Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πίνακες φτιαγμένοι από σεξ!


Ο καλλιτέχνης Alexandrer Esquerra βρήκε έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο για να δημιουργήσει τη νέα του έκθεση ζωγραφικής. Περιλαμβάνει χρώματα, τελάρα και σεξ.
Ναι, καλά διαβάσατε. Ο καλλιτέχνης καλεί ζευγάρια που θέλουν να δημιουργήσουν και τους αναθέτει μια αποστολή! Να μεγαλουργήσουν καλλιτεχνικώς... μέσω του σεξ! Έτσι, αφήνει τα ζευγάρια σε ένα τελείως ιδιωτικό σκηνικό, με κεριά, χαμηλό φωτισμό, ακόμα και θερμαινόμενους καμβάδες, να καλυφθούν με μπογιές και να ζωγραφίσουν με τα σώματά τους ενώ κάνουν έρωτα, προτρέποντάς τους να απολαύσουν τη διαδικασία και να μη νοιάζονται για το αποτέλεσμα!
Ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του πως η έμπνευση του ήρθε μετά από μια νύχτα πάθους... "Ξύπνησα μετά από ένα βράδυ γεμάτο σεξ και βρήκα το -συνήθως τακτοποιημένο- δωμάτιό μου τρομερά ακατάστατο. Αμέσως είδα την καλλιτεχνική πλευρά του σεξ".
"Κοιτάς τους πίνακες και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν το ζευγάρι ήταν γκέι ή στρέιτ, νέοι ή γέροι, παντρεμένοι ή παράνομοι εραστές. Αυτό είναι που μου αρέσει πιο πολύ", ανέφερε.
Πηγή:e-radio.gr

Άνδρας πιάστηκε να ουρεί στα γραφεία ελκυστικών γυναικών συναδέλφων του


Τον Οκτώβριο του 2011, τέσσερις εργαζόμενες σε χρηματιστηριακή εταιρία άρχισαν να παραπονιούνται για τους παράξενους λεκέδες που έβρισκαν συχνά στις καρέκλες του γραφείου τους. Προχτές, το μυστήριο λύθηκε.
Μετά τα συνεχή παράπονα των γυναικών επί τέσσερις μήνες, η διοίκηση της χρηματιστηριακής εταιρίας όπου εργάζονται και η οποία βρίσκεται στη Αϊόβα των ΗΠΑ, αποφάσισε το Φεβρουάριο να τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας στα γραφεία τους, προκειμένου να εξακριβωθεί από που προέρχονταν οι λεκέδες.
Προς έκπληξη όλων, υπεύθυνος για τους λεκέδες ήταν ένας 59χρονος υπάλληλος στο τμήμα ΙΤ, ο οποίος εμφανίζεται ξεκάθαρα στα βίντεο να ουρεί στις καρέκλες των γυναικών. Ο 59χρονος, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, παραδέχτηκε ότι όταν η βάρδια των υπολοίπων έληγε, έψαχνε τη βάση δεδομένων με τους εργαζόμενους της εταιρίας και κάθε γυναίκα που έβλεπε και του φαινόταν ελκυστική, πήγαινε και της άφηνε ένα «δωράκι».
Όπως ήταν φυσικό, ο υπάλληλος απολύθηκε, ενώ η ζημιά που προκάλεσε στις καρέκλες υπολογίζεται στα 4500 δολάρια. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους περισσότερους συναδέλφους του, ποτέ δεν είχε δώσει δείγματα ψυχασθένειας, ενώ πάντα ήταν ήρεμος και πολύ τυπικός, αν και λιγομίλητος.
Πηγή:iefimerida.gr

Work on the wild side: 9 από τις δυσκολότερες δουλειές του κόσμου

Αν θεωρείς ότι η εργασία 9-5 είναι δύσκολη και κουραστική, τι να πουν κι αυτοί οι άνθρωποι, που τα ένσημα για ανθυγιεινά επαγγέλματα, τους κάνουν να γελάνε.
Τσέκαρε 9 από τις πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο και θαύμασε όσους τόλμησαν να εργαστούν στην άγρια πλευρά της ζωής.
1. Ψαράδες τόνου


Ένα σημαντικό και λιγότερο γνωστό γεγονός για την αλιεία τόνου είναι ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους ψαρεύοντας τόνο στα παγωμένα νερά αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο on-the-job ποσοστό θνησιμότητας. Η αλιεία τόνου είναι μια δύσκολη δουλειά και στο Gloucester της Μασαχουσέτης, υπάρχει μια ειδική φυλή ψαράδων που για γενιές χρησιμοποιούν ράβδο και τροχούς με τον ανταγωνισμό και τον κίνδυνο στο κόκκινο.
2. Λιμενικό Σώμα Έρευνας & Διάσωσης


Οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε μέρα για να σώσουν άλλους και αυτό θεωρείται φυσιολογικό μέρος της δουλειάς τους.
3. Γεωτρυπανιστές


Οι κίνδυνοι στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι αναπόφευκτοι, καθώς είναι από τα πλέον εύφλεκτα υλικά.
4. Πυροτεχνουργοί


Κάθε είδους εργασία που αφορά στα ορυχεία είναι... αναγκασμένη να είναι θανατηφόρα. Τουλάχιστον 500 θάνατοι έχουν καταγραφεί από το 1996 ως το 2002.
5. Άερο...ηλεκτρολόγοι


Λίγοι τρελοί ειδικευμένοι υπάρχουν για να μας αλλάζουν τα φώτα με αυτό τον τρόπο και είναι τόσο φευγάτοι που το κάνουν συνήθως με γυμνά χέρια.
6. Καθαριστές τζαμιών σε ουρανοξύστες


Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι είναι μια δύσκολη δουλειά για όλους, σε αυτά τα ύψη δεν είναι απαραίτητο μόνο να κάνεις τα τζάμια αόρατα, αλλά να ξέρεις και ειδικά κόλπα.
7. Πυροσβέστες


Όσο εκπαιδευμένοι κι αν είναι, αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο, με τις πιθανότητες τραυματισμού και θανάτου καυτές.
8. Ανθρακωρύχοι


Σε αυτή τη θανάσιμη βιομηχανία, κατά μέσο όρο 50 έως 60 ανθρακωρύχοι πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη δουλειά. Ως προληπτικό μέτρο φορούν αναπνευστικές συσκευές έκτακτης ανάγκης ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να τους δώσει αρκετό χρόνο για να διαφύγουν σε περίπτωση καταστροφής. Εκτός από τις κατολισθήσεις και τις εκρήξεις, οι ανθρακωρύχοι αντιμετωπίζουν επίσης κινδύνους που δεν μπορούν να δουν, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και του μεθανίου.
9. Υλοτόμοι


Οι υλοτόμοι πρέπει να εργαστούν σε μεγάλα ύψη και ανώμαλο έδαφος με αλυσοπρίονα και μηχανές που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Το 2008, υπήρξαν 116 θάνατοι ανά 100.000 εργαζομένους.
Πηγή:cosmo.gr

Επιστήμονες φυτεύουν ψεύτικες αναμνήσεις σε ποντίκια. Το Inception γίνεται πραγματικότητα;


Ίσως τελικά και να μην απέχουμε όσο πιστεύαμε από το σενάριο της ταινίας ‘Inception’… Επιστήμονες κατόρθωσαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα τη χημική μεθόδο του ΜΙΤ που διέγραφε τις κακές αναμνήσεις των ποντικιών μέσα από δύο νέες τεχνικές ικανές να δημιουργούν πλασματικές αναμνήσεις και να τις “φυτεύουν” στη μνήμη τους!

Για όσους δε θυμούνται, στην αρχική μελέτη οι νευροεπιστήμονες του ΜΙΤ επέβαλαν τα ποντίκια σε ένα πολύ μικρό ηλεκτροσόκ κάθε φορά που έμπαιναν σε ένα χώρο και στη συνέχεια αφαιρούσαν από τη μνήμη τους τη φοβία που είχαν αναπτύξει για το συγκεκριμένο περιβάλλον.
Αυτή τη φορά οι επιστήμονες αντί να διαγράψουν την κακή ανάμνηση, επιχείρησαν να φυτέψουν στη μνήμη τους μια ψεύτικη ανάμνηση ενός διαφορετικού δωματίου κάνοντας χρήση μιας φαρμακευτικής ουσίας. Το αποτέλεσμα ήταν παρότι τα ποντίκια βρίσκονταν στο χώρο που είχαν υποστεί ηλεκτροσόκ να θεωρούν ότι είναι ασφαλή.
Τα ίδια αποτελέσματα κατόρθωσαν να επιτύχουν και με τη δεύτερη μέθοδο, μεταφέροντας παλμούς φωτός σε περιορισμένο αριθμό κυττάρων του εγκεφάλου τους. Μόλις τα ποντίκια εισέρχονταν σε ένα νέο περιβάλλον, οι ερευνητές ενεργοποιούσαν τα συγκεκριμένα κύτταρα εκθέτοντάς τα στο φως, με αποτέλεσμα τα ποντίκια να νομίζουν ότι βρίσκονται στο χώρο όπου είχαν δεχθεί το ηλεκτροσόκ.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και στους ανθρώπους, για τη δημιουργία νέων αναμνήσεων ή ακόμα και τη “διδασκαλία” νέων δεξιοτήτων.
Πηγή:techgear.gr

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δημοτικός σύμβουλος με εξωγήινη μητέρα…

Μια παράδοξη προσωπική αποκάλυψη έκανε ένας δημοτικός σύμβουλος της πόλης Γουίτμπι στη Βρετανία.
Δημοτικός σύμβουλος με εξωγήινη μητέρα…
Ο Σαίμον Παρκς, μέλος των Εργατικών, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι η «πραγματική» του μητέρα είναι εξωγήινη. Επίσης, είπε ότι είχε εκατοντάδες επαφές με εξωγήινα πλάσματα μέχρι τώρα, όμως οι δημότες δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς δεν επηρεάζεται η «κοινωνική» του αποστολή.
Η «αληθινή» του μητέρα ήρθε σε επαφή μαζί του όταν ήταν 8 ετών. Είχε τεράστια μάτια, πρόσωπο σε σχήμα χαρταετού, μικροσκοπικά ρουθούνια και λεπτά χείλη. Στα χέρια είχε 8 δάχτυλα.
«Κοιτούσα κατευθείαν στα μάτια του. Μπήκε στο μυαλό μου και μου έστειλε ένα μήνυμα. 'Είμαι η μητέρα σου' είπε», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος.
Για τις μετέπειτα εξωγήινες επαφές του, ο Βρετανός ισχυρίζεται ότι οι εξωγήινοι επικοινωνούν μαζί του, καθώς ενδιαφέρονται για την «ψυχή του, τον εσωτερικό του κόσμο και όχι για το σώμα του»....
Πηγή:newsbomb.gr

Facebook: Δεν θέλεις να κάνεις «like», πλέον έρχεται και το «hate»!

Facebook: Δεν θέλεις να κάνεις «like», πλέον έρχεται και το «hate»!
Το like πλέον για τις νέες γενιές είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος έκφρασης αρεσκείας σε κάποιο σχόλιο, ή φωτογραφία στο πιο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη, το Facebook. Τί γίνεται όμως εάν κάποια δημοσίευση δεν μας αρέσει;
Πλέον με την εφαρμογή EnemyGraph δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να έχουν και λίστα εχθρών, καθώς και να πατούν hate σε κάτι που δεν τους αρέσει.
Στην εν λόγω λίστα μπορούν να συμπεριληφθούν πρόσωπα, προϊόντα, εταιρείες ή γκρουπ, ενώ τα στοιχεία που περιλαμβάνει η λίστα είναι ορατά από τους υπόλοιπους χρήστες που έχουν την εφαρμογή.
Την εφαρμογή δημιούργησε ο καθηγητής Dean Terry του University of Dallas ο οποίος προβλέπει ότι το Facebook θα φροντίσει πολύ σύντομα να την... εξαφανίσει
Πηγή:iefimerida.gr
Απίστευτη αγγελία για πώληση γαϊδάρου ως «γεωργικό όχημα» [εικόνα]
Μια απίστευτη αγγελία πώλησης ενός συμπαθέστατου γαϊδάρου έχει αναρτηθεί σε γνωστή ιστοσελίδα για πωλήσεις οχημάτων
Συγκεκριμένα στο car.gr ο γαϊδαράκος έχει καταχωρηθεί στην κατηγορία «γεωργικά οχήματα», ενώ τονίζεται πως έχει κινητήρα 5 ίππων και πως δεν καίει κανένα καύσιμο . Μπορείτε να δείτε την αγγελία εδώ

Πηγή:iefimerida.gr

Η ιερόδουλη, τα McDonalds και ο κακός δρόμος

Διαβάστε την ιστορίας μιας ιερόδουλης πολυτελείας που μήνυσε τα McDonalds κατηγορώντας τα ότι ευθύνονται για το ότι πήρε το "λάθος δρόμο"
Το όνομά της είναι Shelley Lynn. Πριν αναγκαστεί να γίνει ιερόδουλη και να βγάζει το ψωμί της χορεύοντας αισθησιακούς χορούς στο Λας Βέγκας ήταν υπάλληλος των McDonalds.
Σήμερα για να εκδικηθεί τα McDonalds αλλά και τον πρώην άνδρα της, υπεύθυνο σε ένα κατάστημα του διεθνούς φήμης ταχυφαγείου, τους κάνει μήνυση, υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική τους την ώθησαν στην πορνεία.
Όλα άρχισαν το 1982 όταν ο Keith Handley την προσέλαβε να εργαστεί ως ταμίας στα McDonalds, όπου ήταν υπεύθυνος, στο Arroyo Grande, της Καλιφόρνια.
Οι δύο τους άρχισαν να βγαίνουν το 1985 και να διατηρούν μια ερωτική επαφή που κατέληξε σε ένα σύντομο γάμο το 1988.
Όπως αναφέρει η Shelley, όνειρό της ήταν να γίνει χορεύτρια. Ο μελλοντικός σύζυγός της την βοήθησε αγοράζοντάς της ένα σπίτι στο Λας Βέγκας.
Εκεί όμως τα όνειρά της εξανεμίστηκαν και αντί για καλλιτέχνης αναγκάστηκε να γίνει πόρνη πολυτελείας.
Μάλιστα κατηγορεί τον πρώην άνδρα της ότι την ωθούσε μέχρι και σε όργια με δώδεκα άτομα.
Αρκετά χρόνια μετά η ιερόδουλη, μήνυσε την McDonalds καθώς όπως ισχυρίζεται με έγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο για την "στροφή" στην επαγγελματική της πορεία ευθύνεται η εταιρία η οποία δεν παρέχει καμία προστασία στις εργαζόμενες κατά των καταχρηστικών αφεντικών
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η New York Daily News η Lynn διεκδικεί από τα McDonalds αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων δολαρίων μεταξύ αυτών και για συνέργεια σε εκβιασμό και σωματεμπορία.
Πηγή:news247.gr

Πρόστιμο σε διάσημο αρωματοποιό γιατί δηλωσε πως "δούλευε ως νέγρος"


Το δικαστήριο απήλλαξε τον Γκερλέν για την πρώτη φράση, αλλά τον καταδίκασε για τη δεύτερη.
Το πλημμελειοδικείο του Παρισιού καταδίκασε σήμερα τον Ζαν-Πολ Γκερλέν, τον διάσημο πρώην αρωματοποιό της εταιρείας Guerlain,σε πρόστιμο 6.000 ευρώ για ρατσιστική ύβρη, αναφορικά με μια δήλωση που είχε κάνει τον Οκτώβριο του 2010 κατά την οποία είχε αναφερθεί στους "νέγρους".
Ερωτηθείς για τη δημιουργία του αρώματος Samsara από το κανάλι France 2 στις 15 Οκτωβρίου 2010, ο απόγονος του ιδρυτή του φημισμένου οίκου Guerlain είχε απαντήσει: "Εκείνη τη φορά, είχα δουλέψει σαν νέγρος. Δεν ξέρω αν οι νέγροι δούλευαν πάντα έτσι,αλλά τέλος πάντων...".
Εκτός από το πρόστιμο, θα πρέπει να καταβάλει 2.000 ευρώ ως αποζημίωση σε καθεμιά από τις τρεις αντιρατσιστικές ενώσεις που προσέφυγαν εναντίον του: τις MRAP, LICRA και SOS Racisme.
Ο δικηγόρος του αρωματοποιού δεν γνώριζε αν ο πελάτης του, ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο, θα ασκήσει ή όχι έφεση. Στη διάρκεια της δίκης είχε εκφράσει τη λύπη του και είχε ζητήσει συγγνώμη από την κοινότητα των μαύρων γι' αυτή την "ηλιθιότητα" εκ μέρους του, όπως την χαρακτήρισε. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει πρόστιμο τουλάχιστον 7.500 ευρώ.
Ο Ζαν-Πολ Γκερλέν πήρε σύνταξη το 2002 έπειτα από 47 χρόνια που πέρασε στην οικογενειακή επιχείρηση. Ως τον Οκτώβριο του 2010είχε παραμείνει σύμβουλος της "μύτης" του οίκου Guerlain, του Τιερί Βασέρ.
Πηγή:newsit.gr

Σιντριβάνι με αλκοόλ για προσέλκυση τουριστών


Έναν πρωτότυπο τρόπο για να προσελκύσει τουρίστες βρήκε η Γεωργία: θα κατασκευάσει στο Μπατούμι ένα σιντριβάνι από το οποίο θα μπορούν να γεύονται ένα δυνατό, τοπικό ποτό, αλλά μόνο για ένα τέταρτο της ώρας κάθε εβδομάδα.
Ο δήμαρχος της πόλης, Ρόμπερτ Τσκάιτζε, είπε στην τοπική τηλεόραση ότι από το σιντριβάνι θα ρέει τσάτσα, ένα είδος μπράντι από σταφύλια που η γεύση του θυμίζει την ιταλική γκράπα.
"Μία φορά την εβδομάδα, επί 10-15 λεπτά, θα τρέχει τσάτσα αντί για νερό. Οι τουρίστες θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα παραδοσιακό ποτό", πρόσθεσε.
Ο τουρισμός θεωρείται σημαντική πηγή εσόδων για την πρώην σοβιετική δημοκρατία με την ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αμπελοκαλλιέργεια.
Το σιντριβάνι θα αποτελεί τμήμα του νέου πύργου του Μπατούμι, ύψους 25 μέτρων, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Στον πύργο θα φιλοξενούνται γραφεία και ένα κέντρο πληροφοριών.
Πηγή:pathfinder.gr

Λιγότερο σεξ μετά το μνημόνιο - Οι δεξιοί επηρεάζονται... περισσότερο

Λιγότερο σεξ, δραματική μείωση των γάμων με παράλληλη αύξηση της απιστίας, είναι τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 29 Φεβρουαρίου στο λεκανοπέδιο Αττικής και αποκαλύπτει... σοβαρές συνέπειες συξ σεξουαλική ζωή των Ελλήνων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Λιγότερο σεξ μετά το μνημόνιο - Οι δεξιοί επηρεάζονται... περισσότερο
Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25 - 64 ετών, με τη μέδοδο των προσωπικών συνεντεύξεων.
Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% των ερωτηθέντων όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή. Το 46% των ζευγαριών δηλώνει επίσης αρνητικά επηρεασμένο στη διαπροσωπική του ζωή.
Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι στη δεξιάς παράταξης (58%) συγκριτικά με αυτούς της Αριστεράς σε ποσοστό 33%.
Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες (27%) οδηγήθηκαν στην απιστία εξαιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια.
Η μόνη σταθερή αξία η οποία αντέχει στη δοκιμασία του μνημονίου είναι η φιλία, η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνέπειές του.
Πηγ'η:e-go.gr

Σπίτι φτιαγμένο από 1,4 δισ. ευρώ


Ο Frank Buckley, αν και απένταρος, ζει σε ένα σπίτι φτιαγμένο από λεφτά. Και αν η σκέψη σας είναι να εξαργυρώσει τα λεφτά, σας λέμε πως δεν μπορεί να εξαργυρώσει ούτε ένα, διότι απλούστατα δεν έχουν καμία αξία.
Όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι και τα διαχωριστικά του διαμερίσματός του - τριών δωματίων - είναι κατασκευασμένα από συμπιεσμένη χαρτομάζα από χαρτονομίσματα. Επίσης, το ευρώ κοσμεί και τις καρέκλες, τα παράθυρα, τους τοίχους, το τζάκι, ακόμη και το μπάνιο. Ένα μνημείο για την τρέλα που ζούμε, όπως χαρακτηρίζει το έργο του. Τα χαρτονομίσματα είναι δωρεά της Κεντρικής Τράπεζας - τα απέσυρε ως παλιά και ούτως ή άλλως "θα είχαν την ίδια αξία με το χαρτί υγείας", τονίζει ο καλλιτέχνης.
Στην είσοδο του κτιρίου υπάρχει μια μεγάλη... ταφόπλακα που ενημερώνει ότι η εθνική κυριαρχία της Ιρλανδίας πέθανε το 2010. Ήταν η χρονιά όπου η κυβέρνηση αποδέχθηκε το πακέτο οικονομικής βοήθειας με τους δυσβάσταχτους όρους, το οποίο οι Ιρλανδοί θα αποπληρώνουν για πολλά πολλά χρόνια ακόμη. "Μας διοικεί η Γερμανία" λέει ο Buckley.
"Τα πάντα στον κόσμο μας περιστρέφονται γύρω από το ευρώ, αλλά αυτό είναι απλώς κομμάτια χαρτιού. Αυτό που κάνουν οι άνθρωποι μαζί τους, τι αξία επενδύουν, αυτό είναι που τα κάνει τόσο σημαντικά", λέει ο καλλιτέχνης, εξηγώντας την τόσο ασυνήθιστη επιλογή του υλικού που χρησιμοποίησε για το σπίτι του.

Πηγή:e-radio.gr

Δέχτηκε "επίθεση" με...φιλιά από λύκους!

Δείτε την απίστευτη αντίδραση μιας αγέλης λύκων όταν ξανασυναντήθηκε με μια γυναίκα, "φίλη" από τα παλιά (Video)


Με "αγκαλιές και φιλιά" υποδέχτηκε μια...παλιά γνωστή τους, μια αγέλη λύκων στο Σάλανγκσνταλεν της Νορβηγίας, προσφέροντας, πραγματικά, απίστευτες στιγμές.
Η γυναίκα, ονόματι Ανίτα, είχε τους λύκους στο ζωολογικό κήπο της πόλης και για λίγο καιρό, το 2008, συναναστρεφόταν μαζί τους.
Στη συνέχεια απομακρύνθηκε για δύο μήνες και τώρα που επέστρεψε, οι λύκοι της έδειξαν πόσο τους έλειψε.
"Οι λύκοι στο πάρκο είναι κοινωνικοποιημένοι και έχουν μάθει να συναναστρέφονται και να έχουν στενές σχέσεις με τους ανθρώπους. Αυτοί οι λύκοι είναι όπως όλοι οι λύκοι, με εξαίρεση ένα πράγμα. Δεν φοβούνται τους ανθρώπους και χαίρονται την παρέα τους σαν να είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό" δήλωσαν υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αποκάλυψη σοκ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δήλωση που θα συζητηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Επί δεκαετίες χαμένος ο φάκελος με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο. Τι υποστηρίζει η ΤτΕ. Οργισμένοι οι βουλευτές.


Μπορεί η διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τους Γερμανούς για τις θηριωδίες που διέπραξαν στην Ελλάδα, την περίοδο της κατοχής να είναι πάγιο αίτημα του ελληνικού λαού, ωστόσο φαίνεται ότι οι εκπρόσωποί του δεν έχουν τον ίδιο... ζήλο.
Κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, διαπιστώθηκε ότι ο σχετικός φάκελος  που υπήρχε πριν από δεκαετίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναζητείται, η δε Τράπεζα της Ελλάδος παραπέμπει για το κατοχικό δάνειο στο υπουργείο Οικονομικών κι αυτό με τη σειρά του στην ΤτΕ.
Σημειώνεται ότι ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης είχε δηλώσει προσφάτως στην Βουλή ότι η ΤτΕ "δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών", όπως είχε πει.
Κανείς δεν ασχολήθηκε...
Ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε πως αναζητεί το αρχείο που υπήρχε πριν από δεκαετίες στην Διεύθυνση 25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και που αφορούσε ζητήματα πολεμικών αποζημιώσεων:
"Το αναζητώ - και θα θέσω στην διάθεση της Επιτροπής, οποιοδήποτε στοιχείο υπάρξει. Οι υπηρεσίες με ενημέρωσαν πως κανείς την τελευταία 20ετία δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό" ανέφερε ο υπουργός.
Συμμεριζόμενος την ανάγκη επαναθέρμανσης του ζητήματος των ελληνικών αξιώσεων, και με το οικογενειακό του σπίτι στα Καλάβρυτα καμένο, όπως ανέφερε, απ' τα στρατεύματα κατοχής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, συνέστησε προσοχή και νηφαλιότητα, όχι για να παραπεμφθεί το ζήτημα εκ νέου στις ελληνικές καλένδες, αλλά για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή τεκμηρίωσή του.
Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε πως "θα είναι λάθος να συνδεθεί με τη συγκυρία".
Η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης που αναγνώρισε το δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας, δεν είναι μεν ευνοϊκή για ιδιωτικές αποζημιώσεις, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, "αφήνει ανοιχτά σε επίπεδο Πολιτείας, τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων για καταστροφές και κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών".
"Αυτά όμως είναι κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να εξετάσουμε σε επίπεδο διεθνούς δικαίου, καθώς η εξωτερική μας πολιτική, βασίζεται πρωτίστως στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Δυστυχώς, το διεθνές δίκαιο είναι εθιμικό - και ως τέτοιο, δίκαιο των ισχυρών. Όταν λοιπόν διεκδικείς, πρέπει να πηγαίνεις με όλα σου τα επιχειρήματα και πρέπει να ξέρεις και το επόμενο βήμα σου. Το πολιτικό ερώτημα, είναι το πώς θα καθίσει η Γερμανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πότε" πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου.
Οργή βουλευτών για την αδράνεια δεκαετιών
Στις τοποθετήσεις των βουλευτών, κοινή υπήρξε η καταδίκη της αμέλειας που επέδειξε επί δεκαετίες το ελληνικό Δημόσιο.
Ομόφωνη υπήρξε η υιοθέτηση της πρότασης του Π. Κουρουμπλή και άλλων 37 βουλευτών, να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή για την τεκμηρίωση και προώθηση των ελληνικών αξιώσεων, να ζητηθεί από τη γερμανική Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, η άδεια να εκθέσει δημόσια ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τα επιχειρήματα της χώρας και να υπάρξει ειδική ημερίδα της Ελληνικής Βουλής, με τη συμμετοχή των απανταχού ελληνικής καταγωγής βουλευτών, με θέμα "την κοινή στρατηγική παγκόσμιας προβολής αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματος». Καταγράφεται επίσης και η πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου (ΛΑΟΣ), «να επανασυσταθεί το γραφείο Εγκληματιών Πολέμου, που έκλεισε το 1952".
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και άλλοι βουλευτές είχαν ζητήσει να προσέλθουν στη συνεδρίαση τόσο οι πολιτικοί αρχηγοί όσο και ο Πρωθυπουργός.
Δήμας: "Θα διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις"
"Οι σημερινές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας πρέπει να διέπονται από αλληλοσεβασμό, φιλία και εμπιστοσύνη. Σε αυτό το πνεύμα μπορεί και πρέπει να συζητηθεί ξανά το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, με τη δέουσα τεκμηρίωση που θα ενισχύσει την ισχύ των επιχειρημάτων μας" υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, κατά την παρέμβασή του στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Αφού υπενθύμισε ότι κανένας δεν μπορεί να διαγράψει το δράμα που έζησε η πατρίδα μας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σημείωσε ότι στα χρόνια που πέρασαν από τον πόλεμο, Ελλάδα και Γερμανία έγιναν συνοδοιπόροι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.
Συνεχίζοντας, έθιξε και ένα άλλο θέμα σχετικά με τις ελληνογερμανικές σχέσεις, τονίζοντας ότι "ενοχλούνται οι Γερμανοί όταν βλέπουν να καίγεται η γερμανική σημαία. Τόσο όσο ενοχλούνται οι Έλληνες όταν βλέπουν να καίγεται η ελληνική".
Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΞ "είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με τη ναζιστική Γερμανία. Τόσο προσβλητικό όσο οι προτάσεις να πουλήσουμε τα νησιά μας ή την Ακρόπολη. Ο λαϊκισμός τρέφει το λαϊκισμό και δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Αυτές είναι πρακτικές που δεν αρμόζουν στον πολιτισμό μας".
Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την υπόθεση των αποζημιώσεων για τα θύματα του Διστόμου, στάθηκε σε δύο βασικά σημεία, υπογραμμίζοντας πρώτον ότι η απόφαση επιβεβαίωσε τον εθιμικό χαρακτήρα και την ισχύ του κανόνα της ετεροδικίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση και δεύτερον ότι το Δικαστήριο τόνισε πως το προνόμιο της ετεροδικίας δεν επηρεάζει το ζήτημα της διεθνούς ευθύνης του ξένου κράτους σε περίπτωση που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου.
Τέλος, παρατήρησε ότι θα πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια συγκέντρωσης όλων αυτών των στοιχείων που τεκμηριώνουν τα ελληνικά δικαιώματα, είτε αφορούν το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, είτε αφορούν τις επανορθώσεις, είτε αφορούν τις αποζημιώσεις και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών.
Πηγή:news247.gr

Φτιάξε κι εσύ ένα νόμο. Μπορείς


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει την ερχόμενη εβδομάδα σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους πολίτες να προτείνουν νόμους εφόσον μπορέσουν να συγκεντρώσουν στο σχετικό αίτημα τους ένα εκατομμύριο υπογραφές -- μια προσπάθεια περαιτέρω εκδημοκρατισμού που μερικοί επικριτές χαρακτηρίζουν "φύλλο συκής".
Βάσει του προγράμματος, το οποίο ξεκινάει από την 1η Απριλίου και έχει αποκληθεί πρωτοβουλία των ευρωπαίων πολιτών, η ΕΕ θα είναι υποχρεωμένη να εξετάζει νομοθετικές προτάσεις που έχουν αρκετές υπογραφές και υποστήριξη σε τουλάχιστον επτά από τις 27χώρες μέλη της Ένωσης.
Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τρόπος για να καταστεί η ένωση περισσότερο δημοκρατικά υπόλογη. Οι έρευνες δείχνουν συχνά πως οι πολίτες της ΕΕ πιστεύουν πως υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας.
Ωστόσο επικριτές εκφράζουν ανησυχίες για τους αυστηρούς όρους που επιβάλλονται από την Επιτροπή στη διαδικασία, οι οποίοι πιστεύουν πως θα δυσχεράνουν υπερβολικά την πραγματική συμμετοχή των πολιτών.
Τα αιτήματα θα απορρίπτονται αν κρίνεται ότι είναι "πέραν των εξουσιών των Βρυξελλών" ή "καταχρηστικά, επιπόλαια ή οχληρά".Απαγορεύεται επίσης να είναι "αντίθετα προς τις αξίες της ΕΕ" και δεν επιτρέπεται να αιτούνται πολιτικές που θα οδηγούσαν σε αλλαγή των ιδρυτικών συνθηκών της ΕΕ.
Αυτό σημαίνει πως συστάσεις για μεγαλύτερα ή πιο θεωρητικά ζητήματα, όπως το μέλλον της Ευρώπης ή οι μακροοικονομικές πολιτικές στην ευρωζώνη, δεν θα καλύπτονται από την πρωτοβουλία.
Πηγή:newsit.gr

Σάλος με βρετανικό ριάλιτι στο οποίο πρωταγωνιστούν ΑμεΑ

Βρετανία,ριάλιτι,ΑμεΑ, The Undateables, ραντεβού,αντιδράσεις,συμμετέχοντες,αναπη
Την αντίδραση πολλών οργανώσεων για ΑμεΑ, μέρους της κοινής γνώμης αλλά και πολλών μίντια, έχει προκαλέσει στη Βρετανία το ριάλιτι με τίτλο «The Undateables» (αυτοί που δεν βγαίνεις μαζί τους ραντεβού), το οποίο ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα.
Αιτία των αντιδράσεων, είναι το γεγονός ότι συμμετέχοντες στο ριάλιτι, το οποίο βγαίνει στον αέρα του Channel 4 στις 3 Απριλίου, είναι οκτώ άτομα με αυτισμό, σύνδρομο Down, παραμορφωμένο πρόσωπο και μαθησιακές δυσκολίες ή κινητικές αναπηρίες, που αναζητούν την αγάπη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, οι σφοδρές κριτικές κάνουν λόγο για «ένα σόου φρίκης», ενώ η εταιρία παραγωγής του ριάλιτι, καθώς και το κανάλι υποστηρίζουν ότι αυτές οι αντιδράσεις είναι η «αντανάκλαση της κοινωνικής προκατάληψης απέναντι σε αυτά τα άτομα».

Πηγή:iefimerida.gr

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ξενοδοχείο στην Ολλανδία σου δίνει διαζύγιο σε 3 μέρες με όλες τις ανέσεις


Το Divorce Hotel.com έδωσε νέο νόημα στην φράση "ένα διαζύγιο στα γρήγορα". Τσεκάρεις την Παρασκευή ως παντρεμένος και τη Δευτέρα φεύγεις χωρισμένος.
Όπως συνήθως αρχίζει ένα γάμος, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και μήνα του μέλιτος, τώρα πια μπορεί να τελειώνει κι έτσι.
Το ξενοδοχείο Divorce Hotel.com εγγυάται "διαζύγιο στα γρήγορα" και παρέχει νομική υποστήριξη σε ζευγάρια που αποφασίζουν να χωρίσουν. Η γραφειοκρατική διαδικασία για τη συμπλήρωση των εγγράφων ολοκληρώνεται σε τρεις ημέρες και οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ανέσεις του ξενοδοχείου.

Στόχος του ξενοδοχείου είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο χωρισμός να είναι όσο πιο ανώδυνος γίνεται και τα ζευγάρια να χωρίζουν σαν φίλοι, κάνοντας τις περιουσιακές και όποιες άλλες διαπραγματεύσεις δίπλα στην άνεση μιας πισίνας, μιας σάουνας ή κατά τη διάρκεια ενός καλού φαγητού.
Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται δουλειά μηνών, ενώ στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να προσκομίσουν τη συμφωνία στο δικαστήριο, όπου σε δύο εβδομάδες ολοκληρώνεται η διαδικασία.
Δες περισσότερα στο Divorce Hotel.com
Πηγή:cosmo.gr

Συμμορία από ξανθιές «υπεράνω υποψίας» απήγαγε άλλες ξανθιές!

Ομορφες, σπουδαγμένες και γλωσσομαθείς, μαζί με έναν άντρα ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τις άλλες ξανθιές του Σάο Πάολο επί τρία χρόνια.
Συμμορία από ξανθιές «υπεράνω υποψίας» απήγαγε άλλες ξανθιές!
Η πιο... όμορφη συμμορία στα πρόσφατα χρονικά του εγκλήματος μάλλον αποτελεί πλέον παρελθόν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία του Σάο Πάολο.
Το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας στην βραζιλιάνικη πόλη, ενώ αναζητούνται άλλες τρεις κυρίες, όλες με ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι εμφανίσιμες, νέες και ξανθιές!
Επί τρία χρόνια, η συμμορία εφάρμοζε μία εντυπωσιακά απλή όσο και σατανική μέθοδο για να αποκομίζει εύκολα τα προς το ζην και... κάτι παραπάνω: Αναζητούσε σε ακριβά εμπορικά κέντρα ξανθιές πελάτισσες που να μοιάζουν αρκετά πλούσιες ώστε να έχουν μεγάλες πιστωτικές κάρτες.
Τις ακολουθούσαν στο πάρκινγκ, όπου και τις ακινητοποιούσαν υπό την απειλή όπλου. Στη συνέχεια, κάποιο από τα μέλη της συμμορίας, υποδυόταν ότι ήταν η αιχμάλωτη ξανθιά και αγόραζε κάθε είδους προϊόν με τις πιστωτικές του, από κινητά, i-pad και κάμερες μέχρι επώνυμα ρούχα, ώσπου να «γεμίσουν». Στο τέλος, παρέδιδαν τις κάρτες στο θύμα, έπαιρναν τα... ψώνια και αποχωρούσαν σαν «κυρίες». Τα τελευταία τρία χρόνια εκτιμάται ότι «έγδυσαν» τις κάρτες πάνω από 50 γυναικών στην περιοχή, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Σάο Πάολο Ζοακίμ Ντίας Αλβες είπε στο διεθνές τμήμα του BBC ότι οι κυρίες της συμμορίας ήταν νέες, μεσοαστές και με αξιόλογη μόρφωση. «Μία ή δύο μιλάνε ξένες γλώσσες, ενώ υπάρχουν και μέλη με σπουδές στο εξωτερικό... Είναι πραγματικά ωραίες γυναίκες, καλοβαλμένες και με ωραίο ντύσιμο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρακτικές τους ήταν συνεχώς εξελισσόμενες, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της αστυνομίας, καθώς είχαν ξεκινήσει με απλές διαρρήξεις σε συγκροτήματα ακριβών κατοικιών, μέχρις ότου το 2009 αποφάσισαν να στοχεύσουν στις... ξανθιές.
Πηγή:e-go.gr

Αντί για παρέλαση... χορογραφία! (video)


Kαι ξαφνικά, μία ομάδα μαθητών αρχίζει να χορεύει!
Όταν η αγανάκτηση και η οργή των νέων εκφράζεται με τον πιο όμορφο τρόπο... με μουσική και χορό.
Η χορογραφία είναι της Βίκυς Ρηγόγιαννη, ενώ η ιδέα της Γιάννας Κονταξάκη

Πηγή:e-radio.gr

Οι Ιρλανδοί αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα

Οι Ιρλανδοί αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα
Μποϋκοτάζ κάνουν οι Ιρλανδοί σε ένα νέο φόρο που κλήθηκαν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι πολίτες της Ιρλανδίας αρνούνται πεισματικά να ενδώσουν στις πιέσεις της κυβέρνησής τους και μολονότι η προθεσμία για την αποπληρωμή του φόρου λήγει στα τέλη Μαρτίου μέχρι στιγμής το 85% των Ιρλανδών δεν έχει πληρώσει τίποτα.
Το θέμα του μποϋκοτάζ είχε απασχολήσει πριν από λίγες μέρες και τους New York Times που σε άρθρο τους ανέφεραν πως μπορεί η Ιρλανδία να έχει δεχτεί συγχαρητήρια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση και για την προσπάθεια επανάκαμψης της οικονομίας της, αλλά οι Ιρλανδοί πολίτες φαίνεται πως άγγιξαν τα όριά τους και αρνούνται να πληρώσουν έναν ακόμη φόρο. Η ιρλανδική κυβέρνηση σύμφωνα με το άρθρο διαψεύδει τις φήμες πως το κίνημα του φορολογικού μποϋκοτάζ ενισχύεται και εκτιμά πως οι Ιρλανδοί στο τέλος του μήνα θα πληρώσουν τον φόρο, απλά τον καθυστερούν «όπως συχνά συνηθίζουν».
Ωστόσο τα νούμερα μάλλον διαψεύδουν τις εκτιμήσεις της ιρλανδικής κυβέρνησης αφού μόλις το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων έχει καταβάλει μέχρι στιγμής το χαράτσι για τα ακίνητα.
Παράλληλα τα τελευταία 24ωρα στην Ιρλανδία πυκνώνουν οι εκκλήσεις διαφόρων οργανώσεων και πολιτικών παρατάξεων προς τους Ιρλανδούς πολίτες να αντισταθούν μέχρι τέλους στην επιβολή αυτού του νέου φόρου. Μάλιστα προγραμματίζεται και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δουβλίνο, στις 31 Μαρτίου, ημέρα λήξης της προθεσμίας καταβολής του φόρου.





Πηγή:iefimerida.gr

To Μπέρμιγχαμ χόρεψε... Ζορμπά

Δείτε πώς ελληνόπουλα στη Βρετανία τίμησαν την εθνική επέτειο, προσφέροντας ένα ασυνήθιστο θέαμα στους περαστικούς (Vid)

Ξεσηκώθηκε το Birmingham στα ακούσματα του Ζορμπα! Δεκάδες ελλήνοπουλα και Κύπριοι φοιτητές του Birmingham Hellenic and Cypriot Society μαζεύτηκαν ανήμερα της εθνική επετείου της 25ης Μαρτίου, σε κεντρική πλατεία της πόλης και χόρεψαν Ζορμπά μπροστά από τους περαστικούς.
Το βίντεο προκαλεί συγκίνηση καθώς ο ελληνικός ήχος ακούστηκε σε ένα τόσο κεντρικό σημείο μια άλλης χώρας.
Οι φοιτητές προφανώς ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα ενότητας των Ελλήνων για τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα.
Οι περαστικοί κοντοστάθηκαν και άρχισαν με ρυθμό να χτυπούν παλαμάκια. Απολαύστε το βίντεο.
Πηγή:news247.gr

Πως τo Google Instant κατέστρεψε τη ζωή ενός άνδρα


instant
Όλοι θα γνωρίζετε το Google Instant, το νέο χαρακτηριστικό της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης που σκοπό έχει να διευκολύνει τη ζωή μας με το να συμπληρώνει αυτόματα το πεδίο αναζήτησης βασιζόμενο μεταξύ άλλων και σε αναζητήσεις άλλων χρηστών.
Η λειτουργία αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αστεία καθώς πολλές φορές οι αναζητήσεις των υπολοίπων χρηστών είναι τουλάχιστον περίεργες. Απ´ ότι φαίνεται, όμως, το Google Instant δεν ήταν καθόλου αστείο για έναν άνδρα στην Ιαπωνία του οποίου το όνομα συνδέθηκε με εγκλήματα που δεν διέπραξε ποτέ.
Συγκεκριμένα, το όνομα του εν λόγω άνδρα εμφάνιζε πιθανές προτάσεις στο Google Instant σχετικά με εγκλήματα που ο ίδιος δεν είχε διαπράξει ποτέ. Επιλέγοντας οποιαδήποτε πιθανή αναζήτηση τα αποτελέσματα ήταν χιλιάδες.
Ο άνδρας, του οποίου το όνομα για ευνόητους λόγους δεν έχει αποκαλυφθεί, απευθύνθηκε πρώτα στη Google, η οποία και τον αγνόησε. Τελικά, δικαιώθηκε όταν κατέφυγε σε δικαστήριο της χώρας ζητώντας ένταλμα για να αφαιρεθούν οι όροι από τις αναζητήσεις.
Και αν αναρωτιέστε γιατί ο άνδρας έφτασε μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αφού απολύθηκε πρώτα από τη δουλειά του ήταν αδύνατο μετά να βρει κάποια άλλη αφού οι εργοδότες του έκαναν έλεγχο του ονόματός του στο Google και έβρισκαν τα περίεργα αποτελέσματα.
Εν τέλει το δικαστήριο στο Τόκυο ενέκρινε το ένταλμα και διέταξε τη Google να απενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό αυτόματης συμπλήρωσης. Η Google αρνήθηκε να συμμορφωθεί δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να ελέγχεται από την ιαπωνική νομοθεσία και ότι η υπόθεση δεν δικαιολογεί την απενεργοποίηση του Google Instant. Προφανώς, η υπόθεση συνεχίζεται στα δικαστήρια.
Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που το Google Instant βρίσκεται εν μέσω αγωγών. Στην Γαλλία για παράδειγμα οι λέξεις “βιαστής” και “σατανιστής” αφαιρέθηκαν από τις αναζητήσεις σχετικά με το όνομα ενός άντρα. Σε εκείνη την περίπτωση, όμως, ο άντρας είχε όντως καταδικαστεί για ασέλγεια εις βάρος ενός ανήλικου.
Η Google, βέβαια, δεν είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει αυτόματη συμπλήρωση αποτελεσμάτων αφού την ίδια πολιτική ακολουθούν Yahoo!, Microsoft και το ανερχόμενο DuckDuckGo.
Πηγή:techgear.gr

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στα δικαστήρια για τον ήχο του..."Π"

Διαβάστε γιατί μια σύνθεση για το Π=3,14, οδήγησε σε δικαστική διαμάχη δύο μαθηματικούς (Vid)

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο όταν ένας μαθηματικός και μουσικός από το Όρεγκον, ο Μάικλ Μπλέικ, ανέβασε στο YouTube μια σύνθεση υπό τον τίτλο "What Pi Sounds Like" ("Πώς ηχεί το π").
Στα δικαστήρια, οδήγησε δυο μουσικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες η πιο διάσημη μαθηματική σταθερά στον κόσμο, ο αριθμός π.
Η απόφαση που έλαβε ο δικαστής δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης: ο αριθμός 3,14 που ορίζεται ως λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του και στον υπόλοιπο κόσμο είναι γνωστός ως "ελληνικό π", δεν ανήκει σε κανέναν και η χρήση του δεν υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα.
Η σχέση των μαθηματικών με τη μουσική είναι γνωστή. Στην περίπτωση του π, όλα ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο όταν ένας μαθηματικός και μουσικός από το Όρεγκον, ο Μάικλ Μπλέικ, ανέβασε στο YouTube μια σύνθεση υπό τον τίτλο "What Pi Sounds Like".Στην ουσία, πρόκειται για μια μουσική απόδοση του διάσημου αριθμού, η οποία επιτυγχάνεται με τη "μετάφραση" της αριθμητικής ακολουθίας -στην πραγματικότητα, των πρώτων 31 αριθμών μετά το κόμμα- σε συγχορδίες και νότες.
Ο Αμερικανός μουσικός χρησιμοποίησε διάφορα όργανα για να αποδώσει τον ήχο του π- από κιθάρα, ξυλόφωνο και αρμόνιο, έως μπάντζο και γιουκαλίλι.
Η προσφυγή στη δικαιοσύνη
Όλα αυτά, σε τέμπο 157 bpm, δηλαδή το μισό του 3,14. Το αποτέλεσμα κέρδισε πολλούς θαυμαστές στο Διαδίκτυο.
Προκάλεσε, όμως, και την αντίδραση ενός άλλου μαθηματικού που έχει πάθος με τις νότες. Ο Λαρς Έρικσον, από τη Νεμπράσκα, εντόπισε ομοιότητες με τη δίκη του σύνθεση "Pi Symphony", που χρονολογείται από το 1992 και ζήτησε από το YouTube να αποσύρει το βίντεο.
Ο συνάδελφός του, όμως, αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να αποφασίσει ο νόμος για τη μουσική τύχη της Σταθεράς του Αρχιμήδη.
Το σκεπτικό της απόφασης
Ο δικαστής που κλήθηκε να εξετάσει την υπόθεση κατέληξε σε ορισμένα συμπεράσματα: πρώτον, οι δύο συνθέσεις είναι αρκούντως διαφορετικές, για να μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι υπάρχει κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεύτερον, η ιδέα να "μεταφραστεί" το π σε ήχο δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν, γιατί το 3,14 ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά. Επομένως, δεν υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα ούτε ο αριθμός ούτε η ιδέα να αποδοθεί σε ήχο.
Όπως, εξάλλου, σημειώνει ένας άλλος συνθέτης και μαθηματικός, ο Ντέιβιντ Κόουπ, στο βιβλίο του "Νέες Κατευθύνσεις στη Μουσική", "κάθε μαθηματική ακολουθία μπορεί να μεταφραστεί σε έναν αλγόριθμο, ικανό να παράξει μουσική". Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η μουσική μεταφορά του γενετικού κώδικα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, που επιχείρησε το 2010 ο Σκωτσέζος μουσικός Στιούαρτ Μίτσελ.
Και οι τρεις μουσικοί έκαναν το ίδιο πράγμα: αντιστοίχησαν τους αριθμούς σε νότες. Έτσι, το "What Pi Sounds Like" εμφανίστηκε από προχθές και πάλι στο YouTube. Οι λάτρεις των μαθηματικών και της μουσικής μπορούν να το απολαύσουν στη διεύθυνση.
Πηγή:news247.gr

Aokigahara: Το περίεργο «δάσος των αυτοκτονιών»!

Βλέποντας τις εικόνες από το δάσος Aokigahara δεν ξέρω για ποιο λόγο μου ήρθε αμέσως στο μυαλό η αμερικανική ταινία τρόμου του 1999 «The Blair Witch Project». Διαβάζοντας στη συνέχεια την ιστορία του κατάλαβα αμέσως το γιατί.
perierga.gr - Aokigahara: Το περίεργο "δάσος των αυτοκτονιών"!
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το Aokigahara βρίσκεται στους πρόποδες του ιερού ηφαιστειακού όρους Fuji στην Ιαπωνία και μια τρομακτική φήμη υπάρχει γύρω από αυτό στους ντόπιους.
Γνωστό και ως το «δάσος των αυτοκτονιών», μετράει πάνω από 500 αυτοκτονίες στο εσωτερικό του από το 1950 μέχρι σήμερα, ενώ φαντάζει σαν το «τέλειο μέρος για να πεθάνεις» ανάμεσα στα αμέτρητα δέντρα του.
perierga.gr - Aokigahara: Το περίεργο "δάσος των αυτοκτονιών"!
Ο μεγάλος αριθμός των θανάτων αλλά και οι ομαδικές αυτοκτονίες έχουν αναγκάσει τις τοπικές Αρχές να λάβουν τα μέτρα τους σχετικά με το θέμα αυτό. Έτσι τοποθέτησαν παντού προειδοποιητικές πινακίδες του τύπου «Παρακαλούμε ξανασκεφτείτε το» ή » Πριν πεθάνετε μιλήστε με κάποιον δικό σας» ή » Συμβουλευτείτε τις Αρχές πριν αυτοκτονήσετε»…
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δάσος Aokigahara είναι ένα από τα ωραθιότερα στην περιοχή λόγω της πλούσιας βλάστησης αλλά αποτελεί πλέον έναν μακάβριο τόπο θανάτου, καθώς ανθρώπινα οστά και σχοινιά υπάρχουν ολόγυρα για να θυμίζουν όσα παράδοξα συμβαίνουν εκεί.
perierga.gr - Aokigahara: Το περίεργο "δάσος των αυτοκτονιών"!

perierga.gr - Aokigahara: Το περίεργο "δάσος των αυτοκτονιών"!

perierga.gr - Aokigahara: Το περίεργο "δάσος των αυτοκτονιών"!
Πηγή:perierga.gr

Ανεπανάληπτη γκάφα! Αντί να παίξουν τον εθνικό ύμνο έπαιξαν την παρωδία του Μπόρατ!


Η ομάδα σκοποβολής του Καζακστάν κέρδισε το χρυσό και όταν ανέβηκε στο βάθρο αντί για τον εθνικό ύμνο ακούστηκε ο Μπόρατ...
Η ομάδα σκοποβολης του Καζακστάν κέρδισε σε αγώνες στο Κουβέιτ. Όταν όμως η πρωταθλήτρια Maria Dmitrienko ανέβηκε στο βάθρο για την τελετή βράβευσης ξεκίνησε, κάτι δεν πήγαινε καλά!
Οι υπεύθυνοι του Κουβέιτ -που δεν είχαν ξανακούσει τον Εθνικό Ύμνο του Καζακστάν (όπως όλοι μας)-, κατέβασαν κατά λάθος απ' το ίντερνετ, αυτόν που θεώρησαν Εθνικό Ύμνο.
Μόνο που στην πραγματικότητα είχαν κατεβάσει ένα εξαιρετικά προσβλητικό για το Καζακστάν κομμάτι! Την παρωδία απ' την ταινία Μπόρατ. Το χιουμοριστικό κομμάτι καυχιέται πως το Καζακστάν έχει τις "πιο καθαρές πόρνες".

Πηγή:newsit.gr

Σε μπελάδες βρέθηκε ο μεθυσμένος ταχυδρόμος


Ποδηλατώντας στην Όστια, ένα παραλιακό προάστιο της Ρώμης, με κατεύθυνση ζιγκ ζαγκ και παραδίδοντας με άκρατο ενθουσιασμό την αλληλογραφία στους παραλήπτες, ο Ιταλός ταχυδρόμος δεν έμεινε για πολύ απαρατήρητος στα μάτια της τοπικής αστυνομίας.
Οι υποψίες των αστυνομικών ενισχύθηκαν από τη συμπεριφορά του χαρούμενου ταχυδρόμου, ο οποίος δεν διέκοπτε το ζιγκ ζαγκ παρά μόνο όταν έπρεπε να κάνει στάση για να παραδώσει αλληλογραφία και μικροδέματα στους κατοίκους της περιοχής.
Αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο αλκοτέστ τον άνδρα, στον οποίο το επίπεδο αλκοόλ βρέθηκε να είναι τετραπλάσιο του ανώτατου επιτρεπτού ορίου. Του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ποδηλασίας σε κατάσταση μέθης, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Πηγή:pathfinder.gr

Απαγόρευσε στους μαθητές κάθε εναγκαλισμό

Ο γυμνασιάρχης ενός κολεγίου του Νιου Τζέρσι στις ανατολικές ΗΠΑ προκάλεσε ποικίλα σχόλια του αμερικανικού Τύπου, μετά την απαγόρευση που επέβαλε στους μαθητές του σχολείου.
Απαγόρευσε στους μαθητές κάθε εναγκαλισμό
Ο γυμνασιάρχης τους απαγόρευσε τον εναγκαλισμό, έναν ιδιαίτερα συνήθη εγκάρδιο χαιρετισμό στη χώρα, αποβάλλωντας όσους δεν συνετίζονταν με την οδηγία.
Το μέτρο, όπως λέει ο γυμνασιάρχης είχε στόχο να τερματίσει ανάρμοστες συμπεριφορές.
Οι ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι αντιμέτωποι με τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η ανακοίνωση του γυμνασιάρχη του κολεγίου επέλεξαν να κάνουν ένα βήμα πίσω σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καθορισμένη πολιτική για την απαγόρευση των εναγκαλισμών.
Πηγή:e-go.gr

Παιδόφιλοι “μεταμφιέζουν” σελίδες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε νόμιμες ιστοσελίδες


Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της Internet Watch Foundation, ορισμένοι παιδόφιλοι φαίνεται να έχουν ανακαλύψει νέες μεθόδους προκειμένου να διακινούν στο Διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά.

Αυτό που κάνουν είναι να καμουφλάρουν τις εν λόγω ιστοσελίδες με τρόπο που να εμφανίζονται ότι φιλοξενούν νόμιμο περιεχόμενο. Ωστόσο, αν κάποιος χρήστης ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδρομή, θα αντικρύσει φωτογραφίες και video σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της IWF, πρόκειται για μια πολύ κοινή πρακτική των παιδόφιλων την οποία έχουν συναντήσει περίπου 600 φορές τη χρονιά που μας πέρασε. Η CEO της εταιρείας, Susie Hargreaves, εξηγεί:
“Δεχτήκαμε πολλαπλές αναφορές στη γραμμή επικοινωνίας μας από χρήστες που έπεσαν τυχαία πάνω στις σελίδες αυτές. Οι περιγραφές ήταν πολύ λεπτομερείς και οι χρήστες δήλωναν σίγουροι για το τι είχαν δει. Το ζήτημα ερευνήθηκε σε βάθος από τους αναλυτές μας και καταλήξαμε στον εντοπισμό της συγκεκριμένης πρακτικής.”
Ο χρόνος που απαιτείται για την απομάκρυνση του υλικού παιδικής πορνογραφίας από τη στιγμή του εντοπισμού του είναι περίπου 60′ για τα δίκτυα της Μ. Βρετανίας και 10 ημέρες για τον υπόλοιπο κόσμο, διάστημα που δύο χρόνια πριν ξεπερνούσε τον ένα μήνα.
Πηγή:techgear.gr

Άλλαξαν δρόμο για να αποφύγουν τους επισήμους

Στρίβειν δια... της παρέλασης ο τρόπος που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν μαθητές από σχολείο στο Ληξούρι. Δείτε το βίντεο (Vid)

Να αλλάξουν δρόμο προκειμένου να αποφύγουν να περάσουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων αποφάσισαν μαθητές από το Ληξούρι στην Κεφαλονιά.

Λίγο προτού το συγκεκριμένο τμήμα φτάσει στους επισήμους επέλεξε να στρίψει σε ένα στενό και να αποχωρήσει, ακολουθώντας το "στρίβειν δια... της παρέλασης".
Έτσι, οι μαθητές, όπως αναφέρει το inkefalonia.gr, αντί να στρίψουν το κεφάλι δεξιά, έκλειναν αριστερά και χάθηκαν καταχειροκροτούμενοι ακόμα και από τους επισήμους.
Πηγή:news247.gr

Γιαουρτοκαταπέλτης βρέθηκε στην πλατεία Εξαρχείων!


Μια πολεμική πολιορκητική μηχανή με βεληνεκές που μπορεί να στείλει ένα γιαούρτι από σημείο εκτός της απαγορευμένης ζώνης, κατευθείαν πάνω στην εξέδρα των επισήμων, ανακαλύφθηκε παραμονές της κρίσιμης παρέλασης. Καταιγίδα γιαουρτιών με τη βοήθεια ρωμαϊκού καταπέλτη, ετοίμαζαν για την ημέρα της παρέλασης, οι γνωστοί-άγνωστοι, που όπως φαίνεται θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσουν από αέρος, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τον έλεγχο στα σημεία προσέγγισης της παρέλασης....
Μονάδες της αστυνομίας, ύστερα από πληροφορίες, που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονταν από αντίπαλη ομάδα που ήθελε να προωθήσει τη διαμαρτυρία με νεράντζια, ανακάλυψαν ένα καταπέλτη έτοιμο για χρήση, κρυμμένο μέσα στους θάμνους της πλατείας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώθηκε ότι λίγα μέτρα πιο δίπλα, βρίσκονταν κρυμμένα 30 γιαούρτια χαμηλών λιπαρών. Μέσα στα γαιούρτια, βρίσκοταν τοποθετημένες ασύρματες μικροκάμερες, ώστε να καταγράψουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τις αντιδράσεις των επισήμων καθώς θα έβλεπαν τον κεσέ να πλησιάζει.

Πηγή:totefteri.com

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Μίζες 432.000 ευρώ το χρόνο προς ενίσχυση των βουλευτών

Ακόμα ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τους υπαλλήλους της Βουλής στο φως της δημοσιότητας. Διαβάστε πώς κατάφερναν να εισπράττουν μίζες 4% από δημόσιους διαγωνισμούς και μάλιστα με νόμιμο τρόπο.

Στο Ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής φαίνεται ότι καταλήγει εδώ και χρόνια, ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα".
Πιο αναλυτικά, το προνομιούχο προσωπικό της Βουλής φαίνεται ότι καρπώνεται περίπου 26.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Με ποιο τρόπο συμβαίνει αυτό; Εντός του κτιρίου της Βουλής λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας.
Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 30 τ.µ., στα οποία εργάζονται τραπεζικοί υπάλληλοι για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.
Έξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο µηχανήµατα αυτόµατης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει µίσθωµα για να χρησιµοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές.
Το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα για τα 30 τ.μ. είναι 26.000 ευρώ τον µήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο.
Το σκανδαλώδες βέβαια της υπόθεσης είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του µικρού υποκαταστήµατος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής.
Στις τσέπες των βουλευτών μισθώματα από ΕΛ.ΤΑ. και Ολυµπιακή
Το υποκατάστηµα των Ελληνικών Ταχυδροµείων βρίσκεται δεξιά του µεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο στο κτίριο της Βουλής.
Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό µέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάµερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το µηνιαίο µίσθωµα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.
Το γραφείο της Ολυµπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όµως µετακόµισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη.
Το µίσθωµα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιµότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το υψηλό κομπόδεμα απ’ όλες αυτές τις εθελοντικές εισφορές χρησιµοποιείται για να λαµβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταµείο, λαµβάνουν και δεύτερο "ειδικό βοήθηµα" από το ΤΑΥΒ.
Πηγή :news247.gr

Είναι 31 ετών και συμπεριφέρεται σαν μωρό!

Είναι 31 ετών και συμπεριφέρεται σαν μωρό!
Εάν κάποιος δεν γνωρίζει τον Στάνλεϊ Θόρτον, θα νόμιζει πως πως έχει μία καθ'όλα φυσιολογική ζωή, καθώς έχει ένα δικό του σπίτι και μία δική του δουλειά. Όμως όσοι μπαίνουν στο δωμάτιό του δεν βλέπουν κρεββάτι, αλλά μία παιδική κούνια...
Στο κομοδίνο του υπάρχει ένα μπιμπερό και κάτω από το κρεβάτι έχει μεγάλες συσκευασίες με πάνες! Το πάτωμα είναι γεμάτο με αυτοκινητάκια και τουβλάκια.
Ο Στάνλεϊ, από το Ρέντινγκ της Καλιφόρνια, υποφέρει από μία μορφή μετατραυματικού σοκ, που τον κάνει να καταφεύγει σε... μωρουδιακές συνήθειες για να ξεπεράσει το άγχος του. Τα προβλήματα άρχισαν όταν χώρισαν οι γονείς του. Ήταν 12 ετών και ένιωσε παραμελημένος. Λίγο καιρό αργότερα, και ενώ ζούσε με τον πατέρα του, άρχισε να «βρέχει» το κρεβάτι του. Μόνος του αποφάσισε να φοράει πάνες, για να μην χρειάζεται να αλλάζει συνεχώς τα σεντόνια.
Ο πατέρας του δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί του και έτσι δεν ήταν δύσκολο για τον Στάνλεϊ να κρύψει το πρόβλημά του. Πολύ σύντομα, ανακάλυψε ότι, εκτός από τις πάνες, αυτό που τον ανακούφιζε ήταν να πίνει το γάλα του με μπιμπερό και να κοιμάται με πιπίλα. «Ένιωθα μια θαλπωρή που δεν μου πρόσφερε κανείς», εξηγεί και προσθέτει: «ήταν ο μόνος τρόπος να νιώσω ζεστασιά και ηρεμία».
Ακόμη και στο σχολείο, ο Στάνλεϊ έβρισκε μια απόμερη γωνιά και έπινε το γάλα ή το χυμό με το μπιμπερό του.
Πριν από δέκα χρόνια, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: βρήκε, μέσω αγγελίας, μία «μαμά», μια γυναίκα που ανέλαβε να ικανοποιεί τις μωρουδιακές ανάγκες του.
Ο ίδιος λέει: «η γυναίκα αυτή είχε χάσει δύο παιδιά και εγώ αναπλήρωνα την απώλειά της. Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι σεξουαλικό ανάμεσά μας, όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Με φροντίζει, όπως θα φρόντιζε οποιοδήποτε μωρό».
Ο Στάνλεϊ ζει μια φυσιολογική ζωή, αλλά για αρκετές ώρες κάθε μέρα «μεταμορφώνεται» σε μωρό. Όπως λέει ο ίδιος: «Αυτό μου αρκεί. Δεν ενοχλώ κανέναν. Δεν παίρνω ναρκωτικά και δεν πίνω. Το μόνο που θέλω είναι να ζω μερικές ώρες σαν μωρό».
Πηγή:iefimerida.gr

Στον Καναδά το "πλοίο φάντασμα" της Φουκουσίμα

Διαβάστε και δείτε το πλοίο φάντασμα της Φουκουσίμα που εντοπίστηκε στον Καναδά (vid)

Σχεδόν μετά από ένα χρόνο το ιαπωνικό αλιευτικό σκάφος που είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011 στην Ιαπωνία εντοπίστηκε να επιπλέει στις δυτικές ακτές του Καναδά.
Ένα αεροσκάφος που περιπολούσε την Παρασκευή τη θάλασσα στα ανοιχτά της Βρετανικής Columbia εντόπισε το 15 μέτρων σκάφος, 275 χιλιόμετρα από τα νησιά Haida Gwaii.
Πιστεύεται ότι είναι το πρώτο μεγάλο αντικείμενο από τα εκατομμύρια τόνους συντριμμιών του τσουνάμι που διέσχισε τον Ειρηνικό ωκεανό. Κανείς δεν φαίνεται να επιβαίνει στο πλοίο που είναι καταχωρημένο στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας.
Το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά παρακολουθεί το σκάφος για το ενδεχόμενο θαλάσσια ρύπανσης και εάν προκαλεί οποιοδήποτε πρόβλημα στη ναυσιπλοΐα.
Το τσουνάμι του περασμένου Μαρτίου δημιούργησε πάνω από 25 εκατομμύρια τόνους συντριμμιών, λένε ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαβάης. Περίπου τέσσερα ως οχτώ εκατομμύρια τόνοι παρασύρθηκαν στον ωκεανό, με ένα έως δύο εκατομμύρια τόνους να εξακολουθούν να επιπλέουν στην επιφάνεια.
Η κύρια μάζα των σκουπιδιών δεν αναμένεται να προσαράξει σε τμήματα της βόρειας Αμερικής πριν το Μάρτιο του 2014. H Maria Cantwell, Γερουσιαστής των ΗΠΑ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι το πλοίο υπολογίζεται να κινείται αργά με κατεύθυνση προς το νότο. «Με τη σημερινή πορεία και την ταχύτητά του, το σκάφος δεν θα αναμένεται να προσαράξει για περίπου 50 ημέρες» υποστήριξε η Γερουσιαστής Cantwell.
Πηγή:news247.gr