Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Το νέο τραγούδι του So Tiri "Avgolemono"

Χτύπημα στον τουριστικό κλάδο από τις κινητοποιήσεις των ταξί



Χτύπημα στον τουριστικό κλάδο της χώρας μας αποτελούν οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, που εξακολουθούν να προχωρούν σε αποκλεισμούς, λιμανιών και αεροδρομίων, όσο και σε πορείες, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.
Με έναν πρόχειρο απολογισμό, τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 25.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων χάθηκαν από τα ελληνικά λιμάνια, θέλοντας να αποφύγουν την ταλαιπωρία, ενώ τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ είναι η ζημιά στην αγορά του Πειραιά, μόνο την πρώτη εβδομάδα της απεργίας τους.
Ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας αναφέρει ότι η τουριστική εικόνα της Χώρας βρίσκεται σε κάθετη πτώση στο εξωτερικό εξ αιτίας της απεργίας των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί που συνεχίζεται για ενδέκατη ημέρα.
Οι ξένοι τουρίστες-επισκέπτες στην χώρα αλλά και οι Έλληνες ταξιδιώτες, στερούνται αυτονόητων υπηρεσιών και ταλαιπωρούνται για πολλές ημέρες, χωρίς κανείς να μπορεί να τους εξηγήσει για ποιο λόγο υποφέρουν και γιατί καταστρέφεται η ηρεμία των διακοπών τους, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Επίσης προστίθεται ότι οι ζοφερές εικόνες στα διεθνή ΜΜΕ των πρώτων ημερών της απεργίας έχουν ήδη «γράψει» στο υποσυνείδητο των δυνητικών μελλοντικών πελατών μας αποτρέποντας ουσιαστικά περισσότερους ανθρώπους να επισκεφθούν την Ελλάδα από όσους θα μπορούσε να προσελκύσει οποιαδήποτε έξυπνη καμπάνια του ΕΟΤ.
Οι αρμόδιοι υπουργοί, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού Τουρισμού, μοιάζουν να περιμένουν να τελειώσει το πρόβλημα από μόνο του, θεωρώντας τις όποιες τουριστικές απώλειες προκαλούνται ως μια ακόμη παράλληλη, αποδεκτή απώλεια, αγνοώντας ότι συγχρόνως εκφυλίζεται και η όποια τουριστική αξιοπρέπεια και υστεροφημία μας έχει απομείνει ως χώρα και προορισμός. Θα έπρεπε έστω και την ύστατη ώρα οι επαγγελματίες των ταξί και οι αρμόδιοι υπουργοί να αναλογιστούν ότι το πρόβλημα παίρνει διαστάσεις σοβαρής προσβολής της εικόνας της Ελλάδος με απρόβλεπτες και ίσως μη αναστρέψιμες συνέπειες, καταλήγει η ανακοίνωση. Πηγή:pathfinder.gr

Ζητά αποζημίωση επειδή τραυματίστηκε την ώρα του σεξ !




Αποζημίωση για εργατικό ατύχημα ζητά μια δημόσια υπάλληλος από την Αυστραλία επειδή τραυματίστηκε ενώ έκανε σεξ σε ξενοδοχείο!
Μέσω του δικηγόρου της κατέθεσε αγωγή και διεκδικεί αποζημίωση για τις αμυχές που υπέστη στο πρόσωπό της όταν έπεσε πάνω της ένα από τα φωτιστικά του δωματίου.
Όπως υποστηρίζει η ίδια πρόκειται για ατύχημα εργατικό, δεδομένου ότι τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας!
Το ατύχημα συνέβη σε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια ερωτικής πράξης κι ενώ αυτή βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι. Κατά τη διάρκεια του σεξ ένα από τα φωτιστικά που βρίσκονται τοποθετημένα ακριβώς πάνω από το κρεβάτι έπεσε πάνω της, προκαλώντας της εκδορές.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει πως η ενάγουσα δε δικαιούται αποζημίωσης και μέσω του συνηγόρου της τονίζει πως το σεξ δεν βρίσκεται ανάμεσα στις απαραίτητες καθημερινές συνήθειες ενός δημοσίου υπαλλήλου που βρίσκεται σε ταξίδι για επαγγελματικούς σκοπούς!!!
Πηγή:e-go.gr

Boeing 737 κόπηκε στα δύο κατά την προσγείωση

Στιγμές τρόμου έζησαν επιβάτες και πλήρωμα αεροσκάφους που "έχασε τον αεροδιάδρομο" στη Τζόρτζταουν της Γουιάνα. Ταξιτζής χρέωσε επιζήσαντες!

Boeing 737 κόπηκε στα δύο κατά την προσγείωση
Στιγμές τρόμου έζησαν επιβάτες και πλήρωμα αεροσκάφους που "έχασε τον αεροδιάδρομο" στη Τζόρτζταουν της Γουιάνα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (01.32 τοπική ώρα).
Η πτήση της Carribbean Airlines από τη Νέα Υόρκη προς το αεροδρόμιο Τσέντι Τζάγκαν στην πρωτεύουσα της χώρας της Νοτίου Αμερικής, μετέφερε συνολικά 150 άτομα.
Ο πρόεδρος της Γουιάνας Μπαράτ Τζάντζεο δήλωσε ότι όπως φαίνεται το αεροσκάφος απέτυχε να ακουμπήσει το έδαφος πριν προσπεράσει τον αεροδιάδρομο, σύμφωνα με το Assossiated Press.
Ετσι, βγήκε εκτός του προβλεπόμενου χώρου, όπου και ανετράπη και κόπηκε στα δύο. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κακές, αλλά η υγρασία ήταν κατά πολύ αυξημένη. Από θαύμα, ωστόσο, καταγράφηκαν μόνο τραυματισμοί και καμία απώλειας ζωής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κομμάτια της ατράκτου σταμάτησαν κοντά σε ένα ρέμα βάθους 61 μέτρων, στο οποίο αν είχαν πέσει οι απώλειες θα ήταν σαφώς πολύ μεγάλες, όπως είπε ο Τζάντζεο. "Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που δεν τραυματίστηκαν περισσότεροι", προσέθεσε.
Το τοπικό Kaieteur News ανέφερε ότι γυναίκα επιβάτης έκανε λόγο για έναν πολύ δυνατό ήχο κατά την προσγείωση, που προκάλεσε κραυγές αγωνίας μεταξύ των επιβατών. "Ηταν πραγματικά τρομακτικό, προσευχόμουν στον Ιησού", είπε η γυναίκα.
Ο σύζυγός της αποδείχθηκε πιο ρεαλιστής και άνοιξε μία από τις πόρτες για να ξεκινήσει η διαφυγή των επιβατών, ενώ στη συνέχεια τα συνεργεία διάσωσης σταδιακά απομάκρυναν άλλους επιβάτες από τα συντρίμια.
Η πλέον εντυπωσιακή πληροφορία ωστόσο θέλει έναν οδηγό ταξί, που βρέθηκε τις πρώτες στιγμές στο σημείο -και πριν φτάσουν τα συνεργεία- να μεταφέρει γυναίκα στο κτίριο του αεροδρομίου και να την χρεώνει για τη διαδρομή!
Ο πρώτος απολογισμός από τον υπουργό Υγείας Λέσλι Ραμσαμί θέλει έναν επιβάτη να έχει σπάσει το πόδι του και αρκετούς να έχουν μώλωπες, αλλά κανέναν να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Τέλος στα νοθευμένα...

Μια νέα φορητή συσκευή, το υπέρυθρο φασματόμετρο, που εντοπίζει σε δευτερόλεπτα τα νοθευμένα οινοπνευματώδη ποτά, κατασκεύασαν επιστήμονες του πανεπιστημίου Στράθκλάιντ της Γλασκόβης.

Νοθευμένα πότα τέλος... Ερευνητές του τμήματος Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας του σκοτσέζικου πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την εταιρεία  Fibre Photonics, δημιούργησαν έναν ειδικό ανιχνευτή εμβύθισης ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε το ποτό μας χωρίς το φόβο να μεθύσουμε λόγο της τυχόν νοθείας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Βρετανική Ντέιλι Τέλεγκραφ η  συσκευή διαθέτει ενσωματωμένες οπτικές ίνες που ανιχνεύουν τα επίπεδα των χρωστικών ουσιών και της αιθανόλης, παρασκευάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται για τη νόθευση των ποτών.
Κίνητρο των επιστημόνων  ήταν η προστασία του  σκοτσέζικου ουίσκι από τα κυκλώματα νοθείας οινοπνευματωδών ποτών, τα οποία  αποκομίζουν κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Ο καθηγητής Ντέιβιντ  Λιτλτζόν, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε πως "η βιομηχανία του ουίσκι  έχει στη διάθεση  της τα μέσα για την εξιχνίαση των νοθευμένων ουίσκι, αλλά πολλές από αυτές τις μεθόδους χρειάζονται εργαστηριακή ανάλυση, η οποία δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη λύση".Πηγή:news247.gr

Καταψύχθηκε ο "πατέρας" της Κρυονικής

 
Ο Robert Ettinger, πρωτοπόρος της κινήματος της Κρυονικής, που υποστηρίζει την κατάψυξη του νεκρού με την ελπίδα ότι η ιατρική τεχνολογία θα καταφέρει να τον επαναφέρει στη ζωή κάποια στιγμή στο μέλλον, πέθανε σε ηλικία 92 ετών, το Σάββατο 23 Ιουλίου, στο σπίτι του στο Clinton Township του Ντιτρόιτ. 
 Το σώμα του είναι το 106ο που αποθηκεύεται στο Ινστιτούτο Κρυονικής, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος το 1976.
«Ο πατέρας μου είχε αφιερώσει τη ζωή του στο να κάνει οτιδήποτε ώστε η οικογένειά του, οι φίλοι του και άλλοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στη ζωή και να ξαναζήσουν,» δήλωσε ο David Ettinger, γιος του επιστήμονα. «Εάν το κατάφερε, δεν το ξέρεις κανείς προς το παρόν, αλλά πιστεύουμε ότι έχει κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια.»
Ο Robert Ettinger, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Wayne State, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και πέρασε πολλά χρόνια στα νοσοκομεία. Η επέμβαση οστικού μοσχεύματος στα πόδια του τον γέμισαν αισιοδοξία σε ό,τι αφορούσε στις μελλοντικές προοπτικές διατήρησης της ζωής μέσω της τεχνολογίας.
Ο γιος του δήλωσε ακόμα ότι ο επιστήμονας είχε εμπνευστεί και από τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας γύρω από την βαθιά κατάψυξη των νεκρών, ελπίζοντας πως οι ερευνητές θα σημειώσουν σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν όμως είδε ότι δεν γίνεται τίποτα, έγραψε ένα βιβλίο 1964 σελίδων, με τίτλο «The Prospect of Immortality», παρουσιάζοντας την ιδέα της Κρυονικής.
«Εάν αντέξουν οι πολιτισμοί, η ιατρική επιστήμη θα μπορεί τελικά να αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη του ανθρωπίνου σώματος, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης από την κατάψυξη, τη γεροντική εξασθένιση και άλλες αιτίες θανάτου» έγραφε ο ίδιος.
«Δεν έχει σημασία τί μας σκότωσε, εάν ήταν λόγω γηρατειών ή λόγω κάποιας ασθένειας. Ακόμα και αν οι τεχνικές κατάψυξης εξακολουθούν να είναι σκληρές όταν πεθαίνουμε, αργά ή γρήγορα οι φίλοι μας από το μέλλον θα είναι σε θέση να μας επαναφέρουν στη ζωή και να μας γιατρεύσουν.»
Ο Ettinger είχε προωθήσει τη θεωρεία του τόσο μέσω συγγραμμάτων όσο και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών. Το Ινστιτούτο Κρυονικής έχει 900 μέλη, ενώ παρόμοιες εγκαταστάσεις για την διατήρηση νεκρών σωμάτων υπάρχουν στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια και τη Ρωσία.
Ο επιστήμονας ήταν ακόμα ιδρυτής του Immortalist Society, μίας ερευνητικής και εκπαιδευτικής ομάδας, που ασχολούνταν με την Κρυονική και τη διεύρυνση του ανθρώπινου προσδόκιμου ζωής.
Το Ινστιτούτο Κρυονικής χρεώνει 28.000 δολάρια για την προετοιμασία ενός σώματος και τη μακροχρόνια αποθήκευσή του σε ειδική δεξαμενή υγρού αζώτου στους -160 βαθμούς Κελσίου. Ο πρώτος άνθρωπος που καταψύχθηκε ήταν η μητέρα του Ettinger, που πέθανε το 1977, ενώ ο επιστήμονας έχει καταψύξει και τις δύο συζύγους του.
«Τον πατέρα μου δεν τον ενοχλούσαν τα χλευαστικά σχόλια. Ήταν ένας «διστακτικός προφήτης»,» λέει ο γιος του και συμπληρώνει «έκανε ό,τι θεωρούσε ότι ήταν απαραίτητο και σωστό και δεν τον ένοιαζε για το τι πίστευε ο κόσμος.»Πηγή: pathfinder.gr

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ξέχνα την ταινία, διάβασε το βιβλίο


Καλοκαιράκι, παραλία, ξάπλα, άραγμα - μοναδική ευκαιρία για διάβασμα μερικών βιβλίων επειδή, ας το παραδεχτούμε, στη διάρκεια της χρονιάς που ο χρόνος δεν περισσεύει είναι δυσκολότερο να το επιχειρήσεις.
Και ξέρεις ποια βιβλία είναι ιδανικό να διαβάσεις; Εκείνα που οι κινηματογραφικές τους μεταφορές υστερούν έναντι του βιβλίου από το οποίο προήλθαν. Αν λοιπόν πετύχεις στην τηλεόραση έναν από τους παρακάτω τίτλους ή στον φέρει κανείς σε DVD για να χαζέψετε το βράδυ, απλά πες όχι. Και αντ’αυτού, δες το σαν αφορμή να αναζητήσεις το βιβλίο.

“Περί Τυφλότητος”


101:
Ένας απλός, τυχαίος άνθρωπος τυφλώνεται χωρίς προφανή λόγο καθώς οδηγεί. Η τυφλότητα μεταδίδεται σαν επιδημία.
Το βιβλίο: Ο Ζοζέ Σαραμάγκου χρησιμοποιεί κάθε δυνατότητα που προσφέρει το λογοτεχνικό μέσο για να βάλει τον αναγνώστη σε μια αληθινή κατάσταση πανικού, όπου δεν έχει τρόπο να βλέπει. Βραβευμένο με Νόμπελ.
Η ταινία: Ο καρτ-ποστάλ σκηνοθέτης Φερνάντο Μεϊρέγιες χρησιμοποιεί κάτι περίεργα φίλτρα στην κάμερα, κάνει διάφορα εφετζίδικα κολπάκια, αλλά εν τέλει η ταινία αδυνατεί να πλησιάσει την ωμή δύναμη του σπουδαίου βιβλίου.


“Αστερόσκονη”


101:
Ερωτευμένος νεαρός σε χωρίο της Αγγλίας υπόσχεται στην αγαπημένη του ότι προκειμένου να γίνει δικιά του, θα ταξιδέψει να της φέρει το επόμενο αστέρι που θα δουν να πέφτει.
Το βιβλίο: Από έναν από τους καλύτερους συγγραφείς φαντασίας, Νιλ Γκέιμαν, ένα τρομερά καλογραμμένο παραμύθι με διαρκείς ανατροπές που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο λόγο και στην πρόζα.
Η ταινία: Ένα επίπεδο παραμυθάκι με ελάχιστη γοητεία και ελάχιστη σπιρτάδα.

“Το Άλικο Γράμμα”


101:
Στην πουριτανική κοινωνία της Νέας Αγγλίας, μια γυναίκα υποχρεώνεται να φέρει στα ρούχα τους ένα κόκκινο “Α” για να υπενθυμίζει σε όλους ότι απέκτησε παιδί χωρίς να είναι γνωστός ο πατέρας.
Το βιβλίο: Το έργο του Ναθάνιελ Χόθορν είναι ένα από πιο κλασικά μυθιστορήματα της Αμερικάνικης λογοτεχνίας.
Η ταινία: Έχει για πρωταγωνίστρια την Ντέμι Μουρ.

“The League of Extraordinary Gentlemen”


101:
Μια ομάδα εμβληματικών λογοτεχνικών ηρώων (Άλαν Κουότερμεϊν, Δόκτωρ Τζέκιλ, Κάπτεν Νέμο, ο Αόρατος Άνθρωπος, η Μίνα από τον “Δράκουλα” κα) ενώνεται για να αντιμετωπίσει την απειλή του Φου Μαντσού και του Μοριάρτι - της νέμεσης του Σέρλοκ Χολμς.
Το βιβλίο: Το πλέον λογοτεχνικό δημιούργημα του θρυλικού κομίστα Άλαν Μουρ, αναπνέει μόνο στις σελίδες από τις οποίες έχει εμπνευστεί κάθε του στοιχείο και αντλεί κάθε του αναφορά.
Η ταινία: Μια φασαριόζικη, ανόητη μπλομπαστεριά χωρίς αρχή, μέση και τέλος και δίχως κανέναν δεσμό με τις λογοτεχνικές ρίζες του έργου. Το Χόλιγουντ πολύ συχνά έχει ατυχήσει με έργα του Μουρ (βλέπε και “Watchmen”), αλλά η μεταφορά αυτού του διαμαντιού είναι τουλάχιστον προσβλητική.

“Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο”

101:
Μια οικογένεια και τα τραβήγματά της με διαφόρων ειδών εθισμούς.
Το βιβλίο: Το αριστούργημα του Χιούμπερτ Σέλμπι Τζούνιορ από το 1978 διαθέτει μια ωμότητα δίχως σύγκριση, αρπάζοντας τον αναγνώστη και παρασύροντάς τον θέλοντας και μη μέσα στις συγχυσμένες πραγματικότητες των ηρώων του. Ο Σέλμπι σε πολλά σημεία φτάνει να τραβάει προτάσεις μέχρι και για ολόκληρες σελίδες προκειμένου να αποδώσει το χάος μέσα στο μυαλό των εθισμένων ηρώων του.
Η ταινία: Ναι ξέρω, οι περισσότεροι την γουστάρουν την ταινία. Αλλά εκεί που η γραφή του Σέλμπι είναι βρώμικη, ωμή, αληθινή, η ταινία φλερτάρει επικίνδυνα με την υπερβολή και την υστερία. Και τα δύο είναι αποτελεσματικά, αλλά το βιβλίο έχει περισσότερα πράγματα να σου πει.

“Dune”

101:
Διαγαλαξιακές συνομωσίες και παιχνίδια δύναμης για τον θρόνο, περιστρεφόμενα γύρω από τον νεαρό ήρωα Πολ Ατρείδη, που μαζί με την οικογένειά του αποκτά τον έλεγχο ενός στρατηγικής σημασίας έρημου πλανήτη.
Το βιβλίο: Η κατεξοχήν διαστημική όπερα, εκδόθηκε αρχικά το 1965 από τον Φρανκ Χέρμπερτ και άπλωσε το συναρπαστικό, περίπλοκο σύμπαν της σε έναν μεγάλο όγκο σελίδων, εκεί όπου είχε χώρο να αναπνεύσει.
Η ταινία: Ένα μεγαλοπρεπές χάος από τον Ντέιβιντ Λιντς, ο οποίος στη συνέχεια αποκήρυξε το έργο. Εμφατικό επιχείρημα υπέρ της άποχης πως κάποια βιβλία, είναι καλύτερο να μένουν χάρτινα.

“Παραδεισένια Οστά”

101:
Η 14χρονη Σούζι Σάλμον αφηγείται από τον Παράδεισο την ιστορία της οικογένειας που άφησε πίσω όταν δολοφονήθηκε από έναν γείτονά της.
Το βιβλίο: Φοβερά συναισθηματικό και συγκινητικό, εκμεταλλεύεται το μέσο για να περιγράψει την ψυχική κατάσταση των συγγενών της Άλις καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν την απώλεια.
Η ταινία: Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα καινούριο. Επίσης, δυστυχώς αναγκάζεται να απεικονίσει τον ίδιο τον Παράδεισο ο οποίος στο βιβλίο μεταβάλλεται διαρκώς ανάλογα με την κατάσταση της Σούζι ανά πάσα στιγμή, αφήνοντας τα πάντα στη φαντασία του αναγνώση.

“Το Αστέρι του Βορρά”

101:
Δύο πιτσιρίκια ταξιδεύουν σε μια σειρά από παράλληλα σύμπαντα την ώρα που γύρω τους λαμβάνουν χώρα επικά γεγονότα που απειλούν να σβήσουν κάθε υπαρκτό κόσμο.
Το βιβλίο: Στην πραγματικότητα είναι μια πολυβραβευμένη τριλογία από τον Φίλιπ Πούλμαν, με σημείο αφετηρίας και έμπνευσης το “Paradise Lost” του Τζον Μίλτον. Το έπος φαντασίας πλάθει συναρπαστικούς παράλληλους κόσμους την ώρα που μιλάει με αιχμηρό τρόπο για τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, την επιστήμη, τον θάνατο.
Η ταινία: Απλή (και εντελώς απλοϊκή) μεταφορά του πρώτου -μόνο- βιβλίου, το οποίο ως απλή εισαγωγή δεν αφήνει να φανεί καθόλου το μεγαλείο των κεφαλαίων που ακολουθούν.Πηγή:men24.gr

Παγκόσμια τα κορίτσια του πόλο!!

Ελλάδα - Κίνα 9-8

Ιστορία με χρυσά γράμματα έγραψε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Νίκησε με 9-8 την Κίνα μέσα στη Σανγκάη και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της (videos)

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έγραψε ιστορία. Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει να φτάσει στην κατάκτηση ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος (σε επίπεδο Ανδρών - Γυναικών) στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Η Ρουμπέση, η Ασημάκη, η Μανιωλουδάκη, η Μελιδώνη, η Λιόση που σκόραραν απέναντι στην Κίνα, καθώς και όλα τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση που πήραν μέρος στο τουρνουά, έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες.
Οι Ελληνίδες δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα στις Κινέζες να ελπίσουν στο χρυσό, καθώς από την πρώτη στιγμή πήραν το προβάδισμα και δεν το έχασαν μέχρι το τέλος του αγώνα.
Παγκόσμια διάκριση για δύο παίκτριες της εθνικής μας, με την Ελένη Κούβδου να αναδεικνύεται καλύτερη γκολκίπερ του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ στις κορυφαίες συγκαταλέγεται και η Αντιγόνη Ρουμπέση.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κίνα): 2-2, 0-2, 4-4, 2-1
Τα γκολ:
Κίνα: Πινγκ Λιου 2, Γι Γουάνγκ 2, Τζιν Χε, Φέι Τενγκ, Γιουτζούν Σουν, Ντονγκλούν Σονγκ.
Ελλάδα: Ρουμπέση 3, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη, Μελιδώνη, Λιόση.
Συνοπτικά η τελική κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος:
1. ΕΛΛΑΔΑ, 2. Κίνα, 3. Ρωσία, 4. Ιταλία, 5. Αυστραλία, 6. ΗΠΑ, 7. Ολλανδία, 8. Καναδάς, 9. Ουγγαρία, 10. Κούβα, 11. Ισπανία, 12. Ν. Ζηλανδία, 13. Καζακστάν, 14. Βραζιλία, 15. Ν. Αφρική, 16. Ουζμπεκιστάν

Γερμανοί, οι... λουφαδόροι της ΕΕ!

Εντυπωσιακά στοιχεία δημοσιοποίησε η Die Welt για τους εργαζόμενους στη Γερμανία. Δουλεύουν λιγότερο και έχουν τις μεγαλύτερες διακοπές σε όλη την Ευρώπη!






Γερμανοί, οι... λουφαδόροι της ΕΕ!
Σοκ για την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ αλλά και για όλους τους Γερμανούς θα αποτελέσει σίγουρα η έκθεση της επίσημης υπηρεσίας της ΕΕ που αποκαλείται Ευρωπαϊκό Ιδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Eurofound), την οποία παρουσίασε χθες με θεαματικό τρόπο, στην πρώτη σελίδα του οικονομικού της τμήματος, η δεξιά γερμανική εφημερίδα "Ντι Βελτ".

"Πρωταθλήτρια του ελεύθερου χρόνου η Γερμανία" ήταν ο τίτλος. "Μελέτη της ΕΕ: πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερη άδεια" τόνιζε ο υπότιτλος. Τα συμπεράσματα της έκθεσης για το 2010 ήταν καταλυτικά. Με βάση τα πραγματικά επεξεργασμένα στοιχεία για πέρυσι, οι Γερμανοί και οι Δανοί είχαν κατά μέσο όρο 30 μέρες άδεια, σαφώς περισσότερες δηλαδή από τον μέσο όρο της ΕΕ που πέρυσι ήταν 25,4 ημέρες και πολύ περισσότερες από τους Ελληνες που είχαν μόνο 23 μέρες!
Ποιος δεν θυμάται όμως την καγκελάριο Μέρκελ, στα μέσα Μαΐου φέτος, να ωρύεται σε εκδήλωση του κόμματός της κατά των Ελλήνων και Πορτογάλων εργαζομένων που δήθεν έπαιρναν πολύ μεγαλύτερες διακοπές από τους Γερμανούς την ώρα που οι χώρες τους ζητούσαν οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία; "Δεν μπορούμε να έχουμε ένα κοινό νόμισμα και ο ένας να παίρνει πάρα πολύ μεγάλες διακοπές και ο άλλος πάρα πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει" είχε πει η Γερμανίδα καγκελάριος. Τώρα τι θα πει;
Τα στοιχεία πάντως είναι συντριπτικά. Η διαφορά διατηρείται και όταν προστεθούν οι αργίες - γιατί αποδεικνύεται ότι αυτές είναι ίσες τον αριθμό στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. "Ακόμη και στις αργίες είναι η Γερμανία κορυφαία" γράφει η "Βελτ" και αναλύει: "Οι εργαζόμενοι εδώ, μαζί με δέκα αργίες, έχουν 40 πληρωμένες ελεύθερες ημέρες, ενώ στην ΕΕ 35,3 ημέρες. Οι συχνά επικρινόμενοι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν μόνο 23 μέρες άδειας και 10 μέρες αργίας - αυτό είναι 17% λιγότερες μέρες από τους συναδέλφους τους στη Γερμανία"!
Η συντηρητική γερμανική εφημερίδα "ξεσκονίζει" μεθοδικά τα στοιχεία της έκθεσης και υπογραμμίζει: "Βάσει των συλλογικών συμβάσεων, οι εργαζόμενοι στη Γερμανία δουλεύουν 1.659 ώρες τον χρόνο - δηλαδή 48,9 ώρες ή περισσότερο από μία εβδομάδα λιγότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 1.708 ώρες".
Οι πίνακες της ίδιας έκθεσης αποκαλύπτουν ότι οι Ελληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί δουλεύουν όχι μόνο περισσότερο από τους Γερμανούς, αλλά και από τον μέσο όρο της ΕΕ. Παρά τους περί του αντιθέτου μύθους, οι Ελληνες δουλεύουν κάθε χρόνο περισσότερες ώρες από όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους των χωρών της "παλιάς" ΕΕ των 15! Δουλεύουν 1.816 ώρες ετησίως - δηλαδή... 157 ώρες παραπάνω από τους Γερμανούς! Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουμε 4 ολόκληρες εργάσιμες εβδομάδες, δηλαδή έναν... μήνα περισσότερο κάθε χρόνο από τους Γερμανούς!!! Αυτή είναι η πραγματικότητα όπως αναδύεται από τα στοιχεία της ΕΕ και όχι οι διάφοροι μύθοι και ισχυρισμοί σκοπιμότητας που συχνά αναμασούν και πολλοί Ελληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι εντελώς άκριτα επειδή αυτό βολεύει την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα.
Η "Ντι Βελτ" πάντως, προς τιμήν της, συνοδεύει την εκτενέστατη παρουσίαση των στοιχείων με το κύριο σχόλιο των οικονομικών σελίδων της, το οποίο είναι όντως ειλικρινές, καθώς τονίζει μεταξύ άλλων:
"Οι Γερμανοί δουλεύουν περίπου μια εβδομάδα λιγότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ και αξιοσημείωτα λιγότερο από τους Ισπανούς, τους Ελληνες και τους Πορτογάλους. Αυτό πρέπει να είναι ένα μικρό σοκ. Μια εικόνα που έχουμε φτιάξει για τον εαυτό μας κλονίζεται - εμείς φανταζόμασταν τη Γερμανία ως τον κολοφώνα της εργατικότητας. Αντιθέτως στον Νότο, στην ηλιόλουστη Μεσόγειο που είναι η πατρίδα της ντόλτσε βίτα και της σιέστας θεωρούσαμε ότι είναι το σπίτι της αργίας... Σύμφωνα όμως με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ φαίνεται πού πραγματικά κατοικούν οι εργατικοί και οι τεμπέληδες της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για τον Βορρά και τον Νότο, αλλά για πλούσιους και φτωχούς. Στις εύπορες χώρες δουλεύουν λιγότερο από όσο στις φτωχές" υπογραμμίζει, καταρρίπτοντας έναν μύθο που οι ίδιοι οι Γερμανοί προωθούσαν με πάθος.
Οι Ελληνες
Χειρότερα από... Ανατολικοευρωπαίοι
Σε καμιά από τις 15 χώρες της "παλιάς" ΕΕ της Δυτικής Ευρώπης, με εξαίρεση την Ελλάδα και το Λουξεμβούργο, δεν υπήρχε πλέον το 2010 κατά μέσο όρο βάσει των συλλογικών συμβάσεων η 40ωρη εργασία την εβδομάδα. Ολοι δούλευαν λιγότερο, με τους Γερμανούς να δουλεύουν 37,7 ώρες και κορυφαίους τους Γάλλους με 35,6 ώρες εβδομαδιαίως. Μόνο 8 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δουλεύουν σαν κι εμάς! Σε ετήσια βάση, είναι χαρακτηριστικό ότι στα 12 νέα κράτη-μέλη της ΕΕ δουλεύουν κατά μέσο όρο 103,4 ώρες περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ των 27, ενώ οι Ελληνες ξεπερνούν ακόμη και αυτό το όριο δουλεύοντας 108 ώρες πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Μια διάσημη στο κρεβάτι της Denise Richards

Σε ιδιαίτερα πικάντικες αποκαλύψεις σχετικά με το ερωτικό της παρελθόν προχώρησε η σέξι ηθοποιός Ντενίζ Ρίτσαρντς, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χάουαρντ Στερν.
Η 40χρονη πρώην σύζυγος του Τσάρλι Σιν,  αποκάλυψε ότι είχε ερωτική επαφή με διάσημη γυναίκα, της οποίας το όνομα δεν αποκάλυψε.
O παρουσιαστής επέμεινε στο θέμα με την σέξι ηθοποιό να μοιάζει αμήχανη. Η Ρίτσαρντς μετά από σχετική ερώτηση, είπε ότι την είχε γνωρίσει μέσω φίλων.
Όταν ο Στερν τη ρώτησε αν είναι "διάσημη", του απάντησε ότι "ο ίδιος την ξέρει". Η διάσημη ηθοποιός είπε ότι έκανε έρωτα με γυναίκα, καθώς "ήταν περίεργη για το πώς θα είναι".
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η τότε παρτενέρ της ήταν εξίσου όμορφη με την ίδια, με τον παρουσιαστή να αναφωνεί "ω θεέ μου".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντενίζ Ρίτσαρντς είχε γυρίσει λεσβιακές σκηνές που έμειναν αξέχαστες στο ανδρικό κοινό με παρτενέρ την Νιβ Κάμπελ στην ταινία "Wild Things".

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τζίμης Πανούσης - Disco Tsoutsouni

Μέθυσε και κοιμήθηκε σε λάθος σπίτι

Ξαπλωμένο πάνω στον καναπέ του σαλονιού της και βυθισμένο σε βαθύ ύπνο, εντόπισε 45χρονη έναν άγνωστο άνδρα που είχε εισβάλει στο διαμέρισμά της στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για 36χρονο ημεδαπό που ήταν σε κατάσταση μέθης.
Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα, όταν ο διαρρήκτης, παραβιάζοντας την πόρτα εισόδου, μπήκε στο διαμέρισμα της γυναίκας και κατευθύνθηκε στο σαλόνι όπου έπεσε στο καναπέ και κοιμήθηκε.
Η 45χρονη ιδιοκτήτρια ξύπνησε αρχικά τρομαγμένη και παρέμεινε για αρκετή ώρα ακούνητη στο κρεβάτι της, υποθέτοντας ότι ο δράστης ήθελε να κλέψει χρήματα και αντικείμενα αξίας.
Ωστόσο, όταν οι θόρυβοι κόπασαν η γυναίκα αποφάσισε να ερευνήσει την κατάσταση, οπότε αντίκρισε τον άνδρα να κοιμάται στο σαλόνι της. Ειδοποίησε την Άμεση Δράση που έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον 36χρονο.Πηγή:news247.gr

Τι κάνεις αν "βουτήξει" το κινητό στο νερό;

 Τι κάνεις αν  βουτήξει  το κινητό στο νερό;

Καλοκαίρι, διακοπές, μπάνια στη θάλασσα ή στην πισίνα και γενικότερα πολύ υδάτινο στοιχείο. Μήπως σου έχει τύχει να πέσει το κινητό σου στο νερό; Σίγουρα δεν είναι από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες, κυρίως επειδή δεν ξέρεις ούτε πώς να αντιδράσεις εκείνη τη στιγμή ούτε αν θα επιζήσει εν τέλει η συσκευή.
Ας δούμε λοιπόν με ποιές απλές κινήσεις μπορείς να του δώσεις το "φιλί της ζωής", ξεκινώντας, όμως, από το τι δεν κάνεις σε καμία περίπτωση. Με το που βγάλεις τη συσκευή από το νερό, δεν την ανοίγεις για να δεις αν εξακολουθεί να δουλεύει γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι τα ηλεκτρικά κυκλώματά της να υποστούν ζημιά.
Η πρώτη κίνησή σου θα είναι να βγάλεις την μπαταρία, την κάρτα SIM κι εφόσον το κινητό σου έχει κάρτα μνήμης, δεν την ξεχνάς ούτε αυτή. Σε περίπτωση που έχεις iPhone και δεν μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία, αναγκαστικά την αφήνεις μέσα.
Εάν τώρα η συσκευή σου έπεσε στη θάλασσα, την κάνεις ένα "δεύτερο μπάνιο" με κανονικό νερό, ώστε να φύγει το αλάτι. Αυτό το ξέβγαλμα είναι απαραίτητο γιατί διαφορετικά, το αλάτι θα τη διαβρώσει.
Στη συνέχεια πρέπει να στεγνώσεις το τηλέφωνό σου. Η ιδανική λύση είναι να το φυσήξεις με συμπιεσμένο αέρα, έχοντας αφαιρέσει το πίσω κάλυμμα. Τώρα αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε συσκευή, η οποία φυσάει αέρα, αρκεί αυτός να μην είναι ζεστός και καταστρέψει τα κυκλώματά του. Ακόμη κι ένας ανεμιστήρας μπορεί να φανεί χρήσιμος, αλλά σε καμία περίπτωση φούρνος, είτε κανονικός είτε μικροκυμάτων, ακόμη και σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τέλος, βάλε το κινητό σου σε ένα κουτί ή δοχείο και ρίξε από πάνω ρύζι -καστανό ή λευκό δεν έχει σημασία, αρκεί να μην είναι μαγειρεμένο, προφανώς-, σε τόση ποσότητα, ώστε να το σκεπάσεις ολόκληρο. Το ρύζι αποδεικνύεται χρήσιμος σύμμαχός σου, μιας και πάντα απορροφά την υγρασία. Στη συνέχεια σφραγίζεις το κουτί ή το δοχείο και το αφήνεις έτσι τουλάχιστον για 24 ώρες.
Όταν περάσει το εν λόγω χρονικό διάστημα, έχει φτάσει η ώρα της Αποκάλυψης. Επανατοποθετείς τα εξαρτήματα που είχες αφαιρέσει, το φορτίζεις, το βάζεις σε λειτουργία κι ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Άλλωστε, κακά τα ψέματα, οι καινούριες συσκευές όσο εξελιγμένες είναι, άλλο τόσο είναι κι ευαίσθητες σε τέτοια θέματα. Τώρα όσον αφορά το τι θα κάνεις 24 ώρες χωρίς συσκευή, αν δεν έχεις μία εφεδρική, η επιστήμη όσο κι αν νιώθει τον πόνο σου, δεν μπορεί παρά να σηκώσει τα χέρια ψηλά
 Πηγή:e-go.gr

Ο γάμος δεν θα γίνει, γιατί ο γαμπρός ήταν... νύφη



Μία οικογένεια στην Ινδονησία ματαίωσε το γάμο της κόρης όταν διαπίστωσε ότι ο γαμπρός ήταν γυναίκα, ευτυχώς όμως την τελευταία στιγμή την κατάσταση έσωσε ο πρώην αγαπημένος της νύφης ο οποίος την παντρεύτηκε.
Μέλη της οικογενείας και φίλοι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την ισλαμική τελετή στη δυτική Ιάβα αλλά ο γαμπρός δεν είχε καλέσει τους συγγενείς του, γεγονός που κίνησε τις υποψίες των συγγενών της νύφης.
Τις υποψίες ενέτεινε το γεγονός ότι ο «Ρίο» δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Jakarta Globe. «Οι υποψίες έγιναν εντονότερες, καθώς η βαριά φωνή του γαμπρού ξαφνικά έγινε γυναικεία», είπε στην εφημερίδα ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Κρισνάντι, προσθέτοντας ότι ο γαμπρός είχε ανδρικό σωματότυπο και είχε γνωρίσει την νύφη, Νουράινι, πριν από επτά μήνες. «Η οικογένεια τελικά βρήκε τον Κίμαν, τον πρώην αγαπημένο της νύφης, για να την παντρευτεί ώστε να μην εκτεθούν στους προσκεκλημένους τους», είπε ο Κρισνάντι.
Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στη χώρα αυτή με το μεγαλύτερο ποσοστό μουσουλμάνων, ωστόσο δεν επιτρέπονται οι γάμοι μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου.
Πηγή :pathfinder.gr

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

To μαξιλάρι - στρουθοκάμηλος


Οι πρώτες πρωινές ώρες στο γραφείο είναι αν μη τι άλλο δύσκολες… το απόλυτο gadget γι αυτούς που δε μπορούν να ξυπνήσουν νωρίς και δυσκολεύονται να αποχωριστούν το μαξιλάρι τους αυτό είναι ότι χρειάζονται: το μαξιλάρι …στρουθοκάμηλο!

Με το μαξιλάρι-στρουθοκάμηλο μπορείτε να ακουμπήσετε το κεφάλι σας στα μαλακά, μιας και το σκληρό γραφείο σίγουρα δεν ενδείκνυται για έναν ολιγόλεπτο υπνάκο στη δουλειά.
Ρίχνοντας μια ματιά στις εικόνες, θα δείτε ότι το κεφάλι μπαίνει στην κυριολεξία μέσα στο μαξιλάρι, όπως ακριβώς η στρουθοκάμηλος χώνει το δικό της μέσα στο χώμα (εξού και η ονομασία)!
Το μαξιλάρι-στρουθοκάμηλος διαθέτει τρεις τρύπες, μια για να μπαίνει το κεφάλι σας και δυο για να το αγκαλιάζετε με τα χέρια σας, ενώ προς το παρόν δε γίνεται λόγος για διαθεσιμότητα και τιμή. Αν πάλι αναρωτιέστε πώς δε σκας, την ίδια ακριβώς απορία έχουμε κι εμείς…
ostrich_pillow_1ostrich_pillow_2ostrich_pillow

Το 3D βλάπτει την όραση!

Αν οι 3D ταινίες σας κάνουν να ζαλίζεστε, μάλλον έχετε δίκιο… Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του University of California-Berkeley, η προβολή 3D περιεχομένου βλάπτει την όραση και τον εγκέφαλο!

Τα προβλήματα έχουν να κάνουν κυρίως με τη σύγκλιση και την εστίαση των ματιών. Οπτική ενόχληση, κόπωση και πονοκέφαλοι είναι μερικά από τα συχνότερα συμπτώματα, με τα μάτια να μη μπορούν να αποφασίσουν σε τι ακριβώς απόσταση να εστιάσουν, σε αυτήν της οθόνης ή στα πράγματα που ξεπηδούν από αυτήν.
Όταν, μάλιστα, πρόκειται για 3D συσκευές χειρός στις οποίες η οθόνη βρίσκεται κοντά στα μάτια, η μεγαλύτερη ενόχληση προκαλείται όταν η εικόνα εμφανίζεται μπροστά από την οθόνη. Αντίθετα, στους κινηματογράφους, αυτό που βλάπτει περισσότερο την όραση είναι οι εικόνες πίσω από την οθόνη.
Φυσικά, μην περιμένετε τα αποτελέσματα της έρευνα να αλλάξουν κάτι στο μέλλον. Μπορεί πλέον, όσοι είναι αντίθετοι με τη 3D τεχνολογία να έχουν το επιχείρημα ότι κάνει πράγματι κακό στα μάτια, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επηρεάσει τη βιομηχανία (όπως δεν έχει κάνει άλλωστε μέχρι τώρα).
Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες δείχνουν να στρέφονται προς τη 3D τεχνολογία και πιο πιθανό είναι να προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι είναι ακίνδυνη παρά να κάνουν πίσω…
Πηγή: arstechnica

«Έφυγε» ο Μιχάλης Κακογιάννης


Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 89 ετών, άφησε σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης. Ο Μιχάλης Κακογιάννης είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, προ ημερών, με αναπνευστικά προβλήματα.
Γιος της Αγγελικής και του Παναγιώτη Κακογιάννη, γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 11 Ιουνίου του 1922, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Σχεδόν ολόκληρο το διάστημα που βρισκόταν στο Λονδίνο, εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, στην αρχή ως μεταφραστής και εκφωνητής, και αργότερα, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ώρας».
Το 1947, ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο της Αγγλίας ως ηθοποιός, γρήγορα όμως τον κέρδισε η σκηνοθεσία και το 1953 ήρθε στην Ελλάδα. Το 1954, με την κινηματογραφική ταινία «Κυριακάτικο Ξύπνημα», ο Μιχάλης Κακογιάννης έκανε την αρχή της διεθνούς σκηνοθετικής του καριέρας. Η «Στέλλα», το «Κορίτσι με τα μαύρα», το «Τελευταίο ψέμα» η τριλογία του: «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια» και ο «Ζορμπάς» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες του που διαγωνίστηκαν και προβλήθηκαν στα εγκυρότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και απέσπασαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Στις ταινίες του συνεργάστηκε με μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς, αλλά και με γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς της Αμερικής και της Ευρώπης.
Πέρα από τη σκηνοθεσία στον κινηματογράφο, σε εγχώριες αλλά και διεθνείς συμπαραγωγές, ο Μιχάλης Κακογιάννης έχει επίσης σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις όπερας στην Ελλάδα, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει, επίσης, γράψει και έχουν εκδοθεί σενάρια και μεταφράσεις κινηματογραφικών και θεατρικών έργων, ενώ έχει γράψει και στίχους γνωστών ελληνικών τραγουδιών.
Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη είναι και ο νυχτερινός φωτισμός των μνημείων της Ακροπόλεως, τον οποίο εκείνος πρώτος οραματίσθηκε και για την επίτευξη του οποίου ίδρυσε το σύλλογο «Οι Φίλοι της Αθήνας», εξασφαλίζοντας τις υπηρεσίες του διάσημου Γάλλου φωτιστή Pierre Bideau και αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων μελετών.
Το 2004, ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» με σκοπό τη μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου, καθώς και την καταγραφή και διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών, ενώ το φθινόπωρο του 2009 αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο.
Για την προσφορά και το έργο του, ο Μιχάλης Κακογιάννης έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Χρυσού Φοίνικα (Ελλάδα), τον Ταξιάρχη των Γραμμάτων και Τεχνών (Γαλλία), τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου του Γ' (Κύπρος) και το Special Grand Prix of the Americas (Μόντρεαλ). Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στο έθνος, από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το συνολικό έργο του, για έργο ζωής στα Ιεροσόλυμα, για έργο ζωής από το American Hellenic Institute στην Ουάσιγκτον και στο Κάιρο. Έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης στη Λεμεσό, στο Montpellier (Γαλλία) και στο Ντάλας (Τέξας, Η.Π.Α.) και έχει αναγορευθεί Διδάκτωρ Τεχνών στο Columbia College (Σικάγο, Η.Π.Α.), Επίτιμος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Πηγή: pathfinder.gr

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Παράξενο πλάσμα σε βρετανική ακτή


Ένα ζευγάρι, που πραγματοποιούσε τον περίπατό του σε ακτή της Βρετανίας, βρέθηκε μπροστά σε μία «τερατώδη» έκπληξη: ένα θαλάσσιο πλάσμα κουλουριασμένο στην άμμο.
Η 55χρονη Margaret Flippence, έπεσε πάνω στο τρομακτικό πλάσμα κατά τη διάρκεια του περιπάτου της με τον σύζυγό της στην παραλία του Άμπερντην.
Οι ειδικοί προσπαθούν ακόμα να βρουν σε ποιο είδος ζώου ανήκει το κουφάρι των 9 μέτρων.
Ο Rob Deville από το πάρκο θαλάσσιας ζωής London Zoo δήλωσε: «Θα μπορούσε να είναι μία δολοφόνος φάλαινα, δεδομένου του μεγέθους που έχει το κουφάρι. Ενδεχομένως, βέβαια, να είναι και μία φάλαινα πιλότος.
Ο ειδικός στις φάλαινες, Mark Simmonds, αναφέρει: «Πέθανε πριν από πάρα πολύ καιρό και η παλίρροια έβγαλε το κουφάρι στην ακτή.»
Ό,τι και να είναι πάντως, σίγουρα το θέαμα είναι τρομακτικό και συνάμα εντυπωσιακό.
Πηγή: The sun

 

Αμάξι πετάχτηκε στον αέρα από αγωγό νερού

Ο αγωγός έσπασε και πλημμύρισε η περιοχή όμως μαζί με τον αγωγό έφυγε και το αμάξι που ήταν από πάνω...
Το βίντεο τραβήχτηκε από περαστικούς στο Μόντρεαλ του Καναδά. Μετά από μια έκρηξη σε αγωγό νερού ένα αυτοκίνητο άρχισε να "χορεύει" στον αέρα. Η δύναμη του νερού ήταν τόση μεγάλη που σήκωσε στην κυριολεξία το αυτοκίνητο.
Ευτυχώς κανείς δεν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο εκείνη την στιγμή. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις στην περιοχή του Μόντρεαλ έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα αφού αρκετές περιοχές της πόλης έχουν πλημμυρίσει και οι αγωγοί νερού δεν μπορούν να συγκρατήσουν πλέον το νερό. Πηγή:pathfinder.gr

Αρχισαν οι γάμοι ομοφυλόφιλων στη Νέα Υόρκη



Δύο γυναίκες, αμφότερες γιαγιάδες, έγιναν σήμερα το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που παντρεύεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης -την έκτη και μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η 54χρονη Κίτι Λάμπερτ και η 53χρονη Σέριλ Ραντ από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης παντρεύτηκαν στο δημαρχείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην πόλη Ναϊάγκαρα Φολς, κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία θεωρείται «πρωτεύουσα των γαμήλιων ταξιδιών»।

Οι δύο γυναίκες έχουν πέντε ενήλικα παιδιά από προηγούμενους γάμους τους. Στην τελετή παρέστησαν πολλές εκατοντάδες φίλοι τους, συγγενείς, μέλη οργανώσεων για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καθώς και τουρίστες.

Η Λάμπερτ είναι διευθύντρια σε αίθουσα τέχνης. Φορούσε ένα μπλε σατέν φόρεμα, το οποίο είχε ράψει η ίδια, ενώ η Ραντ, η οποία δουλεύει σε εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων, φορούσε ένα λευκό σμόκιν. Οι δύο γυναίκες είναι ζευγάρι επί τουλάχιστον μία δεκαετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα καλύτερα greeklish

Μέσα στο internet μπορείς να βρεις όλου του κόσμου τις χαζομάρες.Κάποιες αστείες, κάποιες όχι και κάποιες τελείως γελοίες.Τα greeklish ανήκουν και στις τρεις.Με κάποια μπορείς να γελάσεις, κάποια είναι έξυπνα και κάποια εντελώς γελοία. Εμείς σας παρουσιάζουμε κάποια και αν δεν σας αρέσουν slow the much oil(σιγά τον πολυέλαιο) που έλεγε και ο Χάρυ Κλυν....


*We sit the boat!! (την κάτσαμε την βάρκα)
*ARE YOU WORKING ME ?(με δουλεύεις?)
*ARE WE GLUING COFFEE POTS ?(μπρίκια κολλάμε?)
*You will eat wood. (Θα φάς ξύλο)
* In the boil the iron sticks (Στην βράση κολάει το σίδερο)
* They returned me the entrails. (Μου έβγαλε τα σωθικά)
* He sat me on the neck. (Μου έκατσε στό σβέρκο)
* I balded! - You balded me! (Καράφλιασα - Με καράφλιασες)
At the end they shave the groom. (Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό)
* Sunday short feast. (Κυριακή κοντή γιορτή)
* To say the figs figs and the tub tub! (Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη)
* You do accounts without the hotel owner. (Λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο)
* The madness doesn't go to the mountains. (Η τρέλα δεν πάε...
*We drank him. (Τον ήπιαμε)
* We confused our thighs. (Μπερδέψαμε τα μπούτια μας)
* He farted me fat. (Μέ έκλασε χοντρά)
* Whore's fence. ( Πουτάνας το κάγκελο)
* Of the gay. (Του πούστη)
*Are we gluing coffee pots? (Μπρίκια κολλάμε?)
* Marrows drums! (Κολοκύθια τούμπανο)
* Marrows with olive & oregano. (Κολοκύθια λαδορύγανη)
* I made them salad - I made them sea. (Τα έκανα σαλάτα / θάλλασα)
* We became robes - Robe unbuttoned! (Γίναμε ρόμπες)
It rains chair legs. (Βρέχει καρεκλοπόδαρα)
* Hairs curly. (Τρίχες κατσαρές)
* I don't have face to come out in society. (Δεν έχω πρόσωπο να αντικρίσω την κοινωνία)
* How from here morning morning? (Πώς από δώ πρωϊ πρωϊ?)
* I don't know my blindness. (Δεν ξέρω την τύφλα μου)
*Something's running down to the gypsies. (Kάτι τρέχει στα γύφτικα)
* It didn't sit on us.(Δεν μας έκατσε)
* He gives her to me. (Μου την δίνει)
* You take him and you incline (Τον πέρνεις και γέρνεις)
* It brakes her to me. (Μου την σπάει)
Are you working me? (Με δουλεύεις?)
* You changed my lights (Μου άλλαξες τα φώτα)
* I | He/She/It | We |You | They did her from hand (Την έκαναν από χέρι)
* Welcome my eyes the two (Καλώς τα μάτια μου τα δυό)
* Fart me a stonewall of bullocks! (Κλάσε μου μιά μάντρα αρ....α)
*It will leave season (Θα αφήσει εποχή)...
*three the cock where crying....(τρεις τον π....ο κλαίγαν)
*he is an early morning eater...είναι χαραμοφάης...!!
*you left me pregnant.....με γκάστρωσες!!!
*I saw Christ soldier(είδα το Χριστό φαντάρο)
*You take expired!(παίρνεις ληγμένα)
*where did you put it morning morning?(για που το'βαλες πρωι-πρωι)
*Brave man & Gay man we become tangled skein...
*completely For the dick...(τελείως για τον π.....ο)
*You are for the festivals !!!!(είσαι για τα πανηγύρι)
*sit on the eggs(κάτσε στα αυγά σου)
*do you get him?(τον πιάνεις?)
*i need your lights(θέλω τα φώτα σου)
*you will fart my balls(κλάσε μου τ'αρχ....)
*slow the eggs(σιγά τ'αυγα)
*drop a telephone !!!!!!(ρίξε κανά τηλέφωνο)
*Do you catch me?(με πιάνεις?)
*will eat the fly iron and the mosquito steel(θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι)
*Good, are you a mastrubator? (Καλα, μαλακας εισαι?)
*Cradle that cradled you ... (κούνια που σε κούναγε) !
*shit and fromshit (σκ@τά και απόσκ@τα) !
*i don't chew..........(δε μασαω)
*he does not take news.....(δε παιρνει χαμπαρι).
*He doesn't understand Christ(δεν καταλαβαίνει Χριστό)
*You and me don't make village(εγω κι εσύ δεν κάνουμε χωριό)
*cry on it happylamp....(κλαυτα Χαραλαμπε)
*The wheel will turn and the poor will fuck(θα γυρισει ο τροχος θα γα@#σει και ο φτωχος..)
*i dont have faces (δεν έχω μούτρα)
*i droped my faces (μου πέσανε τα μούτρα)
*like your face (σαν τα μούτρα σου)
*knock wood (χτύπα ξύλο)
*deaf the hour (κούφια η ώρα)
*the smart bird rom the nose it get cought(το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνετε)
*3 birds was sitting and they neting a sweater(τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ)