Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Δεν την αρραβωνιάστηκε, του έκανε αγωγή και του πήρε 5.000 ευρώ!

Φωτογραφία για Δεν την αρραβωνιάστηκε, του έκανε αγωγή και του πήρε 5.000 ευρώ!
Συνέβη και αυτό. Νεαρός σε χωριό της Θεσπρωτίας υποσχέθηκε σε μια νεαρή ότι θα την αρραβωνιαστεί... Προσέξτε, όχι ότι θα την παντρευτεί, αλλά ότι θα την αρραβωνιαστεί. Η κοπέλα περίμενε, λοιπόν, να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία του αρραβώνα, αλλά ο χρόνος περνούσε και φως δεν έβλεπε. Έλεγε και ξανάλεγε του αγαπημένου της, αλλά εκείνος από ένα σημείο και μετά της έλεγε θα δούμε ή έκανε πως δεν άκουγε... Διαπίστωσε πως παίζει μαζί της και αποφάσισε, αφού τον χώρισε, να του κάνει αγωγή για αθέτηση υπόσχεσης. Και του πήρε 5.000 ευρώ!
Πηγή:newsnow.gr

Γνωστό μοντέλο και πρώην Playmate έκανε σεξ με δέντρο υπό την επήρεια ναρκωτικών

Η πιο kinky αποκάλυψη της Jenny McCarthy, η μεγαλύτερη τρέλα της έχοντας πάρει μεγάλη δόση έκσταση.

Σεξ με δέντρο υπό την επήρεια έκσταση αποκάλυψε πως έκανε η Jenny McCarthy. Το 40χρονο μοντέλο παραδέχτηκε πως κάποια στιγμή της ζωής της είχε πάρει μεγάλη δόση του συγκεκριμένου ναρκωτικού σε βαθμό που δεν ένιωθε τα πόδια της.
"Ξαφνικά βρέθηκα να έχω αγκαλιάσει ένα δέντρο. Η υφή του ήταν τόσο ωραία που αποφάσισα να τρίψω το κεφάλι μου και το στήθος με τα φύλλα του. Ήταν ένα δέντρο και εγώ τριβόμουν πάνω του!", ανέφερε.
Η πρώην Playmate υποστήριξε επίσης ότι μια φορά στη ζωή της επικοινώνησε με τον θεό ωστόσο δεν άκουσε αυτά που ήθελε.
"Άκουσα μια φωνή να λέει: οι bimbos ανήκουν στο κενό. Το έκανε ο θεός για να με τιμωρήσει", έγραψε στο βιβλίο της με τίτλο "Bad Habits: Confessions of a Recovering Catholic".
Όσο για τον έρωτα; Όπως έγραψε θέλει πολύ να ερωτεύεται όμως θα πρέπει να αγαπήσει τον εαυτό της πραγματικά προτού αγαπήσει κάποιον άλλον.
Πηγή:cosmo.gr

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Δίνει 2 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το πατρικό του Χίτλερ με σκοπό να το κατεδαφίσει!

Ρώσος βουλευτής θέλει να αγοράσει έναντι 2 εκατ. ευρώ το πατρικό σπίτι του Χίτλερ στην Αυστρία προκειμένου να το ... κατεδαφίσει.

Το πατρικό σπίτι του ηγέτη του Τρίτου Ράιχ βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. βόρεια του Σάλτσμπουργκ.
Ο Χίτλερ, που γεννήθηκε τον Απρίλιο 1889, διέμεινε σε αυτό τα τρία πρώτα έτη της ζωής του.
Το σπίτι αυτό διαδοχικά υπήρξε δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό σχολείο, υποκατάστημα τράπεζας, μονάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Τον πρόταση του βουλευτή επικρότησε και άλλος βουλευτής, τονίζοντας ότι «όλα όσα παραπέμπουν στην ανάμνηση του Φασισμού, πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης».
Πηγή:skai.gr

Η Κορέα χτίζει τουριστική μεγαλούπολη αξίας €215 δισεκατομμυρίων!


Τα χνάρια του Ντουμπάι φαίνεται ότι ακολουθεί και η Κορέα η οποία σχεδιάζει να χτίσει μια πολυτελέστατη μεγαλούπολη με την ονομασία 8City στα νησιά Yongyu-Miiu στην περιοχή Incheon με σκοπό να προσελκύσει τουρίστες.
Η πόλη 8City θα έχει έκταση 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καζίνο, θεματικά πάρκα, ένα στάδιο Formula 1, ένα συναυλιακό χώρο 50.000 θέσεων και άλλες εγκαταστάσεις με σκοπό τη ψυχαγωγία των τουριστών.
To όλο project υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου €215 δισ. (₩300 τρισ.) και θα στοχεύει κυρίως στους Κινέζους τουρίστες μιας και θα βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της περιοχής. Ακόμα και η ονομασία της πόλης δεν είναι τυχαία, καθώς ο αριθμός ’8′ στην κινέζικη κουλτούρα συμβολίζει την καλή τύχη.
Πηγή:techgear.gr

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

"Έβρεξε"... σερβιέτες και προφυλακτικά


Ακτιβιστές κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος έριξαν με αερόστατα που ξεκίνησαν από τη Νότια Κορέα και πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών, προπαγανδιστικά φυλλάδια, προφυλακτικά και σερβιέτες
Οι αντικαθεστωτικοί προκαλούν εδώ και αρκετές εβδομάδες την Πιονγκγιάνγκ που απείλησε την Σεούλ με μια "ανελέητη" στρατιωτική απάντηση και τόνισε ότι θα βομβαρδίσει τις περιοχές από όπου απογειώνονται τα αερόστατα.
Είκοσι αερόστατα έριξαν περίπου 150.000 φυλλάδια, 5.000 προφυλακτικά και σερβιέτες υγιεινής.
"Πιστεύουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς προφυλακτικά στη Βόρεια Κορέα", τόνισε ο επικεφαλής της οργάνωσης Right Korea Μπονγκ Τάε-Χονγκ. "Οι Βορειοκορεάτες έχουν επίσης ανάγκη αντισυλληπτικών και προστασίας κατά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων", πρόσθεσε.
Τα αερόστατα μετέφεραν ηλεκτρικές λάμπες, ζαχαρωτά, εσώρουχα, κάλτσες και οδοντόπαστες και άλλα προϊόντα σπάνια στην Βόρεια Κορέα εξαιτίας της τραγικής οικονομικής της κατάστασης.
Οι επιχειρήσεις αυτές οργανώνονται από βορειοκορεάτες αντικαθεστωτικούς, χριστιανούς ακτιβιστές και διάφορες οργανώσεις. Τα κείμενα στα φυλλάδια καταγγέλλουν το απολυταρχικό καθεστώς και καλούν τους Βορειοκορεάτες να εκδιώξουν από την εξουσία την δυναστεία των Κιμ που κυβερνά τη χώρα από το 1948.
Πηγή:newsit.gr

Οι 12 τρελές παροχές των υπαλλήλων της Βουλής εξοργίζουν τους Ελληνες

Οι 12 τρελές παροχές των υπαλλήλων της Βουλής εξοργίζουν τους Ελληνες
Αποκαλύπτουμε σήμερα όλα τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής. Αποκαλύπτουμε επίσης ότι το μίνι «πραξικόπημα» που έκαναν χθες το βράδυ, όταν ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα ότι θα ενσωματωθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, εξόργισε τον πρωθυπουργό σε τέτοιο σημείο που αποφάσισε προς στιγμήν να δώσει εντολή για πολιτική επιστράτευση των υπαλλήλων. Σε περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης όποιος υπάλληλος δεν δεχθεί να εργαστεί απολύεται αυτόματα.
Ο πρωθυπουργός με την εκδήλωση του πραξικοπηματος των υπαλληλων έδωσε εντολή να συνταχθεί και το σχετικό ΦΕΚ πολιτικής επιστράτευσης, αποφασισμένος να τελειώσει με τα προκλητικά προνόμια μιας συντεχνίας που εξοργίζει το κοινό αίσθημα.
Η απόφαση άλλαξε όταν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε ότι για να επικυρωθεί το ΦΕΚ και να γίνουν οι κοινοποιήσεις σε κάθε υπάλληλο της Βουλής απαιτούνταν δύο ώρες. «Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστούν τα μέτρα» κατέληξε ο πρωθυπουργός και έδωσε εντολή στον Γιάννη Στουρνάρα να πάρει πίσω τη διάταξη αλλά να την επαναφέρει σύντομα.
Το μίνι-«πραξικόπημα»
Με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έφερε νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργούνται ειδικά προνόμια των παραχαϊδεμένων υπαλλήλων της Βουλής, που πολλές φορές έχουν προκαλέσει τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Το χθεσινοβραδινό μπάχαλο στο Κοινοβούλιο, ανάγκασε τελικά την κυβέρνηση σε οπισθοχώρηση αλλά η τροπολογία θα επανέλθει στη Βουλή.
Tα προκλητικά προνόμια και τα τρελά λεφτά
  1. Οι υπάλληλοι έπαιρναν 16 παχυλούς μισθούς που έφθαναν τουλάχιστον τα 3.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως κατά μέσο όρο συν τα υπόλοιπα προνόμια που παρατίθενται παρακάτω. Επαιρναν δηλαδή και 13ο, 14ο, 15ο και 16ο μισθό!
  2. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, ο 15ος και 16ος μισθός κόστιζε στο κράτος 16,9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Τώρα ο 15ος και 16ος μισθός έχουν κοπεί και στον προϋπολογισμό του 2012 αυτοί οι μισθοί κοστίζουν 5,1 εκατομμύρια ευρώ.
  3. Μπορεί ο 15ος και 16ος μισθός να έχουν κοπεί, αλλά επέστρεψαν αμέσως από το παράθυρο. Έστω και με μειωμένα ποσά, οι δύο αυτοί μισθοί επέστρεψαν ως «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Αυτό το ποσό αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής.
  4. Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς.
  5. Κατά προσέγγιση το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο.
  6. Παίρνουν δεύτερο εφάπαξ από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων.
  7. Παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.
  8. Με τον διορισμό του ένας υπάλληλος της Βουλής έχει και πολλά προνόμια, που δεν έχει κανείς άλλος εργαζόμενος. Μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχει παιδικός σταθμός, όπου στέλνουν τα παιδιά τους δωρεάν, ενώ έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το γυμναστήριο και το πάρκινγκ της Βουλής απεριόριστα. Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργήθηκε κι άλλος παιδικός σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).
  9. Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν όλες τις ευκολίες που παρέχει το λεγόμενο ΣΕΠΑ, του Συγκροτήματος Εξυπηρέτησης του Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έτσι και οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.
  10. Το πλέον όμως εξοργιστικό είναι παρακάτω. Μέσα στη Βουλή υπάρχουν αρκετοί χώροι που νοικιάζονται σε επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα μισθώματα που αποτελούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο δεν πηγαίνουν στα ταμεία της Βουλής ή του ελληνικού κράτους, αλλά αντίθετα πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής προκειμένου εκείνοι μετά να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης. Ετσι το κυλικείο της Βουλής καταβάλει 24.000 ευρώ το χρόνο στο Ταμείο των υπαλλήλων, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει 312.000 ευρώ το χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δίνει 48 .000 ευρώ ετησίως και 48.000 ευρώ δίνει η Ολυμπιακή.
  11. Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.
  12. Επαιρναν μετεκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ, μόλις άνοιγε η Βουλή μετά τις εκλογές. Σάλος προκλήθηκε στις εκλογές του Ιουνίου 2012 όταν ο μιας ημέρας Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας υπέγραψε το εκλογικό επίδομα, εν μέσω Μνημονίου!
Μετά το σάλο που προκλήθηκε και την οργισμένη παρέμβαση του Πρωθυπουργού να μην δοθεί, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες που έδωσαν το θέμα στη δημοσιότητα έγιναν κόκκινο πανί για τους υπαλλήλους της Βουλής. «Αλήτες δημοσιογράφοι, μας κάψατε» και «Και τώρα τι καταλάβατε; Καθάρισε ο τόπος;» έλεγαν στους δημσοιογράφους. Εξοργισμένοι οι υπάλληλοι της Βουλής κατηγορούσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για «επιχείρηση στοχοποίησής» τους σχετικά με την αποκάλυψη του προκλητικού εκλογικού επιδόματος και τη συνακόλουθη απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη σχετική απόφαση. Χαρακτηριστικά, το επίδομα αυτό εγκρίθηκε για τους δύο μήνες όπου η Βουλή ήταν κλειστή!
Όπως δήλωσε ο κ. Πολύδωρας, που υπέγραψε τη σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση, συμπληρώνοντας ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε «θεσπίσει» την χορήγηση του συγκεκριμένου μετεκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους τους κοινοβουλίου. Ωστόσο ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκαν τον κ. Πολύδωρα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν την καταβολή του επιδόματος. Συνολικά ζήτησαν 4.000 ευρώ για κάθε έναν για τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου και Ιουνίου.
Πόσοι είναι οι υπάλληλοι της Βουλής 
Το μόνιμο προσωπικό της Βουλής ήταν ως το 2010 1.340 άτομα.
Η συνολική μισθοδοσία για τους υπαλλήλους της Βουλής 106 εκατ. Ευρώ.
Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακόμα και όσοι έχουν προσληφθεί από το 2011 και μετά.
Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.
Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομάτης.

Πηγή: iefimerida.gr

Το πρώτο αποσμητικό που τρώγεται

Συνήθως τα αποσμητικά τα βάζουμε στις μασχάλες. Κι όμως οι επιστήμονες δημιούργησαν και το βρώσιμο αποσμητικό!
Το πρώτο αποσμητικό που τρώγεται
Το προϊόν περιέχει χημικές ουσίες που το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει οπότε και τις εκκρίνει δια του ιδρώτα, με τη διαφορά ότι αυτές μυρίζουν «γλυκά».
Η αμερικανική εταιρεία με την επωνυμία Deo Perfume Candy έχει δημιουργήσει ένα γλυκάκι με άρωμα τριαντάφυλλο που όταν καταναλωθεί αναδύει τη μυρωδιά μέσω του ιδρώτα και με διάρκεια έξι ωρών!
Ήδη στην Αμερική έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία παρά την τσουχτερή τιμή τους.
Πηγή:e-go.gr

H φωτογραφία με τα περισσότερα Facebook Likes όλων των εποχών. Σωστά μαντέψατε…

Obama Celebration Most Liked Facebook Photo of All Time
Ο Barack Obama θα θυμάται για πολύ καιρό τη σημερινή ημέρα, αφού μετά την επανεκλογή του για δεύτερη φορά στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ και την πρωτιά στο Twitter με το tweet “Four more years”, παίρνει στα χέρια του ακόμη ένα ρεκόρ χάριν στην παραπάνω φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook (η ίδια περιλαμβάνεται στο δημοφιλέστερο tweet όλων των εποχών), η οποία είναι πλέον η φωτογραφία με τα περισσότερα likes όλων των εποχών (περισσότερα από 3.000.000)!

Αποδεικνύεται ότι ο Obama έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι των social media και δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που αναφέρουν σήμερα ότι οφείλει πολύ μεγάλο ποσοστό της νίκης του στην εξαιρετική δουλειά του επιτελείου του που διαχειρίζεται τα προφίλ του. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που μέχρι και ο προηγούμενος Πρόεδρος George W. Bush τον ψήφισε κατά λάθος (μούφα, αλλά έχει πλάκα να το διαβάσετε).
Πηγή:techgear.gr

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δασκάλα - καμαριέρα βελτιώνει τις επιδόσεις μαθητών

Μια κινέζα εκπαιδευτικός εμφανίστηκε στη σχολική αίθουσα με στολή καμαριέρας σε μια προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να προσέξουν στο μάθημα και να επιτύχουν υψηλότερες επιδόσεις.

Η καθηγήτρια είχε υποσχεθεί στους άρρενες μαθητές πως άν προσπαθούσαν και βελτίωναν την επίδοσή τους θα ντυνόταν καμαριέρα, όπερ κι εγέννετο.
Μόλις η τάξη αρίστευσε, τήρησε το λόγο της! Όπως ήταν αναμενόμενο η εμφάνισή της απαθανατίστηκε με κάμερες ενώ βιντεάκια της δασκάλας - καμαριέρας έγιναν θέμα ακόμη και σε δελτία ειδήσεων.
Πηγή:e-go.gr

Οι ετήσιες αποδοχές 10 ηγετών σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία

Την ώρα που περισσότεροι από 100.000 Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες έχουν περικυκλώσει τη Βουλή και λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου η online έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Wirtschafts Woche» δημοσίευσε τις ετήσιες αποδοχές 10 ηγετών σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία!

Τα νούμερα μπορεί να ξεπερνούν κατά πολύ το μισθό ενός μέσου Ευρωπαίου και ενός Ελληνα εργαζόμενου το συμπέρασμα όμως που βγαίνει στη γλώσσα των αριθμών είναι ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ο πιο χαμηλά αμειβόμενος ηγέτης. Ο κ. Σαμαράς παίρνει σχεδόν το 1/3 του μισθού της Μέρκελ, το 1/4 του Ομπάμα ενώ ο πρωθυπουργός του Χονγκ Κονγκ ο κύριος Λιουνγκ Τσουν-Γινγκ παίρνει τα περισσότερα από όλους.

Αναλυτικά οι ετήσεις αποδοχές δέκα ηγετών
-Αντώνης Σαμαράς (Πρωθυπουργός, Ελλάδα): 113.000 ευρώ
-Φρανσουά Ολάντ (Πρόεδρος, Γαλλία): 150.000 ευρώ
-Ντέιβιντ Κάμερον (Πρωθυπουργός, Μεγάλη Βρετανία): 183.000 ευρώ
-Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ (Πρωθυπουργός, Λουξεμβούργο): 211.000 ευρώ
-Aνγκελα Μέρκελ (Καγκελάριος, Γερμανία): 290.000 ευρώ
-Μπαράκ Ομπάμα (Πρόεδρος, ΗΠΑ): 325.000 ευρώ
-Ραϊλά Οντίνγκα (Πρωθυπουργός, Κένυα): 350.000 ευρώ
-Εβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ (Πρόεδρος, Ελβετία): 400.000 ευρώ
-Τζούλια Γκίλιαρντ (Πρωθυπουργός, Αυστραλία): 415.000 ευρώ
-Λιουνγκ Τσουν-Γινγκ (Πρωθυπουργός, Χονγκ Κονγκ): 420.000 ευρώ
Πηγή:protothema.gr

Απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία για τα μέτρα!

Απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία για τα μέτρα!
Οι (βυσματούχοι)υπάλληλοι της Βουλής (που μεχρί σήμερα δεν είδαν σχεδόν κάμια μείωση στο μισθό τους, την ώρα που η υπόλοιπη Ελλάδα πεινάει) αντιδρούν στην εξομοίωσή τους με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους(λες κι αυτοί είναι κάτι ανώτερο!!)
Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας μετά τις 19:00 αποφάσισαν οι υπάλληλοι της Βουλής, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Το ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την απόφαση αυτή μετά την αλλαγή στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ' αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής(είναι λίγο δύσκολο να θεωρείται ότι θα εξισωθείς με κάποιον όταν εσύ παίρνεις 16 μισθούς όλοκληρους και οι υπόλοιποί 12 και βλέπουμε).
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής σε ανακοίνωσή του θα συμμετάσχει στην απεργία «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος(λες και θα είναι η μόνη), διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο»(γιατί δεν λένε ότι απλά φοβούνται ότι θα χάσουν κάποια από τα απείραχτα μηνιάτικα τους, που με τόσο κόπο??? εξασφάλισαν).
Οι διαμαρτυρίες των υπαλλήλων της Βουλής ήταν έντονες (φωνές και ουρλιαχτά, αφού αυτοί που δουλεύουν είναι συγγενείς πολιτικών και μπορούν να φωνάξουν στην οικογένεια), ενώ ζήτησαν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών.
Οι υπάλληλοι της Βουλής απείλησαν ακόμη και με διακοπή της εκπομπής του καναλιού της Βουλής(χα,χα λες και το παρακολουθεί κανένας και θα μας λείψει), με αποτέλεσμα να έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην είσοδο των γραφείων του.
Το άρθρο προέρχεται από το newsbeast.gr ενώ όλα τα σχόλια στις παρενθέσεις είναι δικά μου. Προχώρησα σ'αυτά τα ειρωνικά σχόλια γιατί νοιώθω μια μικρη(!!!) αγανάκτηση βλέποντας τους πιο βολεμένους υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα να μιλάνε για δικαιοσύνη.Ελπίζω να μην έθιξα κανέναν και αν το έκανα, παρακαλώ, διορθώστε με.....

Πέθανε, τον επανέφεραν στην ζωή και τι λέτε ότι ρώτησε;


Η Ται Χιούστον, 48 ετων, νοσοκόμα, είχε πάει να ψηφίσει αλλά στο εκλογικό κέντρο ένας ηλικιωμένος άνδρας κατέρρευσε την ώρα που ψήφιζε.
"Ηταν νεκρός", είπε η Χιούστον. "Δεν είχε σφυγμό και δεν ανέπνεε. Προσπάθησα να του κάνω τεχνητή αναπνοή και μετά από λίγα λεπτά άρχισε και πάλι να αναπνέει. Τον ρώτησα το όνομά του και το όνομα της γυναίκας του και απάντησε με σαφήνεια."
Ποιά ήταν όμως η αγωνία του ηλικιωμένου άνδρα;
"Η πρώτη ερώτηση που μου έκανε ήταν: Ψήφισα;"
Πηγή:newsbomb.gr

Δες τις 250 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σε μόλις 2.56 λεπτά [βίντεο]


Δες τις 250 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σε μόλις 2.56 λεπτά [βίντεο]
Η ιστοσελίδα IMDB είναι η καλύτερη και εγκυρότερη βάση ταινιών που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο διδίκτυο.Η βαθμολογία που συγκεντρώνει η κάθε ταινία προέρχεται αποκλειστικά από τους χρήστες της ιστοσελίδας και όχι από κάποιο κριτικό.
Έτσι η λίστα με τις 250 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών είναι πολύ πιο ακριβής αναφορικά με τις επιλογές του κοινού, από οποιαδήποτε άλλη.Η λίστα αυτή οπτικοποιήθηκε σε ένα απολαυστικό βίντεο σχεδόν 3 λεπτών το οποίο μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.
 
  

Ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής χορηγός σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

Χορηγία σε σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της Πάτρας, έκανε ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, μετά από αίτημα του συλλόγου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στην Πάτρα έκανε χορηγία ύψους 3.000 ευρώ, ύστερα από αίτημα των μελών του συλλόγου, επειδή δεν μπορούσαν να καλύψουν τα λειτουργικά του έξοδα.
Τα μέλη του συλλόγου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είχαν απευθυνθεί σε φορείς της πόλης, χωρίς όμως να βρουν ανταπόκριση. Έτσι απευθύνθηκαν στην ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής η οποία απάντησε θετικά και το χρηματικό ποσό θα δοθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, για την αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος.
Μιλώντας για τη χορηγία ο πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είχαμε εκφράσει επιθυμία να κάνουμε παρεμβάσεις, αλλά επειδή το ταμείο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δεν είχε χρήματα, αποφασίσαμε να κάνουμε κρούση για δωρεές. Η μόνη που δέχτηκε να μας βοηθήσει ήταν η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής».
Όσον αφορά το γιατί η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής επέλεξε σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της Πάτρας για να τον βοηθήσει οικονομικά, η απάντηση είναι ότι συνδέεται με την πόλη, αφού διατηρεί εδώ και χρόνια οίκο ανοχής στην Πάτρα.
Τέλος, ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής έχει κάνει χορηγία και σε αθλητική ομάδα της Λάρισας.
Πηγή:news247.gr

Βιαστής έδωσε το τηλέφωνό του στο θύμα, σε περίπτωση που ήθελε να το επαναλάβουν

Βιαστής έδωσε το τηλέφωνό του στο θύμα, σε περίπτωση που ήθελε να το επαναλάβουν

Πανεύκολο έκανε το έργο των αστυνομικών ένας 19χρονος βιαστής, καθώς μετά τη σεξουαλική επίθεση σε μια φοιτήτρια, της έδωσε το τηλέφωνό του σε περίπτωση που εκείνη ήθελε να ξαναβρεθούν και να επαναλάβουν τη βραδιά που πέρασαν μαζί, όπως της είπε χαρακτηριστικά.
Ο 19χρονος Ντεμάρκο Μάιλς από το Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ βίασε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα μια συνομήλική του φοιτήτρια, στο δωμάτιο της εστίας όπου εκείνη διέμενε. Φεύγοντας, της έγραψε σε ένα χαρτί το μικρό του όνομα και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, χωρίς να σκεφτεί προφανώς ότι η κοπέλα θα τον καταγγείλει στην αστυνομία.
Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν βίασε την 19χρονη, καθώς εκείνη συναίνεσε στη σεξουαλική πράξη, ωστόσο η κοπέλα υποστηρίζει ότι τη χτύπησε και καθ'όλη τη διάρκεια του βιασμού κρατούσε ένα μαχαίρι στο λαιμό της.
Μετά τη σύλληψή του αποδείχτηκε ότι έχει βιάσει άλλη μια γυναίκα 24 ετών, μια εβδομάδα πριν τη δεύτερη επίθεση, αλλά σε εκείνη δεν είχε δώσει ούτε όνομα ούτε τηλέφωνο.

Πηγή: iefimerida.gr

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Έλληνας χτίζει τον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της Ευρώπης


Ο επιχειρηματίας πίσω από το έργο, Πίτερ Λάσκαρης, ο οποίος διατηρεί ήδη έναν οίκο ανοχής στη Βιέννη, δήλωσε ότι οι νέες εγκαταστάσεις του τεσσάρων αστέρων μοτέλ θα σημάνει τη μετάβαση της βιομηχανίας του σεξ από την αποχή του παντοπωλείου σε εκείνη του σούπερ-μάρκετ.
Μόλις είκοσι χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Βιέννης ετοιμάζεται να κάνει τα εγκαίνια του, ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής της Ευρώπης, ιδέα για δημιουργία του οποίου είναι ελληνική.
Ο Πίτερ Λάσκαρης, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας οίκων ανοχής στην Αυστρία, που κατάγεται από την Αχαϊα,βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη της ιδεάς του Fun House, την οποία θα υλοποιήσει σε συνεργασία με το άλλο μεγάλο όνομα των βιεννέζικων "κόκκινων φαναριών", Βέρνερ Σμουκ.
Το κόστος του φιλόδοξου αυτού σχεδίου αναμένεται να αγγίξει τα 16 εκατ. ευρώ καθώς θα περιλαμβάνει 147 κλίνες με 150εργαζόμενες. Η ακριβής τοποθεσία του ωστόσο, κρατείται μυστική προς το παρόν, προκειμένου ν΄ αποφευχθεί ο κίνδυνος διοργάνωσης διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής.
Ο Πίτερ Λάσκαρης, έχει απασχολήσει και στις αρχές της χρονιάς τα διεθνή ΜΜΕ με την πρωτοβουλία του να φιλοξενήσει στα "Red Rooms" του άστεγους, όταν ο υδράργυρος στην αυστριακή πρωτεύουσα έπεσε στους μείον είκοσι βαθμούς Κελσίου. ΓΙα 9 μέρες πρόσφερε σε 16 άστεγους ηλικίας από 19 έως 50 ετών, προστασία από την παγωνιά και ζεστό φαγητό.
Ο επιχειρηματίας πίσω από το έργο, Πίτερ Λάσκαρης, ο οποίος διατηρεί ήδη έναν οίκο ανοχής στη Βιέννη, δήλωσε ότι οι νέες εγκαταστάσεις του τεσσάρων αστέρων μοτέλ θα σημάνει τη μετάβαση της βιομηχανίας του σεξ από την αποχή του παντοπωλείου σε εκείνη του σούπερ-μάρκετ.
Το Μοτέλ θα προσφέρει πάρτι ανταλλαγής συντρόφων, ομαδικό σεξ μεταξύ πολλών αντρών και μιας μόνο γυναίκας, σόου από αστέρες του πορνό, αλλά και πολυτελή ρεστοράν, σαλόνια ομορφιάς και γυμναστήρια.
Πηγή:newsit.gr

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού μας κάνει πιο ευγενικούς

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού κάνει τους ανθρώπους πιο φιλικούς προς τους ξένους, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού μας κάνει πιο ευγενικούς

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Βρετάνης κατέληξαν στο συμπέρασμα μετά από παρατήρηση της συμπεριφοράς των καταναλωτών. Όσοι περνούσαν έξω από αρτοποιεία απ΄όπου η μυρρωδιά του φρέσκου ψωμιού ήταν αισθητή έδειχναν μεγαλύτερη προθυμία να βοηθήσουν τους περαστικούς.

Στη μελέτη συμμετείχαν αρκετοί νέοι άνδρες και γυναίκες εθελοντές που στέκονταν έξω από φούρνους κι άλλα καταστήματα και προσποιούνταν πως τους έπεφτε κάποιο αντικείμενο όπως ένα γάντι, μαντήλι, πακέτο με τσιγάρα, θήκη γυαλιών κ.α.
Το 77% των καταναλωτών που ήταν γύρω από το αρτοποιείο παρέδωσε το αντικείμενο που είχε πέσει πίσω στους εθελοντές, ενώ μόνο το 52% έξω από τα υπόλοιπα καταστήματα τους βοήθησαν.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social Psychology.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, φάνηκε πως σε γενικές γραμμές η βοήθεια που προσφέρεται αυθόρμητα ενισχύεται όταν στο περιβάλλον υπάρχουν ευχάριστες μυρωδιές, που προφανώς ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα.
Πηγή:e-go.gr

Οι γάιδαροι που έγιναν… ζέβρες!

Πανέμορφα, εντυπωσιακά αλλά και ζώα της άγριας ζωής οι ζέβρες. Δεν είναι δα και εύκολο πράγμα να έχεις μια ζέβρα να σέρνει το κάρο σου, για παράδειγμα, ή να προσελκύει κόσμο στο πάρκο; Αυτό σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι στο Ζωολογικό Κήπο της Γάζας, το είδαν από εδώ, το κοίταξαν από εκεί και βρήκαν τη λύση:
perierga.gr - Οι γάιδαροι που έγιναν ζέβρες!
«Πού να τρέχουμε στα δάση και τις πεδιάδες για να βρούμε καμιά ζέβρα. Αφού έχουμε και γαϊδούρια αλλά και μπόλικο χρώμα!». Κάπως έτσι, λοιπόν, φίλοι μου τα γαϊδούρια… έγιναν ζέβρες, αφού οι υπάλληλοι ζωγράφισαν ασπρόμαυρες ρίγες σε όλο τους το σώμα!
perierga.gr - Οι γάιδαροι που έγιναν ζέβρες!
«Είναι ο μόνος ζωολογικός κήπος στην ευρύτερη περιοχή της Γάζας και κατ’ επέκταση ο μόνος χώρος διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Είχαμε δύο ζέβρες, αλλά πέθαναν από την πείνα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μερικά από τα άλλα ζώα δραπέτευσαν ή πέθαναν και κάποια άλλα κλάπηκαν», δήλωσε στην εφημερίδα ο υπεύθυνος του Κήπου.
perierga.gr - Οι γάιδαροι που έγιναν ζέβρες!
Ελλείψει αληθινών ζεβρών, λοιπόν, οι γάιδαροι στάθηκαν στο ύψος τους… Ούτε διαμαρτυρία ούτε αντίδραση! Υπομονετικά και… πολιτισμένα έγιναν αυτοί ζέβρες προκειμένου να αυξήσουν λίγο παραπάνω τα έσοδα του Ζωολογικού Κήπου που ήταν έτοιμος να βάλει λουκέτο! Τώρα κατά πόσο τους άρεσε αυτή η μεταμόρφωση, δεν γνωρίζω. Άσε που δεν νομίζω να τους ρώτησαν κιόλας…
perierga.gr - Οι γάιδαροι που έγιναν ζέβρες!
Πηγή:perierga.gr

Οι 10 χώρες όπου οι άνθρωποι καπνίζουν περισσότερο

Perierga.gr - Πρωταθλητές στο κάπνισμα
Για τον προσδιορισμό των χωρών που οι άνθρωποι καπνίζουν περισσότερο, η 24/7 Wall St. αξιολόγησε δεδομένα από την καπνοβιομηχανία Atlas, σε μια κοινή μελέτη μεταξύ της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του παγκόσμιου Ιδρύματος Πνεύμονος.
Αναλύθηκαν τα δεδομένα για όλες τις διαθέσιμες χώρες με πληθυσμό άνω των 5 εκατ. ανθρώπων, προκειμένου να μελετηθούν οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά καπνιστών. Το ποσοστό του καπνιστών μεταξύ των ανδρών, των γυναικών και συνολικά των ενήλικων σε κάθε χώρα είναι από το έτος 2010 και αντικατοπτρίζουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία των εν λόγω χωρών.
Αυτές είναι οι 10 χώρες όπου οι άνθρωποι καπνίζουν περισσότερο:
10. Σλοβακία
οι ενήλικες που καπνίζουν: 30,5%
οι άνδρες που καπνίζουν: 40,8%
οι γυναίκες που καπνίζουν: 23,0%
Κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιγάρων: 1.403 τσιγάρα
Τιμές των τσιγάρων ανά πακέτο: 3,66 δολάρια
Η Σλοβακία είναι μία από τις πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με υψηλά ποσοστά καπνιστών μεταξύ των ενηλίκων. Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες της Σλοβακίας καπνίζουν σε πολύ υψηλότερο ποσοστό από ό, τι οι γυναίκες, με μια αρκετά μεγάλη διαφορά στις 18 ποσοστιαίες μονάδες.
9. Τουρκία
οι ενήλικες που καπνίζουν: 31,2%
οι άνδρες που καπνίζουν: 47,9%
οι γυναίκες που καπνίζουν: 15,2%
Κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιγάρων: 1.399 τσιγάρα
Τιμές των τσιγάρων ανά συσκευασία: 4,38 δολάρια
Το 2004, το 38% όλων των θανάτων στους άνδρες στην Τουρκία αποδίδεται στη χρήση καπνού, το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο. Ακόμη και εκείνοι που δεν καπνίζουν είναι συχνά εκτεθειμένοι, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών
8. Ρουμανία
οι ενήλικες που καπνίζουν: 32,4%
οι άνδρες που καπνίζουν: 40,3%
οι γυναίκες που καπνίζουν: 25,1%
Κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιγάρων: 1.404 τσιγάρα
Τιμές των τσιγάρων ανά πακέτο: 3,79 δολάρια
Ακριβώς κάτω από το ένα τρίτο των ενηλίκων στη Ρουμανία – ακόμη ένα έθνος της Ανατολικής Ευρώπης – καπνίζει τσιγάρα. Αυτό περιλαμβάνει το 40,3% των ανδρών και το 25,1% των γυναικών. Η χώρα είναι εξαιρετικά χαλαρή, όταν πρόκειται για το κάπνισμα στο σπίτι.
7. Τσεχία
οι ενήλικες που καπνίζουν: 36,3%
οι άνδρες που καπνίζουν: 42,5%
οι γυναίκες που καπνίζουν: 30,1%
Κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιγάρων: 2.125 τσιγάρα
Τιμές των τσιγάρων ανά πακέτο: 4,33 δολάρια
Η Τσεχία είναι μία από τις μόλις επτά χώρες όπου οι πολίτες καταναλώνουν ετησίως περισσότερα από 2.000 τσιγάρα. Παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της χώρας είναι πολύ πιο πιθανό να καπνίζουν συγκριτικά με τις γυναίκες, το ποσοστό των γυναικών καπνιστών ήταν το πέμπτο υψηλότερο μεταξύ όλων των χωρών στη μελέτη.
6. Ουγγαρία
οι ενήλικες που καπνίζουν: 36,5%
οι άνδρες που καπνίζουν: 42,5%
οι γυναίκες που καπνίζουν: 31,3%
Κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιγάρων: 1.518 τσιγάρα
Τιμές των τσιγάρων ανά πακέτο: 3,56 δολάρια
Οι άντρες στην Ουγγαρία, όπως ακριβώς συμβαίνει στις περισσότερες χώρες, καπνίζουν σε υψηλότερα ποσοστά από ό, τι οι γυναίκες της Ουγγαρίας. Ωστόσο, στις γυναίκες τα ποσοστά των καπνιστών της χώρας είναι υψηλότερα από τα ποσοστά των ανδρών καπνιστών σε άλλες χώρες
5. Βουλγαρία
οι ενήλικες που καπνίζουν: 38,8%
οι άνδρες που καπνίζουν: 50,3%
οι γυναίκες που καπνίζουν: 28,2%
Κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιγάρων: 2.822 τσιγάρα
Τιμές των τσιγάρων ανά πακέτο: 3,29 δολάρια
Η Βουλγαρία είναι μία από τις μόλις 11 χώρες στις οποίες τουλάχιστον το ήμισυ των ενηλίκων των αντρών καπνίζει. Είναι επίσης μία από τις 11 χώρες στις οποίες περισσότερο από το ένα τέταρτο των ενήλικων γυναικών του πληθυσμού καπνίζει, ενώ το 31,6% των κοριτσιών ηλικίας μεταξύ 13 και 15 καπνίζουν- το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.
4. Ρωσία
οι ενήλικες που καπνίζουν: 39,1%
οι άνδρες που καπνίζουν: 60,2%
οι γυναίκες που καπνίζουν: 21,7%
Κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιγάρων: 2.786 τσιγάρα
Τιμές των τσιγάρων ανά πακέτο: 1,74 δολάρια
Η Ρωσία είναι μία από τις μόλις τρεις χώρες, όπου πάνω από το 60% όλων των ανδρών καπνίζουν τσιγάρα. Εν τω μεταξύ, λιγότερο από το 22% των γυναικών καπνίζουν στη χώρα. Το χάσμα αυτό αντικατοπτρίζεται και στα ποσοστά θανάτου. Το 2004, το 28% των θανάτων στους άντρες οφειλόταν στη χρήση καπνού, το έκτο υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.
3. Χιλή
οι ενήλικες που καπνίζουν: 40,6%
οι άνδρες που καπνίζουν: 44,2%
οι γυναίκες που καπνίζουν: 37,1%
Κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιγάρων: 860 τσιγάρα
Τιμές των τσιγάρων ανά πακέτο: 3,80 δολάρια
Η Χιλή έχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό των ενηλίκων που καπνίζουν, αλλά μόνο το 25ο υψηλότερο ποσοστό των ανδρών που καπνίζουν. Περισσότερο από το 37% των γυναικών καπνίζουν. Το πρόβλημα καπνίσματος στη Χιλή δεν είναι μόνο πρόβλημα ενηλίκων.
2. Παπούα Νέα Γουινέα
οι ενήλικες που καπνίζουν: 44,0%
οι άνδρες που καπνίζουν: 60,3%
οι γυναίκες που καπνίζουν: 27,0%
Κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιγάρων: 670 τσιγάρα
Τιμές των τσιγάρων ανά πακέτο: 4,86 δολάρια
Το 60,3% των ανδρών που καπνίζουν τσιγάρα στην Παπούα Νέα Γουινέα είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τη Συρία. Οι άντρες αρχίζουν το κάπνισμα από πολύ μικρή ηλικία, περισσότερο από το 52% των αγοριών ηλικίας μεταξύ 13 και 15 καπνίζουν, το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.
1. Αυστρία
οι ενήλικες που καπνίζουν: 47,0%
οι άνδρες που καπνίζουν: 48,0%
οι γυναίκες που καπνίζουν: 47,0%
Κατά κεφαλήν κατανάλωση τσιγάρων: 1.650 τσιγάρα
Τιμές των τσιγάρων ανά συσκευασία: 6,20 δολάρια
Ένα επιβλητικό 47% των γυναικών στην Αυστρία καπνίζουν τσιγάρα, το υψηλότερο ποσοστό όλων των χωρών. Η απαγόρευση του καπνίσματος έχει εφαρμοστεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια. Μετά από μια εθελοντική απαγόρευση του καπνίσματος που εφαρμόστηκε το 2008 και απέτυχε, η χώρα ψήφισε ένα νόμο το 2009 ο οποίος έλεγε ότι οι δημόσιοι χώρου όπου μπορούσαν οι άνθρωποι να καπνίζουν έπρεπε να είναι πάνω από 80 τετραγωνικά μέτρα.
Πηγή:kerdos.gr

Γιαπωνέζος πουλάει σε δημοπρασία τη... Γη - Οι προσφορές έχουν ξεπεράσει τα 92 εκατ. ευρώ

 
Προς μόλις 0,67 ευρώ (69 γιεν) πουλάει μέσω γνωστής ιστοσελίδας δημοπρασιών τον πλανήτη μας ένας Ιάπωνας, ο οποίος υποστηρίζει ότι του ανήκει από τη στιγμή που ο θεός του είπε ότι η Γη είναι πλέον δική του και μπορεί να την κάνει ό,τι θέλει.
Μάλιστα, ο άνδρας έχει γράψει στην περιγραφή του προϊόντος στο Yahoo Auctions ότι ο θεός εμφανίστηκε στον ύπνο του και του χάρισε τη Γη, την οποία εκείνος δεν ήθελε να πουλήσει, αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών αναγκάστηκε να το κάνει. Προσθέτει επίσης ότι κάθε πλειοδότης θα πρέπει να αναφέρει το λόγο που θέλει να αγοράσει τον πλανήτη, τί χρήση του «προϊόντος» σκοπεύει να κάνει και καταλήγει ότι δέχεται μόνο σοβαρές προτάσεις.
Κι ενώ κανείς θα περίμενε ότι ο«λαλημένος» πωλητής δεν θα έβρισκε ανταπόκριση, το ποσό για τη δημοπρασία της Γης έχει φτάσει αυτή τη στιγμή κοντά στα 96.2 εκατ. ευρώ...

Πηγή: iefimerida.gr