Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αρκάς: απλά ο κορυφαίος

Ήμασταν παιδιά ακόμα θυμάμαι, όταν με τις αδερφές μου τσακωνόμασταν ποιος θα διαβάσει πρώτος το κόμικ του Αρκα στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας "Πρώτη". Κυριολεκτικά αρπάζαμε την εφημερίδα από τα χέρια του πατέρα μας, την ώρα που γυρνούσε σπίτι, για να διαβάσουμε την νέα ιστορία του "Ισοβίτη". Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε, κι ακόμα όταν πιάνω στα χέρια μου το "Ε" της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", γυρνάω στην τελευταία σελίδα με την ίδια διάθεση για να διαβάσω πια τους "Συνομήλικους". Με καθαρά επίκαιρο και κυνικό χιούμορ, ακολουθώντας την αντίθετη πορεία όλου του σταρ σύστεμ της χώρας που κατοικεί, έγινε γνωστός μόνο για το έργο του. Κατα τα άλλα κανείς δε γνωρίζει για το ποιος είναι, τι δουλειά κάνει, που κατοικεί.
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1981 με τον "Κόκκορα" , ο οποίος κυκλοφόρησε σε 7 άλμπουμ με την πρώτη δημοσίευση να γίνεται στο περιοδικό "Βαβέλ" και συνέχισε στο "Παραπέντε" έως το 1987. Η δεύτερη σειρά ήταν το "Show Business" το οποίο κυκλοφόρησε σε 3 άλμπουμ και στο περιοδικό "Σχολιαστής" από το 1983 έως το 1986. Σειρά είχε το "Ξυπνάς μέσα μου το ζώο", το οποίο κυκλοφόρησε σε 2 άλμπουμ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Μικρό Παραπέντε" από το 1985 έως το 1988. Σε ένα άλμπουμ κυκλοφόρησε το "Μετά την καταστροφή" , το οποίο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Το τέταρτο" από το 1986 έως το 1987. Το 1987 δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Σχολιαστής" η σειρά "Ο Παντελής και το λιοντάρι" το οποίο βγήκε και σε άλμπουμ το 1990. Το 1987 δημοσιεύτηκε γοα 8 μήνες στο περιοδικό "Micro Mad"  το "Φάε το κερασάκι". Από το 1988 έως το 1990 στην εφημερίδα "Πρώτη" και στη συνέχεια σε 4 άλμπουμ ,κυκλοφόρησε μία από τις πιο γνωστές σειρές του Αρκά ο "Ισοβίτης", ο οποίος έγινε και σειρά στην κρατική τηλεόραση λίγα χρόνια μετά. Μαζί το 1988 στο περιοδικό "Παραπέντε" δημοσιεύονταν και οι "Αταίριαστοι Έρωτες" το οποίο έγινε άλμπουμ το 1997. Από το 1991 έως το 1997 στο "Ε" δημοσιεύονται οι "Χαμηλές Πτήσεις" οι οποίες εκδίδονται σε 7 άλμπουμ.Από το 1995 στο περιοδικό "Μετρό" μας κρατάει παρέα και ο"Καστράτο", ο οποίος αισίως έφτασε τα 7 άλμπουμ. Στο "Ε" κυκλοφορούν μόνο για 7 μήνες τα "Πειραματόζωα", ενώ έως σήμερα έχουν εκδοθεί 3 άλμπουμ. Αντικαταστάτης στο "Ε" είναι ο "Καλός Λύκος" ο οποίος κυκλοφορεί σε ένα άλμπουμ από το 1998 έως το '99. Η "Ζωή μετά" έρχεται και πάλι στο¨"Ε" για πολλά χρόνια από το 1999 και μετά.Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 8 βιβλία.Η τελευταία σειρά είναι οι "Συνομήλικοι"  οι οποίοι κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στο "Ε" και μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί σε 3 άλμπουμ. Το τελευταίο άλμπουμ που έχει βγει είναι το "Επικίνδυνα Νερά".
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει να γνωρίσω ποιός είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Αρκάς, αρκεί να συνεχίζει να βγάζει τόσο υπέροχες δουλειές. Οι οποίες ελπίζω να συνεχιστούν για πολλά χρόνια.....  

Botox σε 8χρονο!!!

Στις μέρες μας οι περισσότεροι, στην πλειονότητα τους γυναίκες ανησυχούν για την εξωτερική τους εμφάνιση και καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους για να καταπολεμήσουν τα σημάδια του χρόνου. Μια από τις πλέον γνωστές και δημοφιλείς μη χειρουργική μέθοδος είναι οι ενέσεις Botox. Το γεγονός ότι μπορεί μετά από συνεχή και εκτεταμένη χρήση να καθιστούν το πρόσωπο σαν μια ανέκφραστη μάσκα, δεν φαίνεται να πτοεί βέβαια πολλούς.

Μια μητέρα όμως στην Καλιφόρνια θεώρησε ότι βλέπει ρυτίδες και στην 8χρονη κόρη της. Η Κέρυ Κάμπελ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις για την παραδοχή της ότι υποβάλει την κόρη της σε ενέσεις Botox, που πραγματοποιούσε μάλιστα η ίδια. Όπως δηλώνει, ήθελε να απαλλάξει την κόρη της από τις ρυτίδες που σχηματίζονταν στο πρόσωπό της, όταν χαμογελούσε, ενώ υποστήριξε ότι το ζήτησε και το ίδιο το παιδί όταν δήλωσαν συμμετοχή σε καλλιστεία. Δεν είναι όμως η μοναδική μητέρα που χρησιμοποιεί botox στο παιδί της, η ίδια ανέφερε ότι την παρότρυναν οι υπόλοιπες μητέρες στα καλλιστεία και ότι και αυτές ακολουθούν την ίδια οδό.

Δε σταματά όμως μόνο εκεί, αλλά συνεχίζει και στην αποτρίχωση των ποδιών της με κερί, για να προλάβει την περίπτωση υπερβολικής τριχοφυΐας όταν αυτό μπει στην εφηβεία. Η ίδια είναι αισθητικός και εφαρμόζει και στον εαυτό της Botox μόνη της, ωστόσο δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο προμηθευτής της.

Οι ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις μακρύχρονες ψυχολογικές επιπτώσεις που θα έχει στο παιδί η όλη αυτή σκληρή εμπειρία.Το άρθρο έχει παρθεί από το newsbeast.gr.
.

Η βλακεία λοιπόν σε όλο το μεγαλείο της.Το άρθρο από μόνο του είναι μάλλον ενχλητικό για τα μάτια μας.Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτή η περίπτωση θα λειτουργήσει ως πρότυπο, ειδικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οπού πολλά κορίτσια ονειρεύονται να γίνουν μοντέλα. Ψυχολόγος δεν είμαι, αλλά το σίγουρο είναι ότι όσα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς να έχουν ζήσει την παιδική τους ηλικία σωστά, βγάζουν πολλά προβλήματα σε μεγάλη ηλικία. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο τις φωτογραφίες τις βλέπετε, τα σχόλια δικά σας...... 

Τριαντάφυλλο ουράνιο τόξο

    Κάτι εντυπωσιακό που πέτυχα στο internet αυτές τις μέρες είναι τα τριαντάφυλλα ουράνιο τόξο.Τα τριαντάφυλλα αυτά έχουν πέταλα με διαφορετικά χρώματα και είναι εντελώς αληθινά και φυσικά. Για να ακριβολογούμε υπάρχει τεχνητή παράμβαση που όμως δεν αφορά γεννετική τροποποίηση ή βαφή,αλλά εκμεταλλεύται το φυσικό τρόπο ανάπτυξης των ρόδων ώστε να προσδώσει διαφορετικά χρώματα στο λουλούδι που αποκαλείται «τριαντάφυλλο ουράνιο τόξο» ή «χαρούμενο τριαντάφυλλο».
     Το 2004, δύο Ολλανδικές εταιρείες, η River Flowers και η F.J. Zandbergen, πειραματίστηκαν και με επιτυχία μεγάλωσαν ένα τριαντάφυλλο που είχε πέταλα στα… χρώματα του ουράνιου τόξου! Έχοντας υπόψη τους ότι τα πέταλα παίρνουν την τροφή τους μέσω των βλαστοκυττάρων, η ιδέα ήταν να χωρίσουν το στέλεχος σε πολλά κανάλια και να βουτήξουν το κάθε ένα σε διαφορετικό χρωματιστό νερό. Η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα λουλούδια, όπως στο χρυσάνθεμο ακόμη και στην Ορτανσία. Πάντως το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα κοσμεί αρκετούς κήπους και βεράντες.Όσο για τη τιμή απ' ότι ψάρεψα απο το internet υπάρχει μεγάλη διακύμανση, μία χαρακτηριστική τιμή είναι 89,95$ τα 6 τριαντάφυλλα, ενώ αλλού 55$ τα 5.Τώρα αν τα θέλουμε σε γλάστρα δε μπορώ να σας πω......
   

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Προγνωστικά Eurovision:Ανεβαίνει ο Λούκας

Μετά την εμφάνιση του Λούκα το βράδυ της Τρίτης,η θέση του στα διάφορα στοιχήματα βελτιώθηκε αισθητά.Συγκεκριμένα μέσα σε μόνο μια μέρα ανέβηκε 7 ολόκληρες θέσεις και βρέθηκε στην 14η θέση των στοιχημάτων.Φαβορί είναι πάντα η Γαλλία η οποία σε ορισμένες εταιρίες παιζεται με πολύ χαμηλό συντελεστή(1,7), ενώ αρκετά μεγάλη δυναμική τις τελευταίες ώρες δείχνει η Ιρλανδία με τους 2 δίδυμους. Η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία βρίσκονται αρκετά ψηλα, ενώ η επανεμφάνιση της Ιταλίας δεν φαίνεται να συγκινει τους eurofans. Αρκετά δυνατό εμφανίζεται και το Αζερμπαιτζάν που από τη πρώτη στιγμή που έβγαλε το τραγούδι του παίζει αρκετά ψηλά.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σε διαθεσιμότητα 4 αστυνομικοί για τα επεισόδια

Διασωληνωμένος, σε καταστολή και υπό μηχανική στήριξη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο 31χρονος άνδρας, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία της Τετάρτης (11/05). Ο δεύτερος σοβαρά τραυματίας 29χρονος διαδηλωτής, νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, όπου υπεβλήθη σε σπληνεκτομή και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά. "Κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, τονίζοντας πως είναι σε εξέλιξη έρευνες, για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού των διαδηλωτών. Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί και ο επικεφαλής τους για τα επεισόδια. Ποινικές διώξεις σε δέκα εκ των δώδεκα συλληφθέντων για τα επεισόδια.



Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ το μεσημέρι της Πέμπτης (12/05), εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας τριών αστυνομικών της ΥΑΤ που φέρονται σύμφωνα με βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν βάναυση συμπεριφορά σε βάρος πολίτη που συμμετείχε σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ξυλοδαρμός διαδηλωτή by Koupakia
"Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς και ο επικεφαλής αξιωματικός", προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση. Το άρθρο έχει παρθεί από το cosmo.gr
Χαρακτηριστικές είναι στο ίδιο άρθρο οι δηλώσεις του νευροχειρούργου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας κ.Πάνου Παπανικολάου:"Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για την πορεία της υγείας του. Τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 31χρονος είναι πολύ σοβαρά. Σπάνια έχω δει τόσο βίαια χτυπήματα", τόνισε.
Όπως παρατηρούμε οι υπεύθυνοι της ΕΛΑΣ πήραν σοβαρά μέτρα!!!!!......Τους έθεσαν σε διαθεσιμότητα!!!....Μπα! μήπως τους έριξαν και ξυλιές στο πωπουδάκι??Μην είστε τόσο σκληροί.....Καλά είστε σοβαροί?Εδώ μιλάμε για καθαρά εγκληματικές ενέργειες.Το να κλοτσας με μανία έναν ήδη πεσμένο και χτυπημένο άνθρωπο(βλέπε βίντεο), εκτός από άνανδρο, δείχνει και μίσος προς το συμπολίτη.Τέτοια όργανα τάξης θέλουμε?Δεν καταλαβαίνει αυτός ο ηλίθιος που κλοτσάει, μαζί με άλλους 10 ηλίθιους έναν άνθρωπο πεσμένο, ότι αυτό μπορεί να είναι το παιδί του ,ο αδερφός του.Και ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, αν ο γιος του ήταν στο νοσοκομείο διασωληνωμένος, για υπερβάλλοντα ζήλο θα μιλούσε?Φτου σας ρε!Η λέξη ντροπή είναι πολύ μικρή.....Οι πράξεις αυτές θέλουν κατευθείαν εισαγγελέα και φυλακή και όχι διαθεσιμότητες και μαλακίες...Όπως ο κοινός δολοφόνος χτυπάει, έτσι κι αυτοί οι αλήτες, μέσα σε στολή που εκπροσωπει το νόμο, ασκούν βία πρωτοφανή...
Α! και να μην παραβλέπουμε ότι οι αστυνομικοί που τέθηκαν στο βάναυσο μαρτύριο της διαθεσιμότητας(χα,χα,χα) δεν είναι αυτοί που χτύπησαν τον 31χρονο.Για το ξυλοδαρμό που βγήκε στο internet την πάτησαν, αλλιώς πέρα βρέχει....Η πιθανότητα να βρεθούν κι αυτοί που χτύπησαν τον 31χρονο πιστεύω πως είναι τόση, όσο και να ανατείλλει ο ήλιος από τη δύση....

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ ΜΕΡΟΣ 2





















ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ-ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ




































Νεκρός για ....μια κάμερα

Επειδή ξεκινήσαμε σήμερα με το κέντρο της Αθήνας, ένα άλλο περιστατικό βίας που έγινε χθες το πρωί στη διαστάυρωση Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου έχει πραγματικά προκαλέσει σοκ.
Νεαρός άνδρας πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από χώρο στάθμευσης, για να συνοδεύσει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο προκειμένου να γεννήσει.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες ήταν τρεις και επιτέθηκαν στον άνδρα επειδή κρατούσε μια κάμερα. Την κάμερα λογικά την κρατούσε για να βιντεοσκοπήσει το ευτυχές γεγονος. Κατά τη συμπλοκή ο άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα.Κάτοικοι της περιοχής και περαστικοί αφήνουν λουλούδια στον τόπο δολοφονίας του άτυχου άνδρα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος φαρμακευτικής εταιρίας.

Δυστυχώς η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ άσχημη, και μάλλον εμείς που μένουμε στην επαρχία ακούμε μόνο τα πολύ άγρια περιστατικά. Μονο μια κουβέντα σ' αυτούς που κυβερνούν αυτόν το τόπο, αφήστε τους αστυνομικούς να φυλάνε ακόμα το Μητσοτάκη, το Σημίτη και τόσους μύριους άλλους άχρηστους πολιτικούς, καλλιτέχνες...... και αφήστε τον απλό κόσμο απροστάτευτο να πεθαίνει σε κάθε γωνιά της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας....έτσι κι αλλιώς τι σας νοιάζει?

Διαδηλωτής σε κρίσιμη κατάσταση

Τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη λήξη της κεντρικής απεργιακής πορείας στο Σύνταγμα.

Ένας 30χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή του.
Μετά το χειρουργείο ο τραυματίας μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα θεραπείας, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να παραμείνει στην εντατική δύο έως τρεις ημέρες.
Δε θα μείνουμε στα επεισόδια τα οποία μάλλον είναι γνωστό από ποιους προκαλλούνται, και με ποιο τρόπο προστατεύονται και αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα, αλλά στη βαρβαρότητα που επέδειξαν τα ΜΑΤ,κάτι που φαίνεται στις παρακάτω δηλώσεις.
Από την τοπική επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για «βαρβαρότητα» και δεκάδες τραυματίες που διακομίστηκαν «χτυπημένοι από τα ΜΑΤ».
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «δεκάδες τραυματισμένοι-χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.
»Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του».
Με την ανακοίνωσή της η τοπική ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει «την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα» και «όλα τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές».
«Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας».
Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει ο σοβαρός έλεγχος στα ΜΑΤ και αν η εντολή για φουλ επίθεση έρχεται από πιο ψηλά, να αρχίσουν να κόβονται κεφάλια.Πράγμα που δεν το πιστεύω ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος.Τρανό παράδειγμα οι βαριές(χα,χα,χα) τιμωρίες στην υπόθεση της ζαρντινιέρας.... Πάντως γίνανε 25 προσαγωγές, ενώ στην πορεία συμμετείχαν γύρω στους 20000 διαδηλωτές.
Τα στοιχεία (εκτός από τις τοποθετήσεις)για το άρθρο έχουν παρθεί από το in.gr

Με άνεση στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα


Παρά τα προγνωστικά που έδιναν το 'Watch my dance' εκτός τελικού, ο Λούκας Γιόρκας μαζί με το Stereo Mike, δίνοντας μια άρτια παράσταση, κατάφεραν να πείσουν και να περάσουν με σχετική άνεση στον Σαββατιάτικο τελικό.Για να πούμε και του λόγου το αληθές, βλέποντας χθες το βράδυ τον ημιτελικό, λίγα ήταν τα τραγούδια που μπορούσες να πεις ότι ξεχώρισαν. Και κάποια από αυτά μάλιστα δεν πέρασαν καν στον τελικό. Όπως η Αρμενία με το πιασάρικο 'Boom Boom' ή η Τουρκία, ενώ πέρασαν άλλες χώρες όπως η Σερβία, η Ισλανδία και η Φιλανδία. Και μην αρχίσω με την Πορτογαλία .....Πάντως έκτός του Ελληνικού κομματιού εμείς την προτιμησή μας θα τη δώσουμε και στη Γεωργία με το 'One more day'



Δεν έχω παρακολουθήσει τις πρόβες από τα τραγούδια του 2ου ημιτελικού, αλλά πιστεύω πως το 'Watch my dance' έχει τύχη για ένα καλό πλασάρισμα.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

O Jim Carrey παίζει Rocky

Τα τελευταία προγνωστικά της Eurovision

Σύμφωνα με την σουηδική εταιρεία unibet, νικήτρια χώρα στον φετινό διαγωνισμό της eurovision είναι η Γαλλία με απόδοση 1,70. Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία με αποδόσεις 3,50 και 4,00, αντίστοιχα. Στα στοιχηματικά τραπέζια φαίνεται ότι οι μεγάλες χώρες του διαγωνισμού (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία) αντιμετωπίζουν τον διαγωνισμό πιο σοβαρά από ότι τα προηγούμενα χρόνια, αφού συμμετέχουν στον διαγωνισμό με καταξιωμένους καλλιτέχνες και πολύ σύγχρονα κομμάτια.Δείτε ένα βίντεο με όλες τισ συμμετοχές παρακάτω:

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός της eurovision 2011 στο στάδιο Esprit Arena του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου θα πάρει μέρος και η ελληνική συμμετοχή με τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike. Μέχρι στιγμής το «Watch My Dance» βρίσκεται ενδέκατο στην τελική κατάταξη του ημιτελικού με απόδοση 31,00.
Ένα «outsider» του φετινού διαγωνισμού θεωρούταν μέχρι τις προηγούμενες μέρες η Ρωσσία η οποία σύμφωνα με τα προγνωστικά έρχεται δεύτερη στον ημιτελικό μετά το Αζερμπαϊτζάν με απόδοση 4,75 και στον μεγάλο τελικό, οι στοιχηματικές εταιρείες την θέλουν δέκατη με απόδοση 23,00. Μία άλλη χώρα που τώρα τελευταία έχει κλέψει τις εντυπώσεις είναι η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η οποία μέχρι στιγμής έρχεται πρώτη στον ημιτελικό της Πέμπτης, με απόδοση 3,75 και έβδομη στον μεγάλο τελικό με απόδοση 15,00.
Μένουν ακόμα κάποιες μέρες για τον μεγάλο τελικό… Όλα μπορούν να ανατραπούν!!!
Παρακάτω βλέπουμε το βίντεο της Ελληνικής συμμετοχης 'Watch my dance' με το Λούκα Γιόρκα και τον Stereo Mike

Χλαπάτσας (vids)

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου ως Χλαπάτσας στην εκπομπή 'Της Ελλάδος τα παιδιά', ήταν ένας από τους κορυφαίους ρόλους που έχουν περάσει ποτέ από την Ελληνική τηλεόραση.Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε 2 από τις κορυφαίες σκηνές του:



ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - ΔΡΑΧΜΑΓΕΔΔΩΝ



Ένα ωραίο βιντεάκι από το χθεσινοβραδυνό 'Ράδιο Αρβύλα'.Αν πάμε λίγο πίσω στο χρόνο, όταν υπήρχε η εκπομπή 'Αμάν', τα ίδια σχεδόν άτομα είχαν χρησιμοποιήσει ξανά την ίδια ταινία φτιάχνοντας τον 'Αρμεγογελαδών', το οποίο βλέπουμε παρακάτω.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Stieg Larsson: αυτός που έφυγε νωρίς

27 εκατομμύρια αντίτυπα σε 40 χώρες μέχρι την άνοιξη του 2010. Στη 2η θέση των best-seller συγγραφέων παγκοσμίως το 2008. Παγκόσμιο φαινόμενο συγγραφής. Ένας δημοσιογράφος που έμεινε τελικά στην ιστορία ως συγγραφέας. Ή αλλιώς: Stieg Larsson, Millennium Trilogy.
Για όλους εμάς που διαβάσαμε την τριλογία 'millenium', μόνο όταν τελείωσαμε το διάβασμα καταλάβαμε ότι δεν έχει άλλο. Ήταν τόσο καλογραμμένα και τα 3 βιβλία που αν ήταν άλλος συγγραφέας θα περιμέναμε με ανυπομονησία το επόμενο, αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος αυτός πέθανε, πριν γίνει γνωστός, ως συγγραφέας τουλάχιστον. Λίγα λόγια για τη ζωή του παίρνουμε από το site 'Κύκλοι του κόσμου' και ένα σχετικό ρεπορτάζ έχει και το 'Ε' αυτής της εβδομάδας:
Γεννημένος το 1954 στο Skelleftehamn της Σουηδίας ο Stieg Larsson ήταν ευρέως γνωστός για τον αγώνα του ενάντια στο ρατσισμό και τον άκρο-δεξιό εξτρεμισμό. Μάλιστα έγραψε και πολλά βιβλία για το θέμα αυτό. Το 1995 όταν 8 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τους νεοναζί υπήρξε κινητήρια δύναμη πίσω από την οργάνωση Expo-Foundation για την αποκάλυψη της δράσης τους στη Σουηδία. Οπότε και από το 1999 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο Σουηδικό περιοδικό Expo.


Το πραγματικό όνομα του Larsson ήταν Stig το οποίο και άλλαξε για να μη τον συγχέουν με τον φίλο του Stig Larsson επίσης γνωστό συγγραφέα. Αυτό συνέβη όταν ήταν ακόμα ερασιτέχνες φωτογράφοι και αργότερα ο Stieg δήλωσε ότι ο ίδιος και ο φίλος του έπρεπε να παίξουν κορόνα-γράμματα για το ποιος θα άλλαζε το όνομά του, κάτι το οποίο αμφισβητήθηκε από τον Stig.  Ο Stieg Larsson παραδίδει το 2004 τα τρία χειρόγραφα βιβλία του τελειωμένα ώστε να εκδοθούν. Λίγες μέρες μετά πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς. Πολλοί μιλούν για καθόλου τυχαίο θάνατο αφού αγωνιζόταν ενάντια σε συμφέροντα και δεχόταν συνεχώς απειλές κατά της ζωής του. Ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο ώστε να στηριχθούν αυτές οι κατηγορίες.
Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε στη Σουηδία το 2005 με τον τίτλο «n som hatar kvinnor(Οι άντρες που μισούν τις γυναίκες)» που κυκλοφόρησε στην Αγγλική γλώσσα ως «The girl with the dragon tattoo». Το δεύτερο βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο του Καλύτερου Σουηδικού βιβλίου εγκλήματος το 2006. Αργότερα ήρθε και το τελευταίο αριστούργημα της σειράς. Στην Ελλάδα τα βιβλία αυτά κυκλοφόρησαν με χρονολογική σειρά ως: «Το κορίτσι με το τατουάζ», «Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά» και «Το κορίτσι στη φωλιά της σφήκας».
Όπως έγινε γνωστό ο συγγραφέας σκόπευε να γράψει δέκα βιβλία της σειράς Millennium. Όπως ο ίδιος είχε πει με αυτή τη σειρά βιβλίων ήθελε να εξασφαλίσει τα «γεράματά του». Εκτός από σκοπό του ίδιου κάτι τέτοιο μάλλον θα αποτελούσε όνειρο εκατομμυρίων αναγνωστών μια τραγική ειρωνεία μετά τον άδικο χαμό του. Τα δικαιώματα των βιβλίων αξίζουν πάνω από δέκα εκατομμύρια δολάρια και δικαιώθηκαν ο πατέρας του και ο αδερφός του με τους οποίους δεν είχε και ιδιαίτερες σχέσεις. Η γυναίκα με την οποία είχε σχέση για πάνω από 30 χρόνια δεν δικαιώθηκε κάτι. Ωστόσο η ίδια κρατάει τον φορητό υπολογιστή του εκλιπόντος συγγραφέα που όπως λέγεται περιέχει τελειωμένο το τέταρτο βιβλίο της σειράς καθώς και περιλήψεις τριών ακόμα.
Η τριλογία Millennium αποτελεί ένα θρίλερ εγκλήματος με την ιδιομορφία της Σουηδικής συγγραφής που μοιάζει με την Αμερικάνικη. Εκεί άλλωστε συναντάμε και την ευχαρίστηση του δολοφόνου στο έγκλημα κάτι που δε συναντάμε στο «έγκλημα μίσους» της μεσογειακής συγγραφής. Μίσος, σεξουαλική διαστροφή, οικονομική εξαπάτηση και έρωτας. Αυτά πραγματεύεται η επιτυχημένη τριλογία που καθήλωσε ολόκληρο τον κόσμο με οδηγό έναν ευφυή δημοσιογράφο και ένα παράξενο κορίτσι-άσο στους υπολογιστές.

Oaksterdam University: Η μεγάλη της φούντας σχολή



Το κολλέγιο αυτό ιδρύθηκε το 2007 και παρέχει στους φοιτητές εκπαίδευση για τη βιομηχανία της κάνναβης. Η σχολή αποτελείται από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα στην κίνηση της  Καλιφόρνια για νομιμοποίηση της κάνναβης. . Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το Νοέμβριο του 2007, χιλιάδες φοιτητές έχουν πάει με την ελπίδα να εισέρθουν στην πολλά υποσχόμενη στον τομέα εργασίας  καλλιέργεια της κάνναβης.Η βιομηχανία της κάνναβης παράγει εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικά έσοδα και δημιούργησε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Καλιφόρνια

Άλλα μυαλά και άλλες νοοτροπίες ,που δυστυχώς για την Ελλάδα μας βρίσκονται αρκετά μακρυά... και όχι μόνο σε απόσταση...Πάντως το έμβλημα της σχολής είναι χαρακτηριστικο:

5 εκατ. δολάρια για ροζ ταινία με την Πίπα Μίντλετον!

Πρόταση να πρωταγωνιστήσει σε ταινία πορνό δέχτηκε η αδερφή της Δούκισσας (πλέον) Κάθριν, Πίπα Μίντλετον από την πασίγνωστη εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο, Vivid.

Μάλιστα, για να γίνει πιο δελεαστική η πρόταση -η οποία κατατέθηκε γραπτώς- το ποσό που θα της δινόταν θα ξεπερνούσε τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Και αν νομίζετε πως η Πίπα είπε απευθείας όχι κάνετε μεγάλο λάθος μιας και δεν έχει απαντήσει ακόμα! Εκτός από την Πίπα Μίντελτον και ο αδερφός τους έχει δεχτεί πρόταση να πρωταγωνιστήσει σε ροζ ταινία με άλλη παρτενέρ.
Το δημοσίευμα έχει παρθεί από το cosmo.gr. Το δικό μας σχόλιο είναι ότι αν τελικά πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, και μόνο από τον τίτλο που θα βρουν, στην Ελλάδα θα κάνει θραύση..να 'στε σίγουροι...

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Dolce Vita: Poiitiki Vradia


Βλέποντας στο Mega την επανάληψη του Dolce Vita, έψαξα στο youtube και βρήκα την κορυφαία στιγμή, που ο ποιητής απαγγέλει το μεγάλο ποίημα 'Μούχρωμα στην Καρύταινα'. Απλά απολαυστικό....