Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η ιστοσελίδα που μαντεύει την ταινία που σκέφτεσαι με 30 ερωτήσεις

filmillion
Εάν είσαι φαν του κινηματογράφου και έχεις παρακολουθήσει ουκ ολίγες ταινίες, ήρθε η ώρα να τεστάρεις την ιστοσελίδα Filmillion που αναλαμβάνει να μαντέψει την ταινία που έχεις στο μυαλό σου κάνοντας σου τριάντα ερωτήσεις.
Ανάμεσα σε αυτά που ρωτά είναι αν η ταινία είναι πολύ γνωστή ή όχι, το είδος της, αν περιέχει εφέ, αν έχει χαρούμενο τέλος κ.α. και εσύ απαντάς με ένα ναι ή με ένα όχι (και μάλλον ναι, μάλλον όχι, δεν ξέρω). Μετά το πέρας των 30 ερωτήσεων η ιστοσελίδα μαντεύει την ταινία που σκέφτεσαι με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.
To Filmillion θα βρείτε εδώ.
Πηγή:techgear.gr

Αντέχεις χωρίς κινητό; Τρως με έκπτωση!

«Το Bedivere θα σας κάνει 10% έκπτωση αν παραδώσετε το κινητό σας τηλέφωνο».
Αυτό διαβάζει ο κάθε πελάτης όταν μπαίνει μέσα στο εστιατόριο Bedivere Eatery & Tavern, στη Βηρυτό.
Perierga.gr - Αντέχεις χωρίς κινητό; Τρως με έκπτωση!
Στο εν λόγω εστιατόριο λοιπόν, οι υπεύθυνοι προτρέπουν τους πελάτες να εγκαταλείψουν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Για να τους δελεάσουν τους κάνουν μια έκπτωση 10%. Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα από τους πλέον φημισμένους δρόμους της πόλης και αρκετοί ανταποκρίνονται στο «δύσκολο» εγχείρημα.
Πάντως ο Loui CK, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα στο συγκεκριμένο εστιατόριο…
Πηγή:perierga.gr

Του έκαναν μήνυση για κέικ σε σχήμα φαλλού

Αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση κατέθεσαν εναντίον ενός αυστριακού ζαχαροπλάστη δύο γυναίκες υπάλληλοί του, επειδή παρασκεύασε ένα κέικ σε σχήμα φαλλού.
Του έκαναν μήνυση για κέικ σε σχήμα φαλλού
Η ακροαματική διαδικασία έγινε χθες σε δικαστήριο του Σάλτσμπουργκ.
Οι υπάλληλοι δήλωσαν προσβεβλημένες από το προϊόν, το οποίο είχε επικάλυψη από ζάχαρη άχνη, και ζητούσαν αποζημίωση συνολικά 3.000 ευρώ.
Μετά την ακροαματική διαδικασία ο εναγόμενος και οι ενάγουσες συμφώνησαν εξωδικαστικά σε άγνωστο ποσό προκειμένου να αποσύρουν οι γυναίκες την αγωγή.
Ο ίδιος ο ζαχαροπλάστης υποστήριξε ότι έδειξε στις γυναίκες το κέικ γιατί ήταν ο τύπος γλυκού που έχει μεγάλη ζήτηση σε πάρτι πριν από τους γάμους και γιατί ήθελε να το προωθήσουν στην αγορά.
Πηγή:e-go.gr

Απίστευτο υβριδικό φυτό παράγει ταυτόχρονα ντομάτες και πατάτες

Ενα απίστευτο φυτό που παράγει ταυτόχρονα πατάτες και ντομάτες, εξοικονομώντας χώρο και χρήμα, παρουσίασε η εταιρεία Thompson & Morgan. Πρόκειται για το tomtato (tomato+potato) που παράγει περίπου 500 γλυκά τσέρι ντοματάκια αλλά και αρκετές πατάτες.
Η ιδέα του πρότζεκτ αυτού δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού η συγκεκριμένη εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει το εκπληκτικό φυτό εδώ και 15 χρόνια. Η αρχική έμπνευση ήρθε στον Πολ Χανσορντ, διευθυντή της εταιρείας όταν βρισκόταν σε ταξίδι στις ΗΠΑ και παρατήρησε μία πατατιά που αναπτυσσόταν κάτω από μία ντοματιά.
Μαθαίνοντας ότι αυτά τα δύο φυτά ανήκουν στην ίδια οικογένεια ξεκίνησε τις δοκιμές και με τη βοήθεια ειδικών στο μπόλιασμα, η εταιρείαThompson & Morgan κατέληξε σε μία αποτελεσματική μέθοδο.
Το τελικό αποτέλεσμα αποκαλύφθηκε στο κοινό μόλις χθες και σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεση του στη Βρετανική αγορά




Πηγή:  iefimerida.gr

Άνδρες έβαλαν γόβες για καλό σκοπό

Στο Τορόντο ορδές αντρών φόρεσαν δωδεκάποντες γόβες, με σκοπό να λάβουν μέρος σε έναν ιδιαίτερο μαραθώνιο για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής βίας των γυναικών.

Τουλάχιστον χίλιοι άνδρες από 11 έως 70 ετών παρέλασαν στους δρόμους του Τορόντο φορώντας δωδεκάποντες γόβες, με σκοπό να λάβουν μέρος σε έναν ιδιαίτερο μαραθώνιο για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής βίας των γυναικών.
Ο λόγος για την  φιλανθρωπική εκστρατεία "Walk a Mile in Her Shoes" (Περπάτησε ένα μίλι στα παπούτσια της)
Ο αντιπρόεδρος  της Environics Communications, Andrew Kinnear ήταν ένας από τους άνδρες που έλαβαν μέρος και δήλωσε "Έβαλα καφέ τακούνια και είμαι έτοιμος να περπατήσω το μίλι".


Στους τους να μαζευτούν 125000 δολάρια για να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα ώστε να γίνει κατανοητό το θέμα της βίας κατά των γυναικών στον Καναδά.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ.
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ελληνικά νησιά προτιμούν οι άπιστες γυναίκες -Ποιοι είναι οι οκτώ «άτακτοι» προορισμοί

Τα ελληνικά νησιά προτιμούν οι άπιστες γυναίκες -Ποιοι είναι οι οκτώ «άτακτοι» π
Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των «άτακτων» γυναικών, οι οποίες τα επισκέπτονται για να περάσουν λίγες ημέρες... απιστίας μακριά από τους συζύγους τους.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TravellingWoman, την οποία επικαλείται η Espresso, και ασχολείται με θέματα εξωσυζυγικών σχέσεων νούμερο ένα προορισμός για τις άτακτες παντρεμένες είναι η Ελλάδα. Συγκεκριμένα οκτώ είναι τα νησιά που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις τους:
  • Σαντορίνη
  • Μύκονος
  • Κρήτη
  • Σπέτσες
  • Υδρα
  • Ιος
  • Πάρος
  • Νάξος


Πηγή:iefimerida.gr
 

«Έθαψε» μια Bentley Continental Flying Spur στον κήπο του σπιτιού για την άλλη ζωή...

Είναι αυτό που λέμε στην καθημερινότητά μας, «με έστειλε αδιάβαστο». Ένας πλούσιος από την Βραζιλία, ζήλεψε τους Φαραώ και ...έθαψε μια Bentley Continental Flying Spur στον κήπο του σπιτιού του. Ο πραγματικός λόγος για αυτή του την πράξη αποτελεί πάντως ερωτηματικό.

Ο 62χρονος Chiquinho Scarpa,  είπε ότι έθαψε την αξίας € 367.220 αγαπημένη του Bentley, έτσι ώστε θα είναι σε θέση να την οδηγήσει στη μετά θάνατον ζωή. Εξήγησε ότι πήρε αυτή την απόφαση, εμπνευσμένος από τους αρχαίους Φαραώ της Αιγύπτου, που είχαν ταφεί με τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά τους.
Ο πλούσιος Βραζιλιάνος ανάρτησε ακόμη και φωτογραφίες που σκάβει τον λάκκο για το αυτοκίνητο στην αυλή του  αρχοντικού του στο Σάο Πάολο, προκαλώντας ένα ευρύ φάσμα των αντιδράσεων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,
Προφανώς, οι περισσότερες από τις αντιδράσεις ήταν αρνητικές απέναντι στον εκκεντρικό Scarpa, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα τρελό άτομο που θέλει να κάνει κάτι παράλογο, αντί της δωρεάς του αυτοκινήτου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ωστόσο, την Παρασκευή, στις 20 Σεπτεμβρίου -ενδεχομένως και κάτω από την γενική κατακραυγή- η ιστορία πήρε μια πολύ διαφορετική τροπή, καθώς ο ίδιος δημοσίευσε μια φωτογραφία του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την προώθηση της δωρεάς οργάνων στην Βραζιλία. Ένα πανό πίσω του  έγραφε "Είναι παράλογο να θάψεις κάτι πολύ πιο πολύτιμο από μια Bentley: τα όργανά σου».Στην διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης,  ο επιχειρηματίας κρατούσε μια κάρτα λέγοντας «είμαι δωρητής οργάνων. Εσύ; ".
Ποιό ήταν το πραγματικό κίνητρο του εκκεντρικού Βραζιλιάνου;
Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

18.000 δολάρια για να… μη σηκωθείς από το κρεβάτι!

perierga.gr - Η NASA δίνει 18.000 δολάρια για να… μη σηκωθείς από το κρεβάτι!
Υπάρχει μία δουλειά που να σε καλοπληρώνει για να κάθεσαι; Κι όμως υπάρχει και μάλιστα την προσφέρει η NASA… Συγκεκριμένα, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος προκηρύσσει μία θέση εργασίας, για διάστημα 70 ημερών, με αποδοχές σχεδόν 18.000 δολάρια. Η μοναδική υποχρέωση του «τυχερού» που θα πάρει τη θέση, θα είναι… να μην σηκωθεί καθόλου από το κρεβάτι, για όσο διάστημα θα πρέπει να «δουλεύει».
Θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ακόμα και να δουλεύει και αλλού, αρκεί να μπορεί να το κάνει μέσω υπολογιστή, γιατί – είπαμε – δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι… Ωστόσο, όπως κάθε δουλειά, έχει και αυτή τις δυσκολίες της, καθώς τα κρεβάτια γέρνουν από τη μεριά του κεφαλιού προς τα κάτω, με μία κλήση έξι μοιρών.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της έρευνας, αυτό θα κάνει το αίμα και τα σωματικά υγρά κυριολεκτικά να ανεβαίνουν στο κεφάλι, όπως συμβαίνει και σε συνθήκες διαστήματος. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή υγεία, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι μπορεί να πάθουν ατροφία των μυών ή να τους αυξηθεί η οστική πυκνότητα.
Σκοπός της έρευνας είναι να μελετηθούν τα αποτελέσματα της μικροβαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και να δουν πως μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα οι αστροναύτες όταν επιστρέψουν στη γη, καθώς κατά τη διαμονή τους στο διάστημα οι μύες ατροφούν, επειδή λόγω της έλλειψης βαρύτητας όλες οι κινήσεις είναι εύκολες.
 Για να πάρει κάποιος τη θέση, θα πρέπει να περάσει από πολλές ιατρικές και ψυχολογικές εξετάσεις, γιατί μπορεί να φαίνεται ξεκούραστο, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να παραμείνει κάποιος 70 μέρες ξαπλωμένος… Μάλιστα, η Heather Archuletta, που εργάζεται πλέον στη ΝΑΣΑ, θυμήθηκε μία παρόμοια εμεπιρία που είχε σε παρόμοιο πείραμα, κατά το οποίο έμεινε στο κρεβάτι για 54 μέρες. ;;Οπως είπε όταν σηκώθηκε και επιχείρησε να περπατήσει, ένιωθε φρικτούς πόνους στα πόδια της, αλλά την παρηγορούσε το γεγονός ότι τα ίδια ακριβώς με εκείνη, τραβούν και οι αστροναύτες… Για όποιον ενδιαφέρεται η αίτηση είναι ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr

Το μεγαλύτερο όργιο στον πλανήτη διοργανώνει η Σουηδία

Όργιο για ρεκόρ στη Σουηδία! Στις 19 Οκτωβρίου διοργανώνεται το μεγαλύτερο πάρτυ "swinging" που έγινε ποτέ! Όσοι αρέσκονται στην ανταλλαγή συντρόφων, ετοιμάζουν βαλίτσες για την πόλη Norrkoeping.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στο Arbis Theatre, για να πάρουν μέρος στο μεγαλύτερο όργιο του κόσμου.
Το θέμα του πάρτυ είναι εμπνευσμένο από το έργο του Stanley Kubrick, "Μάτια ερμητικά κλειστά".
Το κόστος συμμετοχής είναι περίπου 80 ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 425 άτομα. Το όργιο διοργανώνει η ομάδα για swingers «Club Adam and Eva».
Οι γείτονες είναι ανάστατοι με το event καθώς το θεωρούν ακατάλληλο για κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του θεάτρου, δηλώνει "Έχουμε 2013. Είναι δυνατόν να φοβούνται ανθρώπους που απλά θα κάνουν σεξ;".
Πηγή:pathfinder.gr

Το τεστ του δεξιού ποδιού

Το τεστ του δεξιού ποδιού

Δοκιμάστε το, δεν θα το πιστεύετε… Όσο και να προσπαθήσετε δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε το αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα.
1. Όπως κάθεστε στο γραφείο σας, σηκώστε το δεξί σας πόδι από το πάτωμα και κάντε κύκλους δεξιόστροφα, όπως οι δείχτες ενός ρολογιού.
2. Ενώ κάνετε τους κύκλους με το δεξί πόδι (στην φορά των δειχτών του ρολογιού), γράψτε τον αριθμό 6 στον αέρα με το δεξί χέρι σας.
Το πόδι σας τότε θα αλλάξει κατεύθυνση!!!
Πηγή:perierga.gr

What We Watch: Τα δημοφιλέστερα video του YouTube στο χάρτη

what_we_watch
To ‘What We Watch’ είναι το τελευταίο project του MIT Center for Civic Media, σχεδιασμένο να οπτικοποιεί τον τρόπο με τον οποίο τα δημοφιλέστερα videos του YouTube εξαπλώνονται σε όλη την υφήλιο.
Η νέα ιστοσελίδα παρουσιάζει τα δέκα δημοφιλέστερα video σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, συγκρίνει τις προτιμήσεις των χρηστών από χώρα σε χώρα, βρίσκει αυτές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ομοιότητα και τέλος εντοπίζει τα βιντεάκια που είναι  δημοφιλή μόνο σε μια χώρα και πουθενά αλλού σε όλο τον κόσμο.
Σκοπός της δημιουργίας του What We Watch είναι να παρέχει μια εικόνα του πώς οι πληροφορίες εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο και πώς η γεωγραφική απόσταση, οι διαφορετικές γλώσσες και οι κοινωνικοοικονομικές διαφορές μεταξύ των χωρών επηρεάζουν τη σύνδεση στις προτιμήσεις του κοινού.
Το What We Watch θα βρείτε εδώ.
Πηγή:techgear.gr

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πιο απίθανος λόγος για τον οποίο χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια σε δημόσιο υπάλληλο: Υψωνόταν από μόνο του το... μεσαίο δάκτυλο του χεριού του

Ο πιο απίθανος λόγος για τον οποίο χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια σε δημόσιο υπάλληλο: Υψωνόταν από μόνο του το... μεσαίο δάκτυλο του χεριού του
Ο λόγος για τον οποίο χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια σε υπάλληλο του υπουργείου Υγείας -αδιευκρίνιστο το πότε- αποτελεί ίσως την πιο... απίστευτη περίπτωση απουσίας από τη δουλειά για λόγους υγείας και αποκαλύπτει το μέγεθος του «οργίου» χορήγησης αδειών στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» υπάλληλος του υπουργείου Υγείας πήρε τρεις εβδομάδες αναρρωτική άδεια γιατί το μεσαίο δάκτυλο του αριστερού του χεριού... εκτινασσόταν και προφανώς δεν μπορούσε να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του υπουργείου με παρατεταμένο δάχτυλο.
Στον συγκεκριμένο υπάλληλο είχε χορηγηθεί η ανάλογη ιατρική γνωμάτευση από γιατρό του νοσοκομείου Λαρίσης ο οποίος σημείωνε σε αυτή ότι αφού τον εξέτασε διέγνωσε ότι πάσχει από «τινασσόμενο μέσο δάκτυλο της αριστερής χειρός».

Πηγή:  iefimerida.gr

Παραδίδει μαθήματα... σεξ

Σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου τριών αστέρων στο κέντρο της Σανγκάης, η Μα Λι διδάσκει σε ολιγάριθμες ομάδες γυναικών τα πάντα γύρω από ένα θέμα που κατά παράδοση αποτελεί ταμπού στην Κίνα: το σεξ. 

Παραδίδει μαθήματα... σεξ 

 

Τα μαθήματα έχουν διάρκεια δύο ημέρες και κοστίζουν 410 δολάρια, περισσότερο από το ήμισυ του μέσου μισθού στη Σανγκάη.
Κι όμως, είναι εντυπωσιακά υψηλός ο αριθμός των γυναικών που δηλώνουν συμμετοχή για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Μα κι άλλα σχετικά μαθήματα που παραδίδονται σε άλλες πόλεις αναφορικά με την ανατομία, την ψυχολογία και τις τεχνικές στον ερωτικό τομέα.
 Η Μα είναι διπλωματούχος της Διεθνούς Ένωσης Σεξολόγων, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ. Τα μαθήματά της περιλαμβάνουν και την προβολή τολμηρών ερωτικών βίντεο προς... εκμάθηση των ενδιαφερομένων. Τα μαθήματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο κι ήδη, για πολλές εβδομάδες, δεν υπάρχουν πλέον κενές θέσεις.
Πηγή:e-go.gr

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο υπολογιστής τρελάθηκε και μοίρασε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια

Ο υπολογιστής τρελάθηκε και μοίρασε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια
Ένα λάθος στο ηλεκτρονικό σύστημα της United Airlines ήταν η αιτία πολλοί επιβάτες της να ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν.

Η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε να εκδίδει εισιτήρια των... 0 δολαρίων. Όταν έγινε αντιληπτό το λάθος η εταιρεία κατέβασε προσωρινά την ιστοσελίδα της και σταμάτησε να κάνει τηλεφωνικές κρατήσεις.

Ωστόσο, η United Airlines δεν είναι σε θέση να υπολογίσει πόσα δωρεάν εισιτήρια εξέδωσε.

Τα εισιτήρια πωλήθηκαν την περασμένη Πέμπτη μέσω του online συστήματος κράτησης και μάλιστα μερικά από αυτά ήταν για μακρινούς προορισμούς όπως η Χαβάη.

Ωστόσο, παρά το λάθος, οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφάσισαν να αφήσουν τους τυχερούς επιβάτες που είχαν προλάβει να κλείσουν εισιτήριο να ταξιδέψουν με μηδενικά έξοδα.
Πηγή:in.gr

Ποινή για μπλουζάκι με στάμπα "Είμαι βόμβα"


Σε φυλάκιση ενός μηνός με αναστολή και σε καταβολή προστίμου 2.000 ευρώ καταδικάστηκε από γαλλικό Εφετείο μια γυναίκα που έστειλε τον 3χρονο γιο της, ονόματι Τζιχάντ, στον παιδικό σταθμό με ένα μπλουζάκι που έγραφε "Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου" και "Είμαι βόμβα".
Η μητέρα, Μπούσρα Μπαγκούρ και ο θείος του μικρού, Ζεγιάντ, ο οποίος είχε αγοράσει το μπλουζάκι, κρίθηκαν ένοχοι ως απολογητές εγκληματικής ενέργειας, δηλαδή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στις οποίες παρέπεμπαν τα συνθήματα.Το Εφετείο της πόλης Νιμ καταδίκασε επίσης τον θείο σε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή και πρόστιμο 4.000 ευρώ.
Ο συνήγορός τους χαρακτήρισε "αυστηρή" την ποινή και δήλωσε ότι τα δύο αδέλφια εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση, καθώς πρωτοδίκως είχαν αθωωθεί.
Ο μικρός Τζιχάντ είναι όντως γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά το 2009. Η μητέρα του είπε στους δικαστές ότι "δεν το σκέφθηκε" όταν, το 2012, του φόρεσε το μπλουζάκι που της είχε χαρίσει ο αδελφός της, διότι, απλώς, έφερε «το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του».
Πηγή:pathfinder.gr

Βιβλίο 13 σελίδων πωλείται για 153 εκ. ευρώ!

Ο Tomas Alexander Hartmann είναι ένας Γερμανός συγγραφέας, άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο οποίος ολοκλήρωσε το πόνημά του με φιλοσοφικά ποιήματα μετά από 30 χρόνια περισυλλογής και συγκέντρωση όλη τη φαντασία και τη γνώση του μέσα σε μόλις 13 σελίδες ενός βιβλίου στο οποίο έδωσε τον τίτλο «The Task» (ή γερμανιστί «Die Aufgabe»). Στη συνέχεια σκέφτηκε να το προωθήσει αλλά να μη μπει στη διαδικασία να βγάλει πολλά αντίτυπα, αλλά μόνο ένα συλλεκτικό κομμάτι. Αφού βρήκε εκδοτικό οίκο και το έργο του σελιδοποιήθηκε, ο ίδιος στα σχόλια για τον συγγραφέα αναφέρει πως είναι «ο μεγαλύτερος φιλόσοφος όλων των εποχών», αν και το βιογραφικό του είναι ιδιαιτέρως φτωχό.
perierga.gr - Βιβλίο 13 σελίδων πωλείται για 153 εκατ. ευρώ!
Και όταν έφτασε πια στην τιμή, σκέφτηκε ότι ο κόπος και η πνευματική του κούραση δεν μπορούσαν εύκολα να αποτιμηθούν σε ευρώ. Παρόλα αυτά, και μετά από πολλές ψυχικές πιέσεις και συναισθηματικές κόντρες κατέληξε: 153 εκατομμύρια ευρώ για το ένα και μοναδικό του αντίτυπο, αφού όλη η γνώση του κόσμου είναι αποτυπωμένη στις 13 σελίδες του βιβλίου. Τι να πει τώρα και ο Όμηρος, ο Πλάτωνας, ο Σαίξπηρ; Ο γερμανός συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο του σε έκθεση στο Λος Άντζελες και πήρε μέτριες κριτικές. Ωστόσο, η τιμή του βιβλίου δεν είναι καν συζητήσιμη αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι «είναι πολύ λίγα τα χρήματα γι’ αυτό το έργο»… Αγοραστής βέβαια δεν βρέθηκε, μόνο ορισμένοι συνέστησαν στον Tomas να το ξανασκεφτει!
perierga.gr - Βιβλίο 13 σελίδων πωλείται για 153 εκατ. ευρώ!
Πηγή:perierga.gr

12 παρανομίες που δεν ξέρατε ότι κάνετε

12 παρανομίες που δεν ξέρατε ότι κάνετε
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να κάνετε κάτι παράνομο σε ένα από τα ταξίδια σας, χωρίς να το γνωρίζετε; Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο, αλλά στις περισσότερες χώρες υπάρχουν νόμοι που οι τουρίστες αγνοούν και θα μπορούσαν κάλλιστα να επιφέρουν ένα τσουχτερό πρόστιμο ή ακόμα και προσωρινή φυλάκιση.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι νόμοι και τα έθιμα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα και καλό θα ήταν πριν την επίσκεψή μας σε μια συγκεκριμένη χώρα να γνωρίζουμε αυτά τα μικρά μυστικά, που θα μας κρατήσουν μακριά από μπελάδες.
Το Βρετανικό Γραφείο Εξωτερικών μάλιστα τονίζει ότι οι περισσότεροι τουρίστες που αντιμετώπισαν προβλήματα με το νόμο είχαν ταξιδέψει στην Ολλανδία, την Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σας παρουσιάζουμε μερικούς από αυτούς τους ιδιαίτερους νόμους:
  • Ολλανδία: Απαγορεύεται η μεταφορά και η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παρόλο που η Ολλανδία έχει τη φήμη της ανεκτικότητας στη χρήση των «μαλακών ναρκωτικών», αυτή η ιδιαιτερότητα είναι νόμιμη μόνο σε συγκεκριμένους χώρους. Η κατοχή απαγορευμένων ουσιών ή η αγορά τους μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης.
  • Βενετία: Δεν επιτρέπεται να ταΐζετε τα περιστέρια σε δημόσιους χώρους και πλατείες. Τα πρόστιμα που θα σας επιβληθούν είναι μεγάλα.
  • Ιαπωνία: Είναι παράνομο έχετε στην κατοχή σας ρινικά σπρέι που περιέχουν ψευδοεφεδρίνη.
  • Βαρκελώνη: Είναι ενάντια στο νόμο να φοράτε μπικίνι, μαγιό ή να κυκλοφορείτε τόπλες μακριά από την παραθαλάσσια περιοχή της Βαρκελώνης.
  • Σιγκαπούρη: Θα σας επιβληθεί πρόστιμο αν μασάτε τσίχλα στο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης.
  • Ταϊλάνδη: Είναι παράνομο να εισάγετε περισσότερα από 200 τσιγάρα στην Ταϊλάνδη. Πέρα από το μεγάλο πρόστιμο που θα χρειαστεί να καταβάλετε, τα τσιγάρα σας θα δημευθούν.
  • Ιταλία (Φλωρεντία): Είναι αδίκημα να κάθεστε σε σκαλιά και αυλές, καθώς και να τρώτε ή να πίνετε σε περιοχή γύρω από εκκλησίες και δημόσια κτίρια. Τα πρόστιμα, αν σας πιάσουν, είναι τσουχτερά.
  • Σαουδική Αραβία: Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται η φωτογράφηση των κυβερνητικών κτιρίων, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των παλατιών. Σε αντίθετη περίπτωση θα επακολουθήσει σύλληψη και κράτηση.
  • Μπαρμπέιντος: Αποτελεί παράβαση για τον καθένα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να ντύνονται με ρούχα παραλλαγής.
  • Νιγηρία: Είναι παράνομο να έχετε μεταλλικό νερό στη Νιγηρία.
  • Φίτζι: Απαγορεύεται να κάνετε ηλιοθεραπεία τοπλες.
  • Μαλδίβες: Η δημόσια τήρηση θρησκειών εκτός από το Ισλάμ απαγορεύεται για τους μη γηγενείς και τους επισκέπτες. Η ποινή είναι σύλληψη και κράτηση.


Πηγή:e-radio.gr

Απίστευτο: Εφτιαχνε μπύρα μέσα στο στομάχι του και ήταν μονίμως μεθυσμένος

Απίστευτο: Εφτιαχνε μπύρα μέσα στο στομάχι του και ήταν μονίμως μεθυσμένος
Μονίμως «κόκκαλο» και χωρίς να πίνει μία σταγόνα αλκοόλ ήταν τα τελευταία χρόνια ένας άνδρας 61 ετών από το Τέξας ο οποίος είχε την «ικανότητα» να παράγει μπύρα μέσα στο έντερό του, με γιατρούς και επιστήμονες να σκίζουν τα πτυχία τους.
Χρειάστηκε να περάσει πέντε χρόνια κάνοντας εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι ο 61χρονος έπασχε από το σύνδρομο εντερικής ζύμωσης φαινόμενο εντελώς άγνωστο στη Δυτική ιατρική.
«Ελάχιστα άρθρα έχουν γραφεί για αυτό το σύνδρομο και τα περισσότερα είναι ανεκδοτολογικά» γράφουν οι ερευνητές στο Κολέγιο Panola του Τέξας.
Μάλιστα το περιστατικό αυτό είναι το πρώτο που μελετάται επιστημονικά, ενώ ο ίδιος ο άτυχος άνδρας προσπαθούσε για αρκετά χρόνια να πείσει τους γιατρούς ότι δεν ήταν αλκοολικός και δεν έπινε κρυφά.
Αλλά και η ίδια η σύζυγός του, νοσοκόμα στο επάγγελμα, δεν τον πίστευε και τον υπέβαλε σε αλκοτέστ πολύ συχνά.
Ακόμα κι αν δεν είχε πιει καθόλου, η συγκέντρωση στο αίμα του έφτανε το 0,40, πέντε φορές πάνω από το νόμιμο όριο για τους οδηγούς.
Το μυστήριο λύθηκε πριν μερικά χρόνια όταν οι γιατροί τον έθεσαν υπό 24ωρη παρακολούθηση σε πλήρη απομόνωση χωρίς να επιτρέπουν καν επισκέπτες και τον υπέβαλαν σε μπαράζ εργαστηριακών εξετάσεων μέχρι να διαπιστωθεί ότι στο στομάχι του είχε έναν τεράστιο πληθυσμό του σακχαρομύκητα Saccharomyces cerevisiae, περισσότερο γνωστού ως μαγειρική μαγιά.
Η μονοκύτταρη αυτή ζύμη χρησιμοποιείται ευρέως στη ζυθοποιία, την οινοποιία και την αρτοποιεία, χάρη στην ικανότητά της να ζυμώνει τους υδατάνθρακες και να τους μετατρέπει σε αιθανόλη.
Επειτα από τη χορήγηση αντιμυκητιακών φαρμάκων, το πρόβλημα υποχώρησε και τα επίπεδα αιθανόλης στο αίμα του ασθενή μηδενίστηκαν. Οι ερευνητές καλούν τώρα τους γαστρεντερολόγους να έχουν υπόψη τους το φαινόμενο.
«Πρόκειται για ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι δυνατό να αναγνωριστεί, καθώς έχει κοινωνικές συνέπειες όπως απόλυση, δυσκολίες στις σχέσεις, στίγμα, πιθανώς ακόμα και σύλληψη και φυλάκιση» γράφουν.


Πηγή:iefimerida.gr