Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Αποζημίωση 152.000 ευρώ στην τέως σύζυγο για τις οικιακές δουλειές που έκανε επί 27 χρόνια

Αποζημίωση 152.000 ευρώ στην τέως σύζυγο για τις οικιακές δουλειές που έκανε επί 27
Δικαστήριο της Αργεντινής επιδίκασε το ποσό των 8εκατ. πέσος (δηλαδή περίπου 152.000) ως αποζημίωση σε μια ηλικιωμένη γυναίκα για τις οικιακές εργασίες που έκανε επί 27 συναπτά έτη. Και αυτός που θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό είναι ο τέως σύζυγός της. 
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο η 70χρονη αυτή γυναίκα, πτυχιούχος οικονομικών, αφιερώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της και τις οικιακές εργασίες στη διάρκεια του γάμου τους.
«Η οικονομική εξάρτηση των γυναικών από τους συζύγους τους είναι ένας από τους κεντρικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι γυναίκες υποτάσσονται στην κοινωνία», εξήγησε η δικαστής Βικτόρια Φάμα.
Η δικαστής όρισε «ένα λογικό ποσό για να εξισορροπηθεί η δυσανάλογη οικονομική κατάσταση των συζύγων». 
«Έπειτα από 27 χρόνια γάμου ο κατηγορούμενος την εγκατέλειψε όταν εκείνη ήταν 60 ετών, ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες λαμβάνουν σύνταξη και ενώ είχε αποκλειστεί από την αγορά εργασίας», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.
Το ζευγάρι χώρισε το 2009 και πήρε επισήμως διαζύγιο το 2011.

Ενα 18% το παίζει άρρωστο στη δουλειά για να δει τη συνέχεια σε τηλεοπτικές σειρές


Πάνε οι εποχές που έπεφτε κοπάνα από τη δουλειά λόγω hangover, διακοπών ή άλλων αιτιών...

Πλέον, όπως αποκαλύπτει το Radio Times μετά από έρευνά του σε ένα δείγμα 5,5 χιλιάδων ατόμων, υπάρχει ένα 18% που προφασίζεται αρρώστια προκειμένου να προλάβει να παρακολουθήσει τα επεισόδιατου αγαπημένου του σήριαλ.
Ολα ξεκίνησαν με το «House of Cards» του Netflix, αυτό ήταν πρώτο που έφερε τους τηλεοπτικούς μαραθώνιους. Ακολούθησαν τα Orange is the New Black και Breaking Bad αμέσως μετά, με τη σκυτάλη να περνάει, αργότερα, στο Black Mirror, το Fleabag και εσχάτως στο Killing Eve. Ετσι τουλάχιστον υποστηρίζει η έρευνα. 
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι βλέπουν τώρα περισσότερη τηλεόραση, απλώς νιώθουν περισσότερο την ανάγκη να είναι ενημερωμένοι για τις σειρές που παίζονται. Να αποφύγουν και το σπόιλερ οι άνθρωποι. Το 23% μάλιστα έχει πει ψέμματα για ένα πρόγραμμα, ότι το έχει δει, ώστε να μη νιώθει άσχημα στις παρέες του.
Οι μισοί απ΄ όσους ρωτήθηκαν έχουν κάτσει ακόμα και 8 ώρες σερί ενώ τα 3/4 από αυτούς έχουν δει περισσότερες από 4 ώρες σερί. Το 80% δήλωσε πως έχει ξενυχτήσει για κάποια σειρά.
Σημειώστε επίσης πως πλέον ουδείς μπορεί να περιμένει μία ολόκληρη εβδομάδα για να παρακολουθήσει καινούργιο επεισόδιο, αυτό αποτελεί κάτι ξένο για την εποχή μας.
Πηγή:e-tetradio.gr