Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ξινολάχανο προκάλεσε ...κυκλοφοριακό χάος


Μεγάλες ποσότητες από ξινολάχανο (σουκρούτ), που έπεσαν από ένα φορτηγό το οποίο κινείτο σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας, πάγωσαν πάνω στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος το πρωί της Τρίτης σε ώρα αιχμής, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ένα φορτηγό που μετέφερε εκατοντάδες συσκευασίες του διάσημου γερμανικού ξινολάχανου τουρσί συγκρούστηκε με άλλο όχημα λίγο πριν ξημερώσει, κοντά στην πόλη της δυτικής Γερμανίας Φράιντμπεργκ με αποτέλεσμα το φορτίο του να διασκορπιστεί κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου.
Με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κάτω από το μηδέν την τελευταία εβδομάδα, το σουκρούτ πάγωσε σχεδόν ακαριαία και σύντομα σχηματίστηκε μια ουρά από αυτοκίνητα δέκα χιλιομέτρων. Ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε για τέσσερις ώρες μέχρι οι αρχές να απομακρύνουν το παγωμένο ξινολάχανο από τον δρόμο.
Πηγή:pathfinder.gr

Έχει ερωτική σχέση με το αμάξι του

Επί πέντε χρόνια έχει ερωτική σχέση με… το αμάξι του!
Έχει ερωτική σχέση με το αμάξι του
Ο λόγος για έναν 27χρονο άνδρα από το Αρκάνσας που όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι TLC έχει συνάψει δεσμό με το αυτοκίνητό του.
Όπως λέει βγαίνει ραντεβού με την Chase, όπως έχει ονομάσει το αμάξι, της αγοράζει δωράκια αλλά επίσης κάνει σεξ μαζί της.
Παρόλο που αναγνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι φυσιολογικό ο 27χρονος Ναθαναήλ τονίζει πως δεν μπορεί να το εξηγήσει αλλά νιώθει ερωτική έλξη αντικρίζοντας το αμάξι ενώ προσθέτει πως έχουν περάσει πολλά μαζί…
Πηγή:e-go.gr

Πάγωσε ο Δούναβης μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες

Υποφέρει η Γηραιά Ηπειρος από τις χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ και οι νεκροί αυξάνονται. Ακόμη και στη γειτονική Βουλγαρία καταγράφονται μοναδικές εικόνες
Πάγωσε ο Δούναβης μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες

Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από 25 χρόνια έχει παγώσει εντελώς η επιφάνεια του Δούναβη κοντά στο λιμάνι Σιλίστρα στη βορειοδυτική Βουλγαρία, ανακοίνωσε η βουλγαρική υπηρεσία εκμετάλλευσης του ποταμού.
Τελευταία φορά που η επιφάνεια του τμήματος του Δούναβη που βρίσκεται στη Βουλγαρία είχε παγώσει εντελώς ήταν τον χειμώνα του 1984-1985.
Σήμερα το πρωί δεν παρατηρείτο η παραμικρή κίνηση στα νερά του ποταμού σε μήκος 11 χιλιομέτρων, κοντά στο Σιλίστρα, την ώρα που σε ολόκληρη τη Βουλγαρία η επιφάνεια του ποταμού παρέμενε παγωμένη σε ποσοστό 40%-90%, προσέθεσε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.
Από την Τετάρτη έχει απαγορευτεί η πλεύση στο βουλγαρικό τμήμα του Δούναβη, ενώ πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, η Κροατία, η Σερβία και η Ουγγαρία έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν μερικώς ή ολοκληρωτικά την πλεύση στο Δούναβη.
Πηγή:ethnos.gr

Σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη στο τεράστιο στήθος της
























Το τεράστιο στήθος της και όχι την μεγάλη της τύχη πρέπει να ευχαριστεί που είναι ζωντανή η 32χρονη Σίλα Χέρσνεϊ, το αυτοκίνητο της οποίας έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα δέντρο, αλλά η ίδια δεν έπαθε τίποτα, καθώς το μπούστο της λειτούργησε ως αερόσακος.
Το 32χρονο μοντέλο, το οποίο κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τα μεγαλύτερα εμφυτεύματα στήθους στον κόσμο, επέστρεφε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι της στο Χιούστον, από ένα πάρτι, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και προσέκρουσε στο δέντρο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η σύγκρουση ήταν σφοδρή, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα η 32χρονη βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς γρατζουνιά. Όπως δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα Daily Mail, δεν φορούσε ζώνη και σίγουρα θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί, αν δεν υπήρχε το στήθος της.
Πηγή:iefimerida.gr

Οι Anonymous έριξαν την ιστοσελίδα της CIA!

Anomymous Mask
Λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι Anonymous επιστρέφουν με ένα πολύ ηχηρό χτύπημα την καρδιά των ΗΠΑ, καθώς έριξαν εδώ και λίγη ώρα την ιστοσελίδα της CIA!

Anonymous CIA Tweet
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της επίθεσης, αλλά φανταζόμαστε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετοί για να εξοργίσουν τους Anonymous, όπως το κλείσιμο του Megaupload.com και τα νομοσχέδια SOPA/PIPA και ACTA.

ΠηγήTechGear

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

«Έκαψαν τη Βουλή» στο Facebook

Η φωτογραφία που δείχνει τη Βουλή να έχει παραδοθεί στις φλόγες είναι προϊόν μοντάζ, αλλά έχει θραύση στο facebook και το Twitter. Τα like και τα share που έχει είναι ήδη πάρα πολλά ενώ τα μηνύματα που γράφουν από κάτω οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την αγανάκτηση για τα μέτρα που έρχονται με το Νέο Μνημόνιο.

Στη φωτογραφία φαίνεται πως το εσωτερικό του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχει παραδοθεί στην πυρκαγιά, ενώ οι φλόγες βγαίνουν έξω από τα παράθυρα.
Πηγή:iefimerida.gr

Ποια είναι η Ελληνίδα φοιτήτρια που "στρίμωξε" τη Μέρκελ

Ποια είναι η Ελληνίδα φοιτήτρια που "στρίμωξε" την καγκελάριο της Γερμανίας και τι αναφέρει για την Άγκελα Μέρκελ (Vid)

Έχοντας τελειώσει τις σπουδές της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάνοντας το μεταπτυχιακό της στη Γερμανία, η φοιτήτρια Ζηνοβία Τσικαλάκη δεν έχασε την ευκαιρία που της δόθηκε να "στριμώξει" σε εκδήλωση την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Ζηνοβία Τσικαλάκη είχε βρεθεί σε εκδήλωση του ιδρύματος "BELA" στο Νέο Μουσείο του Βερολίνου και άρχισε να κάνει ερωτήσεις στην Καγκελάριο της Γερμανίας.
"Θέλησα να τονίσω την αγωνία και τις ανησυχίες των νέων για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας.
Της είπα ότι έψαχνα τις θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ και δεν είχε καθόλου αγγελίες για την Ελλάδα, αλλά για ξένες χώρες. Είναι τρομακτικό", ανέφερε.
Η απάντηση της Άγκελα Μέρκελ; "Αναμενόμενη". "Μου είπε για ακόμα μια φορά για τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα" σημείωσε.
Στην ερώτηση αν θα επιστρέψει μετά τις σπουδές της στην Ελλάδα για δουλειά, η Ζηνοβία σημείωσε πως αυτή είναι μια καλή ερώτηση και απλά γέλασε.
Λίγες μάλιστα ημέρες μετά από αυτό το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή 8.500 Ελλήνων στην καγκελάριο της Γερμανίας με 18 καυτά ερωτήματα.
Πηγή:news247.gr

Τρεις υπουργοί παραιτήθηκαν επειδή έβλεπαν πορνό (;) στο Κοινοβούλιο

Τρεις Ινδοί υπουργοί παραιτήθηκαν επειδή έβλεπαν πορνό στο Κοινοβούλιο
Τρεις Ινδοί υπουργοί, από το κρατίδιο της Karnataka, αναγκάστηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, καθώς κατηγορήθηκαν ότι παρακολουθούσαν video πορνό σε κινητό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλίου. Οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι το video που έβλεπαν ήταν πορνό, όμως παραιτήθηκαν δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να «ντροπιάσουν» το κόμμα τους. Οι παραιτήσεις τους έγιναν αποδεκτές από τον κυβερνήτη του κρατιδίου…
Η είδηση κυκλοφόρησε όταν κάποιος παρατηρητικός δημοσιογράφος πρόσεξε καλύτερα τα πλάνα από τα θεωρεία του κοινοβουλίου. Η είδηση άρχισε να αναπαράγεται από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, συνοδευόμενη από τις εικόνες των ανδρών να παρακολουθούν ένα video που μοιάζει να είναι πορνογραφικής φύσης, την ώρα της συνεδρίασης. Λίγο αργότερα το κυβερνών δεξιό κόμμα, Bharatiya Janata, διέταξε τους τρεις υπουργούς να παραιτηθούν.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι εικόνες δείχνουν έδειξαν τον Laxman Savadi, υπουργό Συνεργασίας, να παρακολουθεί το video σε ένα κινητό τηλέφωνο και μετά να το δίνει στον C.C. Patil,, υπουργό Γυναικών και Ανάπτυξης Παιδιών. Το κινητό τηλέφωνο ανήκε στον υπουργό Λιμένων, Krishna Palemar, ο οποίος, επίσης, παραιτήθηκε.
Με βάση τις αναφορές από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μετά την προβολή των εικόνων στα τηλεοπτικά κανάλια, εξαγριωμένοι κάτοικοι της Bangalore, πρωτεύουσας της Karnataka, πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες έξω από τα σπίτια των τριών υπουργών, ζητώντας την παραίτησή τους. Οι τρεις υπουργοί αρνήθηκαν ότι το video που έβλεπαν ήταν πορνό. Ο Laxman Savadi δήλωσε ότι το video ήταν από «ρέηβ πάρτι» και ότι το έβλεπε προκειμένου να είναι προετοιμασμένος για σχετική συζήτηση στη Βουλή.
Πηγή:e-radio.gr

Κλέφτης με ευαισθησίες

Ομολόγησε κλοπή όταν ανακάλυψε βίντεο παιδικής πορνογραφίας στις συσκευές κινητών τηλεφώνων που προηγουμένως είχε κλέψει!
Κλέφτης με ευαισθησίες
Κλέφτης με ευαισθησίες φαίνεται πως είναι ένας άνδρας από την Αυστραλία που γνωρίζοντας τις επιπτώσεις κατήγγειλε περιστατικό παιδικής πορνοφραφίας στην αστυυνομία. Ο άνδρας είχε προηγουμένως κλέψει ένα πορτοφόλι και δύο κινητά τηλέφωνα έξω από ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Ballarat, βορειοδυτικά της Μελβούρνης. Οταν άρχισε να ψάχνει τα αρχεία και τους φακέλους στις συσκευές σοκαρίστηκε με τις εικόνες που αντίκρυσε.
Παραβλέποντας τις επιπτώσεις κατευθύνθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, ομολόγησε την κλοπή και εξήγησε στους αστυνομικούς τον λόγο που τον οδήγησε σε αυτή την κίνηση.
Ο καλός Σαμαρείτης - κλέφτης αντιμετωπίστηκε με επιεικία.
Πηγή:e-go.gr

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Πολίτης ζητά την εξαίρεσή του από το χαράτσι με απίστευτη δικαιολογία


Ένα απίστευτο λόγο βρήκε ένας πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ για να εξαιρεθεί από το ειδικό τέλος ακινήτων και το ζήτησε με προσωπικό του μήνυμα από κυβερνητικό βουλευτή, ο οποίος προφανώς γέλασε με την ψυχή του. Διαβάστε το...
Τον Νοέμβριο του 2007 ήμουν ένας από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τον ΓΑΠ για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τον Οκτώβριο του 2009 ψήφισα τον ΓΑΠ για πρωθυπουργό της χώρας. Όπως καταλαβαίνετε μπορώ να υπαχθώ στην κατηγορία των διανοητικά αναπήρων και ως εκ τούτου ζητώ την εξαίρεσή μου από το ειδικό τέλος ακινήτων.
Πηγή:iefimerida.gr

17N The Movie: Η «17 Νοέμβρη» γίνεται ταινία

17N The Movie: Η «17 Νοέμβρη» γίνεται ταινία
Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη ταινία καθώς εξιστορεί την δράση της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» που επί τρεις δεκαετίες έσπειρε τον τρόμο και άφησε πίσω της αρκετά θύματα.
Το «17Ν The Movie» είναι η πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Παπαθεοδώρου που παρουσιάζεται τη Δευτέρα στις 22:00 και υποτίθεται πως αποτυπώνει την ιστορία της τρομοκρατικής οργάνωσης και των βασικών πρωταγωνιστών της, έτσι τουλάχιστον όπως αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη.
Στην ταινία, το ρόλο του Αλέκου Γιωτόπουλου έχει ο Ηλίας Λογοθέτης, του Δημήτρη Κουφοντίνα ο Νίκος Ψαράς, του Χριστόδουλου Ξηρού ο Πασχάλης Τσαρούχας, του Σάββα Ξηρού ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ενώ η Ναταλία Δραγούμη υποδύεται την γυναίκα του Κουφοντίνα Αγγελική Σωτηροπούλου, και η Κασσάνδρα Βογιαντζή την γυναίκα του Ξηρού, Αλίσια Ρομέρο. Τέλος ο Σπύρος Φωκάς υποδύεται τον Πάμπλο.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η ταινία του Παπαθεοδώρου έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις ένθεν και κείθεν πριν καν προβληθεί. Ιδιαίτερα στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στον αναρχικό χώρο, που υποστηρίζουν ότι στη ταινία «συμμετείχε» ακόμα και η Αστυνομία. Παρόμοια, αντίθετοι στο περιεχόμενο της ταινίας για τη οργάνωση 17Ν είναι και τα φερόμενα ως μέλη της που βρίσκονται στη φυλακή, ενώ η Αλίσια Ρομέρο και η Αγγελική Σωτηροπούλου έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να μην προβληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, το φιλμ ξεκινά με την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού και καταλήγει με τη παράδοση και σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ το στόρι κινείται γύρω από τις κυριότερες τρομοκρατικές ενέργειες της 17Ν αλλά και τις ζωές των μελών της πριν τη σύλληψη. Η ταινία σκοπεύει να κάνει και διεθνή καριέρα όπως έχει συμβεί με άλλες ταινίες του είδους, π.χ. «Το σύνδρομο Μπάαντερ Μάινχοφ».
Πηγή:iefimerida.gr

Το «κατηγορώ» ενός μαύρου σκλάβου 147 χρόνια μετά!

Perierga.gr - Το «κατηγορώ» ενός μαύρου σκλάβου 147 χρόνια μετά!
Ενα ειρωνικό, σχεδόν σαρκαστικό γράμμα ενός πρώην μαύρου σκλάβου προς τον πρώην λευκό αφέντη του, αμέσως μετα τη λήξη του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου (1861-1865), έχει γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων στις ΗΠΑ αυτές τις ημέρες, που γιορτάζεται ο λεγόμενος Μήνας Μαύρης Ιστορίας (Black History Month), επέτειος που τιμά τους αγώνες εκατομμυρίων μαύρων Αμερικανών ενάντια στη σκλαβιά.
Η επιστολή, την οποία εχουν ήδη διαβάσει στο διαδίκτυο πάνω από δυο εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, αποτελεί την απάντηση του Τζούρντον Αντερσον στον πρώην αφέντη του, συνταγματάρχη Πάτρικ Χένεσι Αντερσον στην πρόσκλησή του τελευταίου να επιστρέψει στο σπίτι του στο Τενεσί, ώστε να συνεχίσει να δουλεύει γι’ αυτόν.
Το γράμμα, που γράφτηκε το καλοκαίρι του 1865 από τον νεαρό σκλάβο με τη βοήθεια ενός λευκού δικηγόρου, αναρτήθηκε στην αμερικανική ιστοσελίδα lettersofnote.com, το οποίο δημοσιεύει ιστορική αλληλογραφία του 19ου και 20ου αιώνα.
«Δεν ξέρω πόσα από τα λόγια του είναι δικά του και πόσα συμπληρώθηκαν από το δικηγόρο του, αλλά ο Αντερσον στα μάτια μου φαίνεται ένας γενναίος και έξυπνος άνθρωπος, παρά τα όσα δείνα έχει περάσει στη ζωή του, μέχρι τότε», σημειώνει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, Σον Ασερ.
Ιδού τι γράφει αναλυτικά ο Αντερσον:
Ντέιτον, Οχάιο
7 Αυγούστου 1865
Στον παλιό μου αφέντη, συνταγματάρχη Π. Χ. Αντερσον, Μπιγκ Σπρινγκ, Τενεσί
Κύριε,
πήρα την επιστολή σας και είμαι χαρούμενος που δεν έχετε ξεχάσει τον Τζούρντον και που θέλετε να επιστρέψω και να ζήσω και πάλι μαζί σας, με την υπόσχεση να κάνετε το καλύτερο για μένα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον.
Συχνά ανησυχούσα για σας. Πίστευα πως οι Γιάνκηδες (σ.σ: οι Βόρειοι) θα σας έχουν κρεμάσει ως αντίποινα γιατί κρύβατε στρατιώτες της επανάστασης στο σπίτι σας. Υποθέτω ότι δεν έμαθαν ποτέ ότι πήγατε στον συνταγματάρχη Μάρτιν για να σκοτώσετε τον στρατιώτη της Ένωσης που έμενε στον στάβλο του.
Αν και με πυροβολήσατε δυο φορές πριν φύγω και σας αφήσω, δεν ήθελα να ακούσω ότι σας έχει συμβεί κάτι και χαίρομαι που είστε ακόμα ζωντανός. Θα μου έκανε καλό να γυρίσω στο αγαπημένο σπίτι και να δω την κυρία Μαίρη και την κυρία Μάρθα και τον Aλεν, την Eστερ, τον Γκριν και τον Λι. Δώστε την αγάπη μου σε όλους και πείτε τους ότι ελπίζω να συναντηθούμε και πάλι σε έναν καλύτερο κόσμο, αν όχι σε αυτόν. Θα ερχόμουν να σας δω όλους, όταν δούλευα στο νοσοκομείο του Νάσβιλ, αλλά ένας από τους γείτονες μου είπε ότι ο Χένρι είχε σκοπό να με πυροβολήσει ξανά αν του δινόταν η ευκαιρία.
Θα ήθελα να ξέρω ποια ακριβώς είναι η καλή ευκαιρία που προτίθεστε να μου δώσετε. Τα πηγαίνω αρκετά καλά εδώ. Παίρνω 25 δολάρια το μήνα, φαγητό και ρούχα. Έχω ένα άνετο σπίτι εδώ για την Μάντι (σ.σ: εννοεί τη γυναίκα του) -που οι άνθρωποι εδώ την φωνάζουν κυρία Αντερσον- και τα παιδιά, η Μίλι, η Τζέιν και ο Γκράντι, πηγαίνουν στο σχολείο και τα πάνε αρκετά καλά.
[…] Κάποιες φορές ακούμε τους άλλους να λένε για εμάς στο Τενεσί «Αυτοί οι έγχρωμοι ήταν κάποτε σκλάβοι». Τα παιδιά στεναχωριούνται όταν ακούνε τέτοια σχόλια, αλλά τους λέμε ότι στο Τενεσί δεν ήταν ντροπή να ανήκεις στον συνταγματάρχη Αντερσον. Και πολλοί σκουρόχρωμοι θα ήταν περήφανοι, όπως εγώ, να σε αποκαλούν «αφέντη». Τώρα, αν μου πεις τι μεροκάματο θα μου δίνεις, θα μπορούσα να αποφασίσω καλύτερα αν είναι προς όφελός μου να επιστρέψω. Ωστόσο, σχετικά με την ελευθερία μου, που μου λέτε ότι μπορώ να έχω, δεν μου προσφέρετε κάτι καινούργιο, καθώς πήρα τα χαρτιά της ελευθερίας μου το 1864 από το τμήμα στο Νάσβιλ.
Η Μάντι λέει πως φοβάται να γυρίσει πίσω χωρίς κάποια απόδειξη από εσάς ότι θα μας συμπεριφέρεστε δίκαια και με καλοσύνη και καταλήξαμε πως πρέπει να ελέγξουμε την ειλικρίνειά σας ζητώντας σας να μας στείλετε τους μισθούς μας για τα χρόνια που σας υπηρετήσαμε. Αυτό θα μας κάνει να ξεχάσουμε και να σας συγχωρέσουμε για όλα όσα έχουν γίνει και να βασιστούμε σε μία δίκαιη σχέση και στη φιλία σας στο μέλλον. Σας υπηρέτησα πιστά για 32 χρόνια, ενώ η γυναίκα μου για άλλα 20. Με 25 δολάρια το μήνα για εμένα και δύο δολάρια για την Mάντι την εβδομάδα, οι μισθοί μας φτάνουν στα 11.680 δολάρια. Σε αυτά προσθέστε τους τόκους για την καθυστέρηση της καταβολής των μισθών μας και αφαιρέστε τα ρούχα που μας δώσατε, τις τρεις ιατρικές επισκέψεις για εμένα και το ένα δόντι που έβγαλε στη Μάντι. Το υπόλοιπο είναι το δίκαιο ποσό που πρέπει να λάβουμε.
[…] Αν δεν μπορείτε να μας πληρώσετε για την αφοσιωμένη δουλειά μας στο παρελθόν, δεν μπορούμε να πιστέψουμε της υποσχέσεις σου για το μέλλον. Ελπίζουμε πως ο καλός Δημιουργός σας έχει ανοίξει τα μάτια και μπορείτε να δείτε όλες τις αδικίες που διαπράξατε, εσείς και οι πρόγονοί σας, σε μένα και τους πρόγονούς μου, αναγκάζοντάς μας να δουλεύουμε για εσάς για πολλές γενιές χωρίς ανταμοιβή.
[…] Θα προτιμούσα να μείνω εδώ και να λιμοκτονήσω -ή ακόμη και να πεθάνω- από το να ντροπιαστούν τα κορίτσια μου από τη βία και την κακία των αφεντικών τους.
[…] Χαιρετίστε τον Τζόρτζ Κάρτερ εκ μέρους μου και πείτε του πως τον ευχαριστώ που πήρε το πιστόλι από τα χέρια σας όταν ήσασταν έτοιμος να με πυροβολήσετε.
Από τον παλιό σας υπηρέτη,
Τζούρντον Αντερσον
Πηγή: tovima.gr

Βίντεο-ντοκουμέντο απεικονίζει ένα Wooly Mammoth εν έτει 2011

Ένα κτήνος διασχίζει τα παγωμένα νερά ενός ποταμού στη Σιβηρία και οι εικασίες ότι το είδος "Wooly Mammoth" είχε εξαφανιστεί 4.000 χρόνια πριν μάλλον χρήζουν επανεξέτασης.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της "The Sun", ένα ζώο που θυμίζει ελέφαντα, και σύμφωνα με τους ειδικούς θυμίζει ακόμα περισσότερο το Wooly Mammoth, ένα ζώο που υποτίθεται ότι έχει εξαφανιστεί εδώ και 4.000 χρόνια, διασχίζει τον ποταμό στην περιοχή Chukotka Autonomous Okrug της Σιβηρίας.
Το βίντεο τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 2011, ενώ σύμφωνα με τον ερευνητή Michael Cohen, "υπάρχουν φήμες ότι τις τελευταίες δεκαετίες, μερικά wooly mammoths έχουν θεαθεί στη Σιβηρία. Η περιοχή είναι τόσο αχανής που μεγάλο κομμάτι της παραμένει ανεξερεύνητο".
Τα wooly mammoths έκοβαν τις βόλτες τους στη Γη, 10.000 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εποχής των Παγετώνων, ενώ πιστεύεται μέχρι σήμερα ότι εξαφανίστηκαν πλήρως 3.500 χρόνια πριν.
Πηγή:cosmo.gr

O Ντελ Πιέρο "ξύπνησε" 12χρονη που ήταν σε κώμα


Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, «ξύπνησε» από το κώμα στο οποίο βρισκόταν, χάρη και σε ηχογραφημένο και βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, η Τζάντα από την Καλαβρία έπεσε σε κώμα ενώ έβλεπε, με τον πατέρα της, τις κύριες φάσεις της τελευταίας αγωνιστικής της Α' Εθνικής Κατηγορίας.
Οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο του Κρότωνα και ζήτησαν αμέσως τη βοήθεια και του ποδοσφαιριστή- σύμβολο της Γιουβέντους, τον οποίο η δωδεκάχρονη από την Καλαβρία θαυμάζει και αγαπά.
Ο «Άλεξ», όπως τον αποκαλούν οι φίλαθλοι, έστειλε πρόθυμα ένα βιντεοσκοπημένο και ένα ηχογραφημένο μήνυμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, της έλεγε: «Γεια σου Τζάντα, είμαι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Εύχομαι να ξυπνήσεις το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσεις να δεις τόσα δικά μου, δικά μας, ματς. Να έλθεις να μας δεις από κοντά και να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε».
Μετά τις πρώτες, κιόλας, φορές που η μικρή ασθενής άκουσε το μήνυμα, η σοβαρότατη κατάστασή της άρχισε να βελτιώνεται. «Η Τζάντα, πρώτα κούνησε ελαφρά το αριστερό της χέρι και ύστερα από λίγες ώρες φώναξε την μητέρα της. Εικοσιτέσσερις ώρες αργότερα ξανάρχισε να μιλά κανονικά και ζήτησε να της φέρουν παγωτό», αφηγήθηκε ο πατέρας της στον ιταλικό Τύπο.
«Η ευτυχία μας δεν γίνεται να περιγραφεί με λόγια. Ευχαριστούμε όλους. Τους γιατρούς, τον σπουδαίο Ντελ Πιέρο και τη βοήθεια που έφτασε από τον ύψιστο», δηλώνουν τώρα οι γονείς της μικρής.
Πηγή:newsit.gr

Το δεύτερο μήνυμα των Anonymous για την Ελλάδα [video]

 Παρακολουθήστε το 2ο βίντεο των Anonymous για την Ελλάδα, αξίζει.....

Screenwise: Το νέο πρόγραμμα της Google που σε πληρώνει για να σε παρακολουθεί!

Προκειμένου να μάθει περισσότερα για τις καθημερινές διαδικτυακές μας συνήθειες και κατ’ επέκτασιν να βελτιώσει τις υπηρεσίες της, η Google ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον πάρα πολλών χρηστών…

Το πρόγραμμα ονομάζεται Screenwise και σκοπό έχει να παρακολουθεί λεπτομερώς όλες τις κινήσεις μας στο Internet έναντι κάποιας χρηματικής αμοιβής!

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα extension για τον Google Chrome που μόλις το εγκαταστήσεις, φροντίζει να παρακολουθεί και να καταγράφει το κάθε σου click. Σε αντάλλαγμα η Google σου προσφέρει άμεσα μια δωροεπιταγή $5 για το Amazon και άλλα $5 κάθε τρεις μήνες για τον επόμενο χρόνο (σύνολο δηλαδή $25 για ένα χρόνο).
Το νέο πρόγραμμα είναι προαιρετικό, ενώ για να συμμετάσχετε θα πρέπει να είστε άνω των 13 ετών και να διαθέτετε Google Account. Από την πλευρά της η Amazon δεν εμπλέκεται καθόλου στο Screenwise και αποτελεί απλά μια χρήσιμη μορφή “ιντερνετικού νομίσματος”.
Για τις ανάγκες του προγράμματος η Google εργάζεται με τη Knowledge Networks και συνεπώς πριν συμμετάσχετε καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά και στους δικούς της όρους. Μόλις εγγραφείτε, η Google μεταφέρει τα στοιχεία σας στην τελευταία και σβήνει το δικό της αντίγραφο. Έτσι, δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το πρόγραμμα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση και στη μέχρι τώρα δραστηριότητά σας.
Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε μπορείτε να υποβάλλετε την αίτηση σας εδώ.
Πηγή:techgear.gr

Είδαν το "Λοχ Νες" της Ισλανδίας

Ερωτηματικά προκαλεί ένα βίντεο από την Ισλανδία που φέρεται να απεικονίζει ένα θρυλικό τέρας της Ισλανδίας! Δείτε το (Vid+Pic)

Και η Ισλανδία έχει το τέρας της! Στη λίμνη Lagarfljot υπάρχει το  Lagarfljotsormurinn ένα τέρας που επιτέλους αποθανάτισε ο φακός του  Hjortur Kjerulf “πιάνοντας”  το συγκεκριμένο τέρας στα κρύα νερά της λίμνης.
Το εν λόγω τέρας έχει αρκετές διαφορές από το τέρας του Λοχ Νες, που φέρεται να διαθέτει ένα μεγάλο σώμα δεινοσαύρου που κρύβεται κάτω από το νερό. Επίσης το Λοχ Νες διαθέτει τεράστιο λαιμό και ουρά, ενώ το κεφάλι του μοιάζει με αλόγου.

Ο Loren Coleman, διευθυντής του Μουσείου International Cryptozoology στο Portland, δήλωσε ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι ότι το Ισλανδικό τέρας έχει μια τρομακτική ρομποτική εμφάνιση.
Η τελευταία εμφάνιση αυτού του πλάσματος, σύμφωνα με τον Coleman, έγινε το 1998. Ο διευθυντής του μουσείου ανέφερε ότι η ιστορία με το συγκεκριμένο τέρας χρονολογείται από το 1345. Το ζώο φημολογείται ότι έχει μήκος 15 μέτρα!
Πηγή:news247.gr

«Προφήτης» ήρθε στην Ελλάδα για τη συντέλεια του κόσμου!

Ονομάζεται Michael ή Σεριμπάμπαλ και περιμένει τη Δευτέρα Παρουσία στις 19 Ιουλίου 2012. Μέχρι τότε καλλιεργεί τα λαχανικά του και ασχολείται με τη φάρμα του στο χωριό Φαιά Πέτρα του δήμου Σιντικής Σερρών. Τα οράματά του τον οδήγησαν στην Ελλάδα. Ο Σεριμπάμπαλ, έκανε αυτό που του υπέδειξε ο θεός- έφυγε πριν ένα χρόνο από την Αμερική και εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στο χωριό Φαιά Πέτρα, προκειμένου να σωθεί από τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που θα ξεσπάσει τον Ιούλιο.
Στον ελεύθερό του χρόνο ανεβάζει video με τα κηρύγματα του στο Youtube.
«Ο Θεός μας είπε να έρθουμε στον τόπο αυτό, για να προστατευτούμε. Θα συμβούν πολλά άσχημα πράγματα στον πλανήτη τους επόμενους μήνες. Ο τόπος αυτός είναι «προστατευμένος» από τον Θεό και θα έρθουν και άλλοι άνθρωποι από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του εξωτερικού». Και όντως, όπως αναφέρει το infoserres.gr, εκτός από τον ίδιο, ακόμη μία οικογένεια από τις ΗΠΑ εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο κοινόβιο που στήθηκε σε αγρόκτημα έξω από το χωριό, ενώ δύο ακόμη οικογένειες μία από την Αγγλία και μία από τη Σκωτία αναμένεται να έρθουν κι αυτές στο χωριό!
Πηγή:e-radio.gr

Ο 24χρονος φοιτητής νομικής που έχει βάλει τη Facebook σε μπελάδες…

ε μεγάλους μπελάδες έχει μπει τελευταία η Facebook εξαιτίας ενός 24χρονου φοιτητή νομικής από την Αυστρία ονόματι Max Schrems.

Ερχόμενος σε συνεχή αντιπαράθεση με τους δικηγόρους της εταιρείας, βομβαρδίζοντας τους με νομικές καταγγελίες και σχηματίζοντας ομάδες ακτιβιστικής δράσης, ο νεαρός σπουδαστής έχει βάλει στόχο να μεταμορφώσει την πολιτική ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου στην Ευρώπη!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Schrems επισκέφτηκε το Santa Clara University στη Silicon Valley και αποφάσισε να αφιερώσει τη διπλωματική εργασία του στην παρανόηση του δικαίου περί ιδιωτικότητας της ΕΕ από τη Facebook. Στη συνέχεια σχημάτισε την ομάδα ακτιβιστών Europe v. Facebook, ξεκίνησε να δημοσιεύει όλα τα ευρήματα του online και να αποστέλει συνεχείς καταγγελίες στην εταιρεία, ζητώντας ακόμα και την επέμβαση του Κογκρέσου.
Η τεράστια επιμονή του είχε τελικά ως αποτέλεσμα εκπρόσωποι της Facebook να δεχτούν να τον συναντήσουν προσωπικά. Πράγματι, την περασμένη Δευτέρα δύο μέλη της εταιρείας ταξίδεψαν ως τη Βιέννη για να συνομιλήσουν με τον Schrems, με τη συνάντηση να κρατά 6 ολόκληρες ώρες! Ο Schrems φανερά δυσαρεστημένος με τα όσα άκουσε σχολιάζει τη συνάντηση:
“Είμαι ακόμα περισσότερο πεπεισμένος ότι η Facebook επανερμηνεύει με πολλούς τρόπους τη νομοθεσία με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετά αυστηρή ή να έρχεται σε σύγκρουση με  τη νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.”
Από την πλευρά της Facebook, το γεγονός ότι δέχτηκε να του αφιερώσει 6 ολόκληρες ώρες και στη συνέχεια συμφώνησε να εξετάσει ζητήματα που προέκυψαν κατά τη συνάντηση, δείχνει ότι η εταιρεία μάλλον παίρνει το συγκεκριμένο νεαρό πολύ στα σοβαρά…
Πηγή:techgear.gr

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Το Bristol της Αγγλίας τυπώνει δικό του νόμισμα!

Το Bristol της Αγγλίας τυπώνει δικό του νόμισμα! (video)
Μία ομάδα ανεξάρτητων εμπόρων στο Bristol της Αγγλίας αποφάσισαν να εισάγουν το δικό τους «τοπικό» νόμισμα με τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου και της πιστωτικής ένωσης (credit union) του Bristol (ένα είδος μη κερδοσκοπικού ταμιευτηρίου). Ο στόχος της προσπάθειάς τους είναι να τονώσουν την τοπική οικονομία… Η λίρα του Bristol (Bristol Pound) θα τυπωθεί σε χαρτονομίσματα των 1, 5, 10 και 20 λιρών (σε ισοτιμία 1:1 με την Στερλίνα). Εκτός από την μορφή των χαρτονομισμάτων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω κινητών τηλεφώνων.
Η ιδέα των τοπικών νομισμάτων δεν είναι φρέσκια, καθώς το 2006 δημιουργήθηκε η «Totnes Pound» στο Devon και το 2009 εισήχθη στο Brixton η σχετικά δημοφιλής «Brixton Pound». Όμως αυτό είναι το πρώτο τοπικό νόμισμα που θα γίνεται αποδεκτό για την καταβολή των (τοπικών) φόρων των επιχειρήσεων του Bristol.
Με βάση τους κανόνες κυκλοφορίας τους, οι λίρες του Bristol πρέπει να μείνουν εντός των γεωγραφικών ορίων της πόλης. Για παράδειγμα αν ξοδευτεί ένα ποσό στο φούρνο, ο φούρναρης θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει για να πληρώσει τους προμηθευτές ή το προσωπικό του. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, με τον τρόπο αυτό η χρήση του νέου νομίσματος θα είναι ένα κίνητρο για να παραμένουν τα χρήματα στην τοπική οικονομία.
Ο Ciaran Mundy, επικεφαλής της οργάνωσης «Bristol Pound», ήταν πολύ πιο ωμός εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από το νόμισμα: «Οι μεγάλες εταιρείες απλά "σκουπίζουν" τα χρήματα από την περιοχή. Τα λεφτά μπαίνουν στο οικονομικό τους σύστημα και συνήθως καταλήγουν στο Λονδίνο κι από εκεί σε offshore προορισμούς».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ως αυτή τη στιγμή περισσότερες από εκατό εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο νόμισμα. Την έκδοσή του έχει αναλάβει η Bristol Credit Union και εγγυήτρια για τα χρήματα θα είναι η Financial Services Authority, η ρυθμιστική αρχή που εποπτεύει τις τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα στη Μεγάλη Βρετανία.
Σχετικά με την Bristol Pound σας συστήνουμε ένα κατατοπιστικό video με τον Ciaran Mundy στο συνέδριο TEDxBristol 2011.
 
Πηγή:e-radio.gr

Οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών όπως τις βλέπει το διαδίκτυο

πολιτικοί αρχηγοί, χιουμοριστικές εικόνες, συναντήσεις πολιτικών αρχηγών, Λουκάς
Όταν οι χρήστες του διαδικτύου έχουν κέφια πραγματικά μπορούν να παρουσιάσουν ακόμα και την πολιτικη επικαιρότητα με ένα διαφορετικό τόνο, χαλαρό και σίγουρα πολύ αστείο. Τις τελευταίες ημέρες η ειδησεογραφία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις κρίσιμες στιγμές που ζει η Ελλάδα, στις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό και στις προσπάθειες τους να καταλήξουν σε συμφωνία για τα νέα μέτρα που θέλει να επιβάλλει η Τρόικα στη χώρα.
Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποιούνται από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως για κάποιους χρήστες του διαδικτύου λειτουργουν δημιουργικά, αλλά και ως πηγή έμπνευσης για να δώσουν ένα διαφορετικό τόνο, ευχάριστο και χιουμοριστικό- στις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών.
Βέβαια από την... ιντερνετική κριτική δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και άλλα πρόσωπα της πολιτικής που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή. Οι αγαπημένες πολιτικές φιγούρες είναι οι Λουκάς Παπαδήμος, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Καρατζαφέρης, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξης Τσίπρας, Ντόρα Μπακογιάννη και Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο Λουκάς Παπαδήμος και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ντυμένοι Άμπα


«Θέατρο Σκιών» στο Μέγαρο Μαξίμου – Κάθε αρχηγός και μία φιγούρα


Το πασχαλινό πολιτικό μιούζικαλ


Χρεοκοπία ή Θάνατος


Λίγες μέρες μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας
Πηγή:iefimerida.gr

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι πιο "άκυρες" προβλέψεις της ιστορίας


Ένα βιβλίο για τις μεγάλες προβλέψεις που έπεσαν... πανηγυρικά έξω! Οι ολοφάνερες γκάφες! Και οι αξέχαστοι που τις αποτόλμησαν!
«Οι χειρότερες προβλέψεις» επιγράφεται το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, γραμμένο από τον Βρετανό Έρικ Τσαλίν, κοινωνιολόγο του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ.
Οι πλέον σπαρταριστές από τον χώρο της μουσικής, της επιστήμης, της πολιτικής και γενικά της ιστορίας:
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ράδερφορντ Χέϊς, όταν ακόμη ήταν φέρελπις ρεπουμπλικανός, μετά από μία επίδειξη του μηχανικού Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ ενός πειραματικού τηλεφώνου το 1876, αποφάνθηκε ότι η συσκευή αυτή δεν θα έχει καμία χρησιμότητα βασισμένος σε εσωτερική έκθεση της τηλεγραφικής εταιρείας Western Union που έγραφε ότι "από τη φύση της η συσκευή δεν έχει ουδεμία αξία».
Άλλο τόσο... «διορατικός» και ο κορυφαίος παραγωγός του Χόλιγουντ Ντάριλ Ζανούν για την τηλεόραση, όταν το 1946 του έδειξαν μια μικρή ηλεκτρομαγνητική TV που είχε προχωρήσει ο Σκοτσέζος εφευρέτης Τζον Λόγκι Μπέιρτ: "o κόσμος γρήγορα θα βαρεθεί να χαζεύει μπροστά σε ένα κουτί από κόντρα πλακέ, κάθε βράδυ".
Ο μεγάλος Αμερικανός τραγουδιστής Φρανκ Σινάτρα, όταν πρωτοάκουσε έναν νεαρό να κουνιέται τραγουδώντας ροκ, τον Έλβις Πρίσλεϊ, είπε: «η μουσική του είναι ελεεινή. Είναι ένα δύσοσμο αφροδισιακό. Θα προκαλέσει τελείως αρνητικές αντιδράσεις στους νέους».
Τραγική για την ανθρωπότητα αποδείχθηκε η πρόγνωση του Βρετανού πρωθυπουργού Νέβιλ Τσάμπερλεϊν, όταν το 1938 περιχαρής, επιστρέφοντας από το Μόναχο, όπου στις 29-30 Σεπτεμβρίου είχε συνάψει σύμφωνο ειρήνης με τον Χίτλερ, ζήτησε από τους οπαδούς του, που τον υποδέχθηκαν έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνιγκ Στριτ, να κοιμούνται ήσυχοι γιατί ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα κάνουν κανένα πόλεμο.
Ιδού ακόμα μερικές ιστορικές "προφητείες" που έμειναν στον αέρα:
Νοστράδαμος: Ο λογοκλόπος προφήτης. Οι υποτιθέμενες προφητείες του διάσημου γιατρού, φαρμακοποιού, μετεωρολόγου, πνευματιστή και αστρολόγου - που όμως, δεν ήταν δικές του! Και δεν επαληθεύθηκαν.
Καρλ Μαρξ: Η πρόβλεψη για την πτώση του καπιταλισμού και τον θρίαμβο του κομμουνισμού που επαληθεύτηκε... αντιστρόφως.
Η πρόβλεψη του Άλμπερτ Αϊνστάιν ότι «η αξιοποίηση της ενέργειας του ατόμου για ειρηνικούς και πολεμικούς σκοπούς δεν είναι εφικτή».
Οι Beatles δεν έχουν κανένα μέλλον: Η περίφημη πρόγνωση του Ντικ Ρόου, μουσικού παραγωγού της μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας Decca Records για το μέλλον της παρέας του Λένον και του Μακάρντεϊ.
Οι άχρηστοι προσωπικοί υπολογιστές: Η εκτίμηση του Κένεθ Όλσεν, προέδρου της Digital Equipment Corporation, ότι οι προσωπικοί υπολογιστές (PC) δεν πρόκειται ποτέ να έχουν εμπορική επιτυχία.
Γκόρντον Μπράουν: Η δήλωση του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού των Εργατικών, το 2007, σύμφωνα με την οποία οι κύκλοι ανάπτυξης και ύφεσης της οικονομίας ήταν πλέον παρελθόν.
Σε αυτό το έγχρωμο και πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο, οι φωτογραφίες και οι χάρτες ζωντανεύουν τα κεφάλαια, επιτρέποντας στον αναγνώστη να γνωρίσει τους ανθρώπους που ευθύνονται για μερικές από τις ανάποδες προβλέψεις της ανθρώπινης ιστορίας σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής - θρησκεία, πολιτική, επιστήμη, οικονομία, πολιτισμός, πόλεμος.
Πηγή:newsit.gr

Πότισμα και λίπανση με... συνδρομή δορυφόρου!


Πότισμα και λίπανση καλλιεργειών μέσω πληροφοριών...δορυφόρου; Ίσως να ακούγεται ακόμη εξωπραγματικό στους μη «μυημένους», αλλά δεν είναι. Η διαδικασία της ορθολογικής χρήσης νερού άρδευσης και λιπάσματος στα χωράφια μπορεί να ξεκινήσει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης, χάρη στις δορυφορικές καταγραφές.
Πώς; Μέσω, μεταξύ άλλων, των εφαρμογών τηλεπισκόπησης, που ήδη χρησιμοποιούνται ευρέως σε αρκετές χώρες, με πρωτοπόρους τις Ηνωμένες Πολιτείες (σ.σ. η NASA παρακολουθεί αγροτικές εκτάσεις στις ΗΠΑ ήδη από τη δεκαετία του 90).
Μάλιστα, την επόμενη διετία, αντίστοιχες εφαρμογές δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούνται σε ευρεία κλίμακα και στην Ελλάδα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο κατακερματισμένος κλήρος στη χώρα μας δυσχεραίνει την παροχή τέτοιων υπηρεσιών, καθώς απαιτεί συναίνεση και συνεργασία πολλών διαφορετικών ιδιοκτητών γης/αγροτών, οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμόσουν από κοινού τις σχετικές οδηγίες λίπανσης και άρδευσης, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ (Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών), Γεώργιος Ζαλίδης.
Τα οφέλη είναι πολλά και διαφορετικά, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την τσέπη των παραγωγών, αφού μειώνονται οι λογαριασμοί του νερού. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα λεκάνης ορυζώνων, στη μακρινή Κίνα, όπου οι δορυφόροι «έκαναν το θαύμα τους».
Πηγή:pathfinder.gr

Γάτα αναστάτωσε το Ανφιλντ και απέκτησε Twitter!

Σταρ έγινε μέσα σε λίγες ώρες μία γάτα, η οποία εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του «Ανφιλντ» κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Λίβερπουλ με την Τότεναμ.
Γάτα αναστάτωσε το Ανφιλντ και απέκτησε Twitter!
Το τετράποδο εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο στο 11ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και φυσικά ο αγώνας διακόπηκε.
Η γάτα, αφού έκανε για τρία λεπτά την «βόλτα» της, εγκαταστάθηκε στην μεγάλη περιοχή της Τότεναμ και στη συνέχεια βγήκε από μόνη της έξω από τον αγωνιστικό χώρο, όπου την μάζεψαν στην γραμμή του πλαγίου άουτ άντρες της ασφάλειας του γηπέδου.
Οπαδοί της Λίβερπουλ, γνωστοί για το χιούμορ τους, τραγουδούσαν
Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι η γάτα απέκτησε και τρεις λογαριασμούς στο Twitter.
Πηγή:e-go.gr

Οι Anonymous δημοσιεύουν αποκαλυπτικότατες συνομιλίες με τη Symantec για συμφωνία $50.000!

Μετά το πρόσφατο χτύπημα των Anonymous στη χώρα μας, αυτή τη φορά η δημοφιλής ομάδα hackers αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της στην εταιρεία ασφαλείας Symantec.

Νωρίτερα σήμερα, οι Anonymous δημοσίευσαν στο Pastebin μια εκτενέστατη, άκρως αποκαλυπτική σειρά συνομιλιών μεταξύ ενός μέλους της ομάδας τους ονόματι ‘Yamatough’ και ενός εκπροσώπου της Symantec με το όνομα ‘Sam Thomas’.

Παρόλο που στο LinkedIn δε φαίνεται να υπάρχει κάποιος εργαζόμενος στη Symantec με το όνομα αυτό, η IP address του λογαριασμού ‘sam_thomas@symantec.com’ εντοπίζεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην California.
Οι συνομιλίες αποκαλύπτουν ότι ο Sam Thomas προσέφερε το ποσό των $50.000 στο φερόμενο μέλος των Anonymous προκειμένου να του αποδείξει ότι έχει στα χέρια του τον πηγαίο κώδικα των pcAnywhere και Norton Antivirus και στη συνέχεια να τον καταστρέψει. Μεταξύ άλλων, ζητούσε από τους Anonymous να δημοσιεύσουν ανακοίνωση ότι δεν είχαν επιτεθεί στη Symantec το 2006.
Έπειτα από διαπραγματεύσεις αρκετών ημερών που αφορούσαν κυρίως τον τρόπο συναλλαγής των χρημάτων, οι Anonymous υποψιάστηκαν ότι πίσω από το Sam Thomas κρύβεται το FBI και αποφάσισαν να δώσουν τις συνομιλίες στη δημοσιότητα. Ο Cris Parden της Symantec σχολιάζει:
“Τον Ιανουάριο προσέγγισε την εταιρεία μας ένας χρήστης που υποστήριζε ότι ήταν μέλος των Anonymous και προσπάθησε να μας αποσπάσει χρήματα προκειμένου να μη δημοσιεύσει κώδικα της Symantec που υποτίθεται ότι είχε κλέψει. Δεδομένης της απόπειρας εκβιασμού και της φαινόμενης κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας η εταιρεία μας πραγματοποίησε εσωτερική έρευνα και ήρθε σε επαφή με τις αρχές άμεσα. Οι συνομιλίες μας με το συγκεκριμένο χρήστη ήταν μέρος της έρευνας των αρχών. Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλες πληροφορίες, διότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. “
Όλο το χρονικό των συνομιλίών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.  Τα συμπεράσματα δικά σας…
Πηγή:techgear.gr

Επιστολή αποδοχής στο... διάστημα

Διαβάστε πώς μια 16χρονη που έγινε δεκτή στο ΜΙΤ, κατάφερε να στείλει αυτοσχέδια κάψουλα στο διάστημα (Vid)

Φαντασία και ταλέντο. Αυτά διαθέτει η  διαθέτει η 16χρονή Erin King η οποία έστειλε την επιστολή αποδοχής της από το ΜΙΤ σε εξωγήινη διαστημική αποστολή.
Όταν έμαθε ότι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, την επέλεξε αποφάσισε να κατασκευάσει μια αυτοσχέδια κάψουλα και να τη στείλει με αερόστατο στον ουρανό.
Η νεαρή από την Georgia, με τη βοήθεια φίλων και του πατέρα της, έστειλε ένα σωλήνα 91.000 πόδια, ψηλά στην ατμόσφαιρα.
Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου βλέπουμε όλο το ταξίδι της κάψουλας, από την απογείωσή της μέχρι την επιστροφή της στη γη.
Πηγή:news247.gr

Η λίμνη των Ναζί και των... εξωγήινων

Για εκατομμύρια χρόνια έμεινε ανεξερεύνητο μυστήριο. Ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει. Διαβάστε την ιστορία της λίμνης Βοστόκ (Vid+Pics)

Έπρεπε να τρυπάνε μια δεκαετία ώστε να φτάσουν  στην επιφάνεια της Λίμνης Βοστόκ. Εκεί κάτω από  τέσσερα χιλιόμετρα πάγου, μια Ρωσική αποστολή,  βρήκε την  απομονωμένη εδώ και εκατομμύρια χρόνια γιγάντια μάζα γλυκού νερού.
Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξή της ήρθαν από βρετανικά ραντάρ τη δεκαετία του 1970. η λίμνη είναι μια από τις  370 λίμνες που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής.
Εδώ είναι που αρχίζουν και οι θεωρίες καθώς το γλυκό νερό της Λίμνης Βοστόκ δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα εδώ και 14 με 20 εκατομμύρια χρόνια, και οι επιστήμονες ελπίζουν να ανακαλύψουν εξωτικές μορφές ζωής που ακμάζουν στο αιώνιο, απομονωμένο σκοτάδι.

 
Πολλοί επιστήμονες θεωρούν μάλιστα ότι η εξερεύνηση της λίμνης θα δώσει στοιχεία για τις μορφές ζωής που ενδέχεται να φιλοξενούν οι υπόγειοι ωκεανοί της Ευρώπης, δορυφόρου του Δία, καθώς και του Εγκέλαδου, φεγγαριού του Κρόνου.
Οι πιο τραβηγμένες θεωρίες κάνουν λόγο εξωγήινες μορφές ζωής και ναζιστική μυστικά. Το RIA Novosti, αναφέρει ότι ο Γερμανός Ναύαρχος  Karl Donitz υποστήριξε ότι τι 1943 "Γερμανικό υποβρύχιο δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Χίτλερ στην άλλη άκρη του κόσμου".

 
Έτσι λίγο πριν την παράδοση το 1945, άρχισαν να χτίζουν ένα σπήλαιο μέσα στο Πάγο της λίμνης Βοστόκ στην οποία  στεγάζονται  "αρκετά κιβώτια με κειμήλια από το Τρίτο Ράιχ, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών αρχείων του Χίτλερ".
Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι το υποβρύχιο U-977 παρέδωσε τα λείψανα του Χίτλερ και της Εύα Μπράουν.
Κίνδυνος μόλυνσης
Η ρωσική γεώτρηση στη Λίμνη Βοστόκ παρέμενε για χρόνια αμφιλεγόμενη, καθώς αρκετοί ειδικοί ανησυχούσαν για ενδεχόμενη μόλυνση των νερών από το γεωτρύπανο.
Η προσπάθεια ξεκίνησε το 1998 και πέρυσι κατάφερε να φτάσει μόλις λίγα μέτρα από την επιφάνεια της λίμνης. Εκεί, όμως, οι Ρώσοι επιστήμονες αναγκάστηκαν να σταματήσουν λόγω των ανησυχιών για αλλοίωση του απομονωμένου περιβάλλοντος, αλλά και λόγω της άφιξης του σκληρού χειμώνα.

 
Φέτος, η ρωσική αποστολή ακολούθησε μια διαφορετική τακτική: πέντε μέτρα πάνω από την επιφάνεια της λίμνης, το συμβατικό γεωτρύπανο της γεώτρησης αντικαταστάθηκε από ένα θερμαντικό στοιχείο που έλιωσε τον πάγο μέχρι να φτάσει το επιθυμητό βάθος.
Η ανάλυση των πολύτιμων δειγμάτων θα μπορούσε στο μέλλον να ανοίξει νέα εποχή στη γεωλογία και την αστροβιολογία, δεδομένου ότι η Λίμνη Βοστόκ είναι από τα πλέον απομονωμένα συστήματα του πλανήτη.
Πηγή:news247.gr

Γκέι μπαμπάς διεκδικεί το παιδί του από τις λεσβίες μητέρες του













Μια περίεργη υπόθεση κηδεμονίας ενός δίχρονου αγοριού απασχολεί τα βρετανικά δικαστήρια που θα κληθούν να πάρουν μια ομολογουμένως δύσκολη απόφαση.
Ο πατέρας του παιδιού που είναι ομοφυλόφιλος σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας που είναι επίσης ομοφυλόφιλη είχε κάνει μαζί της κοινή συμφωνία πως θα της έδινε το σπέρμα του προκειμένου να αποκτήσει ένα παιδί με την σύντροφό της. Η μητέρα ισχυρίζεται ότι η «συμφωνία» κλείστηκε σε ένα εστιατόριο και πως εξ' αρχής ο πατέρας δεν σκόπευε να έχει καμία περαιτέρω σχέση με το παιδί, ωστόσο ο πατέρας επιμένει ότι ποτέ δεν υπήρξε ένας «απλός δωρητής σπέρματος» και τώρα διεκδικεί να βλέπει το παιδί του.
Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς προκύπτει πως ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού υπήρξαν στο παρελθόν παντρεμένοι, αλλά πήραν διαζύγιο και τελείωσαν έναν «γάμο κοινού συμφέροντος» όπως τον αποκάλεσαν και οι δυο.
Επίσης προκύπτει πως ο πατέρας ήταν παρών στην γέννηση του παιδιού του και διατηρούσε καλές σχέσεις με την μητέρα καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ωστόσο η μητέρα και η φίλη της δηλώνουν «προδομένες» από τον πατέρα, που τον χαρακτηρίζουν έναν πρώην καλό φίλο, αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί επιμένει να διεκδικεί περισσότερο χρόνο με το παιδί του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις γονείς είναι ευκατάστατοι και ζουν στο κέντρο του Λονδίνου.
Πηγή:iefimerida.gr

Δύο 40άρες παραλίγο να στείλουν στο νοσοκομείο 17χρονο από το σεξ

Δύο 40άρες παραλίγο να στείλουν στο νοσοκομείο 17χρονο από το σεξ
Τον κάλεσαν για να του μάθουν τα μυστικά του έρωτα και παραλίγο να τον στείλουν στο νοσοκομείο λιπόθυμο, λόγω Βιάγκρα. «Θύμα» ένας 17χρονος μαθητής και «δασκάλες» δύο 40αρες από τις Σέρρες.
Το περιστατικό συνέβη σε επαρχιακό δήμο των Σερρών και σύμφωνα με όσα «ψιθυρίζονται», η μία εκ των δύο γυναικών κάλεσε τον 17χρονο σπίτι της προκειμένουν να της … ξεμπλοκάρει το laptop της, αλλά τελικά τα πράγματα «περιπλέχτηκαν» περισσότερο με την έλευση της κολλητής της φίλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του 17χρονου δηλώνει αποφασισμένος να καταθέσει μήνυση κατά των δύο γυναικών, όχι βέβαια για… αποπλάνηση ανηλίκου, μια και ο μαθητής είναι πλέον τελειόφοιτος λυκείου και με τη θέληση του πήρε μέρος στο όργιο, αλλά επειδή οι ζωηρές 40αρες φίλες, του έδωσαν Viagra με αποτέλεσμα να … καταρρεύσει σχεδόν λιπόθυμος στο πάτωμα.
Στην τοπική κοινωνία, τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά για το περιστατικό, που συζητιέται έντονα αφού φέρονται να εμπλέκονται … νοικοκυρές υπεράνω πάσης υποψίας.
Πηγή:iefimerida.gr

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς ενδιαφέρον δύο στα τρία tweets, σύμφωνα με έρευνα


Αδιάφορα είναι τα περισσότερα μηνύματα που γράφονται στο Twitter, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Διάβασε τι πρέπει να αποφεύγεις για να κάνεις τα tweets σου πιο ενδιαφέροντα.
Περίπου 200 εκατομμύρια tweets στέλνονται κάθε μέρα, από τα οποία όμως τα δύο τρίτα, δηλαδή περίπου τα 130 εκατομμύρια, δεν αξίζουν τίποτα! Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον νέα αμερικανική έρευνα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Συγκεκριμένα, ερευνητές των πανεπιστημίων MIT, Κάρνεγκι Μέλον και Ινστιτούτου Τεχνολογίας ζήτησαν από 1.500 χρήστες του Twitter να αξιολογήσουν περίπου 44.000 σύντομα μηνύματα που είχαν σταλεί από 21.000 χρήστες.
Το συμπέρασμα ήταν ότι μόνο το 36% των μηνυμάτων, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο, βαθμολογήθηκαν ως άξια να διαβαστούν, ενώ ένα στα τέσσερα μηνύματα απορρίφθηκε τελείως. Τα υπόλοιπα κρίθηκαν απλώς αδιάφορα.
Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι δεν αρέσει στους χρήστες να διαβάζουν συνεχώς παράπονα και γκρίνιες ούτε συνεχείς ενημερώσεις για το πού βρίσκεται και τι κάνει κάποιος. Βαρετή χαρακτήρισαν επίσης την παρακολούθηση συνομιλιών μεταξύ άλλων χρηστών.
Πηγή:cosmo.gr

Μαθήτρια πουλούσε μπισκότα με «χόρτο» στο σχολείο

Περίπου 2 ευρώ το space cookie χρέωνε συμμαθητές και φίλους μία πιτσιρίκα της Δευτέρας Γυμνασίου, που τελικά εντοπίστηκε μετά από διαμαρτυρία.
Μαθήτρια πουλούσε μπισκότα με «χόρτο» στο σχολείο
Στο 208ο γυμνάσιο του Μπέλροουζ, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, οι μαθητές αποδείχθηκε ότι είχαν «ενδιαφέρουσες» εναλλακτικές για ένα κολατσιό στο διάλειμα, πέραν όσων διέθετε το κυλικείο.
Μία καταγγελία μαθητή στη διεύθυνση οδήγησε στον «εντοπισμό» μίας νεαρής... επιχειρηματία της δεύτερης τάξης, η οποία διένειμε μπισκότα στους μαθητές στα διαλείμματα, από το σακίδιό της και με αντίτιμο 3 δολάρια (κάτι παραπάνω από 2 ευρώ το κομμάτι).
Οπως αποδείχθηκε, η «αλμυρή» τιμή οφειλόταν στα ιδιαίτερα συστατικά τους, καθώς ήταν φτιαγμένα -εκτός των παραδοσιακών βασικών συστατικών- και με μαριχουάνα, δηλαδή ουσιαστικά μη επεξεργασμένη κάνναβη (φούντα).
Η παρασκευάστρια και οι τουλάχιστον 20 πελάτες της την συγκεκριμένη ημέρα πέρασαν από το γραφείο του διευθυντή για τα περαιτέρω, αλλά η επέμβαση της αστυνομίας δεν απέδωσε κάποια σύλληψη.
Η έρευνα εντόπισε μόνο ένα σακουλάκι με «χόρτο» στις τουαλέτες, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.
Πηγή:e-go.gr

Βρήκε αίτημα φιλίας στο facebook από τον βιαστή της


Ένα αίτημα φιλίας στο facebook δέχτηκε το 2010 μια νεαρή γυναίκα, μόνο που δεν ήταν από κάποιον φίλο της, αλλά από τον βιαστή της. Δύο χρόνια μετά, μιλά για τη συγκλονιστική ιστορία της.
Σοκ προκαλεί η είδηση για μια κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού στην ηλικία των 14 ετών και 13 χρόνια μετά δέχτηκε αίτημα φιλίας από τον βιαστή της.
Συγκεκριμένα, το 1997 η Emily McCombs, διαχειρίστρια ιστοσελίδας για θέματα σχέσεων και σεξ, βρέθηκε σε μια αποθήκη με τρεις άγνωστους άνδρες οι οποίοι την ανάγκασαν να τους κάνει στοματικό σεξ, ενώ στη συνέχεια ο ένας από αυτούς την βίασε στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών.
Δεκατρία χρόνια μετά οι μνήμες αυτές ζωντάνεψαν καθώς η ίδια έκπληκτη διαπίστωσε πως ο άντρας που την έκανε να ζήσει εφιαλτικές στιγμές της είχε βρεθεί και πάλι στο δρόμο της. Αυτή τη φορά της έστειλε αίτημα φιλίας στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.


Όπως αποκάλυψε η ίδια στη βρετανική dailymail, με το που συνειδητοποίησε πώς το πρόσωπο στη φωτογραφία ήταν αυτό του βιαστή της, έκλεισε τον υπολογιστή και εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Όταν πια ηρέμησε και έχοντας λάβει πολλά μηνύματα αποφάσισε να τον συναντήσει, θέλοντας να μιλήσουν ανοιχτά για το τραγικό συμβάν.
Η συνάντησή τους κύλισε πολύ πιο ήρεμα από ότι θα φανταζόταν κανείς καθώς μίλησαν αρκετή ώρα για τις ζωές τους πριν μπουν στο θέμα εκείνης της νύχτας.
Πάνω στη συζήτηση ο άντρας, μετανιωμένος για ότι είχε κάνει, προσφέρθηκε να την βοηθήσει και τότε η McCombs του τόνισε "Να φροντίζεις τις κόρες σου. Να τις αγαπάς και να τις εκτιμάς. Και να διδάσκεις σωστά τον γιο σου. Αυτό σημαίνει πως εγώ δεν θέλω βοήθεια…"
Η ίδια παραδέχθηκε πως η συζήτηση πολλές φορές είχε εντάσεις όμως την έκανε να προσπεράσει τόσο τον βιασμό, όσο και τις μνήμες που είχαν ριζώσει μέσα της. Η συζήτηση αυτή την βοήθησε πιο πολύ από τις επισκέψεις που έκανε τόσο καιρό σε ψυχολόγους, όπως αποκάλυψε.
Όπως αποκαλύπτει η McCombs, δε δέχτηκε το αίτημα φιλίας του...
Πηγή:cosmo.gr

250 εκ. δολάρια πήραν οι κληρονόμοι του εφοπλιστή Εμπειρίκου για ένα Σεζάν

Γιώργος Εμπειρίκος, Πολ Σεζάν, χαρτοπαίκτες, πιο ακριβοπληρωμένος πίνακας, Κατάρ
Στην τιμή ρεκόρ των 250 εκατομμυρίων δολαρίων αγόρασε το εμιράτο του Κατάρ τον πασίγνωστο πίνακας του Πολ Σεζάν «Οι Χαρτοπαίκτες», κάνοντάς τον πίνακα τον πλέον ακριβοπληρωμένο σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με το περιοδικό Vanity Fair, η τιμή είναι σχεδόν η διπλάσια από την προηγούμενη τιμή -ρεκόρ, που είχε δοθεί σε δημοπρασία για το συγκεκριμένο έργο, που χρονολογείται το 1852.
Ο εν λόγω πίνακας αποτελεί κομμάτι μιας ολόκληρης σειράς 5 έργων του Σεζάν με τον τίτλο «Χαρτοπαίκτες» και ανήκε κάποτε στον Έλληνα μεγαλο-εφοπλιστή, Γιώργο Εμπειρίκο, ο οποίος πέθανε πέρυσι. Για τον πίνακα φημολογείται ότι είχε προσφερθεί στον Εμπειρίκο από δύο πασίγνωστους εμπόρους τέχνης το ποσό των 220 εκ δολαρίων, αλλά τελικά κατέληξε στο Κατάρ.
Όντας ο μόνος από τους «Χαρτοπαίκτες» που δεν ανήκε σε κάποιο μουσείο, το έργο συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα δέκα πιο περιζήτητα έργα του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Arts Magazine.
Καθώς υπάρχουν τέσσερις ακόμη «Χαρτοπαίκτες» του Σεζάν οι οποίοι ανήκουν σε ονομαστές συλλογές, όπως του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης και του Μουσείου Ορσέ, το Κατάρ με αυτή την κολοσσιαία αγορά μπαίνει στην ελίτ της παγκόσμιας τέχνης.
Πηγή:iefimerida.gr

Ποια εταιρία έδωσε μπόνους 15 εκατομμυρίων στους εργαζόμενους της;


Από 8.500 έως 30.000, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, το δώρο! Άφωνοι οι εργαζόμενοι, κι εμείς επίσης!
Βρέθηκε το καλύτερο αφεντικό του κόσμου! Βρίσκεται στην Αυστραλία και μοίρασε 15 εκατομμύρια δολάρια για να πει «ευχαριστώ» στους υπαλλήλους του για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά τους.
Φυσικά το δώρο ξάφνιασε ακόμη και το ίδιο το προσωπικό της εταιρίας λεωφορείων Grenda. Και δεν πίστευαν στα μάτια τους οι 1.800 εργαζόμενοι όταν, μαζί με την εβδομαδιαία πληρωμή τους, έλαβαν και ένα δώρο που κυμαινόταν από 8500 έως 30.000 δολάρια ο καθένας τους, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.
Άλλοι γέλασαν, άλλοι φώναξαν, άλλοι έκλαψαν από συγκίνηση. Και έδωσαν στο αφεντικό τους τον τίτλο του καλύτερου εργοδότη.
Η εταιρία πωλήθηκε πρόσφατα έναντι σημαντικού ποσού και ο Κέν Γκρέντα, κύριος μέτοχος, θέλησε με την χειρονομία του αυτή να πει "ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους υπαλλήλους της, που έφτιαξαν την εταιρεία".
"Μια επιχείρηση είναι πετυχημένη όταν οι εργαζόμενοι της είναι ευχαριστημένοι. Εμείς πετύχαμε λόγω που είχαμε αφοσιωμένους υπαλλήλους", είπε ο κ. Γκρέντα.
Η εταιρεία ξεκίνησε το 1945 με τέσσερα πούλμαν και σήμερα έχει πάνω από 1300 σε όλη την Αυστραλία.
Πηγή:newsit.gr

Η... δίδυμη αδερφή της Mona Lisa! (video)


Σε μουσείο της Μαδρίτης βρέθηκε αντίγραφο του αριστουργήματος του Leonardo Da Vinci Mona Lisa, που πιθανότατα δημιούργησε βοηθός του. Η γυναίκα που απεικονίζεται φαίνεται νεότερη και πιο γοητευτική από την πρωτότυπη, ενώ θεωρείται ως μια από τις πιο αξιοσημείωτες ανακαλύψεις των τελευταίων ετών.
Στον πίνακα που επί πέντε αιώνες ήταν στη σκιά του ισπανικού μουσείου Prado δεν απεικονίζεται η Mona Lisa, αλλά θα μπορούσε κάποιος να τη θεωρήσει αδερφή της, μιας και οι ομοιότητες στα χαρακτηριστικά είναι πολύ έντονες.
Από την πλευρά των ειδικών, ο συγκεκριμένος πίνακας βλέπει από άλλη οπτική το πρόσωπο της πιο διάσημης γυναίκας στην ιστορία της τέχνης, σίγουρα με περισσότερο χρώμα και ζωντάνια.
Η καλλιτεχνική αξία του πίνακα ανακαλύφθηκε πρόσφατα, όταν οι συντηρητές αφαίρεσαν το μαύρο φόντο πίσω από τη φιγούρα της γυναίκας, αποκαλύπτοντας το μαγευτικό τοπίο της Τοσκάνης.
Ο πίνακας αυτός θεωρείτο για αρκετό καιρό ένα από τα διασωθέντα αντίγραφα του πρωτότυπου αριστουργήματος από τα δεκάδες που δημιουργήθηκαν μετά το θάνατο του καλλιτέχνη. Μάλιστα, υπάρχουν βάσιμες υποψίες πώς ο συγκεκριμένος πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον βοηθό του Da Vinci, τον Francesco Melzi, την ίδια περίοδο που ο δάσκαλός του ζωγράφιζε τη Mona Lisa.
"Είναι πολύ πιθανό ο βοηθός του Lepnardo να γνώρισε τη Mona Lisa και μπορεί να ήταν και παρών όταν εκείνη πόζαρε για τον δάσκαλό του. Μπορεί εκείνη να ήρθε και στο στούντιο όταν έμπαιναν οι τελευταίες πινελιές", αποκαλύπτει η ειδικός έργων τέχνης του μουσείου Prado, Ana González Mozo, σύμφωνα με την Dailymail.
Ο πίνακας θα μεταφερθεί στο Παρίσι προκειμένου να εκτεθεί στο αφιέρωμα που ετοιμάζει το Λούβρο για την Αγία Άννα του Da Vinci, μεταξύ 29 Μαρτίου και 25 Ιουνίου. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους πίνακες δασκάλου και μαθητή δίπλα-δίπλα.
Πηγή:akous.gr

Κοκαΐνη σε βιβλίο από το Amazon!

Πού να το φανταστεί η Sophia Stockton όταν άνοιξε το βιβλίο που μόλις είχε καταφθάσει από το Amazon, πως θα έβρισκε στο εσωτερικό του κοκαΐνη! Το βιβλίο «Κατανοώντας την Τρομοκρατία» (Understanding Terrorism: Challenges, Perspectives and Issues) είχε μια έκπληξη για την κοπέλα! Η Sophia  στην αρχή απεθύνθηκε στην αστυνομία, νομίζοντας πως ήταν άνθρακας, αλλά τελικά αποδείχτηκε κάτι άλλο. Χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί της είπαν «Δεν παραγγείλατε και κοκαΐνη μαζί με το βιβλίο σας, έτσι δεν είναι;»... Η αστυνομία κατέστρεψε τα ναρκωτικά, η αξία των οποίων υπολογιζόταν στα 300 ευρώ.
Το Amazon δεν έχει σχολιάσει το γεγονός. Η Sophia ανέφερε πως το Amazon προφανώς δεν μπορούσε να ευθύνεται για το συμβάν, αφού δεν μπορεί να ελέγξει όλα τα βιβλία που υπάρχουν στη διάθεσή τους, οπότε πιθανότατα η κοκαΐνη άνηκε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του βιβλίου.
Πηγή:e-radio.gr

Τα πιο τρελά προφυλακτικά (pics)

Ποιος είπε ότι το να παίρνεις προφυλάξεις δεν μπορεί να είναι και αρκετά χιουμοριστικό;
Οι κατασκευαστές των παρακάτω προφυλακτικών πάντως είναι σίγουροι πως μπορούν να πρωτοτυπήσουν, και τα καταφέρνουν! Γιατί φανταζόσουν ποτέ προφυλακτικό με τον Πάπα να σου θυμίζει πως απαγορεύεται το προγαμιαίο σεξ ή προφυλακτικό σε συσκευασία γλειφιτζουριού;
Ή με γεύση ουίσκι;
Το παρακάτω προφυλακτικό είναι για όσους έχουν την αυτοπεποίθηση του μεγέθους τους:
Αν γνωρίζεις τις στάσεις του Κάμα Σούτρα, καλώς. Αν όχι, κάθε φορά που φοράς προφυλακτικό θα μαθαίνεις και μία νέα στάση:
Και γιατί όχι δηλαδή, να μην μπορείς να τυπώσεις τη φωτογραφία σου επάνω τους;
To επόμενο είναι για όσους παραμένουν gentlemen...
Φυσικά, ένα techno προφυλακτικό που λάμπει στο σκοτάδι, σε περίπτωση που κάποιος το χρειαστεί και σε συνθήκες club...
 
Πηγή:e-radio.gr

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Θα αποκτήσει και συνδρομητική υπηρεσία το Youtube

youtube, έξοδα, παραγωγή, συνδρομή, συνδρομητές
Αλλάζουν τα δεδομένα και στο YouTube, καθώς υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία συνδρομητικών καναλιών. Για παράδειγμα ένας παραγωγός θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κανάλι το οποίο θα εκπέμπει αποκλειστικά μαθήματα γυμναστικής και για να καλύψει τα έξοδά και αλλά και να βγάλει κάποιο κέρδος να επιτρέπει την πρόσβαση μόνο με το ανάλογο αντίτιμο συνδρομής.
Ο διευθύνων σύμβουλος του YouTube, Salar Kamangar, είπε πως ακόμη δεν υπάρχει κάποιο έτοιμο προϊόν, αλλά διερευνώνται τις δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα.
Πηγή:iefimerida.gr