Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Βρήκαν το τέρας του Λοχ Νες; -Φωτογραφίες ντοκουμέντο της Apple από τη λίμνη [εικόνες]

Τροφή στο μύθο του περίφημου τέρατος του Λόχνες δίνουν οι δορυφορικές φωτογραφίες από τους χάρτες της Apple, που απεικονίζουν ένα μυστηριώδες σχήμα στη διάσημη λίμνη της Σκωτίας.
Η εικόνα δείχνει ένα πλάσμα να κολυμπά κάτω από την επιφάνεια του νερού, που δεν αποκλείεται να είναι η θρυλική Νέσι. Το πλάσμα έχει μήκος 50 πόδια, δηλαδή το μισό από το μέγεθος μιας φάλαινας.
Οι φωτογραφίες δόθηκαν από την Apple στη δημοσιότητα.



Υπάρχουν φυσικά και οι δύσπιστοι, που σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουν ότι η σκιά που φαίνεται στη λίμνη είναι το περιβόητο τέρας, αλλά υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κίνηση των υδάτων.


Πηγή: iefimerida.gr

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πιο... ευαίσθητοι οι μαφιόζοι σε σχέση με άλλους εγκληματίες

Ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπες εγκληματίες οι καταδικασμένοι μαφιόζοι, καθώς είναι πιο ευαίσθητοι, καλύτεροι οικογενειάρχες και λιγότερο εγωιστές σύμφωνα με μία νέα ιταλική έρευνα.

Πιο... ευαίσθητοι οι μαφιόζοι σε σχέση με άλλους εγκληματίες  

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Αντριάνο Σιμέντι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα εγκληματικής συμπεριφοράς και ψυχικής υγείας «Criminal Behaviour and Mental Health», σύμφωνα με την Independent, μελέτησαν δύο ομάδες κρατουμένων: μία από 30 μέλη της σικελικής Μαφίας και μία δεύτερη από 39 καταδικασμένους που δεν ήταν μέλη της οργάνωσης. Από τους μαφιόζους, επτά είχαν καταδικαστεί για φόνο, 17 για βίαιες πράξεις και οι υπόλοιποι για άλλες υποθέσεις (εμπόριο ναρκωτικών, σεξουαλική εκμετάλλευση, απαγωγές κ.α.).
Η βασική διαπίστωση ήταν ότι, σε σχέση με τους υπόλοιπους εγκληματίες, οι μαφιόζοι είναι πιο ικανοί στο να διαχωρίζουν τα αισθήματα και τις σκέψεις τους σε μια αρνητική πλευρά (που τους επιτρέπει να κάνουν τις «δουλειές» της Μαφίας) και μια θετική (που τους δίνει τη δυνατότητα να ζουν ως καλοί και στοργικοί οικογενειάρχες).
Όλοι οι φυλακισμένοι που συμμετείχαν στην έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποβλήθηκαν σε τεστ που δείχνει σε ποιο βαθμό η προσωπικότητά τους έχει ψυχοπαθητικά και ψυχωτικά στοιχεία. Όταν το «σκορ» είναι 30 και πάνω, τότε κάποιος θεωρείται ψυχοπαθής, αν και κανένας από τους μαφιόζους δεν ξεπέρασε αυτό το όριο.
Οι μαφιόζοι είχαν σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις οικογένειές τους σε σχέση με τους μη μαφιόζους εγκληματίες και ποτέ δεν είχαν σταματήσει να γράφουν και να τηλεφωνούν στους αγαπημένους τους. Επιπλέον, όπως είπε ο Αντριάνο Σιμερίνι, τα μέλη της Μαφίας είναι λιγότερο «μακιαβελικοί», «ναρκισσιστές», «αναίσθητοι», «παρασιτικοί» ή «παρορμητικοί». Ακόμη, σπανιότερα εμφανίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ ή άλλες ουσίες.
Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά αφορούν μαφιόζους σχετικά χαμηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης, καθώς η πρόσβαση στα «μεγάλα κεφάλια» που κρατούνται στις φυλακές, απαγορεύεται αυστηρά από τις ιταλικές Αρχές.
Σε κάθε περίπτωση οι ιταλοί επιστήμονες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι τα ευρήματα αυτά «γεννούν νέες ελπίδες πως είναι δυνατή η επανακοινωνικοποίηση των καταδικασμένων μελών της Μαφίας, επειδή δείχνουν μεν σημαντικά αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, όμως παράλληλα έχουν διατηρήσει την ικανότητά τους για συναισθηματική σύνδεση, αυξάνοντας έτσι περισσότερο τις πιθανότητες συμμετοχής τους σε προγράμματα κοινωνικής επανένταξης, σε σχέση με άλλους κρατούμενους στις ιταλικές φυλακές».
Πηγή:e-go.gr

 

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η μεγαλύτερη γκάφα που έγινε ποτέ! - Αεροπορική εταιρεία θέλησε να απαντήσει στα παράπονα πελάτη και το έκανε με το χειρότερο τρόπο! - ΦΩΤΟ



Οπως όπως, με ένα tweet που ζητούσε συγνώμη έτρεξε να μαζέψει την γκάφα που είχε κάνει νωρίτερα η US Airways η οποία απάντησε μέσω Twitter στα παράπονα ενός επιβάτη με μια πορνογραφική φωτογραφία. Ακολούθησε ο κακός χαμός στο Twitter, ενώ μέσα σε ελάχιστη ώρα το σχετικό hustag έχει παγκόσμιο trend.
Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας όταν μια νεαρή γυναίκα τουίταρε τα παράπονά της προς το λογαριασμό της US Airways στο Twitter. Συγκεκριμένα, η Αλεξ έγραψε πως η πτήση της προς το Πόρτλαντ είχε καθυστέρηση ζητώντας παράλληλα δωρεάν ανταλλάγματα για την κακή αρχή που είχε το ταξίδι της.
Η απάντηση από την αεροπορική των ΗΠΑ δεν άργησε να έρθει. «Δεν μας αρέσει αυτό που ακούμε Αλεξ. Παρακαλώ ενημερώστε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών». Η απάντηση μέχρι εδώ ήταν... λογική. Ωστόσο, η US Airways δεν έμεινε εκεί. Μαζί με την παραπάνω απάντηση επισύναψε και μια φωτογραφία η οποία έδειχνε μια... γυμνή γυναίκα να «κάνει σεξ» με ένα Boeing 777.


Το συγκεκριμένο tweet, μάλιστα, έμεινε στον «αέρα» για 22 λεπτά, περίπου, προτού οι ιθύνοντες της εταιρείας αντιληφθούν το λάθος τους (;) και το διαγράψουν. Ο χρόνος αυτός, φυσικά, ήταν αρκετός για να προκληθεί φρενίτιδα στο Διαδίκτυο, με τους χρήστες του να το αναπαράγουν μανιωδώς και να σχολιάζουν ποικιλοτρόπως. Ανάμεσά τους πολλά χιουμοριστικά tweets αλλά και πολλά άλλα στα οποία η οργή για την... άκομψη απάντηση της αεροπορικής ήταν έκδηλη, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά το σχετικό hustag για την απάντηση της US Airways έγινε παγκόσμιο trend.
 Οπως είναι φυσικό, η US Airways, αμέσως μετά, με ένα tweet ζήτησε αρχικά συγνώμη για το... συμβάν και εν συνεχεία προσπάθησε να απολογηθεί. «Ζητούμε συγνώμη για την ανάρμοστη φωτογραφία που πρόσφατα μοιράστηκε ως link σε μια απάντησή μας. Αφαιρέσαμε το σχετικό tweet και το περιστατικό ερευνάται», έγραψε.
Οπως όλα δείχνουν, όμως, η εν λόγω φωτογραφία εστάλη ως αστείο στην αμερικανική αεροπορική εταιρεία και πιθανότατα κάποιος από τους υπεύθυνους για τα social media υπαλλήλους προσπάθησε να το αντιγράψει για να το στείλει σε κάποιον φίλο του.... Και όπως φαίνεται το κακό δεν άργησε να γίνει.... Επικόλλησε το σύνδεσμο στο λάθος tweet τη λάθος στιγμή...
 Σε ανακοίνωσή της, πάντως, αργότερα η US Airways τονίζει: «Ζητούμε συγνώμη και για την ανάρμοστη φωτογραφία που πρόσφατα μοιράσαμε στο Twitter ως απάντησε σε κάποιο tweet. Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εικόνα αρχικά δημοσιεύτηκε στο δικό μας λογαριασμό του Twitter από κάποιον άλλο χρήστη. Μάλιστα το είχαμε εντοπίσει και το είχαμε ξεχωρίσει για να το χαρακτηρίσουμε ως ανάρμοστο. Δυστυχώς, η εν λόγω εικόνα συμπεριλήφθηκε εκ παραδρομής σε απάντησή μας σε κάποιον πελάτη μας μέσω Twitter. Αμέσως καταλάβαμε το λάθος μας για αυτό και σβήσαμε το σχετικό tweet. Λυπούμαστε βαθιά και κάνουμε κάθε τι δυνατό για να αποφύγουμε ανάλογα λάθη στο μέλλον».
Πηγή:gegonota.net

Το ψάρι έκρυβε στην κοιλιά του έναν... δονητή!

Ο μπακαλιάρος πέρασε το ερωτικό παιχνίδι για μαλάκιο

Αυτή την ψαριά ο 64χρονος ερασιτέχνης νορβηγός ψαράς Bjorn Frilund θα τη θυμάται για πάντα. Ο μπακαλιάρος που έπιασε έκρυβε στο στομάχι του ένα αναπάντεχο εύρημα που δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν πορτοκαλί... δονητή!

«Έμεινα έκθαμβος. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα, δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου» είπε ο 64χρονος σε τοπική εφημερίδα, σύμφωνα με το nydailynews.com

Ο Frilund πιστεύει ότι ο μπακαλιάρος θεώρησε ότι ο δονητής ήταν μαλάκιο και το έφαγε. «Τα ψάρια τρώνε πολλά διαφορετικά πράγματα. Και ο πορτοκαλί δονητής μοιάζει με μαλάκιο. Ίσως το ψάρι πίστευε ότι ο δονητής ήταν ένα είδος χταποδιού που έχουμε στη Νορβηγία και μοιάζει με το συγκεκριμένο ερωτικό παιχνίδι και το έφαγε» προσθέτει.

Ο ερασιτέχνης ψαράς πιστεύει ότι το ερωτικό παιχνίδι το πέταξε στη θάλασσα μία «εκνευρισμένη γυναίκα που έκανε κρουαζιέρα»!

 
Πηγή:newsbeast.gr

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Παιδικά βιβλία ακατάλληλα για παιδιά

Τι είχαν στο μυαλό τους όταν τα έφτιαχναν;
















 

Κι όμως υπάρχουν κι αυτές οι δουλειές

Απίθανα επαγγέλματα


Ιστορικός πορνογραφίας


Επιστήμονας ψωμιού


Ειδικός σοκολατούχας μπίρας


Σύμβουλος συμπεριφοράς γάτας


Ειδικός Smarties


Πινγκουινολόγος


Μάγος, Άγιος Βασίλης εμπορικών κέντρων, μίμος του Ρασπούτιν


Εξορκιστής εφήβων


Ειδικός απαγωγών νυφών  

Πηγή:newsbeast.gr

Πώς μία από τις... χειρότερες μπίρες γίνεται ανάρπαστη!


Πώς μία από τις... χειρότερες μπίρες γίνεται ανάρπαστη!
Όσοι συνηθίζουν στις βραδινές εξόδους τους να πίνουν μπίρα, σίγουρα θα έχουν δοκιμάσει και τη γνωστή μεξικάνικη Corona – πιθανότατα με μία μικρή φέτα λεμόνι ή λάιμ στο στόμιο του μπουκαλιού. Πολλοί μάλιστα την προτιμούν και ζητούν μόνο τη συγκεκριμένη μπίρα. Έτσι, σε μία εποχή που πολλές εταιρείες του κλάδου αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, η Corona επεκτείνεται συνεχώς..
Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν σας λέγαμε ότι η συγκεκριμένη μάρκα μπίρας συγκεντρώνει τις χειρότερες κριτικές; Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg Businessweek, στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα ratebeer.com, μετά από 3.200 γνώμες, η βαθμολογία που συγκεντρώνει η Corona είναι μόλις... 1,6 στα 10! Την ίδια στιγμή, η ιστοσελίδα Beer Advocate εντοπίζει στην Corona “ξεθωριασμένα αρώματα θείου” και “μέτρια ψημένα λαχανικά”. Αντίθετα, μπίρες όπως η Negra Modelo και η Dos Equis Amber συγκεντρώνουν πολύ καλύτερες κριτικές, δεν είναι όμως τόσο δημοφιλείς.
Τι κάνει λοιπόν τόσο δημοφιλή την Corona; Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Businessweek Κάιλ Στοκ, το μάρκετινγκ. “Η συνταγή είναι απλή”, υποστηρίζει ο Στοκ, “άμμος, ήλιος και φέτες λάιμ”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Corona δεν πουλάει μπίρα, αλλά πουλάει “την ιδέα του να πίνεις μία μπίρα ενώ βρίσκεσαι σε διακοπές σε παραλία”. Και, προφανώς, το κάνει με μεγάλη επιτυχία.
 Συμπέρασμα; Τελικά το μάρκετινγκ μπορεί να δώσει... επιπλέον γεύση σε ένα προϊόν!
Πηγή:news.gr

Δέκα εφευρέσεις που οφείλουν την επιτυχία τους στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

Δέκα εφευρέσεις που οφείλουν την επιτυχία τους στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο
Πλέον όποιος θέλει να δει την ώρα γυρίζει τον καρπό του αριστερού του χεριού, ξέρει ότι στο συνάχι τα χαρτομάντιλα είναι σωτήρια, ενώ τα μπουφάν κλείνουν με μία ακούσια κίνηση, εκείνη που συνοδεύει το ανέβασμα του φερμουάρ. Δεν ήταν πάντα έτσι, όμως, τα πράγματα.
Ο κόσμος οφείλει ουσιαστικά τις τρεις παραπάνω εφευρέσεις -αλλά και μερικά ακόμη αντικείμενα, όπως και συνήθειες- στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο. Γιατί κατά τη διάρκειά του, όπως σημειώνει το BBC, υιοθετήθηκαν, έγιναν ευρέως γνωστές και με τον τρόπο τους, άλλαξαν τις ζωές όλων.
Λάμπα μαυρίσματος
Το χειμώνα του 1918 τα μισά παιδιά του Βερολίνου υπέφεραν από ραχίτιδα, μία ασθένεια που προκαλεί παραμόρφωση των οστών. Τότε δεν ήταν γνωστή η αιτία, αλλά είχε συνδεθεί με τη φτώχεια.
Ενας γιατρός της πόλης, ο Κουρτ Χουλντσίνσκι παρατήρησε πως οι ασθενείς του ήταν ιδιαίτερα χλωμοί. Αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα με τέσσερις από αυτούς, βάζοντάς τους κάτω από λάμπες υδραργύρου. Οσο προχωρούσε η θεραπεία, τα οστά των παιδιών γίνονταν πιο δυνατά, ενώ όταν έφτασε το καλοκαίρι, τα έβαζε να κάθονται στον ήλιο.

Μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, έβαζαν τα παιδιά σε όλη τη Γερμανία μπροστά από τις λάμπες, ενώ στη Δρέσδη έφτασαν στο σημείο να ξηλώσουν το φωτισμό στους δρόμους της πόλης για να χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό.
Αλλαγή ώρας
Η ιδέα να πηγαίνουν τα ρολόγια μπροστά την άνοιξη και πίσω το φθινόπωρο, ήταν κάτι που είχε προτείνει ο Βενιαμίν Φρανκλίνος με επιστολή του στο The Journal of Paris το 1784. Η αλλαγή, όμως, έγινε κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν αντιμέτωπη με τα αποθέματα κάρβουνου που τελείωνε, η Γερμανία αποφάσισε στις 30 Απριλίου του 1916 ότι τα ρολόγια θα πήγαιναν μία ώρα μπροστά, ώστε να υπάρχει μία επιπλέον ώρα με το φως του ήλιου. Γρήγορα αυτό επεκτάθηκε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ δύο χρόνια αργότερα οι ΗΠΑ υιοθέτησαν διαφορετικές ζώνες ώρας για τη χώρα.
Σακουλάκια τσαγιού
Είχαν εφευρεθεί λίγο νωρίτερα στις ΗΠΑ. Αλλά μία γερμανική εταιρεία αντέγραψε την ιδέα και την ανέπτυξε κατά τη διάρκεια του πολέμου, στέλνοντας στους στρατιώτες τσάι με αυτό τον τρόπο. Τότε τις ονόμαζαν «βόμβες τσαγιού».
Το ρολόι χειρός
Η αλήθεια είναι πως είχαν δημιουργηθεί πριν από τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά εκείνη την περίοδο η χρήση τους από τους άνδρες εκτινάχθηκε. Μέχρι τότε οι άνδρες είχαν ρολόγια με αλυσίδα στην τσέπη τους. Στον πόλεμο, όμως, όταν ο συγχρονισμός ήταν κυριολεκτικά θέμα ζωής ή θανάτου και τα δύο χέρια έπρεπε να ήταν ελεύθερα για τη μάχη, οπότε το εν λόγω «αξεσουάρ» έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές.
Λουκάνικα για χορτοφάγους
Οταν οι Αγγλοι απέκλεισαν τη Γερμανία, οι προμήθειες άρχισαν να εξαφανίζονται στην Κολωνία. Ο τότε δήμαρχος της πόλης- μετέπειτα Καγκελάριος της χώρας- Κόνραντ Αντενάουερ άρχισε να ψάχνει τρόπους που τα διαθέσιμα φαγώσιμα θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν εκείνα που τελείωναν, όπως το κρέας.
Κάνοντας διάφορα πειράματα, ανακάλυψε τη σόγια και τις χρήσεις της στην κουζίνα. Ανάμεσα σε άλλα, δημιούργησε και τα «λουκάνικα της ειρήνης» όπως έγιναν γνωστά.
Φερμουάρ
Από το 19ο αιώνα πολλοί προσπαθούσαν να βρουν ένα συνδυασμό από άγκριστρα και καρφίτσες για να κλείνουν τα πανωφόρια και να προστατεύεται ο κόσμος από το κρύο. Ο Γκίντεον Σάντμπακ, ένας Σουηδός μετανάστης στις ΗΠΑ, ήταν τελικά εκείνος που τα κατάφερε, παρουσιάζοντας μία λωρίδα με δύο σειρές από «δόντια» που έκλειναν μαζί. Ο στρατός των ΗΠΑ ενθουσιάστηκε, έβαλε τα φερμουάρ σε στολές και μπότες και μετά από τον πόλεμο η μόδα πέρασε και στους πολίτες.
Ανοξείδωτο ατσάλι
Το 1913 ο Χάρι Μπρίρλεϊ κατασκεύασε στο Σέφιλντ το πρώτο ατσάλι που δεν σκούριαζε, κάτι που άλλαξε ριζικά τη μεταλλουργία. Ο βρετανικός στρατός προσπαθούσε να βρει καλύτερο μέταλλο για όπλα, καθώς η κάνη αλλοιώνονταν από τους απανωτούς πυροβολισμους. Ετσι ζήτησε από τον Μπρίρλεϊ να βρει μία λύση. Σύμφωνα με το θρύλο, πέταξε τα πρώτα του πειράματα θεωρώντας πως ήταν αποτυχημένα, αλλά παρατήρησε αργότερα ότι αυτά δεν είχαν σκουριάσει, οπότε μόλις είχε ανακαλύψει το... μυστικό κράμα.
Επικοινωνίες πιλότων
Πριν από τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, οι πιλότοι δεν είχαν τη δυνατότητα να συνομιλούν μεταξύ τους ή με κάποιον που βρισκόταν στο έδαφος. Βασίζονταν λοιπόν σε χειρονομίες και κραυγές. Ο ασύρματος υπήρχε, αλλά έπρεπε να εξελιχθεί, κάτι που έγινε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι πρώτες προσπάθειες απέτυχαν εξαιτίας του δυνατού θορύβου από τις μηχανές του αεροπλάνου, κάτι που διορθώθηκε με το σχεδιασμό κράνους που διέθετε μικρόφωνο και ακουστικα.
Σερβιέτες
Το υλικό γνωστό ως Cellucotton υπήρχε πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, δημιουργία της μικρής αμερικανικής εταιρείας Kimberly-Clark. Ηταν πέντε φορές πιο απορροφητικό από το βαμβάκι σε μαζική παραγωγή είχε το μισό κόστος.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου άρχισε να χρησιμοποιείται για χειρουργικές γάζες, αλλά οι νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού συνειδητοποίησαν πως μπορούν να το αξιοποιήσουν και για την προσωπική τους υγιεινή. Χρήση χάρη στην οποία η εταιρεία... θησαύρισε. Οταν αντιλήφθηκαν το λόγο, έβγαλαν στην αγορά ένα προϊόν ακριβώς για αυτό το λόγο.

Χαρτομάντιλα
Η προώθηση, όμως, του παραπάνω προϊόντος δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη, κυρίως εξαιτίας της ντροπής που ένιωθαν οι γυναίκες όταν έφταναν στο ταμείο κρατώντας το στα χέρια. Για αυτό η Kimberly-Clark άρχισε να ψάχνει ξανά νέες χρήσης αυτού του θαυματουργού υλικού. Ενα από τα στελέχη της είχε την ιδέα να το σιδερώνουν και να φτιάχνουν απαλά χαρτομάντιλα. Το όνομά τους, Kleenex.

Πηγή: iefimerida.gr

Εξώδικο εφοριακών σε σατιρικό διαφημιστικό σποτ κινητής τηλεφωνίας


Εξώδικο εφοριακών σε σατιρικό διαφημιστικό σποτ κινητής τηλεφωνίας
Με εξώδικο απάντησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών στο διαφημιστικό σποτ εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με τον εξομολόγο, το οποίο προβάλλεται αυτή την περίοδο.
 Στο τηλεοπτικό σποτ ένας επιχειρηματίας πηγαίνει στον εξομολόγο του, ζητώντας άφεση αμαρτιών επειδή «λάδωσε» έναν εφοριακό. Το χιουμοριστικό σενάριο δεν άρεσε στους εφοριακούς, οι οποίοι θεώρησαν ότι το τηλεοπτικό σποτ «προσβάλλει το κύρος των υπηρεσιών» των ΔΟΥ και «την αξιοπρέπεια των εργαζομένων σε αυτές». Και προσθέτει ότι η εταιρεία για να προαγάγει τα προϊόντα της, επέλεξε «να θυσιάσει στο βωμό του όπου κέρδους της την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών μας».
Ο επιχειρηματίας της διαφήμισης «παραδέχεται» ότι προσέλαβε γιο εφοριακού «για να αποφύγει τον έλεγχο για παράνομη παρακράτηση ΦΠΑ», αναφέρουν οι εφοριακοί. Τονίζουν, μάλιστα, ότι με τη διαφήμιση «τελείται το έγκλημα της δημόσιας διέγερσης στη διάπραξη εγκληματικών πράξεων της ενεργητικής δωροδοκίας και της φοροδιαφυγής». Μάλιστα, προχώρησαν ακόμα παρακάτω: Ζήτησαν «τη διακοπή της σύμβασης με τη συγκεκριμένη εταιρεία για τα εκατοντάδες υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα». «Το κύρος των υπηρεσιών μας είναι αδιαπραγμάτευτο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ.
Από την πλευρά της, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind απέσυρε τη σκηνή από τη διαφήμιση, λέγοντας ότι το σποτ δεν είχε στόχο να θίξει τους εφοριακούς. «Η διαφήμισή μας βασίστηκε αποκλειστικά στη σάτιρα» ανέφερε η εταιρεία.
 Μιλώντας στην εφημερίδα Το Έθνος, ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης που πρωταγωνιστεί στο σποτ, είπε ότι «οι εφοριακοί θα πρέπει να επιδείξουν κάποιο χιούμορ».
Πηγή:in.gr

Η κατάρα της μούμιας που... βύθισε τον Τιτανικό

Η ιστορία της «μούμιας της ατυχίας» του Βρετανικού Μουσείου

Κάπου πίσω στο 1860 πέντε απόφοιτοι του πανεπιστημίου της Οξφόρδης πήγαν ένα ταξίδι στην Αίγυπτο. Προκειμένου να θυμούνται για πάντα το ταξίδι τους αποφάσισαν να πάρουν μαζί τους πίσω στην πατρίδα ένα αναμνηστικό… που δεν ήταν άλλο από το καπάκι από το φέρετρο μιας μούμιας… της ιέρειας της Amen-Ra.

Δύο από τους άντρες πέθαναν κατά την επιστροφή τους από την Αίγυπτο. Ένας τρίτος πήγε στο Κάιρο και αυτοπυροβολήθη

κε κατά λάθος στο χέρι ενώ κυνηγούσε ορτύκια και έπρεπε να το ακρωτηριάσει.

Ένα άλλο μέλος της πεντάδας… ο Arthur Wheeler κατάφερε μεν να επιστρέψει… σώος στην Αγγλία, όμως έχασε όλη του την περιουσία στο τζόγο. Μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου έχασε και πάλι τα πάντα εξαιτίας πυρκαγιάς και πλημμύρας, γράφει η Rose Eveleth στην ιστοσελίδα nautil.us.

Το καπάκι του φέρετρου πέρασε στη συνέχεια στα χέρια της αδερφής του Wheeler, η οποία προσπάθησε να το φωτογραφίσει το 1887, όμως ο φωτογράφος και ο αχθοφόρος που το κουβαλούσε… πέθαναν.

Η κατάρα της μούμιας φαίνεται ότι δεν είχε κοπάσει καθόλου. Αντίθετα, ήταν μάλλον η αρχή.

Ο άντρας που προσπάθησε να μεταφράσει τα ιερογλυφικά, που ήταν γραμμένα επάνω στο φέρετρο… αυτοκτόνησε.



Το «περίφημο» αυτό καπάκι του φέρετρου πλέον βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, όπου είναι επίσημα γνωστό ως «τεχνούργημα 22542», ή αλλιώς «η μούμια της ατυχίας».

Από την εποχή που πέρασε στην κατοχή του μουσείου το 1889 η «μούμια της ατυχίας» κατηγορήθηκε σχεδόν για τα πάντα.

Από τη βύθιση του Τιτανικού, μέχρι και για το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 1904 ο νεαρός και φιλόδοξος δημοσιογράφος Bertram Fletcher Robinson έγραψε ένα πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στην εφημερίδα Daily Express για τη «στοιχειωμένη μούμια» με τον εξής τίτλο: «Μια ιέρεια του θανάτου».

«Είναι βέβαιο ότι οι Αιγύπτιοι είχαν δυνάμεις, με τις οποίες εμείς στον 20ο αιώνα μπορεί να γελάμε, όμως δε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ποτέ» έγραφε τότε.

Τρία χρόνια μετά ο Robinson πέθανε ξαφνικά από υψηλό πυρετό. Οι φίλοι του πίστεψαν ότι για το θάνατό του έφταιγε… η κατάρα της μούμιας.

Ο Sir Arthur Conan Doyle, δημιουργός του Σέρλοκ Χολμς, είχε προειδοποιήσει το νεαρό δημοσιογράφο να μην μπλέξει με τη μούμια: «Τον είχα προειδοποιήσει και του είχα πει να μην ενδιαφερθεί για τη μούμια που βρισκόταν στο Βρετανικό Μουσείο. Επέμενε και τελικά… πέθανε. Του είπα ότι προκαλούσε την τύχη του με τις έρευνές του, όμως η ιστορία τον είχε συνεπάρει και δε μπορούσε να αντισταθεί».

Την εποχή που η «μούμια της ατυχίας» έφτανε στη Μ. Βρετανία, η χώρα είχε καταλάβει την Αίγυπτο. Κι ενώ η κατάληψη της Αιγύπτου είχε θεωρηθεί ως μια στρατιωτική επιτυχία, οι πολίτες πίσω στην πατρίδα δεν την έβλεπαν με καλό μάτι. Εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσο μια ευρωπαϊκή δύναμη έπρεπε να παρεμβαίνει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής.

Οι πολιτικοί υποστήριζαν ότι βρίσκονταν εκεί για να βοηθήσουν τη χώρα να καθαιρέσει έναν τύραννο, αλλά οι βρετανοί πολίτες δεν ήταν σίγουροι ότι… ήταν δουλειά της κυβέρνησής τους αυτό, σχολιάζει η αρθρογράφος.

Έτσι, ενώ πολλοί προβληματίζονταν με την κατοχή, δεν εξέφραζαν ανοιχτά τις ανησυχίες τους προς τα έξω και… στράφηκαν σε διάφορα αντικείμενα αιγυπτιακής τέχνης.

Ο καθηγητής λογοτεχνίας στο Birbeck College του University of London έγραψε με απλά λόγια στο βιβλίο του «The Mummy’s Curse» το 2012: «Δε μπορείς να μιλήσεις για το πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις μια άλλη χώρα, γιατί αυτό είναι εντελώς… αντιπατριωτικό. Αυτή είναι μια αφήγηση, που σας επιτρέπει να μιλάτε γι’ αυτό με άλλο τρόπο».

Σήμερα, το Βρετανικό Μουσείο δεν αναφέρει πολλά για την ιστορία της «μούμιας της ατυχίας».

Κάνει μια αναφορά σε μερικούς από τους πιο αξιοσημείωτους μύθους που τη συνοδεύουν, όπως αυτόν ότι η μούμια ήταν επάνω στον Τιτανικό, και προσθέτει ένα σύντομο σημείωμα που λέει το εξής: «Περιττό να αναφέρει κανείς ότι δεν υπάρχει αλήθεια πίσω από όλα αυτά. Το αντικείμενο δεν έφυγε ποτέ από το Μουσείο μέχρι το 1990 που συμπεριελήφθη σε μια περιοδική έκθεση». 
Πηγή:newsbeast.gr

Οι 7 πιο γκαντέμηδες άνθρωποι του κόσμου - ΦΩΤΟ

Θεωρείς οτί είσαι άτυχος επειδή κάτι δεν πήγε κατευχήν;Θεωρείς οτι η τύχη σε έχει ξεχάσει;Μην απελπίζεσαι!Δες τους πιο άτυχους ανθρώπους στον κόσμο και θα καταλάβεις οτι υπάρχουν και χειρότερα....

1.) Ann Hodges
Γιατί είναι άτυχη: Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη!


Η Αν Χότζες (1923 – 1972) απο την Sylacauga της Alabama, έγινε γνωστή  όταν, στις 30 Νοεμβρίου 1954, άπλωνε τη μπουγάδα της και είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή. Γυρνώντας προς τη δύση είδε και ένα δεύτερο ήλιο σε κανονική θέση.
Τελικά αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος μάλιστα έσπασε σε κομμάτια. Ένα θραύσμα τρύπησε την οροφή της και ένα την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη στην ιστορία.
Ο μετεωρίτης σήμερα βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα. Ωστόσο, πριν καταλήξει εκεί προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χότζες.
Η Αμερικάνικη Αεροπορία μετέβη στο σημείο και τον κατάσχεσε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δικαστικούς αγώνες τον απέκτησε ξανά αλλά η δημοσιότητα και οι επίμονες προσφορές αγοράς την ανάγκασαν να τον ξεφορτωθεί.

2.) Henry Ziegland
Γιατί είναι άτυχος: Σκοτώθηκε από σφαίρα σφηνωμένη σε δέντρο επί 20 χρόνια!

Το 1883, ο Henry Ziegland χώρισε με τη φίλη του. Εκείνη αναστατωμένη αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της, εξοργισμένος για το θάνατό της άρχισε να κατηγορεί τον Ziegland σαν υπαίτιο της απώλειας της. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα,  αφού πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον Ziegland.

Ο αδελφός της κοπέλας πήγε στο σπίτι του Ziegland και αφού τον πυροβόλησε, στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του και αυτοκτόνησε. Δυστυχώς για τον αδελφό, η σφαίρα πέρασε ξυστά από τον Ziegland και κατέληξε να σφηνωθεί στον κορμό ενός δέντρου. Τυχερός, σωστά;  20 χρόνια αργότερα, ο Χένρι ήθελε να κόψει το δέντρο, και δεδομένου ότι δεν ήταν σε θέση να το κάνει ο ίδιος, χρησιμοποίησε  δυναμίτη. Αποτέλεσμα:
Η έκρηξη εκτόξευσε τη σφαίρα από το  δέντρο κατευθείαν  στο κεφάλι του Ziegland, σκοτώνοντας τον ακαριαία.

3.) Violet Jessop
Γιατί είναι άτυχη: Επιβάτης σε 3 πλοία που ναυάγησαν!
Και τι πλοία…η Βάιλετ Τζέσοπ, υπάλληλος της Γουάιτ Σταρ Λάιν που ναυπήγησε τα αδελφά υπερωκεάνια Ολυμπικό, Τιτανικό και Βρετανικό ξεκίνησε τα θαλάσσια ταξίδια της  με το  Ολυμπικό. Στο ταξίδι της, στις  20 Οκτωβρίου 1910 το Ολυμπικό συγκρούστηκε με το πλοίο Χοκ.

Δύο χρόνια αργότερα είπε να ταξιδέψει με τον Τιτανικό, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Τέλος, το 1916 υπηρέτησε ως νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού στο Βρετανικό ο οποίος βυθίστηκε στο Αιγαίο μετά από σύγκρουση με νάρκη.
Παραδόξως, η Τζέσοπ σώθηκε και στα δύο ναυάγια και τελικά πέθανε σε ηλικία 84 ετών από ανακοπή.

4.) Roy Sullivan
Γιατί είναι άτυχος: Χτυπήθηκε 7 φορές από κεραυνό!
Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ωστόσο, όσοι είναι γνώστες του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να αποφεύγουν καλύτερα τα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Ο Σάλιβαν δεν ήταν σε αυτούς.

5.) Robert Todd Lincoln
Γιατί ήταν άτυχος: Ήταν παρών σε 3 δολοφονίες Αμερικανών προέδρων
Ο γιος του προέδρου Λίνκολν, Ρόμπερτ Τοντ, ήταν μόλις 21 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του στις 15 Απριλίου 1865. 16 χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1881, και ενώ διατελούσε Υπουργός Πολέμου για μόλις τέσσερις μήνες, κλήθηκε από τον Πρόεδρο Τζέιμς Γκάρφιλντ να τον συνοδέψει σε ένα ταξίδι στο Νιου Τζέρσεϊ. Προτού επιβιβαστούν στο τρένο, ένας άντρας τους πλησίασε και πυροβόλησε τον Γκάρφιλντ στην πλάτη. Μετά από 80 μέρες εξέπνευσε.
Και επειδή δύο πρόεδροι δεν είναι ποτέ αρκετοί, ο Ρόμπερτ Λίνκολν ήταν παρόν και στη δολοφονία του Προέδρου Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ, στις 6 Σεπτεμβρίου 1901. Αν και δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ήταν σε διπλανό δωμάτιο και άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο πρόεδρος Μακ Κίνλεϊ πέθανε οχτώ μέρες μετά.
Μετά τις τρεις δολοφονίες, ο Λίνκολν απέρριψε οποιαδήποτε πρόσκληση από πρόεδρο των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι «υπάρχει μια ανησυχητική θνησιμότητα σε όποια προεδρική εκδήλωση είναι παρών». Δεν του κράτησε κακία κανείς.

6.) Jason and Jenny Cairns-Lawrence
Γιατί είναι άτυχοι: Σε όποια πόλη αποφάσιζαν να πάνε διακοπές, γίνονταν τρομοκρατική επίθεση!

Άν αντιληφθείτε αυτό τε ζευγάρι να έρχεται διακοπές στην πόλη σας, καλύτερα να φύγετε εσείς διακοπές κάπου μακρυά..  Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι Λόρενς έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη. Η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εμπειρία ζωής για τους περισσότερους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί. Για τους Λόρενς, όμως, όχι αφού τέσσερα χρόνια μετά, στις 7 Ιουλίου 2005, βρίσκονταν στο Λονδίνο. Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην «καριέρα» τους.
Σπάνιο άλλα όχι απίθανο θα πει κανείς. Από τις χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη, αρκετοί ήταν Λονδρέζοι και κάποιοι από αυτούς ήταν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005. Πόσοι, όμως, από αυτούς ήταν στο Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008.
Σωστά μαντέψατε. Δύο. Ο Τζέισον και η Τζένη έκαναν χατ τρικ και αποφάσισαν ότι εκείνη τη φορά, ο κόσμος να χαλάει, θα κάνουν διακοπές. Και έκαναν!

7.) Tsutomu Yamaguchi
Γιατί είναι άτυχος: Ήταν παρών και στη  Hiroshima  αλλά και στο Nagaski κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών!

Γεννημένος το 1916, ο Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι ταξίδεψε στη Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945 για επαγγελματικούς λόγους. Στις 6 Αυγούστου και ενώ κατέβαινε από ένα τραμ είδε μια μεγάλη λάμψη στον ορίζοντα. Προσωρινά τυφλωμένος και με τα τύμπανα κατεστραμμένα πήγε σε ένα καταφύγιο και επέστρεψε σπίτι του στο Ναγκασάκι.
Τρεις μέρες αργότερα και ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει στο αφεντικό του γιατί είναι δύσκολο να πουλήσεις αυτοκίνητα σε μια πόλη που έχει ισοπεδωθεί από μια πυρηνική βόμβα, ο Tsutomu δέχτηκε και δεύτερη επίθεση.
Μια ακόμα ατομική βόμβα ισοπέδωνε το Ναγκασάκι.
Πηγή:gegonota.net 

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!


To CNN καταγράφει τα 10 ακριβότερα εστιατόρια στην Ευρώπη και ετυπωσιάζει με το αποτέλεσμα: «Μπαίνοντας σε αυτά τα δέκα εστιατόρια η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση μοιάζει παρελθόν, αφού ένα πιάτο αναφέρεται στον κατάλογο με… τριψήφιο αριθμό, ενώ για ένα κρασί μπορεί να πληρώσεις ακόμα και 900 ευρώ», γράφει ο συντάκτης στο άρθρο του. Και η λίστα που συμπληρώνει έχει ενδιαφέρον… (Οι τιμές είναι για ένα στάνταρ μενού με ορεκτικά, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, χωρίς το ποτό.)
1. Le Meurice, Παρίσι – 380 ευρώ/άτομοperierga.gr - Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!2. Sketch Lecture Room & Library, Λονδίνο – 170 ευρώ/άτομοperierga.gr - Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!3. Restaurant Paul Bocuse, Λυόν – 150 ευρώ/άτομοperierga.gr - Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!4. Νοma, Κοπεγχάγη – 200 ευρώ/άτομοperierga.gr - Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!5. Maison Pic, Βαλένς, Γαλλία – 330 ευρώ/άτομοperierga.gr - Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!6. Solo Per Due, Βακόνε, Ιταλία – 250 ευρώ/άτομοperierga.gr - Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!7. La Marmite, Σεν Μόριτς, Ελβετία – 270 ευρώ/άτομοperierga.gr - Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!8. Le Louis XV Alain Ducasse, Mονακό – 300 ευρώ/άτομοperierga.gr - Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!9. Les Airelles, Κουρσεβέλ – 250 ευρώ/άτομοperierga.gr - Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!10. La Pergola, Ρώμη – 250 ευρώ/άτομοperierga.gr - Tα 10 ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης!
Πηγή:perierga.gr