Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

5 τραγούδια που έγιναν νούμερο 1, αλλά μάλλον είναι κλεμμένα

Με αφορμή τις κατηγορίες για λογοκλοπή εναντίον των διοργανωτών των Χειμερινών Αγώνων του 2022 οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Πεκίνο, ψάξαμε και βρήκαμε 5 από τις πιο γνωστές περιπτώσεις τραγουδιών των οποίων οι δημιουργοί κατηγορήθηκαν ότι έκλεψαν τη δουλειά συναδέλφων τους.
Οι Κινέζοι έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, επειδή ένα από τα 10 επίσημα τραγούδια των Χειμερινών Ολυμπιακών που θα διοργανώσουν στο Πεκίνο, το 2022, μοιάζει σε ύποπτο βαθμό με το μεγάλο χιτ Let it Go από την ταινία Frozen της Disney.
Ωστόσο, πριν από το "κινέζικο σκάνδαλο", έχουν υπάρξει πάρα πολλές άλλες υποθέσεις, στις οποίες οι δημιουργοί πασίγνωστων τραγουδιών έχουν κατηγορηθεί για λογοκλοπή από άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι κυνήγησαν τις υποθέσεις, μέχρι να δικαιωθούν (ή να πληρωθούν).
Επειδή αν αναφέραμε όλες τις φορές που κάποιος έχει ισχυριστεί πως ένα τραγούδι είναι δικό του "παιδί", συνολικά ή εν μέρει, θα μας τελείωνε το μελάνι (ναι, το ξέρουμε ότι δεν γράφουμε σε έντυπο), επιλέξαμε 5 περιπτώσεις που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες:
Τραγούδια που έφτασαν στο νούμερο 1 του Billboard Hot 100 και των οποίων οι δημιουργοί αποδείχθηκε (ή υπαινίχθηκε σαφώς) ότι είχαν "δανειστεί" ιδέες από προηγούμενα κομμάτια.

Το top-5 των "κλεφτών" (σε αντίστροφη χρονολογική σειρά)

5. The Beatles – Come Together

Το Come Together βρέθηκε στην κορυφή του Billboard Hot 100, το 1969. Η εταιρεία Big Seven η οποία είχε τα δικαιώματα ορισμένων από τα τραγούδια του Chuck Berry, μήνυσε τους Beatles, κατηγορώντας τους ότι αντέγραψαν από το You Can't Catch Me του "πατέρα" του ροκ εν ρολ.

Ειδικότερα, το τραγούδι που έγραψε ο John Lennon περιέχει τον στίχο "Here come ol' flat-top, he come groovin' up slowly", κάτι που η Big Seven θεώρησε ότι είναι κατευθείαν αντιγραφή του στίχου του Chuck Berry "Here come a flat-top, he was movin' up with me". 

Δεν έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση για τον Lennon, μόνο και μόνο επειδή το "σκαθάρι" δέχτηκε να γράψει τρία τραγούδια, παραχωρώντας τα δικαιώματά τους στον Morris Levy, ιδιοκτήτη της Big Seven.

4. Ray Parker Jr – Ghostbusters

Το theme song της λατρεμένης ταινίας ήταν στην κορυφή των charts του Billboard το 1984, την ίδια χρονιά που οι Ghostbusters έκαναν "ντου" στα σινεμά όλου του κόσμου.

Ωστόσο, ο δημιουργός του θρυλικού πλέον hit, Ray Parker Jr, δεν χρειάστηκε κυνηγούς φαντασμάτων, αλλά δικηγόρους, όταν ο Huey Lewis τον κατηγόρησε για λογοκλοπή του δικού του I Want A New Drug. 

Οι δύο τους τα βρήκαν, τελικά, πριν φτάσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων, με τις φήμες να λένε ότι ο Ray Parker Jr πλήρωσε ακριβά το... λάθος του.

3. Vanilla Ice – Ice Ice Baby

Ήταν αυτό το καλτ αγαπημένο κομμάτι, το πρώτο από το είδος της hip-hop που σκαρφάλωσε στην κορυφή του Hot 100 (1990), κλεμμένο; Από ό,τι φαίνεται, ναι...

Η χαρακτηριστική funky μπασογραμμή του Ice Ice Baby έμοιαζε (πάρα, μα πάρα) πολύ με εκείνη από τη συνεργασία των Queen και του David Bowie στο τραγούδι Under Pressure. Το αποτέλεσμα; Ο Vanilla Ice πλήρωσε δικαιώματα και στους δύο καλλιτέχνες, για να μην καταλήξει στο δικαστήριο.

Κι εσύ ρε Vanilla, από τους Queen και τον Bowie; Really?

2. Coldplay – Viva la Vida

Το 2008 τα ραδιόφωνα "έκλαψαν" από τις πολλές επαναλήψεις του Viva la Vida των Coldplay, το οποίο έγινε γρήγορα νούμερο 1 στο Billboard Hot 100. Από ό,τι φαίνεται, όμως, "επανάληψη" ήταν και το ίδιο το τραγούδι.

Όταν ο κιθαρίστας Joe Satriani κατηγόρησε τους Coldplay ότι έκλεψαν μέρη από το δικό του (ορχηστρικό) κομμάτι If I Could Fly, η μπάντα -αν και αρνήθηκε ότι το έκανε σκόπιμα- έφτασε σε εξωδικαστική συμφωνία μαζί του. 

Για να έχουμε να ακούσουμε από τον Satriani από τότε... το κάτι τις του θα το πήρε.

1. Robin Thicke – Blurred Lines

Καλοκαίρι του 2013 και όλος ο πλανήτης λικνίζεται στους ρυθμούς του Blurred Lines. Όταν δεν το κάνει, συζητά για τα καλλίγραμμα κορίτσια του video clip και όσα (δεν) φορούσαν στην unrated version. Το τραγούδι φτάνει γρήγορα στο νούμερο 1 των charts του Billboard.

Το ίδιο γρήγορα, όμως, η οικογένεια του Marvin Gaye κατάλαβε ότι το hit του Thicke, στο οποίο είχαν feat. και οι T.I. και Pharrell, ήταν αντιγραφή του Got To Give It Up, που είχε γράψει ο Gaye το 1977. Κατέθεσαν μήνυση και τον Μάρτιο του 2015 δικαιώθηκαν, κερδίζοντας 7,4 εκατομμύρια δολάρια. 

Καμία θολή γραμμή εδώ...
Πηγή:pathfinder.gr

Το πιο ''άκυρο'' βιβλίο ever...!



Θα διαβάζατε ποτέ ένα βιβλίο που το μόνο που έχει είναι η λέξη ''blah'';
Και όμως, αυτό το βιβλίο που και ο τίτλος του είναι αυτός (τι πρωτότυπος!) δεν λέει τίποτα απολύτως εκτός από blah, blah, blah...
Τώρα αν ο συγγραφέας του έκανε πολλή ώρα να το σκεφτεί δεν το ξέρουμε, πάντως κάτι τέτοιο δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ!



Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δέκα παράξενοι παραδοσιακοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το hangover



Από τα μάτια προβάτου, το ωμό χέλι και τα περιττώματα κουνελιών. Οι δέκα πιο παράξενες συνταγές και συμβουλές του κόσμου, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, για την αντιμετώπιση του hangover (Vid+Pics)
Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά κυρίως των διακοπών, σας παρουσιάζουμε δέκα παράξενους παραδοσιακούς τρόπους, από κάθε γωνιά της Γης, για τις δύσκολες ημέρες των hangover. Εσείς πόσους από αυτούς θα τολμούσατε να ακολουθήσετε;
10. Η τοποθέτηση κίτρου κάτω από τη μασχάλη- Πουέρτο Ρίκο
 
Στο εξωτικό Πουέρτο Ρίκο, που έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο αλκοόλ, χρησιμοποιούν το κίτρο. Έτσι, οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες για να καταφέρουν να παραμείνουν ξεμέθυστοι όσο αλκοόλ και αν καταναλώσουν, αλλά και για να συνέλθουν, μετά από μια αλκοολική νύχτα, τρίβουν μια φέτα του γνωστού εσπεριδοειδούς, κάτω από τις μασχάλες τους. Μπορεί να αποτελεί έναν από τους πιο παράξενους τρόπους αντιμετώπισης του hangover, ωστόσο οι θιασώτες της συγκεκριμένη μεθόδου υπόσχονται θαύματα.
9. Πατσάς- Ρουμανία
 
Επειδή και στην Ελλάδα είναι γνωστός ο πατσάς για την ιδιότητά του να να βοηθά το στομάχι μετά από ένα άτακτο βράδυ γεμάτο αλκοόλ, η διαφορά με τη Ρουμανία είναι ότι ο πατσάς είναι αγελαδίσιος και σερβίρεται σαν σούπα με άλλα λαχανικά. Οι πιστοί οπαδοί της συγκεκριμένης μεθόδου μιλούν για το απόλυτο φάρμακο κατά του hangover.
8. Ωμό χέλι- Μεσαιωνική Ευρώπη
 
Οι γιατροί των μεσαιωνικών χρόνων έβρισκαν το κατάλληλο φάρμακο ενάντια στο μεθύσι στο ωμό χέλι ή τα πικραμύγδαλα. Όσοι τολμηροί κατάφερναν να καταναλώσουν τα ωμά χέλια γίνονταν περδίκι μετά από το μεθύσι της προηγούμενης ημέρας ή νύχτας.
7. Τα περιττώματα των κουνελιών- ΗΠΑ
 
Ίσως είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους για να ξεπεράσει κάποιος το μεθύσι, ωστόσο αποτελεί μια παραδοσιακή συνταγή που ακολουθούνταν κατά γράμμα από τους καουμπόι της άγριας δύσης. Μετά την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, οι καουμπόι  έφτιαχναν ένα ρόφημα που κύριο συστατικό του ήταν τα περιττώματα κουνελιών.
6. Τα εντόσθια προβάτου- Αρχαία Ρώμη
 
Οι άρχοντες, αλλά και οι κοινοί θνητοί της αρχαίας Ρώμης όταν ήθελαν να ξεπεράσουν το μεθύσι της προηγούμενης νύχτας, κατέφευγαν στα εντόσθια των προβάτων και τα αυγά της κουκουβάγιας, που σύμφωνα με αναφορές έκαναν θαύματα. Έτσι, το πρωινό ενός μεθυσμένου περιλάμβανε τα εντόσθια ενός αρνιού ή τα αυγά μια κουκουβάγιας και όλα κυλούσαν ομαλά.
5. Μείγμα από ράμφος πουλιού και Σμύρνα- Ασσύριοι
 
Επρόκειτο για ένα από τα αρχαιότερα μείγματα για την αντιμετώπιση του hangover, αλλά και ένα από τα πιο δυσεύρετα. Συγκεκριμένα, ο μεθυσμένος έπρεπε να φτιάξει ένα μείγμα από ράμφος πουλιού και από σμύρνα (άρωμα που τοποθετούνταν στις σορούς των νεκρών), προκειμένου να συνέλθει.
4. Τηγανητό καναρίνι- Αρχαία Αθήνα- αρχαία Ρώμη
 
Για την αντιμετώπιση του hangover, οι μεθυσμένοι στην αρχαία Αθήνα και την αρχαία Ρώμη επέλεγαν κάτι ελαφρύ για να ξεκινήσουν την ημέρα τους, όπως ένα τηγανητό καναρίνι. Το γιατί προτιμούσαν το καναρίνι και όχι άλλο πτηνό παραμένει μυστήριο.
3. Guk (σούπα)- Κορέα
 
Μάλλον, μαζί με τα περιττώματα των κουνελιών αποτελεί την πιο αηδιαστική συνταγή για το hangover. Επρόκειτο για μια παραδοσιακή σούπα με εντόσθια χοιρινού, λαχανικά και νούντλς. Η συγκεκριμένη σούπα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεθυσιού.
2. Τα μάτια του προβάτου- Μογγολία
 
Οι Μογγόλοι φαίνεται πως διαθέτουν μια από τις πιο ανατριχιαστικές συνταγές για την αντιμετώπιση του hangover. Συγκεκριμένα, βράζουν τα μάτια των προβάτων, που έχουν φυλάξει ως θησαυρό για αυτή τη δύσκολη μέρα, και τα αναμιγνύουν με χυμό ντομάτας. Υποστηρίζεται πως αυτή η θεραπεία ήταν σωτήρια.
1. Τα γεννητικά όργανα του ταύρου- Σικελία
 
Στη Σικελία ένα παραδοσιακό ιατρικό για την αντιμετώπιση του hangover είναι η κατανάλωση των γεννητικών οργάνων του ταύρου. Μάλιστα, αναφέρεται ότι τα γεννητικά όργανα καταναλώνονται από τους μεθυσμένους αφού πρώτα έχουν αποξηρανθεί στον ήλιο.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Τα 11 πιο περίεργα πράγματα που έκαναν ενδιαφερόμενοι για μια θέση εργασίας

Τα 11 πιο περίεργα πράγματα που έκαναν ενδιαφερόμενοι για μια θέση εργασίας
Η αγορά εργασίας, έχει δυσκολέψει πολύ σε παγκόσμιο επίπεδο και το θέμα της ανεργίας ταλαιπωρεί πολλές χώρες. Πηγαίνοντας σε συνεντεύξεις για δουλειά, τις περισσότερες φορές υπάρχουν πάρα πολλοί υποψήφιοι, οι οποίοι διεκδικούν μια μόνο θέση και όπως είναι επόμενο, θέλουν να ξεχωρίσουν για να την πάρουν.
Όμως πέρα από δυνατά προσόντα, ορισμένοι ενδιαφερόμενοι σκαρφίστηκαν και άλλα κόλπα για να καταφέρουν την πολυπόθητη πρόσληψη τους. Διαβάστε παρακάτω 11 από τα πιο περίεργα πράγματα που έκαναν υποψήφιοι, για να κατακτήσουν την θέση εργασίας που ήθελαν!

1.Έμαθε το εστιατόριο που δειπνούσε ο υπεύθυνος προσλήψεων και περίμενε για να του πληρώσει τον λογαριασμό.
2.Έβαλε φωτιά στην άκρη της κόλλας του βιογραφικού του θέλοντας να δείξει τον… διακαή του πόθο για να πάρει τη θέση.
3.Πατέρας έβαλε τη μικρή του κόρη να τηλεφωνήσει στον διευθυντή εταιρείας με τον οποίον είχε προγραμματισμένη συνέντευξη και να τον ευχαριστήσει προκαταβολικά «που έδωσε δουλειά στον μπαμπά της».
4.Έστειλε τούρτα στον υπεύθυνο προσλήψεων, η οποία έγραφε: Συγχαρητήρια! Ο ( το όνομα του υποψήφιου – αποστολέα) πήρε τη δουλει!
5. Ενώ βρισκόταν σε συνέντευξη, ο εν λόγω υποψήφιος απάντησε σε τηλεφώνημα, καθιστώντας σαφές πως τον καλούσαν από άλλη εταιρεία, για να του κάνουν μια νέα προσφορά για δουλειά.
6.Επίσης, κατά διάρκεια της συνέντευξης, ο ενδιαφερόμενος για τη δουλεία, κάθισε στο πάτωμα και ζήτησε από τον υπεύθυνο προσλήψεων να τον φωτογραφίσει μαζί με τη μασκότ της εταιρείας.
7.Κάποιος άλλος προσπάθησε να εντυπωσιάσει τον υπεύθυνο προσλήψεων μιλώντας για την ιστορία της εταιρείας, όμως η ιστορία ήταν λάθος.
8.Άλλη υποψήφια, παρουσίασε το βιογραφικό της σε… συσκευασία δώρου!
9.Υποψήφιος μπήκε στον χώρο της συνέντευξης και άρχισε να δείχνει στον υπεύθυνο φωτογραφίες μελών της οικογένειας του που εργάζονταν στην ίδια εταιρεία, με το ύφος παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής.
10. Πήγε στη συνέντευξη έχοντας μαζί του αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσε ανάλογα με την έκβαση της συζήτησης, σαν ηθοποιός.
11.Έστειλε κουπόνι δωρεάν γεύματος στον υπεύθυνο προσλήψεων της εταιρείας που ενδιαφερόταν να μπει.


Πηγή:e-radio.gr

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Απολαυστικός Αρκάς: Τι είπε 6χρονος μαθητής, μετά από τη συνάντησή του με υπουργό

Τι θα μπορούσε να πει ένας εξάχρονος μαθητής, μετά από μία συνομιλία του με υπουργό; Ο Αρκάς δίνει την απάντηση.
Σε νέα ξεκαρδιστική δημιουργία του, ο σκιτσογράφος περιγράφει με τον τρόπο του τη συνάντηση ενός υπουργού, με μαθητές δημοτικού σχολείου.

Πηγή:e-radio.gr

Εκπληκτικός δικαστής σε χούλιγκαν: Φυλακή ή αγοράστε τη στολή της αντίπαλης ομάδας!

Φωτογραφία αρχείου
Αγοράστε τη στολή της Μπάγερν Μονάχου και η ποινή σας θα μειωθεί": αυτή ήταν η περίεργη, αλλά ευρηματική, απόφαση γερμανίδας δικαστή για δύο οπαδούς αντίπαλης ποδοσφαιρικής ομάδας που δικάζονταν για επίθεση κατά φιλάθλου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η Κάριν Γιούνγκ οργίσθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για το ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν εξέφρασαν μεταμέλεια , ούτε ομολόγησαν την πράξη τους, αρνούμενοι και να κατονομάσουν έναν συνεργό τους στην επίθεση το περασμένο καλοκαίρι κατά φιλάθλου της Μπάγερν έπειτα από αγώνα με την ομάδα Μόναχο 1860.
"Σκέφτηκα τι θα τους πείραζε πραγματικά. Ανθρωποι σαν αυτούς οργίζονται με τέτοια μέτρα", εξήγησε η δικαστής.
Υπό την απειλή ποινής 15μηνης φυλάκισης , οι κατηγορούμενοι έσπευσαν να αγοράσουν στο θύμα τους μία στολή, ένα κασκόλ και ένα καπέλο της Μπάγερν για να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.
"Δεν πρόκεται για 'χάρντκορ οπαδούς' που προτιμούν να μπουν φυλακή παρά στη μπουτίκ της Μπάγερν. Αλλωστε γι΄αυτούς, είναι η πιο βαριά ποινή", εξήγησε ο συνήγορός τους. Το θύμα της επίθεσης συμφώνησε με την απόφαση της δικαστή.
Πηγή:life.gr

Χωρίζουν μετά από 30 χρόνια ο Κέρμιτ και η Μις Πίγκι

Χωρίζουν μετά από 30 χρόνια ο Κέρμιτ και η Μις Πίγκι
Σαν... «βόμβα» έσκασε η είδηση του χωρισμού της Μις Πίγκι και του Κέρμιτ, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους στο Facebook δήλωσαν ότι μετά από 30 χρόνια κοινής πορείας θα ακολουθήσουν τελικά χωριστούς δρόμους.

Ένα μόλις μήνα πριν τα Muppets επιστρέψουν στις οθόνες του ABC οι δύο αγαπημένοι ήρωες χωρίζουν προς λύπη των απανταχού θαυμαστών τους.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε το 1979, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτε.

«Μετά από βαθιά σκέψη, η Μις Πίγκι κι εγώ πήραμε τη δύσκολη απόφαση να δώσουμε τέλος στη ρομαντική μας σχέση. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας στην τηλεόραση (The Muppets - από το φθινόπωρο κάθε Τρίτη στο ABC). Παρόλα αυτά η προσωπικές μας ζωές είναι τώρα χωριστές και θα μπορούμε να βλέπουμε άλλους ανθρώπους, γουρούνια, βατράχους κλπ. Αυτό είναι το μοναδικό σχόλιο που θα κάνουμε για αυτό το προσωπικό μας θέμα… εκτός κι αν πάρουμε την κατάλληλη προσφορά! Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ανέφεραν στην ανακοίνωση..

Από τη στιγμή της ανακοίνωσής του, ο χωρισμός του πολυαγαπημένου ζευγαριού έκανε το γύρο του κόσμου.
Πηγή:in.gr

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Βρες ποιά ταινία ήταν νούμερo 1 όταν γεννήθηκες

Λοιπόν όταν εγώ γεννήθηκα νούμερο ένα ταινία ήταν το Superman
Τώρα υπάρχει πλέον ένας εύκολος τρόπος για να μάθεις ποια ταινία έκοβε τα περισσότερα εισιτήρια στις κινηματογραφικές αίθουσες τη μέρα που γεννήθηκες.
Τα πράγματα είναι απλά. Μπες στο Playback.fm, βάλε την ημέρα, τον μήνα και το έτος γέννησής σου, και δες ποια κινηματογραφική ταινία έσπασε τα ταμεία την ημέρα που γεννήθηκες.
Αν θες να μάθεις πιο τραγούδι ήταν νούμερο 1 όταν γεννήθηκες με ένα κλικ πάταΕΔΩ.


Μια απόδειξη μας δείχνει ότι οι ξαπλώστρες στην Ψαρού είναι φτιαγμένες από Τίμιο Ξύλο

60 ευρώ 3 ξαπλώστρες. Κιμ πάτα το κουμπί να τελειώνουμε


Δηλαδή για να αράξουν 3 άτομα στην παραλία και να πιει ο καθένας από ένα ποτήρι νερό πρέπει να πληρώσουν 27 ευρώ το άτομο. Η φάση δικαιολογείται μόνο αν παίρνεις τις ξαπλώστρες μαζί σου όταν φεύγεις και το νερό είναι αγιασμός.
Πηγή:luben.tv

Άνδρας κάλεσε το 100 γιατί μία γάτα τού έφαγε το μπέικον

Ένας άνδρας κάλεσε το 999 (το αντίστοιχο νούμερο του δικού μας 100), για να υποβάλει μήνυση εναντίον μίας γάτας η οποία έφαγε το μπέικόν του, αποκαλύπτει δημοσίευμα της Yorkshire Evening Post, στο οποίο περιγράφονται μερικές από τις πιο περίεργες κλήσεις που δέχτηκε ποτέ το αστυνομικό τμήμα του δυτικού Yorkshire.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας Βρετανός άνδρας κάλεσε την τοπική αστυνομία, για να καταγγείλει ότι η φίλη του άφησε τη γάτα να φάει το μπέικόν του, προσθέτοντας ότι θέλει να υποβάλει μήνυση. Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομικό που ήταν σε υπηρεσία, σε ποιον θα ήθελε να απαγγελθούν κατηγορίες, στη γάτα ή στη γυναίκα, ο άνδρας απάντησε: “και στις δύο”.
  • Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό από την απίστευτη κλήση, καθώς και από άλλες παρόμοια απίθανες, σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Πρωινό χωρίς μπέικον δεν "λέει"
Πρωινό χωρίς μπέικον δεν "λέει"

Ο παραπάνω διάλογος, όσο αστείος και αν ακούγεται, είναι μόνο ένα παράδειγμα των πολλών αχρείαστων κλήσεων που γίνονται προς τους αριθμούς που έχει θέσει στη διάθεση του κοινού, για να ενημερώνει για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η βρετανική αστυνομία.
Το παραπάνω ηχητικό δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, προκειμένου να τονιστεί το γεγονός ότι κάθε δευτερόλεπτο που σπαταλούν οι αστυφύλακες σε διαλόγους χωρίς ουσιαστικό νόημα, μπορεί να αποβεί μοιραίο για κάποιον πολίτη που προσπαθεί να ενημερώσει για ένα πραγματικό πρόβλημα.
“Πολλές φορές είναι θέμα δευτερολέπτων αν θα προλάβουμε να φτάσουμε σε ένα περιστατικό εκτάκτου ανάγκης εγκαίρως ή όχι”, εξηγεί ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας με τους πολίτες της αστυνομίας του Yorkshire, Tom Donahoe. 
Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι κλήσεις προς το 999 αυξάνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος σημειώνει ότι ενώ ο μέσος όρος κλήσεων, τον υπόλοιπο χρόνο είναι 1000 ανά ημέρα, τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτό το νούμερο εκτοξεύεται στις 4500.
“Θα κυνηγήσουμε όσους σπαταλούν τον χρόνο τις αστυνομίας και θέτουν τις ζωές συμπολιτών μας σε κίνδυνο”, πρόσθεσε ο Donahoe, ο οποίος έδωσε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Στο πρώτο, ένας άνδρας κάλεσε πάνω από 100 φορές στον τριψήφιο αριθμό, μέσα σε 4 ώρες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ στο δεύτερο, ένας άλλος άνδρας κάλεσε στις 2 το πρωί, απλά για να ρωτήσει το όνομα ενός ηθοποιού που έπαιζε σε μία σειρά, επειδή δεν μπορούσε να το θυμηθεί σε μία συζήτηση που είχε με τους φίλους του...
Εν τω μεταξύ, η κλήση για τη γάτα - κλέφτη του μπέικον απέκτησε, ήδη, δικό της video στο YouTube:

Πηγή:pathfinder.gr

10 περίεργα συστατικά για μπύρες

Κυρίως το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και όλες τις υπόλοιπες εποχές, η μπύρα πρωταγωνιστεί σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις προσφέροντας δροσιά αλλά και γευστική απόλαυση. Κι όσο κι αν η κλασική της γεύση είναι η αγαπημένη των περισσοτέρων, υπάρχουν διάφορες μπύρες εκεί έξω που τα συστατικά τους έχουν κάποιες διαφορές από τα συνηθισμένα…
Μπανάνες
perierga.gr - 10 περίεργα συστατικά από τα οποία φτιάχνονται μπίρες
Η Sprecher Mbege Ale είναι μια αφρικάνικου στυλ μπύρα, της οποία η ζύμωση πραγματοποιείται με τη χρήση… μπανάνας. Οι φρουτώδεις μπίρες είναι ιδιαιτέρως κοινές και οι μπανάνες αποτελούν πολλές φορές κύριο συστατικό τους. Η συγκεκριμένη έχει κίτρινο χρώμα και αλκοόλ 7%.
Χρυσός, λιβάνι και μύρο
perierga.gr - 10 περίεργα συστατικά από τα οποία φτιάχνονται μπίρες
Εκτός από δώρα των 3 μάγων, τα τρία αυτά προϊόντα αποτελούν και μέρος των συστατικών μπύρας craft. Το λιβάνι χαρίζει μια πικρή γεύση, ενώ η μικρή ποσότητα μύρου που χρησιμοποιείται, της δίνει μια ποιότητα που θυμίζει κάτι από κρασί –η χρήση του μύρου στο κρασί άλλωστε «κρατάει» από τα αρχαία χρόνια. Το ζυθοποιείο Lost Abbey παράγει τη συγκεκριμένη μπίρα ονόματι Gift of the Magi κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, θέλοντας να συμβαδίσει με το κλίμα της εποχής.
Κάνναβη
perierga.gr - 10 περίεργα συστατικά από τα οποία φτιάχνονται μπίρες
Το Μάρτιο του 1996 η Γερμανία άλλαξε το νόμο για τα ναρκωτικά και επέτρεψε την καλλιέργεια και χρήση κάνναβης (EU-Hemp), αρκεί ο εμπορικός στόχος να μην οδηγεί σε παρανόηση για τη χρήση της ως ναρκωτικό. Το Μάιο του 1996 καλλιεργήθηκαν μεγάλες εκτάσεις κάνναβης, με σεβασμό προς το παραδοσιακό concept και με τις απαραίτητες τεχνικές που οδηγούσαν σε υψηλής ποιότητας οργανικά προϊόντα. Η χρήση της στη διαδικασία ζύμωσης της μπύρας πραγματοποιείται αρκετά συχνά.
Κρούστα πίτσας
perierga.gr - 10 περίεργα συστατικά από τα οποία φτιάχνονται μπίρες
Η Mamma Mia Pizza Beer φτιάχνεται χρησιμοποιώντας… πολτοποιημένη πίτσα μαργαρίτα. Η πίτσα έχει κρούστα ολικής άλεσης και περιέχει ντομάτα, ρίγανη, βασιλικό και σκόρδο, αλλά μη φανταστείτε ότι θα βρείτε κομμάτια τους μέσα στη μπίρα σας, ούτε ότι θα πίνετε μπίρα με γεύση πίτσας. Με την προσθήκη αρωματικών, λυκίσκου και με τις κατάλληλες τεχνικές βρασίματος, το αποτέλεσμα δεν απογοητεύει σε καμία περίπτωση.
Σπόροι σιναπιού
perierga.gr - 10 περίεργα συστατικά από τα οποία φτιάχνονται μπίρες
Οι γνωστοί μας από τη μουστάρδα σπόροι, μπορούν εκτός από εκεί να φιγουράρουν και στα συστατικά μιας μπίρας. Συγκεκριμένα, μια βελγική μπίρα, η Brouwerij Smisje Wostyntje Mustard Ale ζυμώνεται μεταξύ άλλων με 90% βύνη κριθαριού, καστανή ζάχαρη και σπόρους σιναπιού. Έχει 7% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και η γεύση της διαφέρει λίγο, με πολλούς να συμφωνούν ότι όταν ζεσταίνεται βγάζει κάτι σε… μουστάρδα.
Στρείδια
perierga.gr - 10 περίεργα συστατικά από τα οποία φτιάχνονται μπίρες
Το πρώτο γνωστό ζυθοποιείο που χρησιμοποίησε τα στρείδια σαν μέρος της ζύμωσης μπίρας ήταν το Hammerton Brewery του Λονδίνου το 1938, το οποίο μάλιστα επανιδρύθηκε το 2014 και βγάζει και την ξακουστή Oyster Stout. Τα φρέσκα στρείδια που χρησιμοποιούνται δίνουν στην μπίρα έξτρα γλυκιά γεύση και σύντομα γίνεται αγαπητή από όποιον τη δοκιμάζει.
Μούσι
perierga.gr - 10 περίεργα συστατικά από τα οποία φτιάχνονται μπίρες
Ναι, καλά διαβάσατε. Ένας ζυθοποιός στο Όρεγκον έφτιαξε μπίρα χρησιμοποιώντας μαγιά από… το μούσι του. Απ’ ό,τι φαίνεται ο John Maier και ο πρόεδρος του ζυθοποιείου Rogue Ales Brewery έψαχναν έναν καινούργιο τρόπο ζύμωσης και το μούσι του Maier που είχε να ξυριστεί από το 1978 τους φάνηκε σαν καλή ιδέα. Μη φοβάστε, δεν πίνετε το μούσι του κυρίου, αλλά μπίρα φτιαγμένη από πολύ καλή μαγιά που προέρχεται από… τρίχες.
Περιττώματα ζώων
perierga.gr - 10 περίεργα συστατικά από τα οποία φτιάχνονται μπίρες
Ο καφές αποτελεί ένα όλο και πιο συνηθισμένο συστατικό σε μπίρες craft, αλλά το Ζυθοποιείο Mikkeller της Δανίας πήγε το θέμα λίγο παραπέρα και χρησιμοποίησε περιττώματα της γάτας «civet», γνωστή ως «μοσχογαλή γάτα». Η γάτα αυτή μοιάζει με νυφίτσα, προέρχεται από τη νοτιοανατολική Ασία και τρέφεται αποκλειστικά με τα καλύτερα και πιο ώριμα coffee berries. Τα ένζυμα του στομαχιού της τα διασπούν φυσικά κι έπειτα οι εργάτες τα συλλέγουν από τα περιττώματά της, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον καφέ –ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι από τους πιο ακριβούς του κόσμου, με δυνατή γεύση και άρωμα. Στη συνέχεια, το Ζυθοποιείο Mikkeller χρησιμοποιεί αυτούς τους κόκκους καφέ για να δημιουργήσει τη δική του μπίρα με 10,9% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και «πλούσιο, σκούρο άρωμα εσπρέσο στο τελείωμα».
Όρχεις ταύρου
perierga.gr - 10 περίεργα συστατικά από τα οποία φτιάχνονται μπίρες
Μετά από ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, το Ζυθοποιείο Wynkoop στο Ντένβερ αποφάσισε να προχωρήσει με την Rocky Mountain Oyster Stout, η οποία ανάμεσα στα συστατικά της περιλαμβάνει και… όρχεις ταύρου, ενώ Rocky Mountain Oyster είναι και η ονομασία ενός πιάτου με το ίδιο βασικό συστατικό. Οι όρχεις τεμαχίζονται, ψήνονται και στη συνέχεια προστίθενται στο χυλό βύνης, ενώ η γεύση της μπίρας είναι βαθιά και θυμίζει κάτι από σιρόπι σοκολάτας, Kahlua, εσπρέσο και –φυσικά- αλκοόλ. Για όσους ενδιαφέρονται… κυκλοφορεί μόνο στην Αμερική.
Αστακός & θαλασσινό αλάτι
perierga.gr - 10 περίεργα συστατικά από τα οποία φτιάχνονται μπίρες
Η Ζυθοποιία Oxbow που έχει την έδρα της στο Νιούκαστλ παράγει μπύρα που συνδυάζει αστακό και θαλασσινό αλάτι. Η  εκκεντρική lager, που ονομάζεται «Saison dell’Aragosta», παράγεται με το μαγείρεμα αστακών που έχουν υποστεί ζύμωση σε μπύρα. Η καρύκευση γίνεται με χοντρό θαλασσινό αλάτι και το αποτέλεσμα είναι άκρως καλοκαιρινό.
Πηγή:perierga.gr

Γελωτοποιό προσέλαβε χωριό της Ουαλίας για τη διασκέδαση των κατοίκων

Γελωτοποιό προσέλαβε χωριό της Ουαλίας για τη διασκέδαση των κατοίκων
Το Κόνγουεϊ, ένα χωριουδάκι στη βόρεια Ουαλία διόρισε την Κυριακή έναν... γελωτοποιό, τον πρώτο μετά από 700 χρόνια, για να διασκεδάζει τους κατοίκους.
Ο 34χρονος Ράσελ Έργουντ, ο επονομαζόμενος στο εξής «Έργουιντ ο Τρελός», στέφθηκε επίσημος γελωτοποιός του Κόνγουεϊ σε μια γιορτή που περιλάμβανε κυνήγι με γεράκια, ιππότες με πανοπλίες και μια παρέλαση στο χωριό όπου δεσπόζει ένας πύργος με επάλξεις του 13ου αιώνα.
Ο νέος ρόλος του Έργουιντ του Τρελού θα είναι να διασκεδάζει τους περίπου 15.000 συντοπίτες του δύο φορές την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι τις 29 Αυγούστου.
«Είναι μεγάλη τιμή να μου εμπιστεύονται τον ρόλο του γελωτοποιού του χωριού» είπε ο Ράσελ ο οποίος είναι επαγγελματίας μάγος και καλλιτέχνης του τσίρκου.
Κατά την άσκηση των «καθηκόντων» του ο Ράσελ θα είναι υποχρεωμένος να φοράει στο κεφάλι ένα σκούφο διακοσμημένο με γαϊδουρινά αυτιά, όπως ήταν η παραδοσιακή στολή των γελωτοποιών του 13ου αιώνα.
Ο Έργουιντ ο Τρελός διαδέχεται στη θέση αυτή τον Τομ τον Τρελό, τον τελευταίο γελωτοποιό του Κόνγουεϊ.
Τον είχε επιλέξει ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ της Αγγλίας ο οποίος είχε αποκλειστεί στην κοινότητα αυτή τον χειμώνα του 1294-95, πολιορκημένος από τους Ουαλούς.
Πηγή:in.gr

Το νέο σκίτσο του Αρκά για τους πολιτικούς

Την εμπιστοσύνη που διατηρούν οι πολίτες για τους πολιτικούς σατίρισε ο γνωστός γελοιογράφος «Αρκάς» με νέο σκίτσο του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.
Πηγή:topontiki.gr

«Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»: 2 σπάνιες κομμένες σκηνές που δεν υπάρχουν ούτε στο DVD



Είναι μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών, καθώς και η πιο δημοφιλής κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου του Στίβεν Κίνγκ. Το«Shawshank Redemption» ή, όπως αποδόθηκε ευφάνταστα στα ελληνικά «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (προφανώς ο υπεύθυνος για την μετάφραση δεν ήξερε τι σημαίνει spoiler), με πρωταγωνιστές τον Τιμ Ρόμπινς και τον Μόργκαν Φρίμαν, έχει παίξει στην ελληνική τηλεόραση περίπου όσες φορές έχουν παίξει σε επανάληψη και τα «Φιλαράκια», και κάθε φορά καθόμαστε και το βλέπουμε σαν να ήταν η πρώτη, ακόμα κι αν έχουμε μάθε απ' έξω ακόμα και τις ανάσες των ηθοποιών.
Αυτό που ο περισσότερος κόσμος δεν είχε δει μέχρι σήμερα, ωστόσο, είναι δύο σπάνιες σκηνές που κόπηκαν στο τελικό μοντάζ επειδή τραβούσαν αχρείαστα τη διάρκεια της ταινίας (και μιλάμε για μια ταινία που διαρκεί ήδη 2μιση ώρες). Αυτές οι σκηνές δεν συμπεριλήφθηκαν ούτε καν στα διάφορα DVD της ταινίας. Ευτυχώς, προβλήθηκαν κάποιες φορές στην αμερικάνικη τηλεόραση και κάποιος πρόλαβε και τις έγραψε για να τις απολαύσουμε και οι υπόλοιποι.
Στην πρώτη, βλέπουμε τον χαρακτήρα του Φρίμαν, τον «Red», να προσπαθεί να εγκλιματιστεί στον κόσμο έξω από την φυλακή. Στη δεύτερη, βρισκόμαστε στο σημείο της πλοκής που ο «Andy» του Ρόμπινς έχει μόλις δραπετεύσει και ανατίθεται σε έναν νεαρό φύλακα να μπει μέσα στην τρύπα που έχει σκάψει ο φυγάς. Μόλις όμως φτάνει στον μεγάλο σωλήνα του αποχετευτικού συστήματος, ανακατεύεται από τις ακαθαρσίες και αρχίζει να κάνει εμετό ανεξέλεγκτα. Κάτι που κάνει τον «Red» να ξεσπάσει σε νευρικό γέλιο, ακόμα και αφού τον στέλνουν στην απομόνωση.

Ελλάδα: Εξωτικά μέρη να επισκεφθείτε!

Ελλάδα: Εξωτικά μέρη να επισκεφθείτε!
Τιρκουάζ νερά και χρυσαφένια άμμος σε δεκάδες παραλίες: δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι την Καραϊβική ή την Ταϊλάνδη για να τα βρείτε! Ευτυχώς η Ελλάδα είναι γεμάτη από μοναδικά τοπία που θυμίζουν εξωτικούς προορισμούς!
Η Αμμουλιανή, το νησάκι της Χαλκιδικής, είναι υπέροχη!
Ποιος θα έλεγε όχι σε μια βουτιά στην παραλία Ιταλίδα στο Άνω Κουφονήσι;
Παραλία στη Μήλο, με νερά που θυμίζουν Καραϊβική.
Kαραϊβική ή μήπως η παραλία του Παράδεισου στη Θάσο;
 
Η υπόγεια λίμνη Μελισσάνη στην Κεφαλονιά θα μπορούσε να είναι σκηνικό ταινίας!
Και ροζ άμμος και τιρκουάζ νερά στην παραλία του Μπάλο στην Κρήτη.
Μία από τις εκπληκτικές παραλίες των Παξών.
Η παραλία Μπέλα Βράκα στα Σύβοτα.
Τι Σεϋχέλλες, τι παραλία Σεϋχέλλες στην Ικαρία!
Οι Εγκρεμνοί της Λευκάδας μοιάζουν με τις... Μπαχάμες!
Η παραλία Γλώσσα στη Μεσσηνία είναι υπέροχη!


Πηγή:e-radio.gr

Ιce bucket challenge ένας χρόνος μετά


Το περασμένο καλοκαίρι τα social media κατακλύστηκαν με βίντεο όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπουγελώνονταν με παγωμένο νερό για καλό σκοπό. Τι απέγινε αυτός ο σκοπός, ένα χρόνο μετά; Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν και τι αντίκτυπο είχαν στην καταπολέμηση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης;
Όλοι μας ξέρουμε κάποιον που έκανε ice bucket challenge πέρισυ το καλοκαίρι. Άπειρα βίντεο μοιράστηκαν από σελέμπριτι και κοινούς θνητούς, που άδειαζαν στα κεφάλια τους παγωμένο νερό για καλό σκοπό, την αντιμετώπιση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης.
Ένα χρόνο μετά, ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός.
Σύμφωνα με το BBC, το ice bucket challenge αποτιμάται ως το μεγαλύτερο φαινόμενο στα social media παγκοσμίως. Μόνο στο Facebook, ανέβηκαν 17 εκατομμύρια σχετικά βίντεο, τα οποία είδαν 440 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη.
Συνεπώς, τα επωφελούμενα φιλανθρωπικά ιδρύματα είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν.
Ενδεικτικά, στη Βρετανία το Motor Neurone Disease Association συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια λίρες ενώ στις ALS Association έλαβε δωρεές 115 εκατομμυρίων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν η πρόκληση μπουγελώματος ήταν στο απόγειό της.
Το αμερικανικό ίδρυμα υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά το βοήθησαν να τριπλασιάσει τα χρήματα που αφιερώνει ετησίως σε έρευνα για την καταπολέμηση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης.
Πηγή:news247.gr

National Geographic: Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2015

Οι πιο "δυνατές" φωτογραφίες από τον διαγωνισμό του National Geographic. Περισσότερες από 17.000 συμμετοχές, μόνο τρεις νικητές
Απονεμήθηκαν τα βραβεία του National Geographic για τις 10 καλύτερες φωτογραφίες από όλον τον κόσμο. Από τη φάλαινα με το μωρό της μέχρι μία σάουνα στις πλαγιές των Άλπεων, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 φωτογράφοι, εκ των οποίων τρεις είναι οι κινητές και ακόμη επτά συμπληρώνουν τη δεκάδα με τις πιο "δυνατές" φωτογραφίες της χρονιάς.
Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες, με τη σειρά που βραβεύτηκαν από το National Geographic:
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η φωτογραφία με τους δύτες, που κολυμπουν δίπλα σε μία φάλαινα και το νεογέννητο μωρό της, στο νησί Roca Partida, στο Revillagigedo, Μεξικό.
Φωτογραφία: Anuar Patjane
 
Οι εργαζόμενοι σε λατομείο κατέλαβαν τη δεύτερη θέση. Το πρόσωπό τους είναι γεμάτο σκόνη και άμμο. Τρεις από τους εργάτες κοιτάζουν έξω από το παράθυρο στον χώρο εργασίας τους, στο Chittagong, Μπαγκλαντές.
Φωτογραφία: Faisal Azim
Η τρίτη θέση ανήκει στο Camel Ardah, όπως ονομάζεται στο Ομάν, σε ένα από τα πιο παραδοσιακά είδη αγώνων με καμήλες.
Φωτογραφία: Ahmed Al Toqi
Δύο αγόρια προσπαθούν να πιάσουν μία πάπια, στους καταρράκτες της επαρχίας Nong Khai, στην Ταϊλάνδη.
Φωτογραφία: Sarah Wouters
Λευκοί ρινόκεροι στην Ουγκάντα. "Τη νύχτα πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, προσπαθούσαμε να πετύχουμε μία καλή λήψη του είδους προς εξαφάνιση. Η απόσταση που έπρεπε να κρατήσουμε για να είμαστε ασφαλείς, δεν μου έδωσε το αποτέλεσμα που θα ήθελα. Το πρωί όμως, ξύπνησα και είδα τους τρεις ρινόκερους κοντά μου".
Φωτογραφία: Stefane Berube
Kushti ονομάζεται η παραδοσιακή μορφή ινδικής πάλης. Οι παλαιστές μπαίνουν σε ένα ρινγκ γεμάτη πηλό, συχνά αναμεμειγμένου με αλάτι, λεμόνι και βούτυρο. Στο τέλος του αγώνα, κάθονται στην άκρη του ρινγκ, καλύπτοντας το σώμα και τα κεφάλια τους, για να μην αρρωστήσουν. Η διαδικασία χαλάρωσης ολοκληρώνεται με μασάζ στους μυς και διαλογισμό.
Φωτογραφία: Alain Schroeder
Σάουνα σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, στην καρδιά των Ιταλικών Άλπεων.
Φωτογραφία: Stefano Zardini
Κάτοικοι της Πολωνίας τηρούν την παράδοση κοπής χόρτων, χρησιμοποιώντας δρεπάνι και δίκρανο.
Φωτογραφία: Bartlomiej Jurecki
Λευκό τοπίο στο χωριό Pestera της Ρουμανίας.
Φωτογραφία: Eduard Gutescu
Μία νύχτα στην Deadvlei, Ναμπίμπια. Το όνομα του μέρους σημαίνει "Νεκρός βάλτος". Τα δέντρα αυτά εκτιμάται ότι έχουν ηλικία έως και 900 ετών, αλλά δεν έχουν αποσυντεθεί, λόγω της ξηρότητας του περιβάλλοντος.
Φωτογραφία: Beth McCarley
Πηγή:news247.gr