Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Γελάει το Facebook με τα κιλοτάκια της αστυνομικίνας

Γελάει το Facebook με τα κιλοτάκια της αστυνομικίνας
Ένα σημείωμα από μια σελίδα ενός ημερολογίου της Ελληνικής αστυνομίας έχει γίνει viral προκαλώντας το γέλιο.
Το σημείωμα έγραψε μια άγνωστη κοπέλα με το όνομα Εύα που υπηρετεί στην Ελληνική αστυνομία.
Η κοπέλα έχασε 3 εσώρουχά της κατά τη διάρκεια του απλώματος και τα ψάχνει.
Έτσι έγραψε σε μια σελίδα του ημερολογίου της ένα μήνυμα προς το γείτονα και το πέταξε κάτω από την πόρτα.
Στο μήνυμα έγραφε: «Γεια σας! Σας παρακαλώ πολύ επειδή στη βεράντα σας μου πέσαν 3 κιλοτάκια κατά το άπλωμα ρούχων από πάνω, να μην τα πετάξετε και να τα βάλετε σε μια σακουλίτσα να τα ζητήσω όταν έρθω ή να τα αφήσετε στην πόρτα μου στον 2ο από πάνω. Συγγνώμη και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Εύα.»
Η φωτογραφία έχει γίνει viral, όχι για το περιεχόμενό της αλλά κυρίως γιατί έχει το λογότυπο της Ελληνικής αστυνομίας στο κάτω μέρος.



Πηγή:e-go.gr

Ποpνό vs. Αληθινό σεξ: Οι διαφορές (video)

Ποpνό vs. Αληθινό σ3ξ: Οι διαφορές (video)
Το video που έχει γίνει viral δείχνει με χιουμοριστικό τρόπο τις βασικές διαφορές ανάμεσα στο πραγματικό και στο... φτιαχτό, ιδανικό –μπροστά από τις κάμερες– σεξ.
Το video είναι δημιουργία του KB Creative Lab και συγκρίνει το ποpνό με την πραγματική ζωή.


Πηγη:e-radio.gr

Ανακαλύφθηκε δαχτυλίδι – φονικό όπλο του 14ου αιώνα

Τι το ιδιαίτερο έχει το δαχτυλίδι που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο ακρωτήριο Καλιάκρα, στη Βουλγαρία.

Ένα δαχτυλίδι με ειδική θήκη για δηλητήριο, τού 14ου αιώνα, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο ακρωτήριο Καλιάκρα στις βουλγαρικές ακτές.
Πρόκειται για το πρώτο δαχτυλίδι- φονικό "όπλο" που βρέθηκε στη Βουλγαρία, δήλωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια και αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Μπόνι Πετρούνοβα, που είναι επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων που έκαναν αυτή τη σημαντική ανακάλυψη.
"Η συγκλονιστική" - όπως τη χαρακτήρισε η κ. Πετρούνοβα - "ανακάλυψη έγινε σε ένα μέρος όπου ζούσαν αριστοκράτες του Δεσποτάτου του Ντομπρουτζα".
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το δαχτυλίδι είναι μια άμεση απόδειξη ότι οι δολοφονίες, κυρίως πολιτικής φύσης, γίνονταν τον 14ο αιώνα με τη χρήση δηλητηρίου. Το δαχτυλίδι, προφανώς, συνδέεται με τη σύγκρουση μεταξύ του τοπικού ηγέτη Ντομπρότισα και του γιου του Ιβάνκο Τέρτερ, που είναι γνωστό ότι είχαν έντονο μίσος ο ένας για τον άλλον.
Η ανακάλυψη του δαχτυλιδιού εξηγεί τους πολλούς θανάτους που καταγράφηκαν στο ακρωτήριο Καλιάρκα, μεταξύ των αριστοκρατών κοντά στον Ντομπρότιτσα, τόνισαν οι επιστήμονες.
Το δαχτυλίδι έχει ένα μικρό στρογγυλό δοχείο κολλημένο πάνω σ' αυτό. Το δοχείο έχει μια μικροσκοπική οπή που επιτρέπει τη ροή υγρού μέσα σ' αυτό. Το δαχτυλίδι είναι χάλκινο και ο σχεδιασμός του είναι απλός, αλλά εκλεπτυσμένος. Το δοχείο μπορούσε να γεμίσει με δηλητήριο, το οποίο, στη συνέχεια, έριχναν κρυφά στο ποτήρι του θύματος. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το δαχτυλίδι το φορούσε άντρας, πιθανότατα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού του.
Πηγή:news247.gr
 

Θαλάσσιο "τέρας" ξεβράστηκε σε Ισπανική ακτή

Την ώρα που κολυμπούσε σε μια παραλία της Ισπανίας, μια γυναίκα, βρήκε ένα σκελετωμένο κεφάλι με μεγάλα κέρατα που ανήκε σε ένα άγνωστο ως τώρα πλάσμα. (Pics)

Ένα περίεργο πλάσμα ξέβρασε η θάλασσα στην Ισπανία. Το μήκος του είναι τέσσερα μέτρα έχει κέρατα και μακρύ λευκό σώμα.
Το μυστηριώδες πλάσμα  ξεβράστηκε στην πόλη Villaricos της Ισπανίας.  Η συντονίστρια της πολιτικής προστασίας Maria Sanchez δήλωσε: " Δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να είναι, αλλά μύριζε άσχημα" και πρόσθεσε ότι " Ήταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης".
Το πλάσμα πρέπει να ταφεί καθώς αποτελεί  εστία μόλυνσης. Οι ειδικοί που πήραν κομμάτια από το άγνωστο πλάσμα προκειμένου να το εξετάσουν. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι πρόκειται για κάποιο είδος καρχαρία ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιο είδος χελιού.

  Το κουφάρι ανακάλυψε μια γυναίκα ενώ κολυμπούσε στην περιοχή.
Πηγή:news247.gr

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Τα πιο παράξενα πράγματα που αποκάλυψε η επιστήμη για το παρελθόν


 Ποια είναι τα πιο παράξενα πράγματα που ανακαλύφθηκαν για το παρελθόν; Από τον ήχο της φωνής του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ μέχρι την ηλικία του πρώτου πονοδόντου, η επιστήμη μας έχει βοηθήσει να ανακαλύψουμε πράγματα που δεν ξέραμε και ίσως δεν είχαμε ποτέ αναρωτηθεί να μάθουμε.

O ήχος της φωνής του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ



Ο άνθρωπος που μας έδωσε τη δυνατότητα να ακούμε ο ένας τη φωνή του άλλου όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε είχε παραμείνει …σιωπηλός στην ιστορία. Ωστόσο, το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου εντόπισαν τη φωνή του Μπελ ηχογραφημένη. Οι ερευνητές είχαν ανακαλύψει ένα χειρόγραφο που κατέγραφε μια ηχογράφηση, το οποίο έφερε ημερομηνία και την υπογραφή του Μπελ. Πρόσφατα, οι ερευνητές ταίριαξαν το χειρόγραφο αυτό με μια ηχογράφηση της 15ης Απριλίου του 1885, η οποία είναι -φυσιολογικά- κακής ηχητικής ποιότητας, με τον Μπελ να διαβάζει νούμερα για 4 λεπτά, κλείνοντας με τη φράση «εις επιβεβαίωσιν των οποίων, ακούστε τη φωνή μου, Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ». Η οπτική μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για να ανακτηθεί ο ήχος αναπτύχθηκε κατά τα περασμένα 10 χρόνια. Η ομάδα ερευνητών είναι σε συνεχή αναζήτηση περισσότερου ηχογραφημένου υλικού από το εργαστήριο του εφευρέτη.

Το χρώμα του τρένου που μετέφερε το σώμα του Λίνκολν




Η κηδεία του Λίνκολν το 1865 περιλάμβανε μια περιφορά στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ, διάρκειας δύο εβδομάδων, με τρένο,. Δεδομένης όμως της δυνατότητας λήψης μόνο ασπρόμαυρων φωτογραφιών, κανείς δε γνώριζε τι χρώμα ήταν το βαγόνι που μετέφερε το σώμα του Αμερικανού προέδρου και με την επέτειο των 150 ετών από τη δολοφονία του να πλησιάζει, το χρώμα άρχισε να γίνεται σημαντικό. Έτσι, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα συνεργάστηκαν με δημιουργούς μοντέλων τρένων για να βρουν το χρώμα του βαγονιού. Μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά με το βαγόνι καμένο από το 1911. Ωστόσο, ένας χημικός και φίλος των τρένων, ο Γουέιν Γουεσολόσκι, απέκτησε ένα μικρό κομμάτι από την ελάχιστη διακόσμηση του τρένου που σώθηκε. Αφότου συνέκριναν τα υπολείμματα μπογιάς με τα εθνικά πρότυπα χρωμάτων, το χρώμα αποκαλύφθηκε – μια σκούρα καστανέρυθρη απόχρωση.

Τι μπογιά χρησιμοποιούσε ο Πικάσο



Το Ινστιτούτο Τεχνών του Σικάγο και το Εθνικό Εργαστήριο του Σικάγο συνεργάστηκαν για να καθορίσουν τι μπογιά χρησιμοποιήθηκε στους διάσημους πίνακες του Πικάσο. Χρησιμοποίησαν ισχυρές ακτίνες Χ για να εξετάσουν το είδος μπογιάς και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα: ο Πικάσο ήταν ανάμεσα στους πρώτους που, αντί για μπογιά ειδικά κατασκευασμένη για καλλιτέχνες, χρησιμοποιούσε κοινή οικιακή μπογιά. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσε την Ripolin, την πρώτη οικιακή μπογιά που βγήκε στο εμπόριο.

Η οσμή της νεαρής Γης



Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορεί να μύριζε η Γη πριν από 1,9 δισεκατομμύρια χρόνια; Οι επιστήμονες ίσως ανακάλυψαν την αρχαία δυσοσμία, εξετάζοντας απολιθώματα που βρέθηκαν κοντά στη λίμνη Σουπήριορ στον Καναδά. Μια ομάδα ερευνητών δημοσίευσε μια έκθεση με απολιθώματα που αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο τα μικρόβια τρέφονταν, την ετεροτροφία. «Η ετεροτροφία είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα με αυτό που συμβαίνει στο στομάχι μας μετά το φαγητό, όπου βακτήρια διασπούν την οργανική ύλη» λέει ο Μάρτιν Μπρέιζερ, ένας από τους ερευνητές και καθηγητής στην Οξφόρδη.

Αυτό, στην πραγματικότητα, δεν είναι πολύ διαφορετικό από τον τρόπο τροφής των βακτηριδίων σήμερα, πράγμα που αφήνει υποψίες μυρωδιάς υδρόθειου – δηλαδή, της δυσοσμίας των σάπιων αυγών. «Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι η ζωή στη Γη πριν από 1,9 δισεκατομμύρια χρόνια σίγουρα θα μύριζε σαν σάπια αυγά»

Η ηλικία του πρώτου πονόδοντου



Το 2011, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τορόντο βρήκαν ενδείξεις στοματικής μόλυνσης σε ερπετά που έζησαν κατά τον Παλαιοζωικό αιώνα, 275 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ στοματικής/οδοντικής ασθένειας σε σπονδυλωτά κατά 200 εκ. χρόνια – γιατί φυσικά και υπάρχει τέτοιο ρεκόρ. Τα ατυχή πλάσματα που ανήκαν στο είδος του λαβιδόσαυρου (Labidosaurus Hamatus) πρέπει να αντιμετώπισαν πονόδοντους καθώς προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στη ζωή στην ξηρά και στην κατανάλωση κρέατος και φυτών. Χρησιμοποιώντας αξονική τομογραφία, οι επιστήμονες εντόπισαν την εκτεταμένη μόλυνση που οδήγησε στην καταστροφή του οστού του σαγονιού και σε απώλεια δοντιών.

Η ύπαρξη μιας φρανκενστάιν μούμια



Υπάρχει όντως η φρανκενστάιν-μούμια; Όχι ακριβώς, πάντως ερευνητές το περασμένο καλοκαίρι ανακάλυψαν ότι τα δύο πτώματα ηλικίας 3.000 ετών που βρέθηκαν σε βάλτο ήταν βασικά μουμιοποιημένοι …φρανκενστάιν. Τα σώματα αυτά, ένα ανδρικό και ένα γυναικείο, μάλλον τοποθετήθηκαν στο βάλτο για να διατηρηθούν, και θάφτηκαν εκ νέου εκατοντάδες χρόνια μετά. Οι επιστήμονες αντιλήφθηκαν πως το σαγόνι του γυναικείου σκελετού δεν ταίριαζε με το υπόλοιπο κρανίο και, μετά από μερικά τεστ DNA, βρήκαν ότι τα κόκκαλα είχαν προέλθει από διαφορετικούς ανθρώπους. Στην περίπτωση του ανδρικού σκελετού, τα κόκκαλα ανήκαν σε ανθρώπους που τους χώριζαν εκατοντάδες χρόνια. Η εξήγηση γι’ αυτό το ανθρώπινο πάζλ δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά ο επιστήμονας Τέρι Μπράουν εξέφρασε την κυνική περίπτωση ότι «το κρανίο ίσως χάθηκε, οπότε απλά βρήκαν ένα άλλο και το κόλλησαν».

Πηγή:e-radio.gr

Πόσο διαρκεί το τέλειο σ3ξ;

Πόσο διαρκεί το τέλειο σ3ξ;
Σεξολόγοι και ψυχοθεραπευτές από το Behrend College της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ έκαναν έρευνα για να εντοπίσουν πόσα είναι τα μαγικά λεπτά που κάνουν τη συνεύρεση ιδανική.
Εστιάζοντας στην ποιότητα του σεξ σε σχέση με τη χρονική διάρκεια, αποδείχτηκε πως όσο λιγότερο περίπλοκη είναι η σεξουαλική πράξη, τόσο το καλύτερο!
Οι ερευνητές στο Behrend College της Πενσιλβάνια ζήτησαν από πενήντα μέλη της Ένωσης για τη Θεραπεία και Έρευνα του Σεξ να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία.
Μετά από σύγκριση των αποτελεσμάτων που συνέλεξαν, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που είχαν αποκομίσει για χρόνια από τους πελάτες τους, κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:
  • 1–2 λεπτά είναι πολύ λίγα

  • 3–7 λεπτά είναι αρκετά
  • 
7–13 λεπτά είναι το επιθυμητό
  • 
10–30 λεπτά είναι πάρα πολλά

  • 3–13 λεπτά είναι το σύνηθες
Να σημειωθεί πως τα προκαταρτικά είναι εκτός αυτού του χρόνου.

Πηγή:e-radio.gr

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η αναζήτηση χύτρας στο Google, έφερε την Αντιτρομοκρατική στην πόρτα τους

Πώς μία αναζήτηση στο Google τους έκανε οιονεί τρομοκράτες; Γιατί μία οικογένεια στις ΗΠΑ δέχθηκε "επίσκεψη'' από την Αντιτρομοκρατική

Μία σειρά αναζητήσεων στο Google ήταν ικανή για να φέρει την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κατώφλι του σπιτιού τους και να τους ανακρίνει για πιθανή εμπλοκή τους με την τρομοκρατία.
Ο λόγος για μία τυπική οικογένεια στο Λονγκ Άϊλαντ των ΗΠΑ, η οποία όπως έγινε γνωστό, δέχθηκε ''επίσκεψη'' από έξι άτομα της Αντιτρομοκρατικής, τα οποία ήθελαν να ερευνήσουν το σπίτι τους.
"Ήταν θέμα συγκυρίας", δήλωσε η μητέρα.
Κάθε μέλος της οικογένειας έκανε τη δική του αναζήτηση στον υπολογιστή, συνθέτοντας το παζλ που χτύπησε ''κόκκινο συναγερμό'' για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.
Κι αν όλα αυτά φαντάζουν σενάριο ταινίας δράσης, όταν ακούσετε τις αναζητήσεις τους θα καταλάβετε γιατί αναστατώθηκαν οι αρχές.
Μία χύτρα, ένα σακίδιο και πολλά κλικαρίσματα σχετικά με τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, ήταν αρκετά για να θεωρηθούν ύποπτοι και να περάσουν από μία μίνι ανάκριση.
''Έψαχνα μία χύτρα για να μαγειρεύω. Ο άνδρας μου χρειαζόταν ένα σακίδιο και ο 20χρονος γιος μου διάβαζε όσα συνέβησαν στη Βοστώνη, πατώντας links σχετικά με βόμβες'' αναφέρει η μητέρα.
''Ο άνδρας μου ήταν στο σπίτι, όταν ήρθαν από την Αντιτρομοκρατική'' δηλώνει η γυναίκα και περιγράφει τις κινήσεις τους. Ρώτησαν αν μπορούν να ελέγξουν το σπίτι, διάβασαν τους τίτλους των βιβλίων της οικογένειας, ενώ ακολούθησε καταιγισμός προσωπικών ερωτήσεων.
Τους ενδιέφερε να μάθουν για την καταγωγή και τη ζωή της οικογένειας, αλλά και για την ύπαρξη βόμβας μέσα στο σπίτι. Ο διάλογος σε αυτό το σημείο, ήταν μάλλον διασκεδαστικός.
''Έχετε κάποια βόμβα μέσα στο σπίτι;'' ρώτησαν από την Αντιτρομοκρατική, για να λάβουν μία-μάλλον απρόσμενη απάντηση-από τον άνδρα.
''Βόμβα, όχι. Έχουμε όμως ατμομάγειρα ρυζιού. Τον χρησιμοποιεί η σύζυγός μου για να φτιάχνει κινόα''.
''Τι στο καλό είναι το κινόα'' αναρωτήθηκαν.
Μετά από αρκετή ώρα και πολυάριθμες ερωτήσεις πείστηκαν πως η οικογένεια είχε σχέση με τη μαγειρική και όχι την τρομοκρατία. Αποχώρησαν αφήνοντάς τους ανάστατους από την επίσκεψη.
Πηγή:news247.gr

Τα 100 καλύτερα βιβλία όλων των εποχών: Πραγματικά στολίδια του ανθρώπινου πολιτισμού

Τα 100 καλύτερα βιβλία όλων των εποχών: Πραγματικά στολίδια του ανθρώπινου πολιτ
Πριν από μερικά χρόνια 100 συγγραφείς, διάσημοι και μη, από 54 χώρες αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα ένα μεγαλόπνοο πόνημα και να συγκεντρώσουν σε μια λίστα τα 100 καλύτερα βιβλία όλων των εποχών.
Η πρωτοβουλία ανήκε στη Νορβηγική Λέσχη Βιβλίου μέσω της επιθυμίας να υπάρξει μια καταγραφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας με βιβλία από όλες τις χώρες, τους πολιτισμούς, αλλά και χρονικές περιόδους.
Η σειρά είναι ,βέβαια, χρονολογική χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αξιολόγηση, ωστόσο, οι διοργανωτές δήλωσα ότι όλα τα βιβλία βρίσκονται στην ίδια σειρά ως τα κορυφαία παραδείγματα της ανθρώπινης λογοτεχνίας.
Μοναδική εξαίρεση μόνο μία: Ο εκπληκτικός «Δον Κιχώτης» που του απονεμήθηκε η διάκριση του καλύτερου λογοτεχνικού έργου που γράφτηκε ποτέ.
Από την άλλη πλευρά η λογοτεχνία είναι εν μέρη και κάτι υποκειμενικό, ωστόσο, ο παρακάτω πίνακας αποτελεί σίγουρα μια εντυπωσιακή αφετηρία για όποιον επιθυμεί να κάνει μια βουτιά στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Χρονολογία Συγγραφέας Τίτλος έργου γλώσσα
18ος–17ος αι. π.Χ.άγνωστοςΈπος του ΓκιλγκαμέςΑκκαδική
850–750 π.Χ.ΌμηροςΙλιάςΑρχαία Ελληνική
8ος αι. π.Χ.ΌμηροςΟδύσσειαΑρχαία Ελληνική
6ος– 4ος αι. π.Χ.άγνωστοςΤο βιβλίο του ΙώβΕβραϊκή
431 π.Χ.ΕυριπίδηςΜήδειαΑρχαία Ελληνική
430 π.Χ.ΣοφοκλήςΟιδίπους ΤύραννοςΑρχαία Ελληνική
4ος αι. π.Χ.– 4ος αι. μ.Χ.ΒυάσαΜαχαβαράταΣανσκριτική
3ος αι. π.Χ.– 3ος αι. μ.Χ.ΒαλμίκιΡαμαγιάναΣανσκριτική
1ος αι. π.Χ.– 4ος αι. μ.Χ.ΚαλιντάσαΣακούνταλαΣανσκριτική
29–19 π.Χ.Vergilius (Βιργίλιος)Aeneis (Αινειάς)Λατινική
1ος αι. μ.Χ.Ovidius (Οβίδιος)Metamorphoses (Μεταμορφώσεις)Λατινική
700–1500άγνωστοςΧίλιες και μία νύχτεςΑραβική
11ος αι.Μουρασάκι ΣικίμπουΗ ιστορία του ΓκέντζιΙαπωνική
13ος αι.άγνωστοςNjál's Saga (Η ιστορία του Νγιαλ)Αρχαία Σκανδιναβική
1257ΣααντίΜποστάν (Ο Φρουτόκηπος)Περσική
1258–73ΡουμίΜασναβίΠερσική
1265–1321Dante Alighieri (Δάντης)Divina Commedia (Θεία κωμωδία)Ιταλική
1349–53Giovanni Boccaccio (ΒοκάκιοςDecamerone (Το Δεκαήμερο)Ιταλική
14ος αι.Geoffrey Chaucer (Τζέφρι Τσόσερ)The Canterbury Tales (Οι ιστορίες του Καντέρμπουρι)Αγγλική
1532–34François Rabelais (Ραμπελαί)Pantagruel (Πανταγκρυέλ) και Gargantua (Γαργαντούας)Γαλλική
1595Michel de Montaigne (Μισέλ ντε Μονταίν)Essays (Δοκίμια)Γαλλική
1603William Shakespeare (Ουίλλιαμ Σαίξπηρ)Hamlet (Άμλετ)Αγγλική
1608William Shakespeare (Ουίλλιαμ Σαίξπηρ)King Lear (Ο βασιλιάς Ληρ)Αγγλική
1609William Shakespeare (Ουίλλιαμ Σαίξπηρ)Othello (Οθέλος)Αγγλική
1605 & 1615Miguel de Cervantes (Μιγκέλ ντε Θερβάντες)Don Quijote (Δον Κιχώτης)Ισπανική
1726Jonathan Swift (Τζόναθαν Σουϊφτ)Gulliver's Travels (Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ)Αγγλική
1760Laurence Sterne (Λώρενς Στερν)Tristram Shandy (Τρίστραμ Σάντυ)Αγγλική
1796Denis Diderot (Ντενί Ντιντερό)Jacques le fataliste (Ζακ ο μοιρολάτρης και ο αφέντης του)Γαλλική
1808 & 1832Johann Wolfgang von Goethe (Γκαίτε)Faust (Φάουστ)Γερμανική
1813Jane Austen (Τζέιν Ώστεν)Pride and Prejudice (Περηφάνια και Προκατάληψη)Αγγλική
1818Giacomo Leopardi (Τζιάκομο Λεοπάρντι)Canti (ποιήματα)Ιταλική
1830Stendhal (Σταντάλ)Le Rouge et le Noir (Το κόκκινο και το μαύρο)Γαλλική
1833-1850Edgar Allan Poe (Έντγκαρ Άλλαν Πόε)διηγήματαΑγγλική (ΗΠΑ)
1835Honoré de Balzac (Ονορέ ντε Μπαλζάκ )Le Père Goriot (Ο Μπάρμπα-Γκοριό)Γαλλική
1835–37Hans Christian Andersen (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν)Eventyr (Παραμύθια)Δανική
1842Νικολάι ΓκόγκολΝεκρές ψυχέςΡωσική
1847Emily Brontë (Έμιλι Μπροντέ)Wuthering Heights (Ανεμοδαρμένα Ύψη)Αγγλική
1851Herman Melville (Χέρμαν Μέλβιλ)Moby-Dick (Μόμπυ Ντικ)Αγγλική (ΗΠΑ)
1855Walt Whitman (Ουώλτ Ουίτμαν)Leaves of Grass (Φύλλα Χλόης) [ποίηση]Αγγλική (ΗΠΑ)
1857Gustave Flaubert (Γκυστάβ Φλωμπέρ)Madame Bovary (Μαντάμ Μποβαρί)Γαλλική
1869Gustave FlaubertL’Éducation sentimentale (Η αισθηματική αγωγή)Γαλλική
1861Charles Dickens (Τσάρλς Ντίκενς)Great Expectations (Μεγάλες Προσδοκίες)Αγγλική
1865–1869Λέων ΤολστόιΠόλεμος και ΕιρήνηΡωσική
1886Λέων ΤολστόιΟ θάνατος του Ιβάν ΙλίτςΡωσική
1877Λέων ΤολστόιΆννα ΚαρένιναΡωσική
1866Φιοντόρ ΝτοστογιέφσκιΈγκλημα και τιμωρίαΡωσική
1869Φιοντόρ ΝτοστογιέφσκιΟ ηλίθιοςΡωσική
1872Φιοντόρ ΝτοστογιέφσκιΟι δαιμονισμένοιΡωσική
1880Φιοντόρ ΝτοστογιέφσκιΑδελφοί ΚαραμαζώφΡωσική
1871George Eliot (Τζορτζ Έλιοτ)Middlemarch (Μίντλμαρτς)Αγγλική
1879Henrik Ibsen (Χένρικ Ίψεν)Et dukkehjem [Nora] (Ένα κουκλόσπιτο [Νόρα])Νορβηγική
1884Mark Twain (Μαρκ Τουαίην)Adventures of Huckleberry Finn (Οι περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν)Αγγλική (ΗΠΑ)
1886Αντόν ΤσέχωφδιηγήματαΡωσική
1890Knut Hamsun (Κνουτ Χάμσουν)Sult (Η πείνα)Νορβηγική
1901Thomas Mann(Τόμας Μαν)Buddenbrooks (Οι Μπούντενμπρόοκς)Γερμανική
1924Thomas Mann (Τόμας Μαν)Der Zauberberg (Το μαγικό βουνό )Γερμανική
1904Joseph Conrad (Τζόζεφ Κόνραντ)NostromoΑγγλική
1913–27Marcel Proust (Μαρσέλ Προυστ)À la recherche du temps perdu (Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο)Γαλλική
1913D. H. Lawrence (Ντ. Χ. Λώρενς)Sons and Lovers (Γιοι και εραστές)Αγγλική
1918Λου ΣιουνΤο ημερολόγιο ενός τρελούΚινεζική
1922James Joyce (Τζαίημς Τζόυς)Ulysses (Οδυσσέας)Αγγλική (Ιρλανδία)
1923Italo Svevo (Ίταλο Σβέβο)La Coscienza di Zeno (Η συνείδηση του Ζήνωνα)Ιταλική
1924Franz Kafka (Φραντς Κάφκα)διηγήματαΓερμανική
1925Franz Kafka (Φραντς Κάφκα)Der Prozess (Η Δίκη)Γερμανική
1926Franz Kafka (Φραντς Κάφκα)Das Schloss (Ο Πύργος)Γερμανική
1925Virginia Woolf (Βιρτζίνια Γουλφ)Mrs Dalloway (Η κυρία Νταλογουέη)Αγγλική
1927Virginia Woolf (Βιρτζίνια Γουλφ)To the Lighthouse (Στο φάρο)Αγγλική
1929Alfred Döblin (Άλφρεντ Ντέμπλιν)Berlin Alexanderplatz (Μπερλίν, Αλεξάντερπλατς)Γερμανική
1928Federico García Lorca (Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα)Romancero gitano (Τσιγγάνικο τραγουδιστάρι)Ισπανική
1928Fernando Pessoa (Φερνάντο Πεσσόα)Livro do Desassossego (Το βιβλίο της ανησυχίας)Πορτογαλική
1929William Faulkner (Γουίλιαμ Φώκνερ)The Sound and the Fury (Η βουή και η αντάρα)Αγγλική
1936William Faulkner (Γουίλιαμ Φώκνερ)Absalom, Absalom! (Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ !)Αγγλική
1930–32Robert Musil (Ρόμπερτ Μούζιλ)Der Mann ohne Eigenschaften (Ο άνθρωπος χωρίς ιδιότητες)Γερμανική
1932Louis-Ferdinand Céline (Λουί-Φερντινάντ Σελίν)Voyage au bout de la nuit (Ταξίδι στο τέλος της νύχτας)Γαλλική
1934–35Halldór Laxness (Χαλντόρ Λάξνες)Sjálfstætt fólk (Ανεξάρτητοι άνθρωποι)Ισλανδική
1942Albert Camus (Αλμπέρ Καμύ)L'Étranger (Ο Ξένος)Γαλλική
1944 κ.ε.Jorge Luis Borges (Χόρχε Λουίς Μπόρχες)Ficciones (Ιστορίες)Ισπανική (Αργεντινή)
1945Astrid Lindgren (Άστριντ Λίντγκρεν)Pippi Långstrump (Πίπη η Φακιδομύτη)Σουηδική
1946Νίκος ΚαζαντζάκηςΒίος και πολιτεία του Αλέξη ΖορμπάΝεοελληνική
1949George Orwell (Τζορτζ Όργουελ)Nineteen Eighty-Four (Χίλια ενακόσια ογδόντα τέσσερα)Αγγλική
1951–53Samuel Beckett (Σάμιουελ Μπέκετ)MolloyMalone MeurtL'Innommable (Μολλόυ, Ο Μαλόν πεθαίνει, Ο ακατονόμαστος –τριλογία)Γαλλική, Αγγλική (Ιρλανδία)
1951Marguerite Yourcenar (Μαργκερίτ Γιουρσενάρ)Mémoires d'Hadrien (Αδριανού απομνημονεύματα)Γαλλική
1952Ernest Hemingway (Έρνεστ Χέμινγουεϊ)The Old Man and the Sea (Ο Γέρος και η Θάλασσα)Αγγλική
1954Γιασουνάρι ΚαβαμπάταΟ ήχος του βουνούΙαπωνική
1955Vladimir Nabokov (Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ)Lolita (Λολίτα)Αγγλική (ΗΠΑ)
1955Juan Rulfo (Χουάν Ρούλφο)Pedro Páramo (Πέδρο Πάραμο)Ισπανική (Μεξικό)
1956João Guimarães Rosa (Χοάο Γκιμαράες Ρόζα)Grande Sertão: Veredas (Μεγάλοι δρυμοί : Μονοπάτια)Πορτογαλική (Βραζιλία)
1958Chinua Achebe (Τσινούα Ατσέμπε)Things Fall Apart (Τα πράγματα καταρρέουν)Αγγλική (Νιγηρία)
1959Ναγκίμπ ΜαχφούζΤα παιδιά του ΤζεμπελάουϊΑραβική (Αίγυπτος)
1952Paul Celan (Πωλ Σελάν)Mohn und Gedächtnis (Παπαρούνα και μνήμη) [ποίηση]Γερμανική
1952Ralph Ellison (Ραλφ Έλλισον)Invisible Man (Αόρατος άνθρωπος)Αγγλική (ΗΠΑ)
1959Günter Grass (Γκύντερ Γκρας)Die Blechtrommel (Το τενεκεδένιο ταμπούρλο)Γερμανική
1962Doris Lessing (Ντόρις Λέσινγκ)The Golden Notebook (Το χρυσό σημειωματάριο)Αγγλική
1967Gabriel García Márquez (Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες)Cien años de soledad (Εκατό Χρόνια Μοναξιάς)Ισπανική (Κολομβία)
1985Gabriel García Márquez (Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες)El amor en los tiempos del cólera (Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας)Ισπανική (Κολομβία)
1971Ταγέμπ ΣαλίχΗ εποχή της μετανάστευσης στο ΒορράΑραβική (Σουδάν)
1974Elsa Morante (Έλσα Μοράντε)La storia (Η ιστορία)Ιταλική
1981Salman Rushdie (Σαλμάν Ρασντί)Midnight's Children (Τα παιδιά του μεσονυκτίου)Αγγλική
1987Toni Morrison (Τόνι Μόρρισον)Beloved (Αγαπημένη)Αγγλική (ΗΠΑ)
1995José Saramago (Ζοζέ Σαραμάγκου)Ensaio sobre a cegueira (Δοκίμιον περί της τυφλότητος)Πορτογαλική
 

Πηγή: .iefimerida.gr
 

Κοιμήθηκε στο τιμόνι επί 300 χλμ.!

Μία γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία οδήγησε -πρακτικά χωρίς να αντιλαμβάνεται τι κάνει- επί ώρες σε μία δαιδαλώδη διαδρομή.
Κοιμήθηκε στο τιμόνι επί 300 χλμ.!
Η αστυνομία δεν δημοσίευσε το όνομά της, καθώς προστατεύεται από το ιατρικό απόρρητο, έδωσε ωστόσο αναλυτικές πληροφορίες για το πώς μία γυναίκα με διαταραχή ύπνου «κατάφερε» να οδηγεί και να στέλνει μηνύματα sms ενώ σωματικά και πνευματικά κοιμόταν, αργά το βράδυ της Τρίτης.
Η διαδρομή που ακολούθησε ήταν από το σπίτι της στην πόλη του Χάμιλτον, περίπου 100 χλμ. νότια του Οκλαντ, μέχρι την μεγαλούπολη. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αλλά συνέχισε για διπλάσια απόσταση προς τα νοτιοανατολικά, μέχρι την παραλιακή περιοχή του Μονγκάνουι, όπου βρισκόταν το παλιό της σπίτι.
Στο πάρκινγκ του συγκεκριμένου σπιτιού την βρήκε ο ξάδερφός της, να κοιμάται πάνω στο τιμόνι, πέντε ώρες μετά την αναχώρησή της από το Χάμιλτον.
Σε όλη τη διαδρομή η γυναίκα έστελνε sms χωρίς να θυμάται τίποτε από αυτά, αλλά και την οδήγηση.
Η αστυνομία προσπαθούσε να την εντοπίσει από νωρίς, καθώς ένας φίλος είχε ειδοποιήσει την Αμεσο Δράση ότι ίσως βρίσκεται σε κίνδυνο και απειλεί και άλλους οδηγούς. Ο ίδιος ανέφερε ότι προ 10μήνου είχε συμβεί αντίστοιχο περιστατικό, αλλά όχι τέτοιων... χιλιομετρικών διαστάσεων.
Μετά από αυτά η αστυνομία κινήθηκε για να αφαιρέσει το δίπλωμά της, μέχρι να γίνει ιατρική εκτίμηση για την κατάστασή της.
Πηγή:e-go.gr

Πεκίνο: Εχτισε βίλα σε ταράτσα πολυκατοικίας

Τις προσπάθεις έξι ετών θα δει να γκρεμίζονται μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες ένας άνδρας από το Πεκίνο, ο οποίος καλείται να κατεδαφίσει την εντυπωσιακή βίλα του, που βρίσκεται στην κορυφή 26όροφης πολυκατοικίας.
Πεκίνο: Εχτισε βίλα σε ταράτσα πολυκατοικίας
Ο άνδρας, καθηγητής Zhang Biqing, είχε φτιάξει για τον εαυτό του έναν πραγματικό παράδεισο στην ταράτσα της πολυκατοικίας, καθώς η βίλα του ήταν τοποθετημένη επάνω σε ένα βραχώδες βουνό με αληθινά δέντρα και θάμνους.
Ωστόσο οι ένοικοι της πολυκατοικίας άρχισαν να αντιδρούν καθώς μετά το χτίσιμο του ρετιρέ - βουνοκορφής παρουσιάστηκαν ρωγμές και διαρροές σε όλη την πολυκατοικία.

Τώρα ο ιδιοκτήτης και κατασκευαστής της πρωτότυπης βίλας καλείται να κατεδαφίσει το έργο του μέχρι τις 27 Αυγούστου. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβουν δράση τα μηχανήματα της πόλης.
Πηγή:e-go.gr

Ξύλινα παραπήγματα μόνο για σεξ

Ξύλινα παραπήγματα προς σεξουαλική συνεύρεση θα ανοίξουν στην Ελβετία τέλη Αυγούστου. Στόχος να γίνει η πορνεία ασφαλέστερη (Pics)

Τα ανέμεναν εδώ και καιρό και επιτέλους ο Δήμος της Ζυρίχης τα παρουσίασε στο κοινό. Ο λόγος για τα drive-in sex που αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους στις 26 Αυγούστου.
Μετά από δημοψήφισμα το περασμένο Μάρτιο οι αρχές κατασκεύασαν τα "sexbox", κάτι ξύλινα παραπήγματα σε μια ύστατη προσπάθεια να απομακρύνουν τη πορνεία από το κέντρο της πόλης
Σύμφωνα με την La Tribune de Genève, τα drive-in sex  κατασκευάστηκαν στην πρώην βιομηχανική περιοχή στα δυτικά της πόλης.
Τα εν λόγω ξύλινα γκαράζ θα είναι ανοιχτά από τις επτά το απόγευμα έως τις πέντε το πρωί. Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους και να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με μια από τις σχεδόν σαράντα πόρνες που κάνουν "πιάτσα" στην περιοχή.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι υποψήφιοι "πελάτες" θα μπορούν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στους ειδικούς χώρους κατά προτεραιότητα και να επιλέγουν με ποια θέλουν να συνευρεθούν, αντί να τις "ψωνίζουν" στο δρόμο.

Βάσει του ελβετικού ποινικού κώδικα, η πορνεία δεν είναι παράνομη, ωστόσο, συχνά οι αστυνομικές δυνάμεις δυσκολεύονται να ελέγξουν εγκλήματα που σχετίζονται με αυτή καθώς και βίαιες επιθέσεις σε ιερόδουλες.
Πηγή:news247.gr