Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τα ακριβότερα φρούτα στον κόσμο

Στις αρχές Μαΐου μια γιαπωνέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πουλούσε τις μπανάνες Gokusen έναντι 6 δολαρίων την κάθε μία, ενώ η «προσφορά» αυτή θα διαρκούσε μόλις για μία ημέρα.
Οι συγκεκριμένες μπανάνες προέκυψαν από την «ανάμιξη» των καλύτερων χαρακτηριστικών από περισσότερες από 100 ποικιλίες μπανάνας, καλλιεργήθηκαν σε υψόμετρο 500 μέτρων και συσκευάστηκαν σε ειδικά κουτιά με αύξοντα αριθμό.
Perierga.gr - Τα ακριβότερα φρούτα στον κόσμο
Κι ενώ στους περισσότερους από εμάς αυτό μπορεί να ακούγεται –το λιγότερο- παράλογο, στην Ιαπωνία δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποια φρούτα… πήραν την ανιούσα! Για την ακρίβεια, η χώρα έχει μακρά παράδοση στα φρούτα πολυτελείας! Στο Τόκιο υπάρχει μια μπουτίκ φρούτων, στην οποία μπορεί να βρει κανείς από φράουλες που στοιχίζουν 3 δολάρια η κάθε μία, μέχρι τετράγωνα καρπούζια αξίας 212 δολαρίων.
Κι αν η μπανάνα των 6 δολαρίων σας φάνηκε υπερβολική… δείτε παρακάτω οκτώ φρούτα που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα firstwefeast.com, αδειάζουν πορτοφόλια:
Καρπούζι Densuke 
Perierga.gr - Τα ακριβότερα φρούτα στον κόσμο
Τιμή: 121 δολάρια
Πού: Ιαπωνία
Γιατί είναι τόσο ακριβό: Το μαύρο αυτό καρπούζι λέγεται ότι έχει μια πολύ ιδιαίτερη γλυκάδα. Καλλιεργείται αποκλειστικά στο νησί Hokkaido και κάθε χρόνο η παραγωγή δεν ξεπερνά τα 100 κομμάτια. Το πιο ακριβό που πουλήθηκε ποτέ ζύγιζε 7,7 κιλά και έπιασε 6.100 δολάρια σε μια δημοπρασία που είχε γίνει το 2008.

Μήλα Sekai-ichi
Perierga.gr - Τα ακριβότερα φρούτα στον κόσμο
Τιμή: 21 δολάρια
Πού: Ιαπωνία
Γιατί είναι τόσο ακριβά: Ναι, καλά διαβάσατε: 21 δολάρια για κάθε μήλο! Γι’ αυτό άλλωστε και το όνομά τους σημαίνει «τα καλύτερα στον κόσμο». Τα Sekai-ichi πλένονται με μέλι και διαλέγονται ένα-ένα με το χέρι, για να διασφαλιστεί ότι δε θα έχουν κανένα ψεγάδι. Οι οπωρώνες όπου καλλιεργούνται γονιμοποιούνται με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα μικρό ραβδί.
Πεπόνια Yubari King
Perierga.gr - Τα ακριβότερα φρούτα στον κόσμο

Τιμή: 225 δολάρια για δύο κομμάτια
Πού: Ιαπωνία

Γιατί είναι τόσο ακριβά:
 Η τιμή των 225 δολαρίων θεωρείται τεράστια ευκαιρία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα ζευγάρι πεπόνια Yubari King πωλήθηκαν μία φορά έναντι 23.500 δολαρίων, κάνοντάς τα τα πιο ακριβά φρούτα στον κόσμο. Καλλιεργούνται και αυτά στο νησί Hokkaido. Η σάρκα τους έχει ένα πορτοκαλί χρώμα και μια ιδιαίτερη γλυκάδα. Καλλιεργούνται σε θερμοκήπια, όπου τους φοράνε ειδικά «καπέλα» για να αποφεύγονται τα εγκαύματα από τον ήλιο!
Σταφύλια Ruby Roman
Perierga.gr - Τα ακριβότερα φρούτα στον κόσμο
Τιμή: 6.400 δολάρια
Πού: Ιαπωνία
Γιατί είναι τόσο ακριβά: Τα πιο ακριβά σταφύλια στον κόσμο πουλήθηκαν σε μια δημοπρασία που έγινε το 2011 στην Kanazawa της Ιαπωνίας. Κάθε ρώγα είχε το μέγεθος μιας μπάλας του πινγκ-πονγκ. Το τσαμπί αποτελούνταν από 25 ρώγες! Τα «καλά» σταφύλια πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε ζάχαρη περίπου στο 18% και να ζυγίζουν 20 γραμμάρια το καθένα.
Dekopon
Perierga.gr - Τα ακριβότερα φρούτα στον κόσμο
Τιμή: 79 δολάρια για 6 κομμάτια
Πού: Ιαπωνία και Καλιφόρνια
Γιατί είναι τόσο ακριβά: Πρόκειται για ένα υβρίδιο μανταρινιού και πορτοκαλιού. Τα Dekopon θεωρούνται τα καλύτερα εσπεριδοειδή στον κόσμο. Μοιάζουν με πορτοκάλια, όμως είναι πιο μεγάλα και πιο γλυκά. Μέχρι να κυκλοφορήσουν στην αγορά της Καλιφόρνια με το όνομα «Sumo», τα Dekopon ήταν διαθέσιμα μόνο στην Ιαπωνία.
Πηγή:  newsbeast.gr

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αυστραλία: Θα πληρώνουν δίδακτρα και οι νεκροί φοιτητές


Σάλο έχουν προκαλέσει στην Αυστραλία οι κυνικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κρίστοφερ Πάιν, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα διεκδικεί την αποπληρωμή οφειλών για πανεπιστημιακά δίδακτρα και από νεκρούς φοιτητές.
 
Στην Αυστραλία η Δωρεάν Παιδεία, αποτελεί ανέκδοτο, καθώς τα δίδακτρα είναι υποχρεωτικά, όμως η πρόταση του υπουργού Παιδείας ξεπέρασε ακόμη και τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πρακτικές. Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα στη χώρα, εάν κάποιος φοιτητής πεθάνει τα χρέη του για τα δίδακτρα παραγράφονται. Ο υπουργός Παιδείας θέλει να αλλάξει το σύστημα και υποστήριξε ότι  το δημόσιο θα πρέπει να διεκδικεί τα δίδακτρα από τα περιουσιακά στοιχεία των φοιτητών του ή των γονιών τους. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών, Τζο Χόκι, που είπε ότι πρέπει να ισχύει για τους φοιτητές ότι ισχύει για την αποπληρωμή οποιουδήποτε άλλου δανείου.
 
Ο  Αυστραλός πρωθυπουργός έσπευσε να διαψεύσει τη σχετική είδηση, όμως ο σάλος που προκλήθηκε είναι εντονότατος και έχει ξεπεράσει και τα σύνορα της χώρας.
Πηγή:topontiki.gr

Το μπλογκ για το one night stand -Εμπνευσμένη ψυχολόγος συλλέγει ιστορίες από περιστασιακούς έρωτες

Το μπλογκ για το one night stand -Εμπνευσμένη ψυχολόγος συλλέγει ιστορίες από περιστασιακούς έρωτες
Αν θέλετε όλος ο κόσμος να μάθει για την καυτή νύχτα που περάσατε το προηγούμενο βράδυ, τότε κάντε κλικ στο εξής μπλογκ: TheCasualSexProject.com.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και η καθηγήτρια ψυχολογίας Zhana Vrangalova ξεκίνησαν το συγκεκριμένο μπλογκ πριν περίπου ένα μήνα ως μέσο όπου ο καθένας θα μπορεί να μιλάει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του εμπειρίες από περιστασιακό παρτενέρ.
«Εχουμε ελάχιστες πληροφορίες για το τι είναι το περιστασιακό σεξ» αναφέρει η ψυχολόγος «ήθελα να δώσω βήμα σε ανθρώπους να εκφράσουν πώς νιώθουν για αυτό, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τι πραγματικά είναι αυτό που θέλουν», εξηγεί.
Φυσικά η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή με αναφορές από όλο σχεδόν τον κόσμο με τους ενδιαφερόμενους να μοιράζονται τις γαργαλιστικές ιστορίες τους.
Σύμφωνα με έρευνες, αν κάποιος επιδίδεται στο περιστασιακό σεξ για τους σωστούς λόγους -χωρίς δεσμεύσεις -τότε η ψυχική υγεία τονώνεται. Αν πάλι, το κάνει κανείς για τους λάθος λόγους -έπειτα από ένα κακό μεθύσι, για να εκδικηθεί την πρώην κλπ-, τότε, εξηγεί η Vrangalova, ελοχεύει ο κίνδυνος της κατάθλιψης, του άγχους και της χαμηλής αυτοεκτίμησης.


Πηγή:iefimerida.gr

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το σάουντρακ της σύλληψης -Τι μουσική άκουγαν οι γονείς σας όταν σας... δημιούργησαν

Το σάουντρακ της σύλληψης -Τι μουσική άκουγαν οι γονείς σας όταν σας... δημιούργ
Οι περισσότεροι έχουν δει φωτογραφίες από τις πρώτες ώρες της ζωής τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι ελάχιστοι γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της στιγμής που «δημιουργήθηκαν». Χρειάζεται άλλωστε θάρρος για να ρωτήσει κανείς τους γονείς του για τις συνθήκες της σύλληψής του. Τουλάχιστον, τώρα μπορούν όλοι να μάθουν το σάουντρακ της στιγμής που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση σε αυτό τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη απάντηση μπορεί να βρεθεί στο PorkTrack.com. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί έναν απλό αλγόριθμο για να υπολογίσει ποιο τραγούδι είναι πιο πιθανό να ακουγόταν στο ραδιόφωνο την ημέρα της σύλληψης κάθε ατόμου. Βέβαια, για να δώσει την απάντηση «συμβουλεύεται» τις 100 πρώτες επιτυχίες του Billboard για την εβδομάδα της σύλληψης. Και επειδή είναι... ξενόφερτη η εφαρμογή, αν οι γονείς κάποιων άκουγαν Γιώργο Νταλάρα ή κάτι ανάλογο την επίμαχη στιγμή, αυτό θα παραμείνει μυστικό, εκτός αν το εξομολογηθούν οι άνθρωποι που τον έφεραν στον κόσμο.

Η εν λόγω εφαρμογή διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πιο... άχρηστης, αλλά αν παρόλα αυτά κάποιος έχει την περιέργεια για να μάθει το σάουντρακ της δημιουργίας του, μπορεί να επισκεφθεί τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα εδώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Είναι νεκρός ή διαλογίζεται; Το δικαστήριο θα αποφανθεί


Μία ιδιότυπη περίπτωση καλείται να εκδικάσει δικαστήριο στην Ινδία. Είναι ο Shri Ashutosh Maharaj, ένας από τους πλουσιότερους Ινδούς γκουρού, νεκρός ή έχει πέσει σε βαθύ διαλογισμό;
 
Σύμφωνα με τον Independent, οι υποστηρικτές αλλά και η οικογένεια του ιδρυτή του θρησκευτικού τάγματος Divya Jyoti Jagrati Sansthan, αναμένεται να δώσουν μια σκληρή δικαστική διαμάχη για το αν ο άντρας έχει αποβιώσει ή απλά διαλογίζεται και θα ξυπνήσει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειάς του, ο Maharaj -η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ- πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι φανατικοί οπαδοί του ωστόσο υποστηρίζουν ότι ο ηγέτης τους είναι ζωντανός και ότι έχει πέσει σε Samadhi, δηλαδή σε βαθύ στοχασμό, ενώ έχουν καταψύξει το σώμα του για να τον... αποψύξουν όταν θα ξυπνήσει.
Πηγή:topontiki.gr

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: Πήρε το πτυχίο στα 99 της χρόνια

Μετά από 75 χρόνια πήρε πτυχίο μια 99χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ, το οποίο ούτως ή άλλως είχε από το 1939 στη στενογραφία και τα λογιστικά.
ΗΠΑ: Πήρε το πτυχίο στα 99 της χρόνια
Ειδικότερα, η Τζέσι Γουάιτ έλαβε το πτυχίο, ωστόσο τότε δεν είχε τα 5 δολάρια που χρειάζονταν για τα διοικητικά έξοδα της σχολής.
Την ιστορία της ανακάλυψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, ο οποίος πλήρωσε το ποσό και σε μία πολύ συγκινητική τελετή παρέδωσε στην ηλικιωμένη γυναίκα το δίπλωμά της.
Η ίδια μάλιστα συνεχίζει να διαβάζει και περνά πολύ χρόνο στο internet, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μεγαλώνεις όταν σταματάς να μαθαίνεις».
Πηγή:e-go.gr

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανία!

Πωλητήριο μπαίνει σε ένα ολόκληρο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανία, που αποτελεί δημοφιλές θέρετρο για τους σέρφερς. Οι κάτοικοι του Bantham, κοντά στο Κινγκμπριτζ, ενημερώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο ότι η γη και όλα τα κτίρια του χωριού πρόκειται να πωληθούν. Η γη που ανήκει σε ιδιώτη πρόκειται να πωληθεί έναντι 14,5 εκατομμυρίων ευρώ και μεσιτικά γραφεία από όλο τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καταφέρουν να κλείσουν την καλύτερη αγοραπωλησία.
perierga.gr - Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανία!
Συνολικά θα πωληθούν 750 στρέμματα γης, που περιλαμβάνουν πάνω από 40 σπίτια, παμπ, λιμάνι και ένα κατάστημα. Το χωριό διαθέτει παραδοσιακά σπιτάκια με όμορφες οροφές και ανθισμένους κήπους, ενώ αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Ο ιδιοκτήτης της γης επιθυμεί να απαλλαγεί από τα οικονομικά βάρη που του προσφέρουν οι φόροι αλλά και οι λοιπές υποχρεώσεις προς το δημόσιο. Ωστόσο, το Bantham είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της χώρας, γραφικό και παραδοσιακό και η πώλησή του αποτελεί πλήγμα αφού ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.
perierga.gr - Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανία!
perierga.gr - Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανία!
perierga.gr - Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανία!
perierga.gr - Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανία!
perierga.gr - Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανία!
perierga.gr - Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανία!
Πηγή:perierga.gr

Απολύθηκαν 524 δημόσιοι υπάλληλοι -Ανάμεσα τους δολοφόνοι, παιδεραστές και έμποροι ναρκωτικών [λίστα]

Απολύθηκαν 524 δημόσιοι υπάλληλοι -Ανάμεσα τους δολοφόνοι, παιδεραστές και έμπορ
Εκτός Δημοσίου βρίσκονται πλέον 524 υπάλληλοι, καθώς εξετάστηκαν πολλές εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από τις αρχές του 2013, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι.
Πιο συγκεκριμένα:
Το 2013 αποχώρησαν για τους παραπάνω λόγους 220 δημόσιοι υπάλληλοι. Το Α' τετράμηνο (Ιανουάριος - Απρίλιος) του 2014, έχουν αποχωρήσει για τους ίδιους λόγους 304 υπάλληλοι. Πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών.
Σημειώνεται, κατά το υπουργείο, ότι τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια έχουν επιβάλλει την ποινή της οριστικής παύσης σε υπαλλήλους, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το δημόσιο, για άκρως σοβαρά παραπτώματα και αδικήματα.
Ενδεικτικά αναφέρονται:
  • Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως
  • Χρηματισμός
  • Υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος
  • Πλαστογραφία
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Παθητική δωροδοκία
  • Σύναψη σχέσεων από εκπαιδευτικό με ανήλικο
  • Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
  • Ασελγείς πράξεις σε ανήλικο από εκπαιδευτικό
  • Προμήθεια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή υλικού παιδικής πορνογραφίας
  • Προμήθεια πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών
  • Σεξουαλική παρενόχληση μαθητών από εκπαιδευτικό μέσω μηνυμάτων
  • Συνομιλίες απρεπούς περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκπαιδευτικό
  • Χρησιμοποίηση δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων
  • Παρεμβάσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα σε ΔΟΥ για εξυπηρέτηση ιδίου οφέλους ή τρίτων προσώπων
  • Παραποίηση στοιχείων και νόθευση εγγράφων
  • Αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά: «συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την εξέταση των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων και τον εντοπισμό όσων διορίστηκαν στο Δημόσιο με δόλια μέσα. Κάθε τετράμηνο θα παρουσιάζουμε αναλυτική αναφορά στους πολίτες. Μόνο μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2014, περισσότεροι από 300 δημόσιοι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν, μετά την ολοκλήρωση του πειθαρχικού ελέγχου. Δημιουργούμε στέρεες δομές και συστηματικές διαδικασίες ελέγχου, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες συμπεριφορές του παρελθόντος. Η εποχή της ατιμωρησίας στο Δημόσιο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εδραιώνουμε πλέον ένα περιβάλλον λογοδοσίας και απόδοσης ευθυνών, που αποτελεί απαίτηση όχι μόνο της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά του συνόλου της κοινωνίας».


Πηγή:iefimerida.gr

Οι πιο δύσκολες και οι πιο εύκολες γλώσσες του κόσμου

Οι Έλληνες, όταν δεν καταλαβαίνουν μια γλώσσα, συνήθως λένε «είναι κινέζικα», ενώ οι αγγλόφωνοι στην ίδια περίπτωση συνήθως λένε «it's all Greek to me» (μου φαίνονται ελληνικά).

Και όμως, η ελληνική γλώσσα δεν είναι ανάμεσα στις πιο δύσκολες γλώσσες για να μάθει κανείς, εάν είναι αγγλόφωνος. Προηγούνται άλλες και είναι όλες αναμενόμενες: αραβική, κινεζική, ιαπωνική και κορεατική. Και των τεσσάρων, ο μέσος χρόνος εκμάθησης είναι πάνω από 1,5 χρόνο (88 εβδομάδες).
Τα ελληνικά είναι στις γλώσσες των οποίων ο μέσος χρόνος εκμάθησης είναι περίπου ο μισός. Ένας αγγλόφωνος για να μάθει ελληνικά χρειάζεται περίπου 44 εβδομάδες – σχεδόν 10 μήνες. Στην ίδια κατηγορία με τα ελληνικά είναι και η ρωσική, η πολωνική, η ινδική, η φινλανδική γλώσσα κ.ά.
Στις πιο εύκολες –για έναν αγγλόφωνο– περιλαμβάνονται τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ιταλικά, τα γαλλικά κ.ά., με μέσο χρόνο εκμάθησης τις 23–24 εβδομάδες.
Στο γράφημα που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά όλες τις χώρες, σε κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες δυσκολίας που ανήκουν. Δίπλα στην κάθε χώρα υπάρχει και ο αριθμός των ανθρώπων που μιλούν τη γλώσσα, ενώ δεξιά από τον μέσο χρόνο εκμάθησης αναγράφονται και οι ώρες μαθημάτων που χρειάζεται η κάθε κατηγορία γλώσσας.
Είναι ενδιαφέρον και το αρχικό σημείωμα του γραφήματος, που αναφέρει και τους παράγοντες που επιδρούν στην εκμάθηση. Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι:
  • κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές μαθησιακές δυνατότητες,
  • παίζει ρόλο η εγγύτητα της μητρικής σου γλώσσας με αυτήν που μαθαίνεις,
  • η πολυπλοκότητα της γλώσσας που μαθαίνεις,
  • οι ώρες που αφιερώνεις,
  • και το κίνητρο που έχεις για εκμάθηση της γλώσσας.


Πηγή:e-radio.gr 

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μποτιλιάρισμα ρεκόρ! Ουρά 344 χιλιόμετρα στο Σάο Πάολο

Μαρτύριο για χιλιάδες οδηγούς στη Βραζιλία. Τι προκάλεσε το μποτιλιάρισμα που θα μείνει στην ιστορία (Pics)

Το Σάο Πάολο, όπου στις 12 Ιουνίου θα διεξαχθεί το εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ ποδοσφαίρου, έσπασε ένα νέο ρεκόρ στα μποτιλιαρίσματα, καταγράφοντας 344 χιλιόμετρα μποτιλιαρισμένων αυτοκινήτων.
Το θλιβερό ρεκόρ σημειώθηκε στη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας χθες, Παρασκευή, το απόγευμα, σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία που διαχειρίζεται την κυκλοφορία στο Σάο Πάολο.
 







Η μεγαλούπολη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία φημιζόταν ήδη για τη χαοτική κυκλοφορία στους δρόμους της, ταλαιπωρείται εδώ και πολλές ημέρες από μια απεργία των οδηγών λεωφορείων.
Έπειτα από μια 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη των οδηγών λεωφορείων του ίδιου του Σάο Πάολο, από την Πέμπτη απήργησαν για δύο ημέρες οι οδηγοί των λεωφορείων των προαστίων. Στόχος των απεργών είναι να επιτύχουν μισθολογικές αυξήσεις ύψους 10%.
 







Η κινητοποίηση εντάσσεται στην αύξηση των απεργιών και των διαδηλώσεων στη Βραζιλία καθώς πλησιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο, το κόστος της διοργάνωσης του οποίου υπολογίζεται σε 11 δισεκ. δολάρια. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου.
Πηγή:news247.gr

Πανζουρλισμός στο e-bay για ένα κομμάτι χαρτί -Πώς από μια ανόητη δημοπρασία μετατράπηκε σε χορό χιλιάδων δολαρίων [εικόνα]

Πανζουρλισμός στο e-bay για ένα κομμάτι χαρτί -Πώς από μια ανόητη δημοπρασία μετατράπηκε σε χορό χιλιάδων δολαρίων [εικόνα]
Μια ανόητη δημοπρασία, για ένα χειρόγραφο σημείωμα που περιέχει μόνο τη λέξη «The», στο eBay Αυστραλίας, έχει προσελκύσει τουλάχιστον 44 προσφορές, με την κορυφαία προσφορά μέχρι στιγμής, να αγγίζει το ποσό των $ 10.099 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου $ 9.320 δολάρια ΗΠΑ).
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα, η δημοπρασία ξεκίνησε στις 22 Μαΐου με αρχική προσφορά 0,99 δολάρια.
Στην αρχή, γράφει η Huffington Post, οι χρήστες τοποθετούσαν ελάχιστα δολάρια, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα άρχισαν να «αγριεύουν». Τρεις ημέρες μετά την έναρξη της δημοπρασίας, οι προσφορές άρχισαν να μετατρέπονται σε χιλιάδες.


Πηγή:iefimerida.gr

ΗΠΑ: Άγνωστος κρύβει χαρτονομίσματα σε απίθανα σημεία

Σε επιφυλακή και επαγρύπνηση πρέπει να βρίσκονται οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο, αναζητώντας τους μυστηριώδεις λευκούς φακέλους που μπορεί να περιέχουν μέχρι και 100 δολάρια.
ΗΠΑ: Άγνωστος κρύβει χαρτονομίσματα σε απίθανα σημεία
Ένας άγνωστος άνδρας, αφήνει διάφορα χρηματικά ποσά σε μια αποστολή που ονομάζεται «Hidden Cash» (Κρυμμένα μετρητά) και δίνει στοιχεία για την τοποθεσία που τα έχει τοποθετήσει μέσω twitter.
Το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το περίεργο και πρωτότυπο από πρότζεκτ, δήλωσε στην Bold Italic, πως είναι ένας μεγιστάνας ακινήτων, και ο σκοπός γι' αυτό το δημιουργικό κυνήγι είναι να επιστρέψει «στην κοινότητα αυτά που τον έκαναν πλούσιο».

«Έβγαλα εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από όσα είχα φανταστεί ποτέ, ωστόσο πολλοί φίλοι μου και άνθρωποι που δουλεύουν για μένα, δεν μπορούν να αγοράσουν ένα μικρό σπίτι στο Bay Area» δήλωσε ο άγνωστος. «Αυτό με προβλημάτισε πολύ. Είμαι αποφασισμένος να δωρίσω μερικά από τα χρήματα που έβγαλα, και εκτός από φιλανθρωπικό σκοπό, βρίσκω αυτό το κυνήγι διασκεδαστικό αλλά και δημιουργικό».

Αμέσως μόλις αφήνει τα χρήματα, ανεβαίνει ένα tweet στο @ HiddenCash, με υποδείξεις για τη θέση του φακέλου, ενώ ζητά από τους τυχερούς αποδέκτες να ανεβάσουν μία φωτογραφία με την ανακάλυψή τους.

Ο άγνωστος ανέφερε επίσης στην Bold Italic, πως οι καταθέσεις μετρητών είναι ένα «κοινωνικό πείραμα» ενώ πρόσθεσε πως ανησυχεί για την τεράστια ανισότητα πλούτου στην πόλη. Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να κρύβει χρήματα μία ή δύο φορές την εβδομάδα χωρίς να καθορίζει το τέλος της αποστολής και πως το πρότζεκτ θα επεκταθεί και στο Όκλαντ και το Σαν Χοσέ.

Θα χρειαστούν βέβαια πολύ περισσότεροι φάκελοι με μετρητά για την αντιμετώπιση των τεράστιων χασμάτων πλούτου από όσα δίνει ο άνδρας πίσω από το Hidden Cash. Ωστόσο, πρόκειται για μια έξυπνη, γενναιόδωρη ιδέα που σίγουρα φωτίζει τις ημέρες μερικών τυχερών κατοίκων του Σαν Φρανσίσκο.
Πηγή:e-go.gr

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Δικαστικοί υπάλληλοι έκαναν σεξ και διέκοψαν δίκη για φόνο

Δικαστής αναγκάστηκε να διακόψει δίκη για δολοφονία, λόγω... ανάρμοστων ήχων. Τι συνέβαινε σε διπλανή αίθουσα!

Στη διακοπή της δίκης οδηγήθηκε μια δικαστής όταν κραυγές ηδονής ακουγόντουσαν από διπλανή αίθουσα του δικαστηρίου.   
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε αίθουσα του δικαστηρίου στη Γενόβα όπου εξελισσόταν η δίκη του  Μαροκινού Yassin Mahmod ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός άνδρα κοντά στο λιμάνι.
Την ώρα που η εισαγγελέας Sabrina Monteverde αγόρευε στη διπλανή αίθουσα δυο δικαστικοί υπάλληλοι έκαναν σεξ με αποτέλεσμα να ακούγονται.
Άμεσα η έδρα ζήτησε τη διακοπή της δίκης καθώς οι ήχοι από τη διπλανή αίθουσα ήταν ανάρμοστοι.
Σύμφωνα με πηγές του δικαστηρίου ο εραστής ήταν παντρεμένος, ενώ η ερωμένη του ελεύθερη.
Πηγή:metro

Ηλικιωμένος μηνύει έφηβη γιατί αρνήθηκε να κάνει... σεξ μαζί του!


Αυτή θα μπορούσε να είναι η πιο περίεργη μήνυση στον κόσμο!

 Ένας συνταξιούχος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων μήνυσε μια νεαρή κοπέλα για... ηλικιακές διακρίσεις, αφού αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.
Ο 77χρονος άντρας ισχυρίζεται ότι έχει κοιμηθεί με 3000 γυναίκες σε όλη του τη ζωή και φαίνεται ότι δεν γνωρίζει το «όχι» σαν απάντηση. Η 19χρονη είχε περάσει ένα βράδυ με τον Γερμανό επιχειρηματία αλλά όταν έφτασαν στο... ψητό εκείνη του είπε ότι είναι πολύ μεγάλος γι' αυτήν.
Ο «γλυκοαίματος» άντρας αποφάσισε να μηνύσει την νεαρή αφού προέβη σε... ηλικιακές διακρίσεις. Τελικά όμως επικράτησε η (όποια) λογική και απέσυρε την αγωγή...

Πηγή: newsbomb.gr

Εικόνες που δοκιμάζουν τη λογική μας

Η φράση "δεν είναι αυτό που νομίζεις" θα μπορούσε να είναι λεζάντα για αυτές τις φωτογραφίες. Απολαύστε τις! (Pics)
Για να καταγράψει ο φωτογραφικός φακός τέτοιες φωτογραφίες χρειάζεται τύχη και φαντασία. Οι πιο κάτω φωτογραφίες εύκολα μπορούν να ξεγελάσουν αν δεν τις παρατηρήσεις προσεκτικά καθώς έχουν μια μοναδική προοπτική.
Δείτε τις 15 καλύτερες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο όπως τις επέλεξε  η ιστοσελίδα theladbible.




















Πηγή: news247.gr