Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

1 εκατ. ευρώ πωλήθηκε το βιολί του Τιτανικού!

Στην τιμή των 900.000 λιρών (περίπου 1,063 εκατ. ευρώ) πωλήθηκε το Σάββατο στη Βρετανία το βιολί με το οποίο έπαιζε ο μουσικός Ουάλας Χάρτλεϊ για να καθησυχάσει τους επιβάτες του Τιτανικού την ώρα που τον υπερωκεάνιο βυθιζόταν. Το βιολί βγήκε στο σφυρί από τον οίκο Wiltshire 101 χρόνια μετά το ναυάγιο και αναμενόταν να πουληθεί από 236.000 έως 354.400 ευρώ. Η τελική τιμή πώλησης ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Χάρτλεϊ είναι ένας από τους 1.517 επιβάτες που πνίγηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού. Μεταξύ των άλλων αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν είναι οι παρτιτούρες και η θήκη του βιολιού.
perierga.gr - Προς 1 εκατ. ευρώ πωλήθηκε το βιολί του Τιτανικού!
Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Άλαν Ολντριτζ δήλωσε ότι το βιολί είναι το σπανιότερο και πιο εμβληματικό αντικείμενο από τα ενθύμια του Τιτανικού. Χρειάστηκε επτά χρόνια ο οίκος δημοπρασίας Henry Aldridge & Son για να πιστοποιήσει τη γνησιότητα του βιολιού με την βοήθεια αρκετών εμπειρογνωμόνων. Ορισμένοι εξακολουθούν να την αμφισβητούν με το επιχείρημα ότι το βιολί δεν θα μπορούσε να διασωθεί μέσα στο νερό. Ωστόσο, θεωρείται ότι διασώθηκε μέσα στην δερμάτινη θήκη του, η οποία ήταν δεμένη πάνω στο πτώμα του Χάρλεϊ. Σύμφωνα με το ημερολόγιο της αρραβωνιαστικιάς του Χάρλεϊ, της Μαρίας Ρόμπινσον, η θήκη διασώθηκε και της παραδόθηκε. Μετά τον θάνατό της το 1939, το βιολί παραδόθηκε στα κεντρικά γραφεία της χριστιανικής ιεραποστολικής οργάνωσης «Στρατός της Σωτηρίας» (Salvation Army) και αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του ’40, στη μητέρα του σημερινού ανώνυμου ιδιοκτήτη του.
perierga.gr - Προς 1 εκατ. ευρώ πωλήθηκε το βιολί του Τιτανικού!

perierga.gr - Προς 1 εκατ. ευρώ πωλήθηκε το βιολί του Τιτανικού!
πηγή: tanea.gr

Η συγκλονιστικά απλή ιδέα ενός 11χρονου για την αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου προβλήματος - Πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή

Η συγκλονιστικά απλή ιδέα ενός 11χρονου για την αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου προβλήματος - Πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή
Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι από έναν διαγωνισμό νέων επιστημόνων θα μπορούσε να προκύψει η λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα και μάλιστα από το στόμα ενός 11χρονου.
Ο λόγος για τον Πέιτον Ρόμπερτσον από τη Φλόριντα που έλαβε μέρος στο «Young Scientist Challenge» της εταιρείας Discovery Education, πιο γνωστής για το κανάλι «The Discovery Channel».
Κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy ο μικρός Πέιτον διαπίστωσε ότι οι σάκοι με άμμο που χρησιμοποιούνταν για την αποφυγή πλημμυρών δεν αποτελούν αποτελεσματική λύση και είναι ιδιαίτερα προβληματική κατά τη μεταφορά τους πριν, αλλά πολύ περισσότερο μετά τη βροχή.
Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε μια λύση που άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό με το πόσο απλή και λειτουργική είναι. Πρότεινε λοιπόν στη θέση της άμμου να μπει ένα μείγμα από αλάτι και ένα πολυμερές ο όγκος του οποίου πολλαπλασιάζεται όταν βραχεί. Το βάρος ενός τέτοιου σακιού είναι πολύ μικρό, ενώ ακόμα και όταν βραχεί, όταν περνά ο τυφώνας τα σακιά αυτά στεγνώνουν και μπορούν να μεταφερθούν πολύ πιο εύκολα από ότι πριν.
Πρόκειται για μια συγκλονιστικά απλή ιδέα για την αντιμετώπιση ενός πραγματικά μεγάλου προβλήματος την οποία κανείς δεν είχε σκεφτεί μέχρι τώρα.
Η «ανακάλυψη» του 11χρονου Πέιτον σκόρπισε ένα έντονο μήνυμα αισιοδοξίας και ο ίδιος έκανε μια πολύ δυναμική είσοδο στο χώρο της επιστήμης όπου σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά.
Παρακολουθήστε το βίντεο του Πέιτον εδώ.


Πηγή:   iefimerida.gr
 

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τελικά οι γuvαίκες δεν χρειάζονται τα σouτιέν...

Τελικά οι γuvαίκες δεν χρειάζονται τα σouτιέν...
Οι άνθρωποι που αφιέρωσαν χρόνο για το αν τελικά το γυvαικείο αξεσουάρ κάνει καλό ή όχι, λένε ότι ότι το σouτιέν στην πραγματικότητα ρίχνει το στήθoς και πως στην ουσία τα σouτιέν δεν έχουν καμία χρησιμότητα… Πεταμένα λεφτά, δηλαδή.
Ο επικεφαλής της έρευνας, ο Γάλλος καθηγητής Jean–Denis Rouillon, ειδικός στην αθλητική επιστήμη, αναφέρει ότι ιατρικά και ανατομικά το στήθoς δεν κερδίζει τίποτα από τη χρήση του σouτιέν, αντίθετα γίνεται πιο χαλαρό!
Ο καθηγητής, χρησιμοποιώντας μόνο δύο εργαλεία μέτρησης, παρατηρούσε για χρόνια τις αλλαγές στα στήθη 130 γυvαικών. Μια από τις γυvαίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δεν φόρεσε σouτιέν για δύο χρόνια και σήμερα λέει ότι τα οφέλη ήταν αρκετά: αναπνέει πολύ καλύτερα, δεν νιώθει κανέναν πόνο στην πλάτη και αισθάνεται πιο ελεύθερη. Βέβαια, μετά από τόσα χρόνια κυριαρχίας του σouτιέν είναι αρκετά δύσκολο να βγει από τη ζωή των γυvαικών, όσες όμως είναι λίγο πιο τολμηρές, άνετα μπορούν να κυκλοφορούν και χωρίς αυτό.

Πηγή:e-radio.gr

Το αυτοκίνητο που θα λάτρευαν οι Ελληνες -Δουλεύει με κέρμα και αγγίζει τα 163 χλμ/ώρα [βίντεο]

Το αυτοκίνητο που θα λάτρευαν οι Ελληνες -Δουλεύει με κέρμα και αγγίζει τα 163 χλμ/ώρα [βίντεο]
Ισως να «έλυνε» τα χέρια των Ελλήνων, οι οποίοι βλέπουν την τιμή της βενζίνης... να πατάει γκάζι, βάζοντας «φρένο» στις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο. Ένα μικρό κόκκινο όχημα κατάφερε να κερδίσει μία θέση το βιβλίο Γκίνες, καθώς είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο που δουλεύει με κέρμα.
Μάλιστα, το κοντέρ έγραψε 163 χιλιόμετρα την ώρα. Ο δημιουργός του, Ben Rushforth κάλυψε το ¼ του μιλίου μέσα σε 12,071 δευτερόλεπτα και σημείωσε επιτάχυνση 0 -100 χλμ/ώρα σε 3,3249 δευτερόλεπτα.


Πηγή:iefimerida.gr
 

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

«Αγάπη μου μην γκρινιάζεις όταν οδηγώ» κι άλλες ξεκαρδιστικές πινακίδες στους δρόμους της Ινδίας [εικόνες]

«Αγάπη μου μην γκρινιάζεις όταν οδηγώ» κι άλλες ξεκαρδιστικές πινακίδες στους δρ
Οι περισσότερες πινακίδες προειδοποιούν τους οδηγούς για κινδύνους ή απαγορεύσεις με σαφήνεια και σοβαρότητα. Οχι όμως στην Ινδία, εκεί όπου το χιούμορ έχει βγει στους δρόμους προκειμένου να μειώσει τα ατυχήματα που γίνονται σε αυτούς.
«Αγάπη μου μην μου γκρινιάζεις συνεχώς όταν οδηγώ». Σίγουρα σκέψη που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών όταν η συνοδηγός μουρμουράει ασταμάτητα. Αλλά και πινακίδα; Στα βουνά της Ινδίας υπάρχει ακόμη και αυτή. Η οδική σήμανση στην περιοχή έχει ποιηματάκια, ακατανόητες συμβουλές και μερικές φορές υπονοούμενα.
«Αν κοιμηθείς η οικογένειά σου θα κλαίει», προειδοποιεί η πινακίδα όσους γλαρώνουν στο τιμόνι. «Καλύτερα καθυστερημένος, παρά μακαρίτης», η πιο περίεργη σήμανση για την υπερβολική ταχύτητα. Αλλά και «Αγάπα τον πλησίον σου, όχι όμως όταν οδηγείς», για όσους έχουν το μυαλό τους στη συνοδηγό!









Πηγή:iefimerida.gr