέο άρωμα μυρίζει… μπίρα και πίκλες!

Η πόλη Burton είναι γνωστή για την μπίρα της και τη μαρμίτα από πίκλες, που την έχουν κάνει διάσημη ανά τον κόσμο. Η Victoria Brooks σκέφτηκε να κλείσει τις δύο αυτές ιδιαίτερες μυρωδιές μέσα σε ένα άρωμα, λανσάροντας το ιδιαίτερο «Eau de Burton». Πρόκειται στην ουσία για ένα κιτ αρωμάτων (σ.σ «Blue Box») το οποίο απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες, δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα να κάνει τους δικούς του συνδυασμούς, παρασκευάζοντας εν τέλει το άρωμα που ταιριάζει στον ίδιο.
perierga.gr - Νέο άρωμα μυρίζει... μπίρα και πίκλες!
Οι μυρωδιές που επιλέχθηκαν έπρεπε να «συνθέτουν» την πόλη, θυμίζοντας σε όλους τα αρώματα που πλημμυρίζουν καθημερινά τον αέρα στο Burton. Έτσι η Victoria επέλεξε μυρωδιές λυκίσκου που χρησιμοποιείται στην παρασκευή μπίρας (σ.σ. η περίφημη Burton Ale), πίκλας (σ.σ. άλειμμα μαρμίτας με πίκλες) και δέρματος (σ.σ. δερμάτινες μπότες και μπάλες ποδοσφαίρου που παράγονται στην περιοχή), εντυπωσιάζοντας τους συμπολίτες της (και όχι μόνο!). Η συσκευασία των 50 ml του περίεργου αυτού αρώματος κοστίζει 36,50 λίρες.
perierga.gr - Νέο άρωμα μυρίζει... μπίρα και πίκλες!
Άντε και τζατζίκι.......Πηγή:perierga.gr

Δέκα «κακά» πράγματα που σας κάνουν καλό!

Τα «κακά» πράγματα είναι πραγματικά… κακά για εσάς, όμως κάποιες φορές μπορεί να είναι και καλά σε ότι αφορά την υγεία σας! Αυτό μπορεί να σας σοκάρει αλλά εξακολουθεί να είναι αλήθεια. Μπορείτε να εισπνέετε, να τρώτε, να πίνετε και να κάνετε τα παρακάτω «κακά» πράγματα χωρίς φόβο, ωστόσο μην ξεχνάτε ότι κατά βάση έχουν αρνητικές συνέπειες.
Perierga.gr - Δέκα «κακά» πράγματα που σας κάνουν καλό!
  • 10. Μπύρα
Στη δέκατη θέση έχουμε τη μπύρα επειδή είναι καλύτερη από τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά. Το ενδιαφέρον γεγονός για την μπύρα είναι ότι συμβάλλει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας λειτουργίας.
  • 9. Θυμός
Ναι, ο θυμός είναι καλός για σας. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να εκραγούν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να είστε θυμωμένος για λίγο, να ξεσπάτε και θα δείτε ότι αυτό βοηθάει στο να μην πάσχετε από αρτηριακή πίεση, διαταραχές ύπνου και βλάβες στους πνεύμονες.
  • 8. Καφές
Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται αν ο καφές είναι καλός για αυτούς ή όχι. Οι μελέτες δείχνουν ότι όταν πίνετε καφέ το πρωί, αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο για διαβήτη λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει.
  • 7. LSD
Πρόκειται για ένα παραισθησιογόνο ναρκωτικό το οποίο είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές. Είναι πραγματικά καλό για τους ανθρώπους που πίνουν πολύ αλκοόλ. Το LSD περιέχει ορισμένα στοιχεία που σας βοηθούν να αποφύγετε σε κάποιο βαθμό το αλκοόλ. Προσοχή, μην το δοκιμάσετε μόνοι σας καθώς χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση.
  • 6. Ηλιακό φως
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο αλλά στην πραγματικότητα περιέχουν βιταμίνη D την οποία χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Καταστέλλουν επίσης ορισμένες ανοσολογικές αντιδράσεις που προκαλούν άσθμα.
  • 5. Σκουλήκια
Αυτά τα αηδιαστικά πλάσματα μπορεί να σας χαλάνε την αισθητική σας αλλά η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις Η.Π.Α. έκρινε ότι μπορεί να είναι χρήσιμα με πολλούς τρόπους, όπως για παράδειγμα αν είστε τραυματίας και τοποθετήσετε ένα σκουλήκι πάνω στην πληγή. Τα σκουλήκια μασούν τα βακτήρια και τους νεκρούς ιστούς, αποτρέπουν τη μόλυνση και η θεραπευτική διαδικασία ξεκινά αμέσως.
  • 4. Μαριχουάνα
Η μαριχουάνα έχει την ικανότητα να εμποδίζει την συσσώρευση πρωτεϊνών στον εγκέφαλο που προκαλούν Alzheimer.
  • 3. Κόκκινο κρασί
Είναι ένας αντικαρκινικός παράγοντας και προστατεύει τις αρτηρίες σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία μας. Επίσης, βοηθάει για την αποφυγή της νόσου Alzheimer.
  • 2. Σοκολάτα
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το πιο γλυκό πράγμα στον πλανήτη και βοηθά στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, αυξάνοντας παράλληλα τη ροή του αίματος. Είναι προτιμότερο να μην καταναλώνετε σοκολάτα με ζάχαρη, αλλά να επιλέγετε αυτές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.
  • 1. Σεξ
Το σεξ είναι ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγούμε από το άγχος, διότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο σώμα μας και μειώνει το επίπεδο χοληστερόλης. Μη ξεχνάτε, όμως, να παίρνετε τις προφυλάξεις σας!
πηγή: e-diet.gr

Μαθητής μούτζωσε τους επισήμους στη Λάρισα

Η παρέλαση στη Λάρισα εξελισσόταν ήρεμα ώσπου ένας μαθητής σήκωσε το χέρι του, άνοιξε τη παλάμη του και μούτζωσε τους επισήμους καθώς πέρασε από μπροστά τους

Αν και η παρέλαση στη Λάρισα εξελίχθηκε σε ήρεμους γενικά τόνους ωστόσο ένας μαθητής φτάνοντας στους επισήμους έστρεψε την ανοιχτή παλάμη του απέναντί τους και τους... μούτζωσε.
Η εν λόγω ενέργειά του αμέσως πυροδότησε χειροκροτήματα από τους παριστάμενους πολίτες ενώ την ενέργεια του μιμήθηκαν μερικοί ακόμη μαθητές.


Οι περισσότεροι από τους μαθητές όταν έφταναν στο ύψος της εξέδρας των επισήμων αντί να κλίνουν τα κεφάλια τους προς την πλευρά των επισήμων, τα έστρεφαν προς την αντίθετη.


Ανάμεσα στους πολίτες που παρακολουθούσαν υπήρχαν ορισμένοι οι οποίοι είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών.
Η παρέλαση της Εθνικής Επετείου στην Λάρισα πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζου.
Πηγή:news247.gr

Μία κούκλα 2,5 μέτρα στο κρατητήριο


Η αστυνομία της Σαρασότα, στη Φλόριντα, έθεσε υπό κράτηση μια γιγαντιαία... κούκλα Lego, ύψους 2,5 μέτρων, που εμφανίστηκε μυστηριωδώς σε μια παραλία, την περασμένη Τρίτη.
Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε σήμερα ότι η κούκλα θα "κρατηθεί" στο τμήμα για 90 μέρες --όπως προβλέπει ο νόμος για τα απολεσθέντα αντικείμενα-- για την περίπτωση που την ζητήσει ο ιδιοκτήτης της.
"Σκεφτήκαμε την πιθανότητα να την εκθέσουμε για να την θαυμάσει όλος ο κόσμος αλλά προέχει η υποχρέωσή μας να τη φυλάξουμε σε καλή κατάσταση", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας λουόμενος ανακάλυψε στην παραλία Σιέστα Κι την κούκλα που είναι πανομοιότυπη με τα κουκλάκιαLego αλλά σε... μεγέθυνση. Οι αστυνομικοί την αποκαλούν "Έγκο Λέοναρντ", από το όνομα που είναι γραμμένο στο μπλουζάκι της.
Η δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών Lego αρνήθηκε κάθε σχέση με την κούκλα, όπως και το ψυχαγωγικό πάρκο Legoland που λειτουργεί στη Φλόριντα και απέχει 165 χιλιόμετρα από το σημείο όπου βρέθηκε ο "κρατούμενος" Έγκο Λέοναρντ.
Πηγή:pathfinder.gr

8 πράγματα που θα ίσχυαν σήμερα αν ο Kurt Cobain δεν είχε αυτοκτονήσει

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το "Nevermind" και την πρόσφατη κυκλοφορία του επετειακού box set για τα 20ά γενέθλια του δίσκου, το Cosmo.gr αναρωτιέται τι θα είχε γράψει η ιστορία αν ο Kurt δεν αυτοκτονούσε ποτέ.
O Kurt Cobain αυτοκτόνησε στις 5(;) Απριλίου του 1994 στο σπίτι του στο Lake Washington, στο Seattle.
Μαζί με τον Cobain, πέθαναν και οι ελπίδες των πιστών της σκηνής για μακροημέρευση της grunge, ενώ η λίστα με τους "μουσικούς ποιητές" του Seattle έγινε απότομα πολύ φτωχότερη.



Μουσικός, ταλαντούχος, όμορφος, αυτοκαταστροφικός, νεκρός μόλις στα 27. Η ιστορία διψάει για τέτοια σενάρια. Οι εκατομμύρια fans των Nirvana, καθόλου.



Κι αν χιλιάδες ερωτήματα όπως το "πόσους (ακόμα) καλούς δίσκους θα είχαν βγάλει μέχρι σήμερα οι Nirvana;" καταδικάστηκαν να μείνουν αναπάντητα, σήμερα, 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του επικού "Nevermind", μπορούμε με σχετική πάντα ασφάλεια να εικάσουμε τι θα ήταν διαφορετικό, αν ο Kurt Cobain δεν πατούσε ποτέ τη σκανδάλη κάτω από το πιγούνι του.
1. Οι Foo Fighters δεν θα σχηματίζονταν ποτέ
Ο drummer των Nirvana, Dave Grohl, μάλλον δεν θα έπαιρνε ποτέ το μεγάλο ρίσκο να κυκλοφορήσει τα τραγούδια που όντως έγραφε μόνος του από το 1992 και μετά. Ή ακόμη κι αν το έκανε, είναι εξαιρετικά απίθανο να σχημάτιζε και να συμμετείχε σε άλλη μπάντα, παράλληλα με τους Nirvana.



Μετά το θάνατο του Cobain, ο Grohl μπήκε στο στούντιο, ηχογράφησε στίχους και μελωδίες που μάζευε για χρόνια και βάφτισε το νέο του project Foo Fighters. Μετά, βρήκε και τους υπόλοιπους 4 της μπάντας.
2. H Courtney Love θα μας ήταν πιο συμπαθής. Μπορεί και όχι.



Το να θεωρείσαι ηθική αυτουργός για το θάνατο ενός εκ των πιο ταλαντούχων ροκ σταρ του 20ού αιώνα δεν είναι μια ρετσινιά που θα φύγει με τα χρόνια. Καμία Courtney Love. Ούτε καλλιτεχνικά, ούτε ως Hole, ούτε ως άνθρωπος.
(Εναλλακτικός μεσότιτλος: Who the f*ck is Courtney Love?)
3. Ο Cobain και η Love θα έπαιρναν διαζύγιο
Βέβαια, υπάρχει κι ένα ακόμη καλύτερο σενάριο από αυτό. Να οδηγούσε ο Kurt στην Courtney στην αυτοκτονία. Κακεντρεχές, αλλά και πιο δίκαιο.



4. Δεν θα γυριζόταν το "Last Days"
Το δράμα (από κάθε άποψη) του Gus Van Sant to 2005 για τις τελευταίες μέρες της ζωής του Cobain δεν θα γυριζόταν ποτέ. Μαζί με αυτό, θα είχαν αποφευχθεί και εκατομμύρια χασμουρητά και διαψευσμένες προσδοκίες των απανταχού fans των Nirvana.



5. Ο Cobain ίσως πέθαινε από υπερβολική δόση ηρωίνης
Ο frontman των Nirvana έγραφε στο προσωπικό του ημερολόγιο ότι ξεκίνησε την ηρωίνη για να ανακουφιστεί από τα χρόνια προβλήματα με το στομάχι του. Το αποτέλεσμα ήταν να εθιστεί. Κανονικότατα.
Θυμίζω ότι η νεκροψία έδειξε πως ο Cobain είχε ήδη πάρει υπερβολική δόση ηρωίνης λίγο πριν αυτοκτονήσει.



6. Οι Nirvana ενδεχομένως να είχαν διαλυθεί πριν το 2000



Ο ίδιος ο Cobain είχε δηλώσει πως βρίσκει βαρετό το σενάριο να βρίσκεται στην ίδια μπάντα για πολλά χρόνια και με δεδομένες τις φήμες για διάλυση της μπάντας που ακούγονταν μήνες πριν την αυτοκτονία του frontman των Nirvana, αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο.
Βέβαια, ο Cobain είχε δηλώσει ότι η καλύτερη grunge μπάντα είναι οι Alice in Chains (πολύ μεγάλη μπάντα, αλλά επιφυλάσσομαι), οπότε δεν χρειάζεται να παίρνουμε όλα όσα έχει πει τοις μετρητοίς.
7. Kurt goes solo
Σχεδόν αναπόφευκτα, οι καταθλίψεις, οι καταχρήσεις και οι ζωτικής σημασίας αλλαγές για τον Kurt Cobain θα τον οδηγούσαν αργά (ή μάλλον γρήγορα) στις "μοναχικές απόπειρες".





8. Αναμφίβολα, ο Cobain δεν θα ήταν ο θρύλος που είναι σήμερα
Όσο ισοπεδωτικό κι απόλυτο κι αν ακούγεται, όταν ένας δημοφιλής ροκ σταρ πεθαίνει νωρίς, είναι "καταδικασμένος" να μείνει ως θρύλος στην ιστορία.
Όταν στη μέση μπαίνει ο θάνατος, η πώρωση ενός fan πολλαπλασιάζεται, ακριβώς λόγω του πόνου και της νοσταλγίας για τον χαμένο σταρ. Ειδικά, όταν ο χαμός συνδέεται με ένα παιδί 27 ετών και το τρομακτικά δεσμευτικό "φαντάσου τι θα πρόσφερε αν ζούσε 30 χρόνια παραπάνω" είναι η αυτόματη, μνημοσυνιακού τύπου αντίδραση κάθε fan.
Εξάλλου, για να είμαστε ειλικρινείς, η μουσική κληρονομιά που άφησε πίσω του ο 27άρης Jim Morrison ή ο 27άρης Jimi Hendrix ήταν πειστικά μεγαλύτερη από αυτή του Kurt Cobain.

Πηγή:cosmo.gr

Δημοψήφισμα για το "κούρεμα" ζητούν οι πολίτες

Αντίθετοι στο "κούρεμα" δηλώνουν έξι στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της KAΠΑ Research. Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά της κυβέρνησης. Τι απαντούν για τις πρόωρες εκλογές και την "εποπτεία" της Ελλάδας
Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ωστόσο ο ελληνικός λαός δεν φαίνεται να έχει την ίδια άποψη.
Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών, έξι στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά το "κούρεμα" και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΚΑΠΑ Research για το "Βήμα της Κυριακής", το 58,9% των πολιτών θεωρεί ότι οι αποφάσεις της Συνόδου θα φέρουν μεγάλες θυσίες για το λαό, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα έχουν αποτέλεσμα.
Πιο αναλυτικά, το 44% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία, το 14,9% μάλλον αρνητικά, ενώ το 12,6% θετικά και το 23,1% μάλλον θετικά.
Μάλιστα, το 20,8% δηλώνει ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου του προκάλεσε ανησυχία και το 21% φόβο και απαισιοδοξία. Επίσης ένα 19,7% των πολιτών δηλώνει οργισμένο για το "κούρεμα".
Δημοψήφισμα ή 180 ψήφοι
Ένα σημαντικό στοιχείο που καταγράφει η έρευνα είναι η επιθυμία του λαού για δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία.
Το 54,2 % λέει "ναι" στο δημοψήφισμα και το 40% προτιμά την επικύρωση από τη Βουλή. Μάλιστα σε περίπτωση δημοψηφίσματος το 45,5% δηλώνει ότι θα καταψηφίσει και το 35,2% ότι θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας.
Επίσης, το 75,6% των ερωτηθέντων, επιθυμεί όταν πάει η δανειακή σύμβαση στη Βουλή να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, κάτι που όμως αναμένεται να αποφύγει η κυβέρνηση.
Σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων, προκρίνει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας (55,2%) και ένα 37,3% θεωρεί αναγκαίες τις πρόωρες εκλογές.
Όσον αφορά την "εποπτεία" της χώρας, το 48,8% τη χαρακτηρίζει "περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας", το 29,8% τη θεωρεί δυσάρεστη, αλλά αναγκαία και ένα 20,3% πιστεύει ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη που παρακάμπτει τις αγκυλώσεις του πολιτικού συστήματος.
Μπροστά 7,5 μονάδες η ΝΔ
Στην ερώτηση της KΑΠΑ Research, ως προς το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν γίνονταν σήμερα εκλογές, οι πολίτες δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ, ωστόσο τα ποσοστά των δυο κομμάτων εξουσίας είναι πολύ χαμηλά.
Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ΚΚΕ με 9,1%, ΛΑΟΣ με 6,3%, ΣΥΡΙΖΑ με 5,1%, Δημοκρατική Αριστερά με 4,2%, Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6% και Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1,8%.
Πηγή:news247.gr

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Υποθαλάσσιο ποτάμι!

Υποθαλλάσιο ποτάμι
Στην περιοχή Cenote Angelita του Μεξικό, υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ένα υπέροχο σπήλαιο, που είναι ένα από τα εκπληκτικότερα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος που ασχολείται με τις καταδύσεις.
Υποθαλλάσιο ποτάμι
Σύμφωνα με τον Ανατόλι Μπελόσκιν, επαγγελματία Ρώσο δύτη και φωτογράφο, το σκηνικό κόβει την ανάσα. Όπως ο ίδιος περιγράφει, στα 30 μέτρα βάθος το νερό είναι φρέσκο και καθαρό ενώ μετά τα 60 γίνεται αλμυρό. Στον πυθμένα εμφανίζεται ένα υποθαλάσσιο ποτάμι με κοίτη, δέντρα και πεσμένα φύλλα.
Δεν είναι βέβαια πραγματικό ποτάμι αλλά μια επιφάνεια υδροθείου που δημιουργεί την αίσθηση αυτή. Οι εικόνες είναι πραγματικά μαγευτικές.



Υποθαλλάσιο ποτάμι 
Πηγή:perierga.gr

Ενταση και διακοπές στις παρελάσεις

Από διαμαρτυρίες σημαδεύτηκαν οι παρελάσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας μας, αμαυρώνοντας την εθνική μας επέτειο.

Ενταση και διακοπές στις παρελάσεις
Στην Αθήνα η παρέλαση των μαθητών έγινε υπό την προστασία ισχυρής δύναμης της αστυνομίας, ενώ μαθητές σχολείων πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων με μαύρα περιβραχιόνια.
Άλλοι μαθητές, δύο σχολείων, έστρεψαν αλλού το βλέμμα τους όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα, ενώ οι συμμαθητές τους άλλου σχολείου, σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο. Οι μουσικοί της μπάντας του Δήμου έβαλαν μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα.
Επίσης, κατά την διάρκεια της παρέλασης ομάδες πολιτών φώναζαν τα συνθήματα:"Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73". "Προδότες, Προδότες, Προδότες".
Κάποια στιγμή στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας αλλά και στη Γεωργίου Α' με την Πανεπιστημίου επικράτησε ένταση και κάποιοι εκτόξευσαν έως και αυγά.
Πολλές αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν εμφανίστηκαν οι πολιτικοί στο Σύνταγμα.Τα συνθήματα στράφηκαν, κυρίως, κατά της κυβέρνησης ωστόσο οι αποδοκιμασίες απευθύνονταν προς κάθε πολιτικό. Οι πολίτες έπαψαν να αποδοκιμάζουν μόνο όταν η μπάντα άρχισε να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο.Μετά το τέλος της παρέλασης αποχώρησαν γρήγορα από το χώρο του Συντάγματος όλοι οι επίσημοι.
Ενταση και διακοπές στις παρελάσεις
Περαιάς
Στον Πειραιά οι επίσημοι αποδοκιμάστηκαν και για λίγο, στο τέλος της παρέλασης, υπήρξε ένταση.
Ομάδα φοιτητών είχε απλώσει πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ενώ ο κόσμος καλούσε τους μαθητές να στρέψουν αλλού το βλέμμα.
Πάτρα
Κλίμα έντασης επικράτησε και στην Πάτρα, όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας ,Κώστας Σπηλιόπουλος. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν αρχίσει η παρέλαση, όπως επίσης και οι άλλοι επίσημοι. Παρέλασαν μόνο οι μαθητές και όχι τα Σώματα Ασφαλείας.
Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους, ενώ ομάδα πολιτών εκτόξευσε αυγά στην εξέδρα.
Αλικαρνασός
Ανάλογα γεγονότα σημάδεψαν την παρέλαση και στην Νέα Αλικαρνασό. Όταν οι μαθητές έφτασαν στην εξέδρα των επισήμων, τα τύμπανα "σίγησαν" επιδεικτικά ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές. Όταν η παρέλαση τελείωσε, πολίτες άρχισαν να πετούν αυγά προς την εξέδρα των επισήμων.
Καλαμάτα
Στην Καλαμάτα ομάδες πολιτών φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά.
Όσον αφορά στους μαθητές, παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων. Αρκετοί, από διάφορα σχολεία φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.
Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων και άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια. Οι επίσημοι αποχώρησαν υπό την προστασία της αστυνομίας.
Η παρέλαση διεκόπη για 10 με 15 λεπτά κια ολοκληρώθηκε με παρέλαση προσκόπων, συλλόγων, οργανώσεων κι ενός τμήματος της σχολής Ικάρων που καταχειροκροτήθηκαν.
Πύργος
Στον Πύργο ο κόσμος από νωρίς το πρωί φώναζε συνθήματα κατά του πολιτικού συστήματος. Η αστυνομία συγκράτησε μία ομάδα η οποία προσπάθησε να πλησιάσει στην εξέδρα των επισήμων, ενώ οι αποδοκιμασίες κορυφώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή του, ο περιφερειάρχης. Τελικά η παρέλαση ξεκίνησε αλλά διεκόπη, από πρωτοφανή επεισόδια.
Τρίκαλα
Στα Τρίκαλα μία ομάδα πολιτών έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκε στην εξέδρα των επισήμων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Βουλευτής Τρικάλων, Χρήστος Μαγκούφης, δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη.
Τρίπολη
Στην Τρίπολη οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμαζαν και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά βουλευτών και του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ενώ οι μαθητές την ώρα της παρέλασης κοίταζαν αλλού, όταν διέρχονταν από την εξέδρα των επισήμων. Μετά το τέλος της παρελάσεως, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποχώρησε συνοδεία αστυνομικών.
Ρόδος
Στην πόλη της Ρόδου ομάδες πολιτών διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξη, Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτές όλων των κομμάτων και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας.

Σύρος
Στη Σύρο η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, αφού ο κόσμος κρατούσε πανό διαμαρτυρίας, αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια.
Μεσολόγγι
Στο Μεσολόγγι στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε κανένας βουλευτής, αλλά οι πολίτες αποδοκίμασαν τους γενικούς γραμματείς.
Βόλος
Στο Βόλο η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε, αφού ομάδα 300 και πλέον ατόμων, αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με το που τελείωσε η δοξολογία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών.
Λάρισα
Στη Λάρισα πολίτες άνοιξαν μόνο πανό διαμαρτυρίας και η παρέλαση ξεκίνησε κανονικά. Οι μαθητές όταν έφταναν στην εξέδρα των επισήμων γύριζαν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση.
Κέρκυρα
Στην Κέρκυρα, οι πολίτες έδιωξαν τους πολιτικούς, ενώ στη Λαμία οι πολίτες ζήτησαν να αποχωρήσουν οι επίσημοι για να ξεκινήσει η παρέλαση.
Σέρρες
Ομάδες πολιτών αποδοκίμασαν πολιτικούς κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Αυτό είχε ως συνέπεια μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές της παρέλασης, αστυνομικοί να απομακρύνουν τους πολιτικούς από την εξέδρα των επισήμων.Η παρέλαση διεξήχθη τελικά μόνο με τους τοπικούς άρχοντες.
Ρέθυμνο
Πολίτες αποδοκίμασαν φραστικά τους επίσημους, ενώ αρκετοί μαθητές από τα σχολεία της πόλης του που παρέλασαν έστρεψαν το κεφάλι τους και αντί των επισήμων κοίταξαν τους ανάπηρους πολέμου που βρισκόντουσαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Βέροια
Ματαιώθηκε η παρέλαση όταν ομάδες ατόμων από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.
Άγιος Νικόλαος Λασιθίου
Κατά τη διάρκεια της Παρέλασης στον Άγιο Νικόλαο δημιουργήθηκε κλίμα έντασης από παριστάμενους πολίτες προς τους επισήμους και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου.
Ναύπλιο
Αποδοκιμασίες πολιτών προς πολιτικούς υπήρξαν και στην παρέλαση που διεξήχθη στο Ναύπλιο. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης οι επίσημοι αποχώρησαν υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Σπάρτη
Καλύτερη ήταν η ατμόσφαιρα στην Σπάρτη, κατά την διάρκεια της παρέλασης. Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φώναξαν συνθήματα, ενώ πολλοί μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι τους στην εξέδρα των επισήμων.
Πηγή:ethnos.gr

Τον μαχαίρωσε επειδή έκλεβε στη Μονόπολη

Στη φυλακή οδηγήθηκε μια 60χρονή με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε τον εραστή της στη διάρκεια ενός καυγά, ενώ έπαιζαν Μονόπολη (Pic)

Κατευθείαν στη φυλακή. Αυτή ήταν η εντολή της αστυνομίας σε μια 60χρονη γιαγιά στην πόλη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε τον εραστή της στην διάρκεια ενός καυγά ενώ έπαιζαν Μονόπολη.
Το επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Santa Fe New Mexican, όταν αστυνομικοί έσπευσαν έπειτα από μια κλήση για επίθεση με μαχαίρι και βρήκαν τον 48χρονο να αιμορραγεί ακατάσχετα από πληγές στο κεφάλι και στο χέρι.
Συνέλαβαν τη Λόρα Τσάβες, 60 ετών, η οποία φέρεται να έσπασε ένα μπουκάλι στο κεφάλι του και να τον μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο.


Ο 10χρονος εγγονός της βρισκόταν στο διαμέρισμα και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι έπαιζαν Μονόπολη όταν η Τσάβες κατηγόρησε τον άνδρα ότι έκλεβε.
Το θύμα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ η Τσάβες προφυλακίστηκε και για την απελευθέρωσή της ορίστηκε ότι απαιτείται η καταβολή εγγύησης 5.000 δολαρίων.
Πηγή:news247.gr

Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Ομάδες διαδηλωτών από διάφορες κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εισέβαλαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στο χώρο που θα τελούταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος αποκλείστηκε από κλούβες των ΜΑΤ και για πρώτη φορά στα χρονικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από το σημείο και η παρέλαση ματαιώθηκε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας σε δημοσιογράφους,λίγο πριν αποχωρήσει, εξέφρασε τη λύπη του γι'αυτή την εξέλιξη λέγοντας: "Είναι ντροπή να ακούγονται υβριστικά συνθήματα, είναι ντροπή να με αποκαλούν προδότη όταν εγώ πολέμησα για την πατρίδα από τα 15 μου χρόνια".

«Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση. Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη».
Οργισμένος για αυτήν την εξέλιξη ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε, ενώ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε τα συνθήματα των διαδηλωτών ως "ακαταλαβίστικα" προσθέτοντας πως "έχει καταλυθεί κάθε έννοια θεσμού". "Φτάνει πια" τόνισε ο Γ. Μπουτάρης προσθέτοντας ότι "πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Πολυπληθείς ομάδες πολιτών, μοτοσυκλετιστές, οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή και άλλοι αγανακτισμένοι πολίτες εισέβαλαν φωνάζοντας συνθήματα στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αποκλείσει το χώρο και η παρέλαση να οδεύει προς ματαίωση.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς,ενώ ακούστηκαν και αρκετά υβριστικά συνθήματα.
Μέχρι αυτή την ώρα το πλήθος, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεπερνά τα χίλια άτομα παραμένει στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας έγινε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία ολοκληρώθηκε στις 11:30, ενώ αρκετός κόσμος παραμένει έξω από τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα.
Καθ΄όλη τη διάρκεια της παρέλασης των μαθητών ακούγονταν αντικυβερνητικά συνθήματα, οι μαθητές ορισμένων σχολείων αρνήθηκαν να χαιρετήσουν την υπουργό, ενώ κάποιοι άλλοι έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ορισμένοι μαθητές κρατούσαν μαύρα μαντίλια τα οποία και ύψωσαν περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.
Επίσης τα μέλη της φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους κρεμώντας μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα παρότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τους είχε προειδοποιήσει ότι όσοι προβούν σε τέτοια κίνηση θα παραπεμφθούν τη Δευτέρα στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.
Η υπουργός Παιδείας μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης δήλωσε ότι "σήμερα, έχουμε μια ευθύνη όλοι, να σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές, για να ανορθώσουμε τη χώρα και όχι να την γονατίσουμε".

"Ο ύψιστος συμβολισμός του «Όχι» είναι η θυσία, ατομική και συλλογική, με πόνο, με στόχο το μέλλον της χώρας. Σήμερα, έχουμε μια ευθύνη όλοι, να σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές, για να ανορθώσουμε τη χώρα και όχι να την γονατίσουμε. Θέλω από την ψυχή μου να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι σε συνθήκες κρίσης, συνθήκες δύσκολες - προσωπικές και αντικειμενικές- δίνουν μια μάχη για την εκπαίδευση των παιδιών και τη δημιουργία σωστών πολιτών. Θέλω να τους ευχαριστήσω, το Έθνος τους ευγνωμονεί" επισήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου.
Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ.Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης πλήθος κόσμου αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική και πέταξαν αντικείμενα εναντίον της εξέδρας των επισήμων απαιτώντας να αποχωρήσουν κάτι που έγινε με αποτέλεσμα η παρέλαση να διεξαχθεί παρουσία μόνο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και των εκπροσώπων του Λιμενικού. Μετά το τέλος της παρέλασης έγινε πορεία πολιτών που με συνθήματα και πανώ εξέφρασαν την αντίθεση τους στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης .
Και στην Πάτρα προκλήθηκε ένταση όπου στόχος των αγανακτισμένων πολιτών έγινε ο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων. Η παρέλαση η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει για τις 12 το μεσημέρι δεν έχει ακόμη αρχίσει.
Στην Καλαμάτα οι αστυνομικές δυνάμεις φυγάδευσαν το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο,ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Διαδηλωτές άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να παρενέβουν για να τους φυγαδεύσουν.
Νωρίτερα οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, με πολλούς από αυτούς να φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.
Τα επεισόδια εναντίον των επισήμων ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού. Η παρέλαση διεκόπη για 10 με 15 λεπτά όπου σημειώθηκε η ένταση και μετά συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε με παρέλαση προσκόπων, συλλόγων, οργανώσεων κι ενός τμήματος της σχολής Ικάρων , ενώ στην εξέδρα των επισήμων ήταν μόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Στον Πύργο, ο κόσμος αποδοκίμασε τους επισήμους και τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ζητώντας την αποχώρησή τους κάτι που τελικά έγινε.
Πηγή:enet.gr

Γιατί το Playboy έπιασε την Linsday Lohan κορόιδο

Η Linsday Lohan πιάστηκε κότσος! Το ένα εκατομμύριο δολάρια για τη φωτογράφηση της είναι ψίχουλα σε αυτά που κατά καιρούς έχει δώσει ο Hugh Hefner σε άλλες celebritites.















Ο Hugh Hefner της έδωσε $1.000.000 για να γδυθεί. Eκείνη δέχτηκε. Και ήδη πρόλαβε να φωτογραφηθεί σε μια έπαυλη στο Beverly Hills, με την μπάστακα μητέρα της να δηλώνει ότι ‘όλα πήγαν καλά’.Ευτυχώς που η Linsday είναι τόσο ‘καμμένη’ που δεν συνειδητοποίησε πόσο κότσος πιάστηκε, γιατί θα πάθαινε υστερία.Ας ελπίσουμε ότι δεν έχει Έλληνα γκόμενο να της μεταφράσει τα παρακάτω. Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Ναι, η Linsday έχει σοβαρό πρόβλημα (ναρκωτικών, αλκοόλ, τα πάντα όλα). Ναι, είναι με το ένα πόδι στην φυλακή. Και ναι, έχει ανάγκη από κάθε τελευταίο σέντς για να πληρώσει ντίλερς και δικηγόρους (που, ουσιαστικά, το ίδιο πράγμα είναι). Όμως το $1.000.000 είναι ψίχουλα μπροστά στο τριπλάσιο ποσό που της έδινε το ίδιο περιοδικό τρία χρόνια πριν, όταν ήταν στα ντουζένια της. Αλλά εκείνη τότε προτίμησε να γδυθεί αμμισθί για τον Bert Stern, τον φωτογράφο που αναπαράστησε το θρυλικό shooting της Merilyn Monroe του 1962 (το οποίο είχε φωτογραφήσει ο ίδιος) και μετά το πούλησε για ψίχουλα στο κυριλέ New York Magazine. Το οποίο, στην συνέχεια, είδε το σάιτ του να κρασάρει και τα εσοδά του από τους μεγατόνους views να ανέρχονται σε πάνω από $500.000 μέσα σε δυο μέρες. Άρα, ακόμη και με βάση αυτό το στατιστικό στοιχείο, το κορίτσι μας έπρεπε να ζήτησει πολλά περισσότερα και όχι να κάθεται επί ένα χρόνο να παζαρεύει αν θα πάρει $750.000 (η αρχική προσφορά) ή κατιτίς παραπάνω. Επίσης, θα μπορούσε να κάτσει και να μελετήσει λίγο την προιστορία των συγκεκριμένων φωτογραφήσεων. Φυσικά το Playboy, όπως και κάθε άλλο σοβαρό αντρικό περιοδικό, ποτέ δεν επιβεβαιώνει τι λεφτά όντως δίνει. Και εννοείται πως επιτρέπεις στην φωτογραφιζόμενη να λέει ότι φίδια θέλει παραέξω, αρκεί να γδυθεί. Όμως, ορισμένα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνονται από πολλές διαφορετικές πηγές. Οπως τα $2.000.000 που τσέπωσε το 2004 η Νεοζηλανδή μοντέλα Rachel Hunter, τα $2.000.000 που πήρε για το τελευταίο από τα πολλά της shooting η Jenny McCarthy (σ.σ. τα οποία και έδωσε σε ίδρυμα προστασίας αυτιστικών), το $1.200.000 που κατέληξαν στο στηθόδεσμο της Kim Kardashian το 2007, όταν δηλαδή ακόμη το μόνο που είχε κάνει ήταν το sex tape και το επίσης $1.000.000 για την reality star Heidi Montag. Ακόμη πιο εξαγριωμένη θα νοιώσει –και με το δίκαιο της- η Lindsay αν συνειδητοποιήσει τι πρόσφερε το Playboy σε μερικές άλλες σταρ, οι οποίες τελικά αρνήθηκαν. Όπως τα $10.000.000 στα οποία είπε όχι η Jennifer Aniston (η οποία και προτίμησε να γδυθεί τσάμπα για το GQ όταν έγινε 40), τα $2.000.000 που πρόσφεραν στην Britney Spears όταν ξεκινούσε, τα $4.000.000 στην Aslee Simpson, τα $3.000.000 στην τραγουδίστρια Carrie Underwood και το $1.000.000 της μοντέλας Sophie Monk (που δεν δέχτηκε, παρόλο που ήταν και η μητέρα της playmate). Ενώ τέτοια ήταν η κάψα του Hugh για την Nelly Furtado που της έδινε $500.000 για να βγει ντυμένη. Oυσιαστικά οι μοναδικές άλλες επώνυμες στις οποίες έχει γίνει γνωστό ότι έχουν προσφέρει μικρότερα ποσά από την Lindsay είναι η J-Woww του Jersey Shore ($400.000), η Ρωσίδα πρώην σύζηγος του Mel Gibson Oksana Grigorieva ($75.000), η φανατική χριστιανή μαμά του Justin Bieber ($50.000) και η Pamela Anderson και η Denise Richards, βετεράνες playmate και οι δυο, στις οποίες κάποια στιγμή έδιναν μόλις $1.000.000 για κοινό shooting με αφορμή μια ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν. Συμπέρασμα; Η Lindsay βρέθηκε σε μια δύσκολη στιγμή και της ΄πήραν’ –σε τιμή ευκαιρίας- ότι πολυτιμότερο είχε, την γυμνή φωτογραφική παρθενιά της. Τα δικά της ‘ασημικά’. Και αυτό την κάνει να μας θυμίζει την Ελλάδα, τις δύσκολες ώρες που περνάμε. Πως θα μπορούσαμε να μην συμπάσχουμε;
Πηγή:men24.gr

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα του κόσμου


Το βάρος του είναι πάνω από ένα τόνο και η αξία του μεγαλύτερη από 40 εκατομμύρια ευρώ.
Στη μια όψη του απεικονίζεται ένα καγκουρό τη στιγμή που πηδάει και στην άλλη το προφίλ της βασίλισσας της Αγγλίας, αρχηγού του αυστραλιανού κράτους.
Το νόμισμα αποκαλύφθηκε από το Νομισματοκοπείο του Περθ (νοτιοδυτική Αυστραλία) την παραμονή της έναρξης της συνόδου κορυφής των χωρών της Κοινοπολιτείας, η οποία θα διεξαχθεί σ' αυτή την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά μιας περιοχής πλούσιας σε μεταλλεύματα.
Το νόμισμα αποτελείται από χρυσό καθαρότητας 99,9%, έχει πλάτος 80 εκατοστά και πάχος 12 εκατοστά. Ζυγίζει 1.012 κιλά και η κατασκευή του απαίτησε 18 μήνες, δήλωσε ο διευθυντής του Νομισματοκοπείου του Περθ, ο Εντ Χαρμπούζ, διαβεβαιώνοντας πως είναι το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα που υπάρχει στον κόσμο.
Η αξία του υπολογίζεται σε 53,5 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (40,4 εκατομμύρια ευρώ).
Το νόμισμα προορίζεται για να εκτεθεί δημοσίως, όμως μπορεί θαυμάσια να γίνει αποδεκτό ως μέσο πληρωμής, πρόσθεσε το Νομισματοκοπείο του Περθ, οργανισμός που εξαρτάται από την Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας.
Πηγή:pathfinder.gr

Πώς επηρεάζει τη ζωή μας το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Αθήνα
Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για «κούρεμα» 50% των ελληνικών ομολόγων συνεπάγεται καθαρές απώλειες 100 δισ. ευρώ για τους δανειστές της χώρας μας και αντίστοιχη ελάφρυνση για το ελληνικό δημόσιο χρέος, το οποίο θα διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
Ωστόσο, για την ελληνική οικονομία δεν επέρχεται μόνον μείωση του βάρους, καθώς από τις δευτερογενείς επιπτώσεις του κουρέματος γεννιούνται πρόσθετες υποχρεώσεις που συνδέονται με την διασφάλιση του ασφαλιστικού συστήματος, του τραπεζικού συστήματος, αλλά και των υφιστάμενων κατόχων των ελληνικών ομολόγων, ασφαλιστικών εταιρειών, προμηθευτών, αλλά και φυσικών προσώπων.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να κρατήσει την Ελλάδα εκτός αγορών (διεθνούς δανεισμού) για πολλά χρόνια. Η χώρα μας στην πιο πρόσφατη ιστορική της περίοδο ήταν αποκλεισμένη από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές από το 1933 έως το 1964.
Απαντήσεις στα ερωτήματα των αναγνωστών:


Ε: Το «κούρεμα» οδηγεί σε κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών;
 A: Όχι οι τράπεζες δεν θα καταρρεύσουν. Αντιθέτως με τις αποφάσεις της Συνοδού διασφαλίσθηκε η ρευστότητα τους από το Ευρωσύστημα. Στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής αναφέρεται ρητά πως θα παρέχονται πιστωτικές διασφαλίσεις προκειμένου να υποστηριχθεί η ποιότητα των εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών, έτσι ώστε να καταστεί απρόσκοπτη η πρόσβασή τους στις πράξεις παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος. Με πιο απλά λόγια η απόφαση αυτή καθιστά ξεκάθαρο πως οι τράπεζες θα μπορούν να δίνουν ως ενέχυρο τα ομόλογα τους και να λαμβάνουν ρευστότητα ανεξάρτητα από τη βαθμολογία που θα δώσουν στα ελληνικά ομόλογα οι οίκοι αξιολόγησης. Η διασφάλιση αυτή εκτός από την μεγάλη σημασία που έχει για την ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αποτέλεσε και το αντάλλαγμα, ώστε να αποδεχθούν οι ελληνικές τράπεζες κούρεμα των ομολόγων τους κατά 50%

Ε: Θα κρατικοποιηθούν οι τράπεζες;
 A: Αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβεί. Αναμφισβήτητα το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες αποδυναμώνει τους ισολογισμούς τους και δημιουργεί μεγάλες ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης. Με δεδομένο το «κούρεμα» ύψους 50% οι ανάγκες αυτές υπολογίζονται σε 18 δισ. ευρώ περίπου. Οι διοικήσεις των τραπεζών θα πρέπει αρχικά να απευθυνθούν στους υφιστάμενους μετόχους τους για την εξεύρεση κεφαλαίων. Είτε μέσα από αυξήσεις κεφαλαίων, είτε μέσα από την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων των ιδρυμάτων. Αν βρουν τα χρήματα αυτά θα παραμείνουν ανεξάρτητες. Αν δεν πετύχουν να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται ακολούθως θα απευθυνθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, από το οποίο θα ενισχυθούν εκδίδοντας κοινές μετοχές. Στην περίπτωση αυτή θα υπαχθούν σε δημόσιο - κρατικό έλεγχο. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα αποκτήσει μέσω της στήριξης της Ευρωζώνης κεφαλαία 30 δισ. ευρώ με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των τραπεζών. Οπότε εγγυάται πλήρως την λειτουργία τους.

Ε: Κινδυνεύω να χάσω τις καταθέσεις μου;
 A: Οι ευρωπαϊκές αποφάσεις διασφαλίζουν απόλυτα την ύπαρξη των τραπεζικών ιδρυμάτων. Άλλωστε για αυτό ζητείται η ανακεφαλαιοποίηση και η πλήρης εξυγίανσή τους - και μέσω της εναλλακτικής της κρατικοποίησης τους - ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στο ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν ανοικτές και εύρωστες. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι οι καταθέσεις Ελλήνων και ξένων πολιτών στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα είναι απολύτως και αναμφισβήτητα εγγυημένες και ασφαλείς.

Ε: Υπάρχει περίπτωση να τροποποιηθεί μονομερώς η δανειακή μου σύμβαση;
 Α: Οι δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει φυσικά και νομικά πρόσωπα με τα τραπεζικά ιδρύματα δεν μεταβάλλονται σε καμία περίπτωση, και ιδίως μονομερώς, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αφενός καταχρηστικό και αφετέρου αδικαιολόγητο, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα. Μπορεί ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές σε πρακτικές χορήγησης ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις ή στην ρύθμιση δανείων οφειλετών, κάτι που όμως δεν επιφέρει τροποποίηση συμβατικών όρων.

Ε: Τι θα γίνουν οι τραπεζικές μετοχές που έχω στην κατοχή μου;
 A: Αν οι τράπεζες υπαχθούν στο ΤΧΣ, και μόνον στην περίπτωση αυτή, θα αλλάξουν άρδην οι μετοχικές σχέσεις των ιδρυμάτων, τα οποία ουσιαστικά θα κρατικοποιηθούν. Αυτό θα γίνει διότι τα ιδρύματα θα εκδώσουν κοινές μετοχές υπέρ του Δημοσίου, μέχρι το ποσού της κεφαλαιακής ενίσχυσης. Έτσι, αν σήμερα μια τράπεζα έχει 500 εκατομμύρια μετοχές αξίας 1 ευρώ και χρειάζεται πρόσθετα κεφαλαία 2,5 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου υπέρ του Δημοσίου (ΤΧΣ) εκδίδοντας 5 δισεκατομμύρια μετοχές αξίας 0,50 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό σημαίνει πως οι παλαιοί μέτοχοι θα βρεθούν να έχουν το 17% των μετοχών της τράπεζας και το Δημόσιο το 83%. Έτσι, ήδη προκύπτει μια σοβαρή επίπτωση από το «κούρεμα», δηλαδή η μεγάλη ζημία που θα υποστούν οι σημερινοί μέτοχοι των τραπεζών.

Ε: Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο για τις τράπεζες;
 Α: Αν θεωρητικά μια τράπεζα βρεθεί σε δύσκολη θέση και κριθεί συστημικά επικίνδυνη, τότε θα υπάρξει διαχωρισμός της σε «κακή τράπεζα» (Bad Bank) και σε μια νέα υγιή τράπεζα. Η δεύτερη τράπεζα θα λάβει ως προίκα όλα τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού της αρχικής τράπεζας, διασφαλίζοντας πλήρως τους καταθέτες της. Ωστόσο, οι μετοχές της αρχικής τράπεζας θα ακυρωθούν (όπως συνέβη με την Proton Bank) και οι μέτοχοί της θα χάσουν το σύνολο των μετοχών τους. Πάντως, έχει ήδη διευκρινισθεί πως η υπόθεση της Proton Bank ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση που δεν αναμένεται να επαναληφθεί.


Ε: Πώς επηρεάζει το «κούρεμα» τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία;
 Α: Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου 25 δισ. ευρώ των Ταμείων είναι τοποθετημένα σε ομόλογα του Δημοσίου, είτε απευθείας, είτε μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας και του ειδικού κεφαλαίου το οποίο αυτή διαχειρίζεται. «Κούρεμα» 50% οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία σε απώλειες ύψους 12,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Συνοδού Κορυφής για το ελληνικό χρέος οι εν λόγω ζημιές δεν θα καλυφθούν από τα χρήματα που θα εισρεύσουν από τον δεύτερο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, αλλά οι όποιες ταμειακές ανάγκες των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό, σε ένα πλαίσιο πάντα σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής.

Ε: Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ή να μειωθούν οι συντάξεις;
 Α: Η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος εστίασε εξαρχής στο οποιαδήποτε λύση επιλεγεί να συνοδεύεται από μέτρα που όχι απλώς διατηρούν, αλλά βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Η ευρωπαϊκή αυτή διαβεβαίωση εγγυάται την ομαλή καταβολή των συντάξεων. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί πως οι συντάξεις στην συντριπτική πλειοψηφία των ταμείων καταβάλλονται από την τακτική επιχορήγηση του προϋπολογισμού και όχι από τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Σημειώνεται πως οι επιχορηγήσεις των φορέων της κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης από τον Προϋπολογισμό αναμένονται να ανέλθουν εφέτος σε 17,4 δισ. ευρώ και το 2012 θα περιορισθούν στα 15,9 δισ. ευρώ. Δηλαδή είναι σημαντικά μεγαλύτερες από τις απώλειες που θα αναγκασθούν να καταγράψουν τα ταμεία από το κούρεμα. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως οι συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικά όσο η χώρα χρηματοδοτείται απρόσκοπτα από τους μηχανισμούς στήριξης. Θα ήταν ωστόσο πρόωρο να πεις κανείς ότι από τις μελέτες για την ευστάθεια των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης δεν θα προκύψουν μελλοντικά αλλαγές στις παροχές και στις συντάξεις. Αυτό όμως θα συνέβαινε ανεξαρτήτως κουρέματος.

Ε: Τι θα γίνει με τις περιουσίες των Ταμείων;
 Α: Με τα σημερινά δεδομένα τα 12,5 δισ. ευρώ των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που θα απομείνουν από το συνολικό χαρτοφυλάκιο ομολόγων τους θα ασφαλή. Ωστόσο, τα Ταμεία θα δεχθούν ένα έμμεσο πλήγμα και από τις διαφαινόμενες εξελίξεις στις τράπεζες, στις οποίες κατέχουν σημαντικά ποσοστά και είναι εκ των βασικών μετόχων. Στις περιπτώσεις υπαγωγής ιδρυμάτων στο ΤΧΣ κινδυνεύουν να χάσουν το μετοχικό τους ποσοστό και να σημειώσουν μεγάλες ζημιές από την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου τους. Ωστόσο, επειδή τα τραπεζικά αυτά ιδρύματα θα κρατικοποιηθούν μένει μια ισχνή ελπίδα, ότι μελλοντικά τα ταμεία θα ανακτήσουν – με κάποιο τρόπο - τη συμμετοχή τους (κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται σήμερα).


Ε: Τι σημαίνει το «κούρεμα» για προμηθευτές του Δημοσίου και φυσικά πρόσωπα που έχουν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα;
 Α: Σε πολλές περιπτώσεις τη τελευταία τετραετία το Δημόσιο εξέδωσε ομόλογα για να αποπληρώσει οφειλές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των ασφαλιστικών ταμείων προς τους προμηθευτές τους. Ομοίως, δόθηκαν ομόλογα και σε φυσικά πρόσωπα ως εφάπαξ αποζημιώσεις (πχ. στην Ολυμπιακή), ενώ ομολογίες εκδόθηκαν και δόθηκαν ως εγγυήσεις και για την κάλυψη χαμηλότοκων δανείων σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η εθελοντική φύση του «κουρέματος» διασφαλίζει πως το 50% των χρεογράφων αυτών θα πληρωθεί κανονικά. Ωστόσο, μέλλει να διευκρινισθεί πως θα ανταλλαγούν αυτά τα ομόλογα, καθώς εκδόθηκαν για να καλυφθούν βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες υποχρεώσεις και η όποια επέκτασή του σε βάθος χρόνου είναι καθολικά ασύμφορη για τον κάτοχό τους. Πιο απλά φυσικό πρόσωπο που ανέμενε να εισπράξει 20.000 ευρώ το 2014 από το πενταετές ομόλογο που εκδόθηκε το 2009, δεν μπορεί να αναμένει την αποπληρωμή του 50% (10.000 ευρώ) το 2039!

Ε: Κινδυνεύουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες;
 Σύμφωνα με εκτιμήσεις το «κούρεμα» συνεπάγεται ζημιές 2 δισ. ευρώ για τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς σήμερα κατέχουν ελληνικά ομόλογα ύψους 4,5 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει θέσει σε στενή παρακολούθηση όλες τις εκτεθειμένες στο χρέος ασφαλιστικές επιχειρήσεις και έχει ζητήσει να υπάρξουν πρόνοιες ώστε να ενισχυθούν κεφαλαιακά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει ειδική μεταχείριση για τις εταιρείες που δεν μπορέσουν να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά.

Ε: Τι σημαίνει το «κούρεμα» για την Ελλάδα;
 Α: Η Ελλάδα μετά από το «κούρεμα» θα παραμείνει εκτός αγορών για αρκετό καιρό, τουλάχιστον μέχρι να πειστούν εκ νέου οι δανειστές της πως είναι φερέγγυα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να καταστεί δημοσιονομικά και οικονομικά αυτάρκης, καθώς σταδιακά θα περιορισθεί και η διεθνής βοήθεια προς τη χώρα, ήτοι θα μειωθούν οι διαθέσιμοι από το εξωτερικό πόροι. Πολλοί οικονομολόγοι και πολιτικοί θεωρούν πως η αναδιάρθρωση ξεκαθαρίζοντας το τοπίο μπορεί να απελευθερώσει δυνάμεις. Ωστόσο για να γίνει αυτό πέραν από την περικοπή του χρέους θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες διαρθρωτικής φύσης παρεμβάσεις. Η χώρα βασιζόμενη σε μια διεθνή λύση που έχει σταθερότητα και δεν ακυρώνεται εύκολα από μεταγενέστερες διεθνείς εξελίξεις αποκτά κάποια σταθεροποιητικά χαρακτηριστικά που μπορούν να την βοηθήσουν στην μελλοντική ανάκαμψη. Πάντως, το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν σταδιακά περιορισμούς στις συναλλαγές τους με τους προμηθευτές τους καθώς η «πίστη» θα έχει πληγεί. Αυτό σημαίνει πως πολλές συναλλαγές θα γίνονται αναγκαστικά σε μετρητά. Το υφεσιακό περιβάλλον και οι ισχνοί ρυθμοί ανάπτυξης θα αποδυναμώσουν την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις και θα περιορίσουν περαιτέρω την απασχόληση. Την ίδια στιγμή πολλές ελληνικές επιχειρήσεις θα περάσουν σε χαμηλές τιμές σε ξένα χέρια, είτε μέσω του τραπεζικού συστήματος, είτε μέσω του χρηματιστηρίου, είτε με απευθείας εξαγορές.
Πηγή:in.gr

Κατάσχεση ΙΧ επειδή δεν πλήρωνε διόδια

Την κατάσχεση του προσωπικού οχήματος από μέλος του κινήματος "Δεν Πληρώνω" επιχείρησε η αστυνομία. Οξύτατες αντιδράσεις

Ένταση επικρατεί από τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στα διόδια των Αφιδνών, καθώς δικαστικός επιμελητής παρουσία αστυνομικής δύναμης, επιχείρησε να κατασχέσει το προσωπικό ΙΧ μέλους του κινήματος "Δεν Πληρώνω" που δεν κατέβαλε το τελευταίο διάστημα το αντίτιμο των διοδίων.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη του κινήματος, που αποφάσισαν να σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών και στα δύο ρεύματα, προκειμένου η διέλευση να είναι ελεύθερη.
Η γυναίκα στην πραγματικότητα χρωστά διόδια ύψους 530 ευρώ στην εκμεταλλεύτρια των διοδίων εταιρία "Νέα Οδό".
Ωστόσο, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνοδεία τριών δικαστικών επιμελητών επισκέφτηκαν το σπίτι γυναίκας στα Κιούρκα, διευκρινίζοντάς της ότι το χρέος 530 ευρώ, είχε πλέον 20πλασιαστεί, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στις 10.600 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι δικαστικοί επιμελητές έχουν πλέον αποχωρήσει από την προσωπική κατοικία της γυναίκας, ενώ αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.
Αρκετά μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω" πάντως, εξακολουθούν να παραμένουν έξω από το σπίτι της ίδιας, σαν ένδειξη συμπαράστασης.
Πηγή:news247.gr

Ιταλοί βουλευτές μπέρδεψαν το Κοινοβούλιο με...ρινγκ!

Αρένα έγινε για αρκετή ώρα το ιταλικό Κοινοβούλιο αφού Ιταλοί βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή την πρόθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μεταρρυθμίσει το σύστημα συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα, ένα βουλευτής του κόμματος "Λίγκα του Βορρά" λογομάχησε με βουλευτή του κόμματος της αντιπολίτευσης FLI και στη συνέχεια βούτηξαν ο ένας τον άλλον από το λαιμό!

         
Τελικά τους χώρισαν και η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά.
Η ένταση προϋπήρχε, καθώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας είχαν ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετες σε κάθε μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα να απολυθεί κόσμος.
Ο Μπερλουσκόνι όμως θέλει να προχωρήσει στο εν λόγω μέτρο καθώς έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους.Πηγή:cosmo.gr

Κοριτσάκι 2 ετών έσωσε την μητέρα του

Ένα μικρό κοριτσάκι κατάφερε να σώσει τη ζωή της μητέρας της. Πήρε τηλέφωνο την γιαγιά της χωρίς να ξέρει καν πως λειτουργεί η συσκευή

Μπορεί να είναι μικρή όμως είναι πανέξυπνη! Η Lia Vega από το Texas, η λιλιπούτια ηρωίδα που είναι μόλις 2 ετών κατάφερε να σώσει την μητέρα της, όταν εκείνη λιποθύμησε.

Βρισκόταν στο σπίτι της στο Texas η μικρή Lia, την στιγμή που η μητέρα της σωριάστηκε στο πάτωμα ύστερα από μία κρίση. Ωστόσο, η πρώτη αντίδρασή της δεν ήταν ούτε να βάλει να κλάματα ούτε και να φωνάξει.
Αντίθετα, άρπαξε το τηλέφωνο και παρά το γεγονός ότι δεν ήξερε πως να το χρησιμοποιεί, κατάφερε να καλέσει την γιαγιά της στο Houston και να την ειδοποιήσει για την κατάσταση της μητέρας της.
Πώς τα κατάφερε; Το νήπιο πάτησε το πλήκτρο κλήσης του τηλεφώνου δύο φορές κι έτσι βρέθηκε να καλεί τον τελευταίο αριθμό που βρισκόταν στην μνήμη της συσκευής.
Η Lia είπε στην γιαγιά της: "Η μαμά δεν ξυπνάει" και έπειτα έβαλε το ακουστικό κοντά στην μητέρα. Η γιαγιά το μόνο που μπορούσε να ακούσει ήταν βογκητά και αμέσως κάλεσε το 100 που κατέφτασε στο σπίτι της οικογένειας.
Οι εξετάσεις έδειξαν, ότι το περιστατικό οφειλόταν σε υπογλυκαιμία και διαβήτη, δύο παθήσεις από τις οποίες η μητέρα δεν γνώριζε ότι έπασχε. Οι γιατροί είπαν, ότι αν είχαν περάσει άλλα 10 λεπτά, θα είχε χάσει τη ζωή της.
Η απίστευτη διάσωση δεν άφησε ανηπεράαστη τη μικρή.
"Έχει αρχίσει να φοράει μία πετσέτα στο σπίτι και φωνάζει τον εαυτό της υπερήρωα", ανέφερε η μητέρα. Άδικο έχει;
Πηγή:news247.gr

Λιγότερη ρύπανση λόγω κρίσης

Η κρίση φαίνεται ότι έχει και τα καλά της, αφού όπως υποστηρίζει νέα έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών, την τελευταία τετραετία καταγράφεται στη χώρα μας λιγότερη ρύπανση σε σχέση με παλαιότερες χρονιές. Διαβάστε αναλυτικά.
Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που οδηγεί σε λιγότερες εκπομπές ρύπων προς την ατμόσφαιρα καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία οι 'Ελληνες πολίτες καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια την τελευταία τετραετία, με αποτέλεσμα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προς την ατμόσφαιρα να έχουν μειωθεί κατά 12,7%από το 2007 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2011.
 Τα επιστημονικά ευρήματα της πανεπιστημιακής έρευνας επιβεβαιώνουν παλαιότερη έρευνα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, που υποστήριζε ότι τα τελευταία χρόνια σε κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας, η κατανάλωση της ενέργειας ήταν χαμηλότερη.
 Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μείωση της κατανάλωσης συνδέεται με την οικονομική κρίση και όχι με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών περιορισμού της ρύπανσης.
 Το 2007, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προς την ατμόσφαιρα άγγιξαν τα 63,6εκατομμύρια τόνους, ενώ το 2010 οι εκπομπές των ρύπων έφτασε τα 55,8 εκατομμύρια τόνους.
Πηγή:deltiokairou.gr

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Από "φέτες" έκανε μπυροκοιλιά λόγω περιέργειας!


Μπορεί να είχε απολλώνιο κορμί ωστόσο η περιέργειά του τον έκανε να χαλάσει το σώμα του.
Πιο αναλυτικά, ένας 30χρονος personal trainer ήθελε διακαώς να δει πως είναι να έχεις παραπανίσια κιλά.... Έτσι λοιπόν άρχισε να τρώει ό,τι παχυντικό υπάρχει: πίτσες, γλυκά, τσιπς να πίνει αναψυκτικά ενώ είπε "αντίο" στη γυμναστική.
"Ήταν διασκεδαστικό στην αρχή γιατί έτρωγα ότι ήθελα, όμως δεν διασκέδαζε το ίδιο και το …σώμα μου", είπε ο 30χρονος.
Τώρα όμως ήγγικεν η ώρα να επιστρέψει στον παλιό, καλλίγραμμο και sexy εαυτό του.
"Είμαι λίγο φοβισμένος γιατί μάλλον θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επανέλθω, αλλά ξέρω ότι με αποφασιστικότητα θα τα καταφέρω", κατέληξε ο personal trainer.

Πηγή:cosmo.gr

Καφετιέρα «θυμάται» πώς θέλει ο καθένας τον καφέ του


Υπάρχει τρόπος μια καφετιέρα να φτιάχνει τον σωστό καφέ για όλους; Ναι, αν μπορεί να αναγνωρίζει τα ξεχωριστά δαχτυλικά αποτυπώματα του καθενός και να «θυμάται» πώς ο καθένας θέλει τον καφέ του.
Η συσκευή Saeco Xelsis Digital ID είναι η πρώτη στον κόσμο που διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, σύμφωνα με τη βρετανική Ντέιλι Μέιλ. Μόλις ο χρήστης την αγοράζει, πιέζει το δάχτυλό του σε μια μικρή υποδοχή δημιουργώντας έτσι το «προφίλ» του. Στη συνέχεια προγραμματίζει την καφετιέρα πώς ακριβώς θέλει τον καφέ του (πόσο δυνατός, πόσο γάλα, πόσος αφρός κλπ).
Κάθε φορά που ο χρήστης αγγίζει τη συγκεκριμένη υποδοχή στην καφετιέρα, αυτή ξέρει τις προτιμήσεις του. Ο χρήστης πιέζει ένα κουμπί για την επιλογή ανάμεσα σε εννιά διαφορετικά είδη καφέ (καπουτσίνο, εσπρέσο κ.α.) και η συσκευή αναλαμβάνει να τον φτιάξει με τις σωστές αναλογίες.
Η μηχανή μπορεί να δεχτεί «προφίλ» μέχρι έξι διαφορετικών χρηστών ή ο ίδιος χρήστης μπορεί να αλλάξει τις «προδιαγραφές» του καφέ του, αν οι προτιμήσεις του εν καιρώ αλλάξουν. Η συσκευή, που παράγεται στην Ιταλία, θα κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ και θα βγει στην αγορά στο τέλος του μήνα. Πηγή:pathfinder.gr

"Ράδιο Αρβύλα" - Ν.Τ.Ι.ΤΖΙ.Τ.Α.Λ

Και ένα ακόμη βίντεο από τη χθεσινοβραδυνή εκπομπή....

"Ράδιο Αρβύλα" - Πάμε Στοίχημα

Μια από τις αγάπημένες μας σειρές την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν ήταν το "Ράδιο Αρβύλα".Τώρα που ξανάρχισαν , θα ξαναρχίσουμε και εμείς να δημοσιεύουμε ωραία βίντεο από τις εκπομπές τους.Ένα από αυτά που έδειξαν χθες βράδυ είναι και η διαφήμιση "Πάμε Στοίχημα" με πρωταγωνιστη τον ΓΑΠ.Απολαύστε το:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αρκάς: Ατάκες που αγαπήσαμε

Μαθήματα ζωής με λίγες λέξεις.


1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό μου αδιέξοδο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από πού μπήκα.
2. Διασκέδαση είναι η τέχνη τού να κουράζεσαι τις ώρες της ανάπαυσης.
3. Η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός.
4. Δημοκρατία είναι τέσσερις λύκοι και ένα πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.
5. Αυτοί που κάνουν ότι ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.
6. Το καλύτερο φάρμακο για τον βήχα είναι η φασολάδα. Μετά φοβάσαι να βήξεις.
7. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.
8. Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: Επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση. Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.
9. Τη γυναίκα μου πάνω από όλα. Ολες τις άλλες από κάτω.
10. Μεγαλοφυία είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.
11. Ακόμα και μια κοινωνία ηλιθίων είναι ταξική. Ετσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος, ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.
12. Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μία φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.
13. Εχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.
14. Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας.
15. Κάντε οικονομία στο νερό: πλυθείτε μαζί με έναν φίλο ή μία φίλη (αναλόγως)

Πηγή:tovima.gr

20.000.000 μέλισσες... έκλεισαν το δρόμο


Το να είσαι στην εθνική και να ενημερωθείς ότι ο δρόμος έχει μπλοκάρει δεν είναι και ότι πιο... σύνηθες Μιλάμε για κανονικό μποτιλιάρισμα! 20.000.000 "κομμάτια".
Όλα έγιναν στις ΗΠΑ και για την ακρίβεια στον αυτοκινητόδρομο 15 στη Γιούτα μετά από τροχαίο ατύχημα. Ένα φορτηγό που μετέφερε460 κυψέλες ανατράπηκε (ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα).
Όπως ήταν φυσικό μετά την ανατροπή οι μέλισσες βγήκαν απ' τις κυψέλες και κυριολεκτικά κατέλαβαν την περιοχή.
Ο οδηγός του φορτηγού και η σύζυγός του κατάφεραν να βγουν αλώβητοι, οι δυο πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν όμως στο σημείο αναγκάστηκαν σε υποχώρηση μετά από αρκετά τσιμπήματα.
Ο δρόμος έκλεισε για αρκετές ώρες και οι Αρχές επέτρεψαν την κυκλοφορία, αφού προειδοποίησαν τους οδηγούς να έχουν κλειστά τα παράθυρα των αυτοκινήτων.
Το περιστατικό στις ΗΠΑ δεν είναι πρωτοφανές. Κάθε χρόνο μέλισσες μεταφέρονταν στην Καλιφόρνια προκειμένου να γονιμοποιήσουν αμυγδαλιές.
Το φορτηγό που ανατράπηκε ήταν ένα από τα 160 φορτηγά που στέλνονται νότια από μελισσοκόμους στη Νότια Ντακότα.
Πηγή:pathfinder.gr

«Σπάει» τα ταμεία στη Βρετανία ντοκιμαντέρ με θέμα την Ελλάδα


Την ώρα που η χώρα μας δοκιμάζεται,οι εικόνες της έχουν μαγέψει τους Βρετανούς τηλεθεατές. Η μίνι σειρά… ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ «Joanna Lumley’s Greek Odyssey» (Η ελληνική Οδύσσεια της ηθοποιού Τζοάνα Λάμλεϊ) που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες να προβάλλεται από το κανάλι ITV, το οποίο βλέπουν διεθνώς περίπου 30 εκατομμύρια σημειώνει τεράστια επιτυχία.
Στο πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε, η παρουσιάστρια επισκέφθηκε την Ακρόπολη, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, καθώς και το ορεινό χωριό Αντιά, στη Νότια Εύβοια, οι κάτοικοι του οποίου συντηρούν το αρχαίο έθιμο να σφυρίζουν όταν θέλουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.
Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ η πασίγνωστη ηθοποιός επισκέφτηκε και ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, όπου κυριολεκτικά έμεινε άφωνη…

«Δεν δίσταζαν να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία σε ρίψη λουλουδιών στην πίστα εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους στον καλλιτέχνη που τραγουδά. Με τα χρήματα που ξοδεύουν σε λουλούδια μπορεί ακόμη και να υπερβούν το μέσο κόστος αγοράς ενός μικρού αυτοκινήτου», ανέφερε στην περιγραφή της!
Δείτε σκηνές από το πρώτο επεισόδιο που παρακολούθησαν 3,6 εκατ. τηλεθεατές:

Πηγή:mychannel.gr

Στο εστιατόριο του Jon Bon Jovi δεν πληρώνεις!


Ένα εστιατόριο που διαφέρει από τα άλλα: το εστιατόριο του τραγουδιστή Jon Bon Jovi.

Πρόκειται για το Soul Kitchen, το οποίο άνοιξε πριν από μερικές μέρες στο Νιου Τζέρσεϊ, με μενού τα οποία δεν περιλαμβάνουν τιμές. Tα υλικά τα δωρίζουν τοπικοί έμποροι και καλλιεργητές. Ο πελάτης στο εστιατόριο του Jon Bon Jovi αφήνει ό,τι χρήματα μπορεί να διαθέσει ή εργάζεται στο εστιάτοριο, ξεπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το δείπνο.

"Με την οικονομική κρίση κατάλαβα ότι ένα από τα πράγματα που εξανεμίστηκαν είναι το εισόδημα", είπε ο τραγουδιστής στα εγκαίνια του μαγαζιού.
Πηγή:e-radio.gr

Τόνισε, μάλιστα, πως ένας στους έξι Αμερικανούς δεν έχει να φάει...

Λάρισα, η πρωτεύουσα των Πόρσε Καγιέν

Ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ πέτυχε η Λάρισα, η αγροτική πόλη των 250.000 κατοίκων, αφού είναι εκείνη κι όχι το Λονδίνο ούτε η Νέα Υόρκη, η απόλυτη πρωταθλήτρια σε ιδιοκτήτες Πόρσε Καγιέν
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Έθνους", ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, σε άρθρο του αποκαλύπτει, πως πρωτεύουσα των πολυτελών αυτών αυτοκινήτων δεν είναι άλλη πανευρωπαϊκά, από τη Λάρισα, "γεγονός που έχει μετατραπεί σε προσφιλές θέμα συζήτησης στην Στουτγγάρδη, το λίκνο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας".
Στο άρθρο του στο περιοδικό του βρετανικού πανεπιστημίου Γουόρικ - όπου και διδάσκει - που αναδημοσίευσε η Athens News, ο κ. Πολεμαρχάκις επισημαίνει το αυτονόητο, ότι το συγκεκριμένο ρεκόρ είναι μάλλον περίεργο για μια αγροτική περιοχή, πόσω μάλλον εάν κανείς αναλογιστεί ότι ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ανθηρός μπορεί να χαρακτηρισθεί, δεδομένου ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί μόλις το 3,2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (στοιχεία 2009) από 6,65% που ήταν το 2000 ενώ τα κονδύλια και οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν περίπου το μισό του εθνικού αγροτικού εισοδήματος.
"Πριν από ένα - δυο χρόνια ο αριθμός των Πόρσε Καγιέν που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα, ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των Ελλήνων που δήλωναν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ και πλήρωναν τους αντίστοιχους φόρους", υπογραμμίζει ο κ. Πολεμαρχάκις, επισημαίνοντας ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο κόστος αγοράς του πολυτελούς οχήματος.
"Η σουρεαλιστική περίπτωση της Λάρισας αποτελεί βεβαίως και μία αναλογία της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η ίδια η Ελλάδα", αναφέρει.
"Η χώρα βρίσκεται σε οικτρή θέση εξαιτίας του εύκολου χρήματος, κληροδότημα των τεράστιων πιστώσεων που προσέφερε σε δημόσιο και ιδιώτες η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και εξαιτίας ενός συνδυασμού άλλων παραγόντων, μεταξύ των οποίων η διαφθορά, η ξοφλημένη πολιτική κουλτούρα και το εκπαιδευτικό σύστημα που δεν μπόρεσε να παράσχει στους πολίτες τις απαιτούμενες δεξιότητες", σημειώνει.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Γραμμή λεωφορείου αναγκάζει τις γυναίκες να κάθονται στις πίσω θέσεις


Πόσο απίθανο σας ακούγεται; Κι όμως συμβαίνει! Μάλιστα όχι σε κάποια από τις μη ανεπτυγμένες χώρες, αλλά στην πρωτεύουσα του κόσμου, τη Νέα Υόρκη.
Σάλος έχει προκληθεί από την τακτική ιδιωτικής εταιρίας μεταφορών που αναγκάζει τις γυναίκες να κάθονται στο πίσω μέρος του μέσου μεταφοράς.
Η εταιρία διαχειρίζεται τη λεωφορειακή γραμμή Β110 της πόλης στο πλαίσιο μιας συμφωνίας εκμετάλλευσης της επιχείρησης ενοποιημένης παρουσίας.
Ωστόσο, επικρίθηκε έντονα όταν δόθηκε ευρεία δημοσιότητα στην τακτική της να υποχρεώνει τις γυναίκες να παραχωρούν τις μπροστινές θέσεις του λεωφορείου, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τα χασιδικά εβραϊκά έθιμα που θέλουν οι άνδρες να κάθονται χωριστά από τις γυναίκες.
Οι αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τη λειτουργία της υπηρεσίας λεωφορείων την οποία διαχειρίζονται ορθόδοξοι Εβραίοι, αν δεν σταματήσει αυτός ο διαχωρισμός.
Πηγή:pathfinder.gr

Έγιναν "καπνός" οι δωρεές για τους πυρόπληκτους

Έδωσαν χρήματα για να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα χρήματα "εξανεμίστηκαν". Τώρα οι δωρητές τα ζητάνε πίσω ενώ σύσσωμοι βουλευτές και πολίτες καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου
Οι μεγαλοδωρητές του Ταμείου Αλληλεγγύης ζητούν την άμεση αξιοποίηση των χρημάτων, που έδωσαν για τους πυρόπληκτους της  Ηλείας.
Όπως αναφέρει το ilialive.gr, δωρητές, απαιτούν από το ελληνικό κράτος να τους δοθούν πίσω τα χρήματα που έδωσαν, ενώ την ίδια στιγμή βουλευτές και πολιτευτές από την Ηλεία καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την "υπεξαίρεση" των χρημάτων του Ταμείου Αλληλεγγύης.
Ο κ. Αγγελόπουλος, κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας ζήτησε να διατεθούν σε νοσοκομεία και σε κοινωφελείς σκοπούς όσα από τα 12 εκατ. ευρώ που είχε δωρίσει στους πυρόπληκτους της Ηλείας, δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τον σκοπό αυτό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας μίλησε στη ΝΟΔΕ Ηλείας, η οποία συνεδρίασε τη Κυριακή για το που πήγαν τα χρήματα των δωρεών, τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πολιτευτής της ΝΔ Θεόδωρος Βλαγκούλης, θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση αυτή.
"Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο αναξιόπιστο και ελεεινό έχει καταντήσει το ελληνικό κράτος κάτω από την κυριαρχία αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε μέγα σκάνδαλο από την Κυβέρνηση τη δήμευση του προϊόντος εκκαθάρισης του Ταμείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ουσιαστικά πρόκειται για μια σκανδαλώδη, πρωτοφανή δήμευση, αντισυνταγματική και χωρίς κανένα δικαίωμα η οποία είχε να κάνει με τον οβολό που προσέφεραν σε κρίσιμες ώρες για την Ηλεία εθελοντικές οργανώσεις, ιδιώτες, φορείς απ' όλο τον κόσμο. Αυτό το ποσό η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για να πληρώνει τις αστοχίες και τις αποτυχίες της".
Σημειώνεται ότι με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 46 άτομα, οργανώθηκε τηλεμαραθώνιος, με στόχο τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους του Νομού, που είχε υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή.
Πηγή:news247.gr

Άνδρας με γεννητικά όργανα που φτάνουν τα 45 κιλά!

Το δικό του δράμα ζει ο Wesley Warren από το Λας Βέγκας, ο οποίος εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας έχει υποστεί ελεφαντίαση στη βουβωνική χώρα.
Ο Wesley Warren Jr. αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα στα 45 του χρόνια. Μια ελεφαντίαση στα γεννητικά του όργανα, την οποία οι γιατροί δυσκολεύονται να εξηγήσουν, έχει σαν αποτέλεσμα η "επίμαχη περιοχή" του να ζυγίζει κοντά στα 45 κιλά.

 
Η χειρουργική επέμβαση είναι ιδιαίτερα ακριβή, αφού ο Warren πρέπει να μαζέψει 1 εκατομμύριο δολάρια για να μπει στο χειρουργείο, ενώ το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη ασθένεια απαντάται σχεδόν αποκλειστικά σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας.
Πηγή:cosmo.gr

Βρώμικα πληκτρολόγια σας προκαλούν γρίπη

Όσο περισσότερο κρυώνει ο καιρός, όλο και πιο πολύ πρέπει να προστατεύετε τον οργανισμό σας από τις ιώσεις του χειμώνα. Σύμφωνα με έρευνα τα βρώμικα πληκτρολόγια είναι εστίες μικροβίων και μπορούν να επιταχύνουν την μετάδοση του κρυολογήματος και της γρίπης της εποχής, πιο εύκολα από ότι νομίζετε. Μάθετε περισσότερα.
Τα βακτήρια, όντως, τα χρειαζόμαστε και αποτελούν ουσιαστικό μέρος της καθημερινής ζωής μας, διότι χωρίς αυτά θα ήμασταν κάθε μέρα άρρωστοι, αλλά κατά ένα ποσοστό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, τα πληκτρολόγια γραφείων υποδηλώνουν το χαμηλό επίπεδο υγιεινής, αλλά και τις κακές συνήθεις κατά τη διάρκεια της δουλειάς, όπως το φαγητό πάνω από τον υπολογιστή.
 Στα ενιαία γραφεία, αυτή την εποχή του χρόνου, τα επίπεδα υγιεινής είναι άκρως ανησυχητικά και μπορούν να αυξήσουν τα συμπτώματα κρυολογημάτων και γρίπης στο προσωπικό.
 Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το πληκτρολόγιο ή το τηλέφωνο που μοιράζεστε με τους συναδέλφους σας και εκτός από τον γενικό καθαρισμό και την απολύμανση που πρέπει να διενεργείται από την εταιρεία που εργάζεστε, καλό είναι να καθαρίζετε κι εσείς με κάποιο μαντηλάκι τον υπολογιστή ή το γραφείο σας.
 Θα εκπλαγείτε πόσα ψίχουλα και υπολείμματα τροφής θα πέσουν αν αναποδογυρίσετε το πληκτρολόγιο σας...
Πηγή:deltiokairou.gr

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Υπουργός - παραθεριστής διαρκείας εν μέσω κρίσης

Την ώρα που απλοί πολίτες γονατίζουν από τα σκληρά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, ο υπουργός Περιβαλλοντος κατακτά τον τίτλο του "πρωταθλητή" στις διακοπές κυβερνητικού στελέχους. Διαβάστε τις διακοπές πολυτελείας του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Χαρακτηριστική της χαλαρής διάθεσης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου όλο το τελευταίο διάστημα, κόντρα στην καθολική κατάθλιψη της κοινωνίας, είναι η επιλογή του να κάνει 26 ολόκληρες ημέρες διακοπές μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, δηλαδή σε περίοδο καυτών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων για τη χώρα.
Την ώρα που ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεχόνταν σκληρή και δημόσια κριτική ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και η κοινωνία έβραζε εναντίον του, αποδίδοντάς του σοβαρές ευθύνες για τον πλήρη εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών, ο ίδιος απολάμβανε ανενόχλητος για περίπου ένα μήνα, τα μπάνια του στο Αιγαίο, παρά τις παροτρύνσεις του πρωθυπουργού για ελάχιστες διακοπές.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα", ο κ. Παπακωνσταντίνου μετακόμισε κυριολεκτικά το υπουργικό του γραφείο στη Σέριφο, όπου και διαθέτει μία εντυπωσιακή εξοχική κατοικία, περίπου 295 τ.μ., την ίδια στιγμή που για τους περισσότερους συμπολίτες μας, οι διακοπές φέτος είχαν ελάχιστη διάρκεια, εξαιτίας των περιορισμένων οικονομικών μεγεθών σε κάθε νοικοκυριό.
Στις συνεχείς καλοκαιρινές αποδράσεις του, τον συνόδευαν οι στυνομικοί της προσωπικής τους φρουράς, οι οποίοι φυσικά "έγραφαν" τα εκτός έδρας έξοδα.
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του υπουργείου Περιβάλλοντος που δημοσιοποιούνται με καθυστέρηση τριών μηνών, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε 17 ημέρες διακοπές τον Αύγουστο και 9 ημέρες τον Ιούλιο.
Στις 3 Αυγούστου έδωσε εντολή σε άνδρες της προσωπικής ασφάλειας να τον ακολουθήσουν στην Σέριφο, ενώ η συνοδεία έγινε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έξοδα του υπουργείου, με πίστωση 1.000 ευρώ, βαφτίζοντας φυσικά ως υπηρεσιακές ανάγκες... τις διακοπές του υπουργού.
Οι έξι μέρες παραμονής του πρώην υπουργού στο ειδυλλιακό τοπία με θέα το απέραντο γαλάζιο, δεν ήταν αρκετές και έτσι ο ίδιος ζήτησε παράταση της διαμονής του στη Σέριφο για εννιά ακόμη ημέρες.
Κάτι το οποίο βέβαια απαιτούσε την αντικατάσταση απότο εκτός έδρας νησί των συνοδών του. Για το λόγο αυτό επιστρατεύτηκαν 2 αστυνομικοί από την Αθήνα, οι οποίοι ξεκίνησαν το ταξιδι από την Αθήνα για τις Κυκλάδες.
Με βάση σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού, οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας μπήκαν στο πλοίο της γραμμής και πήραν το θαλάσσιο δρόμο, ώστε να συνοδεύσουν τον ίδιο στη νέα περίοδο των διακοπών του.
Η καινούργια δαπάνη για τα οδοιπορικά της συνοδείας του υπουργού ανήλθε στα 1.400 ευρώ, ενώ για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιήθηκε για μία ακόμη φορά το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.
Πηγή:news247.gr

Μπαρ προσφέρει μεσημεριανούς ύπνους!


Οι έρευνες το αναφέρουν ξεκάθαρα: ο μεσημεριανός ύπνος είναι ευεργετικός.
Κάτι τέτοια ακούν οι Γάλλοι επιχειρηματίες που σέβονται την επιχείρηση και τον εαυτό τους και έχουν δημιουργήσει ειδικά δωμάτια στους χώρους εργασίας και προτρέπουν τους εργαζόμενους να πάρουν έναν υπνάκο για να είναι πιο αποδοτικοί στη συνέχεια.
Τώρα, στο κέντρο του Παρισιού υπάρχει πλέον και ένα μπαρ που προσφέρει... ύπνο! «Προσπαθώ να έρχομαι εδώ όσο το δυνατόν πιο συχνά για χαλάρωση, ειδικά τώρα που έχουμε κρίση», δηλώνει η Μισέλ, πελάτισσα του Siesta Bar.
Μόλις κάποιος μπει, βγάζει τα παπούτσια του και επιλέγει σε ποιο από τα θερμαινόμενα κρεβάτια θέλει να ξαπλώσει για να πάρει έναν γρήγορο υπνάκο. «Ένας καλός ύπνος μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της ενέργειας», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του μπαρ Κριστόφ Τσανσαβάνγκ. «Στόχος είναι να είσαι καλύτερος με τον εαυτό σου για αγχωμένους ανθρώπους με τη ζωή τους ή τη δουλειά τους».
Υπάρχει τιμοκατάλογος που χρεώνει το χαλάρωμα ανάλογα με τα λεπτά που επιθυμείς να ξεκουραστείς, αλλά για όσους αντέχει το πορτοφόλι τους υπάρχουν οι ακριβές εναλλακτικές λύσεις με μασάζ και ενυδρεία!
Ο μεσημεριανός ύπνος είναι και πάλι της μόδας στη Γαλλία, την ώρα που όλο και περισσότερες εταιρείες παρέχουν πλέον τον ειδικό χώρο για τη «σιέστα» των εργαζομένων...
Πηγή:pathfinder.gr

Cybertecture Mirror, ο καθρέφτης του μέλλοντος!

Cybertecture Mirror
Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε αρκετό χρόνο καθημερινά μπροστά από τον καθρέφτη μας. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να μπορούσατε να δείτε στον καθρέφτη σας όχι μόνο από το είδωλο σας αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες; Αυτό ακριβώς έρχεται να κάνει πράξη ο νέος high-tech καθρέφτης που σας υπόσχεται να δείτε τον εαυτό σας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!

Με την ονομασία Cybertecture Mirror, ο απίστευτος αυτός καθρέφτης διατάσεων 815 x 507 x 80mm παρουσιάζει κάθε είδους πληροφορία (καιρό, email, Social Networks, RSS Feed), ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και τηλεόραση την ώρα που ετοιμάζεστε! Το σύστημα του είναι βασισμένο σε Linux ενώ η σύνδεση γίνεται μέσω WiFi.
Επιπλέον, ο καθρέφτης μπορεί να σας παρέχει μια λεπτομερή αναφορά της φυσικής σας κατάστασης μέσω balance test, παρόμοιου με αυτού του Nintendo Wii Fit αλλά και να αποτελέσει τον προσωπικό σας γυμναστή…
Cybertecture Mirror 2
Ωστόσο, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για τον Cybertecture Mirror, μάλλον θα χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η τιμή του μπορεί να φτάσει μέχρι τα $7000 ανάλογα με τις λειτουργίες που επιλέξετε. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Making of Cybertecture Mirror (SD) by TechGear



Cybertecture Mirror_Exercise (SD) by TechGear



Cybertecture Mirror_Entertainment (SD) by TechGear



Cybertecture Mirror_Vanity (SD) by TechGear



Cybertecture Mirror_Health (SD) by TechGear



Cybertecture Mirror_Information (SD) by TechGear



Cybertecture Mirror_Mirror (SD) by TechGear

Ζητά αποζημίωση 1 εκατ. δολαρίων από την IMDb επειδή δημοσίευσε την ηλικία της!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ηθοποιός μήνυσε τη γνωστή σελίδα IMDb επειδή δημοσίευσε την ηλικία της!


Η Αμερικανίδα ηθοποιός της οποίας τα στοιχεία παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό ζητά από τη σελίδα το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ως αποζημίωση επειδή δημοσίευσε την πραγματική της ηλικία χωρίς να δώσει την άδειά της.
Η Τεξανή ηθοποιός ισχυρίζεται πως η δημοσίευση της ηλικίας της κόστισε στην καριέρα της επειδή μικροδείχνει και έτσι παίρνει ρόλους μικρών σε ηλικία ηρώων!
Η καταγγέλλουσα μπήκε το 2003 στους κύκλους του Χόλιγουντ ενώ πλέον έχασε πολλούς ρόλους λόγω της αποκάλυψης της πραγματικής της ηλικίας.
Η ηθοποιός ελπίζει να κερδίσει στη δίκη και να πάρει την αστρονομική αποζημίωση που ζητά...
Πηγή:cosmo.gr

Τυφλή σκυλίτσα με οδηγό... σκύλο

Μια σκυλίτσα στην Αγγλία έχασε την όρασή της και από τότε την φροντίδα της ανέλαβε μια άλλη σκυλίτσα. Δείτε πώς η μία οδηγεί την άλλη.

Η μία σκυλίτσα είναι τυφλή και η άλλη είναι η οδηγός της και τα δύο όμως σκυλάκια ψάχνουν νέο σπίτι μαζί, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν πια να τα κρατήσουν.
Το προσωπικό του κέντρου φροντίδας σκύλων στο Shropshire της Αγγλίας αναζητά άτομα που θα φροντίσουν την τυφλή Lily και την καλύτερή της φίλη Maddison.
Το ζευγάρι είναι αχώριστο εδώ και 5 χρόνια, από την στιγμή που οι κτηνίατροι αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν και τα δύο μάτια της πανέμορφης Lily.
Έχασε την όρασή της, όταν ήταν 18 μηνών και αφού έπασχε μια σπάνια ασθένια, κατά την οποία τα βλέφαρα μεγαλώνουν προς τα μέσα. Τα μάτια της 6χρονης σκυλίτσας είχαν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό κι έτσι έπρεπε να αφαιρεθούν.

 
Τότε ξεκίνησε και ο ιδιαίτερος δεσμός της με την Maddison, η οποία δέχθηκε την τραυματισμένη Lily κάτω από τις αγκάλες της.
Τα δύο σκυλάκια ζούσαν μαζί μέχρι που οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να τα φροντίζουν άλλο κι έτσι σήμερα περιμένουν εναγωνίως να βρουν μία καινούρια στέγη.
Όταν κυκλοφορούν έξω, τις περισσότερες φορές η Maddison οδηγεί και η Lily περπατά κοντά της ακουμπώντας τη, ώστε να γνωρίζει που πρέπει να πάει.

 
Η διευθύντρια του κέντρου φροντίδας Louise Campbell μιλά για την σχέση των δύο σκύλων και αναφέρει ότι: "Είναι γλυκό να τα βλέπεις. Η Maddison είναι πολύ προσεχτική σε σχέση με την Lily και πάντα την φροντίζει."
Η Lily κάνει όλα τα πράγματα που κάνουν οι φυσιολογικοί σκύλοι και αν κανείς την δει στον δρόμο δεν θα καταλάβει, ότι είχε πρόβλημα με τα μάτια της, αλλά απολαμβάνει πιο πολύ την ξεχωριστή παρέα της Maddison.
Πηγή:news247.gr