Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της από αιμορραγία που της προκάλεσε sex toy

Μια γυναίκα από τη Βόρεια Καλιφόρνια μηνύει εταιρία ερωτικών βοηθημάτων γιατί ο πρόσφατα αγορασμένος δονητής της της προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία με συνέπεια να λιποθυμήσει. Συνέβη στις Η.Π.Α.

Η April Bonjour χρησιμοποιούσε το sex toy κατά τη διάρκεια της ερωτικής της επαφής με τον φίλο της, όταν ένιωσε έναν έντονο πόνο όπως τον περιγράφει, χάνοντας αμέσως μετά τις αισθήσεις της.
Η Bonjour (ωραίο όνομα) εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου της μεταγγίστηκε αίμα, ενώ έχει ήδη αποφασίσει να κινηθεί νομικά κατά της εταιρίας Pipedream Products για τον σωματικό, αλλά και ψυχικό της τραυματισμό.
Περιγράφοντας το γεγονός που συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, η Bonjour δήλωσε πως η αιμορραγία δεν σταματούσε με τίποτα και ότι το αγόρι της κάλεσε εσπευσμένα τις πρώτες βοήθειες, έντρομος στο θέαμα που έβλεπε.
"Νόμιζε ότι θα πεθάνω", δήλωσε χαρακτηριστικά η άτυχη Αμερικανίδα, η οποία μήνυσε την εταιρία, αφού πρώτα την προσέγγισε τηλεφωνικά, ζητώντας αποζημίωση, την οποία της αρνήθηκαν.
Κατά τ' άλλα, στο site της συγκεκριμένης εταιρίας, υπερτονίζεται το μότο: "Δεν φτιάχνουμε τον οργασμό. Απλά τον κάνουμε καλύτερο.
Πηγή:cosmo.gr

Ανάποδος…ουρανοξύστης!


Ο ουρανοξύστης που έχετε την ευκαιρία να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, είναι ίσως ο μοναδικός που αντί να «κοιτάει» τον ουρανό κοιτάει τη γη! Και για να είμαστε πιο κατανοητοί, λόγος γίνεται για την αρχιτεκτονική πρόταση του γραφείου BNKR Arquitectura, για τη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας της πόλης του Μεξικό.

Ο εν λόγω ουρανοξύστης είναι «βυθισμένος» 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης αφήνει ανέπαφη την αισθητική της ιστορικής πλατείας και το περιβάλλοντος χώρου.

Η πυραμίδα είναι ένα σχήμα στενά δεμένο με την παράδοση του Μεξικό αλλά επιπλέον ιδαίτερα λειτουργικό.

Η ανάποδη πυραμίδα θα επιτρέπει στο ηλιακό φώς να εισέρχεται και να φωτίζει ολόκληρο το χώρο, καθώς θα είναι καλυμμένη με γυαλί. Ο αρχικός σχεδιασμός δεν προβλέπει κατοικίες αλλά κυρίως γραφεία και χώρους εκδηλώσεων.
Perierga.gr - Ανάποδος ουρανοξύστης πυραμίδα

Perierga.gr - Ανάποδος ουρανοξύστης πυραμίδα
Πηγή:zougla.gr

Αφραγκοι με... φράγκα στην Ελβετία!

ΤΑ 4,9 δισ. ευρώ έφτασε η αξία των εμβασμάτων που Ελληνες πολίτες έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού. Ανάμεσά τους διακρίνονται περιπτώσεις που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Αρχίζουν συνομιλίες με την Ελβετία για τη φορολόγησή τους
Αφραγκοι με... φράγκα στην Ελβετία!

Στοιχεία-σοκ για "πάμφτωχους", οι οποίοι ενδεχομένως να λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ και την ίδια ώρα βγάζουν εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα. Ο Ευ. Βενιζέλος, επικαλούμενος στοιχεία για το 2009 από την άρση του τραπεζικού απορρήτου τραπεζών του εξωτερικού (η έρευνα πραγματοποιείται για την τριετία 2009-2010-2011, ενώ τα στοιχεία για το 2010 και το 2011 αναμένονται στο επόμενο διάστημα), είπε ότι τα? ελληνικά εμβάσματα προς το εξωτερικό έφτασαν τα 5,4 δισ. και αφορούσαν 180.000 συναλλασσόμενους.

Από αυτούς, σύμφωνα με τον υπουργό, οι 8.667 περιπτώσεις αφορούν Ελληνες που έβγαλαν στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ και πάνω, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 4,9 δισ. ευρώ. Και εδώ αρχίζουν τα? απίθανα. Από αυτούς τους 8.667 πολίτες, το 42%, δηλαδή οι 3.718 (οι οποίοι έβγαλαν στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ και πάνω), δηλώνει στην εφορία εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ. Αναλυτικά οι 542 εμφανίζουν εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ, οι 1.143 δηλώνουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ και οι 2.033 εμφανίζουν εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ.

Ο υπουργός δήλωσε, μάλιστα, ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ελβετίας με αντικείμενο τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες κατά τα πρότυπα των συμφωνιών που έχουν συναφθεί ανάμεσα σε Ελβετία και άλλες χώρες.

Αναφερθείς δε στο δυσμενές φορολογικό πλαίσιο που υπάρχει στη χώρα μας, είπε ότι "είναι βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση ότι υπάρχουν τα μόνιμα και συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι", επισημαίνοντας ότι για την κυβέρνηση είναι πρώτη προτεραιότητα να αλλάξει το τοπίο μέσω του εθνικού φορολογικού συστήματος ώστε να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Οπως είπε, μάλιστα, "όταν παρουσιάζουμε τη στρατηγική κατά της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας δεν μας πιστεύει κανείς. Κανείς από τους συνομιλητές μας στο εξωτερικό δεν μας πιστεύει, ούτε ως προς την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού ούτε ως προς τη συμπεριφορά της κοινωνίας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφραγκοι με... φράγκα στην Ελβετία!

Ο Ευ. Βενιζέλος απάντησε και στις βολές του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση έχει επιβαρύνει φορολογικά τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, σε αντίθεση με το μεγάλο κεφάλαιο και τους εφοπλιστές, είπε ότι "τους εφοπλιστές τους έχουμε καλέσει σε διάλογο και θα επιβληθούν μέτρα και αν θέλουν να αλλάξουν τη σημαία στα πλοία τους να την αλλάξουν, τώρα θα μετρηθεί ο πατριωτισμός".

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΛΙΣΤΑ
Στη δημοσιότητα 6.500 μεγαλοοφειλέτες

Στον... αέρα θα βγουν την επόμενη εβδομάδα τα ονόματα των περίπου 6.500 μεγαλοοφειλετών -φυσικών προσώπων- προς το Δημόσιο, οι οποίοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ έκαστος, όπως έκανε γνωστό χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι περιμένει το "πράσινο φως" από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη λίστα θα δημοσιοποιηθεί έτσι κι αλλιώς. Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι 15.000 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, συγκεντρώνουν οφειλές 37 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 32 δισ. οφείλουν επιχειρήσεις και τα 5 δισ. φυσικά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος των επιχειρήσεων δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονται στα 41 δισ. ευρώ και οφείλονται από 900.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα και από αυτούς οι 892.000 οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ και τους 716.000 να οφείλουν ποσά που δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ.

"Αγανακτισμένοι" όλου του κόσμου ενωθείτε

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν. Λαοί του κόσμου, ξεσηκωθείτε στις 15 Οκτωβρίου!. Αυτό θα είναι το σύνθημα που θα ακουστεί σε 82 χώρες όπου οι "αγανακτισμένοι" αναμένεται να κατακλύσουν τις πλατείες 951 πόλεων.
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού των "Αγανακτισμένων" όλου του κόσμου οι οποίοι  θα βγουν στους δρόμους από 951 πόλεις 82 χωρών  για να διαδηλώσουν ειρηνικά, ύστερα από κάλεσμα των Indignados της Ισπανίας.
Στην ιστοσελίδα παρουσιάζεται ο χάρτης με τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα. Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα "Occupy Wall Street", κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι "Αγανακτισμένοι".
Το πλήρες κείμενο  στην ιστοσελίδα 15october.net/2011/09/29/united-for-globalchange/
15 Οκτώβρη – Ενωμένοι για μια Παγκόσμια Αλλαγή
Στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία.
Οι κυβερνήσεις λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι. Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση πρέπει να σταματήσει.
Ενωμένοι σε μια φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν, ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και τραπεζιτών που δεν μας αντιπροσωπεύουν.
Στις 15 Οκτωβρίου, θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε, μέχρι να το καταφέρουμε.
Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν.
Λαοί του κόσμου, ξεσηκωθείτε στις 15 Οκτωβρίου!

Πηγή:news247.gr

"Το μικρό μονοπάτι του βασιλιά"

Κρέμεται στο κενό. Είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα μονοπάτια στον κόσμο όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άτομα. Το όνομά του El Caminito del Rey"- "Το μικρό μονοπάτι του βασιλεία" και βρίσκεται λίγο έξω από την Μάλαγα της Ισπανίας

Το "El Caminito del Rey"- "Το μικρό μονοπάτι του βασιλεία" είναι ένα εγκαταλειμμένο μονοπάτι,που κρέμεται στο κενό, μέσα στο στενό φαράγγι του El Chorro, κοντά στην Αλόρα  στην Μάλαγα, της Ισπανίας.
Το μονοπάτι έχει πλάτος 80 πόντους, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μονοπάτια στον κόσμο,στο οποίο έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα ατυχήματα

 
Το μονοπάτι αυτό κατασκευάστηκε από το 1900 έως και το 1905. Έχει να συντηρηθεί πάρα πολλά χρόνια και είναι σε κακή κατάσταση. Έχει να συντηρηθεί πάρα πολλά χρόνια γιαυτό και ορισμένα σημεία του έχουν καταρρεύσει. Όμως, η θέα που προσφέρει είναι ανεπανάληπτη.

 
Η Ισπανική κυβέρνηση λόγω αρκετών ατυχημάτων,  έχει απαγορεύσει την είσοδο στο μονοπάτι,  ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν την διέλευση του μονοπατιού μεγάλη πρόκληση και συνεχίζουν να το επισκέπτονται.Πηγή:news247.gr

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τα 11 ανεπίσημα θαύματα του κόσμου!

Κι ενώ όλος ο κόσμος τρελαίνεται για τα επίσημα Επτά Θαύματα του Κόσμου, εμείς σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τα ανεπίσημα (που όμως δεν υστερούν καθόλου σε… μεγαλοπρέπεια) Θαύματα του Κόσμου, που δεν είναι Επτά, αλλά… έντεκα!
Αν λοιπόν με τα Επτά Θαύματα του Κόσμου νομίζετε ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτε άλλο να δείτε, σας προτείνουμε να το ξανασκεφτείτε…!

1. Παγκόσμιοι Νήσοι, Ντουμπάι.

Παγκόσμιοι Νήσοι, Ντουμπάι.

Φανταστείτε ένα μέρος όπου π.χ. τα νησιά μας… πωλούνται έναντι εκατομμυρίων και μόλις κλειστούν οι διάφορες συμφωνίες, οι πλειοδότες να συνεχίζουν τις αγορές τους με αμείωτο ενδιαφέρον για… άλλες ηπείρους! Ευτυχώς όμως ο κόσμος δεν πωλείται, πωλούνται όμως οι Παγκόσμιοι Νήσοι στο Ντουμπάι. Πάνω λοιπόν που νομίζαμε ότι ο Όμιλος Nakheel είχε ξεπεράσει τις δυνάμεις του με τις Νήσους Παλμ, έβγαλε κι άλλο λαγό από το καπέλο του με τη μορφή των Παγκόσμιων Νήσων οι οποίες μοιάζουν με όλες τις ηπείρους πάνω σε μία κλίμακα σε σμίκρυνση…!

Κάτι πιο… special? Το συγκεκριμένο project αποτελείται από 300 νησιά, καθένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί ειδικά για τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου…! Μερικά από αυτά θα σχεδιαστούν και θα αναπτυχθούν σαν πολυτελή θέρετρα, που η πρόσβαση τους θα γίνεται μέσω θαλάσσιων οδών, δίνοντας έτσι ένα μεγάλο βαθμό ιδιωτικότητας, κάτι το οποίο μετράει πάρα πολύ για την πώλησή τους…!

2. Stonehedge, Αγγλία.

Stonehedge, Αγγλία.

Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ και πουθενά ένα τόσο πολυθρύλητο μνημείο, που όμως ξέρουμε τόσο πολύ λίγα πράγματα γι’ αυτό…! Ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά σύμβολα της Αγγλίας, το Stonehedge, βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νότια του Salisbury. Μερικοί λένε ότι το Stonehedge χτίστηκε σα ναός λατρείας αρχαίων θεοτήτων, ενώ άλλοι εικάζουν ότι χτίστηκε σαν αστρονομικό παρατηρητήριο. Υπάρχουν όμως και μερικοί που ισχυρίζονται ότι το Stonehedge ήταν κοιμητήριο για υψηλόβαθμους πολίτες.

Κάτι πιο… special? Όποιος κι αν υπήρξε ο λόγος για την κατασκευή του, είχε σίγουρα μεγάλη σημασία, γιατί το Stonehedge αποτελεί (και αυτό) ένα μεγάλο κατόρθωμα στον τομέα της μηχανικής. Οι πέτρες που σχηματίζουν τον εξωτερικό του κύκλο ζυγίζουν τουλάχιστον 50 τόννους η κάθε μία, και αφού είχαν βρεθεί αρκετά χιλιόμετρα μακρυά από την τοποθεσία του μνημείου, η μεταφορά τους και το στήσιμό τους με τη βοήθεια τόσο πρωτόγονων εργαλείων θα πρέπει να ήταν… Ηράκλειος άθλος!

3. Βράχος του Γιβραλτάρ, Γιβραλτάρ.

Βράχος του Γιβραλτάρ, Γιβραλτάρ.

Καθώς το πλοίο διασχίζει τη Μεσόγειο και πλησιάζει την Ιβηρική Χερσόνησο, σας… «χαιρετά» ένα επιβλητικό οικοδόμημα το οποίο θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη σας…! Ο πιο διάσημος βράχος του κόσμου. Ο Βράχος του Γιβραλτάρ…! Σχηματίστηκε την Ιουρασική Εποχή, ως αποτέλεσμα μιας βίαιης σύγκρουσης μεταξύ της Αφρικανικής και της Ευρασιατικής πλάκας. Από τότε, έχει υπάρξει σύμβολο της ευρωστίας και του αήττητου.

Κάτι πιο… special? Με το πέρασμα των χρόνων, αυτός ο βράχος χρησιμοποιήθηκε για να τονώσει τις γύρω περιοχές , και ως μια τοποθεσία στρατηγικής σημασίας για τον πλήρη έλεγχο της Μεσογείου με διαφορετικές δυνάμεις. Κάτι που ενδυνάμωσε το ρητό «Ανθεκτικός σαν το Βράχο του Γιβραλτάρ». Επίσης, ως αποτέλεσμα της χρήσης του βράχου από αρκετές στρατιωτικές μονάδες, υπάρχει ένα πολύ εξελιγμένο και πολύπλοκο σύστημα υπόγειων τούνελ και περασμάτων.

4. Ορυζώνες Banaue, Φιλιππίνες.

Ορυζώνες Banaue, Φιλιππίνες.

Υπάρχουν εκατοντάδες ορυζώνες στον κόσμο, αλλά αυτό που κάνει τους ορυζώνες Banaue ξεχωριστούς είναι η κλίμακα πάνω στην οποία έχουν χτιστεί. Η κάθετη απόσταση ανάμεσα στις κάτω και στις πάνω πλατφόρμες ξεπερνά κατά πολύ το ύψος των ψηλότερων κτηρίων του κόσμου, κι αν βρίσκονταν πλάι – πλάι, θα έπιαναν σ’ έκταση τη μισή Γη…! Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι ορυζώνες αυτοί είναι χάρμα οφθαλμών…!

Κάτι πιο… special? Οι ορυζώνες Banaue χτίστηκαν και συντηρήθηκαν για 2000 χρόνια από τους άντρες της φυλής Ifugao, χρησιμοποιώντας πρωτόγονα εργαλεία. Έχουμε μπροστά μας λοιπόν τον μεγαλύτερο μηχανικό άθλο παγκοσμίως. Γι’ αυτό και τώρα συντηρούνται ως πολιτισμική κληρονομιά, και μερικές φορές αποκαλούνται «το όγδοο θαύμα του Κόσμου».

5. Πετρόδασος, Κουν – Μινγκ, Κίνα.

Πετρόδασος, Κουν – Μινγκ, Κίνα.

Όπως λέει και το όνομά του, το Πετρόδασος είναι μία έκταση 96.000 στρεμμάτων που μέσα της βρίσκονται πέτρες διασκορπισμένες, σμιλεμένες εδώ και εκατομμύρια χρόνια από τους καλύτερους και μεγαλύτερους γλύπτες όλων, τα στοιχεία της Φύσης. Οι ασβεστόλιθοι είναι σμιλεμένοι σε διάφορα σχήματα και με τόση μαεστρία, που μας φαίνεται ότι θα ζωντανέψουν ανά πάσα στιγμή. Μια επίσκεψη στο Σπήλαιο των Ανέμων είναι ξεχωριστή, καθώς κάθε μισή ώρα το διαπερνά ένα ορμητικό αλλά όμορφο αεράκι…!

Κάτι πιο… special? Για να απολαύσετε το θέαμα του Πετροδάσους στο έπακρο, επισκεφθείτε το κατά τη διάρκεια του “Torch Festival”, το οποίο λαμβάνει χώρα στις 24 Ιουνίου κάθε σεληνιακού έτους (για τους Κινέζους). Όταν μέσα στην ατμόσφαιρα της γιορτής το δάσος ζωντανεύει, θα διαπιστώσετε γιατί οι ντόπιοι το αποκαλούν «Το Πρώτο Θαύμα Του Κόσμου»…!

6. Παγετώνας Franz Josef, Νέα Ζηλανδία.

Παγετώνας Franz Josef,  Νέα Ζηλανδία.

Κατά την επίσκεψή σας στον Παγετώνα Franz Josef της Νέας Ζηλανδίας, δείτε το απόκοσμο αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό θέαμα από δέντρα που έχουν πλούσια πράσινα φυλλώματα, μαζί με ατέλειωτες εκτάσεις πάγου…! Ο Franz Josef είναι ο ένας από τους δύο εναπομείναντες παγετώνες ανά τον κόσμο που… αργοσέρνονται ανάμεσα σε εύκρατα δάση. Αυτό το κομμάτι πάγου λοιπόν, που έχει μήκος περίπου 13 χιλιόμετρα, κινείται κατά τέσσερα μέτρα την ημέρα (εντυπωσιακό!) και μεγαλώνει κατά τρία περίπου μέτρα την ημέρα (ακόμα πιο εντυπωσιακό!).
Κάτι πιο… special? Αυτό το μεγαλοπρεπές περιβάλλον γύρω από τον παγετώνα είναι τρομερά προσβάσιμο, αφού μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε πολύ κοντινή απόσταση…! Μπορείτε να δείτε από κοντά τον παγετώνα με οργανωμένους περιπάτους επάνω του, ακόμα και να παρατηρήσετε τις ρωγμές του…!

7. Magnetic Hill, Καναδάς.

Magnetic Hill, Καναδάς.

Αφού είδε το φως του ήλιου εξαιτίας μιας ομάδας δημοσιογράφων περισσότερο από 100 χρόνια πριν, ο μαγνητικός λόφος είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ατραξιόν του Καναδά. Αυτό που κάνει τους επισκέπτες να επιστρέφουν εκεί, είναι καθαρά και μόνο το μυστήριο και περίπλοκο φαινόμενο αυτού του λόφου. Για να έχετε μια εμπειρία για τι ακριβώς μιλάμε, πάρτε κάποιο αυτοκίνητο, πηγαίνετέ το στους πρόποδες, και βάλτε το στη νεκρά. Θα το δείτε να ανεβαίνει σιγά – σιγά προς την κορφή χωρίς κάποια εξωτερική δύναμη. Από αυτό το φαινόμενο πήρε το όνομά του και ο λόφος.

Κάτι πιο… special? Το όνομα αυτής της ατραξιόν μπορεί να… παραπλανήσει τα μάλα, διότι το αυτοκίνητο δεν ανεβαίνει εξαιτίας κάποιου μαγνητικού πεδίου, αλλά απλούστατα λαμβάνει χώρα μια οφθαλμαπάτη που κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται σα να ανεβαίνει…! Παρ’ όλα αυτά η όλη ίντριγκα που γεννά το μέρος αυτό, απλώς αυξάνεται…!

8. Σπήλαια Carlsbad, Νέο Μεξικό.

Σπήλαια Carlsbad, Νέο Μεξικό.

Περισσότερο από 250 εκατομμύρια χρόνια πριν, αυτά τα μεγαλοπρεπή οικοδομήματα βρίσκονταν κρυμμένα. Και τότε ο Θεός είπε: «Συναχθήτω το ύδωρ… και οφθήτω η ξηρά!», και αποκαλύφθηκαν τα Σπήλαια Carlsbad. Τα Σπήλαια Carlsbad αποτελούνται από περισσότερες από 300 σπηλιές με ασβεστόλιθους που βρέθηκαν σε ένα απολίθωμα υφάλου. Η έκταση αυτών των οικοδομημάτων είναι τέτοια που μόνο το 10% έχει εξερευνηθεί από τους ανθρώπους. Και αν νομίζετε ότι το μέγεθος και η έκταση είναι τα μόνα… δυνατά τους χαρτιά, περιμένετε μέχρι να δείτε τους εκπληκτικά ανεπτυγμένους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αν είστε φωτογράφος, αυτό το μέρος είναι ο απόλυτος παράδεισος για σας…! Οι μόνοι άνθρωποι που πιθανά το απολαμβάνουν περισσότερο από τους φωτογράφους είναι οι… νυχτεριδόφιλοι…!

Κάτι πιο… special? Το κύριο χαρακτηριστικό του Εθνικού Πάρκου των Σπηλαίων Carlsbad είναι το «μεγάλο δωμάτιο», όπου οι επισκέπτες πρέπει να κατέβουν σε βάθος περίπου 275 μέτρων για να νιώσουν την εμπειρία και την ομορφιά ενός πελώριου δωματίου με μήκος 549 μέτρα, πλάτος 76 μέτρα, και ασυνήθιστους σχηματισμούς…!

9. B-15, Ανταρκτική.

B-15, Ανταρκτική.

Το Β-15 μπήκε στη λίστα λόγω… του μεγέθους του! Μέχρι πολύ πρόσφατα είχε καταγραφεί ως το μεγαλύτερο παγόβουνο αφού η έκτασή του έφτανε τα 11.000 τ.μ. (μεγαλύτερη κι από την έκταση της Χαβάης)…! Όμως το 2002 διαχωρίστηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το Β-15Α , το οποίο είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που επιπλέει ελεύθερα παγκοσμίως. Στην περίπτωση αυτών των παγόβουνων το μέγεθος μετρά, γιατί ήταν τέτοιες οι συνέπειες από το διαχωρισμό του Β-15 που αρκετοί πιγκουίνοι πέθαναν καθώς δεν είχαν πλέον πρόσβαση στη θάλασσα.

Κάτι πιο… special? Αυτό που κάνει το B-15… ιδιαίτερο, είναι η σημασία του για την οικολογία της Ανταρκτικής. Μερικές από τις συνέπειες του διαχωρισμού του είναι τρομερά δυσμενείς, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι βασιλικοί πιγκουίνοι, οι φώκιες Γουέντελ και τα θαλασσοπούλια Skuas. Οι επιστήμονες παρακολουθούν πολύ στενά τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη πάνω στο Β- 15Α.

10. Fairy Chimneys, Τουρκία.

Fairy Chimneys,  Τουρκία.

Ποιός είπε ότι η διάβρωση είναι κακό πράγμα; Υπάρχουν στιγμές που αυτές οι… άχαρες φυσικές διαδικασίες βοηθούν στη δημιουργία υπέροχων οικοδομημάτων, και οι “Fairy Chimneys” στην Τουρκία είναι η ζωντανή απόδειξη. Βράχοι κωνικού σχήματος, αποτελούνται από… «καπελλάκια» σκληρών βράχων που «ξεκουράζονται» πάνω σε πιο μαλακούς βράχους. Οι “Fairy Chimneys” σχηματίζονται εκεί όπου αρχικά παχιά στρώματα ενοποιημένης ηφαιστειακής στάχτης ήταν καλυμμένα μ’ ένα λεπτό στρώμα βασάλτη, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό στη διάβρωση. Η διάβρωση, με το νερό να τρέχει πάνω από αυτόν το μοναδικό συνδυασμό, έχει ως αποτέλεσμα αυτά τα φαλλικά σύμβολα, που προκαλούν δέος.

Κάτι πιο special? Ένα ειδικό χαρακτηριστικό αυτών των «καμινάδων» είναι ότι πολλές από αυτές έχουν μετατραπεί σε τόπους διαμονής, ακόμα και σε πανδοχεία…!

11. Silbury Hill, Αγγλία.

Silbury Hill, Αγγλία.

Ο λοφίσκος του Silbury κοντά στο Avebury του Wiltshire, είναι ο μεγαλύτερος που έχει φτιάξει ποτέ άνθρωπος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για τους λίγους που δεν ξέρουν μπορεί να είναι μόνο ένας γιγάντιος λοφίσκος, αλλά αυτό που τον φέρνει στη λίστα μας είναι η χρονολογία κατά την οποία χτίστηκε, και το αίνιγμα που κρύβει. Ο λοφίσκος του Silbury λοιπόν χτίστηκε στη Νεολιθική εποχή, περίπου 4400 χρόνια πριν. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι ο λοφίσκος χτίστηκε σε μια εποχή που ούτε καν το μέταλλο δεν είχε εισαχθεί στον πολιτισμό, τον κάνει μέγα οικοδόμημα. Η βάση του είναι κυρίως η κιμωλία, και χρειάστηκαν περίπου 4 εκατομμύρια εργατώρες για να ολοκληρωθεί. Έχει 30 μέτρα ύψος και 160 μέτρα πλάτος.

Κάτι πιο special? Αυτό που έλκει τους τουρίστες στο συγκεκριμένο αξιοθέατο, είναι το μυστήριο που κρύβει αυτό το οικοδόμημα που κόβει την ανάσα. Έχουν δημιουργηθεί πολλοί θρύλοι που αφορούν το σκοπό και το περιεχόμενο αυτού του αρχαίου λοφίσκου, εκ των οποίων ένας περιγράφει τον τρόπο που ο Διάβολος έριξε λίπασμα για να τον φτιάξει, ενώ κάποιος άλλος λέει ότι είναι ο τάφος του βασιλιά Σιλ και του αλόγου του.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να… χαθείτε μέσα στη μαγεία, ξέρετε που να πάτε…
Πηγή:tsekouratoi.gr

Η μαγεία του να είσαι διαφορετικός

Μια έξυπνη και συγκινητική διαφήμιση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και την αντιμετώπισή τους από τον κόσμο. Δείτε το πραγματικά απίστευτο βίντεο (Vid)

Ένας άνδρας στέκεται στο κέντρο μιας πλατείας στην Ελβετία ντυμένος ως ένα γλυκύτατο αρκουδάκι. Οι περαστικοί στην αρχή είναι διστακτικοί και ντροπαλοί και δεν τον πλησιάζουν αλλά μετά, ένας ένας όλοι αρχίζουν να τον πλησιάζουν και να τον αγκαλιάζουν.
Μέχρι και ένα σκυλάκι φαίνεται να χαίρεται με την αγκαλιά του μεγάλου λούτρινου αρκούδου. Έτσι, η πλατεία μοιάζει σαν να έχει στηθεί μια γιορτή από δωρεάν αγκαλιές.
Αυτή είναι η συγκινητική και ιδιαιτέρως έξυπνη διαφήμιση του οργανισμού "Pro Infirmis", της Ελβετίας, ο οποίος βοηθά άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην ουσία αποδεικνύεται ως πείραμα: σχεδόν όλοι οι άνθρωποι δείχνουμε κάποια εμπάθεια στα άτομα με ειδικές ανάγκες και λίγοι θα καθόντουσαν δίπλα στον άνδρα που κρύβεται μέσα στο αποκριάτικο κουστούμι.
"Χρειάζεται να μεταμφιεζόμαστε για να έρθουμε πιο κοντά;", αναρωτιέται στο τέλος ο άνδρας με ειδικές ανάγκες, βγάζοντας το "κουστούμι παραλλαγής". "Ελάτε πιο κοντά", κλείνει η διαφήμιση.
Η μουσική που πλαισιώνει τη διαφήμιση είναι το "Funeral" των "The Band Of Horses".
Πηγή:news247.gr

Πρόγραμμα υπολογιστή ρίχνει φως στο ποιος έγραψε τη Βίβλο!


Το ποιος έγραψε τη Βίβλο είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη για αρκετούς αιώνες• τώρα έρχεται ένα νέο πρόγραμμα υπολογιστή που ισχυρίζεται ότι μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο!

Ισραηλινοί επιστήμονες σε συνεργασία με αναλυτές της Βίβλου κατόρθωσαν να συντάξουν έναν αλγόριθμο που διακρίνει τα διαφορετικά στυλ συγγραφής και την επιλογή λέξεων για την αναγνώριση τμημάτων που έχουν γραφτεί από διαφορετικούς συγγραφείς.
Έτσι, παρόλο που δε μπορεί να κατονομάσει τον κάθε συγγραφέα, το εν λόγω λογισμικό προσδιορίζει με σχετική βεβαιότητα αν το κάθε απόσπασμα έχει γραφτεί από έναν ή περισσότερους συγγραφείς αλλά και σε ποιο σημείο αλλάζει κάθε φορά ο συγγραφέας.
Για παράδειγμα αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι 5 πρώτοι τόμοι της Βίβλου έχουν γραφτεί από τον Μωυσή, ενώ άλλοι διαφωνούν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορέσει να απαντήσει στο ερώτημα αναλύοντας το στυλ συγγραφής τους.
Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι το λογισμικό δοκιμάστηκε σε ανακατεμένα αποσπάσματα από τα δύο εβραϊκά βιβλία των Ιεζεκιήλ και Ιερεμία με ποσοστό επιτυχίας 99%, οπότε δύσκολα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του.
Πηγή:dailymail.co.uk

Δ. Μητροπάνος: "Ασ' το, ρε Γιωργάκη, τράβα σπιτάκι σου"

Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής δεν μασάει τα λόγια του και το απέδειξε άλλη μια φορά σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Ελευθεροτυπία. Με σταράτα λόγια, ο Δημήτρης Μητροπάνος παρότρυνε τον πρωθυπουργό να πάει σπίτι του.

Με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό της χώρας, περιέγραψε την πολιτική κατάσταση των ημερών μας ο Δημήτρης Μητροπάνος: Βγήκε στην αρχή ο Γιώργος και μας είπε "λεφτά υπάρχουν". Είχε συμφωνήσει να κόψει τη σχέση με τη Ρωσία, είχε δώσει κι άλλες υποσχέσεις κι έτσι τον έβγαλαν. Κι εκείνος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός τα πούλησε όλα. Αλλά ο χρόνος θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Σαν προδότης θα μείνει στην Ιστορία».
Όσον αφορά την απειλή της επιστροφής στη δραχμή, ο τραγουδιστής δεν έδειξε να προβληματίζεται. "Κι επειδή; Θα είμαστε πιο φτωχοί, αλλά δεν θα 'χουμε τον κάθε κερατά να μας λέει τι να κάνουμε", επισημαίνει ο Δημήτρης Μητροπάνος, ενώ προειδοποιεί ότι σύντομα η μεσαία τάξη θα βγει στον δρόμο "κι όποιον πάρει ο Χάρος".
Στην ερώτηση αν έχει χάσει πια την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ο λαϊκός τραγουδιστής τα είπε έξω από τα δόντια: "H κυβέρνηση μάλλον δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή τουλάχιστον έτσι φέρεται. Λένε 'θα δημιουργήσουμε'. Ρε σεις, δεν έχουν οι άνθρωποι να φάνε, τι θα δημιουργήσετε; Πήρατε από το μισθωτό και το συνταξιούχο, τους τσακίσατε. Τώρα τι; Θα τους θάψετε και θα πάρετε φόρο θαψίματος;
Απ' την άλλη μεριά είναι πρόκληση οι επιχειρηματίες να χρωστάνε δισεκατομμύρια, να μην ξέρουν τι είναι το ΙΚΑ και όχι μόνο να μην τολμάει κανένας να τους πειράξει, αλλά ούτε να αναφέρεται το όνομά τους. Μετά βγαίνει η κυβέρνηση και σου λέει "εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα". Αστε το, ρε παιδιά, αρκετά τη σώσατε. Ασ' το, ρε Γιωργάκη, τράβα σπιτάκι σου".
O Δημήτρης Μητροπάνος δεν μάσησε τα λόγια του ούτε για την γενιά του Πολυτεχνείου, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο άχρηστη, ενώ έσταξε φαρμάκι και για την Αριστερά: "Πιο χάλια δεν νομίζω να ήταν ποτέ. Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς για να πει ο κοσμάκης "έχω κάπου να ακουμπήσω"; Κι ύστερα στο ΚΚΕ μείναν οι 80άρηδες. Γιατί για να σου επιτρέψει το ΚΚΕ να εκλεγείς πρέπει να 'χεις περάσει τα 50. Έλεος».
Τέλος, όσον αφορά τους Αγανακτισμένους και την κίνηση του Συντάγματος, ο τραγουδιστής απόρησε: "Ποια από τις δύο; Γιατί έγιναν δύο Συντάγματα: ένα που κατέβηκε ο κόσμος κι ένα που κατεβαίνουν τα ΜΑΤ και τον μαυρίζουν στο ξύλο.
Αυτό δεν είναι δείγμα ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε και γι' αυτό, μόλις μαζεύονται 5-10, τους πλακώνουν στο ξύλο για να μην προλάβουν να γίνουν περισσότεροι; Τέτοιο άγριο ξύλο, χωρίς λόγο, δεν το έχω ξαναδεί! Δηλαδή, απαγορεύεται να απεργούμε και να διαδηλώνουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι αποφασίσει ο Γιωργάκης; Ε όχι, ρε φίλε, δεν θα το κάνουμε. Και μη μας πει μετά ότι θα πτωχεύσουμε. Γιατί, δεν είμαστε σε πτώχευση και τώρα που υπογράφει και δίνει τα πάντα;".Πηγή:cosmo.gr

Γέρασε 30 χρόνια σε λίγες μέρες

Μια αλλεργική αντίδραση έκανε μια νεαρή κοπέλα να γεράσει μέσα σε λίγες μέρες, Τώρα μοιάζει με 50χρονη γυναίκα

Άναυδοι έμειναν οι γιατροί όταν εξέτασαν την 26χρονη Βιετναμέζα Nguyen Thi Phuong καθώς διαπίστωσαν ότι είχε γεράσει μέσα σε λίγες μέρες κατά 30 χρόνια εξαιτίας κάποιας αλλεργικής αντίδρασης.
Η νεαρή γυναίκα τώρα μοιάζει με μια ηλικιωμένη κυρία, με πολλές ρυτίδες και χαλάρωση στο δέρμα.
Όποτε βγαίνει έξω, για να αποφεύγει τα περίεργα βλέμματα, φοράει μάσκα, αλλά τώρα αποφάσισε να αναζητήσει τη βοήθεια των ειδικών. Κοιτώντας τις φωτογραφίες από το γάμο της το 2006, όταν ήταν 21 ετών, η Nguyen λέει: "Πριν από πέντε χρόνια δεν ήμουν και τόσο άσχημη όπως τώρα, ε;".
Η ίδια πιστεύει ότι η περίπτωσή της οφείλεται στην αλλεργία της στα θαλασσινά και προσθέτει ότι το 2008 είχε υποστεί αλλεργικό σοκ.

 
"Ένιωθα έντονη φαγούρα σε όλο μου το σώμα και ξυνόμουν στον ύπνο μου" και πρόσθεσε "Μετά από ένα μήνα σταμάτησε λίγο η φαγούρα, αλλά είχα ακόμη εξανθήματα στο δέρμα και στράφηκα στην παραδοσιακή ιατρική. Τότε εξαφανίστηκαν όλα τα σημάδια και η φαγούρα, αλλά το δέρμα μου άρχισε να χαλαρώνει και να κάνει ρυτίδες" εξομολογείται.
Στη συνέχεια πήρε άλλο φάρμακο της παραδοσιακής ιατρικής για να αντιμετωπίσει τα σημάδια του γήρατος, αλλά δεν είδε αποτέλεσμα.

 
Οι γιατροί αναφέρουν ότι αυτά τα φάρμακα μπορεί να ευθύνονται για την κατάστασή της, καθώς αυτά συνήθως έχουν κορτιζόνη. Αυτά τα στεροειδή επιταχύνουν τις επιπτώσεις των ανεξέλεγκτων θεραπειών και ακόμη μπορεί να προκάλεσαν μια σπάνια δερματική ασθένεια που ονομάζεται μαστοκυττάρωση.Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Το νέο επιτραπέζιο!!

ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΞΕΠΟΥΛΕΙ.ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΒΑΛΕ ΒΟΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ,ΓΑΜ...ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ,ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ TOYS.ΞΕΠΟΥΛΕΙ!!!!!!


Πηγή:(Ομάδα facebook:ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΟΧΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ)

Απέβαλαν γυναίκες από τις άθλιες συνθήκες εργασίας στη Gucci

Ο λαμπερός κόσμος της μόδας με τους πανάκριβους οίκους, τελικά δεν είναι αυτό που φαίνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μαρτυρίες εργαζομένων στο διάσημο οίκο μόδας Gucci, που κάνουν λόγο για εξαιρετικά άθλιες συνθήκες εργασίας, οι οποίες προκάλεσαν μέχρι και αποβολές σε γυναίκες.
Ειδικότερα, πέντε πρώην εργαζόμενοι στο κατάστημα της Gucci στην πόλη Σενζέν της Κίνας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τα συνολικά 42 που λειτουργούν στη χώρα, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κινέζικη εφημερίδα global Times, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να ζητούν άδεια κάθε φορά που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα ή να πιουν νερό, δούλευαν υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνονται, ενώ υποχρεούνταν να πληρώνουν από την τσέπη τους κάθε αντικείμενο που κλεβόταν από το κατάστημα.
Επίσης, δεν τους επιτρεπόταν να καθίσουν κάτω ούτε για ένα λεπτό στη διάρκεια της 14ωρης βάρδιας τους, ενώ τους είπαν ότι είναι πολύ φτωχοί για να τους δώσουν τις εκπτωτικές κάρτες που δικαιούνται οι υπάλληλοι της εταιρίας και που έχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα Gucci.
Από την πλευρά της, η μητρική εταιρία Gucci, απάντησε στις κατηγορίες που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ότι δεν γνώριζε τις πρακτικές που ακολουθεί η θυγατρική της στην Κίνα, ότι ήδη έχουν απολυθεί τρία ανώτερα στελέχη και ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα λεφτά που τους χρωστούν.
Πηγή:cosmo.gr

Μηχανικός της Google “θάβει” καταλάθος την εταιρεία δημόσια!

Steve Yegge
Σε μια πρωτότυπη γκάφα υπέπεσε μηχανικός της Google, όταν καταλάθος κοινοποίησε στο προφίλ του στο Google+ μια καθόλου κολακευτική κριτική για το κοινωνικό δίκτυο αλλά και την εταιρεία που μέχρι τώρα του παρείχε τα προς το ζην.

Ο λόγος για τον Steve Yegge, πρώην υπάλληλο της Amazon και δημοφιλή blogger, ο οποίος χτες το βράδυ δημοσίευσε ένα μακροσκελέστατο post (4.550 λέξεων) σχετικά με το πόσο άσχημα χειρίστηκε η εργοδότρια εταιρία του το ζήτημα του Google+. Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, στόχος του δεν ήταν να το δημοσιεύσει σε μορφή public ώστε να το διαβάσουν όλοι, αλλά μόνο ο κύκλος των συναδέλφων του.
Τα σημαντικότερα σημεία του post του είναι τα εξής:
…Aν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει με τίποτα η Google, αυτό είναι οι πλατφόρμες. Τρανό παράδειγμα της πλήρους ανικανότητάς μας είναι το Google+ με το πρόβλημα να ξεκινάει από τα ανώτερα στελέχη (Larry, Sergey, Eric, Vic) και να φτάνει μέχρι τους απλούς υπαλλήλους. Το Google+ αποτελεί μια αξιολύπητη δεύτερη σκέψη, για να μην αναφέρω καν την έλλειψη API στο ξεκίνημα του κοινωνικού δικτύου….
…To μεγαλύτερο λάθος της Google ήταν ότι δε μιμήθηκε το σχέδιο της Facebook για δημουργία μιας αυτοκρατορίας προϊόντων, επιτρέποντας σε άλλους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά…
….Η ομάδα του Google+ έριξε μια ματια στην αγορά και είπε: “Χρειαζόμαστε παιχνίδια. Ας πάμε να συνάψουμε καμιά συμφωνία ή μάλλον ας δημιουργήσουμε μερικά μόνοι μας!” Βλέπετε πόσο λάθος είναι αυτό. Το πρόβλημα μας είναι ότι ανέκαθεν προσπαθούσαμε να προβλέψουμε τι θέλουν οι χρήστες και να τους το παρέχουμε…
Όταν ο Yegge διαπίστωσε τη γκάφα του, δημοσίευσε νέο post αυτή τη φορά με απολογητικό χαρακτήρα:“Δυστυχώς, πρόθεση μου ήταν να δημοσιεύσω το συγκεκριμένο post μόνο στους υπαλλήλους της Google και όχι σε όλους. Όμως, όπως καταλαβαίνετε ήταν μεσάνυχτα και δεν είμαι και ο πλέον έμπειρος χρήστης του Google+”
Σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε όλο το post μπορείτε να το κάνετε από εδώ. Πάντως το μέλλον του νεαρού μηχανικού στη Google είναι μάλλον αβέβαιο…
Πηγή:techgear.gr

Η μεγάλη απάτη του μαραθωνοδρόμου


Μετά από 20 μίλια εξαντλητικού αγώνα δρόμου πολλοί αθλητές μπορεί να σκέφτονται να εγκαταλείψουν. Κάποιος όμως σκέφτηκε λίγο...πονηρά.
Ο μαραθωνοδρόμος Rob Sloan, αντί να εγκαταλείψει πήρε ένα λεωφορείο και κατέβηκε 6 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο σε μαραθώνιο στη Βρετανία!
Ωστόσο η απάτη αποκαλύφθηκε και του πήραν το μετάλλιο.
Ο Sloan πήδηξε από το λεωφορείο, κρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο και όταν διαπίστωσε ότι δεν τον έβλεπε κανείς έτρεξε προς το σημείο τερματισμού με χρόνο δύο ώρες, 51 λεπτά και ένα δευτερόλεπτο που του εξασφάλισε την τρίτη θέση. Μάλιστα είχε το θράσος να δώσει και συνέντευξη στα τηλεοπτικά συνεργεία λέγοντας πως θα μπορούσε να τερματίσει και πρώτος αλλά ήταν εξαντλημένος από προηγούμενο αγώνα.
Ο απατεώνας μαραθωνοδρόμος διέπραξε ένα «έγκλημα» το οποίο δεν ήταν τέλειο. Το λεωφορείο στο οποίο ανέβηκε ήταν γεμάτο με θεατές του μαραθωνίου και αρκετοί πρόσεξαν τον ιδρώτα που έτρεχε στο σώμα του. Επίσης δεν έλαβε υπόψη του, τον αθλητή που τερμάτισε τέταρτος και διαμαρτυρήθηκε ότι δεν είδε τον Sloan να τον προσπερνάει. Προδόθηκε επίσης από τα στατιστικά του αγώνα καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν ο μόνος αθλητής που έτρεξε το δεύτερο μισό του μαραθωνίου πιο γρήγορα από το πρώτο! Αυτό θεωρείται αδύνατον καθώς στο τέλος της διαδρομής πέφτει η απόδοση όλων των αθλητών λόγω κόπωσης.
Ο Sloan είναι πρώην αξιωματικός του στρατού και ανήκει στην ομάδα του Σάντερλαντ. Την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε τον μαραθώνιο του Kielder μαζί με 1700 άλλους δρομείς τους οποίους άφησε πίσω... λόγω λεωφορείου.
Ο 43χρονος αστυνομικός Steven Cairns, όταν τερμάτισε και του είπαν ότι ήταν τέταρτος έπεσε από τα σύννεφα αφού ήταν σίγουρος ότι βρισκόταν στη τρίτη θέση, αφού μετά τα πρώτα 15 μίλια του μαραθωνίου είχε ξεφύγει και διατηρούσε απόσταση πέντε λεπτών από τον επόμενο. Έκτοτε δεν τον είχε προσπεράσει κανείς.
Ο Sloan αρχικά χαρακτήρισε γελοίες τις κατηγορίες για απάτη, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχθεί.
Πηγή:pathfinder.gr

Πώς θα απολυθούν άλλοι 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Με στόχο να ξεπεραστούν τα συνταγματικά προβλήματα η νομοθετική προσαρμογή που θα ανοίγει τον δρόμο για τις απολύσεις θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια. Έρχονται νέες απολύσεις μέσω των οργανικών θέσεων.

Σε τρία στάδια θα ολοκληρωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τις απολύσεις στο Δημόσιο αρχής γενομένης από τον περιορισμό κατά 30% Τμημάτων και Διευθύνσεων. Έπειτα θα ακολουθήσει η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και ο περιορισμός των οργανογραμμάτων, και τέλος η αξιολόγηση υπηρεσιών και υπαλλήλων. 
Όπως αποκαλύπτει το "Έθνος", σημεία κλειδιά για να ξεπεραστούν τα συνταγματικά προβλήματα αποτελούν η κατάργηση οργανικών θέσεων και τα νέα οργανογράμματα.
Στα μέσα Οκτωβρίου, πιθανότατα μαζί με τις διατάξεις για την εργασιακή εφεδρεία, θα ακολουθήσει και σχετική ρύθμιση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων που χαρακτηρίζονται κενές με αποτέλεσμα 150.000 άτομα να χάσουν τη δουλειά τους.
Ειδικότερα, το πρώτο στάδιο, αυτό της μείωσης των διοικητικών δομών κατά 30%, θα ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου. Ουσιαστικά μέσω αυτού καταργείται το 1/3 των θέσεων ευθύνης και θα συγχωνευτούν υπηρεσίες. Το εν λόγω στάδιο ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου με την ψήφιση διατάξεων για την εφεδρεία.
Στη συνέχεια, στο δεύτερο στάδιο, ακολουθεί η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και ο περιορισμός των οργανογραμμάτων.
Μετά την κατάργηση αυτών των θέσεων το μόνιμο προσωπικό που θα κριθεί πλεονάζον δεν θα μπορεί να έχει κάποια θέση, οπότε αυτομάτως θα ενταχθεί στο καθεστώς της εφεδρείας που ουσιαστικά σημαίνει απόλυση μερικούς μήνες μετά.
Στο στόχαστρο μπαίνουν υπάλληλοι ΥΕ ΚΑΙ ΔΕ με προϋπηρεσία έως 15 έτη. Σε καθεστώς εφεδρείας θα περάσει το προσωπικό που θα χαρακτηριστεί πλεονάζον μετά από αξιολόγηση, αρχικά οι μόνιμοι και αορίστου υπάλληλοι ΥΕ και ΔΕ. Για τους υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ που θα κρίνονται υπαράριθμοι θα υπάρχει η επιλογή μετακίνησης σε υπηρεσίες ή ΝΠΔΔ.
Η εκκίνηση για το τρίτο στάδιο θα δοθεί με το νομοσχέδιο που προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο κράτος, σημειώνει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως πριν αρχίσουν οι μετατάξεις για να πληρωθούν οι κενές θέσεις θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αξιολόγηση 300 οργανισμών ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ μη κερδοσκοπικών, ΑΕ του ευρύτερου Δημόσιου τομέα κλπ.
Μάλιστα θεσμοθετείται ο όρος του Κρατικού Υπαλλήλου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετακινήσεις προσωπικού από τη μια υπηρεσία στην άλλη, αλλά και από το ένα υπουργείο στο άλλο.
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ολα για το χαράτσι ακινήτων και ΔΕΗ: είσπραξη, διακοπή ρεύματος, επανασύνδεση

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να καταφτάνουν στους καταναλωτές οι πρώτοι 190.000 λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που θα είναι φουσκωμένοι με το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα πληρώνουμε εσαεί επ' απειλή διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ηδη η ΔΕΗ έχει ετοιμάσει τα σχετικά έντυπα (η χρέωση του ειδικού τέλους στο λογαριασμό θα είναι διακριτή) και περιμένει τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης ώστε να ξεκινήσει να τα ταχυδρομεί από το ερχόμενο Σάββατο. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους και στους περίπου 5,5 εκατ. υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι από την ημερομηνία έκδοσης των λογαριασμών τους θα έχουν περιθώριο μόλις 40 ημερών για να πληρώσουν το συνολικό οφειλόμενο ποσό ώστε να μην τους διακοπεί το ρεύμα.
Από το κείμενο της υπουργικής απόφασης που παρουσιάζει σήμερα η «Ε» και αναμένεται να υπογραφεί και να δημοσιευθεί από μέρα σε μέρα, επιβεβαιώνεται ότι το σύστημα είσπραξης του τέλους ακινήτων είναι πολύπλοκο και προβληματικό, ενώ εκτιμάται ότι θα ταλαιπωρήσει στις ουρές των εφοριών χιλιάδες πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ώστε να αποδείξουν ότι δικαιούνται να απαλλαγούν ή να πληρώσουν μειωμένο τέλος.
Πληρωμή ή διακοπή ρεύματος
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού (ουσιαστικά 30 ημέρες από τη μέρα που θα παραδοθεί ο λογαριασμός) το σύνολο του οφειλόμενου ποσού (τέλος συν λογαριασμό ρεύματος).
* Για τους περίπου 300.000 καταναλωτές που λόγω οικονομικών προβλημάτων βρίσκονται σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ (δόσεις) για συσσωρευμένες οφειλές τους, δεν προβλέπεται καμία μέριμνα. Θα πρέπει να πληρώσουν τον τρέχοντα λογαριασμό, το ειδικό τέλος και τη δόση του διακανονισμού τους.
* Αν δεν καταβληθεί εντός της προθεσμίας, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού υποχρεούνται να προβούν στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος του καταναλωτή προς το Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΣΜΗΕ), ο οποίος διακόπτει τη σύνδεση και δεν επαναχορηγεί το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την εξόφληση του τέλους.
Οι καταναλωτές έχουν περιθώριο 20 ημερών να αποπληρώσουν το λογαριασμό και να ζητήσουν επανασύνδεση. Αν δεν αποπληρωθεί το τέλος εντός του 20ημέρου ώστε να γίνει επανασύνδεση, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προχωρούν σε διαγραφή της απαίτησης από τον πελάτη σε ό,τι αφορά το τέλος και το χρέος πάει στην εφορία, ενώ τα στοιχεία των καταναλωτών που δεν πλήρωσαν (παροχή, ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ) αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται το ενδεχόμενο δημιουργίας επισφαλειών στις επιχειρήσες ηλεκτρισμού.
Οι κατά τόπους ΔΟΥ αναλαμβάνουν να μεριμνήσουν για την είσπραξη των οφειλών με βάση των Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων, ενώ τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εφαρμόζονται στους ιδιοκτήτες. Σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης, πρέπει να πάει ο ίδιος στην εφορία και να υποδείξει τον κύριο ή επικαρπωτή, ώστε να διαγραφεί από αυτόν το οφειλόμενο ποσό.
Για να γίνει επαναχορήγηση του ρεύματος στο ακίνητο θα πρέπει να πληρωθεί το τέλος στην εφορία και να προσκομιστεί βεβαίωση εξόφλησης στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα χρεωθεί με προσαυξήσεις και θα πληρώσει το τέλος επανασύνδεσης.
Η ίδια βεβαίωση απαιτείται και στις περιπτώσεις που αιτηθεί αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι υπόχρεοι πληρωμής τέλους ακινήτων στις 17/9/2011 δεν μπορούν να προβούν σε αλλαγή προμηθευτή, αν πρώτα δεν έχουν εξοφλήσει στο σύνολό του ειδικό τέλος.
* Ειδικά στην περίπτωση που διακοπεί το συμβόλαιο μεταξύ του καταναλωτή και της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ της 17ης Σεπτεμβρίου 2011 και της ημερομηνίας έκδοσης των πρώτων λογαριασμών που θα περιέχουν το ειδικό τέλος, ο διαχειριστής δικτύου θα υπολογίσει το τέλος και θα αποστείλει σε κάθε προμηθευτή τις χρεώσεις που αφορούν τον ενεργό πελάτη την ημερομηνία της πρώτης έκδοσης, ώστε ο προμηθευτής να συμπεριλάβει το ειδικό τέλος στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.
* Ανεξάρτητα από το ονοματεπώνυμο του καταναλωτή που αναγράφεται στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, υπόχρεος είναι ο κύριος ή επικαρπωτής του ακινήτου. Αυτό σημαίνει ότι, αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.
Το ειδικό τέλος επιβάλλεται στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων που υπάγονται κατά τη 17η Σεπτεμβρίου 2011, για το έτος 2011, στο τέλος ακίνητης περιουσίας.
Τετραγωνικά επί τιμή ζώνης
* Το ποσό του ειδικού τέλους προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών επί το συντελεστή προσαύξησης που αντιστοιχεί στην τιμή ζώνης του ακινήτου και επί το συντελεστή προσαύξησης που αντιστοιχεί στην παλαιότητα του ακινήτου.
* Τα στοιχεία που αφορούν την ηλεκτροδοτούμενη δομημένη επιφάνεια (εμβαδόν, τιμής ζώνης και παλαιότητα) προκύπτουν από τα στοιχεία των δήμων, τα οποία χρησιμοποιεί η ΔΕΗ.
* Οπου δεν αναγράφεται ημερομηνία κατασκευής, τότε ο συντελεστής παλαιότητας θα είναι 1.
* Στην υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι, στις περιπτώσεις που τα τετραγωνικά μέτρα για τον υπολογισμό του τέλους είναι σαφώς δυσανάλογα (τουλάχιστον υπερδιπλάσια) των τετραγωνικών μέτρων, βάσει των οποίων υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη, τότε το τέλος ακινήτων υπολογίζεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά που αναγράφονται στα δημοτικά τέλη.
Πρόκειται για ρύθμιση που ευνοεί όσους έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τα τετραγωνικά του ακινήτου τους.
Πώς χορηγείται απαλλαγή στους δικαιούχους
Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος με το ειδικό τέλος, ενώ το ακίνητο απαλλάσσεται (κοινόχρηστοι χώροι, πρεσβείες, δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι κ.ά.), τότε:
Το τέλος καταβάλλεται μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου υποβάλλει αίτηση επιστροφής του τέλους στην αρμόδια εφορία με την προσκόμιση δικαιολογητικών.
Αν η αίτηση γίνει δεκτή, η ΔΟΥ επιστρέφει το ποσό.
Στην αίτηση επισυνάπτονται φωτοτυπία του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) έτους 2011 για τα νομικά πρόσωπα, πλην του Ελληνικού Δημοσίου, ή εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008 για τα φυσικά πρόσωπα.
Σε ό,τι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων και κάμπινγκ, ως τέτοιοι λογίζονται αποκλειστικά οι χώροι προσέλευσης υποδοχής και υγιεινής, για τους οποίους η ηλεκτροδοτούμενη επιφάνεια μειώνεται κατά 35%.

Πηγή:enet.gr

Η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης;

Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!
Πριν δείτε τις φωτογραφίες απλά να ξέρετε ότι οι τιμές στα ξενοδοχεία της πόλης κυμαίνονται από 55 έως 85 ευρώ......


































Πηγή:perierga.gr