Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Το νέο σκίτσο του Αρκά που τσακίζει κόκαλα

Η προεκλογική περίοδος είναι η καλύτερη τροφή έμπνευσης για τους σκιτσογράφους, πόσω μάλλον για τον Αρκά.
Ο αγαπημένος σκιτσογράφος πολλών σχολίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο την πορεία προς τις κάλπες.


Πηγή:iefimerida.gr 

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου



Πρόκειται για ορισμένες από τις πιο εμβληματικές ταινίες όλων των εποχών των οποίων το τέλος έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας. Το WatchMojo.com μας θυμίζει πως ήταν το τέλος αυτών των ταινιών μέσα από ένα δεκάλεπτο βίντεο.
Σας παρουσιάζουμε τις ταινίες:
1. Ο πλανήτης των πιθήκων
2. Ψυχώ 
3. Συνήθεις ύποπτοι 
4. Ο Νονός
5. Καζαμπλάνκα
6. Τσάιναταουν 
7. Οργισμένο είδωλο 
8. Πολίτης Κέιν 
9. Ο Πρωτάρης 
10. Se7en

Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών

Πυξίδες τρελαίνονται, πλοία εξαφανίζονται, ρουφήχτρες αιφνιδιάζουν!
Δέος προκαλούν τα μυστήρια των ωκεανών σε όλους τους ανθρώπους, ναυτικούς και μη. Ασκείται μια ανεξήγητη σαγήνη, εξάπτοντας πάντα με την ίδια δυναμική την περιέργεια θαλασσοπόρων, δυτών αλλά και ταξιδιωτών.
Πάντα οι άνθρωποι ήθελαν να εξερευνήσουν τα ανεξήγητα φαινόμενα προσπαθώντας να «δαμάσουν» την περιέργειά τους. Οι βυθοί των απέραντων ωκεανών κέρδισαν μία ξεχωριστή θέση ακόμα και στην παγκόσμια λογοτεχνία με πρωτοπόρο τον Γάλλο μυθιστορηματογράφο Ιούλιο Βερν.
Το Τρίγωνο των Βερμούδων και ο Ιπτάμενος Ολλανδός
Perierga.gr - Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών
Ο μύθος-πρωταγωνιστής των ωκεανών που ακόμη και σήμερα προκαλεί φόβο και τρόμο στους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Είναι στοιχειωμένο από τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» καθώς ο βυθός του Τριγώνου των Βερμούδων εξαφανίζει πλοία και πληρώματα, χωρίς να μένουν πίσω ίχνη.
Το μυθικό τρίγωνο εκτείνεται από το Αρχιπέλαγος των Βερμούδων προς τη Φλόριντα και το Πουέρτο Ρίκο. Η πρώτη εξαφάνιση στο θρυλικό βυθό της περιοχής έγινε το 1918 όταν ένα αμερικανικό πλοίο εφοδιασμού χάθηκε δίχως να αφήσει πίσω ίχνη. Από τότε έχουν εξαφανιστεί περίπου 140 πλοία και αεροπλάνα μαζί με τα πληρώματα και τους επιβαίνοντες.
Μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ναυτικοί για να ξορκίσουν τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» είναι η τοποθέτηση πετάλων από τα άλογα στα κατάρτια. Αρκετά διαδεδομένη είναι και η πεποίθηση ότι η Ατλαντίδα βρίσκεται στο βυθό του τριγώνου.
Με βάση τις επιστημονικές εκδοχές το φαινόμενο δεν οφείλεται στον «Ιπτάμενο Ολλανδό» αλλά ή στο ρεύμα του κόλπου και σε άλλα υποθαλάσσια ρεύματα ικανά να παρασύρουν συντρίμμια σε μεγάλη απόσταση ή στο άφθονο μεθάνιο που βρίσκεται στην υφαλοκρηπίδα και στο βυθό.
Κανείς δεν γνωρίζει γιατί το Τρίγωνο των Βερμούδων σταμάτησε να καταβροχθίζει πλοία τη δεκαετία του ’80.
Δεξιόστροφα και ζεστά τα κύματα στη Θάλασσα των Σαργασσών
Perierga.gr - Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών
Η θαλάσσια περιοχή που έγινε γνωστή και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο από τα μυθιστορήματα του Ιούλιου Βερν δεν απέχει πολύ από το Τρίγωνο των Βερμούδων. «Η τεράστια θαλάσσια πισίνα», σύμφωνα με τη «Δημοκρατία», «δίχως ακτές, με ζεστά νερά και κυρίως με τους δικούς της νόμους, βρίσκεται στα ανοιχτά του Ατλαντικού Ωκεανού».
Εκεί ο ήλιος ανατέλλει την ίδια ώρα στη Δύση και την Ανατολή, ενώ τα κύματα κινούνται δεξιόστροφα.
Η ιδιαιτερότητα της περιοχής είναι το βαθύ μπλε και η εξαιρετική καθαρότητα του νερού με μια υποθαλάσσια ορατότητα που ξεπερνά τα 200 πόδια βάθος.
Έγινε γνωστή από τις ληστείες σκαφών και τα ακυβέρνητα καράβια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση των πληρωμάτων. Όσο για τα περίφημα ζεστά νερά της θάλασσας της Σαργκάσο εξηγούνται επιστημονικά ως εξής: Σε μια παγωμένη περιοχή, τα ήμερα θερμά νερά δημιουργούνται από τα ρεύματα.
Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας
Perierga.gr - Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών
Γνωστό για τα «φονικά κύματα» και τα μεγάλα ναυάγια, το Ακρωτήρι αποκαλείται και «Ακρωτήρι των Καταιγίδων». Με τα κύματα συχνά να ξεπερνούν τα 30 μέτρα ύψος έχουν καταστρέψει πολλά πλοία στο παρελθόν.
Εικάζεται πως στο βυθό του ακρωτηρίου «φιλοξενούνται» πολλά ναυάγια καθώς τα «μοναχικά κύματα» όπως τα έχουν βαφτίσει οι επιστήμονες δημιουργούν θαλάσσιες κοιλότητες που έχουν τόσο βάθος όσο και ύψος.
UFO και στροβιλισμοί φωτεινών ακτίνων στις δυτικές Ινδίες
Perierga.gr - Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών
Η θαλάσσια περιοχή στο Δυτικό μέρος του Ινδικού Ωκεανού και του Περσικού Κόλπου είναι φημισμένη για τους γιγάντιους φωτεινούς κύκλους-ρουφήχτρες πάνω στην επιφάνεια του νερού.
Σύμφωνα με τον Γερμανό ωκεανολόγο Κουρτ Κάλε οι φωτεινοί κύκλοι οφείλονται σε υποθαλάσσιους σεισμούς, των οποίων το αποτέλεσμα είναι το φωτοβόλο πλαγκτόν. Βέβαια, οι επιστήμονες ακόμα και σήμερα αδυνατούν να αποδείξουν πως οι φωτεινές ακτίνες πετάγονται μέσα στον κύκλο, με αποτέλεσμα η επικρατέστερη θεωρία να είναι εκείνη των UFO.
Η παλιρροϊκή δίνη του Maelstrom της Νορβηγίας
Perierga.gr - Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών
Η ρουφήχτρα του Maelstrom βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας όπου σχηματίζεται το πιο ισχυρό παλιρροϊκό φαινόμενο στον κόσμο. Η παλιρροϊκή δίνη που υπολογίζεται πως έχει δέκα φορές περισσότερη δύναμη από ένα κύμα, καταφτάνει κάθε έξι ώρες στα ανοιχτά των νήσων Λοφούτεν παρασύροντας δεκάδες ναυτικούς.
Ανεξήγητοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η ρουφήχτρα αλλάζει κατεύθυνση κάθε τρεις με τέσσερις μήνες.
Τα νερά του Διαβόλου
Perierga.gr - Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών
Η θάλασσα του Διαβόλου ή αλλιώς το Τρίγωνο του Δράκου βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο χωριό Μιγιάκι. Είναι μία σεισμογενής ζώνη που είναι ενεργή ακόμα και σήμερα και έχει συχνούς κυκλώνες. Με το θαλάσσιο στρώμα να μετακινείται συνεχώς νησιά εμφανίζονται και εξαφανίζονται διαρκώς. Στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αποδίδουν τις εξαφανίσεις ανθρώπων και πλοίων, ενώ σύμφωνα με θρύλους ο Δράκος στοιχειώνει τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου εδώ και αιώνες. Οι ναυτικοί αποφεύγουν την περιοχή συστηματικά, έπειτα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση εννέα πλοίων το 1950. Περίεργο είναι το γεγονός πως την αποφεύγουν και τα θαλάσσια πτηνά, τα δελφίνια και οι φάλαινες.
Πηγή: newsbeast.gr

Το sfumato πίσω από το "άπιαστο χαμόγελο" της Μόνα Λίζα

Η μυστηριώδης έκφραση της Μόνα Λίζα μπορεί να έχει γοητεύσει πολύ κόσμο, αλλά το χαμόγελό της παραμένει ακόμη αινιγματικό. Μελετητές δοκίμασαν να ερευνήσουν τις μυστικές τεχνικές του Leonardo da Vinci που οδήγησαν στη δημιουργία του.
Ειδικότερα, ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Sheffield Hallam και του Sunderland, εξέτασαν έναν προηγούμενο πίνακα της Αναγέννησης, στα τέλη του 15ου αιώνα, από τον Leonardo da Vinci, τη La Bella Principessa.

Ίδιο τέχνασμα σε 2 πίνακες

Η Bella Principessa είναι στην πραγματικότητα, η νεαρή Bianca Sforza, κόρη του Ludovico Sforza, Δούκα του Μιλάνου, η οποία είχε μια ταραχώδη ζωή. Αυτό που παρατήρησαν οι ειδικοί είναι ότι στο πορτραίτο της -αν και προφίλ αντί ανφάς- παρατηρείται το ίδιο έξυπνο τέχνασμα που υπάρχει στον πίνακα της Μόνα Λίζα. 
La Bella Principessa
La Bella Principessa
Ειδικότερα, όταν κάποιος παρατηρεί τον πίνακα άμεσα, η κλίση του στόματος είναι σαφώς προς τα κάτω, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αλλά καθώς το μάτι κινείται και αλλού για να εξετάσει άλλα χαρακτηριστικά, το στόμα παίρνει μια στροφή προς τα επάνω δημιουργώντας το χαμόγελο, όπως στην περίπτωση της Μόνα Λίζα.
Ο Michael Pickard από το Πανεπιστήμιο του Sunderland ο οποίος είχε προχωρήσει σε παρόμοια μελέτη το 2013 σημειώνει για τη Bella Principessa: 
"O Leonardo είχε επίγνωση των εσωτερικών εντάσεων μεταξύ της γλυκιάς αθωότητας μιας νεαρής κοπέλας που βρίσκεται στο κατώφλι της γυναικείας φύσης και τον επικείμενο γάμο της. Δεν είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ήθελε να δει κάτω από την επιφάνεια και να συλλάβει την λεπτή ουσία, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που θα μπορούσε περίφημα να υπάρχει και στη Μόνα Λίζα".

Η τεχνική του sfumato

Στο περιοδικό Vision Research οι ερευνητές Alessandro Soranzo και Michelle Newbery από το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam έγραψαν: "Το χαμόγελο εξαφανίζεται μόλις ο θεατής προσπαθεί το 'πιάσει'. Έχουμε ονομάσει αυτή την οπτική ψευδαίσθηση 'άπιαστο χαμόγελο'".
Αυτό το "άπιαστο χαμόγελο", όπως σημειώνουν οι ερευνητές πίσω από τη νέα μελέτη, δημιουργείται με την επιδέξια ανάμειξη χρωμάτων, η οποία αποσκοπεί στην "εκμετάλλευση" τηςπεριφερειακής μας όρασης, με αποτέλεσμα το σχήμα του στόματος του ανθρώπου να αλλάζει ανάλογα με την οπτική γωνία από την οποία το παρατηρεί ο θεατής.
Το "άπιαστο" χαμόγελο της Mona Lisa
Το "άπιαστο" χαμόγελο της Mona Lisa
Η τεχνική αυτή, σύμφωνα με τους μελετητές, ονομάζεται sfumato και μπορεί να παρατηρηθεί τόσο στον πίνακα της La Bella Principessa, όσο και στον πίνακα της Μόνα Λίζα. Και ενώ και άλλοι καλλιτέχνες έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν την ίδια τεχνική, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα των Πανεπιστημίων, κανένας δεν τα έχει καταφέρει τόσο περίφημα, όσο ο ίδιος ο Leonardo da Vinci.

Το πείραμα

Οι ερευνητές κάλεσαν μια ομάδα ανθρώπων να συμμετάσχει στο πείραμά τους. 
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση του περιοδικού Discover, οι μελετητές τοποθέτησαν τα δύο πορτρέτα σε απόσταση από τους συμμετέχοντες, είτε τους τα έδειξαν σε θολή έκδοση. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι τόσο η Μόνα Λίζα, όσο και η La Bella Principessa εμφανίστηκαν πιο ευτυχισμένες όταν τις παρατηρούσαν από απόσταση.
Mona Lisa και La Bella Principessa
Mona Lisa και La Bella Principessa
Στη συνέχεια οι ερευνητές παρουσίασαν στους συμμετέχοντες εκδόσεις των έργων ζωγραφικής που είχαν μαύρα τετράγωνα πάνω από τα μάτια και το στόμα των υποκειμένων ή κάλυπταν και τα δύο σημεία. Αυτό επέτρεψε στους ερευνητές να καθορίσουν τη μεταβαλλόμενη έκφραση που προκαλούνταν κάθε φορά από το στόμα και μόνο.
Ο Alessandro Soranzo σημείωσε: "Δεδομένης της γνώσης της τεχνικής, και τη μετέπειτα χρήσης της στη Μόνα Λίζα, είναι πολύ πιθανό αυτή η ασάφεια της επίδρασης να ήταν εσκεμμένη". 
Εικάζεται ότι ο Leonardo da Vinci, είχε χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική και σε ακόμη έναν πίνακά του στην "Παναγία των Βράχων" το 1483:
Η Παναγία των Βράχων
Πηγή:pathfinder.gr

Το σκίτσo του Αρκά για τις εκλογές: Ζούμε ένα Deja Vu

Στο πικ των πολιτικών εξελίξεων, ο Αρκάς έπιασε την πένα του και καυτηρίασε τις πρόωρες εκλογές με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
«Πάλι μνημόνιο, πάλι διαπραγμάτευση, πάλι εκλογές!.. Σ” αυτή τη χώρα ζει κανείς σε ένα συνεχές Deja Vu!», έγραψε στο σκίτσο του.


Πηγή: iefimerida.gr 

Βρέθηκε το χαμένο τρένο 'φάντασμα' που μετέφερε τους πολύτιμους λίθους και τα όπλα των Ναζί;

Δυο κυνηγοί θησαυρών ισχυρίζονται ότι εντόπισαν στην περιφέρεια Βάλμπζιχ, της Πολωνίας το τρένο φάντασμα των Ναζί που μετέφερε τη πολύτιμη λεία τους, όπως όπλα, χρυσό και πολύτιμους λίθους λίγο πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (Pics)

Ο μύθος του θρυλικού τρένου- φάντασμα των Ναζί που μετέφερε πολύτιμο θησαυρό και εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη λίγο πριν την έναρξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς  ένας Πολωνός και ένας Γερμανός ισχυρίζονται ότι το εντόπισαν στην Πολωνία.
Περίπου 70  χρόνια μετά την εξαφάνισή του φαίνεται να εντοπίστηκε στην περιφέρεια  Βάλμπζιχ, στη νοτιοδυτική Πολωνία το τρένο με τους πολύτιμους λίθους και τα χρυσά όπλα. Οι δυο άνδρες που φαίνεται να εκπροσωπούνται απλό ένα νομικό γραφείο επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές της περιφέρειας και ζήτησαν να τους εξασφαλίσουν ότι θα ανταμειφθούν με το 10% της αξίας των ευρημάτων, προκειμένου να αποκαλύψουν την ακριβή τοποθεσία που είναι θαμμένος ο θησαυρός.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ οι δυο άνδρες κατάφεραν να εντοπίσουν το τρένο σε βάθος 500 μέτρων και οι αρμόδιες αρχές της περιφέρειας, όπως ο στρατός, η αστυνομία και η πυροσβεστική έχουν ξεκινήσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Η Μαρίκα Τοκάρσκα, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου του Βάλμπζιχ τόνισε ότι επειδή "στην  περιοχή δεν έχουν γίνει ποτέ ανασκαφές και δεν ξέρουμε τι μπορεί να βρούμε".
 
Για την ιστορία, το συγκεκριμένο θωρακισμένο τρένο των ναζιστικών δυνάμεων χάθηκε το 1945, όταν ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε στη Γερμανία. Εικάζεται πως ήταν γεμάτο με τη λεία των Ναζί από την πόλη Μπρεσλάου, που τότε ανήκε στην ανατολική Γερμανία και σήμερα έχει μετονομαστεί σε Βρότσλαβ και ανήκει σήμερα στην Πολωνία.
Παράλληλα, ο αστικός μύθος γύρω από την εξαφάνιση του τρένου αναφέρει ότι μπήκε σε μια σήραγγα κοντά στο Κάστρο Ξανς, σε μια ορεινή περιοχή της Κάτω Σιλεσίας, και δεν ξαναβγήκε ποτέ, ενώ η σήραγγα σφραγίστηκε με αποτέλεσμα να ξεχαστεί.
Οι αρχές της πόλης ζητούν από τους δύο άνδρες να δείξουν την ακριβή περιοχή που ισχυρίζονται ότι εντόπισαν το τρένο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ανασκαφές από ειδικούς μιας και πιθανότατα στην περιοχή να είναι τοποθετημένες πολλές νάρκες.
Ένας τοπικός ιστορικός δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Wroclaw ότι το τρένο μήκους 150 μέτρων , μετέφερε όπλα, βιομηχανικό εξοπλισμό, πολύτιμους λίθους και άλλους θησαυρούς.
 
Από την άλλη, είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη του τρένου και πως υπάρχει μόνο στην φαντασία ορισμένων. Η Γιοάνα Λαμπάρσκα που ειδικεύεται στην ιστορία της περιοχής ανέφερε χαρακτηριστικά πως :"Ήταν πολλοί εκείνοι που αναζήτησαν κατά καιρούς το τρένο, καταστρέφοντας τη σιδηροδρομική γραμμή στην προσπάθειά τους αυτή, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα".
Πάντως οι ισχυρισμοί θα μπορούσαν να είναι αληθινοί, καθώς οι Ναζί χρησιμοποίησαν όντως τρένα για αν μεταφέρουν τη λεία τους στο Βερολίνο την περίοδο που οι συμμαχικές δυνάμεις απειλούσαν όλο και περισσότερο την πρωτεύουσα το 1945.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Έχτισε ολόκληρο ουρανοξύστη για εκδίκηση!

Η συγκλονιστική ιστορία της Corina Kavanagh, που για να εκδικηθεί την οικογένεια που απέρριψε την κόρη της, έχτισε το ψηλότερο κτήριο στην Αργεντινή! Ας δούμε όμως αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατασκευή ενός ολόκληρου ουρανοξύστη για μια εκδίκηση που έμεινε στην ιστορία.
Perierga.gr - Έχτισε ολόκληρο ουρανοξύστη για εκδίκηση!
Παρά το γεγονός ότι όλοι οι τίτλοι ευγενείας καταργήθηκαν στην Αργεντινή το 1813, οικογένειες ευγενών ισπανικής καταγωγής, οι οποίοι επωφελήθηκαν από τη διανομή της γης κατά τη διάρκεια της ισπανικής αποικιοκρατίας, συνέχισαν να ασκούν σημαντική επιρροή στη χώρα.
Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η οικογένεια Anchorena, που κατείχε μεγάλες εκτάσεις γης και διατηρούσε ισχυρές πολιτικές θέσεις. Στο Μπουένος Άιρες κατείχαν ένα πανέμορφο παλάτι το «El Palacio Anchorena» (τώρα «Palacio San Martín»), που χτίστηκε μεταξύ 1905 και 1909, όπου ζούσαν έχωντας 150 άτομα προσωπικό.
Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, ένας από τους γιους της οικογένειας Anchorena ερωτεύτηκε μια κοπέλα από άλλη πλούσια οικογένεια, τους Kavanaghs. Όμως, παρά τα πλούτη τους, οι Kavanaghs δεν είχε την ίδια ευγενή καταγωγή και κοινωνική θέση και η Mercedes Catellanos de Anchorena, η μητέρα νεαρού, απαγόρευσε τη σχέση.
Η οικογένεια Kavanagh πήρε την απόρριψη ως προσωπική προσβολή και Corina Kavanagh, η μητέρα του πληγωμένου κοριτσιού, άρχισε να σχεδιάζει μια πολύ ιδιαίτερη εκδίκηση.
Perierga.gr - Έχτισε ολόκληρο ουρανοξύστη για εκδίκηση!
Το παλάτι των Anchorena έχει θέα στην πλατεία Σαν Μαρτίν. Η Mercedes Anchorena χορηγήσανε την κατασκευή μιας εκκλησίας (Basilica del Santisimo Sacramento), μία από τις πιο όμορφες εκκλησίες της πόλης, στην άλλη πλευρά της πλατείας, μνημείο στη ιστορία της οικογένειας. Η θέα από το παλάτι ήταν υπέροχη και λέγεται ότι οι Anchorenas ήταν πολύ περήφανοι για το δημιούργημά τους.
Μπροστά από την εκκλησία ήταν ένα άδειο οικόπεδο, το οποίο η Mercedes Anchorena σχεδίαζε να αγοράσει. Ωστόσο, έκανε το λάθος να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Ευρώπη πριν προχωρήσει στην αγορά. Ενώ ήταν μακριά, η Corina Kavanagh πούλησε τρία δικά της οικόπεδα και αγόρασε τη γη μπροστά από την εκκλησία. Σε μόλις 14 μήνες το 1934, έχτισε στο οικόπεδο έναν ουρανοξύστη 33 ορόφων από μπετόν, που υψώνεται στα 120 μέτρα, σχεδιασμένο ειδικά για να κόβει τη θέα των Anchorena! Για πολλά χρόνια, αυτό το κτίριο ήταν το ψηλότερο στην Νότια Αμερική και παραμένει ένα εμβληματικό ορόσημο στην πρωτεύουσα.
Perierga.gr - Έχτισε ολόκληρο ουρανοξύστη για εκδίκηση!
Όταν η Mercedes Anchorena επέστρεψε από το ταξίδι της δεν μπορούσε πλέον να δει την όμορφη εκκλησία από το σπίτι της. Ακόμη και σήμερα, ο μόνος τρόπος για να θαυμάσει κάποιος τη θέα στο μπροστινό μέρος του ναού είναι από ένα στενό πέρασμα που ονομάζεται… Corina Kavanagh.
Πηγή:perierga.gr

Παπαγάλος συνελήφθη επειδή έβριζε 85χρονη

Παπαγάλος συνελήφθη επειδή έβριζε 85χρονη
Ένας παπαγάλος κατηγορήθηκε ότι μιλά άσχημα, χρησιμοποιώντας αισχρόλογα, σε μια γυναίκα 85 ετών. Κατά συνέπεια, ο παπαγάλος μαζί με τη γυναίκα και τον ιδιοκτήτη του παπαγάλου, που περιέργως είναι ο θετός γιος της 85χρονης, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Chandrapur στη Maharashtra, στην Ινδία.
Ειδικότερα, η Janabai Sakharkar κατηγόρησε τον γιο της, ότι έχει διδάξει στον παπαγάλο να της μιλά άσχημα κάθε φορά που εκείνη περνάει από μπροστά του. Για να επιβεβαιωθούν τα όσα έλεγε, η αστυνομία κάλεσε στο τμήμα τον γιο της Suresh, τον παπαγάλο Hariyal και την ίδια.
Ωστόσο, ο παπαγάλος δεν έβγαλε ούτε λέξη καθ' όλη την διάρκεια παραμονής του στο αστυνομικό τμήμα. Ο επιθεωρητής Dongre δήλωσε, σχετικά, στους δημοσιογράφους
“Υπάρχει μια διαφωνία σχετικά με την ακίνητη περιουσία ανάμεσα στη γυναίκα και τον θετό της γιο. Έχουμε παρακολουθήσει τον παπαγάλο προσεκτικά, αλλά δεν είπε ότι ούτε μια λέξη στο αστυνομικό τμήμα, όπου ήταν αντιμέτωπος με την καταγγέλλουσα”.
Αν και ο παπαγάλος Hariyal δεν επιτέθηκε φραστικά στην 85χρονη Janabai, ούτε έδειξε να έχει αυτή την τάση, όσο ήταν στο τμήμα, η αστυνομία αποφάσισε να τον παραδώσει στους υπαλλήλους του Τμήματος Δασών, λαμβάνοντας υπόψη την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία περιήλθε η 85χρονη.
Πηγή:pathfinder.gr

EIU: οι 5 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς

Η Μελβούρνη, στην Αυστραλία, αναδείχθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς στον κόσμο, από το Liveability Ranking 2015 της Economist Intelligence Unit.
Η αυστραλιανή πόλη πέτυχε ένα σχεδόν τέλειο σκορ, συγκεντρώνοντας, στα πλαίσια της σχετικής έρευνας, 97,5 βαθμούς με άριστα το 100. Στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης πεντάδας βρέθηκαν, κατά σειρά, η Βιέννη (Αυστρία), το Βανκούβερ (Καναδάς), το Τορόντο (Καναδάς) και οι Αδελαΐδα (Αυστραλία) και Κάλγκαρι (Καναδάς).
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι από τις πρώτες 10 πόλεις, οι 7 είναι σε Αυστραλία και Καναδά.
Η μελέτη της Economist Intelligence Unit αξιολογεί, κάθε χρόνο, 140 πόλεις από όλο τον κόσμο, σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η σταθερότητα, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και οι υποδομές, δίνοντας βαθμούς από το 0 έως το 100. 
Σύμφωνα με τη φετινή αναφορά, η μέση βιωσιμότητα σε όλο τον πλανήτη μειώθηκε κατά 1% από το 2010, εξαιτίας μίας σημαντικής μείωσης της ασφάλειας και της σταθερότητας των πόλεων του κόσμου. Χαρακτηριστικά, στην έκθεση της EIU σημειώνεται ότι, τα τελευταία 5 χρόνια, οι 57 από τις πόλεις που αξιολογούνται καθίστανται όλο και λιγότερο κατοικίσιμες.

Οι 5 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς

Μελβούρνη, Αυστραλία – 97,5

EIU: οι 5 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς

Βιέννη, Αυστρία – 97,4

EIU: οι 5 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς

Βανκούβερ, Καναδάς – 97,3

EIU: οι 5 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς

Τορόντο, Καναδάς – 97,2

EIU: οι 5 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς

Αδελαΐδα, Αυστραλία και Κάλγκαρι, Καναδάς – 96,6 

Οι 5 χειρότερες πόλεις για να ζει κανείς

Τρίπολη, Λιβύη – 40
Λάγος, Νιγηρία – 39,7
Πορτ Μόρεσμπι, Παπούα Νέα Γουινέα – 38,9
Ντάκα, Μπαγκλαντές – 38,7
Δαμασκός, Συρία – 29,3

Πηγή:pathfinder.gr

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα

Λένε πως η ανάγκη είναι αυτή που κάνει τους ανθρώπους να γίνονται εφευρετικοί. Και παρόλο που αυτό μπορεί να μην ισχύει για κάθε εφεύρεση ή ευρεσιτεχνία έχει γίνει ποτέ, αυτές που θα δείτε παρακάτω πραγματικά μπορούν να κάνουν την ζωή μας λίγο πιο εύκολη, καθώς δίνουν αποτελεσματικές λύσεις σε πρακτικές καθημερινές ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων. Δείτε και… θα εκπλαγείτε!

Ο συμπιεστής της οδοντόκρεμας

10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα

Το περιστρεφόμενο παγκάκι στο οποίο μπορεί να καθίσει κανείς και αφού έχει βρέξει

10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα

Η ομπρέλα που κρατά και τον καφέ (αφήνοντας ένα χέρι ελεύθερο)

10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα

Το πατίνι-καροτσάκι

10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα

Ο καθαριστής του καθρέφτη του μπάνιου

10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα

Η μεζούρα για τη σωστή ποσότητα spaghetti

10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα

Το σπρέι για τον χυμό του λεμονιού

10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα

Το ψαλίδι-σπάτουλα για την πίτσα

10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα

Η κλειδοθήκη Lego

10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα
Το κερί που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί10 πανέξυπνα gadgets δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα
Πηγή:masternews.gr

Ποιο ξενοδοχείο; Η ενοικιαζόμενη σκηνή που κοστίζει 124 ευρώ το βράδυ!

Ποιο ξενοδοχείο; Η ενοικιαζόμενη σκηνή που κοστίζει 124 ευρώ το βράδυ!
Η λουξ σκηνή The Bell Tent είναι αυτό που λένε οι ειδήμονες μία γιούρτα ή αλλιώς μια μεγάλη σκηνή. Και μπορεί εσείς να είστε εξοικειωμένοι με το κάμπινγκ και τις σκηνές, όμως όπως φαίνεται, κάποιοι το θεωρούν μια ξεχωριστή εμπειρία που πρέπει να ζήσουν, και ας το πληρώσουν ακριβά.
Είναι λοιπόν έξω από την πόλη του Bath, στην Αγγλία, και κοστίζει 124 ευρώ το βράδυ για να μείνετε στη σκηνή. Έχει κάποιες παροχές, όπως μια μικρή κουζινούλα και τουαλέτα, και είναι για 2 άτομα. Εντάξει, είναι πολύ όμορφη και καλόγουστη, όμως δεν παύει να είναι απλώς μια σκηνή στο ύπαιθρο... Θα σας έχουν όμως και λουλούδια στο βάζο!


Πηγή:e-radio.gr

Το «μαγικό φίλτρο» που μετέτρεπε το χαρτί σε... δολάρια

Το «μαγικό φίλτρο» που μετέτρεπε το χαρτί σε... δολάρια
Μόσχα, Ρωσία
Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε δύο πλαστογράφους που πωλούσαν ένα «μαγικό φίλτρο» το οποίο, όπως ισχυρίζονταν, μπορούσε να μετατρέπει ένα απλό φύλλο χαρτί σε χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, οι δύο άνδρες, με καταγωγή από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ηλικίας 38 και 43 ετών, έδιναν στα θύματά τους φύλλα από μαύρο χαρτί και ένα «χημικό υγρό» ή «μαγικό φίλτρο» το οποίο υποτίθεται θα τα μετέτρεπε σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η απάτη ήταν καλοστημένη: μπροστά στον πελάτη, έριχναν την χημική ουσία πάνω στο φύλλο, το αντικαθιστούσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί με ένα αληθινό χαρτονόμισμα και πρότειναν στη συνέχεια στο θύμα τους να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του σε μία τράπεζα.

Οι δύο απατεώνες διαβεβαίωναν ότι ήταν δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να κατασκευάσουν έως και 20 εκατομμύρια δολάρια σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Για τις «υπηρεσίες» τους ζητούσαν, όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση του τελευταίου τους θύματος, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5 εκατομμυρίων ρουβλιών, ήτοι 68.000 ευρώ.

Τους δύο άνδρες συνέλαβε η αστυνομία, την οποία είχαν ειδοποιήσει παλαιότερα θύματά τους, την ώρα της συναλλαγής.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για απάτη κατ’ εξακολούθηση» σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή:in.gr

Ασυνήθιστη παραλία όπου η θάλασσα… εξαφανίζεται!

Έχετε δει ποτέ τη θάλασσα να εξαφανίζεται ως διά μαγείας μπροστά στα μάτια σας; Ένα μοναδικό φαινόμενο που δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού στον κόσμο λαμβάνει χώρα στην παραλία Chandipur, στην ανατολική Ινδία. Η θάλασσα υποχωρεί πέντε χιλιόμετρα κάθε μέρα εξαιτίας της παλίρροιας και επανέρχεται στη… θέση της μετά από λίγη ώρα. Η εικόνα είναι σπάνια και συναρπαστική καθώς ο επισκέπτης όχι μόνο μπορεί να δει ένα εξαιρετικό φαινόμενο να λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια του αλλά έχει τη δυνατότητα να περπατήσει στη θάλασσα και να θαυμάσει το βυθό!
perierga.gr - Ασυνήθιστη παραλία όπου η θάλασσα εξαφανίζεται ξαφινικά!
Κοχύλια, κόκκινα καβούρια, βότσαλα και μια μεγάλη βιοποικιλότητα μπορεί κάποιος να δει εδώ, ενώ το περπάτημα στα βαθιά είναι μια μοναδική εμπειρία. H καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κάποιος την περιοχή είναι ο χειμώνας, ειδικότερα μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, οπότε ο καιρός επιτρέπει διαρκείς περιπλανήσεις.
perierga.gr - Ασυνήθιστη παραλία όπου η θάλασσα εξαφανίζεται ξαφινικά!
perierga.gr - Ασυνήθιστη παραλία όπου η θάλασσα εξαφανίζεται ξαφινικά!
perierga.gr - Ασυνήθιστη παραλία όπου η θάλασσα εξαφανίζεται ξαφινικά!
perierga.gr - Ασυνήθιστη παραλία όπου η θάλασσα εξαφανίζεται ξαφινικά!
perierga.gr - Ασυνήθιστη παραλία όπου η θάλασσα εξαφανίζεται ξαφινικά!
Πηγή:perierga.gr

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Επαναστατικό βιβλίο φιλτράρει το νερό


Αυτό το βιβλίο διαφέρει από τα υπόλοιπα, επειδή δεν διαβάζεται μόνο, αλλά και «πίνεται». Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ήταν πετυχημένες οι πρώτες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του καινοτομικού βιβλίου τους…

που διαθέτει σελίδες-φίλτρα, τις οποίες μπορεί να κόψει κανείς μία-μία για να φιλτράρει το νερό και να το πιεί αμέσως.
Κάθε σελίδα διαθέτει και οδηγίες που μπορεί να διαβάσει κανείς (εκτυπωμένες στη γλώσσα του κάθε φορά), αν και η όλη διαδικασία είναι απλούστατη. Απλώς, σχίζεις μια σελίδα, ρίχνεις από πάνω το θολό ή εν γένει ύποπτο νερό που θέλεις να καθαρίσεις και η σελίδα-φίλτρο κατακρατά σχεδόν όλα τα μικρόβια.
Μια σελίδα μπορεί να καθαρίσει έως 100 λίτρα νερού και ένα βιβλίο μπορεί να φιλτράρει τις προμήθειες νερού ενός ανθρώπου για τέσσερα χρόνια. Οι σελίδες περιέχουν νανοσωματίδια αργύρου ή χαλκού, που σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς του νερού, καθώς αυτό διαπερνά τις σελίδες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Τερέζα Ντάνκοβιτς του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον στο Πίτσμπουργκ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στη Βοστώνη, σύμφωνα με το BBC, πραγματοποίησαν δοκιμές σε διάφορες περιοχές με μολυσμένο νερό (σε Ν. Αφρική, Γκάνα και Μπανγκλαντές) κατά την τελευταία διετία. Το «βιβλίο» πέτυχε να απομακρύνει πάνω από το 99% των βακτηρίων (σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και το 100%), αφήνοντας το νερό τόσο καθαρό, όσο το νερό βρύσης σε μια ανεπτυγμένη χώρα.
Σε σχεδόν 700 εκατομμύρια εκτιμώνται οι άνθρωποι στη Γη που δεν μπορούν να πιουν καθαρό και ασφαλές νερό. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, κυρίως παιδιά, επειδή πίνουν νερό με μικρόβια.
Η νέα τεχνολογία προορίζεται κυρίως για τις φτωχές χώρες, όπου μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Θα μπορούσε όμως να αξιοποιηθεί από κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση, ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες, όπου υπάρχει υποψία ότι το νερό μπορεί να μην είναι ασφαλές.
Προς το παρόν το βιβλίο παράγεται εργαστηριακά με το χέρι, αλλά μελλοντικά οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα παραχθεί μαζικά ως φθηνό εμπορικό προϊόν. Ήδη η Ντάνκοβιτς έχει ιδρύσει την μη κερδοσκοπική εταιρεία pAge Drinking Paper για να προωθήσει την ιδέα της.
Άλλοι επιστήμονες δήλωσαν ότι πρόκειται για μια ελπιδοφόρα τεχνολογία, όμως επεσήμαναν πως αν και το βιβλίο-φίλτρο φαίνεται να σκοτώνει τα βακτήρια, είναι ασαφές σε ποιο βαθμό κάνει το ίδιο με άλλους μικροοργανισμούς, όπως οι ιοί και τα παράσιτα.
Πηγή:trelokouneli.gr

Σε αυτό το μπαρ δεν πίνεις αλκοόλ, το εισπνέεις!

Το εσωτερικό του θυμίζει ντισκοτέκ των 80s με ένα γαλάζιο φως να καλύπτει τα πάντα και έναν γλυκό αρωματικό καπνό να αγκαλιάζει τους επισκέπτες. Το “Alcoholic Architecture” βρίσκεται στο Λονδίνο και είναι ένα από τα πιο ασυνήθιστα μπαρ στον κόσμο. Ο λόγος; Εδώ το αλκοόλ δεν το πίνεις αλλά το εισπνέεις! Τα κοκτέιλ έχουν τη μορφή μιας αλκοολούχας ομίχλης που σε τυλίγει μόλις μπεις μέσα και εισέρχονται στον οργανισμό από τα μάτια και τους πνεύμονες (εισπνοή), ενώ ο χρόνος κατανάλωσης δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά.
perierga.gr - Σε αυτό το μπαρ δεν πίνεις αλκοόλ, το εισπνέεις!
Υποχρεωτικά οι επισκέπτες φοράνε πάνω από τα ρούχα τους ένα αδιάβροχο και δεν μπορούν να μείνουν αρκετές ώρες στο χώρο, γιατί μετά η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνιχτική. Κατά τα λοιπά είναι ένα κανονικό μπαρ στο οποίο μπορείς να παραγγείλεις ποτό, με τη… συμβατική έννοια, σερβιρισμένο σε ποτήρι και να απολαύσεις επιπλέον το εισπνεόμενο αλκοόλ. Μόνο που πρέπει να προσέξεις γιατί εύκολα θα μεθύσεις, και μάλιστα χωρίς να το πολυκαταλάβεις.


perierga.gr - Σε αυτό το μπαρ δεν πίνεις αλκοόλ, το εισπνέεις!
perierga.gr - Σε αυτό το μπαρ δεν πίνεις αλκοόλ, το εισπνέεις!
perierga.gr - Σε αυτό το μπαρ δεν πίνεις αλκοόλ, το εισπνέεις!
perierga.gr - Σε αυτό το μπαρ δεν πίνεις αλκοόλ, το εισπνέεις!
perierga.gr - Σε αυτό το μπαρ δεν πίνεις αλκοόλ, το εισπνέεις!

Πηγή:perierga.gr