Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Δημοπρασία ξαναζωντανεύει το σκάνδαλο Λεβίνσκι


Συλλογή 32 αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα για το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές περιπτύξεις της πρώην μαθητευόμενης στον Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον διατίθεται σε δημοπρασία στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ο οίκος Nate D. Sanders Auctions.
Η συλλογή είχε δοθεί από τον πρώην εραστή της Λεβίνσκι, τον Άντι Μπλέιλερ, στον ειδικό εισαγγελέα Κένεθ Σταρ στη διάρκεια της έρευνάς του για το σκάνδαλο Κλίντον-Λεβίνσκι τη δεκαετία του 1990, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.
Η σχέση της Λεβίνσκι με έναν παντρεμένο, τον Μπλέιλερ, αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της έρευνας που οδήγησε στην διαδικασία αποπομπής του προέδρου Μπιλ Κλίντον από την Βουλή των Αντιπροσώπων το 1998 με την κατηγορία της ψευδορκίας για την υπόθεση Λεβίνσκι.
Ανάμεσα στα αντικείμενα αυτά είναι μια επιστολή προς τους Μπλέιλερ που φέρει την υπογραφή του Κλίντον, φωτογραφίες, κάρτες της Λεβίνσκι και ενδύματα που είχε δωρίσει η 39χρονη σήμερα Λεβίνσκι στην Κέιτ Νέισον, τη σύζυγο του Μπλέιλερ, η οποία τα διαθέτει στη δημοπρασία. Η πώληση των αντικειμένων αναμένεται να αποφέρει 25.000 έως 50.000 δολάρια συνολικά.
Πηγή:ant1.gr

O άνθρωπος-φαινόμενο με τις 11 δουλειές

Ούτε λεπτό για χάσιμο δεν έχει ένας 21χρονος Βρετανός. Διαβάστε πόσες ώρες την εβδομάδα απασχολείται σε επί πληρωμή και εθελοντικές εργασίες.

Ονομάζεται  David Day ή αλλιώς ο άνθρωπος με τις έντεκα δουλειές! Καλά διαβάσατε ο 21χρονος Βρετανός από το  Nottingham κάνει πέντε δουλειές επί πληρωμή και άλλες έξι εθελοντικά.
Το πρόγραμμά του αρχίζει νωρίς το πρωί γύρω στις 7:30 και τελειώνει τις περισσότερες μέρες στις 21:00 το βράδυ.
Ο νεαρός εργάζεται τουλάχιστον 60 ώρες την εβδομάδα πράγμα που σημαίνει ότι έχει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.
Ας ρίξουμε ωστόσο μια ματιά στο τι ακριβώς κάνει: Για να βγάλει τα προς το ζην, εργάζεται στην ασφάλεια της ποδοσφαιρικής ομάδας Notts County , σερβιτόρος στο Westdale Junior School, βοηθός σε άλλο ένα σχολείο και σε άλλες δύο λέσχες μετά το σχολείο. Συνολικά απασχολείται περίπου 40 ώρες την εβδομάδα.
Εκτός αυτών προλαβαίνει και συνεισφέρει εθελοντικά σε μία ομάδα νέων κι ένα κέντρο απασχόλησης παιδιών, προπονεί τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάντμιντον του Mapperley Sports Village , βοηθά εθελοντικά σε μία υπηρεσία ασθενοφόρων και διδάσκει πρώτες βοήθειες στο Carlton.
Το ποσό που καταφέρνει να συγκεντρώσει αγγίζει τις 262 λίρες την εβδομάδα, κάτι παραπάνω από 300 ευρώ.
"Μερικές φορές χάνω την αίσθηση του χρόνου, απλά δεν μετράω τις ώρες πια. Απλά πηγαίνω από τη μία δουλειά στην άλλη αλλά έχω συνηθίσει να οργανώνω έτσι το χρόνο μου", αναφέρει στη Βρετανική Daily Mail και προσθέτει:
"Προτιμώ να κάνω κάτι χρήσιμο παρά να κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση. Είναι ωραίο να έχεις λεφτά αλλά δε με νοιάζει. Το να βοηθάω τον κόσμο και να κάνω κάτι που απολαμβάνω, σημαίνει περισσότερα".
Ο George Cowcher, διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου στο  Derbyshire δήλωσε για τον 21χρονο: "Στους νέους ανθρώπους συχνά υπάρχουν στερεότυπα. Πολλές φορές νιώθουν ότι υπάρχουν άχρηστες δουλειές. Ο David με τη στάση του δείχνει ακριβώς το αντίθετο.  Είναι ταλαντούχος και δημιουργικός."
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ανακαλύφθηκε νέο μέλος του ανθρώπινου σώματος!

Ανακαλύφθηκε νέο μέλος του ανθρώπινου σώματος!
Ένα νέο μέλος του ανθρώπινου σώματος βρήκαν οι επιστήμονες, το οποίο βρίσκεται πίσω από τον κερατοειδή του ματιού μας και έχει πάχος μόλις 15 μικρόμετρα (=0,015 χιλιοστό).
Ο καθηγητής Οφθαλμολογίας Harminder Dua έδωσε σε αυτό το μέλος του σώματος και το όνομά του (Dua's layer).
Πρόκειται για ένα από τα έξι γνωστά πλέον στρώματα του κερατοειδούς, του διάφανου χιτώνα του ματιού που λειτουργεί σαν πρόσθιο προστατευτικό κέλυφος μπροστά από την ίριδα.
Η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική για την επιστήμη, γιατί κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στη διάγνωση, αλλά και στη θεραπεία των παθήσεων που συνδέονται με τον κερατοειδή.
Ο Harminder Dua σχολιάζει:
«Πρόκειται για μια τεράστια ανακάλυψη, που σημαίνει ότι όλα τα εγχειρίδια οφθαλμολογίας θα πρέπει να ξαναγραφτούν».
Πηγή:e-radio.gr

Αγαλμα αιγυπτιακού θεού κινείται! (video)

Αγαλμα αιγυπτιακού θεού κινείται! (video)
Ένα αιγυπτιακό άγαλμα στο Μουσείο του Μάντσεστερ, στη Βρετανία, άρχισε μυστηριωδώς να κινείται σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο! Η φιγούρα, ηλικίας 4.000 ετών, εκτίθεται για το κοινό εδώ και 80 χρόνια και ήταν προσφορά στον θεό Όσιρι.
Ένας επιμελητής των αιγυπτιακών εκθεμάτων ήταν ο πρώτος που πρόσεξε τις μετακινήσεις του αγάλματος.
«Οι περισσότεροι Αιγυπτιολόγοι δεν πιστεύουν στις προλήψεις κι εγώ αναρωτιόμουν ποιος άλλαξε θέση στο έκθεμα χωρίς να μου το πει», δήλωσε ο 29χρονος Campbell Price.
«Αλλά την επόμενη φορά που κοίταξα, κοιτούσε σε άλλη κατεύθυνση. Και την επόμενη ημέρα, και πάλι σε άλλη κατεύθυνση», πρόσθεσε. «Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν πως τα αγαλματίδια, όπως αυτά, μπορεί να λειτουργούν σαν εναλλακτικά σπίτια για το πνεύμα των ανθρώπων που αναπαριστούσαν, όταν το σώμα χανόταν. Αλλά θα εκπλήσσονταν από ένα άγαλμα που κινείται μόνο του»!
Το προσωπικό του Μουσείου τοποθέτησε μία κάμερα για να φωτογραφίζει το άγαλμα κάθε λεπτό επί μία εβδομάδα. Στο βίντεο φαίνεται το άγαλμα να περιστρέφεται 360 μοίρες!
Οι μη προληπτικοί λένε πως ίσως η κίνηση να οφείλεται στις δονήσεις από τα βήματα των επισκεπτών ή από την κίνηση, έξω από το Μουσείο, αλλά αυτά δεν εξηγούν γιατί το άγαλμα δεν είχε κινηθεί ποτέ πριν ούτε γιατί κινείται σε τέλειο κύκλο.

Δείτε το βίντεο...

Πηγή:e-radio.gr

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Κλέφτης μπήκε σε σπίτι απαγχονισμένου!


Κλέφτης που μπήκε σε σπίτι στην πόλη Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας πανικοβλήθηκε όταν έπεσε πάνω σε έναν απαγχονισμένο.
Ο 21χρονος κλέφτης μόλις μπήκε σπίτι και αντίκρισε τον κρεμασμένο άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να τρομάξουν οι γείτονες. Ο νεαρός τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του.
Από την αστυνομία της πόλης ανακοινώθηκε πως εναντίον του 21χρονου δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες και πως ο κρεμασμένος άντρας αυτοκτόνησε.
Πηγή:ant1.gr

10 άγνωστα, εκπληκτικής ομορφιάς νησιά!

Επτά ήπειροι και πέντε ωκεανοί, ενώ το νερό καλύπτει το 71% της επιφάνειας (από το οποίο 97% είναι θαλάσσιο νερό και 3% γλυκό νερό) στον πλανήτη Γη. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα νησιά που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο είναι αναρίθμητα, ενώ δεν είναι λίγα αυτά που δεν τα γνωρίζει κανείς ούτε ως όνομα καν, πόσω μάλλον ως εικόνα. Κι όμως, αυτά τα ανεξερεύνητα μέρη συνθέτουν κάποια από τα ωραιότερα φυσικά σκηνικά στον κόσμο, αν και είναι καλά «κρυμμένα» και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των απανταχού παραθεριστών. «Νησιά του μυστηρίου», όπως ονομάζονται, 10 από αυτά συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά… άγνωστα νησιά του πλανήτη Γη, που δεν τα ξέρει κανείς (ή έστω, λίγοι τα γνωρίζουν) αλλά όλοι θα ήθελαν να τα μάθουν. Ο λόγος; Νομίζω οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους…
1. Ulleungdo, Νότια Κορέα
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
«Νησί χωρίς μόλυνση, φίδια και κλέφτες»! Έτσι είναι γνωστό το Ulleungdo Island ανάμεσα στους Νοτιο-Κορεάτες, οι οποίοι το επιλέγουν μετά μανίας, ειδικά όσοι επιθυμούν διακοπές… περιπέτειας. Ένας απλός παράδεισος επί της γης, βρίσκεται ανάμεσα στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία και είναι ένα ιδανικό μέρος κυρίως για όσους λατρεύουν την πεζοπορία κατά μήκος των ακτών αλλά και τις δροσερές βουτιές σε καταγάλανα νερά.
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
2. Torres Strait Islands, Αυστραλία
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
Περισσότερα από 100 νησιά αποτελούν τα νησιά Torres Strait, που εκτείνονται από τη χερσόνησο Cape York Peninsula στην Αυστραλία φτάνοντας μέχρι τα σύνορα με την Παπούα Νέα Γουινέα. Όμως, μόνο τρία από τα νησιά Torres Strait «δέχονται» τουρίστες, ενώ τα υπόλοιπα κατοικούνται από ντόπιους. Καθένα από τα Torres Strait Islands έχει μοναδικούς πολιτισμούς και γλώσσες, ενώ οι φυσικές ομορφιές απλώς… κόβουν την ανάσα!
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
3. Yaeyama Islands, Ιαπωνία
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
Τα Νησιά Yaeyama, μαζί με τα Miyako και Okinawa Islands αποτελούν τα τρία βασικά νησιωτικά συμπλέγματα των Νήσων Okinawa. Τροπική βλάστηση, εντυπωσιακές παραλίες, καταδύσεις αλλά και παραδοσιακός τρόπος ζωής κάνουν τα νησιά αυτά έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για απόδραση, ειδικά για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από την πολύβουη ζωή στις μητροπόλεις της Ιαπωνίας.
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
4. Socotra Island, Υεμένη
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
Άγνωστο νησί στους περισσότερους με απόκοσμο περιβάλλον αλλά και «θησαυρός» της βιοποικιλότητας, καθώς εδώ θα συναντήσει κανείς χιλιάδες ζώα και φυτά που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη Γη. Παραλίες με λευκή άμμο και γαλάζια νερά ολοκληρώνουν και με το παραπάνω ένα απίθανο ταξίδι στην περιπέτεια!
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
5. Iles du Salut, Γαλλική Γουιάνα
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
Βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε μικρή απόσταση από τις βόρειες ακτές της Λατινικής Αμερικής, και αποτελείται από τρία βασικά νησιά: Royale, Saint-Joseph και Diable – το περίφημο «νησί του Διαβόλου» το οποίο υπήρξε από το 1852 έως το 1946 φυλακή για πολιτικούς κρατουμένους, μεταξύ των οποίων και ο Ντρέιφους. Αρχικά ολόκληρη η συστάδα ονομαζόταν IIes du Diable, ενώ μετά το 1946 επικράτησε η ονομασία Iles du Salut. Διακρίνεται για τις κατάφυτες εκτάσεις και τον εντυπωσιακό βυθό, ιδανικός για τους λάτρεις των καταδύσεων.
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
6. Koh Yao Noi, Ταϊλάνδη
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
Βρίσκεται στη μέση του κόλπου Phang Nga, όχι μακριά από το Πουκέτ, και αποτελεί ένα από τα τελευταία «προπύργια» της παρθένας άγριας φύσης στην περιοχή. Για το λόγο αυτό έχει μπει στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 2002, ενώ ολόκληρο το νησί διακρίνεται για τη φιλική προς το περιβάλλον τουριστική ανάπτυξη. Πλήθος παραδοσιακών χωριών και κάτοικοι που παραμένουν πιστοί στα ήθη και έθιμα του παρελθόντος αλλά και μερικά από τα καλύτερα καταδυτικά σημεία στον κόσμο, κάνουν το Koh Yao Noi ένα χωρίς αμφιβολία «must place to be»!
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
7. Sovalye Island, Τουρκία
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
Tο νησί «Σοβαλιέ» βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από το πολυσύχναστο λιμάνι Fethiye στην ακτή της Λυκίας στην Τουρκία. Χωρίς αυτοκίνητα και με ένα μόνο κατάλυμμα για τους τυχερούς επισκέπτες, ξεχωρίζει για τις εντυπωσιακές λευκές παραλίες αλλά και την πλούσια βλάστηση.
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
8. San Blas Archipelago, Παναμάς
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
Το San Blas αποτελείται από διάσπαρτα μικρά νησιά (350-400) με λευκή άμμο και ψηλούς φοίνικες που φτάνουν μέχρι τα γαλαζοπράσινα νερά. Ξεχάστε τα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, καθώς τα μόνα καταλύμματα στο νησί είναι τα σπίτια των ψαράδων και για δείπνο στο τραπέζι… ό,τι βγάλουν κάθε μέρα με τις βάρκες τους.
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
9. Penghu Islands, Ταϊβάν
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
Είναι γνωστά και με την ονομασία «Pescadores», που στα Πορτογαλικά σημαίνει «ψαράδες», και πρόκειται στην ουσία για ένα αρχιπέλαγος στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ταϊβάν. Αποτελείται από 90 μικρά νησιά και νησίδες, καλύπτοντας μια έκταση 141 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που ξεχωρίζει για το υπέροχο γεωλογικό τοπίο. Μεγαλοπρεπείς κοραλλιογενείς ύφαλοι περιβάλλουν το νησί που γίνεται ένας δημοφιλείς προορισμός για δύτες και λάτρεις του υποβρύχιου ψαρέματος.
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
10. Langara Island, Βρετανική Κολομβία
perierga.gr - Τα 10 πανέμορφα "νησιά του μυστηρίου"!
Το νησί Langara είναι τμήμα τού Queen Charlotte Island στον Ειρηνικό Ωκεανό, που δεσπόζει σε ένα από τα πιο ποικίλα θαλάσσια οικοσυστήματα στον κόσμο, με πολλούς προστατευμένους κολπίσκους και λιμανάκια, ιδανικά για ψάρεμα. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κάποιος το νησί είναι από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να δείτε δελφίνια, φάλαινες, φώκιες αλλά και αετούς και γεράκια.

9 χώρες που δεν έχουν ούτε ένα βουνό!

Νομίζω ότι είναι αρκετά σπάνιο για όσες χώρες δεν έχουν ούτε ένα βουνό στον ορίζοντα όχι μόνο από την επίπεδη μορφολογία του εδάφους που υπάρχει από άκρη σε άκρη και την απουσία μεγάλων δασών και χιονισμένων βουνοκορφών αλλά και από το γεγονός ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να αγνοούν κάθε χειμερινό άθλημα, την ορειβασία και την αναρρίχηση αλλά και τη χαρά που δίνει μια απλή πεζοπορία στα ορεινά μονοπάτια! Ή καλύτερα, για να τα κάνουν όλα αυτά θα πρέπει να πάνε στο εξωτερικό!  Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε ποιες είναι οι 9 γνωστές χώρες ανά τον κόσμο που στερούνται οροσειρών, ώστε να τις αποκλείσετε διά παντός από τις χειμερινές εξορμήσεις σας…
9. Γκάμπια
perierga.gr - 9 χώρες χωρίς ούτε ένα βουνό στον... ορίζοντα!
Η Γκάμπια είναι μια χώρα χωρίς καθόλου βουνά, ενώ το ψηλότερο σημείο είναι ο «Κόκκινος Βράχος» (Red Rock), που βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 53 μέτρα. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από έλη και βάλτους, ενώ μόνο το 1/3 της γης χρησιμοποιείται για γεωργικούς σκοπούς, και κυρίως για την καλλιέργεια φιστικιών.
8. Κουβέιτ
perierga.gr - 9 χώρες χωρίς ούτε ένα βουνό στον... ορίζοντα!
Το Κουβέιτ είναι ως επί το πλείστον μια ζεστή χώρα, με μεγάλες εκτάσεις ερήμου, χωρίς βουνά και λίμνες, με τον ομώνυμο κόλπο να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των τουριστών και τα λιγοστά νησιά στην ακτή του Περσικού Κόλπου να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Και μπορεί το μοναδικό ψηλό σημείο της χώρας να είναι το Mutla Ridge (306 μ.), όμως το γεγονός ότι το Κουβέιτ διαθέτει μερικά από τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο αντισταθμίζει κατά πολύ τις μεγάλες… ορεινές απώλειες!
7. Μολδαβία
perierga.gr - 9 χώρες χωρίς ούτε ένα βουνό στον... ορίζοντα!
Η Μολδαβία είναι μια γενικά χαμηλή υψομετρικά χώρα, χωρίς μεγάλες οροσειρές, αφού το ψηλότερο σημείο που θα συναντήσει κανείς εκεί είναι το Balănesti Hill, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 430 μέτρα. Γενικότερα, το μέσο υψόμετρο της χώρας είναι μόλις 147 μέτρα, με τους Μολδαβούς να αναζητούν σε άλλες χώρες τη μαγεία που προσφέρουν τα χειμερινά σποτ στα βουνά.
6. Γουινέα-Μπισάου
perierga.gr - 9 χώρες χωρίς ούτε ένα βουνό στον... ορίζοντα!
Με έκταση 36.125 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Γουινέα-Μπισάου είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από την Ταϊβάν, το Βέλγιο αλλά και την αμερικανική πολιτεία του Μέριλαντ, όμως το εσωτερικό της καλύπτεται από σαβάνες και ριζοφόρους βάλτους, χωρίς ίχνος βουνοκορφών. Το ψηλότερο σημείο φτάνει μόλις τα 300 μέτρα, γεγονός που κάνει τους κατοίκους να γνωρίζουν μόνο από… επίπεδα εδάφη.
5. Δανία (χωρίς τις Νήσους Φερόε και τη Γροιλανδία)
perierga.gr - 9 χώρες χωρίς ούτε ένα βουνό στον... ορίζοντα!
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Δανία δεν έχει καθόλου βουνά στα εδάφη της, χωρίς βέβαια να υπολογίζονται οι Νήσοι Φερόες στο Βόρειο Ατλαντικό και η Γροιλανδία στη Βόρεια Αμερική. Η χώρα είναι επίπεδη με μικρή ανύψωση και ψηλότερο σημείο το Møllehøj (170,86 μ.).
4. Εσθονία
perierga.gr - 9 χώρες χωρίς ούτε ένα βουνό στον... ορίζοντα!
Βουνά δεν υπάρχουν ούτε στην Εσθονία, καθώς το μέσο υψόμετρο φτάνει μόνο τα 50 μέτρα και το υψηλότερο σημείο της χώρας είναι η κορυφή Suur Munamägi στα νοτιοανατολικά, με 318 μέτρα ύψος. Τα δάση, βέβαια, καλύπτουν το μισό της χώρας, αποτελώντας σπουδαίους βιοτόπους σπάνιας άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων αρκούδων, λύκων, αγριόχοιρων και ελαφιών, με χιλιάδες υγροτόπους να μετρούν πάνω από 3.000 έτη ζωής.
3. Λετονία
perierga.gr - 9 χώρες χωρίς ούτε ένα βουνό στον... ορίζοντα!
Η Λετονία βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ανατολικής Ευρώπης, μεταξύ Εσθονίας και Λιθουανίας. Περίπου το 98% της χώρας βρίσκεται κάτω από τα 200 μέτρα υψόμετρο, ενώ οι κυματιστές πεδιάδες καλύπτουν το 75% του εδάφους της, με τις εντυπωσιακές καλλιέργειες της κατακίτρινης κανόλας να κερδίζουν στα σημεία! Το ψηλότερο σημείο της Λετονίας είναι το Gaiziņkalns (321 μ.).
2. Λιθουανία
perierga.gr - 9 χώρες χωρίς ούτε ένα βουνό στον... ορίζοντα!
Το έδαφος της Λιθουανίας είναι μια εναλλαγή πεδινών και ημι-ορεινών με ψηλότερο σημείο το Aukštojas Hill (294 μ.), στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Η χώρα έχει πολυάριθμες λίμνες και σπουδαιους υγροτόπους, ενώ τα δάση καλύπτουν σχεδόν το 33% της Λιθουανίας.
1. Λευκορωσία
perierga.gr - 9 χώρες χωρίς ούτε ένα βουνό στον... ορίζοντα!
Η Λευκορωσία σε γενικές γραμμές έχει λείο και ελαφρώς λοφώδες ανάγλυφο, με μέσο υψόμετρο τα 160 μέτρα. Το ψηλότερο σημείο είναι το Dzyarzhynskaya Hara, που φτάνει τα 345 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ οι πολλές πεδιάδες διευκολύνουν την εγκατάσταση του πληθυσμού, τη γεωργία, την κατασκευή των βιομηχανικών επιχειρήσεων αλλά και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών και αναψυχής.
Πηγή:perierga.gr

Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσει από κοντά τους 678 facebook φίλους της

Ποια είναι η Tanja Hollander, η φωτογράφος που αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να γνωρίσει από κοντά όλους τους "ηλεκτρονικούς" της φίλους, έναν προς έναν (Pics + Vid)

Η φωτογράφος Tanja Hollander έχει συγκεντρώσει στο Facebook προφίλ της περίπου 700 "φίλους", τους περισσότερους εξ αυτών δεν έχει γνωρίσει ποτέ από κοντά. Πράγμα το οποίο ισχύει και για τους περισσότερους χρήστες του κοινωνικού μέσου άλλωστε.
Πλέον η ίδια αποφάσισε να κάνει το μεγάλο ατόπημα και να συναντήσει όλους τους διαδικτυακούς της φίλους, έναν προς έναν και να τους φωτογραφίσει στα πλαίσια του νέου της project που τιτλοφορείται "Are You Really My Friend?". Το πλάνο της άρχισε σαν ιδέα την πρωτοχρονιά του 2010, όταν μιλούσε με έναν φίλο της που υπηρετούσε στο Αφγανιστάν και με ακόμα έναν που βρισκόταν στη Τζακάρτα.
Όπως δηλώνει, σκέφτηκε ότι η ζωή της μέχρι σήμερα βρισκόταν ανάμεσα στην πραγματική και την ψηφιακή εκδοχή της. Και στους δύο τομείς είχε αναπτύξει φιλίες, με τη διαφορά ότι πολλοί από τους ψηφιακούς της φίλους δεν είχαν μέχρι τώρα εισέλθει στην face to face επικοινωνία - σχέση μαζί της.
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, από το 2011 μέχρι το καλοκαίρι του '13, έχει καταφέρει να ταξιδέψει σε πολλές γωνιές του πλανήτη και να φωτογραφίσει περίπου 300 από τους 678 της φίλους στο Facebook.
 
Οι συναντήσεις γίνονταν στα σπίτια των ανθρώπων που μιλούσε για καιρό, κατόπιν αιτήματος της για επίσκεψη και αφού τους είχε εξηγήσει το πλάνο της.
"Αυτό που στην αρχή φάνταζε όνειρο και προσωπικό ντοκιμαντέρ καταγραφής της "φιλίας" στην εποχή των social media, έγινε για μένα μια προσπάθεια εξερεύνησης της αμερικανικής κουλτούρας και της πολυπολιτισμικότητας", δήλωσε η ίδια στο "Features Shoot".  Οι περισσότεροι άλλωστε facebook friends της, είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δείτε τη φωτογράφο να μιλάει για την εμπειρία της στο TEDx:

"Το τελικό μου εύρημα είναι ότι πράγματι, με αρκετή προσπάθεια, μια online - διαδικτυακή "φιλία", μπορεί να γίνει μια ισχυρή προσωπική σχέση".
"Ξεκινώντας το ταξίδι μου ήμουν κυνική και πεπεισμένη ότι δεν θα πάει πολύ καλά. Στη συνέχεια, αποφάσισα πλέον να ξεκινάω τις σχέσεις μου από εδώ και στο εξής, από θετική βάση και να είμαι έτοιμη να λέω περισσότερα "ναι", συμπληρώνει.
Με αεροπλάνα και βαπόρια
Για να φέρει εις πέρας το μεγαλόπνοο σχέδιο της, χρηματοδότησε τα ταξίδια της μέσω crowd fundng*. Χρησιμοποίησε πλοία, αεροπλάνα, τρένα, φορτηγά, λεωφορεία, αυτοκίνητα, περπάτησε αρκετά και βρέθηκε στις περισσότερες πολιτείες των Η.Π.Α.
Κρατώντας σημειώσεις που ανέβαζε τακτικά στο προσωπικό της site, ανέφερε ότι τελικά το ταξίδι, ήταν μια μεγάλη διαδρομή στον μέσα κόσμο της, ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού της.
"Με μεγάλη μου έκπληξη και χαρά, είδα αγνώστους να ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους για μένα, να μου χαμογελούν, να θέλουν να με γνωρίσουν καλύτερα", αναφέρει.
Πηγή: Feature Shoot
 
*Το crowd funding είναι μια νέα μορφή χρηματοδότησης το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά ως "χρηματοδότηση από το πλήθος".
Αν και λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια, καταγράφει ήδη εντυπωσιακές ιστορίες επιτυχίας για χιλιάδες εμπνευσμένους σχεδιαστές, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, εμπόρους, ακόμη και γεωργούς, που κατάφεραν να κάνουν την ιδέα τους πράξη χάρη στις μικρές επενδύσεις χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου.
Πρόκειται για μια ομαδική προσπάθεια κάποιον ατόμων που δικτυώνονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους, συνήθως μέσω του internet,για να υποστηρίξουν προσπάθειες άλλων ανθρώπων ή οργανισμών.
Το crowd funding χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων όπως περίθαλψη από καταστροφές, δημοσιογραφία των πολιτών, υποστήριξη καλλιτεχνών από τους θαυμαστές τους, πολιτικές καμπάνιες, χρηματοδότηση startup εταιριών, ταινίες, ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού, νέες εφευρέσεις, και επιστημονική έρευνα. Είναι ένας τρόπος δηλαδή, για να μαζευτούν χρήματα για να γίνει κάποια ιδέα πράξη.
Πηγή:news247.gr

Η Ινδονησία δημιούργησε τεχνητή βροχή για την κατάσβεση πυρκαγιών

Η Μαλαισία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δύο επαρχίες, η Ινδονησία δημιούργησε τεχνητή βροχή για να σβήσουν οι φωτιές και θα δραστηριοποιηθεί εναντίον των εταιρειών που τις προκάλεσαν.

Η Μαλαισία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο περιοχές της νότιας επαρχίας Τζοχόρ καθώς ο καπνός από τις φωτιές στην Ινδονησία αύξησαν τον ατμοσφαιρική ρύπανση πάνω από το επίπεδο που θεωρείται επικίνδυνο.
Η παράνομη καύση δασικών και άλλων εκτάσεων στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας, δυτικά της χερισονήσου της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης, για να δημιουργηθεί χώρος για φυτείες για την παραγωγή φοινικελαίου ή χαρτομάζας, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στη διάρκεια της περιόδου της ξηρασίας που διαρκεί από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο.
Ο καπνός από τις φωτιές στην επαρχία Ριάου της Σουμάτρας έχει καλύψει επίσης τη γειτονική Σιγκαπούρη, όμως η ποιότητα του αέρα σ' αυτή την πόλη κράτος βελτιώθηκε το Σαββατοκύριακο αφού είχε προηγουμένως φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.
"Ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις επαρχίες Μουάρ και Λεντάνγκ", ανακοίνωσε μέσω του Facebook ο μαλαίος υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τζ. Παλανιβέλ.
Ο Παλανιβέλ δήλωσε πως ο δείκτης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις δύο επαρχίες ξεπέρασε το 750 -- πάνω από το 300, η ατμοσφαιρική ρύπανση θεωρείται επικίνδυνη.
Στο μεταξύ, από επίσημη πηγή στην Τζακάρτα έγινε γνωστό ότι η Ινδονησία κατάφερε να δημιουργήσει με τεχνητό τρόπο σημαντικές νεροποντές πάνω από τις δασικές φωτιές στη Σουμάτρα που ευθύνονται για την ιστορικών διαστάσεων ατμοσφαιρική ρύπανση που πλήττει τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη.
Ένα αεροπλάνο έρριξε τέσσερις τόνους άλατα στα σύννεφα πάνω από την επαρχία Μπενγκάλις (βορειοδυτική Ινδονησία), όπου υπάρχουν πολλές εστίες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν νεροποντές, δήλωσε ένας υπεύθυνος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, ο Άγκους Βιμπόβο.
Οι επιχειρήσεις δημιουργίας τεχνητής βροχής θα συνεχιστούν σήμερα με τη βοήθεια δύο αεροπλάνων, διευκρίνισε.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί στην επαρχία Ριάου, όπου βρίσκονται οι περισσότερες εστίες, καθώς ο δείκτης ρύπανσης έχει υπερβεί το 400.
Επίσης τρία ελικόπτερα ετοιμάζονται να ρίξουν μεγάλες ποσότητες νερού στις εστίες, τις οποίες οι πυροσβέστες επί του πεδίου δεν μπορούν να κατασβέσουν επειδή σιγοκαίνε μέσα στο παχύ στρώμα από νεκρά φύλλα και φυτά που σχηματίζεται στο έδαφος της ζούγκλας.
Οι ινδονησιακές αρχές και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις υποψιάζονται πως εταιρείες παραγωγής φοινικελαίου ή χαρτομάζας με έδρα τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη άναψαν τις φωτιές για να αποδασώσουν εδάφη με λιγότερα έξοδα -- κάτι που οι εταιρείες διαψεύδουν. Συγκεκριμένα οι εταιρείες Sime Darby της Μαλαισίας και Wilmar Group της Σιγκαπούρης αρνήθηκαν αμφότερες την κατηγορία.
Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε πάντως σήμερα πως η χώρα θα αναλάβει δράση εναντίον των εταιρειών τις οποίες κατηγορεί ότι ευθύνονται για τις φωτιές.
"Η Ινδονησία είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις δασικές πυρκαγιές και να αναλάβει δράση εναντίον ξένων εταιρειών που ενέχονται σ' αυτές", δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο, σύμφωνα με ένα κυβερνητικό ιστότοπο.
Το ινδονησιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara μετέδωσε επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο του υγειονομικού τομέα πως σχεδόν 20.000 άνθρωποι στο Ριάου, πολλοί από τους οποίους παιδιά, υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας του καπνού.
Πηγή:news247.gr