Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η... ώρα του σεξ -Ποια στιγμή της εβδομάδας χτυπάει «κόκκινο» η ερωτική επιθυμία

Η... ώρα του σεξ -Ποια στιγμή της εβδομάδας χτυπάει «κόκκινο» η ερωτική επιθυμία
Σάββατο, 7.37 μ.μ... Εκείνη είναι η στιγμή της εβδομάδας που παίρνουν... φωτιά τα κρεβάτια. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται μία βρετανική έρευνα με αντικείμενο την πιο «καυτή» στιγμή για τα περισσότερα ζευγάρια.
Οι μελετητές λοιπόν ανακάλυψαν ότι η πιο ερωτική ημέρα της εβδομάδας είναι το Σάββατο. Κάτι που εξηγείται με βάση τη λογική, καθώς οι καθημερινές υποχρεώσεις των ανθρώπων, ιδιαίτερα ζευγαριών που έχουν και παιδιά, αφήνουν την ερωτική επιθυμία σε δεύτερη μοίρα.
Με βάση την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην Daily Mail, η επιθυμία «χτυπά κόκκινο» στις 4.33 μ.μ. του Σαββάτου, αλλά επειδή συνήθως η συγκεκριμένη ώρα δεν... προσφέρεται για γονείς ή εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων, η ερωτική πράξη μετατίθεται για αργότερα και συγκεκριμένα για τις 7.37 μ.μ.
Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας Lovehoney.com, τα οποία επεξεργάστηκαν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι βρετανικών πανεπιστημίων, το 44% θεωρεί το Σάββατο ως την «αγαπημένη ημέρα για σεξ», ενώ το 24% ψήφισε την Κυριακή. Παράλληλα, η ημέρα των... ερωτικών βοηθημάτων είναι η Δευτέρα, ενώ το 25% ανδρών και γυναικών παραδέχθηκαν πως ξυπνούν με ορέξεις, αλλά το 15% τις καταπνίγει γιατί δεν προλαβαίνει να τις ικανοποιήσει.


Πηγή: iefimerida.gr
 

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την έρημο σε δάσος!

Ο Yacouba Sawadogo ζει στη δυτική Αφρική και ανέλαβε να αντιμετωπίσει την απερήμωση των εδαφών στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο με αναδάσωση και καλλιεργητικές τεχνικές, κάτι που κανένας επιστήμονας ή περιβαλλοντική οργάνωση δεν κατάφερε.
 perierga.gr - Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την έρημο σε δάσος!
Η υπερ-γεωργία και η αλόγιστη καλλιέργεια των εδαφών οδήγησε σε βαριά διάβρωση της γης και σε ξηρασία στη μεσόγεια χώρα της Δυτικής Αφρικής και παρόλο που εθνικές και διεθνείς ερευνητές προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή αυτή κατάσταση, δεν κατάφεραν τίποτα. Έτσι το 1980 ο Yacouba αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

perierga.gr - Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την έρημο σε δάσος!
Με παράδοξες μεθόδους αλλά και με ασυνήθιστες καλλιεργητικές τεχνικές κατάφερε να αναγεννήσει το δάσος και να σταματήσει την έρημο! Εφαρμόζοντας μια αρχαία αφρικανική γεωργική πρακτική που ονομάζεται «zai», ιδιαίτερα απλή και χαμηλού κόστους πέτυχε το απίστευτο. Χρησιμοποιώντας ένα φτυάρι άνοιξε μικρές τρύπες στο σκληρό έδαφος τις οποίες γέμισε με λίπασμα και φύτεψε μέσα σπόρους. Οι τρύπες γέμιζαν νερό κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών διατηρώντας την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της ανομβρίας.
 perierga.gr - Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την έρημο σε δάσος!
Σε 20 χρόνια μετέτρεψε μια εντελώς άγονη περιοχή σε ένα κατάφυτο δάσος 30 στρεμμάτων με πάνω από 60 είδη δέντρων. Οι αγρότες από τα γειτονικά χωριά τον επισκέπτονται για συμβουλές καλής καλλιέργειας. Το 2010 ο βραβευμένος σκηνοθέτης Mark Dodd δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ με βάση τις εμπειρίες του Yacouba που ονομάζεται «The Man Who Stopped the Desert».

perierga.gr - Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την έρημο σε δάσος!
Πηγή:perierga.gr

Η ζωή στην πιο παγωμένη πόλη του κόσμου

Αν το χιόνι και το κρύο σας εκνευρίζει μάλλον θα πρέπει να χαίρεστε που δε ζείτε στο Γιακούτσκ, την πιο κρύα πόλη της Σιβηρίας, όπου ο υδράργυρος πέφτει στους -45 βαθμούς Κελσίου ή ακόμη χειτότερα στο Ογμιακον, όπου η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει στους -71 βαθμούς Κελσίου. 

Η ζωή στην πιο παγωμένη πόλη του κόσμου

Το Γιακούτσκ είναι πόλη της Σιβηρίας, με αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες, κάτι που την καθιστά την πιο παγωμένη πόλη στον κόσμο. Τον Ιανουάριο η μέση θερμοκρασία είναι κοντά στους -41 °C ενώ ο υδράργυρος συχνά φτάνει και τους -45°C.

Παρά τις προφανείς δυσκολίες, η πόλη που είναι χτισμένη κατά μήκος του ποταμού Λένα, περίπου 280 χλμ νότια του Αρκτικού Κύκλου, είναι το σημαντικότερο λιμάνι του ποταμού ενώ παράλληλα θεωρείται μια από τις σημαντικότερες "πρωτεύουσες ορυκτού πλούτου" καθώς η περιοχή πλούσια σε διαμάντια και χρυσό.
Στην πόλη των 270.000 κατοίκων η ζωή κυλάει με κανονικούς ρυθμούς παρά τις ακραίες συνθήκες και την ομίχλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο σωστός εξοπλισμός και ένδυση, από την κορυφή μέχρι τα νύχια, σε αντίθεση με το παγωμένο χωριουδάκι Oymyakon της Ρωσίας, όπου ο υδράργυρος μπορεί να αγγίξει μέχρι και τους -71 βαθμούς Κελσίου.
Υπάρχει και πιο παγωμένη κατοικημένη περιοχή
Το Oymyakon κατέχει τον τίτλο του πιο ψυχρού χωριού παγκοσμίως, με τη χαμηλότερη καταγεγγραμμένη θερμοκρασία (-71 βαθμούς Κελσίου) που έχει σημειωθεί σε κατοικημένη περιοχή ανά τη Γη. Το χωριουδάκι, βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας κι έχει πληθυσμό περίπου 500 ατόμων. Αρχικά, το μέρος χρησίμευε μόνο ως τοποθεσία προσωρινής διαμονής από νομάδες εκτροφείς ταράνδων, στη δεκαετία του 1920 και του 1930, ενώ αργότερα έγινε μόνιμος οικισμός.
Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα διαβίωσης κατά τους χειμερινούς μήνες ενώ διαθέτουν πολύ λίγες σύγχρονες ανέσεις. Κάλυψη κινητής τηλεφωνίας δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε, όπως λένε οι κάτοικοι τα κινητά δε θα λειτουργούσαν σε τέτοιες θερμοκρασίες. Η προσγείωση αεροσκάφους είναι επίσης αδύνατη και φυσικά ούτε λόγος για βλάστηση.
Οι ντόπιοι επιβιώνουν τρώγοντας κυρίως κρέας και γάλα ταράνδου και κρέας αλόγου για να καλύψουν τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες και για θέρμανση χρησιμοποιείται ο άνθρακας και το ξύλο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητα δεν είναι εφικτή στις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα, λόγω παγετού ενώ και η ταφή των νεκρών μπορεί να χρειαστεί έως και τρεις ημέρες, μέχρι το έδαφος να ζεσταθεί με κάρβουνα και να μπορέσει να σκαφτεί.
Παρά τις συνθήκες οι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί και η καθημερινότητά τους δεν επηρεάζεται από το κρύο. Το τοπικό σχολείο για παράδειγμα κλείνει μόνο όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από -52 βαθμούς Κελσίου!
Οι καλοκαιρινοί μήνες αντίθετα, είναι πολύ πιο ζεστοί, με θερμοκρασία που συχνά φθάνει πάνω από 20 ° C τον Ιούλιο.
Πηγή:e-go.gr

Το μυστήριο του πλοίου «Ourang Medan»

Το μυστήριο του πλοίου «Ourang Medan»

Τον Ιούνιο του 1947, στα ήρεμα στενά των ακτών της Μαλαισίας, πολυάριθμα σκάφη λάμβαναν το ανατριχιαστικό μήνυμα του ολλανδικού μεταγωγικού πλοίου «Ourang Medan»: «Όλο το πλήρωμα είναι νεκρό», ανέφερε η φωνή, ενώ μετά από κάποια ακατάληπτα σήματα, η τελευταία του λέξη ήταν «πεθαίνω»!
Το πλήρωμα του «Silver Star», ενός από τα δύο πλοία που πλησίασαν στο σημείο, ήρθε μπροστά σε ένα περίεργο σκηνικό.
Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, οι άντρες του πληρώματος «κείτονταν ανάσκελα, κοιτούσαν τον ήλιο με έκφραση τρόμου, ήταν διπλωμένοι σε περίεργες στάσεις, με τα χέρια τους πλεγμένα». Σύμφωνα με το πλήρωμα, τα θύματα δεν έφεραν κάποιον ορατό τραυματισμό, είχαν ανοιχτά μάτια και μια έκφραση τρόμου ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Πηγή:e-radio.gr

Δεν της άρεσε η νύφη της και... δείτε τι της έκανε!

Δεν της άρεσε η νύφη της και... δείτε τι της έκανε!

Η Ann Duffy δεν συμπαθούσε με τίποτα τη μέλλουσα νύφη της. Έτσι, αποφάσισε να... μεσολαβήσει και να ακυρώσει το γάμο του αδερφού της με την κοπέλα, 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία της τελετής.
Η Duffy, υποδυόμενη τη νύφη της, πήρε τηλέφωνο στο Ληξιαρχείο του Devon της Βρετανίας και ζήτησε την ακύρωση του γάμου.
Μάλιστα πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά τον αδερφό της, τον ενημέρωσε για την πράξη της, λέγοντάς του: «Σε γλύτωσα από το διαζύγιο».
Ο αδελφός της κάλεσε αμέσως την αστυνομία.
Σύμφωνα με την Daily Mail, οι δυο γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχέση τους γύρω από το θέμα της φροντίδας της μητέρας του γαμπρού. Η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό.

Πηγή:e-radio.gr

Εκπληκτική εφαρμογή -Συνέκρινε τον μισθό σου με των εργαζομένων σε άλλες χώρες και με της... βασίλισσας Ελισάβετ

Εκπληκτική εφαρμογή -Συνέκρινε τον μισθό σου με των εργαζομένων σε άλλες χώρες και με της... βασίλισσας Ελισάβετ

Μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή με αφορμή τη σύνοδο στο Νταβός, παρουσίασε το CNN. Μέσω αυτής μπορεί κανείς να ανακαλύψει σε ποια θέση της... παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται, ανάλογα με το μισθό που παίρνει και να τον συγκρίνει με εκείνον που λαμβάνουν εργαζόμενοι σε άλλες χώρες του πλανήτη, όπως με αυτόν μιας δασκάλας στην Αιθιοπία, ενός αγρότη στη Γουατεμάλα ή ακόμη και με το μισθό της Βασίλισσας της Αγγλίας.
Σημειώνεται ότι η εφαρμογή κάνει τους υπολογισμούς παίρνοντας ως δεδομένο ότι ο μέσος μισθός, προ φόρων στη χώρα μας, ανέρχονταν σε 19.940 ευρώ, καθώς βασίζεται σε στοιχεία του 2011.
Αν θέλετε να συγκρίνετε τον δικό σας μισθό με τους εργαζόμενους του υπόλοιπου πλανήτη, κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να μεταφερθείτε στη σελίδα του CNN και να ανοίξει η εφαρμογή.


Πηγή: iefimerida.gr

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Sightsmap: Η Google δημιούργησε έναν παγκόσμιο χάρτη με τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη!


sightsmap_world
Google λανσάρει ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, το Sightsmap, έναν παγκόσμιο χάρτη με τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές της Γης, όπως προκύπτουν από τις αναρτημένες φωτογραφίες χρηστών στις υπηρεσίες Google Maps/Google Earth με ενεργοποιημένο το geolocation. Επάνω στον χάρτη θα δείτε διαφορετικούς “φωτισμούς”. Όσο πιο έντονος, τόσο μεγαλύτερη η δημοφιλία (περισσότερες φωτογραφίες). Μέχρι στιγμής στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νέα Υόρκη και ακολουθούν κατά σειρά Ρώμη, Βαρκελώνη, Παρίσι και Κωνσταντινούπολη.
 sightsmap_athens
 Βέβαια, όσο εστιάζετε περισσότερο στον χάρτη θα δείτε να σας εμφανίζονται περισσότερα μέρη και μπορείτε να δείτε την κατάταξη τους (π.χ. η Αθήνα βρίσκεται στην 35 θέση παγκοσμίως και ο λόφος Λυκαβηττού στην 1η θέση της Αθήνας κ.ο.κ.), καθώς και φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι χρήστες.
Ξεκινήστε την περιήγηση σας από εδώ!
Πηγή:techgear.gr

Διαφανές ψάρι εμφανίστηκε στη Νέα Ζηλανδία

Δείτε το διαφανές ψάρι που εντόπισε ένας ψαράς με τους γιους του στη Νέα Ζηλανδία (Pics)


Αμήχανος έμεινε ένας ψαράς από τη Νέα Ζηλανδία που έπιασε ένα ψάρι κοντά στη επιφάνεια του ωκεανού.
Ο λόγος για τον Stewart Fraser ο οποίος ψάρευε με τους γιους του Conaugh και Finn 43 μίλια βόρεια του Karikari Peninsula που εντόπισαν την ημιδιαφανή "γαρίδα" να επιπλέει κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ο Fraser δήλωσε "Ήταν σαν ζελές. Το μόνο που έβλεπα ήταν μια μικρή πορτοκαλί σταγόνα κοντά στην ουρά του ψαριού" και πρόσθεσε "Δεν είχαμε ιδέα τι ήταν. Δεν είχα δει κάτι τέτοιο στο παρελθόν".

 
Πηγή:news247.gr

Οι χώρες με τους πιο νευρικούς κατοίκους που πίνουν λυσσαλέα καφέ– Κι όμως η Ελλάδα δεν είναι πρώτη [λίστα]

Οι χώρες με τους πιο νευρικούς κατοίκους που πίνουν λυσσαλέα καφέ– Κι όμως η Ελλ
 γαπημένο ρόφημα και συντροφιά για τους περισσότερους, αλλά και συνήθεια σε όριο μανίας για αρκετούς, ο καφές κατατάσσεται σίγουρα στις μεγαλύτερες απολαύσεις του ανθρώπινου πολιτισμού.
Ποιες είναι όμως οι χώρες που είναι πάντα... στην τσίτα με κατοίκους πραγματικά εθισμένους στην καφεΐνη και μονίμως νευρικούς.
Η ευχάριστη, πάντως, έκπληξη είναι πως τελικά υπάρχουν αρκετές χώρες πιο πάνω από την Ελλάδα στη σχετική λίστα.
Ας δουμε τις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε ετήσια βάση ανά κάτοικο όπως τις παρουσιάζει το perierga:
  1. Φινλανδία 12.0 kg
  2. Νορβηγία 9.9 kg
  3. Ισλανδία 9.0 kg
  4. Δανία 8.7 kg
  5. Ολλανδία 8.4 kg
  6. Σουηδία 8.2 kg
  7. Ελβετία 7.9 kg
  8. Βέλγιο 6.8 kg
  9. Καναδάς 6.5 kg
  10. Βοσνία-Ερζεγοβίνη 6.2 kg
  11. Αυστρία 6.1 kg
  12. Ιταλία 5.9 kg
  13. Σλοβενία 5.8 kg
  14. Βραζιλία 5.8 kg
  15. Γερμανία 5.5 kg
  16. Ελλάδα 5.5 kg
  17. Γαλλία 5.4 kg
  18. Κροατία 5.1 kg
  19. Κύπρος 4.9 kg
  20. Λίβανος 4.8 kg

Πηγή: iefimerida.gr