Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

To 10% των αντρών προτιμά το νέο iPad από το …σεξ!


Οι περισσότεροι από εσάς θα θυμάστε το 17χρονο αγόρι από την Κϊνα που έφτασε στο σημείο να πουλήσει το νεφρό του για να αποκτήσει το iPad 2. Τώρα με τον ερχομό του νέου iPad, η “τρέλα” συνεχίζεται με το 10% των αντρών να δηλώνει ότι προτιμά το iPad από το σεξ…

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της RoxyPalace, 1 στους 10 άντρες δήλωσε ότι θα προτιμούσε το νέο iPad με τη γυαλιστερή Retina οθόνη του από την όποια ερωτική συνεύρεση με μια sexy θηλυκή ύπαρξη. Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Στην αντίπερα όχθη των γυναικών η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να μη λογαριάζει και τόσο πολύ το νέο tablet της Apple. Πιο συγκεκριμένα, το 96% δήλωσε ότι θα προτιμούσε ένα νέο άντρα στη ζωή του από το iPad.
Τέλος, η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 71% και των δύο φύλων θα προτιμούσε να συνομιλήσει μέσω FaceTime με τα υποψήφια ραντεβού του πριν την πραγματική τους συνάντηση.
Πηγή: macworld

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Έδωσαν ενοίκια 500.000 ευρώ για εγκαταλελειμμένο κτίριο

Μία ακόμα υπόθεση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος έρχεται στο φως, με το Δημόσιο να ξοδεύει μισό εκατομμύριο ευρώ σε ενοίκια για εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Ενοίκια ύψους 500.000 ευρώ για ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο - καταφύγιο αστέγων που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ κατέβαλε επί χρόνια το ελληνικό Δημόσιο στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για το κτίριο που στέγαζε το παλιό νοσοκομείο Άγιος Παύλος στην οδό Φράγκων μέχρι και το 1999 και το οποίο πλέον βρίσκεται στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.
Όταν το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του στον Φοίνικα, όπως αναφέρουν τα "Νέα", το Δημόσιο δεν σταμάτησε να καταβάλει τα ενοίκια για το κτίριο της οδού Φράγκων, με τη δικαιολογία ότι θα αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Από το 2005, όμως και μετά, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, η ευθύνη της καταβολής του ενοικίου πέρασε στη διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος.
Τα έργα διαμόρφωσης του κτιρίου δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, καθώς εντοπίστηκε νερό στα θεμέλιά του και σταμάτησαν οι εργασίες.
Ωστόσο η καταβολή των ενοικίων συνεχιζόταν κανονικά, μέχρι και το 2009, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την καταβολή των χρημάτων.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, εστίασε την έρευνά του στο διάστημα 2005 - 2009, όταν και δαπανήθηκαν περίπου 500.000 ευρώ σε ενοίκια και άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου.
Πηγή:news247.gr

Φυσικός γλιτώνει πρόστιμο αποδεικνύοντας μαθηματικά ότι δεν παραβίασε το STOP

stop
Ο φυσικός Dmitri Krioukov, μάλλον, δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει να γλιτώσει κλήση για παράβαση του STOP αλλά, ίσως, είναι και ο μοναδικός που έπρεπε να γράψει ολόκληρη εργασία πάνω στο θέμα αποδεικνύοντας ότι ο αστυνομικός που τον σταμάτησε δεν τον είχε πραγματικά δει να παραβιάζει το STOP γλιτώνοντας έτσι πρόστιμο 400 δολαρίων!
Ο Krioukov ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός θεώρησε ότι τον είχε δει να περνά την πινακίδα εξαιτίας τριών παραγόντων. Πρώτον, ο αστυνομικός έβλεπε το Yaris (το αυτοκίνητο του Krioukov) υπό γωνία, κάτι που το έκανε να εμφανίζεται ότι επιτάχυνε καθώς τον πλησίαζε. Δεύτερον, η ταχύτητά του όταν πλησίαζε και απομακρυνόταν από την πινακίδα δεν θα ήταν τόσο διαφορετική εάν όντως είχε παραβιάσει την πινακίδα: ισχυρίζεται ότι επειδή είχε κρυολόγημα φταρνίστηκε και πάτησε το φρένο απότομα ακινητοποιώντας το όχημα λίγο πριν την πινακίδα και μετά αμέσως επιτάχυνε. Τρίτον, μπροστά από το Yaris υπήρχε άλλο αυτοκίνητο την στιγμή που σταμάτησε, κάτι που σημαίνει ότι ο αστυνομικός δεν τον είδε πραγματικά τη στιγμή που σταμάτησε.
Ο Krioukov συνεχίζει υπολογίζοντας την πιθανή ταχύτητα και επιτάχυνση του Yaris έτσι ώστε να αποφανθεί για το αν οι παράγοντες αυτοί μπορούσαν να μπερδέψουν κάποιον να κρίνει για το αν όντως σταμάτησε σε STOP πολύ γρήγορα ή το παραβίασε. Εν τέλει, η ιστορία είχε αίσιο τέλος για τον Krioukov αφού ο δικαστής πείστηκε από τα επιχειρήματά του. Μπορείτε να δείτε και εσείς την εργασία του Krioukov εδώ.
Πηγή:techgear.gr

30 ώρες στο ίδιο σημείο για μια εκπληκτική φωτογραφία

Θαυμάστε το μεγαλείο της φύσης όταν η μέρα συναντά τη νύχτα. Μια φωτογραφία ενός Έλληνα κάνει τον γύρο του κόσμου. Διαβάστε την ιστορία της.

Εκ πρώτης όψεως η φωτογραφία φαίνεται να έχει τραβηχτεί με φακό fish-eye, υπερευρυγώνιο, ωστόσο με μια πιο προσεκτική θα δείτε πως κατά ένα "μαγικό" τρόπο καταφέρνει να απεικονίσει ταυτόχρονα μέρα και νύχτα σε ένα ενιαίο πλαίσιο.
Η φωτογραφία ανήκει στον Chris Kotsiopoloulos, ο οποίος σύμφωνα με το ABC, τράβηξε αυτή την 360 μοιρών λήψη στο Σούνιο, σκιαγραφώντας μια ολόκληρη μέρα, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.
Ωστόσο δεν ήταν κάτι εύκολο καθώς το εκπληκτικό αποτέλεσμα πήρε στον Kotsiopoloulos 30 ώρες!
Έπρεπε να παραμείνει υπομονετικά στο ίδιο σημείο 30 ώρες βγάζοντας εκατοντάδες φωτογραφίες τις οποίες αργότερα τις έκανε μια.
Μάλιστα οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας των δυσκόλεψαν καθώς χρησιμοποίησε μέχρι πιστολάκι για να προστατέψει τους φακούς του από την υγρασία.
"Όλες οι φωτογραφίες μου έχουν μια μεγάλη ιστορία να πουν", λέει ο ίδιος, προσθέτοντας πως εδώ κρύβεται η ιστορία δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, η δημιουργία του ήλιου, των πλανητών, της γης και του φεγγαριού.

Πηγή:news247.gr

Ραντάρ... έβριζε οδηγούς που ξεπερνούσαν το όριο ταχύτητας


Μια απρόσμενη και δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους ενός μικρού χωριού στη βόρεια Γαλλία: κάθε φορά που ξεπερνούσαν το όριο ταχύτητας στην περιοχή, η οθόνη του τοπικού ραντάρ τους... έβριζε χυδαία και μάλιστα στα αγγλικά.
Επί μία εβδομάδα, οι οδηγοί που περνούσαν από το Οκούρ-σιρ-Σομ έβλεπαν την οθόνη να τους "υποδέχεται" με βρισιές μόλις ξεπερνούσαν τα 50 χιλιόμετρα την ώρα, το όριο ταχύτητας για την περιοχή.
Το ραντάρ δεν είχε αναλάβει πρωτοβουλία για να συνετίσει τους απρόσεχτους οδηγούς. Η αιτία για την υβριστική φράση που αναβόσβηνε ήταν ένας "φαρσέρ συνεργάτης" της εταιρείας JCB, η οποία είχε κατασκευάσει και προσφέρει την οθόνη στην τοπική κοινότητα.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας JCB, τον Ζαν-Κλοντ Μπουτόν, το ραντάρ υπολογίζει την ταχύτητα των αυτοκινήτων και ενημερώνει τους οδηγούς αν τρέχουν πολύ γρήγορα. "Ο προμηθευτής μου ήθελε να μου αποδείξει ότι το κείμενο που αναγραφόταν στην οθόνη ήταν γραμμένο με πολύ μικρά στοιχεία", εξήγησε ο Μπουτόν. Για το λόγο αυτό, έκανε μια δοκιμή και άλλαξε το συνηθισμένο μήνυμα. Κατόπιν όμως ξέχασε να επαναφέρει το αρχικό μήνυμα και άφησε στη μνήμη του ραντάρ τη γνωστή σε όλους αγγλική βρισιά.
"Για τους οδηγούς, είναι κάπως απροσδόκητο να τους στολίζουν κατ' αυτόν τον τρόπο επειδή παραβίασαν τον κώδικα", παραδέχτηκε ο θορυβημένος Μπουτόν. "Ζητώ και πάλι συγγνώμη, όμως μόνο αυτό μπορώ να κάνω, γιατί το κακό έχει ήδη γίνει", πρόσθεσε.
Η προβληματική οθόνη πάντως επιδιορθώθηκε την Δευτέρα και πλέον οι οδηγοί λαμβάνουν μόνο πεζά, συνηθισμένα προειδοποιητικά μηνύματα...
Πηγή:pathfinder.gr

Παράτησε την πόλη και ζει 20 χρόνια γυμνός και μόνος σε ερημικό νησί


Παράτησε την πόλη και ζει 20 χρόνια γυμνός και μόνος σε ερημικό νησί

Επιβιώνει από τυφώνες και δηλητηριώδη έντομα, έχει πετάξει τα ρούχα του στη θάλασσα και ως σύγχρονος Ροβινσώνας απολαμβάνει την απομόνωση στο ακατοίκητο Σότομπαναρι.
Ο 76χρονος Μασαφούμι Ναγκασάκι τρελαίνεται στην ιδέα της επιστροφής στην πόλη και πολύ περισσότερο στον λαμπερό κόσμο της show biz όπου εργαζόταν.
«Θέλω να μείνω μόνος. Περνάω όμορφα εδώ. Είναι ο τόπος που θέλω να πεθάνω. Δεν με νοιάζει καθόλου που δεν έχει νοσοκομείο ή άλλους ανθρώπους», ξεκαθαρίζει ο μοναδικός κάτοικος του Σότομπαναρι ο οποίος όταν θέλει να... επικοινωνήσει ταξιδεύει σε γειτονικό νησί. Εκεί παραλαμβάνει ένα τσεκ 120 ευρώ που του στέλνει η οικογένειά του μία φορά τον μήνα προκειμένου να αγοράσει νερό και πίτες ρυζιού.
Κάθε φορά που το κάνει βέβαια αυτό θέτει σε κίνδυνο την ζωή του καθώς τα ρεύματα γύρω από το μικρό νησί (με συνολικό πλάτος το 1 χιλιόμετρο) είναι τόσο δυνατά ώστε κανείς ψαράς δεν τολμά να ρίξει δίχτυα στην περιοχή.
Στο νησί ωστόσο δεν υπάρχει τρεχούμενο πόσιμο νερό οπότε χρησιμοποιεί τη βροχή για να πλυθεί, να ξυριστεί και να μαγειρέψει. Παλιότερα έπλενε και τα ρούχα του τα οποία έτρεχε να ρίξει πάνω του κάθε φορά που περνούσε ένα πλοίο ή κάποιο γιοτ. Κάποια στιγμή ωστόσο πέταξε τα ρούχα του στη θάλασσα και απελευθερώθηκε.
«Δεν κάνω πλέον αυτό που υπαγορεύει η κοινωνία αλλά ακολουθώ τους κανόνες της φύσης. Δεν μπορείς να νικήσεις τη φύση και γι' αυτό πρέπει να είσαι της είσαι απολύτως υπάκουος. Η γύμνια δεν είναι αποδεκτή από την κοινωνία σας αλλά εδώ στο νησί εάν φορούσα ρούχα θα έδειχνα σαν να ήμουν εκτός τόπου και χρόνου», εξηγεί ο ίδιος και τρέχει στην ακτή για τις καθημερινές διατάσεις δίπλα στη θάλασσα. Δεν παραλείπει ποτέ τη γυμναστική του!

Πηγή:iefimerida.gr

Ετοιμάζεται «πρόγνωση εγκλήματος» κατά τρομοκρατών στις ΗΠΑ

Στα χνάρια του Τομ Κρουζ και του ρόλου του στο Minority Report ετοιμάζονται να βαδίσουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, προκαλώντας τρόμο σε όσους αναλογίζονται τι σημαίνει αυτό για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του προφητικού βιβλίου του Philip Dick με τίτλο Minority Report, που πραγματεύεται την αποτυχία ενός συστήματος πρόβλεψης εγκλημάτων.
Οπως γράφει το Ατλάντικ, ένα από τα ιστορικότερα και πλέον έγκυρα περιοδικά με έδρα την Ουάσιγκτον, πρόκειται για την εφαρμογή μέρους όσων προέβλεπε ο Φίλιπ Ντικ στο έργο του που έγινε και ταινία, η οποία περνάει πλέον από το πειραματικό στάδιο σε αυτό του ελέγχου της αποτελεσματικότητάς του. Η εξέλιξη αυτή απειλεί να φέρει νέα περιστολή των ατομικών ελευθεριών στις ΗΠΑ, όπως τονίζει.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξελίσει εδώ και καιρό το FAST, που σημαίνει Future Attribute Screening Technology ή ελληνιστί Τεχνολογία Παρακολούθησης Μελλοντικών Χαρακτηριστικών.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα λογισμικό που αξιοποιώντας το υλικό από κάμερες και άλλους αισθητήρες συνεκτιμά στοιχεία τη φυσικής κατάστασης και της συμπεριφοράς ενός ατόμου, όπως η ταχυπαλμία, η κίνηση των ματιών, η σωματική θερμοκρασία, τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του προσώπου και οι κινήσεις του σώματος.
Μέσω συγκεκριμένων αλγορίθμων υποτίθεται ότι προσδιορίζει την στατιστική πιθανότητα το άτομο υπό εξέταση να έχει κακές προθέσεις και είναι πολύ πιθανό να το δείτε σε ένα αεροδρόμιο της περιοχής σας, όπως γράφει ο συντάκτης.
Αν σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με άλλο άρθρο στο Nature τα αρχικά ποσοστά «επιτυχίας» στην πειραματική έρευνα ήταν της τάξης του 70%, μπορεί να καταλάβει γιατί το περιοδικό «προειδοποιεί« για ένα ακόμη βήμα προς ένα απολυταρχικό καθεστώς με μανδύα δημοκρατίας...
Πηγή:e-go.gr

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μικροτσίπ ενημερώνουν τους γονείς αν το παιδί τους κάνει κοπάνα


Ένα νέο πρόγραμμα στη Βραζιλία κάνει εύκολη τη ζωή των γονιών που θέλουν να ξέρουν αν το παιδί τους είναι όντως στο σχολείο ή έχει κάνει κοπάνα. Αυτό επιτυγχάνεται με μικροτσίπ τα οποία είναι τοποθετημένα μέσα στις σχολικές φόρμες των παιδιών.
Σύμφωνα με το Associated Press, 20.000 μαθητές σε 25 δημόσια σχολεία της πόλης Vitoria da Conquista φοράνε ειδικά μπλουζάκια τα οποία περιέχουν ένα τσιπ το οποίο είναι τοποθετημένο στο μανίκι της μπλούζας. Το τσιπάκι αυτό επικοινωνεί με ένα κεντρικό υπολογιστή<…>
ο οποίος αναλαμβάνει να ενημερώσει τον γονιό στέλνοντας του ένα γραπτό μήνυμα μόλις το παιδί φτάσει στο σχολείο. Σε περίπτωση που το παιδί δεν εμφανιστεί στο σχολείο για πάνω από 20 λεπτά από την έναρξη των μαθημάτων ο γονέας λαμβάνει το ακόλουθο μήνυμα: “Το παιδί σας δεν έχει φτάσει ακόμα στο σχολείο.”
Σύμφωνα με τον Γραμματέα Παιδείας, Coriolano Moraes, πολλοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς όμως να περιμένουν να μπουν στο κτίριο επειδή βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους. Έτσι το παιδί βρίσκει ευκαιρία και κάνει κοπάνα. Σε περίπτωση που το παιδί απουσιάσει από τα μαθήματα πάνω από 3 φορές τότε ζητούνται εξηγήσεις από τους γονείς. Αν δεν μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση τότε το σχολείο ίσως να ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές.
Η μπλούζα που περιέχει το microchip μπορεί να πλυθεί και να σιδερωθεί κανονικά χωρίς να προκληθεί κάποια βλάβη στο τσιπ και επίσης περιέχει και μηχανισμό ασφαλείας ο οποίος μπορεί να αποτρέψει οποιοδήποτε “πείραγμα”.
Τα έξοδα για την σχεδίαση και την δημιουργία αυτών των μπλουζών φτάνει τα $670.000 και είναι στα σχέδια να τις φοράνε και οι 43.000 μαθητές της πόλης μέχρι το 2013.
Πηγή: techstuff.gr

Η σύζυγος βρήκε τη φωνή της, ο σύζυγος... προτιμούσε τη σιωπηλή εκδοχή

Μία 52χρονη από το Σινσινάτι μίλησε ξανά μετά από ατύχημα που είχε ως έφηβη και ξεκίνησε να... γκρινιάζει στον άντρα της να κάνει καμιά δουλειά στο σπίτι.
Η σύζυγος βρήκε τη φωνή της, ο σύζυγος... προτιμούσε τη σιωπηλή εκδοχή
Η Τζαν Κρίστιαν είχε παραδόσει από καιρό τα όπλα στην προσπάθεια να ανακτήσει τη φωνή της, που έχασε μόλις 17 ετών, όταν τράκαρε με αυτοκίνητο πάνω σε κολώνα σπάζοντας τον αυχένα της.
Ο γάμος της με τον Ράντι κυλούσε ιδιαίτερα... ήσυχα, όταν προ ετών συνάντησε τυχαία στο δρόμο μία γυναίκα που της σύστησε έναν «ωρυλά» με μία καινοτόμο τεχνική, που τελικά της άλλαξε τη ζωή. Αλλαξε όμως και τη ζωή του συζύγου.
Κατά βάση «είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την αλλαγή. Μερικές φορές όμως μάλλον εύχεται να ήμουν και πάλι άφωνη. Οπως λέει συχνά, είχε σχεδόν την τέλεια σύζυγο, επειδή δεν μιλούσα», αλλά τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει, λέει η Τζαν.
Οπως σημειώνει, ένα από τα βασικά πράγματα που άλλαξαν είναι οι παραινέσεις και οι οδηγίες για τις δουλειές στο σπίτι...
Πηγή:e-go.gr

Πιλότος πέρασε τον πλανήτη Αφροδίτη για...αεροσκάφος


Ένας πιλότος της αεροπορικής εταιρίας Air Canada αρχικά πέρασε τον πλανήτη Αφροδίτη για αεροσκάφος και στη συνέχεια άλλαξε την πορεία του αεροπλάνου κατευθυνόμενος προς τον Ατλαντικό για να αποφύγει μια φανταστική σύγκρουση με άλλο αεροπλάνο, ανέφερε τη Δευτέρα επίσημη έκθεση.
Δεκαέξι επιβάτες και μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν κατά το περιστατικό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 όταν ο συγκυβερνήτης έκανε ελιγμό για να αποφύγει ένα αμερικανικό αεροσκάφος που λανθασμένα θεώρησε ότι κατευθύνεται προς τα πάνω του.
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια νυχτερινής πτήσης ενός δικινητήριου επιβατικού Boeing 767, το οποίο πραγματοποιούσε κατευθυνόταν από το Τορόντο προς την Ζυρίχη της Ελβετίας μεταφέροντας 95 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα.
Σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας, ο συγκυβερνήτης ήταν αποπροσανατολισμένος καθώς είχε μόλις ξυπνήσει όταν πληροφορήθηκε από τον κυβερνήτη ότι ένα αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος κατευθυνόταν προς τα πάνω τους.
«Ο συγκυβερνήτης αρχικά μπέρδεψε τον πλανήτη Αφροδίτη για άλλο αεροσκάφος...», αναφέρει η έκθεση.
Το αεροσκάφος έχασε ύψος 400 ποδών προτού ο κυβερνήτης καταφέρει να επανακτήσει τον έλεγχό του. Δεκατέσσερις επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν και επτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Κανένας τους δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας παρότι η σχετική ένδειξη ήταν αναμμένη.
Ο εν λόγω συγκυβερνήτης, του οποίου τα παιδιά συχνά διακόπτουν τον ύπνο του στο σπίτι, είχε κοιμηθεί για 75 λεπτά αντί των 40 λεπτών που είναι ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος ύπνου όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Αυτό σημαίνει ότι είχε προλάβει να βυθιστεί σε βαθύ ύπνο και γι αυτό ήταν αποπροσανατολισμένος όταν ξύπνησε.
Πηγή:ant1.gr

Νέα μόδα στην Αθήνα: Δείπνο με αγνώστους!

Νέα μόδα στην Αθήνα: Δείπνο με αγνώστους!
Οι "friendly cooks", μία παρέα στην Αθήνα, αποφάσισαν να οργανώσουν μία σειρά μυστικών γευμάτων, ονόματι "underdining".
Τα secret home dinners είναι η νέα μόδα - δεν ξέρεις με ποιους θα φας, αλλά ξέρεις τι θα φας. Γκουρμέ πιάτα.
Η διαδικασία είναι η εξής: Δηλώνεις το ενδιαφέρον σου μέσω e-mail στη σελίδα της ομάδας, αφού έχεις πρώτα ενημερωθεί για το μενού, και άμεσα σου έρχονται οι απαραίτητες συντεταγμένες για το μέρος και την ώρα του γεύματος.
Εκεί θα συναντήσεις άλλους ανθρώπους, άγνωστους μεταξύ τους, και πάνω από ένα τραπέζι με ένα εξαιρετικό γεύμα και ένα μπουκάλι κρασί θα ξεκινήσεις συζητήσεις με άγνωστους ανθρώπους - όπως λένε οι εμπνευστές αυτών των κρυφών δείπνων, είναι μία ενδιαφέρουσα εμπειρία, γιατί κάνεις νέες γνωριμίες και φιλίες.
Πηγή:e-radio.gr
 

«Κλειδώστε τον παππού και την γιαγιά, για να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.»

Μία σατιρική αφίσα με πολιτική άποψη έχει κατακλύσει το διαδίκτυο η οποία παροτρύνει τον κόσμο να εμποδίσουν τους ηλικιωμένους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Στην αφίσα που κυκλοφορεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζεται ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και από κάτω αναγράφεται η εξής φράση:
«6 Μαΐου, κλειδώνουμε στο σπίτι τις γιαγιάδες και τους παππούδες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.»



Πηγή:iefimerida.gr

Ποτέ μην στέλνεις μηνύματα την ώρα που περπατάς! Δες γιατί


Όλοι ξέρουμε πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να στέλνεις μηνύματα ή να μιλάς στο κινητό τηλέφωνο την ώρα της οδήγησης.
Το παραπάνω video όμως αποδεικνύει περίτρανα πως είναι εξίσου επικίνδυνο να στέλνεις μηνύματα από το κινητό τηλέφωνο την ώρα που...περπατάς!
Δείτε το και θα καταλάβετε...
Πηγή:cosmo.gr

Δημήτρης Μητροπάνος:αξέχαστες ερμηνείες.

Μια από τις μεγαλύτερες φωνές της Ελλάδας μας, έσβησε για πάντα...όλοι εδώ στο tsiteiko αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να πούμε τουλάχιστον ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που μας χάρισε μερικές από τις ομορφότερες και αυθεντικότερες ερμηνείες.
"Αντίο Μήτσο" και ευχαριστούμε....
Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας απολαύσουμε μερικά από τα τραγούδια που μόνο αυτός μπορούσε να ερμηνεύσει, έστω κι αν δε θα τα ακούμε πια ζωντανά....

«Αντίο» στον Δ.Μητροπάνο από τον καλλιτεχνικό κόσμο


Σοκ και μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Δημήτρη Μητροπάνου στον καλλιτεχνικό χώρο. Μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά και φίλοι μίλησαν για τον άνθρωπο και μουσικό Δημήτρη Μητροπάνο.
Ο Θάνος Μικρούτσικος είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ο Δημήτρης ήταν και είναι από τους ελάχιστους φίλους μου. Υπήρξε ο σπουδαιότερος εν ενεργεία Έλληνας τραγουδιστής. Ήταν άνθρωπος συντροφικός, αγαπητικός και λιγομίλητος. Αποτελούσε μοναδικό φαινόμενο στο συνάφι μας και αισθάνομαι πως "η δόξα πέρασε και δεν τον ακούμπησε".
» Αν και είχε ταλαιπωρηθεί με την υγεία του, είχε βγάλει τη γλώσσα του στο χάρο, μέχρι που σήμερα μας συντάραξε όλους και πιο πολύ τους τρεις σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής του, τη γυναίκα του Βένια, τις κόρες του Μυρσίνη και Αναστασία».
«Για μένα, ο Δημήτρης δεν είναι ένας χθεσινός τραγουδιστής με σημαντικά τραγούδια, είναι ο γνήσιος άνθρωπος που γνώρισα τη δεκαετία του 1960, από την Πλάκα, τις μπουάτ και τα κουτούκια» είπε ο Γιάννης Σπανός.
«Είχε πάντα τον δικό του ήχο και χαρακτήρα και ήταν ένας άνθρωπος γενναιόδωρος και έξω καρδιά . Εκτός από τις σπουδαίες συνεργασίες που είχε μεταγενέστερα, μου μένουν τα πρώτα τραγούδια που ερμήνευσε, όπως το "Τρένο". Ήταν ο πρωτεργάτης αυτών που λέμε "σλόγκαν" τραγούδια, τα οποία ανέβαζε πολύ ψηλά» πρόσθεσε ο γνωστός συνθέτης.
«Για μένα παρέμεινε ο "μέγας", μετά τον Καζαντζίδη. Ο Δημήτρης είχε τόση τρομερή δύναμη, που η φωνή του ζωντάνευε τα τραγούδια. Η προσωπικότητα, η δύναμη της ψυχής, η αλήθεια που έβγαζε όταν τραγουδούσε και αυτό το λαϊκό ταλέντο, ήταν τα στοιχεία που τον ξεχώριζαν. Έφυγε ένας σπουδαίος Έλληνας» είπε.
Η Αμαλία Τόκα, χήρα του Μάριου Τόκα δήλωσε συγκλονισμένη και σοκαρισμένη από την είδηση του ξαφνικού συμβάντος.
«Έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, αυτή η γνήσια λαϊκή φωνή με τα πανέμορφα τραγούδια, θα με συνοδεύει για πάντα» είπε.
«Η λύπη μου είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς μόλις είχε ολοκληρώσει και τραγουδήσει τρία ανέκδοτα τραγούδια του Μάριου, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν με τον τελευταίο δίσκο του Μάριου. Έχω ένα πολύ μεγάλο συναισθηματικό κενό. Η απώλεια είναι προσωπική» συμπλήρωσε.
Ο Διονύσης Τσακνής δήλωσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον Δημήτρη Μητροπάνο: «Ό,τι και να πεις είναι λίγο. Τα λόγια δεν χωράνε σε μια τέτοια απώλεια. Έφυγε ο φίλος, ο σύντροφος, ο συνεργάτης, ο μάγκας. Μας λείπεις Μήτσο».
Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον σπουδαίο ερμηνευτής στο τραγούδι «Για να σ’ εκδικηθώ», δήλωσε: «Θα πενθήσει όλη η Ελλάδα, γιατί ήταν όλης της Ελλάδας ο τραγουδιστής».
Η Πετρή Σαλπέα, με την οποία είχαν συνεργαστεί το 1972, στον δίσκο ορόσημο «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση, μοιράστηκε μερικές από τις αναμνήσεις της: «Ο Δημήτρης Μητροπάνος, ήταν τότε φαντάρος. Καλό παιδί, από εξαιρετική οικογένεια. Τραγουδήσαμε μαζί, άλλος πρώτη φωνή άλλος δεύτερη, στη «Σμύρνη και στο Αϊβαλί» κι άλλα τραγούδια από τον Αγιο Φεβρουάριο. Μεγάλη φωνή. Σπουδαίος».
Για τη μεγάλη απώλεια που βιώνει η ελληνική μουσική, έκανε λόγο η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου: «Χάθηκε ένας πάρα πολύ μεγάλος τραγουδιστής, που με τη φωνή του έκανε συντροφιά, για τόσα χρόνια, σε όλους τους Έλληνες. Θα είναι πάντα μέσα στις καρδιές μας».
Πηγή:in.gr

Βραβεία Pulitzer: Η φωτογραφία του 2012

Διαβάστε την ιστορία που κρύβεται πίσω από την "αιματοβαμμένη" φωτογραφία που κέρδισε το βραβείο Pulitzer για το 2012.

Η 12χρονη Tarana Akbari στέκεται στη μέση του δρόμου σε συνοικία της Καμπούλ, κλαίγοντας και φωνάζοντας από τρόμο.
Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2011, όταν καμικάζι αυτοκτονίας σκόρπισε τον θάνατο στην περιοχή Abul Fazel Shrine.
Ο απολογισμός των νεκρών τραγικός... Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο σε εκείνη την επίθεση αυτοκτονίας.
Η Tarana, που το όνομά της σημαίνει "Μελωδία", στέκεται ανήμπορη να συλλάβει τι έχει συμβεί, ενώ γύρω της βρίσκονται τραυματισμένοι και νεκροί, όλοι "βουτηγμένοι" στο αίμα.
Μεταξύ αυτών και ο 7χρονος αδελφός της, ενώ ακόμη εφτά μέλη της οικογένειάς της, που βρίσκονταν στην Καμπούλ για τον εορτασμό της Ashura, ιερής ημέρας των Σιιτών, σκοτώθηκαν και ακόμη εννέα τραυματίστηκαν.
"Μόλις κατάφερα να σηκωθώ, είδα ότι όλοι γύρω μου ήταν στο έδαφος, ματωμένοι. Φοβήθηκα, φοβήθηκα πολύ", είπε η 12χρονη.
Η επίθεση αυτή ήταν η πιο αιματηρή από όσες σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα τα τελευταία τρία χρόνια.
Την ίδια ημέρα, ένας δεύτερος καμικάζι αυτοκτονίας, σε άλλη επίθεση στην πόλη Mazar-i-Sharif, πήρε μαζί του στον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπους.
Τη σοκαριστική φωτογραφία τράβηξε ο Massoud Hossaini για το AFP και ήταν αυτή που επελέγη μεταξύ των υποψηφίων, κερδίζοντας το βραβείο Pulitzer για το 2012.
Πηγή:news247.gr

Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος

Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος
Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών από πνευμονικό οίδημα, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της χώρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, που χάραξε τη δική του πορεία στο ελληνικό τραγούδι καθώς συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες δημιουργούς.
Ο διάσημος ερμηνευτής του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού έδινε εδώ και χρόνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το πρωί της Τρίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία, με εμετούς και διάρροιες. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 11.00, από πνευμονικό οίδημα.
Ήταν παντρεμένος με τη Βένια, με την οποία είχε αποκτήσει δυο κόρες.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, ανάφέρει ακριβώς ότι:
«Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμέτων. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια.
Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή».
Η ζωή του - Τα πρώτα χρόνια
Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά.
Από μικρός ο Δημήτρης δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.
Η πορεία του στο ελληνικό τραγούδι
Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα». Τον Ζαμπέτα, ο Δημήτρης Μητροπάνος τον μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο και δεύτερο πατέρα. Όπως έχει δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα».
Το 1966 ο Μητροπάνος συναντάται για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 1967, ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.
Στην πορεία που χάραξε στο δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 είναι ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο», με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, σηματοδοτώντας ένα σταθμό στην ελληνική μουσική. Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στο Ηρώδειο με την Δήμητρα Γαλάνη και την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δυο μουσικές βραδιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Ακολουθούν «Ο Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρού και «Τα συναξάρια» του Γιώργου Χατζηνάσιου, έργα υψηλής ποιότητας αλλά και μεγάλης απήχησης στην ελληνική κοινωνία.
Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης ("Εμείς οι δυο" κ.α.), Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό") ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.
Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου (με το τραγούδι "Για να σ' εκδικηθώ") και Νίκου Πορτοκάλογλου ("Κλείνω κι έρχομαι") αναδεικνύουν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και προαναγγέλλουν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που θα οδηγήσει σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Οι συνεργασίες με το Μάριο Τόκα και το Φίλιππο Γράψα ("Η εθνική μας μοναξιά" και "Παρέα με έναν ήλιο") συνδυάζουν τη λαϊκή υφή και συναίσθημα με τη πιο βαθιά έννοια στίχων και τη χρησιμοποίηση λέξεων πιο επιτηδευμένων. Παράλληλα, η απήχηση των τραγουδιών στην κοινωνία και η εμπορική επιτυχία αναδεικνύουν αυτές τις δημιουργίες ως εργαλεία αλλά και συμπτώματα της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.
Η πολύ σημαντική συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον δίσκο «Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, αποτελεί στροφή του ερμηνευτή σε ακόμα πιο "έντεχνες" διαδρομές, διατηρώντας και πάλι την ταυτότητα του λαϊκού.
Ο Μητροπάνος συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια, με τραγούδια των Μικρούτσικου, Κορακάκη, Μουκίδη, Παπαδημητρίου κ.α. στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Από τις τελευταίες δουλειές του Θεσσαλού αοιδού, ξεχωρίζει το "Πες μου τ' άληθινά σου σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και η ζωντανή ηχογράφηση "Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο", από το πρόγραμμα - ωδή στον εθνικό χορό της Ελλάδας μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση, καθώς επίσης και ο δίσκος "Στη Διαπασών", ο οποίος περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια μπλουζ μπαλάντα. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι "Η εκδρομή" του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή του ερμηνευτή στη δισκογραφία μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου, ήταν η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".
Δισκογραφία
  • - 71 δίσκοι 45 στροφών
  • 1970 Λαϊκή παρέλαση
  • 1971 Δημήτρης Μητροπάνος Νο1
  • 1972 Άγιος Φεβρουάριος
  • 1973 Ο δρόμος για τα Κύθηρα
  • 1974 Νεκρικοί Διάλογοι, Κυρά ζωή
  • 1975 Σκόρπια φύλλα, Τσιμεντένια πρόσωπα
  • 1976 Λαϊκά '76
  • 1977 Τα παιδιά της πιάτσας, Ερωτικά λαϊκά
  • 1978 Παράπονο
  • 1979 14 Ζεϊμπέκικα
  • 1980 Πορτραίτο, Λαϊκά του σήμερα
  • 1981 Τα συναξάρια
  • 1982 Τα λαϊκά της νύχτας
  • 1982 Τα 14 χασάπικα
  • 1983 Λαϊκές στιγμές
  • 1984 Τα πικροσάββατα, Τα λαϊκά της νύχτας Νο 2, Όταν μιλούν τα τέλια, Ακόμα μια μέρα
  • 1985 Τα νυχτέρια μας, Για τα παιδιά, 15 χρόνια Δημήτρης Μητροπάνος
  • 1986 Τα ζημιάρικα, Αγάπη μου αγέννητη, Τ' ανάρπαχτα
  • 1987 Ένας καινούριος άνθρωπος, 16 από τα ωραιότερα τραγούδια μου, Το δικό μας τραγούδι
  • 1988 Καινούρια χρώματα
  • 1989 Μια νύχτα στον παράδεισο, Εμείς οι δυο, Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, Πριν τελειώσει η νύχτα
  • 1990 20 μεγάλες επιτυχίες, Εσύ λέγε με έρωτα
  • 1991 Στα ξενυχτάδικα της αγκαλιάς σου, Μια νύχτα στο Λυκαβηττό, Πάρε αποφάσεις
  • 1992 Οι μεγάλες επιτυχίες
  • 1993 Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό
  • 1994 Η εθνική μας μοναξιά, 24 Ζεϊμπέκικα, Παρέα μ' έναν ήλιο
  • 1995 Τα 45άρια του Δημήτρη Μητροπάνου
  • 1996 30 χρόνια Δ. Μητροπάνος, τα λαϊκά μιας ζωής, ΖΟΟΜ '96, 16 χασάπικα, Τα ερωτικά, Τα πρώτα μου τραγούδια/1967-1975, Στου αιώνα την παράγκα
  • 1997 Ψάξε στ' όνειρό μας
  • 1998 Τα μεγάλα λαϊκά, Του έρωτα & της φυγής
  • 1999 Εντελβάις
  • 2001 Στης ψυχής το παρακάτω
  • 2003 Θα είμαι εδώ
  • 2004 Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο
  • 2005 Πες μου τ' αληθινά σου
  • 2007 Για την καρδιά ενός αγγέλου
  • 2008 Στη Διαπασών
  • 2009 Τα τραγούδια της ζωής μου
Πηγή:iefimerida.gr

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Οι χειρότεροι τουρίστες στον κόσμο!


Κι όμως αν σκέφτεστε ότι οι Έλληνες είναι στη λίστα κάνετε μεγάλο λάθος! Σε αυτή την έρευνα που διεξήγαγε η ιστοσελίδα livingsocial για τους χειρότερους τουρίστες στον κόσμο και συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα από 5 χώρες η χώρα μας τη γλίτωσε!
Δείτε λοιπόν ποιοι βρίσκονται στις 10 πρώτες θέσεις ( από το τέλος προς την αρχή) και θα καταλάβετε γιατί αυτή τη φορά είμαστε εκτός!
10. Βρετανοί (5%)
Δεν είναι λίγες οι φορές, ειδικά στην Ελλάδα, που όταν έρχονται οι Βρετανοί γίνεται το… έλα να δεις, αφού κάνουν έντονη την παρουσία τους με κάθε τρόπο. Συνήθως πίνουν πολύ παραπάνω από το κανονικό, είναι αρκετά αγενείς, θεωρούνται όχι και τόσο καθαρός λαός και έχουν και «καβούρια» στις τσέπες.
9. Ισπανοί (7%)
Ούτε οι Ισπανοί περνούν απαρατήρητοι αφού έχουν έντονο το μεσογειακό ταμπεραμέντο. Τους αρέσει η φασαρία και λατρεύουν το ξενύχτι. Μιλάνε μόνο Ισπανικά όπου κι αν βρίσκονται και δεν θεωρούνται και… ανοιχτοχέρηδες.
8. Γερμανοί (8%)
Το συνώνυμο του προγράμματος! Παρεξηγούνται πολύ εύκολα και παραπονιούντραι ακόμη και όταν όλα είναι στην εντέλεια. Δεν τρώνε αλλά πίνουνε πολύ, τους ενοχλεί η κίνηση και η πολυκοσμία και βγάζουν συνήθως αρνητικά συμπεράσματα με μεγάλη ευκολία!
7. Ινδοί (9%)
Λάτρεις της… χορτοφαγίας, πράγμα που τους κάνει αρκετά ιδιότροπους με το φαγητό! Είναι αρκετά σνομπ και υπερόπτες, ειδικά αυτοί που έχουν οικονομική ευχέρεια προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιδειχτούν. Δεν τους αρέσουν τα ξενύχτια και προτιμούν την ηρεμία των ξενοδοχείων
6. Κορεάτες (9%)
Μοιράζονται την ίδια θέση με τους Ινδούς, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ειδικεύονται στις προσωπικές ερωτήσεις – μια συνήθεια της κουλτούρας τους που μπορεί συχνά να παρεξηγηθεί ως αγενής και περίεργη. Η διακριτικότητα δεν είναι το φόρτε των Κορεατών, ενώ συνηθίζουν να τους κοιτάζουν όλους επίμονα.
5. Ρώσοι (11%)
Είναι άγαρμποι στη συμπεριφορά αλλά και στην εμφάνιση, παρόλο που είναι σε καλύτερη μοίρα οικονομικά σε σχέση με τους Βρετανούς και τους Γερμανούς. Τους αρέσει η επίδειξη σε όλους τους τομείς και κάνουν αισθητή την παρουσία τους όπου βρεθούν. Δεν έχουν πρόβλημα να χαλάσουν πολλά χρήματα, καθώς αγαπούν και με το παραπάνω αυτό που ονομάζουμε «καλή ζωή», αλλά είναι πολύ αγενείς και υποτιμούν με το χειρότερο τρόπο. Διασκεδάζουν πίνοντας πολύ και συχνά ξεφεύγουν από τα όρια.
4. Ιάπωνες (12%)
Δεν θεωρούνται και ο πιο .. ευγενικός λαός. Αν και είναι καθαροί και τακτικοί, συνήθως κάνουν πολλά παράπονα με άσχημο τρόπο και γίνονται αρκετά κουραστικοί. Θέλουν όλα να κυλούν τέλεια και ήσυχα, κάτι που δεν ταιριάζει τόσο με τον όρο «διακοπές»
3. Γάλλοι (14%)
Θεωρούνται σφιχτοχέρηδες και αγενείς. Δεν μιλούν άλλη γλώσσα πέρα από τη δική τους και είναι πολύ νευρικοί. Αν και «φινετσάτοι» στην εμφάνισή τους, παρόλα αυτά θεωρούνται αρκετά «βρωμιάρηδες» και ακατάστατοι. Καθόλου «comme il faut» είναι και στους τρόπους τους, που κάθε άλλο παρά ευγενικοί μπορούν να χαρακτηριστούν.
2. Κινέζοι (15%)
Αρκετά απαιτητικοί οι Κινέζοι, θέλουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και επιπρόσθετες ανέσεις στο δωμάτιό τους, που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους, και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο. Χαλάνε αρκετά χρήματα για διάφορες αγορές, αλλά μέχρι να αποφασίσουν τι θα πάρουν γίνονται το… λιγότερο εκνευριστικοί. Η διασκέδαση δεν είναι το φόρτε τους, το μόνο που θέλουν είναι να επισκέπτονται αξιοθέατα.
1. Αμερικανοί (20%)
Κι όμως… οι Αμερικανοί είναι οι χειρότεροι τουρίστες του κόσμου. Ακατάστατοι, «φωνακλάδες» και κακοντυμένοι, είναι αυτοί που δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα σε ξενοδοχεία και μπαρ. Δίνουν χαμηλά φιλοδωρήματα έως καθόλου και έχουν υψηλές απαιτήσεις. Επιπλέον, αρπάζουν εύκολα πετσέτες και άλλα πράγματα από τα ξενοδοχεία ενώ γενικά η συμπεριφορά τους δεν είναι και η καλύτερη ούτε σ τις γυναίκες ούτε στους σερβιτόρους. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι οι Αμερικανοί ψήφισαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους ως τους χειρότερους τουρίστες! Αυτό θα πει αυτογνωσία.
Πηγή:star.gr

Πρόσκληση σε γάμο (!)

Μια πολύτιμη πρόσκληση γάμου, από την μητέρα του γαμπρού .

Πηγή:tsekouratoi.gr

«Γιορτάζουν» την ημέρα χωρίς ΚΑΜΙΑ δολοφονία!


Μοιάζει τουλάχιστον ψέμα αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια: το περασμένο Σαββατο, στο Ελ Σαλβαδόρ, δε σημειώθηκε ούτε μια δολοφονία! Ήταν η πρώτη φορά μετά από τρία ολόκληρα χρόνια...
Η δράση συμμοριών στη χώρα είναι ανεξέλεγκτη, με την εγκληματικότητα να είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Ελ Σαλβαδόρ.
"Έπειτα από χρόνια που ο αριθμός των φόνων είχε φθάσει σε επίπεδα συναγερμού, με ως και 18 φόνους την ημέρα, είδαμε το Σάββατο να μην καταγράφεται ούτε μια ανθρωποκτονία στη χώρα", δήλωσε όλο... χαρά ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Φούνες.
Από τον Ιούνιο του 2009 όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ο Φούνες δεν είχε μπορέσει να κάνει ανάλογη δήλωση. Για να περιορίσει την εγκληματικότητα, μάλιστα, πρόσφατα είχε καλέσει μέχρι και το στρατό να αναλάβει καθήκοντα επιβολής του νόμου στο εσωτερικό της χώρας!
Στην έναρξη της θητείας του καταγράφονταν κατά μέσο όρο 12 δολοφονίες την ημέρα, αλλά ο αριθμός αυξήθηκε στις 18 ανθρωποκτονίες την ημέρα κατά μέσον όρο στις αρχές του 2012.
Οι αντίπαλες συμμορίες που δρουν στο Ελ Σαλβαδόρ κήρυξαν εκεχειρία τον περασμένο μήνα και η αιματοχυσία ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες εγκληματικές οργανώσεις στη χώρα, την Μάρα Σαλβατρούτσα και την Μάρα 18, ανεστάλη.
Σύμφωνα με δεδομένα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο Ελ Σαλβαδόρ καταγράφονταν πρόσφατα 66 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, δείκτης που είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο.
Μεγάλο μέρος της βίας επιρρίπτεται στα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών, που χρησιμοποιούν το Σαλβαδόρ ως διαμετακομιστικό κέντρο.
Πηγή:newsit.gr

Γερμανός δημόσιος υπάλληλος έβγαλε 728.000 ευρώ χωρίς να δουλέψει ποτέ!

Γερμανός δημόσιος υπάλληλος έβγαλε 728.000 ευρώ χωρίς να δουλέψει ποτέ!
Αποκάλυψε το μυστικό του στους 500 συναδέλφους με email στο οποίο διευκρίνιζε μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία 14 χρόνια τεμπέλιασε ασύστολα και εκείνοι... ειδοποίησαν τις εφημερίδες.
«Από το 1998 ήμουν στη δουλειά αλλά το μυαλό μου δεν το είχα εκεί. Επομένως, έχω προετοιμαστεί άριστα για τα χρόνια της συνταξιοδότησης. Αντε γεια!», πληκτρολόγησε ο 65χρονος δημόσιος υπάλληλος λίγο πριν μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας. Στο σημείωμα, το οποίο έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας, ανέφερε επίσης ότι σε 14 χρόνια κατάφερε να βάλει στην τσέπη του 728.000 ευρώ χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του!
Ο θρασύς υπάλληλος ήθελε να πικάρει τους συναδέλφους του που θα άφηνε πίσω του φεύγοντας αλλά δεν περίμενε ότι κάποιος από αυτούς θα έστελνε το email του στις εφημερίδες.
«Δεν θα ήθελα να πω τίποτε άλλο. Αυτό το μήνυμα δεν προοριζόταν για δημοσίευση» δήλωσε σε δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας ο οποίος τον περίμενε έξω από το σπίτι του...
Το όνομα του τεμπέλη δημοσίου υπαλλήλου -με τα 728.000 ευρώ- δεν δημοσιεύτηκε αλλά μια εφημερίδα έγραψε ότι δεν πρόκειται να ισχυριστεί ότι έκανε πλάκα στους συναδέλφους του. «Είναι η αλήθεια. Πρόκειται απλώς για ένα λάθος του συμβουλίου που προσέλαβε δύο ανθρώπους για την ίδια δουλειά. Τη δουλειά, λοιπόν, την έκανε... ο άλλος. Ηταν απολύτως λογικό να εκμεταλλευτώ την ελευθερία που μου έδινε το λάθος», φέρεται να δήλωσε ο έξυπνος δημόσιος υπάλληλος ο οποίος προσελήφθη το 1974 ως επιθεωρητής.
Ο Βόλκερ Φλέιτζ, δήμαρχος της πόλης Μίντεν όπου βρισκόταν η υπηρεσία του ξέγνοιαστου εργαζόμενου, είναι έξαλλος με το email και χαρακτήρισε το περιστατικό «ανησυχητικό» ενώ για το λάθος της υπηρεσίας είπε πως ο υπάλληλος θα έπρεπε να είχε διαμαρτυρηθεί, ζητώντας να του αναθέσουν δουλειές!
Λόγω περικοπών, πάντως, η θέση στην οποία εργαζόταν ο τεμπέλης υπάλληλος καταργήθηκε...
Πηγή:iefimerida.gr

Κρεμιέται από λεωφορείο, ζητώντας να του πληρώσουν το πρόστιμο

Δείτε το βίντεο με έναν Βιετναμέζο τροχονόμο που κάνει τα πάντα ώστε να σταματήσει έναν παράνομο οδηγό λεωφορείου που δεν έχει πληρώσει πρόστιμο (Vid)

Αν βρεθείς στο Ανόι, μην τολμήσεις και δεν πληρώσεις πρόστιμο γιατί θα πέσεις μπροστά σε τροχονόμους σαν αυτόν που πρωταγωνιστεί στο βίντεο.
Ο νεαρός τροχονόμος κρατιέται από τους υαλοκαθαριστήρες του 39θέσιου λεωφορείου την ώρα αυτό συνεχίζει την διαδρομή του.
Οδηγός του λεωφορείου ήταν ο Phung Hong Phuong ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει ένα πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον κυνηγήσουν παντού.
Απολαύστε το βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Πηγή:news247.gr

Εσύ θα πάταγες αυτό το κουμπί;

perierga.gr - Εσύ θα πάταγες αυτό το κουμπί;
Όλα είναι ήσυχα σε μια κεντρική πλατεία του Βελγίου, όπως άλλωστε συμβαίνει καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια! Η μόνη αλλαγή που παρατήρησαν οι περισσότεροι περαστικοί είναι ένα τεράστιο κόκκινο κουμπί, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας. Και μια πινακίδα από πάνω του που αναγράφει με μεγάλα γράμματα: «Πάτα το, για να προσθέσεις λίγο δράμα»! Κανείς δεν φαίνεται να είναι διατεθιμένος να το κάνει και όλοι παριστάνουν τους… αδιάφορους, περιμένοντας ίσως κάποιον να το τολμήσει. Η ώρα περνάει μέχρι που -ως συνήθως συμβαίνει- «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα»! Δύο περαστικοί αποφασίζουν να πατήσουν το κουμπί και -ω! του θαύματος- πολύ δράμα μπήκε ξαφνικά και απρόσμενα στη ζωή τους! Δείτε κι εσείς τι έγινε και φροντίστε την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι παρόμοιο, να μην δείξετε καμία μα καμία περιέργεια…

Πηγή:perierga.gr

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Κομμώτρια μετακομίζει γιατί της τράκαραν... το σπίτι 50 φορές!

Κομμώτρια μετακομίζει γιατί της τράκαραν... το σπίτι 50 φορές!
«Δεν θέλω να φύγω από το σπίτι μου αλλά έχουν γίνει τα νεύρα μου κουρέλια. Τις προάλλες έπεσε φορτηγό πάνω στον τοίχο στις 4 τα ξημερώματα. Αρκετά πια», ξεσπάει η Σάντρα Γουόραλ και με το δίκιο της δηλαδή...
Σε έξαλλη κατάσταση η Βρετανίδα κομμώτρια κάλεσε τις εφημερίδες να πει τον καημό της αναζητώντας μια λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία, διάστημα κατά το οποίο έχουν τρακάρει με το σπίτι της περισσότερα από 50 αυτοκίνητα, πολλά εκ των οποίων ήταν φορτηγά.
Οι ζημιές στο σπίτι είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού και η ιδιοκτήτρια πιστεύει ότι με λίγα τραντάγματα ακόμα θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια της η ζωή. Μετά την πιο πρόσφατη σύγκρουση άλλωστε έπεσε στο κρεβάτι του παιδιού της ένα μεγάλο κομμάτι από το ταβάνι ενώ και ο γωνιακός τοίχος έχει αρχίσει να πέφτει.
Κάλεσε μάλιστα τις αρχές να γκρεμίσουν το σπίτι προκειμένου να κάνουν μια διαπλάτυνση δρόμου και να σταματήσουν τα τροχαία στην περιοχή... ή μάλλον στην αυλή της.

Από τότε που μετακόμισε με την οικογένειά της στο γωνιακό σπίτι, 12 χρόνια πριν, υπολογίζει ότι φορτηγό πέφτει στους τοίχους του τέσσερις φορές τον χρόνο αν και τον Οκτώβριο σημειώθηκαν πέντε τρακαρίσματα σε ένα μήνα!
«Εχω αγανακτήσει και κοντεύω να πάθω νευρικό κλονισμό με αυτή την κατάσταση. Μας ξυπνάνε στις 4 το πρωί, αργά τη νύχτα, όλη μέρα κι όλη νύχτα, διάφοροι οδηγοί που πέφτουν πάνω μας. Πολλές φορές είναι και τόσο νευριασμένοι με... το σπίτι που δεν μας δίνουν καν τα στοιχεία τους», δηλώνει η Σάντρα Γουόραλ στη Daily Mail και ονειρεύεται τη νύχτα που θα πέσει κάτω από τα σκεπάσματα χωρίς να φοβάται μήπως καταρρεύσει ο κόσμος γύρω της.
Πηγή:iefimerida.gr

Εστιατόριο σε καταρράκτη

Εστιατόριο σε καταρράκτη (10)
Το «Waterfall Restaurant» είναι ένα εστιατόριο στην επαρχία Quezon στις Φιλιππίνες. Σε αντίθεση με άλλους καταρράκτες που είναι απότομοι και επικίνδυνοι, ώστε να φάει κανείς κοντά του, στους πρόποδες του καταρράκτη Labasin οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να βγάλουν τα παπούτσια τους, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τα δημοφιλή Φιλιππινέζικα φαγητά που προσφέρει το εστιατόριο.

Εστιατόριο σε καταρράκτη (1)
Εστιατόριο σε καταρράκτη (2)
Εστιατόριο σε καταρράκτη (3)
Εστιατόριο σε καταρράκτη (4)


Πηγή:otherside.gr

Μια πόλη κάτω από τη γη

Το όνομα της πόλης Coober Pedy στην Αυστραλία "μιλάει" από μόνο του, για όσους γνωρίζουν την τοπική διάλεκτο των Αβοριγίνων. Προέρχεται από τον όρο "Kupa-piti" και σημαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση, "η τρύπα που έσκαψε ο λευκός άνθρωπος".
Αν ο πλούτος της περιοχής -τα κοιτάσματα οπαλίου- ήταν αυτά που έκαναν τους Καυκάσιους να μείνουν εκεί, η γεωγραφία και το κλίμα της ήταν εκείνα, που τους ώθησαν να φτιάξουν τα σπίτια τους υπόγεια (για να μπορούν να υπομείνουν τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, που συχνά ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου).


Ορισμένοι χαρακτηρίζουν το Coober Pedy ως την παγκόσμια πρωτεύουσα του οπαλίου και πραγματικά, από το 1916 μέχρι το 1999 κατεγράφησαν εκεί περισσότερες από 250.000 είσοδοι για δυνητικά ορυχεία.

Η νομοθεσία επιδίωξε να βάλει “φρένο” σε ενδεχόμενη εξόρυξη μεγάλης κλίμακας και έτσι δίνει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να αγοράσει δικαιώματα για να κάνει έρευνες και εξόρυξη σε περιοχή 15,3 τ.μ/άδεια.


Τα υπόγεια σπίτια των 1.916 κατοίκων (βάσει απογραφής του 2006 σε αυτούς περιλαμβάνονται και 268 ιθαγενείς Αυστραλιανοί) προσελκύουν παγκόσμιο ενδιαφέρον και δεν είναι ακριβότερα από τα υπέργεια, παρά τις σημαντικές εργασίες εκσκαφής. Ένα σπίτι τριών δωματίων, με σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο, κοστίζει όσο και το αντίστοιχο υπέργειο, ενώ δεν χρειάζεται ποτέ κλιματισμό, γιατί διατηρεί σταθερή θερμοκρασία και υγρασία.


Μάλιστα, στην περιοχή λειτουργεί υπόγειο ξενοδοχείο, το "Desert Cave Hotel", αλλά και γήπεδο γκολφ, το οποίο μπορεί να μην έχει ίχνος γκαζόν, αλλά παρουσιάζει μια ιδιομορφία που το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές: οι γκόλφερς συγκεντρώνονται κυρίως το βράδυ, για να αποφύγουν τον καύσωνα του μεσημεριού, παίζοντας με φωσφορίζουσες μπάλες, ενώ τους προσφέρεται ένα μικρό κομμάτι "χλοοτάπητα", που τοποθετούν για κάθε μπαλιά.

Πηγή:real.gr

Περπατούν στο νερό! (video)


Το νησί Jindo βρίσκεται στην Κορέα. Κάθε άνοιξη τα νερά αποσύρονται και οι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν στη θάλασσα!
Κάθε χρόνο τα νερά υποχωρούν και όποιος τυχερός βρεθεί εκεί βιώνει μια φανταστική εμπειρία. Αυτό το περίεργο φαινόμενο συνδέεται με έναν πολύ παλιό μύθο.
Το Jindo κάποτε είχε εκκενωθεί από τους κατοίκους του. Όταν οι τίγρεις άρχισαν να εμφανίζονται συχνά στο χωριό, οι άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στο νησί Modo. Μόνο μία ηλικιωμένη γυναίκα, η Bbyong, παρέμεινε στο νησί και προσευχόταν καθημερινά στο Yongwang, θεό του ωκεανού, να την αφήσει να δει ξανά την οικογένειά της. Ένα βράδυ ο Yongwang εμφανίστηκε στο όνειρό της και της είπε «θα στείλω ένα ουράνιο τόξο στη θάλασσα αύριο». Την επόμενη μέρα η Bbyong βγήκε στη θάλασσα και, καθώς το ουράνιο τόξο εμφανίστηκε, το θαλασσινό νερό διαχωρίστηκε και δημιουργήθηκε ο δρόμος.

Πηγή:akous.gr