Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ακόμα και από το διάστημα φαίνεται η διαφορά της Βόρειας Κορέας –Εκατομμύρια κάτοικοι βυθισμένοι στο σκοτάδι

Απίστευτες εικόνες ενός άνευ τέλους διχασμού, κατέγραψε η NASΑ αποτυπώνοντας τη διαφορά της Βόρειας από τη Νότια Κορέα, που είναι εμφανής ακόμα και από το διάστημα.
Το απομονωμένο κομμουνιστικό κράτος της Βόρειας Κορέας μοιάζει σαν μια μαύρη τρύπα σε μια θάλασσα φωτός, καθώς είναι εντελώς «σβηστή» σε αντίθεση με το νότιο τμήμα της εικόνας, που δείχνει τη Νότια Κορέα λουσμένη στο φως.
Οι νυχτερινές εικόνες ελήφθησαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στις 30 Ιανουαρίου και το μόνο φωτεινό σημείο της Βόρειας Κορέας είναι η πρωτεύουσα της χώρας, Πιονγιάνγκ που ξεχωρίζει σαν μια φωτεινή κουκκίδα.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιουν Ουν, κάθε νύχτα αφήνει χωρίς ρεύμα την πλειοψηφία των 24 εκατ κατοίκων της Βόρειας Κορέας, καθώς η χώρα υστερεί πολύ στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.
Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν:





Πηγή:iefimerida.gr

Είσαι μουσουλμάνος; Απαγορεύεται να πας... στον Αρη!

Θρησκευτικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύονται τα διαπλανητικά ταξίδια για λόγους... ασφαλείας εξέδωσε η Γενική Αρχή Ισλαμικών Θεμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Είσαι μουσουλμάνος; Απαγορεύεται να πας... στον Αρη!
Οι Khaleej Times του Ντουμπάι γράφουν ότι η εν λόγω Αρχή, που αποτελεί κρατικό φορέα καθοδήγησης των ιμάμηδων, εξέδωσε φάτουα για τα ταξίδια στον «κόκκινο πλανήτη».
«Υπάρχει η πιθανότητα ένας άνθρωπος που θα ταξιδέψει στον πλανήτη Αρη να μην καταφέρει να επιβιώσει εκεί ... είναι περισσότερο εκτεθειμένος στο θάνατο».
Το Κοράνι, όπως και οι περισσότερες εκδοχές της χριστιανικής θρησκείας, απαγορεύει την αυτοκτονία και το φόνο, με τη σαφή εντολή «Να μην σκοτώσεις τον εαυτό σου ή κάποιον άλλο» και «να μην οδηγήσεις τον εαυτό σου με τα ίδια σου τα χέρια στην καταστροφή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ισλαμικές χώρες καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως.
Πηγή:e-go.gr